Rusia lan monarki

103
Rusia lan monarki
Nicholas II lan George V

Nalika kita ngomong babagan monarki, perlu dicathet yen faktor penting sing disinaoni dening mayoritas buku teks sekolah yaiku anane monarki ing Rusia meh 1000 taun, lan ing wektu sing padha, petani, sing "urip" khayalan monarkis. meh padha periode.

Ing cahya saka riset modern, pendekatan kuwi kanggo proses sajarah lan sistem manajemen sosial katon sethitik lucu, nanging pisanan pisanan.



Lembaga pemimpin jumeneng antarane Slavs ing basis saka klan ing abad XNUMX-XNUMX. Penulis Bizantium weruh ing masyarakat suku Slavia sing "ora dikuwasani dening wong siji, nanging wiwit jaman biyen urip ing pemerintahan rakyat (demokrasi).", minangka Procopius saka Caesarea wrote, lan minangka penulis "Strategikon" ditambahake:

"Amarga dheweke duwe panemu sing beda-beda, mula dheweke ora setuju, utawa, sanajan dheweke setuju, wong liya langsung nglanggar keputusan kasebut, amarga saben wong nganggep ngelawan lan ora ana sing pengin nyerah."

Suku utawa serikat suku padha tumuju, paling asring utawa utamané, dening "raja" - imam (pamimpin, master, pan, shpan), subordination kanggo kang adhedhasar spiritual, wiwitan suci, lan ora ing pengaruh coercion bersenjata. Pimpinan suku Valinan, sing digambarake dening Masudi Arab, Majak, miturut sawetara peneliti, mung pimpinan sing suci, lan dudu pimpinan militer.

Nanging, kita ngerti "raja" pisanan saka Antes kanthi jeneng Bozh (Boz). Adhedhasar etimologi jeneng iki, bisa dianggep manawa panguwasa Antian utamane dadi imam agung saka persatuan suku iki. Lan iki sing ditulis dening penulis abad kaping XNUMX babagan iki. Helmold saka Bosau babagan Slavia Kulon:

"Raja ana ing antarane wong-wong mau kanthi pakurmatan sing kurang dibandhingake karo imam [dewa Svyatovid]."

Ora ana wonder ing Polandia, Slovak lan Ceko - pangeran iku imam (knez, ksiąz).

Nanging, ngomong babagan pimpinan utawa pimpinan suku, kita pancen ora bisa ngomong babagan raja apa wae. Endowment pemimpin utawa kepala klan karo kabisan adikodrati digandhengake karo perwakilan mental saka wong sistem suku, lan ora mung Slavs. Uga desakralisasi, nalika pimpinan sing ilang kabisan kasebut dipateni utawa dikorbanake.

Nanging kabeh iki dudu monarkisme, lan dudu wiwitane. Monarchism minangka fenomena sing beda banget. Sistem kontrol iki disambungake sacara eksklusif karo pambentukan masyarakat kelas, nalika siji kelas eksploitasi liyane, lan ora liya.

Kebingungan kasebut asale saka kasunyatan manawa umume wong ngira yen diktator utawa panguasa sing kuat wis dadi raja.

Panganggone sipat-sipat kakuwatan, dadi mahkota, scepters, kakuwasan, dening para pemimpin "karajaan barbar", contone, Merovingians Frankish, ora nggawe raja, kaya kaisar Romawi. Padha bisa lantaran kanggo kabeh pangeran Rusia saka jaman pra-Mongol.

Profetik Oleg minangka pimpinan suci Klan Rusia, nyekel suku Slavia Timur lan Finlandia ing Eropah Wétan, nanging dheweke dudu raja.

Pangeran Vladimir Svyatoslavovich, "Kagan Rusia", bisa nganggo jubah saka Kaisar Romeev, mint duwit receh - kabeh iki, mesthi, penting, nanging mung tiruan. Iku dudu monarki.

Ya, lan kabeh Rusia Kuna, sing wis dakcritakake ing VO, ana ing tataran pra-kelas sistem komunal, ing wiwitan suku, lan banjur teritorial.

Ayo ngomong luwih akeh: Rusia tetep utawa wis Rusia ing kerangka struktur komunal-wilayah sing bener nganti abad kaping XNUMX, nalika, kanthi pambentukan struktur kelas masyarakat, rong kelas utama dibentuk - bangsawan feodal lan banjur petani, nanging ora. sadurungé.

Ancaman militèr sing ana ing Rusia wiwit invasi Tatar-Mongol mbutuhake sistem pamaréntahan sing béda karo negara-negara kutha, tanah utawa volost Rusia Kuna.

Ing wektu sing cendhak, kekuwatan "eksekutif" pangeran dadi sing paling dhuwur. Lan wis ditemtokake sacara historis. Ing kuwi sajarah kahanan, tanpa konsentrasi daya, eksistensi Rusia minangka subyek sawijining sajarah bakal mokal. Lan konsentrasi mung bisa liwat rebutan utawa manunggalaken tanah lan sentralisasi. Penting yen istilah sing diterjemahake saka basa Yunani - autokrasi - tegese mung kedaulatan, kedaulatan, pisanan, saka paws Horde sing ulet.

Proses alami dumadi nalika wangun utawa sistem pamaréntahan "negara" lawas mati, ora bisa ngatasi pengaruh njaba. Lan transisi digawe saka kutha-negara menyang negara layanan militèr, lan kabeh iki ing framework saka struktur komunal-wilayah loro ing lor-wétan Rusia lan ing Grand Kadipaten Lithuania.

Basis sistem kasebut, tinimbang perakitan-veche, dadi pengadilan pangeran. Ing tangan siji, iku mung pekarangan karo omah, ing pangertèn paling biasa saka tembung.

Ing sisih liya, iki regu, sing saiki diarani "pengadilan" - tentara kraton utawa tentara pangeran dhewe, pangeran apa wae. Sistem sing padha dibentuk ing antarane wong Frank limang abad sadurungé.

Ing kepala omah utawa pengadilan ing Rusia ana pemilik - panguwasa utawa panguwasa. Lan pengadilan princely bedo saka pengadilan sembarang petani makmur mung ing ukuran lan sugih hiasan, nanging sistem iku padha temenan. Pengadilan utawa "negara" dadi basis saka sistem politik sing muncul, lan sistem politik iki dhewe nampa jeneng pemilik pengadilan iki - panguwasa. Dheweke duwe jeneng iki nganti saiki. Sistem pengadilan - negara Grand Duke, mboko sithik nyebar liwat Course saka meh telung abad kanggo kabeh bantala subyek. Ing paralel, ana tanah komunitas tetanèn, tanpa komponen politik, nanging duwe pamaréntahan dhéwé.

Ana mung abdi ing pekarangan, sanajan padha boyars, supaya pangeran duwe hak kanggo alamat para abdi - kaya Ivashki.

Komunitas gratis ora kenal karo penghinaan kasebut, mula, ing petisi saka Adipati Agung Ivan III, kita ndeleng sikap sing beda karo komunitas individu.


Ivan III nglawan latar mburi lambang RSFSR. Monumen ing Kaluga. Sculptor A. Korobtsov

Ing mratelakake panemume, Ivan III, minangka pangadeg negara Rusia, pantes tugu pantes ing tengah ibukutha.

Nanging kasunyatan historis mbutuhake owah-owahan ing sistem manajemen. Negara layanan, muncul saka pungkasan abad XIV. lan ing abad XV. iku coped karo tugas kanggo mbela kadhaulatan negara Rusia anyar, nanging ora cukup kanggo tantangan anyar, ing tembung liyane, iku mbutuhake sistem pertahanan dibangun ing prinsip beda, lan tentara. Lan iki mung bisa kedadeyan ing kerangka feodalisme awal, yaiku, masyarakat kelas.

Lan monarki awal, sing wiwit dibentuk mung ing Ivan III, minangka bagéan sing perlu lan ora bisa dipisahake saka proses iki. Iku mesthi proses progresif, alternatif kanggo sing kekalahan lan ambruk negara.

Ora ana wonder Pangeran Kurbsky, "dissident Rusia pisanan", ngeluh marang "kanca" Ivan the Terrible yen "tirani" diwiwiti ing sangisore mbah kakung lan bapake.

Paramèter utama sing ana hubungane karo periode iki yaiku pambentukan masyarakat kelas lan lembaga pemerintahan, ing simbiosis lan kontrol karo monarki. Atribut paling penting saka monarki awal yaiku sentralisasi ekstrem, ora bakal bingung karo negara terpusat ing periode absolutis. Uga tumindak kawicaksanan manca sing njamin legitimasi minangka institusi.

Perjuangan sistem kontrol anyar iki nyebabake perang nyata, ing ngarep njaba lan internal, kanggo pangenalan judhul "tsar" kanggo panguwasa Rusia, sing, kanthi kebetulan, yaiku Ivan the Terrible dhewe.

Struktur militèr lan sistem panyengkuyungé, sing paling nyukupi kanggo periode awal Abad Pertengahan, lagi wae dibentuk. Ing kahanan kasebut, rencana gedhe saka monarki enom, kalebu amarga perlawanan saka bagean proto-aristokrasi - boyars, ngrusak pasukan ekonomi ekonomi agraris primitif negara.

Mesthine, Ivan the Terrible tumindak ora mung kanthi kekuwatan, sanajan teror lan karusakan saka sistem suku kuno proto-aristokrasi ana ing kene.

Ing wektu sing padha, monarki dipeksa kanggo nglindhungi pedunung sing kerja keras, sing makili pasukan produktif utama negara, saka panyebaran gedhe banget ing bagean wong layanan - para penguasa feodal.

Para bangsawan suku durung kalah babar blas, para tani uga durung malih dadi golongan tani, dhewe gumantung marang patrimoni utawa kang duwe tanah, golongan dinas ora olèh panyuwunan kang prêlu, kaya kang dikira, dinas militèr. Menapa malih, gambar atraktif Persemakmuran, ngendi hak-hak ratu wis curtailed ing sih saka priyayi, ngadeg sadurunge mata leluhur aristokrasi Moscow. Periode tenang saka pamrentahan Boris Godunov ora kudu nyasarké kita, "kabeh sadulur duwe anting" - ora bisa ditindakake.

Lan sabenere iki nimbulaké internal saka kelas berkembang masyarakat Rusia sing ndasari Wektu Troubles - "perang sipil Rusia pisanan".

Sajrone kang, pisanan kabeh, iku tentara lokal sing ditolak liwat model alternatif pedhang kanggo eksistensi negara Rusia: kontrol external saka Palsu Dmitry kanggo Pangeran Vladislav, ing boyar tsar Vasily Shuisky, aturan boyar langsung.

Yen "tangan saka Fatherland sing paling dhuwur disimpen", banjur "semaput kolektif" milih monarki Rusia minangka siji-sijine wujud negara. Sisih liyane saka koin iki yaiku kasunyatan manawa monarki minangka kekuwatan utamane lan khusus saka kelas ksatria.


Monumen kanggo Ivan Susanin. Kostroma. Sculptor N. Lavinskiy

Miturut asil Time of Troubles, "penerima" yaiku wong layanan lan kutha. Pukulan kuat ditindakake marang proto-aristokrasi utawa aristokrasi periode sistem komunal-wilayah, lan kalebu ing kelas layanan anyar adhedhasar aturan umum. Lan sing kapitunan dadi petani, sing cepet-cepet njupuk wujud ing kelas petani sing gumantung - dheweke dadi budak. Proses kasebut ditindakake kanthi spontan, nanging dibayangke ing Kode Dewan 1649, kanthi cara kasebut, undang-undang Polandia dadi basis kanggo kasebut.

Sampeyan kudu nyatet sing nyoba kanggo golek dhukungan ing kabeh kelas, maneh dianakaké ing Rusia pisanan Tsar Mikhail Fedorovich, ora kasil. Sanadyan "teokratis", utawa "katedral", utawa monarki "kabeh-estate" liyane ora bisa ana minangka institusi ing prinsip. A angel, yen ora ngomong, "muddy" kahanan ing panelusuran kontrol ing framework saka monarki ing abad kaping XNUMX. disambungake karo iki. Ing tangan liyane, ing tengah abad XVII. kita ndeleng sukses external undeniable. Sistem feodal anyar utawa awal feodal wis ngasilake woh: Moscow annexes utawa "bali" tanah Ukrainia.

Nanging, ora kabeh dadi lancar. Sing diarani "ilusi monarki" saka wong-wong sing diperbudak nyebabake "raja sing apik", sing "voivode" yaiku Stepan Razin. Pemberontakan raksasa kasebut kanthi jelas nyorot karakter kelas saka owah-owahan sing kedadeyan ing Rusia.

