Senapan paling kuat adhedhasar AR-15

89
Senapan paling kuat adhedhasar AR-15
Shooter karo bedhil "Grendel Highlander"

Kaliber - gampang wedi
Kelangan tentrem ing salawas-lawase
Ing mripat - telulas milimeter,
Luwih tepat - rolas lan pitu,
Setengah inci - nggawe sampeyan gumeter
Langit lan bumi wujud,
Setengah inci kapisah
Saka pati mungsuhmu!
(Adam Lindsay Gordon)


Senjata lan perusahaan. Kepiye panemuan lair?



Ana sing seneng, nanging asring kedadeyan ing ngimpi. Contone, yen aku ngimpi mesin termal kanggo nggawe bagean saka umpluk, sing majalah Modelist-Constructor sapisan muji karo pujian gedhe, lan ing wayah esuk aku mung kudu sketsa lan nggawe. Dadi ing Januari 2001, tukang senjata Inggris Bill Alexander wis padha "sesanti" sing kudu ninggalake kabeh kene lan menyang Amerika Serikat. Lan sawise kabeh, ing tanah air, Bill wis dikembangaké Welasan jinis anyar senjata, lan cartridges kanggo wong. Nanging… wong lanang mau kepengen luwih maju.

Lan dheweke teka ing AS, lan sawise pirang-pirang taun desain, tes lan pangembangan, dheweke bisa nggabungake kartrij Beowulf kaliber 50 sing kuat (digawe ing 2001) karo senapan serbu ringan AR-15. Banjur, bebarengan karo Arne Brennan, dheweke ngembangake kartrid 6,5 Grendel lan maneh, adhedhasar AR-15, dheweke nggawe senapan kasebut. Dadi, adhedhasar rong kartrid iki 12,7 mm lan 6,5 mm lan, kanthi mangkono, rong bedhil kanggo kartrid kasebut, Alexander Arms® dibentuk, sing langsung menangake ceruk ing pasar senjata cilik AS. Senajan, iku bakal katon, apa mung ing pasar iki ora. Nanging manufaktur liyane "lengkungan" kudu nggawe kamar lan menehi panggonan kanggo perusahaan Alexander.


Heavy-tugas "Beowulf" lan sawetara cartridges kaliber 12,7 mm


Lan iki kanggo cartridges comparison kaliber 5,56x45 lan .50 Beowulf. Iku mung medeni ndeleng iku!

fasilitas Manufaktur Alexander Arms® dumunung ing Radford Arsenal ing Virginia kidul-kulon, lan ing kene ana 6,5mm Grendel Highlander lan 12,7mm Beowulf bedhil diprodhuksi - dina iki bedhil paling kuat saka kulawarga AR-15 ing pasar. cahya.


Amunisi lan majalah

Kasunyatan bilih proses nggawe senjata api rumit banget lan ora ana sing cilik-cilik mung ditampilake kanthi jelas kanthi conto bedhil Grendel. Perusahaan ngentekake akeh wektu kanggo nguji bahan kanggo rana supaya entuk manfaat sing paling apik. Kasunyatane, senapan iki nggunakake bolt ukuran sing padha karo kamar bedhil kanggo kartrid NATO 5,56x45 mm, nanging permukaan mburi bolt wis tambah saka 0,376 dadi 0,439 inci.

Ing taun 15, paduan Carpenter 1957 dipilih kanggo rana AR-158, kanthi jumlah belerang lan fosfor sing sithik. Panganggone bagean sing digawe saka campuran iki dikenal. Nanging, komposisi kaya mengkono iku cukup sensitif kanggo proses perawatan panas lan, yen regime iki ora maintained, klep digawe saka baja Carpenter 158 ora duwe kesempatan kanggo ngawula kanggo dangu. Sayange, iku mokal kanggo mung katon ing AR-15 bolt lan nemtokake apa wis panas dianggep bener utawa ora.


"Grendel Highlander"

Alexander Arms nguji akeh kelas gunmetal lan milih 9310, amarga baut sing digawe saka iku tahan luwih suwe tinimbang liyane. Logam iki ngandhut belerang lan fosfor rada luwih saka Carpenter 158 lan iki nggampangake perawatan panas kanthi bener. Baja "9310" uga ngandhut vanadium, sing menehi struktur gandum sing luwih padhet. Lan struktur padhet saka logam ndadekake retak kanggo mbentuk, supaya lugs bolt tahan maneh. Saiki baja iki digunakake ing saben bolt bedhil Grendel, sing nambah siklus urip.


Emblem perusahaan lan Rampung permukaan fosfat panrima

Rana penting banget, nanging senjata api apa wae, pisanan, tong. Senapan iki nggunakake laras 11 inci (279 mm), sing menehi energi moncong ing 200 yard (182 m) luwih gedhe tinimbang peluru 5,56 mm ing moncong nalika metu saka laras 20 inci ( 508 mm), sing mesthi luwih disenengi babagan jarak lan penetrasi.


Ing ngarep-mburi saka desain rampung Fantastic ngijini sampeyan kanggo masang macem-macem "body kit" kanggo iku, loro ing ngarep lan konco. "Picutty" dicap langsung!

