Review militèr

Putin ngajak ibukutha pribadi menyang industri pertahanan

23
Minangka bagéan saka implementasine program persenjataan negara nganti 2020, direncanakake kanggo nyedhiyakake luwih saka 2,6 triliun rubel mung kanggo nglengkapi Angkatan Darat. rubel. Akibaté, 10 sistem rudal brigade Iskander-M, luwih saka 2 tank, kira-kira 2 bedhil lan bedhil self-propelled, 000 komplek brigade sistem pertahanan udara tentara S-9V300, luwih saka 4 kendaraan, uga sistem kontrol lan komunikasi anyar, sistem pengintaian janji lan kompleks peralatan individu kanggo personel militer. Kajaba iku, ing 30, Rusia armada kudu kalebu 51 kapal lumahing modern, 8 kapal selam rudal nuklir strategis, 16 kapal selam multi-tujuan. Kira-kira 1 helikopter anyar lan 000 pesawat anyar bakal dilayani karo Angkatan Udara negara kasebut.

Amarga akeh persediaan sing direncanakake, ana keraguan sing mapan babagan implementasine. Iku worth kang lagi nyimak sing padha ora groundless. Ing taun 2011 piyambak, Kamentrian Pertahanan Rusia nerbitake denda gunggunge 24 milyar rubel kanggo perusahaan kompleks industri militer Rusia (DIC) amarga nglanggar syarat-syarat pangiriman senjata lan peralatan militer lan kanggo cacat ing produksi. Secara total, ing 2011, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nyiapake 7119 dokumen reklamasi, yaiku 3% luwih akeh tinimbang sing disiapake ing 2010. Ing wektu sing padha, 2010% luwih akeh keluhan diajukake ing 20 tinimbang ing 2009.

Nganti 2020, direncanakake nyedhiyakake luwih saka 20 triliun rubel kanggo implementasi program senjata negara. rubel. Dibandhingake karo program sadurunge, mundhak meh 3 kaping. Kanggo Rusia, iki tegese dhuwit sing serius, sumber daya sing serius. Dana kasebut dialihake saka area kegiatan liyane. Ing wektu sing padha, investasi kasebut sajrone ngadhepi ancaman ing donya modern cukup adil. Kajaba iku, investasi ing industri pertahanan minangka investasi ing industri teknologi dhuwur. Lan iki tegese dana sing nandur modal ing kene mesthi bakal bisa digunakake, kalebu ing sektor sipil ekonomi, ing industri.
Putin ngajak ibukutha pribadi menyang industri pertahanan

Secara total, ing kerangka program persenjataan negara sing wis ana, sing diitung nganti 2020, luwih saka 1 jinis senjata lan peralatan bakal dipikolehi. Direncanakake yen ing 300 pasukan bakal duwe 2020% senjata paling modern, ora mung model anyar, nanging sing paling modern. Ing wektu sing padha, kanggo nggawe 70 wong, perlu kanggo mbukak anyar utawa nggedhekake fasilitas produksi sing wis ana, uga nggawe kerjasama antarane perusahaan militer lan sipil. Yaiku, kanggo nganyari Angkatan Bersenjata RF kanthi radikal, perlu kanggo nindakake modernisasi jero kompleks industri militer domestik, perlu kanggo narik personel sing janjeni (buruh, insinyur, manajer), teknologi canggih, lan basis produksi modern kanggo industri pertahanan. Mung kanthi cara iki bakal bisa ngisi pemenuhan tatanan pertahanan negara, rilis produk-produk berkualitas kanthi tepat ing wektu sing ditemtokake ing kontrak lan ing wektu sing padha kanthi rega sing cocog lan ekonomi.

Sadar pentinge netepi tatanan pertahanan negara, Presiden Rusia Vladimir Putin ngarahake perhatian marang masalah iki. Ing 31 Agustus 2012, rapat Dewan Keamanan Federasi Rusia babagan pangembangan industri pertahanan dianakake. Ing rapat kasebut, Vladimir Putin nyathet yen sajrone 3 taun kepungkur, tatanan pertahanan negara wis ditindakake kanthi masalah sing signifikan lan nedahake kabutuhan kanggo terus-terusan ngawasi kepiye tenggat wektu kanggo nyedhiyakake lan pangembangan jinis senjata tartamtu. Ing wektu sing padha, dheweke ngusulake kanggo menehi perhatian khusus marang masalah kualitas produk lan selaras karo kabeh standar teknologi sing dibutuhake. Présidhèn ngelingake marang wong-wong sing ana ing kono, manawa akeh kontrak saiki wis dijamin, nanging perhatian marang masalah iki ora kudu diremehake, kayadene perhatian ora kudu diremehake babagan masalah pendanaan sing ritmik lan jelas kanggo karya iki.

