Konfrontasi karo Rusia lan China

117

Foto: Angkatan Pertahanan NZ

Kita wis nulis babagan masalah sing muncul ing Washington babagan penarikan unit Amerika saka Afghanistan, kanthi rinci. Acara sing diumumake kanthi banter, sing ora disangka-sangka kanggo Amerika Serikat, dadi nyeri sirah serius kanggo Pentagon. Iku bakal katon sing ana apa-apa luwih gampang saka nransfer unit saka siji negara kanggo liyane utawa, ing umum, bali menyang wilayah ing Amerika Serikat.

Ayo kula ngelingake sampeyan yen alasan resmi utama kanggo mundur total pasukan yaiku tugas invasi wis rampung, lan Afghanistan cukup bisa mbangun negara demokratis dhewe. Nanging, kabeh wong ngerti yen mundur minangka langkah sing dibutuhake. A operasi protracted mimpin kanggo kasunyatan sing ... mungsuh intensified.



Operasi Enduring Freedom diwiwiti ing Oktober 2001. Lan dadi sing paling dawa saka kabeh sing wis tau dipimpin Amerika Serikat ing luar negeri.

Ya, lan biaya cukup akeh. Aku ora ngomong babagan dolar. Lan babagan urip wong Amerika. Kanthi kabeh upaya kanggo nglindhungi prajurit lan perwira saka bentrokan sing mbukak, Amerika kelangan udakara 2300 wong ing Afghanistan. Lan yen sampeyan nambahake luwih saka 20000 "telung atus", mula alasan utama mundur pasukan dadi jelas.

Masalah sing ora dikarepke sing ana gandhengane karo owah-owahan hubungan internasional


Nalika operasi mundur direncanakake, tujuan utama Pentagon dudu penarikan pasukan Amerika saka wilayah kasebut. Tujuan utama yaiku mundurake prajurit menyang negara sing luwih tentrem, ing ngendi para prajurit Amerika bakal rumangsa aman. Nanging ing wektu sing padha, Angkatan Darat AS kudu ana ing jarak taktis menyang Afghanistan supaya bisa bali ing wektu sing cendhak yen perlu.

Cetha manawa kontingen Amerika sing relatif cilik ing sawijining negara minangka jaminan yen Amerika Serikat nduweni kemampuan kanggo langsung mengaruhi hubungan antarane negara ing wilayah kasebut. Malah musuh-musuh Washington sing diumumake ing Amerika bakal mikir kaping satus sadurunge nggunakake pasukan militer nglawan pangkalan militer iki. Mung amarga bakal dadi deklarasi perang kanthi efektif ing AS.

Dadi, sacara tradisional, wilayah kasebut ana ing zona kapentingan kabeh pemain global sekaligus. Ana kepentingan Amerika Serikat, ana kepentingan RRC, ana kepentingan Federasi Rusia. Asia Tengah minangka puser bumi, sing liwat rute utama sing nyambungake Timur lan Kulon kanthi tradisional. Yen kita nambahake celengan hidrokarbon gedhe ing negara-negara tanggane, mula kabeh bakal ana.

Apa sing kedadeyan sabanjure?

Banjur ana kedadeyan sing ora bisa diimpi dening presiden Amerika sing mimpin Amerika Serikat sadurunge, sanajan ing ngimpi elek. Dhuwit, utamane kekuwatan mata uang donya, pasukan militer, tekanan diplomatik sing kompeten lan lobi pro-Amerika ing negara minangka basis sukses AS. Padha sampurna nyadari prinsip kuna - dibagi lan nelukake. Dheweke nggawe tekanan ing China kanthi nggawe bisu Rusia. Dheweke meksa Rusia nalika China meneng.

Nanging ana sing salah.

Rusia lan China "ora dinyana-nyana" dadi negara sing ramah. Pemimpin negara kasebut ora nggunakake "basa diplomatik" maneh kanggo nanggepi pitakonan wartawan, dheweke langsung ngomong babagan kekancan loro negara kasebut lan nuduhake yen, miturut Amerika, dheweke dadi mungsuh Amerika Serikat kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake. . Lan Amerika ora bisa misahake. Aku iki minangka tugas utama diplomasi Amerika ing mangsa ngarep.

China lan Rusia kanthi apik nyopir kuldi menyang kios


Kita asring ngomong babagan intrik Amerika, sing wis sinau kanthi trampil nggawe kahanan ing ngendi negara liya nindakake apa sing dibutuhake Amerika Serikat, nalika nganggep tumindak kasebut apik kanggo negarane. Dheweke pancen master nggawe "iklim internasional sing bener." Kajaba iku, sanajan pamrentah negara-negara kasebut ngerti manawa kabeh pancen beda karo sing dicritakake ing Washington, mula kabeh wis ora bisa bali maneh.

Dina iki ing Asia Tengah kita ndeleng gambar persis ngelawan. Amerika mung ora duwe papan kanggo mundur pasukan. Ora ana negara ing Asia Tengah sing bakal ana ing njaba pengaruh China utawa Rusia. Kajaba iku, ora ana negara ing Asia Tengah sing bakal entuk manfaat saka kerjasama karo Amerika Serikat. Kekuwatan militer Rusia bisa dibandhingake, lan ing komponen tanah ngluwihi tentara AS. Secara ekonomi, China luwih njanjeni tinimbang Amerika Serikat.

Dadi, total, tetanggan sing cedhak iki ora kalah karo Amerika. Lan kasunyatan sing padha tanggi dadi faktor utama sing bodho kanggo padu karo wong-wong mau. Sampeyan bisa tansah takon pepadhamu sugih lan kuat kanggo silihan utawa bantuan ing cilik saka "kenek dening hooligans". Lan wong lanang saka "desa ing sebrang tlaga" bisa uga ora duwe wektu utawa wedi. Ora ana pribadi, mung kepinginan kanggo urip lan urip tenang normal.

Keledai Amerika dhewe tiba ing jebakan sing padha, bebarengan karo gajah, dibangun kanggo wong liya nganti pirang-pirang taun. Kaya tanduran daging. Dheweke duwe siji dalan sing mbukak - menyang jagal. Utawa mandheg, utawa bali, utawa maju menyang penyembelihan. Lan kabeh dalan kasebut nyebabake kegagalan. Mulane kuldi "ia" saiki bakal keprungu ing cedhak kraton naga, utawa ing sarang bruwang. Mungkin ana sing krungu kuldi sing sedhih nyanyi ...

Diplomasi Amerika ing impasse


Kahanan, sing aku tulis ing ndhuwur, digawe suwe. Ora bisa dikandhakake yen iki ora katon ing Washington. Ing materi sing diterbitake dening VO sadurungé, iki wis kasebut. Bener, pemahaman ora diiklanake. Diplomasi ora seneng rame. Contone, iki minangka kutipan saka edisi Mei saka American The Wall Street Journal:

"Miturut sawetara pejabat administrasi militer lan Biden, Uzbekistan lan Tajikistan luwih disenengi, sing wewatesan karo Afghanistan lan bisa dadi papan sing gampang diakses. Nanging, anané Rusia sing signifikan ing wilayah kasebut, anané wong Tionghoa sing saya tambah, lan ketegangan ing antarané kakuwasan kasebut lan Washington nyepetake rencana kanggo mbangun pangkalan ing Asia Tengah.

Ana wong ing Rusia sing tembung ora bisa, nanging kudu pracaya. Mung amarga dheweke duwe akeh informasi sing malah presiden ora duwe. Wong iki minangka direktur Layanan Intelijen Luar Negeri Rusia Sergey Naryshkin. Kutipan saka wawancara karo RIA News"Aku bakal menehi ing ngisor iki:

"Temenan, nalika mutusake kanggo mundur pasukan saka Afghanistan, pamrentah Amerika Serikat ora pengin kelangan kendali ing wilayah iki lan ngupayakake niat kanggo nyelehake paling ora bagean saka sumber daya sing saiki ana ing wilayah Afghanistan. negara tetangga.”

Iki kanggo informasi saka Amerika. Wong lanang, kita kabeh ngerti banget lan bakal "mbantu" ngatasi masalah iki. Kanggo entuk manfaat saka Rusia.

Nanging ana siji liyane, kanggo wong-wong sing bakal mbantu:

"Kita ngerti lan malah duwe informasi manawa upaya kasebut ditindakake lan bakal ditindakake. Lan kita ngarep-arep ora mung mitra, nanging uga sekutu ing Organisasi Perjanjian Keamanan Kolektif ora setuju karo iki.

Amerika saiki bakal mbayar lan menehi perhatian khusus marang Kazakhstan. Cukup yen Perwakilan Khusus AS kanggo Rekonsiliasi ing Republik Islam Zalmay Khalilzad aktif kerja ing negara iki. Sajrone kunjungan kasebut, Khalilzad ora ndhelikake tujuane Amerika. Dheweke aktif nyurung pimpinan Kazakh kanggo ngrampungake persetujuan babagan pangkalan militer.

Nanging prospek kerjasama kasebut rada samar. Hubungan apik karo Rusia lan China penting banget kanggo Kazakhstan. Sampeyan bisa uga ing mangsa cedhak Nur-Sultan malah bakal pindhah kanggo sawetara cooling hubungan karo EU, kanggo njaga hubungan karo China lan Federasi Rusia. Ya, pilihan saka Kazakhs ora apik - crane ing langit utawa ... persis crane padha ing tangan.

Subtotal


Amerika Serikat saiki ngadhepi masalah sing digawe dhewe. Konfrontasi karo Rusia lan China nyebabake ekstrusi sistematis Amerika Serikat saka Asia Tengah. Timur Tengah, ing ngendi AS cukup kuwat, minangka tahap sabanjure.

Tugas utama diplomasi AS saiki wis dadi pengawetan pengaruh ing wilayah iki. Kanthi cara apa wae. Nanging, wong Tionghoa lan Rusia "nyuwil kursi saka ngisor" Anthony Blinken lan para bawahane. Jujur, dadi sayang kanggo para diplomat Amerika, sing wis biasa yen dheweke tansah dadi "pemimpin", kaya sing dikandhakake Zadornov.

Sawise menang, minangka asil saka KTT NATO nuduhake, ing Eropah, ngendi pemimpin negara gampang "tiba ing Washington", Amerika kalah ing Asia Tengah. Lan durung jelas kepiye owah-owahan keselarasan kasebut bakal mengaruhi hubungan internasional. Putin lan Biden ketemu pisanan ing status kepala negara.

Kasunyatan manawa Biden ing obrolan adhep-adhepan dudu mungsuh serius kanggo Putin bisa dingerteni. Aku ora mikir yen ana rapat kaya ngono. Biden kolektif main nglawan pimpinan Rusia. Nanging aku pilihan iki wis diwilang dening kita.

Ayo ndeleng asil rapat kasebut ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

117 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    18 2021 Juni
    Biden kolektif main nglawan pimpinan Rusia

    Mungkin pedunung nganggep acara iki ing tingkat avatar, nanging malah padha curiga yen kabeh ana ing kono). Kajaba salah pitungan, kesalahan lan kabodhoan, iku mung pribadi))
    1. + 12
      18 2021 Juni
      Agitation kelas rendah sing nggegirisi, mokal maca tanpa nangis ...
      Apa regane "kamenangan ing Asia Tengah", kamenangan kanggo apa? Apa sing bisa ditindakake dening para jajahan Asia sing mlarat iki marang Rusia babagan nambah penghasilan lan (utawa) nambah pangarep-arep urip. Lan saka medali "kanggo ngusir Amerika Serikat saka Asia Tengah" ora kadhemen utawa panas.
      Inggih, babagan "aliansi" karo China. Kepiye sampeyan mbayangno rembugan antarane komunis progresif saka Kongres Rakyat Nasional lan edros saka Duma Negara? Apa padha duwe ing umum? Sawetara kanggo rakyat (komunis), lan liyane kanggo awake dhewe, ing prinsip apa komunis bakal mbangun hubungan karo kapitalis saka kakuwasan donya 3rd. ngguyu
      Ya edrosy ora tau lunga.
      1. + 11
        18 2021 Juni
        . Biden kasebut, ing obrolan langsung, ora mungsuh serius kanggo Putin, mesthi.

