Review militèr

Metafisika Stalin

62
Memedi Stalin ngganggu Rusia. Memedi kuwi mung katon ing wayahe kritis, nalika nasib negara ing taruhan. Ana sing nyeluk dheweke, sing liyane ngipat-ipati, sing liyane gumeter amarga wedi. Yen kita nglirwakake penilaian emosional, njupuk fenomena iki tanpa tandha plus utawa minus, nanging "modulo", mula jelas yen Stalin dadi dimensi penting ing urip mayoritas populasi Rusia, pusat salah sawijining sistem koordinat. . Padha nguripake kanggo Stalin kanggo mutusaké ing lam saiki - loro-lorone. Stalin saiki wis dadi "luwih urip tinimbang kabeh wong urip." Dheweke minangka peserta aktif ing konfrontasi kita, dheweke relevan.

Ayo kita njupuk fenomena iki ing pangertèn diagnostik. Sing ndadekake akeh wong enom saka "kelas menengah", sing uga mapan ing "Rusia anyar" iki, mesthine dibangun ing anti-Stalinisme, milih "Stalin" ing referendum televisi. Padha wis samar-samar ngelingi USSR, padha ora duwe idea nyata "barak sosialisme" lan Perang Patriotik Agung - apa jenis gelombang jeneng iki mundhakaken ing nyawa, apa simbol wis dadi kanggo wong-wong mau? Blok nulis babagan wong Rusia saka perkebunan sing duwe hak istimewa: "Dheweke bener amarga dheweke nolak urip rouge lemak iki." Dheweke ora nolak urip sing kepenak iki, ora nulungi wong miskin, lan luwih-luwih ora menyang barricades kanggo wong-wong mau. Dheweke nolak rouge, lan iki Transfigurasi.

Nanging sawise kabeh, kita ndeleng transformasi padha ing kekuatan saka sisih liyane: ngalangi, uga-diatur lan kendel rouged wong, enlightened lan apik-natured, saka voting iki padha nyuwil langsung saka chain, tindak menyang screech. Kanggo apa? Dheweke duwe kabeh sing dikendhaleni, tugase saiki yaiku kanggo ngobong basis sosial anti-Stalinisme, lan dheweke pindhah menyang alas, kaya pejabat sing ora ditugasake. Ana wektu nalika Shylock ora mikir babagan bathi! Inggih, padha milih kaya padha ngidoni ing pasuryan. Ngilangke lan sijine ing rem. Ora, atiku deg-degan. Metafisika...

Ayo njupuk saperangan saka kuwi "merah-merah" minangka conto. Punika Viktor Erofeev, sing perawat wanita budaya ing televisi, wrote ing artikel ing sambungan karo Kepemimpinan Stalin ing project "Jeneng Rusia. Sejarah choice-2008": "Aja nyinggung wong sing tresna marang Stalin. Aja nguwuh-uwuh marang dheweke, aja ngempet sikilmu, aja kentekan niat, aja njaluk sing ora mungkin saka dheweke. Iki minangka wong sing lara banget, dheweke duwe penyakit sing ora manusiawi - dislokasi spiritual. ... Aja nyinggung wong sing tresna marang Stalin: dheweke nyinggung awake dhewe sajrone uripe.

Katresnan setengah saka tanah air kanggo Stalin minangka alasan sing apik kanggo nyingkiri negara kasebut, kanggo nyirnakake wong. Apa sampeyan milih Stalin? Aku megat negaraku! Aku ngidoni wong-wong lan, ngerti yen katresnan iki ora bisa diganti, aku mbukak sikap sinis marang wong-wong mau. Aku ndeleng dheweke minangka redneck sing bisa digunakake kanggo tujuanku ...

Stalin minangka tong sampah sing mambu karo kelakuan kita. Ora mungkin mandheg tresna marang Stalin yen Stalin dadi penjamin integritas kita, dhukungan saka kebodohan kita. Mung ing tanah kita Stalin njupuk ROOT lan metokake woh. Dheweke ditresnani amarga kita ora bisa nindakake apa-apa dhewe ... Kita ora ngerti carane urip. Kita butuh bel muni karo vodka lan pecut, yen ora, kita bakal kelangan identitas.

Wong wadon sing tuwa banget dibongkar, amarga nglanggar hukum genre kasebut, dheweke wiwit nguwuh: "Aku megat negaraku!" Nanging apa kutu ngidini dheweke nesu banget karo pikirane sirah sing dipangan? Lan wong iki muni kaya priyayi: "Aku ngidoni wong-wong mau, aku nyawang dheweke kaya sapi." Objek sing pantes kanggo sinau. Filsuf ngandika: "Aku bisa ngerti rencana Gusti kanthi mbedakake kutu." Nanging sampeyan ora perlu dissect, mung katon ing mikroskop.

Lan iki liyane, minangka nggantheng minangka Erofeev, nanging pinter, saka Odessa - A. Tsipko. Dheweke nulis artikel sing dijaluk prihatin kanggo bangsa: "Asil pemilihan Internet kanthi jeneng utama Rusia nggawe kita sepisan maneh lan serius mikir babagan kahanan pikiran lan nilai-nilai modern, kanthi akeh cara, bangsa Rusia anyar. , lan ing ndhuwur kabeh, babagan kahanan pikirane wong-wong sing ditimbali sadurunge 1917 Great Russian."

Dheweke perduli karo kahanan atine Rusia Agung: "Nalisir kabeh pangarepan apik-ati saka perestroika, kamardikan saka komunisme ora menehi deepening saka raos moral utawa wungu saka pasukan spiritual saka wong. ... Ing Rusia anyar, kaya ing lawas, pra-revolusioner, indifference, indifference kanggo kuwalitas moral saka individu, kang tradisional kanggo kita, ndadekake dhewe felt. ... Lan ing kene aku takon dhewe pitakonan sing paling penting, elek, sing aku dhewe wis nggoleki jawaban kanggo pirang-pirang taun. Lha wong Rusia kok kaya ngono, kok ora melas karo awake dhewe?.. Iki wis ditulis dening Anton Denikin... Sing jelas Rusia, minangka wong sing paling akeh ing Federasi Rusia, isih ora. t malah duwe soko iso dibandhingke karo badhan Yahudi kanggo pengawetan saka wong-wong mau ... Tradhisi deifying pemimpin asalé saka lawas, sentiments tsarist, saka raos babu. Miturut cara, ing Odessa asli, Staliniss arang banget sanajan ing jaman Stalin, amarga Odessans wiwit lair aran kaya wong free.

Kanggo ngrusak wong Rusia, A. Tsipko ngeling-eling babagan kamenangan fasisme. Dheweke mbandhingake karo kamenangan Genghis Khan: "Kamenangan militer entuk nilai sing sejati nalika ndadékaké terobosan ing bidang budaya, kanggo ngrembakakake bangsa. Genghis Khan wis akeh kamenangan militer, malah nggawe kekaisaran gedhe. Nanging apa kamenangan Genghis Khan ing sajarah manungsa? Aku bakal ngomong yen ora ana sing bakal ngelingi sistem sosialis donya sing digawe dening Stalin ing Eropah Wétan kanthi tembung sing apik. ... Lan yen sampeyan nganggep awake dhewe minangka wong sing duwe budaya, sampeyan ora duwe hak kanggo ndhukung, apa maneh ngujo tokoh-tokoh sejarah sing nglanggar sing suci, ing hak manungsa dadi manungsa. ... Kita ora ngerti carane, kaya, contone, Inggris, kanggo appreciate apa, nyata, keuntungan nyata lan kabebasan-kabebasan.

Apa sing nyurung wong milih jeneng "Stalin" lan nyebabake nesu banget ing antarane mungsuh? Iki ora bisa dijlentrehake maneh kanthi ngitung kapentingan klompok ing taun 2008, utawa kanthi beda-beda ing penilaian keputusan khusus Stalin ing taun 30-an lan 40-an. Dhewe, jaman kuna sing rambut abu-abu ora bisa nuwuhake rasa kasar kasebut. Titik ing metafisika Stalin, ing sikap umum tumrap eksistensi umat kita ing tingkat universal.

Wektu lan pergolakan ing pirang-pirang dekade pungkasan wis ngilangi sikap kasebut, loro-lorone saka sepele oportunistik lan pahit bentrokan tragis ing persimpangan pemilihan sejarah. Metafisika sing isih ana - "ngomong karo Gusti Allah" babagan ngendi kita arep karo Stalin minangka kepala, kepiye kita arep manggon ing "negara sing dicekel kanthi kapisah", karo manungsa, karo keturunan, apa sing kita salah lan apa sing kita lakoni. disimpen. Obrolan iki misahake kita, nanging wis ora bisa dihindari. Perestroika mbukak tatu kita sing wis mari, patah balung kita, sing wis disambung. Groan saka atusan yuta wong urip disebut Roh Stalin saka kuburan. Saiki awaké déwé takon marang Dèkné, nanging Dèkné njawab tanpa tembung.

Mulane kabeh Svanidzes lan Pozners lan Yerofeevs lan Iskariot iki rame. Padha ora bisa metu! Padha ora bisa ngremehake lan vulgarize fenomena "Stalin". Iku ora kanggo apa-apa sing televisi clings menyang tema Stalin, terus-terusan nyebataken wong langsung utawa ora langsung, asring tanpa sambungan katon karo topik langsung pesen, antarane baris. Disewa dening wong-wong sing duwe kuwasa lan sugih, televisi iki ngetokake rasa sengit marang Stalin - lan ing wektu sing padha sujud ing ngarepe. Sampeyan bisa ngandika sing kabeh spiritualitas anti-Soviet dina urip karo memedi Stalin, iku feed ing emanations kang.

