Ing Amerika Serikat, pesawat angkut MC-130J Commando II dilengkapi rudal

47

Miturut pengamat Amerika Joseph Trevithick, sanajan rudal kasebut ora diluncurake, Angkatan Udara AS entuk kesempatan kanggo sinau fitur nggunakake MC-130J minangka pesawat sing bisa ngangkut lan nyelehake ora mung personel, nanging uga nggawa rudal ing kapal. .

Latihan Northern Edge dianakake saben rong taun. Taun iki, Angkatan Udara AS ngumumake kepemilikan kasebut mung tanggal 4 Juni 2021. Nguji kemampuan majeng pesawat kasebut, kaya sing dicathet dening Dean Evans, manajer program Rapid Dragon ing Kantor Perencanaan Strategis lan Eksperimen ing Laboratorium Riset Angkatan Udara AS (AFRL), ngidini sampeyan njelajah kemampuan tambahan ing proses nindakake. pertempuran sengit.
Angkatan Udara AS sadurunge wis nindakake sawetara eksperimen kanggo nyelehake amunisi simulasi saka MC-130J lan C-17A Globemaster III, minangka bagéan saka program sing saiki diarani Rapid Dragon.



Sajrone demonstrasi paling anyar ing Exercise Northern Edge 2021, Komando Operasi Khusus Angkatan Udara (AFOSC) nyedhiyakake MC-130J kanthi piranti simulant muatan khusus. Nalika ing udhara, pesawat nampa informasi babagan titik drop gaman liwat pranala data ngluwihi garis pandelengan saka Standoff Munitions Application Center (SMAC).

Nanging minangka bagean saka skenario demo, sensor eksternal nemtokake target anyar lan ngirim informasi kasebut menyang pos komando. Banjur misil kasebut dialihake menyang target anyar.

Miturut Joseph Trevithick, konsep banget Rapid Dragon nyakup panggunaan pesawat transportasi minangka "truk roket", sing ngidini sampeyan nambah kekuwatan unit militer operasi sajrone operasi teknologi dhuwur sing potensial nglawan musuh potensial - China lan Rusia. Uga, pengamat nulis, fitur anyar ngidini opsi sing luwih murah kanggo ngluncurake rudal, dibandhingake karo tuku pengebom tradisional.

Iki bisa ngidini macem-macem pesawat udhara nggunakake macem-macem gaman kanthi massal kanthi sistem mandiri ing palet kanthi roller-drop lan rollback, lan uga bisa menehi Angkatan Udara minangka cara alternatif kanggo nambah massa pesawat.

Evans nandheske.

Kaya sing ditulis Trevithick, nganti saiki, Angkatan Udara AS utamane nganakake tes ing program Rapid Dragon kanggo ngluncurake misil saka kulawarga JASSM sing diuji perang. Nanging program iki bisa uga dicocogake karo amunisi liyane, uga jinis muatan liyane. Dikenal yen salah sawijining tes melu nguji palet khusus sing diisi Kendaraan Udara sing Bisa Diluncurake Kargo kanthi Jangkauan Lengkap, utawa CLEAVER.

Ing wektu sing padha, Trevithick nedahake manawa kanggo mbuktekake kelangsungan nyata konsep Rapid Dragon, Angkatan Udara AS kudu mangsuli pitakon babagan carane bisa cocog karo syarat operasional kanggo lelungan udara kanthi panjaluk serangan tambahan. kapasitas ing konflik nyata. Contone, saiki tentara AS ngalami kekurangan transportasi udara, lan ing konflik nyata, bisa nambah sacara signifikan.

Mangkono, militer bakal ngadhepi pilihan: amunisi nyelehake, utawa personel transportasi. Piyé carané njawab pitakonan iki? Nalika iki ora cetha banget, nanging kasunyatane tetep: konsep Rapid Dragon, sing ditulis Trevithick, dadi kemampuan tempur sing nyata.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    47 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      8 2021 Juni
      Konsep pesawat arsenal wis digarap kanggo dangu. Kaluwihan utama yaiku mbangun pasukan kanthi cepet kanggo serangan disarming pisanan. Amarga pangembangan bom luncur, rudal jelajah lan UAV dadi saya relevan. Pengangkut bisa ngeculake kabeh gerombolan "gerombolan emas" tanpa mlebu zona pertahanan udara. Ing pejuang entuk keunggulan udara.

