"Malah nglawan Azerbaijan, Bundeswehr meh ora duwe kesempatan": militer Jerman babagan konflik ing Karabakh

58

Komando tentara Jerman nyinaoni pengalaman nggunakake drone ing konflik bersenjata modern, utamane ing Nagorno-Karabakh, nggawe kesimpulan sing nguciwani kanggo awake dhewe.

Malah nglawan Azerbaijan, Bundeswehr meh ora duwe kesempatan

- ujare Letnan Kolonel Michael Karl saka Pusat Analitik Bundeswehr, nalar bab perang taun kepungkur ing Kaukasus.



Miturut dheweke, iki amarga kasunyatan manawa tentara Jerman saiki ora duwe sistem sing cukup sing bisa nglawan UAV lan drone- "kanggo". Ing wektu sing padha, industri pertahanan negara bisa nyedhiyakake, masalah kasebut yaiku pengadaan.

Minangka militèr diterangake, Federasi Rusia, kaya Azerbaijan, uga ora mandheg:

Rusia wis nindakake modernisasi kuat angkatan bersenjata. Ing perang kanggo Nagorno-Karabakh, Rusia temen maujud sing wis kesenjangan glaring ing pangembangan UAVs [...] Industri iki diutus kanggo berkembang sistem cocok.

Miturut dheweke, jinis drone anyar bakal diuji sajrone latihan Zapad-2021.
Miturut dheweke, pamimpin produksi UAV yaiku Amerika Serikat, Israel, Turki, lan utamane China: China manggoni 79,9% pangsa pasar donya, ngasilake babagan 400 jinis UAV.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    58 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      14 2021 Juni
      Inggih, poke ... Jendral tansah nyiapake perang kepungkur ... Ora angel banget kanggo rivet drone ing jaman saiki, sing utama yaiku nggunakake kanthi bener nalika ngadhepi oposisi.
      1. -1
        14 2021 Juni
        Apa sistem countermeasure iki cukup? Lan wis padha dites kanggo efektifitas?
      2. +3
        14 2021 Juni
        Yen kita nganalisa luwih lanjut, mula Bundeswehr bakal kalah karo Turki.
        Lan sing menarik, Jerman ora sukses karo UAV
        1. +3
          14 2021 Juni
          Lan sing menarik, Jerman ora sukses karo UAV


          Iki minangka kabijakan partai. Yen perlu, kabeh bakal bisa.
          1. +2
            14 2021 Juni
            Quote: Prasaja
            Iki minangka kabijakan partai.

            bener. padha wanted kanggo njaluk menyang kesetaraan gender lan kabeh bisa metu!
            uga, kanggo kesetaraan gender sing! ombenan
            iku luwih apik nalika padha kasil karo iki saka karo tank lan drones nglirik
      3. + 14
        14 2021 Juni
        Ing perang kanggo Nagorno-Karabakh, Rusia nyadari yen ana kesenjangan sing cetha ing pangembangan UAV.

        Apa Rusia perang ing kana? Malah Armenia dhewe ora resmi perang ana, mung "pembela Karabakh", karo sawetara bantuan.

        Kita ngembangake UAV, lagi ana ing layanan. Loro-lorone pengintaian lan serangan. Kajaba iku, yen perlu, kita uga bisa nampa wong manca, dongeng babagan invulnerability "Bayraktars" lan drones liyane - iki ora kabeh bener. Ing sawetara kahanan padha efektif, ya. Nanging kabeh gumantung ing kahanan lan mungsuh.

        Kanggo kita, rapat karo "Bayraktars" sing padha bakal dadi relevan yen ukroreich ngluncurake dheweke kanggo nyerang Donbass. Iki ngendi pitakonan bakal teka munggah titik-kosong, iku bakal perlu kanggo narik munggah sistem sing cocog. Nanging dina pisanan uga bakal ana jeritan babagan "blitzkrieg sarwa" drone ...
        1. -5
          14 2021 Juni
          Kabeh wong ana ing kono. Lan tentara Armenia, lan Infauna, lan Paladins, Repellents, Divnomorii lan Krasukha. Nanging wong-wong mau ora ana gunane. Antarane cah wadon.
          1. +3
            14 2021 Juni
            Kutipan saka Yujan
            Nanging wong-wong mau ora ana gunane. Antarane cah wadon.

