Carane Benders ngalahake metu untu saka tentara Moldova

159

Juni 19, 1992, perang tombol saka konflik bersenjata Transnistrian - perang kanggo Bendery. Wikipedia njlèntrèhaké acara iki minangka nderek: "paprangan antarane pasukan Transnistrian, ing tangan siji, lan panyengkuyung saka integritas teritorial Moldova." Panyengkuyung integritas wilayah - tembung sing apik tenan! Nanging, meh ora cocog karo unionisme Romania, Front Populer Moldova, reformasi basa lan acara liyane ing taun 1989-1992, ing ngendi para pembela kedaulatan Moldova sing gagah berani melu langsung.

Ayo diilangi sejarah lan aspek politik: artikel kapisah dibutuhake kanggo njlèntrèhaké proses iki. Wigati dicathet yen para pejuang Chisinau dudu duta kebebasan lan keadilan, amarga asring digambarake dening sawetara penulis sing nulis babagan keunikan kasus Moldova. Nyatane, ing pungkasan taun 80-an, Moldova ngalami masalah sing meh padha karo republik serikat liyane. Gagasan nasionalisme saya suwe saya populer. Front Popular Moldova pindhah saka dalan menyang parlemen, elit politik anyar promosi agenda nasionalis, sing ora kabeh wong ing negara kasebut setuju.



Konflik bersenjata mboko sithik entuk momentum. Kanggo dangu ora ana sing pengin miwiti dialog karo Tiraspol ing Chisinau. Masalah kasebut kudu dirampungake kanthi paksa, nanging ora narik kawigaten.

Sawise gagal ing Dubossary, Moldova mbutuhake archduke dhewe kanggo miwiti perang anyar. Padha wegah dadi Mayor Igor Ermakov. Polisi Moldova nahan mayor ing gedung percetakan. Pengawal PMR teka kanggo mbantu Ermakov, tembak-menembak. Sajrone gelut ing dalan, juru kamera Valery Vozdvizhensky tiwas, sing teka bebarengan karo pasukan PMR (wong iki banget ngalangi kanthi syuting apa sing kedadeyan).

Sawise nindakake provokasi sing mimpin menyang getih saka populasi sipil, polisi Moldova "tiba-tiba" nyadari yen dheweke butuh bantuan. Chisinau enggal nanggapi panyuwunipun Komisaris Utama. Wis jam 19:30, kendaraan lapis baja ninggalake desa Khadzhimus, mesthine mlebu ing kutha saka kidul. 2 baterei artileri ngliwati Varnitsa kanggo ngontrol sisih lor kutha.

Sisih Moldova nuduhake tingkat kesiapan sing apik tenan (sing maneh negesake manawa kabeh operasi wis direncanakake). Komandan pengawal TMR sing ora disiapake yaiku Stefan Florovich Kitsak, sing lulus saka Universitas Negeri Moskow lan njabat ing Budapest, Tashkent, Kabul (ing Afghanistan dheweke dadi wakil kepala staf tentara gabungan 40th). Kitsak dhawuh supaya pasukan sing kasedhiya ditarik menyang kutha. Pengawal TMR, kanthi temenan duwe luwih sithik wong, peralatan lan gaman, nyuda sumber daya maksimal. AGS dipasang ing operator personel lapis baja MTLB, lan traktor BAT digunakake minangka ram. Sajrone pertempuran, BAT ing kontrol sersan platoon saka TSO A. Gulienko "dihukum" 2 Moldova armor personel operator. Lajeng dipunginakaken dening satpam PMR.

Carane Benders ngalahake metu untu saka tentara Moldova

Perang getih wiwit ing kutha.

Tentara Moldova nduweni kaluwihan sumber daya sing gedhe, sing diwujudake nalika mlebu kutha. Sakelompok prajurit Moldova, teka saka Lor-Kulon, cepet-cepet tekan tengah Bendery. Ing lurung-lurung kutha, kauntungan numerik Moldavia nduweni peran sing luwih cilik, beda karo detasemen Cossacks karo peluncur granat, sing siap kanggo kondisi kasebut. Cossacks, miturut komando ataman Semyon Makarovich Driglov, nyuwil menyang kutha kanggo bantuan pengawal PMR lan mbela panitia eksekutif kutha. Ing perang iki, akeh sing mati, kalebu ataman dhewe.

V. Belov:

"Wong lanang Driglov perang cedhak alun-alun, kita njupuk posisi ing mburi panitia eksekutif ing gedung pusat komunikasi. Ing wayah wengi, kolom mobil lan peralatan mandheg ing cedhak. Ketoke, kendaraan kasebut ngemot amunisi kanggo kelompok sing mbela jembatan kasebut, lan siluet bedhil anti-pesawat muncul ing antarane kendaraan. Kita njupuk posisi cedhak jendhela madhep prapatan dalan. Suvorov lan St. Sergei Lazo, lan mbukak geni. Kerang-kerangan njerit menyang salah sawijining kendaraan. Pejuang liyane wiwit njupuk senjata otomatis ing tank gas. Kabeh kolom bledosan geni, amunisi ing awak njeblug lan mabur ing kabeh arah. Iku neraka nyata."


Prajurit Moldova (bebarengan karo "militias Romania") nguwasani meh kabeh kutha, nanging ora bisa ngilangi Bendery saka pasukan PMR. Pertempuran paling abot dipindhah menyang wilayah jembatan sing penting, yaiku aorta kanggo Bendery.

Pengawal TMR lan Panitia Strike Wanita nampa sawetara kendaraan lapis baja saka Angkatan Darat 14. Kanggo ngrebut maneh jembatan kasebut, dheweke munggah menyang kendaraan, sawise iku kendaraan lapis baja nyopir menyang jembatan lan ngremuk unit Moldova. Pangkat Moldavia ora siyap kanggo perlawanan sing gedhe banget (sawetara serangan wis ditanggulangi kanthi bantuan Rapier), dheweke ora koordinasi kanggo mundur lan kanthi kacau "ambruk".

Gambar perang diganti kanthi dramatis, para pengawal PMR menangake kamenangan utama, tentara Moldavia mung kudu nglawan kutha kanthi rutin. Lan ing tanggal 23 Juni, pihak Moldova mutusake kanggo numpes jembatan kasebut, amarga ora bisa direbut maneh. Kanggo ngrampungake tugas iki, 3 pesawat MiG-29 kanthi bom mbledhos dhuwur digunakake, nanging cangkang kasebut nyerang omah ing desa Parkany.

Saka pakulinan, Chisinau nyatakake kegagalan ing Bendery kanggo Rusia lan tentara kaping patbelas. Sajrone perang, sawetara prajurit Angkatan Darat 14 pancen mbantu para pengawal TMR, nanging jelas ora ana ing "keputusan resmi Kremlin." Kajaba iku, Chisinau uga bisa nyathet manfaat saka "milisi" Romania, sing, ketoke, ora cukup mbantu tentara Moldova. Nanging padha lali bab iku.

Perang kanggo Bender ora bakal dilalekake.

Peperangan kasebut nyebabake atusan nyawa, saka para pengawal Transnistria lan saka tentara Moldova. Menapa malih, minangka ing paling konflik ing papan kirim-Soviet, nomer ageng saka sipil mati. Sawetara wong saka Bendery kelangan omah, liyane lunga.

Bendery dadi benteng Transnistria, sing ora bisa dilewati dening nasionalis Moldova. Sawisé tanggal 23 Juni, bantuan Rusia kanggo ngrampungake kahanan dadi luwih cedhak.

Jendral Lebed sregep nindakake bisnis, kanggo mirsani kadhaulatan. Nanging, iki crita temen beda.
  • Nikita Belavkin
  • https://regnum.ru/pictures/2342518/50.html , https://pastvu.com/p/495289
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

159 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 16
    17 2021 Juni
    Benderakh ana ing 1982 ing jarak tembak. donya iki watara. wong Moldova mabuk...
    1. + 47
      17 2021 Juni
      Ambruk USSR ndadékaké akèh kasusahan kanggo kabeh bangsa saka tilas Uni Soviet, mung Yudas sing bledosan menyang kuwasa menang.
    2. + 19
      17 2021 Juni
      Aku ora ngelingi apa aku ana ing Bendery, aku wis liwati, nanging ing 2012-13 aku mesthi ngunjungi Tiraspol kaping pirang-pirang. Kutha sing lucu banget. Atmosfer ing kono apik banget lan tulus. Ing tetanggan Moldova lan Ukraina, ora kaya ngono, nanging ing kana sampeyan bisa ngrasakake yen kabeh wong seneng ndeleng sampeyan dadi duweke dhewe. Wong sing tulus banget manggon ing Pridnestrovie.
      1. +9
        17 2021 Juni
        Ana ing 2018. Tenang, mulyo, apik, wong grapyak. Ing wayah sore lan ing wayah wengi sampeyan bisa mlaku ing dalan. Ing Chisinau, contone, sawise jam 8, aku ora ketemu wong sing waras.
      2. + 13
        17 2021 Juni
        Kutipan saka MooH
        Aku ora ngelingi apa aku ana ing Bendery, aku wis liwati, nanging ing 2012-13 aku mesthi ngunjungi Tiraspol kaping pirang-pirang. Kutha sing lucu banget. Atmosfer ing kono apik banget lan tulus. Ing tetanggan Moldova lan Ukraina, ora kaya ngono, nanging ing kana sampeyan bisa ngrasakake yen kabeh wong seneng ndeleng sampeyan dadi duweke dhewe. Wong sing tulus banget manggon ing Pridnestrovie.

        Sampeyan bener ngeweruhi. Ing kana isih ana wong sing beda-beda, umume luwih apik tinimbang ing Moldova liyane.
        Aku bisa mbandhingake, sanak-sedulurku saka kono, aku lelungan kabeh, nanging aku manggon ing Chisinau. Bentenipun katon banget. Mung yen wilayah kasebut ana ing USSR suwene 18 taun maneh, dene bank sing tepat ana ing Rumania.
    3. +3
      17 2021 Juni
      donya iki watara. mabuk Moldova..

      Ing kasunyatan, ing Moldova ing USSR padha ngombe kurang saka ing Rusia. Wiwit nyusul mung bubar.
    4. 0
      19 2021 Juni
      bab sing padha, mung 10 taun mengko lan kajaba donya.
  2. 0
    17 2021 Juni
    Nganti Federasi Rusia lan kabeh Rusia dibasmi, NATO ora bakal tenang ...
    1. -42
      17 2021 Juni
      Kutipan: Peter Vladimirovich
      Nganti Federasi Rusia lan kabeh Rusia dibasmi, NATO ora bakal tenang ...

      Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.
      1. +8
        17 2021 Juni
        Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
        Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.

        Pratelan kasebut minangka paragraf lengkap.
        1. -33
          17 2021 Juni
          Kutipan saka gurzuf
          Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
          Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.

          Pratelan kasebut minangka paragraf lengkap.