Nanging "tantangan" eksternal sing digandhengake karo terobosan teknologi sing signifikan ing tetanggan kulon wis dadi ancaman dhasar anyar kanggo Rusia. Ayo kula ngelingake sampeyan yen iki sing diarani. "Ketinggalan" saka negara kita amarga kasunyatan sing miwiti ing dalan pembangunan sajarah akeh mengko, ing kahanan sing luwih elek tinimbang karajan "barbar" ing Eropah Kulon.

Akibaté, kanggo siji unit gaweyan, asil sing beda-beda ditampa: iklim, tingkat produktivitas, periode tetanèn beda-beda. Mulane kemungkinan beda kanggo akumulasi potensial.

Dadi, ing kahanan kaya mengkono, sistem feodal, padha karo Eropah ing abad kaping XNUMX, nampa formalization lengkap, masyarakat dipérang dadi plowing, gelut lan ... ndedonga (?). Peter I, ing tangan siji, "modernizer gedhe" Rusia, ing tangan liyane, raja bangsawan tanpa syarat pisanan.

Mesthi, babagan monarki absolut ing abad kaping wolulas. ora perlu diomongake ing kene: Kaisar Rusia, padha karo raja Prancis ing abad XNUMX-XNUMX. njaba, nyatane, padha duwe sethitik ing umum karo absolutism klasik. Konco brilliance metu lan wigs modis padha, kita waca periode temen beda saka sistem feodal: ing Prancis - periode Kurangé populasi lengkap feodalisme lan tatanan saka bourgeoisie minangka kelas anyar, ing Rusia - esuke ksatria bangsawan.

Bener, sukses sarwa kuwi wis mesthekake dening eksploitasi merciless, digunakake ing ngendi "Peter III anyar", "Tsar apik", martakaké sing bangsawan feodal Rusia "wiji nettle", kang kudu numpes. Ora nggumunake yen pewaris "demokrasi primitif", Cossacks Yemelyan Pugacheva, ngadeg ing kepala pemberontakan.

Akselerasi, sing ditulis dening N. Ya. Eidelman, sing disebabake dening modernisasi Peter, lan "kediktatoran bangsawan" njamin pembangunan kanthi cepet, pangembangan spasi sing akeh, kamenangan ing pirang-pirang peperangan, kalebu kamenangan ing diktator borjuis Napoleon. Nanging, apa maneh sing ditindakake para satriya.

"Rusia," tulis F. Braudel, "malah sampurna dicocogake kanggo industri "pra-revolusi", kanggo munggah umum ing produksi ing abad kaping XNUMX.

Pewaris Peter Agung njupuk kauntungan saka kesempatan iki kanthi kesenengan, nanging ing wektu sing padha padha ngreksa hubungan sosial, mungkasi path organik pembangunan saka wong:

"Ing sisih liyane," F. Braudel terus, "nalika revolusi industri sing sejati ing abad kaping XNUMX teka, Rusia bakal tetep ana lan sithik-sithik bakal mundur."

Ngomong babagan pangembangan organik saka wong Rusia, kita tegese kahanan kanthi ngeculake para bangsawan saka layanan. Minangka V. O. Klyuchevsky wrote, release saka petani saka layanan saka bangsawan kudu langsung tindakake: pisanan ora ngawula, kaloro ora ngawula. Pertentangan-pertentangan kasebut nyebabake gesekan ing masyarakat malah para bangsawan, apa maneh kelas bawahan.

Ing kahanan kaya mengkono, monarki wiwit degradasi minangka sistem pamaréntahan sing cukup, tetep dadi sandera kanggo kelas panguwasa, sing ing saindhenging abad kaping XNUMX. ngatur "pemilihan maneh" raja-raja tanpa wates.

"Apa iki panguwasa aneh," wrote M.D. Nesselrod babagan Nicholas I - dheweke mbajak negarane sing jembar lan ora nyebar wiji sing subur.

Katon yen titik ing kene ora mung ing Nicholas I utawa degradasi dinasti. Sanajan, yen dheweke dianggep minangka ksatria pungkasan ing Eropa, lan, nalika Perang Krimea, "ksatria gambar sing sedih," banjur sapa sing dadi keturunane?


Monumen kanggo Alexander III. Sculptor P. Trubetskoy

Apa tsar makarya nganti pirang-pirang dina, kaya Nicholas I lan Alexander III, utawa mung sajrone "jam kerja", kaya Alexander II utawa Nicholas II. Nanging kabeh mau mung nindakake layanan, rutinitas, saben dina, beban kanggo sawetara, wong sing luwih apik, wong sing luwih elek, nanging ora luwih, lan negara mbutuhake pimpinan sing bisa maju, nggawe sistem manajemen lan pangembangan anyar, lan ora. mung juru tulis utama utawa ksatriya pungkasan, sanajan sacara lahiriah lan mirip karo nata. Iki minangka masalah pamrentahan sajrone periode Romanov pungkasan lan tragedi kanggo negara kasebut, nanging pungkasane, kanggo dinasti. Kanthi ironi apa muni "autokrat tanah Rusia" ing awal abad rong puloh!

Ing awal abad XVI. monarki, minangka sistem pamaréntahan majeng, nggawa negara menyang tataran anyar pembangunan, nyediakake karo keamanan, lan malah eksistensi dhewe.

Ing wektu sing padha, monarki dadi wiwit abad kaping XNUMX. instrumen saka kelas panguwasa, dikembangaké bebarengan karo ing abad XVIII. Lan degradasi bebarengan karo ing abad ka-XNUMX, ing wektu nalika iku wis bisa kanggo ngatur pembangunan organik masyarakat dening rekayasa sosial.

Lan kasunyatan sajarah, kaya ing abad kaping XNUMX, nuntut owah-owahan ing sistem manajemen.

Yen "perbudakan" para petani minangka kesimpulan sing wis ditemtokake nalika perang sipil pisanan ing Rusia (Wektu Masalah, 1604-1613), banjur metu pungkasan saka "perbudakan" uga dumadi nalika perang sipil anyar ing abad kaping XNUMX. .

Ing abad kaping XNUMX lan awal abad kaping XNUMX, monarki minangka institusi ora bisa ngatasi tantangan, ora modernisasi ing wektu, lan nyolok solusi masalah sing dirampungake sajrone modernisasi anyar ing abad kaping XNUMX, sing biaya negara. kurban ageng.

Lan raja pungkasan, kalebu amarga kombinasi kahanan, nindakake kabeh supaya ora ana sing mbutuhake monarki, sanajan minangka hiasan.

Mayoritas petani, sing menang revolusi 1917, ora butuh institusi kaya ngono. Bab sing padha uga kedadeyan ing pirang-pirang monarki ing Eropa, kanthi pengecualian sing langka, ing ngendi dheweke wis suwe ora duwe pengaruh saka pamrentahan.

Nanging, sistem apa wae wiwit esuke nganti sore.

Ngomong babagan nasibe monarki ing Rusia saiki, ayo ngomong yen mesthine pantes perhatian ilmiah sing cedhak minangka lembaga sejarah jaman biyen sing kudu ditliti, nanging ora liya. Ing masyarakat modern, ora ana panggonan kanggo fénoména kaya mengkono ... kajaba kemunduran masyarakat bali menyang periode kelas bangsawan lan abdi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

103 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 22
    14 2021 Juni
    Rusia lan monarki ing masyarakat modern kursi kedadean kuwi ora
    Iki kabeh sampeyan kudu ngerti babagan monarki saiki, utamane kanggo penganut modern sistem sosial-politik iki.
    1. +4
      14 2021 Juni
      Quote: SERGE semut
      Rusia lan monarki ing masyarakat modern kursi kedadean kuwi ora
      Iki kabeh sampeyan kudu ngerti babagan monarki saiki, utamane kanggo penganut modern sistem sosial-politik iki.

      Monarki nduweni siji sing ora bisa dibantah plus "muzzle sing ana ing ndhuwur kasengsem ing genetis nransfer kekuwatan marang keturunan." Ing masyarakat demokratis, pola sing padha dumadi. Kaya ing guyon "Anake bapak marang kolonel, "Apa aku bakal dadi jenderal ing sawijining dina? Ora, anak, jendral duwe anak dhewe.
      Umumé, tanpa lelucon, bagéan saka fungsi kekuwatan saiki bisa dipasrahake marang intelijen buatan. Ayo padha ngelingi foto-video ndandani pelanggaran lalu lintas. Nanging marga saka dheweke "kekasih" padha kurban prinsip "kesucian - nalika sistem kudu mbuktekaken sirno saka nerak, lan ora kosok balene"!
      Nah, nang endi wae kaya ngono! Thanks Edward kanggo artikel!
      1. +4
        14 2021 Juni
        Umumé, tanpa lelucon, bagéan saka fungsi kekuwatan saiki bisa dipasrahake marang intelijen buatan. Ayo padha ngelingi foto-video ndandani pelanggaran lalu lintas.
        Lan iki soko "Burung Wali" aku kelingan ...
        1. +5
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Umumé, tanpa lelucon, bagéan saka fungsi kekuwatan saiki bisa dipasrahake marang intelijen buatan. Ayo padha ngelingi foto-video ndandani pelanggaran lalu lintas.
          Lan iki soko "Burung Wali" aku kelingan ...

          Wah, padha!
          1. +7
            14 2021 Juni
            Salam iki!
            Aku setuju banget yen China ngrancang nggunakake "pembelajaran mesin" lan pamblokiran minangka basis pamrentahan sosial. Lan ing impen kita babagan monarki abad kaping 19.
            hi
            1. +4
              14 2021 Juni
              Apa sampeyan malah ngerti artine teknologi registri sing disebarake (blockchain)?;)) Lan carane nggawe sawetara jinis manajemen sosial kanthi basis? Lan sinau mesin? Dhewe, teknologi kasebut bisa dadi peran tambahan.
              Ing China, dheweke nyoba kanthi struktur sing beda-beda, nyoba ngatur sawetara legalisme digital, sing nduweni sejarah sing luwih dawa tinimbang monarki Rusia.
              Nalika kita ngomong babagan monarki, perlu dicathet yen faktor penting sing disinaoni dening mayoritas buku teks sekolah yaiku anane monarki ing Rusia meh 1000 taun, lan ing wektu sing padha, petani, sing "urip" khayalan monarkis. meh padha periode.

              Conto liyane saka moyoki penulis saka basa Rusia. Saka buku-buku sekolah, ternyata, anane petani ing Rusia diasimilasi, sing 1000 taun wis ngalami ilusi monarki.
              Profetik Oleg minangka pimpinan suci Klan Rusia,

              Lan Pemenang saka Reptilians.
              nganti abad kaping XNUMX, nalika kanthi pambentukan struktur kelas masyarakat, rong kelas utama dibentuk - bangsawan feodal lan banjur petani,

              sing. rumiyin para bangsawan feodal (tuan tanah, mbok menawi, para boyar lan pangeran dudu bangsawan feodal, ketoke), lan .. banjur .. iki wong tani. Kaya mengkono, masyarakat kelas Rusia sing kasar ing abad kaping 16.
              Sanadyan "teokratis", utawa "katedral", utawa monarki "kabeh-estate" liyane ora bisa ana minangka institusi ing prinsip.

              Sing. monarki estate-wakil ora ana? Zemsky Sobor, pisanan diselenggarakake dening Ivan the Terrible setengah abad sadurunge Time of Troubles.
              Sajrone, pisanan, tentara lokal sing ditolak dening pedhang

              Kuzma Minin - pedhang tentara lokal, ya. Lan militias zemstvo, ngendi priyayi lokal padha uga yen waktu iku. Where penulis nemtokake Cossacks, banjur "ana misteri gedhe."
              kalebu kamenangan marang diktator borjuis Napoleon. Nanging, apa maneh sing ditindakake para satriya.

              Sing. Kekaisaran Napoleon, mbokmenawa ora monarki? Inti saka "diktator borjuis" katon.
              ".. Ing kahanan kaya mengkono, monarki wiwit degradasi minangka sistem pamaréntahan nyukupi, tetep sandera kanggo kelas panguwasa, kang ing saindhenging abad kaping XNUMX diatur tanpa telas "re-pemilihan" raja.
              "Apa iki panguwasa aneh," wrote M.D. Nesselrode babagan Nicholas I, -"
              Lompat Signature Vashchenko - pisanan babagan kudeta bangsawan ing abad kaping 18, banjur mlumpat menyang Nikolai. Banjur bakal perlu kanggo nulis bab pemimpin lan kahanan (yaiku nalika konflik internal bangsawan muncul). Yen babagan Nikolai, kenapa ora ana tembung babagan Decembrist? Loro acara penting ilang.
              negara mbutuhake pimpinan sing bisa maju, nggawe sistem manajemen lan pangembangan anyar, lan ora mung ketua juru tulis utawa ksatria pungkasan,

              Lha opo iki omong kosong. Pranyata perlu "raja sing luwih apik", iku kabeh.
              banjur metu pungkasan saka "perbudakan" uga dumadi nalika perang sipil anyar ing abad rong puloh.

              ketoke, dening mbangun sistem farm bebarengan. Padha metu, supaya bisa ngomong ... Ora ana apa-apa sanajan nalika penghapusan perbudakan, ana petani negara luwih akeh tinimbang budak. Dadi petani kolektif lan "kehilangan ilusi monarki" .. hehe.
              Mayoritas petani, sing menang revolusi 1917, ora butuh institusi kaya ngono.