      Sawise entuk kaunggulan udhara lan ngrusak pertahanan udara, UAV kanthi bom perencanaan bakal ngrusak pasukan darat lan infrastruktur. Ora ana operasi darat utawa serangan nuklir sing dibutuhake kanggo ngrusak negara. Karabakh kondisional tikel satus.

      1. +2
        8 2021 Juni
        Kutipan saka OgnennyiKotik
        Konsep arsenal pesawat

        Wangsulan utama ing kabeh usaha iki yaiku "pesawat kasebut nampa informasi babagan titik drop senjata liwat link data ing njaba garis pandang saka Pusat Aplikasi Amunisi Standoff (SMAC)."
        1. +2
          8 2021 Juni
          Kutipan: Bez 310
          transmisi data ngluwihi garis pandang

          Aku setuju. Tanpa iki, konsep ora bisa. Mulane, unsur kunci ing perang apa wae yaiku intelijen.
          UAV wis nggawa kesempatan anyar. Luwih tepate, teknologi anyar kanggo transmisi data wektu nyata. Drone wis diluncurake saka pesawat wiwit Perang Dunia II lan Vietnam, nanging saiki bisa menehi kontrol komando kanthi online.

      2. 0
        8 2021 Juni
        Kutipan saka OgnennyiKotik
        Konsep pesawat arsenal wis digarap kanggo dangu. Kaluwihan utama yaiku mbangun pasukan kanthi cepet kanggo serangan disarming pisanan.


        "Serangan disarming pisanan" , marang sapa ?

        Nglawan iki??? -

      3. +1
        8 2021 Juni
        Aja ngomong zona mateni C 400, lan luwih C 500. Kira-kira MIG 31, muga-muga dheweke ngerti? Ya, kita bakal ndeleng bodya iki kanthi tangan sing dilipat, lan ngenteni "wit Natal" iki mlebu. area peluncuran Sampeyan bisa sujud kanggo senjata Amérika, nanging ora kanggo ombone padha. Ing segara, ya, kene padha mesthi kuwat, kanggo wektu iki.
        1. 0
          8 2021 Juni
          Kutipan saka: tralflot1832
          Aja ngomong zona mateni C 400, lan luwih C 500. Kira-kira MIG 31, muga-muga dheweke ngerti? Ya, kita bakal ndeleng bodya iki kanthi tangan sing dilipat, lan ngenteni "wit Natal" iki mlebu. area Bukak Sampeyan bisa sujud kanggo senjata Amérika, nanging ora kanggo ombone padha.


          Ya, saora-orane padha ngremuk bathuk ing nyembah brahala. Apa kanggo kita?
          Ayo dheweke terus ngembangake sistem "anti-partisan" kaya ngono, percaya yen kita dadi pom bensin sing ambruk ...
        2. +8
          8 2021 Juni
          Kutipan saka: tralflot1832
          Rusak zona C 400, lan malah luwih C 500, aja ngomong

          Aku bakal menehi pitunjuk.
          Secara teoritis 400 km.
          Nanging ing kasunyatan, iki mung ing kahanan
          transmisi data ngluwihi garis pandang

          Lan sapa sing bakal ngasilake lan ngirim data iki?
          Sepasang A-50 kuna?
          Ora lucu.
          Jangkoan penerbangan JASSM sing kasebut ing kene, kanthi cara, yaiku 900 km, sing kaping pindho jarak saka S-400.
          1. 0
            8 2021 Juni
            Jaket ing cadangan (Konstantin), sampeyan bakal nerangake apa sebabe kita mbangun stasiun radar liwat-the-horizon? belay
            1. +3
              8 2021 Juni
              Kutipan saka: sabakina
              Aja nerangake aku kenapa kita nggawe radar liwat-the-horizon?