        Apa mungsuh? Yen ana (ing patemon présidhèn) ana perjuangan lan, ing pendapat penulis, Putin ngalahake wong, banjur apa kamenangan iki ditulis? Apa sing kalah bakal ngilangi sanksi saka Rusia?

        Ing mratelakake panemume, ing nalisir. Biden lan Putin tumindak kaya kanca ing konferensi pers (kaya sing dicathet). Lan ana roso kesengsem sing padha sarujuk ing soko ana.
      2. -1
        18 2021 Juni
        Konfrontasi karo Rusia lan China nyebabake ekstrusi sistematis Amerika Serikat saka Asia Tengah ...

        Ora ana ekstrusi, nanging ... indentasi.

        Amerika Serikat lagi rembugan karo negara-negara Asia Tengah babagan kamungkinan nyebarake pasukan sing ditarik saka Afghanistan ing wilayahe. Iki diumumake sajrone kunjungan menyang Kazakhstan dening Perwakilan Khusus AS kanggo Rekonsiliasi ing Republik Islam Zalmay Khalilzad. Miturut dheweke, Washington duwe niat kanggo njaga potensial militer ing wilayah kasebut.


        Sumber: https://russian.rt.com/world/article/872799-afganistan-amerika-armiya-centralnaya-aziya
      3. 0
        18 2021 Juni
        Apa padha duwe ing umum? Sawetara kanggo rakyat (komunis), lan liyane kanggo awake dhewe, ing prinsip apa komunis bakal mbangun hubungan karo kapitalis saka kakuwasan donya 3rd.


        Dheweke duwe akeh sing padha karo para wakil ing Duma Negara Rusia, uga mikir babagan struktur bisnis sing ana ing mburi. Inggih, komunis Cina punika komunis ing kertas, nanging nyatane, kapitalis normal bisa, mesthi, ing mangsa bakal dadi komunis "nyata".
      4. -1
        19 2021 Juni
        Ing asas, padha republik Asia Tengah cukup dingerteni. Yen Amerika ninggalake wilayah kasebut, dheweke bakal ngadhepi Taliban Afghan lan preman janggut liyane. Lan sapa sing bisa ngandelake militer. menyang China? Tionghoa iku pakaryan lan sudagar sing apik, nanging dudu prajurit babar pisan, paling apik bisa mbuwang dhuwit lan mbuwang peralatan, nanging mesthi ora bakal cocog karo militer, ya jujur, ora ngerti. iki, mentality beda etc. Cekakipun, sampeyan ora bisa ngandelake wong Tionghoa. Lha, piye RF? Rusia kayane bisa (utawa luwih ngerti carane) mbantu militer. Lan wilayah Rusia iki ora kaya wong liyo, paling ora luwih cedhak tinimbang Suriah sing padha. Nanging sawise pitung taun ngunyah dening Rusia saka discharge saka sinuses maxillary ing Jeksa Agung bisa ngetokake karo Donbass padha lan liyane saka Ukraina, panguwasa Rusia minangka partner strategis dipercaya ing syarat-syarat militèr wis tiba ing ngisor plinth. Kadospundi tiyang-tiyang Uzbek, Tajik, Turkmen, Kyrgyz lan Kazakh ingkang sami ngajeng-ajeng rumiyin badhe mitulungi manawi wonten serangan saking Afganistan, manawi sampun pitung taun rumiyin boten nindakaken punapa-punapa kangge nulungi para sadhèrèkipun ingkang rumiyin ing Donbass? Yen ana wong sing kepengin mbantah yen Rusia ora wajib nulungi wong Rusia ing Donbass amarga dheweke dudu wargane, mula aku bisa mbantah ing ngisor iki. Mung ing Federasi Rusia modern sing divisi ing prinsip kanca utawa mungsuh adhedhasar anané paspor warga Federasi Rusia (yen ana paspor, mula wong kasebut duweke dhewe lan kudu dilindhungi. , lan yen ora ana kewarganegaraan Rusia, banjur pindhah menyang telung huruf kondhang, lan malah yen wiwit Rusia dening bangsa, wong iki ora bisa ngarep-arep kanggo bantuan saka Federasi Rusia). Inggih, ing negara-negara Asia Tengah kasebut, definisi utamané adhedhasar prinsip bangsa, sareh, ing basis saka agama, nanging passport karo kewarganegaraan nang endi wae ing pungkasan saka rong atus. A Tajik bakal tetep dhewe kanggo wong Tajik liyane, yen wis rolas passports saka negara liya. Wong Tajik pancen ora kasengsem ing masalah iki. Dadi wong-wong Asia Tengah ora bisa mikir babagan carane Federasi Rusia sing diduga gedhe lan kuat bisa ngiyanati sedulur Rusia dhewe ing Ukraina. Dadi, republik Asia Tengah pancene ngalami kahanan sing ora becik.
        1. 0
          19 2021 Juni
          Русский Asia Tengah (Rusia Asia Tengah) Ing asas, padha republik Asia Tengah cukup dingerteni. Yen Amerika ninggalake wilayah kasebut, dheweke bakal ngadhepi Taliban Afghan lan preman janggut liyane.

          Sing mesthi. Uzbekistan mlebu CSTO kaping pindho, sanalika dadi "panas" ing tapel wates Afghan, lan ninggalake CSTO nalika ancaman keamanan suda ...
          Lan sapa sing bisa ngandelake militer. Rusia kayane bisa (utawa luwih ngerti carane) mbantu militer. Kepiye Uzbek, Tajik, Turkmen, Kyrgyz lan Kazakh sing padha ngarep-arep yen Rusia bakal nulungi yen ana serangan saka Afghanistan ....

          Inggih, sepisanan, ing awake dhewe ... Ora mungkin wong sing bangga lan wani bisa kerja ing Federasi Rusia ing wektu sing padha lan njaluk wong Rusia mati kanggo omah sing ditinggalake ...
          Ing kene, buruh tamu Armenia ora teka ing perang Karabakh karo Azerbaijan taun kepungkur, kita bakal weruh apa buruh tamu Uzbek, Tajik lan Kyrgyz bakal perang karo "wong janggut" ...
          Saiki, mung telung negara Asia Tengah saka tilas Uni sing kalebu ing CSTO, Federasi Rusia bakal mbantu dheweke ing kerangka CSTO, kaya ing taun 90-an, lan saiki nguatake Angkatan Bersenjata Republik. saka Tajikistan lan Republik Kyrgyzstan (amarga negara-negara kasebut durung kelakon, minangka mandhiri), lan Kazakhstan ora nolak pangiriman gratis, contone, S-300 saka gudang Angkatan Bersenjata RF ....
          Minangka kanggo Turkmenistan lan Uzbekistan, saiki padha negara non-blok, padha disambungake karo Federasi Rusia mung dening buruh tamu saka wong-wong mau ....
          Saka 5 negara Asia Tengah saka bekas Uni, 4 sing nganggo basa Turkik lan, sajrone konflik antara Turki lan Federasi Rusia ing SAR, njupuk posisi pro-Turki utawa netral ....
          Dadi Turki ora bakal nilar para sadulure, utamane amarga ora bakal ninggalake DRA dhewe ...
          Turki minangka penyelamat sampeyan ...
          ....RF? Rusia kayane bisa (utawa luwih ngerti carane) mbantu militer.

          Nanging, kaya sing daktulis ing ndhuwur, mung wong Tajik, Kyrgyz lan Kazakh sing bisa dipercaya ...
          A Tajik bakal tetep dhewe kanggo wong Tajik liyane, yen wis rolas passports saka negara liya.

          Utamane nalika pandemi ing taun kasebut, nalika pamrentah negara-negara Asia Tengah saka tilas Uni mbuwang wargane menyang Federasi Rusia lan tapel wates Kazakhstan ... .
          Rusia ora nindakake apa-apa kanggo mbantu sedulur Rusia dhewe ing Donbass?

          Senadyan kasunyatan manawa LNR lan DNR (Donbass - cekungan industri batubara Donetsk ngluwihi wates Ukraina), Federasi Rusia ngakoni minangka bagean saka wilayah Ukraina, saiki mbantu dheweke (nylametake saka karusakan) - finansial, materi, politik, militer ...
          Yen sampeyan durung dilarang ing Google, sampeyan bisa nemokake jumlah total bantuan Rusia sing digunakake kanggo ndhukung republik rakyat .....
          Lan prabédan antarane republik rakyat lan Asia Tengah iku ing mantan persentasi ageng saka populasi Rusia-speaking manggon ing kono, ing kontras karo persentasi diabaikan ing republik Asia Tengah ....
          Supaya Federasi Rusia bakal nglawan ISIS lan Taliban mung kanggo wilayah despotisme Asia Tengah sing penting strategis kanggo pertahanan Federasi Rusia dhewe ...
          1. -4
            19 2021 Juni
            Inggih, ayo titik demi titik. Lan ayo kang miwiti karo Donbass. Ya, yen sampeyan nyebutake snot sing ora jelas babagan apa sing diarani "perjanjian Minsk" dening Federasi Rusia lan kepinginan kanggo nyurung LDNR bali menyang Ukraina "bantuan saka Kekuwatan Donya Nuklir Agung", banjur apa sing sampeyan anggep pengkhianatan? Ana rong pilihan 1 Salah siji iki murni satus persen ngiyanati wakil saka wong-wong mau. 2 Utawa iki dudu kekuwatan nuklir sing gedhe, nanging sawetara jinis sampah, formasi sing ora bisa dingerteni, sing ora bisa diarani negara. Yen pisanan padha ora arep nampa republik minangka bagéan saka Federasi Rusia, banjur kok akeh tembung ngandika bab "donya Rusia", "Rusia ora nilar dhewe", bab Rusia minangka wong paling gedhé dibagi ing planet "lan tembung ayu liyane kuwi, kang, kang diaktifake metu ora luwih saka mung goyang saka udhara. Nalika tembung iki pocapan dening supaya disebut-Garant piyambak (utamané sanalika sawise acara ing Crimea), kang kudu ngerti. sing tembung iki saka tutuk ora mung tembung, nanging kanggo ombone gedhe banget panuntun kanggo tumindak. para penambang padha seduced dening wiring iki, padha mutusaké sing Great Nuclear World Power tenan bakal bantuan wong, nindakake Operasi Crimea2., dianakaké. referendum, wiwit nolak Banderlogs, etc. Lan Great Nuclear World Power Rusia stupidly mbuwang wong-wong mau ing. Lan kanggo saben wong sing saiki nyoba kanggo ngelingi Guarantor lan kanggo liyane saka Kepemimpinan saka "Great Nuclear World Power of Russia", tembung iki, kabeh jinis propagandis full-time bengok-bengok "Kita ora tau janji apa-apa" lan "Kita wis nulungi sampeyan, apa sampeyanora cukup?" Dadi sampeyan persis mbaleni tembung sing asring diucapake ing TV. Dadi pribadi, sampeyan ora nulis apa-apa sing anyar kanggo aku ing teks sampeyan, sampeyan mung mbaleni tembung wong liya. Nah, yen sampeyan ora ngerti, banjur Gusti Allah bakal ngadili sampeyan..
            1. +1
              19 2021 Juni
              Русский Asia Tengah (Rusia Asia Tengah)Inggih, ayo titik demi titik. Lan ayo kang miwiti karo Donbass. Ya, yen sampeyan nyebutake snot sing ora jelas babagan apa sing diarani "perjanjian Minsk" dening Federasi Rusia lan kepinginan kanggo nyurung LDNR bali menyang Ukraina "bantuan saka Kekuwatan Donya Nuklir Agung", banjur apa sing sampeyan anggep pengkhianatan?