Film ing "tema Stalin" dirilis siji-sijine, kang diwutahake menyang bolongan ireng mayuta-yuta lan yuta petrodollars. Lan output lengkap impotensi kreatif. Para aktor gumunggung karo karikatur pahlawan, nanging ora bisa muter mlaku-mlaku Stalin, gerakan, eseman, apamaneh tembung. Paling nonton film dokumenter. Dheweke ora bisa ngasilake sampah sing berkualitas kanggo kuburane, sanajan sampeyan mbayar.

Kabeh persaudaraan kamanungsan iki setuju kanggo nutupi pilihan sajarah utama, sing "digawe" dening Stalin lan ngumpulake wong-wong sing ngrasa pilihan iki. Iku dumunung ing kasunyatan sing ing watesan, ing titik pungkasan saka bifurcation, iku isih bakal metu sing ana loro vektor - salah siji kanggo Stalin utawa Hitler. Kepribadian, lagu kebangsaan lan spanduk bisa diganti, nanging inti saka pilihan kasebut padha. Lan ora bakal netral ing divisi iki. Iki bisa dideleng ing conto apa wae. Apa wong Ceko pengin kamardikan saka radar pertahanan udara Soviet? Entuk roket Amerika menyang taman kanak-kanak. Dheweke mateni Milosevic - njaluk pengedar narkoba Kosovo ing perguruan tinggi bocah-bocah sing lucu. Kita nolak, sanajan pasif, kanggo nylametake Uni Soviet (kita njupuk dalan menyang Hitler) - lan tinimbang eseman Gagarin, grin Abramovich munggah ing Rusia. Aku ora bisa ngenteni kanggo pindhah menyang mobil manca - kita ditinggal tanpa traktor. Padha bungah-bungah ing kesempatan ora kanggo narik tali ing pabrik lan ing ngarep - anak mandheg lair.

Nanging, kita durung tekan titik pungkasan, kita isih duwe wektu kanggo ngobrol karo Stalin ing tingkat kerumitan sing luwih dhuwur. Sajrone masalah, kaya sing kita alami saiki ing Rusia, wong disiksa dening pitakonan: apa sing nemtokake daya urip negara lan wong? Kenging punapa budaya ingkang ngrembaka dumadakan sirna, negari ambruk, kekaisaran ingkang ageng kanthi wadya-bala ingkang nggegirisi dados boten kuwaos ngadhepi gerombolan barbar? Awake dhewe nyakseni ambruk Rusia ing wangun loro kekaisaran donya gedhe sadurunge mata secara harfiah siji generasi - pisanan minangka Kakaisaran Rusia ing 1917, lan banjur minangka Uni Soviet mung 70 taun mengko.

Panjelasan sing biasa, sanajan ing Marxisme, sanajan ing liberalisme, pancen ora bisa ditindakake. Apa sebabe adhine nembak sedulur lan bapake nembak putrane nalika Perang Sipil? Ngomong, kaya wong Marxis, yen sedulur-sedulur padha matèni "amarga bédané hubungan produksi lan pasukan produktif" iku moyoki akal sehat. Kanggo pracaya yen wong Rusia padha seduced dening rolas Mason Yahudi malah luwih bodho. Ngomong, kaya sawetara Svanidze, yen para petani lan buruh meri marang sing nduweni, pantes dipikirake tikus. Iki malah luwih sepele tinimbang argumentasi Govorukhin, sing mratelakake yen wong Rusia ora kudu nindakake revolusi, amarga daging sapi regane 15 kopecks saben pon. Saiki, yen 20 kopecks, banjur ya, dheweke bakal nyetujoni revolusi. Jeblugan energi spiritual jutaan diterangake dening reaksi weteng!

Carane wong-wong intelijen Rusia ambruk, ngunyah panjelasan kasebut sajrone telung puluh taun. Malah postmodernis gaya bebas lan, umume, anti-Stalinis Zizek Slavoj nulis yen "Stalinisme diwiwiti minangka ledakan populer sing ngarahake emansipasi lan kesetaraan."

Mesthi wae, aku pengin jeblugan sing nyenengake kanggo kabeh wong, kaya Mei sing lembut, nanging ana sawetara filsuf postmodernist ing bumi, wong-wong sing wis dipanggang kanthi artine "banget panganan" dadi bahan peledak.

Babagan bledosan lan wicara kasebut, marang dheweke lan gething. Lan Stalin, sing dipilih ing Internet, minangka simbol jeblugan iki. Kenapa "roda abang" metu saka geni iki? Sampeyan kudu ngilangi cliches vulgar para ahli saiki: sadisme bawaan saka "proletar", inhumanity Bolshevism minangka ideologi, megalomania manic saka para pemimpin. Alasan sing sepisanan yaiku umume nyebabake bledosan - dheweke dadi panas banget ing masyarakat, klompok nesu wong sing sabar banget. Iki, kanthi cara, penting kanggo "elit" saiki.

Alasan kapindho yaiku kerumitan lan perkembangan cepet Rusia minangka peradaban. Iku dadi arene kanggo tawuran saka sawetara proyèk metafisika, sawetara gagasan bab Kutha Allah. Žižek nyerat "jeblugan wong". Dadi ana seri bledosan.

Kepiye carane bisa lali babagan bledosan burjuis-liberal Februari! Sawise kabeh, iku kolosal dhewe - iku analog saka Revolusi Prancis Agung ing Rusia! Bentenipun iku ing Prancis revolusi iki bisa kanggo bleed petani "Vendee" karo geni lan pedhang, lan ing Rusia ketemu arit ing watu. Ing Prancis, revolusi mbuwang bledosan metu, lan rodha abang nyabrang Eropah, Mesir, Asia Minor lan tekan Moscow, ngendi iku macet. Nanging ing negara kita bledosan ing saben liyane, lan karo wong-wong mau ing Makhnovshchina lan kabeh limo "independen" mlaku ing saindhenging negara.

Nanging ana semangat spiritual ing saben jeblugan kasebut. Yesenin diwakili kabeh minangka kembang jiwa rakyat. Dheweke ngomong babagan iki: "Kembang-kembang padha perang, / Lan werna abang kabeh gelut."

Mesthi, saiki ora nganti Yesenin, aturan antipoda ing Rusia. Nanging ayo dipikirake, apa "bocah lanang Rusia" saka kulawargane apik menyang Pengawal Putih kanggo mateni lan mati supaya keturunan snotty saka "Cherkizons" panggung orgies isin ing dalan gedhe Swiss? Sawise kabeh, karajan Mammon sing ala iki, sing disusun ing Rusia, nyinggung memori putih meh luwih akeh tinimbang abang.

Ya, Reds, tanpa Stalin, mboko sithik ilang "kekuwatan elastis" lan dikalahake ing perang sing ora pati ngerti. Cetha yen sampah sing ngatur pertunjukan ing Rusia ora pengin lan ora bisa nglacak silsilah "saka Stalin". Dheweke ora noda wong. Nanging sampah iki, sing asale saka pena emas Sonya, nyoba nampilake awake dhewe minangka keturunan Pengawal Putih - lan saka rasa isin kasebut, balung putih pindhah ing kuburan.

Iku, "salah siji Stalin - utawa Hitler karo global Sonya Golden Pen." Kayane yen kita bisa ndeleng jagad liyane, kita bakal weruh kampanye gedhe saka bayangan para veteran putih sing, sawise reformasi saiki, gabung karo Tentara Merah.

Flywheel revolusi Rusia, kang energi tekan puncaké ing taun 30-an lan 40-an, njupuk wektu dawa kanggo muter. Lenin ujar manawa pangilon saka bledosan ripening iki yaiku Tolstoy. Nanging ing Tolstoy, dheweke mung weruh siji sumber energi iki - organisasi sosial sing ngasilake jinis budaya khusus. Iku petani komunal Rusia lan sadulure, buruh, petani wingi. Potensi bledosan masyarakat uga dimangerteni dening Stolypin, sing nyoba mateni energi iki - kasep.

Lenin ketoke bener kanggo nandheske organisasi sosial anyar - aliansi buruh lan petani ing pimpinan "partai saka jinis anyar." Doktrin iki, kaya sing diwulangake, bisa ngatasi masalah sing paling angel - perebutan kekuwatan, komunisme perang, lan NEP. Nanging, ing kono, Lenin ora kejawab sisih sing didhelikake Tolstoy ing mburi ngilangi "non-resistance kanggo ala kanthi kekerasan." Sumber kekuwatan, sing nguripake potensial organisasi sosial, yaiku semangat spiritual para buruh lan petani, utawa luwih, kabeh wong.

Iku wis diwenehi ing gerakan aneh saka panjelajah lan Cossacks, ing Razin lan Pugachev, ing wiku lan sectarians, vagabonds lan anarkis, ing Pushkin lan Mendeleev. Iku akselerasi reaktor spiritual ageng, kang ing awal abad kaping XNUMX ditarik kabeh negara menyang resonansi. Kita durung duwe panjelasan sing apik babagan fenomena iki, lan saiki kabeh tentara scribblers nyoba ngalihake perhatian para pemuda saka iku.

Ing wektu iku, akeh pasukan malah nentang pengin numpes resonansi iki - monarkis lan liberal, Marxis ortodoks lan Black Hundreds. Ora bisa, kabeh padha ditarik menyang pusaran air iki. Sampeyan kudu maca kabeh puisi Rusia saka Silver Age kanggo aran carane angin topan iki unfolded.

Jeblugan energi spiritual minangka kombinasi saka cita-cita lan kapentingan, "langit lan bumi." Nggabungake sifat ora rasional manungsa lan kabutuhan kebebasan karo organisasi sosial sing rasional minangka masalah sing rumit, lan ing kene ana konflik fratricidal. Flywheel revolusi iki ora spun dening Bolsheviks, nanging padha, minangka menang, duwe tugas kanggo pacify revolusi, lan iki luwih angel tinimbang miwiti. Yesenin nyerat: "Kabebasan sing ngracun kita kanthi kendel ngalahake wates." Tegese “Negara banjir bandhang / kudu dibelenggu beton”.

