Dina iki sing paling apik, sesuk ora perlu. Proyek 22350 frigate

155
Dina iki sing paling apik, sesuk ora perlu. Proyek 22350 frigate

Sapa sing ora gelem utawa ora bisa nampa kritik lan ngrungokake panemu, misconceptions utawa kesalahane mungsuh, mangga langsung pindhah menyang liyane.

Ayo ndeleng kanthi luwih rinci babagan prestasi paling dhuwur saka pambangunan kapal militer domestik, tanpa ndemek armada kapal selam, frigat proyek 22350 lan nuduhake pendapat, mamang, asumsi.



Tabel (ing ngisor iki) ngringkes karakteristik kinerja papat kapal - mungsuh nyata kemungkinan saka frigat kita ing papat teater operasi militer sing cocog karo kita. angkatan laut asosiasi.

Norwegia - pilihan iku ketok, anggota aktif saka NATO, tapel wates tanah cedhak dhasar strategis saka Armada Lor, kontak saka tapel wates segara lan zona ekonomi ngluwihi kanggo Kutub Lor, ing acara saka tawuran militèr, malah ing wilayah liyane, iku bakal ditarik menyang konflik karo kita nglawan karsane kanggo nepaki kewajiban sekutu.

Jerman minangka anggota utama NATO ing Eropa, Angkatan Laut negara kasebut ndominasi Baltik, musuh tradisional sajrone setengah abad.

Turki minangka tentara NATO paling gedhe ing Eropa, ngontrol selat Segara Ireng strategis lan armada sing berkembang kanthi dinamis.

Jepang - ora ana prajanjèn perdamaian karo Rusia wiwit Perang Donya II, mbukak klaim teritorial, armada paling modern, teknologi maju lan seimbang ing wilayah kasebut.

Pilihan kasebut ditindakake kanthi basis pamindahan sing padha, anané klasifikasi nasional minangka fregat lan ora saka abad pungkasan.

Alasan utama kanggo eksistensi armada, minangka jinis angkatan bersenjata, yaiku kanggo nyedhiyakake pencegah nuklir strategis kanggo mungsuh potensial. Langsung ing armada, tugas iki ditindakake dening sangang SSBN kanthi SLBM. Lan katon ing layanan karo Federasi Rusia rudal jelajah long-range "Kaliber", kang bisa nindakake warheads nuklir, kalebu, armada diutus tugas paling penting kaloro - dadi operator utama.

Prajanjian INF nglarang nempatake peluncur rudal kelas iki ing darat. Sawise ambruk Uni Soviet, kompetensi kanggo produksi pesawat strategis penerbangan wis ilang, lan saiki perjanjian SALT wis ditambah limang taun. Nanging armada kanthi cepet wiwit nampa kapal lan kapal selam anyar, dibebani tugas dadi operator rudal jelajah jarak jauh (proyek 11661K; proyek 21631; proyek 22800; proyek 20385; proyek 22350; proyek 06363; proyek 885; . Naval wits malah teka karo istilah - "kalibrasi" kabeh lan kabeh.

Dhuwur penerbangan fantasi lan pamikiran kreatif para pembuat kapal ditondoi kanthi jawaban kanggo pitakonan moyoki "apa baya mabur" - "ya, mung kurang, kurang."

Wong-wong mau ditindakake dening panguwasa angkatan laut, sing nyetujoni proyek kasebut, nyurung perwujudan ing logam lan metu saka dalan kanggo nyoba ngatasi tugas angkatan laut kanthi efektif karo kapal sing ora cocog kanggo dheweke.

Singkat: kabeh telung proyek RTO Rusia luwih murah tinimbang Gadfly Soviet. Kanthi nambah pamindahan dadi 2200/949/870 ton tinimbang 730 ton kanggo Gadfly, kanthi muatan amunisi rudal ing papan 35 ton, padha luwih murah tinimbang muatan Onyx ing UVP 3S14 kanthi bobot 24 ton. Lan mung lambung Karakurt paling anyar karo Pantsir-M, bedhil 76-mm lan Igla MANPADS ing papan sing bisa bersaing ing efisiensi pertahanan udara karo Gadflies, sing duwe sistem pertahanan udara Osa MA sing lungse, bedhil 76-mm , 30-mm AK- 630M lan MANPADS "Strela-3" patang puluh taun.

Pembaca biasa ngerti persenjataan torpedo Varshavyanka tanpa VNEU lan baterei lithium saka publikasi kanca Klimov lan Timokhin, nanging kapal selam sing dirancang kanggo njaga pangkalan, nindakake pengintaian lan ngawal penyebaran SSBN saiki isih bisa nyerang wilayah mungsuh.

Proyèk pertahanan udara lan korvet pertahanan anti-pesawat 20385 sing paling njanjeni uga ana ing "kalibrasi" umum, nanging ing kene kita isih bisa ngomong babagan kombinasi kemampuan tempur sing sukses kanggo masa damai (4 misil anti-kapal lan 4 PLUR) kanggo OVR lan kemampuan serangan ing tumindak musuhan (rudal anti-kapal utawa CRBD).


Aku melu paukuman mayoritas sing Project 22350 frigates kapal apik. Lan aku malah setuju karo mratelakake panemume yen iki minangka puncak saka apa sing bisa digayuh kapal Rusia ing periode pasca-Soviet. Nanging cacing mangu-mangu lan kekurangan sing ora jelas, kaya sing dikandhakake, saka setan, sing tansah ndhelikake rincian, nggawe sampeyan mikir yen fregat paling apik dina iki bisa uga dadi superfluous sesuk.

Kauntungan pisanan minangka kerugian


Kapal kasebut dilengkapi karo 130-mm A-192M Armat artileri angkatan laut.

Ing pers kuning pseudo-patriotik, materi bisa uga katon babagan kasus "unparalleled ing donya" nempatake bedhil 130-mm sing kuat ing kapal kelas frigate. Lan padha wrote bebener, lan padha ora duwe apa-apa kanggo mbantah.

NATO, Amerika lan Satelit pro-Kulon Pasifik teka ing kapal kelas perusak-cruiser kanthi bedhil mung 127 mm. Akèh-akèhé saka kapal perusak Jepang (miturut klasifikasi Land of the Rising Sun, wakil-wakil kasebut kalebu kapal pengiring) bersenjata karo artileri kaliber iki. Lan pangrusak Akizuki ditampa kanggo comparison ing meja ora kapal paling gedhe ing syarat-syarat pamindahan, nanging isih Ngartekno ngluwihi frigate kita.

Frigate Eropa kanthi modestly ngatur nganggo bedhil kaliber 76-mm tunggal. Versatility artileri angkatan laut modern kaliber gedhe sing bisa nyerang target pesisir, segara lan udhara sacara tradisional ditekanake.

Ing urutan iki kita bakal nimbang efektifitas ing frigate kita.

Apa sing bisa ngrusak frigate kita ing pesisir mungsuh negara-negara sing ditampilake ing meja kanthi meriam 130 mm?

Pangkalan angkatan laut, pelabuhan gedhe lan pusat administratif lan industri ing pesisir bisa dipercaya dening kekuwatan armada lan peletakan tambang, uga sistem rudal anti-kapal pesisir lan penerbangan. Aku sangsi banget yen fregat utawa KUG kita bakal bisa nyedhaki obyek kasebut kanthi "tembakan pistol" saka bedhil artileri.

Ana pilihan liyane kanggo dhukungan artileri dening frigate landing ing pesisir alam bébas unequipped ing sawetara titik kalima ing donya. Nanging yen sampeyan kelingan critane, banjur malah beban amunisi lan daya salvos sisih kapal perang ing Perang Donya II ora njamin dipatèni pertahanan gisik mungsuh.

Apa yen Abrams / Leopard karo mriem 120-mm disguised nang endi wae ing pesisir, utawa, malah Samsaya Awon, bedhil poto-propelled ing trench karo bedhil 155-mm?

Apa ora gamble ngirim sawetara fregat larang tanpa waja menyang kahanan tandhing ing 5. abad. Lan carane nindakake pengintaian target ing pesisir, panuntun dhumateng, evaluasi asil impact? Sistem kontrol geni 10P-XNUMX "Puma" kanthi tampilan televisi kanthi radar lan modul optoelektronik eksternal diasah kanggo target segara lan udara sing luwih kontras. Iku tetep kanggo aplikasi cara kothak-nest lawas apik nganti amunisi wis rampung digunakake munggah.

Iku bakal luwih sabdho kanggo mundhakaken helikopter support geni saka sisih tanpa mlebu ing zona karusakan saka sistem rudal pesisir lan artileri. Impen para pelaut sing wis ndeleng film sing cukup babagan bajak laut Karibia, kanggo pindhah menyang daratan ngelawan desa pulo ing loincloths, ngadeg ing loro jangkar lan level gubug reed karo wedhi karo broadside, rusak ing salawas-lawase. Kira-kira ngandika, laurels saka Admiral Ushakov, canonized minangka wong suci, sing nyerang benteng karo kapal, ora cukup gedhe kanggo komandan angkatan laut modern.

Luwih - luwih menarik, perang segara klasik. Kanggo alternatif legendaris "Bismarck" marang "Richelieu" utawa "Iowa" marang "Yamato" kanggo peserta modern, minangka kanggo Australia mlaku. Nanging isih. Iku misale jek kanggo kula sing paling kamungkinan mungsuh fregat kita ing perang angkatan laut bakal Amérika Arleigh Burke utawa salah siji saka klon Jepang sawijining. Inggih, luwih adil kanggo mbandhingake 130 mm karo bedhil 127 mm, lan ora karo bedhil telung inci Eropa.


Elingi pitunjuk?

Nalika paratrooper mbutuhake katrampilan tempur tangan-kanggo-tangan? - Nalika kehabisan amunisi lan granat, nalika kelangan bedhil mesin lan ngrusak bayonet, lan nalika ketemu liyane gouging kuwi.

Iku kedadeyan ing kasunyatan modern sing utama anti-kapal gaman penerbangan, kapal selam lan kapal perang wis dadi rudal anti-kapal sing dipandu. Mesthine ana ing arsenal kapal perusak universal lan kapal korvet anti-kapal selam lan frigat pertahanan udara. Jumlahe bisa beda-beda saka patang unit nganti bisa teoritis 128. Lan ing wektu sing padha, artileri saka 40 nganti 130 milimeter tansah ana ing kapal pembawa rudal anti-kapal.

Kadospundi njlentrehaken wontenipun takhayul menika?

Ora percaya kekuwatan lan kemungkinan sing diumumake kanggo nyerang mungsuh kanthi rudal anti-kapal tartamtu? Kepinginan kanggo ngasuransiake kapal sing nembakake rudal anti-kapal menyang cahya putih kaya dhuwit sing apik? Ekonomi sing kondhang, miturut logika sing ora rasional nggunakake rudal anti-kapal kanggo saben tujuan, sampeyan bisa entuk artileri utawa torpedo? Mung unwillingness kanggo ninggalake cara tradisional kanggo nindakake pertempuran laut lan kesempatan kanggo duwe pilihan saka sarana kanggo entuk goal?

Aku bakal nyoba kanggo nyaranake validitas totalitas kabeh argumen ing ndhuwur, nanging sing utama tetep - sing ora dingerteni utawa sing paling penting.

Ora ana conto lengkap tabrakan armada lan skuadron kapal ing konfrontasi militer wiwit Perang Dunia II. Falklands lan Teluk Persia dadi ambigu babagan komposisi mungsuh lan macem-macem ing babagan cara perjuangan sing digunakake, mula mung maneh nandheske faktor ketidakpastian.

Pangembangan maksimal sistem artileri mbokmenawa wis ana ing jaman kepungkur. Penolakan nyebar saka armoring lengkap kapal perang minangka argumen utama kanggo ndhukung tesis iki.

Kita ninggalake ketidakpastian awal saka deteksi bebarengan mungsuh, cara kanggo nemtokake paramèter gerakan lan metode penunjukan target, perjuangan kanggo kauntungan saka salvo pisanan lan masalah parrying, kelayakan lan prioritas kanggo nggunakake rudal anti-kapal utawa rudal. ing target permukaan.

Ayo dadi fokus ing tandhing artileri hipotetis saka frigat paling apik karo pemusnah mungsuh sing ora standar.

Meh padha kaliber bedhil (130 mm / 127 mm, prabédan ing 2%); bobot sing bisa dibandhingake saka proyektil sing paling umum (proyektil F-44 sing mbledhos dhuwur kanthi bobot 33,4 kg / Mark 80 proyektil HE-PD bobote 30,7 kg); amunisi bedhil (siap kanggo murub) (478(22–60)/680(20)); tingkat geni, rds / min. (30/20) lan jarak tembak nglawan target angkatan laut (23 km/23 km). Iku bakal katon yen ing tandhing bangsawan, kapal Rusia duwe kauntungan tipis, kang didhukung dening dimensi sakabèhé cilik. Nanging keturunan bajak laut bangsawan, kaya biasane, duwe keris sing didhelikake ing mburi bootleg ing bentuk proyektil roket aktif ERGM kanthi hulu ledak kluster ing muatan amunisi, mabur kanthi jarak nganti 140 kilometer, lan nargetake digawa. metu dening sistem inersia nggunakake pandhu arah GPS, kang menehi akurasi shooting nganti 10 meter.

Kanthi kahanan iki, kemungkinan nabrak kapal kita dhuwur banget, lan pengaruh kualitas amunisi ing asil perang ing mini-Tsushima iki bakal disedot nganti satus taun.

Apa kesimpulan sing bakal ditindakake para komandan angkatan laut kita: bakal njaluk bedhil kaliber 22350 mm kanggo frigate 152M, padha karo amunisi sing dikoreksi Krasnopol sing diadopsi dening pasukan darat ing taun 1995?

Lan saiki ayo nimbang kemungkinan nggunakake bedhil artileri kaliber gedhe ing fregat Rusia - pertahanan udara.

Bubar ana artikel babagan VO "Panggunaan senjata anti-pesawat Jerman 105 lan 128-mm sing dijupuk", ing ngendi "Efisiensi" kanthi huruf kapital panggunaan bedhil kasebut kasebut ing dalan:

"Dadi, kanggo siji pengebom mungsuh sing ambruk, rata-rata 3000 cangkang 128-mm dibuwang. 88 mm Flak 36 bedhil anti-pesawat ngginakaken rata-rata 16000 babak kanggo njupuk asil padha.

Dianggep: obyek apa sing dadi pesawat subsonik sing ora bisa digerakake, sing bedhil digunakake, minangka aturan, dening baterei, sing dipasang ing posisi stasioner beton, lan taktik utama sing digunakake yaiku barrage. geni.

Lan nransfer kabeh fitur kasebut menyang pejuang-bomber supersonik modern utawa rudal jelajah anti-kapal supersonik sing nyerang transportasi modern utawa UDC, sing nutupi frigat kita nganggo bedhil 130 mm siji.

Obah kanthi kacepetan 14 knot lan ngalami keel lan muter ing segara 3-5 poin. Pitakonan yaiku, apa dheweke bakal duwe wektu kanggo ngeculake kabeh amunisi sing siap ditembakake ing target, ora kanggo sebutno kemungkinan tekan target udara kasebut kanthi bledosan 30 cangkang?

Mungkin kita bisa nyederhanakake kahanan lan nambah tingkat tanggung jawab.

