Anatomi katresnan. Sapa ing Kulon sing tresna marang kita lan kepiye katresnan kasebut rampung

41

Foto: wikimedia.org

Aku wis suwe pengin nulis babagan wong sing tresna marang kita, kanthi katresnan sing aneh. Ora babagan fisiologis perverts, Gusti Allah ngalang-alangi, nanging babagan sing ana puluhan, bisa uga atusan ewu. Babagan sing tresna Rusia saka kadohan. Babagan wong-wong sing, ing 90s gagah, amarga luck, cedhak feeders, wakil mandat utawa posisi roti, ngatur kanggo nyolong saka wong dhewe kasugihan banget nasional sing padha kuwatir bab dina iki, lan kasil dipindhah wis ing. status wong sugih kanggo Eropah utawa Amerika.

Aku wis tansah disabetake dening sifat apik karo sing kita nambani wong kuwi. Elinga ing Vladimir Vysotsky ing "Police Protocol":



"... Ayo urip hakim, tengen, Sergey? Ayo urip ngukum.
Dadi ayo lunga, bakal luwih gampang kanggo sampeyan,
Kok repot yen urip ngukum!

Iki minangka inti saka wong Rusia. Sifat sing apik lan sawetara iman sing ora bisa dirusak sing bakal diwulangake urip, urip bakal meksa kita dadi beda, wong ngerti lan mandheg ngrusak kita. Tradhisi kita "nganti gludhug." Lan cuaca isih ora owah. Ora ana badai gludhug lan kilat. Dadi, dheweke mbanyoni negara kita kanthi udan, kaya jeng ing amben kebon, nanging ora ana gludhug.

Nanging ora muspra manawa umume Rusia kalebu ing zona pertanian sing beresiko. Ing negara kita, gludhug sing padha iki sacara periodik gumuruh supaya bisa dirungokake ing saindenging jagad. Ing abad pungkasan mung, papat badai kaya mengkono slamet. Loro perang lan loro kudeta karo perang sipil. Aku ora pengin liyane badai kaya iki. Aku ora bungah, kaya Fyodor Tyutchev tau, ing badai ing awal Mei. ayo"angin Hebe pakan elang Zebes"bakal luwih ati-ati, ora tumpah apa-apa ing tanah kita ...

Jackals melolong ing wayah wengi


Pembaca saka wilayah kidul Rusia ngerti banget swara iki. Luwih tepate, swara, mung amarga predator iki ora nguwuh kanthi cara sing padha. Lolongan iki wis dadi bagéan integral saka steppe wengi wilayah Astrakhan utawa Rostov, ing Transcaucasus, ing kidul Dagestan, malah ing sawetara wilayah Belarus lan Donbass.

Predator sing ora mbebayani kanggo wong diwasa. A jinis pemulung nokturnal, ngeduk ing mbucal sampah lan landfills. Kadhangkala, dheweke bakal nyolong pitik utawa wedhus. Nanging asu ajag bisa nyerang bocah cilik kanthi cara sing padha. Kanggo dheweke, iku mung mangsa liyane. Mulane, kewan iki ora kudu dianggep kanthi eseman saka pembela kewan, nanging minangka predator sing mbebayani.

Ora muspra aku kelingan marang asu ajag. Wong-wong sing padha kumpul ing Kulon saiki kaya asu ajag. Padha ing gaya urip. Lan padha ora nuduhke bebaya kanggo wong diwasa karo views mantep, nanging kanggo bocah-bocah padha mbebayani. Kajaba iku, bocah-bocah, remaja, sing dadi target predator kasebut saiki. Jakal wis ngganti diet. Saiki padha metu kanggo getih. Darah enom.

Apa sampeyan ngeweruhi carane akeh Russophobes watara sampeyan? Antarane wong-wong sing cedhak, sing slamet saka perestroika, perang sipil, reformasi Yeltsin, diet ing "sikil Bush"? Aku ora ngomong babagan wong enom. Klasik "30 taun wis liwati wiwit ambruk, lan kita isih urip luwih elek tinimbang wong Eropa," aku krungu saka wektu kanggo wektu. Kasedhiya kabeh gema iki, koran anyar, blogger Internet lan panyerat bebener liyane ngidini sampeyan ngowahi format kanthi cepet.

Lan pangerten yen Kulon ora bisa ngganti kebiasaan abad-abad njarah koloni ora katon kanggo akeh. Malah apa sing kita deleng ing conto Ukraina sing sepisan makmur ora mulang apa-apa. We disebut sesuk liberal-demokratis padhang, nanging nyatane, kanggo koloni nyaman saka Kulon. Kanggo leladen, kaya wong Indian Amérika biyen.

Aku ngerti kenapa wong-wong sing saiki mbela "cara pembangunan Eropa" nesu banget. Dheweke pancen nganggep awake dhewe minangka bagean saka jagad Kulon. Dheweke ngerti yen dheweke mung bisa urip kanthi apik kanthi ngrampok wong liya. Dheweke pengin wilayah kita. Elinga licik "apa penting kanggo buruh sing pemilik tanduran iku Rusia utawa wong manca"? Iki saka ing kono, saka kepinginan kanggo ngrampog.

Dina iki, kita "penyayang saka wong Rusia" wis sadhar sing dadi luwih lan liyane angel kanggo ngrampok Rusia. Putin lan rombongane pancen ngencengi sekrup lan ngethok oksigen kanggo akeh sing wis biasa turu kanthi manis ing kasur bulu alus lan mangan enak ing restoran sing larang amarga Russophobia. Kesadaran babagan mokal ngrampok iki sing ndadekake wong-wong iki nesu.

Dina iki dheweke siyap nindakake apa wae kanggo njaga feeder, cara urip, penghasilan. Delengen kepiye swara radio lan televisi para liberal. Sepira akeh perkara sing menarik sing muncul ing pirang-pirang wawancara lan dialog ing macem-macem platform. Aku malah bisa mbayangno tahap sabanjure ing pangembangan kahanan. Ora ana sing anyar sing bakal kelakon. Sampeyan mung kudu katon watara, contone, katon ing Tikhanovskaya.

