Unit saka jinis anyar lan peralatan anyar. Prospek kanggo pangembangan Angkatan Udara

98

Pasukan udhara Rusia duweni potensi tempur sing dhuwur, lan direncanakake nambah. Kanggo ngatasi masalah kasebut, macem-macem ukuran wis diusulake lan ditindakake. Iki nyedhiyakake owah-owahan sing katon ing struktur organisasi lan staf pasukan kanthi nggawe jinis unit anyar. Kajaba iku, perlu kanggo nerusake proses rearmament saiki, uga ngenalake produk lan model anyar.

Status lan prospek


Saiki, miturut komando Angkatan Udara, loro serangan udara (telung resimen) lan rong divisi udhara (kanthi rong resimen), telung brigade serangan udara sing kapisah, uga unit pasukan khusus, dhukungan, lan liya-liyane. Pasukan uga duwe sawetara institusi pendidikan dhewe.



Ing taun-taun pungkasan, sawetara program lan proyek sing dituju kanggo mulihake lan mbangun kemampuan tempur Angkatan Udara wis kasil rampung. Minangka asil saka acara kuwi, pasukan landing bener dadi basis saka pasukan reaksi cepet Russian. Ing mangsa ngarep lan adoh, potensial Angkatan Udara kasebut kudu tuwuh.


Modernisasi Angkatan Udara ditindakake minangka bagean saka program jangka panjang sing kalebu macem-macem wilayah. Proses upgrade saiki wis mlaku sawetara taun saiki, lan nganti saiki mung ngasilake asil sing winates. Ing wektu sing padha, keputusan tartamtu ditindakake kanthi rutin sing langsung mengaruhi pangembangan pasukan. Langkah-langkah liyane saka jinis iki wis ditindakake ing jaman kepungkur lan samesthine ing mangsa ngarep.

Adhedhasar asil kabeh transformasi lan reformasi, Angkatan Udara kudu dadi cabang sing paling mobile saka angkatan bersenjata, bisa miwiti nindakake tugas sing ditugasake ing wilayah kasebut ing wektu sing paling cendhak. Direncanakake kanggo njaga kabeh kemampuan utama sing wis kasedhiya kanggo pasukan, uga kanggo njamin pangembangan taktik lan katrampilan anyar.

Unit Katon Anyar


Wiwit taun 2017, media domestik nglaporake babagan nggawe unit jinis anyar sing dirancang kanggo nggedhekake kapabilitas Angkatan Udara. Salah sawijining batalyon Brigade Serangan Udara Pengawal kaping 31 (Ulyanovsk) dijangkepi maneh lan dilengkapi maneh miturut gagasan anyar. Dheweke ngalami latihan sing dibutuhake, sawise dheweke melu latihan Vostok-2018 lan sawetara acara liyane. Manuver kasebut nuduhake kaluwihan saka batalyon sing dianyari, lan uga nuduhake kelemahane konsep kasebut.


Subdivisi saka jinis anyar iki beda banget karo unit serangan udara lan parasut sing diwenehake dening struktur Angkatan Udara saiki. Batalyon kasebut ora duwe operator personel lapis baja lan kendaraan tempur udhara. Ing wektu sing padha, jumlahe saya tambah lan daya tembak saya tambah akeh: amarga bedhil mesin abot, peluncur granat otomatis, sistem anti-tank, lsp.

Unit airmobile kudu kerja bareng karo tentara penerbangan. Helikopter sing tanggung jawab kanggo transfer pasukan kanthi cepet menyang wilayah tartamtu, lan uga kudu ndhukung saka udhara. Disaranake nggawe unit medis airmobile.

Sajrone latihan ing taun-taun pungkasan, batalyon eksperimen "jinis anyar" saka brigade 31st nuduhake awake dhewe kanthi apik lan ngonfirmasi kabutuhan kanggo ngenalake ide anyar. Kaya sing saiki dingerteni, keputusan kasebut wis digawe lan rencana wis digawe kanggo langkah-langkah nyata ing arah kasebut.


Ing pungkasan taun kepungkur, komandan Angkatan Udara, Kolonel-Jenderal Andrei Serdyukov, ujar manawa jinis formasi serangan udara anyar bakal digawe minangka bagean saka pasukan. Ora suwe, dikenal manawa batalyon mobil udara bakal katon minangka bagean saka kabeh resimen lan brigade serangan udara. Owah-owahan sing dibutuhake bakal rampung ing awal taun ngarep.

Helikopter landing


Tampilan unit "jinis anyar" ditemtokake kanthi cara aplikasi anyar. Gumantung ing tugas sing ditugasake lan faktor liyane, dheweke bakal bisa teka ing medan perang nganggo peralatan darat utawa helikopter. Ing kasus terakhir, masalah organisasi anyar muncul, ing solusi sukses kang gumantung Kapabilitas anyar saka Angkatan Udara.

Mbalik ing taun 2019, dilaporake manawa Angkatan Udara bisa duwe unit penerbangan dhewe. Media domestik nulis babagan pambentukan brigade helikopter, tugas sing bakal dadi transfer batalyon airmobile. Kajaba iku, kamungkinan karya bebarengan karo aviation tentara dianggep, kalebu. kanthi transfer skuadron helikopter ing kontrol unit udara.


Nganti saiki, masalah nggawe unit penerbangan Angkatan Udara durung rampung rampung. Brigade helikopter durung digawe, lan penerbangan tentara saka VKS terus nggawa paratroopers. Apa sistem kasebut bakal ditahan ora jelas. Penampilan penerbangan dhewe ing Angkatan Udara bakal menehi kaluwihan sing jelas, nanging pendekatan saiki uga cocog karo tugas sing disetel. Iki wis bola-bali dikonfirmasi ing ajaran anyar.

Masalah rearmament


Pasokan kanggo Angkatan Udara saka peralatan militer, otomotif lan khusus, uga macem-macem gaman, terus. Dadi, taun kepungkur, kira-kira. 300 kendaraan lapis baja modern saka macem-macem jinis, uga luwih saka 100 kendaraan. Amarga iki, panggabungan teknologi modern mboko sithik nambah, sing nduwe pengaruh positif marang kemampuan tempur.

Sampel anyar wis samesthine. Ing mangsa ngarep, prosedur sing ana gandhengane karo adopsi kendaraan lapis baja Typhoon-VDV kudu rampung. Nomer sing ora dingerteni saka peralatan kasebut bakal diprentahake kanggo nglengkapi maneh unit mobil udara anyar. Kacarita, pisanan kabeh, mobil lapis baja kanthi modul tempur sing dilengkapi meriam 30 mm bakal dituku. Banjur sistem anti-tank self-propelled ing pangkalan sing padha bakal mlebu ing pasukan.


Uga ing mangsa ngarep, wiwitan produksi lan pasokan senjata anti-tank self-propelled janji "Octopus-SDM1" wis samesthine. Peralatan kasebut wis diuji lan nampa rekomendasi kanggo diadopsi. Fitur utama bedhil poto-propelled iki bisa kanggo nggawe produksi massal lan nindakake rearmament lengkap.

Perhatian khusus dibayar kanggo sarana landing. Pangiriman massal sistem parasut D-10 lan Arbalet-2 anyar wis diwiwiti. Ditampa kanggo sumber utawa lagi nyiapake kanggo iki, sawetara sistem anyar kanggo ejection saka peralatan lan kargo. Ing paralel, sawetara conto generasi sabanjure kanthi macem-macem kapabilitas anyar dikembangake.

Ing pembangunan


Proses pangembangan lan peralatan maneh angkatan bersenjata umume lan khususe pasukan udara kudu terus-terusan lan sistematis. Asil saka pendekatan iki, sing wis digunakake ing taun-taun pungkasan, wis bisa diamati saiki, lan ing mangsa ngarep, akibat positif saka langkah-langkah lan keputusan saiki bakal katon.


Nganti saiki, penampilan optimal Angkatan Udara ing babagan jumlah, peralatan lan kemampuan tempur wis ditemtokake. Saiki tentara lan industri pertahanan bebarengan ngleksanakake rencana kasebut. Ing wektu sing padha, owah-owahan sing katon ing program pangembangan pasukan - kayata unit "jinis anyar" kanthi syarat karakteristik dhewe.

