Kapal perang. Cruisers. Ora diwiwiti saka sakura

16

Ngomong babagan legiun kapal penjelajah ringan Jepang, kita kudu miwiti saka wiwitan. Wiwitan, yaiku, kapal penjelajah cahya pisanan, yaiku rong kapal penjelajah kelas Tenrou. Pendhudhuk sing bisa ngaku dadi sing pertama. Cruisers saka jinis Tikuma isih kagungane cruisers wojo.

Penjelajah cahya pisanan muncul sesuai karo kahanan sing diganti angkatan laut konsep, ngendi armada perusak wiwit muter peran pinunjul ing komposisi saka armada sembarang. Perusak mbutuhake kapal dhukungan, yaiku pimpinan. Penjelajah lapis baja ora cocog kanggo peran pembela para perusak, amarga ora duwe kacepetan sing tepat.



Padha diganti dening kapal anyar, luwih cepet. Umumé, jinis anyar saka kapal dirancang sabenere ing basis saka syarat kanggo ngawal destroyers lan nglindhungi saka kapal mungsuh cilik.

Desain kapal penjelajah anyar diwiwiti ing taun 1915. Mesthine, nalika nggarap proyek kasebut, para perancang Jepang katon ing arah kapal Inggris, proyek cruiser Danae dijupuk minangka basis.

Nanging banjur, ing sih saka konsep aplikasi, katon lan isi saka kapal anyar wiwit ngganti. Pimpinan kapal penjelajah kudu pindhah kanthi kacepetan ora kurang saka bangsal lan ing jarak sing cocog. Pangrusak Jepang tansah beda-beda ing jangkoan, mula pimpinan kudu cocog.

Dadi ora nggumunake yen penampilan pungkasan Tenryu meh padha karo pemusnah saka jinis Kawakaze, sing dirancang kanthi podo karo, lan batang sing mlengkung dijupuk saka pemusnah Isokase.


Dheweke uga mutusake nggunakake mobil saka perusak. Padha bisa menehi kacepetan ngrancang 30 knots lan nyedhiyani sawetara dibutuhake, lagi makarya ing lenga. Iki bobot sing disimpen sacara signifikan, kanthi jarak jelajah sing padha, lenga dibutuhake kurang saka batu bara.

Kanggo mesthekake kacepetan dhuwur, awak dirancang dadi sempit banget, sing nggawe tekanan tambahan ing awak. Lambung kapal dipérang dadi 15 kompartemen kanthi sekat kedap banyu. Sekat longitudinal lan proteksi anti-torpedo ilang, dikorbanake kanggo ngirit bobot. Ing ngisor dobel mung ana ing area gudang artileri lan ruang mesin.


Reservation

Mungsuh saka kapal penjelajah kelas Tenryu yaiku kapal perusak Amerika kanthi kaliber 102 mm. Mekanisme utama mesin lan kamar ketel dilindhungi dening sabuk waja kanthi dhuwur 4,27 m lan dawane mung 58,6 m.

Dek lapis baja nduweni kekandelan 22 nganti 25,4 mm. Tabung waja dilapisi lembaran 51 mm, turret bedhil utama ditutupi lembaran waja 20 mm. Gudang amunisi ana ing sangisore garis banyu, mula ora nganggo waja.

pembangkit listrik

Kanggo mbubarake cruiser kanthi pamindahan 3 ton menyang kecepatan desain 500 knot sing dibutuhake, telung TZA kanthi kapasitas total 33 hp dibutuhake. Pembangkit listrik kasebut cocog karo instalasi penghancur Kawakaze.

TZA diisi uap dening sepuluh Kampon "RO GO" boiler. Wiwitane direncanakake kanggo nglengkapi kabeh kapal kanthi pemanasan minyak, nanging mengko, amarga kekurangan minyak, ide iki ditinggalake. Akibaté, ing jinis Tenryu, konfigurasi boiler kaya ing ngisor iki: 6 boiler gedhe lan 2 boiler cilik kanggo pemanasan minyak lan 2 boiler cilik kanggo pemanasan campuran.

Kompartemen boiler kanggo telung kompartemen.
Kaping pisanan, rong boiler bahan bakar campuran cilik dioperasikake liwat cerobong asep No.
Ing kaloro, loro boiler cilik sing diobong minyak dipasang, sing uga diarahake menyang cerobong asep No.
Ing kamar boiler katelu ana papat boiler gedhe, sing diarahake menyang cerobong asep No.. 2 lan No.. 3.