              1. Kanggo mayoritas petani Republik Ingushetia, ora ana negara. daya ora dibutuhake ing kabeh.
              2. Iku, mesthi, ora menang, minangka yakin ing telung puluh taun sabanjuré.
              Padha ngganti monarki westernized kanggo kaya despotism oriental.
            2. +1
              Agustus 8 2021
              Aku setuju banget yen China ngrancang nggunakake "pembelajaran mesin" lan pamblokiran minangka basis pamrentahan sosial.


              Ora suwe kepungkur ana kabar ing Rusia yen aku arep masang sistem pengawasan video gedhe kanggo pamukiman, sekolah, lan liya-liyane, lan prilaku wong bakal diakoni kanthi otomatis, diakoni pasuryan, lan liya-liyane. Punika aplikasi ML ing manajemen sosial.

              Lan ing impen kita babagan monarki abad kaping 19.


              Ya, dheweke uga duwe Kancane Xi Jinping duwe kesempatan dadi ketua seumur hidup.
      2. 0
        14 2021 Juni
        Good morning
        hi
      3. -2
        15 2021 Juni
        Quote: Kote Pane Kokhanka
        Monarki nduweni siji sing ora bisa dibantah plus "moncong sing ana ing ndhuwur kasengsem kanthi genetis mindhah kekuwatan marang keturunan"


        Moncong sing ana ing sisih ndhuwur, supaya bisa mindhah kekuwatan marang turunan, luwih dhisik kasengsem ing aliansi karo moncong liyane ing ndhuwur lan uga ing negara liya. Lan dheweke butuh kekuwatan ora mung kaya ngono, nanging kanggo ngombe getih sing ana ing ngisor iki. Iki wis dibuktekake dhisik kanthi praktik kita saiki. Nanging apa gunane "muzzles sing ana ing ngisor" iki?
        Kanthi kita, sayangé, psikologi servility teka menyang Madness, kanggo lali lengkap kapentingan siji. Penasaran, nanging apa gagasan kanggo kepentingane dhewe, kapentingan umum, kene ing antarane para komentator teka ing pikirane sapa? Aku ora nggatekake apa sing ditindakake dening wong-wong ing ndhuwur kanggo awake dhewe, aku mikir apa gunane dheweke kanggo aku ...
    2. -4
      14 2021 Juni
      Quote: SERGE semut
      Ora ana papan kanggo fenomena kasebut ing masyarakat modern.

      sampeyan bengok-bengok babagan iki luwih banter lan luwih apik ing endi wae ing Inggris, Spanyol, Jepang, Norwegia, Swedia, Denmark, Belgia, Walanda, Kanada lan Australia))) utawa, kaya biasane, ing kasus kaya ngono, dheweke ujar "apa iki beda"?)) )
      1. +4
        14 2021 Juni
        Kekarepan kanggo ngedegake monarki iku lumrah kanggo wong sing arep munggah tahta utawa manggon ing jejere badan kraton. Lan apa? Ora ana tanggung jawab, nanging kekuwatan lan urip sing apik dijamin. Kajaba iku, liyane * Putri Tarakanova * karo turunane lan malah pekarangane dhewe wis manggon ing Eropah.
        Panyerat bener, yen kudu dideleng kanthi cetha babagan panyiapan monarki saka sudut pandang objektif, tanpa pasamuwan lan antek-anteke. Inggih, apa sing bisa dikandhakake dening pendeta yen bendarane wis nyatakake babagan * kebiadaban Slavia *, nalika pasamuwan kanthi umum nyatakake WARGA RUSIA * abdine Gusti Allah * utawa * wedhus * - yaiku wedhus? Gréja ngubungake kabeh prestasi wong multinasional KITA kanggo awake dhewe, saka pambentukan negara RUSIA nganti kamenangan ing PERANG PATRIOTIK BESAR. Saka pandhita siji sing duwe pendidikan sing luwih dhuwur, aku krungu bantahan babagan penerbangan Yu.A. GAGARIN menyang angkasa lan babagan mokal mabur *tanpa berkah patriarki * lan babagan layanan rahasia sadurunge penerbangan.
        1. -7
          14 2021 Juni
          Kutipan: Vasily50
          Kajaba iku, liyane * Putri Tarakanova * karo turunane lan malah pekarangane dhewe wis manggon ing Eropah.

          lan ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen "Putri Tarakanova" iki, sing mbah kakunge tumindak minangka ngarep mbukak marang tsar, lan banjur - bapake ngomong karo "pesen" ing sisih Hitler, paling sethithik sawetara hak moral utawa getih kanggo tahta Russian, yen padha arep mulihake? ))
          Kutipan: Vasily50
          Kekarepan kanggo ngedegake monarki iku lumrah kanggo wong sing arep munggah tahta utawa manggon ing jejere badan kraton.

          Apa sampeyan ngomong babagan politisi ing negara-negara ing ndhuwur, kepencut ing tanggung jawab lan korupsi? (maneh, Inggris, Spanyol, Jepang, Norwegia, Swedia, Denmark, Belgia, Walanda, Kanada lan Australia)
          Kutipan: Vasily50
          Aku krungu saka siji imam karo loro pendidikan sing luwih dhuwur

          Perselisihan lan pendidikan bokong pop ora dadi indikator saka ngarsane pikiran, kaya ngono)))
          PDB, ora ketompo carane lan sapa wae sing ngobati, nggawe tatanan lan stabilitas tartamtu ing negara kasebut kanthi tepat amarga kekuwatan sing kuwat, cedhak karo otokratik ing kekuwatane. Saiki, jelas, tim dheweke wis kehabisan ide lan pemugaran monarki ing versi apa wae minangka proyek sing bisa ditindakake, yen pengin urip maneh))
          Iku pendapatku))
          1. 0
            14 2021 Juni
            negara ing ndhuwur, kepencut ing irresponsibility lan korupsi? (maneh, Inggris, Spanyol, Jepang, Norwegia, Swedia, Denmark, Belgia, Walanda, Kanada lan Australia)
            Lan apa jenis daya nyata Kaisar Jepang utawa Ratu Inggris, contone, duwe (utamané menarik apa daya kang wis liwat Australia). Negara-negara ing ndhuwur ora kleru ing korupsi lan ora tanggung jawab, amarga bisa nyingkirake raja-raja saka panguwasa nyata. Lan saiki dheweke luwih ngurmati tradhisi.
            1. +3
              15 2021 Juni
              Sampeyan pancen naif, kayane sampeyan isih percaya karo Santa Claus)
              Apa daya nyata Ratu Inggris duwe? kabeh PNS, layanan khusus, militer sumpah setya marang dheweke, lan ora kanggo Inggris, Kanada utawa Australia)

              perdana mentri wilayah iki disetujoni dening ratu lan mbentuk kawicaksanan lan kabinèt kanggo kapentingan kaluhurane, lan mung sawise nggawe panjalukan lan sumpah setya, malah sawise Pemilu, ratu kudu sarujuk, utawa bisa uga. ora sarujuk)

              Kajaba iku, liwat perdana menteri ing Kanada lan Australia karo Selandia Anyar ana posisi kolonial kaya Gubernur Jenderal (ditunjuk dening ratu tanpa pemilihan), sing ngawasi kabeh blok kekuwatan, finansial lan sistem peradilan kanggo kepentingan ratu. ) lan yen kanggo kepentingan Kakaisaran Inggris butuh armada, Kanada bakal tuku, yen tank dibutuhake kanggo perang sing bisa ditindakake, Australia bakal tuku) lan dheweke ora njaluk perapian lokal kanggo iku))) kanthi luwih tepat, padha kanthi bulat. setuju))

              Kajaba iku, ratu minangka kepala negara Persemakmuran, lan iki uga minangka mekanisme serius kanggo mengaruhi politik lan ekonomi negara-negara sing ninggalake jajaran kekaisaran Inggris)) lan Inggris minangka siji-sijine negara ing donya sing duwe ora netepi kanthi lengkap keputusan PBB babagan dekolonisasi))

              lan ratu iku kepala Gereja Inggris, aku ora bakal nulis babagan pengaruh gereja, muga-muga jelas)

              Kajaba iku, iki minangka keuangan lan aset (lan dudu aset kasebut sing dhaptar perhiasan lan real estate karo tanah diterbitake ing pers resmi)), nanging bantalan lepas pantai kanggo manajemen aset sacara global) lan file Panama nuduhake sawetara aset. nganti sawetara ombone) dadi nyatane, kulawarga sing paling sugih lan paling berpengaruh ing donya dudu Rockefellers utawa Rothschilds))

              Muga-muga aku menehi argumentasi sing cukup kanggo mbenerake kekuwatan nyata ratu lan ora mung ing jajahane)
              lan kok sawetara oligarki global mbangun panggonan ing London? protektorat sing padha karo swasta global)
              1. -2
                15 2021 Juni
                Jendral gubernur dipilih dening perdana menteri negara kasebut. Lan ratu kudu milih. Iki sing paling penting sampeyan kudu ngerti.) Saiki tokoh masyarakat lokal, kosmonot, lan liya-liyane asring diangkat dadi gubernur jenderal. Umumé, posisi upacara kehormatan. Ora ana kasus sajrone 90 taun kepungkur, paling ora gubernur jenderal, sing ditunjuk dening raja utawa ratu Australia, Kanada, lan liya-liyane, ora nyetujoni perdana menteri sing diusulake dening mayoritas parlementer lokal. Ratu dhewe mung milih Perdana Menteri Inggris, ing monarki liyane ing Persemakmuran iki ditindakake dening gubernur jenderal.
                1. +1
                  15 2021 Juni
                  Kutipan: Sergeyj1972
                  Ora ana kasus sajrone 90 taun kepungkur, paling ora gubernur jenderal, sing ditunjuk dening raja utawa ratu Australia, Kanada, lan liya-liyane, ora nyetujoni perdana menteri sing diusulake dening mayoritas parlementer lokal.

                  Nanging ana kasus sing luwih elek: ing taun 1975, Gubernur Jenderal Australia John Kerr mecat Perdana Menteri Gough Whitlam lan nunjuk pimpinan oposisi Malcolm Fraser dadi perdana menteri interim.
                  Kajaba iku, Kerr ngrembug babagan kemungkinan mundur saka perdana menteri karo ratu, nanging ora njaluk ijin resmi saka London, luwih seneng tumindak kanthi resiko lan resiko dhewe. Dheweke ngandhani Elizabeth II babagan mundur saka Whitlam sawise kasunyatan - nalika kabeh wis rampung.
                  1. 0
                    15 2021 Juni
                    Dheweke kudu nindakake iki yen ana krisis parlementer. Ing kasus kaya mengkono, salah siji koalisi panguwasa anyar digawe, utawa pemilihan awal dianakaké. Lan pimpinan mayoritas parlementer dadi kepala pamaréntahan. Ora ana sing luar biasa ing kasus sing sampeyan jelasake.
                2. +2
                  16 2021 Juni
                  Aku bakal nguwuh-uwuh, saliyane Alexei: Yen, kaya sing sampeyan pikirake, Kanada, Australia, Selandia Baru merdika, banjur apa maneh, ing singsot pisanan saka London lan tanpa prosedur demokratis ing kana, digunakake kanggo Inggris ing perang donya pisanan lan kapindho?
                  1. -2
                    16 2021 Juni
                    Dadi rasa komunitas, dadi siji kerajaan. Sawise kabeh, mayoritas pedunung Australia, Selandia Baru lan, ing tingkat sing luwih cilik, Kanada minangka imigran saka Inggris lan keturunane. Akeh warga negara kasebut kanthi individu gabung karo tentara Inggris. Iki hubungan antarane ibu lan putri negara.
              2. +1
                16 2021 Juni
                Ora, pancen ora yakin, sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan omongake.
                Dadi tenan, kulawarga sing paling sugih lan paling berpengaruh ing donya dudu Rockefeller utawa Rothschild))
                Matur nuwun ing paling digawe kula ngguyu, nanging aku sampeyan duwe Freemason konco ratu. Kulawargane paling pengaruh lan sugih, minangka tansah, sing banal Rockefellers lan Rodshelds. Kawruh babagan jagad tingkat REN-TV.
      2. +2
        15 2021 Juni
        Quote: Anchor
        sampeyan bengok-bengok bab iku banter lan luwih nang endi wae ing Britain, Spanyol, Jepang, Norwegia