Carane nyambungake sing ora disambungake? Go karo martakaké katresnan lan ngarep-arep dandan moral? Wong-wong nolak khutbah kasebut, mung bisa percaya ing Penyebab Umum ing skala universal. Kratoning kaadilan ing bumi - sing tingkat panjalukan. Lan Stalin pantes tresna sing luar biasa saka mayuta-yuta kasebut amarga dheweke nemokake rumus kanggo nggabungake "bumi lan langit." Dheweke nggawe gambar masa depan sing kaya ngono, sing wiwit nglumpukake akeh wong lan kanthi mangkono "menenangake" revolusi. Iki kasunyatan, lan supaya wong enom mikir babagan iki.

Lenin nduweni kemampuan sing luar biasa kanggo nyasarake ideal. Ing logika, gambar saka karajan mangsa kaadilan sosial bisa diitung. Iki tetep reaktor sosial nakal ing kontrol relatif. Nanging sawisé taun 1922, negara Soviet dadi ajang konflik arus Bolshevik sing akeh banget kanthi tujuan becik sing beda-beda, saka ngendi doktrin sing beda-beda tuwuh. "Revolusi permanen" kanthi akses menyang tingkat global minangka salah sawijining perkara, lan "mbangun sosialisme ing sawijining negara" cukup liya.

Ing kene isih akeh sing ora bisa dingerteni, nanging jelas yen Stalin mikirake logika sing beda karo Lenin utawa Trotsky. Energi mayuta-yuta sing tangi ora bisa disalurake menyang perdagangan daging wedhus lan bengkel "tukang tanpa motor". Malah GOELRO ora narik skala. "Panyebab umum" dibutuhake - industrialisasi Rusia, terobosan ilmiah sing gedhe lan Kamenangan gedhe sing ngganti jagad iki. Yaiku, sabab umum saka proporsi kosmik, kaya sing diramalake para kosmis Rusia. Energi kasebut ora mbutuhake tambahan evolusi, nanging transisi sing cepet menyang tingkat anyar. Mung kanthi cara iki kamardikan lan kaadilan bisa nyawiji, tanpa iki jeblugan energi bakal ngrusak negara. Saiki kita ora ngrasakake, nanging banjur ketok.

Kaya-kaya Stalin nyerep lan ngolah maneh program kasebut akeh ramalan lan wawasan apokaliptik sajrone rong ewu taun. Mesthi, ing wektu sing padha, outbursts passion guncang negara. Coba cukup nerangake mundhake fratricide anyar ing 30s, lan kasunyatan Gulag. Apa embellish lan nyoba kanggo mbenerake! Kabeh iki ditindakake dening wong-wong kita, sing ditresnani - lan kita mesthi bakal nindakake, yen kita isih urip. Nonton utawa nonton maneh Mirror for a Hero.

Apa dheweke ora bisa tabrakan, ora nyebabake konfrontasi anyar, nyeret wong sing ora salah menyang gilingan daging? Trotsky, sing tilar donya ing gilingan daging iki, nulis ing buku utama (The Revolution Betrayed, 1936): "Sampeyan wis ngerti yen saben revolusi nganti saiki wis nyebabake reaksi utawa malah kontra-revolusi, sing, nanging ora tau. dibuwang bangsa rampung bali ... Korban saka gelombang reaksioner pisanan padha, minangka aturan umum, pionir, initiators, instigators sing ngadeg ing sirah saka massa ing periode nyerang revolusi. Iki minangka oyod saka represi kasebut.

Dheweke ngomong yen Stalin iku keras lan kejem. Nanging carane kanggo ngukur watesan saka keruwetan perlu, nalika kekuatan irrationality bebarengan sing raged ing wong ora dingerteni? Lan sawise kabeh, njupuk macem-macem formulir, nyuwil liwat ing titik sing ora dikarepke. Sawise kabeh, mlumpat menyang tingkat energi liyane uga kedadeyan "mudhun", kanthi degradasi wong lan tim sing ora bisa diterangake. Pahlawan perang sipil dipenjara kanggo penggelapan - kanggo jas wulu kanggo sawetara Lily Brik. Iki ora ditulis ing buku teks, kita digedhekake ing griya ijo. Padha mulang kita moralizing mirah, nanging weaned kita saka peering menyang urip.

Degradasi kasebut, utamane katon ing taun-taun Kabijakan Ekonomi Anyar, sacara mistis diwedeni dening wong-wong sing slamet saka revolusi. Nganti bunuh diri. Akeh sing wis ditulis babagan iki ing taun 20-an. Iki wis nemtokake owah-owahan menyang "sosialisme barak", dadi totalitarianisme lan kesatuan ing semblance "detasemen". Teka saka ngisor, saka memori kolektif mayoritas, minangka cara mung kanggo slamet saka bilai sing bakal teka. Inggih, uncalan watu ing mbah kakung kanggo iki, "pets of Victory"! Saiki Rusia ora duwe mungsuh, ora butuh tentara, industri, utawa peternakan kolektif. Inggih mapan! Nanging mbandhingake apa sing sampeyan gawe lan rampung sajrone rong puluh taun ing Stalin, lan apa sing sampeyan lakoni sajrone rong puluh taun ing pamrentahan demokrasi sing manusiawi.

Banjur ana represi, sawise bencana gelombang pertama kolektivisasi. Represi diadili miturut standar humanisme Eropa, sing katon ana ing wektu sing cendhak. Nanging Stalin lan kabeh wong kita ora manggon ing kono lan ing wektu kuwi. Saben uwong ana ing negara hasrat, iku felt malah sawise perang. Iku elek ngomong, nanging, mbok menawa, mung ing negara iki kita bisa kanggo menang perang lan terus metu kanggo dangu ing confrontation "kadhemen" karo Kulon.

Kadhangkala, ing nalisir, para pembela Stalin nyoba kanggo nerangake repressions rasional - padha ngomong, iku perlu kanggo ngganti " passionaries revolusi " karo elit pendidikan anyar karo vektor modernisasi lan pembangunan. Pengawal lawas mapan ing pucuking panguwasa, mudhun, dadi birokratis, diisi karo kepentingan egois. Mula kita kudu nganakake kekacauan "purges" supaya bisa menehi dalan kanggo kader enom kanthi cara sing kejam. Iku misale jek logis, nanging ora mung logika gerakane urip. Sanajan asil saka purges dikonfirmasi hipotesis iki, alesan iki beda - banjur wong ora mikir ing kategori kuwi. Metafisika revolusi makarya ing kene, ditampa ing ndhuwur lan ngisor. Ora mungkin dheweke ora manut.

Trotsky, sing mbokmenawa sengit marang Stalin, nulis ing buku hariané tanggal 18 Februari 1935, "kamenangan Stalin wis ditemtokake. Asil sing nonton lan wong bodho ascribe kanggo kekuatan pribadi Stalin, paling ora kanggo licik mirunggan, ditempelake jero ing dinamika pasukan sajarah.

Stalin mangertos makna acara, gumantung ing lan nggawe keputusan, sadar tanggung jawab. Ing pangertèn iki, dheweke dadi tokoh tragis. Ing konflik saka nilai incommensurable, kang tumindak kanggo kapentingan sakabèhé, lan ngerti sing "nonlookers lan bodho" bakal gampang nilar wong. Nanging sawise kabeh, dheweke menang katresnan saka atusan yuta contemporaries, lan ora sirna. Apa sing disambungake? Apa kita ora kudu ngerti iki dina iki!

Stalin dudu dewa, dheweke ora dikirim menyang kita saka ndhuwur kanggo mangerteni urusan kadonyan lan nebus dosa kita. Dheweke dhewe minangka produk saka pikiran lan perasaan jutaan wong sing nyiptakake kasunyatan sosial anyar, sing didorong dening rasa "sedhih lan tresna marang manungsa." Padha ngerti saben liyane lan padha cedhak, sanajan iku angel kanggo nerangake. Sawetara sejarawan nandheske yen Stalin minangka panguwasa paling misterius ing Rusia: "Iku luwih utawa kurang jelas apa sing ana ing pikirane Nicholas II, Lenin, Brezhnev, Gorbachev, Yeltsin, Putin. Ora tenan, nanging ana model sing bisa digunakake. Lan babagan Stalin ora bisa dingerteni. Nanging ora, iku ora apa iku. Metafisika Stalin bisa dimangerteni dening wong-wong USSR nalika iku, sanajan bakal angel banget kanggo nyritakake maneh.

Mulane wong sing ngerti babagan horor represi milih Stalin. (Saka RP: "The horors of repression", kanggo sijine iku entheng, banget exaggerated. Lan uga bab wong-wong sing ditindhes - pengkhianat lan maling? Mulane wong milih amarga padha ngerti sing "korban" - amarga padha pengin iki. "korban" maneh - wong mung nguwuh - "Penjahat kudu diukum, preduli saka kiriman utawa kaluwihan kepungkur. "Lan Stalin mung sinonim kanggo hakim adil lan tegas ing mripate wong, lan ora mung hakim - nanging uga nitahake lan patriot paling gedhe. Mulane lan milih, lan ora ing kabeh "nalisir" teori nindhes.) Lan ora amarga padha "diétung lan ngapura." Dadi pitakonan ora bisa ngadeg, amarga luwih dhuwur tinimbang kategori petungan lan pangapunten. Anehe, iki diterangake maneh dening Žižek Slava. Dheweke kandha yen Stalin, sing tanggung jawab kanggo sawetara kejahatan sing paling nggegirisi ing abad kaping XNUMX, "nylametaké manungsa." Filsuf kepengin weruh apa tegese statement absurd iki, nanging mung bisa dingerteni.

