Pieper vs Nagant. Nalika sing paling ala luwih disenengi tinimbang sing paling apik

233

Kaya mengkono, "revolver" sing tansah populer ora mung disalin dening wong sing kesed. Punika revolver Spanyol "revolver" Francisco Arizmendi. Kaliber 7.62, laras 107 mm, dawa total 225 mm. Tampilan sisih tengen

Karo kowe liwat banyu geni
Lan pipa tembaga ngliwati
Kanca sing paling dipercaya
Jaga dheweke!
Bantalan karet ireng
Cepet karo meneng Phillips
Feed wong lenga mesin
Lan timbal paling selektif.
Timbal muni
(Aja lali kanggo ngusap!)
silinder tembaga,
Ing sisih ngisor - Mercury mbledhos.
Adam Lindsay Gordon

Senjata lan perusahaan. Pungkasan, kita ngomong babagan karir para sedulur Nagan lan partisipasi revolver Leon Nagan ing kompetisi revolver kanggo tentara kekaisaran Rusia. Nanging, iku bakal rampung salah kanggo mungkasi ana lan ora pirembagan bab revolver liyane sing dadi mungsuh saka "revolver" ing kompetisi iki. Kita ngomong babagan revolver sing dirancang dening Henri Pieper, sing ing kabeh babagan ora luwih elek, lan ing sawetara malah luwih apik tinimbang revolver Nagant, nanging ora tau tekan Rusia. Ana iki ing crita kedadean nalika paling awon kanggo sawetara alasan luwih disenengi kanggo sing paling apik. Uga kedadeyan yen paten sing ditampa dening siji desainer kasil digunakake dening wong liya, lan panulise dhewe tetep ana ing bayang-bayang.


Revolver padha. Tampilan sisih kiwa

Dadi, babagan Henri Pieper, kudu dielingake yen dheweke sing nggawe ide kanggo ngusapake drum revolver menyang tong minyak kanggo nyegah terobosan gas, lan paten pisanan kanggo desain revolver kuwi ditanggepi kanggo Henri Pieper ing taun 1886. Nanging, istilah paten kasebut cendhak, kadaluwarsa wiwit taun 1890.




Revolver padha. Prasasti ing tong minyak: cartridges Nagants kaliber 7.62

Bener, ing taun 1890 sing padha, Henri Pieper paten desain revolver sing luwih apik kanthi obturation gas, ing ngendi drum kasebut diterusake dening bagean asli sing disambungake menyang pemicu. Iki ditindakake kanthi ngilangi celah ing antarane tong minyak lan kamar, lan desainer nyedhiyakake kanggo mblokir drum kanthi mandeg khusus, sing dipasang ing sisih ndhuwur pigura kanthi bantuan engsel.


Iklan "revolver" ing Rusia

Akibaté, Piper entuk pitu-shot, pigura ngalangi, 8 mm revolver. Dheweke uga teka karo kartrij kanggo iku, kang kabeh peluru rampung dicemplungke menyang moncong saka kasus cartridge. Ejector uga diwenehake, didhukung dening pemicu, sing nyurung kasus kartrij sing dibuwang nganggo tuas sing mlengkung nalika mudhun lan kenek primer. Kajaba iku, mekanisme iki bisa dipateni.


Skema revolver Belgia "revolver"

Lan ing 1897, Pieper ngrancang revolver sing diprodhuksi dening Osterreichishe Waffenfabrik-Gesellschaft ing Steyr, wis nganggo drum lempitan.


Skema saka revolver Henri Pieper

Revolver sing paling misuwur yaiku Model 1886. Desain banget teknologi, mung siji spring pindho, chambered kanggo 7,5 mm tanpa asap bubuk cartridges. Ngonversi kaliber iki menyang 7,62 mm domestik ora bakal biaya apa-apa. Inggih, ing syarat-syarat kabeh ciri liyane, revolver iki ora kalah karo "revolver". Kajaba iku, iku drum kang nyedhaki laras sing Leon Nagant digunakake ing 1892 ing model revolver anyar.

Pieper vs Nagant. Nalika sing paling ala luwih disenengi tinimbang sing paling apik
Pieper revolver model 1886 "Bayard"

Minangka kanggo syarat kanggo revolver anyar saka tentara Rusia, padha dirumuske Komisi kanggo pangembangan bedhil kaliber cilik, dipimpin déning Letnan Jenderal N. G. Chagin.

Kaping pisanan, perlu kanggo nyedhiyakake efek stopping gedhe saka peluru. Saka kadohan nganti 50 langkah, dheweke kudu mungkasi jaran. Iki minangka syarat "wesi" kanggo kabeh revolver kita. "Kekuwatan saka perang" (ana konsep banjur) iki mestine kanggo mesthekake seng nembus saka papat kanggo limang inch Papan pinus.

Ing kasus iki, bobot kudu ana ing kisaran 0,82-0,92 kg.
Self-cocking dilarang, amarga "duwe efek mbebayani ing akurasi."
Kacepetan awal peluru ora kurang saka 300 m / s.

Akurasi geni kudu dhuwur, lan desain revolver kudu teknologi (requirements kanggo produksi massal) lan prasaja (requirements kanggo latihan prajurit).

Inggih, cetha yen kudu ora sensitif marang polusi: kanggo rereget, kahanan operasi sing ora apik, lan kudu kerja sanajan ing kahanan sing paling angel.

Sarat penting yaiku ekstraksi urut-urutan kasus kartrij.
Dituju shooting - 35 langkah. Drum kanggo paling pitung babak.
Bubuk mesiu ing kartrid, mesthi, tanpa asap. Peluru ana ing sarung tembaga.

Self-cocking ora kalebu, awit iku "complicates desain lan mundhakaken prices" (oh, iki tabungan kita ing cocog). Kajaba iku, ndadékaké "konsumsi amunisi sing berlebihan" lan, maneh, kerugian kanggo perbendaharaan.


Pieper M1889 revolver. Tampilan sisih tengen

Akibaté, kompetisi dadi, nyatane, fiktif, amarga mung ana rong revolver kontestan: Henri Pieper lan Leon Nagant, lan loro-lorone padha banget. Nanging ... kahanan sing jelas disenengi Nagan.

Tekan titik kasebut Henri Pieper kanthi tegas nyatakake kekurangan kesetaraan kanggo para peserta.

Yaiku, rong revolver bersaing: Pieper's M1889 "Bayard" lan Leon Nagant's M1892 "revolver", sing, kanthi cara kasebut, uga wiwit wiwitan. Nanging dheweke ora bisa njupuk poto-cocking, ngrusak karakteristik revolver miturut syarat penyelenggara kompetisi. Kajaba iku, ana rong pilihan - model 6 lan 7 pangisi daya. Revolver Piper, amarga ora nyukupi syarat kompetisi, langsung ditolak, lan kamenangan kanthi gampang menyang Nagant.


Padha, tampilan sisih kiwa

Banjur teka obrolan sing paling penting. Ora, ora babagan ningkatake kinerja revolver anyar, nanging mung babagan dhuwit. Leon Nagan nuntut 75 rubel kanggo paten kasebut. Jumlah kasebut katon akeh banget, banjur kompetisi kapindho ditunjuk, miturut kahanan sing ditemtokake anyar, supaya bisa nyukupi: sampeyan ora mung siji-sijine.


Deleng rincian mekanisme

Kompetisi anyar uga ngenalake premium: 20 rubel kanggo revolver dhewe lan 000 kanggo kartrij kasebut.

Nanging saiki sing menang wis ora bisa njaluk dhuwit saka pemerintah. Dheweke

"Diwenehi penemuan kanggo kepemilikan lengkap saka pamaréntah Rusia, kang nampa hak kanggo Pabrik iku, ing negara dhewe lan ing luar negeri, tanpa surcharge kanggo panemu."

Mangkono, tabungan minangka sakabehe metu banget pinunjul.

Pieper ngirim revolver sing mentas didesain ulang kanggo kompetisi iki, sing dianggep komisi kasebut "cerdas, nanging ora praktis." Kapten S. I. Mosin nampilake "revolver enem laras" (yaiku, ora luwih saka pepperbox!), Sing, mesthi, komisi ditolak.

Nanging, nalika revolver liwati tes militèr, para perwira sing melu ing wong-wong mau wiwit ngomong sing bakal luwih apik kanggo njaluk revolver pindho-action, sing, karo kamungkinan kanggo poto-cocking.

Komisi maneh nguripake model Nagant asli. Lan sawise akeh pertimbangan, aku nggawe keputusan paliatif. Rong jinis revolver diadopsi dening tentara: self-cocking - kanggo perwira, nalika perwira non-commissioned lan pribadhi kudu bersenjata karo model non-self-cocking.


Lambang revolver "Bayard"

Tanggal 13 Mei 1895 (25 Mei miturut kalender Gregorian), kanthi dekrit Nicholas II, revolver Nagant "prajurit" lan "perwira" diadopsi dening Tentara Kekaisaran Rusia. Nanging miturut departemen militèr, padha diadopsi mung sawise pesenan saka Menteri Perang No. 186 ing Juni 1896. Lan produksi wiwit malah mengko.


Model Meksiko saka revolver Piper M1893

Nanging, Nagan wiwit gawé revolver, meh langsung. Rega saka revolver buatan Belgia kanggo tentara Rusia yaiku 30-32 rubel.

Iki direncanakake bakal nampa 20 revolver model 000 saka Nagant sajrone telung taun. Wong Belgia uga kudu mbantu ngatur pabrikan ing Pabrik Senjata Imperial Tula. Nalika, pungkasane, tanduran iki wiwit ngasilake, revolver Tula wiwit biaya treasury 1895 rubel 22 kopecks. Ing wektu sing padha, urutan tentara saka 60 kanggo 1899 gunggungipun 1904 revolver.

Nanging, ora bisa ngomong sing revolvers domestik padha luwih murah tinimbang manca, amarga ing Rusia akeh expenses kanggo produksi senjata liwat departemen beda. Dadi, contone, kanggo nggedhekake produksi, mesin sing regane luwih saka siji yuta rubel dituku kanthi biaya umum ing Amerika Serikat. Nanging, yen tanduran Tula dhewe mbayar jumlah iki kanggo wong-wong mau, rega revolver iki langsung mundhak kaping pirang-pirang.


Lan iki carane dheweke mbuwang drum ...

Kanggo biografi lan aktivitas desain Henri Pieper, dheweke cukup penasaran, dadi sampeyan kudu ngerti dheweke.

Dheweke lair ing Soest (Westphalia) tanggal 30 Oktober 1840. Dheweke sinau teknik ing Soust lan banjur nerusake magang ing Warstein. Dheweke teka ing Liege ing pungkasan taun 1859, lan banjur manggon ing Herstal, Liege, lan Verviers (1866). Sakcepete sawise nikah, dheweke pindhah menyang Liege, manggon ing 12 Bayard Street, ing ngendi dheweke mbukak bengkel mekanik lan senjata.


Rifle Henri Pieper kanthi rana "rolling block"

Ing taun 1870, dheweke ngembangake bengkel ing Rue Bayard, sing saiki jembaré 6000 meter persegi; nggawe pabrik kanggo produksi tong minyak ing Nessonvaux ing lembah Vesdre. Aktif diprodhuksi lan nyedhiyakake bedhil mburu laras ganda kanggo ekspor.


Senapan Henri Pieper 1888/1889 karo toko drum Chulhof


panrima


Rana

Ing taun 1887, ana acara penting ing urip Henri Pieper: dheweke gabung karo United Association of Arms Manufacturers, sing nggabungake pabrik Jules Ansion, Dumoulin Freres, Joseph Janssen, Pirlo-Frezar, Dress-Lalu lan Si, Albert Simonis lan ... sedulur Emil lan Leon Naganov .

Taun candhake, Henri Pieper nawakake tentara Belgia sawetara bedhil aksi bolt kanthi majalah tipe Chulhof utawa Mannlicher. Padha dites, nanging ing pungkasan, Jerman Mauser M1889 diadopsi.


Diagram sungsang Julian Varnan sing digunakake ing pistol Pieper taun 1885


Iklan kanggo karabin Varnan sing diprodhuksi dening Pieper


Rana lan extractor asli banget, ta?

Banjur Henri Pieper melu nggawe Fabrique Nationale sing misuwur, sing wiwit ngasilake senjata kasebut; dadi direktur pangelola lan uga minangka salah sawijining pemegang saham sing paling penting. Revolver dheweke (model 1893) diadopsi ing Meksiko, bebarengan karo bedhil drum rancangane dhewe karo drum lempitan.


Piper's Mexican drum carbine. Kaliber 8mm, drum kanggo sangang babak 7.62x38mm karo rim

Kira-kira taun 1897, bengkel Pieper uga wiwit nggawe sepedha lan mobil.


Piper kang kanthong limang-dijupuk revolver hammerless, M1893. Gading gagang grip. Kaendahan!


Dheweke disassembled

Panjenengané tilar donya sawisé taun - ing 23 Agustus 1898, ing umur mung 57 taun.

Warisane minangka desainer cukup gedhe: pisanan, revolver karo drum nyedhaki tong minyak model 1886, 1890 lan 1893; sareh, bedhil mburu kabeh jinis (tunggal lan multi-laras, campuran, "ekspres", palu lan hammerless; katelu, bedhil single-shot karo bolt crane, uga "senapan listrik" karo kontak listrik; bedhil "Optimus" "; sistem senapan Martini, senapan tentara taun 1887 lan 1888, laras senapan taun 1893, lsp.

Secara total, saka 1861 nganti 1896, dheweke nampa 69 paten kanggo macem-macem desain lan rincian senjata. Inggih, revolver Piper 8-mm dadi jenis "senjata revolusi Meksiko" saka 1910-1920. Kaya "revolver" wis dadi senjata simbolis ing tentara kita.