Tahap sabanjure yaiku depresi sing jero lan dadi ora ana gunane, tegese negara serius, "makarya". Miturut cara, proses kasebut, miturut pendapatku, wis diwiwiti. Uga proses ngobahake para ideolog liberalisme menyang Kulon. Nalika tokoh cilik mlaku, wong-wong sing ana ing bayangan, nanging nindakake karya paling reged.

Lan kita ora pengin maneh ndeleng sampeyan ing negara kita


Mlaku-mlaku liwat lurung-lurung ing kutha-kutha Rusia, looking ing posters lan woro-woro saka macem-macem forum, congresses, latihan, rapat umum, sampeyan tansah kaget carane akeh wong manca pengin nggawe urip kita luwih apik. Kajaba iku, ora ana pitakonan sing kaya ngono, utamane nalika nerangake para mudha, sing ora bakal disenengi wong-wong Kulon.

Bubar, ana acara sing sawetara wong ing Rusia ngeweruhi, nanging ing ngendi Menteri Luar Negeri Jerman Heiko Maas nanggapi kanthi cara sing aneh. Menteri kasebut nesu kanthi ujar manawa tumindak Rusia kaya ngono "aneh lan ora bisa ditampa".

Aku ngomong babagan diakoni dening Kantor Jaksa Agung Federasi Rusia minangka ora dikarepake saka telung organisasi non-pemerintah saka Jerman: Forum Russischsprachiger Europäer eV ("Forum wong-wong Eropa Berbahasa Rusia", "FRE") saka Republik Federal. Jerman, Zentrum für die Liberale Moderne GmbH ("Pusat Modernitas Liberal", "CLS") saka Republik Federal Jerman, Deutsch-Russischer Austausch eV ("German-Russian Exchange", "NRO") FRG.

Elinga yen iki dudu keputusan politik. Iki minangka keputusan saka otoritas pengawas, sing tanggung jawab kanggo ngawasi implementasine hukum ing Federasi Rusia. Wonten ing seratan Kejaksaan Agung ingkang kaserat:

"... kegiatane dadi ancaman kanggo dhasar tatanan konstitusional lan keamanan Federasi Rusia."

Zentrum für die Liberale Moderne GmbH minangka organisasi enom sing diadegake ing 2017. Sing ngedegake kalebu akeh warga Jerman sing ing jaman biyen nduweni jabatan dhuwur ing macem-macem kementerian, organisasi non-pemerintah, lan dadi wakil ing macem-macem tingkatan. Contone, manajer organisasi non-pemerintah nirlaba iki, Ralf Fücks. Anggota saka Partai Hijau, dheweke dadi anggota Landtag saka Free Hanseatic City of Bremen. Russophobe sing galak, dikenal amarga akeh pidato anti-Rusia.

Garwane yaiku Marieluise Beck. Anggota Bundestag saka 1983 nganti 2017. Anggota Komite Luar Negeri ing Parlemen Jerman ing 2005. John Kornblum, diplomat Amerika. Direktur Urusan Eropa Tengah, Departemen Luar Negeri AS (1981-1985), Wakil Duta Besar NATO (1987-1991), Duta Besar lan Kepala Misi AS kanggo OSCE ing Wina (1991-1994), Asisten Sekretaris Negara kanggo Urusan Eropa lan Perwakilan Khusus kanggo Balkan (1995-1997), Duta Besar AS kanggo Jerman (1997-2001).

Aku bisa nerusake dhaftar, nanging malah conto saka pemimpin presented nuduhake tingkat lan pengaruh saka organisasi iki ing skala Jerman lan negara tetanggan. Yagene aku nandheske kasunyatan manawa pengaruhe ana ing skala Jerman? Ya, iku cukup prasaja. Kegiatan organisasi saka jinis iki sempit khusus lan, yen kita nyederhanakake tugas sabisa, ngarahake "mbentuk persepsi sing bener dening warga negara mungsuh FRG."

Iku worth nyebutke pituduh saka karya organisasi. Ing njaba, katon standar kanggo struktur Kulon: "Kebebasan Internet", "Hak Asasi Manungsa", "Rusia-Kulon" lan "Modernisasi Lingkungan". Kaya sing sampeyan ngerteni, pituduhe cukup samar, nanging kanggo umume sing maca cukup jelas. Internet Freedom? Cetha manawa panguwasa Rusia ing kabeh cara bisa mbatesi Internet ing Rusia, nyebar rot ing blogger, ngenalake sensor global, lan liya-liyane.

Miturut cara, salah sawijining mitra organisasi sing menarik - Pusat Budaya lan Ilmiah lan Pendidikan Moskow. Andrey Sakharov. Ngomentari karya pusat iki, aku ora perlu. Ing tengah iki, administrator sistem lan pemilik perusahaan IT sing paling ditindhes lungguh. Kanggo luwih gamblang, aku bakal menehi judhul sawetara artikel sing diwaca dening pedunung Jerman bubar.

Damir Gainutdinov "Carane Rusia Mbatalake Kebebasan Internet", Nikolai Klimenuk "Perusahaan IT Paling Apik Ora Ana ing Eropa", Nikolai von Twickel "Repressions in Russia: Daily Life of Network Aktivis" (iki minangka seri kabeh artikel), Marina Baranovskaya "Ahli : prosedur pengkhianatan dhuwur bisa nyerang sapa wae ing Rusia.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa ngurai publikasi ing sembarang arah organisasi. Kanthi asil sing padha. Maneh, contone, aku bakal njupuk paling aman, saka isih, arah - "Rusia - West." "Kepiye carane Eropah kudu nambani Rusia?", "Belarus: Bebaya Ahead - Respon EU Dibutuhake", "Sistem Putin lan Kebijakan Rusia menyang Kulon", "Nalika Putin Miwiti Ngekspor Chaos menyang Kulon", "Media Rusia: gaman ing perang informasi", "Relaxation lan containment: Eastern privasi 2.0?".

Aku cukup conto ing ndhuwur. Miturut cara, sawetara bahan sing kadhaptar minangka woh saka refleksi liberal kita. Kaya Shevtsova, Inozemtsev utawa Kara-Murza.

