"Tanks saka Future": sepuluh platform janjeni dijenengi ing Eropah

56

Senadyan debat panas babagan advisability kanggo njaga MBT ing pesenan tentara, tank cetha bakal tetep ing paprangan kanggo ing paling dekade teka. Apa iku modernisasi jinis sing wis ana utawa pangembangan produk anyar. Pangguna utama MBT terus pangembangane, sing ana gandhengane karo Portofolio edisi Eropa nyoba ndeleng masa depan, menehi jeneng sepuluh pangembangan (platform) sing paling njanjeni ing bangunan tank.

Kaya sing dituduhake, tentara Rusia duwe tank paling akeh, nanging bagean penting saka wong-wong mau digawe ing jaman Soviet, mula butuh modernisasi sing tetep supaya bisa ngetutake kemajuan teknologi. Punika nyatet sing bubar foto wis katon ing Internet sing bisa nunjukaké kawentar saka program Burlak lawas, dirancang kanggo nambah firepower lan pangayoman saka T-72, T-80 lan T-90.



Ing Federasi Rusia, ora mung modernisasi tank lawas sing ditindakake: ing 2015, ing Victory Parade, produk anyar T-14 "Armata" disedhiyakake, sing, minangka dituduhake, "ditemokake kanthi admiration gedhe saka kabeh Western. umum." Produksi serial dadi larang banget lan produksi massal ora diamati, nanging karya luwih lanjut ing proyek kasebut terus.

Senadyan stalling program, Armata inspirasi negara liyane kanggo ngembangaken armada tank dhewe, kang paling cetha dicethakaké ana ing Korea Utara, ngendi kendaraan Russian meh rampung disalin.

- dituduhake ing publikasi babagan 9 tank anyar sing ditindakake ing parade ing DPRK ing 2020 lan wis nampa sebutan "M2020" ing Kulon.


M2020


Mbalik ing awal 2010s, India announced sing lagi ngembangaken tank FMBT rampung anyar kanggo ngganti Arjun saiki ing layanan. Iku bab nggawe cahya, kendaraan cilik karo kru 2 pejuang lan liyane pangayoman waja. Nanging, kabeh rampung ing "gagal gedhe": ing 2021, malah prototipe durung siap. Miturut publikasi, misale jek India kudu modernisasi Arjun utawa entuk MBT anyar saka luar negeri.

Turki wis nggarap nggawe tank Altay dhewe wiwit pertengahan 2000-an, wis nandur modal luwih saka $ 1 milyar ing wong-wong mau. Amarga embargo Jerman, Ankara kudu reorientasi riset teknologi menyang MBT K2 Black Korea Selatan. Panther. Asil pisanan saka karya bebarengan samesthine taun iki.

Ing awal Mei, Inggris ngumumake yen 148 tank Challenger 2 bakal diupgrade menyang level Challenger 3. Tujuan utama yaiku "digitize" kendaraan tempur, turret, mesin lan bedhil anyar uga bakal dipasang, sing bakal nambah daya tembak. lan survivability. Challenger 3s pisanan dijaluk mlebu layanan ing 2027.

Pangembangan MBT Eropa diwiwiti ing 2012 nalika Jerman lan Prancis mutusake wektu kanggo ngganti kendaraan tempur Leopard 2 lan Leclerc nganggo model sing luwih anyar. Ing taun 2018, sawijining demonstran diumumake yen "yaiku menara Leclerc sing dipasang ing lambung Leopard 2, tanpa terobosan teknologi utama," cathetan publikasi kasebut. Nanging program kasebut terus kanthi tujuan nggawe MBT anyar sing dilengkapi meriam 130 mm lan bisa ngontrol. drone. Rampung pembangunan samesthine ing 2035.

Amerika Serikat durung nemtokake tugas ambisi kasebut, amarga gumantung ing modernisasi armada lawas. Kaya sing kasebut ing publikasi, M1 Abrams wis suwe dianggep tank paling apik ing donya, utamane amarga kinerja sing luar biasa nalika Perang Teluk. Nanging, saiki platform umur 40 taun iki wis luwih murah babagan daya impact kanggo sawetara mesin.