PS


Penulis lan administrasi situs ngucapake matur nuwun marang Alain Daubresse kanggo kesempatan nggunakake foto kasebut.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

233 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. + 13
    19 2021 Juni
    Lan apa sing ngalangi Komisi saka poto-cocking lan drum lempitan kanggo reloading cepet? Bakal ana "Pipers" ing tentara Rusia, lan ora revolver ... ngguyu Nyimpen amunisi? Ing pertempuran, reloading cepet luwih penting.
    1. + 17
      19 2021 Juni
      Quote: penembak gunung
      Lan apa sing ngalangi Komisi saka poto-cocking lan drum lempitan kanggo reloading cepet? Bakal ana "Pipers" ing tentara Rusia, lan ora revolver ... ngguyu Nyimpen amunisi? Ing pertempuran, reloading cepet luwih penting.

      Piper iku praktis tembung sumpah!!! Jaran-jaran padha semaput, wong-wong wadon enom padha isin lan isin, lan Letnan Rzhevsky, nalika disebutake, blushing kaya cah enom lan ngempet kaya jaran !!! Mula para jenderal milih revolver kanthi jeneng bangga "NAGAN"! Menapa malih, tumindak siji, supaya lètnan bakal misuwur muter roulette Rusian ngguyu
      Thanks kanggo Vyacheslav Olegovich kanggo "prominade" esuk karo kopi! Sugeng siang sedaya! Nanging, matur nuwun khusus kanggo Alain Daubresse sing ndhukung, kanthi foto-foto karya Pengarang bersinar kanthi warna khusus !!!
      1. AAG
        +4
        19 2021 Juni
        Sampeyan piye wae nemtokake ironi!))
        Akeh sing bisa njupuk ing nilai nominal. hi
        1. +4
          19 2021 Juni
          Kutipan saka AAG
          Sampeyan piye wae nemtokake ironi!))
          Akeh sing bisa njupuk ing nilai nominal. hi

          Alamiah! Aku remuk lambe nalika aku nulis komentar !!! ngguyu
          Kanthi kabeh hormat, Vlad!
          1. AAG
            +2
            19 2021 Juni
            hi Ya, mung isin nalika komentar sing bermanfaat dicelupake ing minus saka wong sing ora nyoba nyelidiki topik kasebut, nanging nganggep awake dhewe minangka spesialis ing macem-macem.)))
            1. +3
              20 2021 Juni
              Kutipan saka AAG
              hi Ya, mung isin nalika komentar sing bermanfaat dicelupake ing minus saka wong sing ora nyoba nyelidiki topik kasebut, nanging nganggep awake dhewe minangka spesialis ing macem-macem.)))

              Ana kuwi!
              Sanadyan, yen aku iki biasa lawas ing VO, mbebayani ing alam, kadhangkala ora kaku ing basa, lan malah ing sirah dhewe karo sirah dhewe lan katon, supaya paling minuses ketoke nyetak kanggo kula ora kanggo isi komentar iki, nanging dosa lawas.
              Nanging, tansah ora lara kanggo eseman, sadurunge VO duwe kartunis full-time dhewe "Vitalik".
              Nah, nang endi wae kaya ngono!
              Nyuwun pangapunten - sugeng enjing!
              1. AAG
                +1
                20 2021 Juni
                Quote: Kote Pane Kokhanka
                Kutipan saka AAG
                hi Ya, mung isin nalika komentar sing bermanfaat dicelupake ing minus saka wong sing ora nyoba nyelidiki topik kasebut, nanging nganggep awake dhewe minangka spesialis ing macem-macem.)))

                Ana kuwi!
                Sanadyan, yen aku iki biasa lawas ing VO, mbebayani ing alam, kadhangkala ora kaku ing basa, lan malah ing sirah dhewe karo sirah dhewe lan katon, supaya paling minuses ketoke nyetak kanggo kula ora kanggo isi komentar iki, nanging dosa lawas.
                Nanging, tansah ora lara kanggo eseman, sadurunge VO duwe kartunis full-time dhewe "Vitalik".
                Nah, nang endi wae kaya ngono!
                Nyuwun pangapunten - sugeng enjing!

                Sugeng siang, Vadim!
                "... mbebayani dening alam, kadhangkala ora nahan ing basa, lan malah ing sirahe dhewe karo sirah lan mripate ..." - ora karakteristik paling awon, ajining dhiri.)) Ing keadilan, Mungkin amarga padha ngevaluasi piyambak padha)) ...
                "... padha dicetak ora kanggo isi komentar iki, nanging kanggo dosa lawas ....". Aku setuju. Kajaba iku, kayane sanajan ora maca isi komentar kasebut dhewe ...
                Ing "VO" relatif bubar, aku maca maneh ... Sayange, drop ing tingkat banget ngelingke Populizim wis flourishing ... Nanging, kaya nang endi wae liya ... Iku uga katon ing liyane, malah, ngomong, Highly specialized forum - peralatan audio, spearfishing ...
                Ngapunten atas off-top...
                Lan, ya!Amarga ora sampurna sambungan, aku nulis maneh komentar sing ditujokake kanggo sampeyan kaping telune. Sajrone wektu iki, topik kasebut entuk akeh komentar, mbok menawa ora ana hubungane langsung karo topik artikel, . .. kayane sampeyan duwe cabal "umum" dhewe ing kene! Lan, sampeyan ngerti, seneng! Aku seneng gaya, wangun, tema komunikasi!
                ... Aku ora takon dhewe))) Nanging, tenan, iku apik kanggo maca.
                Sincerely (kanggo akèh-akèhé saka komentar sampeyan)! Alexander. hi
                1. +1
                  20 2021 Juni
                  Kutipan saka AAG
                  .katon sampeyan duwe "umum" cabal dhewe kene! Lan, sampeyan ngerti, seneng! Aku seneng gaya, wangun, tema komunikasi!
                  ... Aku ora takon dhewe))) Nanging, tenan, iku apik kanggo maca.

                  Alexander, sugeng sonten! Kanggo jujur, aku nyathet komentar sampeyan setahun kepungkur. Aku maca kanthi seneng.
                  Dene tali pundhak, ping telu manggon karo jendral ing VO. Aku babar blas indifferent kanggo judhul. Ing urip nyata, lintang-lintangku tanggung jawab, ora bisa turu lan saraf. Ing kene (ing VO) minangka perusahaan sing kaya-kaya sing, saliyane sejarah lan gaman, seneng guyon sing gemerlap lan, sing paling penting, nuduhake kawruh, katrampilan lan kabisan! Sawetara "holivars" duwe kawruh akademik sing apik, liyane bisa nerangake kanthi cara sing bisa diakses, liyane ngrungokake lan ndhukung diskusi. Kabeh iki ing tumpukan WE !!! Sing paling penting yaiku ngurmati pendapat saben liyane, lan liyane bakal ngetutake.
                  Ya, catophiles olèh ing perusahaan kita! Nanging, ana saperangan cinephiles, nanging iki nyawa ilang banget sing salah ing kapercayan! Kita mung ora seneng hamster.
                  Paragraf pungkasan iku ironis!
                  Matur nuwun, Vlad!
                  1. AAG
                    +2
                    20 2021 Juni
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Kutipan saka AAG
                    .katon sampeyan duwe "umum" cabal dhewe kene! Lan, sampeyan ngerti, seneng! Aku seneng gaya, wangun, tema komunikasi!
                    ... Aku ora takon dhewe))) Nanging, tenan, iku apik kanggo maca.

                    Alexander, sugeng sonten! Kanggo jujur, aku nyathet komentar sampeyan setahun kepungkur. Aku maca kanthi seneng.
                    Dene tali pundhak, ping telu manggon karo jendral ing VO. Aku babar blas indifferent kanggo judhul. Ing urip nyata, lintang-lintangku tanggung jawab, ora bisa turu lan saraf. Ing kene (ing VO) minangka perusahaan sing kaya-kaya sing, saliyane sejarah lan gaman, seneng guyon sing gemerlap lan, sing paling penting, nuduhake kawruh, katrampilan lan kabisan! Sawetara "holivars" duwe kawruh akademik sing apik, liyane bisa nerangake kanthi cara sing bisa diakses, liyane ngrungokake lan ndhukung diskusi. Kabeh iki ing tumpukan WE !!! Sing paling penting yaiku ngurmati pendapat saben liyane, lan liyane bakal ngetutake.
                    Ya, catophiles olèh ing perusahaan kita! Nanging, ana saperangan cinephiles, nanging iki nyawa ilang banget sing salah ing kapercayan! Kita mung ora seneng hamster.
                    Paragraf pungkasan iku ironis!
                    Matur nuwun, Vlad!

                    Matur nuwun kanggo dhukungan Vlad !!!
                    (sing aneh - ing smartphoneku, malah ora nggambarake pesen kasebut, komentar "liwat" ...
                    "... Ing kene (ing VO) minangka perusahaan sing apikan saka wong-wong sing padha-padha, saliyane sejarah lan senjata, seneng guyon sing gemerlap lan, sing paling penting, nuduhake kawruh, katrampilan lan kabisan!..."
                    Iki sing tetep, ing situs menehi kabungahan tartamtu, "kapercayan ing mangsa ngarep (saka tembung" dina ")))!
                    Matur nuwun, kabeh komunitas lawas sing apik "VO"! : hi
                  2. AAG
                    +2
                    20 2021 Juni
                    Quote: Kote Pane Kokhanka
                    Kutipan saka AAG
                    .katon sampeyan duwe "umum" cabal dhewe kene! Lan, sampeyan ngerti, seneng! Aku seneng gaya, wangun, tema komunikasi!
                    ... Aku ora takon dhewe))) Nanging, tenan, iku apik kanggo maca.

                    Alexander, sugeng sonten! Kanggo jujur, aku nyathet komentar sampeyan setahun kepungkur. Aku maca kanthi seneng.
                    Dene tali pundhak, ping telu manggon karo jendral ing VO. Aku babar blas indifferent kanggo judhul. Ing urip nyata, lintang-lintangku tanggung jawab, ora bisa turu lan saraf. Ing kene (ing VO) minangka perusahaan sing kaya-kaya sing, saliyane sejarah lan gaman, seneng guyon sing gemerlap lan, sing paling penting, nuduhake kawruh, katrampilan lan kabisan! Sawetara "holivars" duwe kawruh akademik sing apik, liyane bisa nerangake kanthi cara sing bisa diakses, liyane ngrungokake lan ndhukung diskusi. Kabeh iki ing tumpukan WE !!! Sing paling penting yaiku ngurmati pendapat saben liyane, lan liyane bakal ngetutake.
                    Ya, catophiles olèh ing perusahaan kita! Nanging, ana saperangan cinephiles, nanging iki nyawa ilang banget sing salah ing kapercayan! Kita mung ora seneng hamster.
                    Paragraf pungkasan iku ironis!
                    Matur nuwun, Vlad!

                    ...Iki ... "... Ya, catophiles ditampa ing perusahaan kita!..." snag, aku "pacangan asu"! Kanggo sumsum balung.! Ora aku ora nuduhake raos "catophiles", nanging, supaya aku tetep karo kapercayan tanpa watesan hak))).
                    Sayange, aku isih durung nguwasani - masang gambar, link ... Aku njamin, akeh sing bakal nangis .......
                    1. 0
                      20 2021 Juni
                      Kutipan saka AAG
                      nanging, mugi kula tetep karo kapercayan tanpa watesan hak))).

                      Ora ana sing mulang sampeyan tresna kucing!
                      A guyon, ateges pitakonan kucing utawa asu ora dhasar, nanging "saka pager dhuwur sampeyan bisa lan ..."!
                      Miturut foto. Klik lambang papat saka ndhuwur komentar. Klik tombol abang amba "Pilih foto saka komputer." Banjur pilih ngendi kanggo ngundhuh foto lan upload. Sawisé iku, sijine kryzhik ing ngarepe foto lan katon ing ngisor tombol abang kanggo ngunggah foto. Banjur nulis komentar. Lan kabeh, yen ana, hubungi kita! hi
    2. + 15
      19 2021 Juni
      Nyimpen amunisi?

      Dadi dheweke uga bisa "Prajurit" Nagant tanpa mandhiri dhewe, supaya para prajurit ora mbuwang kartrid sing ora ana gunane. Prajurit mesthi luwih murah tinimbang kartrid. Lan sampeyan ngomong - Piper, kanthi cepet. Lan sing endi? Lan kaya mengkono iku kabeh mudhun. "Smarts".
      1. +9
        19 2021 Juni
        Sugeng tanggap warsa!
        Kanggo kula pribadi, artikel dina iki menehi pencerahan banget! Sadurunge, aku ngerti perusahaan Bayard mung saka film "The Meeting Place Cannot Be Changed", lan senapan revolving Mexican saka film "Golden Bullet".
        Mesthi wae, bisa digali ing Internet, nanging Vyacheslav Olegovich nulis artikel sing kabeh konsisten lan sistematis, sing akeh matur nuwun marang dheweke!
        1. +4
          19 2021 Juni
          Persis. Asosiasi pisanan yaiku "Panggonan Temu...".
      2. + 18
        19 2021 Juni
        Ing tentara, kebaruan kasebut ditampa tanpa semangat. Ing tangan siji, luwih nyenengake nggawa revolver entheng karo sampeyan tinimbang Smith-Wesson sing abot. Ing tangan liyane, ing jaman enlightened, gadhah revolver sing ora bisa murub poto-cocking iku piye wae undignified. Ing perang, kabeh wong bisa mutusake kanthi sekedhik, lan bisa uga ora ana wektu kanggo mencet pemicu. Akibaté, revolver isih nggawe self-cocking. Nanging ora kabeh, mung perwira: para prajurit, saka sudut pandange sing luwih dhuwur, bisa nindakake, yen ora, kartrid ora telas. model manca kanthi biaya dhewe - uga kartrid kanggo wong-wong mau .Perwira tentara Rusia ora sumunar kanthi kasugihan khusus. Nanging, "voting karo ruble" dadi gedhe banget - ing kasus iki, urip luwih larang. Mulane, bukti banget enggal muncul, kayata "Artkom nandheske sing njupuk competitive mung diijini saka revolver saka sistem Nagant, ora saka "parabellums lan brownings", minangka perwira strove kanggo nindakake.
        1. +8
          19 2021 Juni
          hi Inggih, punika dawa banget. Iku bener luwih gampang. Ing sawetara titik kosong, self-cocking cukup. Lan mungkasi wong jahat sing lolos?
          1. +1
            8 September 2021
            ngono to?"
        2. + 11
          19 2021 Juni
          Perang Rusia-Jepang meksa tuku kartrid bedhil ing Jerman. "Dumadakan" ternyata musuhan gedhe-gedhe ora nyumbang kanggo nyimpen amunisi.
          Lan ora ana "tabungan" sing mbantu. perang. Nanging ora kaya sing dibayangake para jenderal Rusia.
          1. +3
            19 2021 Juni
            Lesha, kanca-kanca, aku krungu saka bapak mertuaku yen ing Perang Dunia II kita uga ora duwe amunisi.
            1. +3
              19 2021 Juni
              Malah ing Iran, dheweke nggawe kartrid 7,62x25.
              Lan cangkang saka kartrid kasebut ditemokake ing cedhak Voronezh. Pira gudang sing ilang !!!
              Lan saben pesawat mudhun (kajaba kulawarga La lan Lend-Lease). A obaran utawa mobil wojo. Nang endi wae ing beban amunisi ana cartridges 7,62x54R.
              Sing mundhut amunisi terus-terusan.
              1. 0
                20 2021 Juni
                Sa adoh aku ngerti: 7,62x25.- TT pistol
                1. +3
                  20 2021 Juni
                  Panjenenganipun punika. Ing Iran, PPSh uga digawe kanggo Tentara Abang.
                  1. +1
                    20 2021 Juni
                    Aku ora krungu.
            2. +3
              19 2021 Juni
              Lesha, kanca-kanca, aku krungu saka bapak mertuaku yen ing Perang Dunia II kita uga ora duwe amunisi.