        Ing Jepang, kaisar Jepang minangka "simbol negara lan persatuan rakyat", dheweke nggawe kabeh janjian negara lan pancasan ing proposal saka Kabinet Mentri, kang tanggung jawab kanggo wong-wong mau. Nanging ing umum, beda antarane monarki parlementer utawa konstitusional lan "mung monarki" kira-kira padha karo antarane "penguasa gracious" lan "Sovereign" ...... "Sovereign" tanggung jawab kanggo kabeh, lan "gracious sovereign". "- kanggo awake dhewe lan mung. Mulane, luwih becik sampeyan ora ngomong babagan topik iki lan ora nggawe wong ngguyu
    3. 0
      14 2021 Juni
      Sejatine, ing babagan finansial, monarki minangka cara pamrentahan sing luwih ekonomis tinimbang sing diarani demokrasi, amarga ora prelu dianakake pemilihan parlementer lan presiden saben 4-5 taun. Menapa malih, ingkang dipunsebat demokrasi modern, kejawi ingkang nama, boten langkung kaliyan pamarentahan rakyat ingkang saestu. Nalika buruh prasaja (petani) dadi presiden AS utawa senator? Utawa Perdana Menteri Inggris? Korupsi iku sipate kang diarani demokrasi ora kurang saka monarki.
      1. 0
        15 2021 Juni
        Sampeyan ora ngomong babagan monarki umume, nanging babagan monarki absolut. Nanging sanajan ing Qatar, Uni Emirat Arab, Arab Saudi, monarki sing katon mutlak (UEA minangka federasi monarki absolut), pemilihan kanggo badan legislatif lan legislatif dianakake kanthi rutin lan dhuwit dibuwang.
        1. 0
          15 2021 Juni
          Iki minangka acara resmi, sing bisa ditindakake utawa ora. Oalah, keputusan pungkasan digawe dening wong cilik ing saubengé raja. Ora ana rahasia manawa kabeh badan legislatif ing monarki Teluk iki murni hiasan, supaya ora babakan ing sisih kulon.
          1. 0
            15 2021 Juni
            Ing Kuwait uga, ing wiwitan kaya ngono, lan sadurunge ing Yordania, nanging saiki parlemen duwe makna sing nyata. Lan ing monarki sing kasebut ing ndhuwur, uga bakal kaya ngono, mung sawetara wektu.
            1. 0
              15 2021 Juni
              Kuwait dudu negara, nanging proyek bisnis. Swara wektu, kabeh bisa, malah kutub planet bisa ngganti, nanging ora bakal rauh.
      2. +1
        16 2021 Juni
        Ayo nganggo istilah sing bener. Ora demokrasi nanging oligarki!
        1. 0
          16 2021 Juni
          Aku setuju. Sejarah mulangake manawa oligarki ora tahan suwe.
  2. +5
    14 2021 Juni
    Monarchism minangka fenomena sing beda banget. Sistem kontrol iki disambungake sacara eksklusif karo pambentukan masyarakat kelas, nalika siji kelas eksploitasi liyane, lan ora liya.

    Apa ngelingake sampeyan babagan kahanan saiki? Lan obrolan sing muncul sacara periodik babagan keuntungan monarki katon ora ana ing endi wae?
    1. + 11
      14 2021 Juni
      Masyarakat wis suwe ditawakake model iki kanthi ora ngganggu, lan kadhangkala uga banget intrusive, sing nyebabake penolakan sing luwih gedhe.
  3. +4
    14 2021 Juni
    Ana gambar kaya ngono. Wong-wong sing nganggo poster mlayu saka sistem budak. Poster-poster kasebut ujar, "Wenehana feodalisme lan perbudakan!" . Kabeh revolusi digawe karo weteng luwe.Minangka hubungan antarane ratu lan imam, sing terakhir duwe daya dhuwur malah ing Peter Agung.Saben ratu ngakoni marang kang Suci. Ing kasus apa wae, aku ora tamparan dheweke menowo ing Pundhak.
    1. +5
      14 2021 Juni
      Kutipan saka: nikvic46
      - "Menehi feodalisme lan perbudakan!".


      Kauntungan saka masyarakat suku yaiku kesenjangan minimal ing standar urip anggota suku.
      1. +4
        14 2021 Juni
        Nggoleki ing suku apa. Ing crita-crita Schultz babagan uripe wong-wong India, kesenjangan ing kasejahteraan kanca-kancane bisa katon kanthi jelas. Siji ora duwe jaran siji lan dheweke "gawe" kanggo fellow tribesman. Kadhangkala dheweke ngidini dheweke njupuk saka jarane dudu jaran sing paling apik. Lan nalika mburu kebo, kulawarga pahlawan entuk sisa-sisa mangsa saka kabeh suku. Yen mung kulawargane ora mati keluwen.
    2. +1
      14 2021 Juni
      Sapa wae raja ngaku marang Kasuciane.
      Dheweke ngakoni, mesthi, nanging ora marang hierarki gereja sing paling dhuwur.
      Ing kasus apa wae, aku ora tamparan dheweke menowo ing Pundhak.
      Dheweke keplok, ora mung ing pundhak, nanging ing pasuryan, lan dudu raja, nanging wakile.
      1. +7
        14 2021 Juni
        Kutipan saka: 3x3zsave
        ing pundhake.
        Dheweke keplok, ora mung ing pundhak, nanging ing pasuryan, lan dudu raja, nanging wakile.

        Hello Anton! Crita Patriark Nikon minangka piwulang !!! Nanging, Peter I, kanggo ningkatake administrasi umum, "nyebut" Patriarkat dhewe!
        Iki dibalèkaké sawisé Revolusi Februari. Iku menarik yen dheweke nemokake dhukungan paling gedhe sajrone taun perang ing wong saka Comrade Stalin !!!
        1. +4
          14 2021 Juni
          Bener, aku ora ngomong babagan Nikon, nanging babagan Nogaret lan Boniface VIII.
  4. +9
    14 2021 Juni
    . Panganggone sipat-sipat kakuwatan, dadi mahkota, scepters, kakuwasan, dening para pemimpin "karajaan barbar", contone, Merovingians Frankish, ora nggawe raja, kaya kaisar Romawi.

    Mbokmenawa antarane "carane" saka "kaisar Romawi" perlu ditambahake ater-ater "lan". Kita, siji lan setengah abad sawise pati Kakaisaran Romawi, ngadili kaisar minangka "raja" lan "raja", sanajan istilah iki ing sajarah Roma nduweni makna tartamtu, kang rubah ing saindhenging sajarah saka republik kanggo pati. kekaisaran. Ing driji "pejabat kanthi wewenang tunggal tribun lan komandan." Dhéfinisi sing luwih bener saka panguwasa siji-wong yaiku "diktator" utawa "tiran". Terjemahan longgar saka Romawi "Rex" minangka "raja" nduweni ironi gedhe.
    Dadi, minangka "raja" minangka turunan saka "Caesar", "Caesar". Kajaba iku, luwih saka judhul nyata saka pejabat saka wektu Octavian.
    Dadi "Raja Persia Darius" sawetara abad sadurunge lair saka Gayus Julius Caesar ora luwih saka "tradisi" kanggo pangerten dening manungsa modern, kang wis pinunjul ora langsung kanggo ilmu sajarah.
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, sugeng siang!
    1. +3
      14 2021 Juni
      Mungkin banjur tuan feodal ... Ugh, sial! Apa luwih bener kanggo nelpon distrik federal Rusia "satrapies"? ngguyu
      Sugeng rawuh, Vlad! hi
      1. +5
        14 2021 Juni
        Pendekatan ing kene menarik. Ing ilmu hukum, kita minangka pewaris hukum Romawi lan tradhisi Yunani. Sanajan aku mikir Yaroslav the Wise menehi Pravda marang Novgorodians, ing prinsip, dheweke ora mikir babagan sistem legislatif sing dibangun. Nanging, sistem peradilan precedent, tandhing peradilan lan malah gema saka pengadilan suku Allah ing tlatah pamrentahan Rusia ing tanah Novgorod lan Pskov ditindakake sadurunge abad kaping 15.
        1. +3
          14 2021 Juni
          malah gema saka paukuman suku Allah ing tlatah pamrentahan Rusia Novgorod lan tanah Pskov njupuk Panggonan sadurunge abad kaping 15.
          Sampeyan bisa uga kaget, nanging ing Jerman, cobaan ditindakake nganti pertengahan abad kaping 15 sing padha.
      2. +7
        14 2021 Juni
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Mungkin banjur tuan feodal ... Ugh, sial! Apa luwih bener kanggo nelpon distrik federal Rusia "satrapies"? ngguyu
        Sugeng rawuh, Vlad! hi

        Anton, kancaku, nanging sampeyan ngangkat pitakonan sing menarik banget. Provinsi lan gubernur jenderal muncul ing Peter I, republik, wilayah, wilayah lan distrik, uga wilayah otonom karo siji-sijine wilayah otonomi warisan Lenin lan Stalin. Nanging, ing kene aku rada ngapusi. Distrik Gornozavodsk muncul (Ya Allah pareng) ing Catherine I.
        Minangka alam bébas, formasi sing paling kuna yaiku kerajaan lan tanah (Tanah Ugra). Sing luwih enom - Karajan (kayata Kazan utawa Siberia).
        Pendekatan historis ngrusak sistem pemerintahan sing nyata. Aku wedi yen ndemek sistem Soviet ngrugekake, sanajan prau iki diguncang dening elit nasional lan, paradoks, dening Gréja Ortodoks Rusia.
        R.s. Aku nulis komentar lan eling yen ing sistem pra-revolusioner uga ana wilayah.
        R.ss Yen padha takon apa sing dakkarepake, aku bakal mangsuli pinggir utawa bumi. Kapisan ayu, kapindho sajarah.
        1. +2
          14 2021 Juni
          Aku wedi yen ndemek sistem Soviet ngrugekake, sanajan prau iki diguncang dening elit nasional lan, paradoks, dening Gréja Ortodoks Rusia.
          ya wis. Bakal ana siji "zona suku" ageng.
    2. +4
      14 2021 Juni
      Kita, siji lan setengah abad sawise pati Kakaisaran Romawi, ngadili kaisar minangka "raja" lan "raja", sanajan istilah iki ing sajarah Roma nduweni makna tartamtu, kang rubah ing saindhenging sajarah saka republik kanggo pati. kekaisaran.

      Vladislav, aku setuju banget! Punika dumunung masalah!
      1. +4
        14 2021 Juni
        Iki ora masalah, iki casuistry. Kanggo sing Vlad bubar wis kepekso kanggo sawetara alasan. Cyrus minangka sing pisanan nggawe negara federal, ora ngerti yen definisi bakal teka nganti milenium mengko.
        1. +5
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Iki ora masalah, iki casuistry. Kanggo sing Vlad bubar wis kepekso kanggo sawetara alasan. Cyrus minangka sing pisanan nggawe negara federal, ora ngerti yen definisi bakal teka nganti milenium mengko.

          Anton, saka posisi hukum, negara Cyrus ana multinasional, ora federal. Nanging, yen kita njupuk posisi ilmu sajarah modern, iku ora malah negara, nanging serikat suku super luwih padha karo konfederasi saka negara siji. Struktur sing paling cedhak yaiku kerajaan sing dipangan. Lan iku cukup saratipun.
          Pèrsi dadi negara tunggal nalika jamané Darius II. Miturut cara, wiwit wektu iki satrapies (wiwit) duwe fungsi sing padha karo subyek saka "negara federal". Nganti titik iki, mung nelukake negara mbayar upeti, kajaba Media.
          Ora muspra yen Edward, ngomong babagan kekuwatan, terus-terusan nandhani wates-wates komponen teologi.
          Nyatane, iki minangka peninggalan masyarakat suku.
          Dadi ngomong babagan Kakaisaran Octavian, Persia Cyrus utawa Delphic Union of Pericles, kita kudu ngelingi yen iki minangka cikal bakal makna sing dilebokake ing makna.
          1. +2
            14 2021 Juni
            Aku ndhukung, aku uga nyoba ngomong:
            Dadi ngomong babagan Kakaisaran Octavian, Persia Cyrus utawa Delphic Union of Pericles, kita kudu ngelingi yen iki minangka cikal bakal makna sing dilebokake ing makna.
    3. +3
      14 2021 Juni
      Kita, siji setengah abad sawisé Kekaisaran Romawi mati, ngadili kaisar minangka "raja" lan "raja"

      hi Urutan kesalahan gedhene, tengen - millennium lan setengah, nanging ing umum iki ora penting. Setuju karo tanggapan sampeyan. ya
      1. +4
        14 2021 Juni
        Andrey matur nuwun kanggo nyunting, dicithak.
    4. +1
      15 2021 Juni
      Miturut cara, nalika jaman kekaisaran ing Roma, jeneng "Republik" digunakake ing dokumen resmi.
      1. +3
        15 2021 Juni
        Kutipan: Sergeyj1972
        Miturut cara, nalika jaman kekaisaran ing Roma, jeneng "Republik" digunakake ing dokumen resmi.

