"Pilot ora ngerti babagan gerakan pesawat menyang lemah": laporan diterbitake ing Amerika Serikat babagan alasan tiba F-16C ing Desember taun kepungkur.

55

Amerika Serikat nerbitake laporan babagan asil investigasi babagan penyebab tibane pesawat tempur F-16C taun kepungkur ing Michigan. Pesawat iki dipandu dening Kapten Derwood Jones, 37 taun sing berpengalaman, sing tugase yaiku Skuadron Pejuang 176 saka Pengawal Nasional Wisconsin (AS). Pesawat kasebut kacilakan tanggal 8 Desember 2020 ing Taman Nasional Hiawatha ing Michigan.

Laporan tim investigasi nyatakake yen pilot ilang bantalan nalika nyoba ngisi bahan bakar pesawat ing udara. Nuduhake yen pilot ora bisa nampa data GPS wektu nyata.
Saka laporan:



Faktor liyane sing nyebabake kacilakan pesawat kasebut yaiku kahanan cuaca sing ala ing wayah wengi, nalika penerbangan kasebut ditindakake.

Pesawat kasebut banjur nabrak lemah kanthi kacepetan dhuwur, pilot kasebut tiwas.

D. Jones wis gropyokan ing F-16 kanggo paling 1000 jam. Praktek pilot totale luwih saka 1300 jam. 240 jam kasebut ana hubungane karo sorties. Swara 300 jam pilot Amerika "mabur" ing wayah wengi.

Saka laporan:

Sajrone impact karo lemah, F-16C ana ing amba saka 58 derajat karo muter saka 20 derajat ing sisih tengen. Kacepetan luwih saka 600 knot (luwih saka 1100 km / h). Irung pesawat lan sayap tengen ndemek lemah luwih dhisik. Saperangan wit-witan ditegor jalaran tiba. Jejak karakteristik lan corong tetep ing lemah. Kapten Jones malah ora nyoba kanggo eject.

Perwakilan tim investigasi ujar manawa iki minangka bukti nyatane pilot ora nyangka manawa pesawat kasebut maju menyang lemah.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    55 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -2
      15 Juni 2021 08:22
      Kaya Gagarin lan Seregin ...
      1. + 19
        15 Juni 2021 08:29
        Kanthi biaya Gagarin, ana kesalahan layanan meteorologi, kaya sing dakelingake. Punika titik rada beda, ora cetha. Pilot ora bisa ngerti yen dheweke kelangan ketinggian. Yagene dheweke ora nyetel pesawat menyang instrumen kasebut? Komisi ora duwe apa-apa kanggo ngomong. Luwih kaya mundhut eling.
        1. +2
          15 Juni 2021 08:31
          Minangka pilihan!
        2. +3
          15 Juni 2021 08:38
          +1
          Banget padha karo mundhut saka kontrol. Kok padha ndhelikake iku urusan liyane. Ketoke, akting swara saka alesan sing bener bakal nyebabake sawetara pemeriksaan sing ora perlu saka kru penerbangan lan macem-macem fungsi pangkalan udara.
          1. 0
            15 Juni 2021 08:55
            pilot ora bisa nampa data GPS nyata-wektu

            Bencana iki, mesthi, kasus khusus sing kapisah, nanging Angkatan Udara AS ora ngandelake data GPS?
            Sawise kabeh, ramalan spesialis babagan kemungkinan bentrokan militer ing mangsa ngarep nuduhake manawa sistem GPS bisa dipateni, utawa miturut pengaruh sistem EW-REP mungsuh, menehi data palsu ...
            1. 0
              15 Juni 2021 09:36
              Kutipan: PiK
              apa Angkatan Udara AS ngandelake data GPS?

              Kita ora ngerti manawa pesawat tartamtu dilengkapi sistem pendekatan darat, nanging dheweke menehi tekanan amarga sistem kasebut duwe database dhewe lan panrima gps dhewe ... ana sing ora tuwuh bebarengan.
              1. +5
                15 Juni 2021 10:09
                Kutipan saka Pete Mitchell
                Kutipan: PiK
                apa Angkatan Udara AS ngandelake data GPS?

                Kita ora ngerti manawa pesawat tartamtu dilengkapi sistem pendekatan darat, nanging dheweke menehi tekanan amarga sistem kasebut duwe database dhewe lan panrima gps dhewe ... ana sing ora tuwuh bebarengan.

