Lair mati. kapal selam rudal diesel Soviet

55
Lair mati. kapal selam rudal diesel Soviet

Kasunyatan sing ora nyenengake kanggo kita, nanging ing pertengahan 50-an kita kalah ing Perang Dingin. Lan iki ora bab warheads, kita diprodhuksi wong ora Samsaya Awon saka Amerika, nanging bab pangiriman iki biaya padha kanggo Amerika Serikat.

Pesawat Tu-4A wis ketinggalan jaman. Tu-16 ora tekan ing jangkoan. Sing misuwur "Bears" - Tu-95 - wiwit dilakokno mung ing 1956, lan ana sawetara saka wong-wong mau, banget sawetara, lan diwenehi perlu kanggo break liwat pertahanan udara US kuat, idea iki meh ora duwe pengarep-arep.



Roket?

R-5, mesthi, mobil apik lan malah, siji bisa ngomong, tonggak sejarah, nanging karo sawetara mung 1200 km. Ing Eropa - apik, ing AS - ora ana cara.

Nanging mungsuh wis pesenan - pisanan, armada ageng saka pengebom strategis, lan sareh - pembangunan "Jupiters", kang ing pungkasan 50s bakal katon ing tapel wates USSR, lan "Polaris" kanggo kapal selam, wis ditindakake. Atlas (ing layanan wiwit 1958) lan Torah dikembangake. Ing tembung, dheweke bisa njaluk kita, lan kita mung bisa nyerang sekutu Eropa ing Amerika Serikat. Wangsulan dibutuhake, lan ditemokake ing wangun kapal selam.

Yen rudal ora bisa mabur, bisa digawa menyang papan kasebut, amarga ana pasinaon. Kaping kalih, rudal balistik R-11 kanthi jarak 260 km, lan ingkang kaping kalih, rudal jelajah P-5 kanthi jarak 500 km. Kanthi sing kapindho, kabeh luwih suwe, nanging sing pertama cepet.

Ing Januari 1954, rapat perancang dianakaké, lan ing Juni 1956, kapal selam pisanan diowahi saka project B611 mlebu layanan. Asil kasebut ambigu - wiwitane, prau torpedo diisi karo rong rudal balistik R-11FM kanthi jarak 150 km lan hulu ledak 10 kiloton. Persiapan peluncuran - rong jam, banjur munggah lan ngluncurake rudal ing permukaan. Kabeh iki, mesthi, ala banget, nanging kasempatan. Secara teoritis, prau kasebut bisa nembus menyang pesisir AS lan, maneh, kanthi teori nyerang kutha-kutha pesisir.

Secara teoritis - amarga sawetara ora cukup, nanging bisa ditanggulangi kanthi tentrem. Ora ana akeh pilihan. Lan proyek sing rada apik kanggo konversi kapal selam 611 dadi operator rudal - AB611 diwiwiti.

Secara total, 1957 kapal selam jinis iki diowahi ing taun 1958-5. Proyek kasebut terus terang ora, lan ing taun 1966 persenjataan rudal dibongkar. Pancake pisanan metu luwih kaya bongkahan, nanging menehi pengalaman lan paling ora kesempatan teoritis kanggo ngalahake mungsuh sing ora bisa diakses sadurunge.

golf Rusia



Ing sawetoro wektu, nalika Zulu kita ngluncurake pisanan, pangembangan operator BR dadi rong arah - kapal selam nuklir lan diesel.

Kabeh sedhih karo atom, aku bakal nulis babagan iki ing wektu sabanjure. Lan karo mesin diesel, proses terus - proyek anyar 629, mesthi, ora nyerang bayangan. Kabeh peluncuran permukaan sing padha, nanging rudal R-13 kanthi jarak 600 km lagi dirampungake, nanging kanthi masalah sing padha - bahan bakar cair lan 4 menit kanggo diluncurake ing permukaan. Nanging, telung operator rudal pisanan nampa R-11FM, industri lan ilmu ora duwe wektu.

Pangembangan rudal balistik sing diluncurake kapal selam ana ing ayunan lengkap, masa depan R-21 janji akeh keuntungan, nanging argumentasi nuklir dibutuhake ing kene lan saiki. Lan ing taun 1957, pambangunan seri 24 operator rudal diwiwiti. Iku dadi kontrovèrsial, paling nganti rearmament ing R-21, nanging telung bantahan siji megaton ing saben kapal menehi kapercayan lan nahan mungsuh jaban rangkah.

"Golf" pungkasan wiwit operasi ing taun 1962, nalika operator rudal nuklir wis dibangun kanthi kuat lan utama. Rong taun sabanjure, kapal selam nuklir Project 667A bakal mlebu ing seri kasebut, lan ing pungkasan taun 60-an, operator rudal anyar bakal dadi ora ana gunane lan ora perlu. Sanajan sadurunge, wis ana krisis Karibia, USSR bakal nglumpukake Tu-95, R-7 ICBM bakal katon, rudal sing luwih serius bakal dikembangake ...

Nanging "Golfs" bakal ditinggalake ing layanan, nanging luwih tenang - ing Samudra Pasifik, lan wiwit taun 70-an - ing Baltik: dipercaya manawa bakal njamin serangan balas dendam marang negara-negara NATO Eropa.

Kanggo aku, bodho nulis kapal anyar, akeh banget kanggo eksperimen lan tes, mula dheweke ngladeni ... Malah siji operator rudal ing "Komandan Happy Pike" dibusak.

Saiki angel kanggo ngadili apa rush kanggo mbangun nomer ageng prau iki sabdho, nanging sak krisis Karibia, kabeh pangarep-arep ana ing wong. Kanggo kabeh periode operasi, siji kapal ilang - K-129 ing taun 1968, kang irung Amerika bakal mundhakaken saka ambane 4 km minangka bagéan saka Operasi Jennifer. Siji kapal selam ditransfer menyang China, dadi siji-sijine operator rudal sing pertama lan suwene suwe. Dheweke uga tilar donya, miturut gosip lan gosip, ing tabrakan karo kapal selam nuklir Soviet.

