Ing endi sampeyan mrentah Rusia kanggo njupuk sekutu?

226

Foto: Kementerian Luar Negeri Rusia

Kanggo miwiti, aku njaluk bagean tartamtu saka pembaca supaya ora nguwuh-uwuh yen "Rusia duwe loro sekutu, tentara lan angkatan laut." sajarah statement Alexander III Romanov muni Luwih wiyar: "Ing donya kita mung loro sekutu setya, tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.

Bener, saiki armada kita ana ing kahanan sing bisa dianggep kanthi aman ing sisih ngelawan. Kanggo tingkat sekutu kita armada sampeyan kudu salah siji mesin wektu, utawa jumlah ageng dhuwit lan industri dikembangaké. Sayange, ora ana sing pertama utawa sing nomer loro. Kanthi tentara sing sethitik luwih apik, nanging apa iku - sethitik.



Kita bakal ngomong babagan wong-wong sing, ing kesempatan pisanan, bakal nglawan kita. Nyatane, dheweke wis nindakake.

Umumé, gambar sing menarik banget muncul: ana Amerika Serikat, sing, miturut media tartamtu, minangka benteng pepeteng ing donya. Lan ana Rusia, sing nglambangake cahya. Iku kabeh ing kene.

Sabanjure yaiku ndeleng peta.

Lan ing kene cukup sekilas kanggo ngerti yen kita ora apik banget karo kanca-kanca sekutu. Aku bakal ngomong - kabeh iku ala banget. Ayo miwiti saka lor lan counterclockwise ing sadawane wates, apa?

Finlandia. Iki minangka pepadhamu sing apik sing durung nate lan ora bakal dadi sekutu. Iku kedadeyan historis, wong Finns duwe cara dhewe.

Baltik. Telu republik iku tetanggan banget ora nyenengake. Ya, wilayah kasebut setengah kosong, mula trep banget kanggo nyelehake pasukan lan gaman ing kana. Kajaba iku, panguwasa anti-Rusia dhewe bakal nggali trenches. Lan sampeyan bisa njupuk jawaban kanthi tenang, kerugian bakal cilik.

Polandia. Asline mungsuh.

Ukraina. Asline mungsuh.

Hungaria. Ora kanca.

Romania. Ora kanca.

Bulgaria. Ora kanca.

Turki. Ing kene angel. Ing asas, liyane kuwi "kanca lan sekutu" minangka Turki - lan sampeyan ora bisa duwe mungsuh. Sembarang game politik karo Turki bakal rampung karo Su-24 utawa tamparan liyane.

Georgia. Asline mungsuh.

Azerbaijan. Tetangga sing apik kaya Finlandia. Nanging dheweke uga duwe cara dhewe, kanthi jelas orientasi menyang Turki. Lan hubungan tegang karo Armenia, sing misale jek dadi sekutu (ora yakin).

Kazakhstan. Iku misale jek dadi kanca-sekutu, nanging ... menyang ngendi rezim otoriter bisa dadi pitakonan. Lan mesthi banget manawa ROK bakal melu perang apa wae sing bisa ditindakake Rusia. Krimea minangka indikator paling apik babagan iki, lan para pahlawan Donbass ing Republik Kazakhstan bisa gampang dipenjara.

Uzbekistan, Turkmenistan mesthi dudu kanca.

Cina. Ora ana gunane nulis China minangka kanca, amarga luwih menarik ing kene manawa kita kekancan karo China. Lan kasunyatan manawa CCP nemtokake iki dhewe, tanpa takon sapa wae, bisa dingerteni. China duwe dalan dhewe, lan ana pendapat yen dalan kita rada beda.

Mongolia. Negara sing ramah. Intine mung kuwi...

DPRK. Campuran Turki lan China. A regime totalitarian karo jumlah tartamtu saka ora cekap. Ora jelas kepiye carane bisa dadi kanca karo wong sing kaya ngono lan ngetung. Lan yen sampeyan ngetung - banjur ing syarat-syarat apa?

Umumé - gambar padha. Nanging menehi ide tartamtu babagan sapa sing nambani kita. Sing paling menarik yaiku meh setengah saka mantan sekutu kita ing departemen polisi lan "sedulur" ing USSR. Nanging nyatane, Rusia ora duwe sekutu sing penting lan signifikan. Kanca sementara.

Luwih saka bunder pisanan ora luwih apik. Kabeh negara sing luwih maju utawa kurang, yen duwe kontak, mula kaya India (conto paling apik) - tuku apa sing dibutuhake, nanging ora liya.

Apa sampeyan bisa ngomong babagan sekutu tanpa kuotasi? Mung sing padha ora. Ya, ana organisasi CSTO tartamtu, sing misale jek kaya "jawaban kita kanggo NATO", nanging nyatane iku cara sing ora sopan kanggo mbuwang dhuwit sing ngerti. Kita ngerti carane nindakake iki, amarga CSTO digawe, nanging ora tuwuh bebarengan, lan katelu saka peserta ninggalake organisasi.

Saka sing isih ana, kajaba saka Rusia, Kazakhstan duwe sing padha karo angkatan bersenjata sing apik. Liyane, sayangé, mung Count ing solusi saka masalah ing beyo saka Rusia (ora dawa ago wis dituduhake dening Armenia) loro ing materi lan ing sembarang perspektif. Kyrgyzstan, Tajikistan, Armenia lan Belarus dudu sekutu. Iki minangka konsumen dhuwit lan senjata kita. Ing kredit, kang Rusia mengko bakal ngapura.

Miturut cara, babagan silihan. Utangan diwenehake dening saben wong sing bisa. Lan sapa sing bisa ngapura. Rusia nindakake, lan Amerika Serikat nindakake. Pitakonan mung, sing entuk manfaat saka iku?

Ana rasa aneh ing kene. ora bisa dimangerteni. Kita ngapura utang menyang negara sing padha karo Amerika Serikat. Kabeh mau Tanzania, Benin, Mali, Guinea-Bissau, Madagaskar, Guinea, Chad, Yaman, Mozambik, Burkina Faso lan Sierra Leone... Dhaptar kasebut dawa, sepira gedhene jumlah $ 140 milyar sing ditulis dening Rusia.

Umumé, ing babagan iki, kabijakan manca negara kita - mung terus. Yen sampeyan ndeleng dhaptar rinci saka wong-wong sing diapura, mung Kuba, Mongolia, Kyrgyzstan lan Korea Lor ora nyebabake penolakan. Ngaso...

Contone, ing taun 2004, Rusia ngilangi utang $ 9,5 milyar menyang Irak saka $ 10,5 milyar. Presiden Vladimir Putin mratelakake pangarep-arep yen kepemimpinan anyar negara kasebut bakal nggatekake kapentingan perusahaan Rusia ing Irak minangka respon.

Nah, sampeyan wis ngerti sapa, kepiye lan kepentingane sing dianggep ing Irak, ta? Uga kanggo kabeh negara liyane. Lan iki, ketoke, disebut "kabijakan luar negeri tenan."

Umumé, siji kudu krungu bab "kabijakan luar negeri tenan" cukup kerep. Ana pendapat umum sing kabijakan manca Rusia, ora kaya kabijakan domestik, stabil lan sukses dileksanakake.

Panemu sing luwih menarik iki (utamane saka generasi lawas) mbutuhake konfirmasi kanthi cara sing apik. Amarga yen kita njupuk kabijakan luar negeri Amerika Serikat, mula kabeh gampang: apa wae kahanan sing kedadeyan, inisiatif apa wae bakal didhukung dening "lingkaran batin" negara satelit kayata Inggris Raya, Prancis, Kanada, Jepang. Mung, mbok menawa, Jerman bisa duwe pendapat.

Yen kita njupuk Crimea padha, misale jek kaya kamenangan unambiguous lan tanpa syarat. Pira negara sing wis ngakoni aksesi iki? wolung.

Venezuela (utang, $17 milyar)
Kuba (utang, $35,2 milyar, dibusak $31,7 milyar)
Nicaragua (utang, diapura luwih saka 6 milyar)
Korea Utara (utang, diapura 11 milyar)
Suriah (dheweke bakal nyoba ora nindakake iki, mung 13 milyar utang Soviet sing diapura)
Sudan (utang, 3 milyar diapura)
Palestina (topik kompleks sing kapisah)
Afghanistan (utang, 11 milyar diapura)

Yaiku, pangenalan Crimea ora ana biaya apa-apa: udakara 80 milyar dolar. Umumé, uncalan sethitik liyane ing ndhuwur - lan sampeyan mung bisa tuku saka panguwasa Ukrainia. Nanging iki, mesthi, yen dhuwit iki diantemi metu saka utang.

Lan iku ora supaya gampang.

Ngomong-ngomong, aku kepengin weruh kenapa "kanca-sekutu" kuwi tetep meneng, kayata:

Belarus (utang $7 milyar lan bakal terus tuwuh)
Vietnam (ngapura 9 saka 11 milyar)
Mongolia (ngapura 11,1 saka 11,4 milyar)
Aljazair (ngapura 4,7 milyar)
Angola (ngapura 5 milyar)

Daftar terus, apa gunane?

Nyatane, yen sampeyan perdagangan politik, banjur nindakake kanthi lengkap. Ora ana sing salah yen tuku swara ing macem-macem majelis. Paling ora entuk apa sing dikarepake saka "sekutu" lan "kanca".

Nanging kanggo iki, kebijakan luar negeri pancen kudu tegas lan maju. Apa sing wis suwe ora kita deleng. Umumé, ora ana prestasi nyata kanggo wektu sing suwe.

Apa kita bisa nelpon pangapunten $ 20 milyar kanggo Irak minangka ijol-ijolan kanggo pertimbangan "kapentingan perusahaan Rusia ing negara" minangka kamenangan? Ora. Irak duwe minyak, negara kasebut njupuk lan ngedol. Ya, perusahaan minyak Rusia kayane lungguh ing Irak lan nglakokake proyeke, nanging iki ora nggawe sapa wae sing panas utawa adhem. Iki minangka perusahaan swasta. Irak tuku sistem senjata Rusia ora ala, nanging ora nglawan latar mburi milyaran sing diapura.

Sudan uga bisa dilebokake ing kene, padha karo Irak. Nalika ngapura utang lagi rembugan, panguwasa Sudan banget nggatekake masalah nggawe pangkalan militer Rusia ing wilayahe. Utang kasebut diilangi, Amerika Serikat teka lan nuduhake permen sing keren: ora mung ngapura utange, dheweke uga janji bakal ngilangi status "surga teroris" saka Sudan. Lan kabeh iku, piye wae dadi ora nganti pangkalan Rusia ing Sudan. Ora bakal ana dhasar. Iki kudu dibahas kanthi kapisah.

Umumé, pitakonan kasebut yaiku apa sing diarani sukses ing kabijakan manca ing babagan nemokake sekutu. Yen, mesthi, ijol-ijolan milyar kanggo "pangenalan" saka Crimea - banjur ya. Ing tandha petik, proses iki dijupuk amarga Rusia dhewe piye wae ora utamané ngakoni Crimea minangka dhewe. Luwih tepate, pamrentah kayane wis ngakoni, nanging sampeyan ora bisa ngomong babagan bisnis negara. Sberbank, Gazprom, Rosneft mesthine minangka perusahaan milik negara, nanging ora katon ing Crimea Rusia. Sanksi, sampeyan ngerti ...

Sanksi uga minangka salah sawijining indikator "sukses" kebijakan luar negeri. Cetha yen ing kene bokong ora bisa dirusak kanthi pecut, nanging kita krungu saka kabeh pihak babagan "jawaban sing cukup" lan "jawaban sing angel".

Nanging, sakperangan alesan, ora ana jawaban sing angel utawa ora nyukupi. Sanadyan ing hubungan kanggo Amerika Serikat, kang introduce apa padha arep, utawa ing hubungan kanggo pemain saka kelas ngisor. Turki padha, contone. Sudan sing padha, mesthi, ora bakal kelakon.

Politik gedhe...

Nanging yen kabeh sing diidinake dening Amerika Serikat pancen saka kekuwatan gedhe, lan ora ana sing bisa ditindakake, nanging apa sing ditindakake para pemain sing luwih murah ora bisa dingerteni. Kajaba iku, cilaka reputasi Rusia ing tataran donya.

Pancen, usaha kanggo tuku sekutu "setia" kanggo awake dhewe biasane nyebabake kasunyatan yen sekutu kasebut bakal dadi "setia". Lan sekutu kasebut bakal tumindak persis kaya sing diucapake ing tembung Alexander Katelu. Yaiku, ing kesempatan pisanan dheweke bakal milih sisih sing luwih mupangati lan pindhah menyang kana.

Setuju, iki persis apa sing ditindakake dening mantan sekutu kita ing ATS: Polandia, Rumania, Bulgaria, Hongaria, Republik Ceko, Slowakia lan potongan Yugoslavia. Kabeh negara, minangka siji, lawas lan mentas kawangun, milih sisih salah, kang Rusia.

Kenging punapa? Amarga padha ringkih. Lan sing ringkih pinter banget milih sisih sing paling kuat. Dadi - banget malah indikator.

Ana mung sing ora ninggalake pikiran kanggo urip ing biaya wong liya kanggo sethitik liyane. Armenia, Belarus. Cetha yen dheweke ora bakal mbalekake utangan. Kita wis ngerti apa "restrukturisasi" Lukashenka.

Pitakonan kabeh iku, carane pantes kanggo "superpower" anjog kanggo nyebar dhuwit ing saindhenging donya tanpa nampa apa-apa ing bali? Amerika Serikat nyebar, ngapura, nulis. Nanging apa sing ditindakake wong Amerika saka iki?

Bener, pengaruh.

Pengaruh, sing, mbok menawa, kajaba kanggo kita lan China, meh ora ana sing ragu.

Mesthi, Rusia ora bisa mbayar garis tumindak AS. Nanging kanggo tumindak minangka wong prasaja, sing dhuwit bisa digunakake dening sapa wae, iku bodho.

Ora mungkin ngilangi utang negara-negara pelarut, sing duwe barang sing kudu ditindakake. Venezuela, Aljazair, Libya, Vietnam dudu negara sing sampeyan bisa main game kasebut. Iku categorically ora ono gunane sing ing hubungan kanggo negara karo industri maju (Vietnam), utawa ing hubungan karo cadangan hidrokarbon (Venezuela, Libya, Aljazair).

Yen utang ora duwe dhuwit, kaya Kuba, sampeyan mung bisa beku utang. Aja mbayar bunga, nanging utang iku suci. Lan ing wektu sing padha - cara pengaruh utawa pengaruh sing paling penting. Ing AS, dheweke ngerti babagan iki, lan asring nuduhake cara ngatasi utang. Lan negara-negara sing wis nampa sih-rahmat ing wangun pangapuraning utang, kanggo sawetara alasan, kapenuhan rasa syukur marang para kreditur kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake.

Apa ora bisa kanggo Rusia? Apa masalah politik luar negeri?

Kita butuh sekutu. Kita butuh utang sing bisa digunakake kanggo kabecikan negara. Ngundhuh dhuwit lan sumber daya saka wong-wong mau, supaya yen ana kedadeyan, gunakake kanggo kepentingan wargane.

Ing kene ing AS padha ngerti carane nindakake. Perlu dieling-eling yen kanggo 1 dolar ing setara rubel, sing ditindakake negara Rusia kanggo ndhukung wargane sajrone wabah kasebut, Amerika Serikat ngentekake 263 dolar.

Pengaruh. Pengaruh bisa nyedhiyakake negara apa wae karo dolar lan liya-liyane. Utamane yen sampeyan ora duwe barang dhewe. Pengaruh bisa ndadekake negara liya ora mung ngrungokake pendapat negara siji, nanging ngrungokake. Ya, kaya sing ana ing Rusia Alexander III.

Nanging pengaruh ora mung babagan gas murah ing pipa lan rattling gaman ing parade. Pengaruh uga karya kawicaksanan manca, pinter lan diwilang. Iki minangka strategi sing dituju kanggo entuk (ora kanggo kridit gratis) sekutu lan kanca.

Umumé, apa sing ora ana ing Rusia saiki. Wiwit taun 2000, Rusia wis ngapura negara liya $140 milyar. Apa sing kita entuk bali? Lan ing ngendi kabijakan luar negeri Rusia sing "padha lan efektif"? Pira negara sing siap dadi sekutu sing dipercaya Rusia kanggo dhuwit iki, nyelehake kapal selam ing pangkalane, sistem rudal ing alas, menehi lapangan minyak lan gas kanggo pembangunan?

Pranyata yen kanggo dhuwit sekutu, Rusia ora apik banget kanggo entuk. Dadi ing ngendi sampeyan entuk, sekutu iki?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

226 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 33
    11 2021 Juni
    Pranyata yen kanggo dhuwit sekutu, Rusia ora apik banget kanggo entuk. Dadi ing ngendi sampeyan entuk, sekutu iki?
    ya, kabeh iku kaya ing saben dinten gesang, wong ngemis duwe kanca padha, lan kabeh wong kepengin dadi kanca sukses lan kuwat, lan iki negara Rusia, iku ora ing wayahe, ora ana negarawan ing. setir.
    1. + 33
      11 2021 Juni
      Persis. Rusia banget, lan ing kabeh pangertèn. Kita ora duwe dhuwit, ora ana teknologi, ora ana gambar sing menarik. Inggih, histeria pancet karo zircons lan vanguards murni kanggo panggunaan internal. Nah, sapa sing kudu kekancan karo kita?
      1. + 34
        11 2021 Juni
        . Kanggo tingkat sekutu, armada kita butuh mesin wektu, utawa dhuwit akeh lan industri sing maju. Sayange, ora ana sing pertama utawa sing nomer loro. Kanthi tentara luwih apik, nanging kene apa - sethitik.

        Piye kabare?? Bubar, swara wis terus-terusan dirungokake, kanthi serius nyatakake yen Putin wis ngunggahake tentara menyang dhuwur sing durung ana sadurunge! Lan dheweke, tentara iki, bakal luwih kuwat tinimbang Soviet! Amarga ora ana satus persen senjata hipersonik sing nyerang ing kana!

        . ana Amerika Serikat, sing, miturut media tartamtu, minangka benteng pepeteng ing jagad iki. Lan ana Rusia, kang nglambangake cahya.

        Apa raja karo kanca-kanca oligarki, lungguh ing sewa hidrokarbon lan aliran finansial, apa padha nglambangake cahya?

        Lan saka ngendi asale, cahya iki, langsung saka Kremlin utawa saka papan sing luwih suci? Saka kraton, utawa saka bunker, contone? Lan kepiye kabeh populasi Rusia bakal gabung karo "cahya" iki? Lan banjur malah bayangan saka kasugihan iku ora tiba kanggo wong.
        1. + 26
          11 2021 Juni
          Kamentrian Luar Negeri kita ora bisa gumunggung sukses ing arena manca: Rusia ora duwe sekutu. Nanging kita duwe menteri luar negeri sing paling apik ing donya: dheweke ngandhani lelucon, muter musik, nulis puisi.
          1. +7
            11 2021 Juni
            Sejarah ngandhani yen kabeh sekutu sing ana ing Rusia (USSR) uga dipikolehi kanthi bantuan Angkatan Darat lan Angkatan Laut. prajurit
            Conto pungkasan: referendum dianakake ing Crimea - saiki Crimea, bagéan saka Rusia, minangka sekutu. Lan bisa dadi wilayah kanggo panyebaran pangkalan Amerika.
            1. + 19
              11 2021 Juni
              Sejarah ngandhani yen kabeh sekutu sing ana ing Rusia (USSR) uga dipikolehi kanthi bantuan Angkatan Darat lan Angkatan Laut.

              Sejarah wis nuduhake siji liyane. Lawan Fuhrer dadi sekutune saka ngisor tongkat, banjur dadi sekutu mungsuh Fuhrer wis saka ngisor tongkat liyane. Lan ing pungkasan perang, allies piyambak padha siyap perang karo saben liyane.

              Lan frase Churchill "Elek tinimbang allies mung absen lengkap" kudu diterjemahake kaya ing ngisor iki: "Iku lousy nalika sampeyan ora bisa nyopir wong liyo kanggo nyembelih tinimbang prajurit dhewe"
              1. 0
                11 2021 Juni
                Sapa wae sing ora moyoki awak Singa sing kalah ....
              2. + 30
                11 2021 Juni
                1. Sampeyan kudu nggawe Rusia dadi sekutu - wong Rusia kanggo wiwitan, nulis mati utang, nyedhiyani pitulungan lengkap.
                2. Nampa gagasan pembangunan Rusia. Ngendi lan ngapa lan kepiye negara.
                1. + 12
                  11 2021 Juni
                  Quote: Sipil
                  Sampeyan perlu kanggo nggawe sekutu Rusia - wong Rusia

                  Sampeyan perlu kanggo nggawe sekutu Rusia - pamaréntah Rusia!
                  1. +9
                    11 2021 Juni
                    Kutipan saka AUL
                    Sampeyan perlu kanggo nggawe sekutu Rusia - pamaréntah Rusia!

                    Kanggo nggawe panguwasa Rusia dadi sekutu, pemilihan kudu diorganisir kanthi cara supaya wong percaya yen pilihan iki gumantung saka swarane, lan ora gumantung marang Churov utawa Pamfilova.
                    Dene sekutu-sekutune... Lha kok padha pasrah – sesama spekulan? Ing kene dheweke ora bisa ngatasi Belarus kanthi cara apa wae. Aku ora bakal ngomong apa-apa babagan Ukraina Timur ...
                    1. +1
                      13 2021 Juni
                      Kutipan saka: ROSS 42
                      Kanggo nggawe pamrentah Rusia dadi sekutu, pemilihan kudu diatur kanthi cara sing kaya mangkene


                      Ing tembung liya, "kita kudu ngenteni wong lanang sing apik sing bakal nindakake kabeh miturut pikirane." Uh-huh ... uh-huh ... 500 taun nunggu, Pak ... nggih, lan ...?

                      Utawa bisa uga kita kudu ndeleng kanthi luwih apik babagan kepiye wong-wong sing duwe kekuwatan nindakake apa-apa kanggo dheweke? Lan pikirake apa sebabe bendarane luwih apik tinimbang kita? Contone, dheweke pindhah menyang polling lan dipandu dening slogan sing luwih wajar tinimbang merek Rusia kita; "Lan kanggo sapa maneh?"

                      Aku ora ngerti, apa sing ana kanggo "ngatur", yen kabeh padha, ora ana siji-sijine nanging sing saiki, rakyat ora bakal milih. Iki persis sing sampeyan butuhake (ngapunten kanggo tembung sing kasar).
                      1. 0
                        13 2021 Juni
                        Kutipan: ivan2022
                        Ing tembung liya, "kita kudu ngenteni wong lanang sing apik sing bakal nindakake kabeh miturut pikirane."

                        Sampeyan kudu milih wong sing duwe kekuwatan sing ora bakal nggawe lelucon kasebut:
                        Mbah kakung ngomong marang putune:
                        - Kita kudu ngubengi presiden, amarga kita diubengi dening mungsuh!
                        - Mbah, nanging ing TV padha ora ngomong apa kang ndamel kita menyang ring iki?
                    2. 0
                      13 2021 Juni
                      Kutipan saka: ROSS 42
                      Dene sekutu-sekutune... Lha kok padha pasrah – sesama spekulan?


                      Sajrone Perang Donya II, sekutu nyedhiyakake USSR kanthi bantuan sing cukup nyata. Apa "kanggo apa" utawa ora cukup "kanggo apa"?
                      Sawetara penari, malah dhewe ....... campur, liyane - malah musuh ideologis .......
                      Sawetara sedih babagan Polandia ilang ing taun 1917, sing ing siji wektu ora mbayar pajeg menyang treasury saka Kakaisaran .... liyane bungah sing ing 1991 "Rusia mbebasake dhewe saka rakit Ukraina lan Kazakhstan, etc. "... ..
                      KESIMPULAN IS SIMPLE; Ing arah endi otak rakyat kita bakal diuripake maneh, banjur dheweke mikir. Wingi dadi, dina iki kosok balene, sesuk - njero lan kuwalik ....
                2. 0
                  13 2021 Juni
                  Apa sampeyan butuh ide kanggo urip normal? opo ora gol dhewe?
                  1. 0
                    14 2021 Juni
                    Kutipan saka Eroma
                    Apa sampeyan butuh ide kanggo urip normal?

                    Yen ana wong ing pulo sepi, mula ora, ora perlu. Lan yen ing masyarakat, pitakonan kuwi biasane mungkasi karo whining: "Iki teka kanggo kita lan nindakake iki, banjur padha nindakake kanggo kita ...". Lan kita dhewe ora bisa teka ing ngendi wae, amarga gagasan utama kita yaiku; "saben wong kanggo awake dhewe"
            2. +9
              11 2021 Juni
              Diplomasi Rusia ngrusak. Ing jaman Soviet, ana kompetisi liar antarane pelamar kanggo diakoni kanggo MGIMO senadyan pitenah. Saiki kabeh babagan dhuwit. Tilas diplomat Platoshkin ditutup. Dheweke mbokmenawa siji-sijine diplomat tertutup.
              1. + 23
                11 2021 Juni
                Quote: Wong jenggot
                Diplomasi Rusia ngrusak.

