'Ancaman Radiasi Cedhak': Operator Prancis Ngandika 'Kahanan Susah' ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Taishan Paling Anyar ing China

52

Media Amerika nerbitake materi sing nglaporake "kahanan sing angel" ing salah sawijining pembangkit listrik tenaga nuklir China. Laporan kasebut, kanthi nyebutake perusahaan operasi Prancis, ujar babagan "ancaman radiasi sing cedhak." Perusahaan Prancis iki melu mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir Taishan ing provinsi Guangdong.

CNN nglaporake manawa ahli Amerika "ngentekake minggu kepungkur kanggo ngevaluasi laporan Framatome sing bubar muncul."

Dokumen kasebut nuduh pihak China nglanggar standar operasi NPP Taishan.

Saka materi:

Panguwasa keamanan China nambahake watesan tambahan babagan tingkat radiasi latar mburi sing ora dikarepake ing Stasiun Taishan dhewe, uga ing njaba perimeter. Dheweke nindakake iki supaya ora mandhegake operasi pembangkit listrik tenaga nuklir. Iki nyebabake keprihatinan serius. Kahanan ing pembangkit listrik tenaga nuklir mula kompleks.

Kasunyatan ing ngisor iki narik kawigaten: perusahaan Prancis Framatome kanthi sepihak nyuwun marang pamrentah AS supaya bisa mangaruhi keputusan China babagan penilaian risiko ing pembangkit listrik tenaga nuklir.

Ing wayahe, kaya sing kacathet ing perusahaan, ana bocor lan paningkatan radiasi latar mburi. Nanging sisih Cina, tinimbang ngrampungake masalah kasebut, mundhakake tingkat radiasi latar mburi maksimal sing diidini, terus ngoperasikake pembangkit listrik tenaga nuklir ing mode biasa.

Masalah iki dilaporake ditangani dening perwakilan Dewan Keamanan Nasional AS. Rapat dianakake nalika direktur program kontrol senjata, Mallory Stewart, njupuk lantai.
Dikawruhi manawa pamrentahan Biden ngrembug pratelan operator Prancis pabrik tenaga nuklir China karo wakil pamrentah Prancis.

Kanggo referensi: Taishan NPP minangka salah sawijining stasiun paling anyar ing China. Taishan NPP nduweni rong unit daya kanthi reaktor PWR. Kapasitas saben 1750 MW. Unit daya ditugasake ing 2018 lan 2019, masing-masing.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    52 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -15
      14 2021 Juni
      Nah, paling ora virus, ora bakal nyebar ing bal.
      1. + 17
        14 2021 Juni
        Apa para wali mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, menehi komisi marang wong Tionghoa, lan saiki padha bengok-bengok ing saindenging jagad babagan operasi sing ora apik? Ing endi pengawasan penulis? Utawa carane mulang lan eksploitasi? Apa dheweke wedi karo Chernobyl utawa Fukushima anyar?
        1. -6
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: oleg-gr
          Apa para wali mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, menehi komisi marang wong Tionghoa, lan saiki padha bengok-bengok ing saindenging jagad babagan operasi sing ora apik?

          Lan apa, wong Tionghoa minangka operator sing cerdas?
          Ing endi pengawasan penulis?

          Lan apa iku - mung dadi prentah utawa, sawise kabeh, ing request?
          1. + 13
            14 2021 Juni
            Saiki, Prancis ora bakal weruh kontrak anyar kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir
            Iku bener. Sawise Chernobyl, pembangkit listrik tenaga nuklir Rusia sing dibangun kanthi gampang
            Dadi sampeyan kudu njaluk bantuan saka Rusia ing construction
            1. -1
              17 2021 Juni
              Quote: Shurik70
              Saiki, Prancis ora bakal weruh kontrak anyar kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir
              Iku bener. Sawise Chernobyl, pembangkit listrik tenaga nuklir Rusia sing dibangun kanthi gampang
              Dadi sampeyan kudu njaluk bantuan saka Rusia ing construction

              Saliyane pangayoman saka wong bodho, kudu ana peralatan sing berkualitas tinggi lan tundhuk karo teknologi konstruksi, contone, beton khusus lan ora mung kaya.
        2. -4
          14 2021 Juni
          Kutipan saka: oleg-gr
          ХApa Prancis mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, nyerahake marang wong Tionghoa, lan saiki padha njerit ing saindenging jagad babagan operasi sing ora apik?