            kowe arep ngomong apa? Apa sampeyan bisa nggawe apa wae nganggo tangan sing bengkong? wassat
            1. -6
              15 2021 Juni

              kowe arep ngomong apa? Apa sampeyan bisa nggawe apa wae nganggo tangan sing bengkong? wassat

              Kemungkinan teknik kasebut bengkok, tangan ora ana hubungane.
        2. +3
          16 2021 Juni
          Kanggo kita, rapat karo "Bayraktars" sing padha bakal dadi relevan yen ukroreich ngluncurake dheweke kanggo nyerang Donbass. Iki ngendi pitakonan bakal teka munggah titik-kosong, iku bakal perlu kanggo narik munggah sistem sing cocog. Nanging dina pisanan uga bakal ana jeritan babagan "blitzkrieg sarwa" drone ...


          Ing Karabakh, dheweke ora mung nggunakake UAV, nanging kanthi taktik sing cocog, iki minangka pambukaan pertahanan udara kanthi bantuan jagung, ing ngendi wong Armenia ngentekake misil sing larang, nyemprotake amunisi, yaiku drone kamikaze kanggo ngrusak pertahanan udara. sistem karo eliminasi kabeh pertahanan udhara, iki nggunakake bedhil poto-propelled karo mobilitas sing, tinimbang artileri ditarik karo imbuhan UAV lan mesthi pengintaian instrumental nggunakake instruments paling anyar. Umumé, wong Azerbaijan, lan bisa uga wong Turki, kanthi kreatif nyedhaki operasi militèr, lan ora miturut piagam kaya wong Armenia, lan padha yakin ing sukses taktik kasebut. Lan serangan cepet ing kutha-benteng Shushi bakal kalebu ing buku teks ing pasukan khusus. Perang cilik iki minangka tonggak sejarah gedhe ing perang modern. Nanging yen Angkatan Bersenjata Ukraina stupidly nyalin taktik iki, banjur padha njaluk iku ing snot, ora ana efek surprise kaya ing Karabakh.
        3. +2
          16 2021 Juni
          Kutipan saka RealPilot
          Ing perang kanggo Nagorno-Karabakh, Rusia nyadari yen ana kesenjangan sing cetha ing pangembangan UAV.

          Apa Rusia perang ing kana? Malah Armenia dhewe ora resmi perang ana, mung "pembela Karabakh", karo sawetara bantuan.

          Kita ngembangake UAV, lagi ana ing layanan. Loro-lorone pengintaian lan serangan. Kajaba iku, yen perlu, kita uga bisa nampa wong manca, dongeng babagan invulnerability "Bayraktars" lan drones liyane - iki ora kabeh bener. Ing sawetara kahanan padha efektif, ya. Nanging kabeh gumantung ing kahanan lan mungsuh.

          Kanggo kita, rapat karo "Bayraktars" sing padha bakal dadi relevan yen ukroreich ngluncurake dheweke kanggo nyerang Donbass. Iki ngendi pitakonan bakal teka munggah titik-kosong, iku bakal perlu kanggo narik munggah sistem sing cocog. Nanging dina pisanan uga bakal ana jeritan babagan "blitzkrieg sarwa" drone ...