              Lan nalika Federasi Rusia njanjeni pengakuan kamardikan lan, uga, gabung karo Federasi Rusia? Aja mbingungake kepinginan pribadi lan kapentingan Federasi Rusia, yen Federasi Rusia bakal ngrungokake omong kosong saka anggota forum sing ala ing VO, banjur setengah saka Afrika wis dadi bagéan saka Federasi Rusia kanggo dangu . ...
              LDNR minangka bagéan saka Ukraina (dadi adoh) lan Federasi Rusia ngakoni kasunyatan iki, apa sampeyan seneng utawa ora ....
              Ing taun 90-an, populasi (kalebu wilayah Luhansk lan Donetsk) Ukraina (ing ngendi persentase populasi sing nganggo basa Rusia malah luwih dhuwur tinimbang saiki) kanthi bengok-bengok ing referendum milih kamardikan saka USSR, saben populasi. Ukraina (uga sawetara republik Uni liyane) ngulungake paling sethithik BSSR lan RSFSR lan ora pengin mbangun negara siji karo wong-wong mau, populasi wilayah kasebut, kaya kabeh Ukraina, ora peduli rong perang ing Kaukasus, sing dilakoni dening Federasi Rusia, serangan teroris, kalebu. kanthi bledosan omah lan perang ing 08.08.08, kita dadi wong asing ing Ukrainia lan saiki tetep dadi wong asing sing padha ....
              Lan yen sampeyan duwe tetes otak lan kalbu, sampeyan ngerti jero yen aku bener. Nah, yen sampeyan ora ngerti, banjur Gusti Allah bakal ngadili sampeyan..

              Dadi para penambang naif digoda dening kabel kasebut, dheweke mutusake manawa Kekuwatan Donya Nuklir Agung bakal mbantu dheweke, nindakake operasi Crimea2.

              Iku metu saka pakulinan Soviet sing padha ngira yen Rusia bakal nindakake kabeh kanggo wong-wong mau, Abkhazia lan Ossetia Kidul tindak menyang iki kanggo dangu lan entuk kamardikan karo senjata ing tangan tanpa gumantung ing sapa ing perang karo Georgia, Federasi Rusia dikenali. kamardikane kanthi kekuwatan lan mung amarga ancaman karusakane....

              LDNR ora bakal dadi bagian saka Federasi Rusia, dheweke bakal diakoni minangka negara merdika mung yen NATO WB wiwit katon ing wilayah Ukraina ... banjur wilayah republik kasebut bakal berkembang, nanging ora amarga para penambang naif, nanging amarga kanggo njamin keamanan Federasi Rusia ....
              Federasi Rusia, kaya negara normal, ora duwe utang apa-apa marang sapa wae, kajaba yen ana sing migunani utawa dadi kewajiban internasional ....

              Sayange, PMR ilang kanggo Federasi Rusia ing mangsa ngarep, wis dadi t.s. chip tawar kanggo Crimea, nanging ora kanggo Ukraina, nanging kanggo Romania ....

              Aku ngerti sikapmu marang negaraku, mula aku nganggep dialog luwih ora ana gunane ....

              P.S.
              Miturut sensus populasi All-Ukrainian, ing 2001, 4,8 yuta wong manggon ing wilayah Donetsk., ingkang 1,8 yuta wong disebut wong Rusia, 2,7 yuta wong disebut piyambak Ukrainians, lan uga urip 78 ewu Yunani, 45 ewu Belarusians, 19 ewu Tatar, 15 ewu Armenians lan kelompok cilik saka wakil saka kelompok etnis liyane.
              Miturut sensus populasi All-Ukrainian, ing 2001, 2,5 yuta wong manggon ing wilayah Luhansk., ingkang kira-kira 1,5 yuta wong disebut wong Rusia, 1,0 yuta wong disebut piyambak Ukrainians, lan uga manggon 21 ewu Belarusians, 9 ewu Tatar lan kelompok cilik saka wakil saka kelompok etnis liyane.
              Sumber: https://rusvesna.su/news/1564819585
              Dadi komposisi populasi LDNR, ora kaya Crimea, ambigu ....
              1. 0
                20 2021 Juni
                Inggih, punika ingkang tak karepaken saking panjenengan. A retelling luwih utawa kurang akurat saka teks propagandists Kremlin biasa kayata Vovchik Solovyov lan liyane kaya dheweke. Dadi ora ana sing anyar. Kaya sing wis dakweruhi, sampeyan ora duwe ati utawa otak. Kanthi pendekatan kasebut, Federasi Rusia bisa lali babagan pratelan paling ora sawetara posisi lan panguwasa ing jagad iki. Kajaba iku, aku mikir yen Rusia ora bisa tetep ing wates modern lan bakal ngadhepi disintegrasi luwih akeh ing garis USSR. Susah. Nanging ora ana sing bisa ditindakake, nasibe pengkhianat tansah isin lan ora bisa diremehake.
                P.S. Kanggo mbenerake pengkhianatan, sampeyan bisa nemokake akeh tembung sing cerdas lan ora patiya. Nggawe pidato sing akeh lan nulis ing tumpukan kertas. Mung kabeh iki kasunyatan ngiyanati. ora bakal mbatalake. Urip karo anggere sampeyan bisa, nanging aku ora perlu kanggo njawab. Sampeyan banget ngganggu aku.
                1. -2
                  20 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  Kaya sing wis dakweruhi, sampeyan ora duwe ati utawa otak.

                  Aku ngerti yen sampeyan mutusake (lan kaping pindho sajrone dialog karo sampeyan) kanggo nggawe aku ngenyek sampeyan lan sanak-sedulurmu, nanging aku bakal nyebutake aku ing tembung Putin: "Sapa sing nelpon wong, dheweke nyebut awake dhewe" ... . ngguyu
                  Ora sampeyan sing pisanan, utawa sampeyan sing pungkasan ing VO sing saka rumah sakit nulis macem-macem perkara sing ora becik babagan anggota forum sing apik lan negarane .... ngguyu
                  Rusia ora mungkin bisa urip ing wates modern, lan bakal ngadhepi disintegrasi luwih lanjut ing garis USSR.

                  Federasi Rusia bakal kadhemen ing panguburan sampeyan ... duka
                  Susah. Nanging ora ana sing bisa ditindakake, nasibe pengkhianat tansah isin lan ora bisa diremehake.

                  Aku isih ngira, sampeyan jelas ora nulis omong kosong iki saka garis ngarep ....
                  Sampeyan banget ngganggu aku.

                  Nulis "Rusia" Asia Tengah, nalika nulis rong kaca format A4 kanggo komentarku.. ....
                  1. -1
                    20 2021 Juni
                    Bu, kula sampun nyerat dhateng panjenengan. Nanging sampeyan ora ngerti, sampeyan kudu mbaleni. Kanggo mbenerake pengkhianatan, sampeyan bisa nggawe lan nulis akeh tembung sing apik lan pinter. Lan ing kasus tartamtu, uga menehi akeh referensi beda. Kabeh iki mesthi apik banget.))) Nanging pengkhianatan dhewe ora bakal mandheg dadi pengkhianatan saka iki. Ing kene Vovchik ngiyanati wong Rusia ing Donbass, 7 Mei 2014. Lan bakal tetep karo wong ing salawas-lawase. Ora ketompo carane akeh sampeyan pribadi lan propagandists Kremlin padha nyoba kanggo mbenerake wong, dheweke dadi siji neraka Yudas lan bakal tetep Yudas.
                    1. 0
                      20 2021 Juni
                      Kutipan: Asia Tengah Rusia
                      Ing kene Vovchik ngiyanati wong Rusia ing Donbass, 7 Mei 2014. Lan bakal tetep karo wong ing salawas-lawase. Ora ketompo carane akeh sampeyan pribadi lan propagandists Kremlin padha nyoba kanggo mbenerake wong, dheweke dadi siji neraka Yudas lan bakal tetep Yudas.

                      Banjur sapa sing telu sing ngatur panguburan Uni ing Belovezhskaya Pushcha, lan "Tsar-Boris" ora ngurus bali saka Crimea kanggo Federasi Rusia lan ora nandheske ing negara liya ing basa Rusia ing republik Slavic. mantan Uni....
                      Lan apa sing kudu ditindakake Putin ing 7 Mei 2014?
                      1. +3
                        20 2021 Juni
                        Nanging wong telu sing nandatangani persetujuan ing divisi saka USSR ing Belovezhskaya Pushcha, lan saliyane humpbacks, (sing isih urip) kudu nggawe paling sethithik tulip abang Afghan, utawa teka munggah karo soko liyane menarik (ana tansah opsi), banjur ngobong kabeh sing isih ana lan nyemprotake awu ing negara-negara. Lan paling ora kanggo nyeret kembang menyang kuburan EBN, (kanthi cara, uga luwih apik kanggo njaluk dheweke metu saka kuburan kanggo ngobong lan nyebar awu ing negara-negara ..
                      2. -3
                        20 2021 Juni
                        Nyonya, tanggal 7 Mei 2014, Vovochka mesthine paling ora ngakoni referendum ing LDNR lan menehi tandha dekrit babagan mlebu menyang Federasi Rusia. nindakake (paling ora kabeh kanggo iki tindak), nanging banjur presiden Swiss teka karo ngandika surname Buchhalder, lan ing sawetara jam, lagi ngomong "ing driji," kang nerangake marang cah cilik apa bisa kelakon kanggo akun saka kanca-kanca lan kanggo akun pribadi, yen dumadakan bocah cilik njupuk langkah iki. Ing dryhouse gabungan, sawise asil rapat iki, iku tega kanggo ndeleng apa neraka Felix wesi ana, kaya Bunch saka zat ora dingerteni alon geser mudhun tembok. Lan iki minangka Pemimpin Kekuwatan Dunia Nuklir Agung lan sekaligus Presiden negaraku. Sampeyan bisa nonton ing YouTube, entuk akeh sensasi anyar lan ora dingerteni.
                      3. -1
                        20 2021 Juni
                        Kutipan: Asia Tengah Rusia
                        Nyonya, tanggal 7 Mei 2014, Little Johnny kudu paling ora ngakoni referendum ing LDNR lan mlebu dekrit babagan mlebu menyang Federasi Rusia.

                        Napa dheweke dadi bagean saka Federasi Rusia, kayane nganti 2014 dheweke urip kanthi apik, miturut omah-omah (kalebu sing rusak), dheweke duwe gasifikasi lengkap karo omah bata sing apik (kemewahan Uni), ing tetanggan. Wilayah Voronezh, gas impor lan pondokan rickety ireng (saiki kasunyatane luwih cilik) ....
                        Warga saka wilayah Donetsk lan Luhansk milih kanggo secede saka Uni, lan ana padha, lan jalaran kudu diwilang, Aku ora pengin Federasi Rusia kanggo nguripake menyang RSFSR, kang kabeh republik ngusapi sikile. diperah kaya sapi awis lan uga disebut "penghasil roti" "....
                        PDB ujar manawa republik rakyat Federasi Rusia ora bakal ditinggalake adhep-adhepan karo Angkatan Bersenjata Ukraina lan "hooves bakal cepet diwiwiti" ....
                        Yen Ukraina lan empirialis pengin ngatasi "masalah Donbass" babagan teh, banjur Federasi Rusia bakal ngakoni republik kasebut minangka sawijining, lan kabeh Kiri-Bank Ukraina bakal dadi bagéan saka Novorossia .... dadi zona penyangga antarane Rusia. Federasi lan NATO ....
                        Model dhukungan kanggo Novorossia saka Federasi Rusia bakal padha karo PMR, bakal gumantung ing Federasi Rusia, nanging ora dadi bagean saka Federasi Rusia dhewe ...
                      4. -2
                        20 2021 Juni
                        Bu, sampeyan mesthi ora bakal ngerti aku. Aku nasionalis Rusia. Kanggo kula, kabeh wong Rusia, ing ngendi wae dheweke manggon, kabeh iku sedulurku lan aku pribadi mikir yen salah sijine alasan utama anane RUSIA yaiku perlindungan wong Rusia ing saindenging jagad. Lan yen RUSSIA ora rencana kanggo nindakake iki, banjur kanggo kula iku dadi sawetara jenis erefefia - yaiku, wilayah sing ora bisa dimengerteni ing kontrol wong sing ora bisa dingerteni .. Sampeyan nulis yen sampeyan ora pengin RUSSIA dadi jinis RSFSR, ngendi kabeh bangsa liyane babagan wong Rusia ngilangke sikilmu? Inggih, okstites, iku wis kelakon dangu. Wilayah kabeh Federasi Rusia dipérang dadi macem-macem diaspora Kaukasia lan Asia Tengah, lan wakil saka diaspora kasebut mung ngusapi wong Rusia. Apa sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan ing Novosibirsk sing padha? Nah, iki kedadeyan ing ngendi wae. Lan crita Novosibirsk dadi dikenal mung amarga wong lanang Azerbaijan panas mlayu menyang polisi Rusia ana. Sialan slamet.
                      5. -1
                        20 2021 Juni
                        Kutipan: Asia Tengah Rusia
                        Aku percaya yen salah sijine alasan utama anane RUSIA yaiku perlindungan wong Rusia ing saindenging jagad.