Sampeyan kudu samesthine yen rencana saiki kanggo nambah struktur organisasi pasukan udhara bakal kasil dileksanakake. Iku uga knthi angel mangu-mangu prospek saka program rearmament saiki. Akibaté, ing jangka cendhak utawa menengah, Angkatan Udara bakal nampa kesempatan anyar lan dadi alat sing luwih kuat lan fleksibel ing angkatan bersenjata.
  • Ryabov Kirill
  • Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, Administrasi Presiden Federasi Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

98 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    9 2021 Juni
    Pasukan Airmobile, apa iki nuruti conto Amerika ing Vietnam?
    Padha swayed kanggo dangu, luwih saka 40 taun. Malah ing Ukraina padha ngenalaken luwih cepet!
    1. + 12
      9 2021 Juni
      Kutipan saka andrewkor
      Malah ing Ukraina padha ngenalaken luwih cepet!

      VnaU ngenalake akeh perkara, utamane ing iklan lan presentasi, malah meh gabung karo NATO, ing impen udan.
      1. +5
        9 2021 Juni
        Aku ora nate ngerti bias iki marang Angkatan Udara.
    2. +8
      9 2021 Juni
      Lan kudu digawe ing pasukan lemah, lan ora ing pasukan udhara.
      1. +9
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Lan kudu digawe ing pasukan lemah, lan ora ing pasukan udhara.

        temtunipun. Minangka cadangan airmobile kanggo komandan OA lan / utawa USC (VO) ....
        Ya, lan ing WB remot saka Federasi Rusia ing luar negeri, bakal migunani, contone: perusahaan (batalyon) ...
        1. + 19
          10 2021 Juni
          Kutipan: Lara Croft
          Quote: tanker lawas
          Lan kudu digawe ing pasukan lemah, lan ora ing pasukan udhara.

          temtunipun. Minangka cadangan airmobile saka komandan OA lan / utawa USC (VO).

          Banjur luwih logis kanggo duwe ing SV lan Angkatan Udara
      2. + 12
        9 2021 Juni
        Lan kudu digawe ing pasukan lemah, lan ora ing pasukan udhara.


        Dadi penerbangan tentara karo pasukan darat. Bawahan ing tingkat markas tentara. Kalebu pengebom karo pesawat serangan. Ing tingkat divisi senapan bermotor, ana skuadron helikopter sing kapisah ing kontrol operasional komandan divisi. Biasane dicampur. Setengah 24s lan 8s. Ora ana pasukan udhara ing cedhak. Lan padha ndharat biasanipun "Red Riders". Iku pinter - iku infantri nyata karo support nyata saka kabeh aset saka divisi ing kontrol operasional. Kabeh mau menyang ngendi?
        1. Eug
          +1
          9 2021 Juni
          Aku duwe kanca loro - kanca sekelas lan "odnopod'ezdnik" setaun luwih lawas - padha "supir abang.
          1. Eug
            0
            10 2021 Juni
            Aku nyuwil mati soko wingi, tanpa rampung, aku terus - "abang chauffeurs" karo landing emblems ing buttonholes sing, nalika takon bab panggonan layanan, loro njawab -DShB.
        2. 0
          9 2021 Juni
          Kutipan saka dauria
          Dadi penerbangan tentara karo pasukan darat. Bawahan ing tingkat markas tentara. Kalebu pengebom karo pesawat serangan.

          Wong-wong daratan ing distrik-distrik duwe departemen penerbangan tentara, lan aku ngerti, iku sing ngatur tugas, yaiku. ana subordinasi pindho kanggo tentara, minangka kasus karo 16 VA ing GSVG. Dheweke ora dadi bawahan ing departemen penerbangan tentara ing markas grup, lan dheweke dipimpin dening Markas Utama Angkatan Udara, kaya sing dakelingake, sanajan ana sing wis dilalekake.
          Kutipan saka dauria
          Ing tingkat divisi senapan bermotor, ana skuadron helikopter sing kapisah ing kontrol operasional komandan divisi.

          Ora ana divisi saka skuadron kasebut ing negara-negara, lan subordinasi operasional, sayangé, ora menehi koherensi sing bakal kasedhiya yen komandan divisi tanggung jawab minangka unit full-time. Kanggo alasan sing apik, resimen helikopter kudu umume dilebokake ing komposisi divisi lemah, banjur akeh masalah sinau lan interaksi bakal diilangi.
          Kutipan saka dauria
          Kabeh mau menyang ngendi?

          Saiki iku angel mangertos ngendi kabeh arep, amarga ana pitakonan saka nggawe aviation dhewe ing Angkatan Udhara, lan ing umum, carane nasibe pasukan udhara dhewe bakal mutusaké ing mangsa, amarga akèh owah-owahan ing tentara, kalebu kekuatan ing Panggonan pisanan.
          1. +2
            9 2021 Juni
            Ora ana divisi saka skuadron kasebut ing negara-negara kasebut, lan subordinasi operasional, sayangé, ora menehi koherensi sing bakal kasedhiya yen komandan divisi tanggung jawab minangka unit full-time.

            Lan matur nuwun marang Gusti Allah, sing mung operasional ... Siji neraka - padha duwe kuatir, lan kita mesthi duwe, kaya-kaya kita ora duwe cukup kita. Ya, lan padha nyoba kanggo nyebar pesenan ing kita .. Iku ridiculous - sampeyan ndeleng, padha kudu ndeleng nyudo Pundhak. Lan apa tali bahu ing jumpsuit utawa jaket? ngguyu Lan kanggo staf divisi - iki uga dispersal pasukan. Tugas bagean cilik banget ing ontran-ontran nyata, ora kaya tentara utawa ngarep (kabupaten ing jaman tentrem). Luwih asring, panggunaan penerbangan sing akeh dibutuhake.
            Miturut cara, GKCHPist Yazov minangka komandan ing MSD ing Dauria, sing OVE kita dipasang ... Aku ora nemokake, nanging wong tuwa ngelingi kanthi apik ... Dheweke wicaksana.
            1. 0
              10 2021 Juni
              Kutipan saka dauria
              Lan kanggo staf divisi - iki uga dispersal pasukan. Tugas bagean cilik banget ing ontran-ontran nyata, ora kaya tentara utawa ngarep (kabupaten ing jaman tentrem).

              Pengalaman Amerika mung ngandika yen introduksi saka serangan lan helikopter tambahan menyang divisi, ing nalisir, nambah daya pertempuran tatanan. Nah, kepiye sampeyan mbayangno divisi tank tanpa tutup helikopter nalika Maret? Lan ing pertempuran, helikopter serangan umume bisa mutusake asil saka tawuran sanajan kurang partisipasi kendaraan lapis baja lan, kanthi mangkono, kanthi kerugian sing kurang. Aku malah ora ngomong bab kacepetan transfer pasukan lan maneuvering.

              Kutipan saka dauria
              Ya, lan padha nyoba kanggo ngluwihi pesenan kanggo kita .. Iku ridiculous - sampeyan ndeleng, padha kudu ndeleng nyudo Pundhak.

              Aku ngerti manawa, amarga mentalitas, pilot helikopter mesthi nglawan, lan aku ngerti iki. Nanging kita kudu ndeleng masa depan lan ndeleng manawa jumlah divisi wis suda drastis, tegese kekuwatan unit kasebut kudu ditambah, utamane liwat senjata nuklir operasional-taktis lan helikopter serang. Kita mung ora duwe alternatif liyane, amarga ukuran wilayah kita.
              Kutipan saka dauria
              Miturut cara, GKCHPist Yazov dadi komandan ing MSD ing Dauria, sing OVE kita ditempelake.

              Aku ngerti banget carane unit ditempelake bedo saka biasa - Aku dadi tentara kanggo luwih saka setahun, lan aku ngerti masalah iki. Mulane aku mikir yen wektune kanggo ngganti struktur divisi, lan komandan senjata gabungan kudu sinau ngerti apa helikopter lan carane mimpin ing perang utawa sajrone operasi. Iki bakal nguntungake tentara kita.
              1. +1
                10 2021 Juni
                Pengalaman Amerika mung ngandika yen introduksi saka serangan lan helikopter tambahan menyang divisi, ing nalisir, nambah daya pertempuran tatanan.