Langsung operator fregat kita saka bedhil 130-mm sing digunakake minangka bedhil anti-pesawat diserang dening papat subsonik anti-kapal rudal sing ditembakake ing salvo kanthi interval 3 detik. Radar kanggo ndeteksi fregat ing dhuwur 16 meter bakal ndeteksi rudal anti-kapal sing nyerang ing dhuwur 9 meter kanthi jarak 28 kilometer saka kapal. Roket kanthi kacepetan 900 km / jam lelungan 15 km / min. utawa 1 kilometer ing 4 detik. Wektu aktivasi radar kontrol Puma ing mode darurat yaiku siji menit, nalika rudal anti-kapal pisanan ing salvo bakal ngatasi garis 15 kilometer saka kapal lan mlebu zona tumindak sing diarani "efektif". geni" saka bedhil 130-mm marang target udara.

Saiki ayo dideleng kanthi luwih cetha babagan antena radar.

Dimensi kasebut, terus terang, ora nyengsemake, tegese kesimpulan sing nguciwani bisa ditarik. Yen radar AFAR saka pesawat tempur Su-57 nduweni ukuran sing padha lan beroperasi ing kisaran 8-12 GHz (dawa gelombang 3,75-2,5 cm), ambane sinar bisa dianggep ing 2-2,5 derajat, sing cukup kanggo nargetake senjata rudal dipandu udara-ke-udara ing target sing bisa dibandhingake karo rudal anti-kapal. Sanajan kita nganggep jangkauan radar kontrol Puma yaiku 12-15 GHz kanthi dawa gelombang radiasi 2-2,5 cm lan dimensi AFAR, sing rada gedhe tinimbang pesawat tempur, kita bisa ngira jembaré DN. ing 1-1,5 derajat paling apik. Ing kasus iki, penghubung sudut iki ing jarak 15 kilometer (nyatane, jembaré DN) dijupuk ing 260-390 meter.

Ayo kula ngelingake sampeyan manawa radius karusakan sing bisa dipercaya saka pesawat kanthi cangkang anti-pesawat kaliber 130 mm kira-kira 15 meter saka titik detonasi lan mung 8 meter kanggo rudal anti-kapal.

Kesimpulan awal saiki bisa ditarik adhedhasar fakta sing angel, nalar logis, lan ramalan sing dididik.

Punapa mawon akurasi pointing saka bedhil A-192M Gunung dhewe, iku bisa mencet target commensurated karo dawa penghubung ing kadohan saka 15 kilometer karo dijupuk siji karo kamungkinan rada kurang. Tujuan sing cocog bisa dianggep minangka kapal perang saka kelas sing ora luwih murah tinimbang korvet, nanging dudu rudal anti-kapal.

Mbok sing nitahake leluhur, AK-130 gun gunung, nalar ing cara sing padha, nyediakake kanggo Tambah ing kemungkinan asor lan rencana pindho laras, lan tingkat geni nganti 90 babak saben menit (marang 30 kanggo A-192M), lan panggonan ing platform proyek sing luwih stabil lan stabil 1144, 1164, 1155.1 lan 956.

Senapan bedhil A-192M kanthi tingkat geni 30 puteran saben menit bisa nembakake proyektil ing rudal anti-kapal sing nyerang mung saben 2 detik, lan rudal anti-kapal dhewe mlaku setengah kilometer sajrone wektu iki. Proyektil sing ditembakake kanthi kecepatan awal 850 m/s mbutuhake paling sethithik 15 detik kanggo nutupi jarak 18 kilometer! Sajrone wektu iki, target obah (frigate kita) lan rudal anti-kapal sing nyerang, didandani arah kanthi sinyal saka wong sing golek dhewe, nyedhaki lintasan sing angel diprediksi. Sawise kabeh, kanggo nggayuh rudal ing jarak 15 kilometer saka kapal, sampeyan kudu ngetung penerbangan saka titik kasebut 18 detik kepungkur (yaiku, miturut informasi radar deteksi ing jarak 15 + 4,5 km).

Yen game kaya ngono ing komputer paling ora cocog karo lilin kasebut, mula pasukan pertahanan udara bisa uga ora nglirwakake bedhil artileri anti-pesawat jarak jauh ing puncak kesempurnaan kanggo milih sistem rudal anti-pesawat sing mung muncul ing pertengahan lima puluhan abad pungkasan.

Alamiah, ora ana pitakonan saka "barrage" saka bedhil siji, kang dipeksa saben rong detik kanggo mindhah titik detonation amunisi 500 meter nyedhaki kapal dhewe. Lan mesthi, kabeh makna ilang ing kemampuan bedhil kanggo nransfer geni ing sektor panah kanggo target kapindho diutus kanggo diperlokaké ing detik.

Aku bakal negesake manawa sajrone 30 detik wiwit geni dibukak (wiwit peluru rudal anti-kapal ing jarak 15 km lan sadurunge nyedhaki jarak 7,5 km), 15 anti-pesawat. Nihan 130-mm dipecat kanthi asil nol sing bisa ditebak.

Dadi, sing pisanan saka rudal anti-kapal sing nyerang wis ana ing jarak 7,5 kilometer saka sisih pinggir kapal. 1 menit 20 detik wis liwati wiwit serangan ditemokake. Panglima kapal kudu menehi pesenan sing dibutuhake kanggo counteraction, milih taktik lan kursus sing paling apik.

Anehe, nanging wektu diputer kanggo senjata kita. Jembaré pola radiasi radar kontrol wis sempit nganti 130-193 meter, panyebaran karakteristik akurasi sudut wis suda, ngarep rudal sing tekan target sing padha wis sempit, dadi bisa dideteksi ing jarak optik lan nyetel geni, path pesawat saka pluru luwih katebak, lan projectile bisa fly kanggo titik bledosan mung - soko 9 detik!

Ana 30 detik sadurunge frigate Rusia paling apik nampa warhead saka rudal anti-kapal, kita, kanthi ketekunan sing luwih becik digunakake, bakal njupuk 7 cangkang sing isih ana (yen muatan amunisi ana 22 puteran sing siap ditembak) utawa, tanpa mandheg. sacredly pracaya ing daya saka 130-mm meriam anti-pesawat, kita ora bakal mungkasi bledosan terus (nganti 45 poto) (yen mbukak amunisi ana 60 poto siap kanggo diperlokaké).

Penulis yakin manawa paling ora salah siji saka papat rudal bakal nembus lan nindakake apa sing kudu ditindakake.

Apa kapal kita butuh sisa 400 cangkang?

Pitakonan gedhe.

Ayo dadi tarik garis miturut kesimpulan teoretis. Kita nggawe manawa nggunakake bedhil 130-mm saka frigate pr. 22350 marang target pesisir ora praktis amarga risiko sing dhuwur banget kanggo kelangan kapal kasebut. Kauntungan sing ana ing bedhil 130 mm menehi kapal ing konfrontasi karo mungsuh sing bisa dibandhingake karo lag teknologi ing pangembangan lan panggunaan amunisi "pinter" modern. Nalika nanggapi tantangan modern ing bidang pertahanan udara saka kapal sing nggawa bedhil universal 130-mm, sing terakhir nduweni efisiensi meh nul.

Solusi sederhana


Amarga kahanan saiki ing kompleks industri militer Rusia, apa bisa ngilangi kekurangan peralatan kanggo fregat paling apik ing negara kasebut, sing salah dijupuk minangka kauntungan?

Yen kita ngatasi stereotip klompok lan tradisionalisme sing mbebayani, mula solusi kasebut ana ing permukaan, lan gampang, kaya kabeh sing apik.

Nalika mrentahake kapal kapal Project 22350 sabanjure, 130-mm universal bedhil gunung, sing abot kanggo iku, kudu ditinggalake kanggo 100-mm A-190-01 gun gunung ora kurang Versatile. Nganti saiki, iki minangka pilihan sing paling apik saka apa sing ana ing logam lan wis dikuasai ing produksi.

Argumentasi.

Kanthi kauntungan dubious saka bedhil 130-mm ing sawetara diperlokaké saka 23 kilometer mungsuh 21 kilometer kanggo bedhil 100-mm, prabédan ing bobot saka bedhil Gunung punika ngluwihi mangu (25 ton versus 15). Bobot salvo siji menit saka bedhil 100 mm 1248 kilogram (bobot proyektil 15,6 kg kanthi tingkat geni 80 rds / min.) Luwih dhuwur tinimbang bedhil 130 mm - 1002 kilogram (bobot proyektil 33,4). kg karo tingkat geni saka 30 rds / min.) min.), kang, mesthi, iku luwih apik ing sembarang confrontations dianggep.

Yen amunisi sing dipasang ing kapal kanggo bedhil A-192M yaiku 478 puteran (bobot 52,8 kg), banjur bakal narik 25,2 ton kanthi volume sing cocog. Ayo dadi ngomong yen ing frigate dianyari karo bedhil A-190-01 luwih cepet bakal dipasang kaping pindho minangka akeh amunisi (956 dijupuk bobot 26,8 kg saben), nanging malah banjur kesenengan iki mung biaya 25,6 ton.

Gun gunung A-190-01 karo tingkat geni saka 80 rds / min. nduweni muatan amunisi sing siap kanggo 80 puteran. Ing MRK pr 21631, total amunisi saka cangkang 100 mm yaiku 320 lembar, yaiku papat reload. Watesan amunisi sing cukup ing fregat peringkat pertama diusulake dadi 640 amunisi utawa wolung reload, sing bobote 17,2 ton. Mangkono, sawise disimpen, nyatane, nalika ngganti karo gun korek gunung 10 ton, kita bakal nambah tabungan ing bobot saka beban amunisi babak kesatuan - 8 ton. Carane mlaku mbuwang cadangan bobot digawe saka 18 ton lan volume - kita bakal nimbang mengko.

Ora ana pangarep-arep kanggo banding kanggo akal sehat saka pimpinan angkatan laut sing bisu.

Nalika fregat peringkat pertama bersenjata karo bedhil 100-mm A-190-01, kaunggulan saka mungsuh Eropa bakal tetep, lan Amerika lan Jepang sing luwih gedhe kudu dilawan ora nganggo artileri, nanging kanthi rudal lan rudal anti-kapal, sing cukup ing kapal fregat.

Yen ora, mung mundur kanggo ngisi amunisi ing pangkalan kanggo nylametake unit tempur.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

155 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    17 2021 Juni
    Mesthine ana unen-unen ing nalar pengarang.
    IMHO, kahanan nalika kapal URO modern mbutuhake bedhil 130mm dadi hipotetis sing luwih apik kanggo nyelehake UVP liyane kanthi misil.
    1. + 64
      17 2021 Juni
      Umumé, tujuan bedhil kapal ora pertahanan udara (iki minangka pilihan, kadhangkala migunani banget), nanging kalah saka target sing kurang prioritas lan ngrampungake kapal mungsuh sing rusak. Sawise kabeh, frigat (lan kapal liyane) kudu siyap ora mung kanggo pertempuran karo kapal mungsuh, nanging uga kanggo convoys intercepting, blokade angkatan laut wilayah banyu, ngalahaké transports lan kapal sipil. Ya, ora nggunakake rudal anti-kapal kanggo iki? Lan dudu rudal, sing kadhangkala bisa luwih larang tinimbang rudal anti-kapal.
      Bisa uga kuwi piranti lan sarana meksa pasrah.
      Lan bisa uga ana perang dadakan ing garis pandang. Nalika sampeyan ngarahake rudal anti-kapal, sampeyan ngetik parameter target, sampeyan bakal dicemplungake kaping lima.
      SAM?
      Ya, ing kasus kaya mengkono, minangka aturan, perang diwenehake nggunakake rudal. Nanging kapal kasebut ora bisa dicemplungake dening rudal anti-pesawat. Sampeyan bisa wuta kanthi ngrusak lembaran antena, nyebabake geni. Nanging sampeyan kudu ngrampungake karo artileri. Kanggo rudal kanggo tujuan kasebut ora diisi.
      Lan sabenere ing peran iki minangka sarana nglawan kapal mungsuh, gegaman iki optimal, amarga frigat lan perusak kita, lan cruiser bisa nguripake kaya. Ing kasus kaya mengkono (makarya ing kapal), daya projectile luwih penting tinimbang tingkat geni saka bedhil korek.
      Lan kanggo pertahanan udara ana misil medium lan jarak cendhak, ana rong laras 30 mm bedhil. kaliber kanthi tingkat geni 10 puteran saben menit, ana perang elektronik lan sarana RTP.
      Lan ora perlu kanggo narik manuk hantu ing globe karo tugas non-inti kanggo mung bedhil ing kapal.
      Kita kudu ngenteni fregat iki menyang Armada.
      Lan ora mung ing sisih lor.
      1. +9
        17 2021 Juni
        Kutipan saka bayard
        Mungkin kuwi alat lan sarana paksaan kanggo nyerah ...
        Nanging sampeyan kudu ngrampungake karo artileri

        Penulis ora ngusulake penolakan lengkap artileri. Lan misale jek sampeyan bisa ngrampungake 100 mm, utamane target ukuran medium. Ing babagan iki, nganti saiki ide kanggo ngganti gunung bedhil karo sing luwih entheng katon akal.

        Kaliber 130-mm mesthi bakal cemlorot kanthi warna-warna anyar yen ana proyektil sing dipandu: ing kene ukuran amunisi wis menehi ruang luwih akeh kanggo para insinyur. Output kasebut bisa dadi jinis roket sing murah, cocog kanggo pertahanan udara lan kanggo kerja ing target lemah / permukaan ing jarak sing dawa. Nanging durung ana sing kaya ngono.
        1. +1
          17 2021 Juni
          Kutipan saka Kalmar
          Penulis ora ngusulake penolakan lengkap artileri.

          Dheweke ngusulake kanggo nyuda kaliber.
          Kutipan saka Kalmar
          Lan misale jek sampeyan bisa ngrampungake 100 mm, utamane target ukuran medium.

          Lan ing ngendi kita bisa entuk target ukuran medium kanggo fregat kita? Kanggo mburu junks fishing? Mungsuh kita duwe kapal sing luwih gedhe lan akeh.
          Lan yen sampeyan kudu drown transportasi militer? Utawa kapal sipil / mobilisasi?
          Iki minangka transportasi 40 - 000 ton. eseman , lan kita nggunakake mriem kang 76 - 100 mm. kita bakal nyesel?
          Lan yen kapal kontainer mobilized ing 150 - 000 ton VI?
          Utawa tanker, saka sisih kang 76 mm. cangkang, mbok menawa, bakal mumbul.
          Lan 100 mm. - kaya nyamuk gigitan kuda nil.
          Proyektil sing bobote 32,4 kg katon kaya argumen sing luwih yakin tinimbang 100 mm. projectile ing 15,6 kg. Kajaba iku, proyektil kasebut, kanthi tingkat geni 30 puteran saben menit, bakal bisa mbukak kapal kelas frigate / destroyer / cruiser kanthi yakin ing jarak pandang (radio visibilitas). Nanging bedhil punika 100 mm. bisa uga ora bisa ngatasi.
          Kutipan saka Kalmar
          Kaliber 130-mm mesthi bakal cemlorot kanthi warna-warna anyar yen ana proyektil sing dipandu: ing kene ukuran amunisi bakal menehi ruang luwih akeh kanggo para insinyur.

          Ninggalake menyang tank. Liyane bab iku kabeh bedhil angkatan laut perlu cangkang karo detonation remot. Lan ora ngalahake KR (sing ana ZUR lan ZAK \ ZRAK), nanging drone, sing wis dadi ancaman serius, lan sistem pertahanan udara sing kasedhiya saiki ora cukup efektif lan dibenerake. Siji SAM bisa dadi urutan gedhene, utawa malah loro, luwih larang tinimbang drone dhewe, lan ora cukup efektif. 30 mm. cangkang ora bisa tekan ing jangkoan. Lan ing kene metu kauntungan saka bedhil kapal universal.
          1. +6
            17 2021 Juni
            Kutipan saka bayard
            Mungsuh kita duwe kapal sing luwih gedhe lan akeh.