          Bodho, sampeyan bisa break neraka. Utawa, apa sing padha, teknik ing tangane wong galak yaiku potongan wesi.
          Kutipan saka: oleg-gr
          Ing endi pengawasan penulis?
          Utawa bisa uga wong Tionghoa ngencengi sawetara sekrup penyesuaian ing kana kanggo nambah asil plutonium, lan kanthi ФWong Prancis ora setuju babagan iki.
          1. +2
            15 2021 Juni
            Quote: Nagant
            Kutipan saka: oleg-gr
            ХApa Prancis mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, nyerahake marang wong Tionghoa, lan saiki padha njerit ing saindenging jagad babagan operasi sing ora apik?

            Bodho, sampeyan bisa break neraka. Utawa, apa sing padha, teknik ing tangane wong galak yaiku potongan wesi.
            Kutipan saka: oleg-gr
            Ing endi pengawasan penulis?
            Utawa bisa uga wong Tionghoa ngencengi sawetara sekrup penyesuaian ing kana kanggo nambah asil plutonium, lan kanthi ФWong Prancis ora setuju babagan iki.

            Utawa mbok menawa ora. Apa gunane nganggep lan nyalahke yen sampeyan ora ngerti sing bener?
      2. + 11
        14 2021 Juni
        Dheweke bakal mbanting minangka "ancaman liyane saka China", ndhelikake bengkok utawa provokasi sing disengaja ing sisih Prancis) ing kasus apa wae, pendekatan multi-vektor China ing babagan iki bakal dikurangi ing pilihan kontraktor))
        1. +2
          14 2021 Juni
          Quote: Anchor
          Dheweke bakal mbanting minangka "ancaman liyane saka China", ndhelikake bengkok utawa provokasi sing disengaja ing sisih Prancis) ing kasus apa wae, pendekatan multi-vektor China ing babagan iki bakal dikurangi ing pilihan kontraktor))

          Howling bakal mundhakaken iku manawa sampeyan ditandhani .. muspra Cina hubungi Prancis.
      3. 0
        14 2021 Juni
        Quote: Nagant
        Nah, paling ora virus, ora bakal nyebar ing bal.

        Pembangkit listrik tenaga nuklir ing sisih kidul China dudu kita, nanging Vietnam bakal nandhang sangsara ...
      4. 0
        16 2021 Juni
        Nonton carane mambu. Sampeyan uga bisa nutupi kabeh bal. Nanging Timur Jauh cukup kanggo kita. Contone, Jepang lan Mongolia bisa dadi ora bisa dienggoni. Apa sethithik utawa akeh?
    2. +8
      14 2021 Juni
      Kasunyatan manawa pamblokiran ora narik safety radiasi yaiku wong Tionghoa sing kudu disalahake, lan dudu Prancis?
      1. +3
        14 2021 Juni
        Iki minangka reaktor EPR-1750 Prancis saka Areva kanthi diterbitake menyang jaringan 1650-1670 - sing paling kuat ing donya saiki, kasedhiya kanggo konstruksi.
        1. +3
          14 2021 Juni
          Perusahaan Prancis iki melu mbangun pabrik tenaga nuklir Taishan
          Kene sampeyan lunga! Lan sing bakal panginten!
        2. +6
          14 2021 Juni
          Kutipan saka donavi49
          Iki minangka reaktor EPR-1750 Prancis saka Areva kanthi diterbitake menyang jaringan 1650-1670 - sing paling kuat ing donya saiki, kasedhiya kanggo konstruksi.

          Aku ora mbantah. Nanging pitakonane kepiye carane nggawe perusahaan Prancis? Apa babagan kualitas konstruksi? Utawa apa dheweke nganggep yen dheweke ngapusi, lan saiki dheweke nyoba ngilangi tanggung jawab saka awake dhewe?
          1. +8
            14 2021 Juni
            Quote: Egoza
            lan saiki padha nyoba kanggo absolve piyambak saka tanggung jawab ing advance?
            Ya, utawa dheweke ora mung siji-sijine, kaya kabeh kekuwatane ...
            Perusahaan Prancis Framatome kanthi sepihak njaluk pamrentah AS kanggo pengaruhe keputusan China babagan penilaian risiko ing pembangkit listrik tenaga nuklir.
            Kita mutusake manawa ora akeh wong sing bakal mlayu menyang Amerika, sing ana ing kahanan iki kepenak, amarga dheweke lair ing kana. :))
            Lan kenapa China ora mbuwang Prancis? Iku misale jek sing ora ana wong bodho ana ...., piye wae iku ora cetha banget, nang endi wae carane sensasi presented lan iku kabeh, ing liyane rinci, digunakake iku ora cetha akeh. Kenapa USA? Ana IAEA ... Mungkin iki pesenan saka Amerika Serikat, golek alesan kanggo mbukak menyang China.
            1. +4
              14 2021 Juni
              Kutipan: NIKNN
              Mungkin iki pesenan US, golek alesan kanggo mbukak menyang China

