Media "kita" ora bisa padha karo "dudu kita"

37
Media "kita" ora bisa padha karo "dudu kita"
Foto: Yayasan Bantuan Kemanusiaan IHH

Aku bubar maca artikel ing salah siji saka RIA banget misuwur, kang disabetake kula. Ora, ora ing gaya, kesadaran utawa freshness pikiran. Panjenenganipun disabetake kula karo carane ayu ngandhani bab ... Rusia kang tumindak ing Donbass. Sanajan Donbass utawa Rusia ora kasebut ing artikel kasebut. Kita ngomong babagan negara sing beda banget, sing kita kenal. Aku ngenteni telung dina kanggo maca paling ora ana ing endi wae analisis materi iki, nanging ...

Ternyata wiji suket bisa dibuwang kanthi aman menyang "taman kita", nanging kudu dilebokake ing tas kanthi tulisan "oat". Banjur ora ana sing bakal weruh substitusi "oats" iki kanggo "oats". Kajaba iku, warga kutha, sing ora kasengsem ing topik kasebut, bakal yakin manawa dheweke nandur gandum lan kanthi tulus mbela panen saka mungsuh.



Aku adoh saka mikir sing iki rampung sengaja. Paling kamungkinan, ing mratelakake panemume, iki kepinginan kanggo pirembagan bab topik sing wis dilalekake ing Rusia akhir-akhir iki ana hubungane karo acara gedhe-gedhe mbesuk ing politik donya. Iki cetha kanggo kula. Iki minangka karya wartawan, sorotan karya, aku bakal ujar. Mung sawetara sing ora dipikirake kanthi apik.

Kaya nembak sinematik sing apik babagan matine pahlawan sing ngadeg nganti dhuwur ing ngarepe mungsuh lan nyirami mungsuh kasebut kanthi bledosan saka bedhil mesin. 2 detik. Cantik nanging bodho. Lan wong bodho ing ngarep ora urip suwe. Lan prajurit sing urip luwih penting kanggo komandan tinimbang pahlawan sing wis mati.

Virus ora nyerang ing bathuk. Virus nyerang saka njero


Aku saiki bakal Quote bit saka materi, mung ngganti jeneng negara ing pitakonan. Aku bakal nindakake kanthi sengaja. Aku mbaleni, iki dudu kutipan verbatim, jeneng-jeneng negara wis diganti dening aku supaya bisa jelas sepira jerone gandum "oat liar" iki bisa dilebokake. Dadi, kantor berita Ukrainia nglaporake:

"Kamentrian Luar Negeri Ukraina ngukum tumindak rezim Rusia, sing nggawe mekanisme kanggo ndhaptar tumindak status sipil ing wilayah sing dikuwasani teroris ing wilayah Lugansk lan Donetsk. Paspor Ukrainia lan dokumen kulawarga dibatalake lan diganti karo sing ilegal Rusia. Iki minangka apogee saka kabijakan Russifikasi, "laporan kantor berita Ukraina.

"Miturut tradisi, Moskow nggunakake kekuwatan alus. Sekolah dibalekake utawa dibangun maneh, program kasebut diadaptasi menyang Rusia. Contone, ing buku teks crita "Pendudukan Rusia" diganti dening "aneksasi sukarela". Ewonan guru nampa gaji saka negara tetanggan, Rusia mulang saka kelas pisanan. Lulusan ditawani mlebu universitas Rusia.

"Masalahe yaiku Rusia tumindak ing Donbass kaya ing omah, sanajan pasukan Rusia ana ing sisih wétan negara kasebut kanthi ilegal, ora kanthi keputusan Dewan Keamanan PBB lan ora kanthi undhangan Kiev."

"A enclave teroris wis kawangun ing Donbass, kang kelompok paling radikal dumunung," ahli terus. "Ide banget kanggo mulihake kedaulatan Ukraina ing kana ora bisa ditampa. Alon-alon, Rusia nggawe kahanan kanggo "nyopot" wilayah kasebut lan gabung karo Rusia.

Aku iki kuotasi cukup kanggo maca kanggo nggawe pendapat bab ngendi bahan kuwi teka saka. Lan kapercayan wis dibentuk babagan sisih endi sing kudu didhukung ing kahanan iki. Apa sampeyan ngelingi tembung sing bola-bali babagan wong siji, babagan paseduluran saka bangsa Slavia? Iki minangka tambahan.

Kita pancene kudu mbantu wong-wong Donbass ing kabeh cara. Kita saestu siji wong. Ya, Rusia gedhe, wong lor Rusia lan wong kidul Rusia katon beda, dheweke ngomong rada aneh. Ya, lan ana akeh warga negara ing antarane Rusia. Race set. Ana akeh cara urip. Agama iku akeh.

Nanging kabeh iki luntur yen kabeh wong Rusia iki ngadeg kanggo pertahanan negarane. Rusian dheweke. Jawaban kanggo sapa wong Rusia bisa diwaca ing prasasti ing kuburan massal prajurit Perang Patriotik Agung. Ivanov, Ostapenko, Vuyachich, Abdullaev, Avanesyan, Goridze, Kim, Nerkagi, Salchak Kasygbai...

