MG 42 - Wehrmacht machine gun kanthi tingkat geni nganti 1500 puteran saben menit

51

Ing taun 1942, senapan mesin siji anyar muncul ing layanan karo tentara Jerman. Iku bedhil gaman nampa sebutan MG 42.

Perlu kanggo nggawe senapan mesin anyar ing Nazi Jerman amarga kasunyatan sing leluhure, MG 34, tambah akeh dikritik dening militer Jerman. Lan ora mung dening wong-wong mau, kanthi cara.



Kaping pisanan, dheweke duwe tingkat geni 600 puteran saben menit, sing ora ngidini penembak mesin kanggo ngrampungake tugas sing ditugasake. Sareh, desain MG 34 kuwi sing njupuk efektif mbutuhake nggunakake amunisi kualitas banget lan sawetara saka sudhut skills.

Tingkat geni saka senapan mesin MG 42 wis tekan 1,5 ewu puteran saben menit. Kanggo paramèter iki saka tingkat geni MG 42 nampa jeneng sing cocog. Salah sijine yaiku "Hitler circular".

Aspek penting kanggo ngganti MG 34 karo MG 42 ana aspek nyimpen dhuwit, kang cukup dingerteni kanggo perang. Akibaté, ing MG 42 wiwit biaya bab katelu kurang saka senapan mesin leluhur ing produksi. Ing wektu sing padha, konsumsi logam saka senjata iki kanggo Wehrmacht iki setengah.

Senapan mesin tunggal Jerman ing paruh kapindho Perang Donya II diterangake ing saluran Pravda Zhizn.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    51 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +5
      14 2021 Juni
      Lan kenapa senapan mesin infanteri duwe tingkat geni? Wong cilik ora mlaku luwih cepet, stabilitas posisi diwenehake dening mesin / bipod.
      DS-39 uga duwe rong tingkat geni - nanging 1200 rpm khusus kanggo pertahanan udara lan -600 kanggo infanteri
      1. +1
        14 2021 Juni
        Kutipan saka tandha 1
        kok senapan mesin infantri duwe tingkat geni?

        Mbokmenawa kanggo njupuk ing jarak nemen.
        Sawur iku gedhe. Lan kanthi tingkat geni sing dhuwur, efek saka buckshot dipikolehi, langsung nyerang wilayah sing gedhe.
        Dheweke ngetokake bledosan kanthi laras kira-kira ing arah target, lan kenek persis.
        Nanging aku mangu-mangu manawa para pejuang seneng karo pengganti kasebut. Bawa kabeh amunisi kasebut.
        1. +1
          14 2021 Juni
          "Dheweke nembakake bledosan kanthi laras kira-kira menyang arah target, lan mesthine" ///
          ------
          Ing jarak sing ekstrim, target meh ora katon saka bedhil mesin.
          Kanggo mencet, sampeyan butuh rangefinder (sing mentas muncul)
          utawa pra-shooting ing wilayah.
          Utawa imbuhan pancet geni dening wong karo teropong jejere gunner mesin.

          Ing dekade pungkasan, sudhut amba 4-x
          sawetara pandelengan. Dadi bisa tekan 700-1000 m.

          Nanging ing dina MG-42, iki ora kedaden.
          Mung imbuhan karo binoculars.
          1. +1
            14 2021 Juni
            Kutipan saka: voyaka uh
            ing dina MG-42, ora ana sing kedadeyan

            Ing dina MG-42, padha ora njupuk kanggo kilometer. Senapan mesin iki nduweni jarak maksimal 400 meter. Sampeyan ora bisa ndeleng pasuryan, nanging target mlaku cukup
            1. +1
              14 2021 Juni
              Ing 400 m, 1500 babak saben menit malah kurang dibutuhake.
              700 cukup kanggo barrage efektif.
              1500 babak saben menit - tape iki ilang ing detik lan tong minyak
              abang panas (lan perlu break).
              1. 0
                14 2021 Juni
                Kutipan saka: voyaka uh
                Ing 400 m, malah luwih, 1500 babak saben menit ora dibutuhake

                Rong detik - tape standar 50 babak
                Aku ora bisa nemokake informasi babagan dispersi ing ngendi wae.
                Dadi ora jelas kenapa iki perlu. Nanging wong Jerman iku wong pedantic, mung ora bakal nindakake. Kajaba Fuhrer menehi prentah pribadi kanggo "nambah tingkat geni." Banjur ya, padha bisa mundhakaken tanpa alesan.
              2. +5
                14 2021 Juni
                Kutipan saka: voyaka uh
                Ing 400 m, 1500 babak saben menit malah kurang dibutuhake.
                700 cukup kanggo barrage efektif.
                1500 babak saben menit - tape iki ilang ing detik lan tong minyak
                abang panas (lan perlu break).