          Ya, ing nada omong kosong iki:
          Kutipan: Peter Vladimirovich
          Nganti Federasi Rusia lan kabeh Rusia dibasmi, NATO ora bakal tenang ...
          1. + 18
            17 2021 Juni
            Ing 2017, Kongres AS nyathet Federasi Rusia karo Iran lan DPRK ing babagan mungsuh utama. Lan kaya sing wis dingerteni, yen mungsuh ora nyerah, dheweke bakal nyirnakake. Iki aku ing nada omong kosong iki - "Kandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan."
            1. -26
              17 2021 Juni
              Kutipan saka gurzuf
              Lan kaya sing wis dingerteni, yen mungsuh ora nyerah, dheweke bakal nyirnakake.

              lan, sing, Peter Vladimirovich padha karo Kim Il Sung lan Ayatollah? Ya, sedhih.
              1. + 19
                17 2021 Juni
                Nyuwun pangapunten, nanging aku mung bisa mangsuli komentar sampeyan kanthi tembung Ostap Suleiman Ibrahim Bert Maria Bender-bey. - Sampeyan ngerti, sampeyan ora asale saka kethek, kaya kabeh warga liyane, sampeyan asale saka sapi, sampeyan mikir banget.
                1. -25
                  17 2021 Juni
                  Kutipan saka gurzuf
                  nyuwun pangapunten

                  Ora masalah. Sampeyan ora kudu njaluk ngapura - sawise "korban aborsi" saka Zyablikov, "silsilah sapi" katon pucet. Kajaba iku, sampeyan duwe sumber kuotasi sing padha karo dheweke)
      2. Komentar wis dibusak.
        1. -34
          17 2021 Juni
          Kutipan: Zyablitsev
          Nuwun sewu yen jaman NKVD wis ilang ...

          kiwa, Zyablitsev, kiwa) Lan padha ora bakal bali, ora ketompo carane akeh sampeyan masturbate ing wong) Nanging sampeyan, informer, ora ilang skill kene, ing VO. Ya, Zyablitsev?))
          1. + 17
            17 2021 Juni
            Nalika ora ana wangsulan sing nalar nerangake hakekatmu sing ala, langsung sedulurmu libirast mudhun menyang penghinaan pribadi. ngguyu Yen sampeyan pengkhianat, apa sampeyan menehi kupon kanggo nutrisi sing luwih apik? ngguyu
            1. -28
              17 2021 Juni
              Kutipan: Zyablitsev
              enggal-enggal libirast kakangmu tumurun ing panghina pribadi banal

              Aku ora njaluk pribadi, Zyablitsev. Iku karo sampeyan, romantis "tembok" lan pedagang sampah sing terus-terusan merengut, wis dadi adat)
              Umumé, aku wis rampung karo sampeyan, sampeyan bebas. pamit.
              1. + 11
                17 2021 Juni
                pamit! hi Navalny, sampeyan ndeleng, begja karo transfer ... Biden, sawise Geneva, ngidini "tahanan kalbu" dadi warmed munggah saka Grant Departemen Luar Negeri! Run-liwat banjur ing paling padha menehi utawa kanggo hard-entuk dhuwit? ngguyu
              2. +4
                18 2021 Juni
                “Aja mènèhi barang sing suci marang asu, lan mutyaramu aja dibuwang marang babi, supaya aja nganti diidak-idak lan dioyak-oyak kowé.”
                (Bab kaping pitu saka Injil Matius)
            2. -1
              18 2021 Juni
              Kutipan: Zyablitsev
              sadulur libirast mudhun kanggo banal moyoki pribadi

              Evgeniy? Kok sedulur liberal? Apa sampeyan ora kanggo Putin? Sawise kabeh, dheweke minangka liberalis utama, kaya sing dikandhakake lan ditegesake dhewe.
          2. +3
            18 2021 Juni
            Nalika padha lunga, dheweke bakal bali - "... saben bisnis duwe jam lan wektune ing sangisore langit - ana wektu kanggo ngumpulake watu, lan ana wektu kanggo buyar ..."
        2. -20
          17 2021 Juni
          Kutipan: Zyablitsev
          Aku ndeleng komentar sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan, nuwun sewu yen jaman NKVD wis ilang ...

          Zyablitsev, sampeyan lan sing padha sing-along karo sampeyan, bebarengan karo brahala saka koperasi Ozero, bakal pisanan kabeh kanggo ndeleng tembok.)))) Sampeyan malah ora ngerti iki nalika nindakake game.
          Kutipan: Zyablitsev
          mung troll, korban Solzhenitsyn, bakal nyewa Departemen Luar Negeri, suda utawa diturunake dening toleransi Barat ...

          Zyablitsev, carane urip karo basa reged kuwi? Apa sampeyan kerep kena ing pasuryan? Utawa tumindakmu beda offline?
          1. + 10
            18 2021 Juni
            Apa sampeyan gelo karo Navalny, Sodzhenitsyn, utawa amarga West sing dikasihi? Iku kedadeyan! Iku ala ora kanggo tresna negara lan uncalan rereget ing .... Mulane, aku mikir, padha ngalahake sampeyan ing pasuryan luwih asring kanggo views anti-Rusia! Utawa sampeyan mung ngirim ing Internet? basa
            1. -10
              18 2021 Juni
              Kutipan: Zyablitsev
              Apa sampeyan gelo karo Navalny, Sodzhenitsyn, utawa amarga West sing dikasihi?

              Aku ora peduli babagan Navalny, idola liberal Solzhenitsyn sampeyan uga ora ngematake aku, yen sampeyan kelalen, kanca-kanca saka idola sampeyan sing tetep ibukutha lan real estate ing Kulon.
              Kutipan: Zyablitsev
              Iku kedadeyan! Iku ala yen ora tresna negara lan mbuwang lendhut ing ...

              Tanah kelairanku, negaraku, sing duwe brahala sampeyan wis nyolong ing kanthonge, lan sampeyan setya ngladeni para geek iki.
              Kutipan: Zyablitsev
              Mulane, aku mikir, dheweke luwih kerep ngalahake sampeyan ing pasuryan kanggo pandangan anti-Rusia! Utawa sampeyan mung ngirim ing Internet?

              Ya, aku ora seneng formasi negara iki sing diarani Federasi Rusia, iki dudu negaraku, ora nglindhungi aku lan ora tumindak kanggo kepentinganku. Nanging, aku tansah mangsuli tembungku, nanging sampeyan, kaya kabeh partai pseudo-patriotik sampeyan, mung ngerti carane nulis perkara sing ora becik ing Internet lan ngalahake.
              1. +3
                18 2021 Juni
                Aja tresna, banjur, Rusia?
                1. -9
                  18 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Aja tresna, banjur, Rusia?

                  Aku ora seneng karo wong-wong sing ngrusak negaraku lan saiki mrentah.
                  1. +4
                    18 2021 Juni
                    Wong-wong sing ngrusak USSR saiki ora bisa ngontrol negara: ora ana liyane, nanging sing waras! Rusia banjur ngendi?
                    1. -5
                      18 2021 Juni
                      Kutipan: Zyablitsev
                      Wong-wong sing ngrusak USSR ora ana maneh ing administrasi negara: ora ana liyane, nanging sing bakal waras! Rusia banjur ngendi?

                      Mbukak mata, luwih becik sijine sikilmu.
                      1. +4
                        18 2021 Juni
                        Apa sampeyan bisa ngarani jeneng wong-wong sing dadi pimpinan Rusia saiki saka wong-wong sing dadi pimpinan USSR (Anggota Komite Pusat) saka 1985 nganti 1991?
                      2. 0
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Apa sampeyan bisa ngarani jeneng wong-wong sing dadi pimpinan Rusia saiki saka wong-wong sing dadi pimpinan USSR (Anggota Komite Pusat) saka 1985 nganti 1991?

                        Apa, Chubais dikunjara? Apa Deripaska lan Potanin wis dirampas saka aset "privatisasi"? Apa kita nyemak asil privatisasi pidana, apa wong-wong sing salah karo penggelapan lan ambruk negara digawa menyang tembok utawa dikirim menyang Kolyma? Utawa saiki bakal miwiti singing song lawas kanggo kula sing kita ora duwe oligarki, nanging ana bisnis tanggung jawab? Marang korban ujian bab iki, Nanging, padha ora bakal pracaya sampeyan uga. Kita ngerti sapa sing nduweni sejatine negara iki lan kanggo kepentingane negara iki.
                      3. +4
                        18 2021 Juni
                        Chubais ana ing Komite Pusat partai, Potanin lan Deripaska? Apa dheweke pancen ana hubungane karo kepemimpinan Rusia saiki ?? Apa sampeyan ngomong omong kosong - ya, minangka akibat saka pengkhianatan ndhuwur Partai Komunis Uni Soviet, elit nasional saka republik, kanthi bantuan asisten saka Amerika Serikat, negara dhawuh supaya urip dawa! Gegayutan karo ambruk siji sistem lan munculé sistem liyane, kayata kapitalis, sing paling lincah lan arrogant, utamane saka nomenklatur Komunis sing padha lan nomenklatur Komsomol, kanthi tenang njarah bandha nasional lan, sajrone periode korupsi Yeltsin. mesthi, malah Konstitusi Rusia iki ditulis ing prentah saka Amerika Serikat lan kanggo wong sing dikasihi!
                      4. -2
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Chubais ana ing Komite Pusat partai, Potanin lan Deripaska? Apa dheweke pancen ana hubungane karo kepemimpinan Rusia saiki??.......

                        Lan apa sampeyan mikir? Maca buku pelajaran sejarah. Khutbah kanthi gaya "The Tsar is good - the boyars are bad", nglampahi ing papan liya. Idola sampeyan nuli nyeret kembang menyang kuburan Yeltsin lan ngobahake pidato sing tulus ing kana. Elingi markas kampanye Putin ing 1999, refresh memori sampeyan https://www.currenttime.tv/a/putin-team-2000/29132417.html lan nggawa omong kosong Fedorov nang endi wae. Aja mikir dhewe? Wis kacau.
                      5. +2
                        18 2021 Juni
                        Iki apa hubungane karo? Sampeyan ngomong omong kosong, sayang, lan sing paling awon yaiku sampeyan ora gelem mikir - ngganggu kabeh: getih, telek, pasir lan gula!
                      6. -4
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Iki apa hubungane karo?

                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Aku ora seneng karo wong-wong sing ngrusak negaraku lan saiki mrentah.

                        Kene iki.
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Mbukak mata, luwih becik sijine sikilmu.
                  2. -1
                    19 2021 Juni
                    Kutipan saka: aleksejkabanets
                    Aku ora seneng karo wong sing ngrusak negaraku

                    Lha, wenehi marang wong bongkok, durung mati! Gali EBN lan tuduhake marang dheweke! Temokake kabeh iki Berezovskys, Khodorkovskys, Sobchaks, Gusinskys, Abramovichs lan pitung bankir liyane! Tampilake Chubais! Dheweke paling cedhak. Dadi ora, luwih gampang mbuwang penggemar ing tyrnets. Bebener?
                    1. +1
                      19 2021 Juni
                      Kutipan saka Egordis
                      Lha, wenehi marang wong bongkok, durung mati! Gali EBN lan tuduhake marang dheweke! Temokake kabeh iki Berezovskys, Khodorkovskys, Sobchaks, Gusinskys, Abramovichs lan pitung bankir liyane! Tampilake Chubais! Dheweke paling cedhak. Dadi ora, luwih gampang mbuwang penggemar ing tyrnets. Bebener?

