Senjata sing ora bakal ilang relevansi: pistol TT

16

Ing 2020, 90 taun wis liwati wiwit Adoption saka pistol ing negara kita, kang bisa kanthi aman disebut legendaris. Kita ngomong babagan TT - pistol Tula Tokarev, sing entuk jenenge saka jeneng tukang senjata domestik Fyodor Tokarev.

Tugas utama, sing ing pungkasan taun 1920-an disetel kanggo pangembang pistol anyar, digandhengake karo kabutuhan kanggo nggawe kuwi. gaman, sing bisa ngganti "revolver" sing banjur dieksploitasi kanthi aktif.



Akibaté, muncul TT, kang massa tanpa amunisi ana 854 gram. Kartrid kaliber 7,62x25 mm digunakake minangka amunisi, basis yaiku kartrid Mauser 7,63x25 mm. Kartrid kanggo TT minangka amunisi pistol domestik pisanan, sing diadopsi ing negara kita.

Wis sawetara taun sawise release saka kumpulan pisanan saka pistol TT, iku mutusaké kanggo nindakake sawetara modernisasi saka wong-wong mau. Minangka inovasi sing ditindakake ing taun 1933 - ngowahi tonjolan tong minyak, pigura siji-potong. Modernisasi lan pemicu dorongan senjata cilik uga kena.

TT bedo saka akeh pistol liyane ing anané sekring, yen kita pirembagan bab iku minangka unsur struktural kapisah. Nanging iki ora ateges ora ana pangayoman marang tembakan sing ora disengaja ing prinsip. Kanggo iki, cocking safety saka pemicu TT wis dileksanakake.

A review saka Tula Tokarev presented ing saluran Lazarev Tactical, ngendi iku nyatet sing pistol iki cocog ing taun beda lan, dening lan gedhe, iku ora ilang relevansi sawijining dina.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    16 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +2
      15 2021 Juni
      Ora ilang relevansi nganti saiki.
      Kabeh Soviet isih relevan! hi
    2. +7
      15 2021 Juni
      Ora perlu ngomong ... pistol TT minangka simbol! Salah sawijining simbol jaman ... senjata Soviet ... WWII ... sayangé, salah sawijining simbol taun 90-an ...! Yen saiki sampeyan ndeleng "donya senjata"; banjur apa jenis TT sing sampeyan ora bakal weruh! Pistol TT ana lan diprodhuksi ing pirang-pirang negara ... ora mung ing kaliber 7,62 x 25 mm, nanging uga ing kaliber 9 x 19 mm ... malah ing kaliber 10 mm ... , nanging uga 8-babak ... Versi olahraga saka TT diprodhuksi ing kaliber 10 mm (R-5,6 lan R-3) ... pistol sinyal TT-S ... "cidera"! Yen sampeyan " dig", banjur sampeyan bisa nemokake prototipe TT, kayata, contone, TT arr 4-babak. 15

      Utawa "TT otomatis gedhe" .......
    3. +2
      15 2021 Juni
      Gun ing video intro minangka impor resmi ing AS. Ukiran "C-TT 7.62x25" dadi saksi. Titik desimal minangka standar Amerika, ing Eropa digunakake koma. Aku bisa nang sing ing sisih ngelawan, ing font padha, ana nomer serial anyar kang wis kedhaftar. Ana prasasti sing padha ing Nagantku. Miturut cara, tanpa prasasti iki, trunks regane luwih dhuwur.
      1. 0
        15 2021 Juni
        Aku duwe trauma Leader-m 11,4. Mung nomer lan taun 1942. Wis 4 taun aku mung ngresiki lan ndhuk. Aku disenengi gun luwih saka Makarov.
        1. 0
          15 2021 Juni
          Apa maneh sing kudu ditindakake?
          1. +3
            15 2021 Juni
            Ing 2014, wong bisa ngomong, dheweke nylametake nyawane. Mula aja disimpen kanthi sia-sia
    4. +1
      15 2021 Juni
      Luwih apik TT lawas tinimbang judo lan karate.