Chelomeevshchina



Kesempatan kaloro kanggo nggayuh AS yaiku rudal jelajah strategis.

Ing taun 1959, rudal P-5 saka akademisi Chelomey dilebokake ing layanan kanthi jarak nganti 500 km lan hulu ledak 200 kiloton. Ing wektu iku, rudal iki, miturut karakteristik sawijining, ora luwih elek tinimbang R-13 lan wis drawback padha - Bukak lumahing, kang unmasked submarines.

Pambangunan kapal selam nuklir lan peralatan maneh saka Project 613 kapal diesel medium kanggo sing anyar langsung diwiwiti. gaman. Ana rong pangowahan - proyek 644 lan 665, enem unit saben proyek. Karir owah-owahan dadi luwih cendhek tinimbang Golfs - ing pertengahan 60-an ternyata pertahanan udara AS nyegat rudal P-5 kanthi entheng, lan ditransfer menyang Baltik lan Segara Ireng, ing kana. isih ana kemungkinan kanggo bisa ing Doel, lan dasawarsa mengko iku sepi Cut. Nanging kanggo wektu sing cendhak, sing tiba nalika krisis Karibia, kapal lan misil kasebut dadi argumen sing bisa nyerang pangkalan angkatan laut NATO.

Nanging durung rampung crita.

Ing basis saka P-5, rudal anti-kapal P-6 lan proyèk unik 651, sing dijuluki Juliet dening Amerika, dikembangake, sing mesthine nggawa 4 P-6. Keunikan kasebut yaiku ing pungkasan taun 50-an, dheweke ngerti manawa kapal selam diesel biasa minangka pembawa senjata rudal arang banget rentan. Lan padha ngrancang kanggo nglengkapi Juliet baterei anyar - salaka-seng, kang ngidini prau silem kanggo pindhah ing banyu kanggo 810 mil. Nanging ana sing salah. Lan padu karo China, saka ngendi salaka kanggo baterei teka, nguripake kapal iki menyang biasanipun.

Bukak lumahing pluru, kacepetan kurang, swara relatif dhuwur, loro sistem kontrol (pisanan, prau dietung ing nggunakake P-5 lan P-6), penolakan saka baja hull kurang Magnetik ... Nanging, 16 kapal padha. dibangun, panggolekan terakhir menyang operasi armada nganti 1968. Dibangun kanggo mikir - apa sing kudu dilakoni. Ing ngisor iki, dheweke malah ngembangake reaktor ukuran cilik (endhog Dollezhal), nanging proyek kasebut ora mandheg ing wektu sing cukup. Akibaté, prau ing pungkasan kariré, utamané ing Baltik lan Armada Segara Ireng, jenis kuburan proyek gagal.

Kanggo ngringkes, USSR mbangun 39 kapal selam diesel-listrik kanthi rudal balistik lan jelajah lan ngowahi, saliyane kanggo conto eksperimen, 17 kapal liyane saka proyek liyane. Akibaté - 56 operator rudal diesel. Kabeh kanthi peluncuran rudal permukaan, kabeh banget rentan lan ketinggalan jaman, meh ana ing saham.

Apa bener?

Mesthi, bener.

Ora kaya Amerika Serikat, sing bisa kerja kanggo kita saka Eropa, kita bisa tekan wilayah kasebut mung nganggo segara. Malah katon saka R-7 ICBM ora tenan ngganti iki - preparation dawa ing mbukak pad mbukak roket banget ngrugekke kanggo serangan pisanan.

Ana kahanan nalika padha nindakake iku kanti awon amarga lack of Intelligence, lan ana kahanan nalika iku ora bisa metu beda. Lan armada operator rudal diesel kaya ngono. Uga, kajaba Juliet, sing kudu dicopot saka konstruksi saka bangunan kaping lima. Nanging inersia makarya ana. Liyane iku sabenere argumentasi sing tipped timbangan ing arah tentrem, ora perang. Ing taun 1962, AS kudu nyathet 69 P-13 lan 20 P-5 sing bisa nyerang pesisir. Lan ing pangertèn iki, kabeh wis rampung kanthi bener, ora ketompo carane paradoks gagasan mbangun operator rudal diesel muni.

Pitakonan liyane - kok padha ora dilengkapi maneh mengko?

Nanging ing kene, ora kabeh gampang banget - larang. Ing sawetara cara, sajarah pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX diulang, nalika kapal dadi lungse malah ing saham, lan nyoba kanggo nyusul wektu nimbulake freaks.

Babagan aneh lan kesalahan - ing artikel sabanjure babagan kapal selam nuklir Soviet generasi pisanan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

55 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 17
    9 2021 Juni
    Penulis, mesthi, bakal nggawe kabeh bebarengan, pesawat, rudal, lan kapal selam.
    Aku pengin ngerti saka dheweke apa tegese lan apa peralatan? adhedhasar kawruh lan pengalaman apa? spesialis apa?
    Iku apik kanggo bener lan uncompromising "mburi" pikiran.
    1. + 24
      9 2021 Juni
      Kutipan saka sadurunge
      Penulis, mesthi, bakal nggawe kabeh bebarengan, pesawat, rudal, lan kapal selam.
      Aku pengin ngerti saka dheweke apa tegese lan apa peralatan? adhedhasar kawruh lan pengalaman apa? spesialis apa?
      Iku apik kanggo bener lan uncompromising "mburi" pikiran.

      Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti. Penekanan ing artikel kasebut diselehake kanthi bener. Penulis ora ngritik sapa wae. Dheweke mung ngomong babagan kedadeyan kasebut. Ora mungkin tumindak sing luwih apik tinimbang sing wis ditindakake. Ing wektu kasebut lan ing kahanan kasebut. Lan penulis ngomong babagan iki.
      1. 0
        17 2021 Juni
        Aku seneng artikel kasebut! Kabeh akurat lan jelas!
    2. +2
      10 2021 Juni
      ing apa tegese lan ing peralatan apa? adhedhasar kawruh lan pengalaman apa? spesialis apa?