                      Dadi pindhah lan tekan kanggo wong-wong mau, yen sampeyan bisa mesthi. Apa sampeyan mikir GDP kudu dipuji kanggo kabeh kekacoan lan tutup sing dibuwang?
                      1. -1
                        22 2021 Juni
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Apa sampeyan mikir GDP kudu dipuji kanggo kabeh kekacoan lan tutup sing dibuwang?
                        Kekacoan ana ing sirahmu. Lan GDP jelas ora disalahake kanggo iki.
                2. -3
                  18 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Aja tresna, banjur, Rusia?

                  Zhenya, nanging aku mung sengit karo Federasi Rusia, sing dadi mirip negaraku sing aku lair lan dibesarkan, rasa isin lan pitenah iki asing kanggo aku !!!
            2. -2
              18 2021 Juni
              Zyablitsev, kenapa sampeyan, sing tresna banget marang negara kita, ora seneng karo aturan ejaan lan tanda baca? belay
              [/ kutipan] edan


              libirast

              lunga menyang lapangan [quote]
              1. +1
                18 2021 Juni
                Kita buta huruf, bajingan! Nanging kita bakal nyuwek kanggo Ibu Rusia - nganggo utawa tanpa yat! ngguyu
                1. -5
                  18 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Kita buta huruf, bajingan! Nanging kita bakal nyuwek kanggo Ibu Rusia - nganggo utawa tanpa yat!

                  Sampeyan lan brahala sampeyan, ing ngendi ana untung, ana Motherland.)))))) Sampeyan ora dadi anggota "United Russia"?
                  1. +1
                    18 2021 Juni
                    Ora, aku non-partai - lan Rusia kanggo aku, sing sosialis, sing kapitalis - kabeh siji Rusia! Nanging sampeyan minangka priyayi pemilihan - yen Putin dadi kuwasa, mula sampeyan ora tresna karo Rusia, nanging karo sapa sing bakal sampeyan tresnani?
                    1. -4
                      18 2021 Juni
                      Apa sampeyan ngerti bedane antarane wong Rusia lan negara sing nyoba ngontrol wilayah sing dienggoni?
                      1. +1
                        18 2021 Juni
                        Apa sampeyan nggambarake kabeh wong Rusia? misuwur!
                      2. -3
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Apa sampeyan nggambarake kabeh wong Rusia? misuwur!

                        Kepiye apa sing sampeyan tulis karo komentarku?
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Apa sampeyan ngerti bedane antarane wong Rusia lan negara sing nyoba ngontrol wilayah sing dienggoni?

                        Aku takon maneh, apa sampeyan ngerti bedane antarane rakyat lan negara? Apa sampeyan ngerti kepentingan sapa sing diwakili negara iki utawa negara kasebut? Ora perlu nyoba kanggo blab pitakonan.
                      3. -1
                        18 2021 Juni
                        Lan kene kanggo ngobrol? Apa sampeyan ngerti yen kita urip ing kapitalisme? Lan negara kapitalis, ing sistem ekonomi sing kasugihan (modal) sing dikumpulake dening masyarakat nduweni peran penting, sing ora dibuwang dening negara dhewe, nanging dening individu pribadi. Ngerti ta?
                      4. -3
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Lan kene kanggo ngobrol?

                        Lan senadyan kasunyatan manawa negara minangka kapentingan mayoritas warga, mula iki minangka negara kanggo rakyat, lan yen negara nyatakake kapentingan kabeh Arramovich-Deripaskas, mula iki negara lan ora ana "isme" apa-apa karo. Deleng tingkat ketimpangan ing masyarakat lan mbandhingake karo negara maju, nanging paling ora karo Eropa Timur utawa Baltik.
                      5. 0
                        18 2021 Juni
                        Eropa, Eropa lawas! Iku setengah masalah, nanging ing Baltik wis ora ana wong ... Ketimpangan minangka scourge saka kabeh masyarakat modern - katon ing jajak pendapat sosial - kita ora luwih apik lan ora Samsaya Awon! Aku njamin sampeyan!
                      6. -2
                        18 2021 Juni
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Aku njamin sampeyan!

                        Zyablitsev, pracaya jaminan sampeyan? Aku durung kesel.
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Setengah masalah, nanging ing Negara Baltik wis ora ana wong ...

                        Cukup dongeng. Deleng gaji rata-rata lan biaya urip lan mbandhingake karo kita.)))))
                        Kutipan: Zyablitsev
                        Ketimpangan minangka scourge saka kabeh masyarakat modern - deleng jajak pendapat sosial - kita ora luwih apik lan ora luwih elek!

                        Aja ngapusi! We are Samsaya Awon saka ing padha Serbia utawa Bulgaria, nanging padha ora duwe malah satus saka kasugihan alam sing kita duwe.
                        https://smolnarod.ru/sn/po-urovnyu-socialnogo-neravenstva-rossiya-obognala-vse-strany/
                        Sampeyan bisa ndeleng ing Wikipedia (link dawa).
                      7. -2
                        18 2021 Juni
                        Aku wis maca diskusi sampeyan. Inggih, aleksejkabanets smeared sampeyan karo pasuryan ing meja apik
                      8. -1
                        19 2021 Juni
                        .
                        Kutipan saka vegan
                        Aku wis maca diskusi sampeyan. Inggih, aleksejkabanets smeared sampeyan karo pasuryan ing meja apik

                        Wong gemblung padha mikir, kowe kabeh padha bae, kayadene ana kasusahan loro, wong-wong mau padha tetep.
                      9. 0
                        22 2021 Juni
                        Kutipan saka vegan
                        Inggih, aleksejkabanets smeared sampeyan karo pasuryan ing meja

                        Sampeyan duwe kampanye karo aleksejkabanets otak cara sing padha. Kajaba iku, nilai iki cenderung nol. Aku bisa menehi rekomendasi buku teks logika, geografi fisik lan ekonomi, nanging aku ora bakal. Sampeyan loro ora duwe apa-apa kanggo entuk kawruh iki.
                2. 0
                  18 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Kita buta huruf, bajingan! Nanging kita bakal nyuwek kanggo Ibu Rusia - nganggo utawa tanpa yat! ngguyu

                  Aja ngaku dadi guru universitas.
                  1. 0
                    18 2021 Juni
                    Kutipan saka lisik
                    Aja ngaku dadi guru universitas.

                    Kepiye pendidikan sing luwih dhuwur yen ana guru sing kaya ngono ing universitas.((((((
                    1. -2
                      18 2021 Juni
                      Kutipan saka: aleksejkabanets
                      Kutipan saka lisik
                      Aja ngaku dadi guru universitas.

                      Kepiye pendidikan sing luwih dhuwur yen ana guru sing kaya ngono ing universitas.((((((

                      Militer lan.
                      1. -1
                        18 2021 Juni
                        Kutipan saka lisik
                        Militer lan.

                        pilihan negatif. Kabeh arep menyang ngendi? Ing panggonanku, kantor kejaksaan lan administrasi pemukiman desa wis perang meh patang sasi.)))) Malah FSB melu, sawetara jenis game. Lan amarga konflik iki, wong ora duwe papan kanggo tuku kayu bakar. Para pangéran padha perang, lan ubun-ubun para abdi padha remuk.
      3. +6
        17 2021 Juni
        Lan sampeyan, Paragraf, takon wong Serbia ing Kosovo, dheweke bakal ngandhani sampeyan.
        Miturut cara, Paragraf, aku kudu takon sampeyan - sing Crimea?
        Aku isih kasengsem ing lokasi sampeyan, nanging pandangan politik sampeyan wis jelas kanggo kita.
      4. 0
        21 2021 Juni
        Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
        Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.

        Contone, Obama njamin yen dheweke nyuwek ekonomi negaraku nganti rusak. Utawa nakal iki blatantly ngapusi kita?
    2. +7
      17 2021 Juni
      Lan saiki apa, ngenteni nganti padha mbesmi? Mungkin ngganti aksen sing dicokot? Nganti Rusia mbubarake NATO, dheweke ora bakal ngaso. Iku apik banget ing panemuku. nglirik
      1. -24
        17 2021 Juni
        Quote: tawanan
        Nganti Rusia mbubarake NATO, dheweke ora bakal ngaso. Iku apik banget ing panemuku.

        Lan sampeyan ngerti resep?
        1. +5
          17 2021 Juni
          Banjur? Kabeh wong ngerti.
          1. -26
            17 2021 Juni
            Quote: tawanan
            Banjur? Kabeh wong ngerti.

            uga, kajaba kanggo "kita ana ing swarga, lan padha bakal mati," boten nerangake atine ngguyu
            1. +3
              17 2021 Juni
              ngguyu Apa sampeyan ngomong babagan paragraf Epitafyevich? Dadi kanthi ngoyak kaya ngono, ora ana liyane sing kudu teka. ngguyu
              1. +2
                17 2021 Juni
                Kaya sing diomongake Ostap Bender, korban aborsi ... ngguyu
                1. -20
                  17 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Kaya sing diomongake Ostap Bender, korban aborsi ... ngguyu

                  Kuwat sampeyan, Zyablitsev, ing lantai klinik aborsi, pengasuh shandarah) Slush wis metu saka sampeyan.
                2. -19
                  17 2021 Juni
                  Kutipan: Zyablitsev
                  Kaya sing diomongake Ostap Bender, korban aborsi ... ngguyu

                  Zyablitsev, mung ndeleng komentar sampeyan lan ngerti makna saka statement iki.
              2. -16
                17 2021 Juni
                Nah, karo sopir sampeyan, sampeyan ngerti ... ngguyu Apa sampeyan tahanan, oh padha mati?
                1. +1
                  17 2021 Juni
                  "Aku- tawanan kaendahanmu,
                  Ing salawas-lawase kepincut karo dheweke.
                  Sampeyan minangka simbol kemurnian wanita,
                  Aku bungah banget bisa ketemu sampeyan ... "(c) nglirik Apa pilihan iki ora ana ing pikiran sampeyan? ngguyu
                  1. -17
                    17 2021 Juni
                    Quote: tawanan
                    Apa pilihan iki ora ana ing pikiran sampeyan?

                    carane cute ... Nggunakake VO minangka dating site? Ora ala, ora ala ... Aku weruh yen Zyablitsev wis kecanthol. Sugeng dalu. hi
                    1. -3
                      18 2021 Juni
                      Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
                      carane cute ... Nggunakake VO minangka dating site? Ora ala, ora ala ... Aku weruh yen Zyablitsev wis kecanthol. Sugeng dalu.