Nanging, karya modernisasi terus, armada tank saiki dibangun maneh kanggo standar M1A2D / SEPv4. Modifikasi iki nampa alat panuntun anyar, sensor cuaca, granat asap lan jinis amunisi anyar. Kendaraan tempur sing dianyari bakal diwiwiti ing taun 2021.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    56 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +5
      15 2021 Juni
      Nanging, Armata bakal dadi layanan ...
      Inggih, kanggo sijine gun 152 mm ing.
      Banjur tank manca bakal nembus BOPS.
      Sembarang sudut.
      mlebu wae...
      Lan ranjau darat 152 ... Ora bakal cukup kanggo sapa wae!
      Malah sembarang tank ing bathuk tanpa break liwat!
      1. -12
        16 2021 Juni
        Apa tank bakal nembus? Ora bakal ana perang tank karo NATO .... Stop raving babagan fiksi lan kenangan lawas ... Dina iki, tank mung target ing perang modern. Senjata anti-tank dikembangake supaya tank ora ana kesempatan ... Dheweke mlebu eselon kaping 3 saka serangan, lan nyuda kanthong perlawanan saka mungsuh sing dikalahake ... Yen Rusia duwe akeh tank sing ora perlu, apa iku? apa sing ngidini dheweke diangkat menyang langit? .. Lan ARMRTA uga bakal diobong kaya T-90 ... Kanggo konflik lokal tanpa komponen udara, bisa uga ditindakake, nanging UAV wis digawe ... Ya, peran tank bisa urip maneh, iki bisa rampung dening sistem informasi pertempuran (jaringan-sentris), kang kudu digunakake senjata Komplek lan ing wektu nyata ... Nanging sistem iki ora ing Rusia .. Kabeh manungsa waé kudu mbayar. kanggo pangembangan, nggawe lan implementasine saka sistem kuwi, nanging saiki, tanpa wong-wong mau, tank ora perlu ing jumlah kuwi, lan padha ora perlu kanggo mbayar manungsa waé kanggo akeh lan nyanyi pujian...
        1. +1
          16 2021 Juni
          Kutipan saka: VO3A
          Senjata anti-tank maju banget, mula ora ana kesempatan kanggo tank.

          contone bakal?
        2. + 11
          16 2021 Juni
          Dheweke mlebu eselon kaping 3, lan nyuda kanthong perlawanan saka mungsuh sing dikalahake ..


          Perang apa iki? Ing sekolah "kilat"? Ing eselon 3 ... ngguyu Lan sing pisanan, siji kudu nganggep eroplanes, super-drone lan pasukan khusus. Lan kabeh iki ora wedi karo senjata nuklir taktis. Tangi ... tank lan kru, yen sampeyan begja, bisa urip sanajan 500 m saka episentrum muatan 20 kt. Utawa bakal kita siyap kanggo perang "nyamar" kanggo getih pisanan?
          Lan bakal kaya iki - serangan nuklir taktis lan bakal dadi tank sing bakal ngidak-idak ing wilayah sing kena infeksi nganti cadangan mungsuh nyedhaki sektor pertahanan iki. Lan kita utawa wong-wong mau - kaya bapak-komandan kita masak topi bowler.
          1. -2
            16 2021 Juni
            Tangi...tanke и punggawa , Yen sampeyan lagi bejo, bisa urip malah 500 m saka episentrum daya 20 kt.
            slamet? Sing. tank ora bakal diobong metu lan break radar lan kabeh optik karo gelombang kejut lan radiation IR, EMP ora bakal mateni electronics, lan kru ora bakal nampa kejut Nihan jero? Kajaba iku, tank tanpa dhukungan saka infantri bermotor ora bakal perang akeh.
            tank bakal trample tengen ing wilayah infèksi
            ing cara sing padha, operator personel wojo lan kendaraan tempur infanteri karo pasukan bisa drive liwat titik panas. ATGM modern sing dipasang ing wong-wong mau bisa ngrusak tank saka jarak sing bisa dibandhingake karo kisaran geni sing efektif saka bedhil tank, nalika luwih murah lan kurang bahan bakar.
          2. 0
            Agustus 3 2022
            Pendukung liyane saka serangan nuklir lan awu radioaktif.
            Kancaku, ora ana sing bakal nggunakake senjata nuklir kajaba pancen perlu.
        3. +1
          16 2021 Juni
          Kutipan saka: VO3A
          Apa tank bakal nembus?