          Lan sampeyan takon marang wong Armenia, apa Armenia perang ana ing kana utawa ora?)) Saka ngendi sampeyan entuk wong-wong kaya ngono?) Aneh, para pimpinan militer lan politik Armenia ujar manawa Armenia sing ilang unit militer paling apik (!) ing Karabakh, kabeh tentara reguler Armenia meh dikalahake:
          1. "Mantan Kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Armenia Yuri Khachaturov (mantan Sekretaris Jenderal CSTO - mungsuh Pashinyan) nyebutake keterlibatan korps tentara pisanan ing dina-dina pisanan permusuhan minangka miss. Saka sudut pandang mantan kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Armenia, korps iki kudu disimpen ing cadangan.
          Sumber: https://ru.armeniasputnik.am/politics/20210608/27848461/Khachaturov-nazval-glavnuyu-oshibku-kotoraya-privela-k-porazheniyu-v-Karabakhe.html
          2. Lan mantan Perdana Menteri G. Bagratyan iki ngandika yen tentara Armenia dikalahaké, numpes 80%. Punika artikel saking Military Review piyambak kanthi pratelan dening mantan Perdana Menteri Armenia:
          "Mantan Perdana Menteri Armenia: 80 persen tentara kita wis ilang - iki minangka kekalahan."
          https://topwar.ru/177468-jeks-premer-armenii-80-procentov-nashej-armii-net-jeto-razgrom.html#comment-id-10999109
          3. Mantan Présidhèn Armenia Serzh Sargsyan mratelakaken: "Armenia ngupaya ngubengi wadyabala Azerbaijan lan kelangan brigade paling apik saka pasukan cadangan."
          Rincian: https://regnum.ru/news/polit/3193085.html
          4. Mantan kepala Staf Umum Armenia, Kolonel Jenderal Movses Hakobyan, ngandika bab 1500 deserters saka pasukan Armenia wis ing dina kaping lima perang. Miturut jenderal, dheweke dikumpulake ing Karabakh lan ora diidini bali menyang Armenia, supaya ora nyebar gupuh.
          Sumber: https://www.bbc.com/russian/features-55005875
          5 Mantan komisaris militèr Armenia, Mayor Jenderal Stepanyan, babagan wong-wong sing ngungsi Armenia: "Iki sawetara puluhan ewu wong, paling ora 10 ewu."
          Iki saka sing disebut. "NKR" apa ana akeh wong sing ngungsi?)) Nalika aku ngerti, iki paling akeh populasi lanang Armenia ing Nagorno-Karabakh umur militer)
          Sumber: https://ru.armeniasputnik.am/radio
      4. Alf
        +2
        14 2021 Juni
        Kutipan saka: BISMARCK94
        Drone rivet ing jaman saiki ora angel banget,

        Utamane yen sampeyan duwe mesin, komposit lan elektronik ...
      5. 0
        16 2021 Juni
        lan perang apa sing kudu disiapake para jenderal?
        Jendral-jendral lagi nyiapake perang saiki, kanthi prospek ngembangake kompleks industri militer, kanthi fokus ing pangembangan ilmiah lan teknologi.
    2. +7
      14 2021 Juni
      Ing perang nglawan Nagorno-Karabakh, Rusia nyadari manawa ana kesenjangan ing pangembangan UAV [...]
      Opo maneh masalah TERJEMAHAN??? utawa jenderal tenan mikir yen Rusia melu ing showdown ana?
      Supaya kita duwe soko kanggo ngeklik drone lan ngirim respon tartamtu, yen ana keputusan / printah saka ndhuwur ... pitakonan saka commensurability biaya, ora luwih.
      Sampeyan butuh sing murah, efektif lan akeh! iku kabeh ... lan ya, opsi A lan B. Marang mungsuh serius lan prasaja, marang "barmaley".
      1. +5
        14 2021 Juni
        Kutipan saka roket757
        Opo maneh masalah TERJEMAHAN???

        Tujuan artikel kasebut yaiku kanggo nuduhake video Azerbaijan menyang anggota forum sing apik lan percaya ...
        1. +1
          14 2021 Juni
          Lan apa anyar ana?
          1. +1
            14 2021 Juni
            Kutipan saka roket757
            Lan apa anyar ana?

            ora ana apa-apa. Supaya kabeh padha eling lan wedi, boo....
            1. +2
              14 2021 Juni
              Ya, ya, horor abu sing medeni ...
        2. +2
          14 2021 Juni
          Tujuan artikel kasebut yaiku kanggo nuduhake video Azerbaijan menyang anggota forum sing apik lan percaya ...

          Aku malah ora nyawang.
      2. Alf
        +1
        14 2021 Juni
        Kutipan saka roket757
        Ing perang nglawan Nagorno-Karabakh, Rusia nyadari manawa ana kesenjangan ing pangembangan UAV [...]
        Opo maneh masalah TERJEMAHAN??? utawa jenderal tenan mikir yen Rusia melu ing showdown ana?

