Rencana, pesenan lan modifikasi anyar. Prospek komersial kanggo Su-57E

58

Su-57 ing pesawat. Foto "Rosoboronexport"

Nganti saiki, Rusia penerbangan industri wis ngluncurake produksi massal pesawat tempur Su-57 kanggo angkatan bersenjata kita. Versi ekspor pesawat, sing ditawakake menyang negara manca, uga wis dikembangake. Pesenan kanggo peralatan kasebut durung ditampa, nanging katon ing mangsa ngarep banget. Kajaba iku, direncanakake bakal nggawa modifikasi pesawat anyar menyang pasar.

kepungkur ambigu


Masalah ngekspor pesawat mangsa wis diteliti meh wiwit wiwitan program PAK FA. Ing wiwitan taun sepuluh, pelanggan potensial pisanan ditemokake, lan prinsip kerjasama luwih lanjut ditemtokake. Kapentingan ing pesawat Rusia anyar dituduhake dening India, sing pengin melu ing pangembangan versi ekspor.



Ing taun 2010, T-50 sing berpengalaman pisanan dituduhake marang wakil Kementerian Pertahanan lan industri penerbangan India. Padha wareg, lan ing 2012 muncul persetujuan kerjasama resmi. Sesuai karo dokumen iki, Russian United Aircraft Corporation lan Indian Hindustan Aeronautics Limited bakal ngembangake proyek Pesawat Tempur Generasi Kelima (FGFA) sing dianyari adhedhasar PAK FA.


Sepasang Su-57 ing pameran MAKS-2019. Foto dening Administrasi Presiden Federasi Rusia

Dilaporake manawa pelanggan pertama FGFA yaiku Angkatan Udara India. Ing mangsa ngarep, negara loro kasebut bisa nggawa pesawat kasebut menyang pasar internasional lan wiwit adol menyang negara liya. Nanging, panelusuran kanggo para panuku, sing kita ngerti, ora duwe wektu kanggo miwiti.

Ing pertengahan 50-an, kahanan ing sekitar FGFA diganti. Sisih India wiwit ngritik proyek gabungan lan PAK FA / T-5 dhasar. Macem-macem claims digawe kanggo pesawat iki, lan mamang padha ditulis ing tundhuk karo kritéria kanggo generasi 2018. Ing April XNUMX, India mundur saka proyek FGFA lan ditutup.

Sawise mandheg nggarap FGFA, perusahaan Rusia nggunakake pengalaman akumulasi ing proyek anyar. Wis ing salon MAKS-2019, tamu asing ditampilake pesawat tempur Su-57E ekspor. Sawetara tentara manca dadi kasengsem ing mesin iki, nanging pesenan nyata durung ditampa. Spesialis lan manajer kita ngarep-arep supaya kahanan bakal ganti ing mangsa ngarep.

Pelanggan sing dituju


Ing latar mburi acara ing sekitar FGFA, pejabat saka macem-macem struktur wis bola-bali ngangkat topik pelanggan potensial kanggo peralatan kasebut. Gagal proyek Rusia-India ora ana pengaruhe ing tren iki. Maneh padha ngomong babagan para panuku potensial, lan bunder kasebut ora owah.


MAKS-2019: demonstrasi pesawat Su-57E marang pimpinan Rusia lan Turki. Foto dening Administrasi Presiden Federasi Rusia

Dikarepake yen pesawat tempur Su-57E ekspor modern bakal dadi kapentingan kanggo macem-macem negara ing Timur Tengah lan Asia Tenggara. Pesenan uga dikarepake saka tentara Amerika Kidul. Laporan informal sadurunge nyatakake kemungkinan pangiriman menyang negara-negara Afrika Lor sing nuduhake minat gedhe ing peralatan militer sing dirancang Rusia.

Mbalik ing musim panas 2019, Turki mlebu ing bunder pelanggan potensial kanggo Su-57E. Ing MAKS-2019, kendaraan eksperimen dituduhake marang pimpinan militer lan politik negara iki, lan ora ngilangi kemungkinan tuku peralatan kasebut. Kontrak nyata kanggo pasokan pesawat durung ditandatangani, nanging katon isih bisa ditindakake. Sisih Turki arep nyinaoni kabutuhan lan usulan saka negara manca, lan mung sawise iku bakal dipilih kanggo milih Su-57E utawa peralatan impor liyane.

Malah ing tataran proyek FGFA, pejuang Rusia narik kawigatosan Angkatan Udara Aljazair. Mengko, wakil saka negara iki kenalan karo anyar Su-57E lan ninggalake review apik. Ing pungkasan acara kasebut, ing pungkasan taun 2019, a kabar iku babagan mlebu kontrak. Media asing nglaporake manawa tentara Aljazair mrentahake 14 pesawat tempur Su-57E lan jumlah sing padha karo pengebom Su-34. Perkakas kanthi total biaya kira-kira. 6 milyar dolar AS bakal ditransfer menyang pelanggan ing 2025. Nanging, informasi babagan pesenan Aljazair durung dikonfirmasi kanthi resmi.


