Negara Baltik miwiti pertimbangan ing KTT NATO babagan masalah nyebarake sistem pertahanan udara Amerika ing wilayahe.

51

Dina iki, KTT NATO diwiwiti ing Brussels - sing pisanan ing wektu sing suwe banget kanthi format adhep-adhepan. Rapat sadurunge ditindakake kanthi online amarga pandemi.

Jangkoan masalah sing direncanakake bakal dibahas ing ibukutha Belgia wis digarisake. Salah sawijining topik utama ana gandhengane karo "pembangunan" aliansi. Ing agenda puncak, topik iki ditetepake kaya ing ngisor iki: modernisasi lan pangembangan aliansi kanthi nambah tingkat keamanan lan nambah kemampuan kanggo nanggapi tantangan modern.



"Tantangan" utama kanggo NATO yaiku Rusia. Kaping pisanan, ing puncak aliansi, dheweke bakal nggawe keputusan kanggo ngilangi Rusia saka dhaptar "mitra konstruktif". Kapindho, dheweke bakal ngrembug babagan latihan militer Rusia Zapad-2021. Dheweke bakal ditindakake kanthi interaksi Angkatan Bersenjata Rusia lan Belarus.

Fungsionaris NATO nyathet yen "perhatian khusus kudu dibayar kanggo nyiapake Rusia kanggo manuver militer skala gedhe" West-2021 ". Disebutake yen latihan militer skala gedhe iki "ngancam negara-negara ing ruang pasca-Soviet, sing wis dadi anggota NATO utawa arep dadi anggota aliansi." Kajaba iku, dicathet yen "ing sawetara negara pasca-Soviet, persiapan Angkatan Bersenjata Rusia kanggo latihan militer ing tapel wates kulon nyebabake ketegangan serius."

Khususé, Menteri Pertahanan Estonia Kalle Laanet ngomong babagan "ketegangan serius". Miturut dheweke, perlu kanggo nggayuh persetujuan ing puncak kanggo nyedhiyakake kerangka strategis kanggo ngemot ancaman sing muncul.

Negara-negara Baltik wis nggawe proposal kanggo nggedhekake kapabilitas polisi udara NATO. Iku bab pertempuran. penerbangan macem-macem negara NATO sing patroli wilayah udara Estonia, Latvia lan Lithuania ing basis rotasi.

Inisiatif uga ditindakake kanggo nyebarake sistem pertahanan udara berbasis darat ing negara Baltik, kalebu sistem rudal anti-pesawat Amerika. Ing ibukutha Baltik, dheweke percaya yen pangembangan sistem pertahanan udara ing wilayah kasebut bakal nyuda "tingkat ancaman sing asale saka Rusia." Masalah iki, miturut panguwasa negara-negara Baltik, kudu dadi salah sawijining masalah utama sajrone KTT NATO.
  • Facebook/NATO
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

51 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    14 2021 Juni
    Ayo padha nampa apa wae sing dikarepake.
    1. -6
      14 2021 Juni
      Kutipan saka: tralflot1832
      Ya, ayo padha njupuk apa sing dikarepake.