                Pengawal Nasional AS wis mabur F-16C Block, 42 ​​​​Blok 60 kanggo dangu, ana 100% sistem modern, malah F-16A wis ground proximity sensor (radio altimeter), nyetel dhuwur ing ngendi sinyal bakal bisa, iku bakal bengok-bengok kaya edan.
                1. +1
                  15 Juni 2021 10:45
                  Kutipan saka letinant
                  malah F-16A wis sensor jarak lemah (radio altimeter), nyetel dhuwur ing kang sinyal bakal bisa, iku bakal bengok-bengok kaya edan.

                  Sistem EGPWS/TAWS luwih rumit tinimbang altimeter radio - padha ngandelake GPS lan database pemetaan, saka paramèter penerbangan, posisi lan tari.
                  Apa block60 digunakake ing negara? Iku hawk ara-ara samun
                  1. +3
                    15 Juni 2021 11:19
                    Kutipan saka Pete Mitchell
                    Kutipan saka letinant
                    malah F-16A wis sensor jarak lemah (radio altimeter), nyetel dhuwur ing kang sinyal bakal bisa, iku bakal bengok-bengok kaya edan.

                    Sistem EGPWS/TAWS luwih rumit tinimbang altimeter radio - padha ngandelake GPS lan database pemetaan, saka paramèter penerbangan, posisi lan tari.
                    Apa block60 digunakake ing negara? Iku hawk ara-ara samun

                    "Dessert Hawk" minangka modifikasi Block 60 kanggo Israel. Ana sing ditambahake menyang Block60 saka pangembangan "Lavi". Iku sabenere altimeter radio lan judhul vertikal sing instruments paling penting nalika iku bisa kanggo ketemu lemah, lan kabeh trinkets iki dibutuhake ing perang, kanggo seng nembus covert. Yen sortie ora cedhak karo pertempuran, dheweke bisa nggunakake radar ing mode pemetaan, kabeh ana ing papan. Pitakonan beda, dheweke ora mbengok.
                    1. 0
                      15 Juni 2021 12:04
                      Kutipan saka letinant
                      "Dessert Hawk" minangka modifikasi Block 60 kanggo Israel. Ana sing ditambahake menyang Block60 saka pangembangan "Lavi".

                      Ngapunten, nanging yen sampeyan arep mbaleni iki - langsung, bebarengan karo link, please.
                      Dheweke dhewe nulis babagan ilang orientasi spasial, sing jelas: sabab saka kacilakan punika kasekengan pilot kanggo waras saka disorientasi spasial. Kombinasi wengi, kahanan cuaca, panggunaan kaca tingal wengi, katerangan sing kurang, kacepetan lan posisi pesawat, lan rusake pilot ing scan visual instrumentasi pesawat nyebabake "kemampuan kanggo ngenali, konfirmasi, lan pulih saka sing ora biasa. sikap digawe dening acara disorienting spasial, " kok ora mlumpat - kita ora bakal ngerti
                      1. +1
                        15 Juni 2021 13:10
                        Kutipan saka Pete Mitchell
                        Kutipan saka letinant
                        "Dessert Hawk" minangka modifikasi Block 60 kanggo Israel. Ana sing ditambahake menyang Block60 saka pangembangan "Lavi".

                        Ngapunten, nanging yen sampeyan arep mbaleni iki - langsung, bebarengan karo link, please.
                        Dheweke dhewe nulis babagan ilang orientasi spasial, sing jelas: sabab saka kacilakan punika kasekengan pilot kanggo waras saka disorientasi spasial. Kombinasi wengi, kahanan cuaca, panggunaan kaca tingal wengi, katerangan sing kurang, kacepetan lan posisi pesawat, lan rusake pilot ing scan visual instrumentasi pesawat nyebabake "kemampuan kanggo ngenali, konfirmasi, lan pulih saka sing ora biasa. sikap digawe dening acara disorienting spasial, " kok ora mlumpat - kita ora bakal ngerti