            Ya, lan senjata utama nglawan dheweke yaiku misil anti-kapal. Artileri minangka pilihan pungkasan.

            Kutipan saka bayard
            Iki minangka transportasi 40 - 000 ton, lan kita nggunakake meriam 60 - 000 mm. kita bakal ndhudhuk?

            Umumé, penulis menehi angka tartamtu: bobot total salvo menit A-190 malah luwih gedhe tinimbang A-192. Kaliber penting sadurunge, nalika cangkang isih kudu pierce waja; kendaraan unarmored lan 100mm bakal teka-teki sampurna.

            Kutipan saka bayard
            Proyektil sing bobote 32,4 kg katon kaya argumen sing luwih yakin tinimbang 100 mm. projectile ing 15,6 kg.

            Maneh, kita nganggep tingkat geni: kanggo rong cangkang 130 mm bakal ana kira-kira limang cangkang 100 mm. Sapa sing bakal nyebabake pogrom luwih akeh?

            Kutipan saka bayard
            Ninggalake menyang tank. Liyane bab iku kabeh bedhil angkatan laut perlu cangkang karo detonation remot

            Dadi siji ora ngganggu liyane, malah nyumbang. Yen kita pengin nurunake drone saka jarak sing adoh, sawetara kontrol proyektil bakal migunani banget. Mesthi, pitakonan saka biaya muncul (relatif kanggo rudal), nanging kabeh iki kudu dianggep ing kasunyatan.
            1. +5
              17 2021 Juni
              Kutipan saka Kalmar
              Ya, lan senjata utama nglawan dheweke yaiku misil anti-kapal. Artileri minangka pilihan pungkasan.

              Lan ana macem-macem kasus. Ing kene ing kapal kanggo macem-macem kasus, macem-macem alat kasedhiya. Yen ora, sampeyan bisa setuju yen bedhil (sanajan ing salinan siji) ora dibutuhake - "sawise kabeh, ana rudal."
              Kutipan saka Kalmar

              Umumé, penulis menehi angka tartamtu: bobot total salvo menit A-190 malah luwih gedhe tinimbang A-192. Kaliber penting sadurunge, nalika cangkang isih kudu pierce waja; kendaraan unarmored lan 100mm bakal teka-teki sampurna.

              Ukuran penting. Dadi sawise REV kabeh ndonya (lan ing Republik Ingushetia ing Panggonan pisanan) padha teka menyang kesimpulan sing 75 mm. kanggo artileri anti-mine pancen ora cukup (!). Nanging para perusak wektu iku duwe VI 350 - 450 ton. !!! Lan padha ora duwe waja.
              Apa sampeyan bisa mbayangno?
              Lan kanggo prau unarmored kuwi kaliber 75 mm. pranyata ora cukup.
              Sawisé iku, artileri anti-mine wis 102 lan 120 mm ing saindhenging donya.
              Lan supaya sampeyan kurban 76 lan 100 mm. meriam karo VI watercraft ing puluhan lan atusan ewu ton, muter?
              Bolongan bisa digawe. Nanging karusakan kritis ... bisa uga ora bisa.
              Kajaba iku, sink.
              Kutipan saka Kalmar

              Kutipan saka bayard
              Proyektil sing bobote 32,4 kg katon kaya argumen sing luwih yakin tinimbang 100 mm. projectile ing 15,6 kg.

              Maneh, kita nganggep tingkat geni: kanggo rong cangkang 130 mm bakal ana kira-kira limang cangkang 100 mm. Sapa sing bakal nyebabake pogrom luwih akeh?

              daya.
              Nalika saben proyektil sing kena target nyebabake karusakan serius.
              Sampeyan bisa uga ora duwe cukup wektu kanggo ngisi kapal / prau mungsuh kanthi atusan cangkang. Iki dudu lapangan tembak, dudu papan latihan, lan dudu lapangan tembak. Sampeyan bakal mangsuli. Ya, lan apa rasa seneng kanggo nglampahi kabeh SM, supaya, mbok menawa, ora malah nglelebke mungsuh kapal / kapal.
              Lan aja kuwatir, sampeyan, bebarengan karo penulis, minangka 100 mm kita. bedhil uga alat banget pantes, lan sijine ing akeh kapal. Ing RTOs, corvettes, frigates (ora seri 22350), yaiku 100 mm. bedhil dipasang ing BOD modern 1155, ngowahi mau menyang frigates karo siji 100 mm. mriem.
              Nanging Staf Umum Angkatan Laut mutusake yen 22350 mm kudu ana ing fregat 130. piranti. Lan pracaya kula, padha njupuk menyang akun akeh.
              Pungkasane, nalika Perang Dunia II, kaliber lan kekuwatan bedhil tank tansaya terus-terusan. Sanajan bisa, nalika sampeyan lan penulis artikel mikir, ninggalake bedhil 45 lan 76,2 mm - sawise kabeh, padha duwe tingkat geni sing luwih dhuwur.
              Lan efektifitas.
              Kepiye babagan efisiensi?
              Dadi kene uga. Sawise kabeh, projectile bedhil angkatan laut ora mung kudu tekan target, nanging ngatasi kabeh alangan lan pangayoman konstruktif kanggo nggayuh lan mencet unsur kritis kapal. Lan supaya bisa nyebabake karusakan sing cukup serius, daya proyektil sing cukup dibutuhake. Lan pracaya yen daya punika 130 mm. projectile ora malah kaping pindho daya saka 100 mm. , nanging ora 4 kaping.
              Contone, aku bakal menehi sampeyan mbandhingake efek hit 122\125 mm. projectile lan projectile 152 mm. kaliber, nalika kenek ing bangunan ibukutha. Contone, ing bangunan omah.
              Kanthi prabédan ing bobot saka cangkang dening 1,7 - 2 kaping, nalika 122 \ 125 mm. cangkang kenek bangunan omah, ninggalake bolongan nganti 1m ing tembok. diameteripun lan ngalahake metu (maksimum) siji utawa loro partisi. Lan nalika cangkang 152 mm nyerang bangunan omah. , kabeh ngleboke ambruk.
              Apa sampeyan entuk bedane?
              Nanging bedane relatif ing bobot cangkang yaiku 100 lan 130 mm. malah luwih - bab 2,2 kaping!
              Dadi aku bakal ngomong maneh - ukuran penting.
              Kanggo break liwat sisih, sekat lan pangayoman struktural saka UVP KR saka karusakan mungsuh, sawise kang dijamin kanggo nglelebke kapal dening detonation ... Utawa ora kanggo break liwat pangayoman struktural sawise bejat liwat sisih lan sekat, mung rada scratching sisih mungsuh kang?
              Apa sampeyan milih?
              Lan bedhil angkatan laut 130 mm. Kaliber kita apik historis.
              Kutipan saka Kalmar
              Dadi siji ora ngganggu liyane, malah nyumbang. Yen kita pengin nurunake drone saka jarak sing adoh, sawetara kontrol proyektil bakal migunani banget. Mesthi, pitakonan saka biaya muncul (relatif kanggo rudal), nanging kabeh iki kudu dianggep ing kasunyatan.

              iku luwih apik banjur nggunakake rudal normal saka sawetara cocok lan ora kanggo pager Taman saka ngeruk. Meriam sparrow (UAV) menarik amarga ngobong proyektil sing relatif murah, sing, kanthi detonasi remot, cukup efektif kanggo nggayuh target sing kurang cepet lan bisa maneuver.
              Sasaran sing murah kudu ditabuh nganggo amunisi sing murah.
              Yen ora, sampeyan bakal bangkrut.
              Iki wis teka ing Pertahanan Udara Militer, "Derivasi-Udara Pertahanan" - mung alat kasebut nglawan UAV, kanthi amunisi jarak jauh.
              1. +2
                17 2021 Juni
                Kutipan saka bayard
                Dadi sawise REV kabeh ndonya (lan ing Republik Ingushetia ing Panggonan pisanan) padha teka menyang kesimpulan sing 75 mm. kanggo artileri anti-mine ora cukup (!)
                ...
                Lan supaya sampeyan kurban 76 lan 100 mm. meriam karo VI watercraft ing puluhan lan atusan ewu ton, muter?

                Kaping pisanan, wiwit jaman RJV, bedhil kaliber cilik wis nambah kinerja: ana data babagan jarak tembak lan bobot salvo menit ing artikel kasebut.
                Kapindho, nglelebke tanker satus ewu ton kanthi bedhil 100 utawa 130mm dawa lan kurang. Saka hopelessness - iku bisa, nanging ing kasus liyane iku luwih praktis kanggo nggunakake cahya rudal anti-kapal ("Harpoon", Kh-35) utawa bom udhara lawas apik.

                Kutipan saka bayard
                Sampeyan bisa uga ora duwe cukup wektu kanggo ngisi kapal / kapal mungsuh kanthi atusan cangkang

                Isih, iku ora bakal bisa kanggo drown kapal karo siji cangkang, i.e. ing kasus apa wae, shelling bakal njupuk sawetara wektu, sajrone sampeyan kudu mbuwang sawetara amunisi. Ing sawijining kasus, dheweke luwih kuat, ing liyane - bakal luwih akeh.

                Kutipan saka bayard
                Lan aja kuwatir, sampeyan, bebarengan karo penulis, minangka 100 mm kita. bedhil uga alat banget pantes, lan sijine ing akeh kapal

                Sampeyan piye wae misinterpret sikapku kanggo topik. Aku ora kuwatir apa-apa, aku mung mikir kanthi logis babagan argumentasi sing diwenehake dening penulis. Ing kasus apa wae, ora mungkin sawise artikel iki, proyek 22350 bakal cepet-cepet gawe maneh bedhil anyar))

                Kutipan saka bayard
                Lan pracaya yen daya punika 130 mm. projectile ora malah kaping pindho daya saka 100 mm. , nanging ora 4 kaping.

                Bisa uga, bisa uga. Ing kene, uji klinis wis dibutuhake kanggo obyek sing niru target kanthi akurat. Mugi iki bener kedaden.

                Kutipan saka bayard
                luwih becik nggunakake rudal normal saka kisaran sing cocog lan ora pager kebon wiwit ngeruk ... Target sing murah kudu ditabuh nganggo amunisi sing murah.

                Mulane aku nggawe reservasi babagan biaya: jelas yen sampeyan kudu mbandhingake apa sing luwih efisien. Banjur, ekonomi perang bisa dadi angel: target sing murah bisa nyebabake karusakan sing larang banget, banjur ora bakal nyesel nyetrika nganggo barang sing ora ana anggaran, yen mung mbantu.
                1. -2
                  18 2021 Juni
                  Kutipan saka Kalmar

                  Kaping pisanan, wiwit jaman RJV, bedhil kaliber cilik wis nambah kinerja: ana data babagan jarak tembak lan bobot salvo menit ing artikel kasebut.
                  Kapindho, nglelebke tanker satus ewu ton kanthi bedhil 100 utawa 130mm dawa lan kurang. Saka hopelessness - iku bisa, nanging ing kasus liyane iku luwih praktis kanggo nggunakake cahya rudal anti-kapal ("Harpoon", Kh-35) utawa bom udhara lawas apik.

                  Luwih becik nyemplungake sapi gedhe nganggo torpedo, kaya sing ditindakake wong lanang normal. Nanging ing kapal pungkasan, torpedo abot, minangka aturan, ora ditemokake ... lan sing entheng bisa uga ora cukup.
                  Lan sampeyan bisa break kabin karo mriem, njaluk meriam kanggo sistem propulsion, yen seng nembus lan daya ngidini (130 mm menehi luwih kasempatan kanggo iki). Inggih, ing irung, supaya luwih akeh banyu dikumpulake.
                  Lan luwih nyenengake nglawan kapal perang kanthi bedhil sing luwih gedhe, amarga frigates kita kudu main tembak-menembak karo kapal perusak lan kapal penjelajah.
                  Kutipan saka Kalmar
                  Isih, iku ora bakal bisa kanggo drown kapal karo siji cangkang, i.e. ing kasus apa wae, shelling bakal njupuk sawetara wektu, sajrone sampeyan kudu mbuwang sawetara amunisi. Ing sawijining kasus, dheweke luwih kuat, ing liyane - bakal luwih akeh.

                  Sing luwih gedhe bakal nembus luwih jero lan dadi luwih kuwat.
                  Multiple.
                  Kutipan saka Kalmar
                  Sampeyan piye wae misinterpret sikapku kanggo topik. Aku ora kuwatir apa-apa, aku mung mikir kanthi logis babagan argumentasi sing diwenehake dening penulis. Ing kasus apa wae, ora mungkin sawise artikel iki, proyek 22350 bakal cepet-cepet gawe maneh bedhil anyar))

                  Ana mung siji kesimpulan, sing nganyari 1155 uga bakal duwe bedhil apik.
                  Lan rudal anti-kapal liyane.
                  Kutipan saka Kalmar
                  Mulane aku nggawe reservasi babagan biaya: jelas yen sampeyan kudu mbandhingake apa sing luwih efisien. Banjur, ekonomi perang bisa dadi angel: target sing murah bisa nyebabake karusakan sing larang banget, banjur ora bakal nyesel nyetrika nganggo barang sing ora ana anggaran, yen mung mbantu.

                  Ing kabeh kasus, ing kapal sampeyan kudu duwe kabeh sing perlu. Salah sawijining komponen penting iki yaiku meriam. Ora perlu nggawe gerbong stasiun ngluwihi ukuran, dheweke wis ngerti akeh.
                2. AVG
                  0
                  18 2021 Juni
                  Kutipan saka Kalmar
                  Bisa uga, bisa uga. Ing kene, uji klinis wis dibutuhake kanggo obyek sing niru target kanthi akurat. Mugi iki bener kedaden.

                  Ya, atusan ewu kuwi, mayuta-yuta pacoban. Percaya wae, aja kaya bocah SD sing kepengin weruh sing nembe nemokake tabel perkalian.
                  1. +2
                    18 2021 Juni
                    Kutipan saka avg
                    Ya, atusan ewu kuwi, mayuta-yuta pacoban.

                    Umumé, masalah nguji senjata Angkatan Laut wis diumumake ing sawetara artikel babagan VO. Ing cendhak: ora kabeh dadi lancar. Akibaté, produk saka, ayo ngomong, layanan banget dubious (sampeyan bisa ngelingi USET-80 torpedo utawa radar Zaslon, contone). Ing konteks iki, pancen menarik banget yen tes artileri ngluwihi syarat "uga, katon nembak" ...
          2. 0
            18 2021 Juni
            30 babak saben menit ... Wiki Modern duwe nganti 90 babak saben tong. luwih 60. lan 30 ... kabeh dadi ala, kita ora bisa nyalin bedhil 50 taun kepungkur? ..
        2. +1
          17 2021 Juni
          Penulis ora ngusulake penolakan lengkap artileri. Lan misale jek sampeyan bisa ngrampungake 100 mm, utamane target ukuran medium. Ing babagan iki, nganti saiki ide kanggo ngganti gunung bedhil karo sing luwih entheng katon akal.

          Pilihan mung sing disaranake ninggalake 130mm lan nginstal meriam 100mm kanthi ukuran sing luwih cilik yaiku nginstal sel universal liyane kanggo 8 misil)))
          100mm +8 kaliber tambahan - iki wis dadi alesan kanggo mikir)))
      2. +2
        Juli 2 2021
        Bobot salvo saben menit isih luwih apik ing 100mm, lan minangka bagéan saka sinking kapal, prabédan ing karusakan awak ora dadi gedhe.
        Thanks kanggo penulis, analisis apik banget
    2. -11
      17 2021 Juni
      Aku elinga nalika Paul pisanan nolak halberds ing infanteri ... kok nggawe kapal luwih abot karo bedhil saka abad pungkasan? saiki wektune roket.
      1. +6
        17 2021 Juni
        A warship uga kudu ngawula ing peacetime, nanging mbayangno gambar carane meksa scow karo pirates, utawa smugglers, kanggo nyerah, ngancam karo pluru layaran, lan ora ngirim bedhil nembak sadawane dalan ... Inggih, sampeyan ngerti.
        1. +6
          17 2021 Juni
          Kutipan: Sergey Obraztsov
          Kapal perang uga kudu dilayani ing wektu tentrem, nanging mbayangno gambar carane meksa bajak laut, utawa penyelundup, nyerah.