      Pamrentah Rusia ora setuju ing kene. Aku ngarepake akeh pernyataan saka Kementerian Luar Negeri yen rudal balistik bisa dimuat ing wadhah kanggo misil anti-pesawat, lan kanthi ngitung wektu penerbangan.
      1. +2
        14 2021 Juni
        [kutipan] [/ kutipan] Aku salah paham: apa layangan sing ana ing udhara wis rampung? Supaya sampeyan bisa ngalih menyang slingshots - murah lan nyenengake!
        1. -2
          14 2021 Juni
          Estonia bakal ngganti slingshots nganggo pita perekat, jaring lan asu mbuwang minangka sistem pertahanan udara))
          1. 0
            14 2021 Juni
            Kene sawetara wilayah reged. Mula dheweke kepengin kari karo sing duwe yen wis siyap dadi target "favorit".
            1. -1
              14 2021 Juni
              Politisi lokal dilayani, sing bocah-bocah lan kulawargane bisa uga wis panas weteng ing papan sing aman kaya Florida)
              1. +1
                14 2021 Juni
                Sapa Stoltenberg, Michel, Sassoli, Ursula von der Leyen, Borrell, pimpinan lan kepala negara Eropa, partai, mayoritas panyiapan Eropa lan kepala media Eropa sing berpengaruh? Nominal - politisi Eropa lan Eropa, tokoh sing kudune ngurus pembangunan lan kamakmuran Eropah lan Eropah. Lan sapa sejatine? Lan nyatane, kabeh iku agen asing Amerika sing ningkatake kapentingan Amerika ing Eropa lan nampa suap saka Amerika kanggo iki. laku Amérika umum. Sawise kabeh, luwih murah kanggo wong Amerika kanggo tuku sawetara wong sing duwe pengaruh korup kanthi giblets tinimbang mbuwang dhuwit akeh kanggo ngganti urip negara lan kawicaksanane (iki minangka alasan kanggo kabijakan Rusia "ora kasil" nglawan kurang ajar Amerika tuku politisi donya sing korup). Malah kabeh kudeta ing Ukraina, miturut Vicki Nuland, biaya banget: mung $ 5 milyar. Lan saiki agen manca Ukrainia ing Amerika ngatur karo handouts luwih cilik, lan negara "demokratis" "merdika" mlengkung ...

                Lan sapa panguwasa Baltik? Apa dheweke patriot negarane, peduli karo wargane? Mesthi ora. Dheweke minangka abdi Amerika sing korup - komprador sing promosi kapentingan Amerika ing negarane. Apa Baltik butuh sistem pertahanan udara berbasis darat, kalebu sistem rudal anti-pesawat Amerika, apa iki bakal nyuda "tingkat ancaman sing asale saka Rusia" lan bakal nambah keamanan warga Baltik? Ora, mesthi, panyebaran rudal Amerika mung bakal nggawe negara-negara kasebut minangka target utama kanggo rudal kontra Rusia lan ora mung bakal nambah keamanan urip warga Baltik, nanging uga bakal luwih mbebayani.
              2. 0
                15 2021 Juni
                Apa iki chtoli? https://www.yaplakal.com/forum1/topic802411.html
        2. +3
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: aleks neym_2
          Aku salah paham: apa layangan udhara wis rampung? Supaya sampeyan bisa ngalih menyang slingshots - murah lan nyenengake!

          Dheweke pengin dadi target lan s.d.o.h.n.o.t pisanan wong bodho
          1. +1
            14 2021 Juni
            Sabanjure, dheweke bakal njerit babagan pendhudhukan negara-negara NATO lan njaluk ganti rugi.
            Inggih, punika trep banget!
            Iki yen target ora bisa ditindakake sadurunge. nglirik
      2. +3
        14 2021 Juni
        Lan peluncur Petriot pancen kompatibel karo Tomogavks. Yen ana sing cocog, entuk rudal jarak menengah ing wilayah Eropa Rusia lan kita ora bakal lali Chukotka. Militer ngelingi wilayah Gorbachev, ora bakal ana sing kaping pindho kaya iki !
      3. +1
        14 2021 Juni
        kita ngenteni akeh statement saka Kementerian Luar Negeri


        Katon topik bakal diganti rauh, perang gas anyar karo Ukraina wis ngrancang.
        Perusahaan Ukrainia Naftogaz pengin Gazprom entuk akses menyang transit gas saka Asia Tengah liwat sistem transportasi gas Ukraina.... perusahaan wis nyiapake panjalukan resmi kanggo ijin transit gas liwat pipa Gazprom. "Yen dheweke [Gazprom] nolak, langkah sabanjure bakal dadi keluhan menyang Komisi Eropa lan pengadilan," tambah Vitrenko.
        1. +2
          14 2021 Juni
          Kanthi sukses sing padha, supaya helium 3 ditambang saka rembulan. Pipa Ukrainia bakal nyebabake karusakan sing ora bisa didandani kanggo desman Rusia, gratis! ngguyu
          1. -1
            14 2021 Juni
            Kita ngomong babagan akses menyang pipa Rusia, dudu menyang Ukrainia.
        2. +2
          14 2021 Juni
          Avior, dheweke wis pengin nempel ing SP-2! ngguyu
          1. 0
            14 2021 Juni
            Aku ora ngerti sing ngumpul ana kanggo SP2, iku sawetara jenis kabodhoan sing teka kanggo sirah wong, nanging bab
            ditambahake Vitrenko.