                Aku mung setuju ing konflik lokal intensitas kurang. Ing kana divisi kasebut minangka pasukan. Ya, lan nindakake kaya fungsi polisi-pekerjaan kanggo nyekel tetanggan.
                Nanging kita lali bab perang ing téater operasi Eropah. Utawa Gusti Allah pareng karo Cina. Ana divisi, nanging apa sing ana - tentara gabungan bakal dadi alat kanggo seminggu. Ora mandhiri, nanging miturut rencana umum, ora malah ngarep, nanging klompok ngarep .. Lan kita ora duwe cukup helikopter sanajan ing USSR - sampeyan ora bakal ngrusak. Lan saiki ora perlu ngomong.
                Ya, lan saka pengalaman anjog aviation ing Perang Patriotik padha, ing nalisir, saka 41 banget padha temen maujud sing iku perlu kanggo reassign aviation, njupuk printah saka infantri malah ing tingkat ngarep menyang luwih gedhe. Sanajan, asu kasebut ngerti apa jenis perang sing disiapake dening pimpinan gedhe. Deleng, dheweke langsung ndedonga ing Angkatan Udara ...
                1. 0
                  10 2021 Juni
                  Kutipan saka dauria
                  Aku mung setuju ing konflik lokal intensitas kurang. Ing kana divisi kasebut minangka pasukan. Ya, lan nindakake kaya fungsi polisi-pekerjaan kanggo nyekel tetanggan.

                  Ya, kasunyatane yaiku sawise Suriah, ternyata iki persis sing nunggu kita ing mangsa ngarep.
                  Kutipan saka dauria
                  Nanging kita lali bab perang ing téater operasi Eropah. Utawa Gusti Allah pareng karo Cina. Ana divisi, nanging apa sing ana - tentara gabungan bakal dadi alat kanggo seminggu.

                  Kabeh bakal rampung luwih cepet - ana sing bakal urip, nanging mayoritas ora mungkin. Dadi ora bakal ana sing prentah, lan ora bakal ngelingi operasi garis ngarep.
                  Kutipan saka dauria
                  Deleng, dheweke langsung ndedonga ing Angkatan Udara ...

                  Kita duwe presiden lan pimpinan militer paling dhuwur sing diwakili dening Menteri Pertahanan, warga sipil - mula dituku kanggo pertunjukan, lan wong-wong sing ngerti babagan urusan militer, sayangé, ora mengaruhi pandangan jagad. Mulane sawetara profesional "reformasi" kaget.
      3. +3
        9 2021 Juni
        Sampeyan mung bisa menehi bagean saka pasukan udhara menyang pasukan darat.
        Howl bebener bakal akeh.
      4. +1
        9 2021 Juni
        Aku ora nate ngerti kenapa ora bisa njupuk OMSB, mbusak kabeh armor, ngenalake skuadron helikopter menyang skuadron lan nyebutake kabeh batalyon airmobile sing kapisah ... Ngembangake taktik sing cocog kanggo panggunaan, mesthi.
        1. +1
          10 2021 Juni
          Biyen direncanakake kaya ngono. Ing ngisor iki, "kendaraan tempur infanteri mabur" Mi-24 digawe. Nanging ana sing ora bisa.
          1. 0
            10 2021 Juni
            Kaya biasane, kita nggawe ide sing apik kanthi cara kita dhewe, kanthi cara monyet ...
            Nanging bisa uga bener yen dheweke nindakake eksperimen ing Angkatan Udara ... Kemanfaatan mbuwang ing sirahe mungsuh saka pesawat banget diragukan. Lan kanggo nggawe riflemen motorized biasa saka wong-wong mau, tangan ora munggah aran
  2. 0
    9 2021 Juni
    tata cara related kanggo Adoption saka Typhoon-VDV kendaraan lapis baja. Nomer sing ora dingerteni saka peralatan kasebut bakal diprentahake kanggo nglengkapi maneh unit mobil udara anyar.
    Aku mesthi ora ngerti kabutuhan peralatan kasebut kanggo Angkatan Udara, kemampuan lintas negara, sing tegese mobilitas, dhasar luwih murah tinimbang sing dilacak. Perlindhungan uga dipertanyakan dibandhingake karo siluet BMD-BTR-D sing kurang. Mungkin ana sing bakal nerangake.
    1. +4
      9 2021 Juni
      Nalika padha ngomong, iku gampang! GAZ-66 sing legendaris ing pirang-pirang cara luwih elek tinimbang Typhoon-VDV. Ing 66th kurang apik ing babagan keamanan lan minangka traktor. Lan pangayoman mung ngundakake mamang babagan BMD, sing endi lambung lemah, waja lan kurang pangayoman marang bledosan. Kaluwihan saka BMD-4 modern kalebu daya tembak dhuwur, nanging ora pangayoman.
      1. -2
        9 2021 Juni
        Kutipan: Sergey Alexandrovich
        Nalika padha ngomong, iku gampang! GAZ-66 sing legendaris ing pirang-pirang cara luwih elek tinimbang Typhoon-VDV. Ing 66th kurang apik ing babagan keamanan lan minangka traktor.

        Sing. Apa sampeyan mikir angin topan minangka pengganti shishige? Inggih, ayo ngomong, supaya ana truk bersenjata gedhe kanthi kemampuan lintas negara sing bisa diragukan lan daya dukung, nanging kenapa bisa dadi pengganti BMD? Sing tenan ing syarat-syarat kemampuan salib-negara, kang tegese mobilitas BMD punika Cut ndhuwur kendaraan kabotan loro-poros karo siluet ageng, ora ngarepke waja lan jendhela ing setengah bathuk.
        1. +5
          9 2021 Juni
          Ora ana panggantos kanggo BMD, traktor apik lan waja, pisanan kabeh, uga kendaraan multi-tujuan. Lan sanajan ing kapasitas iki, dheweke duwe waja sing luwih dhuwur lan tahan kanggo bledosan.
          1. -2
            9 2021 Juni
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            traktor apik lan waja, pisanan kabeh, uga kendaraan multi-tujuan.

            Sanajan, ya, tren modern kanggo buku kabeh lan kabeh lan truk, kalebu Angkatan Udara, uga ora liwat, aku setuju. nanging bab patensi isih bisa didebat, bobote shishiga lan topan ora bisa ditandhingake.
            1. +6
              9 2021 Juni
              Shishiga minangka traktor inferior, ora bisa ngatasi howitzer D-30, lan ora preduli apa kemampuan lintas negara sing diduweni. Topan bakal nangani kaya traktor artileri tanpa pitakonan, sanajan sampeyan pengin nantang. Lan patroli lan ngiringan isih ditugasake ing Angkatan Udara, lan luwih becik nindakake iki ing waja tinimbang tanpa.
              1. 0
                10 2021 Juni
                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Lan patroli lan ngiringan isih ditugasake ing Angkatan Udara, lan luwih becik nindakake iki ing waja tinimbang tanpa.

                Umumé, "Typhoon" nuduhake yen plug digawe saka Angkatan Udara ing kabeh bolongan. Nanging, T-72 uga minangka indikator iki.
                1. +2
                  10 2021 Juni
                  Nonton ing wektu luang, sayangé aku ora bisa menehi link, film semi-dokumentasi babagan perang saka spooks Afghan. Ana tragis, nanging paweling dawane saka serangan ing convoy, ngendi loro prajurit kita metu saka GAZ-66 lan nyerah. Sawise ndeleng, bakal ana pitakonan sing luwih sithik babagan kabutuhan kanggo pesen kendaraan. Ora mungkin dheweke bakal nyerah kanthi gampang, lungguh ing Topan waja. Lan yen ana uga modul pertempuran ing Typhoon, banjur ilang mobilitas, padha bakal crumble kabeh ambush spiritual menyang kubis.
                  Iki, mesthi, luwih saka komentar umum lan kepinginan, nanging ora ana peralatan kaya GAZ-66, utamané karo Angkatan Udara, kabeh ana ing waja, lan ora Matter yen traktor artileri utawa. kendaraan pangiring.
                  1. 0
                    11 2021 Juni
                    Kutipan: Sergey Alexandrovich
                    Iki, mesthi, luwih saka komentar umum lan kepinginan, nanging ora ana peralatan kaya GAZ-66, utamané karo Angkatan Udara, kabeh ana ing waja, lan ora Matter yen traktor artileri utawa. kendaraan pangiring.
                    Umumé, aku setuju yen luwih apik nganggo waja tinimbang tanpa waja, nanging kepiye, contone, quads lan buggies, bus lan mung truk, pawon lapangan, contone? Dadi ana panggonan ing tentara kanggo shishig kondisional. Nanging khusus, Typhoon loro-poros, loro minangka truk lan minangka traktor, mangu-mangu, wis panggonan maksimum ing sepisanan.
                    1. +2
                      11 2021 Juni
                      Khusus, Typhoon loro-poros kanggo kebangkrutan, helikopter Mi-26 lan kanggo ngiringan, supaya operator personel lapis baja setengah wuta papat-poros ora nyopir, ora ngunyah sumber daya motor.
  3. +6
    9 2021 Juni
    Pranyata menarik: kita, ing pungkasan, pindhah menyang gagasan Angkatan Udara, pengin njaluk pasukan ekspedisi, kaya US Mareen Corp.
    Ing wektu sing padha, Amerika, sebaliknya, ngowahi marinade dadi marinir klasik.