          Ing tangan siji, ya. Ing tangan liyane, nguber bajak laut karo frigates rada gagah (lan masalah pembajakan dadi akut kanggo kita?). Umumé, layanan tapel wates FSB ngurusi penyelundup. Akhire, malah gun 57-mm cukup kanggo coercion kasebut; 130 jelas keluwih ing kene.
          1. +5
            17 2021 Juni
            Kutipan saka Kalmar
            Ing sisih liya, nguber bajak laut nganggo kapal frigat rada misuwur (lan apa masalah pembajakan dadi akut kanggo kita?)

            Katresnan iku owah-owahan, ngandika Hedgehog njupuk saka sikat sepatu!
          2. 0
            17 2021 Juni
            Kutipan saka Kalmar
            Ing tangan siji, ya. Ing tangan liyane, nguber bajak laut karo frigates rada gagah (lan masalah pembajakan dadi akut kanggo kita?). Umumé, layanan tapel wates FSB ngurusi penyelundup. Akhire, malah gun 57-mm cukup kanggo coercion kasebut; 130 jelas keluwih ing kene.

            Aku setuju, nuwun sewu, aku kesusu lan ora maca, lan aku nulis bab sing padha
        2. +1
          17 2021 Juni
          Kutipan: Sergey Obraztsov
          Kapal perang uga kudu dilayani ing wektu tentrem

          ing artikel, pitakonan iki mung nuduhke, wong Eropah nggunakake kaliber 75 mm ing frigates, lan kanggo scows pirate, senapan mesin abot cukup, lan malah wearable, kok padha kudu 130 mm?
        3. +2
          Juli 2 2021
          35mm RainMetall trrr ngandika hello. Akurasi sing apik lan amunisi sing cerdas - lan ora mung fungsi pertahanan udara, nanging uga nyemprotake scows sing ana ing pembuangan sampeyan.
        4. -1
          Juli 30 2021
          Dheweke duwe helikopter ing papan ana, nambah boatswain karo bedhil sumpah lan bedhil mesin, iki bakal dadi konco mata pirates lan smugglers. Lan interception luwih cepet.
      2. +2
        17 2021 Juni
        Kutipan: vladimir1155
        saiki wektune roket.

        Khrushchev Nikita Sergeevich dudu sedulurmu?
        1. 0
          17 2021 Juni
          Kutipan: Serg65
          Khrushchev Nikita Sergeevich

          iki lawan sumpahku, nanging sing bener luwih penting babagan masalah prospek senjata rudal.
          1. -1
            18 2021 Juni
            Kutipan: vladimir1155
            iki musuhku

            ngguyu Nanging ing wektu sing padha, sampeyan seneng mbaleni kesalahane dhewe!
      3. 0
        18 2021 Juni
        ya ... ayo padha sijine gun nano, rikma abrit mesthi nemokke, lan mbukak ing Mercury karo nano-lapisan saka karakter padha lan 100500 nano roket.
    3. +7
      17 2021 Juni
      Mesthine ana unen-unen ing nalar pengarang.

      Ora, dheweke duwe manipulasi.)))
      130 cukup apik kanggo frigate. Pranyata fregat rada toothy - lan sing apik.
      130 mm bisa cukup sukses ing saindhenging, lan penulis nliti iki.
      Dheweke ora nganggep mung siji, yaiku mungsuh kita (fregat) mung duwe 8 rudal anti kapal, nglawan 64 rudal. Lan ana kemungkinan sing dhuwur banget yen rudal 64 iki bisa nembak rudal anti-kapal 8. Banjur apa? ))) Nanging banjur mutusake sapa sing duwe kaliber utama sing luwih gedhe lan luwih dawa - lan ing kene 130mm luwih apik tinimbang 75mm.
      Nuansa penting nomer loro yaiku kapal sipil mungsuh, umpamane supertanker (lan kahanan kaya ngono ora kudu dikalahake). 8 rudal anti-kapal bisa uga ora cukup sadurunge klelep, sampeyan kudu nggunakake torpedo lan mencet meriam 130mm ing wilayah garis banyu. A gun 75 mm karo pilihan iki bakal cukup ala.
      Longkangan kaloro kanggo penulis punika kemampuan nimbali udhara saka bedhil 130mm. Penulis menehi bandingaken saka kaping Perang Donya II, njupuk dening mripat - iki kira-kira padha karo akurasi V-2 taun, karo roket dhuwur-tliti modern.
      Panggunaan projectiles karo remot detonation lan komputer lengkap pitungan detonation dramatically nambah efektifitas saka projectile 130mm (kudu dipun ginakaken ing armada).
      Siji-sijine sing penulis ora duwe syarat yaiku kita butuh cangkang jarak jauh kanggo bedhil angkatan laut 130mm.
      Inggih, penulis nulis cukup apik.
      1. +4
        17 2021 Juni
        Kutipan saka lucul
        Nanging banjur mutusake sapa sing duwe kaliber utama sing luwih gedhe lan luwih dawa - lan ing kene 130mm luwih apik tinimbang 75mm.

        Pesen utama artikel kasebut yaiku rekomendasi kanggo ngganti A-192 karo A-190 ing kaliber 100 mm. Kanthi mundhut tipis ing sawetara, menehi kauntungan ing bobot saka salvo menit lan bobot total instalasi karo amunisi. Ing skenario kasebut, bisa uga nggawe bolongan ing supertanker lan ngrusak frigat mungsuh. Lan, sing penting, 100 mm isih luwih saka 76, mula sing seneng ngukur awake dhewe ing milimeter uga seneng))
        1. 0
          17 2021 Juni
          Amerika pengin sijine 2 wesi 155mm ing wesi, lan aku ora krungu apa-apa bab redundansi, nanging mung review banget laudatory karo fly ing ointment ing wangun saka rega cangkang.
          1. +3
            17 2021 Juni
            Amarga dheweke pengin mbuwang rudal sing dipandu ing sawetara jarak sing ora nyata (ratusan kilometer). Nyatane, ora bakal dadi senjata maneh minangka peluncur kanggo misil cilik. Tinjauan pujian diwutahake saka pemasar, nanging tag rega pungkasan kanggo cangkang - ya, ternyata luwih medeni tinimbang cangkang dhewe))
      2. 0
        17 2021 Juni
        nglirik banjur luwih gampang kanggo Shell / Palma kanggo ngawut-awut rudal saka Hermes menyang SM .. iku bakal normal ing sawetara ..
      3. +2
        Juli 2 2021
        Ya, mung frigate kita ora duwe 8, nanging 16 rudal anti-kapal, iki siji, loro, 8 rudal anti-kapal bakal klelep kapal induk, lan sawetara cangkang mbledhos dhuwur bakal cukup kanggo tanker, lan saiki. bencana ekologis fam lan geni.
        Lan loro, 76mm utawa 100mm kanthi tingkat geni sing luwih dhuwur, luwih migunani karo standar amunisi lan duwe kesempatan sing luwih apik kanggo nabrak target kacepetan dhuwur udhara utawa laut cilik tinimbang sampah kanthi tingkat geni mung 30 puteran saben. menit.
        Miturut cara, EM 956 ngucapake salam kanthi meh limang ton bobot salvo saben menit ...
  2. +5
    17 2021 Juni
    Ngalahake 130-ku dibandhingake karo "mung" bedhil 127 mm aneh - meh padha kaliber (kaya 152 lan 155). Inggih, yen sampeyan "klelep" kanggo ngganti senjata artileri, banjur ora ing arah mudun, nanging ing arah nambah kaliber (6 "-8"), amarga bakal ana lompatan kualitatif ing jangkoan lan daya (kalebu nggunakake warheads nuklir) lan diwenehi gaya menyang Tambah ing V.I. (proyek 22350M) ora bakal mimpin kanggo sembarang kangelan ing panggonan seko.
    1. +4
      17 2021 Juni
      Kutipan saka tandha 1
      ing arah nambah kaliber (6 "-8") amarga bakal ana lompatan kualitatif ing jangkoan lan daya (kalebu panggunaan hulu ledak nuklir)

      Kepiye babagan maknane? Menembak ing jarak sing dawa kalebu ngowahi proyektil dadi roket kanthi hulu ledak sing cilik banget. Amerika wis muter karo topik iki kanggo dangu, nganti dadi metu banget larang lan ora banget produktif. Yen perlu, hulu ledak nuklir bisa didorong menyang 120-130mm, nanging maneh, kenapa? Kajaba iku, kita ngerti manawa kaliber gedhe minangka paningkatan massa instalasi, uga beban ing awak kapal (bali ora bakal ringkih) - apa worth iku?
      1. +2
        17 2021 Juni
        Ing cilik saka kabutuhan urgent, warheads nuklir bisa di-push menyang 120-130mm

        Sampeyan ngerti, ora ana sing bisa. keprungu
        1. -2
          Juli 30 2021
          Davey Crockett iki piye wae diiseni menyang 120mm M28. Lan diwenehi manawa iki minangka jaman watu senjata nuklir ..
          1. +1
            Juli 30 2021


            Sampeyan bakal nliti apa lan carane sampeyan "diiseni".
            Lan kabeh bakal tiba ing panggonan. ya
            1. -3
              Juli 30 2021
              Muzzle-loading karamultuk ya Iku saka sawetara loader muzzle Chechen lawas utawa soko. ngguyu
              Proyektil nuklir 152-mm setengah abad kepungkur, dheweke bakal njagong ing wayah wengi karo botol vodka lan nyurung menyang 130.
    2. +4
      17 2021 Juni
      ing arah nambah kaliber (6 "-8") amarga bakal ana lompatan kualitatif ing jangkoan lan daya (kalebu panggunaan hulu ledak nuklir)

      Nalika sampeyan mikir hulu ledak nuklir 152 mm dijupuk metu saka layanan? nglirik
      Lan sadurunge, kaliber kuwi ora sijine ing armada, supaya dadi ora kanggo excite sisih ngelawan kanggo nyuda padha ing batesan kanggo nggunakake warheads nuklir.
      Amerika Serikat, ing 70s, nggawe pistol otomatis banget Mark 71 (203 mm), nanging uga ora miwiti seri. Kanggo alasan sing padha.
      Ing Arleigh Burke Flight III, ing kawitan iku meriam 155 mm (ing memori Zamwalt), nanging isih 127 mm. Mergo iki. hi
      1. 0
        17 2021 Juni
        Kutipan: Alex777
        gun otomatis banget Mark 71 (203 mm)
        ora nindakake fungsi pertahanan udara - salah sawijining alasan (iku isih dadi sandhungan).
        Kutipan: Alex777
        ngedhunake batesan kanggo nggunakake hulu ledak nuklir.

        Kanggo jaman Perang Dingin, iki omong kosong, elinga kapal penjelajah pr.68bis lan New Jersey"
        1. 0
          17 2021 Juni
          Kanggo jaman Perang Dingin, iki omong kosong, elinga kapal penjelajah pr.68bis lan New Jersey"

          Inggih, nggih ... Aku ora bakal mbantah. hi
    3. +2
      Juli 2 2021
      Bobot lan tingkat geni 203mm?
      Tugas sing arep sampeyan ngrampungake dheweke?
      Mbangun Demoyne, apa kaya bajingan
  3. -3
    17 2021 Juni
    Quote: Pengarang
    Pangkalan angkatan laut, pelabuhan gedhe lan pusat administratif lan industri ing pesisir bisa dipercaya ...

    sing ngandika bodho trample ing lair?
    bisa ing Komplek - aviation, KR, etc.
    pisanan, pertahanan wis ironed metu, banjur frigate kita lumebu lan wesi pesisir mungsuh karo mriem 130-mm sawijining.
    lan "kalibrasi" saka "armada nyamuk" saka RTOs saka warheads khusus bisa nggawa "mitra" kita ing NATO kanggo pikiran sehat.
    1. -5
      17 2021 Juni
      Tanggapan warhead khusus ing Kaliningrad, contone, bakal tumindak ora kurang soberingly.
  4. + 23
    17 2021 Juni
    Apa yen Abrams / Leopard karo mriem 120-mm disguised nang endi wae ing pesisir, utawa, malah Samsaya Awon, bedhil poto-propelled ing trench karo bedhil 155-mm?
    Lan kepiye carane bisa ngalahake Abrams sajrone 2-3 kilometer.
    Dear administrasi Topvar, please print jeneng penulis bebarengan karo judhul.
    1. +5
      17 2021 Juni
      Damn) yaiku mutiara iki aku mung ora kejawab)))) sanajan ana cukup sanajan tanpa)))
    2. +2
      17 2021 Juni
      Kutipan saka Termit1309
      Lan kepiye carane bisa ngalahake Abrams sajrone 2-3 kilometer.

      Utawa Mungkin iku khusus "Abrams" saka pertahanan pesisir karo bedhil anti-kapal? ngguyu Sapa sing ngerti apa sing wis digawe kanca-kanca? ngguyu ngguyu
    3. +7
      17 2021 Juni
      "Abrams", mesthi, uwuh, nanging ing teori gun poto-propelled bisa spoil kulit fregat. Utamane yen ana baterei kabeh. Saka frigate, sampeyan bisa uga ora sok dong mirsani baterei dheweke (nyamar, posisi ditutup, iku kabeh), lan kita ora duwe pengintaian aerial nang endi wae lan ora tansah.
      1. +2
        17 2021 Juni
        Tank uga ora omong kosong. Ing dina liyane, gupuh ing jaringan liwati yen penghancur AS bakal ngliwati Selat Kerch. Dadi ing kasus iki, perusahaan tank saka T-72 kuwat banget. Yen sampeyan ketemu wong-wong mau ing sisih paling sempit saka Selat, pangrusak ora duwe apa-apa kanggo rerumput ing panggonan kuwi. wassat
        1. +4
          17 2021 Juni
          Kutipan: Sergey Alexandrovich
          Ing dina liyane, gupuh ing jaringan liwati yen penghancur AS bakal ngliwati Selat Kerch. Dadi ing kasus iki, perusahaan tank saka T-72 kuwat banget

          Ing kasus iki, iki tumindak politik murni, jenis demonstrative waggling mundur ing ngarepe irung mungsuh. Ing kahanan pertempuran, pangrusak ora mungkin nyedhaki pesisir nganti (pantai) dibuahi kanthi bener karo TNT.
          1. +2
            17 2021 Juni
            Nanging yen iki kedadeyan, iki bakal dadi pisanan ing sejarah, ngguyu nalika perusahaan tank ngirim pangrusak menyang ngisor. sedulur
            1. +2
              Juli 2 2021
              Seri Serigala Laut, buku kaping 15, utawa liya-liyane ..... Kapal penjelajah Mogami dicemplungake nganggo su-122-54
      2. +5
        17 2021 Juni
        Kutipan saka Kalmar
        Utamane yen ana baterei kabeh

        Ya, saben baterei mungsuh bisa nembak kanthi sampurna ing target segara sing obah .... ing kisaran 31, aku cukup ndeleng tembakan kasebut, tembakan ing tameng kasebut arang banget, mula ora ana gunane.
        1. +2
          17 2021 Juni
          Kutipan: Serg65
          Ya, saben baterei mungsuh bisa nembak kanthi sampurna ing target segara sing obah