Nggawe senjata api luwih cepet lan luwih gampang digunakake paling gampang kanthi mung nyepetake tong minyak. Antarane bedhil AR-15 sing didol ing AS, akeh sing wis kabukten duwe laras resmi sing cendhak (16 inci) sing ora mbutuhake dokumen miturut Undhang-undhang Senjata Api Nasional (NFA). Lan alesan kanggo popularitas tong minyak cendhak iku karo wong-wong mau ... "urip dadi luwih gampang." Senjata karo wong-wong mau luwih entheng, luwih gampang kanggo target, luwih gampang diangkut, lan nyimpen "laras cendhak" mesthi luwih trep.


Minangka sampeyan bisa ndeleng, bisa gampang dibusak lan bisa diganti karo liyane ...

Mulane, para perancang nyuda dawa tong minyak, ninggalake dheweke persis kaya sentimeter sing cukup kanggo nyebarake peluru lan ... nampung pemandangan lan optik tambahan.


Penampilan rana kanthi pipa gas lan lugs

Lan saiki Biro Alkohol, Tembakau, Senjata Api, lan Bahan Peledak (BATFE) wis ngliwati Amandemen Kapindho, supaya sampeyan saiki bisa nggunakake tong minyak sing luwih cendhek ing AR-15 tanpa kudu mbayar pajak tambahan $200. Iki mbokmenawa pisanan ing critanalika birokrasi pamaréntah nyimpen dhuwit konsumen tinimbang njupuk malah luwih saka wong, lan ing wektu sing padha menehi wong kesempatan kanggo seneng-seneng karo senjata sing dituku.

Dene senapan Beowulf .50 sing abot, dirancang kanggo ngrusak target gedhe ing jarak cendhak lan medium. Nggabungke linuwih dhuwur saka senjata gaya AR-15 / M16, iku uga cocok kanggo mburu babi feral, lan uga bisa digunakake marang elk, kebo lan bruwang. Ing wektu sing padha, senjata iki digunakake ora mung dening pemburu, nanging uga dening panguwasa kontrol mburu.


Kompensator rem moncong

Karabin ringan semi-otomatis Beofulf kanthi karakteristik senapan kaliber 45-70, nanging kanggo kaliber .50 sing mateni, uga nemokake aplikasi sing akeh ing lembaga militer lan penegak hukum. Balistik eksternal saka kartrid iki cocog kanggo njupuk ing wilayah kutha, ing ngendi peluru kasebut bisa mateni mobil lan penyerang sing nganggo rompi anti peluru. Ing wektu sing padha, kaca ngarep mobil ora mengaruhi jalur penerbangan peluru iki, uga panel awak. Sing, kaya ing cilik saka 9-mm "Great Wol", saka kang kesuwur Bonnie lan Clyde padha matèni, senjata iki ora bakal ngidini kriminal kanggo ndhelikake ing mobil saka geni penegak hukum.


Munculé bedhil "Beowulf"

Senapan Beowulf uga dibangun watara panrima Alexander Arms standar. Nanging mung bagean ndhuwur sing duwe bolongan ejeksi kartrij sing rada ukurane kanggo njamin linuwih 100% saka kartrij sing luwih kenthel tinimbang kartrij 6,5 mm. Laras 11-inci, digawe saka baja vanadium krom-molybdenum lan nduweni karakteristik kekuatan dhuwur.


Kompensator rem moncong liyane


Lan pungkasane, iki siji ... mung dibusak saka PTRD!

Handguard, free floating, Manticore Arms Transformer. Desain kasebut ngidini sampeyan masang macem-macem aksesoris kasebut.

Mesthi wae, kanggo sukses komersial senjata sing didol ing pasar, warnane penting banget ... Jaman senjata monophonic surem, animasi, ngomong, mung dening werna cahya saka kayu polesan, wis suwe banget saiki. Saiki tren iku senjata warna, kanthi bokong lan ngarep-mburi saka macem-macem werna, nganti abang padhang.


Lan iki carane kompensator moncong iki katon ing laras bedhil

Dadi Alexander Arms® ora kalah karo wong liya babagan iki. Antarane pilihan Paint nawakake kanggo panuku potensial ijo peteng, bumi peteng, titanium, tembaga obaran, kobalt lan sniper werna abu-abu, sanajan ireng isih digunakake minangka sadurunge. Menyang konsumen, perusahaan malah ngetokake sampel kanthi bokong sing ora bisa diatur kayu, genggeman pistol lan lengen kayu sing padha (!) Saka kayu walnut. Nanging, sacara lahiriah, ora katon apik banget kaya conto "modern" paling anyar.

Rifle "Ulfbert" .338 Lapua Magnum ngadeg ing baris saka bedhil Alexander rada loro. Iki dirancang kanggo murub karo kartrid penembak jitu khusus 8,6 × 70 mm ing "target pertumbuhan" ing jarak nganti 1800 m. Iki digunakake ing Afghanistan, Irak lan malah ing Ukraina. Nanging isih, dheweke ora, supaya bisa ngomong, pasuryan saka perusahaan iki.