            luwih serius ing mratelakake panemume. Ing kasus apa wae, dheweke duwe pengalaman ing perkara iki.
            Dadi, kira-kira bakal ana sing ngisi isi VO, yen ora, akhir-akhir iki akeh artikel sing adoh banget :)))
            1. 0
              14 2021 Juni
              Kutipan saka Avior
              Aku ora ngerti sing ngumpul ana kanggo SP2, iku sawetara jenis kabodhoan sing teka kanggo sirah wong,

              Ing Ukraina, padha ngajokaken kanggo mindhah bagéan saka saham Nord Stream 2 kanggo Kyiv
              Ukraina bakal bisa ngimbangi kerugian kasebut sawise diluncurake Nord Stream 2 yen bagean saka saham perusahaan operator ditransfer menyang Kyiv.
              1. -1
                14 2021 Juni
                Ya matur nuwun, aku wis maca. sawetara ilmuwan politik tak munggah pangkat
    2. +1
      14 2021 Juni
      Rusia durung nampa matur nuwun saka republik Baltik, amarga sing dibutuhake paling ora kanggo wong lan paling ora ing sawetara "kualitas", durung nampa ..
  2. +1
    14 2021 Juni
    Padha duwe kabeh negara, ukuran siji basa.
    1. +1
      14 2021 Juni
      Kutipan: Andrey Nikolaevich
      Padha duwe kabeh negara, ukuran siji basa.

      Lan dheweke wis lungguh ing barbecue, lan sawise iku, bakal kaya ing pawon open-hearth.
    2. 0
      14 2021 Juni
      Kutipan: Andrey Nikolaevich
      Padha duwe kabeh negara, ukuran siji basa.

      Dadi telu bebarengan kanggo siji cilik bakal nindakake. "Siji roket bisa nutupi kabeh telu")))
  3. sot
    +5
    14 2021 Juni
    Kabeh wektu, kepinginan negara-negara Baltik dadi pug pancen nggumunake, kaya asu psikotik sing barking ing mobil sing liwat (lenga, gas, latihan))))

    Carane padha dhewe soko ora bisu?
    1. +6
      14 2021 Juni
      Kutipan saka sot
      Kabeh wektu, kepinginan negara-negara Baltik dadi pug pancen nggumunake, kaya asu psikotik sing barking ing mobil sing liwat (lenga, gas, latihan))))

      Carane padha dhewe soko ora bisu?

      Dheweke, Balts, wis disiapake kanggo peran kasebut.
      Luwih akeh ketegangan antarane Rusia lan negara-negara pasca-Soviet, luwih apik kanggo Anglo-Saxon.
      Aku ora ngerti kepiye, nanging AS lan Inggris, minangka pimpinan NATO, mung bakal kena pengaruh ancaman militer marang negarane.
      1. +4
        14 2021 Juni
        Quote: cetha
        Balts wis nyiapake peran kasebut.

        hi nanging freeloaders pengin muter peran saka garwane sing ditresnani: padha ora nandur modal ing angkatan udara - lan Nata patroli ing wilayah udara: amarga Nata perlu, kang padha ora bakal ngerti. Apa sing sampeyan butuhake dhewe - dheweke bakal meksa sampeyan mbayar kanthi pretext sing bisa dipercaya: penyatuan, standarisasi ... pertahanan udara, maca paling ora patriot, seret - negara Baltik lan kanthi / tanpa pertahanan udara - wedhus kanggo disembelih karo nggodhok lokal.
        1. +4
          14 2021 Juni
          Kutipan saka Pete Mitchell
          Negara Baltik lan kanthi / tanpa pertahanan udara - wedhus kanggo disembelih ing kipish lokal.