          Sembarang.
          Klebu Armata.
          Bedane wong Eropa kayane ganti kaliber 130.
          Napa kita duwe 152 langsung aku ora ngerti.
          1. Alf
            +2
            16 2021 Juni
            Kutipan saka: Victor_B
            Bedane wong Eropa kayane ganti kaliber 130.
            Napa kita duwe 152 langsung aku ora ngerti.

            Bedane ing OFS. Lan target utama tank yaiku target infantri.
            1. 0
              16 2021 Juni
              Lan target utama tank yaiku target infantri.
              A statement kontrovèrsial, Aku ora tanker, nanging, minangka adoh aku ngerti, bagean pinunjul saka amunisi tank kang ora dadi gedhe dilindhungi undhang-undhang kanggo BOPS lan cangkang kumulatif.
              1. Alf
                +1
                16 2021 Juni
                Kutipan: Igor Ushakov
                bagean pinunjul saka amunisi tank ora dadi gedhe dilindhungi undhang-undhang kanggo BOPS lan cangkang kumulatif.

                Kasunyatane, umpamane, ing Leopard-2 SM ora ana OFS AT ALL, ana fragmentasi kumulatif, sing dudu usus.
                Ing Challenger-2 SM, ana uga NO sejatine sifate OFS, ana waja-piercing dhuwur-mbledhos.
                Ana uga NO OFS ing Abrams BC, ana fragmentasi kumulatif.
                1. 0
                  16 2021 Juni
                  ana fragmentasi kumulatif, sing ora usus.
                  Akibaté, kegedhen, bedhil tank abot karo kapasitas amunisi winates ora efektif marang infanteri, nalika projectiles ndhuwur-kasebut ora duwe kauntungan ngelingke liwat pluru HEAT ing syarat-syarat seng nembus waja. Sawise artikel babagan VO babagan cangkang detonasi remot (nimbang shrapnel sing diuripake maneh) kanggo bedhil otomatis kaliber cilik, aku pengin nyatakake yen tugas utama tank saiki tetep mburu waja mungsuh.
                  Lan, contone, statistik saka rong perang ing Irak nuduhake yen akeh tank Irak dirusak ora dening cangkang Abrams, nanging dening misil Bradley BMP.
                  1. Alf
                    +1
                    16 2021 Juni
                    Kutipan: Igor Ushakov
                    minangka asil, sakabèhé, gun tank abot karo amunisi winates ora efektif marang infantri

                    Wong lanang, yen sampeyan dhewe lan-o-sampeyan ora keganggu nyedhiyakake tank sampeyan kanthi proyektil sing mbledhos dhuwur, mula sapa sing kudu disalahake?
                    Kutipan: Igor Ushakov
                    tugas utama tank saiki tetep mburu waja mungsuh.

                    salah. Kabeh sing ngandika mung ditrapake kanggo tank Western, tank kita duwe OFS normal ing SM.
                    Kutipan: Igor Ushakov
                    babagan cangkang detonasi remot (nimbang pecahan peluru sing diuripake maneh) kanggo bedhil otomatis kaliber cilik,

                    Nanging apa cangkang detonasi sing adoh banget kanggo bedhil kaliber cilik bisa njupuk paling sethithik papan perlindungan serius? Contone, kothak pil utawa tembok beton karo mesin gun nest?
                    1. 0
                      16 2021 Juni
                      salah. Kabeh sing ngandika mung ditrapake kanggo tank Western, tank kita duwe OFS normal ing SM.
                      iku cetha, Nanging, sing nawakke Western luwih kamungkinan kanggo mburu waja abot.
                      Nanging apa cangkang detonasi sing adoh banget kanggo bedhil kaliber cilik bisa njupuk paling sethithik papan perlindungan serius? Contone, kothak pil utawa tembok beton karo mesin gun nest?
                      ora bisa priori.
                      Nanging, sampeyan nyatakake:
                      Lan tujuan utama tank sing tepat infantri gol.
                      Aku panginten sampeyan tegese prajurit mlaku. Ing tartamtu, iku ora supaya gampang kanggo njaluk infantri ing trench utawa konco slope mbalikke saka gunung karo gun tank, projectile kang mabur ing sadawane lintasan warata kanggo kadohan dawa.
                      Lan cangkang 152-155 mm saka howitzer self-propelled kanthi efektif ngatasi karusakan benteng.
                      1. Alf
                        +1
                        17 2021 Juni
                        Kutipan: Igor Ushakov
                        iku cetha, Nanging, sing nawakke Western luwih kamungkinan kanggo mburu waja abot.