Suket kudu dicabut sadurunge ngrusak kebon


Miwiti materi iki, aku ngrancang kanggo ngomong babagan kabeh telung organisasi. Begjanipun, thanks kanggo kanca-kanca Jerman, ana cukup materi. Nanging wis ing proses nulis, aku teka menyang kesimpulan sing ana kakehan kaurmatan. Cara kerja organisasi kasebut wis bola-bali diterangake dening wartawan Rusia lan Barat. Tujuwaning cipta uga cetha.

Sacara global, dheweke kudu goyangake Rusia saka njero kanthi nerbitake ing pers Barat bahan-bahan ilmuwan politik, wartawan lan politisi Rusia sing tepat. Mangkono nggawe lemah kanggo pemahaman negatif saka negara kita ing donya lan meksa, mangkono, ing politisi kita ing dealing with masalah privasi domestik lan diplomat ing dealing with masalah kabijakan manca.

Ing wektu sing padha, organisasi kasebut mbiayai oposisi liwat kantor-kantor ing kutha-kutha kita, mbayar bahan sing diterbitake ing Kulon. Kajaba iku, wong sing kerja ing kantor kasebut ngumpulake informasi negatif lan nampilake nyata. warta langsung saka Rusia. Aku ora ujar manawa ora ana negatif ing Rusia. Ora ana negara sing wartawan trampil ora bisa ngeduk apa-apa. Aku ngomong babagan cara nyuguhake materi, sing dadi citra negara.

Contone, maca rong teks cekak. Ditulis dening aku, mula aku njamin kejujuran.

"Aku mlaku ing sadawane dalan werna abu-abu saka langit sing cendhek, kanthi ati-ati nyingkiri akeh genangan lan mbungkus jaket saka angin sing kuwat lan adhem. Mung wong-wong sing padha, mbengkongaken dening angin lan kebungkus ing jaket lan jas hujan, mlaku nyedhaki wong-wong mau, mbenerake topi mangsa ing sirahe. Ya, iki musim panas Siberia. 9 derajat panas ing Juni. Lan para peramal janji frosts ing lemah nganti minus 6 derajat ing wayah wengi. Musim panas ing papan sing ora ana wong urip, nanging bisa urip. Dheweke urip ing kahanan iklim sing atos. Urip ing pamrentahan sing ora peduli karo rakyat."

"Aku mlaku-mlaku ing dalan sing lagi wae wis dikumbah saka bledug lan bulu poplar pirang-pirang dina dening siklon sing mabur saka sisih lor. Dhek wingi kita kerja keras saka panas 35 derajat, lan dina iki 9 derajat, nanging wit-witan, suket, kembang ing sakiwa tengene lagi ngrasakake udan. Seneng hawa adhem. Banyu sing ditunggu-tunggu saka langit. Wektu wutah sing ditunggu-tunggu. Puddles, angin adhem, langit abu-abu sing kurang - iki mung minangka pambayaran kanggo kesegaran lan kemurnian hawa. Lan sampeyan ora bakal kaget kita karo frosts. Nanging, uga panas, uga.

Aja mikir mung digawe-gawe. Aku mung njlèntrèhaké trip menyang toko roti mung sawetara jam kepungkur. Saiki bayangake wong sing durung tau tekan Siberia lan nganggep wilayah iki meh padha karo neraka ing bumi, mung bedane yaiku panas neraka wis diganti dening hawa adhem neraka.

Saiki, aku mikir, jelas apa jenis bebaya kanggo negara kita yaiku organisasi, salah sijine sing dak jelasake ing ndhuwur. Apa jenis persepsi bisa kawangun ing maca dening mung rada ngganti aksen materi. Rada burem siji lan rada nyorot liyane.

Yen suket katon ing lapangan, kudu dirusak. Aja padha mikir yen bakal mati dhewe, yaiku nyirnakake. Copot. Yen ora, suket bakal ngrusak kabeh karya sampeyan. Lan tinimbang panen, sampeyan bakal entuk lapangan sing gedhe, liar, lan ora ana gunane. Lan ora Matter apa suket sampeyan duwe. Suket iku suket amarga mung nuwuhake sampah!

Tinimbang output


Organisasi kaya sing kasebut ing ndhuwur dianggep ing Kulon minangka sawetara jinis think tank lan platform kanggo macem-macem acara anti-Rusia. Miturut cara, iki jawaban kanggo wong-wong sing asring takon pitakonan saka apa Eropah lan Amerika ndeleng kita temen beda saka apa kita, lan marang Lawakan bab urip kita ing guise informasi adil. Kanthi sapa sing sampeyan mimpin, saka wong-wong mau sampeyan bakal entuk ...

Pembentukan citra negatif negara ing ajang internasional nyatane tugas sing paling penting. Sayange, nanging ing babagan iki kita kalah banget. Sembarang kantun kita dijupuk kanggo diwenehake, lan kamenangan sembarang diarani pitakonan. Lan tulus.

Napa setan Presiden Putin? Discrediting panguwasa negara Rusia nggawe negatif ing Eropah lan Amerika Serikat, lan mulane nggawe alasan kanggo nguber kabijakan musuhan lan emergence, contone, saka "Highly Kaya" minangka ratuning bukti. Lan apa sing bisa diarepake saka setan lan timnya?

Pola sing padha bisa dideleng ing ekonomi. Sawise kabeh, padha ora nglawan SP-2, nanging ngrusak pondasi ekonomi, utawa luwih, salah sawijining dhasar Rusia.

Sejujure, aku seneng yen proses nyepak wong sing apikan karo kecekik wis diwiwiti kanggo negaraku. Dheweke ora ngomong babagan hukum babagan agen asing. Sing Kantor Jaksa saka Federasi Rusia melu ing kasus, lan ora niru kegiatan vigorous. Merdika kaya ngono. Ora mung sampeyan, wong apik, duwe, nanging aku uga duwe. Lan kamardikanku saka kowe ora luwih ala tinimbang kamardikanmu saka aku. Dheweke uga padha. Lan aku pengin bebas saka sampeyan. Bebas ing tanahe dhewe.

Dadi aku njaluk sampeyan lunga, sampeyan wong sing peduli. Kita ing kene dhewe-dhewe, tanpa snotting ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    7 2021 Juni
    Loro perang lan loro kudeta karo perang sipil.