          hi
          Saben uwong ngerti yen kanggo NATO, kanthi kipish, Balts mung muter peran minangka weker sing banter, nanging cendhak.
          1. +3
            14 2021 Juni
            Quote: cetha
            Saben uwong ngerti yen kanggo NATO, kanthi kipish, Balts mung muter peran minangka weker sing banter, nanging cendhak.

            uh ayu tresna wong-wong sing ing Baltik aktif melambaikan tangan ing Nate / Amers - dheweke ora ngerti iki: dheweke pengin nongkrong karo bocah lanang sing gedhe.
            1. +4
              14 2021 Juni
              Kutipan saka Pete Mitchell
              Quote: cetha
              Saben uwong ngerti yen kanggo NATO, kanthi kipish, Balts mung muter peran minangka weker sing banter, nanging cendhak.

              uh ayu tresna wong-wong sing ing Baltik aktif melambaikan tangan ing Nate / Amers - dheweke ora ngerti iki: dheweke pengin nongkrong karo bocah lanang sing gedhe.

              nglirik lanang ing seragam, cepet utawa mengko, menyang kulawargané lan nomer telpon saka cah wadon party diblokir.
              1. +2
                14 2021 Juni
                Quote: cetha
                menyang kulawargane lan nomer telpon bocah-bocah wadon pesta diblokir.

                Dadi dheweke nyoba ngelingake awake dhewe ing kabeh cara sing bisa ditindakake.
                1. +4
                  14 2021 Juni
                  Kutipan saka Pete Mitchell
                  Quote: cetha
                  menyang kulawargane lan nomer telpon bocah-bocah wadon pesta diblokir.

                  Dadi dheweke nyoba ngelingake awake dhewe ing kabeh cara sing bisa ditindakake.

                  Lan, wong sing wis nikah kudu mikir babagan carane rapat-rapat karo bocah-bocah wadon pesta rampung. lol
                  1. +2
                    14 2021 Juni
                    Quote: cetha
                    wong nikah kudu mikir karo sirah carane iki rapat-rapat karo bocah-bocah wadon party mungkasi.

                    Senora, turahan asuhan sing ditampa saka wong tuwa lan ing sekolah menengah ora ngidini sampeyan ngrembug babagan apa sing dipikirake. aran
                    1. +3
                      14 2021 Juni
                      Kutipan saka Pete Mitchell
                      Quote: cetha
                      wong nikah kudu mikir karo sirah carane iki rapat-rapat karo bocah-bocah wadon party mungkasi.

                      Senora, turahan asuhan sing ditampa saka wong tuwa lan ing sekolah menengah ora ngidini sampeyan ngrembug babagan apa sing dipikirake. aran

                      Sampeyan pancen prajurit! tresna
                      1. +1
                        14 2021 Juni
                        Kajaba iku, aku ngormati VUZ, lan kita komunitas cilik - ora bakal bisa tresna Sayange aku ora dadi kolonel, kaya ing lagu lol nanging mundur saka jabatan kolonel recourse
    2. +2
      14 2021 Juni
      Iku mung kompleks inferioritas lawas. Negara-negara cilik duwe getih.
      1. 0
        14 2021 Juni
        Kutipan: Andrey Nikolaevich
        Iku mung kompleks inferioritas lawas. Negara-negara cilik duwe getih.

        Yen sampeyan ndeleng standar urip ing Belgia, Walanda utawa Denmark, sampeyan langsung ngerti kepiye nandhang sangsara.
        1. +1
          14 2021 Juni
          Aku weruh sampeyan uga saka negara cilik. ))) Pikirane padha.
          1. 0
            14 2021 Juni
            Kutipan: Andrey Nikolaevich
            Aku weruh sampeyan uga saka negara cilik. ))) Pikirane padha.

