Kulawarga electrides anyar wis ditemokake sing bisa ditrapake ing lapangan militer-teknis

30

Ilmuwan Jepang saka Universitas Nasional Yokohama wis nemokake kulawarga bahan anyar yaiku electrides rong dimensi. Ing kulawarga iki, èlèktron ngenggoni papan sing biasané dicawisaké kanggo atom utawa ion tinimbang ngubengi.

Kaya sing dikarepake, bahan anyar sing stabil lan kurang energi bisa uga duwe aplikasi potensial ing bidang teknologi militer, kalebu produksi lapisan khusus kanggo penerbangan.



Panemon iki digawe nalika nyinaoni sifat sistem 2D sing dikenal minangka Sc2CO2. Isine rong atom logam skandium, siji atom karbon lan rong atom oksigen, lan kalebu kulawarga senyawa kimia sing disebut MXenes. Biasane kasusun saka lapisan karbon utawa nitrogen sing kandel siji-atom sing diapit ing antarane lapisan logam sing dilapisi atom oksigen utawa fluor.

Akibaté, kamungkinan transisi senyawa rong dimensi menyang fase struktural anyar lan pambentukan bahan anyar ing klompok electride ditemokake. Bentuke kaya berlian kanthi elektron ing sisih ndhuwur lan trimer karbon - telung atom karbon berturut-turut - ing tengah. Ing wangun iki, karbon arang banget ditemokake ing planet, utamane ing modifikasi iki ditemokake ing ruang antarbintang.

Miturut ilmuwan, struktur materi anyar nduweni ciri unik:

Elektrik ngemot elektron minangka unit struktural lan asring dadi konduktor listrik sing apik banget. Ing kasus iki, sifat dielektrik - paramèter resistance - uga bisa nambah.

Nalika structuring electrides bisa menehi macem-macem sifat, contone, kontrol konduktivitas, macem-macem formulir magnetisme, utawa fungsi katalis.

Ing mangsa ngarep, bahan kasebut bisa digunakake minangka lapisan khusus kanggo peralatan militer, sing, nalika digunakake, bisa ngganti konduktivitas listrik, contone, kanggo nglawan sistem deteksi (kanggo masking elektronik) kanthi paramèter EPR khusus.

Kulawarga electrides anyar wis ditemokake sing bisa ditrapake ing lapangan militer-teknis
  • https://www.eurekalert.org/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

30 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    11 2021 Juni
    Yen ora kanggo rincian VO, aku bakal ngira yen aku entuk kaca majalah "Amazing Chemistry" ngguyu
    1. + 10
      11 2021 Juni
      digawe menyang kaca majalah "Amazing Chemistry"


      Yen sampeyan nyelehake buku teks militer murni saka sawetara akademi pertahanan kimia ing kene, sampeyan ora bakal mikir. ngguyu
      1. +1
        11 2021 Juni
        Paling aku kenal karo RHBZ! ngguyu
        1. 0
          11 2021 Juni
          Ing kulawarga iki, èlèktron ngenggoni papan sing biasané dicawisaké kanggo atom utawa ion tinimbang ngubengi.


          Omong kosong opo iki?

          Atom minangka partikel paling cilik saka materi.
          Ora atom, ora ketompo.

          Kanggo apa maneh
          biasane papan kanggo atom utawa ion?

          Diwenehake dening sapa?

          Elektron ora bisa ngganti atom.

          Asring, wartawan bakal nulis kanthi cara sing otak penulis panemuan njeblug.
          1. -11
            11 2021 Juni
            Ungkapan ilmuwan Jepang wis ngguyu. ngguyu Wong Jepang biasane tuku teknologi, paten, ilmuwan. Ora ana jeneng ilmuwan Jepang sing nggawe panemuan jagad iki ora ana ing pikirane. Kontribusi Jepang kanggo pangembangan ilmu pengetahuan meh nol. Malah pembangkit listrik tenaga nuklir ing Jepang dibangun nganggo teknologi Amerika. Otak wong Jepang diasah ing anime.
            1. +8
              11 2021 Juni
              Jumlah pamenang Nobel Jepang ngluwihi jumlah gabungan Soviet lan Rusia. Sampeyan uga nggunakake sawetara panemuan.
              1. +1
                11 2021 Juni
                Quote: Troll
                Jumlah pamenang Nobel Jepang ngluwihi nomer Soviet

                Iki dudu indikasi babar pisan.

                Korolev minangka pemenang Bebungah Nobel?
                Kuznetsov uga ora nampa.

                Lan sampeyan bisa nulis insinyur lan ilmuwan gedhe sing ora dadi pamenang penghargaan Barat.

                Bebungah Nobel minangka politik pisanan lan paling penting.


                Contone, pemenang Bebungah Nobel Gorbachev ..
                Nampa Bebungah Damai.