                Ora mung diplomasi sing ngremehake. Pancen kabeh bidang ngrusak, kajaba sing nyedhiyakake ekspor sumber daya. Pendidikan, kedokteran, industri, demografi - kabeh ana ing sak panggonan sing misuwur.
                1. + 10
                  11 2021 Juni
                  Pancen setuju karo sampeyan. Kanggo ngelingi sukses lan prestasi sing nyata sajrone rong puluh taun kepungkur, sampeyan kudu nguatake memori lan imajinasi sampeyan. Mbandhingake prestasi kita karo prestasi USSR lan China ora mung bodho, nanging ora ana gunane amarga ora ana acara.
                  1. + 15
                    11 2021 Juni
                    Quote: Wong jenggot
                    nanging ora masuk akal amarga ora ana acara

                    Zaputintsy bakal mbantah karo sampeyan, nyebutake situs "Digawe dening kita" minangka bantahan, ing ngendi prestasi padha ningkataké bukaan workshop kanggo 50 proyek, lan cabang saka perusahaan Western.
                    Kanggo mbandhingake, njupuk (!) Rentang wektu 20 taun ing USSR, ora kalebu taun Perang Donya II, lan PR Zaputins jester iki dadi konyol.
                    20 taun ing setir, karo backlog kuwi, lan ineptly mbuang wektu lan sumber daya.
                    Utawa bakat, yen kita nerusake saka skripsi sing ambruk ekonomi negara iku goal bener. hi
                    1. -12
                      11 2021 Juni
                      Kutipan: Ingvar 72
                      sembarang (!) wektu ing 20 taun ing USSR

                      Mangga nuduhake ing peta USSR favorit?
                      1. -2
                        12 2021 Juni
                        Aku maca artikel panas, bungah, emosi dashing dening patriot geni saka Rusia lan banget upset ... Inggih, hakim dhewe: ora ana armada, meh ora tentara, ora allies, heaps dhuwit wis mbagekke irretrievably, nanging ora ana keuntungan saka wong-wong mau! Malah ora ana kabijakan manca, sanajan diklaim ora mung ana, nanging uga sukses! Punika Amerika Serikat, sing yeaaa ... Padha duwe dhuwit, lan pengaruh, lan tuku allies. Dadi ing ngendi Rusia bisa nemokake sekutu? Uzhzhzhasno Aku upset kanggo miskin apes Rusia! Banjur dheweke ayem. Kadhemen mudhun. panginten. Waca maneh. Kaget!

                        "Satemene, saiki armada kita ana ing kahanan sing bisa dianggep kanthi aman ing sisih ngelawan. Kanggo tingkat sekutu, armada kita butuh mesin wektu, utawa dhuwit akeh lan industri sing maju. Alas, ana dudu sing pertama utawa sing nomer loro. Kanthi tentara sing luwih apik, nanging sing ana - sithik." Serius? Iku babagan armada katelu ing donya lan babagan tentara kapindho ing donya???

                        "Apa sampeyan bisa ngomong bab allies tanpa kuotasi? Mung padha ora ana." Serius? Mesthi aku duwe. Persis sing kadhaptar lan sawetara liyane. Ya, cacat. Nanging ing donya (ora ing swarga) kabeh luput. Sampeyan kudu nggarap sing: ora bakal ana liyane!

                        Meh ora ana kawicaksanan manca, apa iku njijiki lan cilaka? Serius? Lan karo sapa, miturut ahli (kalebu Barat), Amerika Serikat "master of the world" ora kasil perang - lan kalah, miturut ahli (kalebu Barat)? Sapa sing ngumumake utama mungsuh? Sapa Biden milih saka kabeh politisi donya kanggo dialog lan karo dening sapa arep ketemu? Apa Biden milih Ukraina lan Zelensky? Utawa, Nanging, Rusia lan Putin?

                        Lan kenapa wong kudu "digawa" nang endi wae - golek sekutu? Dheweke bakal nemokake awake dhewe lan teka! Yen padha bakal. Lan Rusia wis ana luwih saka sewu taun lan, muga-muga, bakal ana ing salawas-lawase.

                        Lan ya! - pancen tenan Alexander Alexandrovich Katelu bener: ""Ing saindenging jagad kita mung duwe loro sekutu sing setya, tentara lan angkatan laut.Lan iki ora nangis histeris, nanging frase bobot ngandika quietly.
                      2. 0
                        12 2021 Juni
                        Kutipan: Vladimir Mashkov
                        Aku maca artikel sing nyenengake emosi sing panas banget dening patriot Rusia sing murub

                        Ora Rusia, nanging USSR. Kanggo patriot geni saka idea saka construction anyar saka Utopia, iku Rusia mungsuh, amarga ing ngendi wae iku bisa malah teoritis. Inggih, banjur, ing sesuai karo apa Machiavelli wrote.
                      3. 0
                        13 2021 Juni
                        Kutipan: Vladimir Mashkov
                        Apa iki babagan armada katelu ing donya lan babagan tentara nomer loro ing donya ???


                        Apa ora aneh yen tentara iku "kaping pindho ing donya", lan panggonan ing peringkat negara miturut GDP (PPP) nomer 6? Menapa malih, pangsa Rusia ing donya punika 3% ..... Iki bisa lantaran kanggo sukses utawa ambruk lengkap saka kawicaksanan sing digawe iku perlu kanggo nglampahi ing pertahanan kuwi bagean saka budget sing tanggi ora. nglampahi. Aku elinga yen miturut Bank Sentral sajrone 15 taun kepungkur, luwih saka 1 triliun dolar wis diekspor saka Rusia - apa iki uga sukses banget? Lan babagan pangarep-arep urip, Rusia ana ing panggonan No. 109 - carane ngerteni?
                2. +9
                  11 2021 Juni
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Ora mung diplomasi sing ngremehake. Pancen kabeh bidang ngrusak, kajaba sing nyedhiyakake ekspor sumber daya.

                  Bebener Panjenengan. Dina iki ana program babagan Siprus, ing ngendi 80 warga USSR manggon ing adoh (ing USSR) kepungkur. Saiki ana 50 wong Rusia.
                  Apa sampeyan kelingan nalika "Omnipresent" wedi karo oligarki babagan bali modal saka perusahaan lepas pantai kanthi ngulu bledug? Dadi, kanggo dadi warga Siprus, sampeyan kudu nandur modal € 2 sedulur
                  1. + 16
                    11 2021 Juni
                    Kutipan saka: ROSS 42
                    Dadi, kanggo dadi warga Siprus, sampeyan kudu nandur modal € 2

                    Ya aku ngerti. Saiki, 500 wong duwe 40% ekonomi Rusia. Lan dheweke ora nganggep awake dhewe minangka bagean saka wong.
                    1. +7
                      11 2021 Juni
                      Kutipan: Ingvar 72
                      Ya aku ngerti. Saiki, 500 wong duwe 40% ekonomi Rusia. Lan dheweke ora nganggep awake dhewe minangka bagean saka wong.

                      Maca lan nonton:
                      Panaliten liyane wis nyathet konsentrasi kasugihan sing dhuwur banget ing Rusia ing tangane warga sing paling sugih. Perusahaan konsultasi internasional Boston Consulting Group (BCG) wis nampilake laporan kasugihan global taunan (RBC duweni), sing biasane kalebu data babagan Rusia. Utamane, dheweke nuduhake kurang 0,0001% saka wong diwasa ing Rusia - bab 500 "super-sugih" warga - duwe 40% saka kabeh aset financial saka Rusia, utawa jumlah $640 milyar.
                      Segmen paling sugih ing Rusia (kanthi aset luwih saka $ 100 yuta) nglumpukake kira-kira kaping papat bagean dana tinimbang rata-rata donya (13%), cathetan sinau.
                      Rincian liyane ing RBC:
                      https://www.rbc.ru/economics/10/06/2021/60c0c14f9a79476c014a3263

                      Tiwas:
                      0,0001% saka wong diwasa negatif
                      Ing Rusia, bisa tuwuh scum jahat ...
        2. + 14
          11 2021 Juni
          Kutipan: Stas157
          Bubar, swara wis terus-terusan dirungokake, kanthi serius nyatakake yen Putin wis ngunggahake tentara menyang dhuwur sing durung ana sadurunge! Lan dheweke, tentara iki, bakal luwih kuwat tinimbang Soviet!

          Mung ing kene yaiku Tentara Putin, malah luwih lemah tinimbang Yeltsin. Ayo goleki jinis pasukan utama ing abad 20-21: angkatan udara. Fighters lan AWACS. Luwih elek ing tanker lan transportasi.

          1999, pasukan gabungan Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
          260 MiG-29, 340 Su-27, 280 MiG-31 - total 880 pejuang / interceptor modern. + 20 A-50s

          2008, Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
          266 MiG-29s, 342 Su-27s, 188 MiG-31s ​​- total 796 wis kesel, nanging pejuang / interceptor cukup modern. + 20 A-50s

          2021, VKS:
          88 MiG-29, 103 Su-27, 85 MiG-31 - 276 wis lungse (cathetan ing ndhuwur aku ora nganggep pejuang lawas (MiG 23/25))
          110 Su-30, 94 Su-35 - 204 (kabeh bebarengan 480) pejuang / interceptor modern. + 9 lembar A-50

          Dadi, degradasi Angkatan Udhara mung kasunyatan, ing sawetara taun jumlah pejuang bakal mudhun dadi 300-350, nalika njaga dalan saiki.
          Rega lenga:
          1. +4
            11 2021 Juni
            Kutipan saka OgnennyiKotik
            Kutipan: Stas157
            Bubar, swara wis terus-terusan dirungokake, kanthi serius nyatakake yen Putin wis ngunggahake tentara menyang dhuwur sing durung ana sadurunge! Lan dheweke, tentara iki, bakal luwih kuwat tinimbang Soviet!

            Mung ing kene yaiku Tentara Putin, malah luwih lemah tinimbang Yeltsin. Ayo goleki jinis pasukan utama ing abad 20-21: angkatan udara. Fighters lan AWACS. Luwih elek ing tanker lan transportasi.

            1999, pasukan gabungan Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
            260 MiG-29, 340 Su-27, 280 MiG-31 - total 880 pejuang / interceptor modern. + 20 A-50s

            2008, Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
            266 MiG-29s, 342 Su-27s, 188 MiG-31s ​​- total 796 wis kesel, nanging pejuang / interceptor cukup modern. + 20 A-50s

            2021, VKS:
            88 MiG-29, 103 Su-27, 85 MiG-31 - 276 wis lungse (cathetan ing ndhuwur aku ora nganggep pejuang lawas (MiG 23/25))
            110 Su-30, 94 Su-35 - 204 (kabeh bebarengan 480) pejuang / interceptor modern. + 9 lembar A-50

            Dadi, degradasi Angkatan Udhara mung kasunyatan, ing sawetara taun jumlah pejuang bakal mudhun dadi 300-350, nalika njaga dalan saiki.
            Rega lenga:

            Secara kuantitatif, tentara Putin luwih ringkih tinimbang pasukan Yeltsin lan luwih-luwih USSR. Nanging kanthi kualitatif, tentara ditransfer saka sistem manning divisi mobilisasi menyang brigade kesiapan konstan. Ya, pitakonan muncul babagan cadangan mobilisasi kita, nanging pasukan darat sing kasedhiya bisa ninggalake armada menyang garis ngarep sajrone jam. Mripate wong Tionghoa nggedhekake ukuran dhuwit recehan limang rubel nalika Angkatan Bersenjata Rusia nyebarake pasukan 300 pasukan menyang Timur Jauh sajrone rong minggu tanpa ngrusak ekonomi. Nganti saiki, iki minangka rekor donya kanggo nglumpukake maneh pasukan menyang DIA liyane.
          2. +1
            11 2021 Juni
            Kutipan saka OgnennyiKotik
            1999, pasukan gabungan Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
            260 MiG-29, 340 Su-27, 280 MiG-31 - total 880 pejuang / interceptor modern. + 20 A-50s

            2008, Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
            266 MiG-29s, 342 Su-27s, 188 MiG-31s ​​- total 796 wis kesel, nanging pejuang / interceptor cukup modern. + 20 A-50s

            2021, VKS:
            88 MiG-29, 103 Su-27, 85 MiG-31 - 276 wis lungse (cathetan ing ndhuwur aku ora nganggep pejuang lawas (MiG 23/25))
            110 Su-30, 94 Su-35 - 204 (kabeh bebarengan 480) pejuang / interceptor modern. + 9 lembar A-50

            Dadi, degradasi Angkatan Udara mung kasunyatan

            Ya, ya ... kita mesthi ngerti carane nulis angka ing tablet kanthi apik. Lan nalika nerangake titik, supaya ing 1999 padha lagi wae ngumpulake klompok 50 kanggo Chechen Kapindho.
            Apa sing dilapurake dening Angkatan Udhara uga dituduhake kanthi reformasi produsen furnitur. Banjur dumadakan nyatane yen mayoritas resimen udara wis suwe kadhaptar minangka resimen mung ing kertas, nanging nyatane mung skuadron sing bisa munggah ing udara. Peralatan liyane wis dawa lan mantep ing parkir lan ora bakal munggah ing udara. GIAP kaping 22, sing wis dadi omongan ing kutha, kanthi limang model pesawat (MiG-31 + macem-macem model kulawarga Sukhoi), mung muncul minangka asil gabungan saka pasukan siap tempur saka macem-macem "kertas". "resimen kab.
            Nanging, fitur saka Angkatan Udhara iki dikenal malah sadurunge - ing BTA padha ing awal 2000s padha mbentuk resimen mabur dening disbanding divisi lan resimen kapisah.

            Dadi angka kanggo 1999 lan 2008 bisa gampang dipérang dadi telu.
            1. +3
              11 2021 Juni
              Kutipan: Alexey R.A.
              Dadi angka kanggo 1999 lan 2008 bisa gampang dipérang dadi telu.

              Yaiku, miturut pendapat sampeyan sing ora bisa dipercaya, apa jumlah pesawat nyata ing 2000 lan 2021 +/- padha?
              Lan kepiye sampeyan mikir iki bisa dianggep minangka prestasi sajrone 20 taun? Model sing padha, jumlah sing padha? Ora, iku regresi.
              Kajaba iku, nalika dibagi dadi telu, sampeyan pancen ora nganggep cadangan mobilisasi. Sawise kabeh, pesawat ditembak mudhun, lan luwih gampang kanggo nggawe kerugian karo kendaraan panyimpenan tinimbang mbangun sing anyar, ta?
              1. 0
                15 2021 Juni
                Kutipan: Ingvar 72
                Yaiku, miturut pendapat sampeyan sing ora bisa dipercaya, apa jumlah pesawat nyata ing 2000 lan 2021 +/- padha?

                Mabur - ya.
                Kutipan: Ingvar 72
                Lan kepiye sampeyan mikir iki bisa dianggep minangka prestasi sajrone 20 taun? Model sing padha, jumlah sing padha? Ora, iku regresi.

                Nalika aku ngerti, sampeyan nganggep Su-30SM taun 2010 lan Su-27 taun 90an dadi model sing padha? Lan MiG-31BM karo MiG-31 uga?
                Dadi, ing Angkatan Udara AS, regresi sing padha - dheweke terus mabur nganggo model F-15 sing padha. eseman
                Kutipan: Ingvar 72
                Kajaba iku, nalika dibagi dadi telu, sampeyan pancen ora nganggep cadangan mobilisasi. Sawise kabeh, pesawat ditembak mudhun, lan luwih gampang kanggo nggawe kerugian karo kendaraan panyimpenan tinimbang mbangun sing anyar, ta?

                Komando Angkatan Udhara mutusake supaya cepet bali MiG-27 menyang layanan lan digunakake ing Chechnya. Nanging, laporan saka pangkalan panyimpenan muni pesimis: yen padha sinau carane ngatur nglereni peralatan ana, banjur ora ana kekuatan utawa spesialis kanggo mulihake mesin dismantled. Brigade Mikoyanov dikirim menyang pangkalan, dipimpin dening A.S. Popov mbiji kawontenan MiG-27 babar blas ora marem. Glazing lentera dadi mendhung, tank lan bahan bakar ilang kenceng, akeh bagean sing kena korosi, kalebu landing gear lan engsel sayap, malah kulit ilang lancar lan dadi kasar. Ana kasus karusakan saka strut sasis ing sadawane perakitan putar ing papan parkir - dhukungan mung karat nganti pungkasan amarga "kelembapan mlebu lan karusakan karat lengkap."
                © V. Markovsky I. Prikhodchenko. Pangebom tempur MiG-27
                Lan iki ing basis panyimpenan khusus. Ing resimen pertempuran, kahanan kanggo nyimpen peralatan non-mabur malah Samsaya Awon.
          3. +1
            11 2021 Juni
            Ah, piye? Yen 20 jam setahun, kaya kita, minangka bencana ...
        3. + 24
          11 2021 Juni
          Aku utamané disabetake dening statement saka pimpinan kita ing topik, carane Amerika Serikat bakal aran yen Federasi Rusia disebaraké pluru ing Kanada kidul. Pitakonan muncul, apa sampeyan wis setuju karo Kanada lan rembugan karo Kanada mung babagan jumlah pangkalan? Kaya Kanada pengin basis Rusia liyane, lan Putin dipandu dening prinsip "cukup cukup." Kayane para ilmuwan sing nemokake manawa mandhiri ora mung mbebayani kanggo kesehatan, bener ...
          1. + 11
            11 2021 Juni
            Quote: mikh-korsakov
            Aku kaget karo statement pimpinan kita babagan topik kasebut, piye perasaanmu Amerika Serikat yen Federasi Rusia masang rudal ing Kanada kidul.

            Impen Impen
            Endi sing manismu?
            Mungkin Vladimir Vladimirovich mutusaké kanggo break adoh saka kasunyatan kanggo sawetara wektu lan mbayar manungsa waé kanggo sensual sisih?))

            Malah USSR ora bisa setuju karo Kanada. Maksimum karo Kuba. Lan iki ngomong babagan penyebaran rudal balistik ing wilayah manca (ing negara NATO), kaya ing pekarangane dhewe! Ing tembung - pontorez, Vladimir Vladimirovich.
          2. -1
            11 2021 Juni
            Quote: mikh-korsakov
            Pitakon muncul

            sampeyan ngerti apa sing diomongake?
            1. +6
              11 2021 Juni
              Ya, aku mangertos, aku mangertos - Aku sampurna mangertos, iku exaggeration Fantastic ing topik yen kita nindakake iki, banjur mbayangno carane akeh iku babras sampeyan (Amerika). Kasunyatan iku aku pribadi nglarani yen Rusia ora duwe bantahan sing bakal nglarang Amerika Serikat nindakake apa sing dikarepake ing Ukraina. Iki tanah umum kita biyen!. Ora ana sing bisa nerangake apa sing ditindakake Rusia kanggo nglarang AS nempatake rudal ing Ukraina. Yen kita mbuwang, mesthi, omong kosong ing topik kasebut - nyelehake misil ing Kuba utawa miwiti perang. Khrushchev nyoba, dadi apa? Nanging isin yen kahanan saiki duwe penulis - penulis PDB iki, sing ing jamane nggawe kesalahan sing luwih elek.
              1. -8
                11 2021 Juni
                Quote: mikh-korsakov
                Ora ana sing bisa nerangake apa sing ditindakake Rusia kanggo nglarang AS nempatake rudal ing Ukraina.

                Lan kepiye sampeyan ngerti apa sing ditindakake lan kepiye? Nggawe Ukraina ana kesalahan, nanging ora supaya gampang kanggo ndandani iku.
                1. 0
                  14 2021 Juni
                  Kutipan saka Dart2027
                  Lan kepiye sampeyan ngerti apa sing ditindakake lan kepiye? Nggawe Ukraina ana kesalahan, nanging ora supaya gampang kanggo ndandani iku.


                  Pitakonan pas wektune. Nanging siji ngirim ora mikir sing "pemimpin ndhuwur" digawe USSR minangka Gusti Allah - Universe. Maksudku, ing manajemen tengah, miturut pengamatanku, luwih akeh wong Ukraina ing persentase tinimbang ing antarane bawahan. Aku ora ngerti babagan tingkat ndhuwur, saka tingkat sing aku njagong, iku ora katon. Nanging Khrushch lan Brezhnev lan Gorby saka panggonan sing padha.
                  Mulane, aku percaya yen "penciptaan Ukraina" ora minangka asil saka kesalahane "pemimpin paling dhuwur", nanging asil saka aktivitas Ukrainia lan pasif Rusia. Uga sumber paling apik saka republik USSR lan gaji, dibandhingake karo RSFSR. Kados sapunika, para senapati saking umat Islam tansaya kathah.....Sapa sing tangi luwih dhisik, lan sandal!
                  1. 0
                    14 2021 Juni
                    Kutipan: ivan2022
                    Maksudku, ing manajemen tengah, miturut pengamatanku, luwih akeh wong Ukraina ing persentase tinimbang ing antarane bawahan. Aku ora ngerti babagan tingkat ndhuwur, saka tingkat sing aku njagong, iku ora katon. Nanging Khrushch lan Brezhnev lan Gorby saka panggonan sing padha.

                    Ukraina digawe ora dening wong-wong mau, nanging dening Lenin lan perusahaan. Nalika iku, divisi "luar biasa" dadi republik, kebijakan Ukrainisasi, lan liya-liyane.
                    1. 0
                      14 2021 Juni
                      Kutipan saka Dart2027
                      Ukraina digawe ora dening wong-wong mau, nanging dening Lenin lan perusahaan

                      Kepinginan sing ora jelas kanggo mindhah tanggung jawab menyang "Lenin lan perusahaan" ndadékaké kasunyatan sing "wong-wong sing mbentuk negara" ora tanggung jawab kanggo sajarah Rusia. Contone, Jerman tanggung jawab kanggo Jerman ing kabeh tahap sajarah, lan Lenin lan wong Yahudi tanggung jawab kanggo Rusia?

                      Secara khusus, Lenin lan perusahaan nggawe Federasi Rusia ing taun 1918 lan USSR ing taun 1922. UNR digawe dening nasionalis Ukraina Grushevsky lan Hetman Skoropadsky tanggal 22 Januari 1918. Sinau materi!
                      1. 0
                        14 2021 Juni
                        Kutipan: ivan2022
                        UNR didegaké déning nasionalis Ukraina Hrushevsky lan Hetman Skoropadsky tanggal 22 Januari 1918.

                        Lan apa kedaden kanggo wong-wong mau banjur? Sawise tekane tentara abang? Mungkin sinau materi dhewe?
        4. -7
          11 2021 Juni
          Kutipan: Stas157
          Apa raja karo kanca-kanca oligarki, lungguh ing sewa hidrokarbon lan aliran finansial, apa padha nglambangake cahya?

          Apa sampeyan bisa milih presiden? Apa sampeyan pengin ndeleng apa sing bakal sampeyan "tindakake"?
      2. -10
        11 2021 Juni
        Kutipan saka: Sahalinets
        Kita ora duwe dhuwit, ora ana teknologi, ora ana gambar sing menarik

        Omong kosong. Rusia duwe dhuwit, mbangun kreteg, sepur, nggawe prasarana, nanging ora ana teknologi, nanging apa kapal selam nuklir, tanker gedhe, pemecah es paling apik ing donya, pembangkit listrik tenaga nuklir neutron cepet, tabrakan, kapal angkasa, glonass, lsp. .? Apa "teknologi" liyane sing sampeyan butuhake? iPhone ing berlian? Lan gambar sing menarik saka bapak-bapak lan kakek-nenek kita, sing ora ngeluh kaya sampeyan, nanging nggulung lengen klambi, nyambut gawe, kerja lan kerja, kadhangkala, ing kahanan ora manusiawi, nggawe lan nguatake negarane ....
        1. + 11
          11 2021 Juni
          Umume "produk" sing sampeyan sebutake nggunakake komponen asing, teknologi manca. Kadang komponen domestik digunakake, nanging minangka aturan padha Piece-diprodhuksi, sampeyan ora bakal weruh ing seri lan padha digawe ing mesin diimpor.
          1. -6
            11 2021 Juni
            Kutipan saka GREG68
            Umume "produk" sing sampeyan sebutake nggunakake komponen asing, teknologi manca.

            Contone, Bings mabur ing titan kita.
            1. +5
              11 2021 Juni
              Luwih becik njlentrehake - apa bagean kasebut digawe ing Rusia nggunakake teknologi Rusia? Banjur aku keplok! Utawa digawe ing Rusia nggunakake teknologi Amerika - banjur luwih elek. Utawa mung digawe ing Amerika saka bahan mentah Rusia - banjur ala banget. Kita maca - pangiriman "produk sing digulung rata lan bunder saka paduan titanium, uga produk sing dicap kasar." Piye wae ora ngomong yen iki minangka produk berteknologi tinggi, nanging jelas luwih apik tinimbang apa-apa.
              1. -4
                11 2021 Juni
                Kutipan: Sergey Sfiedu
                Utawa digawe ing Rusia nggunakake teknologi Amerika - banjur luwih elek.

