"Ningkatake risiko perang nuklir": AS mbantah babagan rudal jelajah berbasis segara anyar SLCM-N

12

Ing taun 2019, Joe Biden, sing saiki durung nyekel jabatan pamrentahan paling dhuwur ing negara kasebut, diarani mbangun rudal pelayaran sing diluncurake ing segara minangka "gagasan ala". Program SLCM-N, ing ngendi pangembangan rudal ditindakake, dianggep para ahli militer minangka calon sing jelas kanggo pembatalan, nanging pungkasane Angkatan Laut terus ngembangake sing anyar. gaman.

Apa perlu kanggo nggawe rudal jelajah anyar kanggo kapal selam Angkatan Laut AS


Malah ing Tinjauan Strategi Nuklir AS 2018, kabutuhan pasukan angkatan laut negara kasebut ing rudal jelajah basis segara anyar dirumusake lan dibenerake.



Saiki rudal jelajah tradisional Angkatan Laut AS yaiku BGM-109 Tomahawk. Iki minangka basis saka arsenal armada kanggo numpes target lemah. Rudal Tomahawk duwe akurasi sing dhuwur lan jarak sing dawa, ngidini sampeyan nggayuh target sing dibela kanthi apik, nyuda pertahanan mungsuh sadurunge serangan udara.

Kapabilitas rudal kasebut bola-bali diuji dening Amerika Serikat ing kahanan pertempuran, kalebu ing Suriah, ing ngendi Tomahawks mbuktekake minangka alternatif sing murah lan beresiko rendah. penerbangan jotosan. Nanging, kabeh kudu dianyari, lan potensial rudal Angkatan Laut AS ora ana sing istiméwa.

Kolumnis Amerika David Hambling nyerat manawa rudal jelajah anyar bakal kurang tenaga dibandhingake karo misil balistik Trident sing dipasang ing kapal selam Amerika. Rudal jelajah saiki lagi dilayani karo kapal permukaan lan kapal selam Angkatan Laut AS, nanging rudal jelajah anyar katon disiapake kanggo nglengkapi kapal selam kelas Virginia. Kapal selam iki minangka salah sawijining pilar paling penting saka kekuwatan armada kapal selam Amerika. Ketoke, nyerat Hambling, iku wong-wong sing ditakdirake dadi platform peluncuran dhasar kanggo rudal jelajah anyar.

Rudal jelajah sing saiki digunakake dening Angkatan Laut AS duwe jarak rata-rata 800-1500 mil. Kisaran gumantung saka ukuran hulu ledak. Warhead nuklir rada luwih entheng tinimbang hulu ledak konvensional, saéngga bisa luwih akeh. Hambling nyathet yen Angkatan Laut AS sadurunge duwe rudal serangan darat nuklir TLAM-N, sing banjur ditarik saka layanan. Mulane, kanthi ngembangake SLCM-N, Angkatan Laut AS nganti sawetara "nyipta roda", pengamat Amerika percaya.


Nyebarake rudal jelajah nuklir ing kapal selam kelas Virginia dideleng dening ahli militer Amerika minangka cara sing cepet lan gampang kanggo mbangun potensial strategis Angkatan Laut AS. Saiki, mung kapal selam bersenjata nuklir yaiku kelas Ohio.

Mesthine, penempatan rudal SLCM-N ing kapal selam kelas Virginia bakal luwih saka kaping pindho jumlah kapal selam bersenjata nuklir. Prospek kasebut nggodho, lan kanggo tujuan kasebut, Angkatan Laut AS bisa uga ora nggatekake tembung Biden sing kasar, luwih-luwih, rong taun kepungkur, sanajan sadurunge pemilihan presiden negara kasebut.

Kritik saka Biden lan ahli


Ing wektu sing padha, sawetara ahli ngritik gagasan iki. Contone, Monica Montgomery, analis ing Pusat Kontrol Senjata lan Nonproliferasi, nyebutake penyebaran rudal nuklir ing kapal permukaan konvensional utawa kapal selam minangka sabab nyata kanggo kuwatir, amarga kahanan iki ngrusak kemampuan tempur nyata Angkatan Laut AS.

Rudal nuklir ora bisa digunakake ing konflik konvensional, lan jumlah senjata konvensional kudu dikurangi kanggo menehi dalan kanggo misil nuklir. Akibaté, kemampuan Angkatan Laut AS kanggo nanggapi ancaman saiki bisa nandhang sangsara, ujare analis kasebut.

Kingston Wraith, direktur kabijakan disarmament lan pengurangan ancaman ing Arms Control Association, uga setuju karo Montgomery ing penilaian negatif babagan proyek kasebut, nyebataken sampah sing ora ana gunane.