              Utawa mung nindakake perkara sing ora becik sing ana hubungane karo mengeti PKC. Sayange kabar kasebut teka ing wektu sing tepat.
          2. 0
            14 2021 Juni
            Quote: Egoza
            Nanging pitakonane kepiye carane nggawe perusahaan Prancis?

            Kabeh pelanggan liyane ora mili, nanging aliran Cina. Lan kenapa?
          3. + 11
            14 2021 Juni
            Nanging pitakonane kepiye carane nggawe perusahaan Prancis?

            Lan Prancis dibangun njijiki. Istilah ing sisih tengen rong utawa telung taun, ngluwihi perkiraan kaping telu (yen aku ora salah), nyatane wong Tionghoa "rampung" peralatan dhewe. Lan, kanthi cara, "Areva" ora ana maneh. Sawise bangkrut lan reorganisasi kanthi bantuan dana umum, kantor iki diarani Arano ....
            Nanging, kanggo aku, ora ana kapercayan ing prinsip Prancis. Dheweke isih ora bisa ngrampungake pembangkit listrik tenaga nuklir Flammanville. Lagu kasebut padha: tenggat wektu ing sisih tengen, perkiraan saya tambah akeh.
            ing pemimpin undisputed - ROSATOM. VVR1200 - kaya bedhil serbu Kalashnikov. Prasaja, cepet, dipercaya. Kanthi siklus lengkap - saka ekstraksi uranium lan pengayaan menyang pabrik bahan bakar lan pembuangan bahan bakar nuklir.
            Lan aku disiksa dening pitakonan - kenapa wong Prancis sambat menyang negara? Ana IAEA. Organisasi sing khusus banget lan dihormati.
            Dadi kaya bebek liyane kanggo "ngetok" wong Cina. Ayo ndeleng apa sing dikandhakake IAEA.
        3. +4
          14 2021 Juni
          Sing paling kuat ing donya ora ateges sing paling dipercaya ing donya. Jaman Prancis, minangka negara maju ing Eropah, dipungkasi kanthi "petualangan Gulliver Napoleon Bonaparte".
        4. Komentar wis dibusak.
        5. +2
          14 2021 Juni
          Kutipan saka donavi49
          Iki minangka reaktor EPR-1750 Prancis saka Areva kanthi diterbitake menyang jaringan 1650-1670 - sing paling kuat ing donya saiki, kasedhiya kanggo konstruksi.

          Lan sing paling padhang, ketoke.
        6. +1
          14 2021 Juni
          luwih cilik luwih apik, nanging luwih dipercaya, mungkin BN kudu dijupuk, sanajan wong Cina butuh kabeh iki kanggo nyalin.
      2. +8
        14 2021 Juni
        Ora ana masalah karo reaktor Rusia VVER-1200 ing China.
        Lan reaktor sing dituduhake ing artikel (mbok menawa aku salah) saka "desain" Prancis-Cina.
        China kerja sama karo Prancis amarga wis nransfer dokumentasi, teknologi lan lisensi.
        Rosatom ora nransfer teknologi nuklir kritis. Rusia mbangun kabeh dhewe utawa ora nindakake kabeh - sampeyan ora bakal ngenteni gambar.
        Penyebab kahanan kasebut bisa dadi "tetenger" ing piranti lunak.
        1. +3
          14 2021 Juni
          Uga carane sadean. Nanging, wong Tionghoa mbangun kabeh industri kanthi neutron cepet.

          Eksperimental dibangun. Saiki CFR-600 lagi dibangun, wis Cina, nanging adhedhasar BN-1200 paling anyar ing construction. Rencana kasebut bakal diluncurake CFR-600 sadurunge reaktor Rusia (23-24 taun), lan ing taun kaping 30 kanggo mbangun reaktor komersial pisanan, reaktor BN komersial pertama ing donya CFR-1200.

