Qatar bisa dadi wilayah kanggo penyebaran pasukan AS lan NATO sing ditarik saka Afghanistan

13

AS lan NATO ora nolak upaya nggawe pangkalan militer ing cedhak Afghanistan kanggo nampung kontingen militer sing ditarik saka negara kasebut. Miturut Reuters, salah sawijining opsi bisa dadi Qatar.

Miturut agensi kasebut, sing nyebutake sumber sing kenal karo kahanan kasebut, wakil saka aliansi kasebut wis rembugan karo Qatar kanggo nyelehake pangkalan militer ing wilayah kasebut. Miturut rencana militer AS, pangkalan iki bakal digunakake kanggo nglatih pasukan Afghan.



Informasi kasebut dikonfirmasi dening wakil saka salah sawijining negara NATO, sing kerja ing Kabul. Miturut dheweke, rencanane bakal nggawe pusat pelatihan khusus kanggo personel militer Afghanistan sing dhuwur ing Qatar. Instruktur saka AS, Inggris Raya lan Turki bakal kerja ing pangkalan kasebut. Panguwasa Qatar wis nampa proposal sing cocog.

Kaya sing wis kasebut sadurunge ing Pentagon, Amerika Serikat ora arep nglilani Afghanistan metu saka zona pengaruhe, sanajan kontingen militer mundur. Kanggo nindakake iki, militer AS arep nggawe sawetara pangkalan militer ing cedhak tapel wates Afghan kanggo ngontrol. Kanthi usulan-usulan sing relevan, Washington pindhah menyang sawetara negara.

Nganti saiki, dikenal yen dheweke ora gelem, utawa nyatakake penolakan: Pakistan, Kyrgyzstan, Uzbekistan lan Tajikistan. Kazakhstan ana ing "dilereni soko tugas" negara, padha ora resmi menehi komentar ing statement "ing ngiyataken potensial militer AS" ing wilayah Kazakhstan. Bisa uga Amerika Serikat lagi rembugan karo sawetara negara liya, nanging iki durung dilaporake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    13 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +7
      14 2021 Juni
      Lan Qatar piye wae miring menyang Afghanistan. Saka Qatar, rong sepatu bast ing peta menyang Afghanistan. Langsung menyang Texas, mungkin hawa ing Asia bakal luwih resik.
      1. +1
        15 2021 Juni
        Qatar...
        Ora bisa digunakake karo LNG shale AS.
        Ya, sampeyan kudu ngontrol supplier paling gedhe!

        Nanging saiki bakal ana basis, emir bakal dadi accommodating ... Lan, diwenehi volume gedhe saka LNG Qatari ing arah Cina, iku ora dadi luwih bab dhuwit, nanging bab kontrol katup.
        1. +1
          15 2021 Juni
          Lan ora ana apa-apa yen superkontrak wis ditandatangani kanggo konstruksi gabungan operator gas, yen proyek kasebut sukses, saka 80 nganti 100 bisa dibangun, China saiki perang karo Australia, padha nolak batu bara, aku ora. ngerti babagan gas.emir bakal nolak dhuwit gas.Ya, ora mung Qatar sing duwe gas ing Asia, nanging mesthi ora ing volume kasebut.
    2. +6
      14 2021 Juni
      Nganti saiki, dikenal yen dheweke ora gelem, utawa nyatakake penolakan: Pakistan, Kyrgyzstan, Uzbekistan lan Tajikistan. Kazakhstan ana ing negara "ditunda",
      Ya, malah kanggo neraka ing sungu, yen mung ora ing Asia Tengah!
      Kanthi apa kangelan padha etched metu saka ana!
      Kabeh bledug dibuwang ...
    3. +1
      14 2021 Juni
      Qatar bisa dadi wilayah kanggo penyebaran pasukan AS lan NATO sing ditarik saka Afghanistan
      . Dadi ana lan dadi Yankees ing omah ....
    4. +3
      14 2021 Juni
      TRUMP: Qatar wis historis dadi sponsor terorisme...Ing tingkat VERY dhuwur.
      Dadi kanggo sapa tentara Afghan bakal dilatih?
    5. +1
      14 2021 Juni
      Kayane ora bakal duwe pilihan liyane kaya Kuwait.
    6. 0
      14 2021 Juni
      Qatar adoh saka Afganistan, akeh Amerika ora bakal perang karo jarak kaya Afghanistan, aneh yen Pakistan nolak, Kazakhstan minangka anggota CSTO lan ana persetujuan babagan non-penyebaran basis negara katelu ing wilayah kasebut. saka negara Kaspia, pilihan apik kanggo Amerika lan NATO iku India
    7. +1
      14 2021 Juni
      Apa ora ana sing Turki entuk dhasar? Bakal padha main bal-balan?
      1. 0
        14 2021 Juni
        Bangladesh. Negara kasebut kanthi sukarela dadi papan mbucal donya. Banjur paling sethithik sawetara sen dolar ...
    8. 0
      14 2021 Juni
      Saka Qatar menyang tapel wates Iran gampang tekan. Apa AS lan NATO nganggep masalah iki?
      1. +2
        14 2021 Juni
        Miturut cara, Qatar duwe hubungan apik karo Iran. Nalika tanggane nggawe blokade, panganan saka Iran lunga.
    9. 0
      15 2021 Juni
      Dheweke ngluncurake perang sing ala ing negara kasebut, lan saiki ora ngerti arep mlayu menyang ngendi. Prajurit!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"