Inggris Ajax: "kewan" aneh karo akeh cacat

24

Foto: MOD

Roh wektu


Bubar iki, Angkatan Bersenjata Inggris wis ana ing reformasi permanen. Iki utamané katon ing conto pasukan lemah. Ing wulan Maret, Departemen Pertahanan Inggris nerbitake tinjauan terpadu ing bidang Pertahanan lan Keamanan Kertas Komando Pertahanan, sing ngandhani babagan visi anyar babagan kahanan kasebut. Kekuwatan biasa pasukan darat bakal suda saka 82 dadi 72. Saka 225 jurusan tank Challenger 2 77 mesin bakal dibusak, lan 148 isih bakal nganyari kanggo versi. Tantangan 3. Wigati dimangerteni manawa Inggris mbatalake modernisasi BMP Prajurit sing paling sukses: ing mangsa ngarep, bakal dibuwang kabeh, ngganti karo kendaraan tempur Boxer Jerman-Walanda.


Foto: Rheinmetall

Ing babagan iki, kudu digatekake sejarah salah sawijining program pertahanan Inggris sing paling terkenal - kendaraan tempur Ajax. Kita ngomong babagan kulawarga kabeh kendaraan tempur anyar, nanging analogi karo Rusia "Armata", "Kurganets-25" lan roda "Boomerang" ora cocok ing kene. Inggris duwe sesanti tradisional dhewe saka kahanan, lan aku kudu ngomong iku luwih saka tartamtu.



Ajax kudu ngganti ing pasukan ora Warrior BMP (kang siji bisa pisanan mikir bab), nanging apa sing disebut Combat Vehicle Reconnaissance (CVR). Kulawarga kasebut, utamane, kalebu: kendaraan pengintaian tempur FV107 Scimitar, kendaraan pemulihan lapis baja FV106 Samson lan operator personel lapis baja FV103 Spartan. Kulawarga CVR wiwit taun 60-an lan saiki wis ketinggalan jaman ing pirang-pirang aspek.


Foto: POA(Foto) Hamish Burke/MOD

Apa sing ditawakake ing program anyar? Ajax ora luwih saka versi kendaraan tempur infanteri ASCOD, sing ana ing layanan karo pasukan darat Austria lan Spanyol.

Pilihan iki minangka asil saka integrasi jero kompleks industri militer Inggris menyang struktur komersial global lan ilang kamardikan "nasional". "Ora nggumunake yen proyek ASCOD-2 saka raksasa senjata internasional liyane, keprihatinan General Dynamics, dipilih minangka platform kanggo kulawarga Ajax sing janjeni kanggo tentara Inggris. Ing platform ASCOD, kendaraan tempur infanteri Ulan kanggo Austria lan Pissarro kanggo Spanyol digawe. Saliyane ing negara kasebut, platform kasebut ora dikarepake ing endi wae. Nanging, Kamentrian Pertahanan Inggris milih desain khusus iki, nanging diowahi kanggo nyukupi syarate, " приводит edition Gazeta.ru tembung Viktor Murakhovsky, editor-in-chief majalah Arsenal of the Fatherland

Bobot tempur normal platform universal Ajax yaiku 34 ton. Program Inggris kalebu enem jinis kendaraan lapis baja:

- Kendaraan pengintaian tempur Ajax;
- Armored personel carrier Ares;
- Kendaraan komando lan staf Athena;
- Kendaraan pengintaian teknik Argus;
- Repair mesin Apollo;
- Atlas Recovery kendaraan.


Ing 2014, Inggris mrentahake 589 kendaraan tempur kulawarga Ajax saka American General Dynamics. Jumlah persetujuan punika 3,5 milyar pound sterling, kang, aku kudu ngomong, iku akèh kanggo negara kaya Great Britain. Basis kabeh taman iki minangka kendaraan pengintaian tempur sing relatif "sederhana" miturut standar modern. Dheweke rencana ngirim luwih saka 200 unit.