Cruiser "Tenryu" ing trials segara

Miturut proyek kasebut, kapal kasebut mesthine ngemot 920 ton minyak lan 150 ton batu bara ing panyimpenan bahan bakar. Jarak jelajah sing dikira-kira yaiku: 6 mil ing 000 knot, 10 mil ing 5 knot, lan 000 mil ing 14 knot.

Crew lan Habitability

Awak kapal kasebut ana 337 wong, kalebu 33 perwira. Kahanan sing bisa dienggoni ana ing tingkat biasa kanggo kapal Jepang, yaiku, ing ngisor rata-rata miturut standar donya.

Kabin perwira dumunung ing dek ngisor ing sisih mburi kapal, ing mburi kamar mesin. Sawijining petugas cacahe 6,7 meter persegi. m. ruang urip. Para pelaut dumunung ing gandhewo kapal ing ngarepe kamar ketel, ing dek ndhuwur lan ngisor. Siji pelaut cacahe 1,38 meter persegi. m saben wong.

Cahya lan ventilasi ing kamar urip alami, liwat portholes.

Armament


Kaliber utama kapal penjelajah yaiku instalasi bedhil tunggal 140 mm, loro ing busur lan buritan kapal.


Senjata kasebut diarahake kanthi manual, kacepetan pandhuan horisontal lan vertikal yaiku 8 derajat / s, sudut elevasi ana ing kisaran saka -5 ° nganti + 20 °.

Jangkoan mabur proyektil kanthi bobot 38 kg kanthi sudut elevasi maksimal tekan 15,8 km. Senjata kasebut dimuat kanthi manual, bisa diisi ing sembarang sudut elevasi tong minyak. Pasokan cangkang lan biaya uga ditindakake kanthi manual, nggunakake sistem kerekan rantai mekanik.

Laju tempur geni kanthi mangkono 100% gumantung marang para pelayan bedhil lan cacahe 6 putaran saben menit.

Amunisi 110 puteran saben tong, total 440 puteran.

Senjata tambahan lan anti-pesawat

Persenjataan anti-pesawat kalebu siji bedhil 80 mm.

Kapal perang. Cruisers. Ora diwiwiti saka sakura

Senapan kasebut ngetokake proyektil 6 kg kanthi jarak 7,2 m ing elevasi 75 derajat lan 10,5 km ing elevasi 45 derajat. Tingkat geni 13-20 babak saben menit. Kabeh pangolahan ditindakake kanthi manual, masing-masing, tingkat geni gumantung ing latihan para abdi.

Amunisi kasusun saka 220 cangkang.

Pertahanan udara jarak cendhak diwenehake dening rong senapan mesin anti-pesawat 6,5 mm, sing dipasang ing antarane cerobong asep No.. 2 lan No.. 3. Mesin iki minangka salinan Jepang saka "Hotchkiss" Prancis saka model 1900.

Umumé, kanggo 1915, senjata anti-pesawat padha banget prayoga. Mesthi, kapal-kapal mlebu ing Perang Donya II kanthi gaman sing beda-beda.

Tambang lan persenjataan torpedo

Wiwit cruiser mung pemusnah daging sapi, lan banjur konsep melu nginstal tabung torpedo ing kabeh sing floats, mungguh, Tenryu ora istiméwa.

Loro tabung torpedo rotary telung pipa saka kaliber 533 mm diselehake ing bidang diametrical kapal lan bisa ngobong salvo enem torpedo ing sisih endi wae. Amunisi kasusun saka 12 torpedo.


Kajaba iku, Tenrou duwe peralatan kanggo nyetel tambang jinis rel ing loro-lorone bangunan mburi. Amunisi kasusun saka 30-48 tambang saka macem-macem jinis.


Dibandhingake karo kanca-kanca kelas (British Danae, Caledon), kapal penjelajah Jepang luwih pimpinan perusak tinimbang kapal penjelajah lengkap. Prau Jêpan langkung cêpêng, lêbêtipun kirang langkung sami kalihan kapal lênggah Inggris, nanging ing bab praja, prau Jêpan wau kirang prayogi, sarta asor sanget. Isih, 6 x 152 mm lawan 4 x 140 mm penting banget.

Dadi yen Tenrou dadi bebaya kanggo sapa wae, iku kanggo ngrusak lan ngrusak. Sing dikonfirmasi dening layanan nalika perang.

Panggunaan gabungan


"Terus"

Ditetepake tanggal 11 Maret 1918, diluncurake tanggal 26 Mei 1919, ditugasake tanggal 20 November 1919.

