"Minangka tandha matur nuwun kanggo layanan": helikopter Mi-24 sing pensiun dihias ing Republik Ceko

50
"Minangka tandha matur nuwun kanggo layanan": helikopter Mi-24 sing pensiun dihias ing Republik Ceko

Sawise meh 43 taun ing jajaran tentara Ceko, layanan helikopter serangan Mi-24/35 mboko sithik rampung. Ing taun 2023, teknik iki bakal pensiun lan diganti karo Bell H-1 serbaguna Amerika.

Minangka pakurmatan lan minangka tandha matur nuwun marang helikopter sing apik iki, Skuadron Tiger kaping 221 mutusake kanggo dekorasi salah sawijining mesin kanthi kamuflase anyar.

- nyathet ing publikasi CZDefence.



Ing ngarep helikopter, sirah macan digambarake, sing sacara simbolis ngubungake skuadron kasebut menyang Skuadron Tiger sing bergengsi saka unit udara NATO. Lokasi sirah macan ing ngarep dimaksudaké kanggo nggambarake saiki lan ing wektu sing padha pangarepan saka helikopter anyar ing mangsa cedhak. Ing tengah mobil, Vickers Wellington lan pesawat Consolidated B-24 Liberator dicet. Pilihan iki ditrapake kaya ing ngisor iki:


Nalika pesawat kasebut mlebu perang nalika srengenge srengenge nalika perang, mula langit wengi dadi tandha pungkasan layanan Mi-24/35 ing Angkatan Udara Ceko.


Asosiasi Skuadron Tiger saiki duwe 23 anggota lengkap, kalebu rong unit Ceko. Skuadron udara saka angkatan bersenjata negara NATO, nggunakake kewan saka kulawarga kucing minangka lambang, bisa nglamar kanggo gabung karo pangkat kasebut.
  • Situs web Kementerian Pertahanan Republik Ceko
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

50 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    5 2021 Juni
    Mungkin nyedhot munggah kanggo bledosan?
    Dadi isih ora ana bukti, mung spekulasi.
    1. + 20
      5 2021 Juni
      diganti dening Amérika serbaguna Bell H-1.

      Owah-owahan sing diragukan ...
      1. + 17
        5 2021 Juni
        Ing taun 2023, teknik iki bakal pensiun lan diganti karo Bell H-1 serbaguna Amerika.

        opo? Iki ketoke salah! Ing artikel saka wartawan ...
        Mung ora BELL H-1, iku UH-1 sing perang ing Vietnam. Lawas lan ora relevan maneh. Iki isih bisa dianggep minangka multi-tujuan, nanging iki minangka langkah mundur. Ana modifikasi anyar, mesthi, nanging isih aneh.
        Ana AH-1Z - "Cobra - Cobra / Super Cobra", "Viper - Viper" sing isih ana ing layanan karo Korps Marinir ... Dianyari, kanthi baling-baling 4-bladed, etc ...
        Dadi apa sing bakal ngganti Mi-24? Aku ora ngerti...
        1. +5
          5 2021 Juni
          Kutipan saka RealPilot
          Dadi apa sing bakal ngganti Mi-24? Aku ora ngerti.

          Kamentrian Pertahanan Ceko wis nandatangani persetujuan kanggo pasokan 12 helikopter Amerika. Amerika Serikat bakal nyedhiyakake Republik Ceko kanthi wolung helikopter serbaguna UH-1Y Venom lan papat helikopter AH-1Z Viper. Kesepakatan kasebut regane meh $ 650 yuta.
          Secara total, ing mangsa ngarep, Republik Ceko pengin tuku 30-35 helikopter anyar kanggo ngganti kabeh armada Soviet Mi-35, Mi-17 lan Mi-8 ing layanan.

          1. 0
            6 2021 Juni
            Pengganti sing cukup ..... lan teknis, lan avionik luwih unggul .....
        2. + 20
          5 2021 Juni
          Kutipan: Blacksmith 55
          Mungkin nyedhot munggah kanggo bledosan?

          Mbokmenawa inisiatif saka pilot.
          Sopir sing apik ing mobil sing apik mesthi seneng mobil.
          Sampeyan perlu kanggo misahake politisi lan wong.
          1. -7
            5 2021 Juni
            Apa inisiatif para pilot? Pira negara sing sampeyan deleng ing ngendi pilot mutusake Sun Mo sing bakal dipesen? Utawa yen kapten pangkat 1 kudu nunjukake armada sing arep dipesen lan sing ora?
            1. + 11
              5 2021 Juni
              Kutipan: AC130 Ganship
              Pira negara sing sampeyan deleng ing ngendi pilot mutusake Sun Mo sing bakal dipesen?

