"Su-30 Rusia Tiru": AFU nganakake latihan pertahanan udara nggunakake UAV Tu-143 Reis Soviet

60

Ing wilayah Kherson Ukraina, latihan pasukan pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina ditindakake. Awak sistem anti-pesawat nyoba mateni kendaraan udara tanpa awak Tu-143 Reis. Iki dilaporake dening layanan pers Komando Angkatan Udara Angkatan Bersenjata Ukraina.

Latihan pertahanan udara Ukraina dianakake ing lapangan latihan Yagorlyk ing wilayah Kherson, khusus diadaptasi kanggo tembak "saka kabeh senjata saka Angkatan Bersenjata Ukraina." Apa peluncuran rudal nyata ditindakake ing target ora dilaporake.



Kaya sing kasebut ing layanan pers, pesawat taktis minangka target kanggo sistem pertahanan udara S-300PT lan Buk. penerbangan Tentara Ukraina, uga Tu-143 "Reis" pesawat tanpa awak sing ditinggalake saka jaman Soviet. Punika nandheske sing Soviet drone "ora ngarep-arep" ketinggalan karakteristik saka UAV modern saka "negara-negara terkemuka ing donya", nanging bisa niru pesawat Angkatan Udara Rusia, utamane, pejuang Su-30.

Kacathet yen ora mung unit pertahanan udara Angkatan Udara, nanging uga kru pertahanan udara Angkatan Darat Angkatan Bersenjata Ukraina sing melu latihan, sing diwiwiti tanggal 1 Juni.

Kru sistem pertahanan udara Ukrainia wis entuk katrampilan kanggo ngenali, nargetake lan ngrusak target ing kahanan sing paling cedhak kanggo pertempuran (...) Latihan "kasil rampung"

- ngandika ing pesen saka printah saka angkatan udara.

Sadurungé, komando Angkatan Bersenjata Ukraina ngajak populasi "aja gupuh" amarga latihan sing ditindakake ing papan latihan. Minangka Review Militer nulis babagan iki, militer Ukraina njanjeni "bledosan rudal, kelip-kelip ing langit, jejak penerbangan rudal sing nyegat pesawat."
  • Komando Angkatan Bersenjata Angkatan Bersenjata Ukraina
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

60 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    4 2021 Juni
    Target kanggo sistem pertahanan udara S-300PT lan Buk yaiku pesawat taktis tentara Ukraina, uga kendaraan udara tanpa awak Tu-143 Reis sing ditinggalake saka jaman Soviet. Ditegesake manawa drone Soviet "ora duwe pangarep-arep" ketinggalan ing UAV modern saka "negara-negara terkemuka ing donya" ing karakteristike, nanging bisa niru pesawat Angkatan Udara Rusia, utamane, pejuang Su-30.


    Miturut pihak Ukrainia, apa Su-30s mabur kaya log - lurus?
    Minangka adoh kita ngerti saka karakteristik pesawat saka Tu-143 "Reis", iku ora bisa nindakake aerobatics Komplek ...

    1. +4
      4 2021 Juni
      Log ana ing sirahe.
      1. +1
        4 2021 Juni
        Kutipan: 210 okv
        Log ana ing sirahe.

        Iku ora, banjur dadi - serpihan lol
        1. +2
          4 2021 Juni
          Rong pungkasan "Reiss" ketoke diluncurake ... ngguyu
      2. +2
        4 2021 Juni
        Kutipan: 210 okv
        Log ana ing sirahe.

        Dheweke ngajak warga supaya ora gupuh! Populasi ngerti banget kepiye "prajurit sing gagah perkasa" bisa "nembak rudal" ing gubuk tinimbang target! Dadi coba aja gupuh!
      3. +2
        4 2021 Juni
        Dheweke ora duwe log. Ora ana apa-apa.
    2. +1
      4 2021 Juni
      Bukti liyane sing ditembak mudhun Boeing ing 2014!