          TVEL mbangun fasilitas kapisah kanggo produksi massal rakitan bahan bakar. Ing wektu sing padha, yen BN CFR-600 lan CFR-1200 nuduhake asil, China ngrancang mbangun luwih saka 10 reaktor (Rusia 1) ing taun 40.
          1. +3
            14 2021 Juni
            CFR-600, uga dikenal minangka Xiapu Fast Reactor Demonstration Project, minangka bagean saka rencana China kanggo nggawe siklus bahan bakar nuklir tertutup ing negara kasebut.

            Pambangunan unit daya No. 1 diwiwiti ing pungkasan taun 2017. Bahan bakar kasebut bakal disedhiyakake dening Rosatom Fuel Company TVEL sesuai karo perjanjian sing ditandatangani ing taun 2019. TVEL wis mlebu kontrak karo CNLY, yaiku bagean saka China National Nuclear Corporation (CNNC).

            CNNC ngumumake yen konstruksi ing Unit 27 wis diwiwiti tanggal XNUMX Desember, nambahake manawa pengerjaan lemah ing situs kasebut wiwit persis setaun sadurunge. Wiwit kuwi, "skala karya teknik, jadwal sing ketat, kesulitan konstruksi lan kahanan ala liyane" wis diatasi kanggo nggayuh tujuan sing direncanakake, ujare laporan kasebut.

            "Kabeh pembangun bakal terus kerja keras ing Proyek Demonstrasi Reaktor Cepet kanggo ngrampungake misi bersejarah Partai [Komunis] kanggo nggayuh transformasi China dadi tenaga industri nuklir sing luwih nyumbang!" ujare perusahaan kasebut ing pratelan.

            Riset Cina lan pangembangan reaktor neutron cepet diwiwiti ing taun 1964. Reaktor neutron cepet 65 MW, China Experimental Fast Neutron Reactor (CEFR), dirancang ing taun 2003 lan dibangun ing cedhak Beijing dening OKBM Rusia. Afrikantov kanthi kerjasama OKB GIDROPRESS, NIKIET lan Institut Kurchatov. CEFR-1 tekan kritis pisanan ing Juli 2010, bisa ngasilake 20 MW lan disambungake menyang jaringan ing Juli 2011. Inti dhuwuré 45 cm lan ngandhut 150 kg plutonium (98 kg plutonium-239). Reaktivitas suhu lan reaktivitas daya saka reaktor cepet ing proyek iki negatif.

            CFR-600 Fast Breeder Demonstration Reactor (CDFR) minangka langkah sabanjure ing program China Institute of Atomic Energy (CIAE). Reaktor Xiapu-1 samesthine bakal disambungake menyang jaringan ing taun 2023. Reaktor kasebut bakal duwe daya listrik termal 1500 MW lan 600 MW, kanthi efisiensi termal 41%, nggunakake bahan bakar MOX kanthi burnup 100 GWd/t lan rong loop coolant sodium sing ngasilake uap ing suhu 480°C. Ing mangsa ngarep, bahan bakar bakal dadi metalik kanthi burnup 100-120 GW dina / ton. Rasio reproduksi kira-kira 1,1, umure kira-kira 40 taun. Desain reaktor cepet nyedhiyakake sistem mati aktif lan pasif lan mbusak sisa panas pasif.

            Lan ngendi kita ngedol?
            1. 0
              15 2021 Juni
              Ya, sampeyan nulis yen kita adol - teknologi lan proyek siap kanggo BN.
              1. +1
                15 2021 Juni
                Proyek, ya, nanging babagan teknologi? Kajaba iku, kita mbangun reaktor generasi sabanjure kanthi coolant timbal
          2. +1
            15 2021 Juni
            Mbalik ing taun 1968, USSR ngluncurake BOR-60, reaktor neutron cepet kanthi kapasitas 60 megawatt, lan wis sukses nganti saiki. Umur layanan wis ditambah nganti 2025. Reaktor BN-600 generasi sabanjure diluncurake ing wilayah Sverdlovsk ing taun 1980 lan isih digunakake. Dayane 600 megawatt, kanggo mbandhingake, CEFR eksperimental Cina (China Experimental Fast Reactor), sing diluncurake ing 2010, angka iki 45 megawatt. Reaktor neutron cepet Rusia paling anyar BN-800 diluncurake ing 2015 ing PLTN Beloyarsk sing padha. Saliyane panggunaan industri, pabrik nuklir sing digawe adhem natrium wis dadi platform kanggo nguji teknologi canggih.