Ibukutha pribadi bakal teka ing industri pertahanan

Kemitraan publik-pribadi ing bidang industri pertahanan Rusia bisa dadi norma ing mangsa ngarep, lan prosedur kanggo nggawe industri pertahanan kanthi keterlibatan ibukutha swasta bakal disederhanakake, ujare Presiden Rusia. Vladimir Putin negesake manawa mekanisme kemitraan publik-swasta ing industri iki kudu ditingkatake. Sawetara stereotip sing biasa kudu dirusak, miturut mung institusi lan struktur negara khusus sing bisa ngatasi masalah pertahanan, ujare presiden. Putin uga nggawe proposal kanggo nggawe bank data tunggal kanthi informasi babagan kabutuhan kompleks industri militer kanggo narik modal pribadi. Miturut presiden, asring krungu keluhan saka investor swasta yen dheweke ora ngerti apa sing bakal dikarepake ing industri pertahanan, mula ora bisa ngetung apa dhuwit sing nandur modal bakal mbayar.

Ing wektu sing padha, presiden nyengkuyung manawa masalah kebijakan rega kanggo produk militer diatur langsung dening pamrentah negara. Saiki, nalika Kementerian Pertahanan nyimpulake kontrak kanggo tuku produk militer, bathi perusahaan industri pertahanan diwatesi nganti 1% kanggo komponen sing dituku, lan 20% kanggo biaya dhewe. Miturut Presiden Rusia, masalah rega ing industri iki wis suwe. Aturan lan prinsip rega, pitungan bathi lan biaya prima kudu disetujoni dening keputusan pemerintah, dene akeh instruksi lan metode departemen sing asring kontradiktif kudu diilangi. Putin dipasrahake marang Perdana Menteri Dmitry Medvedev kanthi perhatian sing paling cedhak karo masalah iki lan ngontrol implementasine.

Kualitas Rusia lan jumlah manca

Saiki, Rusia siap nggunakake teknologi pertahanan manca, nanging format perusahaan perakitan ing industri pertahanan ora bisa ditampa, presiden nyathet. Miturut dheweke, perlu kanggo ngembangake produksi dhewe. Ing wektu sing padha, ngendi mitra manca setuju kanggo pindhah karo kita bebarengan, iku perlu kanggo nggunakake iki. Ora ana sing isin nggunakake pangembangan, kawruh lan pengalaman manca. Bebarengan karo iki, ora bisa ditampa kanggo nggawe fasilitas produksi obeng ing Rusia kanggo produksi analog saka peralatan lan senjata manca adhedhasar komponen, komponen lan rakitan sing diimpor. Presiden diarani model iki buntu lan ujar manawa kabeh siklus - saka pangembangan nganti produksi serial lan pasokan komponen - kudu disebar ing Rusia. Path kasebut minangka jaminan teknologi, pertahanan lan keamanan nasional, ujare Vladimir Putin.

Ing wektu sing padha, Kementerian Pertahanan Rusia bakal nambah luwih saka 4 kaping tuku kendaraan lapis baja Rys (lisensi Rusia kanggo kendaraan lapis baja Iveco LMV M65 buatan Italia), sing diprodhuksi ing usaha patungan Rusia-Italia sing dumunung ing Voronezh, nggunakake jumlah pinunjul saka komponen diimpor. Ing Juli taun iki, RIA News ngutip sumber ing departemen militèr, kacarita sing Kamentrian Pertahanan Rusia ngirim aplikasi kanggo pamaréntah, kang nyuwun kanggo nambah volume tumbas kendaraan lapis baja Lynx ing periode saka 2013 kanggo 2015 saka ngrancang 727 kanggo 3 unit. Kontrak kanggo produksi gabungan kendaraan lapis baja ing Voronezh iki ditandatangani antarane Italia lan Rusia ing Desember 000. Miturut wakil saka Kementerian Pertahanan, karakteristik kendaraan iki luwih dhuwur tinimbang sing saiki ing layanan karo tentara Rusia.