              Kanggo ngelingake serangan rudal dening ICBM lan IRBM. Minangka pertahanan udara, dheweke ora nggawa regane.
              1. 0
                8 2021 Juni
                Tegese, dheweke mung ndeleng geni lan nyala mesin roket ICBM lan IRBM? belay
                1. +3
                  8 2021 Juni
                  Kutipan saka: sabakina
                  Tegese, dheweke mung ndeleng geni lan nyala mesin roket ICBM lan IRBM? belay


                  Masalahe yaiku ZGRLS ora bisa menehi sebutan target kanthi cara apa wae.
                  Ora ono.
                  Mulane, maksimal sing bakal ditindakake yaiku ndeteksi titik tandha ing tampilan ing jarak kanthi akurasi plus utawa minus 50-100 km, kaya ing sawetara. uga ing arah.
                  Lan saiki, mung pasukan sistem pertahanan udara dhewe sing bisa ngluncurake lan target misil.
                  Kita durung duwe sistem tuntunan over-the-horizon nggunakake sebutan target eksternal.
            2. +8
              8 2021 Juni
              Kutipan saka: sabakina
              kenapa kita mbangun radar liwat-the-horizon?

              Kanggo nambah kesadaran informasi sampeyan.
              Dheweke bakal mbantu ngerteni armada pesawat saka kadohan lan nggugah personel kru SAM lan pilot interceptor. Nanging dheweke ora bisa ngarahake misil menyang target.
              Lan rudal kita, kaya sing wis daktulis, ora bakal tekan titik peluncuran JASSM.
              Saiki, yen ana cukup pesawat AWACS lan, malah luwih apik, drone kuwi bisa terus-terusan ngawasi udhara ing jarak 1-2 ewu km saka tapel wates kita, banjur ya.
              1. 0
                8 2021 Juni
                Yaiku, kita ndeleng ICBM, kita ndeleng Fi-35, kita ora weruh KR? Rungokake, aku dudu Beria, nanging aku bisa ....
                1. +4
                  8 2021 Juni
                  Kutipan saka: sabakina
                  We ndeleng ICBMs, kita ndeleng Fi-35s, kita ora weruh KR?

                  ICBMs katon mung ing wayahe diluncurake, yaiku, wong bodho ageng sawetara puluhan meter.
                  Aku ora ngerti bab Fi35, nanging uga gedhe banget lan ing sawetara meter ora siluman.
                  Rudal jelajah minangka urutan magnitudo sing luwih cilik tinimbang pesawat lan 2 urutan magnitudo luwih cilik tinimbang ICBM, sanajan ora nganggep siluman, iku mung cilik.
                  Nanging sanajan radar liwat-the-horizon ndeleng CD "nang endi wae metu ana", banjur apa?
                  Inggih, malah sebutan target bakal menehi (sing mokal miturut definisi, nanging sampeyan bisa, contone, miwiti rudal karo wong golek otonomi "nang endi wae ana" kanggo luck). Jumlah rudal sing bakal teka bakal luwih akeh tinimbang sawetara sistem pertahanan udara sing bisa ditembakake.
                  Sanajan saben C130 ngluncurake rong rudal, saliyane ewu pengebom biasa, iki bakal luwih saka sewu rudal. Apa kita duwe bedhil anti-pesawat akeh banget?
                  1. -2
                    8 2021 Juni
                    Kostya, ngendi sampeyan ngawula? keprungu
                    1. +1
                      8 2021 Juni
                      Kutipan saka: sabakina
                      ngendi sampeyan ngawula

                      Aku pensiunan. Lan apa?
            3. -1
              8 2021 Juni
              Aku lali sengaja!
        3. 0
          8 2021 Juni
          Kita uga dibom saka transporter bubar. Dadi konsep nduweni hak kanggo urip lan bisa mbenerake dhewe.
        4. +6
          8 2021 Juni
          Apa sing ngalangi kita ora nambah, ing tangan siji, jumlah MiG-31s ​​siap tempur, baterei S-400, lan, ing sisih liya, jumlah S-130 mung (kira-kira 600 potongan) lan S- 17s (udakara 200), sing ana ing layanan karo NATO? Nanging dheweke ora perlu dibaleni maneh, mung diisi karo palet "pinter" kanthi misil "pinter" lan nyelehake ing titik sing bener. F-15EX (masing-masing 22 AIM-120), EA-18 Growler mabur ing sacedhake, nyumbat kabeh lingkungan kanthi gangguan arah, lan mesthi KC-135. Alignment peteng, kmk. Nyuwun
          1. +2
            8 2021 Juni
            Kutipan: Torvlobnor IV
            F-15EX (masing-masing 22 AIM-120), EA-18 Growler mabur ing sacedhake, nyumbat kabeh lingkungan kanthi gangguan arah, lan mesthi KC-135.