              Babagan WWII kabeh ora perlu. Bapak maratuwa iki arang banget.
              1. 0
                20 2021 Juni
                Colleague Aviator, aku ora ngomong babagan kabeh Perang Donya II.
                1. +1
                  20 2021 Juni
                  Colleague Aviator, aku ora ngomong babagan kabeh Perang Donya II.

                  Sampeyan ora duwe keluhan. Kulawarga sampeyan sing salah, ujare babagan kabeh Perang Dunia II. Veteran kadhangkala nggawe ora akurat, utamane yen wis tuwa.
                  1. +1
                    20 2021 Juni
                    Dheweke mbokmenawa temenan awal Perang Dunia II, utawa mungkin dheweke paling eling?
                    1. +1
                      20 2021 Juni
                      Mungkin kuwi sing paling dielingi?

                      Iki nyata. Ing bukune babagan perang Soviet-Finlandia, sejarawan Bair Irincheev kadhangkala nyebutake kenangan sing kikuk babagan para veteran perang kasebut. Utamane, sawetara sing percaya yen bunker Finlandia duwe lapisan karet, mula cangkang kasebut mumbul. Kanggo karet, dheweke njupuk insulasi kelembapan tar, nanging cangkang, mesthi, ricocheted ing sudut kontak sing cocog karo permukaan.
        3. + 13
          19 2021 Juni
          Apa sampeyan wis nyoba njupuk saka Nagant, utawa paling ora ditahan ing tangan sampeyan? Aku duwe siji lan wis dijupuk akeh. Aku wani njamin sampeyan, mesthi, sampeyan bisa njupuk karo poto-cocking, nanging angel kanggo mencet. Mudhun iku abot banget sampeyan seneng utawa ora, nanging ditarik. Iku ora njupuk akeh wektu kanggo pitik jago karo jempol, lan keturunan nggampangake ing kaping.
          Apa sebabe para perwira priyayi kudu srawung, mula iki kanggo komunikasi karo wong sing mabuk utawa rrrrrevolusioner (sering loro-lorone) pangkat sing luwih murah. Kene, malah pamisah detik kanggo cocking penting, lan jarak "titik kosong", supaya ora ketompo carane narik pemicu, peluru bakal nemokake durjana.
          1. + 13
            19 2021 Juni
            Aku wani njamin sampeyan, mesthi, sampeyan bisa njupuk karo poto-cocking, nanging angel kanggo mencet. Mudhun iku abot banget sampeyan seneng utawa ora, nanging ditarik.

            Setuju banget, aku duwe pengalaman sing padha. Self-cocking saka revolver mung bisa dipecat ing jarak cedhak. Lan kanggo njupuk cangkang karo ramrod - iku sampah lan sampah. Ya, lan - kanggo kabeh legenda, aku kudu ngakoni manawa, umume, iki minangka revolver sial .. Mbok menawa salah sawijining sing paling awon ..
          2. AAG
            +3
            19 2021 Juni
            Ketoke, dheweke kudu komunikasi karo "mabuk" ing jarak sing beda ... Nanging, kaya ing pertempuran trench, akurasi khusus ora dadi parameter utama? Mbokmenawa, revolver self-cocking bakal luwih apik tinimbang bayonet (ing telung -line), ngombe, MSL?
          3. +4
            19 2021 Juni
            Quote: Nagant
            Apa sampeyan wis nyoba njupuk saka Nagant, utawa paling ora ditahan ing tangan sampeyan? Aku duwe siji lan wis dijupuk akeh. Aku wani njamin sampeyan, mesthi, sampeyan bisa njupuk karo poto-cocking, nanging angel kanggo mencet. Mudhun iku abot banget sampeyan seneng utawa ora, nanging ditarik. Iku ora njupuk akeh wektu kanggo pitik jago karo jempol, lan keturunan nggampangake ing kaping.

            nggih!
            Aku bakal nambah saka aku. Nagant (revolver) nalika nedha awan umure satus taun. Sajrone wektu iki, pendekatan banget kanggo mrentah shooting praktis wis diganti. Kanthi kabeh latihan, yen sampeyan njupuk tangan siji lan jago palu nganggo jempol, sampeyan ora sengaja ngeculake genggeman ing gagang. Kanggo shooting praktis modern karo tangan loro, revolver arang banget trep. Ya, lan dheweke ora nindakake sajrone taun-taun katon ing layanan. Nanging, kaya saiki, dheweke ora njupuk saka sikut, kaya panah sing dipraktikake abad kepungkur.
            Nah, nang endi wae kaya ngono!
          4. +1
            22 2021 Juni
            Ya, aku njupuk saka Nagant. Loro-lorone poto-cocking lan karo cocking saka pemicu. Kanthi self-cocking, turunane angel, nanging ora fatal. Iku kabeh gumantung carane sampeyan nyekel revolver lan carane cepet sampeyan kudu murub. Iku bab pakulinan utawa skill njupuk tepat.
      3. + 10
        19 2021 Juni

        Minangka merek dagang perusahaane, Henri Pieper njupuk gambar penunggang sing mlayu ing jaran kanthi tulisan BAYARD. Simbol sing dipilih kanthi apik ngidini dheweke langsung narik kawigaten marang produke. Apa tegese emblem?
        Ing taun 1872, edisi kapindho novel Champier babagan petualangan ksatria Bayard sing wani diterbitake ing Paris. Buku kasebut sukses banget nalika maca Eropa.
        Pierre du Terail Bayard sing asli lair ing cedhak Grenoble ing taun 1476. lan mlebu layanan sawijining kaca marang raja Prancis, Charles VIII. Ing pengadilan, dheweke dadi misuwur amarga keberanian lan seni bela dhiri sing apik. Ngancani Francis I menyang Italia, dheweke nyiapake nyebrang Alpen kanthi wani lan perang kanthi kepahlawanan, saengga raja Prancis kepengin dadi ksatria dening tangan Bayard. Kanggo eksploitasi, Pierre du Terail Bayard nampa julukan "Ksatria tanpa rasa wedi lan cacad."
        1. +5
          19 2021 Juni
          Misuwur kanggo iku: "Nindakake apa sing kudu, lan dadi apa bakal."
      4. +8
        19 2021 Juni
        Kostya hi
        EMNIP, salah sawijining kritéria utama kanggo menang kompetisi yaiku kemungkinan produksi paling murah ing Rusia.
        Ora peran pungkasan ing pilihan saka Nagan uga diputer dening kasunyatan sing iku luwih entheng saka Piper (790g marang 850g), sanajan anggota saka komisi vl.kn. Nikolai Nikolaevich nulis "panemu sing ora setuju" sing 60 gr. pancen ora main peran, nanging babagan penak, Piper luwih apik ... Nanging, sayangé, dheweke ora ngrungokake dheweke.
        1. +7
          19 2021 Juni
          Dima hi
          Rusia sugih banget lan bisa tuku barang sing murah? ngguyu
          1. +8
            19 2021 Juni
            Nanging ing kasus iki, dheweke nindakake. eseman
      5. +4
        19 2021 Juni
        Kutipan: Kucing Laut
        Nyimpen amunisi?

        Dadi dheweke uga bisa "Prajurit" Nagant tanpa mandhiri dhewe, supaya para prajurit ora mbuwang kartrid sing ora ana gunane. Prajurit mesthi luwih murah tinimbang kartrid. .
        Iku apik yen ing 1901 RIA diadopsi Senapan mesin Maxim 7,62x54R
        senapan mesin Maxim 1901
        Banjur Jepang ing Manchuria 1904-05 mung nganggo "bayonet" ...
        Telung-inch bedhil 76,2mm mod. 1902 tanpa tameng.
        telung inci

        prajurit
    3. +5
      19 2021 Juni
      Tentang self pickup. Ing wektu iku, ora mung ing Republik Ingushetia, kanggo "pangkat ngisor", revolvers ora poto-pickup. Katon ing Belgia uga. Babagan iki ing situs flickered INFA
    4. 0
      Januari 10 2022
      Ing tsarisme, prajurit luwih murah tinimbang kartrid, mbokmenawa; (
  3. + 11
    19 2021 Juni
    Nanging kabeh padha, "Nagant" muni luwih ngalangi saka "Pieper" - birokrat saka departemen militèr panginten, lan mbok menawa padha nampa rollback ... crita bisu bab iki.
    1. + 11
      19 2021 Juni
      mungkin mereka kena rebutan...
      Aku uga duwe keraguan sing ora jelas babagan iki. Nanging nalika ora ana bukti sing ora jelas babagan najis panitia seleksi, kita bakal nganggep yen kabeh iki minangka kacilakan. Iku mung kelakon apik banget, karo sapa ora kelakon.
    2. +7
      19 2021 Juni
      kabeh padha, "Nagant" muni luwih solid tinimbang "Pieper"

      Nanging ora luwih solid tinimbang "Bayard"
      1. +8
        19 2021 Juni
        Aku dudu spesialis, nanging aku maca manawa kartrid "Bayard" luwih apik ing karakteristik kinerja tinimbang "Naganovskie" ... tembung kasebut kanggo spesialis ...
  4. + 15
    19 2021 Juni
    Ya, ana bebener sing kondhang: angel kanggo anggota Komsomol ing desa tanpa revolver! Nanging manungsa ora urip mung nganggo revolver! Lan Piper mbuktekaken! Minangka penulis ajeni wis kasebut, A. Piper melu ora mung ing revolvers, nanging uga ing bedhil, bedhil smoothbore ... lan malah entuk pit lan mobil! Miturut cara, A. Piper arep kanggo gawé "Sato" (listrik-bensin) mobil, kang wiwit gain popularitas mung ing pungkasan 20 lan awal abad 21! Nanging, apa aku? Luwih becik nonton vid

    Ora mung revolver Piper sing dikenal, nanging uga 2 tong ...!
    1. + 11
      19 2021 Juni
      lan malah entuk pit lan mobil!

      Lan ora mung. Dheweke uga mlebu trem, amarga trem listrik Belgia sing pertama yaiku Henri Pieper.
      1. +9
        19 2021 Juni
        Kutipan saka Undecim
        Dheweke uga mlebu trem, amarga trem listrik Belgia sing pertama yaiku Henri Pieper.

        Bener! Nanging trem kasebut uga kasebut ing video pisanan ... lan ana foto ing kana ... hi
    2. + 14
      19 2021 Juni
      Dadi cetha yen perusahaan Nicolas Pieper (ing Agustus 1905 nampa status perusahaan saham gabungan lan jeneng anyar: Anciens Etablissements Piepera Liege ("Pieper's Old Establishments in Liege") dudu sawetara jinis kantor sharashka! Tukang senjata Rusia S.A. Zybin, sing ngunjungi Liege ing taun 1902, panyiapan Henri Pieper minangka perusahaan bedhil paling gedhe ing Belgia! kanthi ati-ati, bedhil kasebut duwe lengan tong sing kenthel lan ukiran sing apik banget, lan Piper's hammerless dianggep paling apik ing Rusia. bedhil manca sing digawe mesin. Ora ana sing ngomong yen Piper iku wong sing apik!
      1. +9
        19 2021 Juni
        Nicolas Pieper - ora Henri Pieper, yaiku "institusi putrane Nicholas.
  5. + 11
    19 2021 Juni
    hi Oh, hadiah iki, oh, sogokan lan suap. Tawaran apik.
    "Dheweke ora wedi karo dhuwit, dheweke nggawe bisu" (c)
    Aku mikir kontes ora "Unbiased" Nyuwun
    1. + 13
      19 2021 Juni
      Inggih, lagi ngomong - ora kejiret, ora maling, ya, luwih akeh, uga, ora apa-apa, njupuk kompetisi dhewe - Kolonel Mosin, kebak dimuat karo pangembangan produksi bedhil, cetha melu kompetisi iki kanggo break - presenting salah siji sawetara proyek durung rampung dhewe, utawa mung palsu. Dheweke ora Count ing soko serius, padha mung ngandika melu - lan saluted ... A saperangan opsi liyane (Kuhn-Zalubovsky lan Wynen model) padha nyoba kanggo remake lawas apik Smith-Wesson, ana uga saperangan saka Pistol otomatis sing ora sampurna. Lha, endi para luminaries - Colts, Smith-Wessons lan Webley-Scotts liyane? Padha mung ora kasengsem ing kompetisi iki. Kanthi pilihan sing akeh banget, ora kaget yen Nagant menang.
      1. +8
        19 2021 Juni
        Ing asas, pitakonan sing bener yaiku: kenapa Colt, Smith lan Wesson ora melu kompetisi?
        Yen Colt pengin melu kompetisi, Nicholas 2 ora bisa nolak.
        1. +3
          19 2021 Juni
          Yen Colt pengin melu kompetisi, Nicholas 2 ora bisa nolak.

          kanggo paraphrase godfather, iku angel kanggo kontestan karo Colt nolak eseman
      2. AAG
        +2
        19 2021 Juni
        Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen ora ana crita-crita kasebut kanthi kickbacks, misunderstandings logis ing kompleks industri militer Federasi Rusia mung minangka kelanjutan sejarah donya?
        Yen ana apa-apa, iku ironi pahit ... Iku misale jek kula (utawa mung katon kanggo kula?) Sing ana wektu sing luwih apik, luwih produktif ing sajarah negara kita ... hi
        1. +1
          20 2021 Juni
          "Ora ana sing anyar ing jagad iki" (c) kabeh dibandhingake karo kompleks industri militer Federasi Rusia.
          1. AAG
            0
            20 2021 Juni
            Kutipan saka vladcub
            "Ora ana sing anyar ing jagad iki" (c) kabeh dibandhingake karo kompleks industri militer Federasi Rusia.