Awak mobil kalebu wong telu, saliyane iku bisa kanggo nampung siji liyane. Persenjataan utama menara yaiku meriam 40mm. Kajaba iku, ing menara wis Heckler & Koch coaxial 7,62 mm L94A1 machine gun, peluncur granat kumelun lan stasiun gegaman remot kontrol bersenjata 7,62 mm machine gun. Mesin kasebut duwe sensor "maju".

Ares armored personel operator bobot 33 ton katon ora kurang ambigu: iku mbeta siji 12,7 mm machine gun ing instalasi remot kontrol saka senjata. Sekawan pasukan payung bisa ditampung ing jero: kanggo mbandhingake, wolung pasukan payung bisa ditampung ing jero Kurganets-25 Rusia.


Foto: Andrew Linnett/MOD

Masalah sing dicethakaké


Minangka asring kasus karo program ambisius, kangelan wis nggegirisi Ajax wiwit wiwitan. Tanggal pangiriman sing diumumake sadurunge ing 2017 wis suwe dilalekake: wakil pertama kulawarga - operator personel lapis baja Ares - mlebu pasukan mung ing 2019. Saiki total patbelas mesin saka varian iki wis dikirim.

Nanging, sanajan conto kasebut nyebabake kritik serius, sing nggawe wong ngomong babagan prospek program kasebut. Senadyan pengalaman ekstensif ngoperasikake ASCOD, ing kasus kendaraan berbasis Ajax, ana kekurangan kritis, kayata tingkat gangguan lan getaran sing dhuwur, sing ora ngidini kita ngomong babagan kemungkinan panggunaan efektif ing pertempuran. Pejuang bisa tetep ing Ajax nganti 90 menit. Prajurit nggunakake headphone mbatalake gangguan.

Inggris malah kudu nyetel watesan kacepetan 32 kilometer per jam: mung sijine, Ajax mung bisa akselerasi kanggo setengah kacepetan maksimum bisa. Iku uga menarik sing, minangka pengalaman wis ditampilake, mobil ora bisa kanggo aman liwat alangan luwih saka 20 centimeters, lan geter kuwat ora ngidini diperlokaké ing pamindhahan. Ing babagan iki, kudu dielingake manawa kendaraan tempur infanteri Inggris ora duwe stabilisasi meriam 30-mm L21A1 Rarden ...

Pakar Inggris ujar manawa kesulitan Ajax utamane amarga proteksi waja tambahan, sing nambah massa kendaraan tempur kanthi dramatis. Ing sisih liya, meh kabeh model anyar kendaraan lapis baja ngliwati "fase pertumbuhan" iki: luwih-luwih, amarga tren saiki nambah perlindungan operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri.


Ing keadilan, ana uga penilaian positif babagan program kasebut. Bener, padha teka saka pabrikan. "Pengujian anyar wis ngonfirmasi manawa akeh syarat kinerja kanggo kulawarga Ajax saka kendaraan tempur lapis baja wis ditemokake, kalebu sawetara kacepetan lengkap lan panyegahan alangan mbalikke," ujare General Dynamics ing pratelan.

Nanging program kasebut wis adoh banget kanggo ditinggalake. Lan masalah sing diterangake, ora ngetung konseptual, ora ana sing ora biasa. Conto sing jelas yaiku crita babagan carane Amerika pengin (lan terus pengin) golek pengganti kendaraan tempur infanteri M2 Bradley, lan crita nggawe M2 dhewe luwih saka indikatif, minangka film fitur "Pentagon". Wars" nyritakake ing wangun sing rada aneh.