    Kesalahan - rong perang lan THREE kudeta karo perang sipil.
    1. -3
      7 2021 Juni
      Ora, revolusi ing Oktober 1917, kontra-revolusi ing Perestroika anti-Soviet / anti-komunis, diluncurake dening mungsuh-mungsuh Sipil komunis sawise Revolusi Oktober, serangan marang USSR lan wong-wong Soviet ing 1941, lan perang sipil sing diluncurake ing wilayah USSR sing direbut.
      Lan saka wong-wong sing grovel sadurunge Kulon ing wilayah USSR, lan ing wektu Soviet lan pasca-Soviet - paling ora ana gunane kanggo negara lan wong, lan ing paling kasus - mung gawe piala, nesu lan gething, goroh, pitenah. .
  2. +7
    7 2021 Juni
    Penulis nyathet kanthi apik, nanging ana mungsuh ing negara sing diandelake, sanajan oposisi kudu patriotik, ora entuk dhuwit ekstra minangka baling-baling cuaca saka Kulon. Lan uga Edro enggal-enggal kudu owah, apa sing ditindakake wis suwe ora maremake rakyate, wektune petung-petung wis liwati, wektune mbangun budaya politik lan mulihake ketertiban.
    1. +3
      7 2021 Juni
      Kutipan: d1975
      Penulis nyathet kanthi apik, nanging ana mungsuh ing negara sing diandelake.

      Sampeyan bener, lan saiki ora ana ewonan, nanging luwih akeh. Lan yen perang diwiwiti, iku bakal dadi beda saka ing 1941 ... iki carane mantan Duta Besar AS kanggo USSR Joseph Davis ngandika ing artikel ing koran Sunday Express ing November 1941, kang nyerat sing sawetara dina sawise serangan Hitler. Ing USSR takon marang: "Apa sampeyan bisa ngomong babagan anggota kolom kalima ing Rusia?" Wangsulane: "Dheweke ora duwe, dheweke ditembak."
      1. +2
        7 2021 Juni
        A jawaban pantes, nanging wektu kuwi, iku ora kanggo kita ngadili apa lan carane, sanajan ana akeh kesalahane, nanging pemenang ora biji. hi
        1. +1
          7 2021 Juni
          Kutipan: d1975
          Wangsulan sing pantes, nanging wektune kaya ngono, kita ora bisa ngadili apa lan kepiye, sanajan akeh kesalahane, nanging sing menang ora diadili.

          Aku ora bakal ngomong yen kabeh gumantung ing wektu. Iki tembung "bocah saka Braunau" sing ora kudu dilalekake, bisa ditindakake ing ngendi wae, lan wis ditindakake ...
          "Nalika aku mutusake kanggo miwiti perang, pasukanku bakal dumadakan katon ing ibukutha negara tanggane, ujare, ing Paris. Dheweke bakal nganggo seragam militer Prancis. Dheweke bakal mlaku-mlaku ing dalan-dalan ing wayah awan. Ora ana sing bakal ngalangi. .
          Kabeh bakal dipikirake sadurunge lan disiapake kanthi rinci. Pasukan bakal mlebu staf umum, bakal manggoni kementerian lan gedung parlemen. Ing sawetara menit, Prancis bakal dicabut saka tokoh utama.
          Tentara tanpa staf umum! Kabeh tokoh politik dibusak saka pemandangan! Bakal ana kebingungan sing ora bisa dibayangake.
          Nanging aku bakal duwe kontak sadurunge karo wong sing bisa ngatur pamrentahan anyar - kaya sing dakkarepake. Kita bakal nemokake wong kaya ngono ing negara endi wae. Kita ora kudu nyogok wong-wong mau: dheweke bakal teka marang kita."
      2. +3
        7 2021 Juni
        Artikel apik, apik, pas wektune dening Alexander!

        Ana paribasan: "Nalika nyuwak banyu, ati-ati aja nganti mbuwang bayi."

        Padha sabensing mbukak cangkeme utawa medharake pikirane kudu mikir sing и carane ngomong, "carane tembung sampeyan bakal nanggapi." Banjur sawetara wong sing nyebut awake dhewe patriot kadang-kadang nyenyamah banget kabeh russian ing saurutan tanpa pilih kasih lan dadi ora marem kabeh Russiansing pikirane creeps ing: apa padha patriot Saka Rusia Nyatane? Amarga ing kritik dheweke tumindak bebarengan karo mungsuh lan mungsuh saka Rusia!
    2. +2
      7 2021 Juni
      Malah oposisi kudu patriotik

      Ya - kita ora nglawan oposisi!
      "Nanging kita butuh
      Kinder Shchedrina
      lan Gogols kuwi
      Supaya ora ndemek kita."
      Yen pamaréntah wis arrogated kanggo dhewe hak kanggo nemtokake sing patriot lan sing ora, kabeh oposisi mbebayani kanggo pamaréntah bakal diumumake "pro-Kulon." Lan "oposisi" bakal dadi wong tuwa sing ora duwe daya kaya Zyuganov lan Zhirinovsky keamanan negara sinis.
      1. +2
        8 2021 Juni
        Yen panguwasa arrogated dhewe hak kanggo nemtokake sing patriot lan sing ora