      Sawise padha latihan ing "Tu" shkakh.
    3. +6
      4 2021 Juni
      Apike, saka kandhang ing dacha kang jenderal "Reis" digali? ngguyu
      1. +1
        4 2021 Juni
        Ing Starokonstantinov, wilayah Khmelnitsky.
    4. +1
      4 2021 Juni
      Ya, lan kenapa "Reis" luwih murah tinimbang karakteristik Baikatar, aku mikir kacepetan luwih gedhe, aku mikir Baikatar ora bisa maneuver kanthi apik.
      1. +9
        4 2021 Juni
        EPR lan kisaran peluncuran muatan. S-300P ora bakal ngarahake target kanthi RCS kurang saka 0.5 m2. Lan babagan nglawan perang elektronik, luwih elek. Lan Reis minangka target sing cocog kanggo laporan lan statistik
        1. +1
          4 2021 Juni
          Kutipan saka mvg
          Lan Reis minangka target sing cocog kanggo laporan lan statistik

          Awak sistem pertahanan udara Ukrainia wis entuk katrampilan kanggo ngenali, nargetake lan ngrusak target ing kahanan sing paling cedhak kanggo pertempuran.
          Iki kabeh telung dina lan sampeyan bisa terus ngombe vodka. Sepisan!!!... lan sinau
        2. 0
          4 2021 Juni
          Kurang saka 0,05. Iki supaya sampeyan ora nyerang manuk. Dadi s-300 kudu nyegat rudal jelajah sing RCS bisa kurang saka 0,5.
    5. +3
      4 2021 Juni
      Ora dingerteni manawa ana peluncuran nyata? Paling kamungkinan iku ora. Amarga tuku rudal pungkasan kanggo S-300 yaiku ing taun 2002 utawa 2003.
  2. -1
    4 2021 Juni
    minangka target kanggo sistem pertahanan udara S-300PT lan Buk pesawat aviation taktis saka tentara Ukraina dileksanakake

    Lan pira Ukronazis numpuk pesawat taktis? Amarga, miturut pernyataane, dheweke nyedhaki masalah iki kanthi serius? ngguyu
    militèr Ukraina njanjeni "bledosan rudal, sumunar ing langit, jejak penerbangan rudal nyegat sarana penerbangan"
  3. +9
    4 2021 Juni
    Opo sing iso tak unekke! Yen dheweke nuding driji ing langit lan kanthi syarat sarujuk kanggo nyandhingake Su-30 kanthi karakteristik UAV buatan Soviet sing ora ana gunane, mula ora ana pangarep-arep kanggo tentara kasebut lan pertahanan udara sing nglatih teknologi sing ora cedhak. sing modern.
    Yen Su-30 kanggo pertahanan udara minangka UAV Soviet lawas, banjur, contone, Su-35, MiG-31, Su-27 lan liya-liyane? Kepiye babagan wong-wong mau? Utawa dheweke mikir yen Rusia mung nggunakake Su-30 ing endi wae, yen sampeyan ngetutake logika Nazi edan sing nganggep yen paramèter UAV lawas padha karo karakteristik pesawat modern. Nanging babagan rudal, Kaliber ing kana, Iskander lan liya-liyane? Apa kanggo equalize karo Ukrainians? Kanthi apa UAV saka USSR?
    1. -8
      4 2021 Juni
      Opo sing iso tak unekke!

      Mung ing sawetara dina perang Georgian padha numpuk sewelas pesawat karo "Buks", kalebu Tu-22.
      Sanadyan yen kita ngedhunake kerudung welas asih ing kasunyatan iki, banjur kita menang.
      1. +3
        4 2021 Juni
        Mung ing sawetara dina perang Georgian padha numpuk sewelas pesawat karo "Buks", kalebu Tu-22.