PS


Foto dening Mark Fingar digunakake kanggo desain materi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

89 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    20 2021 Juni
    Aku dijupuk saka 458 jus. Wangsulane isih padha. 450 bushmaster liyane ing gapura padha. Nanging amunisi banget larang, ora kanggo sebutno bedhil. Yen sampeyan duwe rig lenga dhewe lan kepinginan kanggo ponton ing ngarepe kanca, sampeyan bisa tuku, nanging ora nggawe akeh pangertèn.
  2. -6
    20 2021 Juni
    Aku luwih seneng Kalash ing werna emas ... kaendahan ... nah, iki masalah rasa.
    Mesthine, senapan sing kuat ing pertempuran cedhak ora apik banget, peluru bakal ricochet lan mabur bali menyang bathuk ... bakal nyebul setengah sirah.
    Carane recoil karo kartrij kuat kuwi mengaruhi akurasi shooting, sampeyan ora bisa njupuk akèh amunisi ing rute.
    Apa daya tahan ing polusi lan suhu sing sithik?
    Thanks Vyacheslav kanggo artikel. hi
  3. + 14
    20 2021 Juni
    Aku disenengi artikel. apik
    Aku krungu babagan otomatisasi AR-15 adhedhasar efek langsung saka gas bubuk langsung ing pigura bolt, lan babagan modifikasi adhedhasar efek saka gas bubuk liwat piston ing pigura bolt.
    PS Bill Alexander iki pacangan gedhe saka mitos lan legenda, kang disambungake loro mungsuh kuna Beowulf lan Grendel. nglirik
    1. +4
      20 2021 Juni
      Kutipan saka Lynx2000
      ... babagan modifikasi adhedhasar efek saka gas bubuk liwat piston ing operator bolt.

      Yen aku elinga bener, HK416 kuwi bedhil otomatis, wis piston gas.
      1. +1
        20 2021 Juni
        Kutipan saka Nemo
        Yen aku elinga bener, HK416 kuwi bedhil otomatis, wis piston gas.

        Uga, Zig-Sauers saka seri 516, 716-Gen-2 lan MCX (sanajan pungkasan AR-15) mung setengah.
  4. +4
    20 2021 Juni
    Aku ngerti manawa artikel kasebut diterjemahake, nanging uga kudu dingerteni manawa, miturut prinsip sing padha, produsen wunderwaffle Ukrainia saka AR-15 nggawe senapan sniper Zbroyar-10 ing kamar kanggo 308 babak. Kajaba iku, dheweke pengin ngganti SVD ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Sing. kanggo introduce bedhil, siji bisa ngomong, produksi siji lan, patut, ing rega larang banget amarga laras diimpor lan komponen liyane, lan cartridges, tinimbang SV Dragunov majeng teknologi lan taktik.
    1. -6
      20 2021 Juni
      Apa wae sing dikarepake ing Natu, mula dheweke nyawiji kaliber. Kajaba iku, dheweke ora duwe lan ora duwe produksi kartrij dhewe.
    2. +1
      20 2021 Juni
      Produsen wunderwaffle Ukrainia saka AR-15 nggawe senapan sniper Zbroyar-10 kanthi 308 puteran. Kajaba iku, dheweke pengin ngganti SVD ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Sing. kanggo introduce bedhil, kita bisa ngomong produksi siji

      Dheweke diganti, ora ana SVD ing Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging ora mung siji zbroyar.
    3. 0
      22 2021 Juni
      Shotgun kaliber 308 nggunakake basa AR 10, dudu AR 15
      1. 0
        22 2021 Juni


        comparison 5,56 panrima kaliber lan 308 panrima kaliber
    4. 0
      Juli 12 2021
      Varian 308 digawe kanthi basis Ar-10, iki minangka sistem independen, ora perlu kanggo ngenali AR-15 lan AR-10, mung pipa bokong sing padha.
  5. +6
    20 2021 Juni
    Sing nggumunake, Ar15 ngidini sampeyan nggawe bedhil kanggo macem-macem kaliber bedhil populer lan entuk analog SVD sing apik ..... malah luwih kuat lan akurat (gumantung saka kartrid). Nanging skema AK ora ngidini ... Yugoslavia mung nyoba nggawe senapan sniper ...
    1. +1
      20 2021 Juni
      Kutipan saka Zaurbek
      Nanging skema AK ora ngidini ...

      "Senapan penembak jitu Kalashnikov, SVK - senapan sniper prototipe, diusulake dening M. T. Kalashnikov ing taun 1959 ...." SVK