                      Aku ora ngerti tenan, "kita" hyperpatriots utama nyoba kanggo nguripake VO menyang dating site kanggo wong karo orientasi non-tradisional? opo
              3. -10
                17 2021 Juni
                Quote: tawanan
                ngguyu Apa sampeyan ngomong babagan paragraf Epitafyevich? Dadi kanthi ngoyak kaya ngono, ora ana liyane sing kudu teka. ngguyu

                Apa sampeyan mikir yen "drive" sampeyan luwih apik?
                1. +1
                  17 2021 Juni
                  nglirik Aku pracaya yen Pak Paragraf Epitafievich isih ngatur cukup apik tanpa pengacara. hi
            2. +4
              17 2021 Juni
              apa sampeyan nawakake? nyerah?
          2. -12
            17 2021 Juni
            Quote: tawanan
            Banjur? Kabeh wong ngerti

            Aku ora ngerti. Apa sampeyan bisa nulungi aku lan menehi pencerahan?
            1. -5
              17 2021 Juni
              opo Kanggo apa? Yen ora diparingake dening Gusti, imam ora duwe daya. (terjemahan sawenang-wenang saka paribasan Tatar ngguyu )
              1. -4
                17 2021 Juni
                Quote: tawanan
                opo Kanggo apa? Yen ora diparingake dening Gusti, imam ora duwe daya. (terjemahan sawenang-wenang saka paribasan Tatar ngguyu )

                Yaiku, sampeyan ora ngerti, nanging sampeyan nulis mung kanggo ninggalake topi sing luwih dhuwur.
                PS Ing ungkapan iki, tembung "dewa" kudu huruf kapital. akeh anggota forum pracaya.
                1. -2
                  17 2021 Juni
                  Ya, aku dudu ahli teolog utawa ahli filsafat. Lan mesthi dudu wong percaya sing ngitung psikis liwat monitor. Dadi aku bakal tetep karo. hi ps Aku kupluk ora dhuwur banget? ngguyu
            2. +2
              18 2021 Juni
              Aku ora ngerti.

              Banjur apa jenis luh sing sampeyan ngeculake ing saben artikel babagan topik politik utawa sosial? Ora ngerti? Dadi meneng.
              1. -4
                18 2021 Juni
                Kutipan: Okolotochny
                Banjur apa jenis luh sing sampeyan ngeculake ing saben artikel babagan topik politik utawa sosial? Ora ngerti? Dadi meneng.

                Apa sampeyan, koma saka kasar lan demagogy, ora duwe apa-apa kanggo njawab? Nanging, aku ora nyana liya.
      2. 0
        17 2021 Juni
        Nganti Rusia mbubarake NATO, dheweke ora bakal tenang

        Iki setengah donya, ing ngendi kita arep nyebarake? ngguyu
        1. -1
          17 2021 Juni
          Ing endi setengah donya? Apa sampeyan duwe masalah karo matematika utawa geografi? nglirik
          1. -6
            17 2021 Juni
            Aku ngomong babagan "dunia peradaban". Mesthi sampeyan ora nganggep sampeyan padha karo penduduk Kamboja utawa Bangladesh?
            1. -9
              17 2021 Juni
              Ah-ah-ah-ah, sampeyan duwe masalah sing beda. Kanthi masalah kuwi mung denazification.
              1. 0
                17 2021 Juni
                Aku ora masalah, lan sampeyan mangertos kula sampurna, nanging mutusaké kanggo chatting.
        2. -18
          17 2021 Juni
          Quote: metu saka pakulinan
          Nganti Rusia mbubarake NATO, dheweke ora bakal tenang

          Iki setengah donya, ing ngendi kita arep nyebarake? ngguyu

          Ora ono. Ati-ati, sampeyan wis mlebu ing impen udan hyperpatriots. Aja nganti sikilmu teles)
          1. +7
            17 2021 Juni
            Aja nganti sikilmu teles)

            Aku bakal ngumbah wong-wong mau ing kana. ngguyu
    3. +7
      17 2021 Juni
      Ing dalan kanggo dominasi donya lengkap saka Anglo-Saxon, ana mung siji alangan - Rusia lan negara. Karusakan Rusia minangka klompok ètnis minangka impen lawas saka Anglo-Saxon. Nanging! Ora bisa digunakake sadurunge, lan saiki ora bisa digunakake. Dadi tenang, ambegan jero.
  3. + 11
    17 2021 Juni
    Moldova minangka pelajaran kanggo Ukrainia sing merdika - nasionalisme radikal, sanajan kanthi dhukungan Barat, ora bakal nyebabake apa-apa sing apik ing pungkasan, mung getih lan divisi negara.
  4. + 14
    17 2021 Juni
    Humpbacked lan EBN.-bakal dikenang nganti suwe! Yudas!
  5. + 14
    17 2021 Juni
    Cossacks, miturut komando ataman Semyon Makarovich Driglov, nyuwil menyang kutha kanggo bantuan pengawal PMR lan mbela panitia eksekutif kutha. Ing perang iki, akeh sing mati, kalebu ataman dhewe.
    Ora kabeh sing nyebut awake dhewe Cossack iku Cossack. Iki padha nyata.
  6. +5
    17 2021 Juni
    Kabeh ing siji celengan! Sejarah pengkhianatan, sejarah kejahatan lan SEJARAH KEPERAWATAN!!!
    Ora ana sing kudu dilalekake ... Aku arep menehi akun kanggo sing pantes !!! Alas lan ah, ora kabeh kita bakal urip nganti wayahe, kita bakal ngenteni.
  7. + 11
    17 2021 Juni
    Gandhewo bumi kanggo kabeh sing nylametake wong saka nonhumans.
  8. + 20
    17 2021 Juni
    Tangga-tangga wingi, kanca-kanca biyen lan malah anggota kulawarga sing padha bentrok ing perang.
    Valery Ishkov, komandan Batalyon Milisi Rakyat 203rd:
    "Aku duwe sedulur siji ing batalyon, liyane ana ing sisih mungsuh. Pancen angel nyritakake apa sing dirasakake para sedulur nalika padha ndeleng siji lan sijine liwat teropong.”
    Anatoly Bulda, komandan batalyon milisi 204th:
    "Anakku perang miturut perintahku, lan bapakku perang ing sisih liyane. Anak lanang iku warga Bender, lan bapake dimobilisasi saka desa tetanggan kanthi ancaman penjara. Kedadeyan-kedadeyan kuwi.”
    Iki bisa ditindakake nganti suwe, Valery Ishkov, komandan batalion 203 milisi rakyat:
    "Kabeh wis maju menyang gencatan senjata. Nanging ana sing ora butuh, amarga provokasi wiwit kedadeyan luwih asring. Kita jenis setuju gencatan senjata, nanging "pihak katelu" melu, kang murub ing loro kita lan posisi Moldova. Banjur kita lan prajurit Moldova ngobong tembakan saka ngendi provokasi kasebut.
    Artileri Tentara 14 Federasi Rusia mungkasi konfrontasi Bendery. Ing awal Juli 1992, komandhane, Jenderal Lebed, ngajak loro-lorone kanggo mungkasi pertumpahan getih. Nanging, konsentrasi pasukan bersenjata Moldova ing cedhak Bendery kanthi jelas menehi kesaksian babagan dominasi "hawks" tinimbang "merpati" ing pimpinan Moldova. Banjur, artileri kaliber gedhe saka tentara Rusia nyerang alas Gerbovetsky, gunung Suvorovskaya lan panggonan liyane saka akumulasi pasukan Moldova, lan ing tanggal 7 Juli 1992, pihak kasebut nandatangani perjanjian gencatan senjata, nanging nganti tekane penjaga perdamaian Rusia ing Bendery , shooting periodik pecah ing kutha ...
    Pangeling-eling langgeng lan Kratoning Swarga kanggo wong sing tiwas.
  9. + 12
    17 2021 Juni
    Uni ngalami susah ing pungkasan taun 80-an lan awal 90-an. Nasionalisme sing nyebar ing pinggiran, tuduhan kabeh masalahe, kaya sing saiki disebut, populasi sing nganggo basa Rusia, mesthine saya mundhak. Kanggo kredit saka Pridnestrovians, padha duwe wani munggah kanggo perang lan mbela hak-hak, uga rampung! Ing republik-republik liyane ing USSR, populasi sing nganggo basa Rusia kaya-kaya ilang ati lan pasrah marang nasibe.
  10. + 11
    17 2021 Juni
    Sayange kanggo Kostenko, bek nyata Bender, sing dadi cikal bakal reresik para pembela Donbass, Mozgovoy, Motorola lan akeh komandan wong liya.
  11. Komentar wis dibusak.
    1. -10
      17 2021 Juni
      Kutipan saka mister-red
      Ngomong-ngomong, kayane ana 3 tank sing ditabrak ing jembatan, aku ora ngelingi persis, nanging aku ora pengin ndeleng saiki

      Saka peluncur granat lan rapier

      Pertahanan Moldavia diprentahake dening letnan kolonel, Rusia miturut warga negara
      1. Komentar wis dibusak.
    2. -11
      17 2021 Juni
      Kutipan saka mister-red

      Tentara Modavian mundur nalika tank karo panji Rusia menyang perang - padha ngira yen tentara kaping 14 wis mlebu perang.

      Iki minangka dongeng. Iki foto militer Moldova kanthi latar mburi T-64 sing rusak kanthi simbol Rusia.


      Lan ing salah sawijining video sing dibuwang, uga ana syuting video episode iki
    3. Komentar wis dibusak.
    4. + 12
      17 2021 Juni
      Panyebaran moyoki, mesthine kaya ngono, luwih-luwih yen pratelan utama babagan "militia Romania" nyatane. Lan iku. Video sing dikirim menyang sampeyan ing ngisor iki ora dijawab.

      Agitka? Nglawan unionis Romania? Marang nasionalis Moldova ing pamaréntahan 1992? Utawa reformasi basa iku mitos?

      Kajaba iku, sampeyan kanthi akurat nggambarake posisi sing wicaksana - kamardikan Moldova saka Romania, Transnistria (yen pengin) kamardikan saka Moldova
      1. -21
        17 2021 Juni
        Kutipan saka Gsoup
        Video sing sampeyan upload ing ngisor iki ora ditanggapi.

        Lan video mbantah crita sampeyan babagan "militia Rumania." Ana akeh ewu Rusia ing tentara Moldavia (sanajan ora ana tentara nalika iku). Pidato Rusia ana ing endi wae. Lan wong Romania mung ana ing imajinasi sampeyan. Lan propaganda forum. .
        PySy Bendery, ing sisih endi Dniester lan apa sing kudu dilakoni karo wilayah Transnistria?
        1. + 12
          17 2021 Juni
          Video kasebut mbantah crita sampeyan yen Moldova mlayu nalika ndeleng bendera Rusia ing tank. Lan kanggo nyimpulake yen ora ana pidato basa Romania ing 2 video, tegese ora ana sukarelawan saka Romania, paling ora bodho.
          1. -19
            17 2021 Juni
            Kutipan saka Gsoup
            Video kasebut mbantah crita sampeyan yen Moldova mlayu nalika ndeleng bendera Rusia ing tank

            Sampeyan katon sepi ndeleng... sing nulis apa
            Kutipan saka Gsoup
            Lan kanggo nyimpulake yen ora ana pidato basa Romania ing 2 video, tegese ora ana sukarelawan saka Romania, paling ora bodho.