    Carane lucu kabeh ternyata wassat
    1. +4
      9 2021 Juni
      Pasukan airmobile apik ing konflik intensitas rendah. Ing konflik karo mungsuh sing padha, kamungkinan saka nggunakake wis suda banget amarga kahanan kang gawe jenuh saka pihak karo sistem pertahanan udara. Dadi transfer helikopter mung bisa ditindakake ing wilayah kasebut minangka cadangan seluler kanggo "patching bolongan" utawa kanthi cepet mbangun upaya.
      1. +1
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Ing konflik karo mungsuh sing padha, kamungkinan saka nggunakake wis suda banget amarga kahanan kang gawe jenuh saka pihak karo sistem pertahanan udara.

        Lan ora mung. Kira-kira 6 taun kepungkur, pitakonan sing padha wis diajukake ing VO -
        https://topwar.ru/85594-kak-perevooruzhit-vdv-.html
      2. -2
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Dadi transfer kanthi helikopter mung bisa ditindakake ing wilayah kasebut minangka cadangan seluler

        Kasunyatan mbantah kesimpulan sampeyan.

        1. 0
          9 2021 Juni
          Apa buktine? Apa sampeyan wis nate ngetung pasukan lan sarana kanggo nyedhiyakake serangan udara taktis nganggo helikopter? Apa sampeyan bisa menehi jeneng syarat-syarat kasebut?
      3. +7
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Pasukan airmobile apik ing konflik intensitas rendah


        Lan iki 99% saka konflik. Aku ora ngelingi soko (66 taun, nanging aku ora ana ing Perang Donya II)) nalika kita melu konflik global. Nanging Praha, Kabul, Pristina. Alamiah, ing konflik serius, Angkatan Udhara kudu diuripake dadi riflemen motorized (sing, ing intine, mesthine).
        1. +2
          9 2021 Juni
          Kutipan saka chenia
          Angkatan Udara kudu diowahi dadi senapan bermotor

          Apa sampeyan krungu ungkapan: " infanteri bersayap "? Dadi, ora perlu ngowahi sapa wae dadi sapa wae. "Paratrooper mung elang limang menit, lan kabeh liyane ana bedhil motorized."
          1. +3
            9 2021 Juni
            Kutipan: Boris55
            Apa sampeyan krungu ungkapan: " infanteri bersayap "?

            Iki sing dakrungu, Nanging persenjataan Angkatan Udara dudu persenjataan infanteri sing ora sayap. Lan infanteri tanpa swiwi luwih kuat tinimbang swiwi. Tugas Angkatan Udara (lan iki ana ing konflik serius) bakal tiba ing endhas mungsuh (lan ing kene bakal dadi), sing duwe penjaga penjaga, lan dudu pertahanan echeloned, kanggo ngethok kanthi brazenly. karo agul-agul Pundhak setengah turu lan edan saka surprise prajurit mungsuh. Banjur terus wilayah nganti pendekatan pasukan utama.
            Jujur, iki arang banget karo mungsuh sing kuwat.
            1. -7
              9 2021 Juni
              Kutipan saka chenia
              senjata Angkatan Udara, iki dudu senjata infanteri sing ora bersayap

              Saben wong duwe swara dhewe. Pasukan Airborne, pisanan kabeh, cadangan markas sing ngrampungake tugas tartamtu lan, pisanan kabeh, ngilangi pusat kontrol ing mburi garis musuh, disorganisasi pasukan musuh lan layanan pasokan, karusakan materi lan tenaga kerja ing mburi mungsuh. baris.

              Kutipan saka chenia
              Jujur, iki arang banget karo mungsuh sing kuwat.

              Ing Suriah, 60 negara sing dipimpin dening Amerika Serikat ora bisa ngatasi ISIS, lan kita, bebarengan karo wong Siria, kanthi gampang. Ora ana Angkatan Udara, ana MTR lan Angkatan Udara Rusia.
              Sepisan maneh, saben wong duwe tugas dhewe-dhewe.

              ps
              Ora perlu kanggo mbaleni "feat" saka Polandia nalika padha nyerang tank kita ing jaran karo sabers.
              1. Kutipan: Boris55
                Ora perlu kanggo mbaleni "feat" saka Polandia nalika padha nyerang tank kita ing jaran karo sabers.

                "Panjenengan" sapa? Kanthi Balkenkreuz putih?
              2. -2
                9 2021 Juni
                Kutipan: Boris55
                Ing Suriah, 60 negara koalisi sing dipimpin dening Amerika Serikat ora bisa ngatasi ISIS

                Ayo dadi kaya mangkene - dheweke ora pengin ngatasi - NATO ora peduli karo Suriah lan ISIS, nanging kanggo Amerika, teroris minangka alat sing diasuh kanthi tresna sing ora pengin dipisahake nganti pungkasan.
                "feat" saka Polandia nalika padha nyerang tank kita ing jaran karo sabers

                Iki mitos, ora ana sing kaya ngono.
                Wong-wong padha Cut mudhun karo sabers, lan nawakke dijupuk ing slot ndeleng, granat padha tikaman menyang tong minyak, sasis lan mbukak hatches.
              3. +5
                9 2021 Juni
                Kutipan: Boris55
                Pasukan Airborne, pisanan kabeh, cadangan markas sing ngrampungake tugas tartamtu lan, pisanan kabeh, ngilangi pusat kontrol ing mburi garis musuh, disorganisasi pasukan musuh lan layanan pasokan, karusakan materi lan tenaga kerja ing mburi mungsuh. baris.

                Uh-huh ... lan Angkatan Udara wis nyiapake 70 taun kanggo ngatasi masalah kasebut. Lan kahanan sing mbutuhake solusi kasebut ora bakal teka. eseman
                Lan ing wektu sing padha, Angkatan Udhara terus digunakake minangka infantri elit banget seluler - kanggo nguatake senapan bermotor biasa. Lan ing wektu sing padha, pasukan landing uga ajeg nandhang sangsara marga saka lack of firepower lan keamanan. Lan uga ajeg nampa bala saka riflemen banget motorized, kang miturut teori wis kanggo ngiyataken, nanging ing kasunyatan weakens. eseman .
                Kasus klasik nggunakake pasukan udara ing konflik sing luwih serius yaiku Afghanistan. Apa sampeyan kelingan kepiye pungkasane 345 pdp? Sing bener - ing taun 1982, resimen wiwit ditransfer menyang negara sing cedhak karo tentara lan peralatan tentara, nransfer pasukan terjun payung menyang operator waja personel konvensional lan kendaraan tempur infanteri lan banget ngiyataken artileri.
              4. 0
                10 2021 Juni
                Kutipan: Boris55
                Pasukan Airborne, pisanan kabeh, cadangan markas sing ngrampungake tugas tartamtu lan, pisanan kabeh, ngilangi pusat kontrol ing mburi garis musuh, disorganisasi pasukan musuh lan layanan pasokan, karusakan materi lan tenaga kerja ing mburi mungsuh. baris.

                Wis cetha. Wis maca.
                "Aku uga duwe kesempatan kanggo sinau charter, lan uga ora ditulis ing ngendi wae yen kita nyerang batalyon tank kanthi 10 kendaraan, kaya iki ing bathuk."
                Saka film "Ing perang kaya ing perang"
                Lan saiki kanggo bebener atos gesang.
                Nerangake ing ngendi lan kapan ing database nyata Angkatan Udara sing padha nindakake tugas-tugas statutori sing sampeyan sebutake.
                1. +1
                  10 2021 Juni
                  Piye wae sampeyan wis mikir stereotip banget, apa tugas kasebut ora ditanggulangi dening Angkatan Udara nalika pasukan dikirim menyang Afghanistan ing 1979? Ing kono, nalika nyerang kraton Amin, tugas ngilangi pusat kontrol wis rampung, cukup ing mburi garis mungsuh, kaya meh kabeh tugas liyane sing kadhaptar. Utawa, kanggo persuasiveness, sampeyan butuh salah siji saka ibukutha Eropah lan perang ing skala ora kurang saka Perang Donya II.
            2. -1
              9 2021 Juni
              Kanthi paritas pasukan, iki bakal bisa digunakake karo mungsuh apa wae. Ing mburi tansah lemes. Lan mbentang metu. Serangan sing tepat ing mburi bisa ninggalake mungsuh tanpa pasokan lan cadangan. Utawa bakal meksa sampeyan mbukak ngarep kanggo netralisasi.
          2. -1
            9 2021 Juni
            Kutipan: Boris55
            Apa sampeyan krungu ungkapan: " infanteri bersayap "?