      Ing peralatan apa, adhedhasar kawruh lan pengalaman apa sing ditindakake Amerika ing Polaris ing taun 1960?
  2. + 22
    9 2021 Juni
    Mung sawetara taun kepungkur, perang rampung, produk didol ing kertu jatah, lan meh kabeh populasi nganggo jaket quilted ... Apa jenis kapal selam nuklir sing bisa ana ing kene?
    1. +8
      9 2021 Juni
      Kutipan saka Xlor
      Mung sawetara taun kepungkur, perang rampung, produk didol ing kertu jatah, lan meh kabeh populasi nganggo jaket quilted ... Apa jenis kapal selam nuklir sing bisa ana ing kene?


      Utamane yen sampeyan ora ngerti babagan jumlah pitulungan teknologi menyang China.
      Biaya kanggo mbantu ngembangake ekonomi China kaping 5 luwih gedhe tinimbang biaya total Rencana Marshall ...
      1. +1
        Juli 15 2021
        Biaya kanggo mbantu ngembangake ekonomi China kaping 5 luwih gedhe tinimbang biaya total Rencana Marshall ...

        Lan kabeh iki ing kahanan populasi setengah kaliren ing negarane dhewe. Lan sing paling Jahwéh, bantuan loman kuwi ora tau nyegah Ketua Mao saka mbalekake Uni Soviet "evilly kanggo paling apik." :(
    2. +9
      9 2021 Juni
      Nyatane, kertu panganan ing USSR dibatalake ing taun 1947. Tanggal 14 Desember 1947, Keputusan Dewan Menteri USSR, Komite Pusat Partai Komunis All-Union Bolsheviks N 4004 "Ing implementasine reformasi moneter lan penghapusan kertu kanggo panganan lan barang industri" ditandatangani dening Stalin lan Zhdanov ditanggepi. Tujuane kanggo nyetabilake ekonomi. Ing Inggris sing padha, kertu dibatalake mung ing taun 1954.
    3. 0
      10 2021 Juni
      Kutipan saka Xlor
      Mung sawetara taun kepungkur, perang rampung, produk didol ing kertu jatah, lan meh kabeh populasi nganggo jaket quilted ... Apa jenis kapal selam nuklir sing bisa ana ing kene?

      Oh oh oh. Apa kasangsaran pikirane. Iku ora babagan kertu pangan lan jaket quilted. Reaktor pisanan ing Uni dibangun ing taun 1946. Pira wektu sing kudu ditindakake kanggo nggawe reaktor kanggo kapal selam? Temenan ora setaun. Lan sampeyan ngomong - jaket quilted.
  3. +7
    9 2021 Juni
    artikel sing apik, kabeh wis diterangake kanthi bener, nanging kanthi sedhela, nanging ana akeh bentrokan ide lan arah desain sing beda.
  4. + 24
    9 2021 Juni
    Babagan "stillborn" - ora jeneng apik banget. Apa sing isih lair? padha functioned lan nuduhke ancaman (apa / ora) lan kanggo dangu. tindak menyang Mediterania ...
  5. + 24
    9 2021 Juni
    Pancen angel dadi sing pertama - Ora ana sing ngerti kepiye njamin keamanan peluncuran kasebut, kepiye nglindhungi kapal selam saka gas panas, apa roket bakal tahan nganti pirang-pirang dina lan tekanan ing jero.
    Nanging, USSR dadi negara pisanan sing duwe kapal selam rudal balistik.
    Sajrone peluncuran pisanan ing donya (16.09.55/XNUMX/XNUMX) ing kapal selam diesel-listrik yaiku: perancang utama, akademisi mangsa ngarep:
    -rudal balistik R-11FM - S.P. Korolev;
    - proyek kapal selam B611 - N.N. Isanin,
    Lan inisiator utama nggawe kapal selam rudal, Wakil Panglima Angkatan Laut, Admiral L.A. Vladimirsky.
  6. + 10
    9 2021 Juni
    Saiki sampeyan bisa kanthi gampang mbandhingake apa sing salah utawa salah.
    Banjur dheweke ora bisa nggawe apa sing dibutuhake, amarga alasan objektif.
    Dheweke nindakake apa sing bisa lan kepiye carane ....
  7. + 22
    9 2021 Juni
    Nanging mungsuh wis pesenan - pisanan, armada ageng saka pengebom strategis, lan sareh - pembangunan "Jupiters", kang ing pungkasan 50s bakal katon ing tapel wates USSR, lan "Polaris" kanggo kapal selam, wis ditindakake. Atlas (ing layanan wiwit 1958) lan Torah dikembangake. Ing tembung, dheweke bisa njaluk kita, lan kita mung bisa nyerang sekutu Eropa ing Amerika Serikat. Wangsulan dibutuhake, lan ditemokake ing wangun kapal selam.

    Penulis ora ngerti babagan masalah kasebut.
    Ing Amerika Serikat, uga ana masalah pangiriman, lan dheweke nyoba adaptasi kapal selam diesel-listrik minangka operator kanthi cara sing padha. Lan asil ora luwih apik, malah luwih elek, amarga roket Regulus, sawise lumahing, dibusak saka hangar lan diinstal ing nguripake.