            Aku mikir yen ing USSR motivasi ana ... beda. Ing wektu sing beda-beda, kanthi cara sing beda ... Nanging, mesthine, luwih efektif!
        2. +2
          20 2021 Juni
          Kutipan saka AAG
          Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen ora ana crita-crita kasebut kanthi kickbacks, misunderstandings logis ing kompleks industri militer Federasi Rusia mung minangka kelanjutan sejarah donya?
          Yen ana apa-apa, iku ironi pahit ... Iku misale jek kula (utawa mung katon kanggo kula?) Sing ana wektu sing luwih apik, luwih produktif ing sajarah negara kita ... hi

          Inggih, umpamane kompleks industri militer Soviet kanthi periodik wiwit ngukir apa wae ... Perasaan sing uga kanggo kickbacks ... lol lol .
          1. AAG
            -1
            20 2021 Juni
            Kutipan: my 1970
            Kutipan saka AAG
            Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen ora ana crita-crita kasebut kanthi kickbacks, misunderstandings logis ing kompleks industri militer Federasi Rusia mung minangka kelanjutan sejarah donya?
            Yen ana apa-apa, iku ironi pahit ... Iku misale jek kula (utawa mung katon kanggo kula?) Sing ana wektu sing luwih apik, luwih produktif ing sajarah negara kita ... hi


            Inggih, umpamane kompleks industri militer Soviet kanthi periodik wiwit ngukir apa wae ... Perasaan sing uga kanggo kickbacks ... lol lol .

            Mesthi, ana wektu sing kaya ngono.
            Mung, alam, IMHO, kantun iki Luwih (yen ora radikal malih) beda!
            Apa kita bakal mbantah babagan efisiensi? ombenan hi
            Iku misale jek yen "kickbacks" wis kelakon, padha alam beda, ora ngarahke ing akeh kasus kanggo pengayaan pribadi ...
            1. 0
              20 2021 Juni
              Nggoleki trik karo bedhil Kurchevsky - perasaan sing ALL padha ing bagean
              Lan epik karo 45 mm waja-tindik ???

              Kutipan saka AAG
              biasane ditujukan kanggo pengayaan pribadi ...
              mbayangno taun 1930an...
              Yen sampeyan duwe mobil siji ing kutha - luwih adhem tinimbang Lamborghini saiki (sanajan sampeyan duwe satus saiki) ...
              Sampeyan mung siji, lan malah ing teori, ing 10 taun sabanjure, ora ana sing duwe mobil ... Utawa malah nganti taun 1950-an ..
              Inggih, kajaba 1 sekretaris Komite Regional Partai Komunis Bolsheviks Kabeh-Union ...
        3. 0
          Januari 10 2022
          Yen katon ing rearmament antarane 1850 lan 1870, ana uga akèh strangeness.
  6. + 13
    19 2021 Juni
    Sing menarik, ing kabeh crita senjata, ing tsarist Rusia, dheweke ora nyoba ngembangake apa-apa dhewe. Wong manca langsung ditimbali.
    Informasi kanggo bakers.
    Lan nalika Bolsheviks dikutuk, ana akeh otak ing Rusia.
    1. +5
      19 2021 Juni
      Inggih, boten wonten nabi ing Fatherland. Nanging yen sampeyan ngrangsang saperangan wong pinter sing ora pengin lan (utawa) ora duwe wektu kanggo ngethok ....
      Ing endi Mosin.
      Fedorov, Tokarev, Sudayev, ngendi Simonov, Kalashnikov?
      Ora ana sing salah yen nyilih.
      Wong bodho mung sinau saka kesalahane. Lan panemu nemokake masalah anyar ngguyu
      1. +3
        19 2021 Juni
        Andrew! hi
        Cukup, komentar ing ndhuwur minangka cara kanggo nggawe holivar liyane ing artikel sing apik.
        1. +3
          19 2021 Juni
          Anton. Holivar ora bakal ana ing publikasi iki. Artikel saka V. O. - Apik.
          Teknis pinter lan pinter.
          Kaya sing dikandhakake, sapienti lungguh (cukup kanggo cukup)
          Secara pribadi, aku ora bakal ngirim sawetara tembung ....
          Mung kanggo ekspresi abang.
          Aku seneng banget carane Oleg Vyacheslavovich nangani iki ...
          "Wong bodho ora butuh piso..."
          Lan mbayangno, Olegovich tansah netral. Aku kelingan sawetara kiriman awal ... - Bonba!
          1. +6
            19 2021 Juni
            Holivar ora bakal ana ing publikasi iki.
            Kuwi bakalan apik! apik
            Apa sampeyan ngerti kenapa aku seneng materi babagan Abad Pertengahan Eropa? (Lho, sakjane aku dhewe seneng karo jaman iki lan rada paham). Topik iki ora bakal miwiti perang sipil ing forum!
            1. +4
              19 2021 Juni
              Nalika ora dipangan maneh karo politik modern, dheweke uga bakal teka ing Abad Pertengahan. ngguyu
              1. 0
                19 2021 Juni
                Padha disiksa kanggo ngulu bledug! am
              2. +2
                19 2021 Juni
                Banjur ngucapake sampah. Mung panglipur iku ora bakal enggal
            2. +2
              19 2021 Juni
              Nah, sialan, Naif. Teori perjuangan kelas bisa didorong ing ngendi wae. Bakal ana kepinginan. Posisi iku badut, sampeyan, minangka wong sing cerdas, nyaman lan ora liya. Nyatane, sampeyan lagi lara banget. Ing formasi sampeyan, kita kabeh sinis jahat ...
              Eprst. Kepiye sampeyan menehi hasil karo kita?
              1. +3
                19 2021 Juni
                Posisi iku badut, sampeyan, minangka wong sing cerdas, nyaman lan ora liya. Nyatane, sampeyan lagi lara banget.
                Persis!
                Eprst. Kepiye sampeyan menehi hasil karo kita?
                Amarga sampeyan kabeh padha karo aku, kanthi diagnosis sing padha.
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Aku mesthi bakal mendem dina iki. Aku.
                  Kene sampeyan ing salawas-lawase karo "teori sampeyan" ... sampeyan ora bisa ndhelikake apa-apa ngguyu nangis
                  Asmara adoh saka dalane....
                  Kita ora pengin urip liya
                  Kita mlaku ing pinggir, ing pinggir
                  Kanggo pribumi...
                  1. +1
                    19 2021 Juni
                    "Aku urip kepenak ing tengah dalan,
                    Lungguh ing "garis putih" "(c)
                    1. +2
                      19 2021 Juni
                      Wong jahat sing mulya!
                      Salju salju
                      Cahya gembul,
                      kepingan salju putih,
                      Apa sing murni
                      wani tenan!
                      Dear ribut
                      Gampang digawa
                      Aja munggah biru,
                      Njaluk lemah.
                      Azure ajaib
                      Dheweke lunga
                      Aku dhewe menyang sing ora dingerteni
                      Negara wis ambruk.
                      Ing sinar sing sumunar
                      Geser, terampil,
                      Antarane flakes leleh
                      Putih sing diawetake.
                      Ing sangisore angin
                      Gemeter, uplifting,
                      Ing dheweke, cherishing,
                      Swings cahya.
                      ayunanipun
                      Dheweke kepenak
                      Kanthi badai salju kang
                      Spinning wildly.
                      Nanging ing kene rampung
                      Dalane dawa
                      Bumi tutul
                      Lintang kristal.
                      ngapusi luwe,
                      Snowflake kandel.
                      Apa sing murni
                      Apa putih!

                      1903
                      K. Balmont.
                      1. +2
                        19 2021 Juni
                        "Urip iku mitosantarane kepungkur lan mangsa
                2. +1
                  19 2021 Juni
                  ya wis. Lan kita ora ndhelikake.
              2. +4
                19 2021 Juni
                Apa sampeyan pengin Anton njupuk pickaxe lan "mlaku-mlaku" liwat mungsuh karo pickaxe?
            3. +2
              19 2021 Juni
              "ora miwiti perang sipil" mbokmenawa topik iki kanggo connoisseurs bener sajarah, lan "revolusioner-patriotik" ana, kanggo sijine iku mildly, "ngambang"
            4. +2
              19 2021 Juni
              Pendukung Yorks wis wungu?
              1. +2
                19 2021 Juni
                Ing endi Yorkies lan ing ngendi "mungsuh saka komunis"?
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Kanggo kalanggengan - cedhak.
                  1. +3
                    19 2021 Juni
                    "Ana rong masalah ing agenda: sing pisanan yaiku mbangun lumbung, sing kapindho yaiku mbangun komunisme. Amarga kekurangan dhuwit kanggo bahan, ayo pindhah menyang sing kapindho"
                    1. +3
                      19 2021 Juni
                      "Sarung tangan whistled ing warung dina iki lan ... aku tresna karo liyane" (c).
          2. AAG
            +5
            19 2021 Juni
            Sorry, butted in: "... Lan mbayangno, Olegovich tansah netral ....".
            Aku ora bakal ngomong ... Bener, kanggo sisih paling; diplomatik - Ya! Nanging, mratelakake panemume, sanajan ora tansah intrusive, dheweke tansah nyumbang. IMHO, mesthi.
            Ing kasus apa wae, matur nuwun marang penulis kanggo artikel kasebut; komentator, kanggo
            informatif, menarik (lan "ora ana gunane", nuwun kanggo tata krama, komentar). hi
        2. +2
          19 2021 Juni
          Hello Anton! hi
          Inggih, kanggo kula, siji tembung "bakers kristal" cukup kanggo nambani komentar iki. ombenan
          1. +3
            19 2021 Juni
            Ingkang paling penting yaiku karakter iki ngerti topik sing luwih elek tinimbang aku (aku malah krungu babagan Jendral Filatov), ​​​​yen mung "beacon" karo slogan.
            Halo Pakdhe Kostya!
          2. +4
            19 2021 Juni
            Aku ora seneng? Banjur crunch piyambak lan ing peteng)) ngguyu
            Umumé, prangko iki wis kanggo ... gouging.
            1. 0
              19 2021 Juni
              Umumé, prangko iki wis kanggo ... gouging.

              Iki apa sing kita ngomong bab, padha nemokke tembung bodho lan terus-terusan nyurung menyang ngendi wae, ora ana cukup bayangan kanggo liyane.
              Lan babagan "piyambak lan ing peteng", sampeyan dhewe. ngguyu
              1. 0
                19 2021 Juni
                Kostya, hello. Apa sampeyan mikir Ombudsman dadi mendem?
                1. +5
                  19 2021 Juni
                  Hello Slava. hi
                  "Aku ora menehi tandha apa-apa, aku mung nyanyi lagu." (c)
                  1. +3
                    19 2021 Juni
                    Aku ngerti maksudmu. Nanging kanthi serius, aku ora bisa nindakake: "saka tenggorokan" lan piyambak. Brr.
                    Nalika nedha awan, "seratus" krasan bisa lan perlu kanggo kesehatan. Lan ora angel kanggo kanthong
                2. +3
                  19 2021 Juni
                  Aku ora ngerti soko? Utawa kurung pindho ing pungkasan ora bisa diwaca? Utawa hard karo banyolan ing farm dijenengi sawise Ilyich? Aku nulis kanggo Konstantin kanthi humor. Lan aku mikir dheweke ngerti aku. Kanggo warga pinggiran kutha - aku ora nate mabuk, sawise ngombe aku luwih seneng kerja fisik, metu kanthi kringet.
                  1. +3
                    19 2021 Juni
                    ... Aku ora tau mabuk, sawise ngombe aku luwih seneng tenaga kerja fisik, metu karo kringet.

                    Aku setuju karo iki, nanging carane hard iku kadhangkala kanggo meksa dhewe! ngguyu Nanging mabuk, iku mesthi - bab pungkasan.
                    Kados ingkang rama ngandika dhateng putranipun:
                    "Play, nanging ora menang maneh, ngombe, nanging aja mabuk." bebener suci. ombenan
                    1. +1
                      19 2021 Juni
                      Konstantin, kanggo crunching roti ana sarcasm.
                  2. 0
                    19 2021 Juni
                    Aku njaluk ngapura yen aku ora nggawe guyonan sing apik.
                    Aku lan Kostya wis ngomong yen ana lelucon sing bodho.
              2. +1
                19 2021 Juni
                Konstantin, sampeyan kayane cukup, apa sampeyan ora ngerti humor? Soryan.
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Ya, kabeh apik, Alexey, ora ana masalah. eseman
        3. +9
          19 2021 Juni
          Kutipan saka: 3x3zsave
          holivar liyane miturut artikel apik.