                        Apa sampeyan mikir kaya ngono? Ing SM tank kita uga ana cangkang sub-kaliber lan kumulatif.
                        Kutipan: Igor Ushakov
                        Nanging, sampeyan nyatakake:
                        Lan target utama tank yaiku target infantri.
                        Aku panginten sampeyan tegese prajurit mlaku. Ing tartamtu, iku ora supaya gampang kanggo njaluk infantri ing trench utawa konco slope mbalikke saka gunung karo gun tank, projectile kang mabur ing sadawane lintasan warata kanggo kadohan dawa.

                        Target infanteri ora nembak infantri ing trench, iki kerja ing kothak pil, bunker lan bedhil seni.
                        Kutipan: Igor Ushakov
                        Lan cangkang 152-155 mm saka howitzer self-propelled kanthi efektif ngatasi karusakan benteng.

                        Aku setuju, nanging mung bedhil poto-propelled bisa saka posisi ditutup lan ora duwe kemampuan kanggo nyuda target berkembang sak serangan.
                        1. 0
                          17 2021 Juni
                          Ing SM tank kita uga ana cangkang sub-kaliber lan kumulatif.
                          Maksudku, kabeh amunisi tank Kulon dipenjara amarga kekalahan waja, kanthi cara siji utawa liyane.
                          Target infanteri ora nembak infantri ing trench, iki kerja ing kothak pil, bunker lan bedhil seni.
                          banjur anané OFS normal ing SM saka nawakke Western pancen ora bisa dingerteni.
                        2. Alf
                          0
                          17 2021 Juni
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          banjur anané OFS normal ing SM saka nawakke Western pancen ora bisa dingerteni.

                          Ana rahasia gedhe ...
                          Jerman ing WW2 uga percaya yen tugas utama tank yaiku kanggo nglawan jinise dhewe. Ing Piagam kita kasebut kanthi jelas - Tank-tameng infanteri. Cukup kanggo ndeleng komposisi BC tank kita.

                          Asil punika atusan akun saka kabeh jinis karies lan tank Tentara Abang ing Reichstag.
                        3. 0
                          17 2021 Juni
                          Jerman ing WW2 uga percaya yen tugas utama tank yaiku kanggo nglawan jinise dhewe. 
                          minangka adoh aku ngerti, gaya kuwi padha dikembangaké mung sawise mlebu USSR. Jerman nelukaké Eropah, utamané T I lan T II minangka bagéan saka pasukan waja, ora cocok kanggo combating waja. Lan versi pisanan saka T IV dilengkapi bedhil shortened 75-mm. Nalika dawa bedhil ditambahake kanggo nglawan tank Soviet, sawetara komandan Jerman nangisi amarga nyuda efektifitas tembakan infanteri.
                          Ing Piagam kita kasebut kanthi jelas - Tank-tameng infanteri. 
                          penasaran, banjur apa idea saka ​​​​​​​​​​​​​​​​​ sing ngluncuraké kendharaan lapis baja kanthi kacepetan dhuwur nanging entheng dadi produksi? T-26 lan BT saka macem-macem modifikasi ngasilake total udakara 20 ewu.
                          Ing salawas-lawase aku ngerti, Inggris lan Prancis netepi konsep tank infantri, ngasilake kendaraan lapis baja, nanging obah alon.
                        4. Alf
                          0
                          17 2021 Juni
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          banjur apa gagasan Tukhachevsky, sing ngluncurake kendharaan kanthi kecepatan dhuwur nanging kanthi armor entheng dadi produksi?