                Apa sampeyan wis maca babagan senapan mesin INI? Babagan ngganti tong minyak ing sawetara detik, contone? Iki pancene minangka masterpiece saka sawijining jinis.
                1. -1
                  14 2021 Juni
                  Kutipan saka Niko
                  Apa sampeyan wis maca babagan senapan mesin INI? Babagan ngganti tong minyak ing sawetara detik, contone? Iki pancene minangka masterpiece saka sawijining jinis.

                  Ora, kita ngomong babagan kenapa tingkat geni kasebut dibutuhake.
                  Pancen, kanthi tingkat geni sing luwih murah, bakal ora kurang efektif, nanging konsumsi kartrid lan nyandhang bagean bakal kurang.
                  Nanging, aku nemokake jawaban ing Internet. Pranyata kanthi mung ngganti rana, tingkat geni bisa diatur. Tegese, pejuang dhewe mutusake ing ngendi tingkat geni sing dibutuhake. Sampeyan ora bisa ngganti ing perang, nanging sadurunge perang - iku cukup bisa.
                  1. 0
                    15 2021 Juni
                    Quote: Shurik70
                    Kutipan saka Niko
                    Apa sampeyan wis maca babagan senapan mesin INI? Babagan ngganti tong minyak ing sawetara detik, contone? Iki pancene minangka masterpiece saka sawijining jinis.

                    Ora, kita ngomong babagan kenapa tingkat geni kasebut dibutuhake.
                    Pancen, kanthi tingkat geni sing luwih murah, bakal ora kurang efektif, nanging konsumsi kartrid lan nyandhang bagean bakal kurang.
                    Nanging, aku nemokake jawaban ing Internet. Pranyata kanthi mung ngganti rana, tingkat geni bisa diatur. Tegese, pejuang dhewe mutusake ing ngendi tingkat geni sing dibutuhake. Sampeyan ora bisa ngganti ing perang, nanging sadurunge perang - iku cukup bisa.

                    Ing basa Jerman, sanajan ing Wikipedia, kisaran kasebut beda banget karo "ing basa Rusia", lan yen sampeyan nggoleki 400 menit liyane, ana pirang-pirang tabel kanthi petungan kemungkinan tekan target gumantung saka macem-macem faktor (kalebu tingkat geni). Uga nerangake ngendi 3500 meter teka saka, lan kok jarak iki dianggep standar kanggo diperlokaké. Nanging mung "jarak pertempuran" kanggo easel biaya nganti XNUMX
                  2. 0
                    15 2021 Juni
                    Quote: Shurik70
                    Kutipan saka Niko
                    Apa sampeyan wis maca babagan senapan mesin INI? Babagan ngganti tong minyak ing sawetara detik, contone? Iki pancene minangka masterpiece saka sawijining jinis.

                    Ora, kita ngomong babagan kenapa tingkat geni kasebut dibutuhake.
                    Pancen, kanthi tingkat geni sing luwih murah, bakal ora kurang efektif, nanging konsumsi kartrid lan nyandhang bagean bakal kurang.
                    Nanging, aku nemokake jawaban ing Internet. Pranyata kanthi mung ngganti rana, tingkat geni bisa diatur. Tegese, pejuang dhewe mutusake ing ngendi tingkat geni sing dibutuhake. Sampeyan ora bisa ngganti ing perang, nanging sadurunge perang - iku cukup bisa.

                    Miturut cara, tingkat geni diganti tanpa ngganti rana, kanggo iki posisi moncong mung diganti.
                2. +2
                  14 2021 Juni
                  "Babagan ngganti tong minyak ing sawetara detik, contone" ///
                  ----
                  Aku njupuk paling sethithik sak menit kanggo ngganti tong minyak kanggo MAG.
                  Nalika tong minyak panas, sampeyan kudu mbusak tong minyak kasebut kanthi teliti.
                  Lan ora dibuwang ing lemah, nanging dilebokake ing casing khusus.
                  Banjur sampeyan kudu nglebokake tong minyak anyar. Lan kabeh iki - reclining.