                Digawe ing Rusia, miturut teknologi kita.
                Kutipan: Sergey Sfiedu
                Kepiye sampeyan ora bisa ujar manawa iki minangka produk berteknologi tinggi

                Sapa sing nindakake kabeh saiki?
          2. 0
            11 2021 Juni
            Gregory! Panggunaan komponen manca lan teknologi manca minangka praktik umum ing donya. Aku makarya ing Jerman nyoba piranti lan ora krungu groans saka sapa ing topik. sing komputer kontrol iku Toshiba, padha, ora ana sing sprinkles awu ing sirahe, sing elektronik Korea dipasang ing mobil Volkswagen.
            1. +7
              11 2021 Juni
              Aku setuju, nanging kita ngelawan manufaktur komponen manca iki!
              Korea lan Jepang kekancan karo Jerman.
              Lan kita katon ing defiance, supaya contone ora bener
          3. -5
            11 2021 Juni
            Kutipan saka GREG68
            "produk" nggunakake komponen manca, teknologi manca.

            Ing kapal selam nuklir, pembangkit listrik tenaga nuklir ... "komponen lan teknologi manca"? Apa, contone? Sampeyan duwe akses menyang manuk hantu. informasi rahasia? Utawa sampeyan bisa menehi jeneng sumber resmi ing ngendi data kasebut dituduhake? Mesthine wong-wong mau wis ngucapake perkara sing pertama sing dipikirake ....
            Lan yen komponen domestik, banjur mesin sing digawe bisa uga "impor" ...., hehe ...
            Saiki jagad globalisasi lan meh ora bisa ngasilake produk rekayasa mung adhedhasar komponen domestik. Nganti 2014, aku yakin kaya ngono, nanging wis 7 taun kepungkur, lan miturut jaminan pimpinan negara. lan pejabat liyane, akeh sing wis diganti, nggawe lan ngatur produksi turbin domestik lan kapal, lan mesin pesawat, langkah-langkah sing wis ditindakake lan ditindakake kanggo nggawe maneh produksi alat mesin, lan komponen elektronik, lan liya-liyane, lan yen liyane sing dituku ing luar negeri, banjur aku yakin manawa iki uga bakal "impor" ". Aku ora weruh alesan kanggo ora percaya wong sing tanggung jawab resmi ...
            1. +6
              11 2021 Juni
              "nggawe lan ngatur produksi turbin domestik lan kapal, lan mesin pesawat."

              Pira kapal sing wis nganggo mesin domestik utawa kita kabeh ngayun?
              Su 57 pinten potongan ing mesin tahap 2, utawa kita ngenteni, ngenteni?
        2. +7
          11 2021 Juni
          Nalika "bapak lan mbah kakung kita, sing ora nggresah kaya sampeyan, nanging nggulung lengen klambi, nyambut gawe lan kerja, kadhangkala, ing kahanan sing ora manusiawi, nggawe lan nguatake negarane ....", ora ana sing tuku YACHTS kanggo pegaweane. nggawe lan ngamanake negara sampeyan!
        3. +1
          13 2021 Juni
          Ayo diurutake:
          Jembatan / dalan sepur / infrastruktur - dheweke ngerti carane nindakake iki sanajan ing sangisore tsars, lan ing sangisore tsars, dheweke bisa uga duwe infrastruktur luwih akeh tinimbang ing Rusia saiki. Yagene, ing sawetara taun, dheweke nggawe Trans-Siberia Railway kanthi infrastruktur nol (praktis kaya sing ditindakake dening Uni Soviet kanthi tenaga kerja para narapidana kanthi bantuan infrastruktur sing ana meh 50 taun berturut-turut, nanging rada lor - ternyata BAM).
          Apa sing ditindakake Rusia sajrone 30 taun? Ya, malah kacepetan dhuwur Moscow Kazan ora bisa glethakaken, amarga iku larang. Nanging, kita mutusake kanggo nyelehake dalan tol)))). Moscow Peter? Malah ing kana, Jerman pancen nindakake sing paling apik karo Siemens.
          Kapal selam - sampeyan durung weruh ing tumindak lan ora bisa ndeleng. Kabeh pirembagan babagan senjata mateni mega super kelangan mung bakal dadi omongan nganti digunakake. Lan ora mungkin digunakake. Ya, iku mengaruhi mungsuh kondisional. Nanging sampeyan ora bakal kasengsem ing sekutu karo senjata kuwi. Senjata sing kurang mateni kaya Armata lan Su 57 durung dilebokake ing produksi massal sajrone pirang-pirang taun berturut-turut. Amarga angel banget, lan sing paling penting larang. Uni Sovyèt mrodhuksi atusan lan ewu barang-barang kuwi, lan nganti saiki gudang-gudang ngenggoni wilayah sing ukurané negara cilik.
          Kapal tanker gedhe .. lool, lan akeh tanker dibangun ing Rusia?))) Kita ora duwe kapasitas kanggo mbangun tanker HUGE. Kabeh luwih massively. Miturut cara, Soviet uga duwe masalah karo iki, armada militèr ukuran gedhe ora tau fitur saka USSR. Lan sipil rampung absen. Icebreakers, nyatane, ora dadi ageng, lan ing asas ora ana kangelan ing construction, yen ana gol. Kanggo tujuan sipil, iki minangka rute sing mbebayani - rute alternatif liwat Suez mung 1,5 kaping luwih suwe, nanging ora ana wasir. Target militèr mbok menawa siji-sijine item ing dhaptar sampeyan ing ngendi Rusia duwe kauntungan. Nanging apa pancen mangkono? Siji-sijine sing kudu dibela ing Arktik yaiku ekstraksi produk minyak sing padha, saiki overproduksi, mula iki minangka game ing jangka panjang. Sanadyan sampeyan utawa aku ora bakal weruh. Gazprom nyoba kanggo berkembang soko ana, nanging sing ala luck, padha dijamin karo sanksi, supplier peralatan Norwegian ora gelem kerjo bareng, lan wiwit iku ora ana kabar))).
          Glonass isih sistem Soviet, senajan ing wektu iku bab militèr. Satelit mesthi nganyari alon-alon. Nanging saiki mung kesed ora miwiti satelit. Malah Turki tuku kursi saka Elon.
          Spaceships iku guyon. Rampung warisan saka Uni Soviet. Hanggar, sing ditegangake suwene 30 taun, meh ora diluncurake. Nanging ternyata dadi larang banget lan tanpa gol (ora ana tujuan sing ora bakal ditarik dening serikat lawas, lan program lunar lan Angara ora bakal narik, ora tekan kelas berat.).
          Umumé, kabeh sing ditulis ora malah pluses, nanging luwih minuses, ing meh kabeh counts kita uga ngadeg, nang endi wae malah Jerman, lan Gusti ngapura kula, Norwegia wis ahead. Asil saka pamaréntahan presiden stabil.
          Kabeh sing isih ana ing garis ngarep ing Rusia yaiku senjata super mitos babagan kartun sing difilmkan lan energi nuklir sipil.
          1. 0
            17 2021 Juni
            Kutipan saka Keith Richards
            apa sampeyan nulis

            Ojo “nyocot”, aku ora angon babi karo kowe...., manut aturan VO, alamat kudu saling hormat, karo “kowe”, malah ora gelem komen. ing liyane omong kosong sampeyan, sayangé kanggo wektu kita, sing bakal ngadili kita ..., lan Putin uga bakal dadi presiden sabanjure, yen Vladimir Vladimirovich, mesthi, nyalonake awake dhewe, wong luwih pinter tinimbang sampeyan, lan yen ora, kita bakal milih liyane "Putin", kita kabeh "Putin" kene ing Rusia .. ... Good luck ....
          2. 0
            17 2021 Juni
            Kutipan saka Keith Richards
            Asil saka pamaréntahan presiden stabil.

            Putin ora "mrentah", malah tsars ora duwe kesempatan kuwi, padha kudu koordinasi Wishlist karo pikirane boyars, bangsawan pengaruh, etc., ayo padha ngelingi kakuwasan kraton Prancis, kang meh rampung leveled dening kabeh limo. saka oposisi, nanging ndadékaké, lan ora piyambak, nanging bebarengan, tumindak kang kontrol dening Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan, Pengadilan Konstitusi, Duma Negara, Konstitusi, lan pungkasanipun, sing kapilih lan ditampa langsung dening populasi Rusia. , kanthi cara, dening mayoritas. Iki kalebu demokrasi, yaiku. Wong daya. Lan asil saka "mrentah" Putin minangka tambah kesejahteraan Rusia kanthi urutan gedhene, mulane kabeh populasi Rusia sing waras milih dheweke. Nglawan, crooks kuwi lan wong kesed sing ora pengin bisa kaya sampeyan.
            Dadi, yen sampeyan ora setuju karo kahanan iki, mula sampeyan nyoba nglangi nglawan aliran umum rakyat, nyoba ngatur kerusuhan anti-konstitusional lan kudeta sing dibayar dening mungsuh Rusia, nyoba nindakake. ing Rusia bab sing padha kedaden 7 taun kepungkur ing "Ukraina", lan pungkasan taun padha nyoba kanggo nindakake ing Belarus .. Nanging kita, mayoritas wong Rusia, ora ngidini sampeyan nindakake iki .. Nang endi wae kaya iki ....
    2. + 17
      11 2021 Juni
      Dadi ngendi aku bisa njaluk wong, allies iki?

      Anane sekutu minangka indikator kekuwatan utawa kekirangan negara. Inggih, tandha utama superpower. Kanggo apa negara adidaya tanpa satelite?

      Ing taun-taun pisanan pambentukan negara Soviet, USSR enom uga ora duwe sekutu. Dheweke dikepung dening mungsuh. Bekas pecahan saka kekaisaran Rusia uga musuhan marang Soviet ... Nanging sanalika USSR dadi negara kuat, meh setengah saka donya dadi sekutu utawa sympathized karo nilai-nilai Soviet!

      Saiki, sapa sing kita butuhake? Apa kita duwe sing disenengi?
      1. -21
        11 2021 Juni
        Kutipan: Stas157
        Kanggo apa negara adidaya tanpa satelite?

        Sampeyan mbantah ing paradigma konsep lawas, nalika: sapa sing ora ana ing sangisore kita nglawan kita. Pendekatan hubungan antar negara bagian iki gagal. Luwih akeh negara kanthi terang-terangan nuduhake hegemon a ara lan hegemon ora bisa nindakake apa-apa. Rusia ora butuh vassal. Rusia mbutuhake kemitraan sing saling nguntungake - kabeh negara padha karo sing padha.

        Peradaban Rusia adhedhasar prinsip liyane saka Kulon utawa Wétan. Yen Kulon lan Timur nyuda budaya bangsa ing bunder saka kapentingan lan manunggalaken iku, siji Rusia ngreksa identitas kabeh wong klebu ing. Peradaban Rusia minangka conto pambangunan hubungan antar negara ing mangsa ngarep ing donya.
        1. + 10
          11 2021 Juni
          Kita ora seneng banget amarga "Negara-negara liyane kanthi terang-terangan nuduhake hegemon minangka ara", nanging nyatane luwih akeh negara pengin dadi sekutu Rusia. Sampeyan dijaluk mikir babagan kenapa iki ora kedadeyan.
          "Rusia mbutuhake kemitraan sing saling migunani"? Tesis gedhe! Menehi alesan liyane kanggo mikir apa iki ora kelakon. Napa dhaptar kamenangan diplomasi Rusia wis kalebu daya tarik ing sisih negara politik lan ekonomi kaya Nikaragua lan Zimbabwe.
          1. -19
            11 2021 Juni
            Kutipan: Cosm22
            Kita ora seneng banget amarga "Negara-negara liyane kanthi terang-terangan nuduhake hegemon minangka ara", nanging nyatane luwih akeh negara pengin dadi sekutu Rusia.

            Waca maneh kirimanku. Peradaban Rusia ora butuh sekutu.
            Yen sampeyan pancene butuh sekutu, mula nimbang yen 24 republik sing dadi bagean saka Rusia minangka sekutu + otonomi lan formasi liyane.
            1. +7
              11 2021 Juni
              Aku ora pengin Rusia nemoni kahanan sing ekstrem.
              Lan kepala Federasi Rusia ketemu ing kahanan sing padha karo kang Comrade Stalin ketemu piyambak ing 1941.
              Ing kahanan kaya mengkono, mratelakake panemume bab allies sakperangan alesan cepet banget owah-owahan kanggo ngelawan pas. Cepet kilat. Lan kabeh bantahan babagan swasembada peradaban Rusia ilang kanthi kacepetan cahya.
              Babagan ndhaptar sampeyan.
              Kanggo jangkep, aku ngusulake ngitung maneh jumlah warga negara sing kalebu, contone, ing populasi Republik Tatarstan. Gambar bakal dadi luwih iridescent.
              Lan bakal ana sekutu liyane.
              1. -20
                11 2021 Juni
                Kutipan: Cosm22
                Lan kepala Federasi Rusia ketemu ing kahanan sing padha karo kang Comrade Stalin ketemu piyambak ing 1941.

                Mangga ngelingake kula pira sekutu USSR ing taun 1941. ngguyu

                Kutipan: Cosm22
                Kanggo jangkep, aku ngusulake ngitung maneh jumlah warga negara sing kalebu,

                Miturut sensus populasi paling anyar, kira-kira 200 negara, warga negara lan warga negara manggon ing Rusia. Kita kabeh bebarengan lan kita sekutu, manggon lan mbentuk siji peradaban Rusia.

                Peradaban Barat minangka akeh negara-bangsa sing aliansi karo dominan, biasane ana ing tekanan. Iki dudu pilihan kita.

                ps
                Mung mungsuh wong Rusia bisa pengin perang marang wong Rusia.
                1. + 10
                  11 2021 Juni
                  1. Sinau karo perjanjian Soviet-Inggris tanggal 12 Juli 1941. Kanthi pranata Piagam Atlantik AS, Inggris Raya lan USSR ing taun 1941, kanthi materi Konferensi Moskow Menteri Luar Negeri USSR, Inggris, AS ing taun 1941. Refresh dhaptar negara sing melu ing koalisi anti-Hitler. 1941 utawa 1942 - apa iku penting? Kanggo kaslametane negara?
                  2. 200 bangsa lan bangsa - iki Rusia. Sing, nyatane, dina iki ora duwe sekutu sing ora bakal dadi isin. Sing apa artikel bab. Sayange sampeyan ora ngerti iki.
                  3. Coba pahami tegesipun ukara "Aku pancene ora pengin." Yen bisa.
                  4. Sayange uga yen sampeyan ora ngerti bedane konsep "pengin perang" lan "nyiapake perang." Yen ora, ora jelas kenapa Rusia butuh kabeh upaya kanggo nyepetake produksi jinis senjata anyar lan nguatake tentara.
                  1. -17
                    11 2021 Juni
                    Sekutu ngomong ... Padha mbukak ngarep kapindho kanggo njaga USSR saka karusakan lengkap fascism lan dropped loro bom nuklir ing Jepang, supaya banner kita ora berkembang liwat ibukutha Jepang. Ora kanggo sebutno sing padha wungu Hitler kanggo numpes Rusia.

                    Kulon iku asu akeh sirahe, akeh swarane. Nggawe aliansi karo salah siji kepala iki ora ana gunane.

                    Konfrontasi antarane peradaban dibangun ing prinsip beda.
                    peradaban Rusia swasembada, iku persatuan saka akeh bangsa dadi siji negara.
                    peradaban barat - iki minangka kumpulan wong sing manggon ing negara-negara nasional sing beda-beda. Dheweke, kanggo ngatasi masalah umum (karusakan Rusia), butuh aliansi. individu, padha ora bisa nolak kita.
                    1. + 16
                      11 2021 Juni
                      Apa sampeyan ngerti konsep "banjir"?
                      Yen ora ana sing bisa diomongake ing teks artikel kasebut, kenapa mbahas babagan iki? Napa melu tumindak verbiage lan verbal balancing?
                      Menawi tegesipun artikel punika boten tekan, kula nerangaken kanthi cekak. Iku babagan kasunyatan manawa Rusia saiki ora duwe sekutu internasional sing layak ing babagan ekonomi lan politik. Sing ana "sekutu", sing ora duwe bobot politik, mung tuku dhuwit. Kasunyatan punika apes, nanging, sayangé, Panggonan kanggo dadi. Tinimbang mikir apa sebabe kedadeyan kasebut, para jingoists wiwit ngetokake sekam lisan kayata "kemandirian", "original" lan penyangga liyane kanthi kromosom ekstra.
                      1. -19
                        11 2021 Juni
                        Rusia ora butuh sekutu, ora kanggo dhuwit, ora kanggo apa-apa. Ora perlu mbandhingake kita karo peradaban Barat lan ngetrapake prinsip hubungane antarane negara.

                        Peradaban Barat sing njaluk rapat karo peradaban Rusia, lan ora kosok balene.
                    2. -1
                      11 2021 Juni
                      Amerika Serikat perang karo Jepang, USSR nyedhaki analisis tutup ing taun 1945.
                2. +7
                  11 2021 Juni
                  Kutipan: Boris55
                  Mangga ngelingake kula pira sekutu USSR ing taun 1941.

                  Aku ngelingake sampeyan yen ing Comrade Stalin, malah Anglo-Saxon angkoro dadi sekutu.
                3. +9
                  11 2021 Juni
                  Kutipan: Boris55
                  Mangga ngelingake kula carane akeh sekutu USSR wis ing taun 1941.

                  Ana akeh sekutu. Utamané ing pungkasan perang. Lan ing wektu 1941 - Amerika Serikat lan Inggris. Ayo kula ngelingake sampeyan manawa pasokan Lend-Lease, bantuan sekutu, diwiwiti persis ing taun 1941. Nanging, sampeyan duwe Boris, kaya biasane, kasunyatan alternatif sampeyan dhewe. Ora kaget. Nanging isin ora ngerti sejarah Perang Patriotik Agung.
                  1. -1
                    11 2021 Juni
                    Kutipan: Stas157
                    Lan ing wektu 1941 - Amerika Serikat lan Inggris.

                    Sing mung wedi marang Hitler lan perang karo wong karo tangan saka Rusia. Lan nalika padha mandheg butuh bantuan, dheweke langsung miwiti perang dingin.
              2. +7
                11 2021 Juni
                IMHO. Ing artikel kasebut, aku setuju yen Federasi Rusia ora duwe sekutu sing wicaksana. Nanging aku ora setuju yen ing jaman Soviet, USSR duwe sekutu sing ramah. Ora ana. Nalika padha menehi dhuwit, apa ora produk, adoh saka galoshes, minangka PDB claims, padha kanca karo kita lan applauded seni Soviet lan exploitasi ing papan. Nanging bal wis rampung, lilin mati. Wong-wong mau nyingkiri kita, lan wong-wong sing duwe basa sing paling enveloping saka flattery wiwit ngidoni kita nganggo basa sing padha. Istiméwa iku Kuba, aku ngormati. Ora ana sing langgeng. Lan iki bakal kelakon kanggo Amerika, iku tega kanggo manggon ing wektu apik iki, iku ora kanggo kula, ora kanggo sampeyan.
        2. +5
          11 2021 Juni
          Ora ana peradaban Rusia khusus. Kapitalisme sing padha kaya ing papan liya ing Rusia.
      2. -3
        11 2021 Juni
        Inggih, inggih. Babagan ambruk ekonomi Rusia, aku bakal nolak. Ngelingi pandemik lan kasunyatan manawa Federasi Rusia wis nemokake dhewe ing pamisahan sing apik banget, Mishustin pancen apik banget, kabeh ana ing toko, sanajan rega mundhak, amarga kita duwe kapitalisme, lan ora ana sing bisa nindakake apa-apa. Anak putu dibayari kanthi rapi lan ora repot. Pabrik anyar dibukak, lan sing ora perlu ditutup. Pitakonan sing cukup kenapa sampeyan terus-terusan njaga Medvedev sing ora kompeten ing peternakan? Senajan artikel-artikel Skomorokhov biasane nyebabake aku ditolak, aku setuju yen kabijakan Putin sing nyebabake kabeh wong ngidoni Rusia. Lan Putin wis lali carane komunikasi karo wong. Ngandika. Pamrentah duwe akeh alat kanggo njaga rega. Banjur pitakonan "kenapa kita ngadeg, apa sing kita ngenteni"? Utawa babagan reformasi pensiun. Sapa sing nggebug dhadhane, nanging ora tau!, nanging angger aku kuwasa...! Lan apa asile. Ing wektu sing padha, dheweke clumsily mbenerake awake dhewe. Pranyata reformasi pensiun ora bisa ditindakake sajrone sepuluh taun maneh!? Lan saiki dalan kikuk iki menyang arah Amerika Serikat, ujare, kepiye sampeyan pengin Amerika Serikat yen kita nyebarake rudal ing Kanada kidul. Panggonan soko bakal diselehake, nanging sing bakal ngidini kita. Nanging ing Ukraina, dheweke nyelehake kabeh sing dibutuhake, lan garis sing ora ana warna bakal nyegah dheweke nindakake iki.
        1. +2
          11 2021 Juni
          "Anak kanggo putu dibayar kanthi akurat lan tanpa repot."

          Apa sampeyan ngomong babagan 10000 rubel kadhangkala, sadurunge milih apa wae?

          Yen mangkono, carane isin. katon.
          Sithik sing dibutuhake kanggo rasa syukur....
          1. 0
            11 2021 Juni
            Sergey. Kaping pisanan, ora ana pemilihan taun kepungkur. Kapindho, ora masalah kuantitas, sanajan taun kepungkur, nalika kelangan kerja, lan total 80000 rubel iki ora berlebihan. Kapindho, tembung kunci yaiku "rapi lan tanpa gangguan", tegese ora perlu nyeret FIU, lsp. Iki minangka efisiensi lan kacepetan ngliwati dokumen sing dadi ciri kualitas manajemen. Aku duwe soko kanggo mbandhingaké. Ing awal taun 2000, setan seneng aku setuju kanggo setuju dadi lawan skripsi. Aku nampa ragad kanggo iki, Aku ora ngelingi pinten, nanging aku iki mestine kanggo mbayar 12 rubles ing tax, Aku elinga. Nanging aku lali kanggo mbayar. Sawetara sasi mengko padha nelpon kula menyang kantor pajak, nerangake sapa aku, lan dipeksa kula kanggo nulis panjelasan lan ditanggepi kuitansi, kang klebu denda ing jumlah sawetara puluhan kopecks. Kelas! Ing babagan pemilu, aku mutusake dhewe sapa sing bakal dakpilih. Kanggo liyane - ora kanggo roti jahe. Kanggo sapa aku ora bakal ngomong manawa, nanging ora kanggo EP!
    3. + 11
      11 2021 Juni
      Quote: Dedkastary
      ora ana negarawan ing setir.

      Luwih elek. Dheweke mung kerja kanggo "kulon" lan China
      Pamrentah saiki kerjane utamane kanggo blok Franco-Jerman lan China, arah Inggris dilobi dening "oposisi liberal". Mesthi wae kabeh padha ana ing sangisore AS. Sing kabeh prabédan antarane wong-wong mau.
      Tugase yaiku ngompa sumber daya alam lan manungsa saka Rusia, kanggo nyegah pembangunan, nanging ora nggawe bencana ekonomi kaya ing taun 90-an. Kita butuh "stabilitas", supaya lenga lan gas bakal mili terus liwat pipa, wong-wong lair, sinau lan pindhah menyang kana. Nanging padha ora mbalela marang pengangguran lan keluwen. Bisa digunakake minangka infantri ing perang ing ngendi negara-negara Barat ora pengin ngejar, kaya ing Suriah utawa Libya. Kabeh Timur Jauh lan Siberia, kanthi kabeh sumber daya, wis diwenehake marang China.
      Lan minangka gambar saka mungsuh, kita mung pas sampurna. Banget Elek ing video propaganda, pancen ompong ing kasunyatan.
      1. +2
        11 2021 Juni
        Kutipan saka OgnennyiKotik
        Pamrentah saiki kerjane utamane kanggo blok Franco-Jerman lan China, arah Inggris dilobi dening "oposisi liberal". Mesthi wae kabeh padha ana ing sangisore AS. Sing kabeh prabédan antarane wong-wong mau.

        Iki minangka gambar sing aneh banget babagan jagad iki. Kaping pisanan, panguwasa kerja kanggo kepentingane dhewe. Lan saiki kepentingan oligarki kita wis dadi konflik serius karo kepentingan oligarki Barat. Mulane ana propaganda patriotisme kanthi jumlah nasionalisme sing cukup. Iki minangka perkara dhasar sing bisa dingerteni dening Marxis. Ibukutha tansah nggunakake nasionalisme lan patriotisme kanggo tujuane dhewe. Apa ing negara greatgein, apa ing negara kita, apa ing sawetara Israel.
        1. 0
          11 2021 Juni
          Kutipan: IS-80_RVGK2
          Lan saiki kepentingan oligarki kita wis dadi konflik serius karo kepentingan oligarki Barat.

