Sturmtiger: 380 milimeter daya tembak

10
"Sturmtigr" minangka gunung artileri sing digerakake dhewe kanthi peluncur roket. Proyèk kanggo nggawe mesin kanggo ngrusak benteng dianggep ing taun 1943, lan ing pungkasan taun 1944, produksi wis diluncurake. Sepasang prototipe pisanan weruh pertempuran nalika Pemberontakan Warsawa. Senjata self-propelled ndhukung infanteri kanthi geni ing posisi sing dikuwatake.

Total 18 model Sturmtiger dibangun. Senapan mandhiri 65 ton adhedhasar sasis model Tiger I pungkasan lan dilengkapi mortir serbu 380 mm. Iki minangka tukang ngebom kapal sing diowahi kanthi sistem reaktif rong tahap: muatan pisanan nyepetake projectile siji lan setengah meter kanthi bobot 350 kg ing sadawane tong minyak cendhak, banjur mesin roket sing padhet diluncurake lan proyektil kasebut luwih maju. Lampu kilat saka tembakan kasebut padhang banget lan nuduhake posisi Sturmtigr, mula dianjurake supaya ora tetep ing sak panggonan. Wigati dicathet menawa sawetara benteng sing bisa nahan serangan mesin iki.


Maksimum 14 meriam diselehake ing bedhil poto-propelled (contone ukurane, iki ora dadi cilik) Kanggo ngisi amunisi, kabeh papat kru lan crane ing buritan kabin dibutuhake.



Kekandelan saka waja frontal "Sturmtigr" ana 150 mm. Ing bagean liyane saka awak ana uga piring waja kuwat saka 60 kanggo 100 mm. Self-propelled gun wis akèh podho karo model pungkasan macan: dimensi, engine, pindah mlaku, uga masalah ing wangun lack of daya lan linuwih kurang. Mulane sawetara kru mung ninggalake kendharaan nalika rusak utawa ngeculake kabeh cangkang.


Miturut para ahli, ide nggawe Sturmtiger pancen apik banget. Nanging, ing wektu iku wiwit nglumpuk, perang wiwit njupuk Panggonan luwih cepet, lan Jerman tindak defensif. Senjata mandhiri sing nggegirisi kanthi kaliber ageng ora ditakdirake maneh kanggo nyerang benteng mungsuh.

Apa liyane apik banget bab mobil lan apa nang Sturmtiger misuwur, ndeleng video saka Wargaming.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    9 2021 Juni
    Wong lanang sing lucu, ing pungkasan taun 44, nggawe senapan mandhiri kanggo ngrusak benteng ... Ing wektu iki, dheweke ora bisa njaga dhewe.
    1. -1
      10 2021 Juni
      Stormtiger ing WOT. Pancen sejarah. Ngoyak ing sangisore shustryak satus.
      1. -1
        10 2021 Juni
        Pancen sejarah.

        Ya, sethitik liyane, iku bakal njupuk mati lan pindhah menyang orbit, jinis WOTa Sturmsatelite. ngguyu
  2. +1
    9 2021 Juni
    Miturut para ahli, ide nggawe Sturmtiger pancen apik banget. Nanging, ing wektu iku wiwit nglumpuk, perang wiwit njupuk Panggonan luwih cepet, lan Jerman tindak defensif. Senjata mandhiri sing nggegirisi kanthi kaliber ageng ora ditakdirake maneh kanggo nyerang benteng mungsuh.
    Nanging "gagasan" ora mati ing ngarep! Ing taun-taun pasca perang, pangembangan sing diarani * peluncur, disusun miturut prinsip "pipa budheg" ("pipa tertutup") * diluncurake ing USSR ... Spesialis Jerman uga melu pembangunan. ... "Instalasi alat" iki dikembangake kanthi kaliber gedhe lan dimaksudake kanggo ngluncurake senjata nuklir, sing banjur ora bisa digawe "cilik"!
    Ing taun 1946, kanthi partisipasi spesialis Jerman, "roket" 560-mm (peluncur) RAK (E) dikembangake ing versi sepur lan dilacak! RAK(E) nduwèni laras monoblok sing cendhek, tembok tipis kanthi sungsang sekrup. Bore dikunci dening bolt wedge horisontal massive. Barel rifled ... piranti recoil saka jinis biasa ... Sorotan "gun-launcher" yaiku proyektil roket aktif RS-142 kanthi bobot wiwitan 1158 kg. Pangisian daya cilik - mung 29,6 kg lan energi moncong cilik ... ing tangan liyane, tekanan maksimum ing tong minyak "sethithik", sing bisa nggawe tong minyak cahya lan kabeh "alat"!
    Ing jarak 100 m saka moncong tong minyak, mesin roket diuripake. Ing 5 menit saka operasi, 478 kg bahan bakar roket diobong lan kacepetan projectile tambah kanggo 1200-1510 m / s. Rotasi projectile ditingkatake dening 30 muncung cenderung ... Projectile dikirim 220 kg TNT menyang target ing kadohan saka 94 km ... TNT diselehake, padha ngidini panggonan seko malah pisanan ora sampurna biaya nuklir ... Padha bali menyang peluncur miturut skema "pipa tertutup", sawise break 15 taun ing 1963. Banjur padha wiwit berkembang "gun-launcher" D-80
    Kanggo nggawe proyek "gun" D-80 luwih "menarik", sawetara "peluncur bedhil" liyane kanthi skema "pipa tertutup / wuta" dirancang ing "dasar" ...: 1).280-mm 4-barreled bedhil poto-propelled D-6; 2) 152-mm 4-barreled bedhil poto-propelled D-14; 3) 280-mm instalasi ditarik D-27; 4).280-mm instalasi ditarik D-105....
    1. +1
      9 2021 Juni
      Vladimir, hello! hi Maksudmu mobil-mobil iki?