                  Nanging Wehrmacht melu grup gun mesin
                  saka 5 wong, ora kurang. Lan ana distribusi tanggung jawab sing cukup.
                  Liyane iku ing perang ing wilayah mbukak, kabeh klompok kahanan (geni mungsuh) kasebar ing wilayah adil.
                  Lan nalika bantuan dibutuhake kanggo ngganti tong minyak, bisa uga
                  sing ora ana wong watara.
                  MG-42 becik kanggo kothak pil nalika helpers cedhak lan ana akeh pita.
                  Ing lapangan, senapan mesin sing kurang rakus luwih disenengi.

                  Wehrmacht machine gun klompok

                  Wigati dimangerteni: ana rong bedhil mesin. Lan padha bakal murub ing siji
              3. +1
                15 2021 Juni
                Aku setuju. Tingkat geni MG-42 dituduhake kanthi beda ing macem-macem literatur. Ing manual Jerman kanggo MG-42 lan MG-34, tingkat kasebut 1200, ing literatur liyane 1200, 1350, 1500 putaran saben menit. MG-34, kanthi cara, nduweni tingkat geni 800-900 rpm, ora 600. Tong MG-42 luwih cepet panas lan sumber daya wis suda saka 6000 ewu puteran dadi 4000 ewu.
            2. -3
              14 2021 Juni
              Quote: Shurik70
              Ing dina MG-42 padha ora njupuk kilometer

              Lan ora ana geni "ngganggu" lan "barrage" saka Jerman ing jarak kasebut? Ya, mesthi kaya ngono.
              1. 0
                14 2021 Juni
                Kutipan saka Vovk
                Lan ora ana geni "ngganggu" lan "barrage" saka Jerman ing jarak kasebut?

                Iki ora ngarahake geni. Lan kene tingkat geni mung plus. Aku ngeweruhi nglakoake - ana kasempatan kanggo mencet ing kadohan kuwi
                1. 0
                  15 2021 Juni
                  Babagan jarak lan "barrage"
                  1. Komentar wis dibusak.
                  2. +1
                    15 2021 Juni
                    Luwih sithik
          2. +1
            14 2021 Juni
            Kutipan saka: voyaka uh
            Ing dekade pungkasan, pemandangan 4x sudhut amba wis dipasang ing bedhil mesin. Dadi bisa tekan 700-1000 m.
            Nanging ing dina MG-42, iki ora kedaden.