                Dheweke bakal duwe saham aspen ing dada.
                Nanging ing Kulon dheweke dadi pahlawan, dheweke nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening Hitler lan wong Eropa liyane.
              2. 0
                11 2021 Juni
                Panguwasa Bebungah Nobel nimbulake keraguan tartamtu. Contone, algojo getih Gorbachev, Bush, Clinton, Obama dianugerahi Bebungah Nobel Perdamaian.
                Ing Jepang, durung ana ilmuwan tingkat Lomonosov lan Mendeleev.
            2. +6
              11 2021 Juni
              Ungkapan ilmuwan Jepang wis ngguyu. ngguyu Wong Jepang biasane tuku teknologi, paten, ilmuwan. Ora ana jeneng ilmuwan Jepang sing nggawe panemuan jagad iki ora ana ing pikirane. Kontribusi Jepang kanggo pangembangan ilmu pengetahuan meh nol. Malah pembangkit listrik tenaga nuklir ing Jepang dibangun nganggo teknologi Amerika. Otak wong Jepang diasah ing anime.


              Iki dhaptar kanggo sampeyan, njaluk pencerahan ngguyu yen kesed kanggo rummage ing tyrnet.

              Bebungah Fisika 1949 - Hideki Yukawa
              Bebungah Fisika 1965-Shinichiro Tomonaga
              Bebungah Sastra 1968 - Yasunari Kawabata
              Bebungah Fisika 1973 - Leo Esaki
              Hadiah Perdamaian 1974 - Eisaku Sato
              Bebungah Kimia 1981 - Kenichi Fukui
              Penghargaan Kedokteran 1987 - Suzumi Tonegawa
              Bebungah Sastra 1994 - Kenzaburo Oe
              2000 Chemistry Prize - Hideki Shirakawa
              Bebungah Kimia 2001 - Ryoji Noyori
              Bebungah Fisika 2002 - Masatoshi Koshiba
              Bebungah Kimia 2002 - Koichi Tanaka
              Bebungah Fisika 2008 - Yoichiro Nambu
              Bebungah Fisika 2008 - Makoto Kobayashi
              Bebungah Fisika 2008 - Toshihide Maskawa
              Bebungah Kimia 2008 - Osamu Shimomura
              Hadiah Kimia 2010 - Akira Suzuki
              Bebungah Kimia 2010 - Eiichi Negishi
              Medicine Award 2012 - Shinya Yamanaka
              Hadiah Fisika 2014 - Isamu Akasaki
              Bebungah Fisika 2014 - Hiroshi Amano
              Bebungah Fisika 2014 - Shuji Nakamura
              Hadiah Fisika 2015 - Takaaki Kajita
              Penghargaan Kedokteran 2015 - Satoshi Omura
              Penghargaan Kedokteran 2016 - Yoshinori Ohsumi
            3. +3
              11 2021 Juni
              Quote: Wong jenggot
              Ungkapan ilmuwan Jepang wis ngguyu. ngguyu

              =======
              Aku ora bakal gumunggung yen aku dadi kowe. nggatekkekanthi nuduhake!
              Sekolah ilmiah Jepang ing bidang fisika negara padhet, fisika semikonduktor, elektrodinamika kuantum, kimia fisik (lan ing akeh wilayah liyane) wis dadi salah siji sing paling kuat ing donya sajrone pirang-pirang dekade! Lan ora mung eksperimen, nanging uga ing istilah teoritis. hi
          2. + 13
            11 2021 Juni
            Atom minangka partikel paling cilik saka materi.
            Ora atom, ora ketompo.


            ngguyu Babagan carane ... Lan ion lan elektron bebas ora dianggep? Lan ing negara plasma, zat kasebut dilarang? Lan apa babagan kisi kristal, ing ngendi ana "under-atom" ing simpul, lan kabeh jinis "shushara" ngubengi? Lan yen sampeyan uga mbuwang lapisan karo sawetara alangan potensial angel lan ndhukung iki "shushara" ....
            1. -1
              11 2021 Juni
              Lan kenapa kudu dianggep? Ion uga minangka atom, sanajan rada diudani, lan elektron ora bisa mbentuk ikatan. Contone bener, tukang sepatu nulis artikel kasebut.
              1. +5
                11 2021 Juni
                Apa sampeyan pengin maca babagan gas elektron rong dimensi sing diapit ing antarane lapisan ing kisi kristal? Apa sampeyan mikir bakal luwih raos? Lan ya, elektron ora bisa mbentuk ikatan. Nanging minangka bagéan saka kristal, kaya sing diaktifake, bisa. Bener, sambungan ora stabil ... relatif. Nalika siji elektron dibusak saka panggonane, pepadhamu langsung njupuk Panggonan. Lan kristal iku stabil mung amarga elektron isih manggoni panggonan ing ngendi atom katon.
                1. 0
                  11 2021 Juni
                  Aku luwih seneng golek sing ora dingerteni, yen ditulis kanthi bener, tinimbang mbuwang wektu kanggo omong kosong.
            2. 0
              11 2021 Juni
              Kutipan saka dauria
              Atom minangka partikel paling cilik saka materi.
              Ora atom, ora ketompo.


              ngguyu Babagan carane ... Lan ion lan elektron bebas ora dianggep? Lan ing negara plasma, zat kasebut dilarang? Lan apa babagan kisi kristal, ing ngendi ana "under-atom" ing simpul, lan kabeh jinis "shushara" ngubengi? Lan yen sampeyan uga mbuwang lapisan karo sawetara alangan potensial angel lan ndhukung iki "shushara" ....