      SVK-2016
      Senapan penembak jitu Kalashnikov, senapan penembak jitu sing diadopsi dening Angkatan Bersenjata Rusia ing 2016, wiwit mboko sithik ngganti SVD lawas. Iki adhedhasar sistem SVK, sing diusulake ing taun 1959 dening Mikhail Kalashnikov.
      Dawane senjata lan bobote dikurangi. Kanggo SVD, dawane 1225 mm, lan kanggo SVK-2016 - 1205 mm. Ana akurasi dhuwur nalika njupuk. Senapan uga cocok kanggo kahanan pertempuran cedhak.
      Jarak pandang: 1200 m
      Dispersi ing jarak 100 m: 30 mm
      Iki saka wiki
      Kanggo kula, cara iki SVD katon luwih padhet.
    2. -1
      21 2021 Juni
      svd dipercaya lan nyerna bubuk mesiu sing ala. dadi ora analog. kelas linuwih beda. svd kanggo perang amba lan infantri baris. adhedhasar AR15 mung kanggo mesiu apik. lan ora kanggo perang gedhe.
      1. +1
        21 2021 Juni
        Mung Mungkin padha nggawe massively apik bubuk mesiu?
        1. -1
          21 2021 Juni
          ya saiki padha diikat karo bubuk mesiu sing apik. nanging aku ngomong bab kasunyatan sing desain beda lan linuwih beda gawan ing desain. lantai minangka kabeh-wheel drive KAMAZ lan traktor rodha karo cart. padha nanging beda tujuane
          1. 0
            21 2021 Juni
            Ya ...... nanging kejenuhan tentara sing nganggo bedhil lan pemandangan sing kaya ngono saya tambah akeh ....... lan kita, corny, bakal kelangan prajurit liyane .... lan ing SVD isih ana sing padha. tong, kartrid lan pso -one....
            1. -1
              21 2021 Juni
              kanggo prajurit, cukup SVD utawa SVK kanthi kartrij berkualitas tinggi. ing pandelengan saka topik. sniper duwe orsis t5000. kaya aku ngerti saiki, chip punika ngarsane pinter, kaya ing tank, ngukur jarak, meksa, Kelembapan, suhu, angin, kacepetan lan arah target lan njamin hit saka dijupuk pisanan. minangka kanggo kartrid lan gaman, nganti lan kasedhiya cukup, tundhuk kualitas. lan kosok balene - menehi AP15 kanggo $ 500 kanthi ngarsane lan kartrij kanggo prajurit lan kekalahan prajurit iki dijamin. Aku pengin ujar manawa sukses Marxman ing mangsa ngarep ora ana ing AR15. kartrid SVK SVD sing cukup dhuwur lan tampilan modern. Bisa uga ana kartrid sing luwih kuwat.
              1. 0
                21 2021 Juni
                Paling ora ana AK kanthi tong minyak lan pandelengan sing abot ... lan kaya SVD kanthi pemandangan x8 utawa x10 modern (Kanthi lampu wengi), nanging kanggo spesialis kaya Orsis, nanging pabrik (massa) lan regane ora. kaya montor mabur. Orsis minangka barang sing larang.
                1. -1
                  22 2021 Juni
                  [/ quote] [quote = Zaurbek] Paling ora ana AK kanthi tong minyak sing abot lan ndeleng ... lan kaya SVD kanthi pemandangan modern x8 utawa x10 (Kanthi lampu wengi), nanging kanggo spesialis kaya Orsis, nanging pabrik (massa) lan regane ora kaya pesawat. Orsis minangka barang sing larang.

                  abot kalash-svk, t5000 kanggo tong minyak akurat misale jek ora larang. ana ora cukup pinter kabeh-weather pandelengan lan Mungkin kartrij iki ngalembana luwih kuat kene, misale jek 408. iku tetep saturate tentara t5000 lan SVK
    3. Komentar wis dibusak.
    4. 0
      27 2021 Juni
      Sapa sing ngomong iki? AK ngidini, lan tanpa nambah dimensi kothak, ora kaya AR, kanggo nggawe senjata nganti 30-06 - Vepri padha.
  6. +1
    20 2021 Juni
    ayu!!!! apik
  7. -2
    20 2021 Juni
    Topi lengkap, dudu senjata. Kartrid kasebut apik kanggo mburu, amarga amarga kaliber gedhe, kabeh energi kasebut ditransfer menyang korban tanpa ngrusak bangkai. Kajaba iku, nalika mburu bruwang, celeng lan elk, biasane njupuk ing jarak nganti 100 meter ing kahanan taiga Rusia. Lan ing savannah Afrika, dheweke njupuk ora luwih saka 300 meter. Lan mulane, kecepatan awal peluru ora penting banget, energi peluru luwih penting. Nanging kanggo mburu ergonomics P-15 karo grip pistol ora utamané trep. Pranyata R-15 karo kartrid kuwi ora ana gunane minangka gegaman militèr, lan ora trep banget minangka gegaman mburu.
    1. +6
      20 2021 Juni
      Amerika Serikat nduweni populasi pelarut lan pasar senjata sipil sing maju. Macem-macem monsters Firearms dikarepake ing antarane para penggemar, sing ora ditrapake kanggo mburu utawa ing urusan militer, nanging mung kanggo njupuk ing jarak tembak, kanggo gumunggung kanca sing padha.
      1. +2
        20 2021 Juni
        Inggih, mung minangka senjata eksotis, sing wong Amerika dadi srakah. Ing njaba AS, senjata kasebut ora bakal dikarepake.
    2. +1
      20 2021 Juni
      Ing Federasi Rusia ana analog saka .50 kaliber .... uga karo silencer. Ora topi?
      1. -4
        20 2021 Juni
        Cocog mung minangka senjata penembak jitu kanthi silencer, kanthi kecepatan moncong 300 m / s, nduweni energi 50 J kanthi peluru 2250 gram, sing ngidini njupuk efektif ing jarak nganti 400 meter.
        1. +2
          20 2021 Juni
          50 gram peluru

          ana 76g
  8. +5
    20 2021 Juni
    Nalika aku ndeleng M-16, AR-15 lan modifikasi, aku seneng kirik saka genius perancang senjata Amer! Tombol kanggo ngirim rana ing sisih tengen njalari kula bungah utamané inexpressible. Miturut statistik Amer, babagan saben sepuluh majalah sing dilengkapi, kartrid ora dikirim menyang kamar ing kondisi operasi normal. Sing. yen ora ana bledug, pelumas, suhu negatif, lan liya-liyane, kartrid pisanan majalah kasebut kanthi stabil macet ing lawang mlebu kamar. Mulane, tanpa tombol iki, uga, ing sembarang cara. Super!
    1. +3
      20 2021 Juni
      Mulane, tanpa tombol iki, uga, ing sembarang cara. Super!