          Ora ana oligarki kita utawa Barat. Ana oligarki Kulon ing wilayah kita, ing ngendi dheweke lair lan apa kewarganegaraan sing diduweni ora masalah. Kita ora cukup khas, nanging koloni.
          1. -4
            11 2021 Juni
            Kutipan saka OgnennyiKotik
            Ora ana oligarki kita utawa Barat.

            Gambar-gambar iki karo Brzezinski minangka tandha salah paham babagan kedadeyan kasebut. Nah, suwene sampeyan bisa ngirim omong kosong primitif iki saka taun 90-an? Saora-orane kudu ana kemajuan kanggo mangerteni kasunyatan ing sakubenge.
          2. Komentar wis dibusak.
    4. +3
      11 2021 Juni
      Yen bab dhuwit, malah bank-bank, menehi silihan gedhe kanggo perusahaan, ngenalake wong-wong mau menyang manajemen perusahaan kasebut supaya bisa ngontrol mbuwang lan mbalekake silihan, lan ing kene diwenehi milyaran, kanthi pangarep-arep jujur ​​lan sopan. :)))
      Kulon ora mung sijine wong ing pimpinan negara sekutu, nanging uga tetep wong-wong iki ing katergantungan lengkap lan wedi, nalika disobedience wis diukum abot dening sanksi marang anggota kulawarga uga.
      Kejam, ora manungsa?
      Ya, nanging kerjane kanthi efektif lan menehi asil sing apik banget.
      Wedi luwih kuwat tinimbang dhuwit.
      Kanggo nandhingi kekejeman, awake dhewe kudu kejem.
      Nanging kita ora pengin stoop kanggo cara kejem kuwi, worldview ora ngidini, kita wong apik, kita ngarepake paseduluran saka wong liya, nanging ora.
      Dilema - apa perlu dadi kejam kaya wong-wong mau supaya bisa urip, utawa tetep dhewe lan resiko kalah?
    5. -1
      11 2021 Juni
      Aku ora setuju karo penulis, kita luwih apik tanpa sekutu tinimbang karo kabeh jinis rabble
    6. 0
      13 2021 Juni
      Yen sampeyan njupuk, banjur mung tawanan.
  2. + 11
    11 2021 Juni
    Ya, dina iki malah Gromyka, malah Molotov, sijine ing pangisian daya saka kawicaksanan manca - ora ana apik bakal teka saka iku. Sapa sing bakal kepengin banget karo aliansi karo negara sing ngrusak ekonomi, sosial, demografi, ilmiah, lan liya-liyane saben taun? Iki kabeh saka lapangan keju Hochland: Fantastic.
    1. + 19
      11 2021 Juni
      Dadi tingkat ing kabeh bidang ing negara wis mudhun, degradasi lengkap ing kedokteran, pendidikan, ing sistem penegakan hukum.
    2. + 16
      11 2021 Juni
      Kutipan: Far B
      Ya, dina iki malah Gromyka, malah Molotov, sijine ing pangisian daya saka kawicaksanan manca - ora ana apik bakal teka saka iku.

      Aku bakal frase iku sethitik beda. Sapa wae sing sampeyan tanggung jawab babagan kabijakan luar negeri kita, mesthine ora bakal luwih ala tinimbang saiki.
      Ayo dadi conto kanggo Kuba. 30+ milyar utang dibusak, lan ditutup amarga kekurangan dhuwit, kanggo sewa, Lourdes. Kanthi kamranyu sami uwuh. Kanthi tangan siji, kita nutup pusat lan pangkalan Angkatan Laut, amarga ora ana dhuwit, kanthi tangan liyane kita ngilangi utang menyang negara sing ana pusat lan pangkalan, amarga pusat lan pangkalan sing padha bisa digunakake. abad. Apa sampeyan ora mikir yen kahanan kasebut minangka pengkhianatan langsung, utawa serangan tipis, kelainan mental sing abot?
      1. +6
        11 2021 Juni
        Kudu optimis ngguyu Nalika negara dikuwasani dening akeh kanca sing dipimpin dening kanca kanca, bisa uga luwih ala. Nanging luwih apik - ora mungkin.
      2. -5
        11 2021 Juni
        Quote: Lannan Shi
        Apa sampeyan ora mikir yen kahanan kasebut minangka pengkhianatan langsung, utawa serangan tipis, kelainan mental sing abot?

        Lha kok langsung keganggu mental? Kabeh iku cukup logis. Kita nuduhake carane tentrem lan apik kita kanggo partners dear sing, kaya dumadakan saiki, manggon ing negara ora grapyak kanggo Federasi Rusia. Ing wektu sing padha, padha nyimpen dhuwit kanggo sawing lan peraga liyane kanggo tentara staggering lan angkatan laut. Sawise kabeh, ana dhuwit sing kudu dibayar ora mung kanggo nyewa, nanging uga kanggo pangopènan.
  3. + 12
    11 2021 Juni
    Ing endi sampeyan mrentah Rusia kanggo njupuk sekutu?
    Ora ono! Sapa sing bisa nganggep serius wong-wong iki, sing mbokmenawa mung kepinteran Tau Ceti sing ora ngerti, sanajan mung wong sing ngerti!
    China? Sawisé pati Stalin, padha langsung ngandika yen revisionists lan murtad wis teka menyang kuwasa ing USSR. Xi iki, dheweke tansah katon condescendingly lan netral ing Putin. Dheweke ngerti banget apa sing terakhir iki, luwih-luwih, Xing Jin Ping mesthi bakal jarred dening kamuflase taunan Mausoleum. Dheweke ora teka ing Dina Kamenangan. Lan apa "sekutu" liyane sing bisa diduweni dening sh_ayka iki? Mung padha, mung ing njero, kene. Lan ing tingkat internasional - sing bakal nggawe hubungan serius karo wong sing ora peduli babagan sejarahe, sing ngandhani kabeh jagad yen tanah air ora nindakake apa-apa sing apik kanggo luwih saka 100 taun, kajaba galoshes kanggo Afrika, wewatesan administratif saka wilayah USSR - iki kesalahan saka Kepemimpinan sadurungé, sing menehi adoh bêsik saka wilayah sing, segara wilayah, lan akeh liyane - sampeyan bisa dhaftar kanggo dangu .... Kanggo wong sing mbuwang kertu partai, bebarengan karo ID saka pejabat KGB saka USSR ...? (Ngomong-ngomong, ana pitakonan ing kene.) Iki dikenal kabeh masyarakat internasional. Sapa sing bakal percaya karo wong sing kaya ngono lan pengin nggawe hubungan sekutu karo negara sing dipimpin, amarga alasan lan kahanan sing aneh? sad
    1. + 13
      11 2021 Juni
      Kutipan saka Radikal
      Kanggo wong sing mbuwang kertu partai, bebarengan karo sertifikat saka pejabat KGB saka USSR ...?

      Nanging mantan komunis seneng ndedonga ing pasamuwan ing preian gereja utama! Aku kepengin weruh nalika dheweke munafik, nalika dheweke nggawa kertu pesta ing kanthong utawa ing altar?
      1. +3
        11 2021 Juni
        ...... seneng ndedonga ing greja .....
        lan sapa sing ora tresna saiki Lan Zhirinovsky tresna, nikah sawise pirang-pirang taun nikah, lan Zyuganov ..... lan nalika Masha G. nampilake lambang karo tsar lan Nazi --- sing saiki? Putin mung ora ana, akeh wong sujud lan nampa gelar ora bener saka Masha G. (hohenzollern, tegese)! Lan kanggo iki padha duwe judhul iki? Ora ana sing nolak, sapa sing butuh sekutu kaya ngono. Sing liwat gunung sing duwe gelar sing wis suwe, mesthi. wassat lol ngguyu ngguyu.
  4. +1
    11 2021 Juni
    Kutipan: Far B
    Ya, dina iki malah Gromyka, malah Molotov, sijine ing pangisian daya saka kawicaksanan manca - ora ana apik bakal teka saka iku. Sapa sing bakal kepengin banget karo aliansi karo negara sing ngrusak ekonomi, sosial, demografi, ilmiah, lan liya-liyane saben taun? Iki kabeh saka lapangan keju Hochland: Fantastic.

    Banjur apa pilihan sampeyan?
    1. +9
      11 2021 Juni
      Ngganti struktur sosial-ekonomi. Ngontrol transaksi finansial lintas wates. Kanggo nindakake nasionalisasi monopoli alam lan perusahaan gedhe, kalebu industri ekstraktif. Mulihake ekonomi sing wis direncanakake, supaya negara wis wiwit nandur modal ing pembangunan negara. Ya, lan tanggung jawab sing angel kanggo ngganggu karya / rencana / tugas (garis ngisor yen perlu). Terusake latihan personel ilmiah lan teknis profesional. Bakal ana ekonomi sing kuwat, basis ilmiah, teknis lan sosial - lan bakal ana minat nyata kanggo kerjasama saka potensial, um, sekutu.
      1. -10
        11 2021 Juni
        Kutipan: Far B
        Ngganti struktur sosial-ekonomi. Ngontrol transaksi finansial lintas wates. Nindakake nasionalisasi monopoli alam lan perusahaan gedhe, kalebu industri ekstraktif

        Bebarengan kita gabung karo rangking United Russia lan ngganti hukum nganti diadopsi Konstitusi anyar.

        Kutipan: Far B
        Nggawa bali ekonomi ngrancang

        Saben-saben Duma nyetujoni anggaran negara, ora mung ngrancang: kanggo sing menehi - kanggo berkembang, sing ora menehi - kanggo mbanting.
        Ana macem-macem cara kanggo nggayuh tujuan rencana kasebut. Ing sosialisme - dig saka kene nganti nedha awan. Ing kapitalisme - sapa sing tangi luwih dhisik entuk sandal.
        1. +7
          11 2021 Juni
          Ing EP - iku sampeyan piye wae tanpa kula, dhewe. Sampeyan ngerti, aku squeamish babagan reged.
          Minangka kanggo Adoption saka budget, ora ana pitakonan saka sembarang planning, paling - rejeki-telling ing latar warung: kita bakal nglakokaké budget, kita ora bakal nglakokaké budget ... Lan apa jenis planning bisa ana. ing negara kanthi ekonomi pasar liar? Apa glider karo Deripaskin Rusal iki akeh rencana? Mangkono uga kabeh pedagang pribadi. Dadi anggaran babagan dhuwit, babagan redistribusi, lan dudu babagan produksi, lan mulane, dudu babagan pembangunan.
          1. -11
            11 2021 Juni
            Kutipan: Far B
            Ing EP - iku sampeyan piye wae tanpa kula, dhewe.

            Aku wis nulis ing kene carane ing sajarah negara kita nyegat kekuwatan ditindakake kanthi tentrem:
            https://topwar.ru/183727-kto-ostanovit-begstvo-uchenyh-iz-rossii.html#comment-id-11539939

            Apa sampeyan duwe cara liya kanggo ngontrol negara?

            Deripaska lan liya-liyane ora ngrancang anggaran negara, nanging pemerintah. Duma mbenerake lan nyetujoni. Iki kedadeyan ing kabeh negara ing donya.
            1. + 11
              11 2021 Juni
              Lan sampeyan bener nulis akeh. Kalebu nyatane EP minangka "partai borjuis" sing kudu dipaku amarga dheweke nglawan Infallible. Saiki sampeyan nelpon kanggo nggabungake EP. Ngganti sepatu sampeyan ing udhara amarga pemilihan sing bakal teka? Dikagumi dening etude akrobat sampeyan ngguyu
              PS Aja bingung perencanaan anggaran karo, ngomong, rencana limang taun kanggo pembangunan negara, oke?
              1. -14
                11 2021 Juni
                Kutipan: Far B
                Lan sampeyan bener nulis akeh. Kalebu kasunyatan manawa EP minangka "partai borjuis"

                Aku ngonfirmasi iki malah saiki lan ujar manawa kita kudu gabung karo rangking lan isi konten kita. Interception kontrol kudu ditindakake saka ngisor, saka pemilihan lokal ...

                Apa sebabe kudu melu EP? Amarga nggawe partai, ayo ngomong partai Bolsheviks, pamaréntah saiki ora bakal ngidini lan bakal stifle sembarang encroachments ing arah iki ing Bud banget.

                maneh. Kita nyinaoni masa lalu sing sugih babagan intersepsi kontrol negara kanthi macem-macem pasukan. Kaya sing ditindakake sadurunge, aku menehi link.

                Kutipan: Far B
                Aja bingung perencanaan anggaran karo, ngomong, rencana pembangunan limang taun kanggo negara, oke?

                Iku padha. Ora perlu nglawan saben liyane lan nggawa kebingungan menyang kepala wong liya. Anggaran minangka alokasi dana kanggo konstruksi utawa produksi sing wis direncanakake sadurunge.

                Anggaran paling anyar diadopsi kanggo telung taun.
                1. +6
                  11 2021 Juni
                  Tanpa rencana sing wis dikembangake kanthi apik, ora ana sing bakal nglebokake anggaran kanggo Wishlist sampeyan. Nanging, yen kanggo sampeyan dokumen keuangan lan rencana pembangunan strategis iku siji lan padha, aku njaluk ninggalake.
                  PS Miturut EP - Aku dudu Putin, aku ora ngganti kapercayanku.
                  1. -10
                    11 2021 Juni
                    Kutipan: Far B
                    Tanpa rencana sing wis dikembangake kanthi apik, ora ana sing bakal nglebokake anggaran kanggo Wishlist sampeyan.

                    Apa sampeyan mikir sing ditindakake pemerintah nalika nyiapake anggaran kanggo disetujoni ing Duma? Jawaban iki planning. ngguyu

                    Dokumen finansial minangka refleksi konsentrasi rencana babagan dhuwit.

                    Aku ora ngganti pikiranku.

                    Dheweke ora perlu diganti. Kita kudu nindakake kapercayan lan ngganti kapercayan EP.
      2. +7
        11 2021 Juni
        Kanggo kabeh iki, kudu ana ndhuwur, fokus ing kapentingan negara. Apa dheweke. Apa 200 jutawan domestik fokus ing? Pejabat? Pangurus. Gref utawa Nabiuoina padha ..... ---------
        Kutipan: Far B
        Ngganti struktur sosial-ekonomi. Ngontrol transaksi finansial lintas wates. Kanggo nindakake nasionalisasi monopoli alam lan perusahaan gedhe, kalebu industri ekstraktif. Mulihake ekonomi sing wis direncanakake, supaya negara wis wiwit nandur modal ing pembangunan negara. Ya, lan tanggung jawab sing angel kanggo ngganggu karya / rencana / tugas (garis ngisor yen perlu). Terusake latihan personel ilmiah lan teknis profesional. Bakal ana ekonomi sing kuwat, basis ilmiah, teknis lan sosial - lan bakal ana minat nyata kanggo kerjasama saka potensial, um, sekutu.
  5. +5
    11 2021 Juni
    Kanca-kanca kuwi ...... lan menyang museum.
    1. +4
      11 2021 Juni
      Iku lucu, mesthi, sampeyan ora bisa ngomong luwih tepat. Apa sing bisa njamin "sekutu" iki? Saiki, kontrak ora cocog karo kertas sing ditandatangani. Iki laku donya lan dudu tumindak kita. Ngandelake wong iku bodho lan ora tanggung jawab. CSTO iku layar ing mratelakake panemume. Ing kana, umume negara sing melu ora kuwat lan ora duwe daya. Kajaba China, mesthi. Ya, lan China ana ing pikiranku.
  6. + 10
    11 2021 Juni
    Mungsuh saya tambah akeh, nanging kanca ora saya tambah. Dina iki umume angel mangertos apa ana negara ing donya sing bisa diarani Rusia minangka sekutu sing bisa dipercaya. Eropa Timur luwih cedhak karo EU lan AS saiki, China pragmatis - kanca karo wong-wong sing bisa dagang kanthi bathi, India bakal tansah njagong ing kursi beda Kuba obah nyedhaki Amerika Sapa maning ana, Afrika Aku setuju bab utang - padha wrote mati muspra, tho, ora ana siji ngormati iki "sikep gedhe" lan ora mbukak kanggo kita baris kanca kanggo baris kanggo iku.
  7. 0
    11 2021 Juni
    Penulis aneh mbagi negara ... mung dadi putih lan ireng ... Nanging ora kedadeyan kaya ngono! delengen palette ... akeh banget warna pelangi! kaya mangkono iku ing urip!
    1. +3
      11 2021 Juni
      Kutipan saka Nitarus
      Penulis aneh dibagi negara ... mung kanggo putih lan ireng ...

      Ora bener. Apa sampeyan maca artikel kasebut kanthi teliti? Minangka sekutu, penulis jenenge China, Mongolia, Kazakhstan, Belarus, Armenia ...
    2. -12
      11 2021 Juni
      Kutipan saka Nitarus
      Penulis aneh dibagi negara ... mung dadi putih lan ireng

      Kabeh artikel aneh - galloping liwat Eropah, tanpa delving menyang ambane. Lan ing ngendi bakal teka saka ambane yen penulis ora ana ing subyek, nanging njupuk "otak utang" ora luang? Yen sampeyan ora duwe pikiran asli dhewe, njupuk wawancara karo sing langsung kerja ing arah iki ... Kesed? Carane adoh kanggo pindhah menyang Moscow? Kelangan ID jurnalistik sampeyan? Punapa mawon koran katon ing, meh nang endi wae padha nyoba kanggo konfirmasi saben tesis karo sawetara jinis tektur, kutipan, obrolan karo supaya disebut-. "tukang warta". Lan ing kene kabeh padha karo sadurunge - "Yaroslavna nangis" tanpa ninggalake kantor ... sad
      1. +8
        11 2021 Juni
        Kutipan saka Hagen
        Kabeh artikel aneh - galloping liwat Eropah, tanpa mlebu ing jero.

        Lan apa sing ana ing jerone? Apa sekutu anyar bakal ditemokake? Yen digali menyang jerone, bakal dadi luwih elek! Amarga bisa nggambarake tampilan kesejahteraan mung ing permukaan. Iki minangka propaganda kita kanthi sukses. hi
        1. -7
          11 2021 Juni
          Kutipan: Stas157
          Lan apa sing ana ing jerone? Apa sekutu anyar bakal ditemokake?

          Aku ora wartawan, aku ora bakal pindhah menyang rincian, yen dig sethitik luwih jero tinimbang scoop anak ing kothak wedhi, iku bakal dadi cetha yen donya wis dipindhah saka hubungan sekutu kanggo hubungan saka "kemitraan situasional". Sanajan sacara resmi hubungan kasebut diarani "sekutu". Saiki, donya, wis rada swayed menyang globalisasi, maneh wiwit ngupayakake kanggo kapentingan "negara bangsa". Apa sampeyan ora weruh? Terserah kowe...
          Kutipan: Stas157
          Amarga bisa nggambarake tampilan kesejahteraan mung ing permukaan. Iki minangka propaganda kita kanthi sukses. hi

          Sampeyan nonton saluran apa? TNT? Ing kabeh liyane, ing macem-macem interpretasi, dikandhakake yen kita ana ing ambang perang global. Lan kabeh statements Panglima Tertinggi babagan sukses implementasine saka tatanan pertahanan negara sepisan maneh warns "mitra" supaya ora njupuk menyang sirah kanggo "rock prau", yen ora kabeh wong bakal mati. Ngelingi dheweke ora tau histeria, topik kasebut kudu dirungokake kanthi teliti. Posisi iku kuna. Lan padha ngomong bab iku mbukak. Nanging penulis nyebar gupuh sing ngandika armada kita luwih mungsuh saka sekutu. Dheweke dhewe ora ngerti yen Armada kita pisanan kabeh wong, lan mung banjur peralatan. Meh kabeh operasi strategis sing ditindakake dening tentara USSR / Rusia adhedhasar tanah, lan armada kasebut nduweni peran pendukung. Lan tansah ing wayahe kritis, Armada replenished losses saka pasukan lemah. Nanging penulis ing NE spat karo relish, ngandika sing "kita apes, kita ora cukup kuwat kanggo saingan karo Amerika, kita ora duwe allies kanggo iki." Analisis hubungane Rusia karo negara ing telung baris .... - bocah-bocah ing sekolah dasar nulis luwih serius. Ya, sampeyan mung bisa nulis buku babagan sistem nulis utang, yen sampeyan ngliwati sumber ing Kementerian Luar Negeri. Nanging kudu tangi saka meja, golek pejabat Kementerian Luar Negeri lan interogasi ... Banjur ana mung "oohs lan sighs" pikun. Sing disenengi? Maca, nikmati - "negara iku telek ... mo, armada wis mudhun, sekutu wis nilar, kepemimpinan wis debil ...". Aku ora bakal nampa. Umumé, aku percaya yen wartawan kudu ngandhani bebener, mbenerake, lan meksa sing maca kanggo mikir, lan ora nangis menyang rompi lan nyebar depresi menyang massa.
          1. +3
            11 2021 Juni
            "Kanggo digali luwih jero tinimbang karo scoop bocah ing kothak wedhi, bakal dadi cetha yen donya wis pindhah saka hubungan sekutu menyang hubungan" kemitraan situasional ""

            1) NATO ambruk, pungkasanipun?

            "Dheweke dhewe ora ngerti manawa Armada kita pisanan kabeh wong, banjur peralatan."

            2) lan ing kene sampeyan pancen bener!
            Timokhin nulis akeh manawa Armada iku wong, lan peralatan ...
            mengko...
            Lha, ora mungkin ora, ta?
          2. +5
            11 2021 Juni
            "Ya, sampeyan mung bisa nulis buku babagan sistem pembatalan utang yen sampeyan mbukak sumber ing Kementerian Luar Negeri. Nanging kudu tangi saka meja, golek pejabat Kementerian Luar Negeri lan interogasi ... Banjur mung pikun " ooh lan ngguyu.”

            Sampeyan pancen bener.
            Ing kene, contone, padha presciently utang kanggo Sudan lan saiki kita bakal mbukak pangkalan angkatan laut ana, Ya, kita bakal nulis BUKU babagan terobosan iki!
            Elinga, apa sing diarani dhasar?
            1. -2
              11 2021 Juni
              Kutipan saka Revival
              Ing kene, umpamane, dheweke kanthi licik mbatalake utang menyang Sudan

              Babagan Sudan, bisa uga ana crita sing menarik banget. Kabeh iku ora dadi insipid lan nangis minangka penulis.
              Kutipan saka Revival
              NATO ambruk, pungkasanipun?

              Nah, sampeyan mikir yen ana aliansi?! Waca artikel 5 saka piagam kasebut kanthi ati-ati lan bakal jelas kepiye cara nutupi saben liyane yen ana kedadeyan. Ing taun 1939, sekutu-sekutu kasebut mbingungake sawetara ... .. Sekutu NATO mung ana ing aliansi anggere Faberge padha clenched ing ajiné Amérika. Ing taun 1941, iki kedadeyan. Saiki, teknologi ngidini kita, kanggo bagean kita, kanggo nggayuh "pusat keputusan". Aku ora yakin manawa wong Frank lan Jerman bakal cepet-cepet ngrusak reruntuhan radioaktif ing pesisir wétan Amerika Serikat tanpa paksaan.
      2. +2
        11 2021 Juni
        Dadi nelpon kita sekutu kuat "undiigated" dening penulis
        1. -1
          12 2021 Juni
          Kutipan saka Revival
          Dadi nelpon kita sekutu kuat "undiigated" dening penulis

          Aku wis kasebut Sudan. Lan penulis ngomong babagan iki. Lan sampeyan ngelingi dheweke. Aku uga kaya kanggo ngelingake sampeyan sing Sudan iki ing Maret 27, 2014, ing Majelis Umum PBB voting ing non-pangenalan referendum ing Crimea, milih nglawan, saéngga ngenali referendum ing Crimea lan ndhukung Rusia. Lan ing Desember 2014, Rusia nyusun ulang utang $17 yuta marang Sudan. Kaya ngono, politik, sampeyan kudu mbayar kabeh ... Lan Amerika Serikat uga mbayar akeh, akeh kanggo "sekutu" supaya ora mlayu. Lan ing wektu sing padha, dheweke terus-terusan nguping wong-wong mau supaya bisa ngatur "ekspor demokrasi" kanggo wong-wong mau kanthi pas wektune, yen tiba-tiba mikir babagan topik sing ora ana ing Washington. Kepiye sampeyan seneng karo penggalian iki? nglirik Miturut cara, kanggo sawetara alesan, Sudan ora kadhaptar ing dhaftar utang ditulis mati. Lan iki topik - sapa sing salah ing kene - penulis, sampeyan utawa Vicki? Iku menarik .... Ora iku?
          1. +1
            12 2021 Juni
            Ya, Sudan mesthi dadi conto sing apik ...
            Kahanan karo Sudan mung akeh owah-owahan, conto kaya ngono ora cocog karo ide sampeyan.
            Apa sing bakal diarani pangkalan ing kana, bakal mbukak?
    3. -12
      11 2021 Juni
      Penulis aneh mbagi negara ... mung dadi putih lan ireng ... Nanging ora kedadeyan kaya ngono! delengen palette ... akeh banget warna pelangi! kaya mangkono iku ing urip!