              Kita ngomong babagan gambar ing helikopter sing disiapake kanggo decommissioning.
              Sapa sing nggawe lan ngapa.
            2. +1
              5 2021 Juni
              Kutipan: AC130 Ganship
              Pira negara sing sampeyan deleng ing ngendi pilot mutusake Sun Mo sing bakal dipesen?

              Iki ora babagan pesenan, nanging babagan pewarnaan lan pelestarian ing sawetara museum.
      2. +1
        5 2021 Juni
        Quote: figwam
        Owah-owahan sing diragukan ...

        Lan jinis mesin sing bakal diganti ora jelas.
        Ing H-1, siji bisa nganggep Bell AH-1 Cobra lan malah veteran Perang Vietnam Bell UH-1 Iroquois (Huey).
        1. -1
          6 2021 Juni
          Normal: tinimbang armadillo kejut, sijine minibus menyang layanan, fly ing piknik karo fishing! ngguyu
    2. +3
      5 2021 Juni
      Kutipan: Blacksmith 55
      Mungkin nyedhot munggah kanggo bledosan?

      Skuadron iki nglukis Mi-24 kanthi "kamuflase macan" sadurunge.
      Iki, mung anyar, "perpisahan".

    3. +1
      6 2021 Juni
      Mungkin dheweke bakal ngedol menyang Bandria kanggo mateni warga sipil !!!Aja lali yen ing 45 April, nalika pasukan USSR mbebasake Republik Ceko, pabrik-pabrik kanggo produksi tank lan senjata cilik kerjane kaya jam !!!
  2. +3
    5 2021 Juni
    Mobil sing apik lan dipercaya kanthi potensial modernisasi sing apik. Nanging kabeh duwe wektu.
    1. 0
      6 2021 Juni
      Nalika pesawat kasebut mlebu perang nalika srengenge srengenge nalika perang, mula langit wengi dadi tandha pungkasan layanan Mi-24/35 ing Angkatan Udara Ceko.
      Apa sing diomongake para pecandu iki???
  3. +3
    5 2021 Juni
    Ceko nindakake soko kanthi simbolisme ... Loro-lorone macan lan vickers mangkat menyang srengenge. Inggih, "rasa seneng" kanggo sampeyan karo teknologi Amérika .... Miturut apa persentasi bakal Staff layanan munggah ing rega?
  4. +4
    5 2021 Juni
    Ora ana tank mabur (baya) ing NATO, ora ana armor kaya ngono, duwe serat karbon.
  5. +3
    5 2021 Juni
    Vickers Wellington lan Consolidated B-24 Liberator. Pilihan iki dibenerake kaya ing ngisor iki:
    ***
    Kepiye pesawat kasebut mlebu perang nalika srengenge srengenge nalika perang

    "Justification" - njupuk dhewe.
    1. +4
      5 2021 Juni
      Iki mung pesawat Ceko saka No. 311 Skuadron RAF. Kaya iki

      1. +1
        5 2021 Juni
        Kutipan saka Constanty
        Iki mung pesawat Ceko saka No. 311 Skuadron RAF. Kaya iki

        Nah, apa hubungane karo Mi-24? Iki umume kelas pesawat lan latar mburi sejarah sing beda. Sawetara omong kosong lan narik kuping, umume.
        1. +1
          5 2021 Juni
          http://www.lznamest.army.cz/aktuality/vrtulnikari-z-nameste-predstavili-novou-tygri-kamuflaz



          Vickers Wellington lan Consolidated B-24 Liberator, lan 311. Metafora "tak jako letadla kanggo wálky vylétala do boje za sápadu slunce, ora noční obloha představuje ukončení služby Mi-24/35 lan českého letectva". Na kýlu vrtulníku je vyobrazen znak 80. výročí 311. československé bombardovací perutě. Skrytým přeneseným odkazem je počet hvězd na nočním nebi, který je stejný jako počet padlých letců “třistajedenáctky”. Bystré oko jich najde 247.