          Inggih, ing kene, Anton, dheweke nembak penulis klompok kasebut ...
          Komentar mmaxx cukup digambar kanggo tuwuh dadi kontroversi kabeh kanggo puluhan jawaban lan satus tampilan ekstra, lan sampeyan langsung entuk banyu adhem ... Ayo padha kelangan apa sing ngalangi sampeyan nggulung bahan kasebut, lan penulis bakal pindhah menyang karma karo tanda plus...
          Aku, contone, ing nalisir, wis siyap kanggo uncalan kerosene sethitik menyang geni saka kontrovèrsi liyane. eseman
          Aku argue yen ing pungkasan XIX - awal abad XX. Kakaisaran Rusia minangka negara sing mundur kanthi teknis, dipimpin dening sawetara retrograde sing bisa nyegah nyuda backlog kasebut. Senadyan kasunyatan sing antarane intelligentsia, kalebu technical, tansah ana wong arang banget bakat ing turah mbrawah, saged nggawa negara kanggo tingkat anyar iso dibandhingke karo negara Eropah majeng, undertakings sing, sayangé, paling asring diblokir. Mulane sawetara karakter, ora kabotan kawruh, ngomong sing
          Kutipan saka mmax
          ing tsarist Rusia padha ora malah nyoba kanggo berkembang apa piyambak

          Nanging, ing kasus iki, sampeyan kudu lali babagan bedhil telung baris lan bedhil telung inci, nanging iki wis rincian. Lan babagan perkembangan, contone, Fedorov, sampeyan mung ora ngerti.
          Mekaten, minyak tanah dipuntambahi, kula budhal. Aku arep kanggo Ladoga, aku bakal lounging ing pantai, ngombe cognac ing wayah sore, mangan daging lan ketemu Sunrise saka banyu kanggo music Wagner.
          Good luck kanggo kabeh kolega!
          eseman hi
          1. +6
            19 2021 Juni
            Sampeyan uga bisa ngelingi kompetisi kanggo howitzer 122mm ...
            Sampeyan bisa mikir akeh. Pitakonan yaiku sapa sing bakal ngasilake.
            Sugeng istirahat ombenan hi
            1. +4
              19 2021 Juni
              Alexey hi , sayangé, ora kabeh dadi rosy, chimeras kaya "tank" Lebedenko uga dikembangaké, lan ana akeh macem-macem absurdities ing latar mburi proyek tenan bakat lan panemuan. Nanging, kaya biasane lan ing endi wae. eseman
              1. AAG
                +2
                19 2021 Juni
                Nyuwun pangapunten, nanging kepiye carane nemtokake nilai, prospek pembangunan, panemuan, panemuan? Iku angel kanggo ngadili carane "ing luar negeri", nanging kita duwe akeh conto. Ketoke, topik kasebut kanggo jero, lan sing paling penting, jembar. , ing babagan macem-macem bidang ilmu , teknik, artikel (aku ora mikir yen ana spesialis tingkat, ambane lan ambane sing padha))) Katon ing kene uga ... sing ngrasa kepiye (ora objektif. indikator...))) hi
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Mulane aku nyebutake "tank" Lebedenko minangka conto, amarga pitungan dhasar saka tekanan tartamtu ing lemah bakal nuduhake kegagalan proyek iki. Kanggo liyane, sampeyan mesthi bener. hi
                  1. AAG
                    +2
                    19 2021 Juni
                    Kutipan: Kucing Laut
                    Mulane aku nyebutake "tank" Lebedenko minangka conto, amarga pitungan dhasar saka tekanan tartamtu ing lemah bakal nuduhake kegagalan proyek iki. Kanggo liyane, sampeyan mesthi bener. hi

                    Lebedenko ngormati conto karo "tank". Lan, ketoke, kita ngomong bab sing padha: ing kahanan tartamtu (protectionism, Mat. kapentingan, etc ...) padha bisa wis diadopsi Konsekuensi angel kanggo prédhiksi. ... Ing sisih liya, -kadhangkala (kadhangkala) proyek kasebut menehi dorongan kanggo pangembangan. Taktik, teknologi, lsp. Sanajan ora langsung ... Kaping pirang-pirang kedadeyan: "Nanging wis kedadeyan!" ... Ya, wis diusulake ... Nanging ora dikarepake. Amarga macem-macem alasan ...
                    Ngapunten, nandhang sangsara)))). hi
                    1. +1
                      20 2021 Juni
                      Ngapunten, nandhang sangsara)))). hi

                      Ora, ora apa-apa. hi
          2. +4
            19 2021 Juni
            O! Seneng pengin lan cara sing apik. Kanggo akhir minggu, sukses isih luwih apik tinimbang Kommersant Wagner ngguyu
          3. +6
            19 2021 Juni
            Misha:
            Aku, contone, ing nalisir, siap kanggo uncalan kerosene menyang geni saka kontrovèrsi liyane.

            Dadi Anton ditindhes aku, malah sadurungé. Saiki aku wedi nyedhaki dheweke. Akibaté, dheweke ngubengi forum lan kanthi tenang nguwuh kaping pindho.
            Aku kaya kanggo nulis bab senapan Mosin, kang apik banget lan isih ngormati, nanging piye wae chill. Aku wedi karo Anton.
            1. +6
              19 2021 Juni
              Sugeng sonten Luda hi .
              Ora perlu wedi marang Anton, iku wong sing apikan, ora bakal nyiksa nganti suwe - dheweke bakal njupuk saka tembakan pisanan. ngguyu
              Kanthi gati kanggo Mosinka, iku angel kanggo setuju karo sampeyan, Mauser K98 luwih sampurna lan luwih apik, meh kabeh donya disalin, lan rana isih disalin ing kabeh jinis sistem mburu. Nanging kasunyatan iku kanggo Rusia ing wektu iku gegaman infantri paling duwe bathi saka ease saka nangani lan unpretentiousness.
              1. +6
                19 2021 Juni
                Nanging kabeh kedadeyan saka Gever 1888 !!!
                Lan saka lengen klambi tanpa rim protruding.
                Pejabat kita mutusake kanggo "nyimpen" lan ninggalake kartrij kanthi lengan sing diikat nganggo pelek. Inggris uga ora mbusak rim. Iki ora ngganggu wong-wong mau ing nggawe lan produksi senjata cilik.
                Lan kanggo kita, minangka "penari ala", salah siji rim, utawa lack saka sekolah desain kita dhewe, lan bab utama iki ngalangi kepinginan kanggo tuku kabeh ing luar negeri.
                Kanggo produksi, wong kudu diajari. Lan wong tani bakal mlayu menyang kutha. Sapa sing bakal nandur gandum kanggo didol ing luar negeri ... Lan angon sapi Vologda ...
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Kanggo produksi, wong kudu diajari. Lan wong tani bakal mlayu menyang kutha. Sapa sing bakal nandur gandum kanggo didol ing luar negeri ... Lan angon sapi Vologda ...


                  Aku, nalika isih enom, simpati karo "wong desa", mengko, sawise maca statistik, gumun amarga ngerti yen wiwit taun 50-an desa kasebut ora dipateni - kosok balene, pegawean digawe sacara artifisial, kanthi kembung lan Staff rampung keluwih. Aku mung ora ngerti apa iku eling, utawa trik ideologi, kang wektu iku pungkasanipun degenerate dadi quasi-agama.
                  1. +1
                    19 2021 Juni
                    Sawise miwiti ngomong babagan petani, aku mikir babagan barang ekspor utama Republik Ingushetia. Dheweke jelas ora duwe produk kompleks industri militer lan barang-barang berteknologi tinggi liyane ing wektu kasebut. Senapan disumbangake, bedhil mesin ora didol, pistol ora diprodhuksi, kapal perang ora digawe kanggo pelanggan asing. Nanging padha bangga karo wutah ing ekspor gandum, lali sing wilayah Balkan didol luwih saka Republik Ingushetia.
                  2. 0
                    20 2021 Juni
                    Ing kutha uga padha. manuk hantu. Panguwasa percaya yen kabeh wong kudu kerja. Dadi aku nggawe proyek, ing ngendi perlu lan ora perlu. Ing cara, iku bener. Nanging nyebabake konsumerisme lan mabuk. Tanpa kasusahan, wong wiwit kerja keras kanthi bodho.
                  3. 0
                    20 2021 Juni
                    Kutipan saka deddem
                    Aku mung ngerti apa iku sadar, utawa quirks ideologi, ing wektu iku pungkasanipun

                    Sing penting kanggo nyedhiyakake kabeh karya
              2. +3
                19 2021 Juni
                Kostya, nyatane, ora kabeh gampang karo nyamuk: dheweke "nyilih" saka Nagant lan Mauser lan malah barang cilik.
              3. +5
                19 2021 Juni
                Kostya!!!!! wassat apik ombenan )))
                Aku ngguyu banget nganti meh tiba saka kursiku!
                Iku babagan Anton. Aku percaya salah paham bakal dirampungake)))
                Dene lemut - bedhil - saya suwe saya krungu yen ora ana senjata sing bisa dipercaya. Mungkin mung amarga dheweke ora nyekel liyane ing tangane. Kajaba iku, saiki nyamuk kuwi kuna, kang kasusun saka logam dipercaya lan kayu. Kanggo sawetara alasan, plastik ora dipercaya. Aku nekseni saka pengalaman pawon: lawas cast-wesi panci, lubricated karo lenga sayur-sayuran lan mlaku murub, padha langgeng. Uga mangkok baja buatan Soviet sing langgeng - ora ana sing ditindakake dening siji utawa liyane. Lan masakan modern - oh! ... Sampeyan kudu tuku wajan saben rong taun. Mungkin iki asale saka rasa ora percaya kabeh sing anyar? Aku ditempelake ngarsane optik kanggo nyamuk, lan punika, penembak jitu.
                1. +6
                  19 2021 Juni
                  Minangka kanggo panci - sing mesthi, kang ngeweruhi. Tefal, dheweke seneng lan mikir kanggo kita, nanging wesi cast luwih dipercaya. eseman
                  Kanggo Mosinka, senjata apa wae kudu cocog karo tingkat literasi umum lan teknis saka akeh prajurit tentara sing diadopsi. Aku kabeh wis jelas karo "telu-panguwasa" ing masalah iki. Cukup kanggo menehi conto: kenapa wong ireng luwih seneng AK lan klone? Ora dadi luwih amarga iku relatif mirah, nanging utamané amarga sampeyan ora perlu kanggo njupuk care saka iku, iku isih bakal njupuk, lan padha kesed lan rampung buta huruf. Kabeh iku prasaja.
                  1. +4
                    19 2021 Juni
                    Iki tegese ... Tingkat literasi teknis. Aku yakin manawa prajurit kita ana ing level iki.
                    1. +2
                      19 2021 Juni
                      Tingkat beda kanggo saben wong, prajurit kontrak iku siji, wajib militer liyane. Aku ora pengin nyoba ing laku.
                      1. +2
                        19 2021 Juni
                        Aku mikir babagan foto kasebut. Iki dudu piwulang.
                      2. +3
                        19 2021 Juni
                        Aku ora yakin, aku isih latihan.
                      3. +2
                        19 2021 Juni
                        Nanging katon kaya! Iku dadi medeni.
                      4. +2
                        19 2021 Juni
                        Iku dadi medeni.

                        Apa iku ... Lan iki medeni nyata! sad
                      5. +5
                        19 2021 Juni
                        Beda karo kapercayan umum yen pasuryan kucing tansah nduweni ekspresi sing padha, aku tansah maca akeh emosi kucing, lan dheweke kaget karo macem-macem. Pasuryane wong iku kurang ekspresif! wassat ))))
                      6. +3
                        19 2021 Juni
                        pendapat populer

                        Iki minangka pendapat para penyayang asu. Sembarang pacangan kucing bakal pitutur marang kowe sing ora cilik.
                      7. +3
                        19 2021 Juni
                        Iki dudu piwulang.

                        Apa sampeyan menehi tandha rute ing perang nganggo pita? Isih ajaran. Apa surprises - apik lawas AKM 7,62
                      8. +3
                        19 2021 Juni
                        Dadi sawise kabeh, pasukan khusus, padha milih dhewe. eseman
                    2. +2
                      22 2021 Juni
                      Iki tegese pungkasan abad kaping 19 lan para petani Rusia, sing dadi mayoritas ing tentara Republik Ingushetia. Senajan bruwang bisa diwulang numpak sepedha. Sing utama yaiku carane ngajari urusan militer. Nanging dakanggep sing utama yaiku tingkat produksi RI lan literasi teknis. Aku ora nelpon 1891 bedhil "Mosin" ing asas. Penulis duwe artikel gedhe babagan bedhil iki lan kabeh titik pungkasane disetel. Napa mbaleni cliches Soviet babagan desainer sarwa lan tsar getih?
                  2. +1
                    19 2021 Juni
                    Aku wis suwe maca - pahlawan buku kasebut ujar manawa dheweke nyimpen bedhil ing kothak timah minyak lan dheweke ujar manawa dheweke ngerti carane ngurus senjata pribadi!
                    Sampeyan uga bisa ngrusak AK "unkillable".
                    Utamane yen sampeyan ngasilake slug ing kono. Oranye Spanyol.
                    Minangka Sersan Mayor Vaskov ngandika, iku apik sing padha durung dikembangke kutu kayu ing carbine. Lan dheweke meksa prajurite kanggo ngresiki senjata sing dipasrahake marang dheweke.
                    1. +5
                      19 2021 Juni
                      ... nyimpen bedhil ing kaleng minyak ...

                      Ora perlu, sing utama yaiku senjata kasebut di resiki lan dilumasi, lan apa jenis pelumas, gumantung saka umur rak. Sawise njupuk senjata, kudu diusap nganggo kain garing lan tansah elinga yen kringet manungsa iku banget caustic, utamane wanita (ora ana chauvinism, fisiologi telanjang), mula luwih becik njupuk senjata koleksi ing tangan sing nganggo sarung tangan katun.
              4. +4
                19 2021 Juni
                Aku, contone, ing nalisir, siap kanggo uncalan kerosene menyang geni saka kontrovèrsi liyane.