      Lali - artikel khusus.
      Sampeyan ndeleng komentar mung sensus saka Russophobes, kabeh padha kumpul dadi siji, kaya-kaya ngerti yen artikel kasebut bakal metu ing wektu apa))))
  8. + 11
    11 2021 Juni
    Iku bakal katon sing mungsuh saka komunis ing Kulon, ing Eropah, ing wilayah USSR, ngrambah goal - padha numpes USSR lan negara sosialis Eropah Wétan, uga, padha bakal manggon ing tentrem lan harmoni. Nanging ora, padha ora bisa urip tanpa "gambar saka mungsuh", padha ora bisa nanging nyebar nesu lan gething, lan sawise karusakan saka USSR, padha ngeculke perang informasi marang saben liyane. Lan padha mung bisa nyawiji marang wong utawa soko, amarga padha manunggal ing gething saka kabeh Soviet.
    1. -2
      11 2021 Juni
      Kutipan saka tatra
      carane united padha gething saka kabeh Soviet.

      Aku kabeh ing Eropah iku Soviet. Kaping pisanan, dheweke dhewe ana ing "tali cendhak" karo Amerika Serikat. Lan kaping pindho, Eropa, amarga mbagi jagad dadi bagean "beradab" lan barbar, terus nindakake. Nalika dheweke menehi hak kanggo jagad "beradab" kanggo urip saka eksploitasi sumber daya barbar. Apa wong barbar iki Soviet utawa non-Soviet, ora ana bedane ing Eropah. Mung perang predator tradisional sing larang banget kanggo diluncurake saiki. Mulane, padha bisa karo cara saka Perang Dingin dicampur karo kepinginan kanggo pamisah pasukan ngawan saka bagéan liya saka donya.
    2. +1
      11 2021 Juni
      "padha ora bisa mbantu nyebar nesu lan gething" - Sampeyan kudu nonton TV kurang!
  9. +3
    11 2021 Juni
    Ing endi sampeyan mrentah Rusia kanggo njupuk sekutu?

    Lan umume (saliyane komentar sadurunge) kenapa Rusia butuh sekutu, uga, kaya iki, saka sudut pandang geografis? Sadawane keliling wates saiki? Utawa ing Afrika, ayo ngomong - Sudan, ing ngendi bakal ana pangkalan angkatan laut, utawa ora ana .... Yagene ora ngelingi pengalaman Soviet (miturut sing paling misuwur), lan cap galoshes - apa kita bisa tuku sekutu? lol Sawise kabeh, ora ana liyane. wassat
    Rusia ora butuh sekutu, amarga, pisanan, kanggo kita kategori iki sak wentoro, amarga moral, etika, nilai moral (sanajan ana bebaya lan bakal equalized) iku rada beda saka Western. Ana solusi, iku ora asli, ephemeral, nanging ing mratelakake panemume mung siji kanggo mulihake apa wis numpes, njupuk menyang akun kesalahane, lan nggawe modern, negara sosialis multiform. Iki minangka dalan sing angel, dheweke bakal ngganggu, dheweke wis nindakake akeh kanggo nyegah kedadeyan kasebut - artikel babagan benang paralel minangka bukti. Ya, lan ing sumber daya liyane, kita ndeleng saksi mata, residents saka wilayah tilas USSR, yen maca - kabeh wong kepengin kanggo mulihake negara siji. Ing plataran, takon janitor, utawa ing pasar saka sudagar padha saka Kaukasus, utawa Asia Tengah, nalika iku luwih apik - ing USSR, utawa saiki, lan aku manawa padha bakal njawab - banjur iku luwih apik! Aku dhewe wis bola-bali ngomong karo macem-macem kategori wong saka tilas republik Soviet, lan saben wong ngandika iku luwih apik kanggo wong-wong mau ing negara siji. Nalika iku negara Soviet sing kuat dipulihake - banjur sekutu bakal katon. sad
    1. + 15
      11 2021 Juni
      Kutipan saka Radikal
      Nalika iku negara Soviet sing kuat dipulihake - banjur sekutu bakal katon

      "Sampeyan menehi plans unrealistic! Iku kaya kang ... voluntarism! " © Iku ora koyone sing panguwasa padha usaha kanggo mulihake sistem sosial minangka ing Uni.
    2. +5
      11 2021 Juni
      Aku nuduhake sudut pandang sampeyan kanthi lengkap. Nanging kita bakal maneh langkah ing rake padha - kita bakal mbiayai pinggiran nasional lan awake dhewe - kita bakal tetep gundhul-bokong. Mulane "responden" iki kepengin banget kanggo Uni Soviet ... Mesthi! Ing USSR, padha tenang lungguh ing omah, nyolong saka proyek lan ora sumelang. Lan ing RSFSR, umume, ana mlarat, ora duwe pengarep-arep. Utamane ing pusat regional lan desa cilik.
  10. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +6
      11 2021 Juni
      kita mung duwe loro sekutu sejati,
      Kutipan kasebut trep kanggo mbenerake ora ana diplomat sing mumpuni lan kabijakan luar negeri sing koheren.
      1. +4
        11 2021 Juni
        statement Alexander III Romanov muni Luwih wiyar: "Ing donya kita mung loro sekutu setya, tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.

        Kajaba iku, kanthi jujur, urip wis nuduhake manawa raja-peacemaker, sing ora mimpin militer, salah karo sekutu sing isih ana.
        Wis ing putrané Nicholas II, dadi cetha sing siji saka loro allies
        Kanthi detasemen angkatan laut
        Kanca Trotsky
        Kita bakal dituntun menyang perang fana!

        ngluncurake kapal penjelajah sing nyedhaki Istana Musim Dingin kanthi tujuan ekstremis,
        lan sekutu kapindho, uga, terus terang, ora nindakake sekutu
    3. +2
      11 2021 Juni
      minangka tentara 1917 nuduhake
      lan armada njupuk senjata
      pisanan .
  11. + 13
    11 2021 Juni
    Thanks kanggo Romawi kanggo "nomer" lan minimal "humanisme".
    Napa kita butuh sekutu? .. Welasan negara urip tanpa sekutu utawa dadi nominal. Sampeyan bisa manggon kaya iki ing Rusia. Sampeyan bisa nindakake tanpa tumindak lan organisasi "kamanusiaan". Napa mateni geni ing Portugal utawa nyegah virus ing Italia? Pungkasane, iki minangka pelestarian kemampuan mobilisasi blok musuh. Apa gunane sawise ngalahake teroris kanggo mbuwang pasukan ing Suriah? Iki minangka masalah wong liya sing pancen ora dikenal. Kabijakan sing pancen absurd marang negara lan bangsa Asia Tengah: Balts nggawe masalah kanggo Rusia kaping pirang-pirang kurang saka pribumi ing gunung lan pasir.
    Ing Federasi Rusia padha sampurna bisa ngetung dhuwit: loro budgetary lan geshefts saka "harta nasional". Bener, kabeh kabijakan luar negeri sing larang regane saka Federasi Rusia yaiku "promosi" perusahaan. Mulane, ora ana gunane lan naif nyana kabijakan manca sing rasional saka Federasi Rusia.
    1. +5
      11 2021 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      Napa kita butuh sekutu? .. Welasan negara urip tanpa sekutu utawa dadi nominal

      Kita duwe pilihan. Coba ngupayakake kabijakan luar negeri sing mandiri (dadi pusat kekuwatan). Banjur sampeyan butuh sekutu. Utawa dadi bagéan saka Kulon utawa China. Kulon ora nampa kita. Lan siji ora pengin dadi satelit, appendage saka China. Conto DPRK ora banget menarik.

      Minangka kanggo pitulungan fraternal kanggo Eropah lan absurdity biaya dicemplungke kanggo Suriah, aku setuju banget karo sampeyan. Iku ngrugekake kanggo nguber kawicaksanan manca karo ngisor gundhul.
  12. +3
    11 2021 Juni
    Napa kelingan Alexander the Peacemaker? Ing sangisore dheweke, sawetara negara sing didaftar dening penulis yaiku provinsi Rusia. Sekutu gratis mung ana ing dongeng. Dheweke katon nalika perang, rumangsa kaancam. Kathah nagari ingkang sami anggadhahi panggalih, botên nyumurupi bedanipun retorika militèr ing antawisipun Kulon lan Wétan, tamtu wontên ingkang sanès-sanèsipun, nanging kula botên mangrêtos kadospundi nêrangakên.
  13. +4
    11 2021 Juni
    Kutipan: Far B
    Ngganti struktur sosial-ekonomi. Ngontrol transaksi finansial lintas wates. Kanggo nindakake nasionalisasi monopoli alam lan perusahaan gedhe, kalebu industri ekstraktif. Mulihake ekonomi sing wis direncanakake, supaya negara wis wiwit nandur modal ing pembangunan negara. Ya, lan tanggung jawab sing angel kanggo ngganggu karya / rencana / tugas (garis ngisor yen perlu). Terusake latihan personel ilmiah lan teknis profesional. Bakal ana ekonomi sing kuwat, basis ilmiah, teknis lan sosial - lan bakal ana minat nyata kanggo kerjasama saka potensial, um, sekutu.

    Kepiye cara kita ngadhepi wong sing ... nglirik
    1. -1
      11 2021 Juni
      Elinga railway transpolar hi
  14. +2
    11 2021 Juni
    Artikel sing apik banget. Matur nuwun kanggo penulis. Ndadekake aku mikir. Nanging sejatine, pira sekutu sing bisa sampeyan kumpulake lan dipakani sedulur? Wektu kanggo mikir babagan negara lan kapentingan sampeyan. Lan sekutu isih saling nguntungake antarane negara.
  15. +9
    11 2021 Juni
    Nanging apa dudu pamrentahan kita yen Rusia modern ora duwe sekutu?
    1. +5
      11 2021 Juni
      Iku kaluwihane.
      Yen sampeyan ngelingi, Ukraina lan Belarus sing padha sepuluh taun kepungkur dianggep minangka bangsa persaudaraan sing nyata.
      Yen sampeyan mundur sethithik, sampeyan bisa ngelingi carane wong biasa ora ngidini prajurit NATO pindhah menyang pesisir Crimea lan Odessa kanggo latihan bebarengan, lan jajak pendapat kanthi jelas nglawan gabung karo blok kasebut.
      Nanging kawicaksanan manca "sarwa" ing clumsiness kanggo acara saka 2013-2014 mimpin kanggo kasunyatan sing siji negara tanggané nguripake menyang camp mungsuh galak, lan liya, looking ing pisanan, uga "ngembara" ...
      1. +8
        11 2021 Juni
        Quote: Pemimpin Redskins
        Yen sampeyan ngelingi, Ukraina lan Belarus sing padha sepuluh taun kepungkur dianggep minangka bangsa persaudaraan sing nyata.

        Aku eling lan mikir. Eyang ing taun 92 mbantah tanggane supaya ora pindhah menyang Kherson, dheweke ngaku yen Ukraina bakal nggawa dheweke menyang perang. Dheweke banjur kelingan sifat Western. Desa asale wis ana ing garis ngarep nganti pirang-pirang taun saiki.
    2. + 17
      11 2021 Juni
      Apa dudu pamrentahan kita yen Rusia modern ora duwe sekutu?


      Aku bisa ngomong apa kabijakan negara sampeyan ing Bulgaria. Oligarki sampeyan nongkrong karo kita lan tuku pengaruh. Lan nalika kekuwatan kita ganti, lan iki kedadeyan kanthi rutin, lan pengaruh anak didik sampeyan mabur menyang pipa. Nyatane, Rusia promosi oligarki lan dudu negara, basa, budaya.
      Aristoteles mratelakake kanthi cetha yen kekuwatan oligarki minangka sing paling mbebayani ing bumi. Dadi pengaruh sampeyan tundhuk karo kekirangan sing padha.
      Sampeyan angel nggawe sekolah lan universitas, nanging nggawe minyak lan gas Alsh Verish, mangga .... duta sampeyan ora bisa sinau basa Bulgaria kanthi dhasar lan lenggah ing kedutaan, ​​nanging wong Amerika mlaku-mlaku ing TV lan sekitar negara lan komunikasi kanthi bebas karo kabeh wong.

      Kapindho, kebijakan sampeyan ora konsisten lan ora ngerti apa sing ditindakake saben tangan. Inggih, kedutaan sampeyan ing S. Macedonia ora bisa ngidoni wong Bulgaria lan nyebut wong-wong mau minangka penjajah lan ngarepake sampeyan bakal ditresnani utawa paling ora dihormati. Ya, ora ana sing kaya ngono ing alam. Nanging jelas Menteri Luar Negeri sampeyan ora ngerti apa sing ditindakake.
      1. +5
        11 2021 Juni
        duta sampeyan ora bisa sinau basa Bulgaria kanthi dhasar lan lenggah ing kedutaan
        Aja gelo, nanging kanggo dheweke, karya minangka duta kanggo Bulgaria mung tambahan kanggo pensiun. Lan nalika hubungan antarane Rusia lan Bulgaria (Gusti Allah pareng) bakal kaya Zurabov. Dheweke bakal preian.
        1. + 11
          11 2021 Juni
          Aja gelo, nanging kanggo dheweke, karya minangka duta kanggo Bulgaria mung tambahan kanggo pensiun.


          Ya, sayangé kaya ngono - dheweke katon kaya bibi kuno, kanthi dacha ing Rublyovka sampeyan. Pacar Raja utawa liyane ana.

          Nyuwun pangapunten yen ing sepuluh taun liyane ora ana wong ing Bulgaria sing bakal ngomong Rusia, ora ana sing bakal maca Pushkin lan Lermontov ing asline, lan ora ana sing bakal ngerti spesifik budaya Rusia, mburu lan mancing .... Sambungan antarane kita wis ilang. Wong enom wis ngerti tanpa kajaba Inggris, Jerman, Spanyol lan dikunjara kanggo masyarakat Kulon. Lan ora bisa disalahake - jagad global nawakake akeh kesempatan kerja lan penghasilan kanggo kulawarga.

          Ing papan panguwasa sampeyan, aku bakal mbukak siji universitas lan sawetara sekolah ing saben negara ing Eropah Wétan. Iki nggawe hubungan apik karo bangsa. Yen sampeyan ngerti wong kanthi pandelengan, sampeyan ora bisa sengit marang dheweke. Kabeh ora dadi angel.

          Universitas Amerika ing Blagoevgrad wis kerja suwene 20 taun, karo guru Amerika. Ana American College ing Sofia. Iki propaganda pinter.

          Banjur ana pabrik, hubungan ekonomi, entuk manfaat lan hop - yen dudu sekutu, mula paling ora mungsuh. Lha yo ngono aku mbayangno. 20-30 taun kerja lan siap ... ngguyu
          1. -1
            12 2021 Juni
            Kutipan saka Keyser Soze
            Ing papan panguwasa sampeyan, aku bakal mbukak siji universitas lan sawetara sekolah ing saben negara ing Eropah Wétan. Iki carane sikap apik marang Nazi digawe.и

            Lan mbokmenawa saperangan - telung dana kudu diluncurake kanggo nyogok elit? Lan sampeyan bakal menehi rekomendasi nambah analog saka dana Soros kanggo pambentukan kolom 5 sing setya? Kanggo ngasilake sorosyat kanggo hibah minyak lan gas?
            Aku ora mikir, ing wektu liyane, kanca Bulgaria sing dikasihi. Kita ora bakal melu nyogok elit lan nggawe vektor kekuwatan alus. Ayo ora saingan karo Yankees ing telenging dompet. Kita butuh sekutu nyata sing bisa ngrampungake masalahe, yen perlu, kanthi paksa.
            Ing babagan iki, kita duwe mitra sing janjeni - neo-Ottoman Turki, ing sangisore pimpinan Comrade Erdogan. Kita adoh saka serikat, mesthi. Nanging kemitraan mlaku kanthi apik.
            Lan yen Turki mutusake kanggo ngatur nix ing sisih kidul NATO, mula bisa uga ndhukung.
            Bangsa Turki iku bangsa kekaisaran lawas, ora pengecut lan ora bodho. "Kuliah" ora bakal nggodho. Padha ngerti kapentingan, padha ngerti carane perang. Iki minangka sekutu sing luwih disenengi.
            Banjur kita bakal ngalahake kabeh wong, kabeh NATO ngadhepi tanpa pandang bulu sedulur
      2. +2
        11 2021 Juni
        Pangadilan sing akurat banget, Eugene! Aku melu! apik
      3. -4
        11 2021 Juni
        Kutipan saka Keyser Soze
        duta sampeyan ora bisa sinau basa Bulgaria kanthi dhasar lan lenggah ing kedutaan, ​​nanging wong Amerika mlaku-mlaku ing TV lan ing saindenging negara lan komunikasi kanthi bebas karo kabeh wong.

        Duta Besar Amerika mung kasengsem ing nongkrong ing saindhenging negara. Nanging pamrentah sampeyan dheweke mbengkongake telpon nganggo basa Inggris. Sampeyan ngiyanati Rusia kaping telu ing telung perang, kenapa kita butuh basa sampeyan? Kita bisa mikir apa-apa bab kawicaksanan kita, nanging ora kanggo sampeyan mulang Kamentrian Luar Negeri carane tangan kudu sesambungan. Sampeyan bakal menehi hasil karo sampeyan. Sampeyan dhewe ing siji subyek diskusi "ya" kanggo "ora" owah-owahan kaya angin. Saiki malah "mrico lonceng" ora diprodhuksi ing negara sampeyan. ngguyu Miturut cara, duta besar Amerika uga ora ngumumake basa Bulgaria (mung ing kasus).
        1. +4
          11 2021 Juni
          Saiki malah "mrico lonceng" ora diprodhuksi ing negara sampeyan.


          Persis! Lan padha ora gawé mrico, lan industri mbengkongaken lan kita shudder ing wayah wengi saka gangguan acak lan mikir sing Vanguard iki mabur.

          Kita uga ngimpi tekan papan kaping 21 ing teknik mesin, yaiku Federasi Rusia - iki mung siji panggonan sawise Romania, yaiku tanggal 20. Lan kita ngimpi Tsar kaya sampeyan, supaya padha ora bisa ngganti daya saka oligarki ing sembarang cara lan supaya kita bisa mbangun apotheosis saka kitsch, karo pylon kanggo penari lan casino, kaya kraton kanggo milyar. dolar ing Gelendzhik. Gendarmerie Rusia uga apik, sanajan lawas. Kita ugi mbetahaken mbucal kados ing Shiyes, supados negari punika reget kangge rencangipun Tsar. Ana uga kekacoan karo mata uang kita - wiwit 1998 ora ngganti regane rong leva kanggo siji euro, lan panguwasa ora bisa nyuda regane penghasilan kanggo keuntungan dhewe.
          Umumé, kita iri kanthi meneng lan ngenteni saran sampeyan babagan carane ndandani kabeh kanthi cara sampeyan dhewe. Dheweke luar biasa atraktif.
          1. +1
            11 2021 Juni
            Kutipan saka Keyser Soze
            shudder ing wayah wengi saka gangguan acak lan mikir sing iki Vanguard mabur

            Sampeyan mbokmenawa tengen kanggo ombone gedhe. Aku setuju karo akeh tesis sampeyan. Ya, lan umume kita. Saliyane sawetara omong kosong babagan teknik lan Romania lol
            Nanging mung nimbang kahanan tax ing Komplek, ora ngaso mung ing wretchedness ketok regime ing Federasi Rusia ing wayahe saiki. Bulgaria minangka negara sing relatif enom, sing wis mulihake status negara lan amarga Rusia.
            Mbokmenawa sampeyan saiki mikir nganti suwene kamardikan Bulgaria saiki. Analisis sing paling gampang babagan posisi geopolitik Bulgaria nuduhake yen tanpa Rusia sing ana ing mburi sampeyan, sampeyan ora bakal kesusahan. Kabeh tanggi sampeyan duwe klaim teritorial kajaba Serbia lan Macdonia. Sanalika padha ngerti sing bisa kanggo Cut, padha bakal getihen sampeyan. Turki bakal miwiti, wong Yunani lan Romania ora bakal ketinggalan.
            Perlu luwih ati-ati karo aliansi geopolitik. Amarga kebiasaan sampeyan ngiyanati kita, Rusia bakal ngumbah tangane.
          2. -2
            11 2021 Juni
            Kutipan saka Keyser Soze
            kita shudder ing wayah wengi saka gangguan acak lan mikir sing Vanguard iki mabur.

            Aku ora mikir sing soko ana worth avant-garde.
            Kutipan saka Keyser Soze
            Kita uga butuh TPA kaya ing Shies

            Sampeyan wis duwe. Sawise dipercaya, dheweke ngirim bocah menyang kemahmu. Katelu saka klompok kasebut keracunan dening sawetara jinis reged ing segara utawa ing kafe. Dipaksa metu...
            Kutipan saka Keyser Soze
            Umumé, kita iri meneng

            Rampungake masalah sampeyan. Nggolek saran? Napa kita kudu menehi saran? Kabeh padha, ora ing panganan jaran. ngguyu Kita menehi kamardikan, status negara, lan sampeyan ngadeg nglawan kita ing perang.
    3. + 10
      11 2021 Juni
      Kutipan: Gardamir
      Nanging apa dudu pamrentahan kita yen Rusia modern ora duwe sekutu?

      Nanging apa ora ana kaluwihan yen Rusia ora dadi negara kapitalis?Ora saiki, utawa ing wiwitan abad kaping 20?
      Minangka USSR --- negara sosialis dumadi lan ngalahake fasisme lan mulihake ekonomi pangan, mbantu liyane liyane. Apa ora wektune kanggo kabeh wong ngerti iki lan mandheg ngapusi babagan USSR? Saka goroh, sekutu wis 30 taun ora katon.
  16. +2
    11 2021 Juni
    Kutipan saka: v.tochenn
    Aku pengin ngerti endi negara sing kadhaptar ing artikel DUWE allies ing pangerten Skomorokhov.
    Kebo, kebo, musisi, piper, keajaiban, bagpiper, harper, penari karo lagu, lelucon lan trik, aktor, pelawak, joker, bugbear, wimp, pelawak.
    Kita maca: sekutu minangka partner ing hubungan apa wae, nduweni kapentingan sing padha. Sekutu, minangka aturan, duwe tujuan umum kanggo entuk sing digabungake ...
    ndeleng: https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/576274
    Sekutu minangka wong sing padha-padha, mitra ing hubungan apa wae, duwe kapentingan sing padha. Biasane kalebu persetujuan antarane sawetara pihak kanggo nggayuh tujuan umum. - Waca liyane ing FB.ru: https://fb.ru/article/357321/soyuznik---eto-kto
    Dadi Alexander III bener. Babagan tentara lan angkatan laut kanggo Rusia.
    Minangka Adipati Agung Alexander Mikhailovich (1991-1866), sing dadi pamane Tsar Rusia pungkasan Nicholas II, nyerat ing "Book of Memoirs" (1933), ukara iki asring dirungokake nalika Alexander III ngumpulake rombongane: "Ing ing saindenging jagad kita mung duwe loro sekutu sing setya," dheweke seneng ngomong marang para menteri, "tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.

    We kindly takon fosterlings saka perestroika lan "pahlawan trolleybus" Agustus 1991 kanggo ninggalake situs. wassat
    1. -1
      11 2021 Juni
      Nuwun sewu, iki pisanan aku krungu konsep kaya ngono - "pahlawan trolleybus". Lan sapa sing? Menarik...)
    2. 0
      11 2021 Juni
      Kutipan saka Radikal
      Kutipan saka: v.tochenn
      Aku pengin ngerti endi negara sing kadhaptar ing artikel DUWE allies ing pangerten Skomorokhov.
      Kebo, kebo, musisi, piper, keajaiban, bagpiper, harper, penari karo lagu, lelucon lan trik, aktor, pelawak, joker, bugbear, wimp, pelawak.
      Kita maca: sekutu minangka partner ing hubungan apa wae, nduweni kapentingan sing padha. Sekutu, minangka aturan, duwe tujuan umum kanggo entuk sing digabungake ...
      ndeleng: https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/576274
      Sekutu minangka wong sing padha-padha, mitra ing hubungan apa wae, duwe kapentingan sing padha. Biasane kalebu persetujuan antarane sawetara pihak kanggo nggayuh tujuan umum. - Waca liyane ing FB.ru: https://fb.ru/article/357321/soyuznik---eto-kto
      Dadi Alexander III bener. Babagan tentara lan angkatan laut kanggo Rusia.
      Minangka Adipati Agung Alexander Mikhailovich (1991-1866), sing dadi pamane Tsar Rusia pungkasan Nicholas II, nyerat ing "Book of Memoirs" (1933), ukara iki asring dirungokake nalika Alexander III ngumpulake rombongane: "Ing ing saindenging jagad kita mung duwe loro sekutu sing setya," dheweke seneng ngomong marang para menteri, "tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.