Presiden Vladimir Putin ngusulake kanggo nimbang kinerja perusahaan pertahanan ora babagan jumlah dana sing diinvestasi, nanging babagan kualitas lan kuantitas produk sing diprodhuksi. Kita butuh barang sing nyata, dudu angka ing kertas sing dikuasai perusahaan industri, ujare Presiden. Kepala negara uga nandheske yen daya saing produk militer, uga tundhuk karo kabutuhan tentara lan angkatan laut Rusia saiki lan mangsa ngarep, penting banget. Miturut dheweke, perlu kanggo nindakake modernisasi teknologi lan nganyarke aset produksi perusahaan industri sanalika bisa. Vladimir Putin ngelingake yen meh 23 milyar dana saka anggaran Rusia dialokasikan kanggo program modernisasi lan peralatan maneh industri pertahanan.

Kajaba iku, ing rapat Jumuah Dewan Keamanan, presiden nyatakake yen industri pertahanan Rusia ora mung butuh modernisasi teknis, nanging uga debugging kabeh mekanisme ekonomi sing ana. Kanthi kapisah, dheweke negesake kabutuhan audit lengkap perusahaan. Miturut kepala negara, perlu nganakake audit lengkap lan mriksa efektifitas saben perusahaan lan organisasi pertahanan kanthi kapisah.

Personil mutusake kabeh

Salah sawijining keputusan personel sing paling penting lan penting ing industri pertahanan yaiku ngganti presiden United Shipbuilding Corporation (USC), sing ditindakake ing Juli 2012, nalika Roman Trotsenko diganti ing jabatan kasebut dening Andrey Dyachkov, mantan kepala. saka Sevmash. Miturut Putin, reshuffle landmark kasebut ing antarane kepala perusahaan pertahanan, yen ana kabutuhan, bisa diterusake. Personil minangka masalah sing penting banget kanggo industri pertahanan nasional. Sayange, saiki akeh perusahaan kita ing abad pungkasan. Ing wektu sing padha, akeh sing wis ditindakake kanggo nganyari staf pimpinan ing taun-taun pungkasan, nanging yen langkah-langkah sing ditindakake ora cukup, kerja ing arah kasebut bakal diterusake. Miturut presiden, mung wong modern sing bisa ngatur produksi modern.

Presiden uga ngusulake nggawe sistem hibah kanggo karyawan perusahaan kompleks industri militer. Dorong karyawan sing kerja ing bidang utama industri pertahanan perlu. Ing kene akeh wong enom sing duwe bakat, modern, sing kudu disengkuyung.

Masalah personel ing industri ruang angkasa Rusia dibahas kanthi kapisah. Ing sawetara taun kepungkur, sawetara peluncuran pesawat ruang angkasa sing ora sukses wis kacathet ing Rusia. Mulane, stasiun antarplanet lan sawetara satelit ilang. Kacilakan pungkasan kedadeyan tanggal 7 Agustus 2012, nalika, amarga kerusakan ing operasi panggung ndhuwur Breeze-M, diluncurake kendaraan peluncuran Proton-M, sing nglebokake satelit komunikasi Telkom-3 lan Express-MD2. orbit, rampung ora normal." Ing dina Jumuah, 31 Agustus, Presiden Rusia mrentah Wakil Perdana Menteri kanggo Industri Pertahanan Dmitry Rogozin, uga kepala Roscosmos Vladimir Popovkin, kanggo nyiapake proposal babagan masalah personel ing industri ruang angkasa, nanging mung yen mbantu ngatasi masalah sing ana.

Ing patemon karo Dmitry Rogozin lan Vladimir Popovkin, Putin nyathet yen pangembangan luwih lanjut saka industri ruang angkasa bakal dibahas, uga masalah struktural sing bisa kedadeyan ing wilayah iki. Pitakonan kasebut uga gegayutan karo keputusan personel. Presiden Rusia ngelingi manawa sawetara keputusan ing wilayah iki wis digawe, utamane ing Pusat. Khrunichev.