Iki ora babagan "manajemen efektif", nanging babagan metafisika Stalin. Dheweke bisa ngarahake semangat wong menyang arah sing padha ngalami katarsis ing skala nasional (lan luwih akeh). Dheweke pancen rumangsa dadi pencipta jagad sing adil - lan munggah menyang tingkat kamanungsan sing anyar. Iku ora mung kanggo nylametake manungsa, nanging uga kanggo nyadari minangka kabeh manungsa, dimensi metafisik manungsa. Sawise kabeh, iki minangka basis saka Perang Patriotik nglawan scum manungsa.

Anti-Stalinis saiki ngindhari kasunyatan sing ora cocog karo "model". "Sosialisme barak" sing dibangun ing sangisore Stalin, kanthi kabeh kasangsarane, dirasakake dening mayoritas akeh minangka historis perlu lan mulane adil. Wong-wong sing kesel amarga ketidakadilan sing nyata, depresi moral lan fisik, ora bisa slamet lan menang ing perang kasebut. Pancen, iki minangka kesalahan saka kabeh Kulon, sing, miturut "indikator rasional", nganggep USSR minangka colossus kanthi kaki lempung. Indikator kasebut ora ana gunane tanpa nggatekake konteks metafisik.

Stalin mangertos (mbokmenawa rada ngrasa) apa sing diarani aspirasi rakyat. Dheweke dadi juru wicoro "gagasan Rusia", sing ana ing puncak kekuwatan. Mung iki bisa nerangake "kultus Stalin." Erofeevs, sawise maca teks sing ana kepinginan kuwat kanggo wisuh tangan, nerangake kultus iki dening nyawa abdi lan alkoholisme wong Rusia? Ora ana gunane kanggo ngobrol karo pamirsa kaya ngono. Ayo luwih apik ngrungokake Academician V.I. Vernadsky, sing nulis ing pungkasan taun 1941 babagan ora bisa dihindari saka kamenangan USSR. Kesimpulan iki digawe dening dheweke saka perbandingan karo Perang Dunia I: "Pancen ora ana tandhingane. Wong-wong mau katon kaya lair maneh. Ora ana commissariat, bathi lan rampokan. Tentara katon apik. Farms kolektif mbantu akeh. Perselisihan antarane perwira lan prajurit ilang. Akeh wong sing duwe bakat ... tekan jabatan militer paling dhuwur.

Ayo didandani: wong-wong, kaya-kaya lair maneh. Nanging sawise kabeh, iki taksiran Stalin ing wayahe paling angel - sawise repressions lan asor katon saka tentara. Kepiye para anti-Stalinis sing paling dhuwur bisa nglirwakake penilaian kasebut. Ya, dheweke bakal ngomong paling ora kaya "Vernadsky, wong bodho lawas, pancen edan." Ya, umume, dheweke kudu nambah kanthi tenang: "Lan Rusia wis gila." Sawise kabeh, telung puluh taun kultus iki dianakake, lan saiki durung ilang. Apa sing bakal dikandhakake Presiden Rusia, kanthi kabeh FSB lan layanan analitis? Sawise kabeh, dheweke kudu nerangake carane pikirane wong-wong mau!

Kados pundi pitenahipun para panguwasa kita dhateng ing negari ingkang dipunlairaken lan turahan-tularan ingkang taksih dipunpangan. Apa setengah-wits padha makili wong-wong sing makarya, sinau lan perang dinuga amarga wedi pecut saka tiran buta huruf - lan ing wektu sing padha tresna lan ngormati wong! Mikir bab eling pamisah Panjenengan! Ing kene sampeyan, mbah, lan modernisasi negara kabeh ...

Metafisika Stalin minangka obyek sing angel ditliti, kita mung wiwit nyedhaki. Stalin makarya ing kahanan ngendi presentation saka fitur saka views angel utawa malah mokal. Padha kudu "dikempalken" menyang framework saka aparat konsep Marxism. Interpretasi pernyataan Stalin mung diwiwiti (mbok menawa luwih akeh ing Kulon tinimbang ing negara kita - Rusia uga butuh kawruh sing bisa dipercaya ing kana). Perkiraan, ramalan lan proyek Stalin kudu dilacak kanthi pratandha ora langsung, lan sing paling penting - kanthi asil.

Ayo kita kelingan Vernadsky: "Wong-wong, kaya-kaya wis lair maneh!" Iki asile. Kepiye carane wong-wong mau njaluk dheweke? Kepiye carane jenderal lan menteri tsarist lunga kanggo ngladeni pamrentahan Soviet, sing weruh kekuwatan kanggo mulihake Rusia sejarah? Luwih akeh materi sing diklumpukake babagan periode kasebut, luwih jelas gambar fenomena sing ora biasa: wong lan Stalin diowahi bebarengan, padha duwe kultus gabungan.

Kanthi kabeh kuwalitas awal Stalin minangka wong, dheweke digawe dening pikiran, kalbu lan karsa saka patang nganti limang yuta wong sing ngemot jinis budaya sing banjur digawe USSR, industri lan menang perang. Iki, minangka sejarawan nulis, biasane enom literate pribumi saka kutha-kutha cilik lan desa ing tengah Rusia, sing digawa munggah ing trenches saka Perang Donya I, lan banjur Perang Sipil. Lan kita bisa ngomong yen Stalin sing ngrancang lan nggawe, kanthi bantuan kabeh sumber daya material lan spiritual negara, jinis budaya anyar iki.

Majelis inti komunitas gedhe iki - "Order Pedhang" Stalinis - inovatif lan nyukupi tantangan sejarah. Iki ngemot kawruh lan prinsip sing ditindakake dening sejarah Rusia lan dipoles dening revolusi. Apa asil perakitan iki, Perang Patriotik nuduhake, ujian sing bisa dipercaya. Beda karo ramalan Kulon, nglawan "invasi Eropa" sing dipimpin Jerman, USSR bisa nggawe jinis budaya lan sosial anyar, sing dadi luwih gigih lan kreatif, luwih dilatih tinimbang personel fasisme. . Upbringing saka wong Soviet ing wektu iku program budaya gedhe, kang akeh wangun sosial anyar padha nemokke lan dibangun, kang dicethakaké ana kemungkinan saka wong iki.

Lan maneh, kita bisa ngomong: yen kita ora nguwasani pengalaman iki lan ing sepuluh taun, kita ora ngumpulake jinis anyar wong Rusia sing padha karo stamina lan daya kreatif, "kita bakal remuk."


Pengarang:
Sumber asli:
http://forum-msk.org
62 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ughhh
    ughhh 3 September 2012 08:52
    +6
    Hmm, Departemen Luar Negeri jelas bocor perang informasi. Wong lemah!
    1. INTER
      INTER 3 September 2012 09:44
      + 24
      "Rina lan wengi padha ngremuk Stalin. Dheweke digebug iki lan iki.
      Nanging mung dross mabur mati, - minangka ngadeg, supaya ngadeg.
      G. Ivanov "teka-teki"
      "Akeh tumindak partai lan wong-wong sing bakal disalahake lan diculik, utamane ing luar negeri, lan ing negara kita uga. Zionisme, ngupayakake dominasi donya, kanthi kejam bakal mbales kita kanggo sukses lan prestasi kita. Iku isih nganggep Rusia minangka barbar. negara, minangka tambahan saka bahan mentah. Lan jenengku uga bakal difitnah, difitnah. Akeh kekejeman sing bakal dakkarepake. Zionisme Donya bakal ngupayakake kabeh kekuwatane kanggo ngrusak Uni kita supaya Rusia ora bisa bangkit maneh. Kekuwatane USSR dumunung ing kekancan karo bangsa, pinggiran perjuangan bakal diarahake utamane kanggo ngilangi kekancan iki, mbukak pinggiran Rusia. Ing kene, kudu diakoni, kita durung nindakake kabeh, isih ana lapangan gedhe. nasionalisme bakal ngunggahake sirah kanthi kekuwatan tartamtu. Iku bakal ngremuk internasionalisme lan patriotisme kanggo sawetara wektu, mung sawetara wektu. Ana kelompok nasional ing negara lan konflik. Bakal ana akeh pemimpin kerdil, pengkhianat ing negarane. Umume , ing mangsa ngarep, pembangunan bakal dadi luwih rumit lan malah frenzied. mi, giliran bakal banget tajem. Intine yaiku Timur bakal dadi geger. Bakal ana kontradiksi sing cetha karo Kulon. Nanging, ora ketompo carane acara berkembang, wektu bakal liwati, lan mata generasi anyar bakal nguripake kanggo tumindak lan kamenangan saka Fatherland sosialis kita. Taun-taun generasi anyar bakal teka. Wong-wong mau bakal ngunggahké gendérané bapak-bapak lan mbah-mbahané lan ngekèki hak marang awaké déwé. Dheweke bakal mbangun masa depan ing masa lalu kita."