      We kindly takon fosterlings saka perestroika lan "pahlawan trolleybus" Agustus 1991 kanggo ninggalake situs. wassat

      Taki mleset ing penghinaan. Dipuji. Nah, ketoke sampeyan anggota Partai Komunis sing semangat, Zyuganovite, Grudinian ngguyu Sing pimpinan sampeyan ora diidini mlebu ing kedutaan AS ... Kanggo referensi: dheweke lair ing USSR, ing pertengahan 60-an. Ngomong-ngomong, kok moderator ngidinke moyoki, ya? Utawa, ing wayah wengi pemilihan, ing ngendi balapan sing dibayar kanggo dissent diwiwiti. ngguyu
      Taki ora weruh jawaban: Endi negara sing kadhaptar ing artikel kasebut duwe ALLY lengkap?
      Sanajan sampeyan ora bakal entuk jawaban saka penggemar Skomorokhov mesthi ... Nyuwun Kita kabeh bakal mati.. Ah-ah-ah-ah-ah. basa
  17. +2
    11 2021 Juni
    Kutipan: Stas157
    Kutipan saka Radikal
    Kanggo wong sing mbuwang kertu partai, bebarengan karo sertifikat saka pejabat KGB saka USSR ...?

    Nanging mantan komunis seneng ndedonga ing pasamuwan ing preian gereja utama! Aku kepengin weruh nalika dheweke munafik, nalika kertu pesta ana ing kanthong utawa ing misbyah?

    Aku rumangsa wiwit lair ... sad hi
    1. +4
      11 2021 Juni
      Aku iki mung siji supaya "bener") Pranyata ora. Aku duwe kanca. Iki nggawe aku seneng. Uga, aku ora tahan wong sing pisanan mlayu menyang rapat partai lan banjur mlayu menyang gereja. Aku yakin yen konsistensi ing tampilan minangka tandha pisanan saka kesopanan.
      Aku dhewe dadi anggota Komsomol. Nanging aku ngurmati agama minangka sejarah lan jiwa bangsa kita. Nanging aku ora gelem mlayu menyang kabeh preian gereja. ORA KONSISTEN ngono.....
  18. +9
    11 2021 Juni
    Rusia minangka jiwa sing loman, siap ngapura utang saben wong kajaba warga negara sing nyuwek 3 kulit ... Parasit iki sing wis digali ing Kremlin tumindak luwih ala tinimbang mungsuh! lan ngombe getihe wong-wong mau, lan sampeyan ora bisa nindakake apa-apa marang dheweke!
  19. + 11
    11 2021 Juni
    Ana memedi ngubengi Eropa. Lan jagad sarujuk mundur, kanthi rai sedih, kita ngarep-arep banget kanggo sampeyan. Karo nangis, "kita ora bakal Feed kanca, kanca!" dhewe-dhewe kaya kecoak mlayu menyang pojokan, nanging sawise mangan remah-remah sing diduweni, dheweke tetep luwe, menehi panganan kanca, ora pengin kanca metu saka prinsip lan nyedhaki sing kulite luwih lemu. metu ing jebakan kanggo kecoak. jebakan kasebut dibanting. ana akeh jebakan lan kecoa sing digunakake kanggo nyengkuyung lungguh ing kono. Sawetara, kanggo njaluk crumbs, ngidoni arah kita liwat bar, kita tunyuk nganggo liyane, mudhun jatah ing senar. Sawetara mangan, lan njaluk liyane, uga, paling ora padha nelpon jeneng, liyane ngulu , padha njaluk luwih, lan malah melu blackmail. Rusia ora duwe apa-apa kanggo kurban donya. ideologi anyar? Ngapunten, sampeyan dhewe sing nglawan. Teknologi? Inggih, mungkin roket, lan malah ora kanggo kabeh. Galoshes, mlaku-mlaku ing wedhi, wis rampung. Kita tuku saka Cina dhewe. Barang konsumen? Aljazair sing padha bisa tuku vacuum cleaner saka Turki. Lan saiki kita, kaya manuk beo Kesha saka kartun sing misuwur, The Return of the Prodigal Parrot, seri kapindho, lungguh ing kandhang lan nguwuh-uwuh: "Merdika kanggo manuk beo! Merdika kanggo manuk beo! Muga-muga tansah ana srengenge! Muga-muga ana ing kono. tansah dadi Vovka!"
  20. +3
    11 2021 Juni
    Kita butuh sekutu. Kita butuh utang sing bisa digunakake kanggo kabecikan negara. Ngundhuh dhuwit lan sumber daya saka wong-wong mau, supaya yen ana kedadeyan, gunakake kanggo kepentingan wargane.

    Ing kene ing AS padha ngerti carane nindakake. Perlu dieling-eling yen kanggo 1 dolar ing setara rubel, sing ditindakake negara Rusia kanggo ndhukung wargane sajrone wabah kasebut, Amerika Serikat ngentekake 263 dolar.

    Pendekatan sing disederhanakake. Sadurunge melu ing "akuntansi" ing ndhuwur sampeyan kudu "akuisisi" ... elit negara kasebut, sing bakal nindakake apa sing dijaluk kanthi jelas - Amerika Serikat sukses, USSR sukses, Federasi Rusia kasil persis ngelawan. . Sampeyan perlu kanggo bom Israel ing Suriah - apa pitakonan, lagi ngomong ... "Prancis". Sampeyan perlu kanggo mbayar nyawa pilot, lan duta kanggo tomat Turki, lan kabeh wis klebu, supaya pedunung Rusia ora nggawe masalah ing negara - ora masalah .... Mulane, dhuwit (lan mesthi sawetara langkah khusus sing perlu) utamane minangka alat kanggo entuk agen pengaruh ing negara kasebut sing dianggep minangka mitra potensial / sekutu / vassal - sampeyan bisa nelpon apa wae sing sampeyan seneng, nanging sing paling penting. bab iku "akuisisi elit. Aku ora nggawe panemuan, aku mung interpretasi tembung saka mungsuh paling awon - Z. Brzezinski. keprungu
  21. +6
    11 2021 Juni
    Kutipan: Andrey Nikolaevich
    Nuwun sewu, iki pisanan aku krungu konsep kaya ngono - "pahlawan trolleybus". Lan sapa sing? Menarik...)

    Iki wong-wong sing ing Agustus 1991 nggawe barricades saka trolleybuses, sampeyan bisa uga mikir bakal mungkasi tank yen pesenan wis ditampa ...! lol
  22. + 10
    11 2021 Juni
    Finland, Azerbaijan, miturut penulis, "duwe cara dhewe." Ya, kenapa Rusia ora kudu mlaku dhewe? Apa, apa dheweke duwe utang marang sapa wae? Ora. Menehi dhuwit marang tanggane sing ora duwe matur nuwun, ora duwe apa-apa, kaya mangan panganan asu ing dalan, nanging katon kaya bakal ngrusak ing ambang, utawa malah nyekel tangane.
    1. +3
      11 2021 Juni
      Kok kowe kabeh edan karo dhuwit! Diplomasi minangka kemampuan kanggo entuk manfaat saka kabeh kanggo negara sampeyan
  23. +6
    11 2021 Juni
    Tentara Tajikistan, contone, ing paling siji kualitatif unggul saka tentara Kazakhstan lan Belarus. Wong Tajik ngerti persis apa sing bakal dilawan. Marang sapa prakara liya.
    Tentara Kazakhstan lan Belarus ora ana apa-apa kajaba melu perang.
  24. +5
    11 2021 Juni
    Bener, ora ana wong ing donya sing ngerti yen perang donya katelu, sanajan ora ana nuklir, bakal mungkasi revolusi, sosial lan nasional. Perang Dunia I ndadékaké révolusi sosial lan nasional, Perang Donya II ambruk sistem kolonial. Apa sing bakal mimpin TMV?
    1. +3
      11 2021 Juni
      Sapa ngerti, mungkin Perang Dunia III wis ana.
  25. +5
    11 2021 Juni
    Pranyata yen kanggo dhuwit sekutu, Rusia ora apik banget kanggo entuk. Dadi ing ngendi sampeyan entuk, sekutu iki?
    Kanggo dhuwit, kanthi alesan apa wae, Yankees bakal nyithak luwih akeh, utamane karo kita banjur ngubungake Bank Sentral menyang "saran" saka IMF, sing sejatine ana ing sangisore Amerika. Ing Amerika lan kabeh sing "dipikolehi kanthi kerja keras" saka kekuwatane.

    Yen ora kanggo dhuwit, banjur idea langgeng lan gedhe dibutuhake, iku uga dikhianati kanggo "jar saka jam" lan "pack of cookie" dening mentas-minted "bad boys", partai renegades saka sosialisme.

    Apa sing isih ana? Inggih, paling ora, kawruh babagan hukum geopolitik, ing ngendi, miturut definisi, negara sing nduweni klaim teritorial marang sampeyan meh ora kanca sampeyan. Iki alignment, siji malah bisa exaggerate sethitik, sing ing pamaréntahan saiki, Rusia lan tanpa mungsuh external, bakal cukup wong bodho lan mungsuh internal kanggo masalah gedhe. Dheweke ngoptimalake, ngoptimalake, nanging ora bakal entuk substitusi impor sing sejati utawa kamardikan sejati saka para master kapitalisme donya.
  26. +1
    11 2021 Juni
    Ora rahasia yen kanca ora tuwuh ing kebon
    Sampeyan ora bisa adol utawa tuku kanca ...

    Ora rahasia yen kanca-kanca mlayu mlayu
    Dheweke ora pengin dirantai.
    Sampeyan ora bisa meksa dheweke kanthi rega apa wae ...

    Kepiye carane, "kita ora duwe akeh kanca sekutu"? Banget, banget!
    Pimpinan Hamas lan organisasi teroris liyane sing ngimpi ngrusak Israel ora mung disambut ing Moskow, Lavrov kanthi pribadi ditampa kanthi pakurmatan.
    Kene lagi. Iki pilihan sampeyan dhewe:




    Kanggo ketemu karo dheweke, wakil sing paling dhuwur dikirim:
    Organisasi Pembebasan Palestina (PLO)
    "Gerakan kanggo Pembebasan Nasional Palestina" (Fatah),
    Gerakan Perlawanan Islam (Hamas)
    "Jihad Islam Palestina", (ID)
    Front Popular kanggo Pembebasan Palestina (PFLP)
    Front Demokratik kanggo Pembebasan Palestina (DFLP)
    "Inisiatif Nasional Palestina" lan kelompok liyane.

    Aja kesed, ketik ing mesin telusur sing layak tembung "Daftar serangan teroris dening Hamas", "Daftar serangan teroris dening Fatah", "Daftar serangan teroris dening PFLP" lan liya-liyane. Delengen marginal sing sampeyan lakoni. Nyatane, iki wong lanang sing padha karo sampeyan perang ing Kaukasus Lor.

    Teks pambuka Lavrov wis diterbitake ing situs web Kementerian Luar Negeri Rusia:
    "Para tamu sing ditresnani, kanca-kanca sing ditresnani, kita seneng nampa wakil saka mayoritas, yen ora kabeh, saka detasemen kolega Palestina ing rapat ing Moskow. Saka komunikasi biasa karo kanca-kanca Rusia, sampeyan ngerti banget yen negara kita minangka panyengkuyung prinsip lan konsisten kanggo mulihake persatuan Palestina, kanggo ngatasi perpecahan sing kedadeyan sepuluh taun kepungkur. Aku sampeyan kabeh bakal setuju yen ing wektu iki wis bisa kanggo ndeleng luwih saka sapisan sing lack of kamanunggalan wis impact negatif ing solusi kanggo masalah Palestina... We welcome rapat Komite Preparatory saka Palestinian National. Dhéwan dianakaké sawetara dina kepungkur ing Beirut, nalika ana communiqué penting ngonfirmasi dalan menyang consolidation saka rangking lan tatanan dening umum efforts pamaréntah persatuan nasional, kang kompetensi bakal ngluwihi kabeh wilayah Palestina. Kita ngarep-arep banget yen rapat dina iki, kontak sampeyan ing Moskow bakal mbantu kanggo mesthekake yen keputusan iki ora mung dadi deklarasi liyane, nanging diwujudake ing tumindak praktis.


    Apa "tumindak praktis" saka teroris Palestina, warga Israel, sayangé, wis ngalami dhewe luwih saka sepisan.
    Miturut cara, sawise iku, Rusia banget nawakake dhewe kanggo Israel minangka mediator netral ing ngrampungi konflik karo Palestina Arab. Nyuwun


    Ing kene ana undhak-undhakan sing apik lan kuwat dipasang ing wit dhuwur sing sampeyan panjat.

    Iki kasempatan pungkasan.
    Pangarep-arepmu sing pungkasan, aku ora isin karo tembung iki.

    Sampeyan njupuk dipikir watara.
    Sing ngubengi, sing ngancam ...
    Sing nyamar dadi kanca, dhasar, mung katon ing tangan sampeyan.

    Aku wis ngomong kaping pirang-pirang, nanging aku bakal mbaleni maneh. Kanggo 60 taun USSR, lan saiki Rusia, wis ngisi BV karo senjata. Tank, pesawat, helikopter lan peralatan liyane. Milyar lan milyaran sayuran ijo mabur ing kene. Lan iku, dudu panganan jaran.
    Kok dibuwang dhuwit sing larang lan larang-larang kanggo wong-wong sing bakal nglilani dadi angin?
    Pira taun maneh sampeyan kudu ngerti iki lan mandheg mlaku ing garu lawas?

    Mungkasi nandur modal ing idlers, parasit lan freeloaders.
    Investasi ing wong-wong sing wis mbangun negara kanthi ekonomi sing stabil lan berkembang kanthi dinamis, inflasi sing murah, PDB sing dhuwur lan penghasilan per kapita, pangarep-arep urip sing dawa, obat sing apik, teknologi canggih sing sukses, kompleks industri militer sing kuat lan ekspor $ XNUMX milyar.
    Sampeyan kudu katon ing ngarep. Ora ana owah-owahan ing mburi. hi
    1. +2
      11 2021 Juni
      Kutipan: A. Privalov
      Sampeyan njupuk dipikir watara.
      Alexander, apa Israel bisa dadi kanca kanggo kita? Nalika Israel digawe, Uni Soviet minangka siji-sijine negara ing donya sing bisa dihukum pidana kanggo anti-Semitisme. Apa Stalin ora nganjurake nggawe negara Yahudi ing Palestina? Kanggo mangerteni iki, Stalin malah tindak dadi adoh kanggo complicate hubungan karo wong Arab.
      Komposisi pamaréntahan negara anyar malah kawangun ing USSR. Solomon Lozovsky, anggota Komite Pusat Partai Komunis All-Union Bolsheviks lan mantan Wakil Menteri Luar Negeri USSR, bakal diangkat dadi perdana menteri Palestina Yahudi, Jenderal David Dragunsky, kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, bakal dadi menteri perang, lan perwira intelijen Angkatan Laut Grigory Gilman dadi menteri angkatan laut.


      Iosif Vissarionovich serius ngetung ing kasunyatan sing Uni Soviet bakal bisa kanggo nguripake Israel menyang partner setya ing Timur Tengah. Amerika Serikat sing padha kudu ndhukung gagasan iki supaya ora katon kaya negara anti-Semit ing latar mburi USSR.

      Lan, apa, iku salah? Carane Israel wikan saiki, yen, ing tangan siji, bagean owahan saka iku wis ngandika Russian, manggon ing USSR lan Rusia, ing tangan liyane, "Pakdhe Sam" bakal mbayar sampeyan luwih, lan sekel luwih cedhak karo awak saka moralitas dhuwur ... Carane bakal sampeyan Rusia sekutu, yen Rusia apik kanggo Amerika Serikat, iku yen ora mati, banjur banget lan gumantung, lan Rusia, ora kaya Israel, wis ora ana siji kanggo "atap" ing donya , mung Gusti, yen dheweke peduli karo kita.
      1. -3
        11 2021 Juni
        Kutipan saka Perse.
        Kutipan: A. Privalov
        Sampeyan njupuk dipikir watara.
        Alexander, apa Israel bisa dadi kanca kanggo kita? Nalika Israel digawe, Uni Soviet minangka siji-sijine negara ing donya sing bisa dihukum pidana kanggo anti-Semitisme. Apa Stalin ora nganjurake nggawe negara Yahudi ing Palestina? Kanggo mangerteni iki, Stalin malah tindak dadi adoh kanggo complicate hubungan karo wong Arab.
        Komposisi pamaréntahan negara anyar malah kawangun ing USSR. Solomon Lozovsky, anggota Komite Pusat Partai Komunis All-Union Bolsheviks lan mantan Wakil Menteri Luar Negeri USSR, bakal diangkat dadi perdana menteri Palestina Yahudi, Jenderal David Dragunsky, kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, bakal dadi menteri perang, lan perwira intelijen Angkatan Laut Grigory Gilman dadi menteri angkatan laut.


        Iosif Vissarionovich serius ngetung ing kasunyatan sing Uni Soviet bakal bisa kanggo nguripake Israel menyang partner junior setya ing Timur Tengah. Amerika Serikat sing padha kudu ndhukung gagasan iki supaya ora katon kaya negara anti-Semit ing latar mburi USSR.

        Lan, apa, iku salah? Carane Israel wikan saiki, yen, ing tangan siji, bagean owahan saka iku wis ngandika Russian, manggon ing USSR lan Rusia, ing tangan liyane, "Pakdhe Sam" bakal mbayar sampeyan luwih, lan sekel luwih cedhak karo awak saka moralitas dhuwur ... Carane bakal sampeyan Rusia sekutu, yen Rusia apik kanggo Amerika Serikat, iku yen ora mati, banjur banget lan gumantung, lan Rusia, ora kaya Israel, wis ora ana siji kanggo "atap" ing donya , mung Gusti, yen dheweke peduli karo kita.

        Aja njupuk crita umum saka situs tartamtu ing nilai pasuryan.

        Aku ora bakal ngremehake manfaat USSR nalika nggawe negara Yahudi. Saka 33 negara sing milih "KAnggo" - 3 swara saka USSR lan 2 liyane saka satelit.
        Nanging, ana sisih liya kanggo masalah iki sing kudu dimangerteni. Penciptaan Israel kanthi alami squeezed Britain metu saka wilayah strategis penting lan bisa ngaktifake USSR kanggo njupuk Panggonan. Tembung-tembung Stalin misuwur banget:
        "Ayo padha setuju karo pembentukan Israel. Iku bakal kaya awl ing bokong kanggo negara Arab lan nggawe wong-wong mau nolak Inggris. Pungkasane, pengaruh Inggris bakal dirusak kabeh ing Mesir, Suriah, Turki lan Irak.


        Sawisé pungkasané Perang Donya II, Britania Raya wis ora bisa nyekel jajahané, lan akèh sing padha mardika. Palestina ora kajaba. Apa PBB milih pemisahan utawa ora, negara Yahudi saiki de facto wis ana. Kabeh liyane ridiculous sing comrades Dragoon sampeyan kadhaptar.

        Ya, Iosif Vissarionovich graciously ngidini Cekoslowakia kanggo nyedhiyani senjata kanggo Israel, nanging padha ora penting. Pangiriman diwatesi mung rong rolas Messerschmitts sing diowahi kanthi rega astronomi lan senjata cilik. Avia S-199 dikirim menyang Israel kanthi rega $180 saben pesawat. Kanggo mbandhingake, Amerika ngedol pejuang kanthi rega $ 000 lan pengebom $ 15 saben pesawat. Layanan Udara Palestina tuku pesawat angkut medium C-000 Commando saka negara liya kanthi rega $30, pesawat angkut papat mesin C-000 Constellation kanthi rega $46, lan pesawat pengebom abot B-5 kanthi rega $000.

        Isih ana perang ing Palestina, lan direktur teater sing misuwur ing donya lan tokoh publik Yahudi Solomon Mikhoels wis dipateni dening karyawan Departemen Keamanan Negara USSR, "Slansky Affair" bakal diterusake ing Cekoslowakia (ana, antara liya. , senjata kasebut bakal disalahake kanggo Israel), "Plot Dokter" , "Perang nglawan kosmopolitan" lan represi serius liyane marang wong Yahudi.

        Israel ora tau wedi karo anti-Semitisme saben dina. Kosok baline, luwih akeh bytoviki menehi tekanan marang wong-wong Yahudi, luwih akeh wong-wong mau teka ing Israel. Israel tansah wedi marang anti-Semitisme negara.
        Kabeh iki ora bisa nyenengake negara Yahudi enom lan, amarga kabeh esensi sosialis (ya, Israel digawe dening idealis sosialis, Partai Komunis lan serikat pekerja banget kuwat ana ing wektu iku), banjur ana ing sangisore swiwi saka Kulon. lan USSR wiwit nulungi negara-negara Arab. Alah...
        1. +1
          11 2021 Juni
          Miturut cara, Solomon Lozovsky ing taun 1948, nalika negara Israel digawe, wis ora ana sapa-sapa. Ing wiwitan taun 1949 dheweke ditangkep ing kasus JAC, lan ing taun 1952 dheweke ditembak. hi
          1. +4
            11 2021 Juni
            Kutipan: A. Privalov
            Ing wiwitan taun 1949 dheweke ditangkep ing kasus JAC, lan ing taun 1952 dheweke ditembak.
            Apa, yen kita fokus ing kene, umume, Rusia, ing kasus apa wae, luwih nandhang sangsara. Yen sampeyan gelo karo rembugan Lavrov karo Hamas ing Moskow, mula ora ana masalah yen Israel ora nglanggar resolusi PBB. Apa ora, karo Jalur Gaza sing padha, umume, sampeyan dhewe ora nyinggung Palestina? Kasunyatane yen sampeyan nindakake apa sing dikarepake, Negara-negara minangka patron lan "atap".
            Moscow wis nyoba kaping pirang-pirang kanggo mediasi, lan ora tau krungu yen USSR utawa Rusia nyengkuyung terorisme.

            Amerika Serikat iku prakara liyane, padha ngomong siji bab, "cempes Allah", abdi saka "demokrasi", nanging ora padha mangan Toliban, lan ISIS, apa padha ora nindakake sabotase luwih saka siji ing wilayah liyane. negara, kalebu ing Uni Soviet?
            Ora suwe, siji slicker saka CIA ngeculake sing melu bledosan pipa gas, ing ngendi penumpang loro sepur, kalebu 200 bocah, diobong urip.

            Sapa sing nggawe laboratorium bakteriologis, lan, aku ora bakal kaget, COVID-19 sing padha, yen Amerika nggawe lan nggunakake.

            Dig sajarah, lan Hitler dadi kuwasa nganggo dhuwit saka Anglo-Saxon, kanthi ijin dheweke nampa Austria lan Cekoslowakia, ing "perang aneh" lan potensial akeh negara Eropah, kabeh kanggo bab utama, nggawe a anti-USSR, karusakane.

            Ora ana sangsi, sawetara ngerti carane rake ing panas karo tangan salah, muter mati, MediaWiki saka sungkowo lan perang. Ing kasus iki, Amerika Serikat minangka teroris sing padha, yen ora kriminal marang kabeh manungsa, lan dheweke dadi kanca lan patron sing sukses. Sampeyan ora bisa ngapusi tanpa wates, entuk bathi saka kacilakan wong liya, sampeyan kudu mangsuli kabeh. Urip ing bebener lan kalbu, lan Israel ora bakal duwe mungsuh, utawa ing paling bakal ana luwih.
            1. -2
              11 2021 Juni
              [quote = Per se.] Yen sampeyan gelo karo rembugan Lavrov karo Hamas ing Moskow, mula ora ana masalah yen Israel ora nglanggar resolusi PBB. [/quote]
              Sampeyan ora ngerti kenapa dheweke diundang menyang Moskow.
              Saka komunikasi biasa karo kanca-kanca Rusia, sampeyan ngerti banget yen negara kita minangka pendukung prinsip lan konsisten mulihake persatuan Palestina, ngatasi perpecahan, sing kedadeyan sepuluh taun kepungkur. [/quote]
              Intine dheweke ora duwe pandangan siji-sijine babagan solusi masalah iki.
              Yen Organisasi Pembebasan Palestina (PLO) setuju kanggo rembugan karo Israel,
              banjur "Gerakan Perlawanan Islam" (Hamas), "Jihad Islam Palestina", (ID)
              ora gelem nindakake rembugan lan mung kanggo karusakane Israel
              Lan mulane rapat iki, kaya kabeh liyane, ora rampung.
              [Kutipan = Per se.] Apa ora, kanthi Jalur Gaza sing padha, umume sampeyan dhewe ora nyinggung Palestina? [/ Kutipan]
              Mangga nerangake apa sing sampeyan maksud.
              1. +2
                11 2021 Juni
                Quote: Vitaly Gusin
                Mangga nerangake apa sing sampeyan maksud.
                Vitaly, paling ora woro-woro dening Israel, unilaterally, Yerusalem minangka ibukutha, kanggo kang Amerika Serikat diputer bebarengan karo pangenalan. Apa iki langkah kanggo rekonsiliasi, dudu tantangan kanggo Palestina? Mesthi escalation.
                1. 0
                  11 2021 Juni
                  Kutipan saka Perse.
                  Vitaly, sanajan Israel sacara sepihak nyatakake Yerusalem ibukutha,

                  Aku siyap kanggo ngrembug pitakonan iki karo sampeyan uga, nanging please ת njawab
                  Kutipan saka Perse.
                  Apa ora, karo Jalur Gaza sing padha, umume, sampeyan dhewe ora nyinggung Palestina?
            2. 0
              11 2021 Juni
              Kutipan saka Perse.
              Yen sampeyan gelo karo rembugan Lavrov karo Hamas ing Moskow, mula ora ana masalah yen Israel ora nglanggar resolusi PBB. Apa ora, karo Jalur Gaza sing padha, umume, sampeyan dhewe ora nyinggung Palestina? Kasunyatane yen sampeyan nindakake apa sing dikarepake, Negara-negara minangka patron lan "atap".
              Moscow wis nyoba kaping pirang-pirang kanggo mediasi, lan ora tau krungu yen USSR utawa Rusia nyengkuyung terorisme.