        Apa terjemahan ing kene? Nalika ana perang, militer negara liya, utamane sing cedhak, kanthi ati-ati nonton sapa, apa lan kepiye, lan dheweke nyoba dhewe lan kepiye perang. Dadi iku ora ngageti sing kita katon ana, katon Lan apa kita duwe saka jenis lan digawe Serat.
        1. 0
          14 2021 Juni
          Dadi kita lan ana ngendi kanggo nyoba, nglatih, nglatih personel lan komandan .... mriksa peralatan.
          Lan ing Karabakh, warga lokal main trik ing kana ... sawetara kanthi plus, liyane kanthi minus. Ora ana apa-apa, kanggo kita, sing anyar ditemokake ing kana.
          1. Alf
            -1
            14 2021 Juni
            Kutipan saka roket757
            Dadi kita wis duwe ngendi lan carane nyoba, nglatih, nglatih personel lan komandan.

            Lan aku ora ngomong apa-apa bab partisipasi Rusia .. Sampeyan ora kudu ngubungake kanggo kula.
            Kutipan saka roket757
            Ora ana apa-apa, kanggo kita, sing anyar ditemokake ing kana.

            Carane ngomong. Siji bab nalika peralatan ana ing papan latihan lan cukup liyane nalika ana ing perang nyata. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng kacepetan mobilisasi ing papan latihan, taktik tentara liyane, lan sampeyan bisa ndeleng akeh perkara, contone, kualitas sistem pasokan.
            1. 0
              14 2021 Juni
              Pengalamane para jenderal ing kana ora ana sing nggatekake aku....nanging pengalamanku, ana papan latihan lan ora ing papan latihan.
    3. 0
      14 2021 Juni
      Jerman duwe senjata utama: kepala histeris MO. Ingkang utama yaiku luwih ora konvensional ing tentara, sepatu hak dhuwur kanggo pria lan lipstik luwih akeh, senjata ora dibutuhake.
      1. 0
        14 2021 Juni
        Kutipan: Viktor Sergeev
        dhuwur tumit kanggo wong lan lipstik liyane, ora bedhil needed.

        ya, carane pimples bakal kapapar, nanging carane padha bakal pindhah karo wong-wong mau kanggo kauntungan, kabeh alam saka pasukan bersenjata mungsuh bakal buyar lol
    4. -1
      14 2021 Juni
      Apa sing bener bener luwih saka 20 taun ing Rusia, pungkasane dheweke ngerti yen ana kesenjangan sing cetha ing bidang UAV. Lan sow dina ing Rusia ora ana produksi massal lengkap UAVs, nanging ing pungkasan taun padha janji tanduran kabèh kanggo produksi UAVs, muga-muga kabeh bakal ilang.
      1. +3
        14 2021 Juni
        Kutipan saka Adimius38
        Apa sing bener bener luwih saka 20 taun ing Rusia, pungkasane dheweke ngerti yen ana kesenjangan sing cetha ing bidang UAV.

        apa sih? USSR minangka salah sawijining pendiri panggunaan UAV militer. ing Rusia, UAV wis lan lagi diprodhuksi ing volume prayoga, nanging emphasis ing cilik UAV pengintaian. kita dudu Azerbaijan, lan tugas sadurunge tentara Rusia luwih gedhe tinimbang kekalahan klompok ing sawetara Karabakh. Kaping pisanan, drone pengintaian cahya massa (wis ana) dibutuhake kanggo mujudake potensial serangan saka akeh artileri lan MLRS. sayang banget yen sampeyan ora ngerti iki lan apik yen dheweke ngerti ing Kementerian Pertahanan RF apik
        1. -2
          14 2021 Juni
          drone pengintai ngguyu iki sing diluncurake saka slingshot ngguyu Kita ngomong babagan drone serangan lan ora ana ing USSR lan saiki ora ana, ana conto sing lagi siap dilebokake ing produksi ing pungkasan taun. Artileri, MLRS gampang dirusak dening UAV, sayangé sampeyan ora ngerti iki. Lan Kamentrian Pertahanan RF pungkasanipun mangertos iki, cepet-cepet nyiapake kanggo miwiti tanduran supaya rampung nutup perlu kanggo serangan drones kanggo kabutuhan tentara.
          1. 0
            14 2021 Juni
            Kutipan saka Adimius38
            Kita ngomong babagan drone serangan lan ora ana ing USSR lan saiki ora ana, ana conto sing lagi siap dilebokake ing produksi ing pungkasan taun.

