Varnany vs Nagant. Lan revolver lan pistol

112

Sadurunge iku revolver disebut "Top Break", saka jinis "Smith lan Wesson" diprodhuksi dening perusahaan "Varnan". Bisa dadi akting tunggal utawa ganda. Drum kanggo enem kamar. Iki dibukak kanthi mencet "pedal" dumunung ing console ing sisih kiwa konco drum. Bore nduweni wolung rifling lan tampilan ngarep sing bentuke sabit ing laras. Kaliber .450. Nangani rampung karo ring kabel. Paten Belgia 1874 No.. 035536

Teka saka sabuk konveyor -
Karya tangan lan rencana,
Sistem Webley utawa Trenter,
"Blend-Price" utawa malah "Varnan".
(Adam Lindsay Gordon)

Senjata lan perusahaan. Pungkasan kita ndeleng revolver Henri Pieper, sing ditindakake ing kompetisi ing Rusia nglawan Leon Nagant. Nanging, ing Belgia padha ana perusahaan liyane sing diprodhuksi revolver. Lan yen ora kanggo syarat tartamtu saka kamentrian militèr Rusia, iku bisa uga ora "revolver" utawa malah "peeper", nanging sawetara revolver temen beda bisa dadi senjata layanan. tentara Rusia. Ana akeh kanggo milih saka! Salah sawijining revolver iki, diprodhuksi kabeh ing Liege Belgia sing padha, yaiku "varnan" sing misuwur, sing bakal kita deleng saiki ...

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ing Belgia ana kabèh dinasti gunsmiths, kang wiwitan lair ing Cheratta ing 1810, Leonard Joseph Varnan. Dheweke duwe anak akeh, lan kabeh mau ana hubungane karo produksi utawa adol senjata. Nanging sing paling misuwur yaiku loro sedulur Jean lan Julian, sing nggawe perusahaan Varnan Brothers ing Hogni (Belgia). Kira-kira setengah saka abad kaping XNUMX, dheweke dadi pabrikan senjata sing kerja kanggo pihak katelu lan ngasilake macem-macem senjata olahraga.



Jean Varnand banjur wiwit nggarap proyek revolver lan bisa nambah mekanisme ngunci aksi ganda, sing akeh digunakake dening manufaktur senjata liyane. Saka 1872 nganti 1893, sedulur Varnan ngembangake lan paten kabeh seri sawetara revolver titik balik saka jinis Bulldog Smith lan Wesson lan Webley. Kajaba iku, revolver Varnan digawe dening perusahaan loro lan manufaktur liyane.


Skema piranti revolver "varnan": A - "pedal", mbukak pigura revolver

Jean Varnan nampa paten pisanan ing taun 1875. Inti saka paten kasebut yaiku nalika awak revolver rusak, ekstraktor disetel, sing ngetokake kartrid sing dibuwang saka drum. Menapa malih, Varnan ngatur kanggo teka munggah karo piranti kang liwati paten Smith lan Wesson, lan iki ora dadi prasaja. Sawisé iku, mekanisme iki wiwit diinstal ing kabeh revolver Varnan, kang ndadekake iku bisa kanggo discharge lan mbukak luwih cepet saka revolver karo lawang Abadi.

Ing kasus iki, prabédan utama minangka nderek: ing drum saka revolver Smith lan Wesson sijine rod tengah, kang dibusak lengen klambi fokus ing pelek. Ing Varnan, extractor ana dering karo bolongan kanggo lengen klambi ing mburi drum. Lan iku maju saka drum liwat papat piring. Yaiku, desain kasebut cukup kaku lan tahan lama. Rotasi drum uga ditindakake dening "gear" ing dering sing padha. Desain iki rada rumit tinimbang Smith lan Wesson, nanging cukup fungsional lan bisa uga dipanggonke kanggo tujuan pariwara minangka luwih trep kanggo nggunakake.

Varnany vs Nagant. Lan revolver lan pistol
Revolver "Varnan" 1883 karo extractor lengkap

Ing awal abad rong puloh, sadulur wis pengabdian kanggo senjata otomatis lan nampa akeh paten kanggo pistol self-loading, nanging ora sukses. Sing pisanan nyoba kanggo ninggalake revolver ing 1890, nalika padha paten (Paten Inggris No. 2543/1890) pistol Varnan-Creon karo tumindak Martini-jinis lan Volcanica-gaya majalah underbarrel tubular, nanging senjata iki tau diprodhuksi. . Model otomatis pisanan saka pistol sing teka saka desain sing nampa paten Inggris No.


Revolver 9mm Jean Varnan, dihiasi ukiran. Tandha ing ndhuwur tong minyak: "Paten Keamanan Paling apik JW 1883". Mekanisme ngunci tundhuk karo paten Varnan No. 75740, tanggal 1886. Mangkono, tembung "keamanan" paling mungkin nuduhake paten asing sing dipikolehi Varnan ing njaba Belgia. Ya, padha dilebokake ing bagasi, mesthine kanggo tujuan pariwara. Menapa malih, miturut prangko, iku digawe sawise 1893, sing, iku uga bisa saingan ing basis competitive karo revolver Pieper lan Nagant ing Rusia.



Supaya revolver "mbukak", sampeyan kudu mencet "tombol" babak iki ing tuas ing sisih kiwa ...