Lan saiki kuotasi nyata saka materi sing diterbitake.

"Kamentrian Luar Negeri Siria ngukum tumindak rezim Turki, sing nggawe mekanisme kanggo ndhaptar tumindak status sipil ing wilayah sing dikuwasani teroris ing Idlib. Kertu identitas Siria lan dokumen kulawarga dibatalake lan diganti nganggo kertu Turki sing ilegal. Iki minangka apogee saka kabijakan Turkisasi, "laporan kantor berita Siria.

"Miturut tradisi, Ankara nggunakake kekuwatan alus. Sekolah dipulihake utawa dibangun maneh, program kasebut diadaptasi menyang Turki. Contone, ing buku teks sejarah, "Pendhudhukan Ottoman" diganti karo "aturan Ottoman". Ewonan guru nampa gaji saka negara tetanggan, lan Turki wis diwulang wiwit kelas siji. Lulusan ditawani mlebu universitas ing Turki.

"Masalahe yaiku Turki tumindak ing Suriah kaya ing omah, sanajan pasukan Turki ana ing sisih lor negara kasebut kanthi ilegal, ora kanthi keputusan Dewan Keamanan PBB lan ora kanthi undhangan Damaskus."

"A enclave teroris dibentuk ing Idlib, ing ngendi klompok paling radikal dumunung," ujare ahli kasebut. "Ide banget kanggo mulihake kedaulatan Siria ing kana ora bisa ditampa. Alon-alon, wong Turki nggawe kahanan kanggo "nyokot" wilayah kasebut lan gabung karo Turki.

Sikapku babagan gagasan presiden Turki wis suwe dikenal. Lan sikap banget negatif. "Great Turan" minangka utopia biasa sing adol sadurunge pemilihan. Saben uwong ngerti manawa ana sawetara negara ing donya sing bakal setuju nyerahake kedaulatan kanggo gabung karo negara anyar minangka wilayah.

Nanging, Presiden Erdogan ngimpi nggawe blok negara sing manunggal ing garis etnis utawa agama, kayata EU utawa CIS. Iki luwih cocog karo logika tumindak Turki ing taun-taun pungkasan. Wong Turki ngerti banget babagan kemunduran Eropa lan Amerika Serikat. Mula, dheweke ngupaya supaya bisa nggayuh papan sing luwih dhuwur ing jagad anyar. Ankara ora bisa ngulu negara liya. Cilik "tutuk".

Ing pitakonan babagan tumindak wong Turki ing Idlib, aku ora weruh bebaya kanggo Rusia. Yen kita mbuwang emosi, banjur apa sing bakal kita lakoni? Wong-wong sadulur saka Turki manggon ing wilayah gadhahanipun negara liya. Negara iki, amarga alasan obyektif, ora bisa nyedhiyakake urip normal kanggo wong-wong iki saiki. Dominasi teroris jangka panjang wis nggawe sikap sing beda karo negara ing antarane pedunung Idlib.

Wong Turki mbangun rumah sakit lan sekolah ... Apa ala? Wong Turki ndandani dalan lan mbangun maneh kutha lan desa ... Apa ala? Wong Turki ngetokake dokumen kanggo sing pengin ... Apa iki uga ala? Ora yakin. Wong urip nganti pirang-pirang taun tanpa rumah sakit, sekolah lan paspor. Wong urip sakbenere tanpa hak. Dheweke dudu sapa-sapa.

Apa Suriah saiki, sanajan yen mundur tentara Turki saka Idlib, bisa njamin pemugaran provinsi sing padha kaya saiki? Sayange ora. Ana faktor liyane sing piye wae ora dianggep. Presiden Erdogan durung ngomong babagan aneksasi provinsi kasebut menyang Turki. Kabeh pikirane babagan kemungkinan kasebut diwiwiti kanthi "yen" ... Aku bakal menehi perhatian luwih akeh marang pasukan sing ngupayakake nggawe negarane dhewe. Ing separatis.

Hubungan antarane bangsa, sanajan ing sawijining negara, minangka prakara sing rumit.


Cetha yen njaga integritas teritorial minangka masalah penting kanggo negara apa wae. Mundhut wilayah apa wae nyebabake akeh masalah. Kita wis biasa nganggep acara kasebut saka sudut pandang "perut", saka sudut pandang ekonomi. Mineral ilang, pabrik ilang, sumber daya tenaga kerja ilang. Kabeh iki bener.

Iki ngelingake aku ing taun 90-an. Perokok eling nalika rokok sing disaring tiba-tiba ilang saka toko kita. Sisa mung amarga siji-sijine tanduran kanggo produksi serat kanggo saringan rokok ana ing njaba Rusia, ing tlatah salah sawijining republik Transcaucasian. Conto, mesthi, dadi-dadi, nanging iku. Minangka kasunyatan sing pecah hubungan Ukraina karo Donbass lan Rusia mandheg pabrik Ukraina lan Rusia.