      Nanging iki ora amarga bedhil apik, nanging amarga bedhil apa wae luwih apik tinimbang ora ana.
    5. 0
      16 2021 Juni
      Maneh tangise putri miturut jilid. Pistol iki wis direncanakake bakal diganti ing taun 1938, nanging padha ora wani amarga perang sing bakal teka. Nanging, sanalika sawise perang, iku isih diganti, amarga pistol iki wis sawetara kaluwihan, kados cacat. Kartrid kasebut mandheg ing taun 1989, amarga uga ora dibutuhake.
      1. 0
        17 2021 Juni
        Saiki ana macem-macem kaliber ing ceruk ... saka segi daya lan penetrasi 9x19 lan 9x21 ... Aku umume meneng babagan 9x39. Nanging ing sawijining wektu, ora ana alternatif tartamtu kanggo digunakake ing PP. China digawe ing basis PP karo silencer lan pistol kanggo pasukan khusus nganti 80s
        1. 0
          17 2021 Juni
          7.63 Mauser relevan ing pungkasan abad kaping 19 lan malah ora populer. Ing 30s, kartrid iki wis lungse lan ana pistol lan revolver cartridges kanggo bantuan. Kanggo alasan iki, kartrid digunakake utamane dening negara-negara donya katelu. Mesthi, Perang Donya II ngluwihi umur kartrid TT, kalebu nggunakake PP. Inggih, banjur Afrika lan angkara
      2. +1
        24 2021 Juni
        Kartrid ditanggepi nganti saiki. Lan drawback utama, amarga kang wanted kanggo ngganti TT ing 1938, iku mokal kanggo njupuk liwat slot tampilan saka kendaraan wojo amarga kasunyatan sing tong minyak wis rampung ditutup dening bolt. Mulane, sampel sing dikirim menyang kompetisi kanggo ngganti TT padha mbukak-bore.
        1. -1
          24 2021 Juni
          Ngendi padha diprodhuksi ing Italia? Ing Rusia, produksi mandek ing taun 89. Babagan slot ndeleng, iki lucu, ketoke Makarov shoots liwat slot . TT ana pistol crude, salinan murah kualitas murah saka Colt
          1. 0
            Juli 26 2021
            Ing 30s, kang isih kualitas prayoga, kang ambruk ing taun perang, kang ana alesan cocok. Lan saka Colt mung ana anting-anting, sing digunakake dening desainer liyane ing wektu kasebut. Kartrid kasebut kuat lan apik ing kabeh, sanajan tembok tipis (meh foil), sampeyan kudu nggunakake reamer kanggo ngisi maneh. Tumindak sing mandheg yaiku bobot peluru lan ngganti wujude .. Bisa uga reinkarnasi kanggo olahraga lan rekreasi shooting lan mburu (kanggo rodents)
            1. 0
              Juli 27 2021
              Apa gunane diuripake maneh, utamane kanggo seneng-seneng? ana 9x19. Desain 7.63 Mauser ing pungkasan abad kaping 19 miturut model sekrup kartrij. Banjur, nalika esuke bubuk mesiu sing ora duwe omah, dheweke ora ngganggu akeh perkara. Cartridge wis lungse ing 30s. Ya, yen bisa dipecat, nanging ora ana lan bisa diuripake maneh yen 9x19 NATO menehi 700 J saka m9.
              1. 0
                Juli 28 2021
                Nah, apa sing dikarepake? Barel Beretta luwih dawa 11mm, mula tekanan luwih dhuwur, sanajan aku ragu yen 700J .. Lan babagan 7,62 Saiki, sampeyan muspra kaya ngono ... mung ditinggalake kanthi potensial dhuwur ... lan ora ana pasar dodolan ing Rusia lan liya-liyane negarane ... Kang ala banget kanggo pangembangan senjata modern ... A gegaman pacangan votes karo ruble .. utawa dollar))
    6. 0
      Juli 12 2021
      Ing sawijining wektu, TT dicopot saka layanan amarga kekuwatan kartrij sing gedhe banget lan efek mandheg peluru sing cilik. Nanging dina iki, nalika rompi antipeluru saka macem-macem kelas wis dikembangake, sakperangan alesan saben wong rampung "kelalen" babagan kartrid 7,62 * 25, aku durung nate ndeleng wong sing nyoba TT ing rompi anti peluru saka macem-macem kelas.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"