          Mungkin ya bisa uga ora. Ing kasus apa wae, ing ngendi mungsuh mbuwang proyektil ora apik. Teori probabilitas iku angel
      3. +1
        17 2021 Juni
        Apa baterei bakal bisa digunakake ing target maneuver? Kajaba iku, sawise menehi posisi, baterei bisa uga nunggu nanggepi ora mung kanggo voli artileri, nanging uga kanggo Kaliber lengkap.
    4. 0
      17 2021 Juni
      ing kene wayahe beda .. apa sing luwih apik kanggo nggarap pesisir lan NK-off karo 1,5 kg saka bahan peledak utawa karo 3,5 kg saka bahan peledak?
    5. -2
      Juli 30 2021
      Sawijining dina, batalyon Shermans nggodho sawetara Panthers menyang segara ing pesawat feigned. The Panthers, sing wis meh ora menek crest saka dunes, weruh muzzles saka bedhil kaliber utama saka kapal perang Nelson dilatih ing wong-wong mau. Kapal perang kasebut nyengir banget lan kanthi tembung: "Wah, sapa sing nglarani bocah-bocah cilik ing kene," nguap loro Panther, meksa sing liyane mlayu. Nanging, mesthi, iki ora bisa tahan suwe.
  5. +9
    17 2021 Juni
    Dadi aku isih ora ngerti carane, sawise maca artikel iki, perancang ing artikel kudu tumindak minangka saingan saka fregat Norwegian, Turki lan Jerman, ngendi kaliber instalasi artileri mung 76 mm. Ngguyu ing Rusia - apa neraka iku kanggo nginstal bedhil 130 mm nalika, miturut pakar Russian iki, wis meh padha nomer pluru, fregat karo 76 mm bedhil padha karo frigate karo 130 mm bedhil. Pancen, saka papat saingan kanggo frigate Rusia, penulis ngatur disassembly mung dening mbandhingaké frigates Jepang karo bedhil 127 mm, lan banjur muji korvet Jepang kanggo minus 2% saka kaliber. Dadi apa odes-ode pamuji sing kudu ana yen kaliber seni. panginstalan wis minus 50%, nanging penulis isih shoves frigates karo kaliber instalasi artileri ing siji meja, minangka saingan lengkap kanggo project Russian 22350 frigates.
    Utawa bisa uga wong Norwegia, Turki lan Jerman, kanthi jumlah rudal sing padha, kaya ing fregat Rusia, mung ora bisa nggawe lan nyelehake ing fregat kasebut kaya menara artileri sing kompak kaya Rusia? Lan aku uga pengin takon marang penulis yen dheweke tau weruh bedane karusakan sawise diserang dening cangkang artileri kapal kanthi kaliber 76 mm lan seni. kaliber proyektil 130 mm? Mbokmenawa ora weruh ...
    1. +8
      17 2021 Juni
      Quote: utara 2
      frigate karo 76 mm bedhil padha karo frigate karo 130 mm bedhil

      Yen aku ngerti bener, penulis menehi pitunjuk sing kaliber bedhil ora mengaruhi daya final saka frigate, ayo ngomong, ora akeh. Kira-kira dawane bayonet-piso ing efektifitas pertempuran infantri. Yen mangkono, sampeyan bisa nyuda kaliber (tanpa mundhut efisiensi), nalika mbebasake papan kanggo barang sing luwih migunani. Kita ngenteni artikel sabanjure babagan apa sing kudu ditindakake karo 18 ton sing dipikolehi kanthi cara iki.
      1. 0
        17 2021 Juni
        kanggo panganan kaleng.. kanggo opo maneh..
    2. 0
      18 2021 Juni
      Quote: utara 2
      Utawa bisa uga wong Norwegia, Turki lan Jerman, kanthi jumlah rudal sing padha, kaya ing fregat Rusia, mung ora bisa nggawe lan nyelehake ing fregat kasebut kaya menara artileri sing kompak kaya Rusia?

      Lan iki tembung kunci! Liyane iku fiksi.
    3. +2
      Juli 2 2021
      Sampeyan isih perlu kanggo nyoba nggawe telek overheating kuwi, aku setuju kene, sawetara wong sing bisa iki.
  6. +4
    17 2021 Juni
    "hulu ledak saka rudal anti-kapal"
    Penulis ndeleng RCC, ngerti piranti kasebut?
    Ana intrik ing judhul artikel, nanging dadi metu sing "ayunan kanggo ruble, serangan kanggo Penny", artikel bab bedhil Gunung, kang mung penggemar gun lan manufaktur ing perjuangan kanggo kontrak negara bisa mbantah. .
    1. 517
      -1
      17 2021 Juni
      Kutipan: Bez 310
      Penulis ndeleng RCC, ngerti piranti kasebut?
      Ana intrik ing judhul artikel

      Aja kasar, sampeyan iku navigator ngguyu
      Iki dudu artikel, nanging "derit sofa kendur" lol
  7. +1
    17 2021 Juni
    Kutipan: Bez 310
    lan manufaktur ing perjuangan kanggo kontrak negara.

    Perasaan manawa artikel kasebut ditulis kanggo kepentingan salah sijine ora ninggalake ...
    1. 517
      0
      17 2021 Juni
      Kutipan saka Ivanchester
      Artikel kasebut ditulis kanggo kepentingan salah sawijining ...

      dheweke
      mung saiki IKEI lol
  8. 0
    17 2021 Juni
    Siji bab, aku mesthi bisa setuju karo luwih saka siji 130 mm gun, lan malah 3-4 ora bakal nindakake cuaca sak kebangkrutan. Wis ing Normandia lan Okinawa, kita "sekutu" wis kaliber 381-406 lan tho, wis dijupuk. trunks menyang Trash, padha ora bisa rampung mbusak gisik
    1. 517
      -3
      17 2021 Juni
      Kutipan saka Luty
      Kanthi siji aku mesthi bisa setuju karo luwih saka siji gun 130 mm, lan malah 3-4 ora bakal nggawe cuaca sak kebangkrutan. Wis ing Normandia lan Okinawa

      ndeleng tugas nyata MP kita, contone, ing Dahlak utawa Mogadishu
      malah siji AK-192 (karo FCS banget lan utamané UAVs) banget, banget buzzing
      1. +2
        17 2021 Juni
        Iku curious apa jenis tugas RF MP ing Ethiopia, ngendi padha menehi kita giliran saka gapura, lan malah luwih ing Mogadishu.? Apa sampeyan pancene mikir yen kabijakan gunboat bakal bisa digunakake ing abad 21st, nalika kebak predator gigitan))))
        1. 517
          -3
          17 2021 Juni
          Kutipan saka Luty
          nguripake saka gapura lan luwih-luwih ing Mogadishu

          ing Ethiopia - mungkasi USSR
          ing skenario sing beda, mungsuh mung wani
          ing Mogadishu tugas kasil rampung
          1. +1
            18 2021 Juni
            Semono uga kedadeyan ing jaman biyen. Apa MP Rusia bakal mlebu ing Afrika saiki? Akeh masalah ditanggulangi dening PMC andhap asor. Ya, lan iku dudu gaya kita kanggo nyekek pribumi kanggo dhuwit. Iki carane mitra Western kita wis makarya lan makarya.
  9. +3
    17 2021 Juni
    Mesthi, aku ora tau menyang segara, nanging penulis, ing mratelakake panemume, banget!
  10. -1
    17 2021 Juni
    Yen sampeyan kudu murub ing konsentrasi pasukan mungsuh utawa gudang lan infrastruktur pelabuhan mungsuh, banjur kaliber 100 mm bakal meh ora ana guna, kang ora bisa ngandika bab 130 mm. Lan luwih apik kanggo ndeleng Koalisi 152 mm ing versi kapal, sing bakal bisa nggunakake senjata nuklir taktis ing jarak sing luwih adoh.
    1. +3
      17 2021 Juni
      Lan bakal nimbang siji lan setengah kaping luwih. Wis rembugan.
      1. -1
        17 2021 Juni
        Mesthi wae, yen sampeyan ngomong babagan "Koalisi". Nanging prayoga, sing paling penting yaiku prau bisa tahan mundur.
        1. +2
          17 2021 Juni
          Ganjaran iku angel. Bobot iku angel. Kanthi amunisi, kabeh angel. Kanggo senjata nuklir taktis, 4 rudal Hermes luwih entheng. Lan malah sing nuklir ing fregat punika dicokot saka keluwihan.
          1. 0
            Juli 2 2021
            Ayo dicritakake menyang rudal anti-kapal kaya tomahawks lan bom taktis kanggo F-15, 18
  11. +2
    17 2021 Juni
    Aku bisa uga ora ngerti soko kene, nanging kok GPS ing target MOVING kauntungan. Yen aku elinga bener, GPS mung muter marang target stasioner. Mulane, mung sawetara muter peran, nanging ing kadohan saka luwih saka 40-50 km, imbuhan wis perlu dening sebutan target external.

    Minangka kanggo radar, uga ana miss. Kasunyatane yaiku sinar pemindaian pancen cilik (lan mesthine), nanging jarak lan kacepetan pemindaian minangka paramèter sing luwih penting.
    1. 0
      17 2021 Juni
      Kutipan saka alstr
      Yen aku elinga bener, GPS mung muter marang target stasioner.

      Aku bakal fantasize: ngerti wektu mabur saka projectile lan paramèter saka gerakan target (mesthi, kacepetan), sampeyan bisa ngetung koordinat panggonan patemon lan ninggalake projectiles ana. Ing jarak sing relatif cendhak, bisa uga. Iku angel ngomong carane layak iku ing laku.
      1. +2
        17 2021 Juni
        Lan kasunyatan sing mesthi bisa ngganti ora mikir? Lan wektu penerbangan kanggo 100 km kira-kira 10 menit.
        + KVO saiki.
        Mula, ora ana gunane - mung mbuwang amunisi sing MAHAL tanpa pusat kontrol. Ya, lan karo CU uga.
        Ing jarak sing cendhak, sampeyan bisa nggunakake radar dhewe kanggo koreksi, nanging luwih - mung sebutan target eksternal.
        1. +2
          17 2021 Juni
          Kutipan saka alstr
          Lan wektu penerbangan kanggo 100 km kira-kira 10 menit

          Mulane, aku nggawe reservasi babagan kisaran cilik. Kanggo murub ing 100 km tanpa ngarep, mesthine ora ana gunane. Kilometer kanggo 15-20 - sampeyan wis bisa nyoba. Mesthi, iki dudu sawetara konsep kerja, nanging mung mikir kanthi keras)
          1. +2
            17 2021 Juni
            20 km. 40 detik penerbangan. Yen kapal target ndeteksi tembakan, banjur ing wektu iki bakal tenang.
            1. +1
              17 2021 Juni
              Kutipan saka garri lin
              20 km. 40 detik penerbangan. Yen kapal target ndeteksi tembakan, banjur ing wektu iki bakal tenang.

              Pitakonan yaiku, ing jarak apa dheweke bisa ndeteksi proyektil sing mlebu. EPR projectile cilik banget, ora ana mesin.
              1. +1
                17 2021 Juni
                Kapal mungsuh 20 kilometer saka sampeyan. Ing segara, iki minangka jarak pandang. Ing cuaca normal. Ing cuaca sing diidini nggunakake senjata, sampeyan uga bisa nimbang. prabotan. Aku kasunyatan sing dijupuk bakal katon ing wektu dijupuk.
              2. -2
                Juli 2 2021
                Sial, cangkangmu alon, apa iki wiwit jaman Perang Krimea?
  12. +5
    17 2021 Juni
    Apa yen Abrams / Leopard karo mriem 120-mm disguised nang endi wae ing pesisir, utawa, malah Samsaya Awon, bedhil poto-propelled ing trench karo bedhil 155-mm?


    Lha, omong kosong apa? Abrams ora njupuk malah ing 5 km, lan bedhil poto-propelled ora njupuk ing 20 km ing target obah. Dheweke bakal duwe rangefinder 7 meter lan kalkulator ... nanging ora.
  13. -4
    17 2021 Juni
    Kanggo ombone gedhe aku setuju karo penulis. Nanging! Aku nganggep komposisi persenjataan saka kapal fregat proyek 22350 minangka akibat konsep kapal sing salah. Ing kene, njlèntrèhaké pangrusak Jepang saka jinis Akizuki, penulis kasebut kanthi bener nyebutake yen Jepang nyebut jeneng kasebut. kapal pangiring! Lan carane admirals kita posisi frigate pr 22350? -- Carane kapal penjelajah(mung abang cilik - disebut "fregat") - ngluwihi cruisers Soviet saka jinis "Moskva" ing firepower! Sing. kapal sing bisa nindakake perang dhewe-dhewe! Mesthine, ana uga AU 130mm ... Nanging kudu langsung nemtokake manawa fregat iku kapal pangiring serbaguna! Lan nerusake sabenere saka tugas ngiringan kelas kapal iki.. (yaiku, jarak jelajah sing dawa, gegaman multi-saluran sing tambah marang target udhara, pasokan amunisi pluru lan PLUR sing akeh - dheweke ora butuh peluncur rudal, lan anti -rudal kapal - 4-8 unit cukup kanggo pertahanan diri). - Ing babagan iki, "korvet" yaiku kapal patroli universal. Lan dheweke uga, tanpa perlu KR ...
    PS: nanging ora ana seni sing dikontrol dening penulis. cangkang kal. 130mm kudu dianggep bakal didandani ing mangsa ngarep. Aku mirsani tren saka Komplek militèr-industri domestik - Nanging, padha njupuk munggah dandan lan expansion saka sawetara amunisi ing kabeh kaliber. Katon kaya pungkasane duwe intuisi kaya ngono ... IMHO kudu ana 130mm sing dipandu (lan bisa uga dipandu anti-pesawat!) Amunisi.
    ZY2: babagan dhukungan landing, seni. karo geni, sampeyan bisa nggawe saperangan saka kapal ing awak saka frigates padha 22350 resik artileri lan waja! Tanpa pluru anti-kapal lan misil medium / jarak jauh, nanging nganggo bedhil 152 utawa malah 203 mm ... Lan beban amunisi gedhe ...
    1. +3
      17 2021 Juni
      Gunboat in hull 22380 karo waja? Fantastic dear!
    2. +2
      17 2021 Juni
      Quote: nespech
      Lan carane admirals kita posisi frigate pr 22350? -- Kaya cruiser

      Sapa sing posisine kaya ngono? Ing mratelakake panemume, kabeh wong wis dawa temen maujud sing cruisers ing pangertèn biasanipun wis mati metu minangka kelas: siji kapal dina iku bom lampus.

      Quote: nespech
      frigate minangka kapal pengiring universal!

      Apa bener? Lan apa sing kudu dikawal? Iku misale jek kula sing tugas utama iku kanggo nyerang NK mungsuh lan target lemah. Ing babagan iki, cedhak karo penghancur Amerika saka URO, mung ing babagan pamindahan sing cendhak (nanging iki wis dadi kasunyatan sing angel kanggo nggawe kapal domestik).

      Quote: nespech
      sampeyan bisa nggawe saperangan saka kapal ing awak saka frigates padha 22350 sejatine sifate artileri lan waja! Tanpa rudal anti-kapal lan misil medium / jarak jauh, nanging nganggo bedhil 152 utawa malah 203 mm

      Lan kita entuk sawetara kapal sing khusus banget kanthi biaya sing ora sopan. Ing wektu sing padha, malah ora jelas ing ngendi persis sing kita pengin ndharat.
      1. -2
        17 2021 Juni
        Sapa sing posisine kaya ngono?