            Luwih bodho yen ngaku kosok balene yen ora ana siji-sijia kasunyatan sing ana.
            Ana puluhan video babagan anané ewonan wong Rusia saka sisih Moldova ing konflik iki. Babagan wong Romania, ora siji.
            1. + 14
              17 2021 Juni
              Yagene anane wong Rusia, aku mbantah iki ing kene? Ing artikel? Ing agitation padha nulis sing Moldovans mlayu saka panji Rusian ing tank, lan banjur padha ndeleng video sing mbantah crita iki.
              1. -21
                17 2021 Juni
                Kutipan saka Gsoup
                Yagene anane wong Rusia, aku mbantah iki ing kene?

                Kajaba iku, kasunyatan sing dipercaya iki, sing rada peteng gambar rosy saka perjuangan Rusia nglawan unionists / nasionalis elek, sampeyan lali kanggo sebutno.
                Lan babagan wong Rumania mitos, padha numpahake lenga ing kabeh artikel. Iki minangka pratandha saka agitasi biasa.
                Uga kabut babagan sawetara kendaraan lapis baja sing meh ora sengaja muncul saka departemen militer tentara 14. Lan mung ana puluhan tank, nanging ora ana ing tentara Moldavia.
                Darah ing konflik kasebut ana ing kalbu saka Lebed pribadi, sing ngatur lan nyengkuyung konflik iki. Dheweke butuh dheweke minangka springboard saka jenderal sing ora ditugasake menyang bidang politik Rusia sing dhuwur. Wong nggawe karir kanggo awake dhewe ing getih Nanging, dheweke sukses dadi wakil PMR, lan saka kana, langsung menyang politik Rusia.
                Nanging Gusti Allah mboten sare...
                1. + 13
                  17 2021 Juni
                  Sampeyan duwe kepinginan gedhe kanggo ngomong - sampeyan dhewe bisa nulis artikel kanthi fakta UNDISPUTABLE babagan puluhan tank lan tentara miskin ing Moldova! Aku wis cukup melu ing regejegan iki. Lan ya, jenderal Lebed kanthi pribadi populerake ide-ide unionisme ing Chisinau lan meksa dheweke mlebu hukum basa!
                  1. -12
                    17 2021 Juni
                    Kutipan saka Gsoup
                    dipeksa hukum basa isyarat!

                    Apa iki bisa nyegah paling ora setengah saka Chisinau utawa 70% Balti saka ngomong Rusia nganti saiki? Apa sampeyan tau ing Moldova kanggo nganggep manawa hukum basa sing ana ing negara apa wae, kalebu Rusia, minangka alasan kanggo perang?
                    Kutipan saka Gsoup
                    jendral Lebed

                    Lan nalika sampeyan nulis agitations babagan Pridnestrovie, apa sampeyan paling ora tau maca babagan kegiatan Lebed ing PMR lan apa sing ditindakake ing kana? Mulai paling ora karo Wikipedia Rusia sing padha. Kabeh wis jelas lan ora ana nasionalis Romania sing nyunting.
                    1. +8
                      17 2021 Juni
                      Aku isih ngajak sampeyan nulis artikel. Sampeyan duwe bakat lan kawruh babagan kabeh kasunyatan nyata. Nasionalis Romania ora ana! Unionisme iku mitos! Pasukan Moldova mlebu Bendery kanthi prentah saka Lebed! Sampeyan minangka juru kampanye sing apik!
                      1. -9
                        17 2021 Juni
                        Kutipan saka Gsoup
                        Aku isih ngajak sampeyan nulis artikel

                        Kanggo apa?)
                        Kutipan saka Gsoup
                        bakat

                        Aku tresna adhine Brevity
                        Kutipan saka Gsoup
                        Nasionalis Romania ora ana!

                        Sampeyan alon-alon gabung menyang kampanye .. kaya ngomong babagan milisi. Lan nasionalis .. ing ngendi ora. Ing situs iki nasionalis Rusia sing padha, komplotan lan gerbong karo kreta.
                        Kutipan saka Gsoup
                        Pasukan Moldova mlebu Bendery kanthi prentah saka Lebed!

                        Apa sampeyan malah ndeleng peta sadurunge ngeklik? Bendery ana ing sisih tengen, sisih Moldavia ing Dniester.
                      2. +5
                        17 2021 Juni
                        Aku wis ngalem sampeyan amarga kemampuan propaganda sampeyan. Apa sampeyan bisa nulis layang pujian kanggo bos sampeyan? Tulis artikel enggal, amarga ana wong sing ora cukup, kajaba sampeyan)
                      3. -13
                        17 2021 Juni
                        Kutipan saka Gsoup
                        Apa sampeyan bisa nulis layang pujian kanggo bos sampeyan?

                        Aku weruh yen nyatane sampeyan ora duwe apa-apa khusus kanggo ngomong lan nulis sawetara omong kosong lirik. Utawa sampeyan nyoba troll?)
                        Kutipan saka Gsoup
                        Tulis artikel enggal

                        Aku ora ngladeni ing dina Jumuah
                        Kutipan saka Gsoup
                        wektu watara ora cukup, kajaba sampeyan)

                        Naluri komplotan ngomong karo sampeyan. Aku nulis banget babagan kebodohan sampeyan ing topik iki, lan sampeyan nyoba ndhelikake mburi kabeh wong. Ana wong sing melek ing kene luwih sithik tinimbang sing dikarepake, nanging ora sithik. ora antarane wong-wong mau, sayangé. , lan kanggo konfirmasi karo kasunyatan, zilch.
                        Siji-sijine gandum sing rasional ing kiriman sampeyan, kegelisahan sampeyan ditulis kanggo njupuk keuntungan saka wong-wong sing ora ngerti sing agresif, sing mayoritas ana ing cabang kasebut lan sampeyan rumangsa bener.
                      4. +7
                        17 2021 Juni
                        Lha kok wong melek wis pada ngerti...nanging sing buta huruf, kegelisahanmu mung tataran.
                        Lha, jebule kabeh wong ing sakiwa tengene padha buta huruf) Iki tembungmu. Padha teka munggah karo sawetara naluri, liyane. Lha, apa sing sampeyan tulis kajaba lirik omong kosong?) Sampeyan pancen apik banget. Apa sampeyan nyaranake maca Wikipedia Rusia? Ing ngendi, kanthi cara kasebut, ditulis babagan "sukarelawan" Romania. Sampeyan mbokmenawa maca liwat tembung.
                        Nulis artikel, nyedhiyani pranala, kasunyatan lan nuduhake ngendi aku constructively salah, lan aja nulis bab agitation, "digabungake" (nalika sesuk dina apa) lan padha. Aku (tanpa niat jahat) bakal maca teks sampeyan.

                        Delengen, aku ora nyalahake sampeyan ora cukup, ora ngerti utawa liya-liyane: salah nggawe kesimpulan adhedhasar siji topik. Babagan plus / minus sing sampeyan tulis kabeh, aku ora ngerti kabeh, dina kaping lima ing situs kasebut, artikel pisanan.
                      5. -12
                        17 2021 Juni
                        Kutipan saka Gsoup
                        Lha, jebule kabeh wong ing sakiwa tengene buta huruf)

                        Sampeyan generalize maneh.. Mung ing thread iki, liyane aku, 2 utawa 3 wong liyane nyiksa tingkat agitation sampeyan.
                        Kutipan saka Gsoup
                        Apa sampeyan nyaranake maca Wikipedia Rusia?

                        Ora mungkin sampeyan bakal nguwasani bab sing luwih rumit, sampeyan ngerti hukum dialektika.. saka prasaja nganti kompleks. Lan biografi Lebed ing Wikipedia diterangake kanthi apik. Apa sing ditindakake ahli strategi iki sadurunge, sajrone lan sawise konflik iki. Informatif lan instruktif banget. Kanggo sing ora mung konsumsi agitasi.


                        Kutipan saka Gsoup
                        Ing ngendi, kanthi cara kasebut, ditulis babagan "sukarelawan" Romania.

                        Inggih ... yen ora dheweke ora bakal Rusia Wikipedia). Iku tega sing link kanggo omong kosong iki padha bespontovye agitation tanpa kasunyatan siji.
                        Kutipan saka Gsoup
                        Aku ora nyalahake sampeyan ora cukup, ora ngerti utawa liya-liyane: nindakake

                        Apa sampeyan mikir iki bakal ngganggu impenku ing mangsa ngarep?)
                        Sampeyan bisa nyalahke sapa wae, luwih becik konfirmasi iki kanthi fakta lan argumen
                        Kutipan saka Gsoup
                        Babagan plus / minus sing sampeyan tulis kabeh, aku ora ngerti kabeh, dina kaping lima ing situs kasebut, artikel pisanan.

                        Aku gelem pracaya .. biasane kedadeyan Lima menit ing situs lan langsung mati - fundamental analytics lvl 80
                        Kutipan saka Gsoup
                        nggawe kesimpulan adhedhasar siji topik salah

                        ))) Aku wis weruh akeh kreator awal maturing ing kene.. dadi aku ora salah.
                      6. +8
                        18 2021 Juni
                        Limang menit ing situs lan langsung saka bat analytics dhasar lvl 80

                        Nah, kanggo nyinaoni masalah kasebut, ora perlu njagong ing situs iki? 3 sasi kepungkur, dheweke nampilake karya ilmiah babagan prospek kanggo ngrampungake krisis Transnistrian ing konferensi lan jelas ora nggunakake informasi saka Wikipedia ing kana (Umum, sampeyan narik kene, aku ora tau menyang kana)
                        Sampeyan bisa nyalahke sapa wae, luwih becik konfirmasi iki kanthi fakta lan argumen

                        Sampeyan, ketoke, saiki bakal konfirmasi karo kasunyatan sing aku ora bisa maca apa-apa kajaba Wikipedia
                      7. -11
                        18 2021 Juni
                        Kutipan saka Gsoup
                        3 wulan kepungkur, dheweke nampilake karya ilmiah babagan prospek kanggo ngrampungake krisis Transnistrian ing konferensi.