            Kaya biasane, Boris55 krungu apa-apa, nanging ora ngerti ngendi "dering" kasebut
            Sampeyan ngladeni ing ngendi? Apa sampeyan ngerti babagan Angkatan Udara?
        2. 0
          9 2021 Juni
          Kasunyatane yaiku Angkatan Udara minangka cadangan Panglima Tertinggi. Yaiku, dirancang kanggo diangkut kanthi jarak sing adoh. Carane nransfer helikopter kanggo wong-wong mau? Mbuang sumber daya lan wektu sing larang regane? Miturut pendapatku, luwih becik nggawe brigade airmobile ora ing struktur Angkatan Udara, nanging ing distrik. Ing wilayah sing paling kamungkinan aplikasi sing. Lan dasi panggonan penyebarané, sabisa-bisa kanggo panggonan ngendi aviation tentara adhedhasar.
          1. +6
            9 2021 Juni
            Quote: tanker lawas
            ora ing struktur Angkatan Udara, nanging ing distrik.

            Kaya ngono nganti taun 90-an. DShBr (DShB) bawahan distrik, banjur padha resubordinated Angkatan Udara. Ya, DShBr kudu beroperasi ing zona operasional taktis utawa paling cedhak.
            Kutipan: Boris55
            ana

            Kutipan: Boris55
            VKS saka Rusia.

            Lan wong Iran, dheweke dadi panganan meriam.
            Kutipan: Boris55
            Saben wong duwe swara dhewe. Airborne

            Ya, aku ora kepikiran, lan, ing teori, dheweke bisa kerja ing mburi strategis mungsuh.
            Nanging ing laku, lan karo mungsuh kuwat?
            Nanging ing kritis, konflik, nanging sadurunge dijupuk lan tumindak nemtokake, padha banget needed.
            Aku wis ngandika kaping satus, tugas kanggo manggoni clearing. Lan sing Meadow iku lan piknik. Banjur para diplomat bakal ngebom saben liyane kanthi cathetan. Lan bakal. Lan ora ana sing pengin konflik global.
            1. +1
              9 2021 Juni
              Iki kedadeyan nganti pertengahan 10-an. Banjur monster sing ana ing udhara mangan kelinci kabupaten kasebut.
      4. -5
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Ing konflik karo mungsuh sing padha, kamungkinan saka nggunakake wis suda banget amarga kahanan kang gawe jenuh saka pihak karo sistem pertahanan udara.

        Pertahanan udara ora kritis kanggo helikopter. Dheweke mabur ing dhuwur sawetara puluhan meter, ing dhuwur kasebut mung bisa ditembak ing jarak sing cedhak. Landing njupuk Panggonan ing kadohan saka ngarep.
        Pejuang karo AWACS mbebayani, nanging operasi tempur ora mungkin tanpa entuk keunggulan udara.
        1. +2
          9 2021 Juni
          Ya wis. Sampeyan ngandhani pilot helikopter Afghan iki.
          Dheweke duwe cukup DShK lan MANPADS ing kana. Malah tanpa Shilok lan Tunguska, Strel-10 lan analoge.
          Kanggo garis ngarep, kita isih kudu mabur. Apa perlu kanggo iki aku bisa ngomong ing pribadi. Yen menarik. Iku dawa banget.
          Inggih, kanthi biaya AWACS, padha, saka dhuwure, penerbangan massa helikopter bakal padhang. Lan ngatur rapat kanggo wong-wong mau
      5. -1
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        amarga kejenuhan pihak kanthi sistem pertahanan udara
        "Musuh sing padha", dudu blok monolitik, duwe titik lemah, lingkungan geografis dhewe. Ora mungkin ana sing bakal nindakake mirip karo panangkepan Kreta dening Jerman, tanpa dipatèni pertahanan udara.
        Kanthi expanses Rusia kita, yen ditekan, sampeyan bisa uga kudu parasut ing wilayah sampeyan dhewe, mung amarga ora ana wektu kanggo mindhah pasukan.

        Kita mbutuhake Angkatan Udara, uga bisa nggawe komando umum kabeh unit landing lan pasukan khusus kanthi basis. Ing iki, kanggo nggabungake Korps Marinir karo Angkatan Udara, ing ngendi dheweke wis suwe nguwasani peralatan scuba lan operasi ing permukaan banyu, lan Marinir lagi terjun payung. Banjur, kapal kebangkrutan bakal ditambahake menyang penerbangan transportasi militer, lan paratroopers dhewe bakal dadi pasukan sing bisa cepet ngrampungake macem-macem tugas ing perang modern, malah luwih mobile tinimbang perang ing jaman kepungkur.

        Kabeh ngomong babagan ora ana gunane Angkatan Udara, paling apik saka kesalahpahaman, paling awon, iki minangka sabotase ideologis kanggo entuk manfaat saka "mitra" sing disumpah, sing adoh saka kita ing peralatan pendaratan, latihan, taktik lan strategi pasukan kasebut.
        1. 0
          9 2021 Juni
          Lan ora ana sing ngomong babagan ora ana gunane Angkatan Udara. Dhiskusi babagan carane nggunakake ing perang modern karo mungsuh padha.
          1. 0
            9 2021 Juni
            Sergey, sing tegese "mungsuh sing padha"? Sing ora kaya Mujahidin Afghan, lan duwe kabeh jinis pasukan? Miturut sapa wae, ora ana sing bakal parasut ing kubah Capitol ing AS.
            Kanggo paraphrase, mungsuh sing padha duwe negara lan tentara tartamtu ("jeneng lan jeneng"). Angkatan Udara wis duwe peralatan sing beda kanggo tugas sing beda-beda, paratroopers mung minangka salah sawijining cara mobilitas. Kajaba iku, ora ana uwal saka interaksi kompeten kabeh cabang saka angkatan bersenjata, kalebu waja. Tank padha, lan, mesthine, bakal tetep dadi pasukan utama pasukan darat, ing perang gedhe, ing pertahanan Rusia. Angkatan Udara lan Korps Marinir mung ora bisa menang perang sing serius.
            1. +1
              9 2021 Juni
              Musuh sing padha yaiku mungsuh sing nduweni Angkatan Bersenjata biasa kanthi struktur organisasi lan staf sing sistematis. Unit kabeh cabang militer dilengkapi senjata modern lan peralatan militer, lan duwe personel terlatih lan unit sing terkoordinasi.
              A saperangan saka jeneng conto.
              NATO, Angkatan Bersenjata Jepang. Lan sing mung tetanggan.
              1. 0
                9 2021 Juni
                Quote: tanker lawas
                Lan sing mung tetanggan.
                Iki ora mung babagan tanggi, nanging umume, babagan sambungan airmobile, sing apik ora mung ing konflik intensitas rendah. Ninggalake Vietnam, operasi helikopter lan udhara aktif digunakake dening Amerika Serikat sajrone agresi marang Irak (ing ngendi ana tentara sing ora kuwat).

                Dadi, contone, kanggo mbangun upaya brigade airmobile saka Angkatan Udara 101 ing esuk 28 Februari (10 km sisih kulon An-Nasiriyah), pasukan serangan udhara nganti rong batalion payung terjun (kira-kira 1200). wong) saka vdd kaping 82.
                Kebangkrutan ditindakake ing rong tahap: ing tahap pisanan, personel dibuwang, ing kaloro, peralatan lan senjata abot. Tugas pasukan pendaratan yaiku kanggo nangkep persimpangan dalan En-Nasiriya-Baghdad-Basra lan, kanthi nyekel, nyegah mungsuh mundur ing dalan menyang Baghdad, lan nyedhaki cadangane ing arah Basra.
                Sajrone permusuhan, helikopter tempur sing adhedhasar wilayah pendaratan brigade udhara saka Divisi Airborne 101st digunakake kanthi aktif.
                Operasi tempur independen kanthi pendaratan udhara lan udhara ditindakake kira-kira sedina. Iki mung siji episode.

                Yagene, aku terus ujar, siji ora bisa ngilangi pentinge lan kabutuhan landing, kanthi cara landing parasut lan kanthi mobil udara, landing.
                Sing bakal dikarepake bakal gumantung ing kahanan. Kita duwe pasukan udara sing paling apik, lan paling ora kudu dilestarekake, malah luwih apik, uga kabeh angkatan bersenjata, kalebu formasi tank.
      6. +2
        9 2021 Juni
        Quote: tanker lawas
        Pasukan airmobile apik ing konflik intensitas rendah.