Varnan uga bisa nggawe tandha ing lapangan nggawe sing disebut "revolver Montenegro".

Lan kedadeyan ing Montenegro, sing dadi negara merdika, raja lokal Nikolai mrentahake kabeh wong supaya didaftarake ing milisi rakyat lan nggawa revolver ing kartrid 11,25x36 mm saka karabin Werdl minangka senjata. Fitur khas saka revolver Montenegrin yaiku silinder ageng, sing ngemot kartrid 11,25x36 mm, luwih kuat tinimbang kontemporer kayata .45 Colt lan .44 Rusia.

Fitur menarik saka revolver iki ana nangani dibunderaké, kaya model pistol Mauser 1896, silinder ageng lan tong minyak dawa. Akeh perusahaan saka macem-macem negara nyedhiyakake senjata kasebut menyang Montenegro. Ana sing luwih begja, ana sing kurang, nanging Emil Varnan, salah sawijining sedulur Varnanov, ora mung bisa ngrancang "revolver Montenegro", nanging didol ing Montenegro.


"Montenegrin revolver" Varnan karo 9,5 inch tong minyak lan balung overlays ing nangani. Fitur kasebut yaiku loro tuas simetris ("kait Francott") ing sisih tengen lan kiwa kanthi kepala bergelombang, kanthi mencet pigura revolver dibukak.

Miturut cara, ing Rusia uga populer revolver Varnan. Ing kasunyatan, iku padha "Smith lan Wesson", nanging ing versi entheng. Lan para perwira tentara Rusia diijini tuku tinimbang Smiths sing luwih abot.


"Kancing Francott"


Ana uga revolver ing aset perusahaan, karo drum reclining. Lan dheweke leaned bali kanggo nangani khusus ing laras


Desain sing cukup asli. Senajan iku angel kanggo netepke carane akeh Samsaya Awon saka liyane tanpa nyoba mekanisme iki ing tumindak.


Drum sing bisa ditarik kanthi lengkap kanggo dimuat


Skema piranti drum lempitan saka paten sedulur Varnanov


Emil Varnan, saliyane "revolver Montenegro", uga kacathet kanggo nggawe revolver kaliber gedhe "Bulldog" utawa "Pappy". Kaliber - .320. Laras iku cendhak, bunder kanthi tampilan ngarep sing bentuke sabit


"Lawang Abadi" ing sisih tengen. Cara unloading ing prinsip revolver "revolver". Pemicu mlengkung, tanpa penjaga pemicu, lan lempitan ing ngisor awak supaya gampang dicopot saka kanthong. Genggeman walnut duwe kedudukan berbentuk berlian lan dipasang nganggo sekrup tengah.


Lan iki drum kanggo dheweke


Skema pistol Varnan saka paten 1900 (rong varian)

Kaya sing wis kacathet, para sedulur uga nyoba gawé pistol. Kita nggawe sawetara conto, kaliber 6,35 mm. Model iki muncul ing taun 1908. Banjur, watara 1912, sedulur Varnan uga nggawe pistol 7,65 mm - model adhedhasar Browning M 1903. Nanging, ora sukses komersial, amarga perang langsung wiwit, lan pistol kuwi mung ambruk saka dikarepake konsumen.


Diagram liyane saka paten 1900.


Iki kepiye blok karo tong minyak lan musim semi mundur ...


... kaya iki karo rana ing jero pigura rana. Rana mbukak rada trep. Kasus kartrid gampang dicopot. Iku gampang kanggo lubricate. Iku uga gampang kanggo mbusak: kang lempitan tong minyak maju lan ditarik uga maju bebarengan Panuntun. Ana pilihan liyane, ing ngendi pigura bolt dilipat maneh, dileksanakake minangka bagean sing kapisah

Yen katon ing diagram saka paten Inggris No.. 9379 lan No.. 9379A saka 1900, iku bakal ketok sing pistol saka sedulur Varnan ing akeh cara padha karo pistol Browning M1900. Laras dheweke ana ing cara sing padha ing ngisor spring bali, lan bolt duwe drummer. Nanging, ora kaya desain Browning, pistol sedulur Varnanov bisa duwe rong blok lempitan ing pigura: blok karo tong minyak lan spring lan blok karo bolt. Napa ana "trik" kaya ngono bisa dingerteni. Tujuane siji - kanggo ngliwati paten Browning lan mlebu pasar nganggo pistol otomatis dhewe. Nanging ora mungkin komplikasi desain kasebut bisa entuk manfaat kanggo senjata ...

PS
Foto dening Alain Daubresse.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

112 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    23 2021 Juni
    Apa aku sing pisanan matur nuwun marang Vyacheslav Olegovich kanggo artikel liyane? Artikel sing menarik?
    Langka.
    1. +8
      23 2021 Juni
      Inggih matur nuwun dhisik! Lan langka? Karakter film sing paling disenengi yaiku Commerce The Snow Queen penasehate biyen ngomong: Sampeyan kudu sugih ing rarities. Es langka ing mangsa panas lan aku ngedol es. Ing mangsa, kembang langka ... Kaping pirang-pirang aku yakin yen dheweke bener!
    2. +6
      23 2021 Juni
      Igor, ati-ati, yen ora, sampeyan bakal disalahake! wassat )))
      Vyacheslav Olegovich duwe kabeh artikel sing ngunggahake - malah babagan cara mateni! )))

      Supaya revolver "mbukak", sampeyan kudu mencet "tombol" babak iki ing tuas ing sisih kiwa ...