            Persis.
        2. 0
          14 2021 Juni
          Lan kepiye aku nandhang sangsara ing pesisir lor Segara Ireng, ora ana tembung kanggo tuku plot saka aku, regane kaya apartemen sing apik ing Yerusalem? Dhuwit langsung, ora ana hipotek. Tarik!
          1. 0
            14 2021 Juni
            Aku menehi saran kanggo ndeleng prices ing Tel Aviv lan Yerusalem.
            Sampeyan bakal unpleasantly kaget dening rega.
            Lan ya. Iku ndadekake pangertèn kanggo njupuk tanpa hipotek, yen persentasi murah.
            1. 0
              14 2021 Juni
              Ora banget $ 200 ing Yerusalem, apa luwih murah ing waktu Arab? ngguyu
              1. 0
                14 2021 Juni
                Deleng ing prices. Kok ngira.
                200k cukup kanggo 10 sq. meter tanpa papan parkir.
                1. 0
                  14 2021 Juni
                  Lha ya setaun kepungkur luwih murah, investasi dhuwit sing mumpuni, amarga wong Palestina pengin nggawe pipa banyu apa wae sing jarake 300 km, ayo latihan! ombenan
                  1. -1
                    14 2021 Juni
                    Nyatane, rega ing Tel Aviv, ora kanggo sebutno Yerusalem, kanggo Apartemen wis dawa wis "langit-dhuwur" kanggo residents saka negara CIS. Nalika aku nimbang apartemen kanggo investasi ing Tel Aviv (lan sing 4 taun kepungkur), malah banjur rega kanggo apartemen normal 60m2 saka $600 lan liyane. Yen kita ngomong babagan bangunan anyar, regane 000-800m.
                    Yerusalem ora katon (banjur), nanging aku yakin yen regane ora kurang saka Tel Aviv, paling ora. Lan sabisa-bisa liyane;)

                    Ing tangan liyane, iku ora bisa digunakake. Gaji sing apik saka spesialis lan utangan sing murah ndadekake bisa tuku real estate kanthi kredit sajrone 20-30 taun.
                    1. 0
                      14 2021 Juni
                      Nanging apa sing diarani wong Yahudi saka bank, sampeyan njupuk dhuwit kanggo sawetara wektu, nanging sampeyan menehi dhuwit ing salawas-lawase.
        3. +3
          14 2021 Juni
          Quote: Aron Zaavi
          Kutipan: Andrey Nikolaevich
          Iku mung kompleks inferioritas lawas. Negara-negara cilik duwe getih.

          Yen sampeyan ndeleng standar urip ing Belgia, Walanda utawa Denmark, sampeyan langsung ngerti kepiye nandhang sangsara.

          Aronchik hi Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan ana ing Israel, turu karo luwe nangis
  4. +2
    14 2021 Juni
    utawa Mungkin ing Kuba utawa ngendi Federasi Rusia bakal sijine sistem pro? digunakake iki wis lam lengkap Federasi Rusia rampung diubengi lan Cut mati saka tumindak!
    1. +2
      14 2021 Juni
      Kutipan saka opuonmed
      digunakake iki wis lam lengkap Federasi Rusia rampung diubengi lan Cut mati saka tumindak!

      Poseidon kita ora bisa ngilangi jarak antar benua ora
  5. 0
    14 2021 Juni
    Puncak kasebut durung diwiwiti, lan Balts wis nganggo tangane - menehi kita (pertahanan udara, sawetara batalion tambahan, tank lan pesawat karo kru sampeyan). Taktik wis kabukten. Sadulur sing nangis lan mlarat kanthi mripat ireng tansah melas.
  6. 0
    14 2021 Juni
    Liyane potensial mati muncul. Tuan-tuan Balts, antri ... sampeyan isih duwe wektu ...
  7. -1
    14 2021 Juni
    Negara-negara Baltik wis nggawe proposal kanggo nggedhekake kapabilitas polisi udara NATO. Kita ngomong babagan penerbangan tempur saka macem-macem negara NATO

    Gorbach Yudas, pracaya marang tembung Anglo-Saxon babagan ora ngembangake NATO ing sisih wétan!
    Bajingan nyerahake kabeh lan kurang ajar ngrusak kekuwatan gedhe, mbuwang menyang pembongkaran getih lan rampokan ..
    Suwe-suwe kita bakal waras lan nyemprotake awu ing sirah kita.. Piwulang sing apik diwulangake kanggo kita kabeh. prajurit
  8. 0
    14 2021 Juni
    Lan apa sing bakal digayuh Baltik ing pungkasan? Target potensial kanggo rudal Rusia bakal katon ing wilayahe.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"