            Growler ing Angkatan Laut, ing Angkatan Udara ing F-15/16 padha nggantung sistem perang elektronik kanggo dipateni.
            AWACS isih kudu ditambahake lan kelompok F-16/35 ing cadangan. Mesthine, F-22 nglawan pelanggan serius.
    2. +3
      8 2021 Juni
      "... kanggo nggunakake macem-macem senjata ing massal nggih..."
      Tembung kunci sing nerangake sebabe kabeh iki dibutuhake. Yaiku, sajrone perang global, nalika penerbangan tempur utama lan pertahanan udara mungsuh wis kesel, bisa dibom saka transporter.
      1. 0
        8 2021 Juni
        Buruh Transpot isih kudu slamet, pandhu arah papan bakal teka menyang kerdyk, bakal nuntun roket kanthi tangan! wassat
        1. +2
          8 2021 Juni
          Andrei S., aku mikir yen sawise "badabum" gedhe, kita kudu ngelingi babagan tumbak, busur lan panah ...
        2. +3
          8 2021 Juni
          Kutipan saka: tralflot1832
          roket bakal dipandu dening tangan!

          Nanging apa, B52 utawa F16 ngirim rudal kanthi cara sing beda?
          Ora, kanthi cara sing padha, saka sebutan target eksternal. Lan yen komunikasi lan pandhu arah kirdyk, mula Hercules utawa F16 ora bakal bisa mbukak apa wae ing endi wae.
          1. +3
            8 2021 Juni
            Aku tansah kaget amarga gampang banget kabeh satelit ruang angkasa kesasar, sanajan ana akeh puing-puing antariksa ing orbit, mula sampeyan wis mikir yen astronot minangka bom bunuh diri. Kaping pisanan, sampeyan ngrusak satelit militer, sampeyan mikir yen sing komersial ora nggawa peralatan dual-use utawa ilmiah. Sadurunge FDA, British Admiralty mbayar perusahaan maritim kanggo nguatake karakteristik kinerja kapal. Aku mikir yen ing 100 taun ora ana sing diganti Pentagon lan NASA uga bisa mbayar ekstra kanggo pengusaha.
    3. -5
      8 2021 Juni
      kang ndadekake iku bisa kanggo nambah daya saka operasi unit bersenjata sak potensial operasi teknologi dhuwur marang mungsuh potensial - China lan Rusia.

      Lagu lawas maneh - sing utama yaiku nyurung tembung "teknologi tinggi" ngguyu Lan ora preduli yen sampeyan duwe target sing disiapake kanggo pertahanan udara sing dikembangake - transporter sing alon-alon, luwih-luwih, mabur dhuwur banget (yen ora, sampeyan bakal mbuwang neraka) - yaiku, bisa dideleng saka kadohan. .
      Nanging babagan lagu babagan kasunyatan sing mung ana siji panacea nglawan pertahanan udara sing dikembangake - siluman? ngguyu Oh, ing siluman kabeh wis dipotong sadurunge sampeyan, apa sampeyan kudu nggawe plot anyar?
      Umumé, konsep kasebut ora anyar, mung diasah kanggo ngrampungake mungsuh kanthi pertahanan udara sing wis ilang, lan ana titik sing luwih murah tinimbang tukang ngebom, lan ora ana pengebom - B-1b mlayu. metu, contone))) Nanging sawise scratching turnips sing, padha mutusaké kanggo nyipta dongeng, sing iki ora saka mlarat, nanging ing nalisir - wow, carane dhuwur-tech!
      Menehi jagung? Pesawat berteknologi tinggi kanthi minimal logam, yaiku, siluman, swara sing kurang, lan uga kanthi lepas landas lan kebangkrutan, yaiku STOVL! Iki pinten sampeyan bisa Cut, yen pass mati minangka pembangunan anyar!
      1. +5
        8 2021 Juni
        Kutipan saka Cowbra.
        Menehi jagung? Pesawat berteknologi tinggi kanthi minimal logam, yaiku, siluman,