      (JV Stalin. Saka rekaman obrolan karo A. Kollontai)
      1. vezunchik
        vezunchik 3 September 2012 10:57
        +5
        Pétrus! Dheweke uga mbangun Kakaisaran sing angel, nanging ora ana sing ngukum dheweke. Kenapa??? Amarga dheweke ora ngetokake pitakonan babagan kesetaraan kabeh lapisan populasi lan bangsa! Ora mimpin negara kanggo KOMUNISME, i.e. Podo. Negara-negara fasis ing Amerika nglindhungi dhuwit sing dicolong saka elit finansial
        1. lilin
          lilin 3 September 2012 17:08
          0
          Kita sing ora ngukum Peter Agung, lan wong-wong mau (sawise kita) ora bakal ngukum Stalin.
      2. wong liyo595
        wong liyo595 3 September 2012 14:03
        -1
        Alexandra Kollontai minangka wong sing ngadeg kanggo kebebasan moral lan ujar manawa anggota Komsomol kudu nyerahake awake dhewe menyang anggota Komsomol kaya mung ngombe segelas banyu ...... lan bibi iki duwe obrolan filosofis karo Stalin dhewe. ! masa depan negara..... piye!
        1. Tyumen
          Tyumen 3 September 2012 20:39
          0
          Kita bisa ngomong yen impen Kollontai dadi nyata. )
  2. wong liyo595
    wong liyo595 3 September 2012 08:53
    0
    kandhane "saben bangsa pantes dadi panguwasae" ........ ing tataran iku Stalin dibutuhake lan dheweke muncul., Igor Talkov nyanyi kanthi apik babagan dheweke "the bloody tsar, the great genius", sing cendhak, lan miturut pendapatku, deskripsi sing paling bener ........... ing jaman saiki dheweke ora bakal ngidini dheweke munggah. dadi dhuwur, wong wis dadi beda, kanggo njeblug candhi, akeh ora semangat kanggo bisa kanggo tumbak, huddled ing apartemen komunal, ing pangarep-arep saka mangsa padhang, banget
    1. Goga
      Goga 3 September 2012 09:19
      + 11
      strannik595 - A kolega, I. Talkov ing lagune ora ateges Stalin, nanging Lenin, kaya ing lagu liyane: "lan sing sirah bal bakal mabur saka pedestal langsung menyang neraka ...", lan pasamuwan-pasamuwan. diunekake dening wong-wong sing IP ing 36-37 taun "dipencet", mbok menawa, kalebu iki. Lan kanthi wabah perang, umume, massa paroki Gréja Ortodoks Rusia dibalèkaké, banjur Khrushch nutup gréja ora kurang saka sawisé revolusi.
      Penulis Rusia gedhe (saiki almarhum) V. Soloukhin nulis kanthi cara iki - sing tiwas ing 36-37? - sing matèni kita ing 19 - iku hard kanggo argue karo - Tukhachevsky piyambak, karo eksekusi petani Tambov karo senjata kimia, ana worth soko ....
      Dadi, Kolega, coba aja njupuk informasi sing dilebokake "neo-Trotskyists". Aku adoh saka idealizing IP, nanging kene mung siji frase saka artikel - kutipan - "Nanging mbandhingaké apa sing dibangun lan tuntas ing rong puluh taun ing Stalin, lan apa sing dilakoni ing rong puluh taun ing panguwasa demokratis manungsa." - njupuk angka, paling ora kanggo ekonomi - USSR minangka ekonomi nomer loro ing donya lan ing wektu sing padha tingkat wutah paling dhuwur (sustainable) - lan iki kasunyatan, minangka kasunyatan, lan kasunyatan sing Federasi Rusia. wis ora tekan tingkat PDB saka RSFSR ing 20 taun liberalisme - apa ana kanggo ngrembug, lan iku supaya cetha sing "hu".

      Sincerely, Igor.
      1. wong liyo595
        wong liyo595 3 September 2012 09:30
        +1
        Aku omong-omongan karo mbahku, miturut critane, jamane angel........ angel spirituale.... mulane ana pemurnian liwat perang, amarga gereja, seminari lan akademi spiritual mung diwiwiti. kanggo mbukak nalika perang, nganti gludhug nyerang ..... Aku kudu njupuk bahan peledak saka Juruwilujeng ing Darah menyang ngarep, nanging ana rencana kanggo njeblug Katedral Kazan ........ para ulama padha dibasmi minangka kelas .... para inteligensia Rusia wis suwe ngenteni revolusi lan nimbali setan saka jurang lan padha teka.....senajan Stalin piyambak nylametaké Uskup Agung Abashidze saka represising nggawa bingkisan kanggo dheweke nalika sinau ing seminari, komunikasi karo polisi Rusia babagan aktivitas revolusioner.
        1. Goga
          Goga 3 September 2012 09:41
          +1
          strannik595 - Namesake, mesthi, wong lan negara entuk ing separo pisanan saka abad kaping 20 "kanggo kebekan", nanging sing gedhe kita wong (lan pamimpin negara), sing ing kahanan kuwi, karo kurban kuwi, kita slamet, mundhakaken industri, pendidikan, ilmu, lan supaya adoh, ing akeh cara, kita isih arep ing beyo saka apa digawe banjur.
          Kajaba iku - uga, apa jenis inovasi iki ing situs babagan sapa lan ing ngendi kanggo nyelehake "+" lan "-"? Aku kaya wong diwasa dhewe lan bisa mutusake carane aku kudu nanggepi apa sing ditulis kanca-kancaku, nanging ora, dheweke mutusake kanggo aku ... Aku pengin menehi "+" nanging ora, dheweke ngeculake ... opo
          1. Goga
            Goga 3 September 2012 09:57
            0
            strannik595 - ya, isih sijine "+" ...
      2. Armata
        Armata 3 September 2012 09:31
        +4
        Kutipan saka: strannik595
        .ing jaman kita, ora bakal diijini munggah dadi dhuwur, wong wis dadi beda, akeh candhi ora semangat kanggo njeblug candhi lan bisa kanggo tumbak, huddling ing apartemen komunal, ing pangarep-arep padhang. masa depan uga

        Kanggo referensi, ing Stalin, dheweke mung wiwit mulihake gréja, lan kanggo apartemen komunal, dibangun ing kutha-kutha ing ngendi pabrik-pabrik anyar dibangun kanggo nampung para pekerja ing wektu sing cendhak, ing apartemen komunal Moskow mung perlu amarga jumlah wong. manggon ing kutha lan amarga karusakan ing negara pasca-revolusioner. Apa sing bisa ditindakake Stalin ngluwihi kekuwatane penguasa sawise dheweke, mula dheweke nyoba ngremehake dheweke. Kaya sing wis dingerteni, wong sing ringkih tansah nyoba ngremehake sing luwih kuwat.
        1. wong liyo595
          wong liyo595 3 September 2012 13:45
          +2
          balm kanggo penyayang tatu tangan hard ngguyu
          1. Fox 070
            3 September 2012 14:07
            +3
            Kutipan saka: strannik595
            balm kanggo penyayang tatu tangan hard

            Inggih, kanggo "pribadi" sing ditampilake ing gambar ing ngisor iki, ora mung tangan "hard" sing dibutuhake, nanging uga sikil ing boot palsu sing abot kanggo menehi akselerasi luwih akeh. am
  3. sasha 19871987
    sasha 19871987 3 September 2012 08:55
    +6
    wong saka negara agraris iki nggawe kekuwatan gedhe, ya carane galak, nanging ora ana cara liya.
    1. tronin.maxim
      tronin.maxim 3 September 2012 09:10
      +3
      Stalin minangka pribadine sing kontroversial, ana sing seneng karo dheweke, ora ana sing. Nanging, siji bab sing jelas kanggo saben wong, dheweke bisa mbangun negara gedhe, sing saben wong diajeni lan wedi!
      1. apro
        apro 3 September 2012 10:09
        +7
        IVStalin dudu bocah wadon sing disenengi utawa ora disenengi, perlu kanggo ngadili ukuran pribadine sejarah negara kanthi prestasi lan tumindake. saka pimpinan apa wae.
    2. ekebastus
      ekebastus 3 September 2012 09:19
      + 25
      Ing Bengal (1943), ing Churchill, 2,5 yuta wong tiwas, lan ing India, Churchill ngatur paceklik 80 yuta wong Hindu. Churchill miwiti kariré kanthi penindasan pemberontakan Jose Marti ing Kuba lan operasi punitive ing Sudan - nglawan Latinos lan Negro, sing ora nindakake apa-apa salah marang dheweke. Banjur dheweke melu pembantaian Boers. Banjur, sabisane, dheweke nyedak wong Irlandia, Somali, Rhodesia lan India. Dheweke ngusir wong Kenya sing keluwen saka negara kasebut, ngirim ewonan bocah-bocah sing ora duwe omah ing Inggris menyang koloni tenaga kerja Australia, ngebom pengungsi ing Dresden, STERILIZED (CASTRATED) 100 ewu "Irlandia inferior" lan dikunjara ing kamp konsentrasi khusus. Saka wong-wong Hindhu, dheweke ngandika: "A bangsa bodho, disimpen mung dening Reproduksi saka nasib sing pantes." Mbalik ing taun 1937, Churchill kanthi sabar mulang: "Aku ora ngandel yen ketidakadilan ditindakake marang wong Aborigin Australia - balapan sing luwih wicaksana lan luwih murni teka lan njupuk Panggonan ...".
      Nanging ora ana sing ngukum kadurjanan Churchillism lan ora ana sing ngrehabilitasi para korban penindasan Churchill lan nyebut Churchill minangka pidana, tiran, pembunuh lan algojo. Ora ana sing ngrusak monumen ing London ...
      Yen mung ing negara liyane sing ora cukup beradab, dheweke bakal sinau ngurmati tokoh sejarah kanthi cara kaya ngono.
      1. Lazer
        Lazer 3 September 2012 13:34
        +2
        Lan iki dudu dhaptar lengkap eksploitasi "ngadhepi".
    3. Ash
      Ash 3 September 2012 09:54
      +9
      Cara-cara kasebut sengit banget karo para antek Barat lan para simpatisane. Stalin menehi pendidikan sing bisa diakses wong, nggawe elevator sosial (yaiku, dheweke bener-bener ngidini wong mrentah negara), dheweke njamin kamenangan marang Nazi Jerman lan bankir donya sing ngadeg konco iku, kang mesthekake ing wektu paling cendhak bisa, nitahaken saka potensial nuklir, kang digawe serangan ing USSR ngrancang dening Amerika mokal. Dheweke, lagi ngomong, ditampa negara "karo bajak", lan ninggalake karo "tameng nuklir." urip, nanging ana sing ngandhani yen dheweke wis ninggalake penerus, ambruk Uni bisa dihindari. Uga kalah ing Perang Dingin. Secara pribadi, aku ngucapke matur nuwun kanthi tulus. marang Stalin kanggo apa sing ditindakake lan aku bakal nerangake marang anak-anakku kepiye kedadeyane, lan ora kaya sing ditulis ing buku sejarah saiki.
  4. kali gedhe
    kali gedhe 3 September 2012 09:12
    +2
    "... yen kita ora nguwasani pengalaman iki lan ing sepuluh taun kita ora ngumpulake jinis anyar saka wong Rusia padha stamina lan daya kreatif, "kita bakal ulig."