                        Babagan modifikasi "Dessert Hawk", buku 1996, edisi AS, judhul F-16 "Fighting Falcon". Babagan laporan kasebut, dheweke nyathet kabeh sing kedadeyan ing wektu tartamtu. Kacamata wengi sesanti, wengi tanpa rembulan (katerangan kurang), kacepetan, posisi lan swara ing gambar kaca tingal wengi (kerusakan pilot ing pindai visual instrumentasi pesawat kasebut kena pengaruh). Dheweke mung ora mangsuli kenapa dheweke tiba lan kenapa pilot ora nanggepi. Utawa apa sampeyan mikir indikasi HUD lan gyro vertikal sing muter ing ngarep irung nuduhake penerbangan normal? Kabeh sing ditulis tegese padha ora ngerti apa kedaden ing kabeh, utawa ndhelikake alesan bener kanggo tiba. Miturut cara, ing buku babagan F-16, ana foto indikasi kaca tingal wengi, supaya sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas ing endi bumi lan ing endi langit (luwih entheng, lan katon). Mulane, yen sampeyan ora ngontrol posisi sampeyan ing papan lan dhuwur sampeyan ora ngidini sampeyan ngontrol kahanan, "MEI DAY !!!" lan balung ing segara.
                        1. 0
                          15 Juni 2021 16:44
                          Kutipan saka letinant
                          Modifikasi "Dessert Hawk", buku 1996, edisi AS, judhul F-16 "Fighting Falcon"

                          F-16E / F block60 muncul mengko - versi paling maju saka 16s nalika iku: dirancang kanggo tatanan Arab - mula jenenge. Ing negara iku ora digunakake, kajaba ngendi padha dilatih maneh.
                          Lan liyane
                          Kutipan saka letinant
                          Kabeh sing ditulis tegese padha ora ngerti apa kedaden ing kabeh, utawa padha ndhelikake alesan bener kanggo tiba.
                        2. +1
                          15 Juni 2021 22:09
                          F-16E / F block60 muncul mengko - versi paling maju saka 16s nalika iku: dirancang kanggo tatanan Arab - mula jenenge. Ing negara iku ora digunakake, kajaba ngendi padha dilatih maneh.

                          Aku wani ngganggu sampeyan, nanging modifikasi F-16C uga duwe Blok 60 lan uga ana Block63 (iki nomer batch), mula kumpulan pesawat iki kanggo taun 1996 sing paling modern. Lan negara Israel dhawuh pesawat karo peralatan padha kanggo dhewe, mung ditambah utawa diganti sawetara peralatan Amérika karo dhewe, saka pembangunan dhewe "Lavi", lan modifikasi "Dessert Hawk" lair. Apa sampeyan ngerti yen Israel ngembangake pesawat Lavi bebarengan karo General Dynamics? Iku banget padha ing katon kanggo F-16 "Dessert Hawk" mung rada gedhe. Lan nalika karakteristik wiwit katon luwih apik tinimbang pesawat Amerika, General Dynamics tiba-tiba mundur saka pembangunan kanthi persetujuan yen Israel bisa nggunakake avionik mung ing omah lan ora ana ing papan liya. Ing ancaman gagal nyuplai mesin kanggo Angkatan Udara Israel F-16. Sing kompetisi ing wangun murni. Sayange aku ora bisa nemokake buku.
                        3. 0
                          15 Juni 2021 23:24
                          Kutipan saka letinant
                          F-16C uga duwe Blok 60 lan uga duwe Blok63 (iki nomer batch)

                          Aku kepingin weruh ngendi sampeyan maca kabeh iki? Apik tenan. Ana kesan sing kuat yen kita ngerti konsep blok kanthi cara sing beda-beda ing sejarah 16. Aku duwe kesempatan kanggo kenalan karo sejarah Lavi, matur nuwun. Kasunyatan manawa para putrane Israel duwe akses menyang arsitektur pesawat Amerika, kaya biasane: dheweke malah dikunjara tanggal 35 kanggo awake dhewe.
                          Kompetisi apa lol - ora ana gunane wong Turki ngaso wektu iki: dheweke wis mlaku ing rake iki, kaya akeh
                        4. +1
                          16 Juni 2021 04:27
                          Kutipan saka Pete Mitchell
                          Kutipan saka letinant
                          F-16C uga duwe Blok 60 lan uga duwe Blok63 (iki nomer batch)