        Miturut cara, petani jagung wis rampung kanthi apik ing perang anyar ing Karabakh.
        Dadi guyonmu gagal.
        Lan sampeyan ora butuh teknologi dhuwur kanggo ngluncurake rudal jarak jauh kanggo tujuan target eksternal, petani jagung bakal cocog karo kapasitas mbeta sing cocog.
        We mbukak Kaliber ing prau, apa padha luwih apik?
        Sistem pertukaran data utama.
    4. -5
      8 2021 Juni
      Amerika terus nyiapake perang karo warga sipil utawa karo tentara sing ringkih .... Utawa mung tujuane ana ing potongan anggaran.
      1. +3
        8 2021 Juni
        Kutipan saka Growlers.
        Amerika terus nyiapake perang karo warga sipil utawa karo tentara sing ringkih .... Utawa mung tujuane ana ing potongan anggaran.


        Propaganda liyane ...
        Maneh, kita ora weruh apa sing bener ana.

        Amerika ora mbusak IS, Bomber kanthi stok rudal sing akeh ...

        Dheweke tambahan tambahake jumlah operator bom lan misil sing dipandu banget iki ..
        Kanggo versi prohibitively mirah tripling-quadruple volley, iki cukup penting lan terkenal.
        Iki minangka impen saka jenderal apa wae.
        Lan yen perlu dipotong, atusan pengebom uga digawe.
        Lan ing kene ana biaya sen kanggo modernisasi sistem komunikasi, kanggo gerobak gulung sing dianyari, lan kanggo latihan maneh pilot saben minggu ...
        Lan kabeh kuwi.
        dhuwit recehan.

        Lan sampeyan, miturut manual latihan - babagan nglereni ...
        1. Komentar wis dibusak.
        2. -1
          10 2021 Juni
          "Motong" ing AS saiki ora kaya ing negara liya. Ora perlu gelo, iki esensi Amerika. Lan "sapi mabur" kuwi ora bisa dipungkiri apik nglawan mungsuh sing ringkih banget. Kanthi sawetara pertahanan udara sing ana, dheweke dudu penyewa ....
          1. -1
            10 2021 Juni
            Kutipan saka Growlers.
            "Motong" ing AS saiki ora kaya ing negara liya. Ora perlu gelo, iki esensi Amerika. Lan "sapi mabur" kuwi ora bisa dipungkiri apik nglawan mungsuh sing ringkih banget. Kanthi sawetara pertahanan udara sing ana, dheweke dudu penyewa ....

            Napa sampeyan milih julukan "Growler" kanggo sampeyan?
            Yen sampeyan ngomong babagan pemotongan saw ing AS, sampeyan wis tau melu 44 lan 225-FZ?
    5. 0
      8 2021 Juni
      militèr bakal duwe pilihan: salah siji nyelehake amunisi, utawa transportasi personel.
      Pesawat digawe kanggo fungsi tartamtu - bom pengebom, buruh transportasi nggawa l / s, kargo sing ora bisa dianyari, lan kargo liyane. Mesthi wae, yen ana wong sing ngalami kekurangan apa wae, mula ing jaman perang sampeyan bisa menehi ganti rugi kanggo wong liya. Kanggo sawetara alasan, aku kelingan Perang Donya II, nalika biplane latihan U-2 dadi tukang ngebom wengi lan nindakake pakaryan sing apik banget. Nanging iki dijaluk dening kahanan angel ing ngarep lan lack saka pesawat. Lan Amerika dhewe ngakoni yen dheweke duwe masalah karo penerbangan transportasi, mula kok repot-repot?
      1. +3
        8 2021 Juni
        Kutipan: rotmistr60
        Lan Amerika dhewe ngakoni yen dheweke duwe masalah karo penerbangan transportasi,

        Kita bakal duwe "masalah" kaya ngono. Dheweke duwe penerbangan transportasi kaping 2 luwih akeh tinimbang gabungan Rusia, China, lan India. Iki tanpa sekutu.
        1. -1
          8 2021 Juni
          Lan apa kabeh iki bisa diangkat menyang udhara?
          1. +2
            8 2021 Juni
            Kutipan saka: nPuBaTuP
            Lan apa kabeh iki bisa diangkat menyang udhara?