                        Kabeh "sedulur" bangsa sing Republik Ingushetia / USSR disimpen saka karusakan ing 19-20 abad. salah siji wis ing NATO, utawa padha ngimpi tekan kono ...
                        Lan yen RUSSIA ora rencana kanggo nindakake iki, banjur kanggo kula iku dadi sawetara jenis erefefia - yaiku wilayah sing ora bisa dingerteni ing kontrol wong sing ora bisa dingerteni.

                        Aku percaya yen Rusia kudu, pisanan kabeh, ngurus kesejahteraan lan keamanan wargane, lan dudu warga negara manca (nyamar dadi Rusia) kanthi biaya warga Federasi Rusia ...
                        Federasi Rusia kudu ngati-ati lan nikmati awake dhewe lan wargane, lan ora dadi perdamaian sing langgeng, sing banjur diculik ing mburi dening wong sing disimpen ...

                        Kita duwe macem-macem gagasan babagan struktur Federasi Rusia lan tujuane kanggo sukses ...
                        Mula, dialog kasebut ora ana gunane, sanajan aku nuduhake akeh perkara sing sampeyan tulis babagan ...
                2. -2
                  21 2021 Juni
                  Rusia Tengah Asia, sampeyan ngerti apa infuriates kula ing sawetara statements Solovyov?.. Kasunyatan bilih Vladimir Solovyov wis tau menyang Ukraina. Sanajan umume aku ngurmati dheweke minangka wong sing pinter lan berpendidikan. Nanging aku mikir yen paling ora kadhangkala, nyatakake sudut pandang babagan acara ing Ukraina, dheweke kudu ngomong yen dheweke ora ana ing kono, nanging miturut pendapate, acara-acara tartamtu kedadeyan. Yen ora, dheweke kadhangkala bener.
                  1. 0
                    21 2021 Juni
                    Ya, aku mikir yen aku miwiti dhaptar kabeh sing Solovyov ngganggu aku, dhaptar kasebut bakal cukup dawa. Bajingan langka.
                    1. +2
                      21 2021 Juni
                      Aku ngerti sampeyan))) Sing paling penting, aja kuwatir lan elinga yen jurnalisme minangka "salah sawijining profesi paling tuwa".) Mbokmenawa, kaya politik.
                      1. +1
                        21 2021 Juni
                        Nah, iki mung bisa dingerteni. Mung sawetara wong ngusulake kanggo nganggep dheweke meh Nurani Bangsa "lan Swara wong Rusia". Senajan ing ngendi dheweke lan ing ngendi wong Rusia.
                      2. 0
                        21 2021 Juni
                        Ing iki - aku setuju - rampung!
      5. -1
        19 2021 Juni
        Apa sing bisa diwenehake dening para lalim Asiatik iki

        Inggih, kados pundi mayuta-yuta buruh tamu sing aktif digawa menyang Rusia dening penjamin sing dipuja?
      6. -2
        19 2021 Juni
        Quote: Sipil
        Apa padha duwe ing umum? Sawetara kanggo rakyat (komunis), lan liyane kanggo awake dhewe, ing prinsip apa komunis bakal mbangun hubungan karo kapitalis saka kakuwasan donya 3rd.

        Komunis China ora dadi komunis sadurunge Soviet, lan PKT dhewe mung jeneng komunis, kaya China komunis ....
        Lan nalika RRC dadi negara maju, aku ora weruh ing GXNUMX ....
      7. -1
        20 2021 Juni
        Quote: Sipil
        Agitation kelas rendah sing nggegirisi, ora mungkin maca tanpa nangis

        Biyen ana Kamenev, saiki Staver. Pribumi kelas rendah EP, kapan bakal rampung.
      8. 0
        21 2021 Juni
        Bravo. sepisan maneh, pensiunan abang metu ing tatanan siji (pangarep-arep urip kudu wungu), lenga tinimbang meriam. Napa kita butuh tentara ing Suriah, bakal nambah pensiun !!!! Unicorns ala, komunis Cina apik. KOMUNIS CINA???? Apa sampeyan serius? Ya, Xi Jin Ping luwih adoh saka Lenin tinimbang Zyuganov1 nanging sampeyan pancen apikan. Dadi kanggo ngasilake para veteran kita kanggo plus ing wektu sing padha moyoki - iki banget profesional, sandi Sugeng.
    2. -3
      18 2021 Juni
      Kutipan saka: Olddetractor
      Biden kolektif main nglawan pimpinan Rusia

      Mungkin pedunung nganggep acara iki ing tingkat avatar, nanging malah padha curiga yen kabeh ana ing kono). Kajaba salah pitungan, kesalahan lan kabodhoan, iku mung pribadi))

      ya mesthi negatif ..Wong-wong, iki ing AS lan Eropa, lan ing Rusia, provinsi iki wis ngasah pitchforks kanggo sampeyan kabeh kanggo dangu ... Sampeyan mulang kita kene, nanging ora kabeh kita wis online durung .. hi Banjur sampeyan bakal dicet ing kene. nglirik

      Memori wong Rusia ora bisa dipateni dening tik tok lan blogger sampeyan ....

      Aku emosional wong, nanging lolongan iki entuk liberal kabeh garis .. negatif
  2. +2
    18 2021 Juni
    Ing cendhak, kaya biasane karo penulis iki, Rusia maneh outplayed Amerika. Leres, wektu iki, paling ora bebarengan karo wong Tionghoa, "kuldi Amerika dilebokake ing kios." Aku isih ngenteni - kapan kamenangan Putin sing terus-terusan bakal mengaruhi kesejahteraan negara lan masarakat?
    1. 0
      18 2021 Juni
      Biasa wae??? Apa kesejahteraan negara? Iki game sadurunge Putin lan bakal sawise. Iki minangka keamanan negara. kapentingan global dheweke. Ora Putin. negara-negara. Utawa pemimpinmu ora bakal nindakake iki? Banjur padha nyerah marang negara apa?
      1. -3
        18 2021 Juni
        Apa sampeyan histeris babagan? Ing endi aku nolak anane "game"? Ya, dheweke saiki, saiki lan bakal dadi, amarga dheweke dadi bagian saka geopolitik. Nanging aku ora weruh titik-blank ngendi Putin, malah bebarengan karo Cina, "stalled kuldi Amerika." Artikel kasebut minangka fiksi jingoistik liyane saka penulis iki. Lan patriotisme jingoistic kosong ing latar mburi sing terus-terusan (bubar kanthi kecepatan sing saya cepet) nyuda standar urip ora bisa nyebabake iritasi. Dadi, kaya sing dikandhakake N. Fomenko, luwih sithik emosi, luwih akeh impen udan. Utawa bisa uga dheweke ora ngomong, nanging ora nglarani sampeyan nliti luwih jero babagan makna kiriman sing sampeyan nanggapi.
        1. -9
          18 2021 Juni
          VKM kabeh ditulis kanthi luwih rinci. Apa sampeyan bisa mbantah kanthi fakta?
          1. +6
            18 2021 Juni
            Apa sing kudu dibantah? Kasunyatan yen Amerika duwe masalah karo mundur saka kontingen? Dadi dudu rahasia. Nanging ing ngendi kaluwihan Putin? Ing endi kios sing padha dilebokake kuldi Amerika? Warung iki ora ana. Amerika nggawa kabeh masalah kanggo awake dhewe. Putin malah ora kadhaptar minangka asisten ing kono.
            1. -5
              18 2021 Juni
              Ya ... Coba waca teks kasebut kanthi teliti.
        2. -3
          19 2021 Juni
          Aku setuju, amarga kepala obrolan TV kita sawetara taun kepungkur wis ngluhurake PEMIMPIN kita sing paling gedhe lan paling dihormati (aku ora bisa nyebut dheweke presiden, amarga kantor presiden isih selektif kanthi sawetara usaha kanggo metu) Dadi, aku kaya "dilat panggonan dikenal" Aku ora ngelingi malah sak wektu Dear Leonid Ilyich.
    2. +4
      18 2021 Juni
      Kutipan: Far B
      Aku isih ngenteni - kapan kamenangan Putin sing terus-terusan bakal mengaruhi kesejahteraan negara lan masarakat?

      Kamenangane tansah mengaruhi kesejahteraan rakyat, sanajan mung saka dhaptar Forbes,
    3. Komentar wis dibusak.
  3. +8
    18 2021 Juni
    Penulis nyoba banget kanggo angan-angan. "Patriotisme" dheweke luwih dhisik tinimbang akal sehat.
    1. +7
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Tucan
      Penulis nyoba banget kanggo angan-angan. "Patriotisme" dheweke luwih dhisik tinimbang akal sehat.

      Sing mesthi. China lan Rusia - sing, Rusia lan China - sing ... Menarik: China ngerti yen dheweke duwe persahabatan sing sregep karo Rusia, lan ora nggunakake kahanan politik saiki kanggo nguatake awake dhewe lan mung awake dhewe?
  4. + 10
    18 2021 Juni
    Lan Amerika ora bisa misahake.
    Mesthi, pasar gedhe kanggo barang-barang Cina, sumber daya, teknologi. Wong Cina ora bodho nolak pasar kasebut, ora ana sing bakal ngganggu kekancan Rusia-Cina. esemanSadurunge, USSR ngimpor "galoshes" menyang China, saiki China ngimpor dhewe menyang Rusia kanthi basis "galoshes" Soviet.
  5. +5
    18 2021 Juni
    Babagan kasunyatan sing China lan Federasi Rusia "sawed" negara-negara Asia ing antarane piyambak - ndadak. Nyuwun
    Ora masalah kuwi kanggo Amerika. Padha bisa ninggalake ora kabeh "headset", nanging "nyusup kaya cockroaches": negara Baltik, Polandia, ... Ukraina. Tinimbang viper Afghan, dheweke bisa nambah "pengaruh" ing Timur Jauh sing layak. "Ora ana sing bakal nolak koboi," malah mantan "SSR" Asia Tengah.
    ps Luwih becik yen "keledai" iki terus njaga "malang bulan" ing Afganistan.
    1. -10
      18 2021 Juni
      eseman
      Kutipan saka: samarin1969
      "nyusup kaya kecoak": Negara Baltik, Polandia,

      Sing tegese mundhut pengaruh ing Asia Tengah ...
      1. +8
        18 2021 Juni
        Kutipan saka domokl
        eseman
        Kutipan saka: samarin1969
        "nyusup kaya kecoak": Negara Baltik, Polandia,

        Sing tegese mundhut pengaruh ing Asia Tengah ...