    Kanggo sing nganggo basa mungsuh potensial - https://www.owlapps.net/owlapps_apps/articles?id=67019&lang=en
  8. + 18
    9 2021 Juni
    Sampeyan pancen lali babagan program analog ing Amerika Serikat. Operator DPL saka CD "Regulus" Praktis umur sing padha karo sing padha karo Soviet. Peluncuran Regulus yaiku OVERWATER. Aku wis ing prau kuwi. Growler. Ing kana, nalika lelungan, para pelaut lawas kanthi terang-terangan ujar manawa kapal selam kasebut minangka bom bunuh diri. Lan ora ana sing ngarepake dheweke bisa urip. Paling apik, bakal dicemplungake SAwise diluncurake CD. Dadi, yen sampeyan ngritik kapal selam Soviet - operator misil strategis, mula kabeh kekurangan sing padha ana ing operator kapal selam diesel-listrik Amerika saka misil strategis. Jangkauan penerbangan Regulus 1 yaiku 925 km. Iku prakara sing beda banget yen ing Amerika Serikat ICBM sing diluncurake kapal selam Polaris lan kapal selam nuklir George Washington digawe luwih cepet kanggo dheweke. Malah sawise katon saka Trident, Polaris tetep ing layanan kanggo dangu. Roket kasebut apik banget. "Nedha awan ing Polaris, mburi ora wedi kita. Nalika iku bakal mandek, ing warheads kabeh RUST IN PEACE "- Megadeth.
    1. ANB
      +3
      9 2021 Juni
      . Aku wis ing prau kuwi. Growler