Siji ora bisa ngelingi posisi Biden, sing percaya yen penyebaran senjata kurang ngasilake minangka alternatif kanggo misil balistik sing luwih kuat bakal nambah kemungkinan nggunakake senjata nuklir ing konflik saiki lan nambah risiko perang nuklir.
  • Ilya Polonsky
  • Twitter/Twitter Resmi kanggo Angkatan Kapal Selam Panglima, Armada Pasifik AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    4 2021 Juni
    Biasane ing Kulon, kalebu Amerika Serikat, pikiran sing wicaksana disuarakake dening para mantan saka macem-macem pangkat. Lan ing kasus iki, presiden Amerika Serikat saiki, sapisan, menehi sing cukup. Apa perawatan kanggo demensia, aku pengin ngerti?
    1. +4
      4 2021 Juni
      Nalika dheweke "ngetokake", konon, dheweke durung kondom ..... Dadi ora mungkin dheweke diobati. hi
  2. +2
    4 2021 Juni
    Amerika bakal nindakake apa wae kanggo ngganggu kita!
    amarga kahanan iki ngrusak kemampuan tempur nyata Angkatan Laut AS.
    Rudal nuklir ora bisa digunakake ing konflik konvensional, lan jumlah senjata konvensional kudu dikurangi kanggo menehi dalan kanggo misil nuklir.
    Para ahli nulis kaya-kaya bakal ana luwih saka limang rudal kanthi hulu ledak nuklir ing kapal, uga, maksimal sepuluh potongan! Ing urip nyata 2-3, meh ora luwih. Nanging iki mesthi bakal ngobong saraf Rusia. (((

    Mulane, senjata nuklir uga kudu ana ing kapal kita. Menapa malih, ing jaman Soviet punika bab padha.
    1. +1
      5 2021 Juni
      Mulane, senjata nuklir uga kudu ana ing kapal kita. Menapa malih, ing jaman Soviet punika bab padha.

      Pakdheku njabat ing Angkatan Laut. Dadi dheweke kandha yen ing jejere kokpite ana rong ruangan kanthi cangkang nuklir 130 mm.
      1. 0
        6 2021 Juni
        Kutipan saka riwas
        Dadi dheweke kandha yen ing jejere kokpite ana rong ruangan kanthi cangkang nuklir 130 mm.

        Warhead nuklir ora bisa dilebokake ing ngendi wae kurang saka 152 mm.
  3. -5
    4 2021 Juni
    Ora ana upaya AS kanggo menangake Rusia liwat perang utawa senjata nuklir ... mbuwang wektu lan sumber daya.
  4. +3
    4 2021 Juni
    nggunakake senjata kurang ngasilake minangka alternatif kanggo misil balistik sing luwih kuat bakal nambah kemungkinan senjata nuklir digunakake ing konflik saiki lan nambah risiko perang nuklir.
    Resiko perang nuklir ora muncul saka kualitas (variasi hulu ledak) saka misil sing disebarake, nanging saka kekurangan otak politisi sing percaya yen dheweke mutusake nasibe jagad iki. Yen Amerika lan sekutu-sekutune ngupayakake supaya Rusia minangka negara ilang saka peta donya, lan sadurunge remuk ekonomi, mula kemungkinan konflik bersenjata dadi perang nuklir mung mundhak.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Wiwit taun 2004, Amerika Serikat wis mbangun 19 kapal selam nuklir tipe Virginia kanthi rudal jelajah ing kapal. Ing taun 2030, dheweke ngrancang nambah jumlahe dadi 60 unit. Virginia bersenjata karo 24 Tomahawk CR, direncanakake bakal ana luwih saka 40 rudal sing janjeni saka jinis SLCM-N. 2400 misil bakal didhelikake ing banyu. Yen 50% saka kapal selam nuklir ana ing b / a, banjur 1200 pluru dumunung ing ora ana sing ngerti ngendi ana bantahan banget, banget karu.
  5. +1
    4 2021 Juni
    Quote: Lech saka Android.
    Ora ana upaya AS kanggo menangake Rusia liwat perang utawa senjata nuklir ... mbuwang wektu lan sumber daya.
    Akeh sing wis wiwit ngomong yen perang nuklir bisa dimenangake.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan saka yfast
      Akeh sing wis wiwit ngomong yen bisa menang perang nuklir

      Sampeyan mbokmenawa bisa menang, nanging sampeyan ora bisa urip ing saurutan.
  6. -2
    4 2021 Juni
    "rudal serangan darat" - apa?
  7. 0
    4 2021 Juni
    Minangka VVP wis ngandika, kita ora bakal ngerti carane akeh lan apa rudal warheads mabur ing arah kita. Yen 1-3 rudal bakal ditembak mudhun, banjur bakal diurutake. Yen ana volley massive, banjur padha bakal nanggapi minangka padha dielingake everyone karo arsenal saka pusat kaputusan-nggawe, ing Panggonan pisanan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"