                          Aku kepingin weruh ngendi sampeyan maca kabeh iki? Apik tenan. Ana kesan sing kuat yen kita ngerti konsep blok kanthi cara sing beda-beda ing sejarah 16. Aku duwe kesempatan kanggo kenalan karo sejarah Lavi, matur nuwun. Kasunyatan manawa para putrane Israel duwe akses menyang arsitektur pesawat Amerika, kaya biasane: dheweke malah dikunjara tanggal 35 kanggo awake dhewe.
                          Kompetisi apa lol - ora ana gunane wong Turki ngaso wektu iki: dheweke wis mlaku ing rake iki, kaya akeh

                          Aku mesthi bakal nemokake buku iki. Aku mung ora ngerti carane ngirim kanggo sampeyan.
                        5. 0
                          16 Juni 2021 09:08
                          Kutipan saka letinant
                          Aku mung ora ngerti carane ngirim kanggo sampeyan.

                          hi Aja nganggep ya karya: judhul, edition, bisa uga scan saka tutup. Sampeyan ngerti ana akeh monograf babagan F-16, '96 dudu sing paling anyar, nanging kasunyatane menarik.
                        6. +1
                          16 Juni 2021 10:52
                          Kutipan saka Pete Mitchell
                          Kutipan saka letinant
                          Aku mung ora ngerti carane ngirim kanggo sampeyan.

                          hi Aja nganggep ya karya: judhul, edition, bisa uga scan saka tutup. Sampeyan ngerti ana akeh monograf babagan F-16, '96 dudu sing paling anyar, nanging kasunyatane menarik.

                          pesawat militer modern, dening Lou Drendel, publikasi sinyal scuadron, VIPER F-16. Aku nemokake iki ing perpustakaanku.
                        7. 0
                          16 Juni 2021 21:26
                          Kutipan saka letinant
                          ditemokake ing perpustakaanku.

                          Matur nuwun, Aku mbokmenawa duwe, Aku mung ora mbayar manungsa waé akeh kanggo skuadron sinyal: menehi wektu sethitik lan kita bakal bali menyang topik iki. Obah - sampeyan ngerti
                        8. 0
                          17 Juni 2021 09:33
                          Kutipan saka letinant
                          Lou Drendel, publikasi sinyal skuadron, VIPER F-16

                          Iki siji
                          utawa sadurunge
                        9. 0
                          17 Juni 2021 09:54
                          katon kaya ya.
                        10. 0
                          17 Juni 2021 17:16
                          Kutipan saka letinant
                          katon kaya ya.

                          Iki kaca kapindho, tutupe ora pas. Aku mlayu liwat ngimpi sabanjuré, nanging aku ora nemokake ngendi iku ngandika bab Lavi utawa block63? Dheweke umume mandheg kerja pertama sajrone setaun, mula katon 83. Alignment sing apik babagan wektu komisioning
                        11. 0
                          18 Juni 2021 05:41
                          Kutipan saka Pete Mitchell
                          Kutipan saka letinant
                          katon kaya ya.

                          Iki kaca kapindho, tutupe ora pas. Aku mlayu liwat ngimpi sabanjuré, nanging aku ora nemokake ngendi iku ngandika bab Lavi utawa block63? Dheweke umume mandheg kerja pertama sajrone setaun, mula katon 83. Alignment sing apik babagan wektu komisioning