        --
        Lan apa sing kudu dikawal? Iku misale jek kula sing tugas utama iku kanggo nyerang NK mungsuh lan target lemah.

        ngguyu ing kene sampeyan jelas "bingung ing paseksi" ... kaya laksamana domestik ... siji kanggo siji! Sing. kabeh padha (adhedhasar sesanti Panjenengan lan admiral) pr.22350 - cruiser? ngguyu
        Lan kita entuk sawetara kapal sing khusus banget kanthi biaya sing ora sopan. Ing wektu sing padha, malah ora jelas ing ngendi persis sing kita pengin ndharat.

        biaya banget andhap asor - kira-kira padha karo 1/3 - 1/2 saka biaya fregat lengkap pr.22350 ...
        Nanging ngendi kanggo ndharat - nanging ora Matter ngendi! Ayo anane kapal sing kaya ngono ing skuadron ngganggu mungsuh! - Dheweke ora bakal melu "pertempuran cedhak" kanthi unik ... + biaya tambahan kanggo counteraction (pertahanan pesisir sing kuat, misil anti-kapal abot - misil anti-kapal "ringan" - sing paling umum ing armada kapal. kabeh donya - kanthi bobot 600-700 kg ora bakal efektif nglawan kapal sing nganggo waja paling sethithik 50mm ...).
        PS: EMNIP ing jaman Soviet kanggo Amerika kaping enem? armada Mediterania nyeret skuadron Soviet karo "markas" kapal - cruiser artileri saka jinis "Kutuzov" karo bedhil 152mm. -- Kenapa? Kayane yen ana "gunboat" ing cedhak AUG Amerika, "ing kasus kasebut" AUG ora bakal duwe wektu kanggo ngunggahake pesawat saka geladhak operator pesawat ...
        1. +3
          17 2021 Juni
          Sampeyan mbokmenawa weruh saka masalah karo produksi tanduran daya kanggo frigates pr.22350?
          Saben "fregat lapis baja" sampeyan kurang siji fregat lengkap, sing, kanthi gampang, mung sawetara.
          Aku ora cukup ngerti apa sing arep kanggo nglindhungi karo 50-mm waja, nanging aku Wigati sing RIF battleships melu ing Tsushima wis waja Ngartekno kenthel ing panggonan, nanging iki ora nylametake saka mundhut cepet banget saka kemampuan pertempuran. Ing wektu sing padha, sabuk waja utama tetep utuh. Dadi rudal anti-kapal "cahya" bakal mbebayani banget kanggo frigat lapis baja.
          Quote: nespech
          EMNIP ing jaman Soviet ing mburi kaping enem Amerika? armada Mediterania nyeret skuadron Soviet karo "markas" kapal - cruiser artileri saka jinis "Kutuzov" karo bedhil 152mm. -- Kenapa?

          Apa sampeyan ora mikir yen taktik iki pancen efektif, mula konstruksi kapal kasebut ora bakal mandheg ing taun 1959?
          1. -3
            17 2021 Juni
            Aku ora cukup ngerti apa sing arep kanggo nglindhungi karo 50-mm waja, nanging aku Wigati sing RIF battleships melu ing Tsushima wis waja Ngartekno kenthel ing panggonan, nanging iki ora nylametake saka mundhut cepet banget saka kemampuan pertempuran. Ing wektu sing padha, sabuk waja utama tetep utuh. Dadi rudal anti-kapal "cahya" bakal mbebayani banget kanggo frigat lapis baja.

            и pinten nanging hit dibutuhake ing armadillo supaya bisa ilang kemampuan pertempuran iki? - Welasan! Nanging kanggo frigat modern sing ora nganggo armor, sawetara hit saka pluru modern subsonik cahya sing cukup gedhe kanggo klelep ...
            Apa sampeyan ora mikir yen taktik iki pancen efektif, mula konstruksi kapal kasebut ora bakal mandheg ing taun 1959?

            EMNIP ing taun 1959 minangka alesan utama kanggo mandheg seni konstruksi. kapal ana operasi larang lan inefficiency minangka kapal perang utama saka armada. Mung sawetara kapal artileri sing langsung ditawakake (siji kanggo Armada Pasifik lan Armada Lor) kaping telu luwih cilik. Lan aku ora ngusulake kanggo nimbang kapal perang utama armada ... Gunakake sacara eksklusif minangka bagean saka KUG / AUG ...
        2. +1
          17 2021 Juni
          Quote: nespech
          Sing. kabeh padha (adhedhasar sesanti Panjenengan lan admiral) pr.22350 - cruiser?

          Aku miwiti saka definisi:
          Cruiser minangka kelas kapal permukaan tempur sing bisa nindakake misi kanthi bebas saka armada utama ...

          22350 ora bisa perang piyambak (uga, kajaba kanggo kabeh limo demonstrasi gendera lan demonstrative dispersal saka bajak laut), mung minangka bagéan saka KUG. Saka sudut pandang iki, luwih cedhak karo pangrusak, mung ora tekan ukurane.

          Quote: nespech
          Ayo anane kapal sing kaya ngono ing skuadron ngganggu mungsuh! - Dheweke ora bakal melu "pertempuran cedhak" karo sing kaya ngono ...

          Mungsuh endi sing sampeyan rencanakake nganggo kapal artileri? Inggih, kajaba kanggo Ukraina. Saben uwong tetep njaga jarak; padha mung arep menyang pertempuran cedhak kanggo rampung mati.

          Quote: nespech
          ing kaping Soviet kanggo Amérika enem? armada Mediterania nyeret skuadron Soviet kanthi kapal "markas" - cruiser artileri saka jinis "Kutuzov" kanthi bedhil 152mm

          Pendekatan iki nduweni hak kanggo urip. Mung ing siji kondisi: cruiser artileri kudu bisa kanggo dangu njagong ing buntut mungsuh. Kajaba iku, 22350 mung ora duwe kacepetan cukup kanggo trik kasebut. Umumé, pendekatan iki wis ketinggalan jaman lan ora bisa digunakake maneh.
          1. -3
            17 2021 Juni
            22350 ora mungkin perang dhewe (uga, kajaba ana demonstrasi gendera ing kana

            persenjataane persis njelajah - bisa nindakake sembarang tugas sendirian...
            Mungsuh endi sing sampeyan rencanakake nganggo kapal artileri?

            Sembarang mungsuh ing pesisir... Sembarang mungsuh sing ora nganggo senjata nalika kapale diusir saka perairan wilayah Rusia ....
            Umumé, pendekatan iki wis ketinggalan jaman lan ora bisa digunakake maneh.

            outdated --ya, ora bisa -- Aku mangu-mangu. -- Ora ana bukti sing ora bisa digunakake nglirik ...
            1. +2
              17 2021 Juni
              Quote: nespech
              gamane persis njelajah - bisa nindakake tugas apa wae ...

              Iku rada universal. Kaya penghancur modern, sing, nanging ora dadi kapal penjelajah saka iki. Nanging dheweke bisa perang dhewe mung ing ngendi ora ana mungsuh sing kuwat.

              Quote: nespech
              Sembarang mungsuh ing pesisir ...

              ... kang ora duwe aviation lan DBK.

              Quote: nespech
              outdated --ya, ora bisa -- Aku mangu-mangu.

              Ayo padha ngomong yen ora ana sing mlaku kanthi curiga. Pendekatan iki paling dawa kanggo amers: padha nggunakake kapal perang nganti 90s. Miturut cara, iku pancene bisa uga kanggo kabeh Papuans. Nanging ing umum lan umume, iku inexpedient lan fraught karo miring yen mungsuh duwe pesawat kasebut ing ndhuwur, sistem rudal, etc.
        3. +2
          Juli 2 2021
          Inggih, ya, ya, ya, mung 200 kg TNT lan "awak" setengah ton-ton bobot sawetara wong bakal tetep sing 50mm, kang ora 50mm, nanging kapal karo paling waja parsial 300 + mm ( sing tenan bisa terus) bakal saka 10000± ton. Lan sampeyan uga kudu Book dek - sawise kabeh, rudal anti-kapal bisa digawa saka sembarang sisih, malah karo nyilem.
          Kepiye carane sampeyan ngrancang kura-kura lapis baja iki, elinga babagan torpedo lan hulu ledak beton kanthi penetrasi beton siji utawa rong meter.
    3. 0
      17 2021 Juni
      wassat oh, aku ora bisa, iku lucu .. sing. kita pisanan nggawe kapal ngiringan lan kita kudu kapal liyane kanggo nglindhungi ... 5 TCTerms
      1. -2
        17 2021 Juni
        belay FAQ? - Apa aku bisa njaluk jawaban sing rinci?
        1. 0
          17 2021 Juni
          Aku ngomong babagan "kenapa kapal rudal anti-kapal" - tanpa kapal kasebut, kapal kasebut ora bakal bisa nglawan NK kanthi umum lan efektif karo kapal selam, mula kudu nggawe kapal sing kapisah ing anti-kapal. rudal ... Kasunyatan bilih Angkatan Laut mutusake kanggo nyurung UVP ing ngendi wae minangka pendekatan sing tepat amarga ana kesempatan cilik kanggo pambangunan NK.
          1. 0
            18 2021 Juni
            sampeyan ora maca kanthi teliti. Ngandika "kenapa patroli / kapal pengiring kudu KR (rudal pelayaran kanggo numpes target lemah)" - lan dudu rudal anti-kapal (rudal anti-kapal). Lan kene
            Kasunyatan manawa Angkatan Laut mutusake kanggo nyorong UVP ing ngendi wae minangka pendekatan sing bener amarga ana kesempatan cilik kanggo pambangunan NK.

            pratelan iku dhasar salah. Yen sampeyan nyorong UVP menyang korvet (kaya sing kita lakoni), mula bakal dadi rega perusak! (sing, ketoke, kedadeyan ...) Ing wektu sing padha, ora bakal ana dana kanggo pambangunan EM kasebut. Lan RTO sing dibangun, amarga jarak cendhak, seaworthiness lan otonomi, ora bakal ngganti EM sing padha (ora bakal ngrampungake tugase). Lan yen sampeyan uga njupuk menyang akun pertahanan udara celaka / rudal pertahanan RTOs iki, dadi metu sing iki mung dhuwit mudhun saluran! - Luwih murah lan luwih efisien kanggo nindakake sistem rudal pesisir ...
            PS: lan pembangunan NK dudu tujuane! Iki mung minangka akibat saka adopsi siji utawa strategi aksi liyane kanggo angkatan bersenjata ...
            1. 0
              18 2021 Juni
              yen sampeyan mbusak UVP, banjur kacepetan construction ora bakal ngganti akeh, minangka bakal ukuran seri, supaya yen kita ora bisa nggawe akeh kapal, iku ndadekake pangertèn kanggo nggawe kapal bobot, lan iki dadi ing wangun 20385 .. 20380 bakal mbangun sawetara liyane nganti padha bisa metu serialization Fives ..
              1. +1
                Juli 2 2021
                Rega bakal owah sacara signifikan, lan kacepetan konstruksi lan ditampa ing armada bakal nambah.
                1. +1
                  Juli 2 2021
                  1) masalah finansial ora penting, amarga galangan kapal kita dimuat,
                  2) Apa gunane skuadron yen ora bisa nyerang?Utawa kita bakal nari karo rebana ngubengi kapal penjelajah kaya ing USSR?
            2. 0
              18 2021 Juni
              Miturut cara, babagan RTO, kompleks pesisir lan strategi ... kanggo entuk kapal sing paling siap tempur, lan ana strategi .. luwih becik duwe 10 kapal kanthi UVP tinimbang 10 kapal sing padha, nanging mung saperangan. duwe UVP .. negara liyane, sing bisa ing UVP saiki converging ing idea sing sabenere UVP sing kudu duwe, Lan sijine rudal anti-kapal cahya mung ing kapal cilik.
              1. +1
                Juli 2 2021
                Saben uwong sing bisa mbangun karusakan. 10 pangrusak luwih apik tinimbang 100 RTO.
                Nanging kita manggon ing negara sing mung mine bisa cap, lan banjur karo macem-macem derajat saka sukses
                1. 0
                  Juli 2 2021
                  ngguyu lan carane akeh ngrusak kita bisa lay saiki?
                2. -1
                  Juli 2 2021
                  lan apa hubungane "milikku" .. sampeyan ora histeris, nanging nulis kanthi jelas..
                  1. 0
                    Juli 9 2021
                    Mrk. T9 nakal, nuwun sewu.
                    Kita bisa mbangun destroyers, lan padha bisa "diselehake" ing paling 4 galangan kapal. Ie 8+ bangunan. Kanthi luwih rinci, sampeyan kudu ndeleng apa sing ditindakake saiki (umpamane, dheweke nggawe rong kapal pendarat gedhe ing Sevastopol), nanging iki nyata.
                    1. 0
                      Juli 9 2021
                      iku bisa, nanging banjur bakal perlu kanggo curtail program kanggo mbangun kapal liyane: UDC, icebreakers lan kapal selam .. Dadi-dadi pilihan .. Saiki ing ngisor iki dikenal sing galangan kapal janji tekan tingkat 3-1 frigates saben. taun ing 2 taun .. Iki cukup realistis .. RTOs, ing tangan liyane, kita mbangun utamané galangan kapal sing ora diadaptasi kanggo construction saka fregat, wiwit hodgepodge kuwi, iku luwih nyata kanggo miwiti produksi salah siji saka MPK. karo UVP utawa Klimov OVR corvettes, nanging ora ing basis saka Karakurt, nanging ing basis saka versi Vietnam Cheetah.
                      1. 0
                        Juli 10 2021
                        Pisanan, ora. Push metu tanker lan kapal kargo garing, kapal wadhah ing lintang, kang digawa menyang completion saka Korea lan China. Loro - kanggo mbukak apa sing dibangun 20380 lan 22350. Telu - pambangunan RTO ora ngganggu iki, lan luwih akeh - korvet OVR sing murah. Kita pancen duwe galangan kapal sing cukup, kita ora duwe intelijen sing cukup.
                        Malah yen bodho kanggo mbentuk lambung ing macem-macem panggonan lan banjur nggawa menyang St. Petersburg lan Sevmash kanggo nginstal reaktor nuklir lan mesin, proses bakal banget, banget pinter.
                      2. +1
                        Juli 11 2021
                        lan sampeyan takon Rosneft, sing mbayar pajak nganti 2,4 triliun rubel, apa perlu ngrusak galangan kapal sing larang mung kanggo pesenan militer?
    4. +2
      17 2021 Juni
      iki kapal ngiringan Versatile!
      Nganti saiki, meh ora ana sing bakal ngawal, mula kita kudu nganggep kapal iki minangka cruiser cilik. Nalika lan yen operator pesawat, UDC lan cruiser karo pemusnah wis diatur, banjur fregat bakal dadi kapal pengiring.
      1. 0
        18 2021 Juni
        sarujuk. Nanging pitakonan tetep kenapa dibangun iki banget mikro-cruisers? - murni kelingan Perang Donya II? Ora larang banget?
        1. +1
          Juli 2 2021
          Iki minangka siji-sijine kapal "peringkat pertama" ing Angkatan Laut kita.
          Lan ya, padha mbangun gerbong stasiun, lan ternyata ora ala, lan ora ana liyane sing wis dibangun.
  14. Kutipan saka ares1988
    Warhead khusus timbal balik ing Kaliningrad

    Iki ora mungkin: Kaliningrad ana ing tengah Eropa, Polandia, Lithuania, Jerman bakal diracun karo radiasi ... E
    1. +3
      17 2021 Juni
      Lan padha ora nuwun. Saka sudut pandang wong sing nggunakake Ing wektu tentrem, padha diganti dening kabeh cara.
  15. 0
    17 2021 Juni
    artikel iki ora ana apa-apa, aja mbuwang wektu kanggo "jenius" liyane
  16. +4
    17 2021 Juni
    opo Tren aneh wis dikembangake ing VO, yen ana wong sing maca buklet pariwara babagan cruiser Aurora, banjur ana wong sing mikir yen dheweke bisa ngomong babagan armada !!! wassat
    Alasan utama kanggo eksistensi armada, minangka jinis angkatan bersenjata, yaiku kanggo nyedhiyakake pencegah nuklir strategis kanggo mungsuh potensial.