            Oh uga, ora ana pemandangan optik ing MG-42?
            "Pandeleng optik pisanan kanggo MG Lafette yaiku MG Z, dirilis watara taun 1937. Sadurunge MG Z muncul, pandelengan optik lawas saka senapan mesin MG 08 digunakake ing jumlah sing dibutuhake. Mengko, MG Z 40 lan MG Z 44 katon (mung kanggo njupuk langsung, wis tambah magnification).
            1. 0
              14 2021 Juni
              Matur nuwun, ora ngerti babagan iki.
              Lan ora tau ndeleng pemandangan optik sing dipasang
              babagan senjata mesin Jerman ing dokumenter.
              1. +1
                15 2021 Juni
                Ana informasi ing kene yen mesin iki digunakake karo MG-42.
                Yen aku salah, benerake aku.
          3. +1
            18 2021 Juni
            Pemandangan optik dipasang ing mg-34/42 nalika diperlokaké saka mesin!
    3. + 11
      14 2021 Juni
      "Vidos" S. Shumakov luwih saka sepisan "ketemu" ing YouTube ... Ora kabeh "vidos" ninggalake "rasa kepuasan sing jero"! Kadhangkala ditemokake yen Shumakov bisa menehi fakta kontroversial minangka bener ... Nanging video "babagan senapan mesin MG" cukup apik, sanajan akeh karakteristik kinerja bedhil mesin kasebut bisa beda-beda saka sing, mbok menawa, padha. luwih kerep ditemokake ing macem-macem artikel Internet! Apa sing wis suwe kita "biasane"? 1. Sing MG-34 nduweni tingkat geni teknis 800-900 rpm; 2. MG-42> ing 1000-1200 rpm ... kadhangkala, ing 1200-1300 rpm ... 3. MG-45> ing 1500 rpm ... Nanging ing taun-taun pungkasan liyane "detail" wis wiwit muncul artikel kang data bisa uga rada beda saka "biasane"! Senapan mesin saka klompok pisanan MG-34 dilengkapi karo regulator geni, gumantung saka versi (manual utawa easel) senapan mesin digunakake ... Tingkat geni sing luwih murah diwiwiti saka 600 rpm .... Beda-beda. uga "ngandika" babagan senapan mesin MG-42. ..: lan 1000-1200 v / m ... lan 1200-1300 v / m ... lan saka 1200 kanggo 1500 v / m ... (data paling anyar luwih langka lan akhir-akhir iki ...) Nanging babagan senapan mesin MG-45, mula "dadi cetha" yen tingkat geni kurang saka 1500 rpm! Dadi ... saiki kabeh wong bisa milih dhewe karakteristik kinerja sing paling disenengi! sedulur
    4. +4
      14 2021 Juni
      "Keperluan kanggo nggawe senapan mesin anyar ing Nazi Jerman muncul amarga kasunyatan sing leluhure, MG 34, tambah akeh dikritik dening militer Jerman. Lan ora mung, kanthi cara, dening wong-wong mau."
      Ngendi sampeyan entuk pendapat iki???
      Kosok baline, prajurit Wehrmacht ngipat-ipati kualitas MG-42 lan memuji MG-34.
      MG-42 minangka upaya kanggo nggawe salinan sing luwih murah saka MG-34, iki mung alesan kenapa ersatz iki muncul.
      1. +1
        14 2021 Juni
        MG-34 larang lan rentan kanggo kontaminasi ing pertempuran. Aku iku ora tanpa alesan sing tiron saka MG-42, lan dudu MG-34 ing wangun MG-3 ing 7,62x51 mm, iki diadopsi dening NATO lan isih ing layanan karo akeh negara.
        1. +3
          14 2021 Juni
          MG-3 nduweni tingkat geni 1200 puteran saben menit.
          Nanging iki uga keluwih.
          Kita ing MAG Belgia tansah nyuda tingkat geni karo regulator
          gas nganti 700.
    5. 0
      14 2021 Juni
      Senapan mesin wis dadi luwih gampang lan luwih murah. Nanging saiki nomer kaloro utawa katelu mbutuhake cart, utawa malah luwih apik, sumber kanggo nggawa pasokan akeh cartridges.
    6. +2
      14 2021 Juni
      Aku pengin maca, nanging kene maneh iklan video. Hmm.
    7. +2
      14 2021 Juni
      Uga, tong minyak ing MG bisa diganti nalika overheated, sarung tangan asbes khusus disedhiyakake supaya sampeyan bisa njupuk tong minyak panas kanggo narik metu lan ngganti menyang anyar, kita ora duwe iki .. .
      1. 0
        15 2021 Juni
        ing dp27 laras uga ganti. wasir tenan. nanging nggawa tong minyak kanggo overheat sak serangan mungsuh mbokmenawa ora solusi sing paling apik. mbokmenawa ing trenches padha nyetel tingkat geni 600 lan murub ing bledosan singkat, kajaba wektu kritis banget. lan ngganti tong minyak sak jeda utawa minangka Resor pungkasan lan iku ora muspra sing mesin gunners bisa ing pasangan ing kirim ndhuwur.
    8. +2
      15 2021 Juni
      "Hitlerssäge" kaya sing kasebut ing film kasebut lan internet Jerman ora nerjemahake minangka "bunder Hitler". Nanging nerjemahake minangka "Hitler's saw". Luwih tepate kudu karo transfer.
      Ing film, dening cara, iku uga ngandika bab saw.
      1. +1
        15 2021 Juni
        A tingkat dhuwur saka geni dibutuhake kanggo nggawe Kapadhetan dhuwur saka geni, iki piye wae menehi kompensasi kanggo sawur, lan ing umum iku bakal menarik kanggo mbandhingaké efektifitas saka MG 42 ora karo Degtyarev, nanging, ngomong, karo bedhil 45mm, kang. Jerman kayane wis rampung ing wektune, banjur nggawa pita karo kabeh regu infanteri bisa dadi kartrid siji.
        1. 0
          16 2021 Juni
          Dibandhingake. Ing kahanan pertempuran. Apa asil saka permusuhan dikenal?
    9. +2
      17 2021 Juni
      1. Ing Wehrmacht, ing unit kasebut, senapan mesin minangka "utama", kabeh ana ing saubengé, lan mulane nyetel geni ora dadi masalah. mesin gunner.
      2.Mg-34 lan Mg-42 minangka senapan mesin Wehrmacht siji. Lan padha nuduhake awake apik.
      Ing Tentara Abang, senapan mesin siji ora tau muncul, lan kaya apa kabeh perang? Ya, DP lan Maxim, iku kabeh dongeng, uga, saben jinis b. Lan tukang gun sing mulya, sanajan duwe conto piala sing apik, ora bisa nggawe apa-apa sing bermanfaat.
      3. Ana akeh perkara aneh nalika nggawe senjata ing negara kita, duwe Katyusha sing apik banget, lan mulane duwe pengalaman nggawe roket, tukang bedhil ora bisa nyalin sistem anti-tank sing dicekel Jerman. Dadi prajurit perang nglawan tank nganggo granat tangan lan PTR (Fritz uga duwe sing terakhir). Kaya komunikasi ing penerbangan lan pasukan tank, masalah nganti 43 taun!
    10. 0
      19 2021 Juni
      K; kritik banget babagan tingkat geni. Yen kabeh salah, banjur kenapa dheweke isih ing layanan? Lan ing pirang-pirang negara lan ing ngendi kanca-kanca kita nalika Perang Dunia II?
      1. 0
        21 2021 Juni
        Sajrone Perang Donya II, kanggo nyuda Mg-42, kadhangkala perlu nggunakake patang puluh lima, nanging iki perlu kanggo muter menyang posisi, kang ora tugas gampang, nalika ing tandhing. kahanan sing durung mesthi sing bakal luwih begja, lan malah ora kaya meriam, senapan mesin gampang bisa ngganti posisi, lan yen, ngomong, fighter ing taun sing ana ing tangan saka RPK-74, kang wis kasempatan kanggo. nyuda Mg-42 kanthi mung siji sungu amarga kapadhetan geni sing dhuwur,
        1. 0
          21 2021 Juni
          Mbandhingake AK karo tong minyak dawa karo MG 42 iku, ing mratelakake panemume, sethitik optimistis lan ora banget bener, lan ngganti tong minyak iku mung sawetara trifles yen sampeyan duwe cadangan lan sarung tangan khusus.
          1. 0
            21 2021 Juni
            MG-42 bisa nggawe Kapadhetan geni tartamtu ing wilayah tartamtu amarga tingkat dhuwur saka geni lan feed sabuk, lan RPK-74 bisa nggawe Kapadhetan dhuwur saka geni ing area saka target titik, lan yen ana MG ing titik iki, banjur ana nyata kasempatan kanggo nyuda
            1. 0
              21 2021 Juni
              Ana tansah kasempatan, nanging kategori bobot lan Kapadhetan geni beda banget. Aku ngormati pendapat sampeyan, nanging aku bakal ngidini aku mapan.
              1. +1
                22 2021 Juni
                Kapadhetan geni ditemtokake dening jumlah hit saben unit area saben unit wektu, contone, penembak jitu ing sawetara kadohan tekan target pisanan, lan bedhil mesin ing kadohan iki mung sawise loro kanggo telung rolas, kang tegese bedhil kasebut dadi "padhet", nanging iki ora ateges, dheweke luwih apik utawa luwih elek,
                1. 0
                  22 2021 Juni
                  Aku ora bakal mbantah iki. Aku malah ngira sing duwe printah apik saka RPK, sampeyan bisa saingan karo MG 42. Nanging iki sampel Luwih beda Nanging RPK 74 marang MG 3 - iki wis katon rada beda, sanajan prabédan luwih gedhe ing generasi.
                  1. 0
                    22 2021 Juni
                    Kutipan saka Luty
                    Aku malah ngira yen duwe komando RPK sing apik, sampeyan bisa saingan karo MG 42