        Aku ngomong bab padha. Nanging, kaya posisi "kaisar", kaya ing rong abad pisanan liyane, padha rampung elektif. Dadi Kekaisaran Romawi mung bisa dianggep minangka monarki murni kanthi kondisional.
  5. -5
    14 2021 Juni
    metu final saka "enslavement" uga dumadi nalika perang sipil anyar ing abad rong puloh.

    iki nalika lair putra saka petani kolektif kanthi otomatis kacathet minangka petani kolektif, kaya budak apa taun kepungkur? Karo kabeh benteng perlu .. oh! petani kolektif manuk hantu. iuran lan corvee lan tanpa paspor?

    wong tani paling menang ing revolusi 1917, institusi kuwi ora perlu.

    Wong tani?!
    Lenins ngumumake kamenangan revolusi PROLETAR lan kediktatoran PROLETAR Nyuwun
    1. +6
      14 2021 Juni
      Kutipan: Olgovich
      iki nalika putra lair saka petani kolektif otomatis kacathet minangka petani kolektif, kaya budak sing taun kepungkur? Kanthi kabeh benteng perlu .. oh! petani kolektif manuk hantu. iuran lan corvee lan tanpa paspor?

      Ahh... Inggih, inggih, inggih, inggih. Sing diwenehi tag sing padha, contone, ora dadi Sekretaris Jenderal CPSU, lan ora ngrusak USSR. Pranyata dheweke minangka petani kolektif tanpa paspor. Lan kabeh globe, bebarengan, njupuk glitches. ya
      Laponka ... Ing latar mburi gething kanggo SSR, sampeyan menehi metu mutiara kuwi ... Sing mung arep ngirim smiley kuwi. wong bodho
      1. -4
        14 2021 Juni
        Quote: Lannan Shi
        Ahh... Inggih, inggih, inggih, inggih

        Ya iya: dadi bètèng. oh! petani bebarengan dening FACT lair, tanpa statement, tanpa idin, lan iki WAJIB kanggo narik prepost. tali farm kolektif.

        Kok dipeksa puluhan yuta bètèng. petani kolektif USSR-disenfranchised, ngemis, ngrampok, sangsoro saka woh-wohan saka pegawe lan hak banget kanggo bisa kanggo awake dhewe, hak lelungan, negara keamanan sosial lan asuransi sosial (kanggo setengah abad).

        Ana sing diijini metu - sawise kabeh, dheweke uga kudu kerja ing situs konstruksi lan dadi tentara.

        Sanalika perbudakan dibuwang ing taun 1960-an, nanging padha ninggalake buruh kasar sing padha bodho tanpa dibayar, desa kasebut kosong, lan dheweke mbuwang sampeyan ing kentang, wortel lan kubis bosok - supaya padha sinau kanggo tresna sosialisme.
        Quote: Lannan Shi
        Laponka ... Ing latar mburi gething kanggo SSR, sampeyan menehi metu mutiara kuwi ... Sing mung arep ngirim smiley kuwi.

        Nozhenka, sampeyan ora ngurmati kurcaci burry sampeyan, nanging dheweke menehi warisan marang sampeyan: "U, u, u!" -waca dokumen liyane, dudu manuk hantu koran / propagandist - ora ana sing bener
        1. +2
          14 2021 Juni
          Kutipan: Olgovich
          Sanalika perbudakan dibuwang ing taun 1960-an

          Luwih tepate, nalika dheweke wiwit nampa paspor "abang", lan dudu "ijo". Lan sadurunge iku, kabeh deso ora parted.
          1. -1
            15 2021 Juni
            Buruh lan karyawan saka farms negara, distilleries wis passports, lan iki bagean owahan saka pedunung ing deso. Plus petani kolektif sing manggon ing wilayah pinggiran kutha paling gedhé, uga ing zona tapel wates. Kajaba iku, sawayah-wayah aku ngerti, populasi republik Baltik rampung paspor saka wiwitan. Guru, paramedik, lan spesialis (agronomi, insinyur) sing manggon ing wilayah peternakan kolektif uga duwe paspor. Ya, lan ketua dewan desa.)
            1. +1
              15 2021 Juni
              Kutipan: Sergeyj1972
              Guru, paramedik, lan spesialis (agronomi, insinyur) sing manggon ing wilayah peternakan kolektif uga duwe paspor.

              Nanging bisa uga, nanging nalika iku aku manggon ing desa Zagusinye, wilayah Smolensk, bapakku direktur sekolah, ibu lan loro lik saka guru, padha ora duwe passport. Lan nalika aku lunga menyang St.
              1. 0
                16 2021 Juni
                Ing mratelakake panemume, sing utama ora ana paspor, nanging kepiye sampeyan butuh. Aku saiki (ing kutha 2 yuta) mbutuhake iku mung sapisan taun, utawa malah kurang asring. Lan apa kanggo petani kolektif petani ing 30s? Nalika sampeyan nulis dhewe, sampeyan bisa sinau kanthi sertifikat saka dewan desa. Lan umume, sawetara wong sing diidini mlebu ing negara manca.
                1. +1
                  16 2021 Juni
                  Kutipan saka Kwas
                  Lan umume, sawetara wong sing diidini mlebu ing negara manca.

                  Lha kok, armada tanpa pelaut ora dipasang. Kanggo entuk paspor pelaut, perlu kanggo ngirim aplikasi kanggo "visa" (visa pisanan) lan, sawise pertimbangan, paspor ditanggepi. Nanging kanggo iki kudu kerja ing kantor maritim utawa sinau ing sekolah maritim MMF, MRKh, MRF).
        2. +2
          14 2021 Juni
          Panjenengan sabanjuré, banget lucu lan buta huruf mutiara - "nyabut ... saka banget hak kanggo bisa kanggo awake dhewe, hak lelungan, kesejahteraan negara lan asuransi sosial (kanggo setengah abad). Kaping pisanan, mung nduweni kepemilikan pribadi saka liya produksi (kalebu sewa lan tanah).Ing mburi iki, ing kapitalisme, kabeh liyane, tansah lan ing sembarang wewenang, dhasar bisa khusus kanggo "paman", salah siji ing guise saka negara kapitalis, utawa ing guise saka tartamtu. kapitalis ing sampeyan lan sampeyan ("singgung" "") ... Ing rezim Soviet, ing ngendi ALL kepemilikan TANAH lan sarana produksi UTAMA miturut Undhang-undhang RAKYAT, warga Soviet, kanthi definisi, kerja khusus kanggo awake dhewe. Utawa dheweke lungguh ing artikel kanggo parasitisme ... Sareh, ora perlu ngapusi. SANATORIUM PERTAMA ING DUNIA, dibangun lan dibukak dening kekuwatan rakyat Soviet PERSIS kanggo "pelayan" TANI. Kajaba iku, sanajan sadurunge "ngembang" NEP lan "peternakan kolektif". Lan ing lokasi sing apik, kanthi cara. Ing Crimea, - "LIVADIA" ... Lan ora kosong kabeh ...
          1. -2
            15 2021 Juni
            Kutipan saka: ABC-schütze
            Kaping pisanan, mung sing duwe kepemilikan pribadi kanggo alat produksi (kalebu sewa lan tanah) sing duwe hak (lan kesempatan) bisa kerja "kanggo awake dhewe"

            ngethok bathukmu, bodho: wong tani DUWE TANAH iku sing duwe kesempatan nyambut gawe.
            Kutipan saka: ABC-schütze
            Ing daya Soviet, ngendi ALL duweke dhewe ing LAND lan sarana produksi UTAMA miturut Konstitusi Rakyat, saben warga Soviet, miturut definisi, makarya sacara eksklusif kanggo awake dhewe.

            sinau sing hak-hak pemilik yaiku kemampuan kanggo nindakake tindakan apa wae sing ana hubungane karo properti (sale, sumbangan, nyewa) lan kemampuan kanggo nggawe dhewe kawicaksanan, sing dicabut petani.

            Lan dheweke ora bisa kanggo awake dhewe, nanging mbayar TRIBUTE kanggo negara - maca Staalin.
            Kutipan saka: ABC-schütze
            SANATORIUM PERTAMA ING DUNIA, dibangun lan dibukak dening kekuwatan rakyat Soviet PERSIS kanggo "pelayan" TANI.


            Iki sanatorium sampeyan ing sosialisme sing wis dibangun taun 1933
            : CA FSB RF. F. 2. Op. 11. D. 42. L. 74, 75, 76, 77, 78. Asli.
            Kutipan saka dokumen:

            KABUPATEN VOLODARSKY. Ing desa Rudoye, ninggalake 3 bocah cilik ing omah, aku **** ninggalake desa. Babar pisan ora ana pangan, kanthi persetujuan karo mbakyune, ana bocah lanang umur 9 taun mateni bocah wadon (adhine) umur 3 taun, banjur dipenggal sirahe lan mangan daging mayit kasebut mentah.
            KECAMATAN CHERNYAKHOVSKY. Ing desa Andreev, Zh *** miskin tilar donya amarga malnutrisi. Bocah lanang umur 11 taun mbukak wetenge bapake sing wis mati nganggo piso, njupuk jeroan lan dimasak kanggo masak.
            WILAYAH VINNYTSIA...

            Ing desa Pinkovka, petani kolektif miskin K***, umur 50, mateni anak wadon loro, 7 lan 9 taun, sing daginge digunakake kanggo panganan.

            sinau sejarah negara sampeyan, wong bodho
            1. -2
              15 2021 Juni
              "... cincang bathukmu, wong bodho: wong tani DUWE TANAH iku sing duwe kesempatan nyambut gawe dhewe."
              ***** *****
              1. Bathukku, pakdhe "guru", dudu dokumen. Salajengipun, kula kepareng nyerat wonten ing kertas, menawi mboten angsal sepisanan ... Mung kepemilikan TANAH lan INSTRUMEN DASAR gadhahanipun KABEH KERJA paring saben warga ingkang KAMPUNG, kalebet petani TENAGA KERJA, an KESEMPATAN kanggo kerja mung kanggo awake dhewe. MUNG KARYA TANAH RAKYAT LAN SARAN UTAMA PRODUKSI, SECARA PRINSIP LAN DEFINISI, ora kalebu kemungkinan eksploitasi pribadi-pribadi saka TENAGA KERJA LIYANE LAN PROPRIETARY PRIVATE-PROPRIETARY ASIGNMENT OF SURKPLUS" nilai"). Dadi guru sing ditresnani, nyambut gawe DEWE, iki sing pisanan, ana PENGECUALIAN KEMUNGKINAN EKSPLOITASI BENDA SWASTA KERJA LAIN dening sing duwe TANAH SWASTA lan SARANA PRODUKSI. Lan ora kabeh sampeyan, - "nyinggung" gagasan babagan kamungkinan saben wong "kanggo nindakake apa sing dikarepake." Kanggo kabeh individu "Wishlist" - Wong-wong daya Soviet ninggalake "gelo" lan everyone liya kesempatan kanggo mbuwang property PERSONAL. Ing watesan ditetepake dening LAW. "Guru" - wong "dermawan", ana sing ora jelas? ...
              1. -2
                15 2021 Juni
                Kutipan saka: ABC-schütze
                Mung kepemilikan TANAH lan SARANA FINANCIAL PRODUKSI, sing dadi kagungane KABEH PEKERJA, menehi KESEMPATAN kanggo saben warga sing KAMPUNG KERJA, kalebu wong tani KERJA, KESEMPATAN nyambut gawe mung kanggo awake dhewe.

                dheweke makarya kanggo DIRI ing plot tanah apes, lan liyane wektu, dhasar, mbayar TRIBUTE kanggo clique partai kikuk, kang ora tau ora milih
                Kutipan saka: ABC-schütze
                Dadi guru sing mulya, nyambut gawe DEWE, iki sing WILAYAH, ana PENGECUALIAN KEMUNGKINAN EKSPLOITASI TENAGA KERJA LAIN dening pemilik TANAH lan SARANA PRODUKSI.