    Sing. kajaba iki, armada ora perlu?
    kabeh telung proyèk RTOs Russian rodok olo ing kacepetan kanggo Gadfly Soviet

    Eee? Apa kauntungan kacepetan Gadfly katon kaya?
    kanthi bobot amunisi rudal ing papan 35 ton, padha luwih murah tinimbang muatan Onyx ing UVP 3S14 kanthi bobot 24 ton.

    Sing. Pak Kononov, apa sampeyan ujar manawa misil anti-kapal subsonik kanthi jarak 150 km luwih njanjeni tinimbang misil anti-kapal supersonik kanthi jarak 600 km? Lan ing wektu sing padha 6 Malachites luwih apik tinimbang 8 Onyxes!!! Andrey, kepiye sampeyan bisa mbuktekake pratelan sampeyan?
    Lan mung lambung Karakurt paling anyar karo Pantsir-M, bedhil 76-mm lan Igla MANPADS ing papan sing bisa bersaing ing efisiensi pertahanan udara karo Gadflies, sing duwe sistem pertahanan udara Osa MA sing lungse, bedhil 76-mm , 30-mm AK- 630M lan MANPADS "Strela-3"

    Oh iya! 100 mm maneh Samsaya Awon saka 76 mm, Duo maneh kalah kanggo AK-630, sistem nimbali udhara Osa ... Andrei, apa sampeyan paling nonton njupuk iki banget Wasp? Youtube misale jek duwe video karo roket nyilem, ndeleng ing luang!
    Apa sing kita duwe sabanjure ...
    NATO, Amerika lan Satelit pro-Kulon Pasifik teka ing kapal kelas perusak-cruiser kanthi bedhil mung 127 mm. Akèh-akèhé saka kapal perusak Jepang (miturut klasifikasi Land of the Rising Sun, wakil-wakil kasebut kalebu kapal pengiring) bersenjata karo artileri kaliber iki.

    Sing. 3 millimeters saka bedhil Russian sijine gun gunung iki ing posisi kalah dibandhingake karo kapal NATO? Yah kudu!!!
    pangrusak "Akizuki" ora kapal paling gedhe ing syarat-syarat pamindahan, nanging isih Ngartekno ngluwihi frigate kita.

    Kekuwatane piye cak? Apa keunggulan iki?
    Nah, karya agung pemikiran angkatan laut !!!!
    Apa sing bisa ngrusak frigate kita ing pesisir mungsuh negara-negara sing ditampilake ing meja kanthi meriam 130 mm?

    Lan pikirane ndhukung flanks gisik saka tentara tanah, ndhukung kebangkrutan saka pasukan serbu amfibi karo meriem geni ora kelakon kanggo mister pemikir ... lan ora mung ing pesisir mungsuh, nanging uga ing kita dhewe, sementara dikuwasani? Utawa ora ana papan kanggo ndharat ing perang ing mangsa ngarep?
    ngguyu Banjur Ostap nandhang sangsara !!!!
    Impen para pelaut sing wis ndeleng film sing cukup babagan bajak laut Karibia, kanggo pindhah menyang daratan ngelawan desa pulo ing loincloths, ngadeg ing loro jangkar lan level gubug reed karo wedhi karo broadside, rusak ing salawas-lawase. Kira-kira ngandika, ing laurels saka Admiral Ushakov, canonized minangka wong suci, sing nyerang benteng karo kapal, ora ukuran komandan angkatan laut modern.

    Ya, kabeh laksamana Rusia pancen bodho lan malah ora cocog kanggo Nelson turun temurun kanthi jeneng samaran Andrey Kononov !!! ngguyu wassat
    Ngapunten, nanging aku ora duwe cukup kanggo maca doktrin iki ...
    Terus ...

    recourse Luwih becik ora.....
    1. 0
      17 2021 Juni
      Ya, aku uga rada kaget nalika ana wong sing mbandhingake frigates ing sup kubis serius babagan paramèter bedhil, sing penting kanggo wong-wong mau padha karo senjata pribadi pilot ing pertempuran udara.
      Ana uga sekuel. Ketoke, babagan nasibe 18 ton sing bisa diluncurake, yaiku 0.4% saka VI kapal.
      1. +1
        Juli 9 2021
        Yen aku ngerti kanthi bener, penulis nyaranake yen pilot nggunakake senjata pribadi lan ora mbuwang bobot lan dimensi sing bisa diisi sawetara rudal.
  17. +1
    17 2021 Juni
    Aku amatir lengkap babagan armada, nanging arti artikel ora bisa dingerteni. Senjata siji ora bisa nindakake fungsi pertahanan udara, wow! Iku misale jek sing iki wis cetha kanggo kabeh wong kanggo taun 100. Mulane, pertahanan udhara ing fregat iki diwakili dening rong 30-mm ZAK lan rudal jarak cendhak, kang 32 unit bisa diinstal ing saben 4 sel. . Lan wiwit tekane rudal anti-kapal, bedhil wis diselehake ing kapal "kanggo saben pemadam kebakaran" kanthi jumlah 1-2 potongan, yen ora digunakake kanggo nutupi pasukan pendaratan wiwit ... Perang Donya II? Carane mriem bisa nggawe kapal "superfluous" lan apa prabédan iku nggawe carane akeh cangkang nimbang ana misteri.
  18. 0
    17 2021 Juni
    Yen kita nabrak pesawat nganggo mortir, iki ora ateges mortir minangka sarana pertahanan udara sing apik. Ing kene padha. Artileri kudu digunakake mung nglawan target permukaan, lan ora minangka sistem pertahanan udara kanthi asil sing ora bisa dipercaya. Latihan laksamana kuwi minangka pidana lan tundhuk pertimbangan ing pengadilan miturut artikel sabotase.
  19. 0
    17 2021 Juni
    Quote: nespech
    lan carane akeh hits kanggo armadillo ilang kemampuan pertempuran iki? - Welasan! Nanging kanggo frigat modern sing ora nganggo armor, sawetara hit saka pluru modern subsonik cahya sing cukup gedhe kanggo klelep ...

    Aku ngomong bab kasunyatan sing asor saka unit unarmored lan fires bakal mateni frigat unarmored meh cepet minangka unarmored.
    Mbandingaken 6 dm saka waja "Borodino" lan 50 mm sampeyan ngajokaken malah ora lucu.
    Kajaba iku, posisi kapal perang ing arah sing nguntungake dibedakake kanthi kasunyatan sing bisa nanggapi geni marang geni mungsuh. Lan kepiye carane frigat artileri sampeyan bisa nanggapi mitra rudal?
    1. 0
      18 2021 Juni
      Mbandingaken 6 dm saka waja "Borodino" lan 50 mm sampeyan ngajokaken malah ora lucu.
      Kajaba iku, posisi kapal perang ing arah sing nguntungake dibedakake kanthi kasunyatan sing bisa nanggapi geni marang geni mungsuh. Lan kepiye carane frigat artileri sampeyan bisa nanggapi mitra rudal?

      nanggepi, Aku bisa menehi rekomendasi sing mbandhingaké tumindak ing alangan biro saka projectile waja-piercing hard lan hard lan "alus" rudal anti-kapal ... Miturut cara, tentara meriem angkatan laut modern ora maneh nganggep geni ing 100 km kanggo dadi soko ora bisa diakses .. 50 mesthi! Utawa sampeyan butuh kapal sing mesthi bisa "nanggapi" kapal mungsuh sing ana ing pangkalane saka tembok mooring dhewe ing sisih liya segara? :))
      1. 0
        18 2021 Juni
        Quote: nespech
        kanggo nanggepi, aku bisa menehi saran supaya sampeyan mbandhingake tumindak ing alangan biro saka projectile waja-piercing hard lan hard lan rudal anti-kapal "alus" ...

        Jepang ing Tsushima praktis ora njupuk waja-piercing, padha utamané nggunakake ranjau darat. Kang, tanpa penetrating waja sabuk kandel lan pangayoman saka menara kaliber utama, Nanging mimpin kanggo karusakan lan geni ing EDB kita, kang dadi mokal kanggo ngrampungake karo wong-wong mau.
        Kajaba iku, cangkang Jepang ngemot, miturut macem-macem sumber, saka 40 nganti 55 kg bahan peledak, lan modern "alus" "Harpoon" - 180 kg. Mulane, kanggo dheweke, proteksi 50 mm ora ana apa-apa.
        Aku uga Wigati sing, contone, canvases saka antena kapal kang ora bisa dipesen ing asas. Lan tanpa wong-wong mau, dheweke wuta lan ora kompeten.
        Quote: nespech
        Wis ing 50 sing mesthi!

        Aku mikir yen ing jarak kasebut sampeyan bisa njupuk mung ing target stasioner. Ora mungkin kenek kapal sing aktif obah saka jarak kasebut.
        Kajaba iku, isih durung jelas carane nglawan kapal artileri, sing nembak malah ing 50 km, nglawan kapal rudal, sing nembak ing 100+. Masalah nargetake kanggo loro-lorone, mesthi diabaikan.
        hi
        1. -1
          18 2021 Juni
          liyane, iku isih ora cetha carane perang kapal tentara meriem sing shoots malah ing 50 km marang kapal rudal sing shoots ing 100+.

          perang mung dadi bagian saka KUG / DUG / AUG .... Aku ora nawani nggawe seni waja. kapal punika kapal lumahing utama armada. Dheweke nyaranake mbangun pasangan kanggo tugas tartamtu ...
  20. -1
    17 2021 Juni
    Ya, aku bakal terus ngembangake teori penulis ... lan yen tinimbang gun 100mm, sijine balistik dhuwur 57mm? Amunisi kasebut bakal nambah kaping pirang-pirang, tingkat geni ing kaping. Lan kanthi detonasi remot, sampeyan bisa ngeklik misil anti-kapal kaya wiji. Lan isih ana panggonan, ayo ngomong, ing sangisore "hujan es". Lan kita bakal ngobong Abrams, penghancur lan gubug kayu nganggo napalm wassat Umumé, padha ora katon apik saka apik! Ninggalake proyek iki! Ing jaman susah kita, dheweke mung sinar cahya. Minus mung 1 - ana sawetara kapal sing kaya ngono!
    1. 0
      Juli 9 2021
      Iku bakal rearmed, lan ing umum ora ana rega kanggo keajaiban hard-menang iki
  21. 517
    +2
    17 2021 Juni
    liyane aliran layang sing ora ana gunane saka penulis sing ora kompeten.
    Fakta:
    1. AK-192 mestine nampa (lan kabeh dadi apa bakal nampa) sawetara UAS efektif.
    Kanthi tambah sing cocog ing efisiensi kanthi meh urutan gedhene.
    2. Malah ing wangun saiki (lan amunisi serial), iku luwih saka efektif marang rudal anti-kapal kayata rudal anti-kapal (CT kapindho Armada Pasifik ditembak mudhun RM ing 6 km saka AK-190, - AK-192 lan luwih kuat lan akurat).
    3. Njupuk faktor saka IOS prasaja, nanging massive kaya SDB lan biaya dhuwur lan nilai sistem pertahanan rudal 9M96D kanggo nimbali udhara, kamungkinan kanggo numpes IOS prasaja kuwi karo tentara meriem (tanpa mbuwang pluru larang), lan ing jarak aman dhuwur banget. AK-192 nyedhiyakake iki.
    4. AK-192 nyedhiyakake PKO efektif.
    5. Nganggep sistem tembak, efektifitas AK-192 marang target lemah dhuwur banget (sanajan saka AK-190 sing luwih ringkih, nanging anyar lan akurat, pelanggan mung seneng, lan ana apa-apa).

    Bener, kabeh iki wis dikenal, nanging ketoke penulis, ing pas karo graphomania, "ora kasengsem" ing dealing with topik.

    PS

    Bener sawise layang saka penulis kreatif iki wassat babagan "kalah" kapal permukaan (saben obah) wong bodho UAS karo GPS kabeh cetha karo dheweke wassat
    1. 0
      Juli 9 2021
      Ak-192 isih klinik sawise pisanan 4 poto, utawa wis masalah overheating lan cangkang wis ditanggulangi?
  22. 0
    17 2021 Juni
    Penulis ketoke penggemar artileri lan mutusake kanggo nyedhiyakake pertahanan udara kapal kanthi siji gunung bedhil. Ing proyèk 22350 frigate, pertahanan udara kapal diwenehake dening sistem pertahanan udara Poliment-Redut, lan rong pedhang, bedhil A-192M mung minangka sarana tambahan ing pertahanan udara. Iki dirancang kanggo numpes pluru ora kejawab ing kumpul sawise karya, Reduta, Lan iku ora perlu kanggo njupuk rudal ing kadohan saka 15 km. Kanthi kemungkinan sing luwih dhuwur, bisa kena saka bedhil ing sabuk 5-7 km .. Tingkat geni, mesthi, rada kurang lan mung 30 rpm, nglawan 80 rpm kanggo A-190. Nanging isih ora worth ngganti gunung gun. Dheweke uga duwe tugas liyane. Wong pinter nggarap proyektil roket aktif lan proyektil anti-pesawat. Mbukak geni barrage sing bakal teka, cangkang anti-pesawat diunekake ing jarak 5-7 km lan nggawe kembang api sing meriah - mega pecahan sing ora bisa nembus misil anti-kapal konvensional, utawa supersonik, utawa hipersonik. Sayange, kanthi nambah kaliber bedhil, tingkat geni mudhun banget. Iku ndadekake pangertèn kanggo ngganti A-192 karo A-190 ((130 mm dening 100 mm) lan yen bedhil Gunung lightened dening 18 ton, banjur karo kembar siji. Nanging iki durung nemokke.
    1. 517
      +2
      17 2021 Juni
      Kutipan: Vladshat
      Lan ora perlu njupuk roket ing jarak 15 km. Kanthi kemungkinan sing luwih dhuwur, bisa kena saka bedhil ing sabuk 5-7 km .. Tingkat geni, mesthi, rada kurang lan mung 30 rpm, nglawan 80 rpm kanggo A-190.