                    Iki salah siji saka alasan kanggo nggawe, lan ing umum iku ndadekake pangertèn kanggo terus digunakake ing arah manual "dhuwur Kapadhetan machine gun", chambered kanggo 5.45x39, nyoba versi short-stroke lan versi blowback.
                    1. 0
                      22 2021 Juni
                      Utawa mungkin reanimate RPD ing 7.62x39? Soko kanggo ora pracaya sing saiki bisa nggawe soko revolusioner)))))
                      1. 0
                        22 2021 Juni
                        7.62x39 - Tambah ing daya, minangka asil, Tambah ing sawur, lan tugas kudu ditanggulangi amarga Kapadhetan geni, kang bisa lan kudu digayuh amarga kartrij pulsa kurang, ing babagan iki, 5.45x39. duwe kesempatan luwih akeh tinimbang liyane.
                        1. 0
                          22 2021 Juni
                          Secara teoritis, kabeh kaya ngono. Nanging ing urip, PKK diganti dening Pecheneg, paling ing MP
                        2. 0
                          24 2021 Juni
                          Yen kita nampa minangka diwenehi sing kartrij punika utami lan senjata punika secondary, cartridge punika pucuk kang kabeh macet, lan 5.45x39 iku ana, ana lan siji kudu mikir, iku ora bakal pungkasan.
                          ,
                        3. +1
                          24 2021 Juni
                          Apa banjur "mitra sing dikasihi" pengin nambah kaliber kartrid serbu infanteri? Nanging ora bisa digunakake karo kita. Ora ana liya. Dadi mung 7.62x39 sing bakal disimpen.
                        4. 0
                          25 2021 Juni
                          Apa amarga dheweke bodho utawa pengin nggawe kita bodho supaya bisa dipimpin .... tembung "katrij serangan" iku bodho, tegese kudu ana liyane, sing jelas "ora nyerang" , kayata "defensif"
                        5. 0
                          25 2021 Juni
                          Aku ora setuju karo sampeyan yen iki omong kosong. Nanging, iki kemungkinan liyane. (Kita ora duwe "dana" lan kita isih urip karo 7.62x51 Kanthi kartrid sing wis ketinggalan jaman sawise Perang Dunia II). .
                        6. 0
                          25 2021 Juni
                          Kutipan saka Luty
                          ).Bodhone arep menyang 5.45.