Sadurunge pecah Perang Donya II, Tenryu ngalami sawetara modifikasi. Padha utamané ngangap senjata anti-pesawat. Pisanan, senapan mesin 6,5 mm diganti karo senapan mesin 13,2 mm Tipe 93, ing Desember 1940, rong senapan mesin 25 mm Tipe 96 dipasang laras ganda tinimbang senapan mesin, lan ing Februari 1942, rong laras ganda 25 liyane dipasang. -mm bedhil mesin padha diinstal.


Umumé, mesthi, ora marem.

Baptisan geni "Tenryu" ditampa ing perang cedhak Shanghai ing taun 1932, melu ing Perang Sino-Jepang Kapindho. Ana kebangkrutan amfibi, sing dilindhungi dening battlecruiser Kirishima, kapal penjelajah ringan Tenryu lan Yura, lan 4 kapal perusak. Iki cukup kanggo ngusir kapal-kapal armada Shanghai, njamin kebangkrutan pasukan pendaratan gedhe lan operasi operator pesawat Kaga lan Jose lan transportasi hidro-air Notoro, sing pesawat ngebom Shanghai.

Ing taun 1938, cruiser maneh ing pesisir China, nutupi pendaratan lan nindakake blokade ing pesisir. Banjur kapal kasebut digunakake minangka kapal latihan.


Ing pungkasan taun 1940, Tenrou ngalami upgrade, sajrone boiler campuran diganti karo lenga, gendheng waja dipasang ing jembatan lan ditambahake rong bedhil anti-pesawat 25 mm.


Kapal penjelajah ketemu awal Perang Dunia II kanggo Jepang ing segara, minangka bagéan saka skuadron kapal sing arep ngrebut Pulau Wake. Serangan pisanan ditanggulangi, nanging minangka akibat saka serangan kaping pindho, tanggal 20 Desember 1941, Wake dicekel.

Ing taun 1942, Tenrou nutupi pendaratan lan konvoi transportasi menyang pulo New Ireland, New Britain, Kepulauan Solomon lan New Guinea.

Ing pungkasan Januari lan awal Februari 1942, IJN Tenryū ngawal transportasi amfibi ing invasi New Ireland lan New Britain, lan banjur dikirim kanggo patroli ing wilayah Kepulauan Caroline.


Ing tanggal 9 Agustus 1942, Tenryu melu ing perang wengi ing Pulo Savo, nalika pitung kapal penjelajah Jepang (5 abot lan 2 entheng), diiringi kapal perusak siji, tabrakan karo wolung kapal penjelajah Amerika (6 abot lan 2 ringan) lan 15 pangrusak.

Perang kasebut rampung kanthi kekalahan lengkap skuadron Amerika. Papat kapal penjelajah abot Amérika padha kacemplungaken, lan siji cruiser lan loro pangrusak rusak banget. Tenrou dikreditake kanthi nglelebke cruiser Quincy kanthi rong torpedo lan melu ing tenggelam saka kapal penjelajah abot Astoria lan Canberra. Geni bali saka cruiser "Chicago" nyebabake karusakan cilik, 23 kru tiwas.


Cruiser "Quincy" sakcepete sadurunge dheweke mati ing sorotan sorotan kapal Jepang

Luwih saka asil sing pantes.

Salajengipun, cruiser maneh njupuk bagéyan ing operasi ing wilayah New Guinea, nutupi landings, evakuasi pasukan payung lan nglelebke transportasi Inggris karo pamindahan saka 3 ton.

2 Oktober 1942, ngadeg ing dermaga ing Rabaul, Tenryu nampa bom saka Amérika B-17 bomber. 30 kru tiwas, nanging kapal kasebut cepet-cepet didandani lan gabung karo "Tokyo Express", konvoi saka Rabaul menyang Guadalcanal, sing terus-terusan ngirim macem-macem kargo menyang pulo kasebut.

Nutupi konvoi, cruiser bola-bali melu perang karo pesawat Amérika, prau torpedo, nanging ora ana karusakan.

Tenrou uga melu serangan ing Lapangan Henderson, lapangan udara Amerika ing Guadalcanal, ing November 1942. Serangan kasebut terus terang gagal, penerbangan Amerika nundhung kapal Jepang, nanging Tenryu maneh tetep utuh. Kapal penjelajah kasebut luwih begja tinimbang rekan Kinugasa, sing dikirim menyang ngisor dening pengebom torpedo Amerika.

Tanggal 16 Desember 1942, Tenryu lan 4 kapal perusak ninggalake Shortland menyang New Guinea kanggo pendaratan amfibi. Tanggal 18 Dhésèmber ndharat kasil ndharat, kapal-kapal budhal budhal mulih. Tenrou ngiringan transportasi kosong, sing diserang kapal selam Amerika Albacore.