        Lan sapa sing kudu duwe "hak kanggo nemtokake"?
    3. +3
      8 2021 Juni
      Aku ora pengin nitpick ing rincian. Aku seneng artikel kasebut amarga nggawe aku ngelingi pengalaman kasebut. Aku nyekseni transformasi kekuwatan gedhe dadi wayang Barat babagan bantuan kamanungsan. Banjur aku ora kasengsem ing politik, aku duwe kulawarga, bocah cilik, ora ketompo carane aneh bisa katon kanggo akeh - proyek menarik. Aku salah sapisan, ing saran saka kanca-kanca, aku milih kanggo Sobchak, nanging aku mlebu ing stream - iku lunga, iku lunga. Saiki aku ngelingi wektu iku lan nyoba kanggo ngerti carane iku kabeh wiwit. IMHO kabeh diwiwiti kanthi obrolan antarane Gorbachev lan Thatcher. Thatcher, wanita sing cerdas, ngeweruhi ciri khas Gorbachev, kepinginan kanggo nyenengake lan ngrungokake pujian. Dheweke ngumumake ing saindenging jagad yen bisa nggarap wong iki, lan karya kasebut diwiwiti, lan kanthi sukses, ing paduan suara saka pamimpin donya Gorbachev nyerahake kabeh sing bisa, nanging iki ora cukup. Ana uga wong sing digedhekake kanthi semangat bangga marang negara. Kanggo ngilangi iki, Gorbachev dijaluk, lan dheweke lan rombongane ngidak-idak balunge Stalin, supaya wong-wong didhawuhi mratobat. Nanging malah iki ora cukup. Iku perlu kanggo break kapercayan ing mangsa. Kanggo nindakake iki, dheweke nerangake yen gajine cilik, lan dheweke nyithak dhuwit tanpa jaminan kanggo mbayar upah. Ing setahun lan setengah, gaji saya mundhak saka 390 kanggo 650 r, lan kanca-kanca wis padha. Apa sing kedadeyan. saben siswa bakal mangsuli - inflasi. Nanging kanggo ngatasi iku, Ryzhkov cukup disaranake mundhakaken prices, nanging Dewan Supreme nglarang wong kanggo nindakake. Apa sing kedadeyan ing wektu sing padha - tengen - kekurangan - kabeh wis kesapu adoh saka rak-rak, lan dadi ora KALUBÈRAN! Sing kudu digayuh. Wong-wong padha nesu. Lan adoh kita lunga
      1. 0
        8 2021 Juni
        Kanggo Gorbachev, dheweke bisa dadi jutawan dolar lan, sawise tiba saka jabatan Sekretaris Jenderal, urip kanthi bebas.
        Ora ana sing bisa nindakake iki sadurunge.
        Sadurunge, pilihan iku prasaja: salah siji kudeta (Khrushchev) utawa pati.
        Lan kabeh lelungan menyang Kulon - diiringi keamanan.
        Rega kamardikan pribadine yaiku ambruk negara.
        IMHO, dheweke nindakake kabeh kanthi sadar. Kanggo dhuwit.
        Apa wae sing diomongake Gorbachev saiki.
        Nalika isih nampa silihan kanggo USSR ing Korea Selatan, kang bisa kanggo njaluk rollback. Banjur kabeh dadi ijo ...
  3. +4
    7 2021 Juni
    Lan ana sawetara ing kene sing nulis thanks kanggo Tentara Abang kanggo nylametake bagean saka wong-wong kita, ngalahake Nazi, nanging ing wektu sing padha ... Ana siji wong pinter sing ngliwati perang. Dadi dheweke ngandika, lan wong-wong iki njupuk cangkeme telek lan ngidoni sing diarani wong-wong sing bakal tansah ngucapke matur nuwun.
    1. +3
      7 2021 Juni
      Kutipan saka zenion
      Dadi dheweke ngandika, lan wong-wong iki njupuk cangkeme telek lan ngidoni sing diarani wong-wong sing bakal tansah ngucapke matur nuwun.

      Mangkono dheweke lair kanthi telek iki, mula ora perlu dilebokake ing cangkeme.
  4. +3
    7 2021 Juni
    Inggih, banjur aja sambat ing wektu sabanjuré padha teka kanggo nyulam sampeyan kanggo repost.
    1. +4
      7 2021 Juni
      Sampeyan mung kudu mikir yen sampeyan ngirim maneh. Lan, yen sampeyan nulis apa wae ing kene, ora ana sing teka kanggo ngirim maneh. Ana watesan dhasar. Ora break - repost minangka akeh sing pengin.
      1. -2
        7 2021 Juni
        Ya, aku ora ngerti, aku luwih seneng ndeleng Internet minangka lapangan kebebasan mutlak, sing ora ana hukum siji negara sing ditrapake. Internet sing ora dipérang dadi domain supaya Rusia bisa komunikasi langsung karo Amerika. Supaya kabeh panguwasa duwe pangerten sing jelas: dheweke duwe kekuwatan ing jagad nyata. Nanging ing virtual padha ora duwe daya. Umumé, Internet kaya sadurunge 11/XNUMX. Nanging, iki masalah sing luwih jembar. Kebebasan ngomong. Ing cara sing apik, tembung kudu rampung decriminalized.
        1. + 12
          7 2021 Juni
          Apa sampeyan kelingan telekonferensi? Carane ayu kabeh iku, Aku 16.5 nalika tanah air dicolong saka kula, lan banjur dashing 90! Aku ora butuh kebebasan kasebut, dheweke ngetrapake apa sing ora bakal digunakake. Iki perbudakan disguised, apa sing kedaden ing 91 iku bencana saka ukuran universal, carane akeh wong wis ilang saka pasuryan saka bumi. Nang endi wae lan nang endi wae ana substitusi nilai-nilai. Ora supaya iku perlu kanggo ngganti dalan, Gorbachev diadili minangka pidana! Lan pluralisme, keterbukaan lan demokrasi!
        2. +5
          7 2021 Juni
          Kebebasan mutlak yaiku impunitas mutlak. Apa sampeyan pengin ndeleng pariwara utawa materi babagan dodolan obat-obatan, pornografi, sekte agama, ekstremis lan apa maneh? Mesthi, bakal ana segara kabecikan. Nanging sampeyan kudu mbayar kekurangan konten kasebut.
        3. Bai
          +2
          7 2021 Juni
          Internet minangka lapangan kebebasan mutlak, ing ngendi ora ana hukum ing negara apa wae.