      Lan aku ana ing 629 Ave. Kita dijupuk ing demo ing Liepaja.
      We mlaku bebarengan prau, katon ing bunk tengen ing diesel.
      Lan padha mutusaké sing submariners diesel wis banget heroik. Lan kita, yen bisa, pengin ngawula ing atom :)
  9. -7
    9 2021 Juni
    "Kasunyatan sing ora nyenengake kanggo kita, nanging ing pertengahan 50-an kita kalah ing Perang Dingin"))) Lan pungkasane kita ilang.
    1. +2
      10 2021 Juni
      Sinau sejarah, wong bodho. Joseph Stalin mimpin negara sing ana ing blokade ekonomi TOTAL. Lan dheweke mbangun superpower saka non-Honduras, sing malah ora bisa nyedhiyani piyambak karo bedhil. Sampeyan ngerti iki apa ora? Senadyan konspirasi saka Trotskyists, senadyan Comintern ngisep sumber daya, senadyan konspirasi jenderal "Aku bakal ngethok kupingmu, Koba." DIBUAT SUPERPOWER, saka non-Honduras sing ditimbang dening wong lara, meh kabeh sawise Napoleon. Jepang Cilik nyuwek-nyuwek bantalan pemanas "nylametake Gusti" kaya ace. Sampeyan bisa ngomong apa sing dikarepake babagan "bantuan saka Inggris lan Amerika", nanging aja ngapusi dhewe. "Varyag" lan akeh kapal liyane ora dibangun ing Rusia (padha ora ngerti carane, lan yen padha ngerti carane, iku mung ora cukup galangan kapal). Senjata lan kendaraan saka armada Jepang dudu mator Inggris. Lan padha ora diprentah dening laksamana Amerika. Padha nyuwil iku. Kanggo non-Honduras kanthi 27% literasi lan ora ana industri abot. Lan ing pimpinan Stalin, padha kejiret munggah karo wong-wong mau. Mlaku meh 100 taun ing 20. Meh. Kawanan wedhus gèmbèl sing dikuwasani asu ajag bakal ngrusak komplotan asu ajag sing dikuwasani karo wedhus lanang. Lan Stalin minangka Wolf kaya sing sadurunge Churchill dhewe "ngalami kepinginan sing ora bisa dimangerteni kanggo narik kawigaten." Iku Titan. Iki minangka politisi paling gedhe sawise Frederick Agung lan Adipati Richelieu. Sadurunge dheweke, Napoleon lan Bismarck minangka mutts. George Washington lan "bapak pendiri" liyane malah kurang saka mongrels dibandhingake Stalin. Mekaten. Lan saiki sampeyan tanggung jawab? Ora iku ora Volchara, nanging ora malah coyote utawa fox ... nanging supaya ... soko incomprehensible. Nedhohyena. Ngelingake aku akeh Don Rabu. "Jamur abu-abu saka mediocrity" lan Oligarki pungkasanipun bakal mangan yen ora njaluk bantuan saka "Order" (yaiku pasukan keamanan). Miturut cara, sampeyan wis duwe Order (CJSC ROC). Dheweke melu squeezing bangunan saka sekolah, universitas lan rumah sakit lan pegatan suckers kanggo grandmas "Lilin tuku ing pasamuwan-pasamuwan liyane ora bisa ing kita." Sampeyan dipimpin dening soko faceless, revering Solzhenitsyn lan Ilyin. Anti-Soviet, lan yen mangkono, banjur Russophobe. Nah, iki asile. Lan kasunyatan sing "Amerika panik." Kalebu apa sing ana ing antarane kuping. Apa sing bisa ngalahake dhuwit kanggo kompleks industri militer lan Angkatan Darat luwih apik tinimbang "Ancaman Rusia" sing misuwur. Ya, Rusia teka, dheweke duwe kartun anyar ... Lan yen mangkono, sampeyan kudu ngalahake adonan ... Sampeyan ana ing ngendi sampeyan amarga sampeyan sabar. Tolerate apa padha ora babakan karo sampeyan, lan tanpa Vaseline. Tanpa Stalin, Mao, Castro, utawa ing kasus nemen, tanpa Mussolini utawa Franco, sampeyan KHAN ... Liberal lan Oligarki mung bakal numpes kabeh, miwiti karo otak anak-anake, lan apa padha ora numpes, obscurantists lemak ing ageman wanita. bakal numpes.
      Apa sampeyan pengin terus dadi non-Honduras? Terus, sampeyan bakal enggal mangan liwat Warisan Soviet lan dhasar ing Ilmu, lan Seni lan Pendidikan. Apa sampeyan pengin dadi Superpower kaya ing Stalin? Sinau saka pepadhamu. Ora kaya sampeyan, PLA Fighters mabur nganggo radar AFAR. Lan kanggo wiwitan, ora bakal ala kanggo njupuk kabeh kolom 5 menyang ibune Benin, bebarengan karo pejabat korup lan birokrat sing lali yen tugase kanggo ngawula, ora extort, lan bebarengan karo bandit sing wis dadi "Dear Byznesmen". Kaya sing ditindakake China. Yen sampeyan begja banget anak putu bakal ngomong Cina. Lan yen ora, dheweke bakal ngerti "100 tembung ing basa Inggris" lan bakal dadi "konsumen sing ngerti" yaiku wong sing bisa urip, lan liyane mung "ora pas karo pasar" ...
      1. +5
        10 2021 Juni
        Oh sedhih kabeh. Ya, ing kene klinik kasebut katon kanthi cara presentasi. Opus sing apik banget. Vinaigrette saka goroh, distorsi kasunyatan lan ngilangi. Siji bisa mbantah, nanging ora ana kepinginan kanggo ngalahake sirah ing tembok.
        1. +2
          10 2021 Juni
          Ya, percaya apa wae. Mung nuduhake kula carane kahanan urip ing Rusia ngluwihi Garden Ring wis apik kanggo manungsa mung liwat 10 taun kepungkur? Pira sekolah, perguruan tinggi, klinik anyar sing dibukak (utamane ing kutha-kutha cilik lan desa-desa), pira pengangguran wis suda, utamane ing kalangan enom. Ngomong babagan sukses budaya lan seni, kajaba "Zoya", "Bajingan", "Devyataev" lan ora ana blogger ing rok sing sampeyan nyeret menyang forum ekonomi. Babagan carane kranjang sembako wis berkembang. Dakkandhani babagan carane dhuwit lan anak-anak pejabat sampeyan bali menyang Rusia. Dakkandhani kepiye sampeyan mandheg ngidoni masa lalu sampeyan. (Kita duwe masalah sing padha, kanthi cara.) Lan ing wektu sing padha dakkandhani kepiye sukses karo radar AFAR, torpedo anyar. Kepiye carane AK-12 dadi AK74 lawas sing wis disetel kanthi akeh potongan picanity. Almaty ngendi? Ngendi SU-57? Sampeyan guyon babagan Penguin kita, nanging dheweke ARE lan Fly. Sampeyan lagi guyon babagan F-22 kita. Nanging dheweke nalika sampeyan ora duwe ide babagan SU-57. Miturut cara, banget, lan uga mabur. Lan ora ing jumlah 10-15 bêsik. Apa Crimea sampeyan? Panjenengan. Lan kudune sampeyan. Lan ing ngendi wae ing ngendi sikil prajurit Soviet wis jumangkah dadi kagungane Rusia. Mung sampeyan tresna kabeh. Lan banjur ujar manawa saluran otak saka Rusia wis suda. Tuduhna persis ing ngendi aku ngapusi. Lan aku bakal ngrungokake, banjur karo nangis ing mripat, aku bakal mratobat yen aku salah.
          1. +4
            11 2021 Juni
            Aku ora arep mbantah, aku males golek fakta. Aku langsung nyopot nanah nganggo tongkat.
            Iku banget lucu kanggo ndeleng carane emigrant sosis mbuktekaken kanggo kula, Rusia manggon ing Rusia, ing Siberia, carane ala manggon kene. Ya, kita wis rampung munggah landak pungkasan lan kupon Internet entek, dening cara, iku bakal perlu kanggo Comrade Major kanggo nulis denunciation saka sawetara dissident supaya bagean anyar saka loro bakal diwenehi metu.
            Dadi sampeyan lunga menyang Amerika, kanggo prekara sing apik lan urip sing kepenak. Digayuh kabeh. Apa sing sampeyan lakoni ing kene, ing antarane wong Rusia? Sampeyan mbuktekaken kanggo kita carane inferior kita kene (lan kabeh kartun babagan non-Honduras mung babagan kasus iki). Aja ngomong babagan kasunyatan sing "sampeyan kudu tresna marang Rusia ing udan, ing cuaca sing cerah, dheweke wis manis kanggo kabeh wong." Sampeyan ora tresna Rusia, sampeyan ora bangga. Sampeyan sregep nempel ing prestasi Amerika, sing, kanthi cara, sampeyan utawa leluhurmu ora ana hubungane. F-22, Penguin. Evona minangka kebungkus.
            Nanging ing jiwa, katon gatel. Yen ora, sampeyan ora bakal rub dhewe kene, sampeyan ora bakal nyoba kanggo mulang. Apa sampeyan ngerti kenapa gatal? Amarga "Rusia ora cocog karo topi, para pengemis."
            1. +3
              11 2021 Juni
              Inggih, ayo miwiti. Ora ana siji-sijine kasunyatan sing dakgawakake sampeyan ora bisa mbantah. Saluran kasebut dilindhungi. wektu iki.
              Babagan Penguin lan F-22, aku ngomong "milik kita" amarga aku manggon ing kene, aku ngladeni ing kene. Yen aku ngomong "American", banjur sawetara jenis bokong pinter, bakal miwiti moyoki sing padha ngomong "kok sampeyan ora nimbang dhewe Amerika"?
              Aku ora arep ngajari, aku ora dibayar. Aku mung nyatakaké kasunyatan, anggere klambi Vlasov macet ing Kremlin, sudo Hitler lackeys, sampeyan bakal Samsaya Awon lan Samsaya Awon. Mesthi, sampeyan durung mangan landak, nanging sampeyan wis nampa "pajak jamur lan woh wohan beri". Dadi, kaya ing "Chippolino" bakal ana pajak ing udan lan udhara.
              Miturut cara, sampeyan nulis yen aku lunga menyang Amerika Serikat "kanggo dhuwit lan omah sing kepenak", sampeyan pancen salah saka tembung kasebut. Aku ninggalake ora kanggo dhuwit lan omah marem, nanging saka apa sampeyan kabeh (sing dening tumindak, sing ora tumindak) nguripake USSR menyang. Kaya sing diomongake mbah kakung (letnan kolonel wadyabala tapel wates) ngendika, “Wis, wayahe tiktok, ora bakal ana akal. Lan, ora ana sing bisa nyalahake dheweke amarga ora bener.
              Lan maneh sampeyan ujar manawa dheweke ujar "Aku muter ing antarane sampeyan, Rusia." Inggih, pisanan, aku ora nyoba kekancan karo sampeyan. Aku mung maca lan nyatakake pikiranku. Ora maneh. Aku ora nemtokke paseduluran lan masyarakat.
              Sampeyan ngomong "Sampeyan ora tresna Rusia". Ngapunten, sampeyan duwe gendéra Nazi sing diturunake ing ibukutha sampeyan, kaya ing Ukraina. Tanggal 9 Mei, kanthi besik triwarna sing padha, Mausoleum Lenin dipalu. Nah, babagan ekonomi, pendidikan, budaya, 3 gréja saben dina tinimbang sekolah, klinik, sekolah lan pabrik, sampeyan bisa maca langsung ing situs iki. Industri, obat-obatan, aku ora kudu ngandhani sampeyan. Sampeyan bisa swagger kabeh sing dikarepake, nanging sampeyan ana ing puncak. Lan ana sawetara alasan: a) Kurang ideologi negara b) Kapitalisme (utawa luwih, versi paling liar - oligarki feodal, kaya sing ana ing AS ing pungkasan abad kaping 19 lan awal abad kaping 20, sing diarani perampok. Kapitalisme Baron). Ngomong-ngomong, ing ngendi aku nemokake kabeh fakta babagan Torpedo, AFAR, lan masalah liyane? Iku ing situs iki. Dadi masalah ora kanggo kula, apa maneh sampeyan ora bisa mbantah apa-apa. Ngomong-ngomong, aku ngakoni manawa para ahli minyak urip uga ora ala. Nanging aku ngerti banget carane sedulur adoh manggon ing Vladimir, Kolchugino, Peresvet lan Podolsk. Miturut cara, aku maca babagan penerbangan grosir ilmuwan saka Rusia ing situs sing padha. Maneh, sampeyan ora bisa mbantah faktaku, nanging yen mangkono, sampeyan kudu nyuwek rompi sampeyan (digawe ing Turki) lan bengok-bengok carane sampeyan tresna marang Rusia "Ing udan."
              Lan pungkasan, aku ora mulang sapa-sapa, aku agitate. Iku menarik kok sampeyan cringing sing aku kampanye kanggo USSR lan Stalin. Avon nggawe sampeyan lara iki. Pembuangan saka Solzhenitsyn, Ilyin, Yeltsin lan henchman lan ahli waris ideologi, Putin, cetha squirming inappropriately nalika padha poked ing irung sing USSR ana superpower karo prestasi donya, nanging Rusia ora. Sing ing USSR ana, yen ora becik, nanging kaadilan sosial, nanging ing Rusia - ora. Sing ing RUSIA (ora ing USSR), pejabat ngomong marang wong enom, "Negara ora duwe utang apa-apa, kita ora njaluk sampeyan nglairake sapa wae. Nanging sanajan mangkono, Lenin uga melu agitasi ing Rusia saka luar negeri. :-).
              Lan penultimate. Katresnan lan patriotisme kudu dadi dalan kanthi lalu lintas TWO-WAY. Yen ora, dadi sindrom Stockholm lan masochism. Negara kudu kaya sing pengin dilindhungi. Oalah, yen ana pejabat sing ngomong "Negara ora duwe utang apa-apa," mula warga negara kasebut ora duwe utang apa-apa. Eyang kakung lan mbah kakung kita perang lan menang lan mati kanthi sesambat "Kanggo Tanah Air, kanggo Stalin." Ing pesawat lan tank iki ditulis "Kanggo RKPB", "Kanggo USSR". Lan saiki, apa sampeyan mikir bakal perang karo bengok "Kanggo Stalin, kanggo Sechin, kanggo Usmanov, kanggo Deripaska, kanggo Gref"? Lan bakal padha nulis "Kanggo Gazprom, kanggo ZAO ROC" ing tank? Ing kene, aku ndeleng jinis Su-25 sing mlaku, lan "Potaninsky Avenger" ditulis ing papan kasebut.