Nanging ana sambungan liyane uga. Ora penting banget saka sudut pandang negara, nanging sing paling penting saka sudut pandang wong. Iki sedulur, iki agama, iki kesempatan kanggo urip kaya manungsa. Umume, kanggo wong biasa, omah, kulawarga, anak-anake luwih penting tinimbang ambisi para politisi ibukutha. Lan wong iki bakal milih ora "pie ing langit", nanging "tit ing tangan." Dheweke bakal milih stabilitas, predictability, kamakmuran, kesempatan kanggo mundhakaken lan mulang anak.

Mbokmenawa, akeh wong Rusia sing lara ati kanggo sedulur lan kanca-kanca ing Ukraina. Ora kanggo Ukraina minangka negara, nanging kanggo ibu, bapak, adhine, adhine, kenalan, kanca. Kanggo wong tartamtu sing cedhak karo kita. Semono uga ing Suriah. Persis pikiran sing padha ing pikirane wong Siria. Sampeyan ora bisa nambani acara sing padha kanthi cara sing beda. "Dheweke" bisa lan kudu, nanging "dheweke" ora bisa. Ing mratelakake panemume, prinsip kudu beda - iku bisa, nanging ora bisa.

Kanthi tumindak utawa tembung sing ora sopan, kita bisa nyinggung wong sing sederhana. Banjur kabeh pitulungan kita ing perang nglawan terorisme, konvoi kamanungsan kita kanggo populasi Suriah, lan pungkasane matine wong lanang kita ing lemah Siria, bakal dadi zilch. Wong ing wilayah sing dikuwasani Presiden Assad urip luwih apik - apik. Wong manggon ing wilayah sing dikuwasani Turki, luwih apik - apik.

Tugas politisi lan diplomat saiki yaiku nyetujoni struktur Suriah maneh minangka negara, sawise kekalahan para teroris. Ing kahanan apa Idlib bakal bali menyang Suriah. Apa hubungane pedunung provinsi iki karo Turki, karo Rusia, karo AS lan negara liyane.

Subtotal


Retorika sing digunakake dening sawetara wartawan kita nyalin conto propaganda Ukrainia sing paling ora nyenengake. Kita ngguyu ing media Ukrainia, nanging kita ngidini awake dhewe nggunakake manual latihan, cara kanggo mengaruhi pikiran warga.

Aku ngerti yen aku pengin menang. Aku pengin menang langsung, karo siji jotosan. Mung sanajan ing parit, wong ngerti yen slogan "perang bakal ngilangi kabeh" iku ala. Perang ora bakal ngilangi apa-apa. Sampeyan ora bisa uwal saka dhewe. Sampeyan ora bisa uwal saka nurani dhewe. Sampeyan ora bisa uwal saka pengadilan dhewe.

Suriah saiki dadi masalah rumit sing ora bakal bisa dirampungake kanthi "siji pukulan pedhang". Simpul iki bakal luwih serius tinimbang sing diwarisake Alexander saka Macedon saka Tsar Gordias. Lan kita bakal mbongkar nganti suwe lan kanthi ati-ati. Penting banget kanggo njaga tangan lan ati sing resik. Aja ilang dhewe ing pas "nepsu patriotik."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    14 2021 Juni
    Miwiti maca. Waca nganti blok pertama kuotasi. Aku nyadari yen aku ora ngerti apa-apa. mandheg maca.
    Mbokmenawa, penulis wanted kanggo ngomong soko penting (yen ora, kok neraka kanggo sculpt footcloth kuwi ing kabeh?), Nanging mungkin introduksi kanggo artikel kudu wis digawe luwih cendhek? Lan luwih bisa dingerteni, yen kabeh iku misterius, piye wae alegoris. Kaya ing pengadilan Madrid. Nanging ora kabeh wong Spanyol.
    1. + 18
      14 2021 Juni
      Ing kono kabeh dadi kasunyatan sing "wong lanang, ayo padha urip bebarengan."
      Wong ing wilayah sing dikuwasani Presiden Assad urip luwih apik - apik. Wong manggon ing wilayah sing dikuwasani Turki, luwih apik - apik. Penting banget kanggo njaga tangan lan ati sing resik.
      Aku ora ngakoni penulis ing make-up, kaya stream saka gamblang lan tentrem, kemurnian lan spiritualitas ing esuk - ora mung Staver, nanging Rasul Petrus.
      1. + 11
        14 2021 Juni
        Ora, aku langsung kenal karo penulis. Nanging dina iki dheweke pancen ngluwihi awake dhewe.
        Matur nuwun kanggo ringkesan, yen ora, aku wedi, aku ora bakal nguwasani malah ing wayah sore.
        1. +4
          14 2021 Juni
          sepisanan. Ing artikel iki, penulis Alexander Staver ngandika ing basa liberal "marketer"-konsumen - ing semangat supporter saka Turki "daya alus" saka penakluk kolonial ing SAR. Kaya, kanggo ISIS, Kurdi, lsp. ngendi ana "sosis" - ana kanggo warga saka SAR lan "Motherland".