      Dikantuk! belay
    2. +5
      20 2021 Juni
      Quote: Tukang listrik lawas
      Nalika aku ndeleng M-16, AR-15 lan modifikasi, aku seneng kirik saka genius perancang senjata Amer! Tombol kanggo ngirim rana ing sisih tengen njalari kula bungah utamané inexpressible. Miturut statistik Amer, babagan saben sepuluh majalah sing dilengkapi, kartrid ora dikirim menyang kamar ing kondisi operasi normal. Sing. yen ora ana bledug, pelumas, suhu negatif, lan liya-liyane, kartrid pisanan majalah kasebut kanthi stabil macet ing lawang mlebu kamar. Mulane, tanpa tombol iki, uga, ing sembarang cara. Super!

      Sa adoh aku ngerti, masalah sing gegandhengan karo dipakani saka majalah, lan mulane padha mbukak 2 cartridges kurang, lan iku cukup mesin dipercaya, kita nggunakake banget aktif ... ing kasunyatan, sembarang gegaman punika mekanisme Komplek sing mbutuhake. operasi sing tepat lan netepi nuansa ...
    3. +5
      21 2021 Juni
      kira-kira saben sepuluh majalah kebak dimuat ana ing kartrij ing kamar ing kahanan operasi normal. Sing. yen ora ana bledug, pelumas, suhu negatif, lan liya-liyane, kartrid pisanan majalah kasebut kanthi stabil macet ing lawang mlebu kamar.

      Mesthi, kita mesthi ora bakal weruh bukti kanggo fantasi ala sabanjure, ta?
      Cetha yen ing ndhuwur ditulis omong kosong. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing miturut standar acceptance militèr saka Angkatan Bersenjata AS MIL-DTL-70599B tanggal 20 Januari 1994, jumlah maksimum allowable sembarang wektu tundha nalika murub kanggo M4 / M4A1 senapan serbu 9 saben 6000 nembak. kanggo sampel individu saka klompok kontrol 4 bedhil serbu lan 22 saben 24 poto (000 dijupuk saka saben machine gun) kanggo kabeh klompok kontrol. Yen syarat ora ketemu, ENTIRE batch mesin ditolak, acceptance ora pass lan bali menyang Produsèn (mesthi, tanpa mbayar pesenan).
      Saiki saka ngendi asale "tombol sing luwih cedhak", sing inisiatif lan sebabe. Bener, sampeyan kudu miwiti kanthi kasunyatan manawa AR-10 utawa AR-15 asli ora duwe. Desainer ora weruh kabutuhan kasebut. Wakil-wakil saka DAPRA uga ora weruh perlu kanggo iku.
      Para jenderal tentara meksa kalebu pilihan iki ing desain kasebut. Alesan kanggo iki ora ana hubungane karo desain AR15 / XM16 dhewe, mung ing senapan M1 Garand lan M14 sing sadurunge ana ing layanan ana pilihan (amarga kasunyatan sing nangani cocking kaku. disambungake menyang pigura bolt) yen perlu, "ngirim" rana kanthi manual. Ing cilik saka M1 "Garand" karo Pack loading, iku cukup ajeg dibutuhake ing laku - nalika ngemot Pack anyar kanggo ngganti sing wis digunakake, prajurit, supaya ora jotosan karu ing driji, nyekeli bedhil. gagang bolt karo telapak tangan. Dadi, nalika gagang dirilis, rana ora tansah maju kaya sing dikarepake - kadhangkala kudu didorong kanthi manual (sawise rana ditutup lan bedhil bisa digunakake kanthi normal). Sadurunge, kekurangan kemampuan kanggo nutup rana kanthi manual minangka salah sawijining alasan kanggo nolak pesaing M14 - senapan T48 (uga nee FN FAL), saengga kanggo nyepetake harmonisasi syarat seragam kanggo senjata, XM16 ditambahake. kondhang "tombol nutup rana".
      1. -1
        21 2021 Juni
        Kutipan saka Terran Ghost
        kira-kira saben sepuluh majalah kebak dimuat ana ing kartrij ing kamar ing kahanan operasi normal. Sing. yen ora ana bledug, pelumas, suhu negatif, lan liya-liyane, kartrid pisanan majalah kasebut kanthi stabil macet ing lawang mlebu kamar.