        Apes. Muga-muga bisa disimpulake saka iku.
        1. +5
          4 2021 Juni
          Muga-muga Staf Umum Rusia lan komandan Angkatan Udara lokal ora awam lan ora bakal ngenalake pesawat tempur menyang zona pertahanan udara Ukraina. Sawise kabeh, wis ana UAV, uga rudal jarak jauh. Iku rudal sing kudu ngalahake kabeh pertahanan udara Ukraina ing jam pisanan konflik sing ora bisa dihindari ing LDNR. Lan para ahli Ukrainia ora nganggep iki kanthi cara apa wae, mikir yen infanteri Rusia ing lemah ing baris sing rata, sikut nganti sikut, bakal mlebu ing kothak kompak batalyon-by-battalion menyang bedhil batalyon nasional lan flyer- paratroopers mlumpat seluler, lan pesawat ing tatanan parade bakal fly kanggo nyekel rudal Soviet lawas saka sistem pertahanan udara Ukraina.
          Aneh ing donya! Utamane ing kasunyatan Ukronazism.
          1. +2
            4 2021 Juni
            Kutipan saka mojohed2012
            flyermobile paratroopers


            Skakodesniki ngomong?
            Ing kene, kartrid dheweke bali saka latihan anyar ing Baltik sawise nindakake lompat.



            1. +6
              4 2021 Juni
              Aku nulis, ora kaya Patron saka AS, Skakodetroopers ora butuh pesawat. Dheweke dilatih kanggo parasut saka mlumpat saka sawijining panggonan, sing utama yaiku mbaleni pandonga: Moskalyaku menyang Gilyak ... Sapa sing ora mlumpat Muscovite kasebut. Lan iku. Sampeyan bisa mlumpat menyang stratosfer, lan saka ing kono menyang kepala mungsuh.
        2. -1
          4 2021 Juni
          Apes. Muga-muga bisa disimpulake saka iku.

          Sayange, yen dideleng saka komentar, wong-wong ora sinau. Sanadyan aku ngakoni yen iki sing diarani generasi, sing nalika perang telung wolu umur wolung taun lan padha ora ngerti kabeh pawon sing kedadeyan, lan mung mangan dasi sing dieling-eling.
      2. +4
        4 2021 Juni
        Aja ngarang! Tulis sing bener! Kok melas wong kafir, tulisen 100500!
      3. +4
        4 2021 Juni
        Saka ngendi sampeyan entuk nomer iki?
      4. +5
        4 2021 Juni
        Kutipan: Bshkaus
        Mung ing sawetara dina perang Georgian padha numpuk sewelas pesawat karo "Buks", kalebu Tu-22.

        ========
        Apa sampeyan ngomong? Uelykh sewelas? Lan kabeh - "Ukrainia" "Buks" ??? belay Ngapa ora satus sewelas (kanggo "count babak")? lol
        PS"Aja ngapusi kaya nalika perang, sawise mburu lan sadurunge pemilihan! (Otto von Bismarck)
      5. 0
        4 2021 Juni
        Ora ana sewelas, kurang sethithik, nanging kanggo Rusia piwulange ora ngedol senjata marang kabeh jinis Banderast.
        1. -6
          4 2021 Juni
          Ora sewelas, kurang sithik

          Sithik kurang, iki sing ora bali, sawetara liyane hobbled, nanging ora bisa dibalèkaké. Aku nimbang total mundhut bobot mati.
          1. +5
            4 2021 Juni
            Lan apa sampeyan nganggep kegagalan peralatan, kesalahan pilot, sajrone penerbangan, ing kahanan sing angel? Aku ngomong babagan wong-wong sing karusakane dikonfirmasi kanthi kontrol objektif. Ora sing tiba ing lemah.
          2. +2
            4 2021 Juni
            Kutipan: Bshkaus
            Sithik kurang, iki sing ora bali, sawetara liyane hobbled, nanging ora bisa dibalèkaké. Aku nimbang total mundhut bobot mati.

            =======
            Jaksa ngandika:Nanging saka panggonan iki, Mangga kanthi luwih rinci!". Lan mangga nemtokake: "Kayon saka ngendi??!
            Utawa: "Sumber utama - ING STUDIO!" ( negatif wong bodho )
        2. +1
          4 2021 Juni
          Kutipan: TermiNakhTer
          Ora sewelas, kurang sithik

          =======
          Yen 2.5 kaping "rasa", banjur .... Nyuwun
          --------
          Kutipan: TermiNakhTer
          kanggo Rusia, pawulangan ora kanggo ngedol senjata kanggo kabeh jinis Banderasts.