      Contone, ing beret, majalah dicopot karo "tombol" kasebut, banjur diiseni kanthi teliti karo kartrid. Padha ngomong ora ana otot ing driji. Aku wis dikembangaké wong. ngguyu
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        28 2021 Juni
        Quote: depresi
        ing beret
        sedulur
        Quote: depresi
        Aku wis dikembangaké wong.
        belay belay belay
        kaya wong wadon sing tenang...
        Nah, iki pira kartrid sampeyan - Beretovskih (!!) - diobong ???
        Aku duwe 4 klip saka diperlokaké karo PM kaping pindho saben minggu - Aku malah ora sok dong mirsani pangembangan driji
        1. 0
          28 2021 Juni
          Aku dadi ayem lan tentrem nalika sepi lan tentrem. Nalika mbebayani, aku dadi waspada. Kanggo "perkembangan driji", aku duwe tangan wadon sing ringkih. Beretta ketoke abot kanggo kula, Aku sinau kanggo ngarahake kanggo dangu, nyekeli karo tangan siji, lan aku ora tau murub saka iku. Kartrid metu saka toko lan diisi maneh. Lan bocah wadon sinau kanggo njupuk saka bedhil mburu lan sawetara jinis bedhil tentara, bebarengan karo wong lanang, kang rama wis nyepakaké kanggo dikirim menyang tentara - conscripts. Banjur aku nembak akeh. Banjur aku dilatih ing institut.
  2. +7
    23 2021 Juni
    Matur nuwun! Jujur, aku ora ngerti babagan Varnan !!!
    1. + 10
      23 2021 Juni
      Quote: Kote Pane Kokhanka
      Matur nuwun! Jujur, aku ora ngerti babagan Varnan !!!

      Aku uga! Kawitan aku maca geguritan. Banjur aku miwiti nggoleki informasi. Nalika aku nemokake akeh aku nulis iki.
      1. +2
        23 2021 Juni
        uga, kok revolver. karo reloading paling ora trep?
        1. +2
          24 2021 Juni
          Kita ngeculake siji kartrij kaping 7, banjur mbukak siji kartrij kaping 7. Mulane!
  3. + 10
    23 2021 Juni
    Lan geguritan lengkap dening Gordon Lindsay, stanza saka kang dijupuk minangka epigraph kanggo artikel, muni kaya iki:

    Lali panah lan tombak -
    mundur pas wektune
    Cast ing nikel tahan karat
    Bulldog Inggris abot!

    Teka saka sabuk konveyor -
    Karya tangan lan rencana,
    Sistem Webley utawa Trenter,
    "Blend-Price" utawa malah "Varnan".

    Utawa mungkin sistem Francott,
    Lungguh ing ngisor holster,
    Endi lawange Abadi - gapura,
    Gerbang menyang jagad liyane!"

    Mangkene sawetara senjata liyane sing durung ditelusuri!)))
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +9
      23 2021 Juni
      Lan babagan Webley lan babagan Trenter bakal ... Masalahe aku ora bisa nemokake foto revolver Trenter, sing ing India dihiasi karo kedudukan emas kanthi gaya koftgari. Aku duwe foto ing buku Dorkin Kindersley, nanging ing museum apa? Wanted kanggo nggoleki ing Koleksi Wallace, nanging ora bisa nemokake.
      1. + 10
        23 2021 Juni
        Masalah iku aku ora bisa nemokake foto revolver Trenter kang ing India iki adorned karo emas koftgari-gaya engraving.


        Apa iki cocog karo sampeyan?
        1. +5
          23 2021 Juni
          Apa iki cocog karo sampeyan?

          Master nindakake sing paling apik! )))
          Aku wonder apa padha nindakake iku saiki? Maksudku perhiasan.
          1. +9
            23 2021 Juni
            Aku wonder apa padha nindakake iku saiki? Maksudku perhiasan.

          2. +2
            23 2021 Juni
            Quote: depresi
            Aku wonder apa padha nindakake iku saiki? Maksudku perhiasan.

            Mesthi ora. Saiki ora ana sing edan! Malah wong India!
            1. +3
              23 2021 Juni
              Ternyata mung jeneng perusahaan sing digores))) Nanging aku wis maca babagan pistol emas. Bisa dideleng yen emas minangka nilai dhewe ing kesadaran primitif. Dadi kok ngrusak karo kedudukan pola ngguyu
              1. +5
                23 2021 Juni
                Ternyata mung jeneng perusahaan sing digores)))

                Vyacheslav Olegovich salah. Iki cara kerjane saiki.

                Lan ing foto sadurunge, ora mung jeneng "digores". Apa sampeyan ndeleng kabel perak tipis sing dilebokake master ing gambar kasebut?
                1. 0
                  24 2021 Juni
                  Nanging apa Vyacheslav Olegovich mutusake?
                  Viktor Nikolaevich, aku takon iki amarga ora ngerti))))
          3. +7
            23 2021 Juni
            Quote: depresi
            Aku wonder apa padha nindakake iku saiki? Maksudku perhiasan.