        Mesthi, kita mesthi ora bakal weruh bukti kanggo fantasi ala sabanjure, ta?
        Cetha yen ing ndhuwur ditulis omong kosong. Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing miturut standar acceptance militèr saka Angkatan Bersenjata AS MIL-DTL-70599B tanggal 20 Januari 1994, jumlah maksimum allowable sembarang wektu tundha nalika murub kanggo M4 / M4A1 senapan serbu 9 saben 6000 nembak. kanggo sampel individu saka klompok kontrol 4 bedhil serbu lan 22 saben 24 poto (000 dijupuk saka saben machine gun) kanggo kabeh klompok kontrol. Yen syarat ora ketemu, ENTIRE batch mesin ditolak, acceptance ora pass lan bali menyang Produsèn (mesthi, tanpa mbayar pesenan).
        Saiki saka ngendi asale "tombol sing luwih cedhak", sing inisiatif lan sebabe. Bener, sampeyan kudu miwiti kanthi kasunyatan manawa AR-10 utawa AR-15 asli ora duwe. Desainer ora weruh kabutuhan kasebut. Wakil-wakil saka DAPRA uga ora weruh perlu kanggo iku.
        Para jenderal tentara meksa kalebu pilihan iki ing desain kasebut. Alesan kanggo iki ora ana hubungane karo desain AR15 / XM16 dhewe, mung ing senapan M1 Garand lan M14 sing sadurunge ana ing layanan ana pilihan (amarga kasunyatan sing nangani cocking kaku. disambungake menyang pigura bolt) yen perlu, "ngirim" rana kanthi manual. Ing cilik saka M1 "Garand" karo Pack loading, iku cukup ajeg dibutuhake ing laku - nalika ngemot Pack anyar kanggo ngganti sing wis digunakake, prajurit, supaya ora jotosan karu ing driji, nyekeli bedhil. gagang bolt karo telapak tangan. Dadi, nalika gagang dirilis, rana ora tansah maju kaya sing dikarepake - kadhangkala kudu didorong kanthi manual (sawise rana ditutup lan bedhil bisa digunakake kanthi normal). Sadurunge, kekurangan kemampuan kanggo nutup rana kanthi manual minangka salah sawijining alasan kanggo nolak pesaing M14 - senapan T48 (uga nee FN FAL), saengga kanggo nyepetake harmonisasi syarat seragam kanggo senjata, XM16 ditambahake. kondhang "tombol nutup rana".

        sak perang tegang ing bubuk mesiu apik, malah Kalash, amarga soot, bakal mbutuhake ngirim karo mlaku. AP15 mbangun langsung dadi masalah "kobong". lan yen bubuk mesiu luwih murah kaya ing Vietnam? kene jenderal Amer padha bener.
        1. +3
          21 2021 Juni
          Inggih, ing kene carane - sistem karo stopkontak gas "langsung", padha, ing asas, sayangé, dibedakake dening tambah (dibandhingake karo sistem piston gas) sensitivitas kanggo kualitas mesiu lan pelumas.
          Mung yen departemen militer Amerika bisa digunakake kanggo kasunyatan manawa perusahaan kompleks industri militer AS, ing Perang Dunia I lan ing Perang Dunia II, sejatine makarya "ing kahanan omah kaca" (dibandhingake karo sing khas. kahanan kerja perusahaan industri militer Uni Soviet nalika Perang Patriotik Agung). Perang mung kaya ngono.)
          Mulane, desainer Y. Stoner dhewe, lan insinyur desain perusahaan Colt, ngirim batch pisanan bedhil XM16, mesthine manawa komposisi bubuk mesiu ing kartrid bakal "bener, miturut rekomendasi pabrikan. " Dheweke mbokmenawa ora nganggep apa-apa liyane ing ramalane.
          Kanthi AK domestik, kahanan kasebut pancen sebaliknya. Lan Mikhail Timofeevich dhewe, lan pejabat GAU (Direktorat Artileri Utama) Min. pertahanan USSR kanggo Perang Patriotik Agung wis tutul paling langsung. Lan mulane, paling kamungkinan, padha pesti nerusake saka pangerten sing "ing kahanan pertempuran" tinimbang bubuk mesiu normal cartridges bisa ngemot "manure pitik garing", lan pelumas ora bakal "disaranake khusus dening pabrikan senjata", nanging siji sing kasedhiya. Nganti lenga mesin bekas saka mesin tank.
    4. 0
      27 2021 Juni
      Statistik apa? ora repot menehi link menyang otkel apa sampeyan njupuk? AR, mesthi, rodok olo ing linuwih lan survivability kanggo AK, nanging ora perlu kanggo mbaleni crita saka abad kepungkur - "maju bantuan" muncul ing M16 ing panjalukan saka militer, lan iku ora amarga telat. , nanging kanggo kasunyatan sing warriors mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing ing cilik saka undercovering rana, ing Boten kados M14 padha, iku ora bisa kanggo nutup kanthi manual, wiwit nangani cocking ora rigidly disambungake menyang pigura, lan dianggo. mung ing siji arah.
    5. 0
      Juli 12 2021
      Inggih, sampeyan exaggerate kemungkinan gagal, nanging ana tenan masalah. Uga rusak toko. Umumé, majalah ing AR-15 ora perlu tipis, ora kaya sistem AK. Mulane, baja isih digunakake, kekuatane luwih apik tinimbang plastik.
      Ora ana sing salah karo pangirim dhewe.
  9. +5
    20 2021 Juni
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich kanggo artikel Minggu sing menarik. Ek, sampeyan bisa "mloncat" wiwit akhir abad 19 nganti modern.
    Wong, aku duwe sikap ambivalent menyang AR, nanging ing .50 kaliber .... Ya!
    1. + 11
      20 2021 Juni
      Sugeng enjing Nazari. Aku ora milih materi kanggo publikasi. Ana 6 ing "drive" sampeyan bisa milih, nanging editor milih iki. Dheweke ndeleng luwih apik!
      1. 0
        20 2021 Juni
        Lan carane kartrid .50 kal kuwi dibandhingake karo Rusian padha? Kanggo bedhil karo silencer kang?
      2. +4
        20 2021 Juni
        Vyacheslav, matur nuwun kanggo informasi. hi
        Iku menarik kanggo maca, nanging aku ora weruh kamungkinan nggunakake "senjata" iki ing kahanan pertempuran nyata. Nanging Amerika seneng dolanan kasebut lan seneng tuku, uga, kanggo kesehatan, yen ana dhuwit ekstra. eseman
        1. +5
          20 2021 Juni
          Kutipan: Kucing Laut
          Nanging wong Amerika seneng dolanan kaya ngono lan seneng tuku.