                          Kasunyatan bilih kita bakal cepet-cepet ngliwati negara mungsuh, ora ngarep-arep perlawanan, nalika dheweke lagi ngumpulake tentara. Lan mung sawise Tukhachevsky diturunake menyang tingkat lemah, pangembangan lan konstruksi tank karo waja anti-cangkang diwiwiti. Mung sawise Tukhachevsky entuk apa sing pantes, pasukan tank Tentara Merah dadi mandhiri ing babagan model tank. Ana tank pengintaian (BT-7), tank terobosan pertahanan (T-35 lan KV) lan tank pangembangan sukses (T-34).
                        5. 0
                          17 2021 Juni
                          Ana tank pengintaian (BT-7), tank terobosan pertahanan (T-35 lan KV) lan tank pangembangan sukses (T-34).
                          ing awal perang, ana sawetara KV lan T-34s, minangka asil, korps mechanized diserang dening massa "samovars cepet" Tukhachevsky, nandhang losses abot saka geni anti-tank Jerman.
                          T-35s, diprodhuksi dening kumpulan eksperimen saka 6 rolas kendaraan, dadi proyek mati, ora cocok kanggo break liwat pertahanan karo senjata anti-tank. Ukuran gedhe, undercarriage rusak saka bobot, waja luwih elek tinimbang tank Ceko. Nanging 5 (!) Towers, 3 bedhil, 2 × 45 mm, 75 mm short-barreled kanggo OFS. Mung tembakan siji-sijine bedhil sing ngrusak target liyane, lan meh ora mungkin komandan mbenerake geni sing akeh banget.
                          Bener, telung menara T-28s, diprodhuksi ing jumlah kira-kira setengah ewu, dadi sethitik luwih sukses lan bisa kanggo perang maneh ing Finlandia.
                        6. Alf
                          +1
                          17 2021 Juni
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          Akibaté, korps mekanis diserang dening massa "samovar cepet" Tukhachevsky, ngalami kerugian gedhe saka geni senjata anti-pesawat Jerman.

                          Kapitunane ora saka samovar, nanging saka kasunyatan sing padha dibuwang menyang perang ing bagean, tanpa dhukungan saka tentara meriem lan infantri, tanpa Intelligence akurat. Lan ora kaya BT lan T-26 kita kalah karo T-1, 2, 3.
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          T-35, diprodhuksi dening kumpulan eksperimen 6 rolas kendaraan, dadi proyek mati,

                          Mulane, padha cepet dibusak, lan HF dilebokake ing panggonane.
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          bisa perang maneh ing Finlandia.

                          Lan padha nindakake banget apik ana.
                        7. 0
                          17 2021 Juni
                          dibuwang menyang perang ing bagean, tanpa dhukungan saka tentara meriem lan infantri, tanpa Intelligence akurat
                          Iki minangka salah perhitungan sabanjure Tukhachevsky lan pimpinan militer liyane sing ora ngerti cara perang modern. Kaping pisanan - charter lan taktik sing ora cocog. Radioaktivitas kurang saka tank, pesawat lan spotters geni lan support udhara, lack of bedhil poto-propelled, traktor artileri lan operator personel wojo. Kabeh sing dilengkapi karo Jerman.
                          Lan ora kaya BT lan T-26 kita kalah karo T-1, 2, 3.
                          T 1 lan 2 jelas kalah karo Soviet ing kabeh karakteristik kinerja. Nanging, sampeyan ora kudu mikir babagan tandhing tank, unit Jerman kebak artileri anti-tank lan bedhil anti-tank, lan uga kanthi trampil mbenerake geni artileri abot lan penerbangan.
                        8. Alf
                          +1
                          17 2021 Juni
                          Kutipan: Igor Ushakov
                          Kaping pisanan - charter lan taktik sing ora cocog.

                          Apa sing ana, yaiku ...
                        9. 0
                          Agustus 3 2022
                          Kantor normal minangka bebaya ora mung kanggo mungsuh, nanging uga kanggo infantri sampeyan dhewe. Kajaba iku, iki ora mesthi efektif ing kutha. Tank kasebut tansah ditutupi infantri, sing, kaya sing dakkandhakake, bisa uga dipotong kanthi serius dening shrapnel, utamane ing papan sing sempit.
        4. +1
          16 2021 Juni
          Ing konflik lokal, rapat bisa ditindakake.
        5. DMi
          +2
          16 2021 Juni
          Senjata anti-tank "tiba-tiba" tabrakan karo KAZ. Ya, lan DZ modern cukup norma. sarana pangayoman. Dadi tank bakal perang ing baris pisanan kanggo dangu)
      2. +2
        16 2021 Juni
        Kutipan saka: Victor_B
        Inggih, kanggo sijine gun 152 mm ing.
        Banjur tank manca bakal nembus BOPS.