                latar bodho mimpin kanggo kesimpulan bodho - ndeleng ndhuwur - WHEN wong bisa kanggo awake dhewe.
                Kutipan saka: ABC-schütze
                Kekuwatan Soviet wong-wong dadi "gelo" lan wong liya,

                ora tau iki sing disebut "daya nar" iki ora populer: ORA ORA ONO tau milih iku ANYwhere, Cut menyang bathuk. Lan dheweke wedi banget marang wong-wong iki - mulane ora tau ana pemilihan, pers lan bebener babagan kahanan nyata - kabeh PALSU, PALSU lan PALSU!
            2. -3
              15 2021 Juni
              "... sinau yen hak-hak sing nduweni yaiku kemampuan kanggo nindakake tumindak apa wae sing ana hubungane karo properti (sale, sumbangan, nyerah) lan kemampuan kanggo nindakake kanthi kawicaksanan dhewe, sing petani kasebut DEPARTY."
              ********************************************** *********************
              2. Saran counter, "guru sing dikasihi" ... Sinau beda antarane jinis properti - umum, negara, pribadi lan pribadi. Lan hak-hak sing njedhul saka kepemilikan saka jinis properti kanggo mbuwang saka iku, ditetepake dening struktur sosial-ekonomi saka sistem negara tartamtu. Lan, maneh, dudu duweke sampeyan - "singgung" karo kepinginan lan gagasan pribadi babagan "bener" lan "salah" ...
              1. -1
                15 2021 Juni
                "... kene sanatorium sampeyan ing sosialisme sing wis dibangun taun 1933"
                ********************************************* ** *********************
                3. Saiki, kanggo sampeyan, "guru", kanggo program pendhidhikan ... "Sosialisme" kasebut minangka masyarakat jaman TRANSISI. Kanggo sim "mbangun" iku mokal ing asas. Sampeyan mung bisa TERUS DEVELOP. Lan, luwih becik, ILMIAH lan RENCANA. Amarga kontradiksi sosialisme, ora antagonistik, ora tau nyebabake krisis SISTEMIS. Ora kaya "pasar bebas" lan ekonomi "kompetitif" liyane. Kanggo sawetara alasan, TANPA mimpin kanggo perang donya sabenere ing "puncak" saka "pembangunan" ... Sampeyan ora bakal mbukak rahasia, carane - apa "singgung" sukses? ..
                Sertifikat naftalena saka arsip FSB ora ngematake kanthi cara apa wae lan ora njlentrehake apa-apa. Kaping pisanan, alasan kanggo kasangsaran "petani" sing kasebut ing ndhuwur, V. I. Stalin, kanthi terang-terangan lan bisa dingerteni, wis suwe banget ing jawabane kanggo Surat Sholokhov. Lan aku yakin banget karo I. V. Stalin. Kapindho, ing taun 1933 sing kasebut ing ndhuwur, lan ing ekonomi "pasar" sampeyan, mayit-mayit saka kanca-kancamu sing ora diresiki sing tiwas amarga keluwen, ana ing sekitar KOTA sampeyan. Kalebu lan ing Amerika Serikat. Kajaba iku, ing kabeh wilayah, lan ora ing wilayah individu sing kena pengaruh kekeringan, kaya ing USSR. Ayo dadi ilustrasi...

                Awal taun telung puluhan minangka bencana kamanungsan ing sajarah Amerika Serikat. Ing taun 1932, pengangguran ana udakara 12,5 yuta wong. Iki karo kabeh populasi Amerika - kalebu bocah lan wong tuwa - 125 yuta. Puncak kasebut dumadi ing wiwitan taun 1933, nalika ana nganti 17 yuta sing nganggur ing Amerika - karo anggota kulawarga, iki babagan Prancis utawa Inggris sing nganggur!

                Apike, nalika ing awal taun 30-an perusahaan SOVIET Amtorg ngumumake rekrutmen spesialis kanggo kerja ing USSR, kanggo gaji SOVIET SMALL, luwih saka 100 ewu (!) Aplikasi saka Amerika diajukake kanggo lowongan kasebut. Kayane saben wong liya sing maca iklan koran Amtorg ngirim lamaran.

                Sajrone periode krisis ekonomi sing paling parah, saben buruh katelu dicabut kerja. Pengangguran parsial wis dadi bencana nyata. Miturut AFL (Federasi Buruh Amerika), ing taun 1932 mung 10% buruh sing tetep kerja. Mung ing Agustus 1935, limang taun sawise krisis wiwit, nalika akeh saka wong-wong sing "ora pas menyang pasar" wis MATI, hukum wis liwati nyedhiyakake kanggo tuwa lan asuransi pengangguran.

                Nanging, ASURANSI ora mengaruhi petani "gratis" sing dihormati sampeyan, dheweke dadi petani ...

                sistem nasional insurance sosial ing negara ing dhuwur saka krisis mung ora ana - sing, wong ditinggalake kanggo piranti dhewe. Bantuan cilik kanggo wong sing nganggur wiwit disedhiyakake mung wiwit pertengahan taun 1933. Kanggo wektu sing suwe, administrasi malah ora duwe program federal kanggo nglawan pengangguran, lan masalah pengangguran dipindhah menyang panguwasa negara lan kotamadya kutha. Nanging, meh kabeh kutha wis bangkrut.

                Massa gelandangan, mlarat, bocah ora duwe omah wis dadi tandha jaman. Kutha-kutha sing ditinggalake muncul, kutha-kutha hantu, kabeh populasi sing ditinggal golek MAKANAN lan kerja. Udakara 2,5 yuta wong ing kutha-kutha ilang omah lan ora duwe omah.

                Paceklik wiwit ing Amerika nalika malah ing kutha paling makmur lan paling sugih ing negara, New York, wong wiwit MASSIVELY MASSIVELY saka luwe, kang meksa panguwasa kutha kanggo miwiti nyebarake sup gratis ing lurung-lurung.

                Mangkene kenangan sejatine bocah ing taun kasebut:

                "Kita ngganti panganan favorit sing biasa karo sing luwih terjangkau ... tinimbang kubis, kita nggunakake godhong grumbulan, mangan kodhok ... ibu lan adhine seda sajrone sewulan ..." (Jack Griffin)

                Panggonan khusus kudu diwenehake kanggo kematian bayi ing "pasar" ekonomi AS. Amarga lack saka sistem passport lan registrasi ing panggonan panggonan, iku luwih gampang kanggo ndhelikake kasunyatan bayi lan (ANY OTHER) mortality saka ing "Stalinis USSR" - liwat DISKON banal.

                Statistik resmi Amerika (ing hindsight), ora nambah, nanging REDUCTION (!) Ing tingkat pati saka populasi ing 1932/33 - iki nglawan latar mburi luwih saka limang yuta pengungsi, 2,5 yuta sing ilang omah-omahé lan 17 yuta sing kelangan pakaryan lan mata pencaharian - sing mesthi lan nyata menehi kesaksian babagan FAKE NATURE statistik pamrentah Amerika kanggo periode iki. Para pemalsu laporan Amerika ngluwihi banget nganti ing taun krisis puncak 1932/33, angka kematian luwih murah tinimbang ing PROFESIONAL 1928.

                Data kematian miturut negara minangka indikatif: contone, ing Distrik Federal Columbia, 1932 wong saben ewu populasi mati ing taun sing padha 15,1, lan tingkat kematian tambah. Iki minangka ibukutha, akuntansi ditetepake, lan data kasebut padha karo bebener. Nanging ing North Dakota, angka pati ing krisis 1932 - diduga 7,5 wong saben 1000 populasi - setengah saka ibukutha negara! Lan kurang saka ing Dakota padha ing makmur, makmur 1925 ...

                Liyane babagan US "godparents" ... LIMA JUTA petani Amerika (kira-kira yuta kulawarga), persis ing wektu sing padha mimpin dening BANK kanggo utang, lan ora diwenehake dening US GOVERNMENT karo tanah, karya, bantuan sosial, tuwa-tuwa. pensiun - ora ana apa-apa. Apa iki?..

                Dekulakisasi gaya Amerika iki - bisa uga "dibenerake kanthi perlu kanggo nggedhekake produksi tetanèn" - bisa rampung lan tanpa syarat sing cocog karo dekulakisasi sing ditindakake ing USSR ing taun-taun sing padha, ing skala sing padha lan kanggo ngatasi masalah sing padha. tantangan ekonomi - perlu wutah saka marketability saka tetanèn ing periode prewar, sawijining consolidation lan mekanisasi. Mung kulaks ing USSR, sadurunge wiwitan collectivization, nyumbang kanggo 9-11% saka populasi deso, kontrol ing wektu sing padha bab 60% saka pasar gandum lan exploiters. Ora kaya petani AS sing mlarat nanging "bebas" ...

                Cekakipun, saben petani Amérika ENAM ambruk ing rink es saka Holodomor. Wong-wong ora ana ing endi-endi, ora duwe tanah, dhuwit, omah, properti, menyang papan sing ora dingerteni sing ditutupi pengangguran massal, keluwen lan bandit sing akeh banget.

                Administrasi sing diarani. "karya umum" dipimpin, kanthi cara, dening "Yezhov Amerika" - Menteri Dalam Negeri G. Ickes, sing, wiwit taun 1932, dipenjara babagan rong yuta wong (!) 30 $.

                Limang dolar kanggo sewulan kerja keras ing rawa malaria! Bayaran sing pantes kanggo mbebasake warga negara sing bebas.


                .
                1. -2
                  17 2021 Juni
                  Kutipan saka: ABC-schütze
                  Kanggo SIM iku mokal kanggo "mbangun" ing asas

                  iku kanggo panggedhe sampeyan, padha ngandika ing 1930s sing sosialisme Sejatine wis dibangun.
                  Kutipan saka: ABC-schütze
                  Sertifikat naftalena saka arsip FSB ora kesengsem lan ora ana sing diresiki.

                  kanibal, ketoke.
                  Kutipan saka: ABC-schütze
                  Kaping pisanan, alasan kanggo kasangsaran "petani" V. I. Stalin wis dawa lan rampung. mbukak lan kanthi cetha nyatakake ing balesane marang Surat-surat Sholokhov. Lan aku yakin banget karo I. V. Stalin.

                  lan ing ngendi Stalin nerbitake? wong bodho
                  Lan omong kosong ditulis ing kana - saiki alasan sing bener wis dingerteni
                  Kutipan saka: ABC-schütze
                  Kapindho, ing taun 1933 sing kasebut ing ndhuwur, lan ing ekonomi "pasar" sampeyan, mayit-mayit saka kanca-kancamu sing ora diresiki sing tiwas amarga keluwen, ana ing sekitar KOTA sampeyan. Kalebu lan ing Amerika Serikat. Kajaba iku, ing kabeh wilayah, lan ora ing wilayah individu sing kena pengaruh kekeringan, kaya ing USSR.

                  padha wiwit "mati" mung ing ... 2008 - karo tangan cahya saka psychopath Borisov - malah ing USSR padha isin tekan rot kuwi.
                  Kutipan saka: ABC-schütze
                  nistration saka sing disebut. "karya umum" dipimpin, kanthi cara, "Amerika

                  hack ing bathuk: pangarep-arep urip ing Amerika Serikat sak depresi tambah, uga produksi pangan lan mangan daging, susu, lan sapiturute "mati" Amerika luwih akeh tinimbang petani non-dying saka USSR - ndeleng CSB 1955

                  Ora ana testimoni saka diplomat asing, wartawan, koran, foto, laporan polisi, utawa layanan statistik, ora ana apa-apa nanging obrolan kosong sing bodho.

                  Lan nglipur dheweke.
                  1. -3
                    17 2021 Juni
                    1. "... lan ing ngendi Stalin nerbitake? Lan omong kosong ditulis ing kana - saiki alasan sing bener wis dingerteni ..."
                    ******************************************** ... ***************
                    Apa sampeyan kabeh sehat? .. Yagene dadi "wedi", I.V. Stalin kanggo "nerbitake" jawabane marang surat-surat Sholokhov marang dheweke kanthi pribadi? .. Yaiku, korespondensi PRIBADI? manuk hering" lan SAM Sholokhov bebas milih kapan, kepriye, lan sapa sing kudu ngerti isine. Lan apa kanggo kenalan, ing umum ... Nanging V.I. Stalin nindakake luwih akeh. Nulis, contone, artikel cukup dingerteni ing koran PARTY TENGAH. Priksa dhewe isine ...

                    2. "iki kanggo panggedhe sampeyan, padha ngandika ing taun 1930-an sing sosialisme, dhasar, wis dibangun."
                    ******************************************** ... ***************
                    Marang sapa "dheweke" banjur "ngomong?... Kanggo sampeyan?..