Iku penting kanggo sebutno siji aspek liyane. Kanggo Inggris, sing ngurmati impen "nguripake keagungane sing biyen", program iki (kanggo kabeh biaya sing dhuwur) ora dadi kunci. Sepira pentinge kondisi armada lan Royal Air Force: kanggo wong-wong mau, sampeyan bisa sebagian kurban pasukan lemah. Kajaba iku, pilihan kasebut sithik. Program tempur Tempest generasi kaping enem Inggris mung kira-kira regane $ 60 milyar. Lan iki mung minangka bagean saka belanja pertahanan ing taun-taun sing bakal teka.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    10 2021 Juni
    konsep wis diganti, sadurunge Komplek militèr-industri kabeh negara makarya kanggo nimbali-serangan, saiki kanggo kanthong.
    1. -1
      10 2021 Juni
      Bisnis lan bathi wis nembus bidang iki. Utamane ing bidang internasional.
      Amerika ngremehake pesaing, ora ana sing pribadi.
      Ya, lan wong Eropa uga apik ... utamane wong Prancis nyegat kontrak kita saka wong India kanthi bantuan suap lan penipuan.
  2. 0
    10 2021 Juni
    Ares armored personel operator bobot 33 ton: saka persenjataan iku kaleksanane siji 12,7 mm machine gun ing instalasi remot kontrol. Papat paratroopers bisa ditampung ing njero
    Sawetara jinis mobil lapis baja.
    1. +6
      10 2021 Juni
      Iki dirancang kanggo ngganti cilik padha pengintaian armored personel operator "Spartan", nanging ora kaya iku uga dilindhungi.
      1. -1
        10 2021 Juni
        Kutipan: Sergey Sfiedu
        Iki dirancang kanggo ngganti cilik padha pengintaian armored personel operator "Spartan", nanging ora kaya iku uga dilindhungi.


        Lan ing kene ora:

        - Pertempuran intelijen mesin Ajax;
        - pengangkut personel waja Ares;

        Dadi mobil waja.
        1. +1
          10 2021 Juni
          Inggih? Yen jeneng ora ngemot tembung "pengintaian", iki mbatalake kasunyatan sing iki bener BRDM dilacak? Minangka operator personel lapis baja linear, padha tau digunakake Troudzhen, banjur diganti dening kendaraan tempur infanteri Warrior, lan Ares sabenere panggantos kanggo Spartan, kang wis tau dadi operator personel wojo linear. Lan yen sampeyan seneng banget, banjur ya, "gerbong waja". Inggris pracaya yen pasukan kuwi dibutuhake, ora perlu nggunakake kendaraan tempur infanteri gedhe ing ngendi sampeyan bisa njaluk karo operator cilik waja lan operator waja.
          1. -1
            11 2021 Juni
            Kutipan: Sergey Sfiedu
            Yen jeneng ora ngemot tembung "pengintaian", iki mbatalake kasunyatan sing iki bener BRDM dilacak?
            Tegese, wis ana
            - Pertempuran pengintaian mesin Ajax; ora cukup? BRM kanthi gaman lan optik sing kuat, apa dheweke butuh operator personel lapis baja senapan mesin kanthi cacat target sing cocog kanggo mbantu?
            Kutipan: Sergey Sfiedu
            Inggris pracaya yen pasukan kuwi dibutuhake, ora perlu nggunakake kendaraan tempur infanteri gedhe ing ngendi sampeyan bisa njaluk karo operator cilik waja lan operator waja.
            Opo pancen ngono, opo menurutmu mobil 34 ton cilik? HRC
            1. 0
              11 2021 Juni
              kendaraan pengintaian tempur Ajax; ora cukup? BRM kanthi gaman lan optik sing kuat, apa dheweke butuh operator personel lapis baja senapan mesin kanthi cacat target sing cocog kanggo mbantu?

              Inggris percaya yen dheweke butuh pengangkut personel lapis baja cilik. Apa sampeyan bisa ngira kenapa dheweke dibutuhake ing papan liya kajaba intelijen lan keamanan?
              Opo pancen ngono, opo menurutmu mobil 34 ton cilik? HRC

              Apa sampeyan mikir operator personel lapis baja 4 kursi gedhe? Bobot 34 ton, amarga digantung ing waja sing gedhe banget.
    2. 0
      10 2021 Juni
      Telung tanker lan asu prajurit prajurit
    3. +1
      10 2021 Juni
      Lan aja ngomong ... nanging apa jenis konsumsi bahan bakar mobil waja iki duwe, aku wonder ... "inti saben kilometer." Mesthi mbangun! Naglosaki, kita "seneng" kanggo sampeyan ....
    4. 0
      11 2021 Juni
      Iki kok minus? Yen mobil waja iki ditabrak, mung 4 pasukan terjun payung + kru sing bisa mati, yen ditabrak nganggo cangkang tank ATGM utawa Kurgan sing padha, bakal tikel kaping pindho paratroopers. Saenipun, perlu kanggo menehi saben pejuang mobil lapis baja.
  3. +5
    10 2021 Juni
    ... lan sajarah nggawe M2 dhewe luwih saka mbukak, minangka film fitur "Pentagon Wars" ngandhani ing wangun rada grotesque.