    Aku setuju karo kesimpulan lan wektu.
    Ana bab liyane ing kene. Tambah ing meksa, wiwitan kneading marang kita, mesthi mung bakal kontribusi kanggo tatanan saka jinis anyar iki wong Rusia, kita wis tau bejat ing tekanan. Dheweke mung nyusut, konsentrasi, mundur menyang Moskow.
  5. ekebastus
    ekebastus 3 September 2012 09:17
    +5
    "Akeh tumindak partai lan wong-wong sing bakal disalahake lan diculik, utamane ing luar negeri, lan ing negara kita uga. Zionisme, ngupayakake dominasi donya, bakal kanthi kejam mbales kasuksesan lan prestasi kita. Iku isih nganggep Rusia minangka negara barbar. minangka tambahan bahan baku. Lan jenengku uga bakal difitnah, difitnah.

    Zionisme Donya bakal ngupayakake kabeh kekuwatan kanggo ngrusak Uni kita supaya Rusia ora bisa bangkit maneh. Kekuwatan USSR ana ing kekancan karo wong. Pinggir perjuangan bakal diarahake utamane kanggo ngrusak persahabatan iki, yaiku nyuwek wilayah tapel wates saka Rusia. Ing kene, kita kudu ngakoni, kita durung nindakake kabeh. Isih akeh gawean sing kudu ditindakake ing kene.
    Nasionalisme bakal ngangkat sirah kanthi kekuwatan tartamtu. Bakal ngremuk internasionalisme lan patriotisme kanggo sawetara wektu, mung sedhela. Bakal ana kelompok nasional ing negara lan konflik. Akeh pemimpin pygmy bakal katon, pengkhianat ing negarane.
    Umumé, ing mangsa ngarep, pembangunan bakal dadi luwih rumit lan malah frenzied cara, dadi banget cetha. Intine yaiku Timur bakal dadi geger. Bakal ana kontradiksi sing cetha karo Kulon.

    Nanging, ora ketompo carane acara berkembang, wektu bakal liwati, lan mata generasi anyar bakal nguripake kanggo tumindak lan kamenangan saka Fatherland sosialis kita. Taun-taun bakal ana generasi anyar. Wong-wong mau bakal ngunggahké gendérané bapak-bapak lan mbah-mbahané lan ngekèki hak marang awaké déwé. Dheweke bakal mbangun masa depan ing masa lalu kita."

    I. Stalin. Saka rekaman obrolan karo A.M. Kollontai, November 1939
    Sumber: http://grachev62.narod.ru/stalin/t18/t18_267.htm
    1. ole
      ole 3 September 2012 21:58
      +1
      ekebastus,
      Stalin urip, Stalin urip, Stalin bakal urip.
  6. nggrundel
    nggrundel 3 September 2012 09:18
    +6
    Erofeev - wong wadon? Ya wis tulisan ing raine yen dheweke iku bajingan.
    1. segamegament
      segamegament 3 September 2012 11:16
      +3
      "Yen wong wedok kelakuane koyok wong gemblung di depan umum, iku mbeseni wong wedok..." (c) )))
      1. nggrundel
        nggrundel 3 September 2012 11:47
        +1
        Dadi dheweke jujur
  7. 1 tanki
    1 tanki 3 September 2012 09:19
    +6
    Kapribaden Stalin bisa digayutake kanthi cara sing beda-beda, nanging kasunyatane pembangunan progresif negara saka wilayah sing kasebar banget menyang kekuwatan ekonomi, militer lan politik sing kuat ora bisa ditolak.
    Kajaba iku, wong-wong ing Perang Patriotik Agung lan sawise perang, preduli saka nasib lan tragedi pribadi, padha manunggal dening siji idea: kanggo defend kamardikan Motherland lan nggawe gedhe.
    Ing kasus apa wae, sejarahe kudu ditampa, dieling-eling lan diajeni. Negara gedhe duwe masa lalu sing apik lan bakal duwe masa depan sing apik.
  8. baltika-18
    baltika-18 3 September 2012 09:21
    +3
    Artikel kasebut, ing prinsip, minangka plus. Sanajan aku bakal mbantah kanthi salah sawijining ekspresi "barak sosialisme." Sawetara wong ngelingi model ekonomi jaman saiki, nanging kudune. Ing jaman kasebut produksi negara lan produksi swasta padha brilliantly digabungake, karo peran ageng kanggo long-term planning .Iku mokal kanggo ngatur negara kita èfèktif tanpa alat kuwi minangka rencana umum Sayange, kabeh iki numpes karo tekane Khrushchev lan mengko reformasi babakan dhuwit 1961. kabeh, ing USSR ing 1947, minangka counterbalance kanggo expansion dollar, ruble emas iki ngenalaken. Ing dina ing Maret, ing ulang tahun Stalin, ana pangurangan rega taunan. Vysotsky ing salah siji saka lagu kang nduweni tembung "ana wektu lan rega wis suda."
    1. DIMITRI
      DIMITRI 3 September 2012 10:34
      +2
      Kutipan: baltika-18
      Ing dina iku, ing sasi Maret, ing ulang tahun Stalin, ana pangurangan rega taunan

      I.V. Stalin lair tanggal 21 Desember 1879.
  9. Horla
    Horla 3 September 2012 09:23
    +1
    - Wong diadili kanthi tumindak - prestasi gedhe ing ilmu pengetahuan lan industri. Lan kabeh iki ing negara agraris. Kabijakan sosial lan sikap marang wong minangka masalah sing angel banget, kabeh padha, sistem politik anyar dibangun, negara kasebut dibangun. diubengi mungsuh.Sawijining bab sing bisa dikandhakake kanthi pasti, yaiku nalika Stalin seda wong-wong padha nangis.
  10. Gromila555
    Gromila555 3 September 2012 09:37
    +1
    Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Stalin, akeh wis ditulis lan ditulis maneh ing topik iki, bebener, minangka ngirim, nang endi wae ing tengah ....
    Lan artikel kasebut kanthi jelas kalebu pirang-pirang tembung sing ora bisa dingerteni, ing ngendi butir-butir rasional sok-sok mlebu. Penulis, tanpa narik kawigaten kasunyatan apa wae, nyoba kanggo njlèntrèhaké periode sajarah 40 taun, kebak acara, minangka sawetara abad banget boring.
    Suspect sing penulis saka "dipalsukan ing wektu" - sampeyan kudu nulis ing paling soko kanggo request, digunakake padha bakal "dipangan".
    Quote:
    "Aku ngerti yen sawise mati, tumpukan sampah bakal dilebokake ing kuburanku, nanging angin sejarah bakal ngilangake kanthi kejam!"
  11. Igarr
    Igarr 3 September 2012 09:40
    +4
    Artikel sing apik.
    Agung (nanging abot) Sergei Batchikov nyerat.
    ...
    Lan ora ana metafisika, miturut pendapatku.
    Wong-wong weruh manawa karya titanic ngasilake asil. Negara, negara.
    Lan ora kaya saiki - khusus kanggo siji, tenan kanggo liyane.
    ....
    Lan kabeh metafisika.
  12. VOLKH
    VOLKH 3 September 2012 09:40
    0
    Kutipan: Goga
    - Tukhachevsky piyambak, kanthi eksekusi petani Tambov kanthi senjata kimia, ana regane.

    Wong tani kok dudu bandit?
    Jumlah cangkang sing digunakake - 70 pcs.
    Iki cilik banget, perlu 100 kaping luwih.
  13. Charon
    Charon 3 September 2012 09:49
    +7
    Aku kelingan voting 8 taun.
    Aku elinga pilihan saka wong lan aku elinga histeria saka liberal.
    4 taun wis liwati, lan histeria ora mandheg.
    Cacing wedi banget, banget.
  14. Ash
    Ash 3 September 2012 10:08
    +4
    Kira-kira 50 taun, liberal bakal ngandhani carane Putin getih sijine "lugu" bocah-bocah wadon enom saka game Pussy Riot konco bar kanggo nyanyi lagu lan ora ana sing bakal ngelingi yen wanita saka kategori TP iki minangka senjata nyata perang informasi .
  15. vorobey
    vorobey 3 September 2012 10:17
    + 13
    Wong lanang, aku wis nyatakake posisiku ing Stalin. Aku ora seneng karo wong iki. ora ana pengabdian fanatik. nanging aku lair lan gedhe ing negara kang - ora Lenin, utawa Trotsky, utawa Bukharin, yaiku Stalin dibangun lan digawa metu saka reruntuhan sawise perang. Aku gedhe ing negara sing, yen ora diajeni, banjur diwedeni lan dianggep. Lan aku uga percaya yen wong sing nalika taun perang ora gelem ngganti pribadhi kanggo marshal lapangan saka panangkaran, kudu dihormati. Senajan aku mbokmenawa minangka rama bakal tumindak beda. Aku ora ngerti.
  16. kebakar
    kebakar 3 September 2012 10:18
    +3
    PLUS, nanging akeh verbiage lan mlayu saka bab utama ing artikel, banget surem lan dawa
  17. tan0472
    tan0472 3 September 2012 10:21
    +4
    Ing wektu sing angel, negara apa wae golek dhukungan kanggo kapribaden taun kepungkur. (Lan Rusia begja yen duwe Stalin, amarga akeh negara ing kasus kaya mengkono kepeksa golek pahlawan nasional ing dongeng-dongeng)

    Kanggo mayoritas wong, Stalin minangka wong sing cerdas lan kuwat sing bisa nindakake akeh ing wektu sing cendhak. Stalin kanggo akeh minangka simbol urutan.