              Resent rembugan dhewe. Sapa sing bakal dadi kancamu sawise iki?
              Ayo kula ngelingake sampeyan yen sadurunge 1967, sing disebut "wilayah sing dikuwasani" - Yudea sajarah, Samaria sajarah, Yerusalem sajarah (wétan) lan Lurung Gaza - padha dikuwasani kanggo 20 (rong puluh!) Taun, mungguh, dening Yordania lan Mesir. Negara-negara kasebut ora nate keganggu karo ide "Palestina" lan ora curiga anane "wong Palestina sing gedhe", dheweke mung kasengsem ing likuidasi Israel kanthi divisi piala sabanjure ...

              Kaping pisanan, USSR nggawe sawetara jinis "Palestina", lan saiki Federasi Rusia ngisi perantara?
              Letnan Jenderal Intelijen Romania Ion Mihai Pacepa:

              Kaping pisanan, sing diarani "wong Palestina", sing diciptakake dening Soviet, lair, sing diarani "mbutuhake tekad mandiri". Istilah iki, "wong Palestina", digawe dening para ahli disinformasi Soviet ing taun 1964, nalika Organisasi Pembebasan Palestina (PLO) dibentuk. Kanggo pisanan, padha krungu bab wong ing bagean pambuko saka Piagam Palestina (deklarasi panjaluk politik), ditulis ing Moscow ing 1964 padha. Piagam kasebut disetujoni dening 422 anggota Dewan Nasional Palestina, dipilih kanthi teliti dening KGB.


              Wiwit taun 1975, militan organisasi wis dilatih ing USSR ing pusat latihan 165th kanggo latihan personel militèr manca.
              USSR aktif ndhukung organisasi teroris:




              Kutipan saka Perse.
              Urip ing bebener lan kalbu, lan Israel ora bakal duwe mungsuh, utawa ing paling bakal ana luwih.

              Kanggo resolusi PBB, tanggal 27 Maret 2014, Majelis Umum PBB ngadopsi resolusi babagan integritas wilayah Ukraina. Miturut cara, Israel ora ndhukung resolusi iki, lan Federasi Rusia, mbokmenawa saka matur nuwun, tansah votes kanggo saben resolusi anti-Israel. Dadi, iku ora kanggo sampeyan, dear, kanggo nurani Israel.

              Israel nglawan mungsuhe dhewe. Lan kanca-kanca ditambahake saben dina. Sampeyan pengin.

              UAE dadi negara Arab katelu sawise Mesir (1979) lan Yordania (1994) kanggo normalake hubungan karo negara Yahudi. Ing 2020, Bahrain lan Maroko normalake hubungan karo Israel. Ing awal Januari 2021, Sudan resmi gabung karo dheweke. Negara-negara waras wis ngerti yen Israel dudu mungsuhe, manawa luwih becik kekancan lan perdagangan karo dheweke, tinimbang memungsuhan. hi

              PS Kabeh liyane, kalebu wedhus, Taliban, COVID, Hitler lan bledosan minangka aliran kesadaran sing ora bisa dakkomentari, nuwun sewu. hi
              1. +2
                11 2021 Juni
                Kutipan: A. Privalov
                Kabeh liyane, kalebu wedhus, Taliban, COVID, Hitler lan pamboman minangka aliran kesadaran sing ora bisa dakkomentari, nuwun sewu.
                Nyuwun pangapunten, kita kabeh duwe aliran kesadaran, iku normal.

                Ora ana kepinginan kanggo mbantah, utamane sing "ramah". Sampeyan manggon ing Israel, aku manggon ing Rusia, ing ngendi, ironis, ana siji-sijine Wilayah Otonomi Yahudi ing donya, tanpa wong Yahudi. Mungkin luwih apik yen dijenengi Palestina? Kabeh sing paling apik, כל הברכות.
                1. -2
                  11 2021 Juni
                  Kutipan saka Perse.
                  Rusia, ing ngendi, ironis, mung ana Wilayah Otonomi Yahudi ing donya, tanpa wong Yahudi. Mungkin luwih apik yen dijenengi Palestina? Kabeh sing paling apik, כל הברכות.

                  Coba pikirake, bisa uga kudu ngrangsang para sedulur Palestina, sapa, miturut komentar, sampeyan ora peduli?
                  Sampeyan duwe kasempatan nyata kanggo nepaki ngimpi lawas-lawas - manggon ing tanah Yahudi (Wilayah Otonomi Yahudi), nanging tanpa wong Yahudi. Ya, dheweke bakal matur nuwun kanggo peti urip!
                  Wis, aja lara!
              2. 0
                11 2021 Juni
                Aku bakal nyelehake limang sen babagan "wong Palestina". Ngendi jenenge Palestina teka saka? Sawisé mbrontak wong-wong Yahudi, wong-wong Romawi teka ing Yudéa, matèni kabèh wong, lan sing ora dipatèni dipeksa lunga. Lan ing situs Yudea padha mbentuk provinsi Siria Filistin, kang banjur dipérang dadi rong bagéan, nanging crita liyane. Dadi jeneng liya kanggo wong Filisti Siria yaiku Palestina Siria. Ktr banjur dadi Palestina. Sampeyan takon, apa hubungane wong Filisti yen urip ing abad 12 SM, ya, ing wilayah kasebut, nanging 13 abad sadurunge munculé provinsi Palestina. Intine yaiku wong-wong Romawi nyebut wong Filistin saka Yunani, sing banjur aktif manggon ing wilayah kasebut. Punika minangka paradoks sajarah. Dadi, nyatane, tembung Palestina paling ora ana hubungane karo wong Arab sing manggon ing kono, amarga Inggris, luwih trep kanggo nyebut wong-wong mau nalika mandat Inggris ing wilayah kasebut.
                1. +2
                  11 2021 Juni
                  Kutipan saka liberal
                  Punika minangka paradoks sajarah. Dadi, nyatane, tembung Palestina paling ora ana hubungane karo wong Arab sing manggon ing kono, amarga Inggris, luwih trep kanggo nyebut wong-wong mau nalika mandat Inggris ing wilayah kasebut.

                  Kabeh iku persis ngelawan.
                  Sadurungé ngadegé Negara Israèl ing taun 1948, wong-wong Yahudi sing manggon ing Palestina diarani Palestina.
                  Palestine Post minangka koran Yahudi lan Palestine Philharmonic Orchestra minangka band Yahudi.
                  Inggris nyebutake wong Palestina minangka prajurit Yahudi saka tentara Inggris, utamane para pejuang "Brigade Yahudi".
                  Ing literatur setengah pisanan abad kaping XNUMX, wong Yahudi ing Palestina diarani "Palestina" lan wong Arab diarani "Arab."
                  Slogan "Palestina Merdeka!" ("Palestina Merdeka!") diajukake dening Zionis Amerika ing taun 1930-an. Dheweke mbentuk Liga Pembebasan Palestina Amerika ing taun 1944. Ing slogan iki, kolonialis Inggris diusir, lan banjur pasukan negara Arab nalika Perang Kamardikan Israel. hi
                  1. +1
                    11 2021 Juni
                    Kutipan: A. Privalov
                    Palestine Post minangka koran Yahudi lan Palestine Philharmonic Orchestra minangka band Yahudi.

                    Punika bukti dokumenter liyane ing wektu iku

                    Nanging saka wawancara ing taun 1973
                    Ing taun 1973, minangka senator anyar 30 taun,Joe Biden ngunjungi Israel kanggo pisanan.

                    Iku ing Kawa saka Perang Yom Kippur, lan Joe Biden ketemu karo Golda Meir, sing, ing tembung dhewe, ngrokok terus-terusan, ngomong ing rinci bab ancaman kanggo keamanan regional madhep Israel. Dheweke diarani "salah sawijining rapat paling penting sing daklakoni ing uripku."
                    Dheweke kandha yen dheweke lungguh karo perdana menteri Israel, sing nuduhake macem-macem peta lan nerangake sebabe posisi Israel nalika ketegangan militer mundhak. Biden jelas kesengsem karo pimpinan Israel, nanging diarani rapat kasebut depresi.
                    "Dheweke kandha, 'Senator, sampeyan kuwatir banget'
                    Aku kandha, "Dhuh Gusti, Nyonya Perdana Menteri, gambar sing sampeyan lukis." Dheweke kandha, "Oh, aja kuwatir. Kita duwe senjata rahasia ing konflik kita karo wong Arab: sampeyan ndeleng, kita ora duwe panggonan kanggo pindhah»
      2. +1
        11 2021 Juni
        Komposisi pamaréntahan negara anyar malah kawangun ing USSR. Solomon Lozovsky, anggota Komite Pusat Partai Komunis All-Union Bolsheviks lan mantan Wakil Menteri Luar Negeri USSR, bakal diangkat dadi perdana menteri Palestina Yahudi, Jenderal David Dragunsky, kaping pindho Pahlawan Uni Soviet, bakal dadi menteri perang, lan perwira intelijen Angkatan Laut Grigory Gilman dadi menteri angkatan laut.

        Aku mbayangno sedhela, kaya ing Palestina Wajib, ing ngendi wong-wong Yahudi duwe organisasi paramiliter sing nglawan Inggris lan Arab wiwit taun 20-an, sekolah, bank, polisi, akeh partai karo pimpinan lan serikat pekerja aktif, trinitas iki nyatakake lan ujar: "Halo, kita saka Joseph Vissarionovich, aku bakal dadi perdana menteri sampeyan, lan dheweke bakal dadi menteri militer ... " ngguyu
  27. +3
    11 2021 Juni
    Iku misale jek sing penulis dicet kabeh bener. Iku misale jek dadi. Nanging. Saiki ana telung pusat kekuwatan ing planet iki. AS agresif, Rusia defensif lan ekspansi ekonomi China sing sepi. Apa China malah duwe sekutu? Mbok Pakistan, nanging ing kene sampeyan bisa nggambar analogi karo Belarus, lan ora kanggo Pakistan. Penulis wis nekad ndeleng standar aliansi ing struktur jinis NATO - siji master lan akeh vassal. Ing endi, pisanan, vassal dudu sekutu militer, nanging pasar senjata lan bisa dadi panyedhiya meriam. Nanging ora sekutu sing padha.
    Ing asas, yen Rusia perlu allies, banjur mung kanggo teritorial push awal konflik adoh saka wates dhewe, kang, ing kasunyatan, Uni katahan kelompok ngalangi ing negara saka Pakta Warsawa. Nanging kanthi jinis senjata modern, iki ora ana peran sing serius.
    Mulane, sampeyan bisa meri ing negara sing duwe akeh hangers-on, lan sampeyan bisa ndeleng carane akeh pangertèn iki hangers-ing ing sembarang konflik sing negara melu ing.
  28. +8
    11 2021 Juni
    Kanggo miwiti, aku njaluk bagean tartamtu saka pembaca supaya ora nguwuh-uwuh yen "Rusia duwe rong sekutu, tentara lan angkatan laut"

    Kabeh bener. Dina iki, tembung iki kudu muni kaya iki: "Rusia duwe loro sekutu, lenga lan gas."
    Adhedhasar sekutu kasebut, politik internasional dibangun. Pipa minangka sarana utama kabijakan iki, sing sukses kanggo sawetara wong.
    Lan kanggo pemilih ana "gambar mungsuh njaba lan internal."
  29. -5
    11 2021 Juni
    Liyane "bos, kabeh wis ilang" saka Skomorokhov.
    1. Negara ora bisa dadi kanca. mung bisa sawetoro wektu (short-term utawa long-term) aliansi, yen kapentingan negara iki pas wektu iki. Uni Soviet, kaya-kaya, akeh kanca, anggere "kanca" iki duwe bathi. Persahabatan yaiku nalika kanca ngorbanake kepentingane dhewe kanggo kepentingan kanca. Iki mokal ing hubungan antar negara!
    2. Apa kanca kelas loro bisa dadi kanca? - Ya. Bisa, ngomong, kelas sepuluh lan kelas loro bisa dadi kanca? - Mbokmenawa, ya, nanging sing loro bakal nglindhungi liyane, mbantu lan, ing umum, dadi sing utama ing kekancan iki? Jawabane cetha. Mulane, Hubungan kemitraan sing padha mung bisa ana ing antarane negara sing kira-kira padha karo kekuwatan (militer, ekonomi). Siji kudu banget naif kanggo pirembagan bab paseduluran antarane, contone, USA lan Polandia. Iki minangka hubungan antarane pangeran lan vassal.
    3. Ngapura utang. Saiki padha nyumerepi kabeh asu ing Putin, nanging! Sapa sing menehi dhuwit tengen lan kiwa marang sapa wae kanggo janji kanggo mbangun sosialisme? Malah ngerti luwih dhisik yen dhuwit iki ora bakal bali? Iku misale jek sing ora Putin sing gabung ing Paris Club (salah siji saka syarat sing pembatalan utang kuwi), nanging kang sadurungé?
    Mulane, Skomorokhov - ora ngormati!
    1. +4
      11 2021 Juni
      Kutipan saka: pyagomail.ru
      Saiki padha nyumerepi kabeh asu ing Putin, nanging! Sapa sing menehi dhuwit tengen lan kiwa marang sapa wae kanggo janji kanggo mbangun sosialisme?

      Apa sampeyan mikir ora ana utang modern sing dipinjam lan ditulis ing sangisore Putin? Minangka kanggo jumlah sing USSR diselang, kabeh utang iki dikenani biaya kanggo Rusia dening patriot nyata lan warga Yegorushka Gaidar, aku wis ngelingi semangat ing media: "kita bakal njaluk luwih saka kita menehi bali!" Lan ngendi? Pranyata West mbengkongaken kita liwat utang, lan kita ora bisa sijine sawetara negara Papua ing huruf d kanggo utang padha. Negara gedhe, Rusia! Lan ora perlu manthuk ing kasunyatan sing sadurunge wis mlebu nang endi wae. Nalika sampeyan mlebu, sampeyan bisa metu. Putin gabung karo WTO, lan banjur ngeluh yen dheweke ngapusi kita. Dadi apa ora kita metu?
  30. +4
    11 2021 Juni
    Aku bisa nuduhake pengalaman pribadi. Biyen aku duwe dhuwit (ing jumlah sing prayoga), ana bisnis, sambungan, "segara" saka "kanca". Lan dumadakan, kahanan sing ora dikarepake kedadeyan ing wangun "aspal rolling" kanthi lengkap. Lan aku ngrameke ulang tahun liyane, lan tinimbang atusan telpon (lan Sugeng ing radio) karo wishes saka Persahabatan, kesehatan, lan sapiturute - banget kasepen lengkap, minangka Cut mati. A saperangan saka kanca lawas sing lungguh ing meja lan iku. Ora ngenyek, malah kaget. Nanging saiki aku malah bungah yen kedadeyan kasebut. Aku ora njupuk lintang saka langit, kulawarga lan sawetara kanca lawas karo aku, aku ora ayu, nanging aku uga ora nandhang sungkowo, aku turu biasane - apa maneh sing perlu? Lan 100500 "kanca" sing sadurunge, kabeh ora bakal digawa menyang apik, cepet utawa mengko.
    Dadi apa sing dakkandhakake, bisa uga ana kedadeyan sing padha karo Rusia, ora ...?
  31. +1
    11 2021 Juni
    Topik apik. Lan artikel kasebut bener. matur nuwun.
  32. +2
    11 2021 Juni
    Kabeh wis bener ngandika. Ora ing alis, nanging ing mripat! Apa sing dikarepake? Kabeh kekuwatan kita sing wis suwe duwe sikil siji ing Amerika, Inggris kabeh ing Kulon. Kabijakan apa sing bakal ditindakake Menteri Luar Negeri Lavrov, duwe anak wadon sing manggon ing Amerika Serikat? Lan mbokmenawa wis duwe kewarganegaraan ana ... Sampeyan bisa pindhah liwat kita liyane sing luwih dhuwur ... Ana gambar padha! Lan yen Putin ora ngerti babagan iki? Apa dheweke ora bisa nemokake personel liyane ing negara kanthi 145 yuta wong? Iki sing nggawe aku sedih...
  33. +5
    11 2021 Juni
    Kutipan saka: pyagomail.ru
    Liyane "bos, kabeh wis ilang" saka Skomorokhov.
    1. Negara ora bisa dadi kanca. mung bisa sawetoro wektu (short-term utawa long-term) aliansi, yen kapentingan negara iki pas wektu iki. Uni Soviet, kaya-kaya, akeh kanca, anggere "kanca" iki duwe bathi. Persahabatan yaiku nalika kanca ngorbanake kepentingane dhewe kanggo kepentingan kanca. Iki mokal ing hubungan antar negara!
    2. Apa kanca kelas loro bisa dadi kanca? - Ya. Bisa, ngomong, kelas sepuluh lan kelas loro bisa dadi kanca? - Mbokmenawa, ya, nanging sing loro bakal nglindhungi liyane, mbantu lan, ing umum, dadi sing utama ing kekancan iki? Jawabane cetha. Mulane, Hubungan kemitraan sing padha mung bisa ana ing antarane negara sing kira-kira padha karo kekuwatan (militer, ekonomi). Siji kudu banget naif kanggo pirembagan bab paseduluran antarane, contone, USA lan Polandia. Iki minangka hubungan antarane pangeran lan vassal.
    3. Ngapura utang. Saiki padha nyumerepi kabeh asu ing Putin, nanging! Sapa sing menehi dhuwit tengen lan kiwa marang sapa wae kanggo janji kanggo mbangun sosialisme? Malah ngerti luwih dhisik yen dhuwit iki ora bakal bali? Iku misale jek sing ora Putin sing gabung ing Paris Club (salah siji saka syarat sing pembatalan utang kuwi), nanging kang sadurungé?
    Mulane, Skomorokhov - ora ngormati!

    Putin wis ngapura utange dhewe! Aja lali - dheweke wis dadi kuwasa sajrone 30 taun! Lan kabeh "reformasi" kanggo geng St. Pensiun, pendidikan, obat-obatan, lan liya-liyane ... Lan manawa dheweke ora bakal nyerahake kekuwatan kaya ngono, ora sia-sia dheweke ngreset awake menyang nol lan mbangun personel vertikal saka "negarawan" kasebut. .. Adhuh negara kita masa depane ala....
    1. -4
      11 2021 Juni
      Kutipan saka: vit670
      Putin wis ngapura utange dhewe!

      Apa sampeyan bisa mbuktekake kanthi fakta lan angka?
      1. 0
        11 2021 Juni
        Kutipan saka: pyagomail.ru
        Apa sampeyan bisa mbuktekake kanthi fakta lan angka?

        Rusia ngilangi utang menyang Irak kaping pindho - ing taun 2004 $ 9,5 milyar saka $ 10,5 milyar lan ing taun 2008 $ 12 milyar saka $ 12,9 milyar. Vladimir Putin mratelakake pangarep-arep yen kanggo nanggepi pimpinan anyar negara, sing ngganti pamaréntahan Saddam Hussein, bakal nganggep kapentingan perusahaan Rusia ing Irak. Iki dilaporake dening "The Rambler". Sabanjure: https://weekend.rambler.ru/read/2004/?utm_content=weekend_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink
        1. -1
          11 2021 Juni
          Kutipan: Mordvin 3
          Rusia ngilangi utang menyang Irak kaping pindho - ing taun 2004 $ 9,5 milyar saka $ 10,5 milyar lan ing taun 2008 $ 12 milyar saka $ 12,9 milyar.

          Aku maca - mbokmenawa sawetara jenis kesalahan: sawise 2004, hubungan karo Irak, sing bener dikuwasani dening Amerika Serikat, ora padha kanggo menehi silihan temenan non-repayable kanggo 12.9 milyar dolar. njlentrehake.
          1. 0
            11 2021 Juni
            Kutipan saka: pyagomail.ru
            mbokmenawa sawetara kesalahan

            Kesalahan sing padhet.
            Pungkasan wektu pitulungan finansial umum kanggo Kyrgyzstan dilaporake ing taun 2019: banjur Rusia nyumbang $ 30 yuta. Wiwit taun 2005, Rusia uga wis ngilangi utang luwih saka $ 700 yuta menyang Kyrgyzstan (ing Februari 2018, utang kasebut dibusak kabeh). Wiwit taun 2012, Moskow wis nyedhiyakake luwih saka $ 250 yuta hibah gratis kanggo Bishkek.

            Rincian liyane ing RBC:
            https://www.rbc.ru/economics/14/10/2020/5f8740519a794747a9369708
            1. -2
              11 2021 Juni
              Kutipan: Mordvin 3
              babagan bantuan finansial umum kanggo Kyrgyzstan

              Iki persis apa sing disaranake sawetara komentator: tuku dhewe sekutu. Kajaba iku, aku mikir sing ora apa dolar ing karung menehi, nanging sawetara barang, produk, Mungkin senjata kanggo jumlah iki. Contone, Amerika menehi pitulung marang Ukraina.
              1. +2
                11 2021 Juni
                Kutipan saka: pyagomail.ru
                tuku sekutu. Kajaba iku, aku mikir sing ora apa dolar ing karung menehi, nanging sawetara barang, produk, Mungkin senjata kanggo jumlah iki.

                Kutipan saka: pyagomail.ru
                Sapa sing menehi dhuwit tengen lan kiwa marang sapa wae kanggo janji kanggo mbangun sosialisme? Malah ngerti luwih dhisik yen dhuwit iki ora bakal bali?

                Mungkin mandheg wiggling? Aku uga ora nyebut Uzbeks minangka conto. Lan kaya sing ditulis Vika, penghapusan utang Kyrgyzstan ditindakake ing kerangka "bantuan pembangunan resmi kanggo Republik Kyrgyzstan."
                1. -1
                  12 2021 Juni
                  Kutipan: Mordvin 3
                  Mungkin mandheg wiggling?

                  Aku wis tuwa banget kanggo goyang-goyang. Salajengipun, aku maca kabeh pesen, link sing menehi bab Irak, asil: Aku bener, 90 persen, yen ora utang liyane ditulis-mati padha sadurunge mbagekke dening pimpinan USSR - iku cetha sing iki utang marang kita ora ana sing tau ora bakal bali. Babagan utang menyang negara CIS, CSTO, lan liya-liyane - ndhukung sekutu, pitakonan liyane: apa sekutu iki lan kudu didhukung?
                  1. +1
                    12 2021 Juni
                    Kutipan saka: pyagomail.ru
                    pitakonan liyane: iki allies lan kudu padha didhukung?

                    Kene sampeyan numpuk kabeh nyalahke ing USSR, lan katahan bisu sing utang saka USSR, carane njupuk lan menehi bali, iku khusus inisiatif saka Rusia anyar, iku Rusia, ing pimpinan Yeltsin, Gaidar, Chubais. , lan liya-liyane kaya wong-wong mau, sing nyurung asumsi kewajiban dening USSR. Lan padha bungah-bungah. Lan pangapunten utang modern kanggo Uzbekistan ing ijol-ijolan kanggo kasunyatan sing ora bakal lay pratelan kanggo dana berlian saka USSR - iki ora menek menyang sembarang gerbang.
                    1. -1
                      12 2021 Juni
                      Aku ora ngomong apa-apa bab kaluputan saka USSR. Salajengipun, yen sampeyan mlebu menyang pusaka, sampeyan bakal nampa ora mung properti warisan, nanging uga utang saka testator. Dadi kedadeyan karo Rusia, yen, contone, Georgia diumumake minangka penerus USSR, mula bakal mbayar utange (nanging uga bakal nampa kabeh properti manca USSR lan papan ing Dewan Keamanan PBB). Aku ora ngerti bab Uzbekistan, nanging aku sing a) salah siji Uzbekistan tenan wis sawetara hak kanggo dana mirah, b) utawa sampeyan bingung soko.
                      1. +1
                        12 2021 Juni
                        Kaping pisanan, paling saka republik USSR ambruk sarujuk kanggo nuduhake utang. Ora, para ahli ekonomi sing efektif wis mesthekake yen kita minangka pewaris ing kabeh babagan. Lan yen wong Uzbek duwe sawetara hak kanggo Dana Intan, banjur salah siji saka 15 republik Soviet duwe hak sing padha. Lan babagan Georgia. Apa sampeyan ngerti manawa wong Georgia sing kerja ing USSR duwe hak kanggo nampa pensiun saka Federasi Rusia? Kaya wong Israel saka Israel, contone.
                      2. -1
                        12 2021 Juni
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Kaya wong Yahudi, contone.