              Lan pungkasan. Sampeyan bener, RODINA ora cocog karo topi. Nanging tanah airku yaiku USSR, lan dudu sawetara negara ing sangisore panji-panji Nazi sing diturunake, ing ngendi masa lalune disiram karo manure kaya "Zoya", "Davlaev" lan luwih akeh menyang tumpukan (tumpukan apa sing dikenal). Ing ngendi para oligarki lan pamarentah tresna banget marang negarane nganti nggawa dhuwit lan bocah-bocah menyang "Kulon sing disengiti", umpamane, ing ngendi bocah-bocah Puti-Pu manggon? Lan ing ngendi anak Lavrov manggon? Lan luwih mudhun dhaptar. Ing negara kita, malah demokrat paling bosok ora ngirim anak kanggo panggonan permanen njaba Amerika Serikat, lan anak malah paling bosok, scum demokratis paling vile ora duwe kewarganegaraan saka negara liya. Inggih, bab budaya, seni, pendidikan, medicine, lan luwih mudhun dhaftar, sampeyan bisa maca dhewe, ing situs padha. Sampeyan bisa maca babagan torpedo lan AFAR (kekurangan kasebut), babagan kabeh masalah karo SU-57 lan Armata - ing kana. Lan aja menehi pratelan lan "indignation saka telenging nyawa" kanggo kula. Lan ora malah kanggo penulis liyane, nanging kanggo pemerintah dhewe lan oligarki lan birokrat dhewe.
              Lan amarga sampeyan ana ing Siberia, yen aku dadi sampeyan, aku bakal miwiti sinau basa Cina. Mungkin anak-anak sampeyan bakal begja lan sampeyan bakal urip ing Sosialisme.
              1. 0
                11 2021 Juni
                Aku malah kesed maca footcloth iki.
                1. +1
                  17 2021 Juni
                  Apa iki "Papa Kolonel"! Ing ekspresine, dheweke wis dadi pengkhianat ing Tanah Air, amarga dheweke sumpah, lan ngunggahake putrane, yen dheweke greased tumit saka negara! Liyane kudu disalahake! Lan bapakmu ora rumangsa salah?!
                  1. 0
                    Agustus 28 2021
                    Bapakku ora dadi tentara. Simbah militèr. wus. Dheweke menehi sumpah marang Uni Soviet lan TANDA RED. Lan ora Rusia lan ora Vlasov tricolor. Lan mesthi ora Ukraina lan Bandera rag.
              2. Komentar wis dibusak.
              3. 0
                Agustus 28 2021
                Bravo, Baron!)))
                Ana konesh, keluwihan, nanging 99% kabeh ana ing titik.
      2. +1
        10 2021 Juni
        Nanging Amerika Serikat ora mbangun pabrik ing USSR?
  10. +8
    9 2021 Juni
    Kutipan saka sadurunge
    Iku apik kanggo bener lan uncompromising "mburi" pikiran.
    Apa sampeyan maca diagonal? Penulis mung fokus ing kasunyatan sing nindakake iki ora amarga padha ora pengin utawa ora ngerti carane, nanging amarga ing kahanan iku ora bisa digunakake. Lan ora ketompo carane short-urip sing mesin diesel roket bisa katon, padha rampung tugas. Lan dileksanakake ing "yat"! Mulane, pakurmatan lan kamulyan marang para perancang sing nggawe dheweke, para pekerja sing mbangun, lan ngormati wong lanang sing ngladeni dheweke. Minangka Project 447B SSBN K-667 sing ngladeni turunane sing adoh, aku nulis. Iku kabeh diwiwiti karo wong-wong mau.
  11. +2
    9 2021 Juni
    Saben uwong kuwat ing mburi, nanging coba ngrampungake tugas kanthi apa sing sampeyan duwe. ?))
  12. -6
    9 2021 Juni
    Samsonov, ugh Ivanov, wis nyedhaki kapal selam, diwiwiti saka sajarah Perang Dunia I lan Perang Dunia II. Lan kanthi asil sing padha. A doppelganger tansah doppelgänger ...
  13. +3
    9 2021 Juni
    Malah siji operator rudal ing "Commander of the Happy Pike" dibusak.