    Rusia dina iki meh podho wong "karo mabuk" - "mbuang dhuwit, nanging telek ing tutuk." Lan wong-wong sing "telek" lan "ngginakaken" ing taun kepungkur wedi emergence saka Stalin anyar kanggo convulsions histeris. Amarga banjur "dheweke bakal diganjar miturut tumindake."
  18. kostyanych
    kostyanych 3 September 2012 10:26
    +8
    yen Stalin minangka tiran getih, mula aja lali babagan dheweke
    mungsuh politik ing negara
    padha cetha dudu wedhus alus
    intelligentsia kreatif utamané aches kula
    ora kamardikan please ditampa ing 90s lan asil
    bandit ing daya karo EBN ing sirah
    lan akademisi adol celana jero ing pasar
  19. lefterlin53rus
    lefterlin53rus 3 September 2012 10:49
    +6
    Lan yen kita kelingan analogi sajarah? Peter 1- dibangun St Petersburg "ing balung." diwutahake lonceng menyang meriam, dicukur jenggot, imposing budaya Kulon, eksekusi panahan lan akeh liyane.
    Ivan the Terrible minangka tiran getih, oprichnina, penindasan massal, lan liya-liyane. Akibaté, Unifikasi Rusia dadi negara kuat.
    Lan apa sing ditindakake para panguwasa sing alus lan alus? Gorbachev - ambruk USSR. Godunov - panangkepan Moskow dening Kutub lan Wektu Masalah. Nicholas 2 - ambruk Kakaisaran Rusia lan revolusi.
    1. vorobey
      vorobey 3 September 2012 10:58
      +1
      Aja ndemek Nicholas II uga.

      Paling ora dheweke mangsuli ambruk kekaisaran lan anak-anake ora ninggalake bapake. Nanging pelacur sing saiki wis ninggal wong tuwa lan nguwuh-uwuh luwih akeh tinimbang wong-wong sing ora pantes mlebu kémah.
      1. tan0472
        tan0472 3 September 2012 11:14
        +1
        Kutipan saka vorobey
        Nicholas II, uga, aja ndemek

        Iku perlu kanggo ndemek wong jahat iki. Supaya ora ana bubur ing sirah.
        Yen bapak biasa saka kulawarga, kanthi tumindak lan ora tumindak, nggawa kulawargane menyang karusakan, mula kabeh wong bakal ujar manawa dheweke bodho utawa soundrel. Lan yen iki ditindakake dening raja (sing nyebut awake dhewe minangka pemilik tanah Rusia), mula dheweke ora dadi bajingan maneh, nanging "pembawa semangat".
        1. vorobey
          vorobey 3 September 2012 11:23
          +1
          Kutipan saka: tan0472
          dudu wong bodho, nanging "pembawa nafsu


          Hakmu, aku ora bisa nglarang. Ngatasi kekacoan ing sirah.
          1. tan0472
            tan0472 3 September 2012 12:06
            0
            Kutipan saka vorobey
            Ngatasi kekacoan ing sirah.

            salah. Sampeyan perlu kanggo nulis "bubur ing sirah." Maksudku asuhan para mudha. Kanggo pendhidhikan normal babagan standar ganda ora mungkin (ing siji kasus, telek iku telek, lan ing kasus liyane, telek iku permen.)
            Lan transisi sampeyan menyang individu: "Ngatasi kekacoan ing sirahmu." nuduhake raos luar biasa saka banyolan. Apa sampeyan wis nyoba ndaftar ing Smehopanorama karo Petrosyan? Ing kono para komedian, kanthi perasaan sing padha, asring mlayu nganggo kostum sing beda-beda. Lan sampeyan bisa. Contone, ing kostum sparrow. ngguyu hi
            1. vorobey
              vorobey 3 September 2012 12:16
              +2
              Kutipan saka: tan0472
              Lan sampeyan bisa. Contone, ing kostum sparrow

              Aku seneng, aku mikir.
              1. tan0472
                tan0472 3 September 2012 12:20
                0
                Lan apa sing kudu dipikirake? Jawaban kudu wis. Sawise kabeh, sampeyan (ora kaya aku) ora duwe bubur ing sirahmu. nglirik basa
                1. vorobey
                  vorobey 3 September 2012 12:27
                  +2
                  Kutipan saka: tan0472
                  Lan apa sing kudu dipikirake? Jawaban kudu wis. Sawise kabeh, sampeyan (ora kaya aku) ora duwe bubur ing sirahmu


                  Aku ora ngira yen aku bakal nabrak kaya ngono. Pranyata ana, kaya aku.
                  Nalika ora ana pemahaman unambiguous sajarah lan kita ambiguously ngevaluasi kabeh karakter, kita bakal slurp karo sendok lengkap. Ayo lunga lan aja ngadili wong mati. lan sampeyan bakal seneng.

                  Dene Petrosyan, lha kok kudu saingan.
                  1. tan0472
                    tan0472 3 September 2012 12:32
                    0
                    Kutipan saka vorobey
                    Aku ora ngira yen aku bakal nabrak kaya ngono

                    Apa sampeyan mikir sing paling pikiran kita wektu wassat ngapura "bubur ing sirah"? ngguyu
                    1. vorobey
                      vorobey 3 September 2012 12:40
                      +3
                      Kutipan saka: tan0472
                      Apa sampeyan mikir yen pikiran paling gedhe ing jaman saiki bakal ngapura "bubur ing sirah"?


                      Ngapura kula Vladimir Vladimirovich marga saka Kristus, setan wis beguiled. Sampeyan ora langsung ngenalake sampeyan. ya ora ana gambar.
                      1. tan0472
                        tan0472 3 September 2012 12:44
                        +1
                        Ayo. Iku kedadeyan kanggo kabeh wong. ya Aku njupuk sawetara saka nyalahke. (asline ora foto) wong bodho wong bodho wong bodho wong bodho
  20. vezunchik
    vezunchik 3 September 2012 10:58
    +2
    Lan para panguwasa saiki wis ngrusak negara kasebut sajrone 20 taun !!! Mungkin dheweke uga diwenehi pesenan rahasia saka Pahlawan ing AS ????
  21. Nechai
    Nechai 3 September 2012 11:56
    +3
    Kutipan: baltika-18
    saben taun ana sudo ing prices Vysotsky ing salah siji saka songs wis tembung "ana wektu lan prices padha suda."

    Perekonomian kasebut DIFLASIONAL, beda karo INFLASIONAL sing saiki ana ing ngendi-endi. Sing, ngelawan lengkap. Lan saiki "teoretikus lan praktisi" ekonomi ing saben cara bisa moyoki, sling lendhut ing model deflationary. Kanggo pet banget ngarahke ing redistribusi adil ing masyarakat saka asil pegawe consolidated. Saiki padha bingung nyritakake, utamane wong enom, yen nyuda biaya produksi, energi, logistik, lan manajemen, sing pungkasane nyebabake mundhake volume barang, mesthine nambah rega kanggo konsumen. Isin obah adoh saka njawab pitakonan bab ngendi keuntungan saka Ngapikake produksi, kabeh sistem kanggo nyedhiyani konsumsi penting, pindhah.
    Ing USSR, demolition bertahap saka ekonomi deflationary wiwit sawise 1956. Lan pungkasane wis bajingan nalika reformasi moneter taun 1961.
  22. Pedro
    Pedro 3 September 2012 11:59
    -6
    Artikel omong kosong. Iku kabeh babagan meri manungsa. Tanggane urip luwih apik - ayo wong teka lan priksa manawa kita, paling ora, urip kanthi miskin. Dadi wong butuh Stalin. Dheweke bakal cepet nggawe saben wong padha lan padha miskin.
    1. vorobey
      vorobey 3 September 2012 12:19
      +3
      Inggih, ana siji bab yen pepadhamu mluku saka esuk nganti wengi tanpa dina libur, lan ing tangan liyane, yen dheweke mung ngumpulake dhuwit saka sumur sing ditugasake. bener, sing cemburu.
    2. Pakdhe Sam
      Pakdhe Sam 3 September 2012 15:11
      +3
      Saben uwong ngadili miturut pilihan pribadi, yen sampeyan ora ngerti inti saka Stalinisme sawise maca artikel singkat iki, banjur ninggalake nyoba pathetic kanggo nerangake iku adhedhasar kapentingan egois, iri, kabodhoan saka wong, mikir babu, etc. Stalin minangka energi pulsating revolusi sing dituju kanggo nggawe.
      1. Pedro
        Pedro 3 September 2012 20:42
        -2
        Pakdhe Sam,
        Kutipan saka SamUncle
        Stalin minangka energi pulsating revolusi sing dituju kanggo nggawe.

        Apa dheweke ngerti apa sing diomongake? Nggawe bom atom?
  23. andrey-tse
    andrey-tse 3 September 2012 12:17
    +1
    Liberalisme minangka kamardikan mutlak ora bisa ditampa. Ing saubengé saben wong bebas - saka tugas, saka tanggung jawab, saka moralitas. Ora, iki dudu dalane masyarakat sing adil, iki kerajaan mamon.
  24. hommer
    hommer 3 September 2012 12:48
    +7
    Tsipko - "Aku bakal ngomong yen ora ana sing bakal ngelingi sistem sosialis donya sing digawe dening Stalin ing Eropah Wétan kanthi tembung sing apik...."

    Ayo, kebak kanggo sampeyan, bapak, tenang. Aja njupuk risiko.
    Ing taun 2004, survey ditindakake ing Jerman, ing ngendi 82% saka Jerman Timur - "Ossi", ujar manawa dheweke kepengin urip kaya biasane ing GDR. Lelucon paling gedhe yaiku 53% saka Jerman Kulon - "Wessies" uga seneng urip kaya ngono.
  25. Straus_zloy
    Straus_zloy 3 September 2012 13:27
    +6
    luwih becik ora ngomong
  26. Zabvo
    Zabvo 3 September 2012 13:56
    -1
    Kutipan: INTER
    Akeh pemimpin pygmy bakal katon, pengkhianat ing negarane

    Carane persis.