          Ing sisih tengah mesin kasebut, pesawat Vickers Wellington lan Consolidated B-24 Liberator, sing diterbangake dening pilot Skuadron Cekoslowakia kaping 311, digawe kanthi wujud nyata. Metafora wicara "kaya pesawat mabur menyang perang nalika srengenge srengenge nalika perang, mula langit wengi nglambangake pungkasan layanan Mi-24/35 ing Angkatan Udara Ceko." Lambang ulang taun kaping 80 saka skuadron pengebom Cekoslowakia kaping 311 digambarake ing sirip helikopter. Referensi sing didhelikake sing didhelikake yaiku jumlah lintang ing langit wengi, sing cocog karo jumlah pilot "telung atus sewelas" sing tiba. Mripate padhang bakal nemokake 247.
          1. +3
            5 2021 Juni
            Omong kosong, adoh-adoh. "Ana elderberry ing kebon, lan paman ing Kyiv."
          2. +1
            5 2021 Juni
            Buku pewarna sing ayu. Ora militer, nanging luwih artistik.
    2. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan saka Avis
      "Justification" - njupuk dhewe.

      Mung yen ora ana sing bisa dilalekake lan luar biasa, sampeyan kudu narik kupinge wong liya, ora preduli ...
      1. +2
        5 2021 Juni
        Kutipan saka Albert1988
        Kutipan saka Avis
        "Justification" - njupuk dhewe.

        Mung yen ora ana sing bisa dilalekake lan luar biasa, sampeyan kudu narik kupinge wong liya, ora preduli ...

        Inggih, kok ... Sajrone pemberontakan Slovak, Avia B-534s nindakake proyek apik karo "Three Oaks" (considering kapabilitas).
  6. +3
    5 2021 Juni
    Mobil ayu. Karya Agung . Ora luwih elek tinimbang tank T 34. Lan luwih apik ing pirang-pirang cara.
    1. +3
      5 2021 Juni
      Aku setuju T34 Kita, ing udhara, kabeh barmaley dikenali.
  7. +2
    5 2021 Juni
    Aku wonder nalika helikopter iki bakal ngedol kamuflase menyang Ukrainians gedhe? lol
    1. Alf
      +1
      5 2021 Juni
      Kutipan: Vladimir Mashkov
      Aku wonder nalika helikopter iki bakal ngedol kamuflase menyang Ukrainians gedhe? lol

      Nanging kepiye, iki kamuflase Eropa, dudu pendhudhukan.
    2. 0
      6 2021 Juni
      Alah. Dheweke ora bakal ngedol. Bakal diwenehi minangka hadiah.
      1. -1
        6 2021 Juni
        Kutipan saka gurzuf
        Alah. Dheweke ora bakal ngedol. Bakal diwenehi minangka hadiah.

        Apa sampeyan percaya karo "persahabatan" lan "disinterestedness" saka Kulon? Hm... lol
        1. 0
          7 2021 Juni
          Aku pracaya yen "hadiah" iki bakal dadi bantuan gedhe kanggo mateni Rusia lan marang Rusia, lan kanthi mangkono bakal dibayar karo getih Rusia.
  8. +3
    5 2021 Juni
    Mi-24 minangka salah sawijining helikopter tempur sing paling apik, asring dicet khusus.
    Uga ing Polandia


  9. +4
    5 2021 Juni
    Hongaria uga kadhangkala nglukis Mi-24

  10. +3
    5 2021 Juni
    Mi-24 ayu ing foto .. Nanging aku ora ngandel marang wong Ceko! Sing bantalan liyane
    1. +5
      5 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Nanging aku ora percaya karo wong Ceko! Sing bantalan liyane

      Lan bener. Rusia ora bakal nanggung apa sing ditindakake ing Republik Ceko. Ayo panguwasa Ceko "marinate" ing kabijakan domestik kaping pindho, kaping telu utawa malah kaping sepuluh.

      1. +1
        5 2021 Juni
        Quote: cetha
        Kutipan saka xorek
        Nanging aku ora percaya karo wong Ceko! Sing bantalan liyane

        Lan bener. Rusia ora bakal nanggung apa sing ditindakake ing Republik Ceko. Ayo panguwasa Ceko "marinate" ing kabijakan domestik kaping pindho, kaping telu utawa malah kaping sepuluh.

        Ceko ngarep-arep sing Rusia bakal tetep bisu .. Ana, sawise kabeh, akeh kakuwasan sing duwe real estate lan tetep anak .. Kita bakal ngresiki munggah iki "Russophobic raspberry" ana .. Kita ora miwiti lan iku kasep kanggo gawe alesan. hi
        1. +5
          5 2021 Juni
          Kutipan saka xorek
          Quote: cetha
          Kutipan saka xorek
          Nanging aku ora percaya karo wong Ceko! Sing bantalan liyane

          Lan bener. Rusia ora bakal nanggung apa sing ditindakake ing Republik Ceko. Ayo panguwasa Ceko "marinate" ing kabijakan domestik kaping pindho, kaping telu utawa malah kaping sepuluh.