      1. +1
        9 2021 Juni
        Hello, Kostya! Lan iki uga ...! nglirik Nanging sejarah "peluncur bedhil" saka jinis iki diwiwiti kanthi RAK (E) 560-mm "gun" ... prajurit
        1. +2
          9 2021 Juni
          Ora ana foto ing endi wae, ana dhaptar karakteristik kinerja sing dawa, nanging diakhiri karo ukara iki
          Status: USSR - ora ing layanan, ora diprodhuksi massal. Bisa uga durung dibangun utawa dites.
          1. +1
            9 2021 Juni
            1. Pancen ora ana foto ... ana gambar skematis, nanging aku duwe ing "kertas" ... 2. "Mbok menawa ora dibangun utawa diuji ..." Ya, "tembung" kasebut ora kalebu. % saka Pabrik paling sethithik siji gegaman, utawa, liyane kamungkinan, sebagean (!) Manufaktur individu "komponen" ... Kaya "kandel" kahanan bisa dituduhake dening "subtle" diwenehi ing wangun banget rinci. gambaran sistem ... malah katrangan rinci komponen individu saka sistem .. Katrangan rinci banget babagan proyektil roket paling aktif lan "fungsi" ... Babagan D-100 uga ora ana bukti "praktis" implementasine ing hardware"; sanajan ana "petunjuk" babagan nggawe "komponen individu"!
  3. -1
    9 2021 Juni
    Genius Teutonik sing surem nglairake anak ajaib.
    Wong lanang bakal nyusup menyang mortir.
    Sampeyan ora bisa push projectile kanthi manual ... kabeh karo crane ... bakal teka karo wasir kanggo kru.
  4. +1
    13 2021 Juni
    pisanan weruh ing game saka Codemaster. Ing wektu nalika ana kepinginan kanggo nyekel (isih monster kuwi, malah IP nandhang saka bledosan ora adoh ing Go), banjur aku temen maujud sing iku ora worth iku.
    Terus-terusan mbutuhake cangkang. Shooting cedhak. Siji-sijine sing waja lan senapan mesin disimpen saka infanteri ..
    Dadi, ISU-152 sing anget lan nyenengake dicemplungake saka kadohan kanthi kabeh sing bisa ditindakake lan nuntut cangkang sing luwih murah.
    Lan padha tumindak minangka bagéan saka, supplementing nawakke sing.
    Lan karo wong Jerman, aku maca model bedhil serbu sadurunge. Dheweke malah muncul karo wong-wong mau luwih awal tinimbang karo Soviet (sanajan Katyusha biyen ana ing kana), dheweke bisa ngremukake kabeh wong kanthi ora sengaja saka awal perusahaan.
    Allies M7 Priest 105mm Howitzer Motor Carriage M7 ing game kasebut ora ana kompetisi lan mung siji sing normal (sing Inggris ora cocog). Dheweke ngidoni kanthi kepenak saka ISU kita.
    Ing cendhak, kesan saka nggawe Sturmtiger iki apik ing wiwitan. Sajrone rapat kasebut, aku ngerti yen ora kabeh apik banget. Lan urip wis suwe negesake manawa kabeh ora gampang karo dheweke.
    Iku pancene kabeh ing game.
    Ing kana, wong-wong online bisa ngluncurake serangan tajem saka menagerie Jerman kanthi waja frontal kabeh wong. Ing bathuk, utamané allies.. Nanging ing pungkasan lan maneuverable allies lan Soviets luwih apik.
    Mangkene kesan saka game kasebut. Konten videone apik. Kaya presentasi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"