          Yen ora ana angger-anggering Toret, bakal ana pelanggaran. Lan Internet bakal dadi hotbed lan organizer saka kabeh jinis kejahatan. Saka sarana komunikasi, bakal langsung dadi sarana nata kadurjanan. Saka urip saben dina nganti kudeta.
        4. +3
          8 2021 Juni
          Mesthine, nanging ora bakal. Internet minangka lapangan perang informasi sing padha, mung tembung sampeyan ing Kulon sing padha bakal dideleng, nanging ora, kabeh padha karo politik donya modern - mesthi ana wong sing "luwih demokratis", sing bisa, nanging sampeyan ora bisa. Kajaba iku, sampeyan lali babagan konsep "kebebasan" kayata promosi obsesif lan pariwara kekerasan, radikalisme, pornografi, pedofilia, homoseksual, pembunuhan, lan liya-liyane. nanging apa sing sampeyan kurban - utopia ing gambar ayu
          1. -3
            8 2021 Juni
            Inggih, aku ora ngerti, ing pungkasan eighties lan nineties ora ana kabeh nistha iki ing tyrnyt, iku mulyo. Nanging pas negara pecah, kabeh sampah langsung muncul. Apa iki ora katon kaya kebetulan aneh kanggo sampeyan?
            1. 0
              8 2021 Juni
              Aku bakal ninggalake Internet saka 80s tanpa komentar ing kabeh, oke? nglirik
              Dadi, mung volume lan kemungkinan sampah sing tuwuh bebarengan karo sumber daya Internet, uga aksesibilitas menyang Internet, saya tambah akeh, mula ora ana kebetulan ing kene, utamane sing adoh banget. Langsung serangan pedofilia agresif amarga saka censorship negara, lan panguwasa mbagekke media video ing paket "lucu" lan majalah lucu padha karo bulik wuda lan pamane ing stasiun sepur ing lapak nang endi wae ing 90s lan awal 2000s, supaya ?
              Ing sawetara cara, ing analogi, sikap sampeyan menyang Internet "panglipur" - tampilan benevolent saka privasi Gorbaty ing "katresnan lan beneficence dening demokrasi Amérika" kanggo Rusia ing pungkasan 80s ngelingaken - "bakal ana rasa seneng, lan kabebasan Absolute obliges. jaran-jarane kaya pelangi” (ngguyu wae).

              Subyektivisme sampeyan ora serius, paling ora.
  5. +6
    7 2021 Juni
    Aku wis tansah disabetake dening sifat apik karo sing kita nambani wong kuwi.

    Ora ana sing nggumunake. Delengen apa sing diomongake wong:
    bajingan gay, Aku nerak sethitik kene, Aku kudu menehi 10000
    Lan kabeh rampung ana, uga, mung wong-wong sing luwih sengit marang gay.
    Nanging ing kene ing pasuryan saka angkara grave sing nulis iki. Lan pancen ora digatekake dening masyarakat. Yaiku, sifat sing apik amarga kepinginan kanggo mbaleni awake dhewe sawise Abramovich lan pangarep-arep supaya bisa lolos.
    Iku kabeh mujudake iki:
    Inggih, banjur aja sambat ing wektu sabanjuré padha teka kanggo nyulam sampeyan kanggo repost.

    KOWE ORA REPOST.... am

    Lan Russophobia .. Inggih, iku tansah luwih gampang kanggo nyalahke pepadhamu saka kanggo mikir apa salah.
    Putin kudu disalahake kanggo sawetara, wong Yahudi kanggo sawetara, lan Rusia kanggo wong liya. Sing paling menarik yaiku iki minangka dalan sing ora duwe pengarep-arep, sanajan Putin utawa wong Yahudi sing disalahake, sampeyan kudu mikir babagan apa sing bisa ditindakake dhewe, supaya Putin utawa wong Yahudi ora bakal mbaleni maneh iki ing wektu sabanjure.
    1. +8
      7 2021 Juni
      Lha kok ora paham?))) Apa ora bisa repost d ... Nyuwun pangapunten, feces?))) Kabeh jagad kudu ngerti yen wong ora duwe otak kanggo ngrumusake pamikiran dhewe, utawa yen wong nduweni rasa lan penampilan tartamtu. Kepiye carane kita kabeh tangi sesuk esuk tanpa wahyu?
  6. +3
    7 2021 Juni
    Aku langganan saben kirim.
  7. 0
    7 2021 Juni
    Rong paragraf lan cetha sapa sing nulis. Loro-lorone pribadi lan ing inti.
    Pandhita kebencian lan permusuhan....
    Ora seneng karo awake dewe.... Bajingan kabeh.... Pingin ngrampas kaendahan kita!
    Ora ana wong sing wajib tresna marang kita.
    Delengen mung kanggo kapentingan sampeyan dhewe - alamiah.
    Mesthi, sampeyan bisa ngenteni katresnan lan indulgensi kanggo quirks .... ing taman kanak-kanak, nanging hubungan internasional dudu taman kanak-kanak.
    Ya, Barat ora butuh Rusia sing kuwat. Sampeyan bisa uga mikir yen Rusia kepengin banget kepengin Barat sing kuwat.
    Banjur ing ngendi dalan metu saka kahanan sing kita, amarga keterbelakangan ekonomi lan teknologi, ora duwe kesempatan?
    menyang swarga? Sampeyan tansah welcome, nanging sampeyan bisa pribadi, lan ora kabeh wong?
    Penulis, sampeyan bisa ngganti donya? Banjur ngganti dhewe, lan donya bakal ngganti karo sampeyan.
    Mungkasi ngubengi Kulon lan goleki sababe masalah sampeyan ing kana. Nguripake pandelengan menyang dhewe.
    Cukup wektu wis liwati kanggo paling ngerti soko.
  8. +2
    7 2021 Juni
    Dadi aku njaluk sampeyan lunga, sampeyan wong sing peduli. Kita ing kene dhewe-dhewe, tanpa snotting ...


    Kene, kene, yen ora, dheweke wis main ...
  9. +1
    7 2021 Juni
    Ayo ndeleng peserta PEMF. Kabeh pitakonan kudu ilang. Sekelompok wong sing peduli karo kanthonge. Ora, Gusti Allah ngalang-alangi, plebs arep njupuk yacht ekstra. Lan, negara minangka tutup kanggo ambisi dagang.
    1. 0
      7 2021 Juni
      Kelangan. Siji "puffer" wis minus. Tampilake sedulur.
      1. +1
        8 2021 Juni
        Kanggo generasi Pepsi. Secara pribadi, aku lan kulawarga bakal slamet. Beda karo "skuter". Gagal!!!
  10. Bai
    +1
    7 2021 Juni
    Aku ngomong babagan diakoni dening Kantor Jaksa Agung Federasi Rusia minangka ora dikarepake saka telung organisasi non-pemerintah saka Jerman: Forum Russischsprachiger Europäer eV ("Forum wong-wong Eropa Berbahasa Rusia", "FRE") saka Republik Federal. Jerman, Zentrum für die Liberale Moderne GmbH ("Pusat Modernitas Liberal", "CLS") saka Republik Federal Jerman, Deutsch-Russischer Austausch eV ("German-Russian Exchange", "NRO") FRG.