            1. +4
              23 2021 Juni
              Wow!... Premium.
              Ngisor, kanthi lambang USSR. Sadurunge Perang Patriotik Agung, senjata emas ing USSR dianugerahi kanggo prestasi ing perusahaan militer, kanggo pangembangan peralatan militer. Banjur laku iki mandheg sawetara wektu.

              Ing mangsa ngarep, nganti pirang-pirang taun ing negara kita, penghargaan Senjata Kehormatan ora ditindakake lan dilanjutake ing taun 1968. Gegayutan karo mengeti 50th saka Angkatan Bersenjata Soviet, akeh pimpinan militèr sing misuwur dianugerahi dening Keputusan Presidium saka Supreme Soviet saka USSR tanggal 22 Februari 1968 kanthi senjata Honorary (saber utawa pistol) kanthi gambar emas. Lambang Negara USSR15. Antarane yaiku Marshals Uni Soviet I. Kh. Bagramyan, S. M. Budyonny, A. M. Vasilevsky, K. E. Voroshilov, F. I. Golikov, A. A. Grechko, A. I. Eremenko, G. K. Zhukov, M. V. Zakharov, I. S. Konev, N. K. , K. S. Moskalenko, K. K. Rokossovsky, V. D. Sokolovsky, S. K. Timoshenko, V. I. Chuikov, I. I. Yakubovsky, Laksamana Armada Uni Soviet S. S. Gorshkov, jenderal tentara P. I. Batov, A. V. Kolonel D. Getman, A. L. Kolonel Dbatov, A. L. Getman, A. L. saka Pasukan Teknik P. A. Kabanov. Marshals Uni Soviet K. E. Voroshilov lan S. K. Timoshenko dadi cavaliers saka rong jinis senjata: Senjata Revolusioner Kehormatan lan Senjata Kehormatan kanthi gambar emas Emblem Negara Uni Soviet, lan Marsekal Uni Soviet S. M. Budyonny - telung jinis: Kehormatan Senjata Revolusioner (pemeriksa lan revolver karo Ordo Red Banner), uga minangka senjata kehormatan kanthi gambar emas saka Emblem Negara USSR. Miturut Keputusan Presidium Soviet Tertinggi USSR tanggal 18 Desember 1976, Marsekal Uni Soviet L. I. Brezhnev dianugerahi senjata Kehormatan kanthi gambar emas Emblem Negara USSR 16.


              Mbokmenawa, pistol penghargaan kanthi lambang USSR sing ditampilake ing foto kasebut minangka salah sawijining pimpinan militer Soviet sing misuwur.
              Lan sing paling dhuwur, luwih, nuduhake jaman pra-revolusioner?
              1. +5
                23 2021 Juni
                Lan sing paling dhuwur, luwih, nuduhake jaman pra-revolusioner?

                Sing paling dhuwur yaiku pistol APS - Stechkin, dilebokake ing taun 1951 :)))
                Mbayar dhuwit lan sampeyan bakal padha
                https://zlatoust-art.ru/ukrashennoe-oruzhie/pistolety/pistolet-stechkina (правда холощенный)
                Luger lan TT, ala, uga. A tenan ing Zlotoust tuku senjata decommissioned lan nggawe set hadiah. Mesthine uga nggawe perang, nanging ora bisa didol maneh.
              2. +1
                25 2021 Juni
                Quote: depresi
                lan Marsekal Uni Soviet S. M. Budyonny - telung jinis: senjata revolusioner kehormatan (saber lan revolver karo Ordo Red Banner),

                Aku bakal mbenerake sampeyan: S.M. Budyonny minangka senjata revolusioner Kehormatan dianugerahi model "Mauser" K-96 kanthi Ordo Red Banner of War ing gagang lan piring emas sing nuduhake sapa lan kanggo apa ing pigura lan kothak majalah. hi
                1. +1
                  25 2021 Juni
                  Apik banget yen ana ahli kaya sampeyan, kolega Kapten 45! tresna apik ))))
            2. +1
              24 2021 Juni
              Iki tegese teknik koftgari ing India. Aku durung weruh senjata modern ing teknik iki ...
        2. +6
          23 2021 Juni
          Apik banget, Viktor Nikolaevich! Aku malah ora takon sampeyan carane lan ing ngendi sampeyan nemokake. Matur nuwun kanthi sanget. Dheweke, "sayang", nanging aku kudu nuduhake ing teken saka ngendi foto kasebut !!! Ora ana cara liya...
          1. +5
            23 2021 Juni
            Link menyang foto.
            https://www.bonhams.com/auctions/23410/lot/1327/?category=list
            1. +2
              24 2021 Juni
              ditonton. Nemu lelang. Aku mbukak "lembar" lan ora nemokake ...
              1. +3
                24 2021 Juni
                Vyacheslav Olegovich, pindhah kursor menyang wiwitan link https://www.bonhams.com/auctions/23410/lot/1327/?category=list lan kanthi ngeklik tombol mouse kiwa, pindhah kursor ing ndhuwur, nyorot. (dadi biru).
                Sabanjure, nyelehake kursor ing link sing dipilih, klik-tengen. Ing menu gulung mudhun, pilih "menyang https://www.bonhams.com/auctions/23410/lot/1327/?category=list" lan klik-tengen ing. Langsung menyang foto.
      2. +1
        25 2021 Juni
        Ing buku Michel Byam "Arms and Protection" ing kaca 56-57 (utawa 58-59 taun publikasi sing beda-beda) ana foto mod revolver Trenterv. 1853 kanthi ukiran gilt gaya India. Foto ing rong kaca. Bisa uga migunani. Buku kasebut minangka ensiklopedia cilik lan ora ana indikasi lokasi revolver.
    3. + 10
      23 2021 Juni
      Lali panah lan tombak -
      mundur pas wektune