Prau kasebut nembakake telung torpedo menyang transportasi, salah sijine nyekel Tenryu lan nguripake buritan. Kamar mesin kebanjiran, kapal penjelajah ilang kacepetan lan sumber daya, sing nyebabake pompa banyu. Lan ing ndhuwur kabeh, ana geni, sing uga ora bisa dipateni amarga pompa ora bisa digunakake. Geni, bener, mati nalika cruiser wiwit nglelebke, nanging ora penting maneh.

Tanggal 23.20 19 Desember 1942 Tenryu ambruk. 23 kru padha tiwas, liyane dijupuk dening para perusak grup kasebut.

"Tatsuta"


Ditetepake tanggal 29 Mei 1918, diluncurake tanggal 31 Mei 1919, ditugasake tanggal 31 Mei 1919.

Karakteristik kinerja lan persenjataan ora beda karo kapal pisanan saka seri kasebut; ing proses modernisasi, bedhil mesin 6,5 mm diganti pisanan karo bedhil mesin 13,2 mm, lan banjur nganggo bedhil anti-pesawat 25 mm, cacahe ditambah dadi sepuluh.

Layanan tempur diwiwiti ing September 1924, njaga transportasi militer menyang China. Melu latihan Armada Bersatu. Nalika latihan tanggal 19 Maret 1924, dheweke nglelebke kapal selam No. 43 nganggo ram.


"Tatsuta" ing latar mburi "Nagato" lan "Mutsu"

Ing Maret 1934, tumindak ing wilayah pesisir Cina minangka bagéan saka Perang Sino-Jepang Kapindho, kang njupuk bagéyan ing ngluwari saka karusakan saka Tomozuru.

Ing taun 1938 dheweke melu blokade pelabuhan Cina.


Sawisé pecah Perang Donya II, Tatsuta melu ngrebut Pulo Wake. Sawise sukses operasi, cruiser ditransfer menyang Kwajalein, ing ngendi dheweke dadi bagean saka Pasukan Tugas Kidul.


"Tatsuta" lan pangrusak saka armada 2nd

Katutup landing ing Rabaul, New Britain, Lae, Salamua, New Guinea. Partisipasi ing invasi Port Moresby, pendhudhukan Bougainville, Shortland, Keeta, Manus lan Kapuloan Admiralty. Transportasi konvoi ing Tokyo Express menyang Guadalcanal saka Rabaul.

Banjur ana ndharat tentara Jepang ing New Guinea, ing pulo Bun, Goodenough, Taupota, ing pesisir Teluk Milne. Ditembak ing pesisir pulo Labi, nyengkuyung ndharat ing pulo kasebut.

Ing September 1942, melu operasi kanggo ngevakuasi pasukan pendaratan saka Boone Island, dheweke nglelebke transportasi Anshan Inggris.

Ing taun 1943, sawisé didandani, kapal penjelajah kasebut adhedhasar Truk Atoll, saka ngendi dheweke ngawal transportasi kargo menyang Pulo Ponape.


Taun 1944 digunakake kanggo konvoi transportasi menyang Amoy lan Kapuloan Mariana.

12 Maret 1944 "Tatsuta" ninggalake Yokosuka, ngiringi iring-iringan limang transportasi mawa kargo menyang Saipan. Ing tlatah pulo Hachijo-jima (Kapuloan Izu), konvoi kasebut diserang dening kapal selam Amerika Sand Lance, sing ngetokake enem torpedo ing konvoi kasebut.


Loro torpedo nyerang buritan Tatsuta lan 20 menit sabanjure kapal penjelajah kasebut tenggelam. 45 kru tiwas.

Apa bisa ngandika bab kapal iki ing wangun total? Mung sing padha kapal cukup sukses. Cepet, lincah, kanthi jarak sing apik. Persenjataan kasebut terus terang banget, nanging, minangka praktik nuduhake, kelangsungan kapal penjelajah luwih elek. Siji torpedo kanggo cruiser ora cukup, nanging Tenryu cukup. Lan loro torpedo ora ninggalake kesempatan kanggo Tatsuta.

Nyatane, iki isih dadi pimpinan pemusnah tinimbang kapal penjelajah lengkap. Dadi, ing prinsip, pungkasane cukup alami.