                          Aku bakal nyoba golek liyane, mbok menawa aku wis dicampur karo buku liyane. Perpustakaan sing gedhe banget babagan penerbangan militer, aku wis ngumpulake wiwit taun 1988.
                        12. 0
                          18 Juni 2021 15:45
                          Matur nuwun sadurunge.
                          Aku wis nyoba kanggo nyimpen kabeh ing wangun elektronik: iku luwih kompak lan luwih gampang kanggo nggoleki. Sanajan mesthi ana pesona kanggo mbukak kaca ...
            2. +3
              15 Juni 2021 10:04
              Nyoba kanggo mangerteni apa lan carane
              sing pilot ilang bantalan nalika nyoba kanggo ngisi bahan bakar pesawat ing udhara.
              faktor liyane sing mimpin kanggo kacilakan punika kondisi cuaca ala ing wayah wengi, nalika pesawat iki digawa metu.
              Ing tembung liyane, dileksanakake ngisi bensin ing wayah wengi ing SMU (Aku meh ora bisa mbayangno, nanging aku bisa) Kanggo operasi kasebut, alat navigasi sing akurat mesthi digunakake, kalebu GPS lan ing wektu nyata. Kabeh manungsa waé pilot fokus sabenere ing data iki, sing ketoke teka karo wektu tundha, sawise kang pilot ilang orientasi spasial (wengi, SMU) Apa ora nyoba kanggo deduce, ketoke nganti pungkasan nyoba kanggo pracaya instruments gadhah. kanthi kesalahan data GPS iki lan nyoba nggawa pesawat menyang pesawat tanker. Inggih, minangka punika. Umume ngisi bensin ing wayah wengi ing SMU pancen keren ...
              1. -1
                15 Juni 2021 15:46
                . Kabeh manungsa waé pilot fokus sabenere ing data iki, sing ketoke teka karo wektu tundha, sawise kang pilot ilang orientasi spasial (wengi, SMU) Apa ora nyoba kanggo deduce, ketoke nganti pungkasan nyoba kanggo pracaya instruments gadhah. kanthi kesalahan data GPS iki lan nyoba nggawa pesawat menyang pesawat tanker

                Iku uga misale jek kula sing ana khayalan orientasi spasial: Aku fokus ing sawetara data, ilang ngarsane liyane, banjur erroneously oriented, yen aku mangertos kesalahan ing kabeh. Ponomarenko njlèntrèhaké kasus nalika pilot MiG 29, sawise nindakake tokoh ing méga, subyektif yakin manawa dheweke ora bengkong lan mabur mudhun, nanging cakrawala sikap nuduhake norma. Minangka pilot piyambak ngandika, kang ana ing mundhut lan mutusaké apa pracaya, kang mutusaké kanggo pracaya piranti, nalisir raos lan naluri kanggo muter liwat. Ora suwe khayalan kasebut ilang.
                1. +4
                  15 Juni 2021 15:55
                  Bisa uga ana pilihan liyane. Aku cenderung menyang kasunyatan manawa sawetara tahap penerbangan (nyedhak tanker) umume ditinggalake menyang autopilot (smu, wengi) lan dheweke (autopilot utawa bedhil self-propelled liyane) makarya sacara eksklusif ing data sistem navigasi .. .(Sing sayangé menehi kesalahan) Pilot lagi ngenteni metu menyang tanker lan ora ngerti sing wis cepet-cepet menyang lemah ... Maneh, wengi, Smoo .... Nanging latihan dhewe prentah kanggo ngisi bahan bakar. ing wayah wengi ing Smoo ...
          2. +3
            15 Juni 2021 10:03
            Kutipan saka Canecat
            +1
            Banget padha karo mundhut saka kontrol. Kok padha ndhelikake iku urusan liyane. Ketoke, akting swara saka alesan sing bener bakal nyebabake sawetara pemeriksaan sing ora perlu saka kru penerbangan lan macem-macem fungsi pangkalan udara.