      Ya ampun!!!
      Jawaban Lindsay:
      "Cepet, pedang,
      arit,
      papranganing paprangan,
      Sedulur silet.
      cepet, landhep,
      Shustr, vostr.
      Wali kasangsaran
      Wedi marang kawanan.
      Mlayu, pedhang!
      Bay, pedhang!
      papranganing paprangan,
      Arit dipotong!" (C)
      Apa sampeyan ndeleng carane dayung saka drakkar cokotan menyang ombak Segara Lor, kanggo chant diukur saka skald?!
      1. +4
        23 2021 Juni
        Anton, apa sampeyan pengin ngomong yen penyair nulis iki? wassat )))
        1. +6
          23 2021 Juni
          Meh, Lyudmila Yakovlevna. Program komputer "Scald". Nanging, sampeyan ora bakal percaya carane cedhak karo asline!
          1. +3
            23 2021 Juni
            Apa tegese "cedhak karo asline"? Iki carane nggawe skalds?)))
            1. +4
              23 2021 Juni
              Lan uga. Lan skalds padha beda. Ora saben wong bisa dadi Egil Skalagrimsson.
            2. +6
              23 2021 Juni
              Skald minangka pujangga Skandinavia sing ngrasakake madu ajaib.
              Sing siji dadi manuk (aku lali sing endi) lan nyolong madu gaib, sawise ngicipi wong utawa dewa dadi pujangga. Nanging nalika mabur, sawetara madu tumpah metu saka cucuke menyang lemah, lan sawetara wong ngrasakake. Dadi wong Skandinavia duwe pujangga.
              Nanging Odin ngulu lan nyerna bagean saka madu. Lan sumber ing mburi cucuk ...
              Yen pujangga ora disenengi, dheweke ngomong yen dheweke ngrasakake madu saka ngisor buntut manuk sing Odin dadi !!! Ing tembung, Kakafonix!
              1. +1
                25 2021 Juni
                Kutipan saka hohol95
                Sing siji dadi manuk (aku lali sing endi)

                Ing elang ...
                1. 0
                  25 2021 Juni
                  Siji ing manuk garudha, nanging mesthine ana ing pelikan - dheweke ora bakal mbuwang madu. ngguyu
                  Loki ing jaran ... lol
      2. +6
        23 2021 Juni
        Nanging komputer sing nulis, Anton, lan Gordon iku wong urip!
        1. +7
          23 2021 Juni
          Yen kita nganggep kaya apa program komputer 30 taun kepungkur (kira-kira wektu visa digawe), mula karya kasebut apik banget!
          Aku wedi yen dina iki sampeyan, Vyacheslav Olegovich, ora bisa mbedakake puisi sing ditulis dening mesin saka manungsa.
          1. +5
            23 2021 Juni
            Kasengsem ing topik. Program komputer wis nulis review olahraga cukup lumayan. Ditilik dening presentasi baris warta ing Yandex, bisa dianggep politik wassat )))
          2. +4
            23 2021 Juni
            Kene, awal ... hmm, ayo ngomong, geguritan (ana bener klasifikasi puisi skaldic banget Komplek) "Tebusan saka sirah" dening skald Icelandic pinunjul Egil Skallagrimsson:

            Aku lelayaran, kebak
            Kidung ombak
            Oh watu Persia,
            Lan dheweke nggawa lagu kasebut.
            Es lan salju tiba.
            Hadiah saka Thror kepincut
            Ing musim semi bajakku
            Liwat padang rumput biru.

            Aku bakal nyanyi kamulyan
            Kandel ing perang
            Aku bakal nyanyi lagu
            Inggris Panjenengan.
            Ing pakurmatan Panjenengan mili
            Igga madu murni.
            srakah krungu tutuk
            Ayo pidato njerit.

            Pancen, misale jek. Dadi pindhah lan marang ngendi skald lan ing ngendi komputer.
          3. +1
            24 2021 Juni
            Kutipan saka: 3x3zsave
            Aku wedi yen dina iki sampeyan, Vyacheslav Olegovich, ora bisa mbedakake puisi sing ditulis dening mesin saka manungsa.

