Cahya "loro" saka Wehrmacht: babagan tank Panzerkampfwagen II

17
Cahya "loro" saka Wehrmacht: babagan tank Panzerkampfwagen II

Ditembak saka rekonstruksi Polandia saka perang Perang Donya II


Salah siji saka massively digunakake dening Nazi tank periode wiwitan Perang Donya II yaiku Pz.Kpfw.II (Panzerkampfwagen II). Asring ing karangan historiografi, tank cahya 9,5 ton iki diarani "loro". Pasukan Jerman duwe pangarep-arep serius kanggo "loro" lan dianggep cukup kanggo maju kanthi cepet ing jero USSR minangka bagéan saka "blitzkrieg" sing disebut.



Cedhak Moskow, Nazi nyadari kasunyatan - blitzkrieg ora bisa digunakake, perang kasebut pindhah menyang fase protracted. Dheweke uga nyadari yen tank entheng ora bisa menang perang gedhe. Ing separo kapindho 1942, produksi Panzerkampfwagen II iki mandegake, minangka senjata waja liyane dibutuhake ing paprangan - utamané ing Front Wétan.

Nanging, tank cahya Panzerkampfwagen II dhewe pantes manungsa waé. Yen mung amarga total padha diprodhuksi luwih saka 2 ewu Unit ing macem-macem modifikasi. Kendaraan tempur iki ora mung dioperasikake dening Wehrmacht. Jerman "loro" ana ing layanan karo sekutu Nazi Jerman - Bulgaria, Romania, Slovakia.

Rincian babagan tank cahya Pz.Kpfw.II diwenehi ing crita ing saluran Starina, sing nuduhake yen video kasebut minangka pendidikan.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    17 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +3
      8 2021 Juni
      Kabeh duwe wektu lan panggonan.
      Teknologi dadi lungse lan dadi barang sing kepungkur, mlumpat menyang generasi sabanjure.
      1. 0
        8 2021 Juni
        Pasukan Jerman duwe pangarep-arep serius kanggo "loro" lan dianggep cukup kanggo maju kanthi cepet ing jero USSR minangka bagéan saka "blitzkrieg" sing disebut.

        Nalika aku ngelingi, dheweke luwih ngandelake T - III lan T - IV, ngerti kanthi becik apa tank sing dilayani karo Tentara Merah.
        1. +9
          8 2021 Juni
          Dheweke mung pengin ngetung ing III-ku. Nanging ing wiwitan ana masalah gedhe karo produksi massal, lan tank utama dadi II lan IV. Ora kekurangan iwak ... Mung taktik panggunaan sing disimpen, kekurangan akeh senjata anti-tank saka mungsuh. Sanalika mungsuh duwe pertahanan kuwat, "loro" tindak menyang unit pengintaian, latihan lan kontragerilya. Padha dibusak saka baris pisanan.
          1. +5
            9 2021 Juni
            Nalika aku kudu nginstal "dawa" 75mm mriem, iku nguripake metu sing paling angel kanggo nginstal ing Pz IV (tali Pundhak turret, bobot). Sanajan trio luwih maju ing penundaan
            1. +4
              9 2021 Juni
              Kabeh masalah saka Troikas pisanan amarga penundaan. Kang ditawakake dening Herr Knipkamp. Lan Kruppians nolak instruksi lan nggawe liontin kanggo Papat dhewe.
    2. -1
      8 2021 Juni
      Iki minangka tank dhukungan infanteri klasik - iki minangka panggunaan tank kasebut sing direncanakake dening kabeh Staf Umum
      1. +2
        8 2021 Juni
        Iki minangka tank dhukungan infanteri klasik - iki minangka panggunaan tank kasebut sing direncanakake dening kabeh Staf Umum
        Bener, Jerman ora ngerti babagan iki lan sakperangan alesan deuce ora dipasang ing unit infanteri kanggo penguatan.
        Gagasan nggawe "tank dhukungan infantri" diumumake dening Departemen Ordnance ing musim gugur taun 1939.
        Sumber: http://aviarmor.net/tww2/tanks/germany/pz1f.htm
      2. +4
        8 2021 Juni
        Kanthi waja frontal 14,5mm lan meriam 20mm kanggo ndhukung infanteri ???
    3. +1
      8 2021 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      Nalika aku ngelingi, dheweke luwih ngandelake T - III lan T - IV, ngerti kanthi becik apa tank sing dilayani karo Tentara Merah.