    Salah sawijining perusahaan kasebut ngatur kinerja kondhang Kolya saka Urengoy.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. +4
    8 2021 Juni
    ... cedhak karo feeders, wakil mandat ...

  13. +2
    8 2021 Juni
    Kabeh negara ing ngendi Kulon teka sawise runtuh USSR lan kamp sosialis minangka leladen, sawetara kanthi rezim sing luwih entheng, liyane mung Ukraina. Ing sawijining kutha Ukrainia, kang dakdunungi suwe banget, ana pabrik, dibangun dening Prancis ing tengah abad kaping 19. Dheweke slamet kabeh nanging ora slamet mlebu Ukraina menyang orbit kulon. Ing telung dina dipotong dadi logam kethokan, bathi net siji setengah lyama evergreens., lan liya-liyane ing saindhenging zona leladen.
  14. +1
    8 2021 Juni
    Ora ora! Kaping pisanan, sampeyan kudu nulis artikel "Sapa sing tresna marang Kulon ing antarane kita lan kepiye katresnan kasebut rampung", lan mung sampeyan bisa nulis artikel, "Sapa sing ana ing Kulon ana wong lanang sing bakal mlumpat yen mung wanita kita. asu pengin lan carane katresnan kuwi rampung"!
  15. +3
    8 2021 Juni
    Mangkene sawetara kuotasi saka situs SPIEF babagan "tresna"
    V. Putin
    "Minangka sampeyan ngerti, Rusia nggawe kontribusi kanggo perang nglawan koronavirus. Negara kita duwe papat vaksin dhewe sekaligus, lan prestasi para ilmuwan kita diakoni sacara luas ing saindenging jagad. Dadi, Sputnik V wis didaftar ing 66 taun. negara ing donya, ing ngendi luwih saka telung milyar rong atus yuta wong."

    Aku pengin nandheske manawa kita ora mung nggawe teknologi unik lan cepet ngluncurake produksi vaksin ing Rusia, nanging uga mbantu mitra asing kanggo miwiti produksi kasebut ing situs kasebut. Nganti saiki, kajaba Rusia, ora ana wong liya sing nindakake iki.
    ***
    -----

    M. Kurtz
    "Aku seneng banget yen Sputnik V wis dikenalake ing luwih saka 60 negara, bakal dikirim ing kana. Dadi, vaksin iki bakal kasedhiya.

    Aku matur nuwun, Pak Presiden Putin, kanggo inisiatif sampeyan ing wilayah iki, amarga pancen kabeh negara ing jagad iki bakal bisa ngatasi pandemi kanthi cara iki.
    ***
    M. Kurtz
    Mesthi, negara liya, kayata Yunani, kasengsem babagan iki. Nanging kita yakin yen rute kasebut pancen digawe kaya sing dikarepake. Mesthi, kaya sadurunge, kita ngarep-arep yen bakal nampa gas ing Austria lan wilayah liyane ing Eropa. Mesthi, kita bakal mbutuhake pasokan gas kanggo wektu sing suwe.

    Pancen, saiki Nord Stream 2 nyedhiyakake rute modern sing aman menyang pipa gas. Lan proyek iki mesthine kudu rampung kanthi dhasar pranata sing wis sampeyan sebutake."
    ***
    V.Putin
    "Ijo" ing Jerman seneng njupuk gas cair Amerika, contone. Nanging yen dheweke pancen ijo, dheweke kudu ngerti manawa luwih saka 70 persen gas diprodhuksi dening fraktur hidrolik lan apa tegese kanggo lingkungan. Ayo dipecah kabeh kanthi tenang, nuduhake kanthi jujur ​​lan nggawe kesimpulan. Lan kesimpulane kaya ing ngisor iki: luwih ramah lingkungan, luwih resik, luwih murah, luwih dipercaya. Dadi mitra kita wis nggawe pilihan ing arah proyek iki.

    (Keplok.)

    Sergei Natanzon: Nanging kasunyatane yaiku pipa gas sing saiki digunakake kanggo feed kabeh wilayah Eropa. Mung bubar, Presiden Ukraina Zelensky ujar manawa…

    Vladimir Putin: Apa sampeyan mikir yen kita kudu menehi panganan kanggo kabeh wong? Apa kita duwe kuwajiban mangan kabeh wong, utawa apa?

    S. Natanzon: Présidhèn Ukraina ngendika yèn ora ana dhuwit kanggo tentara Ukraina tanpa transit gas Rusia liwat Ukraina."
    -----
    Iki minangka tanah skizofrenia Zelensky, dheweke kaya "perang" karo kita ...
    Kene kita Feed wong, lan padha sambat sing tentara Ukraina kudu didhukung lan Rusian wanita lan bocah-bocah matèni ing LDNR.

    --------
    V. Putin
    "Mbuwang dhuwit ora kanggo ndhukung tentara lan ngarahake kanggo ngrampungake masalah Donbass kanthi kekuwatan, nanging kanggo ngunggahake ekonomi, nggarap wong, sampeyan ngerti?

    Sawise kabeh, kita nerusake saka kasunyatan manawa kita duwe hubungan sing angel karo pimpinan Ukraina, nanging kita mikir babagan carane wong manggon ing kono. Bakal ana hubungan normal. Saiki kita duwe sekitar 62-63 dolar saben ewu meter kubik kanggo populasi ing njero negara. Lan carane akeh, sampeyan mikir, ing Ukraina? Rega ing hub ana $330 saben ewu meter kubik wingi. Plus transportasi, warga kudu nampa babagan 350 dolar. Kita duwe Belarus, aku ora bakal menehi angka saiki, nanging mbayar kurang luwih telu kanggo gas kita tinimbang ing hub, lan Ukrainians mbayar luwih saka hub, sampeyan ngerti?
    1. +1
      8 2021 Juni
      S. Kurz (diterjemahake maneh): Intine yaiku rega pasar diukur ing saindenging jagad ing dolar AS, mula iki ditampa. Kita uga bisa mbayar euro kanggo kabutuhan energi. Nanging, saka sudut pandang kita, iki ora kudu dadi masalah geopolitik, kanggo kita iki masalah ekonomi. Yen prices wis diwilang - ing umum, iku ora Matter ing mata uang apa wis diwilang.