Nanging, iku worth ngomong sing Tenryu dadi titik wiwitan kanggo pangembangan luwih saka kelas cruiser cahya Japanese. Lan ing sadawane dalan, desainer Jepang nggawe kapal, sing bakal kita rembug mengko. Padha worth iku.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

16 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    7 2021 Juni
    Triple piramida TA ing foto! Aku malah ora ngerti yen dheweke wis tuwa! wis, 533mm
    1. +2
      7 2021 Juni
      Miturut pendapatku, tabung torpedo Tenrou ora ditampilake ing foto.
      Kita bakal weruh Tipe 12 Nendo Triple torpedo tabung 610 mm sadurungé (lan ngrusak Nokaze?)
    2. +7
      7 2021 Juni
      Triple piramida TA ing foto! Aku malah ora ngerti yen dheweke wis tuwa! wis, 533mm

      Wangsulan: Bab ingkang paling menarik iku ing foto iki destroyer Inggris Winchester (L55) Admiralty W-kelas. Iku padha sing duwe tabung torpedo kuwi.
      1. +1
        7 2021 Juni
        Sampeyan bener: panjaluk kasebut ditanggepi dening HMS Winchester
  2. + 10
    7 2021 Juni
    Kanggo mbubarake cruiser kanthi pamindahan 3 ton menyang kecepatan desain 500 knot sing dibutuhake, telung TZA kanthi kapasitas total 33 hp dibutuhake. Pembangkit listrik kasebut cocog karo instalasi penghancur Kawakaze.

    Penulis ora ngerti apa pembangkit listrik kapal kasebut lan apa isine.
    Pembangkit listrik saka perusak kelas Kawakaze yaiku poros kembar, sing dumadi saka rong unit turbo-gear (TZA) lan papat boiler uap tabung banyu.
    Pembangkit tenaga kapal penjelajah kelas Tenryū yaiku telung poros, dumadi saka telung TZA lan sepuluh boiler tabung banyu.
    Boiler lan TZA ing loro pembangkit listrik saka jinis sing padha.
    1. + 12
      7 2021 Juni
      Inggih, karo foto - masalah tradisional.

      Iki minangka kapal penjelajah Jepang Ōi, sing kalebu kelas Kuma.
    2. +7
      7 2021 Juni
      Penulis, umume, wong sing adoh banget saka segara. Pelaut ora bakal ngomong "kapal perang", amarga kapal iku kapal perang. Ora pertempuran diarani kapal. Iku kaya lenga.
      1. +3
        7 2021 Juni
        Kutipan: TermiNakhTer
        Ora pertempuran diarani kapal.

        Oh tenan?
        1. +2
          7 2021 Juni
          Kapal tempur (mung kapal) minangka istilah sing bisa ditampa. Kapal perang yaiku minyak mentega. Senajan contone ora apik banget. Lan ejaan wis diganti, lan istilah.
  3. + 12
    7 2021 Juni
    Papat kapal penjelajah abot Amerika padha kacemplungake,


    Cruiser abot "Canberra" isih lelayaran ing gendéra Australia.

    1. +8
      7 2021 Juni
      Sampeyan njaluk akeh banget saka penulis))) dheweke ora ngerti manawa dheweke RNAF. Lan Divisi Selandia Anyar.
  4. +2
    7 2021 Juni
    Perang kasebut rampung kanthi kekalahan lengkap skuadron Amerika. Papat kapal penjelajah abot Amérika padha kacemplungaken, siji cruiser lan loro pangrusak rusak banget.


    Perbaikan cilik - telung kapal penjelajah abot AS lan siji Australia.
    Mung "kapindho" Canberra minangka kapal penjelajah abot Amerika (CA-70).
  5. +3
    7 2021 Juni
    Persenjataan anti-pesawat kalebu siji bedhil 80 mm.

    Saka siji 8 cm/40 (3") 3rd Year Type gun ing 76,2 mm.
    Wong Jepang kuwi penghibur. eseman

    gun 80 mm - Carane iku 38-ton tank Pz.38. eseman
    1. 0
      8 2021 Juni
      Yen manawa tank kasebut diarani Jerman - Pz.38 (t), ing kurung huruf Jerman ibukutha yaiku Ceko.
  6. 0
    8 2021 Juni
    Kaya bedhil anti-pesawat 76,2 mm? Bunder 8 cm.
  7. 0
    8 2021 Juni
    Ing pungkasan judhul artikel ana tetembungan warna-warni.
    Kita mriksa penulis, lan iki Skomorokhov - ana.
    Kita langsung menyang komentar tanpa maca artikel - ana.

    Ora ana owah-owahan ing VO. Sayange, paling sethithik taun kepungkur, sebagian besar konten ing kene yaiku artikel-artikel Romawi sing ora bisa maca lan kerajinan stensil Ryabov. Susah.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"