          Lan sareh. Perbandhingan penulis babagan hubungan Suriah-Turki karo Rusia, Ukraina lan Donbass ora bener yen perbandingan kasebut, pungkasane kanggo Amerika Serikat, ora bisa diarani manipulasi politik lan ideologis. Yaiku.

          Ing wektu sing padha, ora ana apa-apa kanggo nyelehake Ukraina karo Donbass lan Suriah karo ISIP ing tingkat sing padha! Nanging sabenere iki nyoba sing penulis provocatively nggawe nalika wuwus bab divisi nasional lan agama ing Jeksa Agung bisa ngetokake saka SEPARATISM ing negara siji - ing conto Ukraina lan Suriah lan sikap kanggo apa wis kedados ana saka Rusia lan Turki ..

          Bedane ing masalah iki kaya ing ngisor iki.
          Rusia Zelensky sengaja diabaikan dadi wong pribumi ing Ukraina, amarga banjur, miturut Deklarasi PBB, kanthi jumlah kasebut, dheweke duwe HAK kanggo MUTU. Kaya ing Crimea. Utawa kaya ing republik Donetsk lan Luhansk sing ora diakoni.
          Sawise kabeh, ana Deklarasi PBB babagan Masyarakat Adat. Lan iki minangka praktik internasional sing normal. Kita mbukak Deklarasi iki lan maca Artikel No 3 ing kono. Kanthi hak kasebut, dheweke kanthi bebas nemtokake status politik lan kanthi bebas ngupayakake pembangunan ekonomi, sosial lan budaya.
          Lan mulane Kyiv, dicekel dening panyengkuyung partai anti-Rusia, kanthi siji stroke Zelensky, ora kalebu Rusia saka antarane wong pribumi ing Ukraina.
          Apa sing ditawakake Staver kanggo wong Rusia ing Ukraina? Nawakake kanggo sijine munggah karo kabijakan pembantaian dening MINORITY marang PALING saka populasi Ukraina - nalisir Piagam PBB!
          Lan ing SAR, kita ngomong babagan liyane - babagan pamisahan MINORITI nasional lan kediktatoran dening MINORITIS menyang MAJORITAS saka populasi SAR.

          Yen kita ngomong babagan Ukraina, mula, ora kaya Rusia, siji ora kudu lali babagan Polandia lan Lithuania!
          Ing Ukraina, Warsawa lan Vilnius nindakake perkara sing padha karo Turki ing Suriah - i.e. saka sudut pandang kabijakan CONQUERIAL-IMPERIAL Warsawa babagan ngatur separatisme Polandia Ukrainia ing Ukraina lan Republik Belarus. Lan uga saka posisi kabijakan CONQUEST-IMPERIAL Vilnus marang Litvins ing Republik Belarus. Lan ing kana, lan ing kana kita ngomong babagan kediktatoran sing paling akeh saka MINORITI nasional ing negara kasebut.

          Presiden Rusia Putin wis nyatakake ing hubungan karo konsep hukum "Ing Pribumi Ukraina" sing gagasan kanggo misahake wong dadi pribumi lan ora kaya praktik Nazi Jerman.

          Nyatane, Staver, ing tangan siji, mbela Hitlerisme ing Ukraina, lan ing sisih liya, mbela ambisi kekaisaran Erdogan kanggo nggawe Great Turan dening Turki.
          Posisi iki penulis banget musuhan kanggo Rusia lan wong Rusia!
    2. + 12
      14 2021 Juni
      Kutipan: Far B
      Aku nyadari yen aku ora ngerti apa-apa. mandheg maca

      Semono uga. Aku mung maca pungkasan, Aku wanted kanggo golek soko dingerteni ana. Nanging ora. hi
      1. +7
        14 2021 Juni
        Ya, kabeh wis jelas. Aku njupuk analogi Donbas-Idlib. Lan ngandika yen wong Turki apik, lan kabeh pedunung lokal tresna wong, supaya Assad ora ana apa-apa. Nanging kenapa penulis ora nganggep masalah Kurdi lan Turki ing rencana sing padha?
    3. +7
      14 2021 Juni
      Sampeyan lan aku kerep duwe beda pendapat, nanging kene, persis, ing artikel iki. Miturut dheweke mbingungake - angel ing wiwitan, aku pancen setuju karo sampeyan.
      Aku maca abracadabra iki kaping pirang-pirang: "... Tumindak Rusia ing Donbas. Sanajan Donbass utawa Rusia ora kasebut ing artikel kasebut.
      Kaya ing lagu "Leningrad": ngombe - ora ngombe, menehi ora menehi!
    4. +4
      14 2021 Juni
      Cetha yen ora ana sing jelas ... pikirane kudu dicritakake kanthi jelas lan bisa dingerteni. lan ora kanthi cara sing limang institusi bakal diurutake sajrone wolung taun: lan apa sing dikarepake penulis marang sing maca?
    5. +6
      14 2021 Juni
      Kutipan: Far B
      penulis wanted kanggo ngomong bab penting

      Ya ... Sampeyan bisa sinau akeh babagan Rusia.
      Ya, lan ana akeh warga negara ing antarane wong Rusia. Race set. Ana akeh cara urip. Agama iku akeh.