          ======
          Hmm ... Iku hard kanggo argue karo sing .... Senajan iki padha Buk-M1s tindak menyang Ukraina sawise ambruk USSR ... Dadi, ing ngendi (ing kasus iki) "wulangan kanggo Rusia": kula pribadi ora pati jelas!! Nyuwun
          1. +1
            4 2021 Juni
            Kasunyatan bilih sistem pertahanan udara iki didandani kanthi modernisasi ing Rusia ing 2006-08. Lan sanalika padha teka saka Rusia, Yusch - pasuryan pimply, didol menyang Georgians. Ana INFA sing malah petungan kanggo wong-wong mau padha Bandera, nanging iki ora 100%.
            1. 0
              4 2021 Juni
              Kutipan: TermiNakhTer
              Kasunyatan bilih sistem pertahanan udara iki didandani kanthi modernisasi ing Rusia ing 2006-08. Lan sanalika padha teka saka Rusia, Yusch - pasuryan pimply, didol menyang Georgians.

              =========
              Jujur, aku krungu babagan komplèks kanggo pisanan (sanajan aku ora ngilangi kemungkinan kasebut!). Lan babagan kasunyatan manawa ing wektu sing padha nyeret misil 9M38 kanggo diagnosa (kanggo ngluwihi umur lan operasi) - ya! Dirungokake saka sumber sing bisa dipercaya ...
              Miturut cara, divisi iki (sing didol menyang "rodents") misale jek "Yushch - pimply muzzle" pribadi dhawuh. mundur saka tugas tempur lan pindhah menyang "kanca apa wae" (bebarengan karo senjata liyane, "saka saham" lan saka unit militer). Lan skandal kasebut katon serius babagan iki ...
              -------
              Kutipan: TermiNakhTer
              Ana INFA sing malah petungan kanggo wong-wong mau padha Bandera, nanging iki ora 100%.

              ======
              Ana uga ngengkel (lan aku ora unfounded!) Gosip bab iki. Senajan "de jure" padha ngaku mung ana "penasehat-instruktur" kanggo olahraga personel lokal ... Lan "de facto" - iku hard kanggo pracaya! Kita ngerti iki "instruktur"! Mbalik ing jaman Soviet ...
      6. +1
        4 2021 Juni
        Kutipan: Bshkaus
        Mung ing sawetara dina perang Georgian padha numpuk sewelas pesawat karo "Buks", kalebu Tu-22.

        Inggih, ing wiwitan, ora ana perang tanpa kapitunan, lan kaping pindho, kejutan metu, bantuan saka wong liya ora digatekake, nanging pertahanan udara ditekan, ora bakal ana ilusi ing konflik saiki, lan peralatan tentara luwih apik tinimbang ing 2008
        1. +2
          4 2021 Juni
          Padha ora njupuk menyang akun, sanajan padha bisa uga duwe. Kasunyatan yen Yusch minangka kasur enem ora dadi rahasia. Sampeyan ora perlu nelpon kabeh Ukrainians non-sadulur. Banderast manggon ing sisih kulon, sanajan akhir-akhir iki cukup rame ing Kuev. Umume wong biasa isih duwe sikap sing apik marang Rusia lan Rusia.
          1. +1
            4 2021 Juni
            Kutipan: TermiNakhTer
            Sampeyan ora perlu nelpon kabeh Ukrainians non-sadulur.

            ======
            apik Sampeyan ora bisa nelpon pedunung Odessa, Donbass (sing ana ing njaba LDNR) lan malah Kyiv kaya! Senajan Banderlogs saiki wis "teka ing jumlah gedhe" ana!
            ----------
            Kutipan: TermiNakhTer
            Banderast manggon ing sisih kulon,

            =======
            Ing keadilan, sanajan ing Lviv ana wong sing sopan! Salah siji saka kanca-kanca, warga Lviv native (sapisan njabat bebarengan), kang urip ing Lvov .... Lan - ora pracaya iku! isih komunis! (Bener, minangka dheweke dhewe ngandika - saiki ing lemah!). Malah ana wong sing kaya ngono ... Sayange, ana sawetara! Lan saben taun - kurang lan kurang (apa sing bisa ditindakake - YEARS njupuk tol ...)
  4. + 13
    4 2021 Juni
    Latihan "kasil rampung"

    Ora ana pesawat sipil siji sing ditembak.
    1. +1
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: askort154
      Latihan "kasil rampung"

      Ora ana pesawat sipil siji sing ditembak.