                "kasus mambu minyak tanah" (c) eseman
                1. +4
                  19 2021 Juni
                  "Sing bisa nylametake kucing sing tatu mati mung seteg bensin! .." (c)
                  1. +2
                    19 2021 Juni
                    Minyak tanah saiki larang (s)
                    1. +2
                      19 2021 Juni
                      “Lha kok akeh banget? Oat saiki larang?” (c)
                      1. +2
                        19 2021 Juni
                        Oats saiki larang - iki mengko karo Ilf lan Petrov, lan ing sumber utama karo Averchenko - kerosene
                  2. +1
                    19 2021 Juni
                    Kok bensin???
                    1. +3
                      19 2021 Juni
                      Dadi ing asline. Kanggo apa sing bakal ditindakake Behemoth (lan ditindakake) bensin luwih cocog.
                      1. +1
                        19 2021 Juni
                        Alah, aku ora maca. nangis
                      2. +3
                        19 2021 Juni
                        Ayo ... Yen sampeyan pancene durung maca, mula iki kudu ditindakake kanthi cepet. Buku langka. apik

                        Ilustrasi kasebut angel banget digawe, seniman iki nduweni swasana ati sing paling bisa ditampa, lan film kasebut mung ora bisa ditindakake.
                      3. +1
                        19 2021 Juni
                        Mung Ati Anjing. "Guru..." nyoba, nanging ora bisa. Wis enom. Lan saiki ora bisa. Nyuwun
                      4. +2
                        19 2021 Juni
                        Lan saiki ora bisa.

                        muspra. Nanging iku bisnis.
                      5. +1
                        19 2021 Juni
                        Aku maca artikel ing VO. Ing bagean "Sejarah", "Armament". Kadhangkala ing bagean liyane aran
            2. +4
              19 2021 Juni
              Sugeng sonten Ludmila!
              Senapan telung baris mung kita! Lan mung kanggo kita iku apik.
              Lan sampeyan bisa nemokake fault karo "anak" saka Mannlicher, Mauser, Lee lan Enfield. Lewis lan Browning.
              Prancis mbokmenawa ora njupuk loro "dening cogs" Adoption produk Lebel. Lan banget "kontroversial" kanggo kita. Lan toko tubular ing ngisor tong minyak lan ngemot siji kartrij sekaligus.
              Kita perang papat perang karo siji "mosinka", lan padha nambah "Berthier" lan MAS36 saliyane "Lebel".
              1. +5
                19 2021 Juni
                lan saliyane Lebel, padha nambah Berthier lan MAS36.

                Lan iku pancene ala nalika gegaman wis apik lan lawas diganti dening anyar lan luwih apik. Lan Mosinka ora mung kita, ana toko Nagant lan dudu S.I. Mosin sing kudu disalahake. Lan karo kita, karo "telu-panguasa" ing Perang Donya II, padha ora mlayu saka urip apik, SVT-40 ora pindhah banget karo kita amarga kerumitan pangopènan lan buta huruf utama. massa prajurit tani. Lan Jerman bersenjata sniper saka unit SS elit karo Tokarevka, lan pelaut kita, wong lanang teknis literatur, seneng SVT-40 kanggo "telung baris".
                1. +2
                  19 2021 Juni
                  Iku apik yen ana owah-owahan 100 persen. Lan ora "sakit sirah saka supplier". Ing babagan amunisi lan suku cadang. Prancis ora ngganti kabeh bedhil Perang Agung karo MAS36.
                  Inggris uga tetep karo Lee Enfield ayu. Ya, lan Amerika ora ninggalake Springfields. Nalika AS mlebu perang, tentara Garand ana 50 persen. Sisa 50 yaiku Sprinfields.
                  Jerman dhewe kepunjulen karo sawetara conto saka self-loading, nanging kanggo dangu padha digawa menyang kahanan apa. Lan rampung kanthi kekurangan senjata cilik.
                2. +3
                  19 2021 Juni
                  "wong sing pinter teknis" ora jelas. Eyang kakung ana ing marinir, mbela Sevastopol, dheweke ngusir "Svetka" lan ing kesempatan pisanan diganti dadi telung panguasa.
                  1. +5
                    19 2021 Juni
                    Wong kabeh beda-beda.
                    "Siji seneng semangka, liyane balung rawan daging babi." (C)
                  2. +2
                    19 2021 Juni
                    Sajrone perusahaan Finnish, akeh dosa ing SVT. Senapan kasebut nggawe sawetara tembakan lan otomatis mandheg. Pranyata padha dilenga kanggo mangsa panas. Lan commissaries ora ngerti babagan lubrication mangsa. Minyak lan lenga - senjata.
                    Kepiye bedhil anti-pesawat Amerika beku ing cedhak Murmansk. Gear lube wis thickened lan iku. Bedhil ora obah. Kabeh njerit. Jawaban kanggo wong-wong mau yaiku pelabuhan Murmansk ora beku, kepiye carane bisa beku bedhil?
                    Pelabuhan ora beku, lan bedhil ana ing bukit-bukit ing saubengé pelabuhan lan kutha, lan ana frost. Padha dibusak grease, spilled karo "spindle" lan saben 30 menit mriksa kabeh mekanisme kanggo nguripake lan ngarahke bedhil.
              2. +5
                19 2021 Juni
                Kolega, sampeyan dhewe - mesthi luwih apik, amarga senjata digawe ora mung kanggo tugas, nanging uga kanggo mentalitas. Senjata evokes tresno langgeng lan katresnan. Iku angel pisah karo dheweke, kaya kucing sing ditresnani utawa asu sing ditresnani. Iku kaya bagean saka wong, bakal digunakake kanggo iku)))
                1. +4
                  19 2021 Juni
                  Aku setuju. Nanging ing salawas-lawase stroking "musket simbah" uga ora worth iku. Kita kudu nyipta lan ngrancang sing anyar lan "menenangake" kanggo macem-macem "kanca-kanca" sing dudu kanca kita!
                2. +4
                  19 2021 Juni
                  Senjata evokes tresno langgeng lan katresnan.

                  Ya, kecanduan narkoba. ombenan
                3. +6
                  19 2021 Juni
                  Quote: depresi
                  Senjata evokes tresno langgeng lan katresnan. Iku angel pisah karo dheweke, kaya kucing sing ditresnani utawa asu sing ditresnani. Iku kaya bagean saka wong, bakal digunakake kanggo iku)))

                  Hello Lyudmila Yakovlevna - "kita ngilangke asu" lan kita nggantung paribasan ing pigura ing tembok !!!
                  Yen ing wong lanang, ana barang saka "plushkins" disimpen ing papan sing sepi kanggo saben wong "karat, bengkong, lawas", ora perlu nanging "kuku" sing nyenengake lan kadhangkala ora ana !!! Sawise aku pribadi mirsani - carane bapak-in-hukum "mriksa" kantong sampah sawise liyane nyoba dening ibu-ing-hukum kanggo rapi munggah peralatan fishing!
                  tresna
                  1. +4
                    19 2021 Juni
                    Ya, aku dhewe Plyushkin! Lan mesthi wis. A akèh gizmos ... Kene loro trunks checkered kabèh karo kaset film lawas, anyar ing 90s (lan aku panginten kang, gedhe kuwi, aku duwe!). Kandhane kabeh wis mati, nanging aku ora bisa mbuwang. Sanajan padha njupuk papan panyimpenan. Lan Saint Peter dhewe dhawuh supaya peralatan mancing))))
            3. +5
              19 2021 Juni
              Aja dhemit aku.
              1. +4
                19 2021 Juni
                "Demon sedih, roh pengasingan, Mlayu ing bumi dosa" (c)
                1. +3
                  19 2021 Juni
                  Utawa mungkin limpa cahya minangka properti umum wong St. Langit surem, angin Baltik, bengi putih aneh... nangis wassat )))
                  1. +3
                    19 2021 Juni
                    Aku ora ngerti, Aku wis kanggo St. Lan cuaca ... lan ara karo dheweke, karo cuaca! ombenan
                    1. +4
                      19 2021 Juni
                      St Petersburg - ya ... kutha Imperial! Sing duwe bakal apik ana. Ngumbara ngubengi Zen, aku nemokake pojok lan celah lawas sing bobrok, mulihake - kaendahan sing nggumunake! Ah, urip...
              2. +3
                19 2021 Juni
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Aja dhemit aku.

                Hallo Anthony!!!

                Tinimbang mesem!!! ombenan
          4. +3
            19 2021 Juni
            Aku iki dipuntudhuh saka nyoba kanggo holivar kene. Mulane, aku ora bakal. Utamane ing telung inci ...
          5. +1
            19 2021 Juni
            "Lali babagan bedhil telung baris" ing asas, karo bedhil telung baris, ora kabeh prasaja. U V. Iki diterangake kanthi rinci
            1. +2
              19 2021 Juni
              Apa sampeyan bisa ngomong babagan nyamuk?

              Sampeyan ora bisa ngomong luwih saka klasik
              Mosinka lan Gnesinka - kabeh kita
          6. +3
            19 2021 Juni
            Sugeng tindak, Misha, cuaca saiki apik. eseman ombenan
          7. +4
            19 2021 Juni
            Inggih, ing kene, Anton, dheweke nembak penulis klompok kasebut ...
            Penulis ing negara. Aku pengin clickbait - aku bakal nyambung Internet seluler.
            1. +3
              19 2021 Juni
              Aku njupuk obrolan menyang sisih.
              Efek kasebut langsung.
              Ing akhir minggu lan kulawarga gedhe - diskon.
              1. +2
                19 2021 Juni
                LLC "Bazhin lan Korotkov"
          8. +2
            19 2021 Juni
            Jaman Perak, mesthi bisa dicela.
            Lan ngrembaka ilmu domestik - kanggo apa?
        4. +2
          19 2021 Juni
          Ora ana tujuan kasebut. Aku duwe ngguyu
      2. +2
        19 2021 Juni
        Quote: Tebal
        Inggih, boten wonten nabi ing Fatherland.

        Hello Borisych, carane ora mangan!
    2. +2
      19 2021 Juni
      Informasi kanggo bakers.

      Informasi kanggo mmaxx: sayang, sampeyan ilang - iki bagean "senjata". Kene padha crunch ora karo gulungan, nanging karo shutters. Srach, biasane ing bagean liyane ya
      1. +1
        20 2021 Juni
        Aku uga bisa ngomong babagan senjata. Aku nuduhke pitakonan prasaja. Ing kabeh pemilihan, senjata cilik, artileri, lan liya-liyane banjur ora kasedhiya kanggo wong manca. Nagant ing wektu iku wis lungse. Lan alesan kanggo nyimpen cartridges mung alesan kanggo inersia lan watesan dhewe.
        Mung saiki lan ing kene wis biasa diarani bakul. Amarga ana wong sing pracaya kabeh iku apik, lan Bolsheviks ngrusak kabeh.
        Iku Bolsheviks sing, karo industri rusak, ngatur kanggo nggawe pistol lan bedhil mesin lan poto-loading. Artileri ana siji cara utawa liyane dhewe. Ayo, njupuk menyang akun majeng model manca. Iki apik. Lan wong ketemu.
        Kang sepisan maneh mbuktekaken wretchedness saka kawicaksanan ekonomi lan militèr saka tsarist Rusia.
        Aku babar pisan ora pengin repot karo politik. Nanging revolver Nagant minangka conto utama saka cilaka. Malah yen wis dadi legendaris. Ora ana liyane.
    3. +1
      20 2021 Juni
      Dadi "Bolshevik sing dikutuk" dibiayai saka sumber sing padha karo "tukang roti kristal".
      Lobak ora luwih manis ...
      1. 0
        20 2021 Juni
        Aku bakal ngomong babagan sumber daya negara sing padha. Kajaba iku, Bolshevik entuk ekonomi sing rusak.
    4. 0
      20 2021 Juni
      Kutipan saka mmax
      Lan nalika Bolsheviks dikutuk, ana akeh otak ing Rusia.

      Inggih, inggih ... Mulane, Maxim cap baris kanggo carane akeh taun lan malah perang karo wong ing Damansky
      Ora ana sing akeh banget otak ...
      1. 0
        20 2021 Juni
        Ana sing ora duwe...
        Lan kepiye Maxim ... Dheweke pensiun saka bisnis amarga gravitasi. Ora mungkin ngganti posisi kanthi cepet ing perang modern. Lan wong Tionghoa ora main perang modern. Maxim ing wong - iku. A yuta babak dina lan mung nambah banyu. Kanthi perang kasebut, luwih apik tinimbang PC lan apa wae.
        Sembarang mungsuh liyane bakal dikirim saperangan rolas tambang lan iku.
        Lan ora kabeh babagan otak. Lan ing kemungkinan industri. Apa sampeyan duwe keluhan babagan industri Soviet ing perang? Aku ora duwe.
        1. 0
          20 2021 Juni
          Kutipan saka mmax
          Apa sampeyan duwe keluhan babagan industri Soviet ing perang? Aku ora duwe.

          Nanging Komite Pertahanan Negara lan Pecandu Narkoba duwe akeh klaim. Lan poros iki didokumentasikan, sayang..

          Lan aku duwe rasa nggumunake - saka kepiye, ing pungkasan perang, industri kasebut kanthi seneng nglaporake babagan nolak marriage waja baja nganti 52%!!!!!
          Yaiku, uga tebak(!!!) karo bahan opo ora... Setengah(!!!!!!!) diprodhuksi - mudhun saluran! !!! !!!
          Lan menehi kritik dening artikel ing komposisi waja bubar ing VO - iku cukup kamungkinan sing marriage iki diijini ing tank lan ora adus uap. Banjur dumadakan rencana kasebut ora bakal ditindakake lan bonus ora bakal diwenehake.

          Apa karo armor ...
          Nang endi wae sampeyan lunga, ana ambush ing ngendi wae. . .
          Mobil penumpang diesel ing kabeh sajarah USSR ora tau digawe - nanging UAZ njerit langsung - mesin diesel !!! Paling kanggo kendaraan tentara kabeh-terrain - apa padha bisa nindakake ing 60 taun saka sajarah mobil? Schaz...
          Diesel umure 100 taun - lan kita ora duwe lan isih ora ...