      Balapan disetel! Inggih, sampeyan kudu! Nyatane, iki minangka upaya maneh kanggo ngrusak lan ngganggu wong Rusia.
      Jawaban kanggo sing sing wong Rusia, bisa diwaca ing prasasti ing kuburan massal prajurit Perang Patriotik Agung. Ivanov, Ostapenko, Vuyachich, Abdullaev, Avanesyan, Goridze, Kim, Nerkagi, Salchak Kasygbay…

      Semono uga wong Rusia. Misterius lan macem-macem ...
      Nalika ing Rusia ana diasporas minangka pulo terasing saka budaya nasional, utawa kabeh nat. republik sing duwe hukum dhewe, lan saka ngendi Rusia diusir, penulis ngusulake supaya ora mbedakake antarane Rusia lan Rusia. Cukup demagogy celaka iki. Rusia duwe siji ras - Indo-Eropah. Agama / pandangan jagad - Ortodoks / ateisme, Kewarganegaraan siji - Rusia. Cara urip plus utawa minus padha. Wong Rusia iku wong Rusia. Wong-wong sing mbentuk negara wis bubar, dadi!
      1. +6
        14 2021 Juni
        Kutipan: Hyperion
        Wong-wong sing mbentuk negara wis bubar, dadi!

        Apa wong sing mbentuk negara duwe republik, pemerintah, parlemen dhewe? Ing USSR, ana RSFSR, senadyan kabeh internasionalisme Soviet lan graph - kewarganegaraan ana ing paspor. Dadi, kabeh omongane wong sing nggawe negara ora liya "mie" kanggo "pemilih". Utawa kabeh republik, wiwit federasi, utawa ora ana, kaya ngono.
        1. +5
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: aleksejkabanets
          Dadi, kabeh omongane wong sing nggawe negara ora liya "mie" kanggo "pemilih".

          Ya, iki bisa dingerteni. Mung wae Staver, sawijining Putinist sing semangat, mutusake kanggo ngelingake manawa amandemen konstitusi piye wae nemtokake wong Rusia minangka klompok ètnis sing kapisah. Yen ora, penulis nyampur kabeh wong: loro Ivanovs lan Avanesyans ... Bosen chatter iki babagan kasunyatan sing "kita kabeh Rusia-Rusia", nalika kabeh wong Rusia liyane clustered ing diasporas lan republik.
          Ana Rusia - warga Rusia. Lan ana Rusia - wong Slavia Wétan.
          Lan spekulasi ing topik: Russian=Russians murni Russophobia. Penolakan identifikasi etnis 80% saka populasi Federasi Rusia.
          1. +1
            14 2021 Juni
            Kutipan: Hyperion
            Lan spekulasi ing topik: Russian=Russians murni Russophobia. Penolakan identifikasi etnis 80% saka populasi Federasi Rusia.

            Google apa Demushkin lungguh kanggo. Waca artikel 282 kanthi ati-ati.
            1. +1
              14 2021 Juni
              Kutipan saka: aleksejkabanets
              Google apa Demushkin lungguh kanggo. Waca artikel 282 kanthi ati-ati.

              Napa aku kudu maca artikel 282?
              1. +2
                14 2021 Juni
                Kutipan: Hyperion
                Napa aku kudu maca artikel 282?

                Supaya ora njagong mudhun kanggo statements aman babagan pitakonan Russian. Delengen apa Demushkin dikunjara, lan dheweke ora mung dikunjara amarga perkara kasebut.
                1. +2
                  14 2021 Juni
                  Kutipan saka: aleksejkabanets
                  Supaya ora njagong mudhun kanggo statements aman babagan pitakonan Russian.