                        Luwih adoh menyang alas, luwih kenthel para partisan ...
                        Kutipan saka Gsoup
                        saiki konfirmasi karo kasunyatan sing aku ora bisa maca apa-apa kajaba Wikipedia

                        Gampang...carta canta

                        https://topwar.ru/184068-kak-bendery-vybili-zuby-moldavskoj-armii.html
                      8. +6
                        18 2021 Juni
                        Ya, angel entuk obrolan sing konstruktif karo sampeyan, dheweke wiwit ngomong kanthi ujar, amarga ora ana sing bisa dijawab.
                      9. +6
                        18 2021 Juni
                        Iku tansah luwih gampang kanggo nulis ulang sajarah yen acara ing wektu pindhah luwih lan luwih adoh saka wektu saiki. Lan nalika saksi nyata pungkasan saka acara mati, banjur, ing umum, kabeh bisa diuripake!
                      10. +7
                        18 2021 Juni
                        Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo elinga iku ora ana bangsa ala, budaya, sajarah, ana kepemimpinan (ing kasus iki, nasionalis). Moldova minangka bangsa sing apik banget kanthi sejarah sing menarik, Gusti Allah ngalang-alangi dheweke berkembang lan ora kena pengaruh wong / ide sing ala.
                      11. +5
                        18 2021 Juni
                        Aku nuduhake sudut pandang sampeyan, Kolega !! hi
                      12. +6
                        18 2021 Juni
                        Nikita, kenapa sampeyan mbantah pasta iki, dheweke, lungguh ing Italia, ngerti luwih apik tinimbang kita kabeh apa sing kedadeyan lan kedadeyan ing ngendi wae ing papan pasca-Soviet, lan ing wektu sing padha ing wilayah apa wae ing donya. A connoisseur, minangka O. Bender ngandika, "connoisseurs kuwi kudu dipatèni."
                      13. +4
                        18 2021 Juni
                        "Sampeyan kudu mateni penikmat kaya ngono."

                        Malah ing kanak-kanak saka slingshots.
                      14. +4
                        18 2021 Juni
                        Komentar pancen adil! ngguyu
                      15. +6
                        18 2021 Juni
                        Ya, aku ora peduli ing sisih endi Dniester kuthaku. Dheweke ana ing PMR!
                      16. 0
                        22 2021 Juni
                        Nasionalis Romania ora ana!

                        Padha biyen lan saiki. Lan mbokmenawa ana akeh sing cedhak karo Bendery. Mung wong-wong mau minangka personel militer utawa ditimbali kanggo latihan maneh. Sukarelawan durung ana.
                        Unionisme iku mitos!

                        Ora, dudu mitos. Wis lan saiki. Mung ana sawetara, yen ora, referendum babagan manunggalake karo Romania mesthi wis dianakake biyen. Ora ana sing kepengin putus.
                        Pasukan Moldova mlebu Bendery kanthi prentah saka Lebed!

                        Bendery pancen ana ing sisih tengen Dniester, sampeyan wis nerangake iki.
                        Lan Lebed dadi komandhan sawise wiwitan konflik.
                  2. -11
                    18 2021 Juni
                    Hukum basa ing Moldova padha karo ing Belarus lan Kazakhstan. Nyerang Moldova amarga nggawe basa Moldova dadi basa negara lan Rusia dadi basa internasional banget bodho.
                    1. +4
                      18 2021 Juni
                      Kaping pisanan, ora ana sing pertama nyerang Moldova!
                      Kapindho, ora luwih saka 30% saka Moldova manggon ing wilayah Transnistria. Lan kene iku perlu kanggo rembugan karo wong saka bangsa liyane babagan owah-owahan ing hukum ing basa, supaya hukum iki cocog everyone. Akibaté, apa sing kedadeyan? Nanging jebule, tinimbang mupakat, basa kepeksa ngomong... hi
                      1. -1
                        18 2021 Juni
                        Ing Belarus, Kazakhstan, lan liya-liyane, wong Rusia puas karo hukum basa. Nanging ing Moldova padha ora marem. Padha khusus. Kanthi kabutuhan khusus lan hak khusus.
                      2. +3
                        18 2021 Juni
                        Aku ora ngerti babagan hukum basa Belarus lan Kazakhstan, nanging ing jaman Soviet, klompok utama perusahaan industri kabeh-Union penting dikonsentrasi ing Transnistria. Tingkat kompetensi kepala perusahaan iki dhuwur banget lan asring posisi kasebut dikuwasani dening kepala non-Moldova sing nganggo basa Rusia. Sawise taun 1991, Parlemen Moldova nglakokake undang-undang yen basa Moldova diganti saka Cyrillic menyang Latin. Ing wektu sing cendhak, kabeh pimpinan meh kabeh tingkat kudu sinau basa Moldova nganggo aksara Latin, utawa bakal dicopot saka jabatane. koper-station-Rusia". Oke, ayo padha ngatur sirkus iki ing tlatah Moldova, ing ngendi Moldova duweni 50% saka total populasi. Ora, padha munggah menyang Transnistria. Ing Bendery, lan ing sebagian besar wilayah PMR, Moldova, paling apik, nyathet 35% kabeh warga negara sing manggon ing wilayah iki. Ing wektu sing padha, iku populasi deso. Ing kutha-kutha, bagean saka Moldova luwih murah.
                        Yaiku, Nazi-Rumania pengin ngatasi masalah iki kanthi cepet ... nanging ora bisa ditindakake ..
                        Kahanan taun 1992 ing Transnistria bola-bali siji-siji ing Ukraina ... Mung ing skala sing luwih serius .. Ora ana sing owah ..
                        Mergo iki... hi
                      3. -1
                        19 2021 Juni



                        Sampeyan, sayangku, kanggo ngomong entheng, ora jujur. Jaringan kasebut duwe salinan undang-undang babagan fungsi basa SSR Moldavia taun 1989 lan undang-undang babagan prosedur kanggo ngetrapake hukum babagan basa.
                        Lan ing kana, tanggal wiwitan undang-undang kanggo wilayah sisih kiwa yaiku 1995.
                        Dadi tulung aja ngapusi
                      4. 0
                        22 2021 Juni
                        Pasukan Moldova mlebu Bendery kanthi prentah saka Lebed!

                        Aku wis nulis, nanging aku mbaleni - loro-lorone pengin game perang. Aku ora ngomong babagan populasi, muga-muga sampeyan ngerti.
                        PMR nggawe provokasi, lan Moldova kanthi rela mimpin iki. Mekaten.
                        Kajaba iku, kepala PMR iku wong sing jahat banget.
                2. + 12
                  18 2021 Juni
                  Bisa, Fratele! Aja nggawe badai salju. Aku saka Bender! Aku ngerti carane sedulur nasionalis sampeyan mlebu ing kuthaku. Ing omahku, prajurit non-tank sampeyan ninggal jejak tembakan tank. Kanca-kanca kula nuwun sanget nalika ing ngisor, ing ngisor omah, ana tank Moldavia ... lan ora ana tangan kanggo mbuwang barang sing bentuke granat ... Adhiku lan kulawargane, meh Nazi Moldavia, ora ditembak. Iku begja sing sethitik sadurungé padha njupuk tega ing cah wadon enom Moldavia ngandhut sing, bebarengan karo wong-wong mau, teka ing shelling Moldavia, lan sijine dheweke ing mobil kanggo njaluk metu saka alangan iki bebarengan, lan dheweke disimpen sadulurku lan kulawarga. Utawa carane mantune mbantu bocah lanang Moldavia sing prasaja kanggo ngganti sandhangan kanthi cepet nalika mlaku-mlaku lan njaluk bantuan kanggo nyandhang lan ngarahake dheweke menyang ngendi sing luwih apik kanggo pindhah supaya ora ana wong liya ... batalyon digawe dening Bulgaria saka desa Parkany, nalika sampeyan jembatan ing Dniester dibom, nanging omah-omahé Bulgaria padha kenek .... Aku bisa ngomong akeh bab. Lan ora perlu ngomong apa-apa ana kanggo Jendral Lebed.
                  Mulane, Fratele, aja beku "may de baizel" .. Ya?
                  1. -9
                    18 2021 Juni
                    Ana kategori sorak-sorai kanggo para patriot. Dheweke ana ing endi wae, padha weruh kabeh, kabeh wong ngerti.
                    Murni kanggo iki: Moldova ora tau duwe tank
                    1. +1
                      22 2021 Juni
                      Murni kanggo iki: Moldova ora tau duwe tank

                      Lan aku wis nulis babagan sing padha kaping pirang-pirang.
          2. +1
            22 2021 Juni
            Kutipan saka Gsoup
            Video kasebut mbantah crita sampeyan yen Moldova mlayu nalika ndeleng bendera Rusia ing tank. Lan kanggo nyimpulake yen ora ana pidato basa Romania ing 2 video, tegese ora ana sukarelawan saka Romania, paling ora bodho.

            Ing acara sing dumadi ing Bendery, ora ana milisi lan sukarelawan ing prinsip. Ora saka Moldova, utawa saka Romania. Aku wis nulis babagan iki, dheweke katon mengko. Lan padha lokal. Aku duwe akeh kenalan ing Vovealo, Aku wis tau krungu saka Romania. Iki minangka pit sing padha karo penembak jitu Baltik.
            1. 0
              23 2021 Juni
              Kutipan saka mister-red
              Kutipan saka Gsoup
              Video kasebut mbantah crita sampeyan yen Moldova mlayu nalika ndeleng bendera Rusia ing tank. Lan kanggo nyimpulake yen ora ana pidato basa Romania ing 2 video, tegese ora ana sukarelawan saka Romania, paling ora bodho.

              Ing acara sing dumadi ing Bendery, ora ana milisi lan sukarelawan ing prinsip. Ora saka Moldova, utawa saka Romania. Aku wis nulis babagan iki, dheweke katon mengko. Lan padha lokal. Aku duwe akeh kenalan ing Vovealo, Aku wis tau krungu saka Romania. Iki minangka pit sing padha karo penembak jitu Baltik.

              Omonganku sayang.
              Apa sampeyan dhewe ana, ing Bendery, ing mangsa panas 1992? Kanggo wong Romania lan bocah-bocah wadon saka negara Baltik, utawa luwih, yen dheweke ora ana, apa sumber sampeyan bisa dipercaya?!))
              Ing sisih ngendi kanca-kanca padha gelut? Lan langsung, teritorial, ing ngendi dheweke / sampeyan dipasang lan perang?!)
              1. 0
                26 2021 Juni
                Omonganku sayang.
                Apa sampeyan dhewe ana, ing Bendery, ing mangsa panas 1992? Kanggo wong Romania lan bocah-bocah wadon saka negara Baltik, utawa luwih, yen dheweke ora ana, apa sumber sampeyan bisa dipercaya?!))
                Ing sisih ngendi kanca-kanca padha gelut? Lan langsung, teritorial, ing ngendi dheweke / sampeyan dipasang lan perang?!)