                    Jilid 14 PSS Stalin, diterbitake taun 1997, ngemot teks obrolan antarane I. V. Stalin lan Howard tanggal 1 Maret 1936 ...
                    .
                    Howard: "- Sampeyan kudu ngakoni yen komunisme ing Rusia durung digayuh (Howard: Diakoni komunisme ora bisa ditindakake ing Rusia.). Sosialisme negara dibangun.
                    Apa Fasisme ing Italia lan Sosialisme Nasional ing Jerman ora ngaku wis entuk asil sing padha? Apa ora loro-lorone bisa digayuh kanthi biaya kekurangan lan kebebasan pribadi, dikorbanake kanggo kabecikan negara?

                    JV Stalin: "Istilah" sosialisme negara " ora akurat.
                    Akeh wong sing ngerti istilah iki minangka sistem sing jumlah kasugihan tartamtu, kadhangkala jumlah sing cukup signifikan, liwati menyang tangan negara utawa ing kontrol, nanging ing akèh-akèhé kasus tetanduran, pabrik lan tanah tetep dadi properti saka pribadhi. Iki sing akeh dimangerteni babagan "sosialisme negara." Kadhangkala istilah kasebut nyakup sistem ing ngendi negara KAPITALIS, kanggo nyiapake utawa perang, nglakokake sawetara perusahaan swasta kanthi biaya dhewe.

                    Masyarakat sing KITA BANGUN ora bisa diarani "sosialisme negara".

                    Masyarakat Soviet kita minangka masyarakat sosialis amarga kepemilikan PRIVATE kanggo tanduran, pabrik, pabrik, tanah, bank lan transportasi dibuwang lan properti umum dilebokake ing panggonane. Organisasi sosial sing wis kita gawe bisa diarani Organisasi Sosialis Soviet, ORA RAPI, nanging ING DASAR ORGANISASI sosialis masyarakat.
                    Dasar masyarakat iki yaiku properti umum ... "

                    Wonten ing wingking punika, “Dhuh guru”, kula wangsul dhateng panyuwun kula. Yen sampeyan nyoba "ngutip", aja ngapusi lan aja "kastrat" ​​pikirane lan makna saka frasa "dipetik" ...

                    Ing Kongres Soviet kaping 7, ing Desember 1936, I.V. Stalin ngendika: "Iki tegese Uni Soviet wis ngliwati periode TRANSISI UTAMA saka KAPITALISME menyang SOSIALISME, sing bakal liwat pungkasan periode iki."

                    Ana ing ngendi, "guru", apa lan marang sapa "ora jelas" kasebut?:..

                    Istilah Stalinis "dasar" piye wae "kontradiksi" karo STATEMENT Stalin babagan kegagalan lulus nganti pungkasane transisi saka kapitalisme menyang sosialisme? Yen ora nggawe angel ...

                    Lan mung ing kasus ... Hektar saka periode TRANSISI saka kapitalisme menyang SOSIALISME, uga ana periode TRANSISI saka sosialisme menyang KOMUNISME. Sampeyan ora ngerti babagan iki? ..

                    3. "kanibal, ketoke."
                    ******************************************** ... ***************
                    Iki "pernyataan" bocah sekolah sing gelo?..

                    4. "hack ing bathukmu: pangarep-arep urip ing Amerika Serikat sajrone depresi tambah, kaya produksi panganan lan mangan daging, susu, lan liya-liyane, "mati" Amerika luwih akeh tinimbang petani USSR sing ora mati. - deleng CSB 1955."
                    ********************************************** ****************

                    Bathukku dudu dokumen ... Lan aja ngapusi, ngganti topik lan konsep ...

                    "Tingkat kematian" ing PERIOD KRISIS lan RATA-RATA "pangarep-arep urip" iku "siji lan padha", bener? ..

                    "Guru" sing dihormati, "Urip" sing kasebut ing ndhuwur, sejatine, minangka indikator STATISTIK RATA-RATA JANGKA PANJANG (umur, wilayah, sosial, lan sapiturute), kanthi tingkat kematian ing jaman KRISIS JANGKA PENDEK sing historis ora digambarake. SAKABEHE ...

                    4. "Ora ana kesaksian diplomat asing, wartawan, koran, foto, laporan polisi, layanan statistik, ora ana apa-apa kajaba obrolan kosong sing bodho."
                    ******************************************** ... ***************
                    Singkatnya, sampeyan konfirmasi yen ANA FAKTA NEGARA sing diorganisasikake ing Amerika Serikat ndhelikake FAKTA BENCANA HUMANITARIAN HUNGARY ...
                    1. -3
                      18 2021 Juni
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      Apa sampeyan kabeh sehat?.. Yagene I. V. Stalin "nerbitake" balesane marang surat-surat Sholokhov marang dheweke kanthi pribadi?..

                      belay lol sampeyan nulis sing Stalin OPEN nulis layang.

                      Elinga, wong bodho, apa iku:
                      Surat terbuka - layang sing sifate jurnalistikditerbitake ing pers.

                      kamus Ozhegov
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      Nulis, contone, artikel cukup dingerteni ing koran PARTY TENGAH. Priksa dhewe isine ...

                      Fuuu, ngapusi banget: Ora ana tembung babagan kematian kelaparan, kadhangkala luwih gedhe tinimbang kerugian Perang Agung, dheweke ora nate ujar.
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      Yen sampeyan nyoba "kutipan", aja ngapusi

                      Elinga, jahiliah: Stalin:
                      sosialisme wis dibangun ing utama. Kita nyebut iki kamenangan sosialisme, utawa, luwih tepat, kamenangan konstruksi sosialis ing sawijining negara.
                      12.02.1938 g

                      kebodohanmu pancen luar biasa
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      Iki "pernyataan" bocah sekolah sing gelo?..

                      iki minangka pratelan saka kasunyatan ala moral karakter
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      "Tingkat kematian" ing PERIOD KRISIS lan RATA-RATA "pangarep-arep urip" iku "siji lan padha", bener? ..

                      TINGKAT mortalitas mengaruhi pangarep-arep urip lan rata-rata pangarep-arep urip
                      Kutipan saka: ABC-schütze
                      Singkatnya, sampeyan konfirmasi yen ANA FAKTA NEGARA sing diorganisasikake ing Amerika Serikat ndhelikake FAKTA BENCANA HUMANITARIAN HUNGARY ...

                      Ora ana acara tingkat NEGERI TANPA jejak.

                      Lan "mung ana siji tilak - otak lara saka sharpie bodho Borisov
                      1. -3
                        18 2021 Juni
                        "Dear guru", Aku nulis: "Sertifikat Mothball saka arsip FSB ora kesengsem ing sembarang cara lan ora njlentrehake apa-apa. Kaping pisanan, alasan kanggo disebut "petani" gerah V.I. mbatesi."

                        Sampeyan, kanggo kula, "maca": "sampeyan nulis sing Stalin OPEN nulis layang."
                        ****************************************** ... **********
                        Ing mburi iki, aku ngomong babagan presentasi OPEN lan Intelligible dening kepala negara kanggo WRITER Sholokhov, Alasan kanggo represi JUSTIFIED lan LEGAL saka pamrentah Soviet marang saboteurs deso sing nganakake "Italia". Ing endi, paling ora siji tembung saka tembungku babagan surat "mbukak" tartamtu, sing sampeyan, warga forum thimbler, ngrujuk? ..

                        Saiki maneh kanggo program pendidikan kanggo sampeyan, "guru sing dikasihi" ...

                        Saora-orane ana ENAM kamus panjelasan sing nerjemahake makna istilah "mbukak". Nanging sampeyan, malah siji "ora rampung ngalahake." Sing ora nggumunake ... Lan aku, maneh, bakal nulungi sampeyan ...

                        kamus Ozhegov

                        OPEN, oh, oh; yt.

                        1. kebak f. Ora dipageri, ora kendala apa-apa. Bukak steppe. Panggung njaba (ora ing njero ruangan). O. punggawa.

                        2. kebak f. Kasedhiya kanggo kabeh wong. Bukak pertimbangan kasus ing pengadilan. O. pawulangan (ing ngarsane guru liyane, methodologists). O. griya (kulawarga, griya kang didunungi blaka, kerep nampa tamu; lungse).

                        3. kebak f. Eksplisit, ora didhelikake. Nggawe protes mbukak. Kanthi terang-terangan (adv.) ngakoni kesalahane. Open voting (ngacungake tangan, ora rahasia).

                        4. IKHLAS, FRANK, EXPRESS LANGSUNG. Ekspresi mbukak. O. watak. Jiwa mbukak.

                        5. kebak f. Ing njaba, dudu lemah. Open pit tambang.

                        6. kebak f. Babagan sandhangan: kanthi gulu utawa gulu gedhe. Busana mbukak. mbukak sepatu.

                        7. kebak f. njaba; katon cetha. O. fraktur (kanthi nglanggar kulit). wangun mbukak saka penyakit.

                        • Pitakonan mbukak durung ditanggulangi.

                        Tatu mbukak sing durung mari.

                        Layang terbuka yaiku layang umum sing diterbitake ing pers.

                        Ing njaba, njobo ora njero.

                        Open Day minangka dina kenalan karo pelamar mangsa karo institusi pendidikan.

                        Kanthi lawang mbukak karo diakoni saka umum njaba. Paukuman ing lawang mbukak.

                        Kanthi mripat mbukak (kanggo nindakake apa-apa) kanthi jelas ngerti tujuan, tugas.

                        Mbukak (tumindak, ngomong) (colloquial) mbukak, tanpa ndhelikake, tanpa ndhelikake apa-apa.

                        Dadi ing kene, item 4 mung kanggo "pangerten" sampeyan. Salam perintis...
                      2. 0
                        19 2021 Juni
                        Kutipan saka: ABC-schütze
                        Paling ora siji tembungku babagan surat "terbuka" tartamtu,

                        muter kaya kutu ing sisir: on, poke maneh -
                        : V. I. Stalin wis dawa lan cukup mbukak nanggepi Huruf Sholokhov mbatesi.

                        Waca maneh apa tegese ing basa Rusia kanthi huruf OPEN
                        Kutipan saka: ABC-schütze
                        Alasan kanggo repressions adil lan legal

                        Ora ana hukum kanggo iki.
                        Kutipan saka: ABC-schütze
                        4. IKHLAS, FRANK, EXPRESS LANGSUNG. Ekspresi mbukak. O. watak. Jiwa mbukak.
                        .

                        siji scallop cilik, ing liyane iku mlumpat lol

                        sampeyan nulis babagan SURAT BUKA (jawaban), sing IS kuwi (kita ngerti).
                        Lan muspra sampeyan nganggep Stalin minangka wong Turki, sing ora ngerti yen bakal kasedhiya

                        Lan APA sing mbukak, ilat-ilat kudu crammed kanggo kaping papat
                        Kutipan saka: ABC-schütze
                        С halo...

                        Ya, aku wis weruh yen sampeyan karo dheweke. lol
            3. 0
              16 2021 Juni
              Kutipan: Olgovich
              Sinau manawa hak pemilik yaiku kemampuan kanggo nindakake tumindak apa wae sing ana hubungane karo properti (sale, sumbangan, nyerah) lan kemampuan kanggo nindakake kanthi kawicaksanan sampeyan dhewe.

              Aku propose kanggo mikir bab iki: Apa iku bisa kanggo menakake konsep kepemilikan ing cara iki, utawa kudu ana pesawat beda saka hak kanggo macem-macem jinis properti? Apa bisa nambani lemah, tanduran, usus bumi kanthi cara sing padha karo celonone? Utawa bisa uga umume sawetara jinis properti kudu dikelola sacara eksklusif sacara kolektif, utawa dening negara. pejabat? Utawa bisa uga ana watesan liyane - contone, hipotek lan adol omah sampeyan dhewe, supaya ora ngasilake wong sing ora duwe omah!
    2. ANB
      +8
      14 2021 Juni
      . iki nalika putra lair saka petani kolektif otomatis kacathet minangka petani kolektif, kaya budak sing taun kepungkur?