                          5.45 ora bisa diarani bodho, lan banjur, contone, ing mburu wiwit jaman bedhil flintlock, nelayan tansah ngormati kaliber cilik, lan ing Kaukasus padha ngormati checkers cahya nganti 450g, lan ing instruksi panahan kuna padha banget dianjurake supaya ora kanggo. nguber gandhewo nyenyet, nalika mbantah, sing luwih apik kanggo mencet target saka wong ringkih tinimbang ora kanggo mencet saka kuwat, lan iki bener. anggere kartrij impuls kurang duwe kemungkinan hit sing luwih dhuwur ing mode otomatis, bakal luwih apik tinimbang sing luwih kuat.,
                        7. 0
                          25 2021 Juni
                          Aku lan sampeyan duwe sawetara sudut pandang sing beda. Kanggo kula, geni otomatis bisa salah siji ing target klompok utawa nalika sampeyan kudu break kontak lan tresna (nyisihaken) kanggo mungsuh iki, sing, ing kasus ngédap .. Lan iki dhuwit mudhun saluran. (peluru))))
                        8. +1
                          25 2021 Juni
                          Mesthi, geni otomatis bisa kanggo macem-macem tujuan, nanging alesan utama kanggo nggunakake iku kanggo nambah kamungkinan kanggo mencet target titik, ngandika pamburu ora bisa mencet target cilik lan shoots dijupuk ing siji bebek, lan gunner anti-pesawat. ora bisa nabrak pesawat kanthi siji tembakan lan tembak saka bledosan shilka saka papat barel bebarengan, siji pesawat saben, y, lan nggawe Kapadhetan geni dhuwur ing kothak minangka tugas sing ora biasa kanggo senjata tangan.
                        9. 0
                          26 2021 Juni
                          Kurang akurasi dikompensasi kanthi kapadhetan, mula bisa kedadeyan +. Nanging iki dudu caraku.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"