Sumber informasi:
-http://top.rbc.ru/economics/31/08/2012/667381.shtml
-http://ria.ru/defense_safety/20120831/734563890.html
-http://www.itar-tass.com/c96/447123.html
-http://www.pfo.ru/?id=37886
Pengarang:
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. anconsha
    anconsha 3 September 2012 10:02
    +1
    Tugas, kaya-kaya, ora nggawe kesalahan lan ngetutake dalan sing bener ing babagan persenjataan tentara, modernisasi industri pertahanan disetel dening Putin ing wektu sing tepat. Yen mung pejabat ing industri pertahanan lan militèr sing kadhangkala cendhak ora bakal ngucapake tugas kasebut kanthi korupsi ...
  2. Armata
    Armata 3 September 2012 10:10
    +4
    Inggih, kita ngedika maneh bab kasunyatan sing tuku peralatan saka konco hillock iku cabang mati, lan apa wis rampung? Lan ing cabang industri pertahanan apa dheweke mutusake kanggo miwiti pedagang pribadi? Apa dheweke bakal nggawe kapal selam nuklir saiki? Liyane verbiage saka sing kuwasa.
    1. bosst64
      bosst64 3 September 2012 13:39
      +1
      Quote: Lokomotif uap
      Lan ing cabang industri pertahanan apa dheweke mutusake kanggo miwiti pedagang pribadi? Apa dheweke bakal nggawe kapal selam nuklir saiki