              Sampeyan lan sing sampeyan petik ngomong bab sing padha eseman marang mripatku sing ora padhang.
              Mung dheweke ditolak saka tabel périodik.
              Lan sampeyan, ayo ngomong ... saka fisika nuklir.
              Lan loro-lorone bener eseman paling lucu

              Tanpa atom(s), wesi tuang ora bisa ana.
              Nanging neutrino, contone, cukup ana sanajan tanpa wesi tuang.
          3. -1
            11 2021 Juni
            Iki dudu omong kosong, iki ora ngerti.
            Elinga "Senin diwiwiti dina Setu" lan Ambrose mlayu metu karo sawetara wartawan. Umume babagan artikel ilmiah tansah ditulis dening wartawan kasebut. Aja nggatekake.
          4. +2
            11 2021 Juni
            Quote: Contone
            Asring, wartawan bakal nulis kanthi cara sing otak penulis panemuan njeblug.

            =======
            Mesthine ala ditulis. Lan iki mung sampeyan sing bener! Kabeh liyane sing sampeyan tulis - sayange, omong kosong!
            hi
    2. +2
      11 2021 Juni
      "Kabeh ing donya iki komparatif lan relatif, kanca enomku..."! Akeh artikel babagan VO menehi kesan yen dheweke "dicetak ulang" saka majalah: "Teknologi-Pemuda" ... "Modeler-konstruktor" ... "Teknisi Muda" ....!
    3. +4
      11 2021 Juni
      Kutipan: Zyablitsev
      digawe menyang kaca majalah "Amazing Chemistry"

      Duc ana padha scribbled babagan lapisan kanggo peralatan militer, maca metu "tema kita." Ora jelas, nanging menarik. Nyuwun
    4. +2
      11 2021 Juni
      - "Elektrik ngemot elektron minangka unit struktural lan asring konduktor listrik sing apik banget.
      Ing wektu sing padha, sifat dielektrik - paramèter resistance uga bisa nambah.
      Dheweke bisa dadi konduktor sing apik utawa ora.
      "Dadi, utawa ora dadi, iku pitakonan" ...
    5. Komentar wis dibusak.
    6. +1
      11 2021 Juni
      Kutipan: Zyablitsev
      Yen ora kanggo rincian VO, aku bakal ngira yen aku entuk kaca majalah "Amazing Chemistry" ngguyu

      Luwih popmecha ngguyu
      1. -3
        11 2021 Juni
        Kulawarga electrides anyar wis ditemokake sing bisa ditrapake ing lapangan militer-teknis
        Ingkang utama ora kanggo Feed wong, nanging kanggo mateni.
        1. 0
          12 2021 Juni
          Quote: Dedkastary
          Ingkang utama ora kanggo Feed wong, nanging kanggo mateni.
          Maori digabungake perang lan dhaharan...
          Ing asas, kabeh perang kanggo kasunyatan sing siji wong (negara) bakal uga-pangan ing beyo liyane.
  2. +1
    11 2021 Juni
    Nalika structuring electrides bisa menehi macem-macem sifat, contone, konduktivitas luwes

    Muni kaya tambahan gedhe kanggo semikonduktor. Iki bisa mbantu elektronik akeh.
  3. -1
    11 2021 Juni
    Iku mbokmenawa sawetara jenis terjemahan bengkong.
    Editors, sampeyan bakal paling kadhangkala menehi pranala menyang sumber ngendi informasi kuwi dijupuk. hi
    1. 0
      11 2021 Juni
      ketemu!
      Iki saka edisi paling anyar saka Advanced Functional Materials.

      Lan ing kene, kanthi luwih rinci, nanging bisa diwaca sanajan karo penerjemah Google.
  4. +2
    11 2021 Juni
    Ing kulawarga iki, èlèktron ngenggoni papan sing biasané dicawisaké kanggo atom utawa ion tinimbang ngubengi.

    Elektron ora tau muter-muter. Wigati kanggo penulis: lali "model planet" lawas saka atom, iku wis outdated dening luwih saka setengah abad.
    Elektron mung duwe orbital.

    Nalika nggambarake orbital, biasane nampilake isosurface sing ngemot wilayah spasi kemungkinan nemokake elektron ing iku sawetara nilai gedhe (biasane 95%). Kadhangkala, ing presentasi sing disederhanakake, definisi orbital diwenehi minangka wilayah spasi
  5. 0
    11 2021 Juni
    Apa ing Jepang?!))) Aku ora ngerti apa-apa aran ibu jepang
  6. -1
    11 2021 Juni
    Kok kurang komentar? Aku mudheng. Kelalen nglebokake tembung "Ukraina"))
  7. 0
    12 2021 Juni
    Kayane ora ana sing mulang ilmu material maneh. Dadi apa barang anyar? Ing kuthaku ana pabrik grafit sing bisa ngasilake batch iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"