            Banjur dheweke bisa. Nanging kemajuan iku kemajuan!
      3. +4
        23 2021 Juni
        Banjur ana gunboat katon ing pojok (ngapunten, amarga pulo kasebut) ... Nyuwun Bam...
        "Lilin mati, kene kita peteng." (c)
        1. +3
          23 2021 Juni
          gunboat katon
          "Ing ngarep, Stenka Razin,
          Ing cedhak kita ndeleng putri "(C)
          1. +4
            23 2021 Juni
            Skandinavia dadi pucet amarga iri, ora duwe jembar jiwa sing sejatine Rusia. nglirik
    4. +4
      23 2021 Juni
      Kanggo geguritan, matur nuwun khusus kanggo Lyudmila Yakovlevna! tresna
      1. +2
        23 2021 Juni
        Vladislav, aja matur nuwun kanthi sanget, yen ora ana sing mikir yen aku nulis. Mungkin malah mikir babagan wassat )))
  4. +8
    23 2021 Juni
    Ing film The White Sun of the Desert, basmach dhuwur ing longboat duwe revolver ageng sing padha karo Varnan, dheweke uga ngancam Vereshchagin karo dheweke.
    1. +7
      23 2021 Juni
      Pigura lan revolver iki lan sejarahe bakal ana ing materi sabanjure. KABEH BAKAL. Nganti aku pitutur marang kowe apa jenis revolver.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
  5. +5
    23 2021 Juni
    Nyatane, kaya sing dakmangerteni, prestasi utama Jean Varnan yaiku panemuan rana sing misuwur, yaiku, nalika awak revolver dipecah liwat extractor, ngeculake kartrid sing dibuwang saka drum.
    Lan kabeh iku, nanging kabeh jaman senjata.
  6. +9
    23 2021 Juni
    Akhire! Sawise telung dina kekeringan ing sumber, sip banyu, sanajan saka wong liya, kanggo kula, flask.
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    1. +5
      23 2021 Juni
      Anton, Aku tansah duwe 5-6-7 bahan ing Simpenan ing VO. Nanging sampeyan ora bisa nyithak kula piyambak, lan sampeyan bakal kesel maca. Banjur ... aku duwe dacha! Aku wis rampung kandhang, nanging isih akeh sing kudu ditindakake ...
      1. +5
        23 2021 Juni
        Shed aku wis rampung
        Apa sampeyan miwiti mbangun komunisme? ngguyu
        Nanging serius. Artikel dina iki dening Samsonov, dikirim ing bagean "sejarah", teka minangka kejut kanggo akeh. Ora, aku ngerti kabijakan editorial, clickbait lan kapadhetan lalu lintas, nanging kenapa iki telek ing bagean iki???
        1. +4
          24 2021 Juni
          Ora maca Anton. Aku ngresiki berry saka dacha ... rong ember!
      2. +1
        24 2021 Juni
        Kutipan saka kaliber
        Shed aku wis rampung

        Vyacheslav Olegovich, gudang, kaya aku ngerti, miturut "aturan basa Turkic" - apa iki istana? ngguyu
        1. +1
          24 2021 Juni

          Punika ... Dijupuk ing kadhemen. Demam wiwit dina sabanjure. Lan isih ana akeh karya ing njero. Lukisan, rak...
          1. 0
            25 2021 Juni
            Kutipan saka kaliber
            Iki dheweke ...

            Becik, aku uga arep mbangun lumbung, nanging aku wis duwe sing gedhe, sing cilik, nanging ora ana sing kalebu. Nanging pisanan - penebang kayu, akhir minggu iki aku bakal nyoba miwiti. hi
            1. +1
              25 2021 Juni
              Lan aku mung duwe sing gedhe, dibangun dening pemilik pondokan sadurunge, nanging ora ana alat cilik. Nanging aku lan sing gedhe uga bakal ngubengi papan lan nggawe lawang sing padha.
              1. 0
                25 2021 Juni
                Kutipan saka kaliber
                Lan aku mung duwe sing gedhe,

                Lan aku mbangun sing cilik: 3x2m, sing 1m minangka jamban, minangka asil, gudang kasebut dadi 2x2m lan iki dadi kesalahan strategis saka penduduk musim panas sing anyar. Akibaté, saiki sembarang ruang kosong ing omah utawa ing pawon langsung dadi "lumbung". Aku berjuang karo iki kanggo sawetara taun lan temen maujud sing mung solusi kanggo mbangun kandhang gedhe. hi
      3. AAG
        +2
        24 2021 Juni
        [quote=kalibr... Terus... Aku duwe dacha! Aku wis rampung gudang, nanging isih akeh sing kudu ditindakake...[/quote]
        Banyu kasur nganggo lenga alkalin?))
        ... saka lelucon babagan senapan mesin sing dikubur ing kebon ...
        Njupuk kesempatan iki, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing menarik! hi ... Kaya kabeh sing sadurunge aku bisa maca ...
        Apa sampeyan ngerti apa sing menarik banget babagan dheweke? Paling ora kanggo aku?
        Soko sing nglumpukake pembaca, komentator, ahli, ahli ing macem-macem bidang, kadhangkala beda-beda panemu, kapercayan ... Nanging! Ing artikel sampeyan, ana perselisihan kanthi alesan, pendapat sing dibenerake, kanthi cara sing saling hormat, - obrolan sing ramah karo wong sing menarik.
        ... Evaluasi sepira adoh lan ambane diskusi ing thread iki!Lan kabeh gampang lan santai, kaya nalika rapat kanca ing omahe pemilik sing apik. hi
        1. +1
          24 2021 Juni
          Kutipan saka AAG
          Priksa manawa dhiskusi ing thread iki wis nyebar! Lan kabeh iku gampang lan unconstrained, kaya ing patemon kanca ing omah saka pemilik apik.