            Ing cilik saka mundhut kontrol, "MEI DAY" lan balung overboard, lan banjur langsung menyang lemah, tanpa nyoba kanggo nindakake apa-apa.
            1. +2
              15 Juni 2021 12:28
              SW.letinant
              Alexey, aku bakal menehi saran tombol kapisah kanggo njaluk "Rituli" babagan posisi spasial pesawat. Mung ing kasus, nalika pilot kejiret "glitch" ing wayah awan ing awan utawa ing wayah wengi liwat segara ing PMU. Bagean singa saka "glitches" kasebut tiba ing gulungan. nalika menet tombol kasebut "Ritulya" lan kudu dhaptar (digital) indikasi instrumen pilot ing urutan:
              !. Bank; 2. Nada (negatif/positif); 3. Indikasi variometer (ana pendakian utawa suda ing dhuwur); 4. Pira wektu sing isih ana sadurunge patemon karo Bumi yen ana kemunduran.
              Lan transfer kabeh "obrolan" iki karo pilot online menyang CP RP. Pesen "Rituuli" kudu diwiwiti kanthi tembung "Panjaluk Kontrol". Mula, RP bakal ngerti yen pilot njaluk Kontrol kasebut, mula pilot iki bakal entuk perhatian sing luwih akeh saka kabeh PIU.
              Saran liyane: ON THE LANDING SIDE (loro-lorone kudu "dimuat" menyang memori komputer on-board (sing, ing kasus sing perlu, yaiku "Ritulya"), suwe sadurunge drive jarak jauh saka "Ritula" kudu ana. dadi mung siji pesen kerja Kaya iki: "Ing slope ngleyang Busak ... Ketinggian ... Kacepetan ...
              Pitch ... Roll .. Angin (arah lan kacepetan) ...
              Kabeh ngarepke ROLL ing kabeh kacepetan angin lan arah kudu diwilang ing advance kanggo jinis tartamtu saka pesawat lan "dimuat" menyang memori komputer ing Papan.
              Lan banjur kesimpulan Glide path ing NORM" utawa Rekomendasi koreksi slope glide[i][/i]. Banjur meneng (ing kasus "Glide path is OK")! Ketemu mung yen perlu kanggo mbenerake dalan ngleyang utawa ngetokake rekomendasi go-around.
              Mergo iki...
              hi
              1. 0
                15 Juni 2021 23:51
                Nalika aku ngerti, sampeyan pengin menehi fungsi tambahan "Ritula" saka RAAS sing relatif adoh - ing kene ana bolongan: dhuwur banget, kurang banget, landing dawa ... siji tembung - bore
        3. +1
          15 Juni 2021 08:55
          Namesake, ngomong, apa pilot ngrasakake gaya gravitasi ing penerbangan?
          1. -1
            15 Juni 2021 15:56
            Namesake, ngomong, apa pilot ngrasakake gaya gravitasi ing penerbangan?

            Pilot / aviator ing pesawat ngrasa kakehan: bisa 1g utawa luwih (loro positif lan negatif), nanging tansah diarahake relatif kanggo pasukan inersia, preduli saka posisi spasial pesawat. Aku bakal takon pilot pitakonan provokatif: "kepiye sampeyan ndeleng evolusi ing udhara: apa posisi spasial bumi diganti, utawa posisi pesawat dhewe ganti?" Nanging kanggo iki padha bisa diantemi, utamané enom. duka
            Ilusi penerbangan ngatasi masalah persepsi ing penerbangan, lan iki minangka alas sing padhet saka masalah sing durung rampung.
        4. +1
          15 Juni 2021 09:46
          Kutipan saka Torins.
          Yagene dheweke ora nyetel pesawat menyang instrumen kasebut? Komisi ora duwe apa-apa kanggo ngomong. Luwih kaya mundhut eling.

          Padha mbokmenawa ora setuju. Mundhut eling utawa mung owah-owahan ing negara, nanging saka apa?
          Apa sing dijupuk pilot sadurunge penerbangan utawa apa sing dirokok, prick? Pitakonan menarik, nanging kita ora bakal mangsuli.
          1. -3
            15 Juni 2021 10:14
            pilot ilang orientasi nalika nyoba kanggo ngisi bahan bakar

            Pilot ngisi bahan bakar ing bar sadurunge lepas landas. Mungkin bubuk putih. Ing Donbass kita, Pengawal Nasional uga gelut, apa sing diisi bahan bakar lan orientasi apa, kita ngerti ...
            1. 0
              15 Juni 2021 16:02
              Pilot ngisi bahan bakar ing bar sadurunge lepas landas. Mungkin bubuk putih. Kita duwe ing Donbass

              Aku ora ngerti carane iku ing Donbass, nanging ing bunderan aviation iku adat kanggo nambani pilot karo bab, malah yen iku mungsuh, lan nimbulaké bilai sing rembugan serius, amarga sampeyan dhewe bisa nemokake dhewe ing a kahanan sing padha. Ketoke, sampeyan ora ngerti carane gampang ilang orientasi spasial ing pesawat, malah kanggo ulcer lan teetotaler ideologi. hi
        5. +3
          15 Juni 2021 11:45
          Kutipan saka Torins.
          Kanthi biaya Gagarin, ana kesalahan layanan meteorologi, kaya sing dakelingake. Punika titik rada beda, ora cetha. Pilot ora bisa ngerti yen dheweke kelangan ketinggian. Yagene dheweke ora nyetel pesawat menyang instrumen kasebut? Komisi ora duwe apa-apa kanggo ngomong. Luwih kaya mundhut eling.