        Lan kita ora ngarep-arep wong liya - konflik kaya ngono, utawa jagad iki rusak.
        Quote: tanker lawas
        Ing konflik karo mungsuh sing padha, kamungkinan saka nggunakake wis suda banget amarga kahanan kang gawe jenuh saka pihak karo sistem pertahanan udara.

        Iki kanggo Angkatan Aerospace, sing ing konflik intensitas rendah bakal nyuda kabeh pertahanan udara mungsuh supaya helikopter bisa nransfer unit serangan udara.
        Quote: tanker lawas
        Dadi transfer helikopter mung bisa ditindakake ing wilayah kasebut minangka cadangan seluler kanggo "patching bolongan" utawa kanthi cepet mbangun upaya.

        Aku ora setuju karo kesimpulan iki - pesenan kanggo loro operator helikopter cetha nuduhake yen Staff Umum plans kanggo nggunakake formasi airmobile njaba wilayah kita, lan iku padha gumantung ing helikopter.
        Babagan panemu saka penulis artikel:
        Nganti saiki, masalah nggawe unit penerbangan Angkatan Udara durung rampung rampung. Brigade helikopter durung digawe, lan penerbangan tentara saka VKS terus nggawa paratroopers. Apa sistem kasebut bakal ditahan ora jelas. Penampilan penerbangan dhewe ing Angkatan Udara bakal menehi keuntungan sing jelas, nanging, pendekatan saiki uga konsisten karo tugas disetel. Iki wis bola-bali dikonfirmasi ing ajaran anyar.

        Aku setuju yen unit helikopter kudu dadi bagean saka divisi udhara minangka resimen sing kapisah, lan iki minangka masa depan. Aku percaya yen komandan unit airmobile kudu tanggung jawab kanthi lengkap kanggo negara lan kesiapan tempur unit helikopter - bakal ana luwih akeh, lan dheweke ora bakal lolos, nyalahake kegagalan tugas ing pilot helikopter. , amarga. dheweke bakal tanggung jawab kanggo kabeh.
        Aku duwe keraguan babagan brigade helikopter - sawayah-wayah aku ngerti, struktur resimen saka unit helikopter paling optimal kanggo kita, lan yen penulis mbuktekake kaluwihan saka brigade helikopter, mula proposal kasebut bisa dibahas.
        1. +1
          9 2021 Juni

          Lan kita ora ngarep-arep wong liya - konflik kaya ngono, utawa jagad iki rusak.

          Sayange, iki adoh saka kasus.
          Lan doktrin kita nggunakake senjata nuklir ing konflik non-nuklir ngandika mung yen ana ancaman kanggo eksistensi negara lan wong dhewe. Dadi nganti mungsuh njupuk Moskow, kita ora bakal ngeculake apocalypse nuklir.
          Kanggo serangan ing Kuriles, Jepang, bebarengan karo kabeh globe, kita ora bakal dibakar. Sampeyan kudu perang kanthi cara konvensional.
          1. -2
            9 2021 Juni
            Quote: tanker lawas
            Dadi nganti mungsuh njupuk Moskow, kita ora bakal ngeculake apocalypse nuklir.

            Ayo dibongkar, kepiye maneh - apa wae sing njupuk bom strategis AS sing gedhe-gedhe bisa dadi alasan kanggo serangan ing wilayahe dening pasukan nuklir strategis kita.
            Quote: tanker lawas
            Kanggo serangan ing Kuriles, Jepang, bebarengan karo kabeh globe, kita ora bakal dibakar.

            Dheweke ora bakal nyerang - dheweke ora duwe keberanian.
            Quote: tanker lawas
            Sampeyan kudu perang kanthi cara konvensional.

            Karo Amerika? Aku ora percoyo.
    2. -1
      9 2021 Juni
      Kutipan saka: psycho117
      Pranyata menarik: kita, ing pungkasan, pindhah menyang gagasan Angkatan Udara, pengin njaluk pasukan ekspedisi, kaya US Mareen Corp.

      Nanging, analog saka Divisi Airborne 101 Amerika lan Brigade Airborne 16 Inggris.
      Contone, Br.AA full-time saka Divisi Airborne 101st bisa nransfer 3 saka 9 pesawat sekaligus kanthi siji penerbangan ...
      Comrades senior pracaya sing ana DShD / DShBr. Angkatan Udara Federasi Rusia kakehan peralatan ... pangembangan Konsep anyar kanggo nggunakake Angkatan Udara (tampilan anyar) isih ana ing dalan ... sing utama ing proses reformasi Airborne Pasukan ora kalah karo kesiapan tempur ....
      Contone, Brigade Airborne 31st. (Ulyanovsk) minangka "brigade geni" saka negara-negara CSTO ing arah Asia Tengah, apa eksperimen sing ditindakake babagan nggawe unit mobil udara ing pangkalane ora bakal nyuda efektifitas pertempuran?
    3. -1
      9 2021 Juni
      Ora temenan. Pasukan Lintas Udara mbaleni Brigade Cahaya AS. Dheweke duwe paling akeh ing tentara: 13 brigade. Mung kendaraan transportasi (MRAP, kendaraan off-road, truk, helikopter) ing layanan, tank "cahya" ing mangsa ngarep. Ora ana bedane dhasar antarane infantri lan brigade udhara.

      11 brigade tank ing Tentara lan 5 ing Pengawal Nasional;
      7 brigade penyerang ing Tentara lan 2 ing Pengawal Nasional;
      5 brigade cahya (infantry, total 13) ing Tentara lan 20 ing Pengawal Nasional.
      5 brigade udhara;
      3 brigade serangan udara.
    4. 0
      9 2021 Juni
      Kutipan saka: psycho117
      Pranyata menarik: kita, ing pungkasan, pindhah menyang gagasan Angkatan Udara, pengin njaluk pasukan ekspedisi, kaya US Mareen Corp.

      Awit kita mbangun loro operator helikopter, lan mbok menawa luwih akeh bakal dipesen, mula kita bener-bener ngetutake dalan Amerika.
      Kutipan saka: psycho117
      Ing wektu sing padha, Amerika, sebaliknya, ngowahi marinade dadi marinir klasik.

      Ora mungkin kemampuan kita bisa dibandhingake karo pratelan Amerika ing saindenging jagad, mula kita ora bisa fokus kanthi lengkap, nanging kita bisa njupuk apa wae saka wong-wong mau.
      Kutipan saka: psycho117
      Carane lucu kabeh ternyata