          Aku pancene appreciate iki, Alexander, lan aku tansah utamané nyatet komentar kuwi. Ora bisa ngerti kabeh, malah sumber ora bisa dideleng. Mula pambiyantu para pamaca iku wigati banget.
    2. +6
      23 2021 Juni
      Kutipan saka: 3x3zsave
      Akhire! Sawise telung dina kekeringan ing sumber, sip banyu, sanajan saka wong liya, kanggo kula, flask.
      Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!

      Nanging Anton, ing ngendi kaadilan babagan "bulldogs" udakara rong wulan kepungkur, dina iki babagan "monitor", lan nalika babagan "segel" !!!
      Yornichayu ora bisa nolak, sugeng sonten sedaya!
      1. +6
        23 2021 Juni
        Babagan "segel", Vlad,

        ditulis dening penulis liyane.
        hi
  7. + 10
    23 2021 Juni
    Kaya sing wis kacathet, para sedulur uga nyoba gawé pistol. Kita nggawe sawetara conto, kaliber 6,35 mm. Model iki muncul ing taun 1908.


    Pistol iki langka.
    1. +2
      24 2021 Juni
      Ing idea saka tong minyak cendhak konfigurasi iki diwujudake ing pistol khusus ukuran cilik (MPS) "Thunderstorm", bisu, dening cara. Senjata layanan khusus ing kartrij saka siklus tertutup SP-3. Piranti kasebut gampang pas ing telapak tangan (panjang total - 115 mm, dhuwur - 90 mm), nanging bobote luwih saka setengah kilo. Pistol kasebut digawe dening TsNIITOCHMASH kanthi pesenan KGB lan diluncurake ing taun 1972.
      MSP minangka pistol non-otomatis kanthi rong barel sing disusun vertikal. Boten kados kartrij SP-2, sing diobong ing kasus rokok Stechkin, amunisi iki ora diisi karo pistol, nanging kanthi peluru otomatis 7,62 mm (kaya ing senapan serbu Kalashnikov). Iki rampung kanggo mislead counterintelligence mungsuh, padha ngomong, biasanipun "Kalash" digunakake, lan ora gegaman spy khusus. Bener, bedhil sing ditinggalake dening UKM ing blumbang isih ora cocog karo bedhil mesin, saengga yen dipriksa kanthi tliti, anane saboteur mungsuh bisa ditetepake. Dikenal yen UKM digunakake dening pasukan khusus Soviet nalika perang ing Afghanistan.
  8. +9
    23 2021 Juni
    Kanca-kanca, hello everyone! hi
    Aku entuk permen rada telat, nanging luwih becik telat tinimbang ora ana apa-apa. tresna
    Matur nuwun, Vyacheslav, kabeh enak lan aku butuh porsi liyane. paling ora. ombenan
    "Kancing Francott"

    Kaliber 24 Francott padha, laras lancar, saham sing bisa dicopot. Candy! apik
  9. +4
    23 2021 Juni
    "Aku uga bisa saingan ing basis competitive" Aku mangu: senajan ana akèh stupidity ing Kaisar Nicholas 2, nanging kanggo ngganti: "iku sampah wektu." Guntur kula yen aku weruh: kok Smithweson versi Belgia luwih apik tinimbang Smith lan Wesson
  10. +7
    24 2021 Juni
    Senapan peluru cilik Belgia saka sistem Varnan Senapan sistem iki diprodhuksi ing luar negeri kanthi shutters sing beda: desain sing disederhanakake lan dikuatake. Ana sawetara jinis. Kaliber 22 (5,6 mm) sisih geni chambered kanggo "dawa", nanging cartridges ing ngisor iki uga bisa digunakake: "cekak", IE singkat; "Montecristo" karo peluru conical; "Flaubert" karo peluru bunder.
    Nalika sampeyan bisa ndeleng, Varnan "hvamiliya" ditemokake ora mung ing kombinasi karo tembung "revolver", utawa "pistol" ... Ana uga nyebutake "Varnan hinged bolt", kang digunakake ing desain lan gunsmiths liyane. ...Ing Montecristo bedhil luwih awet
    lan luwih trep nalika mbukak rana
    rum dianggep minangka sistem swing-gate
    Varnan, dheweke minangka gambaran sing luwih sampurna lan luwih dipercaya
    giring ing ndhuwur rana Remington.



    Nanging apa iku "Fedot"? Ing kene aku dudu "Kopenhagen"! Nyuwun
    1. +7
      24 2021 Juni
      Kutipan: Nikolaevich I
      Nanging apa iku "Fedot"?