        Duc ... Amerika duwe luwih "pengaruh" liwat akses dhuwit menyang pasar. Kanggo rezim Asia, iki luwih penting tinimbang basis. Sing bakal Feed "Kyrgyzstan" bakal terus "nari". Umume negara Asia duwe perdagangan lan anggaran sing ora seimbang. Kene, malah wong Kazakhstan ora utamané "daulat".
      2. Komentar wis dibusak.
      3. -9
        18 2021 Juni
        Kutipan saka domokl
        Sing tegese mundhut pengaruh ing Asia Tengah ...

        Iku lucu, nanging sawise maca artikel sampeyan, aku yakin manawa para aktivis kasebut - sing kaya mabur menyang ... madu babagan topik tartamtu lan wiwit dina sadurunge wingi dheweke wis ngrusak Ketai sing insidious ing komentar ing artikel sadurunge. China lan Rusia, mbuktekake yen wong Tionghoa iku komunis palsu sing ala, imperialis egois sing pengin ngabdi ing saindenging jagad, Rusia lan Rusia, kalebu, sing disengiti amarga kekejaman lan pogrom, yen dheweke ora sekutu lan kudu diwedeni, bakal teka. kene lan pogrom artikel sampeyan. Malah Presiden AS Biden, sing banget tenan ora seneng Cina lan banget impen bejat aliansi Rusia-Cina, iki akeh liyane restrained ing patemon Geneva karo Putin lan mung cautiously hinted kanggo Putin bab perniciousness saka kekancan Rusia-Cina. Endi Biden sadurunge aktivis VO! ngguyu Nanging, sing kaget, ora akeh. Mungkin saiki? lol

        Lan aku seneng karo artikel sampeyan! Matur nuwun! Kajaba sawetara sing ora akurat lan kontroversial (miturut pendapatku), kanthi bener nggambarake tren anyar ing Asia Tengah lan geopolitik. Lan - Jahwéh - iku ora agitate, kaya Amerika lan sawetara saka Russian fellow allies karo VO, ora banget grapyak, dipercaya lan umume nyedhaki Cina insidious lan China sing mung ngimpi enslaving Russian goblok (kanggo dipisahake). kanggo kabecikan lan kabungahan Amerika / Kulon lol lol lol ).
    2. -1
      18 2021 Juni
      Kutipan saka: samarin1969
      Luwih becik yen "keledai" iki terus njaga "malang bulan" ing Afganistan

      Kaya ngono. Lan aku bakal setuju karo sampeyan yen ora ana perdagangan heroin saka Afghanistan menyang Rusia. Lan Amerika mung nyumbang kanggo iki.
      1. -3
        19 2021 Juni
        Lan sampeyan mung nyoba kanggo ngelingi wayahe nalika Federasi Rusia dhewe, sabenere dhewe, ora gelem nglindhungi tapel wates Tajik-Afghanistan, lan dhewe, ngrancang nilar kabeh pengaruhe ing Asia Tengah. Pracayaa, iki ora kedadeyan sajrone EBN, nanging sawetara taun sabanjure. Apa perlu kanggo pimpinan Federasi Rusia, iki rahasia gedhe.
        1. -2
          20 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan sampeyan mung nyoba ngelingi wektu nalika Federasi Rusia dhewe, persis apa iku, ora gelem nglindhungi tapel wates Tajik-Afghanistan,

          Apa rekaman wis macet komentar sing padha TELU ing thread iki? Utawa sampeyan mung trolling, ngapusi anggota forum sing apik lan gampang ditipu nganggo goroh sampeyan ....
          Nganti musim gugur taun 1992, wates negara Asia Tengah pancen transparan lan simbolis. Panguwasa mentas minted leaned ing confrontation militèr karo oposisi, ngendi ana kanggo mikir bab pedunung lan tapel wates. Tapel wates Tajik-Afghanistan terus dicekel mung dening mantan pengawal tapel wates Soviet. Nanging, awal kebingungan lan timelessness meksa akeh wong kanggo ninggalake watch paling angel.
          Pertengahan Agustus 1992, ing tingkat resmi, dheweke nggawe Grup Border of the Federal Border Service in Tajikistan (PG FPS RF ing Republik Tajikistan), Pengawal tapel wates Rusia wis mlebu kanggo nglindhungi wates sing ana masalah.
          Ing Mei 1993, Rusia lan Tajikistan nandatangani perjanjian ing status legal saka pasukan wewatesan Federasi Rusia ing Republik Tajikistan ing jangka sepuluh taun.
          ...... tapel wates antarane Republik Tajikistan lan Afghanistan diblokir kanthi andal dening garis pertahanan ganda, ing ngendi PG FPS Federasi Rusia lan pengawal tapel wates Tajik ngadeg ing tingkat pisanan, lan prajurit saka 201st Russian. divisi bedhil motorized ditutup eselon kapindho.
          Persetujuan kasebut, ditandatangani ing taun 1993, nyedhiyakake transfer bertahap kontrol tapel wates menyang pasukan Tajik.
          Nopember-Desember 2002 minangka wektu ganti penjaga ing bagean saka tapel wates Tajik-Cina. Lan ing pungkasan taun 2004, ing kontrol pengawal tapel wates Tajik, padha nyerahke bagean liyane saka tapel wates karo Afghanistan sing mlaku ing sadawane Pamirs. Segmen iki ana ing zona tanggung jawab detasemen tapel wates Ishkashim lan Khorog.
          Watesan kasebut rampung ditransfer ing pertengahan 2005 - banjur bagean Moskow lan Pyanj ing tapel wates Tajik-Afghan, pusat pelatihan lan pelatihan Lyaur lan pusat Departemen Pengawal Border FSB Federasi Rusia ing Republik Tatarstan ditransfer menyang departemen pengawal tapel wates Tajikistan . Pengawal tapel wates Republik saiki duwe kabeh pos, pusat lan bangunan Soviet ing ibukutha kanthi properti RF PG.

          Tanpa ngluwihi Persetujuan 1993, Dushanbe kepeksa nulis strategi anyar kanggo nglindhungi tapel wates panas saka dhengkul, sing mbutuhake pembangunan pirang-pirang taun.

          https://anna-news.info/tadzhiko-afganskij-kordon-kak-ustareval-kontrol-i-dryahlela-sistema-bezopasnosti/

          Teks Perjanjian kasebut dhewe, deleng link:
          https://base.garant.ru/1119516/

          Lan mafia narkoba, minangka aturan, ora duwe keluhan marang pasukan tapel wates Tajik. Kaping pirang-pirang presiden republik shuffled Kepemimpinan panitia kanggo pangayoman saka tapel wates negara Tajikistan, dibusak sawetara, diangkat liyane, nanging umume ora owah akeh. Ing desa-desa tapel wates miskin, istana-istana nyata tuwuh, dadi kagungane, miturut critane warga lokal, kanggo kepala pos perbatasan Tajik. Sanalika tutup ijo Rusia ninggalake bagean sabanjure ing tapel wates, mula, kanthi kebetulan aneh, istana tuwuh ing papan kasebut.
          Nanging ing antarane wong-wong sing nampani budhal kita yaiku sekutu Amerika. Padha, nyatane, padha skirmishers saka owah-owahan shift amba ing tapel wates. Miturut informasi ora resmi, Amerika Serikat wedi ekstra, maca Rusian, mata lan kuping nalika nindakake operasi counter-teroris ing Afghanistan. Mula saka iku sakehing pitulungan padha dijanjekake marang Tajikistan, saupama bisa njaga watese. Sajrone telung taun kepungkur, Amerika Serikat wis nyedhiyakake luwih saka $ 9 yuta kanggo Tajikistan kanggo keamanan tapel wates.
          Kahanan nalika negara manca njaga tapel watese negara tetanggan pancen unik. Lan klompok operasional lan aparat intelijen sing kuat tetep ana ing Tajikistan. Dadi kita bakal duwe informasi, lan iki sing utama. Rusia ora kelangan kehadiran militer ing wilayah kasebut (tetep ana pangkalan militer ditambah gugus tugas, ditambah pusat observasi ruang angkasa), utawa hubungan persahabatan karo Tajikistan.

          Lan layanan tapel wates Rusia saiki mung duwe klompok ing luar negeri sing njaga wates manca lan kepentingan geopolitik. Iki minangka grup ing Armenia. Durung ana output.

          https://rg.ru/2005/07/13/tadjikistan.html
          1. Komentar wis dibusak.
            1. -1
              20 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Federasi Rusia dhewe njupuk lan menehi pangayoman tapel wates Tajik-Afghanistan menyang tangan Tajik. Lan pitakonane, kenapa Federasi Rusia saiki ngeluh yen aliran obat saka Afghanistan saya tambah?

              Kayane aku nyorot teks kasebut ing komentarku lan aku mbaleni maneh:
              1. Ing Mei 1993, Rusia lan Tajikistan nandatangani persetujuan babagan status legal pasukan tapel wates Federasi Rusia ing Republik Tajikistan kanggo periode sepuluh taun.;
              2. Persetujuan kasebut, ditandatangani ing taun 1993, nyedhiyakake transfer bertahap kontrol tapel wates menyang pasukan Tajik.;
              3. Tanpa ngluwihi Persetujuan 1993, Dushanbe kepeksa nulis strategi anyar kanggo nglindhungi tapel wates panas saka dhengkul.
              Pihak-pihak ing Persetujuan yaiku Federasi Rusia lan Republik Tatarstan, Republik Tatarstan ora nganyarake Persetujuan kasebut kanggo periode anyar (duwe hak nglakoni, amarga tapel wates Republik Tajikistan karo DRA yaiku bagean saka tlatah Republik Tatarstan, lan dudu Federasi Rusia), sing ana hubungane karo FPS saka Federasi Rusia kudu ninggalake Republik Tatarstan. ...
              Kayane kabeh wis jelas kanggo kabeh wong lan menehi link menyang Persetujuan, nanging sampeyan kabeh trolling, ora ana bantahan, liwat yen sampeyan lara ... lan sampeyan ora bisa nindakake apa-apa kajaba trolling ....
          2. -1
            20 2021 Juni
            Bu, aku ngerti kabeh babagan perjanjian kasebut, aku ora ngerti apa-apa, kenapa pimpinan Federasi Rusia netepi perjanjian kasebut? Yagene Vovchik ora duwe analis normal sing bisa nerangake marang dheweke yen pangayoman tapel wates Tajik-Afghanistan dening pengawal tapel wates Tajik iku kabeh fiksi, lan sanalika pengawal tapel wates kita metu saka kono, aliran obat-obatan ing Rusia. Federasi bakal langsung nambah kaping pirang-pirang .. Lan apa dheweke pancen bodho nganti ora bisa ngerti? Apa maneh, dheweke ngilangi penjaga perbatasan kita saka kana. Tajik ora pengin ngluwihi persetujuan iki? Ya, kenapa Little Little John ora bisa nerangake marang Rakhmonov panggonan asline ing rantai panganan? Yen Vovochka dhewe duwe usus tipis, mula sampeyan kudu takon karo mantan komandan brigade, Kolonel Vladimir Vasilyevich Kvachkov. Dheweke bakal mabur menyang Dushanbe lan nerangake marang Rakhmonov kanthi driji sapa dheweke ing urip iki, lan ing urip iki dheweke minangka ketua peternakan kolektif biasa, sing Batya wungu saka lendhut lan sijine ing panggonan iki presiden Tajik. Nanging sakperangan alesan, Vovchik ora nindakake iki, mula cukup bisa nyimpulake yen Vovchik piye wae, kanthi pribadi, kasengsem nambah aliran obat-obatan ing Federasi Rusia. Lha, sapa dheweke sawise iku?
            1. -1
              20 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Aku ora ngerti apa-apa - kenapa pimpinan Federasi Rusia tundhuk karo perjanjian kasebut?