        lan ing mburi sampeyan kudu masang cart karo cangkang
        1. -1
          16 2021 Juni
          Kutipan saka poquello
          lan ing mburi sampeyan kudu masang cart karo cangkang

          Apa sampeyan ngerti Armata BC?
          Lan pinten papan sing ditindakake AZ?
          Enlighten, aja nganti peteng mati!
          1. +6
            16 2021 Juni
            Kutipan saka: Victor_B
            Kutipan saka poquello
            lan ing mburi sampeyan kudu masang cart karo cangkang

            Apa sampeyan ngerti Armata BC?

            ora, nanging aku ngerti sing luwih gedhe bata, sing kurang padha menyang kothak
            1. +1
              16 2021 Juni
              Kutipan saka poquello
              Aku ngerti sing luwih gedhe bata, kurang padha menyang kothak

              Mung saiki wong digawa metu saka kothak iki (ana papan liyane), lan kothak wis noticeably lengthened.
              Ya, lan ing mburi menara sawetara kothak macet.
              1. +1
                16 2021 Juni
                Kutipan saka: Victor_B
                Kutipan saka poquello
                Aku ngerti sing luwih gedhe bata, kurang padha menyang kothak

                Mung saiki wong digawa metu saka kothak iki (ana papan liyane), lan kothak wis noticeably lengthened.
                Ya, lan ing mburi menara sawetara kothak macet.

                lan supaya desainer saka armata mikir (iku perlu - iku ora perlu), Kajaba iku, bedhil kudu stabil (uga, iku luwih ngandika kanggo Jerman saka 130)))))))))))) )
            2. +1
              16 2021 Juni
              Ana lan az liyane lan kompartemen kanggo remodel lan menara, supaya adoh ana akeh 2A82-1M luwih saka cukup.
          2. +3
            16 2021 Juni
            Kutipan saka: Victor_B
            Enlighten, aja nganti peteng mati!

            Iki dudu sepisanan aku nemoni ukara iki. Sampeyan ora katon kaya wong wadon, supaya sampeyan ngutip Tamantsev? Nanging kang asli, lungguh ing ambush, ngandika mangkene: Mung madhangi kula. Aja nganti aku mati bodho. ya
      3. 0
        16 2021 Juni
        Lan carane ngisi loader otomatis kanthi cangkang abot dening kru 3 wong! ...............
    2. +5
      15 2021 Juni
      "Abrams" meh ora bisa disebut tank mangsa - platform overloaded, pangayoman relatif, kendaraan ateges ninggalake minangka bagéan saka Komplek pasukan AS, kajaba iku bakal cukup kuna.
      Saiki, ora jelas apa sing kudu ditambahake ing MBT supaya entuk karakteristik sing dominan tinimbang tank generasi sadurunge, amarga pasukan liyane ing kompleks kasebut wis cukup efektif ngilangi tugas nglawan tank ing bagean kanggo awake dhewe. lan misale jek sing amarga iki, tank kuwalitas dueling kurang mutusaké dibandhingake kuwalitas sing kontribusi kanggo kaslametané ing kekacoan iki, manufacturability saka produksi, keamanan lan kesadaran kru lan efficiency padha minangka bagéan saka jaringan sentris, lan minangka unit tempur. Yen dideleng saka ciri-ciri kasebut, ya, "Armata" teka ing pikiran dhewe.
      Lan ing wektu sing padha, kesimpulan langsung teka yen kabeh kuwalitas kasebut bakal dicethakaké mung minangka bagéan saka komplèks pasukan lan sarana sing apik. Tanpa iku, ora perlu modernisasi gedhe saka armada tank.
      1. +3
        15 2021 Juni
        Kutipan saka Knell Wardenheart
        "Abrams" meh ora bisa disebut tank mangsa - platform overloaded, pangayoman relatif, kendaraan ateges ninggalake minangka bagéan saka Komplek pasukan AS, kajaba iku bakal cukup kuna.