          Persis...
  10. +1
    20 2021 Juni
    https://m.youtube.com/watch?v=w4kIdn3Tljk
    Video nembak bedhil iki ing mode otomatis (ing ranch Matt).
  11. 0
    20 2021 Juni
    Sistem kasebut padha karo "Exhaust" kita. Bener, ora meneng, nanging intine padha. Amunisi "Beowulf" kanthi energi 3200 J. Kita subsonik, nanging peluru luwih abot.
    1. 0
      Juli 12 2021
      Dadi "noiselessness" digayuh kanthi nginstal piranti muzzle sing cocog
  12. -5
    20 2021 Juni
    Beowulf iku omong kosong. Sampeyan kudu nindakake langsung ing 12,7x108. Utawa malah ing 14,5. Kaliber gedhe ora ngidinke kompromi.
    1. +7
      20 2021 Juni
      Kabeh sing kasebut ing ndhuwur minangka kompromi: wong Amerika sing sejati kudu nggawe bedhil kanthi ukuran 30x173 mm saka GAU-8 Avenger. wassat
      1. -2
        20 2021 Juni
        Iki wis kakehan, iku ora kasus rifleman kanggo meddle ing artileri. Nanging kerja keras karo kartrid Beowulf cilik iki, nalika ana sing kaliber gedhe, pancen nyenengake lan rasa ora enak.
        1. +3
          20 2021 Juni
          Quote: Basarev
          Iki wis kakehan, iku ora kasus rifleman kanggo meddle ing artileri.

          Kanggo wong normal - ya ...
          Nanging, Amerika seneng gawe kaget masarakat. :)
        2. -1
          21 2021 Juni
          iku kaya beowulf lan 12,7x108 iku temen beda. beowulf meh peluru saiga 20k, sethitik luwih akurat. lan kartrid saka bedhil mesin abot Luwih kuwat. kang tegese sampeyan kudu massa kanggo dampen recoil. gaman bobot 5kg lan 25kg iku beda kelas?
    2. 0
      20 2021 Juni
      Mangga)))

      https://www.youtube.com/watch?v=-XKeRjX9Vbs

      https://www.youtube.com/watch?v=B7gavxEMNOw
  13. + 11
    20 2021 Juni
    Ing taun 15, paduan Carpenter 1957 dipilih kanggo rana AR-158, kanthi jumlah belerang lan fosfor sing sithik. Panganggone bagean sing digawe saka campuran iki dikenal. Nanging, komposisi kaya mengkono iku cukup sensitif kanggo proses perawatan panas lan, yen regime iki ora maintained, klep digawe saka baja Carpenter 158 ora duwe kesempatan kanggo ngawula kanggo dangu. Sayange, iku mokal kanggo mung katon ing AR-15 bolt lan nemtokake apa wis panas dianggep bener utawa ora.
    ...
    Alexander Arms nguji akeh kelas gunmetal lan milih 9310, amarga baut sing digawe saka iku tahan luwih suwe tinimbang liyane. Logam iki ngandhut belerang lan fosfor rada luwih saka Carpenter 158 lan iki nggampangake perawatan panas kanthi bener.
    Baja "9310" uga ngandhut vanadium, sing menehi struktur gandum sing luwih padhet.

    Vyacheslav Olegovich, nyingkiri pitakonan khusus ing artikel sampeyan, amarga kawruh khusus dibutuhake ing kene, yen ora, ternyata, kanthi gampang, omong kosong.
    Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing isi belerang lan fosfor ing baja 9310 ora luwih, nanging kurang saka ing Carpenter 158 - 0,025% versus 0,030.
    Kapindho, ora ana vanadium ing komposisi baja 9310. Isine molybdenum. Nanging ing Carpenter 158 ora ana molibdenum. Iku kang ing baja iki nyumbang kanggo refinement gandum, nambah hardening saka steels dening perawatan panas, nambah kekuatan lemes, slows mudhun awal brittleness emosi, nambah resistance karat, lan nyuda pitting (pitting) korosi.
    Baja 9310 minangka baja sing luwih modern kanthi sifat mekanik sing luwih dhuwur. Nanging uga luwih larang. Mulane, atusan manufaktur cilik Amerika, ora diwatesi dening watesan anggaran lan kudu tundhuk karo syarat MIL-SPEC (syarat teknis utama kanggo peralatan sing dituku (peralatan), loro murni militer lan sipil, dirancang kanggo nyukupi syarat saka Departemen Pertahanan AS), gunakake baja iki, bebarengan karo baja modern liyane, kanggo produksi penutupan.
    Lan ing pungkasan - komposisi kimia baja sing bakal ngidini perawatan panas tanpa mirsani paramèter sing ketat ora ana. Nanging ana cara kanggo kontrol kualitas bagean panas-dianggep.
    1. +4
      20 2021 Juni
      Aku nulis saka prospektus lan, sampeyan ndeleng, angel nggawe kesalahan ing terjemahan ing kene. Sulfur, fosfor, vanadium - diterjemahake saka basa Inggris tanpa masalah.
      1. +6
        20 2021 Juni
        Aku nulis saka prospektus lan, sampeyan ndeleng, angel nggawe kesalahan ing terjemahan ing kene.