              Kita mesthine ngrebut wilayah Tajik ing sadawane tapel wates karo DRA? Yagene, supaya prajurit kita padha mati?
              Federasi Rusia wis cukup wektu kanggo nglengkapi tapel wates Rusia-Kazakh ing teknik lan teknis lan nyebarake unit tapel wates FPS FSB Federasi Rusia ing kana, kaya ing Crimea, cepet utawa mengko kudu ditindakake. ..., uga ing tapel wates karo Ukraina.....
              Perlu dipeksa kabeh tapel wates Rusia karo Georgia lan Azerbaijan kanggo nglengkapi lan nutupi FSP saka FSB Federasi Rusia ...
              Kita wis ngilangi kontrol narkoba, lan sampeyan ana ing tapel wates Tajik-Afghanistan ....
              Napa Vovchik ora duwe analis normal sing bisa nerangake marang dheweke yen pangayoman tapel wates Tajik-Afghanist dening penjaga tapel wates Tajik iku kabeh fiksi.

              Malah tanpa analis, dheweke ngerti kabeh, minangka mantan perwira KGB saka USSR / FSB saka Federasi Rusia ....
              Saka njaba, kabeh analis kene ....
              mantan komandan brigade Kolonel Kvachkov Vladimir Vasilyevich takon

              Dheweke bakal langsung ujar manawa sampeyan dadi pengikute, sawise dheweke ora "flunk rikma abang", aku ora duwe apa-apa kanggo ngomong babagan dheweke ....
              Ana akeh mantan militèr ing Internet sing nyoba ngajari urip wong Rusia sing gampang ditipu, ngipat-ipati pamaréntahan saiki, nalika nampa pensiun luwih gedhe tinimbang umume warga sing gampang ditipu ...
              Yen sampeyan njupuk sumpah, sampeyan mung kudu pracaya ing Rusia, preduli saka sing kuwasa, lan ora sumpah ing dheweke ...
              Aku percaya yen tapel wates Federasi Rusia ing arah Asia Tengah bakal ditutupi kabeh manifestasi, kanthi utawa tanpa Kvachkov ....
              1. 0
                20 2021 Juni
                Nyonya, sampeyan ora perlu ndemek Batya, pisanan, sampeyan meh ora ngerti dhewe, kaping pindho, nyoba kanggo rikma abang minangka sindiran golem, lan dheweke nampa potongan emas ora kanggo iki, nanging kanggo ekstremisme lan nyoba kraman bersenjata. Kapindho, ing sawijining wektu, dheweke nindakake kanggo nylametake wong Rusia luwih saka Federasi Rusia liyane. Yen sampeyan ora ngerti, iku kang dikembangaké lan dipun ginakaken rencana kanggo mungkasi ontran-ontran ing taj lan netepake ing paling sawetara supaya ana. Lan dheweke nindakake kanthi bantuan siji tag Chirchik, sing, luwih-luwih, demokrat pengkhianat sampeyan uga diwenehake marang wong Uzbek. Lan 201MSD, sing ing wektu iku ing taji, nindakake pesenan Moscow lan lungguh ing bokong roto-roto, mung sluggishly perang nalika suffocation tenan kenek wong hard. Kanggo sumpah, aku dhewe sumpah menyang USSR ing Desember 1985 lan aku ora sumpah liyane. Sak ngertiku, Bati duwe kahanan sing padha. Dadi sampeyan, Bu, aja ngomong apa-apa bab sumpah kanggo tren kene. Kasunyatan bilih Bapak saiki ngomong bab agama ngandika akeh, uga, banjur ngawula Piece emas, lan paling wektu ing ShIZO gendheng ora bakal bocor supaya
                1. -1
                  20 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  Kanggo sumpah, aku dhewe sumpah menyang USSR ing Desember 1985 lan aku ora sumpah liyane. Sak ngertiku, Bati duwe kahanan sing padha.

                  Aku ngerti yen sampeyan ora tanggung jawab kanggo keamanan Federasi Rusia?
                  1. +2
                    20 2021 Juni
                    Minangka mantan perwira (sanajan saka jaket), aku mesthi njawab, lan mulane aku percaya yen luwih adoh nyedhaki keamanan iki diwenehake, luwih apik. Kanggo mblokir kabeh tapel wates karo Kazakhstan, maju lan sijine gendéra ing tangan sampeyan. lan ngimpi iku ora mbebayani. Lan babagan pendhudhukan (kaya sing sampeyan sebut) ing wilayah tapel wates Tajik-Afghan kanggo nyegah penyelundupan narkoba. Inggih, iki persis apa cara paling efektif lan murah kanggo mesthekake Nyegah saka seng nembus obatan, lan sawise mundur saka amers saka Afghanistan, ana uga nyawa ing wilayah RUSSIA.
  6. +5
    18 2021 Juni
    Amerika wis èfèktif nggabungake pamaréntah ing Afghanistan.
    Teroris saka macem-macem garis bakal njupuk kekuwatan ing negara iki lan pindhah menyang pirang-pirang bagean ing tapel wates karo bekas republik USSR.
    Angkatan bersenjata saka republik iki ora bakal ngatasi akeh geng. Bakal ana perang kanggo kekeselen ekonomi republik.
    Iku trep kanggo amers kanggo mindhah musuh nyedhaki tapel wates karo negara kita. Kazakhstan nduweni wilayah sing wiyar lan wewatesan 7000 km karo Rusia. Kanggo Feed gerakan nasional lan njamin kerusuhan ... Mulane Amerika dibutuhake ing kono.
    Cukup kanggo kelingan carane padha diusir saka Uzbekistan, nalika Utas saka kudeta wis digawe dowo kanggo pangkalan Amérika.
    1. 0
      18 2021 Juni
      Kutipan saka ivamoss
      Amerika wis èfèktif nggabungake pamaréntah ing Afghanistan.
      Teroris saka macem-macem garis bakal njupuk kekuwatan ing negara iki lan pindhah menyang pirang-pirang bagean ing tapel wates karo bekas republik USSR.
      Angkatan bersenjata saka republik iki ora bakal ngatasi akeh geng. Bakal ana perang kanggo kekeselen ekonomi republik.

      Kanggo iki, ora perlu njagong ing Afghanistan - kanggo iki, ING AYAT, kudu menehi dhuwit sethithik marang militan lan mung ....
      1. 0
        19 2021 Juni
        Konsep wis mung diganti.
        1. 0
          19 2021 Juni
          Kutipan saka ivamoss
          Konsep wis mung diganti.
          - konsep iki ora diganti wiwit jaman Alexander 3 ing wilayah kasebut - "We menehi adonan cilik kanggo warga lokal - padha omong kosong Rusia"
  7. +2
    18 2021 Juni
    Kita miwiti karo Afghanistan, banjur lali babagan iki. Saben serikat dites dening wektu. Lan amarga proses sing ditindakake ing jagad iki, angel kanggo ngira-ngira kahanan kasebut luwih dhisik. Gosip babagan seda iku durung wayahe.
    1. -3
      18 2021 Juni
      Kutipan saka: nikvic46
      .Kanthi syarat negara kita bisa mandiri.

      Alas, kita banget disambungake menyang Kulon. Isih ora realistis kanggo ngunggahake ekonomi menyang tingkat China sing padha. Ora ana kebetulan yen ing materi apa wae babagan Rusia, apa iku papan utawa perang ing Suriah, sampeyan bakal kanthi yakin 100% nemokake "kertu trump" saka para sadulur kita ing sisih kidul-kulon - "Rusia mati, ora ana sing bisa dipangan. , lan sampeyan ruang ...". Materi kasebut ditulis rong dina sadurunge rapat presiden.
      Dina iki kita bisa ngomong yen masalah sing diterangake luwih serius kanggo Amerika Serikat tinimbang, contone, Ukraina utawa Belarus. Ing babagan diskusi, paling ora.
      Sawise nyuwek kita, Amerika bakal nampa loro mungsuh sing dikalahake. Iki tugas sampeyan sabanjure. Logika cukup prasaja.
      1. -11
        18 2021 Juni
        Kutipan saka domokl
        Sayange, kita banget kaiket ing Kulon.

        Akibat saka 90s. Banjur, elit "kita" sing ditunjuk dening Barat (AS) kanggo kepentingane. Nasionalisasi "elit" terus.

        Kutipan saka domokl
        Isih ora realistis kanggo ngunggahake ekonomi menyang tingkat China sing padha.

        Cukup nyata. Kita duwe 20% kabeh sumber daya alam ing Donya. Amandemen presiden sing diadopsi kanggo Konstitusi musim gugur iki bakal nggawe Duma sing luwih berorientasi nasional, sing pungkasane bakal kerja kanggo kepentingan negara.

        Babagan Rusia, China lan Kulon (AS).

        Ana telung peradaban sing dibentuk ing jagad iki:
        - peradaban Eropah;
        - peradaban Timur;
        - lan peradaban Rusia.

        Gumantung sing "kanca" karo sapa, padha udan sing katelu.
        Tsarist Rusia "kanca" karo Kulon - China direndhem, tsarist Rusia ora ana maneh.
        Rusia Stalin minangka "kanca" karo China - USSR minangka ekonomi pisanan ing Donya;
        Peradaban Barat minangka "kanca" karo peradaban Timur - USSR ora ana maneh.
        Dina iki kita "kanca" karo China - ana krisis ing Kulon. China minangka ekonomi pisanan ing donya.
        1. +3
          18 2021 Juni
          Kutipan: Boris55
          Ana telung peradaban sing dibentuk ing jagad iki:
          - peradaban Eropah;
          - peradaban Timur;
          - lan peradaban Rusia.

          Kepiye Rusia beda karo Eropa?
          1. -3
            18 2021 Juni
            Kutipan: Hyperion
            Kepiye Rusia beda karo Eropa?

            Saka preamble Konstitusi kita: "Kita, wong multinasional Federasi Rusia, digabungake karo nasibe umum ing negara kita ..."

            Peradaban Rusia minangka sakumpulan warga negara sing dadi siji negara
            Peradaban Barat minangka sakumpulan negara nasional sing manggon ing sangisore siji dominan.

            Bedane utama yaiku budayane.
            1. +5
              18 2021 Juni
              Kutipan: Boris55
              Peradaban Rusia minangka sakumpulan warga negara sing dadi siji negara

              Eropa, lan luwih-luwih Amerika Serikat, uga dumadi saka pirang-pirang bangsa.
              Kutipan: Boris55
              Bedane utama yaiku budayane.

              Sampeyan ora bakal nemokake beda antarane bocah Rusia lan wong Eropa babagan kapentingan, gaya busana lan nilai urip. Film Hollywood, game komputer - padha nonton ing kene. Dadi ora ana bedane dhasar.
              1. -7
                18 2021 Juni
                Kutipan: Hyperion
                Eropa, lan luwih-luwih Amerika Serikat, uga dumadi saka pirang-pirang bangsa.

                Wong Prancis manggon ing Prancis. Ing Spanyol - wong Spanyol, lsp. Kabeh iku negara-bangsa. Ukraina, kepinginan kanggo Eropah, uga pengin dadi negara bangsa, lan iki kudu matèni Rusia ing piyambak. Iki ora ateges manawa warga negara liya ora ana ing kana.

                Amerika Serikat minangka "negara" desain lan desain.

                Kutipan: Hyperion
                Sampeyan ora bakal nemokake beda antarane bocah Rusia lan Eropa

                Ing saindhenging bumi, wong lair padha. Kita duwe reaksi sing padha kanggo rasa wedi lan bungah. Kabudayan ndadosaken kita beda, langkung sepuhipun tiyang, prabédan punika langkung katingal.

                Hollywood, game komputer minangka pengaruh budaya ing komunitas wong liya (peradaban), supaya bisa nggayuh tujuane, ing pangertene Barat - pasrah marang kekarepane. Pengaruh iki paling katon ing kutha-kutha gedhe.

                Kutipan: Hyperion
                Dadi ora ana bedane dhasar.