      Lan supaya padha mbangun, mung nampa acceptance negara! Lan yen padha nindakake omong kosong, banjur pemilik iku pepadhamu kanggo Khodorkovsky! Lan yen inspektur negara adol metu, banjur carane formal treason! Pitakonan, sapa hakim?
  3. iSpoiler
    iSpoiler 3 September 2012 10:14
    +1
    Artikel sing apik ... seneng ...
    Sampeyan ndeleng lan ngetutake kekuwatan lan kekuwatan sing kepungkur ...
    Jiwa bungah..
    1. mambu
      mambu 4 September 2012 05:53
      0
      Aku setuju, artikel kasebut apik, mula aku menehi rating positif, ya, lan topik ngembangake industri pertahanan minangka topik sing dibutuhake banget.
      Sayange yen program sadurunge ora kasedhiya kanggo umum. Sayange. Iku bakal menarik kanggo ngerti sepira lan kanggo posisi apa paling ora telung program sadurunge wis rampung. lan sing paling penting, sapa lan kepiye tanggung jawab. ngganggu program???
  4. Ash
    Ash 3 September 2012 10:21
    +9
    Kita wis weruh carane ibukutha pribadi diundang menyang dhukungan mburi tentara, saiki omah boiler, sing dadi panas obyek saka divisi rudal, wis dipasrahake menyang kantor pribadi, tuku lenga bahan bakar sing luwih larang (yaiku , ing St. Petersburg) lan ngeterake ing saindhenging negara menyang Siberia. Sesuai karo iki, biaya Angkatan Bersenjata. Populasi kamp militèr saiki dijaluk utang kanggo keperluan, sing dibentuk sewengi, miturut omongane uwong. recalculation saka rega bahan bakar wiwit Desember taun pungkasan. Mangkono, rata-rata 25 ewu rubel dituntut saka saben kulawarga sing manggon ing kamp militèr. Lan aku pancene ngerti apa iki maling, disebut "ibukutha pribadi", bakal nampa kanggo kickbacks, lan kang sederek bakal tanggung jawab perusahaan iki. dina iki padha nyolong kickbacks saka budget, ndhelikake konco slogan banter "narik modal pribadi."
  5. baltika-18
    baltika-18 3 September 2012 10:27
    +5
    Kanthi sudagar pribadi ing industri pertahanan, kita bakal nemokake dhewe ing kahanan 1913-1914, nalika ana ora cukup cartridges karo bedhil.
  6. wong liyo595
    wong liyo595 3 September 2012 10:39
    +6
    supaya wedhus menyang kebon
  7. stas57
    stas57 3 September 2012 10:47
    +3
    ing salah sawijining negara sing kondhang, ing kompleks industri militer, ibukutha swasta ngrasa apik lan ing wektu sing padha "knalpot" sing apik banget ing pungkasan (sanajan ana masalah), nanging apa kita bakal sukses? Aku mangu iku, Aku bakal ana feeder liyane.
  8. tan0472
    tan0472 3 September 2012 11:00
    +2
    Senjata sing ditanggepi dening negara. perusahaan bakal meh tansah luwih murah tinimbang senjata ditanggepi dening sudagar pribadi. Mbusak perbendaharaan kanthi pesenan militer "pribadi" iku pidana. Kajaba Putin ngerti luwih akeh tinimbang liyane. Contone, yen perang bakal diwiwiti ing taun-taun sing bakal teka. Banjur mbuwang "ekstra" mbenerake dhewe. IMHO.
  9. Voin sveta82
    Voin sveta82 3 September 2012 12:26
    +3
    Ketoke ora cukup dhuwit anggaran ....))))) nanging keuangan pribadi muspra ...)) industri pertahanan mung kudu dadi struktur negara ...)))
  10. kadcin-max
    kadcin-max 3 September 2012 13:22
    +3
    Oh iki ora apik !! Sawise kabeh, bajingan bakal njarah ....
    Anakku saiki dadi wajib militer, dheweke kudu dibayar 2 ewu rubel saben wulan (kanggo sabun, odol, ROKOK) lan nganti 3 wulan ora sepeser, lan wong lanang sing ngladeni 8 wulan mung ditampa sapisan ing sasi . Dadi prajurit mlayu kaya mlarat liwat dalan-dalan rokok. Lan iki "ing kontrol" negara, lan yen pedagang pribadi ....
    1. singupac
      singupac 3 September 2012 14:47
      +2
      Iku mung anakmu - kidang barak, lan kanca-kancane dhewe njupuk dhuwit. Nanging ngakoni iki ora nyenengake - mula dheweke nulis lan ngomong babagan non-pembayaran. Lan wong-wong sing mlaku-mlaku ing dalan, njaluk "rokok", ora njaluk rokok, nanging diwenehi tugas operasional ing barak kanggo njupuk jumlah tartamtu saka saben moncong. Yen gagal ngrampungake misi tempur sing ditugasake, jotosan nganti pungkasan ing bentuk bream ora bisa dihindari. Iki minangka prajurit pembela kita. Dheweke dudu pelindung, nanging isin. Yen padha diselehake kanggo njaga yacht Abramovich lan pabrik Derepiska, pabrik lan yacht iki bakal dicolong ing dina sing padha bebarengan karo "pembela".
      1. Denzel13
        Denzel13 29 September 2012 02:44
        0
        thatupac, aja ngadili saben wong miturut standar sampeyan, yen sampeyan duwe masalah sing penting, mula aja mikir yen sampeyan wis ngerti kabeh lan ngerti kabeh. Ora ana sing pribadi, nanging kanthi definisi, yen "wong" kanthi tampilan jagad sing padha katon ing unit sing dipasrahake marang aku, mula dheweke bakal "urip" maksimal 15-16 detik.
  11. Andriuha077
    Andriuha077 3 September 2012 13:24
    0
    Kaping pisanan, ibukutha negara mili menyang kanthong pribadi.
    Banjur industri pertahanan maneh dicolong nganggo dana sing dicolong iki.
    Banjur bandit kasebut kanthi terang-terangan ndhikte kebijakan kasebut.
    Kabeh bebarengan - korupsi.
    1. mambu
      mambu 4 September 2012 05:58
      0
      Ya... Lan luwih becik diwiwiti kanthi lelang utangan kanggo saham !!!
  12. Strashila
    Strashila 3 September 2012 14:31
    0
    Apa iku ekuitas pribadi???? Kaping pisanan, ibukutha negara mili menyang swasta, swasta mili ing lepas pantai ... lan apa sing kita tunggu, apa modal. Wis ana toko pribadi ing endi wae.
  13. Basque
    Basque 3 September 2012 15:34
    0
    Presiden ngangkat masalah sing penting ing wektu, utamane, pemberantasan korupsi ing kompleks industri militer, pelatihan personel kanggo industri. Pitakonan kerjasama militèr-teknis karo mitra Kulon kita. Aku seneng banget yen produksi kendaraan lapis baja .. Lynx, ing periode 2013 - 2015 saka 723 bakal nambah dadi unit 3000. Wis suwe presiden kudu njupuk kompleks industri militer sing dikuasai. volume mesthi bakal menyang pasukan !!!
    1. mambu
      mambu 4 September 2012 05:59
      +1
      Kitab Suci kandha, ”Rahayu wong kang pracaya”
  14. Magadan
    Magadan 3 September 2012 15:38
    +2
    Kutipan saka Strashila
    Apa iku ekuitas pribadi???? Kaping pisanan, ibukutha negara mili menyang pribadi, swasta mili ing lepas pantai.