    Apa ana, EMNIP, pr 613 ing peran "pike"?
  14. +5
    9 2021 Juni
    Kayane penulis kesusu. Informasi minimal lan ora ana riwayat. Malah Wikipedia menehi informasi luwih akeh. Miturut cara, "stillborn" ana ing layanan nganti pungkasan 80s. Ing taun 89, salah siji saka wong-wong mau karo reaktor overhead ngadeg ing Ara Guba, aku weruh dhewe.
    1. +4
      9 2021 Juni
      Luwih tepate, malah sadurunge awal 90s. Ing Liepaja, nalika magang, dheweke ana ing 651 proyek, lunga menyang segara ing L-2.
    2. +1
      10 2021 Juni
      Ana 651 proyek karo reaktor
      1. 0
        10 2021 Juni
        wis, 651e. Ana kanca marani dheweke.
  15. +9
    9 2021 Juni
    Nyatane, kita kabeh kudu matur nuwun marang kabeh sing nggawe tameng rudal nuklir. Wong sing ora nglakoni apa-apa ora salah.
  16. -7
    9 2021 Juni
    Apa ora luwih apik yen kita ngakoni yen kita ora bisa menang Kholodnaya? Lan miwiti rembugan karo Amerika babagan resolusi konflik kasebut
    1. + 11
      9 2021 Juni
      Ing kene Gorbachev sarujuk. Beradab banget. Kepiye carane sampeyan seneng karo asile? Kanggo sawetara alesan aku ora tenan.
      1. -2
        10 2021 Juni
        Yen sampeyan njupuk senjata nglawan Gorby, dheweke ngrampungake tugase kanthi "5+" ... Liyane yaiku WHO menehi tugas iki ... :-( "Nalika aku weruh dheweke, aku ngerti - wong lanang iki bakal ngedol kabeh" - Ronald Reagan
    2. +1
      10 2021 Juni
      Padha nyoba. Google teori urip bebarengan tentrem. Nanging Amerika ora bisa ngidinke negara merdika. pokoke.
  17. -4
    10 2021 Juni
    Aku maca artikel lan entuk kesan:
    Saben-saben aku krungu: "Jores ora njupuk menyang akun", "Herzen ora kasil", "Tolstoy misunderstood" ... Kaya-kaya perusahaan kapitunan operasi ing sajarah!

    Nanging ing pungkasan, isih dituduhake:
    Ana kahanan nalika padha nindakake iku kanti awon amarga lack of Intelligence, lan ana kahanan nalika iku ora bisa metu beda. Lan armada operator rudal diesel kaya ngono.

    Nanging argumentasi penulis nyatakake yen ing USSR "ora ana sing diprodhuksi kajaba galoshes." Siji bisa mbantah babagan iki kanggo wektu sing suwe lan nglarani amarga bangga, amarga:
    Nanging mungsuh wis pesenan - pisanan, armada ageng saka pengebom strategis, lan sareh - pembangunan "Jupiters", kang ing pungkasan 50s bakal katon ing tapel wates USSR, lan "Polaris" kanggo kapal selam, wis ditindakake. Atlas (ing layanan wiwit 1958) lan Torah dikembangake. Ing tembung, dheweke bisa njaluk kita, lan kita mung bisa nyerang sekutu Eropa ing Amerika Serikat.

    Nanging kenapa mungsuh, sing duwe urutan ing kabeh, ora nuduhake awake dhewe kanthi cara apa wae? Kenapa "dheweke ora wani ngomong apa-apa"? Nanging amarga penerbangan Tu-1952 diwiwiti ing USSR ing taun 95, lan ing taun 1957 USSR ngluncurake satelit buatan pisanan ing orbit. Lan ana uga negara-negara VD lan pangkalan militer ing macem-macem negara.
    Ya, perlu dicathet yen industri ing USSR ngembangake cara dhewe. Kita uga kudu nggambarake kesopanan ing babagan kepatuhan hak cipta (utawa nggawe tampilan kepatuhan iki). Iki dudu China, sing "nyalin-tempel" kabeh lan kabeh, wahing ing kabeh wong ...
    Nanging ayo padha sabar, amarga:
    Ing sawetara cara, sajarah pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX diulang, nalika kapal dadi lungse malah ing saham, lan nyoba kanggo nyusul wektu nimbulake freaks.
    Babagan aneh lan kesalahan - ing artikel sabanjure babagan kapal selam nuklir Soviet generasi pisanan.