                Ana bedane.
                Ing negara kita, kabeh wong duwe kesempatan kanggo ngembangake budayane, lan akeh sing wis nampa basa tulis. Ing wektu sing padha, Kulon nyuda budaya pribumi lan ngetrapake dhewe (Hollywood, game komputer). Wong pribumi ing S. Amerika didorong menyang leladen. Wong Aborigin Australia meh ilang...
                Ing negara kita, sembarang wong pinunjul, preduli saka warga negara, bisa mimpin peradaban kita. Stalin - Georgian, Brezhnev - Ukrainia, utawa dadi misuwur (yen sampeyan pengin, elinga jeneng sing dhewe, minangka conto - Shoigu).
                1. +7
                  18 2021 Juni
                  Kutipan: Boris55
                  Wong Prancis manggon ing Prancis.

                  Meh...

                  Kutipan: Boris55
                  Amerika Serikat minangka "negara" desain lan desain.

                  Ora jelas: apa sing salah karo ngrancang lan mbangun "negara"? Lan ing Rusia, banjur apa jenis "negara"?
                  Kutipan: Boris55
                  Budaya ndadekake kita beda.

                  Dadi apa budaya Rusia? Apa bedane dhasar saka Amerika, supaya bisa dipérang dadi peradaban sing beda-beda?
                  Kutipan: Boris55
                  Ing negara kita, sembarang wong pinunjul, preduli saka warga negara, bisa mimpin peradaban kita.

                  Kulon tindak malah luwih. Ing kana, peradaban bisa dipimpin dening wong kulit ireng sing umure wis maju, malah wong LGBT.
              2. +6
                18 2021 Juni
                Kutipan: Hyperion
                Sampeyan ora bakal nemokake beda antarane bocah Rusia lan wong Eropa babagan kapentingan, gaya busana lan nilai urip. Film Hollywood, game komputer - padha nonton ing kene. Dadi ora ana bedane dhasar.

                Ing China, film Hollywood kadhangkala nglumpukake box office luwih akeh tinimbang ing Amerika Serikat. Lan manufaktur game Western apik ing pasar Cina. Dadi, fitur peradaban ing donya modern cukup burem lan katon mung ing ngendi panguwasa banget nyuda kabeh alien, kayata DPRK, KSA, Iran.
                1. +3
                  18 2021 Juni
                  Kutipan saka Tzar
                  Dadi, fitur peradaban ing donya modern cukup burem lan katon mung ing ngendi panguwasa banget nyuda kabeh alien, kayata DPRK, KSA, Iran.

                  pancen bener. Globalisme nyapu planet. Isih ana cadangan, kaya DPRK lan Iran sing sampeyan sebutake, mula kita kabeh padha, tambah utawa kurang. Mulane, aneh kanggo ndeleng argumentasi babagan "peradaban sing beda".
        2. 0
          18 2021 Juni
          "Amandemen presiden sing diadopsi kanggo Konstitusi musim gugur iki bakal nggawe Duma sing luwih berorientasi nasional, sing pungkasane bakal kerja kanggo kepentingan negara."

          apik ngguyu
        3. 0
          18 2021 Juni
          Ana telung peradaban sing dibentuk ing jagad iki:
          - peradaban Eropah;
          - peradaban Timur;
          - lan peradaban Rusia.
          Peradaban Rusia rampung karo USSR. Kados ingkang kaserat lawan ing nginggil, para mudha punika boten beda kaliyan para mudha ing Kulon. Dadi ing 50-100 taun Rusia bakal rampung diserep dening Kulon. Siji-sijine sing bakal tetep karo kita yaiku basa Rusia, lan banjur diganti amarga nyilih saka basa Inggris. Budaya Kulon menang, malah budaya Timur tiba sadurunge. Nom-noman China wis kebak ing budaya Kulon.
          1. -6
            20 2021 Juni
            Aku mikir ing sepuluh taun basa Rusia ing Federasi Rusia bakal dadi basa budak, lan elit bakal nganggo Yiddish lan varian Ayzerbajan saka Turki. saora-orane kuwi
            1. -1
              20 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Aku mikir ing sepuluh taun basa Rusia ing Federasi Rusia bakal dadi basa budak, lan elit bakal nganggo Yiddish lan varian Ayzerbajan saka Turki. saora-orane kuwi

              Aku isih bisa pracaya ing Cina, nanging Turki lan Azeri banget utopia. Basa mangsa ngarep iku variasi saka Inggris-Spanyol.
  8. +1
    18 2021 Juni
    Afghanistan ora ngerti carane urip kanthi tentrem. Donya minangka budaya, ideologi, ekonomi sing beda. Padha ora ngerti carane urip tentrem. USSR nyoba ngajari wong "panganan" iki supaya bisa urip kanthi tentrem. Bener. Iku ing wates kita. Padha diwenehake karo bahan bangunan gratis, lan padha numpes kolom lan nari - padha bungah-bungah. Dheweke mbangun sekolah, omah, nanging ora butuh! Dheweke nganggep USSR minangka mungsuh. Pangerten teka nalika Amerika Serikat teka. Amarga ana kesempatan kanggo mbandhingake karo apa. Lan kasunyatan manawa Amerika Serikat lunga bakal luwih elek kanggo Rusia. Wong "pischernye" iki bakal munggah menyang tapel wates kita lan Rusia bakal duwe titik panas liyane.
    1. +6
      18 2021 Juni
      Suku-suku Turkmen ing sisih lor ing Afganistan ora tau dikuwasani dening Amerika. Apa sampeyan ngelingake kemungkinan agresi "saka sebrang kali"? Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggawe maneh agen lan basis saka CIA, sampeyan butuh dhuwit. Yen program kasebut ditampa, rasa wedi sampeyan bakal dibenerake. Nanging wong Afghan dhewe ora bakal munggah ing tapel wates. Sepotong daging, churek, sendi: apa maneh sing dibutuhake wong Afghan?
    2. -3
      20 2021 Juni
      Aku mikir yen iki persis kaya kabeh lan wates antarane Federasi Rusia lan ISIS ora bakal ngliwati ara-ara samun Siria, nanging kira-kira ing tapel wates karo Kazakhstan. Ya, Federasi Rusia dhewe sing kudu disalahake - dheweke dhewe ora gelem nglindhungi tapel wates Tajik-Afghanistan, dheweke nolak kabeh pengaruhe ing wilayah kasebut. Inggih, papan suci, kaya sing sampeyan ngerti, ora bakal kosong.
  9. -8
    18 2021 Juni
    Amerika mung duwe vossal sing paling dipercaya ing Eropa, sing bisa uga ora takon pendapat.
    1. +1
      18 2021 Juni
      Kutipan saka: tralflot1832
      Amerika mung duwe vossal sing paling dipercaya ing Eropa, sing bisa uga ora takon pendapat.

      meh 80 saka turnover kabeh dhuwit ing donya njupuk Panggonan ing Euros lan Bucks. Tegese, 80 persen ekonomi donya wis kaiket kabeh karo Kulon, lan 20 persen ora langsung.
  10. +9
    18 2021 Juni
    Hubungan apik karo Rusia lan China penting banget kanggo Kazakhstan.
    Nanging sing menarik yaiku China nambah pengaruh ekonomi ing Kazakhstan, lan Rusia menehi upeti kanggo Baikonur. Nazarbayev bakal mati lan ndeleng apa sing bakal kedadeyan.Para nasionalis sing kuwasa ing kana wis nendhang ing lapak. Lan bakal padha ucul, maneh kita bakal nyentak pundhak, kepriye kedadeyane, mung China, ora ana sing dadi panguwasa ing kana.
    1. -3
      20 2021 Juni
      Ya, wong Rusia sing manggon ing kana wis ngalami wektu sing angel banget. Senajan apa bener apa ana kaget. Yen pimpinan Federasi Rusia dhewe sengit banget marang wong Rusia, ora masuk akal kanggo nuntut wong Kazakh supaya "Lewih Panas tinimbang Paus"
      1. +1
        20 2021 Juni
        meh kabeh spesialis Rusia, padha urip normal, nanging mesthi ora pengin manggon ing kono kabeh urip, entuk dhuwit lan ninggalake kanggo Rusia.
  11. +2
    18 2021 Juni
    Menang liyane ing kertas ...
  12. -1
    18 2021 Juni
    Aku ndeleng kanthi cara iki - kanggo pisanan ing pirang-pirang dekade, Amerika wis kuwatir babagan konsentrasi pasukan - apa nglawan kita, China, Iran - dheweke butuh. Sekutu ngomong lan nguber dhewe kaya Erdo, utawa pengin nambah interaksi antarane Jerman lan Prancis ing konstruksi militer (proyek tank, pesawat generasi kaping 6, diskusi babagan kabutuhan tentara Eropa, bedane kebijakan ing Rusia. lan Iran, lsp). Afganistan adoh banget lan wilayah logistik ora trep kanggo Amerika Serikat - iku tritely ora trep lan larang kanggo wong-wong mau kanggo perang ing kono, amarga total mlarat lokal lan feodalisme konkrit ing sirahe - Amerika Serikat ora duwe pangarep-arep lan motivasi kanggo manggon ana ing kono. dangu, amarga ora bakal mbayar efforts utawa investasi. Pangarep-arep kanggo "kontrol strategis" ing wektu iki uga ora kelakon, amarga wilayah kasebut wis suwe saya suwe, lan para pemain tetanggan wis ngliwati dalan bisnis sing ngliwati "panggonan sing kena wabah".

    Ketoke, Amerika wis nyetel pandelengan babagan restrukturisasi belanja amarga owah-owahan kahanan internasional - sanajan ing Trump, yen ora sadurunge. China wis mbangun armada lan mbangun penerbangan, kabeh mungsuh AS ngembangake misil taktis lan strategis, hypersound wis muncul ing arena - celah gaping ing pertahanan rudal Amerika kudu nutup, sing, miturut pendapatku, bakal dadi. intensif nindakake, lan apa restrukturisasi gedhe-gedhe bakal ngawula, kalebu nduwurke tumpukan mudhun sawetara "perusahaan" sak donya.

    Kocak maca babagan "kabijakan kita" ing Asia Tengah - kita ora duwe kabijakan ing Asia Tengah. Ana sawetara kegiatan saka macem-macem derajat sukses, yen LIKE AS isih pecahan saka mantan kasetyan politik lan kerjasama tradisional. Nanging kabeh iki macet ing snot saka arsitektur sadurungé, kita ora ngembangaken arsitektur anyar, rampung mbaleni kesalahane padha karo peserta Ex-CIS gedhe.

    China kene, ya, pemain. Nanging China ora kasengsem ing "masalah wilayah" - kapentingan iku dalan saka pelabuhan sepi, kang bakal dadi bagéan saka "New Silk Road". Yen bisa, dheweke uga bakal nempelake barang-barange lan nyelehake paw ing kabeh jinis sumber daya lokal - iki minangka kapentingan huckstering, lan mesthine bakal tetep. Nalika dalan sutra anyar berkembang - ya, penguatan inisiatif militer lan strategis China uga bisa teka. Nanging ora mlayu ing ngarep lokomotif, luwih seneng mlaku alon-alon lan ngomong manis.
  13. +3
    18 2021 Juni
    Lagu lawas... Rusia lan China dadi sedulur saklawase...
  14. +7
    18 2021 Juni
    Kepiye publikasi iki mlebu ing bagean "Analitik"? wassat negatif
  15. -5
    18 2021 Juni
    Kutipan: Far B
    Ing cendhak, kaya biasane karo penulis iki, Rusia maneh outplayed Amerika. Leres, wektu iki, paling ora bebarengan karo wong Tionghoa, "kuldi Amerika dilebokake ing kios." Aku isih ngenteni - kapan kamenangan Putin sing terus-terusan bakal mengaruhi kesejahteraan negara lan masarakat?
    Kanggo bocah-bocah sekolah, ing taun 90-an, Comrade Yeltsin ora nindakake apa-apa kajaba melu politik domestik, takon ibumu kanggo asil. USA sing ditresnani urip kaya "bagata" mung amarga kabijakan luar negeri sing agresif.
    Д
  16. +5
    18 2021 Juni
    Sadurunge, situs kasebut nduweni "annallytic" Kamenev, lan aku ngira yen ing babagan analytics sabisa-bisa saka kasunyatan, dheweke ora ana sing padha.
    Nanging analis Staver muncul - lan aku ngerti ambane khayalanku.
    1. +4
      18 2021 Juni
      Salah sawijining gangguan kanggo penulis, Boris 55 ing komentar, sanajan kabeh upaya penulis, gampang ngliwati dheweke minangka wong sing ngadeg, ing babagan analytics, perlindungan, panjelasan lan kabeneran. ngguyu
    2. -4
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Undecim
      Nanging analis Staver muncul - lan aku ngerti ambane khayalanku.