          Ana bab kayata mundhut saka orientasi ing papan. Iki kedadeyan ing penerbangan. Pilot wiwit mangu-mangu maca instrumen lan percaya marang perasaane.
          1. -1
            15 Juni 2021 16:05
            Ana bab kayata mundhut saka orientasi ing papan. Iki kedadeyan ing penerbangan. Pilot wiwit mangu-mangu maca instrumen lan percaya marang perasaane.

            Kedadean sing padha karo aku lan ing mburi setir kaping pirang-pirang nalika aku ngadeg ing macet antarane rong truk alon-alon: rasane yen sampeyan muter mudhun, langsung mencet rem, ora ngerti kenapa aku terus muter maneh. wong bodho
          2. 0
            15 Juni 2021 17:34
            Aku ngerti apa mundhut orientasi spasial lan aku ngerti yen ing kahanan apa wae, piranti dadi prioritas. Aneh banget yen pilot ora percaya.
        6. MVG
          +1
          15 Juni 2021 15:54
          Utawa sengaja bunuh diri. Sing uga kedadeyan.
    2. +2
      15 Juni 2021 08:35
      Mulane sekolah ngajari sampeyan ndeleng instrumen, lan ora ngandelake perasaan sampeyan, aneh yen cakrawala ora diduplikasi ing F-16C.
      1. +9
        15 Juni 2021 08:58
        uga diduplikasi, ana ing HUD lan ing panel gyroscopic biasanipun (antarane sikil), nanging kanthi khayalan sing kuat, pilot cenderung ora percaya piranti apa wae lan ing penerbangan sipil ana akeh kasus kaya ngono.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. bar
      -3
      15 Juni 2021 08:43
      Kapten Derwood Jones, 37 taun, ...
      ... praktek pilot luwih saka 1300 jam ...
      ... pilot ora bisa nampa data GPS wektu nyata

      Apa dadi ala? Wis sinyal GPS, lan iku? recourse
      1. -1
        15 Juni 2021 08:49
        Kutipan saka bar
        Apa dadi ala? Wis sinyal GPS, lan iku?

        Peretas GPS Rusia-Cina bakal mateni, lan kabeh pesawat Amerika bakal nabrak ing lemah utawa tiba ing segara. (perang rampung).
      2. +1
        15 Juni 2021 10:56
        Kutipan saka bar
        Wis sinyal GPS, lan iku?