                Aku ora ana, aku wis nulis ing ndhuwur yen aku ora sumpah lan ora jelas kenapa aku ora arep perang. Babagan carane aku ngerti kabeh.
                A rowange saka pabrik, makarya ing situs padha - padha njupuk wong kanggo retraining secara harfiah sasi sadurunge acara ing Bendery. Dheweke dadi komandan bedhil, ing Bendery meh kabeh punggawane mati, ana kenek langsung ing posisi kasebut
                A pepadhamu saka lawang liyane - sawetara sasi ing trenches near Dubossary.
                Sadulur bojoku, dheweke njabat ing Departemen Dalam Negeri, dikirim kanggo pertempuran operasi ing macem-macem panggonan kaping pirang-pirang.
                Sederek lan kenalan wiwit cilik, kalebu kanca cilik saka salah siji desa cedhak Dubossary. Luwih saka sepisan ing taun-taun sadurunge kita lungguh bebarengan ing wayah sore, krungu crita sing cukup.
                Ya, kabeh wong perang ing sisih Moldova, ora ana siji-sijia ing sisih kasebut, mula ora akeh sing bisa dicritakake.
                Desa sing asale sanak-sedulurku ana ing zona netral, ora ana pasukan.
                Kadhangkala teka saka sisih PMR, kalebu Cossacks. Koyone ora ana sing kena, nanging tumindak ora ngomong yen dheweke ramah.
                Tembakan ditembak liwat desa saka sisih Moldavia saka desa tetanggan, saka sisih PMR posisi ana ing ngendi wae 1-2 km saka desa saka sisih ngelawan. Desa ing pinggir Dniester. Yen sampeyan ngerti babagan papan kasebut, coba tebak pemukiman sing dakkandhakake.
                Apa ana liyane sing dibutuhake?
                1. 0
                  27 2021 Juni
                  Kutipan saka mister-red
                  Omonganku sayang.
                  Apa sampeyan dhewe ana, ing Bendery, ing mangsa panas 1992? Kanggo wong Romania lan bocah-bocah wadon saka negara Baltik, utawa luwih, yen dheweke ora ana, apa sumber sampeyan bisa dipercaya?!))
                  Ing sisih ngendi kanca-kanca padha gelut? Lan langsung, teritorial, ing ngendi dheweke / sampeyan dipasang lan perang?!)

                  Aku ora ana, aku wis nulis ing ndhuwur yen aku ora sumpah lan ora jelas kenapa aku ora arep perang. Babagan carane aku ngerti kabeh.
                  A rowange saka pabrik, makarya ing situs padha - padha njupuk wong kanggo retraining secara harfiah sasi sadurunge acara ing Bendery. Dheweke dadi komandan bedhil, ing Bendery meh kabeh punggawane mati, ana kenek langsung ing posisi kasebut
                  A pepadhamu saka lawang liyane - sawetara sasi ing trenches near Dubossary.
                  Sadulur bojoku, dheweke njabat ing Departemen Dalam Negeri, dikirim kanggo pertempuran operasi ing macem-macem panggonan kaping pirang-pirang.
                  Sederek lan kenalan wiwit cilik, kalebu kanca cilik saka salah siji desa cedhak Dubossary. Luwih saka sepisan ing taun-taun sadurunge kita lungguh bebarengan ing wayah sore, krungu crita sing cukup.
                  Ya, kabeh wong perang ing sisih Moldova, ora ana siji-sijia ing sisih kasebut, mula ora akeh sing bisa dicritakake.
                  Desa sing asale sanak-sedulurku ana ing zona netral, ora ana pasukan.
                  Kadhangkala teka saka sisih PMR, kalebu Cossacks. Koyone ora ana sing kena, nanging tumindak ora ngomong yen dheweke ramah.
                  Tembakan ditembak liwat desa saka sisih Moldavia saka desa tetanggan, saka sisih PMR posisi ana ing ngendi wae 1-2 km saka desa saka sisih ngelawan. Desa ing pinggir Dniester. Yen sampeyan ngerti babagan papan kasebut, coba tebak pemukiman sing dakkandhakake.
                  Apa ana liyane sing dibutuhake?

                  https://www.youtube.com/watch?v=IjV4svoiZSU
                  Iki sedulurku. Aku ora mikir dheweke bakal ngapusi aku ...
                  Ya, lan aku uga ana ing kono rong minggu kepungkur sadurunge pungkasan perang ....
                  1. 0
                    27 2021 Juni
                    Iki sedulurku. Aku ora mikir dheweke bakal ngapusi aku ...
                    Ya, lan aku uga ana ing kono rong minggu kepungkur sadurunge pungkasan perang ....

                    Aku nonton video kasebut, ora ana sing khusus babagan topik sing dibahas.
                    Apa dheweke ngandhani sampeyan? Apa, ing tangan liyane, wong Romania voveali? Dadi sanajan ing Donbas, para prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina yakin manawa pasukan Rusia biasa nglawan dheweke. Apa dheweke weruh wong Romania sing ditawan?
        2. +6
          18 2021 Juni
          sampeyan ngomong dongeng yen ora ana wong Romania !! kita banjur njupuk Romania lan gegaman uga. padha duwe kaliber 7.62. Kita banjur nembak senjata ing lapangan latihan, padha duwe telek !!
          1. +5
            18 2021 Juni
            Aku lan kanca-kanca, saka kanak-kanak, saka bodho, ing 1 Agustus 1992, ing dina pisanan kasepen resmi, kita mutusaké kanggo drive mobil watara pinggiran kutha, kanggo ndeleng ngendi Moldova padha ngadeg .. Lan wong bodho.... Inggih, padha mlayu menyang checkpoint ing wilayah Leninsky. Begjanipun para penjaga perdamaian Rusia ngadeg ing ngriku, yen ora, dheweke ora bakal bali menyang omah. Lan wong Romania ngadeg ing titik mriksa iki. Kenapa wong Romania? Dheweke ngerti saka obrolan kasebut, lan duwe senjata Romania ... Kaya ngono ...
            1. -3
              18 2021 Juni
              Sampeyan uga weruh tank Moldova.
              Kang Moldova wis tau resmi.
              Mungkin cukup chit-chat?
              1. +2
                18 2021 Juni
                Globus, YOU are balaboling ... Resmi, sampeyan bisa ngomong apa wae, nanging nyatane ...
                1. -2
                  19 2021 Juni
                  Inggih, inggih. Tank minangka barang sing ora ana sing bakal weruh.
          2. 0
            22 2021 Juni
            sampeyan ngomong dongeng yen ora ana wong Romania !! kita banjur njupuk Romania lan gegaman uga. padha duwe kaliber 7.62. Kita banjur nembak senjata ing lapangan latihan, padha duwe telek !!

            Video bisa? Iku banjur bom, padha kudu nuduhake ing ngendi wae.
            senjata Romania padha. Aku wis tau krungu saka Romania. Mungkin ana sawetara instruktur, aku ora bakal mbantah. Ora ana wadyabala.
            Miturut cara, 7,62mm isih ing layanan karo Angkatan Bersenjata Republik Moldova lan rampung Soviet. Anakku dadi penjaga perbatasan, duwe AKM.
      2. 0
        22 2021 Juni
        Panyebaran moyoki, mesthine kaya ngono, luwih-luwih yen pratelan utama babagan "militia Romania" nyatane. Lan iku.

        Nyatane, keluhan utama penulis babagan kekurangan tembung "tank" (dheweke duwe kendaraan lapis baja) lan kepiye dheweke mlebu tentara PMR.
        Babagan Romania utawa "Rumania" iki kaping pindho, aku mung menehi kabeh ing siji.
        Lan siji liyane tutul kanggo tembung "tank" - nalika acara iki njupuk Panggonan ing TV (aku ora ngelingi saluran, nanging aku elinga sing penyiar iku pirang) ngandika sing tank Moldova arep Benedry. Nyatane, BMP lan / utawa operator personel lapis baja, ora ana lan ora tau dadi tank ing tentara Moldova. Nanging aku wis kasebut.
        Agitka? Nglawan unionis Romania? Marang nasionalis Moldova ing pamaréntahan 1992? Utawa reformasi basa iku mitos?

        Agitation yaiku jinis teks sing nduweni ancas kanggo nyritakake siji-sijine babagan sawetara kedadeyan. Ya, iki propaganda, dudu analisis.
        Mesthine, reformasi basa dudu mitos; ing asas, iki diwiwiti. Nanging, ana siji "nanging" lan gedhe.
        Meh kabeh wong wis lali yen pitakonan kasebut asline beda-beda - bilingualisme. Ing USSR, ing endi wae udakara 90% wong Moldova nganggo basa Rusia, lan kira-kira jumlah sing padha karo wong Rusia lan Ukrainia ora nganggo basa Moldova. Dwibasa tegese saben wong kudu nganggo rong basa. Aku ora lunga, penutur Rusia ora ndhukung aku. Nasionalis muncul sing ora butuh bilingualisme maneh. Iki mesthi kedadeyan.
        Miturut cara, hukum ing fungsi basa, kang Rusia nampa status basa komunikasi interethnic, cukup majeng lan modern. Iku mung bubar dening Mahkamah Konstitusi lan aku ora mikir iku bener. Ngo COP kita kasusun saka warga karo paspor Romania.
        Lan aku ngomong 90% wektu ing Rusia lan mikir ing Rusia, sanajan aku Moldova. Dheweke lulus saka sekolah Moldavian, lan banjur ing Institut lan nang endi wae ing karya, loro ing Uni lan mengko, utamané ing Rusia. Dadi angel ngukum aku nasionalisme. Nanging iki ora ateges aku ora kudu ngomong sing bener.
        Lan ya, aku ora peduli nalika wong Rusia ora ngerti Moldova. Contone, aku ora bakal mulang Tajik utawa Uzbek. Nanging aku ora bakal lunga menyang kono, sanajan ing Uni.
        Video sing dikirim menyang sampeyan ing ngisor iki ora dijawab.

        Bener, aku sibuk banget lan dina iki aku menyang VO kanggo pisanan. Sampeyan ora kudu nuduh aku babagan sing ora ana.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. -6
    18 2021 Juni
    Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
    Kutipan: Peter Vladimirovich
    Nganti Federasi Rusia lan kabeh Rusia dibasmi, NATO ora bakal tenang ...

    Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.