      Aku sing strategi saiki katon ing mangsa saka armada beda, lan iki ngendi pancasan kuwi teka saka nalika tinimbang operator pesawat padha wiwit mbangun operator helikopter. Carane wicaksana iki bakal katon saka mangsa "Syria".
      1. 0
        26 September 2021
        https://www.popularmechanics.com/military/weapons/a36005513/us-marine-corps-historic-reinvention/
  4. +6
    9 2021 Juni
    Artikel babagan apa? Ora ana apa-apa ... Ora ana staf anyar, ora ana peralatan. Kajaba iku, ora ana visi kira-kira tugas lan standar. Mbokmenawa, artikel kasebut ditrapake kanggo ibu rumah tangga. M-iya....
  5. +1
    9 2021 Juni
    Ora ana teknologi - ora ana mobilitas. Mesthine, konsep BMD, minangka kendaraan pendhukung geni sing ngambang, sing dadi pembawa personel lapis baja kanggo skuad, ora nemokake aplikasi sing akeh, nanging iki ora ateges infantri murni kudu digawe saka. Angkatan Udara, tanpa kendaraan. Mobil lapis baja? Inggih, aku ora ngerti ... Kita ora duwe MRI klasik. Topan? Bisa uga. Nanging kanggo saiki, persis apa "bisa", lan carane technique iki bakal nuduhake dhewe
    ing database nyata durung cetha.
    Aeromobilitas? Apa kita duwe apa-apa kanggo nyedhiyakake? Mi-8? Mobil apik, nanging dheweke umur 55 taun nalika nedha awan! Mi-8 gedhe, abot, rame. Ora ana helikopter massal liyane sing katon.
    Umumé, ana pitakonan, nanging jawaban ....
    1. +1
      9 2021 Juni
      Ing operasi pertempuran nyata GAZ-66 ora mbuktekaken dadi apik banget, supaya Typhoon minangka panggantos apik banget kanggo wong.
      1. +1
        9 2021 Juni
        Ing kene sampeyan seneng mbandhingake rong mobil sing beda-beda saka rong jaman sing beda-beda. Siji-sijine sing padha duwe umum yaiku biaxiality.
        1. +1
          9 2021 Juni
          Minangka padha ngandika sadurunge - alesan bosok. Wis ing awal 80s kasedhiya engine KAMAZ karo 260 hp, kang tindak menyang BTR-80, uga dikenal windows wojo, kang tegese nggawe mobil kaya Typhoon wis bisa ing taun. Nanging waja awak digantung ing lawang.
          1. +1
            9 2021 Juni
            Topan, ing papan sing didorong, ora dibutuhake dina iki. Ersatz mobil waja. Nasibe yaiku PMC lan mburi lan dudu medan perang. Lan ing 80 mobil kaya Typhoon ora digawe kanggo alesan banget prasaja. Ana pengangkut personel lapis baja 80.
            1. +1
              9 2021 Juni
              Lan apa, BTR-80 narik howitzer D-30? Yaiku, sampeyan, supaya bisa ngomong, penganut perlucutan senjata Angkatan Udara ing babagan penghapusan artileri. Ora ana howitzer mandhiri, lan sampeyan uga pengin nyingkirake artileri sing ditarik. Kita bakal terus pindhah ing truk ngiringake. strategi apik, sampeyan ora perlu mungsuh karo pakar kuwi.
              1. 0
                9 2021 Juni
                Sampeyan iki sing dadi penganut perlucutan senjata, berjuang kanggo mlebu peralatan non-militer sing terus terang menyang pasukan. Traktor becik kanggo D 30 yaiku Ural. Nyatane, dheweke wis biasa. Lan BTR 80 ora ngrujuk menyang traktor bedhil, nanging kanggo sesanti ing USSR apa saiki disebut mobil wojo.
                1. +1
                  10 2021 Juni
                  Inggih, ya, mesthi, Ural tenda minangka impen utama. Sawetara wong-wong mau diobong ing sadawane dalan. Ing Afghanistan, dheweke lunga, apa sampeyan pengin ndeleng pengulangan kanthi cara apa wae?
                  1. 0
                    10 2021 Juni
                    Ing kahanan kasebut, Topan bakal ngadeg kanthi cara sing padha. Kurang nanging bakal ngadeg. Aku bakal ngandhani sampeyan rahasia. Penyergapan sing diatur kanthi bener kayata "Backhole of a column" mesthi entuk asil. Kemungkinan wis dikenal. Tujuane wis dingerteni. Liyane babagan teknik. Apa sing dituduhake Afghanistan.
                    1. +1
                      10 2021 Juni
                      Apa nyenengake kanggo nonton kerugian sanajan saka senjata cilik ing truk tanpa pertahanan?
                      Apa sampeyan ngomong babagan teknologi?
                      1. 0
                        11 2021 Juni
                        Apa Typhoon pancen duwe armor banget? 7,62 × 54 BB lan 12,7 ing Typhoon, ing Urals, ing Shishiga lan ing operator personel lapis baja, bakal padha efektif. 5,45 iki ya. Bentenipun punika staggering. Mung senjata sing dipilih adhedhasar perlindungan target. Kanthi bedhil mesin, dheweke ora bakal menek tank, nanging bakal njupuk apa sing bisa mateni tank kasebut. Lan senjata sing bisa dipateni Topan ora langka. Dadi dheweke dadi target umum.
                      2. +1
                        11 2021 Juni
                        Nanging tenan, iku dadi metu sing kita duwe Typhoon tanpa waja lan iku luwih apik tanpa waja ing kere? Saka endi pikirane babagan kerentanan saka 7,62, wis luwih kaya obsesi?
                      3. 0
                        11 2021 Juni
                        5 kelas pangayoman. Padha ngomong. Mung ora jelas apa iki ana ing konfigurasi dhasar utawa sing ditingkatake. Soale kadang jare kelas 3 SD. Kelas 5 ora nyekel armor-piercing 7,62 × 54. Nyatane, armor Typhoon luwih apik tinimbang armor personel carrier. Jendhela gedhe banget. Bobot iku padha. Axes kaping pindho minangka cilik. Ngganti jahitan nganggo sabun. Sampeyan bisa nggawe cathetan dhewe kanggo masa depan. Sanalika Typhoon perang, carane miwiti whining babagan pangayoman waja ora cukup lan kemampuan lintas negara dubious. Cangkang, kanthi cara, sawise modifikasi cilik minangka traktor kanggo D 30 cukup relevan.
              2. +1
                9 2021 Juni
                Quote: biasa wae
                GAZ-66 - truk mati-dalan.
                Typhoon - mobil waja.
                Eras beda, konsep aplikasi lan mulane fungsi.

                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Fungsi sing persis padha. Traktor kanggo D-30 lan operator kanggo kru tentara meriem, siji ringkih lan tanpa waja, liyane kuat lan wojo.

                Kutipan: Sergey Alexandrovich
                Lan apa, BTR-80 narik howitzer D-30?

                Apa GA-66 nggawa D-30?
                Iku ora muspra aku takon bab 105 Ferghana, sampeyan mikir ing subyek.
                Sampeyan muspra mbandhingake Gas-66 lan Angkatan Udara Topan. Typhoon diusulake ora kanggo ngganti Shishiga, nanging minangka pengganti BMD ing tatanan anyar Angkatan Udara. Malah yen Typhoon narik D-30, iki ora fungsi utama, nanging mung siji saka kapabilitas ngajokaken. Nyatane, D-30 bakal nggawa (yen ana ing layanan karo pasukan udhara formasi anyar) dudu Typhoon, nanging Ural lawas sing apik.
                1. +1
                  10 2021 Juni
                  Ural ora ndharat, iki kanggo informasi sampeyan lan ora nganggo waja. Waca ing pers mbukak carane latihan Kavkaz-2020, ing ngendi MI-26 dikirim dening Typhoons karo personel, lan MI-8 dening howitzers D-30 ing sling eksternal. Sing ujar babagan panggunaan Typhoon minangka traktor artileri.
                  Lan saka ngendi informasi babagan ngganti BMD karo Topan? Luwih kaya fantasi.
                  Lan saka ngendi semangat kanggo nggunakake kendaraan sing ora nganggo senjata, apa kerugian ing perang Afghan 11 ewu kendaraan pancen ora cukup nyengsemaken?
                  1. 0
                    10 2021 Juni
                    Kutipan: Sergey Alexandrovich
                    Ural non-landing, iki kanggo informasi sampeyan

                    Matur nuwun kanggo info. Aku, sing dadi wajib militer ing Angkatan Udara 104th, ora ngerti babagan iki. Kepiye carane aku ora bisa ngira babagan "cara landing" landing.

                    Kutipan: Sergey Alexandrovich
                    Lan saka ngendi informasi babagan ngganti BMD karo Topan?

                    Mbokmenawa saka kene
                    Subdivisi saka jinis anyar iki beda banget karo unit serangan udara lan parasut sing diwenehake dening struktur Angkatan Udara saiki. Batalyon kasebut ora duwe pengangkut personel lapis baja lan kendaraan tempur udhara..................................
                    Kacarita, pisanan kabeh, mobil lapis baja kanthi modul tempur sing dilengkapi meriam 30 mm bakal dituku. Banjur sistem anti-tank self-propelled ing pangkalan sing padha bakal mlebu ing pasukan.

                    Sampeyan ndeleng, kita ngrembug artikel ing kene, lan ora mbandhingake "konsep"
                    1. +1
                      10 2021 Juni
                      MI-26 mung bisa ngeterake Ural ing sling njaba, iki uga cathetan.
                      Lan kita ora ngomong babagan penolakan lengkap BMD, nanging mung babagan unit tartamtu ing kendaraan lapis baja. Sanajan aku ngakoni, aku ora kejawab titik kasebut ing artikel kasebut.
      2. +1
        9 2021 Juni
        Sergey Aleksandrovich.
        ZakVo utawa TurkVo?

        GAZ-66 - truk mati-dalan.
        Typhoon - mobil waja.
        Eras beda, konsep aplikasi lan mulane fungsi.
        1. +1
          9 2021 Juni
          TurkVO.
          Fungsi sing persis padha. Traktor kanggo D-30 lan operator kanggo kru tentara meriem, siji lemah lan tanpa waja, liyane kuat lan waja.
          1. 0
            9 2021 Juni
            Kutipan: Sergey Alexandrovich
            TurkVO.