                  Ora ana apa-apa ing statementku sing bakal ana ing 282. Luwih ing Staver Armenians, Georgians, Korea, Ukrainians, etc. bakal dituntut amarga diarani wong Rusia.
    6. +3
      14 2021 Juni
      Sasha, ketoke, tindak overboard ing Dina Rusia, kang nyoba kanggo ngirim pikiran sing misale jek dadi wicaksana, nanging carane nyoba ... Lan kesimpulan pacifist ing pungkasan, iki, ketoke, iku tataran katelu saka konsumsi perayaan. - kabeh wong iku sedulur! ngguyu
  2. +6
    14 2021 Juni
    prinsip kudu beda - iki bisa, nanging iki mokal.
    Penulis, prinsip iki mung bisa ditindakake kanthi syarat loro-lorone sehat moral lan moral lan mbedakake ala nyata lan apik tanpa nyampur politik. Apa sampeyan mirsani iki ing Kulon utawa ing Ukraina sing padha?
    1. +1
      14 2021 Juni
      Pitakonan: kok tutup kasur duwe kabeh warga negarane miturut passe-partout (kaya sampeyan bisa ndeleng - kabeh warga negara saka sak ndonya), lan ing Rusia padha kurban kanggo dibagi miturut sawetara ciri nasional - sing teka munggah karo iki - "diaspora"? Sampeyan duwe Paspor Rusia - Rusia, lan kewarganegaraan bakal tetep karo sampeyan lan sampeyan bangga. Kanggo referensi: ing wilayah Leningrad. wong wadon kewarganegaraan "vodka" saka wong kuna "Vod" mlebu karya ...
  3. +7
    14 2021 Juni
    Presiden Erdogan durung ngomong babagan aneksasi provinsi kasebut menyang Turki.
    ... tumindak ala, ora angel eseman Ya, lan isih awal banget lan saiki kanggo ngandhani dheweke. Dheweke bakal manggon ing Idlib lan ujar. Sing utama yaiku Rusia duwe pangkalan ing Suriah. Ya? eseman Saben uwong entuk dhewe. Rusia - pangkalan, Turki - Idlib, Amerika Serikat - lenga, Kurdi - setengah negara. Lan manawa dheweke ngalahake teroris ing kana, dheweke ora menang, iku sing kaping sepuluh. Sing utama yaiku dheweke padha ana, digunakake sampeyan bisa ilang Panjenengan. Kabeh sing kasebut ing ndhuwur mlebu ing Suriah kanggo mateni para teroris, kanthi ora seneng. ngguyu
  4. +3
    14 2021 Juni
    Yen dideleng saka irah-irahane, kita kudu ngowahi retorika ing media, aku setuju. Kita kudu dimangerteni dening jagad liyane, negara liya kudu ngrungokake bedane ing media. Miturut cara, wong ing njero negara uga kudu krungu bedane antarane media kita lan mungsuh kita.
    1. +2
      14 2021 Juni
      Sampeyan salah siji saka sawetara sing ora mung maca, nanging panginten. Iki sing dakkarepake. matur nuwun.
      Iku medeni yen artikel dikonsumsi kaya sup ing ruang makan - seneng utawa ora. Dheweke ora duwe pendapat dhewe
      1. +1
        14 2021 Juni
        Kutipan saka domokl
        Sampeyan salah siji saka sawetara sing ora mung maca, nanging panginten. Iki sing dakkarepake. matur nuwun.
        Iku medeni yen artikel dikonsumsi kaya sup ing ruang makan - seneng utawa ora. Dheweke ora duwe pendapat dhewe

        Sayange, wektu kanggo maca wis ilang. Masyarakat konsumen, aturan mikir klip.
        Insta lan Tik-Tok ora bakal ngidini sampeyan ngapusi. Ing pekarangan ana jagad neo-feodalisme pasca-modern lan digital.
        Kita ora bakal ngidini turmoil nang, ngendi ana pengaruh Near Abroad.
        Secara pribadi, aku bakal tenang nalika kita duwe analog saka Firewall Cina sing apik.
      2. + 12
        14 2021 Juni
        Medeni nalika artikel ora bisa dikonsumsi kaya sup ing kantin, amarga umume ora bisa dipangan, ora bisa diwaca. Jaman mudha-mudhi angin, aku diwulang ing Fakultas Jurnalistik yen materi sing kudu disedhiyakake kaya ing sisih kiwa sampeyan yaiku ... (bodho), lan ing sisih tengen - jenius. Lan ing wektu sing padha, sampeyan uga ngerti. IE, sing luwih prasaja luwih apik. Artikel kasebut isih dudu enkripsi menyang tengah, sampeyan ngerti.
    2. 0
      14 2021 Juni
      Kutipan saka: nikvic46
      kita kudu ngganti retorika ing media

      Media, utawa luwih saka Sarana Nggawe Pandangan Dunia, minangka salah sawijining piranti kekuwatan ideologis, sing mbentuk kesadaran rakyat miturut tujuan lan tujuan konsep sing dominan ing wangun sing bisa digunakake kanggo masarakat.

      Kangge ngewahi retorika SPS, prelu dipun ewahi konsep tatanan gesang, ngowahi sistem sosial.
      1. +1
        14 2021 Juni
        Kutipan: Boris55
        Kangge ngewahi retorika SPS, prelu dipun ewahi konsep tatanan gesang, ngowahi sistem sosial.

        Ya, sampeyan maca.
        Sampeyan ngusulake kanggo ngganti sistem kasebut kanthi gabung karo "partai kekuwatan" lan, ngisi makna anyar, ningkatake sikap lan konsep sampeyan, ngganti kepentingane dhewe, lan minangka asil, ngrebut kontrol. Lan kabeh iki terus nambah dhukungan nasional saka Presiden.

        Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener?
        1. 0
          15 2021 Juni
          Quote: biasa wae
          Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener?

          Ya bener. Presiden wis duwe dhukungan sing dhuwur, sampeyan ora perlu kuwatir.
          1. 0
            15 2021 Juni
            Kutipan: Boris55
            Presiden wis duwe dhukungan sing dhuwur, sampeyan ora perlu kuwatir.

            Iku tegese sampeyan ora rencana kanggo nambah dhukungan saka Presiden.
            Ing wektu sing padha, sampeyan pengin nyusup kekuwatan, ngrebut kontrol lan ngganti sistem.
            Aku bingung soko?
            Lan sawetara pitakonan liyane.
            Yen sampeyan ora keberatan, sebutake pasukan sosial lan politik sing sampeyan wakili lan tujuane sampeyan nerbitake.
            Menehi garis wektu kira-kira kanggo implementasine niat sampeyan.
            Nalika, paling ora kira-kira ing interval saka 10 kanggo 100 taun, kita kudu nyana owah-owahan saka urutan?
            1. -1
              15 2021 Juni
              Quote: biasa wae
              Iku tegese sampeyan ora rencana kanggo nambah dhukungan saka Presiden.

              Luwih. Meh 77% cukup.



              Aku Bolshevik. Kacepetan implementasine gumantung marang kacepetan nguwasani Teori Kontrol Umum Cukup (DOTU). Yen dipeksa mlebu swarga, bakal dadi neraka.
              1. 0
                15 2021 Juni
                Kutipan: Boris55
                Luwih. Meh 77% cukup.

                Njlentrehake posisi sampeyan.
                Apa sampeyan, kanthi pribadi, ndhukung Presiden Federasi Rusia, kabijakan domestik lan manca?

                Kutipan: Boris55
                Aku Bolshevik.

                Priksa metu yen sampeyan ora pikiran.
                Apa persis sampeyan ngerti istilah "Bolshevik"? Apa periode wektu lan kumpulan sing sampeyan deleng? RSDLP(b)? VKP(b)? Utawa liyane miturut gagasan sampeyan.

                Kutipan: Boris55
                Kacepetan implementasine gumantung marang kacepetan nguwasani Teori Kontrol Umum Cukup (DOTU).

                Mula, ing perspektif sejarah sing paling cedhak, kawujudan aspirasi sampeyan ora kudu dikarepake.
                Aku ngerti bener?
  5. -6
    14 2021 Juni
    Kekuwatan Rusia ana ing bebener, sing ora dibutuhake ing jagad iki.
    Kanggo kabeh wektu konflik ing Ukraina, media Rusia mung sapisan kejiret ing goroh, iki minangka "bocah sing disalib" sing kondhang. (Lan ing negara 404, iki jutaan palsu, saka AC ing Luhansk, menyang tim bal-balan Rusia sing tiwas ing pertempuran ing Donbass, lan malah serangan nuklir sing diduga ing bandara Luhansk apa worth?) Ukraina pokes iki "bocah sing disalib. "Sampeyan bisa, gumantung ing monopoli media Barat.
    Mulane, nganti kita duwe rolas RT dhewe, lan platform internasional, jaringan, kita ora bakal weruh sukses ing nyalin model propaganda Western sing Ukraina wis diadopsi.
    Ing kene aku nyoba nglawan satire 6 taun kepungkur karo omong kosong Ukrainia ing media, nanging siji wong ora dadi prajurit ing lapangan, video kasebut dadi lucu:
    1. +1
      14 2021 Juni
      Kutipan: Nevsky_ZU
      Kanggo kabeh wektu konflik ing Ukraina, media Rusia mung sapisan kejiret ing goroh, iki minangka "bocah sing disalib" sing kondhang.

      meh ora ana siji ing kene. Deleng ing Google, ana kabeh TOP palsu taunan ..
      Diwiwiti saka sing resmi lan dipungkasi kanthi semi-resmi. (Yatsenyuk minangka film aksi super, Su 27 raksasa, pernyataan saka Wilayah Moskow lan diakhiri karo macem-macem "Wong Keluwen njupuk roti saka merpati" ...)
      Ing perang informasi, bebener mati pisanan. Banjur media Federasi Rusia ngluncurake perang kanthi prinsip manawa ora ana akeh sing palsu. Sing, ing prinsip, minangka standar kanggo perang informasi yen pemain sampeyan ora apik banget lan zona kanggo nggunakake palsu ora dilaporake.
      Mbandhingake jumlah palsu ing Ukraina lan Rusia, angel kanggo ngenali pemenang .. Inggih, ana akeh palsu ing tingkat paling dhuwur lan ing akar rumput.
    2. +1
      14 2021 Juni
      Kutipan: Nevsky_ZU
      Kekuwatan Rusia pancen bener

      Kutipan: Nevsky_ZU
      Media Federasi Rusia mung sapisan kejiret ing goroh, iki "bocah sing disalib" sing kondhang. (Lan ing negara 404, iki jutaan palsu

      Kutipan: Nevsky_ZU
      Mulane, nganti kita duwe rolas RT dhewe, lan platform internasional, jaringan, kita ora bakal weruh sukses ing nyalin model propaganda Western sing Ukraina wis diadopsi.