          Sapa sing ngalangi kita nggunakake pistol lan kartrid Jerman sawise perang minangka basis kanggo sing anyar? Ora ana sing bakal ngucapake tembung marang ... 60 taun - loro ora nyaman lan outdated, lan iki lan iku tega kanggo uncalan metu - padha prangko akeh ....
          1. 0
            20 2021 Juni
            Kabeh iki minangka sejarah perang kasebut. Wong lan organisasi ing wektu kasebut bisa uga duwe klaim kasebut. Apa sampeyan pribadi duwe keluhan?
            Kanggo pabrik-pabrik sing digawa metu pirang-pirang ewu kilometer kanthi kekurangan peralatan lan bahan, Kanggo bocah lan wanita ing mesin sajrone 12 jam shift utawa nganti tugas rampung? Utawa apa sampeyan mikir sing bunglers peduli lan mabuk lungguh ana lan ngrusak waja utawa soko? Yen sawetara komponen ora digawa menyang pabrik, sampeyan mikir bakal mbusak rencana tank saka sampeyan? Apa sampeyan wis maca babagan Jerman? ing 44, 45? Dheweke minangka jenius Teutonik. Lan tov. Stalin ing wektu iku, sawetara kanca. Apa Molotov menehi berlian kanggo sundel Paris?
            Utawa, supaya pinter babagan kawruh sejarah? Ora ana sing nate nyambut gawe kanggo perang kaya saiki. Mulane, ora ana wong saiki sing nduweni hak kanggo tuntutan. Iki minangka istilah perang pemusnahan.
            Ora ana kahanan Kakaisaran Rusia XIX-XX abad. ora bisa dibandhingake karo iki.
            Lan Makar saiki arep menyang tentara. Kanggo na f lan g ora perlu bedhil ing perang, kajaba kanggo njupuk dhewe utawa njupuk pengecut. Sembarang perwira, ing ngendi wae ditembak, bakal njupuk bedhil mesin. Lan ing wektu tentrem, ora masalah apa sing kudu ditembak ing jarak tembak.
            1. 0
              20 2021 Juni
              Kutipan saka mmax
              Kanggo pabrik-pabrik sing digawa metu pirang-pirang ewu kilometer kanthi kekurangan peralatan lan bahan, Kanggo bocah lan wanita ing mesin sajrone 12 jam shift utawa nganti tugas rampung? Utawa sampeyan mikir sing bunglers ngutuk lan mabuk lungguh ana lan ngrusak waja utawa soko?

              Kutipan saka mmax
              Iki minangka istilah perang pemusnahan.

              Sampeyan ora ngerti, ketoke ... Metallurgists ora ngekspor apa wae ing ngendi wae - sampeyan ora bisa mindhah tungku jeblugan kanthi fisik, sampeyan bisa mbangun - sampeyan ora bisa njupuk.
              Dadi metallurgists sing ndamel marriage, lan bahan mentahan risak iki menyang tank. Lan ya, wong-wong mau kerja ing kana - ora ana wanita lan bocah-bocah.. Iki ora kanggo ngasah awak ing mesin bubut.
              Lan aku duwe pratelan marang petani kasebut - amarga 2 sedulur bapak lan mbahku diobong ing tank. Amarga kasunyatan manawa ana wong ing endi wae sing ngrampungake rencana kasebut utawa kesel utawa ora rampung.

              Kutipan saka mmax
              Ora ana sing nate nyambut gawe kanggo perang kaya saiki.
              lan sawise perang, bener?
              Makarov - uga perang ngrusak? Apa ora kuwat njupuk kartrid Jerman?
              Diesel ing UAZ - uga perang nyegah?
            2. +1
              22 2021 Juni
              Lan miturut negara kanggo ngeculake spesialis karo "waja" ing ngarep? Lan banjur nyopir produk kanthi kualitas sing ora cukup dhuwur amarga tenaga kerja sing ora duwe keahlian - apa iki miturut negara?
  7. +5
    19 2021 Juni
    Rifle Henri Pieper kanthi rana "rolling block"

    Senapan iki diarani ing endi wae minangka Henri Pieper kaliber .32. Sistem karo pamblokiran tiba - karo kunci wedge. Lan sanajan iki ora pemblokiran Mudhun klasik karo gerakan wedge vertikal, iku isih worth sarujuk sing iki dudu rolling-block, amarga rolling-block iki ora ana ing gapura.
    Lan Henri Pieper uga duwe bedhil rolling-block.

    Iki minangka senapan salvo Pieper laras pitu kanthi aksi bolt rolling-block. Diprodhuksi ing kaliber .22 lan .32. Dirancang kanggo mburu. Minangka disusun dening desainer, voli saka pitung barel ing wektu sing padha nglawan kumpulan geese utawa bebek mesthine efektif banget. Mitraleza mburu iki ora entuk popularitas ing kalangan pemburu, nanging saiki wis populer karo kolektor.
    1. +3
      19 2021 Juni
      Sing nggumunake, organisme sing nyuda komentar kasebut bisa nyuarakake perkara sing bisa dingerteni babagan masalah iki? Temtokake murni saka kapentingan olahraga. Utawa negara manic-depressive ora ngidini?
      1. 0
        19 2021 Juni
        Viktor Nikolaevich, padha ora tau nyuwara! Padha katon kaya bayangan lan ilang kaya ngono. Aku wis digunakake. Minangka ala perlu
        1. 0
          19 2021 Juni
          Ngomong, sadurunge, miturut artikel Shpakovsky babagan senjata, fasilitas lepas pantai Segara Ireng ora ana. Sampeyan bisa kanthi tenang komunikasi karo interlocutors sing nyukupi, ijol-ijolan informasi, mbantah.
          Saiki habitat kategori ing ndhuwur terus berkembang. Ing bagean "News", "Pendapat", "Analytics" padha wis cramped.
          Aku tambah akeh bali menyang gagasan babagan bagean mbayar ing situs kasebut, ing ngendi bagean saka dhukungan materi bakal ditutup kanthi rapet.
          Mbok administrasi bakal nimbang kaya iki.
          1. +1
            19 2021 Juni
            Aku kira-kira bisa mbayangno sapa sing sampeyan gunakake, nanging nggawe situs sing dibayar? Yaiku, kanthi langganan? Nanging obyek sing sampeyan gunakake, didaftar ing situs kasebut lan bakal langganan, ora ketompo carane akeh biaya.
            1. 0
              19 2021 Juni
              Sing paling akeh lumpen ana, ing materi lan ing pangertèn intelektual.
              Kajaba iku, aku ora ngomong kanggo kabeh situs, tegese sawetara bagean ing ngendi wong normal bakal dilindhungi saka sesambungan karo hamster lan saka agresi.
              Iku bisa kanggo netepake sawetara jenis sistem pilihan, malah yen ora finance utawa ora mung finance, supaya ana tes IQ, contone.
              1. +8
                19 2021 Juni
                Lha, jebule IQ = 50, terus opo, terus lumpen? wassat )))
                Ora, Viktor Nikolaevich, ora bakal ditindakake. Kita kabeh padha sadurunge forum. Ora ana sugih lan mlarat, bodho lan pinter. Ana mung statement miskin lan cerdas ing kene, uga bantahan bodho lan pinter. Lan ana wong - kabeh iku duweke kita. Sabotase bodho sing angel dipahami kudu ditoleransi, lan sabotase, sing diwujudake ing bentuk pernyataan sing ora cukup pinter, kudu dikurangi kanthi meneng, utawa diterangake yen ora perlu ngomong kaya iki. Ya, kita dudu institusi pendidikan. Nanging gumantung saka sabar lan sifat mental, kadhangkala perlu kanggo nuduhake kawicaksanan lan mbenerake wong. Aku setuju, ana kasus patologis kabodhoan. Dadi apa sing kudu ditindakake? Utamane yen ora ana alesan resmi kanggo mbusak wong saka situs kasebut. Sampeyan ora bakal nuntut pengusiran pepadhamu ing tangga, sapa sing nyinggung sampeyan kanthi ora kriminal? Sanajan iki bisa nyebabake serangan jantung. Iki diarani peradaban wassat ))))))))
                1. +5
                  19 2021 Juni
                  Sabotase bodho sing angel dipahami kudu ditoleransi, lan sabotase, sing diwujudake ing bentuk pernyataan sing ora cukup pinter, kudu dikurangi kanthi meneng, utawa diterangake yen ora perlu ngomong kaya iki.

                  Aku ora ngira yen sampeyan penganut Tolstoyanisme.
                  1. +5
                    19 2021 Juni
                    Adept? Oh ora! Aku wong sing weruh watesan saka bisa. Lan yen sampeyan ora ndeleng wong-wong mau, sampeyan bisa painfully mlumpat ing pigura, nyebabake cilaka irreparable kanggo dhewe. Iki ora ateges nrima kahanan. Tegese ora nandhang kesed dhewe lan ngremukake kesombongane wong sing terpelajar. Yaiku, nyerahake bagean saka panglipur spiritual sampeyan.
                    1. +1
                      19 2021 Juni
                      Ana akeh wektu ing urip nalika sampeyan kudu ngorbanake panglipur spiritual, utamane kanggo wong sing ditresnani.
                      Nanging Lemmings ing dhaftar contenders kanggo comfort kasukman mung bisa kadhaptar ing antarane Tolstoyan Doukhobors.
                  2. +2
                    19 2021 Juni
                    Kajaba iku, panulis favoritku dadi, sayang, ora duwe daya lan mbebayani minangka panuntun.
                2. +6
                  19 2021 Juni
                  Iki minangka langkah pisanan saka perencanaan komunikasi menyang kulawarga berencana.
                  1. +5
                    19 2021 Juni
                    Connoisseur, Nanging! wassat

                    Apa sampeyan sinau sistem? Utawa mlumpat ing pigura?
                    1. +3
                      19 2021 Juni
                      Aku kira aku kasengsem ing pendekatan sistematis. Senajan buku von Bertalanffy ora tau diwaca kanthi lengkap.
                      1. +2
                        19 2021 Juni
                        Gusti! Pira buku sing durung dakwaca nganti rampung! Sampeyan miwiti maca ... Ora, iki dudu babagan taman mentalku. Utawa kabeh sing diakoni gedhe ngandika, Aku ngerti saka laku urip, boten anyar. Aku maca mung sing, ngendi seni dhuwur saka tembung cetha felt lan ligature tabrakan cocog kanggo kula. Rusia ing Rusia.
                      2. +2
                        19 2021 Juni
                        Aku wis biasa maca nganti rampung. Nanging kanthi fiksi luwih gampang. Lan dalan isih ngidini sampeyan maca.
                      3. +3
                        19 2021 Juni
                        Aku nyoba kanggo maca penulis modern babagan cara kanggo nambah pribadine liwat laku spiritual, multiplicity saka dalan. Penulis manca lan dhewe. Lan apa? Aku langsung nemokake kuping ngintip saka Kabbalah naif wassat )))
                      4. +3
                        19 2021 Juni
                        Ora miwiti.
                        Aku wis maca setengah saka buku Norbekov.
                        Sumber asline mbokmenawa tasawuf.
                      5. +3
                        19 2021 Juni
                        Kabeh makna Kabbalah teka menyang gamblang. Apa sampeyan pengin dadi sugih lan seneng? Aja gawe piala, tresna wong, komunikasi, bantuan, ing cendhak, isi dhewe karo cahya, kaya prau.
                        Conto diwenehi ing interpretasi: yen kaca es kapenuhan banyu reged, iku freezes, lan sampeyan bongkahan saka rereget, katon kanggo everyone liwat Nihan es. Yen sampeyan isi banyu resik, sampeyan wis rampung resik. Dadi isi dhewe karo cahya! misuwur. Wong sing ngebaki cahyane gampang dicegat. Ajar kanggo wong naif. Kanggo apa-apa ngandika bab pertahanan.
                      6. +2
                        19 2021 Juni
                        Aku ora siap kanggo ngomong competently, nanging malah dening cahya dibayangke iku cetha sing ora kabeh dadi prasaja.

                        Feuchtfanger saiki terus-terusan ngelingake: "Yahudi Süss."

                        Prajanjian Lawas kandha, "Mripat saliring mripat."
                        Prajanjian Anyar: "Tresnaa marang pepadhamu."
  8. +7
    19 2021 Juni
    Sugeng enjang Panjenengan sedaya! hi
    Thanks kanggo Vyacheslav kanggo artikel sing apik banget, kabeh diwaca kanthi gampang lan kanthi kapentingan gedhe. apik
    Saperangan foto "menyang tumpukan".
    Kabeh wis jelas ing kene.))

    Lan iki padha "Mexican" carbine.
  9. +6
    19 2021 Juni
    Kacepetan awal peluru nalika njupuk saka pistol Piper padha meh ora luwih saka 300 m / s. Iki cukup kanggo mungkasi jaran utawa break liwat Papan. Ing pangertèn iki, ora ana bedane karo pistol Nagant. Lan, anehe, kecepatan awal peluru isih ana ing kisaran 300 - 500 m / s. Senjata layanan modern mung kaya ngono. Nanging ing kasus "non-resmi", ana pangecualian. Contone, panggunaan kartrid kaliber .454 Casull, dikembangake ing taun 1957. Kartrid kasebut menehi energi moncong peluru nganti 2,7 ewu joules, nyepetake proyektil nganti 600 m / s nalika metu saka potong.
    1. +5
      19 2021 Juni
      Kacepetan awal peluru nalika njupuk saka pistol Piper padha meh ora luwih saka 300 m / s.