            Apa tenan Fergana kaping 105?
            1. +1
              9 2021 Juni
              Ora duwe hubungan. Aku ngerti, wis suwe sadurunge.
            2. +1
              10 2021 Juni
              Aku ora ngerti yen jawaban kasebut bakal digunakake minangka provokasi, mula aku bakal luwih ngati-ati karo wong sing seneng ngangkut personel ing truk miring tanpa waja.
  6. 0
    9 2021 Juni
    Aku duwe risiko nggawe kesalahan gedhe, nanging miturut pendapatku ana divisi "ula lan landak" ing Angkatan Bersenjata USSR, ana DShD lan polisi lalu lintas minangka bagean saka Angkatan Udara, sing disebarake karo kabeh armada BMD saka " sing" ILs sing bagéan saka Angkatan Udhara lan padha DShBr (ing asas, paratroopers padha), nanging klebu ing pasukan lemah lan bawahan kanggo komandan saka distrik. Mung DShBrs iki "diencerake" amarga mung siji batalyon ing komposisi sing ditanam ing BMD, liyane ditransfer dening truk lan cara utama kanggo ndharat brigade kasebut mung helikopter. Mangkono, Angkatan Udara ngrampungake tugas-tugas strategis operasional ing teater operasi, lan "pendaratan" distrik-distrik kasebut melu pendaratan taktis kanthi cedhak karo unit liyane utawa dadi "brigade geni".
    Para ahli, tulung dibenerake yen aku salah.
    1. 0
      9 2021 Juni
      Kutipan saka forcecom
      lan ana DShBr (ing asas, paratroopers padha), nanging kalebu ing pasukan lemah lan bawahan kanggo komandhan saka distrik.

      Ana uga batalyon serangan udara kapisah ing saben tentara, i.e. ing GSVG, contone, padha direkrut kanggo siji brigade liyane, amarga. wadyabala ana lima. Ana uga brigade SPN, nanging subordinate kanggo kepala Intelligence, i.e. tindak ing kategori liyane, minangka keamanan.
      Pancen, brigade-brigade kasebut ora dadi bawahan saka komando Angkatan Udara lan luwih mobile amarga ora ana akeh jinis peralatan abot lan gaman Angkatan Udara, sing bisa digunakake kanthi luwih cepet, tanpa ngenteni tekane. unit Angkatan Udara menyang teater operasi iki.
      Aku pracaya yen perlu wis dawa kasep kanggo pindhah saka kakehan sentralisasi saka Angkatan Udhara, kang wis wadi wiwit kaping Soviet, lan nransfer kabeh tatanan sing langsung menyang distrik, ninggalake konco printah saka Angkatan Udhara mung kontrol, sinau. , pangembangan dokumen lan instruksi kanggo nggawa unit kasebut sabisa-bisa menyang bioskop sing arep digunakake.
      1. 0
        9 2021 Juni
        Kutipan saka ccsr
        Ana uga batalyon serangan udara sing kapisah ing saben tentara


        Supaya padha digawe kanggo link iki - "air eselon". Nanging njupuk menyang akun organisasi saka BP. karo spesifik tartamtu lan panentu peralatan kanggo kebangkrutan, supaya padha ing Angkatan Udhara. Lan yen perlu, sampeyan bisa ngirim maneh. Iki kaya rong resimen artileri ing divisi sadurunge perang. Lan ora siji, nanging liyane kasebar dening divisi antarane resimen bedhil. Banjur angel ngatur BP nyata ing unit (kanggo tentara meriem) ing bagean saka macem-macem pasukan.
  7. Eug
    0
    9 2021 Juni
    Dene kula, brigade serangan udara (airmobile) minangka bagéan saka tentara mung kuwi. Kabeh liyane, "luwih jero" tinimbang tugas tentara, yaiku pasukan khusus. Ing wilayah pesisir - "Marine" DShB. Minangka bagéan saka detasemen wewatesan - DShMG. Typhoon (sing dadi Angkatan Udara) - kanggo perusahaan polisi militer seluler. Mergo iki...
  8. -1
    9 2021 Juni
    Uga ing mangsa ngarep, wiwitan produksi lan pasokan senjata anti-tank self-propelled janji "Octopus-SDM1" wis samesthine. Peralatan kasebut wis diuji lan nampa rekomendasi kanggo diadopsi.

    Apa sampeyan mikir kaya ngono?
  9. 0
    9 2021 Juni
    Kabeh luwih gampang kanggo nerangake. Kita ora duwe jumlah pesawat transportasi kanggo nindakake nganti 5 divisi udhara kanthi kendaraan lapis baja full-time. BMD-1 lan -2 bakal langsung menyang jarum, istilah kasebut wis kadaluwarsa. BMD-4 iku siji lan setengah kaping luwih abot, paling, lan ora bakal bisa kanggo cepet nglengkapi kabeh pasukan udhara karo wong-wong mau. Iki ngendi landing helikopter tanpa waja teka (Mi-26 meh produk Piece, lan panggantos durung foreseen), kang tenan, sak konflik lokal, ndharat, kanggo sijine iku mildly, luwih asring saka parachute.
    1. 0
      10 2021 Juni
      Kutipan: Dimax-Nemo
      Iki ngendi landing helikopter tanpa waja teka (Mi-26 meh produk Piece, lan panggantos durung foreseen), kang tenan, sak konflik lokal, ndharat, kanggo sijine iku mildly, luwih asring saka parachute.

      Pancen, mobilitas sing dadi alasan utama peralatan abot kanggo Angkatan Udara kudu ditinggal, lan tumindake bakal saya mirip karo tumindak Brigade Airborne tingkat Distrik.
      Kajaba iku, peralatan pengintaian modern, kalebu UAV, bakal ngidini mungsuh langsung mbukak lokasi peralatan abot lan numpes ing mburine, tegese titik mbuwang kasebut ilang. Pramila gaman entheng, kalebu ATGM portabel manungsa, bedhil recoilless, mortir lan sistem pertahanan udara, ing mangsa ngarep bakal dadi jinis gaman utama kanggo unit udhara, yen mung amarga bakal luwih gampang kanggo nyamar lan bakal luwih gampang kanggo nransfer senjata kasebut kanggo penguatan.
      1. 0
        16 2021 Juni
        Aku mung wedi yen kebangkrutan kaya mengkono karo infantri motorized biasa ing waja rodha, iku bakal duwe wektu hard. Padha ora supaya gampang outplay amarga mobilitas, yen lagi ora gunung, alas utawa rawa.
        1. 0
          16 2021 Juni
          Kutipan: Dimax-Nemo
          Aku mung wedi yen kebangkrutan kaya mengkono karo infantri motorized biasa ing waja rodha, iku bakal duwe wektu hard.

          Kasunyatane yaiku perang darat kaya Perang Patriotik Agung ora diramalake maneh, nanging skenario konflik Siria bakal ditindakake ing mangsa ngarep. Dadi ora ana gunane yen ndharat nganggo piranti abot, luwih-luwih yen mungsuh ora duwe pasukan baris, lan tumindake luwih kaya serangan gerilya.
          1. 0
            24 2021 Juni
            Saliyane ing Suriah lan wong ing sandal, ana uga Donbass lan Karabakh, ngendi MBT lan kendaraan wojo liyane cukup migunani.
            1. 0
              25 2021 Juni
              Kutipan: Dimax-Nemo
              lan Karabakh, ngendi MBT lan kendaraan waja liyane padha cukup digunakake.

              Sampeyan bisa uga ora kejawab video babagan carane drone Turki, sing ana ing layanan karo Azerbaijan, ngrusak kendaraan lapis baja Armenia - katon, bisa uga ana sing bakal ngresiki sampeyan.
              1. 0
                Juli 10 2021
                Nanging apa, sawise iku, NATO wiwit decommission tank? Ing kana, wong-wong Armenia duwe pertahanan udara lan perang elektronik sing bisa ditindakake. Lan ing terrain sing rata, lan ora ing gunung, kabeh bisa beda.
  10. 0
    9 2021 Juni
    Ing gambar ndhuwur ing parade saka USSR Airborne Forces
    1. 0
      10 2021 Juni
      Kutipan: Igor Vorobyov
      ing parade Angkatan Udara USSR
      Deleng foto kasebut kanthi luwih teliti, ing USSR Angkatan Udara ora nganggo tunik biru, iki muncul sawise Uni, kaya perusahaan pengawal kehormatan, musisi ora duwe "susu abang", elang kaping pindho. umbul-umbule wong bugler.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"