      Sampeyan nyatakake yen kekuwatan Rusia ana ing Pravda lan langsung nawarake ngapusi uga media Ukrainia. wong bodho negatif
  6. +1
    14 2021 Juni
    Banyu, penulis mung nyedhot banyu.
  7. +1
    14 2021 Juni
    Pitakonan:
    1. Apa ana perang informasi sing ditindakake marang Rusia lan wong Rusia?
    2. Apa perang iki dilakoni kanthi nggunakake teknik informasi tartamtu, sarana lan pasukan sing kasedhiya kanggo pihak lawan?
    3. Apa Rusia duwe arsenal pasukan, sarana lan teknik kasebut?
    4. Apa Rusia kudu nglawan serangan informasi nyata marang negara lan wong-wong sing nindakake serangan iki?
    5. Kepiye Rusia kudu nglawan serangan kasebut?
    Lan ing kesimpulan, kita bisa nyebut kawicaksanan rakyat lawas: "Ora ana resepsi marang kethokan yen ora ana kethokan liyane!" Akeh media kita terus urip ing taun 1990-an, yen ora taun 1980-an?
  8. +1
    14 2021 Juni
    Ngomong babagan karya media Rusia, kudu dicathet yen dheweke ora bisa menehi diskusi babagan para ilmuwan politik lan ahli politik sing paling berpengaruh babagan topik utama periode pitung taun - "Sapa lan kenapa mandheg DPR lan LPR sawise Gorlovka lan Ilovaisk kanggo mbebasake Mariupol, Odessa lan kabeh Novorossia saka kekuwatan fasis-Bendera." Dhiskusi kasebut mesthine ana ing saluran TV utama, saben dina lan umum. Lan aku yakin manawa sajrone pitung taun iki, para ahli lan ilmuwan politik sing paling duwe pengaruh bakal entuk kesimpulan sing realistis lan wong bakal mangsuli pitakon babagan sapa lan LPR lan LPR kok banjur mandheg.
    Iki perlu, sepisanan, yen panguwasa dhewe ora bisa nerangake iki, supaya ora ngapusi pedunung Donbass babagan masa depan lan apa sing bakal padha ngerti - utawa kudu nandhang sangsara lan nandhang sangsara amarga dalan Novorossia menyang Rusia eri. amarga kekirangan geopolitik sauntara Rusia, utawa Republik iki mung dikhianati. Ing pitung taun, kabeh bakal wis cetha nyatakake lan diterangno kanggo wong dening ahli lan ilmuwan politik liwat diskusi saben dina umum ing TV langsung, yen panguwasa ora bisa nerangake iki kanggo wong dhewe. Banjur monggo, saben dina diskusi babagan topik sing turu karo sapa, sing nyolong pusaka, sapa lan pirang-pirang bocah sing ora kawin, apa Poroshenko, Biden, Gordon, Medvedchuk, Tymoshenko utawa Zelensky murmud ana - nanging kenapa lan sing mandegake Little Russia saka nggawe impen sing dadi kasunyatan, carane Crimea digawe wong dadi kasunyatan, ora ana siji ing media Russian nerangake iki kanggo wong. Lan ing Crimea, ora ana sing mati, lan ing Donbass wis luwih saka sepuluh ewu mati ...
  9. +2
    14 2021 Juni
    Nah, iki kaya kahanan umum - kekuwatan "sejarah" lan kekuwatan "nyata", jinis kompetisi antarane birokrat lan pasukan kontrol. Birokrat tradisional ora seneng nalika ana sing ngrusak kastil ing udhara konstruksi lan nggawe lapisan apa sing angel dicerna dening birokrasi. Lan pasukan kontrol tansah wahing ing iki, amarga woh-wohan saka birokrasi wong liya kanggo wong-wong mau - kertas biasa, kang ora tansah bisa malah ngilangke titik kalima.

    Dheweke ora nate gumantung ing birokrasi - dheweke mesthi gumantung marang wong sing duwe AK. Sing, yen ana, bakal teka lan numpuk. Dadi kertas kosong goyang udara..
  10. 0
    15 2021 Juni
    Yen media urip miturut hukum pasar, gunakake metode Goebelsian, yen nguntungake, banjur dadi apa sing bisa diomongake?

    Nalika padha mbayar, supaya padha nulis. Nalika padha ngetung, dheweke bakal milih.
    Apa ana sing ngukum media amarga macem-macem palsu, kayata kartun roket kanthi kedok syuting nyata,
    dinuga njlèntrèhaké pelaut saka Amer destroyer, judhul sing ora cocog kanggo teks?

    Ora. Amarga iku migunani. Zvygodno - mung langganan. Pesene entek - lali.
    Kepiye babagan 33 Chopovtsy saka Belarus ....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"