    Aku uga bakal menehi upeti marang Lenin Agung. Dheweke ngomong yen dheweke minangka mata-mata Jerman, nanging piye wae ora cocog karo apa sing ditindakake kanggo Rusia, yaiku industrialisasi lan elektrifikasi, sing njamin kita bisa ngalahake Jerman Hitler.
    1. ora nggantheng
      ora nggantheng 3 September 2012 23:56
      +2
      Ora Jerman, nanging Inggris, mung ngirim sponsor ing wektu, nanging ora ngapusi mudhun minangka pengkhianat - Gorbachev lan mabuk-Yeltsin.
  27. sonovlad
    sonovlad 3 September 2012 14:01
    +2
    Kabeh tangisan liberal iki saka wedi kewan Stalin menehi asil, lan kabeh korban ambruk USSR - langsung lan ora langsung - ora menehi apa-apa, lan oh, carane medeni kanggo njawab.
    1. Straus_zloy
      Straus_zloy 3 September 2012 19:05
      0
      .Stalin menehi asil, eseman
  28. Patriot
    Patriot 3 September 2012 16:25
    -4
    URAAA COMRADES!!!


    KITA NUNGGU TEKANE STALIN ANYAR!!! Sing bakal nggulingake REGIME KOPRADOR Putin !!!

    GENG PUTIN DI PANGKEN!!!
    1. Alexander Romanov
      Alexander Romanov 3 September 2012 16:27
      +1
      Kutipan: Patriot

      GENG PUTIN DI PANGKEN!!!

      Patriot, sampeyan sing pisanan ing dhaptar eksekusi. hi
    2. Fox 070
      3 September 2012 17:03
      +1
      Kutipan: Patriot
      KITA NUNGGU TEKANE STALIN ANYAR!!! Sing bakal nggulingake REGIME KOPRADOR Putin !!!

      Hm! Ora malah lucu. Pilih idu!
  29. Arc
    Arc 3 September 2012 16:48
    +2
    Kanggo mangerteni artikel kasebut kanthi lengkap (yen sampeyan pengin nindakake kabeh), sampeyan kudu maca luwih saka sepisan utawa kaping pindho. Akeh salinan wis rusak ing pribadine Stalin, lan aku ora weruh titik kanggo nyebut IMHO dhewe. Aku mung bakal ngomong siji bab. Dheweke bisa menehi gagasan apik kanggo wong gedhe lan negara gedhe. Lan iki ana ing kekuwatan unit lan mung sawetara sing entuk kesempatan kasebut ...
  30. kush62
    kush62 3 September 2012 19:20
    +1
    Iku luwih gampang kanggo kita mikir urip, nanging wong bangga negara sing tilar donya amarga keluwen ing 30s lan mung innocently dijupuk. Siji-sijine perkara sing ora bisa dibantah yaiku Stalin minangka wong gedhe lan ngunggahake negara saka reruntuhan.
    1. Alexander 1958
      Alexander 1958 3 September 2012 21:14
      +1
      kanggo kush62
      Sugeng sonten! Aku ndhukung pendapat sampeyan. Ora mungkin wong-wong sing ditembak utawa ditindhes ing kemah seneng babagan iki, nanging ana fakta liyane .. Garwane Molotov ngentekake meh 10 taun ing kemah kasebut lan direhabilitasi sawise Stalin mati, mula dheweke nglarang ngomongake babagan Stalin kanthi ora becik. ngarsane dheweke, miturut salah siji saka Versi sak eksekusi, Yezhov nguwuh "Sugeng Stalin!", Kasunyatan liyane - "Kasus Dokter" dipimpin dening letnan jenderal saka MGB karo jeneng Yahudi sing presented dhaftar Stalin lan alamiah mlebu jeneng Yahudi .. Résolusi Stalin - "Tangkep kabeh! Esuke kabeh wong saka dhaptar dicekel, kalebu letnan jenderal kanthi jeneng Yahudi! Dheweke dibebasake ing Maret 1953. Dheweke diangkut ing sekitar Moskow. Gendéra duka digantung. Nang endi wae. Sawise ngerti yen Stalin wis tilar donya, dheweke ngakoni yen aku ditawani mati tinimbang Stalin - ora sapisan aku ora bakal mikir ...
      karo uv. Alexander 1958
  31. wong peteng70
    wong peteng70 3 September 2012 21:33
    0
    Artikel sing apik. Kasunyatane rada ruwet.
    Yagene wong-wong kita padha ngurmati Stalin?
    Lan apa sebabe dheweke bisa ngajeni panguwasa apa wae?
    Ing kene sampeyan bisa nimbang anologi karo Peter the Great:
    1. Peter nggawe kekaisaran, Stalin nggawe kekaisaran Soviet. Loro-lorone padha kreator gedhe. Loro-lorone Stalin lan Peter, ing ekspresi favorit saka kaisar, ora nyisakke padharan ing lapangan iki, piyambak menehi conto ing kabeh, kang sampurna spineless. Kabeh kanggo negara, ora kanggo sampeyan dhewe.
    2. Loro-lorone Peter lan Stalin padha diukum kanggo nyolong lan khianat, loro wong biasa lan elit. Lan tanpa welas asih. Ing wektu sing padha, wong aktif sing prasaja nanging bakat bisa tekan dhuwur kekuwatan lan kekuwatan. Pétrus babar blas ora perduli karo asal-usulé manungsa. "Supaya ora dadi sapa-sapa lan dadi kabeh" minangka motto utama Peter lan Stalin.
    3. Lan iki minangka titik sing paling penting. Loro-lorone Peter lan Stalin menehi wong Rusia idea. Peter glethakaken mudhun eling kekaisaran saka wong Rusia, iku asil saka kegiatan sing dadi kasunyatan sing wong Rusia bisa nindakake apa-apa. Stalin ngrumusake gagasan saka wong nyata, wong kanthi huruf kapital, wong sing ora nyisakke uripe kanggo rasa seneng wong liya, raja wong (ora kaya Hitler super-man - raja kewan) quintessence paling striking saka gambar ing seni iki pahlawan E. Urbansky saka film The Komunis. Kanthi becik, wong bisa ngowahi ora mung gunung, nanging uga planet. Miturut cara, film iki uga nduweni ideal Yeltsinisme.
    Iki maling sing, kanthi salaman, mateni komunis ing pungkasan film.
  32. Alexander 1958
    Alexander 1958 3 September 2012 21:35
    +1
    Kanggo Gog
    Good day!
    Sampeyan bisa nemokake materi babagan panggunaan cangkang kimia dening Tukhachevsky http://wiki.istmat.info/myth: Tukhachevsky_poison_peasant_gasam
    karo uv. Alexander 1958
  33. wong peteng70
    wong peteng70 3 September 2012 21:38
    +1
    Dene bab represi .... sampeyan bisa ndeleng taun-taun pamaréntahan Stalin lan mbandhingake karo panguwasa ing jaman semana ing negara liya., Saka Eropa nganti Jepang. Lan mutusake dhewe sapa ing antarane wong-wong mau ing wektu kasebut sing apik lan alus.
    1. kush62
      kush62 4 September 2012 11:05
      0
      kanggo darkman70
      Apa pancen luwih gampang kanggo wong sing disiksa utawa ditembak amarga 10 wong liyane ditembak ing Jepang wektu iku? Gampang ngomong yen sampeyan ora ndemek dhewe.
  34. atine1954
    atine1954 4 September 2012 04:44
    0
    Sing paling nyenengake ing gambar I.V. Stalin yaiku tutupe,
    mung ngaso mripatmu!
    Amarga, nalika sampeyan ndeleng personel militer modern ing
    "KOKOSHNIKA", banjur, wis, babagan masa depan negara kita
    kanggo argue, piye wae ora narik!

    Yagene kaget karo kebrutalan perang sipil?
    Revolusi kita minangka "perang petani" sing dipimpin dening proletariat,
    miturut pimpinan partai proletar lan kanthi slogan proletar.
    85% pedunung negara iku deso, borjuis cilik sing solid!
    Lan bourgeoisie cilik kalebu:
    KREATIF, sing modal pribadi minangka ilusi kamardikan
    lan kesempatan kanggo mujudake potensial kreatif lan
    akuisisi, sing nduweni modal pribadi -
    - iki minangka kesempatan kanggo dadi medium lan malah gedhe!
    Dadi bourgeoisie CREATIVE Cilik minangka sekutu alami
    PROLETARIAT!
    Lan minangka V.I. Lenin: "Mung kediktatoran proletariat sing bisa ditindakake
    mbebasake manungsa saka penindasan kapital!"
    Wiwit DICTATORY saka PROLETARIAT mbisakake proletariat kanggo
    mujudake potensi kreatife!

    SOSIALISME minangka DIKTATORI PROLETAR ing aliansi karo KREATIF.
    bagean saka BOURGEOISIE SMALL ing kepemilikan umum
    ing sarana produksi ing kahanan pasar lan ing panindhes
    bagean acquisitive saka borjuis cilik!!!

    Saiki kekuwatan ing negara kasebut duweke penjajah, bahan mentah
    maling pengkhianat. Kekuwatane ditindakake dening pendhudhukan fasis
    administrasi kolonial. Negara wis nyata
    kawicaksanan kolonial - populasi pribumi koloni dirusak
    utawa mimpin menyang leladen, lan wilayah koloni kapenuhan
    penjajah asing - golek bathi !!!
  35. kush62
    kush62 4 September 2012 11:09
    0
    kanggo darkman70
    Apa pancen luwih gampang kanggo wong sing disiksa utawa ditembak amarga 10 wong liyane ditembak ing Jepang wektu iku? Gampang ngomong yen sampeyan ora ndemek dhewe.