    Nah, ide sial. Pemilik pribadi lan kapentingan negara minangka barang sing ora cocog. Pedagang swasta NATO nuduhake "efektivitas" ing konfrontasi karo USSR. Babla NATO nglampahi sepuluh kaping luwih kanggo senjata, nalika ora nerbitake ora tunggal sampel iso dibandhingke karo Soviet ing syarat-syarat karakteristik kinerja, kang ing rega. Saka sapa kita njupuk conto? Yagene dheweke ora pengin sinau saka Kulon babagan carane nggawe dalan lan kepiye aparat negara normal?
    Yagene kita mung sinau telek saka wong-wong mau? Kita sinau budaya setan saka film-film Hollywood, kita njupuk keadilan remaja saka wong-wong mau, program pendhidhikan kasebut diarani "sistem pendidikan", lan saiki kita wis sinau babagan kompleks industri militer Barat? Ya, apa gunane sing ditindakake ing taun-taun Perang Dingin sing ora bakal ditindakake? Saka sapa padha njupuk conto?
    1. Gazprom
      Gazprom 4 September 2012 08:35
      -2
      Prajurit NATO ngginakaken puluhan kaping luwih dhuwit kanggo senjata, nanging ora nerbitake sampel siji iso dibandhingke karo Soviet, loro ing syarat-syarat kinerja lan rega. Saka sapa kita njupuk conto?

      A statement banget presumptuous.
      kudu dieling-eling manawa kanthi nyekel lan nglawan awake dhewe karo "model NATO mundur" sing isih nyuwek pusar.

      tanpa nerbitake sampel siji iso dibandhingke karo siji Soviet ing syarat-syarat karakteristik kinerja

      Sikap patriotik sing apik banget, lan apik yen desainer kita ora nandhang sangsara, nganggep senjata NATO dadi pesaing sing kuat
  15. Basque
    Basque 3 September 2012 16:14
    -1
    Bapak-bapak, aja padha sumelang. Kendaraan lapis baja ing Rusia diprodhuksi kanthi protèktif ing perusahaan swasta utawa gabungan. Kanthi .. Gr Gas, Kamaz, BAZ, lan sapiturute ... ing cendhak, kabeh. Pedagang pribadi ora kudu diidini, menyang produk kanthi karakter strategis! Ora kabeh nanging kanggo boblo, sawetara bisa ngedol kabeh rahasia kanthi giblets.
  16. v53993
    v53993 3 September 2012 21:39
    0
    Ora ana sing luwih gampang: Abramovich - loro utawa telu resimen Pasukan Rudal Strategis, Deribaska - loro utawa telung resimen S-300 (400), iki kanggo miwiti nyoba patriotisme.
  17. RomanPatriot
    RomanPatriot 3 September 2012 22:12
    0
    Mratelakake panemume, yen perlu kanggo narik pedagang pribadi, kontrol kualitas kudu ing tingkat sing paling dhuwur, kabeh wong bakal pengin awis, nanging kepinginan iki kudu remuk ing oyod, dhuwit ora cilik, mung kanggo pindhah. ngendi sampeyan kudu.
    Nanging pembangunan anyar kanggo ninggalake kanggo negara. perusahaan, lan tingkat kerahasiaan sing cocog kanggo mesthekake
    1. mambu
      mambu 4 September 2012 06:03
      0
      Sadurunge mriksa kualitas, sampeyan isih kudu mriksa rega. Ya, lan sapa sing bakal nganakake kompetisi produksi? Ketoke wong sing sugih banget mengko, luwih becik langsung dipercaya Chubais.
  18. Delink
    Delink 8 September 2012 13:20
    0
    Rapat meh ora bisa diarani verbiage. Ing kana, keputusan digawe babagan kemungkinan ngenalake modal pribadi.
    Kemungkinan bakal ana watesan babagan panyebaran rahasia militer. Watesan akses menyang cithak biru senjata. Mung informasi umum. Yen ditampa, ora bakal ala. Lan pedagang pribadi teka. Lan dhuwit bakal bisa kanggo wong-wong mau. Nanging maneh, ibukutha sing kuwasa luwih akeh tinimbang wong biasa. Pranyata maneh padha ngremukake industri pertahanan miturut awake dhewe.