    Napa ana kapal selam? USSR ora duwe produksi film werna dhewe, lan nalika Adolf Hitler utawa sawetara Eisenhower dipun damel film ing kabeh kamulyan (ing kabeh werna), kita admired gambar "monochrome".
    ==========
    Kanggo awakku dhewe, aku nggawe kesimpulan sing apik: KITA URIP SENENG APA-APA!
    Ayo padha nggawe kesalahane, supaya ana sing dadi "lumpy", nanging ana vobla ing Volga ana armada zona segara sing adoh, lan minangka asil, kita entuk solusi saka tugas sing disetel lan rencana sing wis digarisake.
    hi
  18. +1
    10 2021 Juni
    Lair mati. kapal selam rudal diesel Soviet


    lair mati mung kanggo wong-wong sing nolak hukum évolusi (saka prasaja lan ora sampurna kanggo luwih Komplek lan becik) lan ora menowo karo prinsip tatanan saka ilmu dhasar mengaruhi siji utawa liyane arah.
    Dadi, thanks kanggo iki banget "masih lair", armada Rusia dina iki bersenjata karo kapal selam diesel modern karo tingkat gangguan minimal bersenjata rudal cruise tliti dhuwur.
  19. +5
    10 2021 Juni
    Nanging aku seneng artikel kasebut, nanging kayane dudu Ivanov sing nulis, nanging Skomorokhov. Utawa mung aku?
    1. +4
      10 2021 Juni
      Kutipan: Alexey 1970
      Nanging aku seneng artikel kasebut, nanging kayane dudu Ivanov sing nulis, nanging Skomorokhov. Utawa mung aku?

      Kayane wong sing padha.
      1. +3
        10 2021 Juni
        Painfully gaya padha, lan uga ora nanggepi komentar
        1. +3
          10 2021 Juni
          Ngadeg ing baris ing kasir, nganti jawaban kene.
  20. +3
    10 2021 Juni
    Persiapan peluncuran - rong jam, banjur munggah lan ngluncurake rudal ing permukaan.

    Saka pendakian nganti diluncurake - paling ora 5 menit. Amarga peluncuran SLBM ora ditindakake saka tambang, nanging saka landasan peluncuran, sing bebarengan karo roket kudu diunggahake menyang bagean ndhuwur tambang.
  21. 0
    10 2021 Juni
    Ing Baltik lan Segara Ireng, dheweke bisa nembak target saka perairan wilayahe.
  22. 0
    12 2021 Juni
    dilayani ing K-24, prau normal, otonomi sajrone 8 sasi, ngetutake rong kapal induk ing Mediterania,
    1. 0
      17 2021 Juni
      Carane sampeyan bisa slamet!?
  23. Komentar wis dibusak.
  24. 0
    16 2021 Juni
    Hitler bener babagan AS. Dheweke bakal tuku sapa wae lan adol. Yen Hitler wis kasil ngluwihi perang kanggo sasi, banjur padha bebarengan nyerang USSR. Amerika mandheg ora mung kanthi cepet perang karo Jerman, nanging uga amarga bom nuklir durung siap. Lan babagan Amerika Serikat, minangka sekutu, Stalin ngerti banget wiwit intervensi kasebut.
  25. 0
    17 2021 Juni
    Matur nuwun kanggo artikel! Amerika duwe kesempatan kanggo nelukake kita luwih saka sepisan, padha wedi! Mbok menawa amarga tumindake para laksamana.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Amerika duwe kesempatan kanggo nelukake kita luwih saka sepisan, padha wedi!

      Sing aku isin yaiku "wedi" ing periode sing diterangake (1950-an), duwe kaunggulan kaping pirang-pirang ing jumlah senjata nuklir lan cara sing efektif banget kanggo nyegat serangan pembalasan (baterei rudal Nike-Ajax lan Nike-Hercules saka sistem NORAD).

      Bener. Ana conto sing jelas. Yen pamrentah AS pancene minangka militeris agresif sing ditolak, amarga sawetara wong nglukis ing kene, mula apa sing nyegah dheweke, ayo ngomong, nelukake Kuba? Ing periode saka taun 1990 nganti 2005 (saka 15 taun), meh ora ana sing cocog karo Fidel Castro. Lan sawise pitakonan gedhe. Wilayah Kuba ditembak nganggo rudal jelajah saka kapal kanthi harfiah liwat lan liwat, Angkatan Udhara banget banget dibandhingake karo Amerika. Nanging, ora - padha mung meksa wong Kuba kanggo mbatesi petualangan militèr manca sing jelas ora perlu kanggo Republik Kuba dhewe lan banjur ora malah ngganggu perdagangan bebarengan ono gunane karo negara-negara Persemakmuran Eropah lan China.
      PS: Ngantisipasi pitakonan sing bisa ditindakake. Saddam Hussein (karo layang cilik sengojo) iku sadist keluwen daya, Geek lan bajingan sing, luwih saka liyane, tresna daya lan dhuwit. Nganti pungkasan, dheweke kanthi sukarela mapanake awake dhewe minangka mungsuh Amerika Serikat lan ora nggatekake kabeh bebaya sing dikirim menyang dheweke. Dadi dheweke entuk apa sing pantes. Dhèwèké lan anak-anaké sing wis murtad wis pantes mati. Beda karo warga sipil Irak sing ora lugu, sing sejatine dadi sandera rezim Hussein. Sing bisa uga ora nandhang sangsara yen Saddam lunga kanthi sukarela ing taun 2002. Dadi dadi.
  26. 0
    Agustus 30 2021
    Penulis minangka agen asing. Ngaku yen USSR dadi negara adidaya sing bisa ngancam Amerika Serikat mung sepuluh taun sawisé Stalin mati ing sangisoré pimpinan Khrushchev, sing ngimpi arep ngrusak USSR. Lan kanggo dasawarsa wutuh Amerika Serikat bisa numpes USSR karo impunity, nanging ora njupuk kauntungan saka iku. Dheweke ngrusak ikatan kita.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"