      Nggunakake conto wong tuwaku, uga simbah, aku bakal ujar manawa iki ora kedadeyan.
    3. +5
      14 2021 Juni
      Wong tani?!
      Lenins ngumumake kamenangan revolusi PROLETAR lan kediktatoran PROLETAR


      Dear Andrey, nanging peneliti modern ora setuju karo Lenin, utawa luwih, piyambakipun nyerat ing panas saka perjuangan politik, lan analisis liwat atus taun marang crita beda.
      Nanging, historiografi wis ana ing taun 90-an ing abad rong puloh. percaya yen tesis April luwih saka program mobilisasi Austria lan Jerman, lan ora saka sosialisme. Nanging iki crita liyane. Aku mesthi bakal nulis bab iku arang-arang.
      hi
    4. +2
      14 2021 Juni
      Babagan negara kediktatoran proletariat, minangka wangun AWAL saka bangunan negara Soviet, "Lenins" LOUDLY lan OPENLY ngumumake, kanthi cara, malah sadurunge Great Oktober. Lan, cukup aneh, para petani saka kediktatoran iki, sing narik wong-wong mau metu saka parit Perang Donya I, padha ora "nggegirisi. Sawise kabeh, kanggo kabeh spesifik, kediktatoran proletar, ora kaya borjuis Inggris, ora ana. babar pisan ora melu "ngresiki bumi" saka wong tani.. .
  6. +3
    14 2021 Juni
    kejaba kemunduran masyarakat bali menyang jaman golongan bangsawan lan abdi dalem
    .
    proses arep ing
  7. -6
    14 2021 Juni
    Monarki - Revolusi - Anarki.
    Luwih - nang endi wae.
    Ana sing pengin mbaleni?
  8. +3
    14 2021 Juni
    Iki tegese Rus pra-Mongolia ora ngerti babagan pembagian kelas. Apa smerds lan boyar main ing kothak wedhi sing padha?
    Institusi perbudakan muncul sawise invasi Mongol, nanging sadurunge Mongol ana: petani lan budak gratis. Mangkono uga karo perbudakan: ana petani gratis, ora ing endi wae, nanging ana
    1. +1
      14 2021 Juni
      Sugeng rawuh Svyatoslav!
      Aku nulis babagan struktur Rus pra-Mongol ing artikel ing kene ing VO, adhedhasar riset paling anyar)))
      Miturut cara, aku mandheg ing Mongol saiki)
      1. +3
        14 2021 Juni
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Miturut cara, aku mandheg ing Mongol saiki

        We look nerusake kanggo terus. Ikhlas.
  9. +2
    14 2021 Juni
    Analisis sejarah sing apik!
    Matur nuwun Edward!
    1. +3
      14 2021 Juni
      Anton, sugeng siang!
      Matur suwun!
      hi
      1. +1
        14 2021 Juni
        Hello Edward! hi
        Apa sampeyan wis ngunjungi pameran ing GIM?
        1. +2
          14 2021 Juni
          Anton!
          Sepisan maneh, sugeng siang!
          Ya, aku ngunjungi dina pisanan.
          Iku bisa kanggo njupuk gambar.
          Aku ora ngerti, aku ora ngirim, pameran cilik, komersial banget.
          Lan kaku normal)
          Iki lho)
          1. +1
            14 2021 Juni
            Aneh ... Mungkin kita ngomong babagan pameran sing beda?
            1. +3
              14 2021 Juni
              Babagan Viking) ing Museum Sejarah Negara
              1. +1
                14 2021 Juni
                Oh ora! Aku ngomong babagan duplikat Pertapaan, "Zaman Besi". Mesthine wis dibukak ing GIM
                1. +2
                  14 2021 Juni
                  Anton,
                  Aku ora tekan Zaman Besi nganti aku ninggalake Moskow)))
                  Lan aku ngomong babagan "Viking ing Eropah Wétan"
  10. +4
    14 2021 Juni
    Perjuangan sistem kontrol anyar iki nyebabake perang nyata, ing ngarep njaba lan internal, kanggo pangenalan judhul "tsar" kanggo panguwasa Rusia, sing, kanthi kebetulan, yaiku Ivan the Terrible dhewe.
    Lan minangka Ivan the Terrible ngandika, "Kita, Tsar lan Adipati Agung Kabeh Rusia, dening karsane Gusti Allah, lan ora dening karsane akeh manungsa mbalela."
    Wiwit saiki, siji bisa nimbang madegé monarki ing Rusia.
    1. +3
      14 2021 Juni
      Sarujuk banget.
      Salam hi
  11. Bai
    0
    14 2021 Juni
    Ora ana papan kanggo fenomena kaya ngono ing masyarakat modern ...

    Mung monarki sing bakal nylametake masyarakat modern saka fenomena kaya korupsi. Kajaba iku, raja kudu rakus lan ora angel - kejem. Korupsi lan nyolong ngrembaka ing Rusia nganti atusan taun miturut sistem apa wae. Nanging mung raja sing angel, ora diwatesi ing tumindake sajrone paukuman, sing ora bakal ngidini nyolong saka awake dhewe (saiki nyolong properti negara - yaiku, ora ana wong liya) sing bisa ngilangi korupsi. Banjur dheweke butuh wektu kanggo iki, lan malah ahli waris kudu nransfer bisnis iki.
    Banjur ana pejabat saka level apa wae - dheweke nggawa tim. Tim ngupaya nyolong kanggo awake dhewe, anak, putu. Resmi ninggalake, sing anyar teka karo tim, lan kabeh diwiwiti maneh.
    1. +6
      14 2021 Juni
      Kajaba iku, raja kudu rakus lan ora angel - kejem.
      "Minhertz, sampeyan bakal ditinggal tanpa subjek!" (Saka)
    2. +6
      14 2021 Juni
      Nanging mung raja sing angel, ora diwatesi ing tumindake sajrone paukuman, sing ora bakal ngidini nyolong saka awake dhewe (saiki nyolong properti negara - yaiku, ora ana wong liya) sing bisa ngilangi korupsi. Banjur dheweke butuh wektu kanggo iki, lan malah ahli waris kudu nransfer bisnis iki.

      Dadi nyolong lan tape abang, diwiwiti karo raja pisanan, Ivan the Terrible!
      Malah saka modernizer gedhe, Peter I, Jaksa Agung, Jaksa Yaguzhinsky, ora ngetang Menshikov, malah nyolong, meh wrote.
      Lan yen Nicholas II ora rencana nransfer "autokrasi kabeh Rusia" marang putrane, Alexei?
      Lan korupsi (wis korupsi!) ngrembaka ing sangisore dheweke, lan, antarane liyane, nyebabake kekalahan kita ing Perang Donya I!
      Dene negari - badhe kaanggêp imbang, sayêktos têtiyang alit-alit, pondhok kula ing pinggir, botên wêruh apa-apa, Negari bakal dijarah-rayah lan dirampas ing lemah.
      Lan pungkasane, sapa sing ujar manawa akeh kanca sekelas lan sederek raja sing mentas digawe ora bakal nyuwek kemul?
      1. +3
        14 2021 Juni
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Lan pungkasane, sapa sing ujar manawa akeh kanca sekelas lan sederek raja sing mentas digawe ora bakal nyuwek kemul?

        Lan dheweke pancen ora tanggung jawab.
      2. 0
        16 2021 Juni
        Aku bakal ngomong iki: "monarki dudu panacea kanggo korupsi, nanging duwe kesempatan luwih akeh tinimbang oligarki, sing minangka unsur sistemik."
    3. +3
      14 2021 Juni
      Kepiye Finlandia bisa ngatasi korupsi tanpa raja? Kepiye Jerman bisa nindakake tanpa Kaiser? Apa sampeyan pengin menehi kamardikan kanggo wong?
    4. +2
      14 2021 Juni
      Kutipan saka B.A.I.
      Mung monarki sing bakal nylametake masyarakat modern saka fenomena kaya korupsi.
      Ora tau disimpen, nanging banjur dumadakan sapisan - lan nyimpen, ya.
  12. 0
    14 2021 Juni
    Aku setuju karo skripsi pungkasan saka penulis. Aku bakal nambahake yen Rusia, supaya njamin KEAMANAN lan PEMBANGUNAN, kanthi OBJEKTIF ora ana kebutuhan kanggo monarki, nanging, KEKUATAN PUSAT sing KUAT lan EFEKTIF mesthi dibutuhake. Lan iki OBJEKTIF dibuktekake dening Sejarah Rusia dhewe, saka "Sabda ..." nganti ambruk Kakaisaran Abang. Ing Petrus Agung, kekuwatan negara sing kuwat ing inkarnasi dhewe dadi NEGARA. Ing USSR - negara rakyat - Kakaisaran Abang, pamaréntah ngawula kabeh wong. Lan miturut mediocrity Nicholas II lan biasa-biasa wae, "perestroika" bongkok, pemerintah pusat sing kuwat, ing endhas sing padha ketemu, ora dilayani maneh, nanging "dilayani". Kajaba iku, dudu negara lan rakyat, nanging taler parasit, "pemimpin" sing kasebut ing sakubenge, gumunggung ... Pramila negara kasebut dadi GANGGUAN, lan ora "rusak", amarga sawetara padang rumput asring lan banter...
  13. +2
    14 2021 Juni
    Yen "perbudakan" para petani minangka kesimpulan sing wis ditemtokake nalika perang sipil pisanan ing Rusia (Wektu Masalah, 1604-1613)
    Iki ora bener kabeh. Enslavement wiwit nalika Sophia Paleolog nggawa menyang Rusia sistem pemilik tanah kang manning tentara, outdated kanggo setengah milenium (ing Ivan 3). Iki ngidini Ivan 3 kanggo ngatasi masalah karo Tambah ing nomer pasukan, lan degradasi durung wiwit mengaruhi amarga kasunyatan sing prajurit wis sumber senjata lan waja saka kaping regu. Masalahe yaiku tanah kanggo sing duwe tanah diparengake kaping 4 luwih murah tinimbang sing dibutuhake kanggo njaga senjata ing tingkat pejuang ing jaman Vasily 2, lan ora cukup wong kanggo ngolah. Mulane, sing duwe tanah perang banget karo petani (yen ora ana jaran utawa waja ing review, banjur padha njupuk sandhangane, padha wedi iki), lan kabeh padha, sing duwe tanah ambruk menyang tingkat wong sing ora duwe omah bersenjata. . Ana cukup kanggo gelaran karo steppe, lan nalika padha clashed ing Eropah (perang Livonian), padha sakabeheng piyambak karo getih. Kajaba iku, Ivan 3 dileksanakake pajak tambahan ing tani tani. Akibaté, wong tani wiwit ninggalake sing duwe tanah. Ana kesempatan sing apik kanggo ditinggal tanpa tentara ing ngarsane serangan terus-terusan saka tanggi. Banjur wong tani wiwit dadi batur tukon. Ora langsung, ora abruptly, ninggalake St. George Day lan kabeh sing, nanging pancet.
  14. +1
    14 2021 Juni
    Lan saiki dadi menarik kanggo aku, apa Charlemagne wis dadi raja utawa malah pimpinan serikat suku?
    1. +3
      14 2021 Juni
      Anton,
      dudu serikat suku mesthi))) wong Frank pindhah menyang komunitas teritorial ing abad kaping XNUMX-XNUMX, bisa uga. Kanthi Charles, transisi menyang negara wiwitan ing antarane wong Frank diwiwiti, yaiku, menyang negara wiwitan.
      1. +1
        14 2021 Juni
        Edward, Aku sengaja exaggerated.
        1. +2
          15 2021 Juni
          AAAAAAAAAAAAA apik
  15. +2
    14 2021 Juni
    Analisis apik.
    Ya, ana sawetara jenis nostalgia sing ora bisa dingerteni ... Waltzes Schubert (sanajan aku seneng lagu babagan trout dening Schubert), singsot saka gulungan Prancis ... Lan kabeh musik pop kita saka panggung lan saka politik tanpa gagal keturunan bangsawan, utawa Polandia, ing paling awon ... senajan, ing pet, mayoritas Chekhov "Intruders" ... Where to screw nut ... ing sinker a.
    Nanging, aku yakin manawa otokrasi minangka cara pamrentahan sing paling apik, paling ekonomis lan efisien, sanajan ana ing kahanan cilik: jenius (utawa paling ora) saka otokrat.
    Lan kene ambush. Malah cara ilmiah kanggo milih lan ngajari para jenius wis diwasa, nanging sing pisanan nglawan iki yaiku para panguwasa saiki, lan bebarengan, loro abu-abu lan sempit, lan Napoleon, contone, nolak sistem tes sing diusulake dening Akademi Prancis. Ilmu ... Malah sing pracaya dhewe jinis dewa, tenan ora poto-manteb ing.
  16. 0
    16 2021 Juni
    Nanging isih durung ana definisi sing jelas babagan monarki! Mung statements ing kasus tartamtu, lan aku bakal takon kanggo tembung unambiguous. Saora-orane supaya bisa dingerteni kanthi cetha apa sing diomongake. Contone, yen kita ngomong babagan gaya pamaréntahan, mula monarki jelas lan ing pirang-pirang aspek luwih apik tinimbang oligarki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"