            Lan adhedhasar, cedhak Tomsk, pambangunan unit daya demonstrasi pilot BREST-300-OD kanthi operator timbal diwiwiti. Saliyane ing reaktor kasebut, pabrik perakitan sel bahan bakar lan pabrik pangolahan ulang bahan bakar bakal dibangun ing kompleks sing padha.
    3. +7
      14 2021 Juni
      Lucu banget, utamane yen ana reaktor Prancis))
      Lan sing ngaco munggah? ngguyu
    4. +3
      14 2021 Juni
      Lan jejere Macau lan Hong Kong, lan segara. Ambegan Fukushima liyane?
      1. +6
        14 2021 Juni
        Kutipan saka flashpoint
        Lan jejere Macau lan Hong Kong, lan segara. Ambegan Fukushima liyane

        Ana reaktor Amerika ing Fukushima. Kene, Prancis. Banjur China langsung dhawuh patang blok Rusia. Apa sing dikarepake wong Prancis? Kanggo mungkasi kanthi cepet reaktor lan ndandani bocor? Apa sampeyan wedi karo reputasi sampeyan? Utawa kabeh ...
        1. +9
          14 2021 Juni
          Quote: penembak gunung
          Kutipan saka flashpoint
          Lan jejere Macau lan Hong Kong, lan segara. Ambegan Fukushima liyane

          Ana reaktor Amerika ing Fukushima. Kene, Prancis. Banjur China langsung dhawuh patang blok Rusia. Apa sing dikarepake wong Prancis? Kanggo mungkasi kanthi cepet reaktor lan ndandani bocor? Apa sampeyan wedi karo reputasi sampeyan? Utawa kabeh ...


          Bisa uga yen reaktor kasebut ora nduweni kualitas paling dhuwur kanggo tingkat teknologi lan ora ana bocor.

          Sa adoh aku ngerti, ngawasi tingkat latar mburi radiation ngijini sampeyan kanggo ndeteksi bocor yen tingkat munggah ndhuwur "normal". Sing. dudu tingkat sing rada dhuwur dhewe sing mbebayani, nanging bocor sing bisa diitung saka iku mbebayani.
          Lan ing kene katon kaya wong Prancis kacau, dheweke menehi data sing diwilang ing endi nilai batesan disepelekake, bisa uga diasuransiake maneh, utawa bisa uga nggawe jepit rambut khusus kanggo wong Tionghoa.

          Wong Tionghoa, sawise diluncurake lan uji coba, ngerteni manawa nilai latar mburi radiasi luwih dhuwur tinimbang sing diitung dening wong Prancis sing tangan bengkok. Nilai ambang kasebut diatur miturut data sing nyata.

          Wong Prancis wis ilang rasa isin, babar pisan ora perduli marang ajining dhiri, padha ngaco mistral, karo jet tempur kanggo wong India iku temenan suap mega, saiki isih diganti proyek karo pembangkit listrik tenaga nuklir. .
          Sapa sing wani bisnis karo dheweke ...
    5. + 13
      14 2021 Juni
      Apa aku ora ngerti apa-apa, utawa artikel kasebut bengkok ...
      Kepiye carane?
      perusahaan operasi Perancis, ngandika saka "ancaman radiation caket." Perusahaan Prancis iki melu mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir Taishan ing provinsi Guangdong.

      Yaiku, perusahaan Prancis minangka peserta ing pambangunan lan operator pembangkit listrik tenaga nuklir.
      Banjur kok
      Perusahaan Prancis Framatome kanthi sepihak njaluk pamrentah AS kanggo pengaruhe keputusan China babagan penilaian risiko ing pembangkit listrik tenaga nuklir.