      A-192 isih "bebek elek"
      Menapa malih, malah saiki sawijining ciri banget, banget pantes
      Kita ngenteni UAS keprungu
      1. 0
        20 2021 Juni
        Aku propose ora kanggo ngomong utawa mbuktekaken kanggo "pseudo-ahli" lan "kabeh-propellers" apa ora dingerteni kanggo wong-wong mau. Sampeyan maca artikel saka kanca-kanca iki lan ora ngerti informasi apa sing dijupuk? Aku ora pengin pindhah menyang review militèr maneh.
        Salam hormat, wakil saka PJSC SZ "Severnaya Verf"
  23. +1
    17 2021 Juni
    Kutipan saka bayard
    ... Bisa.
    Nalika saben proyektil sing kena target nyebabake karusakan serius ... Lan supaya bisa nyebabake karusakan sing cukup serius, daya proyektil sing cukup dibutuhake. Lan pracaya yen daya punika 130 mm. projectile ora malah kaping pindho daya saka 100 mm. , nanging ora 4 kaping

    Nganti saiki, siji-sijine komentar sing nyebutake kekuwatan proyektil minangka ciri utama, tuwuh kanthi eksponensial kanthi nambah kaliber. Lan banjur "Masa saka voli saben menit", etc. kanggo sawetara komentator bisa mimpin kanggo instalasi saka bedhil 30-mm ewu laras ngguyu
  24. +2
    17 2021 Juni
    Underestimating kaliber artileri angkatan laut mbebayani. Yen tingkat geni ora cukup, sampeyan kudu modernisasi menara 130 mm, lan ora ngganti universal sing wis andhap asor 5 "nganti 4".
    Mbusak artileri saka fregat kaya njupuk bedhil mesin saka tanker (uga, padha duwe bedhil, supaya padha njupuk maneh saka iku), tugas rudal anti-kapal lan artileri intersect, nanging ora akeh.
    1. 0
      Agustus 10 2021
      Kanthi tanker, contone ora kasil. Dheweke duwe pistol. Kanthi menehi bedhil mesin, sampeyan meksa nggawe pilihan sing ora nyenengake antarane ninggalake mobil kanthi cepet utawa njupuk senjata gedhe banget. Kajaba iku, ndandani kendaraan tempur kanthi senapan mesin ing sabuk utawa nganggo pistol ing kanthong sampeyan uga beda banget.
  25. 0
    17 2021 Juni
    Omong kosong. AU dibutuhake kanggo tujuan sekunder, lan RCC duwe watesan. Lan dongeng babagan
    ing wangun proyektil roket aktif ERGM kanthi warhead kluster ing muatan amunisi, mabur nganti jarak nganti 140 kilometer, lan nargetake ditindakake dening sistem inersia nggunakake navigasi GPS, sing njamin akurasi tembak munggah. nganti 10 meter.
    umume nyebabake ngguyu.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. 517
          -2
          19 2021 Juni
          Kutipan saka usher
          Tukang ngimpi! sampeyan nelpon kula! :) Duels opo? RCC kanggo apa? Sampeyan nggawe sawetara edan!

          Ya, pengarang nekad lol
          Apa dheweke nulis (babagan GPS) - dheweke "ora ngelingi", dheweke ora ngerti babagan pitungan titik timbal, lsp. wassat
      2. Komentar wis dibusak.
  26. 0
    17 2021 Juni
    ".... nglawan rudal anti-kapal lan rudal, sing cukup ing kapal"
    Kowe guyonan?! 8 rudal anti-kapal, bisa uga bakal nembus pertahanan udara mungsuh. siji. Bisa uga. Nanging mbandhingake jumlah mungsuh ing kabeh patang bioskop, sanajan ora njupuk Amerika Serikat kanthi 100 kapal, 100 peluncur saben (ora kabeh peluncur ana ing misil anti-kapal, nanging setengah cukup). Marang kita 2 frigates lan 3 under-frigates.
    Aku ora ngomong babagan masterpiece "kawruh" saka penulis ing radar. Chord diagram PAR cocog karo ukuran target ... Hmm, Pak.
  27. 517
    0
    17 2021 Juni
    Sing lucu yaiku penulis dhewe wassat kanthi maca komentar lan nyelehake minus nangis , ora nemu apa-apa kanggo mbantah "nyeret dheweke karo pug" bebarengan karo "ora rusak" lol ing komentar lol
  28. 0
    17 2021 Juni
    Iku menarik carane ideologists saka pertempuran modern ndeleng perang minangka tawuran siji nganti rudal wis kesel, lan banjur kabeh dispersed menyang pangkalan, utawa gelut karo apa wae sing isih ana, kalebu artileri. Lan ing kene sapa sing duwe kaliber luwih gedhe bener.
  29. -1
    18 2021 Juni
    Kutipan saka ares1988
    Tanggapan warhead khusus ing Kaliningrad, contone, bakal tumindak ora kurang soberingly.

    pertahanan udhara kita paling apik ing donya, kita bakal udan mungsuh karo sethitik getih ing wilayah kang.
  30. 0
    18 2021 Juni
    Apa yen Abrams / Leopard karo mriem 120-mm disguised nang endi wae ing pesisir, utawa, malah Samsaya Awon, bedhil poto-propelled ing trench karo bedhil 155-mm?


    Lan padha ora bakal bisa nindakake apa-apa kanggo kapal saka tembung ing kabeh. Yen kapten paling sethithik kompeten, lan ora bakal nggawa kapal luwih cedhak saka 3-4 mil menyang pesisir. Kapal minangka target sing angel banget kanggo artileri. Mung penerbangan luwih angel. Kapal gerakane ing kacepetan 10-15 m / s ing foreshortening, ing kadohan 3-4 kaping luwih saka kadohan saka perang tank, ngendi laser rangefinders ora bisa, maneuvers lan nempatno layar kumelun lan gangguan. Tanpa radar kontrol geni khusus, sistem kontrol geni khusus lan tingkat geni paling sethithik 20-30 putaran saben menit, ora ana apa-apa kanggo nyekel artileri marang kapal. Lan kanggo tanker ... Iku malah ora lucu. Kanggo wong-wong mau, preduli saka tentara, tugas tembak saka posisi tertutup kanggo mbenerake soko iku saka alam Fantasi (nyatane, iku ora perlu), nanging ing kene tugas minangka urutan gedhene luwih angel.
    1. 0
      Agustus 4 2021
      Ing jarak tembak, tank bakal nyerang kapal kanthi jaminan. Deleng ing kacepetan projectile - supaya HE - lan carane akeh kapal bakal liwati sak iki wektu. Ora babar pisan. Lan uga kanggo tank, flatness saka lintasan projectile paling saiki. Aku weruh - aku njaluk.
      1. 0
        Agustus 4 2021
        Ora kaya iki. Ing jarak 4 mil laut, malah projectile M830 (sub-kaliber HE) bakal mabur watara 8 detik. Sajrone wektu iki, kapal bakal pindhah babagan dawa awak, nanging sing paling penting, koreksi vertikal kira-kira 7 meter kanggo saben 100m jarak. Tegese yen ana kesalahan kanggo nemtokake jarak luwih saka 100m, sampeyan ora bakal tekan ngendi wae. Senadyan kasunyatan sing malah kapten saka kapal selam Kriegsmarine sak perang ditemtokake "mripat" kadohan kanggo target karo akurasi 10-15%, lan padha duwe pengalaman luwih akeh ing prakara iki saka tanker. Umumé, kanggo nembak ing segara, tanpa locator modern lan FCS, sanajan karo rangefinder optik lan tabel tembak, kemungkinan 2-3% kanggo nabrak kapal dianggep minangka indikator sing apik, lan iki sanajan kasunyatane artileri angkatan laut nduweni lintasan sing rata. mung rada elek tinimbang tank karo sub-kaliber HE lan luwih apik tinimbang dhewe karo kaliber siji, karo akeh kurang sawur ing jarak dawa, amarga balistik external luwih apik.
        1. 0
          Agustus 4 2021
          Tank ora njupuk kanggo 4 mil. Ora perlu. Lan 2-3 km bakal kenek.
        2. 0
          Desember 5 2021
          Kontrol geni saka instalasi A-192 ditindakake kanthi nggunakake sistem kontrol Puma - 5P10 kanggo Rusia utawa 5P10E kanggo pelanggan manca. Sistem kasebut, sing dikembangake ing biro desain Amethyst, kalebu radar, pemandangan televisi lan platform gyro-stabil GOES-140, sing dipasang modul optik-elektronik. "Puma" ngidini sampeyan ndeteksi target ing jarak nganti 60 km. Bebarengan karo deteksi, komputer sistem bisa bebarengan trek papat target lan nyedhiyani data kanggo ngarahake gun ing loro mau. Wektu nanggepi sistem kontrol senjata menyang target udara yaiku limang detik, menyang target permukaan utawa lemah - 10-15 detik. Ing lingkungan Komplek, nalika sampeyan kudu "makarya" ing nomer akeh target, iku njupuk bab siji detik kanggo ngalih menyang target sabanjuré saka stream umum. Apa kanthi mripat?
          1. 0
            Desember 5 2021
            Aku wrote bab njupuk "kanthi mripat" ing hubungan kanggo bedhil poto-propelled lan nawakke, dening definisi ora dilengkapi radar shipborne lan FCS, lan ora bisa mencet, kajaba dening kasempatan, frigate maneuvering ing kadohan saka 5-6 mil. Lan aku ora mangu yen A-192 bisa kanthi akurat murub ing target lemah ing kadohan kuwi. Sing kanggo dheweke adoh saka watesan.
  31. +1
    18 2021 Juni
    Cukup kanggo ngolah kompleks tank Sokol-V kaliber 130 mm kanggo kaliber angkatan laut 125 mm. Jangkoan kasebut ora diterbitake, nanging mesin kasedhiya. Lan sampeyan kudu nambah jarak kanggo 80 km.
    1. 517
      -1
      19 2021 Juni
      Kutipan saka Tektor
      Cekap semanten

      Kabeh ana ing kono
      Serius lan sukses. Ing Rzhevka, sekelompok 130mm (lan ora mung) UAS lan ARS bisa njupuk
  32. 0
    26 2021 Juni
    Kadospundi njlentrehaken wontenipun takhayul menika?

    Ora percaya kekuwatan lan kemungkinan sing diumumake kanggo nyerang mungsuh kanthi rudal anti-kapal tartamtu? Kepinginan kanggo ngasuransiake kapal sing nembakake rudal anti-kapal menyang cahya putih kaya dhuwit sing apik? Ekonomi sing kondhang, miturut logika sing ora rasional nggunakake rudal anti-kapal kanggo saben tujuan, sampeyan bisa entuk artileri utawa torpedo? Mung unwillingness kanggo ninggalake cara tradisional kanggo nindakake pertempuran laut lan kesempatan kanggo duwe pilihan saka sarana kanggo entuk goal?

    Aku bakal nyoba kanggo nyaranake validitas totalitas kabeh argumen ing ndhuwur, nanging sing utama tetep - sing ora dingerteni utawa sing paling penting.


    Gun dibutuhake supaya bisa nyerang mungsuh ing jarak sing cendhak banget. Yen kita ngomong mungsuh carane bubar brazenly kesusu menyang Crimea wis ing wilayah kita, ana kekacoan, mungsuh mbukak geni lan kita kudu njawab ... banjur yen sampeyan mung duwe rudal anti-kapal ing Papan, ora bakal ana kanggo njawab
  33. 0
    Agustus 21 2021
    Incompetence saka nalar saka penulis iku kabeh titik artikel iki. Sayange, artikel kasebut wiwit muncul ing VO. penulis bisa ngelingi apa tugas frigate iki bisa ngatasi, nanging ora tembung bab iku. Kritik bisa lan kudu dijupuk, nanging obyektif lan menyang titik, lan ora bocah-bocah irung-milih kaya "apa kanggo njupuk karo sampeyan."
  34. Komentar wis dibusak.
  35. 0
    November 7 2021
    Proyèk iki nduweni siji kahanan sing penting, sing penulis ora menehi perhatian serius. Iki minangka fregat peringkat 1. Dhewe, kanggo sawetara pelaut, tembung iki bisa uga aneh, yen ora liar. Ayo kula ngelingake sampeyan yen peringkat 1 tegese kemampuan kapal kanggo nindakake misi pertempuran piyambak ing ngendi wae ing segara. Sing langka, ora mung kanggo kapal frigat, nanging uga kanggo ngrusak. Iki tegese IMF duwe gagasan sing cukup jelas babagan kesenjangan apa sing ana ing antarane kapal sing wis ana, senjatane, utawa kepiye carane nggunakake fregat iki ing praktik. Umumé, mung faktor iki wis nerangake apa gun 130-mm lan ora liyane. Pancen, ing kasus panggunaan klasik saka fregat, yaiku, minangka bagean saka klompok perang, umume ora preduli apa bedhil kasebut - 130 mm utawa kurang, amarga kabeh arsenal. klompok. Nanging ing dhewekan wis. Umumé, aku setuju karo bantahan pangguna bayard - kaliber kanggo segara ing donya, sing, kanggo patemon hypothetically target paling gedhe, prakara. Aku ngira yen ing konflik hipotetis, nalika fregat mung bakal dipeksa nindakake tugas nguber kapal sipil, transportasi, konvoi, efektifitas siji hit luwih penting tinimbang jumlahe, amarga bisa terus nganti sawetara menit. target ndhelikake ing tutup pesisir utawa sampeyan kudu cepet numpes sawetara kapal sadurunge pendekatan saka armada sekutu sing. Yen kita ngidini hits saka kaliber cilik, ya, padha bakal kena kerugian personel ing target, ya, bakal ana geni ing Papan, nanging yen hit langsung ing kamar engine ora bisa kanggo deprive target pamindhahan, lan iku ninggalake perang, banjur kabeh perang ora duwe nilai.
    Peringkat 1 uga duwe kahanan liyane sing ana gandhengane karo peralatan lan peralatan kapal. Contone, ana kemungkinan klompok pasukan khusus utawa marinir, kanthi hipotesis mbutuhake tutup artileri.
    1. 0
      Januari 22 2022
      Aku sangsi sing kapal iki (sing ora M) saged nggunakake senjata ing ngendi wae ing segara ing sembarang cuaca. Ajaib ora kelakon, pamindahan ora cukup. Nanging, nyatane, nalika pungkasan 1164 lan malah 1144 dibusak, iku "fregat" sing kudu nindakake tugas. Plus seni. nyokong. Corvettes malah luwih elek. Dheweke kudu "makarya" ora mung kanggo 1135 lan 1154, nanging uga kanggo 1155 lan sebagéyan 956. Ora bakal ana wong liya sing isih ana. Lan tinimbang TFR-IPC umume 0.
  36. 0
    Desember 5 2021
    Perancang lan pelanggan kudu takon karo penulis iki, Andrei Kononov.
  37. 0
    Januari 22 2022
    Penulis kudu ngelingi sejarah tampilan proyek 956 lan instalasi artileri AK-130, A-192. Aku ora mikir yen Gorshkov lan Institut Riset Pusat 1 saka Kementerian Pertahanan luwih dumber tinimbang sampeyan lan aku. Dhukungan artileri ora diganti dening penerbangan, mung bakal ana rong operator Ka52K kanthi jumlah sing katon saiki. Helikopter uga banget rentan marang sistem pertahanan udara. Minangka kanggo confrontation hipotetis antarane tank lan bedhil poto-propelled lan kapal, ing kene penulis, ing mratelakake panemume, cetha banget adoh. Amarga amba elevasi winates, tank ora bisa njupuk luwih saka 10-11 km., SLAs ora nyedhiyani tembak ing target obah luwih saka 5 km. Akèh-akèhé saka wong-wong mau bersenjata karo bedhil Gamelan-bore, kang ing jarak adoh rodok olo ing akurasi geni kanggo rifled. Kanggo artileri tentara darat, saiki, cukup aneh, uga ora bisa ngatasi tugas artileri pesisir amarga kekurangan sistem kontrol geni sing perlu kanggo iki. Baterai pesisir WWII kanthi Geisler lan rangefinder optik luwih cocok kanggo iki. Nanging kanggo dheweke, njupuk ing 70-80 kb. ing target segara obah ora tugas gampang. Lan ora perlu kapal kanthi artileri domestik 130-mm kanggo nyedhaki pesisir ing tahap awal pendaratan serangan amfibi - kita wis ngatasi masalah tembak nalika obah ing target pesisir sing diamati utawa ora diamati kanggo dangu lan tightly. , lan kabeh iki digabung menyang OMS kapal. Proyektil sing dipandu / ngarep ing kene uga ora bisa nulungi pasukan darat, amarga sistem perang elektronik kapal bisa "ngapusi" lan luwih akeh "pinter" tinimbang sing bisa dilebokake ing kaliber 155 mm. Ya, lan sawetara rudal kanggo "peluru emas" bisa digunakake. Aku setuju karo penulis sing 5 "isih kakehan kanggo frigate a. Nanging ayo kang jujur ​​- kanggo kita, pr. pas.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"