      Lyudmila Yakovlevna, yen sampeyan tegese Henri Pieper, banjur ora nggawe pistol siji.
      Pistol wis dadi putrane Nicholas. Lan ing antarane pistol sing ana tangane, ana sing kecepatan awal peluru luwih saka 300 m / s.
      1. +5
        19 2021 Juni
        Viktor Nikolaevich, supaya akeh modifikasi cilik! Lan kabeh padha ngganti sifat senjata. Sampeyan kudu nggawe kacepetan departure luwih gedhe, uga, bakal ngganti dawa tong minyak. A sethitik maneh, lan kacepetan metu saka moncong langsung mundhak. Ing wektu sing padha, kacepetan output ora paling dhuwur. Maksimum diketik luwih lanjut, banjur ing pungkasan - nyuda. Kabeh iki bisa diatur.
        1. +4
          19 2021 Juni
          Aku umume kenal karo dhasar balistik internal lan eksternal. Aku ngomong babagan sampel tartamtu.
          1. +4
            19 2021 Juni
            Inggih, tegese tong minyak cukup dawa. Ana uga peluru sing diowahi. Iku kabeh rumit, empirisme. Ing tangan siji, sing luwih cilik massa peluru, sing luwih gedhe kecepatan awal ing dawa laras pancet. Ing sisih liya, luwih gedhe tekanan gas bubuk, luwih cepet kacepetan awal. Dheweke kerja utamane ing bubuk mesiu, kanggo nambah energi kinetik sing ditularake menyang peluru. Iku ora worth meksa nindakake perkara. Padha malah ndamel peluru menyang cartridge tanggung. Iki nambah tekanan, sing tegese kacepetan.
            1. +3
              19 2021 Juni
              Lyudmila Yakovlevna, aku rada ilang - apa kita ngrembug Piper utawa ngrancang kartrid senjata cilik?
              1. +2
                19 2021 Juni
                Ya, kanthi cara sing beda-beda. Punika gegaman. Sampeyan ora bisa ngganti, iku ditampa lan iku. Ing tugas kasebut, dheweke wiwit milih kartrid saka sing kasedhiya. Desainer, maneh, ora turu, mula nggawe kartrid.
                1. +2
                  19 2021 Juni
                  Punika gegaman. Sampeyan ora bisa ngganti, iku ditampa lan iku. Ing tugas kasebut, dheweke wiwit milih kartrid saka sing kasedhiya.

                  Ora ana sing apik sing bakal kelakon ing kasus iki.
                  1. 0
                    19 2021 Juni
                    Ing kasunyatan, iku. Iki yen kita ngomong mung babagan pistol layanan. Pancen, pangembang wis entuk keseimbangan sing sampurna ing antarane kabeh variabel sing nyepetake peluru. Pistol layanan bakal kepenak karo kacepetan awal ing kisaran 300-500 m / s kanggo wektu sing suwe. Wiwit layanan ing kasus iki paling apik kabeh syarat kanggo wong-wong mau.
      2. 0
        19 2021 Juni
        Lan ing buku referensi Zhuk 1992, pistol iki (Fig. 31-24) kadhaptar minangka, asal Jerman ing lisensi 1907. ing sangisore patron Bergman lan diarani Bergman '' Bayard '', 1908.
        1. +3
          19 2021 Juni
          The Beetle's Handbook dudu publikasi kanon.
          Aku wis nulis
          Lan ing antarane pistol sing ana tangane

          Nicholas Pieper ora ngembangake pistol iki, dheweke "nyelehake tangane".
          Gambar punika Bergmann/Pieper Model 1908.
        2. +1
          22 2021 Juni
          Ora perlu nyalahke A.B. Kumbang. Pistol miturut nomer sing dituduhake dianggep ing Bagean Belgia kanthi jeneng Bergman, Bayard 1908. Theodor Bergman nyipta pistol Mars kanthi kaliber 9,8 mm ing taun 1897. Ing taun 1905 dheweke nampa kontrak pistol 9 mm kanggo tentara Spanyol, nanging ora bisa nindakake kanggo macem-macem alasan. Ing taun 1907, kontrak lan lisensi kanggo produksi pistol ditransfer menyang Ancien Etablisman Piper ing Liege. N. Pieper nggawe sawetara owah-owahan ing desain pistol, lan modifikasi iki, disebut "Bergman-Bayard" ing 1908, dikirim menyang tentara Spanyol.
  10. +5
    19 2021 Juni
    Minangka alternatif, aku kepengin weruh yen komisi luwih seneng revolver Piper, bakal ana kritikus dina sing ngandika sing tinimbang buktiaken, revolver prasaja lan teknologi, padha diadopsi sawetara jinis piranti dingerteni karo dandan dubious?
    ngguyu
    1. +1
      19 2021 Juni
      meh ora. Revolver ing wektu iku minangka barang debugged. Sejatine kabeh +- padha.
  11. +6
    19 2021 Juni
    Kene, padha ngritik revolver, padha ngomong, padha ngomong piper bakal luwih apik, iku perlu kanggo njupuk piper. Mbok. Bad, padha ngomong, revolver.
    Nanging kekurangan revolver kasebut minangka ekstraksi urut-urutan saka kasus kartrij lan kaliber sing cilik banget kanggo efek mandeg sing apik digabungake menyang senjata iki kanthi syarat kompetisi, sing kudu ditindakake Leon Nagant.
    Dadi apa sing nyebabake panjaluk kasebut?
    Komisi kasebut nyatakake, kaliber 7,62 mm, nomer, arah, profil rifling laras kudu cocog karo bedhil Mosin telung baris, banjur ing produksi revolver bisa nggunakake bedhil rusak. tong minyak - kanggo alasan ekonomi!
    Nanging, iki ora kabeh lan dudu sing utama.
    Saindhenging setengah kapindho abad ka-19, kabeh manufaktur nyoba kanggo ngurangi kaliber senjata tentara - sembarang - loro bedhil lan revolver, kang menehi gain pinunjul ing bobot saka gegaman lan, paling Jahwéh, ing jumlah amunisi digawa. Ing maringaken, kita Wigati sing abang ing kaliber dadi bisa sawise penemuan wêdakakêna smokeless kuat. Lan saiki kabeh wong cepet-cepet nggunakake.
    Nanging pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20 minangka periode sejarah sing relatif tentrem, para tukang bedhil ora duwe pengalaman tempur sing cukup kanggo nggawa sifat-sifat senjata sing dikembangake menyang tegese emas: loro-lorone senjata kudu entheng lan peluru kudu mati. Konsep efek stopping peluru ing wektu iki isih banget samar lan ora diwujudake saka sudut pandang matematika lan biologi. Apa tegese "mandheg jaran"? Kanggo mati, tatu, utawa ngusir wedi lan mbuwang prajurit kavaleri? Kepiye mungsuh sing tatu? Kepiye carane dheweke bisa nolak sawise tatu?
    Ing wektu iki, mung Amerika Serikat lan Inggris duwe pengalaman ekstensif nggunakake senjata saka macem-macem kaliber. Iku padha sing nahan kaliber gedhe saka revolver kanggo Perang Donya 1st. Negara liya ora duwe pengalaman kuwi, lan Rusia tindak ing baris karo fashion senjata umum lan mulane, gadhah Smith lan Wesson, dheweke uga wanted revolver, kang dadi siji utama kanggo alasan ndhuwur. Minangka kanggo regejegan antarane revolver lan piper, padha nampa piper, lan kita bakal ngritik piper kanggo kaliber cilik, ora ngelingi kaluwihan reloading)))
    1. +6
      19 2021 Juni
      Yen katon ing kartrid, iku ora banget banget ing wektu sing - iki dirancang kanggo wêdakakêna smokeless. Nalika Nagant diadopsi ing Amerika Serikat, ana kartrid tentara 38LC, luwih lemah tinimbang Naganovsky, ing Prancis 8 * 27R, uga luwih lemah, Jerman duwe Reichsrevolver kuno, lsp. Lan Inggris padha sawise WW1 ngalih menyang .380 cartridge - analog saka 38sw, iku uga ora pati roso saka Naganovsky. Ya, amarga masalah produksi, sawetara kartrid ana ing bubuk ireng, nanging Prancis, umpamane, nandhang masalah sing padha.
      1. +2
        19 2021 Juni
        ps Ing taun 1898, ing negara tetanggan Austria-Hongaria, dheweke nggunakake revolver Rast Gasser M1898 ing kartrid 8mm, padha karo kekuwatane Prancis. Kaya Nagant kita, dheweke mung duwe 8 babak kanthi loading alternatif. Lan wong Italia duwe Bodeo 1889, sanajan kanthi kaliber luwih gedhe (10,35) nanging bisa dibandhingake karo kekuwatane, diisi kanthi gantian lan 6 babak ing drum. Dadi meh kabeh kekaisaran Eropa ngliwati revolver sing padha karo kekuwatane, mung revolver kita rada telat amarga alasan politik (yen ora ana sipil lan karusakan sawise iku, mesthine bakal dicopot saka layanan ing pertengahan 20-an. kaya revolver padha ing negara liyane, lan padha eling mung reenactors saka Perang Donya I lan sejarawan bakal bab wong).
        1. +1
          19 2021 Juni
          Mugi sing V.O bakal ngomong bab revolvers iki
    2. +4
      19 2021 Juni
      Oh, Lyudmila, kaya biasane, sampeyan ndeleng oyod
      Kadang uga .... Trench.
      Salah siji cara utawa liyane, kanggo taun kompetisi dimenangi dening revolver, saged lying watara siap kanggo perang dilengkapi .... Nang endi wae ..
      1. +3
        19 2021 Juni
        Inggih, apa sampeyan bisa nindakake, Andrey Borisovich, aku dhewe trench directness)))
        Ing babagan iki, aku takon sampeyan langsung lan trenchantly: apa aku nelpon sampeyan kanthi bener? Maksudku jeneng ngarep? Banjur, jam kasebut ora rata, aku salah lan bakal terus nggawe kesalahan maneh))))
    3. +4
      19 2021 Juni
      Lyudmila Yakovlevna, ing umum, sampeyan mikir kanthi bener, nanging babagan kaliber gedhe. Kabeh padha, sanajan Perang Dunia I, Eropa tetep setya karo kaliber cilik. Senajan yen kita ngelingi: Browning, Walter, Luger, malah sadurunge WWII padha wiwit introduce kaliber 9mm.
  12. +1
    19 2021 Juni
    sugeng sonten. Vyacheslav Olegovich, sampeyan nemokake epigraf sing apik lan aku malah nggoleki: "bantalan karet" ing tokoh ndhuwur.
    Apa sampeyan bisa ngomong sapa penulis iki?
  13. +3
    19 2021 Juni
    P. Oh, matur nuwun kanggo netepi tembung sampeyan. Dheweke janji babagan Nagant lan nyedhiyakake revolver ing jamane. Bener, ing urutan beda saka samesthine. Aku panginten: Nagant bakal dadi pisanan, lan banjur "kanca-kanca".
    Ing wektu sing padha, yen sampeyan mikir babagan iki, bener kok Pieper pisanan: Leon njupuk akeh saka Pieper. Empu pitakonan: Pieper ora nyoba kanggo "muncul" sing Leon "spioneril" kathah saka Bayard?
    1. +1
      22 2021 Juni
      Kasunyatane yaiku Piper ora duwe ide kanggo nyurung drum menyang tong minyak supaya ora bocor gas nalika dipecat. Solusi iki digunakake ing revolver Collier ing 1818. Lan ana paten kanggo solusi iki. Nanging wektu liwati, akeh sing lali, paten kadaluwarsa lan solusi teknis muncul maneh. Amarga mundhut tekanan gas ing tong minyak amarga bocor, jebule padha ngalih menyang kartrid sing luwih kuat lan kaliber sing luwih gedhe, peluru sing luwih abot. Ing gunsmithing, paten lan pangayoman padha sirah ing abad ka-19. Lan ing awal 20 ing Eropah lan Amerika.
      1. 0
        23 2021 Juni
        Durung krungu bab iki
  14. +2
    19 2021 Juni
    "ing umur mung 57 taun" seda awal. Malah kanggo awal abad kaping 20, umur ora paling "kritis". Dheweke bisa nggawe luwih akeh
    1. +2
      19 2021 Juni
      Kutipan: Astra wild2
      "ing umur mung 57 taun" seda awal. Malah kanggo awal abad kaping 20, umur ora paling "kritis". Dheweke bisa nggawe luwih akeh

      Dheweke (wanita karo sabit), ing asas, ora takon sadulur kita - teka ing wektu salah, uninvited lan ndadak.
      hi
      1. +1
        20 2021 Juni
        Oh ya ... Luwih becik mati ing umur 40 amarga gangguan pencernaan tinimbang ing 115 amarga demensia.
        Jarene Yéhuwah njupuk sing paling apik.
        Mugo-mugo rezekine Gusti Allah pas wektune..
        1. +1
          20 2021 Juni
          Aku setuju karo baris katelu.
          Lan apa sing luwih apik? Apa ana kanggo nyoba.
          Kabeh durung rampung.
          Efisien Goethe - minangka conto.
  15. +1
    19 2021 Juni
    Kutipan saka hohol95
    Nanging padha bangga karo wutah ing ekspor gandum, lali sing wilayah Balkan didol luwih saka Republik Ingushetia.


    Inggih, ing kene sawetara mung duwe siji jawaban - "nomer sampeyan ngapusi zhidoreptiloids, lan putri-putri sing sah ing omah Romanov langsung dadi wong suci lan ora ngrokok"
  16. +2
    19 2021 Juni
    Iki apik. Ing tentara kita, tablespoon biasa bisa ngganti kabeh liyane - sendok teh, garpu, piso lan opener. Yen dikarepake, sampeyan bisa nggawe gunting (loro).
  17. +3
    19 2021 Juni
    Rifle Henri Pieper kanthi rana "rolling block"

    Ing endi penulis ndeleng rana "rolling block", yen ana kunci wedge.
  18. +1
    20 2021 Juni
    Saka 6 ilmuwan - 5 ngakoni game "roulette Rusia" pancen ora mbebayani.
    1. +2
      20 2021 Juni
      Kutipan saka Zaurbek
      Saka 6 ilmuwan - 5 ngakoni game "roulette Rusia" pancen ora mbebayani.

      ya wis. We muter nganti dijupuk pisanan - ilmuwan pisanan ngandika banter, nyekeli metu revolver karo drum lengkap kanggo rowange, matématikawan, sing ngandhani liyane saka comrades bab teori kemungkinan. Filsuf kasebut mikir kanthi getun yen dheweke ora ana gunane nglewati kelas "matematika sing luwih dhuwur" ing taun pisanan, usus menehi saran yen ana cara liya kanggo menangake argumentasi kasebut.
  19. -1
    20 2021 Juni
    Nuwun sewu, mangga kula aturi paring katrangan dhateng ahli pelaminan babagan revolver ingkang kala wau kadadosan kanthi obyektif angka-angka?Ngunggah-unggahi lan siji-sijine tumindak bodho jendral-jendral lawas, iki wis cukup ing luar negeri. lan wis losses ing longkangan drum-laras. kanggo mbandhingake Piper lan Nagan kanthi istilah sing padha saiki kanggo linuwih, akurasi, manufaktur.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"