      Sampeyan mung cemburu karo analis Staver.
  17. -1
    18 2021 Juni
    Kabeh sing menarik wis ana ing ngarepe, Biden ora bakal manis saiki, kritik kanggo Jenewa bakal tiba, utamane amarga dheweke gelut karo pers, ayo diarani lan kahanan internal ora apik banget, kayane dheweke bakal pensiun. Kita bakal ngerti kepiye carane.
  18. -3
    18 2021 Juni
    Aku maca sawetara komentar. Gusti, apa watesan lan ora nggatekake babagan "rembugan". wong menarik. Dheweke nuntut nambah kesejahteraan, ora nindakake apa-apa, lan malah bakal menehi komentar babagan acara ing bidang internasional lan militer saka posisi pembaca primer. Narodishko tansah nyoba kanggo ngurangi kabeh mung apa kang bakal sinau saka kabeh iki. Kabeh ana ing naluri. Sanadyan perang, malah banjir, yen mung ana sing mangan lan ngombe. Padha ora supaya Amerika menyang Asia Tengah, nanging apa iki menehi ing syarat-syarat "ing babagan income lan tambah pangarep-arep urip." Iki pancen bodho. Yen sampeyan pengin urip maneh, mangan vodka kurang lan omben-omben murah liyane. Yen sampeyan pengin nambah penghasilan, banjur kerja kanthi cara supaya karya sampeyan dievaluasi minangka kelas dhuwur lan bakal nambah penghasilan. Lan ing kene mung nggegirisi, ora liya. Apa sing arep dakkandhakake babagan artikel kasebut. Aku ora pengin ngalem penulis, utawa golek kesalahan. Aja medeni dadi profesional, nanging penulis ngatur kanggo nerangake yen Amerika Serikat duwe masalah karo mundur total pasukan saka Afghanistan amarga saka China lan Amerika Serikat. Dadi lan kanggo regejegan iku bodho. Bengok babagan kegagalan kamenangan diplomasi Rusia ing babagan ngangkat sanksi iku omong kosong. Thanks kanggo sanksi ing Rusia, ana pemugaran aktif produksi. Nanging muspra. Mungkin padha bisa nemokake panggonan ing urip iki adoh saka vestibule karo jamban.
    1. +2
      18 2021 Juni
      Wong. Wates. Buta huruf. Ora nindakake apa-apa. Apa sampeyan yakin manawa sing nulis komentar ora mung bali saka tambang? Apa sampeyan mikir yen sampeyan minangka bebener pungkasan ing conto kasebut?
    2. -1
      18 2021 Juni
      Kutipan saka ppgt90
      Thanks kanggo sanksi ing Rusia, ana pemulihan aktif produksi

      Thanks kanggo sanksi ing Rusia, ana pemulihan aktif produksi
      Ing wilayah apa sampeyan wis sukses ing 7 taun? Saliyane grosir (lan ana sing bisa didebat)
      1. 0
        20 2021 Juni
        industri nuklir contone
        1. -2
          20 2021 Juni
          Kutipan: Nastia Makarova
          industri nuklir contone

          Yen ora ana sanksi, RosAtom bakal duwe kontrak luwih akeh kanggo konstruksi ing luar negeri, lan mulane luwih akeh lahar.
          1. 0
            21 2021 Juni
            Persis, sanksi dudu kompetisi sing adil! lan sampeyan ngomong sing ora kabeh develops
            1. -2
              21 2021 Juni
              Kutipan: Nastia Makarova
              Persis, sanksi dudu kompetisi sing adil! lan sampeyan ngomong sing ora kabeh develops

              Inggih, ya, contone, sanksi saka negara kanggo nerak uga ora jujur ​​ing hubungan kanggo wong. Rusia-nerak hukum internasional lan kaukum. Saliyane militèr, energi lan pangan, kabeh liyane stagnates ing paling apik.
              1. 0
                21 2021 Juni
                mesthi ana sanksi, lan dheweke ora bakal nglilani kita menyang pasar
                1. -2
                  21 2021 Juni
                  Kutipan: Nastia Makarova
                  mesthi ana sanksi, lan dheweke ora bakal nglilani kita menyang pasar

                  iya ta? nganti 2014 padha quietly sade lan investasi mili kaya stream ing Federasi Rusia.
                  1. 0
                    22 2021 Juni
                    ya, dheweke adol)))), dheweke ora nate diidini menyang pasar dodolan Eropa lan Amerika, lan sanksi saiki mung minangka cara sing mbukak kanggo mateni kompetisi.
                    1. -2
                      22 2021 Juni
                      Kutipan: Nastia Makarova
                      ya, dheweke adol)))), dheweke ora nate diidini menyang pasar dodolan Eropa lan Amerika, lan sanksi saiki mung minangka cara sing mbukak kanggo mateni kompetisi.

                      Ya, utamane Sberbank, sing kerjane tenang ing Kulon. AvtoVAZ padha (diduweni dening Prancis). Sampeyan bisa dhaptar kanggo dangu, masalah mung ing kualitas. Ing Federasi Rusia, kualitas pincang ing industri lan barang sipil (yen kita ora ngomong babagan wilayah sing abot lan khusus) Dadi ngenteni, yen dheweke ora nglilani kita, kenapa dheweke bakal mateni kompetisi? Ing Minyak lan gas, kita adol lan adol. Lan negara sing duwe 2 persen ekonomi donya lan saben taun bagean iki saya cilik ora bisa saingan karo negara sing duwe luwih saka setengah saka GDP donya.
                      1. -1
                        22 2021 Juni
                        ing kana GDP exaggerated, industri iku Jerman lan Prancis, lan kaya Italia lan Spanyol iku GDP exaggerated
                      2. -2
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        ing kana GDP exaggerated, industri iku Jerman lan Prancis, lan kaya Italia lan Spanyol iku GDP exaggerated

                        Hahahaha. Kita bakal duwe GDP "inflated",
                      3. 0
                        22 2021 Juni
                        ora ana sing ngerti apa sing kudu ditindakake
                      4. -2
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        ora ana sing ngerti apa sing kudu ditindakake

                        Nyiyapake kanggo stagnasi ekonomi Rusia saka 4 nganti 10 taun, lan bisa uga luwih. Ora bakal luwih apik.
                      5. -1
                        22 2021 Juni
                        lan kita ora nyana dadi luwih apik, kita nyiapake lan aku menehi saran supaya sampeyan nyiyapake
                      6. 0
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        lan kita ora nyana dadi luwih apik, kita nyiapake lan aku menehi saran supaya sampeyan nyiyapake

                        Aku wis siyap suwe, wiwit 2016.
                      7. 0
                        22 2021 Juni
                        kok ora saka 2014? ya wis siap, kok nangis
                      8. -1
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        kok ora saka 2014? ya wis siap, kok nangis

                        Aku sinau ing sekolah. Merga moro-moro uripe ben negarane tambah apik, ora elek.
                      9. -1
                        22 2021 Juni
                        dadi tambah parah? mung aja ngomong babagan rega mundhak lan gaji cilik
                      10. -1
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        dadi tambah parah? mung aja ngomong babagan rega mundhak lan gaji cilik

                        Kanggo 10 taun, ekonomi Rusia wis thukul dening 0.03. Tegese, 10 taun muspra, ing babagan penghasilan kita ing tingkat 2009. Lan apa, bab prices ora perlu? Lan apa sing luwih elek kanggo diukur? Aku kelingan Walikotaku taun 2013 jarene wiwit taun 2014 ora gelem tambalan dalan, bam, krisis, saiki akeh-akehe ganti permukaan dalan, tambal)))) Ora ana dhuwit.
                      11. -1
                        22 2021 Juni
                        kita duwe perang ekonomi karo Kulon
                      12. -2
                        22 2021 Juni
                        Kutipan: Nastia Makarova
                        kita duwe perang ekonomi karo Kulon

                        Kasunyatan, nanging kita ngeculake.
                      13. -1
                        23 2021 Juni
                        ora, unleashed West, ngobong Ukraina
  19. -2
    19 2021 Juni
    Sawise menang, minangka asil saka KTT NATO nuduhake, ing Eropah, ngendi pemimpin negara gampang "tiba ing Washington", Amerika kalah ing Asia Tengah.

    Negara-negara "Milyar Emas" ilang kendali ing planet kasebut ....
    1. -3
      20 2021 Juni
      Bu, aku takon sampeyan, apa sampeyan duwe sawetara pikirane dhewe, utawa sampeyan mung nyalin teks manual Kremlin sampeyan ing kene? Nanging, ing Victorian Inggris dianggep bener yen obrolan babagan topik politik ora bisa ditampa nalika komunikasi karo wanita. Lan ing Jerman, peran wanita diwatesi mung telung K-kirchen, kuhe, kinder. (Gréja, pawon, bocah-bocah).))))))
  20. 0
    20 2021 Juni
    Informasi kanggo refleksi. Matur nuwun kanggo iki.
  21. +1
    21 2021 Juni
    Aku ora ngerti tenan, nanging apa Rusia bener menang ing sambungan karo mundur saka Amerika saka Afghanistan?
    Coffins bakal mandheg menyang Amerika - kaya minus kanggo Rusia
    Amerika Serikat bakal mandheg mbuwang dhuwit gedhe, ora jelas kenapa kampanye sing dibutuhake uga dadi minus kanggo Rusia
    Kontingen gratis sing bisa dikirim, contone, menyang negara Baltik utawa "latihan permanen" ing Ukraina uga minus kanggo Rusia.
    Rusia kudu kanthi ati-ati njaga tapel wates CIS karo Afghanistan lan miwiti mbayar kanthi nyawa prajurit lan rampokan - uga minus.

    Taliban lan liya-liyane ora bakal tekan Amerika ing samodra, nanging Federasi Rusia gampang tekan.

    Saiki, yen Amerika pancen bakal nenangake Afghan, nindakake kabeh kanthi apik ing kana lan mbuwang, aku mung bakal nampani.
    Lan ing versi saiki, ing endi plus kanggo Rusia, apa sing sampeyan lakoni?
    1. -1
      21 2021 Juni
      Sejatine kanthi objektif, sampeyan bener, Federasi Rusia utawa negara-negara Asia Tengah ora duwe alesan kanggo bungah nalika budhal saka amers saka Afghanistan. Nanging, ing nalisir, iki alesan kanggo banget mrihatinake babagan munculé masalah anyar lan banget karu. Nanging, ketoke, sampeyan mung lali babagan sifat nasional kita kaya manungsa biasa gumunggung, lan ora lali bab efek saka propaganda negara. Omong-omongan ing TV ngendika, rakyat kudu bungah amarga lungane amers saka Afganistan, mula rakyat padha bungah. Lan mung kanggo nambah siji lan siji, wong bodho ora duwe cukup otak, kaya looking sawetara langkah ahead.
  22. 0
    Juli 16 2021
    Amerika apik banget, dheweke mbuwang kanthi tenang, lan Rusia bakal ngatasi masalah kasebut.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"