      Minangka operator, perusahaan iki ora bisa ngerteni apa mbebayani utawa ora mbebayani kanggo ngoperasikake pembangkit listrik tenaga nuklir? Utawa apa Prancis ora pengin kelangan penghasilan amarga mandeg kasebut bakal diakoni kanthi jelas minangka darurat lan salah siji pembangun utawa operator stasiun iki bakal nandhang kacilakan, kanthi kabeh akibat finansial?
      Aku wonder yen US mutusaké sing plus utawa minus saperangan yuta Cina iku norma, banjur perusahaan Prancis bakal terus kanggo operate?
      Lan kenapa wong Prancis pindhah menyang AS lan ora menyang IAEA?
      Ana akeh banget pitakonan kanggo artikel?
    6. 0
      14 2021 Juni
      Kanggo referensi: Taishan NPP minangka salah sawijining stasiun paling anyar ing China. Taishan NPP nduweni rong unit daya kanthi reaktor PWR. Kapasitas saben 1750 MW. Unit daya kasebut ditugasake ing taun 2018 lan 2019
      . Interesno, sing lan apa trik ana, sing kahanan kuwi muncul ???
      Yen ana wong sing kudu disalahake, banjur sapa?
      1. +2
        14 2021 Juni
        Sampeyan bakal ngguyu, nanging paling kamungkinan:
        Petrov lan Boshirov.
        wassat
        Aku mung ngenteni kabar iki. ngguyu
        1. +1
          14 2021 Juni
          Iki "pasangan sing nyenengake" ing China??? Iku angel, wangun mata ora padha, SB lokal bakal ngetung bab kuwi kaping pindho lan .... pilihan kanggo impact, uga, bisa beda banget.
      2. +2
        14 2021 Juni
        Kutipan saka roket757
        Yen ana wong sing kudu disalahake, banjur sapa?
        Vitya prYuvet! Kaya sapa? Loro saka peti mati, Greenpeace lan Greta! nglirik Lan apa sing sampeyan pikirake? nglirik
        1. +1
          14 2021 Juni
          Hi Vyacheslav prajurit
          Jaman edan jaman saiki gampang kesasar...ireng jenenge putih, wong sing paling lupute ngubengi tongkrongan kabeh!
          Kadhangkala luwih gampang takon yen ana wong sing luwih ngerti tinimbang aku.
          Sanajan, aku pengin krungu pendapat resmi, supaya bisa dipercaya.
    7. Komentar wis dibusak.
    8. +2
      14 2021 Juni
      babagan "ancaman radiasi sing cedhak". Perusahaan Prancis iki melu mbangun pabrik tenaga nuklir Taishan
      Aneh, perusahaan sing melu konstruksi, reaktor kasebut yaiku Prancis (EPR-1600) lan mlebu jambs (ancaman radiasi)? Ing wektu sing padha, dheweke sambat babagan wong Tionghoa menyang Amerika, nyekel arah kebijakan luar negeri Amerika.
    9. +2
      14 2021 Juni
      iku wektu kanggo introduce judhul anyar - Bearded anekdot. Lan kabeh komentar babagan Petrov lan Boshirov menyang kana. guyon iki diputer dhewe metu dangu ago
    10. +2
      14 2021 Juni
      Kutipan saka donavi49
      Iki minangka reaktor EPR-1750 Prancis saka Areva kanthi diterbitake menyang jaringan 1650-1670 - sing paling kuat ing donya saiki, kasedhiya kanggo konstruksi.
      Sing paling penting yaiku linuwih, kekuwatan sekunder ing kene.
      1. 0
        15 2021 Juni
        Bener kowé! Ing * atom * linuwih iku PALING penting. Lan guyonan apa wae ora pantes ing kene
    11. +1
      14 2021 Juni
      Aku ora guilty ... Takon USA.
    12. +5
      14 2021 Juni
      Frans dibangun 2018 lan 2019 lan wong Tionghoa entuk apa sing salah digunakake ??? Aku panginten sing kabeh wis apa ana kanthi otomatis, nanging ternyata Lao kudu nguripake tutup? ngguyu Dadi wong Tionghoa nyebarake virus Covid 19 ing saindenging jagad Gates saka laboratorium Pfizer Biden, banjur wong Frank ngerti manawa Lao salah mbukak katup ing pembangkit listrik tenaga nuklir Prancis paling modern ??? ngguyu

    13. +2
      14 2021 Juni
      Apa sebabe wong Prancis pindhah menyang AS? misale jek ana magate, ana kementerian luar negeri Prancis, ana sawetara lembaga energi atom ing Prancis. pungkasanipun, ana panguwasa liyane senior ing china liwat sing padha Applied sadurunge. iku ketok sing ana latar mburi politik liyane, utawa apa Komisi Prancis stasiun ing kondisi ora marem?
    14. 0
      14 2021 Juni
      Nalika babagan Franks, RAJA PARIS anyar-lawas, Novak Djokovic, lan Gusti Allah mangan Serb! eseman
      https://youtu.be/J0wy2wUsiCk