            Ing wektu tentrem, 30-60% saka kabeh armada peralatan dijaga ing kondisi pertempuran. Kanthi kesiapan 95-98% ing jaman pra-perang.
      2. +3
        8 2021 Juni
        Kutipan: rotmistr60
        tukang ngebom lagi ngebom, buruh angkutan ngangkut l/s, b/t, lan kargo liyane.

        Ya piye...
        Bomber uga mung ngeterake kargo menyang titik drop.
        Dheweke mung duwe alat golek target dhewe.
        Lan yen target ora katon saka lampiran iki, banjur endi sing dibutuhake.
        Dheweke nggawa kargo menyang titik, nampa informasi saka sumber eksternal, ditransfer menyang kargo lan iku, pesawat wis rampung.
      3. +3
        8 2021 Juni
        Kutipan: rotmistr60
        militèr bakal duwe pilihan: salah siji nyelehake amunisi, utawa transportasi personel.
        Pesawat digawe kanggo fungsi tartamtu - bom pengebom, buruh transportasi nggawa l / s, kargo sing ora bisa dianyari, lan kargo liyane.


        Kepiye fungsi standar pesawat militer ing bentuk ngeculake kargo amfibi beda karo gerbong sing nganggo misil?
    6. +5
      8 2021 Juni
      Taman iku cetha banget.
      Nyedhiyakake paningkatan massa voli kanthi cara improvisasi.
      Kanggo JASSM sing padha, ora ketompo operator apa sing dibuwang, saka F16 utawa saka gudang mabur, bakal mabur ewu kilometer lan tekan ngendi sumber "informasi manca" dikirim.
      Kepiye cara ngebom beda karo transporter konvensional, nanging mung kanthi sistem kanggo ndeteksi target. Lan yen ana pesawat / UAV sing kapisah, lan target ora katon, kabeh luwih gampang.
      Lan sistem pertahanan udara sing canggih bisa ditusuk dening nomer bodho, sing wis ditampilake wong Palestina bubar.
      Aku malah wedi mbayangno apa sing bakal kelakon yen 5000 misil mabur menyang Moskow bebarengan. Kita ora duwe dadi luwih ora mung S-400s, nanging uga Bukovs karo Tors.
      1. 0
        8 2021 Juni
        Quote: Jaket ing saham
        Aku malah wedi mbayangno apa sing bakal kelakon yen 5000 misil mabur menyang Moskow bebarengan.
        Lan apa sing bakal dadi saka 5000 pluru iki kanggo monster kaya Moscow, njupuk menyang akun nimbali udhara? Ya, sampeyan ngerti carane akeh pertahanan udara sing nglindhungi Moskow bisa ditembak? - Sing siji bab.

        Inggih ... 5000 rudal ing kutha-kutha karo 100 ewu. populasi tanpa pertahanan udara isih apik. Ana luwih saka 100 kutha kanthi populasi 170 utawa luwih ing Rusia. minimal, 5000 * 170 = 850000 rudal dibutuhake - lan ora ateges bakal ana karusakan lengkap.

        850000 misil - ora ana sing celonone bakal tiba. Lan apa, apa kita bakal njagong lan ora ngisi arsenal kita?! belay

        Sauntara kuwi, wagon karo roket iki mabur, bakal ditembak mudhun kaping sewelas.
        1. +1
          9 2021 Juni
          Kutipan saka Dali
          Sauntara kuwi, wagon karo roket iki mabur, bakal ditembak mudhun kaping sewelas.

          Sapa sing bakal nabrak?
          kepriye?
          Lan, sing paling penting, kenapa?
          Lha wong angkot liyane lagi mabur sewu kilometer saka tapel watesmu, ujug-ujug mabur arep ditembak... lha kok.? Kaya kuwe, aku arep nembak....?
          ora lucu.
        2. 0
          9 2021 Juni
          Kutipan saka Dali
          Lan apa sing bakal dadi saka 5000 pluru iki kanggo monster kaya Moscow, njupuk menyang akun nimbali udhara? Ya, sampeyan ngerti carane akeh pertahanan udara sing nglindhungi Moskow bisa ditembak?