      Apa liwat wektu iki, utawa ana Gagal sak pakaryan, lan iku ora bisa kanggo nggawa mudhun sawetara Papan sipil sabanjuré?
      1. +3
        4 2021 Juni
        Sampeyan bisa ndeleng situs sing cocog - saiki ora ana pesawat sing mabur liwat Banderland demokratis tinimbang Belarus totalitarian))) "mitra" ati-ati, sawise "Boeing") Malaysia))
    2. +5
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: askort154
      Ora ana pesawat sipil siji sing ditembak

      Lan matur nuwun kanggo sing!
    3. -4
      4 2021 Juni
      Kutipan saka: askort154
      Latihan "kasil rampung"

      Ora ana pesawat sipil siji sing ditembak.

      Kebetulan aneh, ing dina mudhun Boeing, milisi ngumumake Tu-143 sing mudhun.
      Ing video kasebut, ora ana tandha-tandha karusakan ing "bangkai", kaya-kaya mung ndharat ing lapangan sing mbukak. Paling kamungkinan, Ukrainians digawe kesalahan karo ngisi bahan bakar lan iku mung ora cukup kanggo rute tartamtu.
      Yen dheweke pengin nggunakake Tu-143 iki minangka target, mula jelas kenapa rudal ukrov ditembak mudhun Boeing - dheweke nganggep target kasebut.
      Nanging iki kacilakan tragis utawa padha diputer ing peteng dening rama-komandan, menehi target sebutan kanggo Boeing, isih misteri.
      1. +3
        4 2021 Juni
        Dheweke ndharat sadurunge Boeing 404 ditembak mudhun.
        1. 0
          4 2021 Juni
          Ing kana, yen ana bedane wektu, banjur sedina utawa rong dina ora luwih. Latihan bilateral bisa terus luwih saka sedina.
  5. +4
    4 2021 Juni
    "Drone Soviet" ora duwe pangarep-arep "ketinggalan karo UAV modern saka "negara-negara terkemuka ing donya" ing karakteristik, nanging bisa niru pesawat Angkatan Udara Rusia, utamane, pejuang Su-30.
    Su-30 praktis minangka analog saka Tu-143)))
    Inggih, bisa dingerteni, yen kita nggedhekake pamikiran sing jero, dheweke ngrusak Angkatan Udara Rusia.
    Idiocy, sijine ing stream.
  6. +1
    4 2021 Juni
    Sisih sipil mbokmenawa mabur ngubengi wilayah iki ing busur gedhe. Diwulang. Lan apa babagan omah? Apa bisa sajrone kabeh latihan ora ana roket siji sing tiba ing omah? Utawa peluncuran rudal ora direncanakake?
    1. 0
      4 2021 Juni
      Quote: tawanan
      Sisih sipil mbokmenawa mabur ngubengi wilayah iki ing busur gedhe.

      Ing lintasan balistik, kanthi akses menyang Near Space lol
      Kanthi cara liya - ora ana cara, dheweke bakal entuk ing endi wae.