        Ana gosip terus-terusan sing Amerika wis ngrancang modernisasi global saka abrashka, kang bakal mbusak paling saka waja uranium, ninggalake padha karo maksimum 350-400 mm baja homogen kanggo ngurangi bobot. Lan perlindungan utama bakal dipasrahake menyang KAZ. Nanging iki mung gosip. Ana desas-desus sing umume kesusu ngembangake versi armata dhewe kanthi menara sing ora ana pedunung lan kesenengan liyane.
        1. +3
          16 2021 Juni
          Aku dhewe ndeleng kauntungan utama "Armata" minangka konstruksi ing platform standar - yaiku, iki minangka tambahan kanggo rega lan produksi skala gedhe lan maintainability. Kabeh liya bisa uga relatif lan isih ana data sing sithik, nanging pertimbangan ekonomi lan perbaikan dudu sing pungkasan ing urusan militer. Uga ing "+" Armata bobot sawijining.
          Padha "Abrams" duwe bobot unacceptably gedhe kanggo tank saka negara jaban rangkah, Aku duwe sethitik iman ing sukses nginggilaken sawijining, amarga mesin iki merata elek saka titik tampilan saka strategi US, ora ketompo carane katon ing. iku. Titik lemah ing desain, kemacetan, ora nyaman ing transportasi, kacepetan, sumber daya motor, lan liya-liyane - kabeh iki kanggo perang utama lan logistik perang utama, sing disenengi dening trompet, bakal dadi bilai.
          Nganti saiki, aku krungu manawa Sistem Pertempuran Masa Depan, sing kudu dadi tulang punggung panggantos Abrams, bangkrut lan mbuwang akeh dhuwit lan wektu. Miturut konsep program iki, Amerika ora duwe pangerten sing jelas babagan apa sing dikarepake saka tank lan perang apa sing dibutuhake. Padha maneh ambruk antarane dubious dhuwur-tech lan sawetara jenis kuna, counter-gerilya lan sawetara jenis gagasan outdated babagan perang utama. Dadi aku mikir dheweke, babagan MBT anyar, "nyerahke kertu" marang wong Eropa - dheweke bakal ndeleng keputusane, mikir maneh, ndeleng wong Tionghoa lan keputusan kita, lan mung banjur bakal "nglairake" maneh. Lan "Abrams" bakal digulung kaya B-52 utawa Minuteman - kanggo kamenangan, kaya sing dikandhakake ..
        2. 0
          16 2021 Juni
          Kutipan saka Albert1988
          Ana gosip terus-terusan yen Amerika ngrancang modernisasi global saka abrashka, sing bakal mbusak sebagian besar waja uranium, ninggalake padha karo maksimum 350-400 mm baja homogen kanggo ngurangi bobot. Lan perlindungan utama bakal dipasrahake menyang KAZ.

          kaz iku ora kanggo dangu
          1. +1
            16 2021 Juni
            Sadurunge katon massa BOPS supersonik.
            1. +1
              16 2021 Juni
              Kutipan saka Castro Ruiz
              Sadurunge katon massa BOPS supersonik.

              lan ana akeh opsi, nalika aturan kazy kita ora ana gunane ngrembug oposisi
        3. -1
          16 2021 Juni
          Ing panggonan fshists ing abrashka ing ngarep, aku bakal ngurangi sebagian waja lan nutupi amarga sisih iki, sanajan kanggo kula iku mati.
      2. 0
        16 2021 Juni
        Kutipan saka Knell Wardenheart
        Saiki, ora jelas apa sing kudu ditambahake ing MBT supaya entuk karakteristik sing dominan tinimbang tank generasi sadurunge,

        hi
        Komplek proteksi aktif (KAZ), kanthi proteksi proyeksi ndhuwur.
        Senajan, kok fantasize, kanggo ndeleng "Arena". utawa "Afghan" lan sing apik.
        1. +2
          16 2021 Juni
          Kemungkinan interception ing KAZs, kanthi gampang, ora becik, nanging luwih akeh senjata sing nyerang ing proyeksi ndhuwur (Solusi sing kurang cocog karo peluncur granat kondisional wis kurang cocog karo UAV lan UAV kamikaze kanthi panyebaran sing amba banget saka kemampuan lan EPR dhewe lan amunisi ..
          Rega tank saya mundhak, rega senjata tikel efisiensi mudhun. Mbokmenawa ing mangsa cedhak iku kudu piye wae redesign bagean ndhuwur tank, nanging iki wis owah-owahan jero, sing mbokmenawa luwih gampang kanggo pindhah ora menyang modernisasi, nanging kanggo redesigning MBT kanggo perang modern ing asas. Konflik saiki yaiku konflik senjata kanthi tliti dhuwur, sing umume ora mabur menyang papan reservasi desain utama. Ngelingi mundhake rega tank, macem-macem sarana karusakan uga saya tambah, amarga "dana hadiah" gedhe.
      3. 0
        16 2021 Juni
        "Abrams" meh ora bisa disebut tank mangsa