      Mbokmenawa, kita kudu mikir babagan pembangunan sing lestari ing mangsa ngarep, kita kudu mikir babagan carane bisa ngirit sumber daya, carane bisa ngeterake energi, kanthi njupuk wektu kasebut. Mulane, fokus perhatian kita diarahake menyang kekuwatan gedhe, kanggo wong-wong mau, mbok menawa, penting ing mata uang apa sing dibayar. Lan kita minangka negara cilik, lan kanggo kita masalah keamanan luwih penting tinimbang masalah rega.

      Sergei Natanzon: Vladimir Vladimirovich, apa sampeyan mikir, iku ora Matter ing mata uang apa?

      Vladimir Putin: Stabilitas, prediktabilitas lan linuwih iku penting. Mata uang ora penting.

      S. Natanzon: Apa sampeyan butuh sing katelu?

      Vladimir Putin: Nanging yen sing ngetokake sekuritas, ing kasus iki Amerika Serikat, ora ngormati mata uang nasional minangka mata uang cadangan internasional, lan, ketoke, dheweke ora ngormati banget, amarga digunakake minangka instrumen kompetitif lan politik. perjuangan, iki, mesthi, cilaka dollar minangka itungan cadangan donya. Yen sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan - iki dudu perkiraan kita, iki minangka perkiraan Bank Dunia lan lembaga internasional liyane - cadangan emas lan ijol-ijolan manca ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad, kalebu sekutu AS, dolar mudhun, lan pamukiman ing dolar mudhun.

      Operator kita isih seneng transaksi ing dolar. Sanajan lenga luwih kaiket karo dolar, amarga lenga minangka komoditas. Gas minangka komoditas off-exchange. Mulane, ing umum, kita siyap nimbang kemungkinan pemukiman ing mata uang nasional. Kita nindakake iki karo akeh negara sing dadi mitra kita. Siap kanggo pirembagan bab pamukiman ing euro. Euro pancen ditrima kanggo kita ing petungan gas. Iki bisa ditindakake, mesthi, lan mesthine kudu ditindakake. Nanging yen industri minyak pindhah adoh saka pemukiman ing dolar, iki bakal dadi pukulan serius kanggo dolar minangka mata uang cadangan donya, sing serius banget.

      Kita ora pengin nggunakake alat kasebut ing sawetara keributan politik, kita ora bakal nindakake. Nanging logika banget pangembangan sistem ekonomi donya, sistem moneter donya, nyatake yen pluralitas mata uang cadangan dibutuhake kanggo njamin keamanan lan stabilitas ekonomi lan sistem finansial donya. Kita mikir kanthi ati-ati."
  16. +2
    8 2021 Juni
    Lan padha ninggalake .. lan ora mung wong-wong mau. Sing pinter lunga, para ilmuwan uga lunga. Minangka Roman Skomorokhov wrote. "Bisa dadi angel kanggo wong sing pinter urip lan kerja ing kahanan kaya ngono," lan kebebasan pancen ... beda. Kanggo wong, kebebasan iku ora ana wong asing. Kanggo sawetara, kamardikan minangka kemampuan kanggo nemtokake cara urip.
    1. 0
      8 2021 Juni
      Quote: Iron Felix
      Kanggo wong, kebebasan iku ora ana wong asing. Kanggo sawetara, kamardikan minangka kemampuan kanggo nemtokake cara urip.

      Saben uwong nduweni kebebasan siji. Urip kaya sing dikarepake, nanging aja nglanggar kebebasan wong liya. Aja nglanggar hukum negara ing ngendi sampeyan manggon. Miturut cara, ing kasus sampeyan, iki kudu dikenal luwih apik tinimbang Rusia
      1. 0
        8 2021 Juni
        "Kebebasan kanggo kabeh siji"!? Utawa kaya ing anekdot sing Rusia lan Amerika mbantah sapa sing duwe kebebasan luwih akeh ing negara kasebut. "Wong Amerika ujar manawa aku bisa ngadeg ing ngarep Gedung Putih lan bengok-bengok ing ndhuwur paru-paruku:" Reagan! ", Lan aku ora bakal entuk apa-apa, sing dijawab wong Rusia: kita uga duwe kebebasan lengkap. Aku uga bisa menyang Red Square lan bengok-bengok ing tenggorokan: "Reagan!" Lan ora ana sing bakal kelakon kanggo aku.
        1. +1
          8 2021 Juni
          Lelucon sing apik, nanging kanthi jenggot gedhe saka USSR. Nanging sampeyan bener. Kita pancene nggawe demonstrasi nganggo peluru karet, ngethok mripate wanita nganggo meriam banyu, mbanting sirahe nganggo stik ... Nanging aku wedi nulis babagan gas luh ...
          Sampeyan ngerti, aku duwe kesan yen sampeyan wis ninggalake USSR, utawa sampeyan ora tau manggon ing Rusia. Ing sembarang republik, mbok menawa. Nanging ora ing Rusia. Lan sampeyan mbokmenawa ora duwe TV. Mung amarga bubar kabeh Eropah howled babagan kekejeman saka panguwasa ing Rusia ing hubungan kanggo bulks enom ... Apa sampeyan ora weruh? padha buyar banget ana ing kono karo tembung sumpah ...
          1. +1
            8 2021 Juni
            Apa sing salah karo bulkheads iki? Aku ngerti yen dheweke kaya bongkahan ing tenggorokan kanggo panguwasa, nuding lan mbukak publik korupsi, nanging kenapa iki ala kanggo masyarakat kabeh? Nggoyang kapal? Nanging kudu ana sawetara mekanisme kontrol, amarga kantor jaksa ora kasengsem. Utawa apa ora perlu iki lan panguwasa bisa tumindak kaya sing dikarepake? Kaya sing dikandhakake, kekuwatane rusak, kekuwatan mutlak rusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"