        Iku adoh saka pikiran sing prospektus kasusun saka buta huruf. Temenan sampeyan ora kejawab soko.
        1. +4
          20 2021 Juni
          ketemu. Iki dudu dalane. Iki minangka artikel ing majalah Guns & Ammo "Alexander Arms 6.5 Grendel Highlander Pistol Review".
          Pranyata ing log kasebut informasi kasebut kudu dicenthang kaping pindho amarga ana kesalahan.
          Baja 9310 uga ngandhut vanadium

          Ditulis yen baja 9310 ngandhut vanadium.
          Lan iki komposisi baja 9310. Ora ana vanadium.

          Lan iki Carpenter 158, kanggo comparison karo fosfor.
          1. +2
            20 2021 Juni
            Sampeyan ndeleng, aku ora ngelingi ngendi, apa aku njupuk. Lan ya, iki artikel! Nanging kanggo mriksa saben perkara cilik ... Utamane ing bidang metalurgi ...
  14. +8
    20 2021 Juni
    Lan iki kanggo cartridges comparison kaliber 5,56x45 lan .50 Beowulf. Iku mung medeni ndeleng iku!

    Nah, yen medeni, banjur arep ngomong apa?

    Kanggo comparison - .700 nitro express lan 5,56x45.
  15. -3
    21 2021 Juni
    Yen aku kudu milih, aku bakal njupuk AKM: daya, linuwih, lan ayo ninggalake argumentasi babagan akurasi M16 sing luwih apik kanggo tangan sing bengkong.
  16. 0
    21 2021 Juni
    Lan pungkasane, iki siji ... mung dibusak saka PTRD!

    EMNIP ing PTRD yaiku rem siji-kamar ...
  17. -1
    21 2021 Juni
    Aku tak roso kesengsem sing iki varian saka saiga-celeng kanggo mburu lan olahraga . Ora maneh. Liyane iku iklan
  18. +1
    27 2021 Juni
    Artikel punika conto propaganda mirah saka sisih liyane - kang AR apik lan kang AK ala, iku dadi metu sing "super-kuat" cartridge bisa digunakake ing AR apik. Lan saiki ayo dipikirake - unit ngunci diwilang ora kanggo daya hipotetis kartrij, nanging kanggo tekanan maksimal, lan ing kene asu kasebut rummaged - tekanan maksimum .50 Beowulf pas karo tekanan maksimal 5,56, 45X15 mung amarga faktor wangun saka unit ngunci AR30 ora ngidini kanggo dikuwati tanpa owah-owahan ing geometri panrima, lan punika Ajaib, lan sistem AK ngijini sampeyan kanggo nindakake iki, kanggo kaliber bedhil paling abot kayata 06 -7,62 utawa 54X74, padha nggunakake liner ngarep saka RPKXNUMX lan lugs katelu ing bolt tanpa Ngartekno ngganti geometri kothak.
    AK-308 kamar kanggo kartrid bedhil 7,62 NATO
  19. 0
    Juli 12 2021
    Sistem AR-15 gagal nggawe kanca karo kartrid 6.5 Grendel. A sumber banget cilik. Amerika kudu tuku versi weakened saka 6.5 kartrij Grendel ing BPZ supaya ora break Arch supaya cepet (uga, utawa nguripake weakened, ora kebak daya, apa cartridge saged). Alesan - sing ora ngerti - iku banal - mung ora ana "daging" kanggo kartrid luwih kuat. Miturut pikiran, iku perlu kanggo rampung redesign bedhil kanggo 6.5, iku bakal dadi salinan gedhe-ukuran saka AR-15 (bakal luwih apik kanggo ngganti engine kanggo piston gas), nanging ora rinci siji kajaba. bokong lan pipa ing bakal pas karo AR_15. Nanging dheweke njupuk dalan manunggal karo sing wis ana (dadi karya kasebut penting banget)
    Aku ora ngerti babagan 50 Beowulf, nanging aku yakin kabeh padha persis ing kana utawa kahanan luwih elek)
    Kanggo Grendel, Kalashnikov native luwih cocok, utawa carbine anyar siji isih sethitik-dikenal (nanging kondhang ing bunderan sempit) desainer Russian, kang durung ana ing logam, nanging minangka konsep wis digarap.
    Ora ana dhuwit kanggo wiwitan
  20. 0
    Juli 15 2021
    [kutipan] [/ kutipan] Handguard, free floating

    Iku kaya, menarik

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"