      Nalika Wehrmacht ngelingi nggunakake tank kuwi, ora ana sing ngira yen tank bisa nglawan tank. Tank, ing tampilan saka militèr ing wektu iku, iku piranti kanggo break liwat lan ndhukung infantri maju. Ora ana jenderal sing ngarepake perang tank ...
      1. +8
        8 2021 Juni
        Kutipan saka Xlor
        Nalika Wehrmacht ngelingi nggunakake tank kuwi, ora ana sing ngira yen tank bisa nglawan tank. Tank, ing tampilan saka militèr ing wektu iku, iku piranti kanggo break liwat lan ndhukung infantri maju. Ora ana jenderal sing ngarepake perang tank ...

        "Serangan dening kendaraan lapis baja mungsuh ora bisa dihindari ing mangsa ngarep, nanging kita bakal duwe kesempatan kanggo ngirim tank kanggo ketemu wong-wong mau, diklumpukake dadi formasi gedhe sing disiapake khusus kanggo perang kasebut ..." (c)
        Guderian N. "Achtung - Panzer!" Die Entwicklung der Panzerwaffe, ihre Kampftaktik und ihre operativen Möglichkeiten. — Stuttgart, 1937
        Sampeyan uga bisa nganggep manawa kabeh pikirane iki ana ing sirah penulis suwe sadurunge buku kasebut diterbitake.
        1. +3
          9 2021 Juni
          Sampeyan bener, kutipan sing apik. Nanging, kasunyatan manawa sawetara pikirane nglayang ing sirahe wong, sanajan pikirane apik ana ing sirah sing apik, ora ateges manawa industri langsung cepet-cepet ngetrapake.
          1. +4
            9 2021 Juni
            Kutipan saka Niko
            Nanging, kasunyatan manawa sawetara pikirane nglayang ing sirahe wong, sanajan pikirane apik ing sirah sing apik, ora ateges manawa industri langsung cepet-cepet ngetrapake.

            Ya, kaya sing dikandhakake, "ayo ngombe kasunyatan manawa kepinginan kita cocog karo kemampuan kita." Nanging Schneller Heinz, sawise kabeh, saka 35 taun, ana pangareping Staff saka kabeh Panzerwaffe, ora bab peduli, lan ana posisi lan wewenang, mulane, kang bisa lan ketoke nggawa petungan teori bab mangsa kanggo industri. . "Troechka", kanthi cara, wis dadi padha karo tank, beda karo keguguran T-2, sing umume diarani wedge)
    4. +2
      8 2021 Juni
      Kutipan saka roket757
      Teknologi dadi lungse lan dadi barang sing kepungkur, mlumpat menyang generasi sabanjure.


      Teknologi ora dadi tuwa. Pandangan kuno babagan panggunaane. Ing taun 1942, ora ana ngendi wae kanggo nggunakake tank kasebut. Ing kasus apa wae, ing Front Wétan
      1. +1
        9 2021 Juni
        Nglawan partisan
    5. +2
      8 2021 Juni
      Kejenuhan pasukan Soviet kanthi senjata anti-tank ndadekake panggunaan tank entheng, sanajan apik minangka T-2, ora efektif.
    6. +2
      8 2021 Juni
      punika artikel apik bab "loro" - https://warspot.ru/6915-vneplanovyy-tank. Ora fantasi
      Pasukan Jerman duwe pangarep-arep serius kanggo "loro" lan dianggep cukup kanggo maju kanthi cepet ing jero USSR minangka bagéan saka "blitzkrieg" sing disebut.
    7. +3
      9 2021 Juni
      Modifikasi Pz.Kpfw. II - ABCD/EFGJL
      Produksi tank kanthi taun
      1938 - 664 bêsik
      1939 - 250 bêsik
      1940 - 52 bêsik
      1941 - 298 bêsik
      1942 - 367 bêsik
      1943 - 77 bêsik
      1944 - 7 bêsik
      Total 1715 pcs.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"