            lan kenapa dheweke dibutuhake banget ing Angkatan Bersenjata RF?
            drone serangan bisa digunakake ing konflik kurang intensitas nalika mungsuh wis lack lengkap nimbali udhara utawa karo obyek, ora nimbali udhara echeloned, kaya ing Karabakh, lan malah banjur karo sawetara leladen. Federasi Rusia nduweni penerbangan sing cukup wakil kanggo tugas-tugas mogok.
            Kutipan saka Adimius38
            Artileri, MLRS gampang dirusak dening UAV, sayangé sampeyan ora ngerti iki.

            dening sapa? ngendi??? Apa sampeyan mabuk karo Azeri vidyashki? wassat
            sepisan maneh, kanggo saksi sekte bayraktar ... ember alon-alon kaya bayraktar bisa mlaku kanthi efektif mung kanthi pertahanan udara sing ringkih lan obyek utawa kanthi ora lengkap. Miturut cara, wong Turki yakin babagan iki kanthi perang karo cangkang Siria kanthi skor 14: 0, ora nyenengake kanggo wong Turki. lan iki dudu pertahanan udara medium, mung 4 cangkang kanthi organisasi pertahanan udara sing normal.
            sampeyan ngomong, sapa sing arep diadhepi karo drone kacepetan kurang? NATO? dadi ora mungkin tekan garis ngarep ana uga NATO.
    5. +5
      14 2021 Juni
      Saiki, Rasul Aliyev bakal teka lan ngandhani kabeh babagan carane Azerbaijan bakal ngluncurake Bundeswehr bebarengan karo Angkatan Bersenjata RF))))
    6. +4
      14 2021 Juni
      Malah nglawan Azerbaijan, Bundeswehr meh ora duwe kesempatan
      Ya, panemune lètnan kolonèl babagan wadyabalané ora bisa dikarepaké. Pitakonan langsung muncul - sanajan sampeyan ora duwe kesempatan nglawan Azerbaijan, banjur watu apa sing sampeyan tetep ing pangkone nglawan Rusia? Ing tangan liyane, Jerman aktif nrima migran, perang kanggo lingkungan (ijo nglawan SP-2), nyoba ora nyinggung homoseksual lan transeksual, nemtokke sanksi marang Rusia... Padha manggon "demokratis", lan sing paling penting karo toleransi ing gendera. Dadi mungkin Bundeswehr ora dibutuhake maneh, Amerika bakal nutupi (utawa ngubur)?
      1. +4
        14 2021 Juni
        Kutipan: rotmistr60
        Dadi mungkin Bundeswehr ora dibutuhake maneh, Amerika bakal nutupi (utawa ngubur)?

        Lan dheweke meh ora urip ...
        Potensi ilmiah lan industri sing kuat ing Jerman lan tuku militer sing ora proporsional. Malah ekspor senjata saya suda (saingan saya tambah akeh). Salah siji Eropa pungkasane bakal nyawiji, dadi AS, lan nggawe tentara siap tempur umum, sing bakal ana dana sing cukup bebarengan, utawa bakal ilang kabeh kemampuan tempur sajrone rong nganti telung dekade ...
    7. +7
      14 2021 Juni
      Kanggo kula, craze kanggo UAV sawise Karabakh kaya ngelingi craze kanggo wedhus lanang sawise perang Lissa. Nganti rong puluh taun, dheweke percaya yen dudu waja lan dudu cangkang sing mutusake asil perang, nanging battering ram.
      Ya, UAV migunani, nanging ing ngendi ana pertahanan udara normal ... Sawise kabeh, setaun sadurunge nyoba nggunakake bayraktar sing padha cukup massively ing Idlib; padha frolic kanggo dina lan setengah, nganti Siria narik munggah sistem pertahanan udhara.
      1. +4
        14 2021 Juni
        Dadi malah Jules Verne, succumbing kanggo fashion, nggawe ram gegaman utama Nautilus, lan mung ing Desert Island dheweke entuk torpedo.
        1. Alf
          +2
          14 2021 Juni
          Kutipan saka andrewkor
          mung ing Desert Island dheweke entuk torpedo.