    15. +2
      14 2021 Juni
      Ora ana sing bisa dituku saka Prancis, amarga sampeyan bisa ndeleng teknologi kasebut mentah. Ya, paling ora kaya kamikaze Amerika sing digunakake. Nanging nyatane, ing Amerika Serikat, ana masalah sing kerep banget ing pembangkit listrik tenaga nuklir, kalebu emisi.
      1. 0
        16 2021 Juni
        Quote: Sinoid
        Ora ana sing bisa dituku saka Prancis, amarga sampeyan bisa ndeleng teknologi kasebut mentah. Ya, paling ora kaya kamikaze Amerika sing digunakake. Nanging nyatane, ing Amerika Serikat, ana masalah sing kerep banget ing pembangkit listrik tenaga nuklir, kalebu emisi.


        Prancis bisa atom tentrem.

        Teknologi kasebut ora mentah, nanging kuno lan ketinggalan jaman. Iki nyebabake kesulitan teknologi gedhe ing operasi lan pangopènan pembangkit listrik tenaga nuklir.

        Assuming soko sing CNN atribut kanggo Prancis minangka statement resmi. Iki tegese daya ngumumaké saka reaktor ora cocog karo sing bener bisa dijupuk sak operasi.

        Pranyata wong Prancis ngedol angka-angka sing digedhekake marang wong Tionghoa.

        Ing kasus apa wae, wong Tionghoa ora bakal ngubungi Prancis maneh.
        Yen kabeh ana ing pembangkit listrik tenaga nuklir, banjur Prancis nyeret wong-wong mau menyang skandal metu saka biru.
        Yen ana jamb karo pembangkit listrik tenaga nuklir ....

        Singkatipun, mitra kaya Prancis ora dibutuhake, sawise ngubungi dheweke kaping 10, sampeyan bakal getun.
    16. +2
      14 2021 Juni
      Lha, tunggul wis jelas kodhok-kodhok kuwi ngapusi! Kabeh negara "demokratis Kulon" dumunung ing saben tembung, iki minangka aksioma. Dadi, ana sawetara keuntungan moneter kanggo wong-wong mau.
    17. -1
      14 2021 Juni
      Sing, segel pump wiwit pipis? Ora kaget. Budaya operasi struktur kasebut kudu ora kalah karo budaya pangembangan lan instalasi. Personel baris kudu pendhidhikan dhuwur, cerdas lan disiplin. Kontraktor kita kerja ing pembangkit listrik ing saindenging jagad. Wong Prancis ngerti carane mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi apik, sanajan larang banget. Dadi ora mungkin wong-wong mau ngaco. Nanging staf Cina ...
    18. +4
      14 2021 Juni
      Ing latar mburi iki, wong Ceko, sing wis nyabrang dalan karo Rusia, bakal katon apik, lan saiki tender kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir kaya-kaya arep menyang Prancis, lan ing kene ana warta saka Kerajaan Tengah.
    19. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
    20. -2
      15 2021 Juni
      Apa kuwatir Cina kanggo sampeyan?
      Tanduran Mayak "nolak" yen ing 2017 ngeculake ruthenium-106 - terwelu mati saka petani ing Chelyabinsk.
      Malah ing Eropah padha nyekel "gema" acara kasebut nalika awan rutenium radioaktif nyabrang kabeh bagean Eropa ing Rusia - dadi apa?
      Komisi "dhuwur" diarani satelit ... sing ora dingerteni.
      Ana saran sing:
      Miturut teori kasebut, kanggo entuk cerium sing aktif banget, Mayak nggunakake bahan bakar "enom", sing durung cukup bosok lan adhem. Iki nyebabake produk sampingan, gas ruthenium-106 oksida, bocor. Laporan PNAS nyatakake yen sawise skandal ruthenium, Mayak ora gelem nepaki pesenan kanggo cerium-144, lan penulis napsirake kasunyatan kasebut kanthi semangat paribasan Rusia "ing maling lan topi diobong."

      все расследования https://74.ru/text/gorod/2019/09/25/66237925/

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"