        "Abrams" umume angel diarani tank. Ing kasunyatan, iki tank destroyer tank destroyer. Yaiku, kendaraan tempur sing dirancang kanggo digunakake ing pertahanan. Ora, mesthi, ora ana sing nglarang nggunakake penghancur tank kanggo ngrampungake tugas sing padha karo tank. Nanging bakal ana kangelan.
        Ing NATO, umume, kanthi terminologi sing ... Masalahe ... Dheweke uga duwe Strv. 103 kadhaptar ... kadhaptar ... kadhaptar minangka tank.
        Mesthi wae, bisa dingerteni kenapa kaya ngono. Nalika Abrams (lan tank NATO liyane) mikir, ora ana wektu kanggo nyerang. Dheweke mikir babagan carane nyetop longsoran tank Soviet, supaya seminggu sawise wiwitan konflik, dheweke ora bakal "ngumbah trek" ing banyu Atlantik ...
    3. +1
      15 2021 Juni
      Kanggo sawetara alasan, foto T-14 ing artikel kasebut diuripake ing njaba (nduweni jendhela sing katon ing sisih kiwa menara, lan ora ing sisih tengen, lan panorama komandan kanthi bedhil mesin, ing kosok baline, kudu ana ing sisih tengen).
      1. 0
        15 2021 Juni
        Aku wis suwe ngerteni manawa ing pirang-pirang review / artikel Barat, sakperangan alesan, foto / video armat terus dibayangke kanthi horisontal.
        1. 0
          15 2021 Juni
          Bener banget
        2. +2
          16 2021 Juni
          Kutipan saka Albert1988
          Aku wis suwe ngerteni manawa ing pirang-pirang review / artikel Barat, sakperangan alesan, foto / video armat terus dibayangke kanthi horisontal.

          Iki carane hak cipta kanggo foto lan video ditangani. ya
      2. +5
        16 2021 Juni
        Kutipan saka: Bad_gr
        Kanggo sawetara alasan, foto T-14 ing artikel kasebut diuripake ing njaba (nduweni jendhela sing katon ing sisih kiwa menara, lan ora ing sisih tengen, lan panorama komandan kanthi bedhil mesin, ing kosok baline, kudu ana ing sisih tengen).

        iki versi drive tangan tengen
        1. +1
          16 2021 Juni
          Kutipan saka poquello
          iki versi drive tangan tengen

          Kanggo muter ing Jepang lan Inggris
    4. Komentar wis dibusak.
    5. 0
      15 2021 Juni
      ora bakal ana tank ing istilah sing ditampa umum, bakal ana sing ana ing antarane tank lan kendaraan tempur infanteri
    6. +2
      16 2021 Juni
      Nanging ana proyek t-95go. Meh diluncurake. Lan akeh saka Urals lan Trans-Ural ngomong sing mobil apik bisa. Nanging dheweke nyembeleh bangkekan. Lan armata isih mentah, kuwat banget ((
    7. 0
      16 2021 Juni
      Padha nyalin Armata .... wassat Ketoke penulis ora isin karo anane 2 bocah ing turret tank.
    8. +3
      16 2021 Juni
      ... ing 2015, ing Parade Kemenangan, produk T-14 Armata anyar disedhiyakake, sing, kaya sing dituduhake, "disambut kanthi nggumunake kabeh masarakat Barat."
      Kita uga wis ngujo ing taun enem, kita malah kesel ngujo, nanging isih ora ana.
    9. 0
      16 2021 Juni
      tank cetha bakal tetep ing paprangan kanggo ing paling dekade sabanjuré. Apa iku modernisasi jinis sing wis ana utawa pangembangan produk anyar.
      mung penulis andhap asor katahan bisu sing US Marine Corps nilar tank rampung, lan Inggris ngirim katelu saka kendaraan ing armada sing ora tiba ing modernisasi kanggo konservasi.
    10. -3
      17 2021 Juni
      Apa omong kosong lan ngisor
    11. 0
      17 2021 Juni
      Aku kepengin weruh apa mbah-mbah West entuk, sesambungan karo ARMATA?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"