      Sing siji!
  11. 0
    27 2021 Juni
    sugeng siang. Ing dina liyane aku nemokake revolver ing plataran. Mangga bantuan ngenali
    1. 0
      27 2021 Juni
      https://topwar.ru/uploads/posts/2021-06/1624801334_0e8c7607-4b76-4a36-aa56-b246b38b8a48.jpeg
  12. 0
    29 2021 Juni
    Kepengin.
  13. 0
    30 2021 Juni
    ora bisa upload foto. Yen ana sing bisa nulungi aku, aku bakal nyoba ngirim pribadi
  14. 0
    30 2021 Juni
    Tentara Kekaisaran Rusia umume bisa nglengkapi awake dhewe karo bedhil paling awon.
    a) Senapan Mosin. Ing kabeh babagan, kalah karo Mauser lan Enfield, lan Arisaka sing padha, bebarengan karo Mannlicher lan liya-liyane. ditempelake ing SISI, yaiku, tanpa bayonet, bedhil kudu ditembak maneh. Kajaba iku, bayonet telung sisi mengaruhi balistik luwih saka bladed. Miturut cara, Lee Enfield uga duwe kartrid karo welt. (Rimming). pembuangan Mosinka ngandika carane "prasaja lan indestructible" dheweke, uga, Mauser ora kurang indestructible, lan Krag-Jorgensen ana gegaman favorit ing Alaska, lan ing adoh saka Denmark anget lan Swedia. Ing endi iklim sing adoh saka super, lan dudu wong sing paling sinau. (kanthi cara, bisa uga dilengkapi klip).
    b) Revolver Nagant. Iku angel mbayangno revolver sing luwih ora ana gunane. Yen ing revolver Amerika ing wektu iku, drum miring ing sisih, utawa revolver pecah lan diisi maneh karo "klip" dening speedloader, sing diciptakake dening EMNIP ing taun 1879, lan revolver Amerika Smith lan Wasson dilengkapi ejector kasus kartrij otomatis sing di-push metu kasus cartridge nalika revolver "fractured", banjur Nagant cukup full-time. Yen ing Smith lan Wesson mung perlu kanggo ngilangi revolver, lan cangkang dhewe ditarik metu, banjur ing Nagan perlu: a) Bukak lawang mburi, b) unfasten ejector ing sisih, lan nggunakake. 7 kaping. c) Dorong kartrid liwat lawang sing padha siji-siji. Sajrone wektu iki, bisa dipateni kaping 27. Lan Smith lan Wesson (kaliber 44 Special, dening cara), ing wektu sing padha bisa kanggo reloading 4-5 kaping. Menapa malih, revolver luwih angel kanggo Pabrik saka padha Smith lan Wasson utawa Colt. Ya, dibandhingake karo revolver konvensional, sistem revolver nambah 30-35 m / s ing kartrid sing padha. Nanging masalah bocor gas sing padha bisa ditanggulangi kanthi nyetel bagean sing luwih ati-ati, tanpa nggawe rumit desain, utawa nggunakake kartrij sing luwih kuat. Miturut cara, revolver Piper reloaded kaya Smith lan Wesson, drum leans menyang sisih, lan reloader karo speedloader (speedloader) utawa "klip setengah rembulan" cukup bisa, ora kaya Nagan. Miturut cara, ing syarat-syarat linuwih, revolver wis ora kaluwihan saka Colts lan Smith lan Wessons, utawa liwat revolver piper, amarga Mexicans sing padha bersenjata adoh saka kontingen paling educated lan teknis. Miturut cara, kahanan kanggo kompetisi kanggo Tentara Rusia padha digawe khusus kanggo revolver Nagant, Piper kabuka nyatakake yen kahanan kompetisi ora adil. Sing ora nggumunake, amarga Leon Nagant ing Departemen Militer nduweni daya tarik sing kuat. Dadi Nagan menang, lan tentara Rusia (lan Soviet) kalah. Revolver Piper digunakake cukup sukses dening semi-educated Mexicans lan mbuktekaken loro efektif lan "indestructible".



    Sukses ekspor kasebut akeh ngomong babagan bedhil lan revolver. Contone, revolver Colt lan Smith lan Wesson dituku ing saindenging jagad. Sawise kabeh, ing abad kaping 19-20 ing pirang-pirang negara wis sah kanggo duwe bedhil lan revolver sing meh padha karo tentara. Mausers lan Leenfields ngubengi donya, bebarengan karo bedhil Kraig.
    Padha karo revolver Colt, Smith lan Wesson lan liyane. Mung Nagant lan Mosinka njupuk oyod ing sawijining negara - Rusia.
    Ora ana sing tuku ing ngendi wae. Ora ana ing pasar sipil, utawa ing militer. Kasunyatan manawa wong Finlandia duwe Mosinki yaiku sing isih ana sawise Finland merdika. Lan kasunyatan manawa revolver Nagant utawa senapan Mosin-Nagant ora dituku dening negara liya, ora kanggo pasar militer utawa kanggo sipil, kanthi jumlah serius, cukup ngomong babagan kualitas sampel kasebut.
  15. 0
    Juli 3 2021
    Artikel kembar:
    http://weaponscollection.com/1/15266-varnany-protiv-znamenitogo-nagana-i-revolvery-i-pistolety.html
    Penulis ora ditemtokake.

    Umumé, situs kasebut katon kaya "pangilon" saka topwar:
    http://weaponscollection.com/1/

    Apa tegese?
  16. 0
    Juli 23 2023
    Halo kabeh, Aku duwe revolver lawas sing saiki, sawise maca artikel iki, aku pracaya iku Varnan digunakake dening militer Rusia. Iku bakal apik yen aku bisa ngirim sawetara gambar saka bedhil supaya wong bisa duwe dipikir. Thanks in advance lan Sugeng kanggo website iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"