          Ceko ngarep-arep sing Rusia bakal tetep bisu .. Ana, sawise kabeh, akeh kakuwasan sing duwe real estate lan tetep anak .. Kita bakal ngresiki munggah iki "Russophobic raspberry" ana .. Kita ora miwiti lan iku kasep kanggo gawe alesan. hi

          Lan, apa Rusia nindakake perkara sing bener yen ora cepet-cepet mlebu negosiasi karo Republik Ceko lan njlentrehake hubungan sing saiki rusak banget?
          Lan kenapa kita kudu nuduhake pangerten khusus babagan apa sing kedadeyan ing rawa Ceko sing rada rusak. Nggawe dhewe ing alangan, metu dhewe.
          1. +1
            5 2021 Juni
            Quote: cetha
            Lan kenapa kita kudu nuduhake pangerten khusus babagan apa sing kedadeyan ing rawa Ceko sing rada rusak. Nggawe dhewe ing alangan, metu dhewe.

            Kabeh cetha banget! Dheweke gugup, ngarepake reaksi sing beda, kaya mratobat lan kabeneran.
            Rusia eling lan fokus meneng saiki ..
  11. +5
    5 2021 Juni
    Minangka pakurmatan lan minangka tandha matur nuwun marang helikopter sing apik iki, Skuadron Tiger kaping 221 mutusake kanggo dekorasi salah sawijining mesin kanthi kamuflase anyar.

    Ah ah ah, sapunika kula badhe nangis saking raos-raosipun ... "Ing pakurmatan" lan "ing sukur." Ora duwe pakurmatan, ora ana rasa syukur. mandheg
    1. +4
      5 2021 Juni
      Kutipan: Vasyan1971
      Minangka pakurmatan lan minangka tandha matur nuwun marang helikopter sing apik iki, Skuadron Tiger kaping 221 mutusake kanggo dekorasi salah sawijining mesin kanthi kamuflase anyar.

      Ah ah ah, sapunika kula badhe nangis saking raos-raosipun ... "Ing pakurmatan" lan "ing sukur." Ora duwe pakurmatan, ora ana rasa syukur. mandheg

      Ing endi aku maca babagan Republik Ceko ... "... Trik kosong lan isin Republik Ceko, sing menehi efek promosi diri sing cendhak. Sejenis tawon ing politik. Tawon nyengat lan mati. Tawon politik sing rajin uga nyengat kanggo kepentingan wong liya. mung sepisan, banjur ilang kapercayan saka wong-wong sing paling masuk akal ... "
  12. +5
    5 2021 Juni
    Kutipan saka xorek
    Mi-24 ayu ing foto.

    Ing teknologi ayu lan gambar katon ayu apik
    1. 0
      5 2021 Juni
      Quote: cetha
      Kutipan saka xorek
      Mi-24 ayu ing foto.

      Ing teknologi ayu lan gambar katon ayu apik

      Ora mung peralatan ayu, nanging banget formidable karo firepower lan pangayoman sawijining .. Iki "baya" wedi roh ing wektu sing!
      Helikopter serangan sing sukses banget ing siji wektu, lan saiki mesin kasebut durung kesel sumber daya.

      Kanggo dheweke, malaekat langit Afghanistan, lsp. prajurit ombenan
      1. +4
        5 2021 Juni
        Kutipan saka xorek
        banget formidable karo firepower lan pangayoman sawijining .. Iki "baya" medeni roh ing wektu sing!

        Kepiye aku pengin "baya" kaya ngono kanggo medeni roh informasi pro-Kulon kaya Sberbank ...
  13. +1
    5 2021 Juni
    Bakal padha mabur menyang Brody?
    1. 0
      5 2021 Juni
      Kutipan saka iouris
      Bakal padha mabur menyang Brody?

      ORA!
  14. +1
    6 2021 Juni
    Dadi ing wektu iki bakal didol menyang Banderiya, yen isih ana !!!
  15. +2
    6 2021 Juni
    Ing tengah mobil, Vickers Wellington pesawat lan Konsolidasi B-24 Liberator
    Penulis wis ngerti banget babagan penerbangan, mula dheweke ora bisa mbedakake Consolidated B-24 Liberator saka Avro Lancaster sing dicet ing sisih tengen helikopter.
  16. -4
    7 2021 Juni
    Republik Ceko seneng karo helikopter serangan Mi-24 sadurunge ngalih menyang helikopter Amerika!
  17. 0
    8 2021 Juni
    Iku perlu kanggo tarik wong wadon ing kathok cendhak Republik Ceko.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"