  7. +1
    4 2021 Juni
    manawa drone Soviet "ora duwe pangarep-arep" ketinggalan ing UAV modern saka "negara-negara terkemuka ing donya" ing karakteristike
    Bener perbandingan pancake....! Iku kaya mbandhingaké PO-2 lan Su-57. Nanging apa sing kudu dijupuk saka wong miskin?
  8. +4
    4 2021 Juni
    Pasukan kudu latihan, nanging apa? Ing apa. Sanadyan mangkono. Lan kita bisa kene, ya, moyoki, nanging iku crita liyane. Wiwit padha ora bisa njupuk mudhun wayahe pungkasan 29 lan iki, carane lagi ana .. Bayraktars.
    ...
    Ora preduli saka target, latihan kasebut ndadékaké karya L.S. unit, kang perlu jenderal.
    1. 0
      4 2021 Juni
      ngguyu Paling ora dheweke bakal ngelingi urutan prentah, praktik nerjemahake menyang MOV lan nyenengake para jenderal kanthi swara sing wani. Sampeyan ora kudu ngluncurake roket. Sampeyan ora ngerti. Ya, lan sampeyan kudu nyimpen.
  9. +3
    4 2021 Juni
    Pertahanan udara Ukraina lurks, lagi ngenteni pesawat Boeing sabanjure ..................
  10. +2
    4 2021 Juni
    entuk katrampilan kanggo ngenali, nargetake lan ngrusak target ing kahanan sabisa kanggo pertempuran (...)
    Ana keraguan gedhe yen kahanan kasebut digawe cedhak karo pertempuran. Sinau nembak pesawat Rusia, sing dikira bakal mabur kanthi formasi sing ketat, kanthi langsung, tanpa ngganggu lan takon: "Tembak aku"? Apike, wakil NATO diundang minangka pengamat lan supaya bisa ngrekam kesiapan pertahanan udara Ukraina kanggo nembak pesawat Rusia?
  11. 0
    4 2021 Juni
    kapets komentar. Kita uga nggunakake UAV iki minangka target nalika isih ana. Malah jenenge M-143.
    1. 0
      5 2021 Juni
      Aku wonder apa komentar sampeyan bakal menehi yen "kita" nalika latihan ing "Reis" bakal ngomong sing karo bantuan saka UAV iki, pertahanan udhara sinau kanggo mencet F-35 ing kahanan cedhak pertempuran? Aku ngira yen sarkasme sampeyan njeblug tanpa kekuwatan!
      1. 0
        14 2021 Juni
        Ngapa ora? pesawat wis dimensi cilik lan ing wilahan ngarep EPR cukup iso dibandhingke karo F-35.
  12. +1
    4 2021 Juni
    Ya, aku ora ngandel yen "kepala panci" bisa kasil ngrampungake .. Pancen, sanajan sersan mabuk, sing mangan vodka karo daging babi, ora mlebu stasiun sobering .. ora
  13. +1
    4 2021 Juni
    Pikiran Chamber)... Apa Maidan pancen pengin gelut)? Ora ana sing bakal dibujuk. Lan pemilik nyerah kanggo satus taun ing wayah awan.
  14. +1
    4 2021 Juni
    Pira penerbangan sing isih ana ing Ukraina?
  15. 0
    4 2021 Juni
    Iki menarik:
    "Miturut layanan pers, pesawat taktis tentara Ukraina dadi target kanggo sistem pertahanan udara S-300PT lan Buk"
    Apa pilot ngerti sapa sing kerjane? Lan yen mangkono, apa dheweke yakin yen dheweke ora bakal bingung karo penerbangan kasebut?
  16. 0
    4 2021 Juni
    Quote: Pengarang
    Militer Ukraina janji "bledosan rudal, sumunar ing langit, jejak saka penerbangan rudal nyegat sarana penerbangan.


    isih pengin "dadi ayu", kepengen special effect, ora duwe tarantina, ya kaya bocah-bocah, kan.
    nanging sampeyan bakal mikir - Tu-143 "Reis" bakal mungkasi, amarga kabeh apik ends cepet utawa mengko, lan apa banjur, takon Angkatan Aerospace Rusia kanggo ngatur prayaan urip kanggo wong-wong mau?
  17. 0
    4 2021 Juni
    Dadi Tu-134 tilar donya cedhak Feodosia ... Nanging wong Ukraina ora ngakoni kesalahane ..... hi
  18. 0
    5 2021 Juni
    Ing wilayah Kherson Ukraina, latihan pasukan pertahanan udara Angkatan Bersenjata Ukraina ditindakake. Pitungan sistem anti-pesawat nyoba nembak mudhun kendaraan aerial tanpa awak Tu-143 "Penerbangan".
    Aku wis ngetutake, dheweke nyoba nembak ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"