    Film sing apik, yen ana sing durung ndeleng, aku banget menehi saran supaya sampeyan nonton, aku njamin swasana ati sing apik sawise nonton.
    1. -1
      10 2021 Juni
      T-15 kita, lan "boomerang", uga ora ngerti ngendi kanggo "shove" ...
      1. +4
        10 2021 Juni
        Quote: Dedkastary
        T-15 kita, lan "boomerang", uga ora ngerti ngendi kanggo "shove" ...

        menarik ... padha nyurung minus, nanging ora ana bantahan, amarga aku bener.
        1. 0
          10 2021 Juni
          Mulane padha nyurung kontra, saka impotensi seksual. ngguyu
    2. 0
      10 2021 Juni
      Kutipan: Kucing Laut
      Aku njamin swasana ati apik sawise nonton.

      Ya, swasana ati sing apik sawise ndeleng. Kolonel Burton di-push bali karo "tiket serigala", lan kabeh pemalsuan iki ora mengaruhi karir lobbyist Umum Partridge ing kabeh. =_=
      PS Kanggo sing durung ndeleng - kutipan paling misuwur saka film:
  4. -1
    10 2021 Juni
    Quote: Pengarang
    Sekawan pasukan payung bisa ditampung ing jero: kanggo mbandhingake, wolung pasukan payung bisa ditampung ing jero Kurganets-25 Rusia.

    iki tabet sing 4 Yukay paratroopers manggoni panggonan 2 kaping luwih saka pasukan payung Russian - GMO asu panas lan bir nggawe piyambak felt, utawa sing bakal ana kaping pindho minangka akeh Ares armored personel operator kita Kurgan-25 armored personel operator.

    iku ora cetha carane "platform" ASCOD (ASCOD SV) bedo saka "platform" SCOUT SV.
    senajan ing kene maneh kebingungan karo naglicisms bisa - "platform" dhasar, platform munggah pangkat ing dalan cedhak railway. stasiun, program aksi, lsp.
    lan penulis kudu luwih ati-ati - 3,5 milyar pound.
  5. 0
    11 2021 Juni
    Inggris ora pengin senjata stabil kanggo dangu banget metu saka prinsip. Dipercaya manawa njupuk ing pamindhahan iku kabeh omong kosong, lan geni sing dituju kanthi apik mung bisa ditindakake kanthi mandheg. Ngelingi sanajan ing T-72, sawetara wong mandhegake stabilizer (supaya ora mateni salah sawijining kru) ...
  6. 0
    11 2021 Juni
    Saka 225 Tank utama Challenger 2 77 mobil bakal dibusak, lan liyane 148 nganyari kanggo Challenger 3 versi.