                        Wis, aja nganti padu, yen ora bakal padu. Sampeyan lan aku ora ngerti kabeh subtleties, contone, aku ngakoni yen republik, mbok menawa, sethitik sarujuk kanggo mbayar, nanging uga ngaku property manca. Babagan Uzbekistan lan dana berlian - sampeyan bisa, mesthi, nelusuri ing Internet - nanging aku ora kasengsem Babagan pensiun - ing akeh negara aturan iki ana.
  34. 0
    11 2021 Juni
    Kutipan: Far B
    Ya, dina iki malah Gromyka, malah Molotov, sijine ing pangisian daya saka kawicaksanan manca - ora ana apik bakal teka saka iku. Sapa sing bakal kepengin banget karo aliansi karo negara sing ngrusak ekonomi, sosial, demografi, ilmiah, lan liya-liyane saben taun? Iki kabeh saka lapangan keju Hochland: Fantastic.

    Sampeyan salah mikir. Sawisé perang sipil, negara kasebut ambruk. Akeh gumantung ing personel lan, sing paling penting, ing panguwasa sing paling dhuwur! Iki dikonfirmasi dening sejarah ora mung negara kita ...
  35. +1
    11 2021 Juni
    Ora ono. Kita ora bisa njaluk sekutu ing ngendi wae. Iki pancen ketok. Kaping pisanan, saiki umume angel golek sekutu kanggo sapa wae, sanajan Amerika Serikat. Dheweke uga ora duwe, mung ana subyek. Nanging aliansi mung bisa ditindakake kanthi sisih sing padha. Ing endi iku? Saiki - ora ono. A abad kepungkur, negara Eropah padha pasukan iso dibandhingke. Saiki ora ana sing kaya ngono. Dadi "sekutu" saiki mung dipeksa.
    Sareh, apa kita kurban wong? Kemampuan kanggo ngrampok bangsane ing sangisore protektorat kita? Lan kenapa kita, kenapa ora AS? Dheweke duwe proses sing luwih apik. Kita ora duwe apa-apa kanggo menehi wong-wong ing negara kasebut. Apa bedane kanggo wong sing ngresiki kanthong?
    Kita ora duwe sekutu lan ora bakal.
  36. +2
    11 2021 Juni
    Kanca, sekutu, apa sing kita omongake. Respect? Ya ampun, apa sing diomongake, kepiye Rusia saiki nganggep awake dhewe lan wargane? Aku ora arep ngomong. Aku ngormati awakku dhewe, wong liya bakal ngormati. Wiwit jaman Gorbachev, para panguwasa wiwit ngidoni sejarah anyar. donya kabèh sing nguwasani Rusia. Mengko, ngambung Putin karo Polandia ngiring, mratobat kanggo Katyn
    sing ora ana hubungane, lan apa hubungane karo Rusia? Kulon wiwit nampa Rusia, mung ing pose, kang please. Lan nalika Putin ing negara, thanks kanggo sampeyan, sampeyan ora ngerti apa jenis sistem, iku dadi ala, lan kanggo mbenerake wong-wong mau, kang mutusaké. kanggo muter spring Russian, lan bali bagian sekedhik cilik saka apa rightfully belongs kanggo Rusia, piyambakipun unanimously dikutuk dening Western, partners, Mesthi, dheweke kaget banget, katon watara, temen maujud sing ora ana wong cedhak, lan ora bakal ana. Kita iki dudu negara BENELUX sing kudu ditresnani kaya pelacur domestik sing complaisant, lan dudu Prancis, sing bangga karo Revolusi Agung, dudu Inggris, sing gedhene ora ana sing weruh, mula padha wedi marang kita, nanging aja ngremehake. kita. Saiki kita ana ing ngisor plinth. Ya, lan apa babagan puncak sing mudhun ing Karabakh? Kabeh katon apik banget, peringatan.
  37. +2
    11 2021 Juni
    Apa iki? Serangan marang Lavrov lan Putin?
    Apa sampeyan ora bakal milih GDP lan PZhV ing musim gugur? muspra, isih padha ngetung....

    Lan ing Internet, Ura-ahli trompet sing GDP ora nulis mati, iki kabeh galoshes USSR, lan yen wrote mati, kaya ing SYRIA, banjur ana urutan gedhene kontrak liyane amarga iki ....
  38. 0
    11 2021 Juni
    Kutipan saka Radikal
    Kutipan: Far B
    Ya, dina iki malah Gromyka, malah Molotov, sijine ing pangisian daya saka kawicaksanan manca - ora ana apik bakal teka saka iku. Sapa sing bakal kepengin banget karo aliansi karo negara sing ngrusak ekonomi, sosial, demografi, ilmiah, lan liya-liyane saben taun? Iki kabeh saka lapangan keju Hochland: Fantastic.

    Banjur apa pilihan sampeyan?

    Perlu minangka lelucon. Prakara wis dadi ala ing omah bordil, ana sawetara pelanggan, kerugian ... Apa sing kudu ditindakake? Radio Armenia nanggapi - ora perlu kanggo ngatur maneh kasur, nanging kanggo ngganti prostitusi urgently!
  39. +1
    11 2021 Juni
    ! Sekutu (tansah whining lan nyoba kanggo nyekel paling soko) beban. Rusia, duwe kesempatan kanggo numpes meh kabeh donya, padha kurang ajar ora nyerah.
  40. 0
    11 2021 Juni
    Aku seneng banget karo Belarus, aku ora ngerti apa jenis pesawat ing Kazakhstan, sing penulis promosi ing kene, nanging babagan Belarus aku bisa ngomong manawa pesawat kasebut ana ing level lan dilengkapi kanthi apik. Lan Rusia ora nate bersenjata Belarus kanthi gratis, mung kanggo dhuwit, lan ora menehi diskon gedhe. Iku bisa uga ora dikenal kanggo penulis, nanging sawise ambruk USSR, Belarus Sejatine ditahan Komplek militèr-industri lan dhewe cukup kasil modernizes loro tank lan pesawat lan ing. Apa sing dibantu Rusia yaiku pertahanan udara, nanging ora nggumunake - migunani banget kanggo Rusia dhewe. Nanging Iskanders ora tau ngedol, sanajan takon, aku kudu ngembangake polonaise bebarengan karo Cina. Dadi, Belarus minangka kacang sing siap tempur. Liyane iku mung Presiden Belarus lan rombongan sing kepengin menyang Rusia, amarga ora ana cara liya, lan simpati saka Belarusia biasa ora ana ing sisih Rusia.
    1. +2
      11 2021 Juni
      "Biasa" Belarusians kanthi simpati bisa ngilangi simpati lan langsung menyang polyand kanggo kerja minangka buruh, lan wong Rusia lan Belarusia normal bakal terus urip bebarengan lan berkembang.
  41. -5
    11 2021 Juni
    Penulis mung kudu menehi apa wae tanpa ngerti masalah kasebut kanthi bener. Rangking wong minangka sekutu lan mungsuh kanthi nominal, "ing kertas". Lan kasunyatan nuduhake yen kanca dikenal ing alangan, lan sekutu ing perang. Conto nyata saka Perang Dunia II, kayata sekutu ing mburi saben liyane, mlebu aliansi rahasia lan tumindak mung kanggo kepentingane dhewe lan kanggo keuntungan pribadi. Nyetel utawa ngiyanati sekutu ora dadi pitakonan, nunggu kanthi aman lan pas minangka pemenang iku gampang. Lan sekutu sing padha miturut omongane uwong ing pungkasan perang langsung ngrancang nyerang sampeyan nganggo senjata nuklir.
    Dadi Alexander bener
    Lan saiki VKS hi
    Umumé, ing kasunyatan, artikel edan liyane kanggo excite kabeh-senjata
  42. -2
    11 2021 Juni
    Penulis nyuda sekutu kanggo bantuan militer murni, nanging iki pendekatan sing salah. Mongolia, umpamane, nalika Perang Patriotik Agung nyedhiyakake pitulungan sing signifikan babagan panganan. Klaim aneh marang negara-negara tilas ATS Rusia dibuwang sawise ngancurake USSR, bakal aneh yen dheweke bakal dipandu.
    1. -1
      11 2021 Juni
      Kutipan: Kronos
      Rusia mbuwang wong-wong mau numpes USSR

      belay Dadi sing numpes USSR !!!!
      1. +1
        11 2021 Juni
        Inggih, Yeltsin ngadeg ing ngarep saka karusakan saka USSR.
        1. 0
          12 2021 Juni
          Kutipan: Kronos
          Ya, Yeltsin

          Yeltsin .... nalika avant-garde digawe, Yeltsin mbenerake tali ing celana anak-anake!
  43. -1
    11 2021 Juni
    Quote: mikh-korsakov
    Nanging ing Ukraina, dheweke nyelehake kabeh sing dibutuhake, lan garis sing ora ana warna bakal nyegah dheweke nindakake iki.
    Apa sampeyan bisa ngomong apa sing wis dikirim ing Ukraina wiwit 2014?
    1. 0
      11 2021 Juni
      Kutipan saka: val43
      Quote: mikh-korsakov
      Nanging ing Ukraina, dheweke nyelehake kabeh sing dibutuhake, lan garis sing ora ana warna bakal nyegah dheweke nindakake iki.
      Apa sampeyan bisa ngomong apa sing wis dikirim ing Ukraina wiwit 2014?

      Wis ana pangkalan angkatan laut operasi ing Ochakovo. Inggris wis biasa.
      1. 0
        15 2021 Juni
        Wis ana pangkalan angkatan laut operasi ing Ochakovo. Inggris wis biasa
        Ora usah ngguyu, lara banget. Ana pangkalan Ukrainia ing Ochakovo lan Berdyansk. Apa sing dicritakake babagan zomboyaschik Solovyov lan liya-liyane kaya dheweke iku masalah sampeyan.
        1. -2
          15 2021 Juni
          Kutipan saka: val43
          Wis ana pangkalan angkatan laut operasi ing Ochakovo. Inggris wis biasa
          Ora usah ngguyu, lara banget. Ana pangkalan Ukrainia ing Ochakovo lan Berdyansk. Apa sing dicritakake babagan zomboyaschik Solovyov lan liya-liyane kaya dheweke iku masalah sampeyan.

          https://topwar.ru/169402-stanet-li-ukrainskij-ochakov-operativnoj-bazoj-vms-ssha.html
  44. -6
    11 2021 Juni
    Sayange, iki asring kedadeyan - sing berjuang kanggo tujuan sing adil, ing sisih cahya, kepeksa nindakake dhewe. Amarga dalan iki ora babagan bathi, nanging babagan Layanan kanggo cita-cita.
    Sisih peteng luwih cetha lan prasaja, luwih gampang golek kanca kanggo rampokan tinimbang kanca kanggo perjuangan tanpa pamrih, lan luwih gampang kanggo njaga amarga tanggung jawab bebarengan getih lan pembagian rampasan.
    Nanging iki dudu cara Rusia.
    Mula, kita ora butuh "sekutu", sing golek keuntungan kanggo awake dhewe ing aliansi iki, kanthi gratis utawa kanthi biaya tambahan. Mung wong-wong sing siap nandhang susah bebarengan lan malah mati "kanggo kanca-kancane."
    Nanging katon watara - ora ana, rampung bosok lan reged.
  45. -1
    11 2021 Juni
    Dhewe, dheweke ngirim komentar bocah-bocah babagan mungsuh-sekutu, wong ora sinau sejarah. Ana vassals saka werna-werna derajat saka kasetyan, striving ing 1 kesempatan kanggo kelet piso ing mburi, lan gumantung ing kang luwih larang kanggo awake dhewe, lan sauntara fellow lelungan karo coinciding kapentingan ing wayahe tartamtu ing wektu, uga, cendhak banget. wektu.
    Lan kepinginan kanggo penulis ing analytics kanggo bisa ora ing nomer artikel entheng, karo banalities lan statistik sing everyone wis ngerti, nanging piye wae dadi luwih jero, bisa liwat materi. Yen ora, dadi ora ana maneh lan maneh, lan sabanjure ora bakal menarik kanggo maca publikasi saka penulis kanthi reputasi kaya ngono.
  46. -1
    11 2021 Juni
    Dening awake dhewe, utawa apa wae, adol menyang sing luwih kuwat ...
  47. +2
    11 2021 Juni
    ... Setuju, iki persis apa sing ditindakake dening mantan sekutu kita ing ATS: Polandia, Rumania, Bulgaria, Hongaria, Republik Ceko, Slovakia lan potongan Yugoslavia. Kabeh negara, minangka siji, loro lawas lan mentas kawangun, milih sisih salah, kang Rusia. Kenapa?...

    Yen sampeyan ora ngelingi sapa sing bocor kabeh blok wetan sekutu USSR menyang NATO, diwiwiti kanthi karusakan saka Tembok Berlin, banjur ya, pancen, kenapa? lol
    Mungkin amarga pengkhianat ora tresna ing ngendi wae?
  48. +2
    11 2021 Juni
    Kutipan saka: v.tochenn
    Kutipan saka Radikal
    Kutipan saka: v.tochenn
    Aku pengin ngerti endi negara sing kadhaptar ing artikel DUWE allies ing pangerten Skomorokhov.
    Kebo, kebo, musisi, piper, keajaiban, bagpiper, harper, penari karo lagu, lelucon lan trik, aktor, pelawak, joker, bugbear, wimp, pelawak.
    Kita maca: sekutu minangka partner ing hubungan apa wae, nduweni kapentingan sing padha. Sekutu, minangka aturan, duwe tujuan umum kanggo entuk sing digabungake ...
    ndeleng: https://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/576274
    Sekutu minangka wong sing padha-padha, mitra ing hubungan apa wae, duwe kapentingan sing padha. Biasane kalebu persetujuan antarane sawetara pihak kanggo nggayuh tujuan umum. - Waca liyane ing FB.ru: https://fb.ru/article/357321/soyuznik---eto-kto
    Dadi Alexander III bener. Babagan tentara lan angkatan laut kanggo Rusia.
    Minangka Adipati Agung Alexander Mikhailovich (1991-1866), sing dadi pamane Tsar Rusia pungkasan Nicholas II, nyerat ing "Book of Memoirs" (1933), ukara iki asring dirungokake nalika Alexander III ngumpulake rombongane: "Ing ing saindenging jagad kita mung duwe loro sekutu sing setya," dheweke seneng ngomong marang para menteri, "tentara lan angkatan laut kita. Kabeh liyane, ing kesempatan pisanan, bakal ngangkat senjata nglawan kita.

    We kindly takon fosterlings saka perestroika lan "pahlawan trolleybus" Agustus 1991 kanggo ninggalake situs. wassat

    Taki mleset ing penghinaan. Dipuji. Nah, ketoke sampeyan anggota Partai Komunis sing semangat, Zyuganovite, Grudinian ngguyu Sing pimpinan sampeyan ora diidini mlebu ing kedutaan AS ... Kanggo referensi: dheweke lair ing USSR, ing pertengahan 60-an. Ngomong-ngomong, kok moderator ngidinke moyoki, ya? Utawa, ing wayah wengi pemilihan, ing ngendi balapan sing dibayar kanggo dissent diwiwiti. ngguyu
    Taki ora weruh jawaban: Endi negara sing kadhaptar ing artikel kasebut duwe ALLY lengkap?
    Sanajan sampeyan ora bakal entuk jawaban saka penggemar Skomorokhov mesthi ... Nyuwun Kita kabeh bakal mati.. Ah-ah-ah-ah-ah. basa

    Lucu. Nanging kanthi serius, maju! Pisanan - moyoki, lan veiled rudeness ana ing ... komentar babagan penulis artikel. Dheweke, minangka (aku ngerti) moderator situs kasebut, umume bisa mbusak komentar sampeyan sing bosok, nanging ora, sing menehi kredit. Kapindho. Apa sing sampeyan sebutake ing kono - partai, wong sing mimpin, utawa sing ana gandhengane, aku bisa ngomong - Venediktov lan kabeh geng dheweke diidini mlebu ing Kedutaan Besar AS. "Wong-wong" iki (omong-omong, sampeyan ora salah siji saka wong-wong mau? Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas ... . ngguyu ) Lan iki karo kabeh, senadyan kasunyatan sing ... "Echo ... Fashington ing Moskow" (minangka sawetara pangguna kita seneng ngomong) ora ana sing ditutup, ora ana sing nuntut aktivitas anti-negara, para pejuang saka Duelist, utawa Kantor "A "TsSN saka FSB Federasi Rusia ora nyerang kantor utama ... . Apa iki menehi pitutur marang kowe, dear, warga Odessa palsu, sing ora sengaja mlumpat menyang geni kita?
    keprungu
  49. +1
    11 2021 Juni
    Dhumateng penulis, hormati!
    Enak lan nyatane kahanan sing nyata, sing dicritakake Penulis.
    Iki kasunyatan kita! Lan ora ana sing bisa lolos saka dheweke.
    We need a BREAKTHROUGH, Negara. Mungkasi maling, ngilangi oligarki, maling kunjara.
    Pungkasane atur kabeh ing NEGARA! Kanggo ningkatake KUALITAS kedokteran, pendidikan. Nindakake pamisahan REAL saka kekuwatan legislatif, eksekutif lan yudikatif.
    Balik omah sing dicolong.
    Kanggo modernisasi industri. Pungkasane ngasilake produk sing kompetitif.
    Bubar menyang Ibu Benin, Negara. Duma.
    Kanggo nganakake pemilu JUJUR lan TERBUKA marang Panguwasa.
  50. +1
    11 2021 Juni
    Kutipan: Alexey R.A.
    Kutipan saka OgnennyiKotik
    1999, pasukan gabungan Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
    260 MiG-29, 340 Su-27, 280 MiG-31 - total 880 pejuang / interceptor modern. + 20 A-50s

    2008, Angkatan Udara lan Pertahanan Udara:
    266 MiG-29s, 342 Su-27s, 188 MiG-31s ​​- total 796 wis kesel, nanging pejuang / interceptor cukup modern. + 20 A-50s

    2021, VKS:
    88 MiG-29, 103 Su-27, 85 MiG-31 - 276 wis lungse (cathetan ing ndhuwur aku ora nganggep pejuang lawas (MiG 23/25))
    110 Su-30, 94 Su-35 - 204 (kabeh bebarengan 480) pejuang / interceptor modern. + 9 lembar A-50

    Dadi, degradasi Angkatan Udara mung kasunyatan

    Ya, ya ... kita mesthi ngerti carane nulis angka ing tablet kanthi apik. Lan nalika nerangake titik, supaya ing 1999 padha lagi wae ngumpulake klompok 50 kanggo Chechen Kapindho.
    Apa sing dilapurake dening Angkatan Udhara uga dituduhake kanthi reformasi produsen furnitur. Banjur dumadakan nyatane yen mayoritas resimen udara wis suwe kadhaptar minangka resimen mung ing kertas, nanging nyatane mung skuadron sing bisa munggah ing udara. Peralatan liyane wis dawa lan mantep ing parkir lan ora bakal munggah ing udara. GIAP kaping 22, sing wis dadi omongan ing kutha, kanthi limang model pesawat (MiG-31 + macem-macem model kulawarga Sukhoi), mung muncul minangka asil gabungan saka pasukan siap tempur saka macem-macem "kertas". "resimen kab.
    Nanging, fitur saka Angkatan Udhara iki dikenal malah sadurunge - ing BTA padha ing awal 2000s padha mbentuk resimen mabur dening disbanding divisi lan resimen kapisah.

    Dadi angka kanggo 1999 lan 2008 bisa gampang dipérang dadi telu.

    Sampeyan kesengsem kula ... keprungu
  51. +1
    11 2021 Juni
    Quote: Basarev
    Dening awake dhewe, utawa apa wae, adol menyang sing luwih kuwat ...

    Nek dodolan, kabari, ndang teka...rembugan... . keprungu
  52. Komentar wis dibusak.
  53. 0
    11 2021 Juni
    Aku ora duwe kanca lan ora bakal duwe kanca ing mangsa ngarep. Federasi Rusia duwe rong pilihan: rembugan karo Kulon supaya gampang sanksi, sing bakal menehi dhuwit lan teknologi kanggo pangembangan negara. Utawa ngenteni nganti Kulon dadi lemah (sing ora mungkin ing 10-20 taun sabanjure), banjur Kulon, amarga kelemahane, bakal kontak karo Federasi Rusia (contone, nglawan China). Yen iki ora kedadeyan: Federasi Rusia bakal ngadhepi stagnasi lan kemunduran urip ing negara kasebut (paling apik) paling awon, yen Putin ora nglayani istilah liyane ing 2024, mula destabilisasi politik ing negara bakal ngenteni, sing bisa nyebabake. ambruk...
  54. +1
    11 2021 Juni
    Ya, ora ana sekutu sing nanggung utang. Ora ana sing duwe. Serikat sing padha kelakon, nanging mung sementara. Kanggo tugas tartamtu. Lan tanpa kompromi kapentingan dhewe. Banjur padha mlayu. Nganti pindhah menyang kemah liyane. Hubungan karo satelit utawa federasi langsung (ing pangertèn Romawi) bisa dadi luwih dawa. Nanging budak endi sing dadi sekutu? Lan mungkasi nyebarake hubungan manungsa menyang tingkat negara! Persahabatan iki langgeng seumur hidup. Nanging ora tau persatuan kekuwatan. IMHO, Rusia duwe sekutu - China (persis kaya sing dakkandhakake).
  55. +1
    11 2021 Juni
    Serikat apa wae kudu duwe tujuan. Lan yen tujuan Rusia dadi kanca karo kabeh wong, banjur sekutu apa sing bisa diduweni? Mung kanca lan mitra.
  56. +1
    11 2021 Juni
    Kutipan saka Radikal
    Kutipan: Andrey Nikolaevich
    Nuwun sewu, iki pisanan aku krungu konsep kaya ngono - "pahlawan trolleybus". Lan sapa sing? Menarik...)

    Iki wong-wong sing ing Agustus 1991 nggawe barricades saka trolleybuses, sampeyan bisa uga mikir bakal mungkasi tank yen pesenan wis ditampa ...! lol

    Ya - papat mabuk sing menek ing trek BMP kacathet ing komentarku. Apa sampeyan bisa ngomong sapa sing nggawa vodka menyang lorong-lorong "pahlawan" sing banjur tiba ing sangisore ulat kasebut? Ana sing pengin refresh topik iki lan ngerteni sing bener???!!! sad
  57. 0
    12 2021 Juni
    Ing endi sampeyan mrentah Rusia kanggo njupuk sekutu?
    Ing endi sampeyan mrentah Rusia kanggo njupuk sekutu?
  58. Komentar wis dibusak.
  59. +1
    12 2021 Juni
    Aku wong Bulgaria, saka negara sampeyan nulis: "Bulgaria. Ora kanca." Sayange, iki isih bener. Iki sing ditindakake para manajer Bulgaria sawisé taun 1993. Nanging aku bakal ngomong yen bagean gedhe saka wong Bulgaria tresna marang Rusia lan ora bakal nglawan.
  60. 0
    12 2021 Juni
    Ora mungkin ana wong sing pengin sekutu karo negara sing ana ing sanksi ekonomi saka Uni Eropa lan negara liya sing dipimpin dening Amerika Serikat. Kajaba iku, dadi sekutu militer Rusia kanthi otomatis dadi mungsuh Amerika Serikat lan NATO. Malah negara-negara sing wewatesan karo Rusia ora pengin iki, apa maneh sing adoh saka Rusia.
  61. Komentar wis dibusak.
  62. 0
    12 2021 Juni
    Penulis takon pitakonan sing bener. Nanging isih ana saperangan pitakonan. Napa kabijakan Rusia larang regane, kaya ing USSR, lan sapa sing butuh lan kenapa? Apa sing nyekel?
  63. 0
    13 2021 Juni
    AS nyekel endhog sekutu kanthi genggeman wesi. Asring ana sing nyoba nglawan, nanging banjur oposisi diaktifake, banjur bam, lan pranyata yen pembantu kasebut dirudopekso tanpa ngerti. Utawa mung kacilakan mobil minangka pilihan pungkasan. Sing utama yaiku kabeh wong ngerti kabeh. Tanpa mikir menehi dhuwit tanpa nuntut apa-apa, mesthi ora ana gunane.
  64. +1
    13 2021 Juni
    Pancen, usaha kanggo tuku sekutu "setia" kanggo awake dhewe biasane nyebabake kasunyatan yen sekutu kasebut bakal dadi "setia". Lan sekutu kasebut bakal tumindak persis kaya sing diucapake ing tembung Alexander Katelu. Yaiku, ing kesempatan pisanan dheweke bakal milih sisih sing luwih mupangati lan pindhah menyang kana.

    Apa takon yen sampeyan mangsuli dhewe. Ora ana sekutu sing sejati lan ora ana gunane nggoleki. Ana sekutu sejati mung ing mentalitas Rusia lan ora ana ing papan liya. Mulane, sampeyan mung kudu nggunakake kanca lelungan sauntara kanthi bener, kanthi jelas ngerti yen iku sementara.
  65. Komentar wis dibusak.
  66. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"