          torpedo saka ngendi? Brig nabrak tambang.
          “Silinder iki mung kari tambang.
          Saka tambang? Lan sapa sing nginstal?
          Iki aku ora ngerti."
          1. Alf
            +2
            15 2021 Juni
            Kutipan: Alf
            Kutipan saka andrewkor
            mung ing Desert Island dheweke entuk torpedo.

            torpedo saka ngendi? Brig nabrak tambang.
            “Silinder iki mung kari tambang.
            Saka tambang? Lan sapa sing nginstal?
            Iki aku ora ngerti."

            N-ya .. komentator aneh kene. Dikutip Jules Verne lan entuk minus. Tanpa sengaja, sampeyan bakal mikir babagan tingkat pangembangan mental sawetara ...
            1. +1
              16 2021 Juni
              N-ya .. komentator aneh kene.

              Lan ing kene umume ana kelompok sing sengit marang wong sing duwe pendidikan.
              Miturut cara, ing Amerika Serikat uga disengiti lan diarani eggheads.
              Nggawe sampeyan mikir ....
              1. Alf
                +1
                16 2021 Juni
                Kutipan saka: bk316
                Lan ing kene umume ana kelompok sing sengit marang wong sing duwe pendidikan.

                Sampeyan bener, kanthi cara iki dheweke nganggep awake dhewe ing mripate dhewe.
      2. +1
        15 2021 Juni
        Aku setuju banget babagan analogi kasebut: pirang-pirang taun dheweke nggawe kapal perang nganggo wedhus lanang sing njupuk knot kacepetan sing akeh. Lan sawise apa? Siji jotosan ramming begja? fashion, Nanging. Apik nanging ora ana gunane ...
    8. -4
      14 2021 Juni
      Ayo, Rusia apik karo drone))

      Ora kabeh sing dikandhakake, ora ana sing bakal nerbitake kabeh informasi))
    9. +2
      14 2021 Juni
      Omong kosong, maneh pendapat liyane saka amatir.
      Ing kasunyatan, Federasi Rusia wis rampung wareg karo asil ing Tax Code. Ya, kita duwe sistem kanggo nyuda drone lan dikembangake.
    10. -4
      14 2021 Juni
      Lan total bombardment kabeh wilayah ora dianggep, Jerman karo nomer pesawat sing ora mung ngontrol langit, nanging uga nyuda kabeh sing bisa. Utawa Jerman bakal main pertahanan)
    11. +1
      14 2021 Juni
      Ngelingi apa "pena" ing Bundeswehr, iki ora nggumunake.
      1. 0
        14 2021 Juni
        Ya, kabeh iku normal kanggo Bundes - padha njaluk dhuwit saka parlemen, iku kabeh.
        1. 0
          14 2021 Juni
          Inggih, yen ing umur 42, ing lemah - komandan batalyon mutusaké kanggo ngganti jinis lan saiki dheweke ora Herr Underground, nanging Frau - normal, banjur ya - Samsaya Awon saka Bundes. mung tikus ing lumbung peteng)))
    12. +1
      14 2021 Juni
      Bundeswehr saka model 1941-43 mesthi duwe kesempatan sing cukup saiki.
      1. 0
        14 2021 Juni
        Kutipan saka Zaurbek
        Bundeswehr saka model 1941-43 mesthi duwe kesempatan sing cukup saiki.