    Ana sing salah karo angka ...
    1. +1
      12 2021 Juni
      Kabeh bener. nomer 2 bingung, nanging iku bagéan saka jeneng Challenger 2 tank.
      1. +1
        12 2021 Juni
        Matur nuwun.
  7. +1
    12 2021 Juni
    Penulis nulis yen Ajax BRM minangka pengganti Simiter BRM lan ora dimaksudake kanggo ngganti Warrior BMP, banjur sakperangan alesan mbandhingake Ares BTR (ngganti Spartan BTR) babagan kapasitas landing karo Kurganets-25 BMP ( DUBM metu saka lambung). Baris kendaraan terpadu dirancang kanggo nglengkapi resimen kavaleri (pengintaian) lapis baja 4 sing padha karo batalyon, kalebu. brigade striker, i.e. mobil iku analog saka BRM-3K "Lynx" (adhedhasar BMP-3). Miturut cara, LAV-25 Korps Marinir sing kondhang uga minangka operator personel lapis baja, lan dudu kendaraan tempur infanteri utawa operator personel lapis baja, kanthi kapasitas pendaratan 6 wong. kelompok pengintaian saka 4 wong ajeg diangkut, i.e. ora regu infantri motorized, amarga batalyon bedhil MP piyambak lan perusahaan senior tumindak minangka infantri motorized nalika nggunakake AAVP-7A1 dilacak amfibi. Padha karo BRM M3 "Bradley" karo kru 5 wong, kalebu loro pramuka (malah ana sepedha motor ing DO), uga kalebu unit sing disebut. pengintaian daya militèr (pengintaian ing pasukan), lan ora covert, professing taktik kelompok kaki pengintaian cilik 4-6 wong, pisah dadi pasangan lan triple (kaya sniper).
    Lan Pentagon Wars minangka film sing digawe dening para amatir kanggo para amatir. Ing ngisor iki yaiku kanggo dangu kita ditemtokake kanthi konsep lan syarat kanggo BMP anyar, luwih tepat, kanthi syarat wektu kasebut (kita ngoyak BMP-1 / -2 sing ngambang, uga nganggo ATGM, celah lan cilik. kapasitas). Output, masing-masing, minangka BMP sing apik kanggo taun 80-an ing abad pungkasan. Siluet sing dhuwur - ya, kekurangan utama sing ana ing kabeh tank Amerika lan medium, rada diimbangi dening sudut negatif sing gedhe saka arah vertikal bedhil (menara dhuwur).
    1. 0
      13 2021 Juni
      Kutipan saka k_ply
      Penulis nulis yen Ajax BRM minangka pengganti Simiter BRM lan ora dimaksudake kanggo ngganti Warrior BMP, banjur sakperangan alesan mbandhingake Ares BTR (ngganti Spartan BTR) babagan kapasitas landing karo Kurganets-25 BMP ( DUBM metu saka lambung). Baris kendaraan terpadu dirancang kanggo nglengkapi resimen kavaleri (pengintaian) lapis baja 4 sing padha karo batalyon, kalebu. brigade striker, i.e. mobil iku analog saka BRM-3K "Lynx" (adhedhasar BMP-3). Miturut cara, LAV-25 Korps Marinir sing kondhang uga minangka operator personel lapis baja, lan dudu kendaraan tempur infanteri utawa operator personel lapis baja, kanthi kapasitas pendaratan 6 wong. kelompok pengintaian saka 4 wong ajeg diangkut, i.e. ora regu infantri motorized, amarga batalyon bedhil MP piyambak lan perusahaan senior tumindak minangka infantri motorized nalika nggunakake AAVP-7A1 dilacak amfibi. Padha karo BRM M3 "Bradley" karo kru 5 wong, kalebu loro pramuka (malah ana sepedha motor ing DO), uga kalebu unit sing disebut. pengintaian daya militèr (pengintaian ing pasukan), lan ora covert, professing taktik kelompok kaki pengintaian cilik 4-6 wong, pisah dadi pasangan lan triple (kaya sniper).
      Lan Pentagon Wars minangka film sing digawe dening para amatir kanggo para amatir. Ing ngisor iki yaiku kanggo dangu kita ditemtokake kanthi konsep lan syarat kanggo BMP anyar, luwih tepat, kanthi syarat wektu kasebut (kita ngoyak BMP-1 / -2 sing ngambang, uga nganggo ATGM, celah lan cilik. kapasitas). Output, masing-masing, minangka BMP sing apik kanggo taun 80-an ing abad pungkasan. Siluet sing dhuwur - ya, kekurangan utama sing ana ing kabeh tank Amerika lan medium, rada diimbangi dening sudut negatif sing gedhe saka arah vertikal bedhil (menara dhuwur).

      ukuran bakal tansah, nanging amba negatif punika plus kahanan, supaya dimensi luwih penting, luwih tepat, dimensi gedhe tansah minus.
      1. 0
        14 2021 Juni
        Siluet sing dhuwur - ya, kekurangan utama ... rada menehi ganti rugi ...

        Ora cukup? Utawa apa kita seneng waged anggun?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"