        Ana kasus nalika pesawat penumpang tabrakan amarga pesawat kasebut dicuci sajrone pangopènan, lan dheweke kelalen mbusak stiker saka tabung sensor sing nemtokake kacepetan (proteksi banyu nalika ngumbah).
    5. +1
      15 Juni 2021 08:48
      - sak nyoba kanggo ngisi bahan bakar pesawat ing udhara.
      Prosedur iki cukup rumit lan, kaya sing sampeyan ngerteni, mbebayani.
    6. +1
      15 Juni 2021 08:55
      Ya, ana kahanan kaya nalika mabur ing méga, ing wayah wengi ing segara, lsp. Iki diarani "ilusi muter", lan kedadeyan luwih kerep karo pilot sing ora duwe pengalaman, utawa karo pengalaman sing kesel banget. Pilot ora ngandelake instrumen kasebut, nanging tiba ing zona ilusi. Ana akeh kacilakan amarga iki, utamane ing dina awal penerbangan. Ing kasus iki, informasi kasebut "kurva". Soko kiwa unsaid, utawa
      kleru. Bisa uga sabab sing sejatine ditutup dening komisi, sing asring kedadeyan ing endi wae nalika komisi kasebut melu. Conto sing apik yaiku penyelidikan babagan kacilakan pesawat MN-17.
    7. -2
      15 Juni 2021 09:15
      dadi percaya gps sawise iku)))
    8. +1
      15 Juni 2021 09:25
      Serius? Ora weruh yen mabur mudhun?? Mungkin pilot wis metu saka uap?
      1. +3
        15 Juni 2021 09:57
        iki masalah nyedhaki umum lan serius - mundhut saka orientasi dening pilot
        1. -1
          15 Juni 2021 11:00
          Ya, bangkai kita klelep kaya ngono nalika budhal saka Sochi. Nanging ana uga avionik lan komputer ultra-modern (kaya sing kita yakin, malah * censorship * dadi woodderwafer) kanthi saluran independen. Ana sing ora dicritakake marang kita ...
          1. +1
            15 Juni 2021 11:06
            Dheweke bisa uga bingung karo metu isi bahan bakar lan pilot visual - ing kondisi visibilitas sing kurang, dudu pilihan sing paling aman
          2. +1
            15 Juni 2021 11:09
            kedaden ing Perm, ing Adler karo pesawat Armenian.
    9. +1
      15 Juni 2021 12:01
      Umumé, ana rong pilihan. Pisanan yaiku mundhut kesadaran dening pilot.
      Lan liya - apa ana sistem independen kanggo ngukur dhuwur lan kacepetan ing pesawat, kajaba sing paling modern, banget komputerisasi? Sapa, kaya sing dingerteni kabeh, bisa miwiti ngapusi kanthi nekat kapan wae?
    10. +3
      15 Juni 2021 13:38
      kaya biasane, kabar ing VO dadi ora akurat lan nuwuhake akeh ramalan babagan topik kasebut.
      Lan apa sing bisa dingerteni saka bagean akses mbukak laporan kasebut
      1, ora ana ngisi bahan bakar, ana penerbangan latihan kanggo nyegat Cessna, nanging sesi kasebut ora mandheg amarga kondisi cuaca, lan tugas penerbangan diganti orientasi ing SPU.
      2, pilot (ana sepasang F-16) nggunakake GPS lan sistem night vision (kacamata ditulis ing kana) kanggo orientasi rahasia,
      pimpinan (sing tilar donya) nglapurake masalah karo GPS lan mutusake kanggo ndandani kanthi ngganti papan karo pengikut, nanging ora bisa ndeleng dheweke (visibilitas ambruk ing ngisor 500 m), ngalih menyang piloting instrument, nanging ketoke amarga njupuk kaca tingal lan sregep goyangake sirahe kanggo nggoleki budak sing kejiret khayalan,
      3, Altitude ana 7200 kaki (2100) meter kacepetan 550 knots (1017 km / h) kang digawe sawetara maneuvers, kang salah siji lapel ing sisih tengen dening 130 derajat, sawise kang nyilem ing 90 derajat.
      4, ana 7 detik kiwa menyang lemah, lan yen wis rampung kabeh tengen, kang bakal metu saka nyilem ing 2000 kaki, nanging ketoke temen maujud apa wis kedados kasep lan mlebu ing lemah ing 58 derajat ( ketoke dheweke nyoba kanggo mbenerake)
      5, paling kamungkinan dheweke ora kelangan eling, ijol-ijolan radio karo pandherekipun ditindakake meh rampung (dheweke nglapurake yen dheweke ora weruh pengikut lan umume "buta", banjur sawetara frase sing ora informatif ,, ,
      Umumé, penerbangan kontrol sing khas menyang lemah (CFIT). Sayange, nanging iki asring kedadeyan lan ing macem-macem jinis pesawat kanthi tingkat otomatisasi sing beda banget.
      1. 0
        15 Juni 2021 16:31
        Lan sistem cerdas sing beda-beda ora bisa digunakake ing kana (kaya informan Terrain ahead ??) Iku dudu An-2 sawise kabeh?! Yen ilang orientasi lan ngalih menyang instruments, kang kudu ngeweruhi bedo antarane raos lan maca (gyrohorizon, altimeter, accelerometer, etc.), Ngalih menyang autopilot kanggo sawetara wektu. Aneh.
        1. 0
          15 Juni 2021 17:54
          mesthi dheweke kudu duwe, nanging khayalan iku bab banget mbebayani, sampeyan mung mandheg pracaya instruments, utawa sampeyan ora ngerti apa sing ndeleng, padha olahraga kanggo, nanging mung wis bab 3 detik kanggo nggawe kaputusan paling. babagan ejection, nanging ketoke dheweke ora ngerti apa iki kedados , utawa manawa dheweke bakal duwe wektu kanggo ndandani iku, sanajan latihan karo visor, iku njupuk 1.5-2 detik lan ana sampeyan siyap kanggo ngleksanani ing advance. nanging kene ... ana mung ora cukup dhuwur

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"