          Ora, aku ora ngerti. Aku mung isoh mbayangke.
          Apa sing bakal kelakon? - ndeleng ndhuwur ... kene kanca mbuwang tantrum amarga loro pluru lan siji drone ing Israel mabur lan kenek. Lan ing Moskow ana uga kilang lan pabrik kimia lan pembangkit listrik termal lan liyane, liyane, liyane ....
          Interception saka target dening rudal anti-pesawat iku probabilistik, lan kemungkinan iki mesthi ora 100%.
        3. +1
          9 2021 Juni
          Kutipan saka Dali
          Pira pertahanan udara sing nglindhungi Moskow bisa ditembak?

          Lan ayo ngetung.
          Ing saubengé Moskow, 20 divisi saka pasukan pertahanan udhara negara tetep siyap. Pertahanan udara pasukan darat bisa diabaikan, biasane turu, lan nalika tangi, misil wis teka.
          ing saben divisi ana 6-10 peluncur, kita bakal ngetung maksimal. Ing peluncur, uga yen maksimal, 3 roket gedhe lan 4 sing cilik. Upaminipun setengah saka pluru gedhe iku "diamond" 40N6E rangefinders, kang ora ana siji ing pikiran tengen bakal njupuk ing "pipa inlet". Total, pluru medium lan cilik ana 400 plus 150. Ing saben posisi ana saperangan liyane - telung Shells, iki liyane 1200 pluru cilik banget.
          Sajrone gropyokan, setengah saka divisi bakal ing sisih salah, padha ora bisa diitung. Total 800-900 misil. loro ditembakake ing saben target, total ditembakake 400-450 misil. Kemungkinan bakal kena rudal S-400 kira-kira 0,9, lan kanthi teori bisa nembak rudal 100-130. Shells luwih elek, ayo ngomong 0,97, iku 300 misil liyane. Saenipun.
          Gunggunge 400 rudal ing siji serangan.
    7. +1
      8 2021 Juni
      Mangkono, militer bakal ngadhepi pilihan: amunisi nyelehake, utawa personel transportasi. Piyé carané njawab pitakonan iki? Nalika iki ora cetha banget, nanging kasunyatane tetep: konsep Rapid Dragon, sing ditulis Trevithick, dadi kemampuan tempur sing nyata.


      Aneh, sing nulis pawarta ora pati jelas.
      Kaya-kaya kabeh ing donya iki mung siji-tugas, lugas lan ora ngidinke variasi.
      Yen pesawat BTA lan kru BTA dilatih kanggo transportasi personel, transportasi lan kargo kebangkrutan, duwe sistem komunikasi lan kontrol, uga katrampilan sing cocog, mula kenapa ora bisa digunakake ing opsi tumpang tindih?
      Kanggo sawetara alesan, VTA kita praktek loro bombing lan malah nembak saka bedhil buritan.

      Utawa wayahe ing awal operasi landing, nalika pesisir lagi ngankat saka pasukan resistance, kok pesawat VTA ora bisa rudal lan bom arsenals kanggo stripping? lan mung banjur, sawise sapuan, pesawat sing padha diisi karo pasukan lan ngeterake ..
    8. +2
      8 2021 Juni
      Pitakonan: Apa ora ngowahi transportasi dadi "pejuang super"? Dheweke bisa nggawa radar sing luwih kuat (malah luwih saka siji), lan rudal udara-ke-udara "luwih adoh" (untung, volume internal ngidini, lan rudal bisa diisi kanthi wates), lan ora ana pejuang sing nate ngimpi. carane akeh kang bisa ing udhara.
      1. +1
        8 2021 Juni
        Lelucon kasebut yaiku pesawat tempur F-15 meh ukurane An-26, mung kanthi lebar sayap sing nguciwani kita.
    9. -1
      9 2021 Juni
      Mangkono, militer bakal ngadhepi pilihan: amunisi nyelehake, utawa personel transportasi.

      Kaya ing Mi-24. Ing kana, sampeyan mung bisa milih siji.
    10. 0
      10 2021 Juni
      Konsep anyar yaiku ngemot kendaraan sipil kanthi arsenal. Contone, tongkang kita nggawa wadhah "Club-K".
      Lan ana atusan kapal tongkang sing mlaku ing segara lan segara.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"