        Kanthi Luftwaffe mesthi!
        1. 0
          15 2021 Juni
          Kanthi Me109F lan Yu-88 ....... lan "bingkai" ...... artileri, rangers ..... Kabeh padha kesusu ana, nanging ora tekan sawetara puluhan kilometer.
    13. +4
      14 2021 Juni
      Aku duwe perasaan saka perang Karabakh anyar, kaya saka perang Lissa. Kaunggulan taktis sing jelas saka siji pihak kanthi sukses banget dipromosekake (kanthi ora nggatekake manawa ora siap saka sisih ngelawan kanggo tanggapan lengkap lan kelemahane politik lan ekonomi sing jelas saka sisih siji lan dhukungan sing padha ing sisih liyane) sing, kaya ing cilik saka Peperangan Lissa, iku cetha katon sawetara jenis otak "distorsi" sawetara "comrades" ing gaya: "drone" - wunderwaffe, senjata Ajaib!
      Tangi!
      1. 0
        14 2021 Juni
        Sawise perang Lissa, butuh meh 50 taun kanggo ngerti yen ora perlu ram ing jero banyu ing armadillo!
        1. +2
          14 2021 Juni
          Lan ing perang serius wong serius, paling kabeh saluran radio kanggo ngontrol Kerajinan kaya "Bayraktar" bakal clogged karo gangguan banget "Aku ora pengin." Lan minangka maksimum, kita ndeleng pengalaman Iran, sing cukup sukses ndharat ing wilayah sawijining drone pengintaian ora saka Azerbaijan, nanging saka Amerika Serikat. Iki cetha ngomong babagan kesiapan negara serius kanggo nglindhungi kedaulatan.
          1. +1
            14 2021 Juni
            Endi Turki lan Azerbaijan, karo Bayraktars, lan ing ngendi Amerika Serikat karo Ripers.
            Jarak - wow. Nanging, drone Amerika ndharat ing kontrol Iran.
            Kita nggawe kesimpulan.
          2. +1
            15 2021 Juni
            Perang ing 50 taun pungkasan "ora serius" ..... lan njupuk nyawa saka wong akeh banget. Mung ing ceruk nggunakake UAV kasebut .... lan, utamane, ing wayah wengi.
    14. +2
      14 2021 Juni
      Ngomong-ngomong, aku seneng banget karo pendapat umum liberal situs kasebut: kenapa ora ana dhukungan massa kanggo posisi Armenia ing konflik kepungkur?!
      Sawise kabeh, Pashishyan sing "dipilih" dening rakyat.
      Lan Ilham Aliyev sejatine minangka "perampas" kekuwatan! Dheweke wis lungguh, sampeyan ngerti, wiwit taun 2003, lan presiden sadurunge bapake!
      Apa iki dudu rebutan kuwasa?!
      Ora, iku "anakmu asu"! (Saka)
      Amarga sampeyan ora peduli babagan hak asasi manungsa lan liya-liyane.
      1. +3
        14 2021 Juni
        Mung krungu:
        "Putin kudu lunga!",
        Assad kudu lunga!
        "Xi Ching Ping kudu lunga!",
        "Kim Jong Un kudu lunga!"
        Aku malah ora ngerti ing ngendi ing Demokrasi sampeyan ana klausa kaya ngono: njaluk saka negara sing berdaulat mbusak panguwasae?! Apa iki ora campur tangan ing urusan internal negara berdaulat?!
        1. +3
          14 2021 Juni
          Lan aku dhewe mikir yen pangkalan militer Amerika kudu ninggalake Eropa, Asia lan Samudra Pasifik.
          Punika pendapat pribadi!
          Aku njaluk sampeyan marem panemuku langsung. Aku wong! Lan ing donya liberal ora ana sing luwih dhuwur tinimbang pendapat individu!
    15. 0
      15 2021 Juni
      "perang menang" Azerbaijan!? - apa dheweke? ora jelas apa sing ditindakake Armenia ing kana. Kanggo ningkataké UAV, perlu kanggo nyoba marang mungsuh serius.
    16. -1
      15 2021 Juni
      Soko sing ora bisa dimangerteni sawetara pernyataan saka jenderal Jerman sing diarani ... Apa Jerman pengin perang karo Azerbaijan? Siji entuk kesan yen akeh "demokrasi" Barat saiki terus urip, sawetara ing abad kaping 1941, sawetara ing abad kaping XNUMX. Akeh Jerman mung terus manggon karo pagelaran saka XNUMX, malah liyane sing kalah saka pantolyku.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"