    Iku encroaches banget, lan banget elek! belay Cukup nonton program ing "Star" - "Open Air", lan sampeyan bakal langsung pindhah, utawa ngombe ... bir, utawa dig - papan perlindungan. Saben uwong, miturut pemahamane kabeh iki ..., sampeyan ngerti, mbokmenawa ... . keprungu
  15. Komentar wis dibusak.
    1. +6
      18 2021 Juni
      Inggih, kados mekaten, Moldovans biasa ora weruh mungsuh ing Rusia. Iki minangka elit Moldova / Romania, uga ing Polandia, negara Baltik, Ukraina, padha ndeleng mungsuh ing Rusia. Lan banjur, amarga kasunyatan sing iki "kantong" elit. Gumantung sapa sing menehi panganan sethithik, dheweke cepet-cepet menyang ... Kaya ngono ... hi
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +2
          19 2021 Juni
          Truisme lawas yaiku "Sampeyan pengin entuk dhuwit luwih akeh? Muter kontradiksi para pemangku kepentingan." Lawas minangka donya. Para priyayi padha nguwuh-uwuh, para abdi dalêm rêsik. Rusia weakened ing wektu 1992? Ya, weakened! Dadi apa ora njaluk gesheft sethitik saka iki? Ya kanggo sapisan! Kanthi iki, sampeyan bisa nyuda adonan cilik, lan para pamilik anyar bakal seneng! Bakal padha dumadakan sok dong mirsani? Lan bakal padha munggah? Oh, iki negara adaptif! Apa sampeyan wis mikir babagan anak lan putu? Apa sampeyan mikir, dhuwit sing sampeyan entuk kanggo ngiyanati rakyat sampeyan, apa bakal mbantu anak lan putu? Apa servility sampeyan menehi?! Dasar kita yaiku iman marang leluhur, budaya, suku bangsa, bebener lan adil. Apa sing wis ditindakake (nilai Eropa) karo Moldova, Negara Baltik, Ukraina sawise 30 taun? Padha njupuk kabeh mudhun! Aku ora ngomong yen kabeh iku sampurna ing Rusia! Nanging, ing pangertenku, negara iku siji, lan rakyat, iki liyane! Saenipun, nalika negara lan wong bisa ing arah sing padha ... Nanging iki becik lan, sacoro prakteke, unrealizable ... Malah ing USSR, iki dalan padha sethitik beda ... Nanging, apa wiwit nalika ambruk saka USSR ora ing sembarang cara ora menek!!!! Padha perdagangan kabeh kanggo Piece saka sosis, tontonan lan dongeng ing donya Kulon. Apa sing digayuh wong Moldova saka kedadeyan wiwit taun 1991?! opo?! Ya nefig ora dirudopekso!!!! Apa Balts utawa Ukrainians njaluk?! Apa kabeh mantan warga negara USSR wis dirudopekso ??? Balalaika nganggo telung senar?! Aja ngomong kanggo visa-free, carane apik iku "nggawa ing pot" ana, amarga padha mbayar uga kanggo! Mbah ora penting!! Sampeyan ora bakal nggawa wong-wong mau menyang kuburan, lan uga ora bisa nulungi anak-putumu, amarga dheweke bakal dicuci otak karo macem-macem omong kosong. Dheweke bakal dadi otak, sing nggawe kekacoan iki! Iku cendhak! Lan crita-crita kasebut ora bakal pro-Rusia, nanging pro-wong .. Konsep sampeyan idiocy minangka perjuangan alamiah antarane peradaban konsumsi (selfishness) lan peradaban pembangunan, penciptaan, peradaban ngetutake hukum leluhur, klan, peradaban bangsaku. Yen aku diusir banget dening wong sing nguwasani negara, aku ora bakal meneng. Nanging aku uga, kanthi kategorine, ora bakal ngulungake umatku kanthi telung puluh keping perak!!!! Amarga dheweke iku umatingSun! Lan kanggo kabecikanku dhewe, aku ora bakal bisa nglakoni. Kanggo wong Tionghoa... Licik.. kanggo Tamansky aku kelingan.. Nalika kita kanca-kanca, banjur kita kanca, kok nyopir ombak? Kanggo elit! Elit minangka lapisan saka wong-wong sampeyan, sing, amarga kaluwihan tartamtu, nduweni hak kanggo disebut elit. Sayange, padha ora bisa ngandika bab elit saka papan pasca-Soviet ... Vore, kanggo sisih paling ... Iki uga bebaya kanggo wong sandi. Nanging, iki ora ateges kabeh wis ilang, wis wayahe nyerah ... Wong kita sing sabar! Dheweke bakal nggiling kabeh ... Aku yakin!
          1. -2
            19 2021 Juni
            Sampeyan sengaja ngapusi awake dhewe lan wong liya
        2. +1
          19 2021 Juni
          Elite wis sinau kanggo milih dhewe! Deleng pemilihan ing SASHA! Miturut cara, ing Ukraina ... Yen Pemilu dianakaké miturut bakal jujur ​​saka wong, banjur aku sing Lukashenka utawa Putin bakal menang ana, lan ora iki mentas-minted kasugihan nouveaux .. Senajan, aku ngerti, "diktator" lan liya-liyane, nanging iki kurang lan paling ora nindakake apa-apa kanggo negarane.
  16. +4
    18 2021 Juni
    Kutipan saka gurzuf
    Kutipan: Paragraf Epitafievich Y.
    Dakkandhani, Pyotr Vladimirovich, kepiye NATO nglanggar urip sampeyan.

    Pratelan kasebut minangka paragraf lengkap.

    Prasaja banget.
    1) marang sapa NATO mbangun klompok cedhak tapel wates kita? Lan pira akeh warga sipil ing negara kita sing bakal mati ing konflik sing diprovokasi dening wong Amerika?
    2) Salah sawijining pranata NATO yaiku njamin keamanan energi Uni Eropa.
    Kanggo mesthekake, sampeyan bisa nindakake serangan bom.
    Gampang banget kanggo nyebul pirang-pirang pipa gas saka pasukan khusus negara-negara NATO lan ngumumake yen Rusia dhewe nindakake kanthi gampang. Ing media ing Kulon, ireng asring diarani putih lan kosok balene.
    Banjur sampeyan bisa nyetel panjaluk lan bom sing ora mungkin, kaya ing Yugoslavia.
    3) ing Uni Eropa, sanajan ing wiwitan iki, dheweke nuntut supaya jaringan transmisi gas kita didol ing wilayah kita dhewe. Ana liyane dhuwit banjur ing Kulon lan padha bakal wis tuku metu. Malah banjur, padha nuntut kanggo nyetel rega kanggo gas kanggo warga kita ing tingkat rega donya. Iku bakal ngrusak industri kita.
    Banjur luwih gampang: yen sampeyan ora memenuhi syarat, sampeyan bisa ngebom, kaya ing Suriah ...
    Dheweke bakal seneng ngoyak, nanging wedi karo kita

    Lan artikel kasebut apik. Matur nuwun kanggo Penulis!
    1. -8
      18 2021 Juni
      Kutipan saka ivamoss
      2) Salah sawijining pranata NATO yaiku njamin keamanan energi Uni Eropa.
      Kanggo mesthekake, sampeyan bisa nindakake serangan bom.
      Gampang banget kanggo nyebul pirang-pirang pipa gas saka pasukan khusus negara-negara NATO lan ngumumake yen Rusia dhewe nindakake kanthi gampang.

      Dhuh Gusti, apa sing diomongake. Apa sampeyan krungu dhewe?
      Kutipan saka ivamoss
      Lan pira akeh warga sipil ing negara kita sing bakal mati ing konflik sing diprovokasi dening wong Amerika?

      iki kabeh fantasi saka wong awam wedi sing wis diubah Channel One. Aku takon khusus - apa pratandha saka kepinginan NATO kanggo numpes kabeh Rusia ing umum lan iki fellow miskin Peter Vladimirovich ing tartamtu. Iku bab iki, lan ora bab sawetara lackeys virtual ndamu munggah pipelines gas
      Kutipan saka ivamoss
      ing Uni Eropa, sanajan ing wiwitan iki, kita nuntut supaya jaringan transmisi gas kita didol ing wilayah kita dhewe.

      liyane?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. -5
          18 2021 Juni
          Kutipan saka: kartalovkolya
          Swara rada nyerang.

          Lha kok nyinggung, iki dasar hasutan kebencian etnis. kartal kolya nganggep awake minangka uyah bumi lan kanthi sembrono nyinggung wong-wong sing ora diajeni dadi klompok etnis gedhene. Iki kedadeyan, sampeyan, kancaku, ora asli. Cukup aja ngeluh babagan "nazis" - deleng dhewe.
        2. -2
          18 2021 Juni
          Lawakan sing menarik babagan Moldova dicritakake ing Chisinau.
          Iku tetep kaget carane urapatriots nesu dening unwillingness saka Moldova kanggo kanca karo Rusia. Utamane ing taun nineties
  17. +1
    18 2021 Juni
    Wigati dicathet yen sikap marang panguburan militer ing kutha Bender, pemugaran monumen kamulyan militer (benteng Bendery), uga panggonan panggonan hiburan kayata restoran ing wilayah monumen kamulyan militer. hi
  18. -2
    18 2021 Juni
    Mesthine, aku kanggo jagad Slavia nganti sumsum balungku, nanging para pengawal ora langsung ngrebut Bendery kanthi tank, ana video ing ngendi tank sing diobong katon lan Karasev, pengkhianat menyang tanah air, menehi wawancara babagan a perang wengi...
  19. +5
    18 2021 Juni
    Iku prasaja: Moldova raked mati wong enchanting nalika padha nyoba kanggo nyekel Bendery. Kita banget gelo lan ayo nggawe dongeng babagan tentara kaping 14. Perang paling epik ana ing beteng. Angèl anggèn kula nêrangakên punapa ingkang dipun tuntunakên dening para jendral Moldavia nalika ngirid para "partisan" ing ikarus ingkang mentas dipun wastani ing barisan latu. Nalika terobosan diwiwiti lan ing wektu sing padha mbukak geni saka beteng, kabeh wong mlayu ing dalan kanggo mlayu, wong-wong padha ora siyap lan panik nganti ora mikir mateni dalan, mlayu ing geni. ......... Bapak kanca kelangan lengen tengen (sikut) lan sikil kiwa (siki) ing kono. 2 dina sadurunge, dheweke digawa saka omah menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer, nganggo seragam pasukan kimia (Chernobyl), diwenehi AK Romania - telek langka lan digawa menyang Bendery. Komandan perusahaan Viorel (pegawe bank) takon - Sapa sing ngerti menyang ngendi? Nalika iku bapak gelem nuduhake. Aku nyopir kanthi nyaman ing cedhak sopir lan ngarahake lalu lintas ..... nalika dheweke miwiti njupuk, aku ora ngerti (dheweke dadi darurat ing Carpathians, ing pertahanan udara) apa sing kedadeyan, nalika dheweke nampa peluru ing dheweke. tangan, kang temen maujud sing kudu mbukak. Dheweke slamet, tetep dipatèni lan ditampa ing 95 judhul Bek lan pensiun cacat - $ 12. Mergo iki. Sawise para sukarelawan lan liya-liyane nyusup wong-wong mau, dheweke kesusu menyang pertunjukan ing Chisinau - SAPA sing kudu LAULT? lan Endi apartemen sing dijanjekake? ...... Kutha nandhang sangsara, nanging ora dadi luwih, biasane Center lan cedhak jembatan kabeh ireng. Suwe-suwe ana bau busuk saka mayit, dikubur ing pekarangan, ing taman ngarep. Kabeh toko dijarah, ...... Kelingan banget karo Donbass.
    1. -2
      18 2021 Juni
      Paling anyar, sampeyan kejiret ing goroh nalika sampeyan ujar manawa Moldova ngirim wong Rusia lan Yahudi nyabrang Dniester, sanajan miturut peta, loro pinggir kali kasebut kalebu Moldova.
      1. 0
        18 2021 Juni
        Sampeyan mung bosen kula. lungaa.
  20. +3
    18 2021 Juni
    Aku manggon ing Bender. Sesuk ulang taun.
    Susun barang, cat / refresh monumen.
  21. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"