Sepasang Su-57 ing pesawat. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Ana informasi babagan pelanggan potensial liyane. Dadi, ing musim gugur 2019, pimpinan Rostec ngomong babagan kemungkinan pangiriman Su-57E menyang tentara India lan Uni Emirat Arab. Pers manca ing wektu sing padha nulis babagan kemungkinan pesenan saka China lan Myanmar. Wigati dimangerteni manawa China duwe loro proyek pejuang generasi kaping 5 dhewe. India, sawise ninggalake FGFA, mung ngomong babagan generasi anyar, nanging ora ana langkah nyata sing diamati.

Argumen Anyar


Sawetara dina kepungkur, Wakil Perdana Menteri Yuri Borisov ngomong babagan rencana nggawe modifikasi liyane saka pesawat tempur Su-57. Wektu iki, mobil generasi paling anyar bakal digawe rong kursi, sing bakal ningkatake kinerja lan entuk kesempatan anyar. Kajaba iku, pesawat kasebut kudu narik pelanggan manca.

Apa owah-owahan ing project anyar envisages durung ditemtokake. Ing wektu sing padha, siji bisa guess apa sing bakal mimpin kanggo. Temenan, kokpit rong kursi bakal nggawe pesawat ora mung pertempuran, nanging uga latihan, lan iki bakal nyederhanakake latihan pilot. Tambah ing kru bakal ngurangi beban ing loro pilot, paling tanpa mundhut ing efficiency. Dheweke bakal nggunakake alat elektronik lan komputasi canggih sing bakal mbantu dheweke ing kabeh kahanan.


Penerbangan demonstrasi ing MAKS-2017. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Pesawat rong kursi bakal bisa nuduhake efisiensi ing skenario tradisional lan dhasar anyar. Contone, asil positif kudu samesthine ing konteks panggunaan klompok Su-57 lan UAV budak. Iku bakal luwih gampang kanggo kru loro kanggo fly lan kontrol drone.

Su-57 kaping pindho bisa luwih cocog karo tampilan sawetara pelanggan potensial babagan teknologi canggih. Sampeyan kudu eling yen pejuang Rusia sing paling populer ing pasar internasional yaiku Su-30, diterbangake dening rong pilot. Ing sawetara tender manca anyar, pejuang kanthi kabin rong kursi uga menang. Modifikasi Su-57E sing janjeni bakal dadi respon kanggo tren kasebut.

Perspektif Umum


Pesawat tempur buatan Rusia misuwur banget ing pasar internasional. Pesenan anyar kanggo peralatan iki utawa kasebut ajeg teka. Nanging, dhasar ekspor kasebut isih dadi pejuang generasi kaping 4 sadurunge. Sampel pisanan saka generasi sabanjure wis ditawakake kanggo para pelanggan, nanging durung ana pesenan.


Pesawat gabungan Su-57 lan UAV S-70. Pejuang ganda bakal bisa ngontrol wingmen tanpa awak kanthi luwih efektif. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Kahanan iki ora nyenengake, nanging bisa dianggep mung masalah sementara. Su-57E duwe kesempatan kanggo entuk papan ing pasar donya lan malah dadi Su-30 sing paling populer. Sawetara faktor tartamtu nganti saiki nyegah asil kasebut, lan kudu dibuwang sanalika bisa.

Masalah utama saiki bisa dianggep minangka tingkat produksi sing kurang. Produksi Su-57 wis ditindakake miturut teknologi serial, nanging jumlah peralatan sing diprodhuksi isih cilik. Kanggo nglengkapi maneh VKS kita dhewe lan kanggo nepaki pesenan manca, produksi skala gedhe perlu. Tugas iki direncanakake bakal dirampungake sajrone sawetara taun sabanjure, lan iki bakal nyebabake akibat positif sing jelas.

Potensi ekspor Su-57 bisa ditambah kanthi nggawe modifikasi anyar kanthi kabin rong kursi. Nanging, proyek kasebut mung direncanakake nganti saiki, lan butuh sawetara taun kanggo ngembangake lan nguwasani produksi. Sajrone wektu iki, mung pesawat siji-kursi dhasar sing bisa ditawakake kanggo pelanggan.


Su57 ing MAKS-2017. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia

Panelusuran kanggo pelanggan bisa rumit amarga alasan politik lan liyane. Su-57E Rusia ing pasar internasional dadi pesaing utama pesawat tempur F-35 Amerika. Amerika Serikat wis akeh pesenan kanggo peralatan kasebut lan kasengsem karo sing anyar. Minangka bisa panuku, padha nimbang negara sing uga kasengsem ing pesawat Russian. Wektu bakal nyritakake kepiye perjuangan kontrak ing antarane negara kasebut lan apa sing bakal ditindakake.

Nunggu pesenan


Mangkono, pesawat tempur Su-57 ing versi asli lan ngajokaken rong kursi duwe prospek ekspor gedhe, nanging nganti saiki padha durung temen maujud. Ana sawetara masalah karakteristik ing dalan pesawat kanggo kontrak internasional, kang kudu ditangani ing mangsa cedhak. Adhedhasar asil acara kasebut, para pelanggan potensial bakal miwiti dadi panampa nyata peralatan Rusia.

Ora jelas sepira cepet kabeh masalah bakal dirampungake lan pesenan pisanan bakal ditampa. Nanging, ana alesan kanggo optimisme. Wektu iki, topik ngekspor Su-57 lagi dibahas sawetara minggu sadurunge wiwitan salon MAKS-2021. Bisa uga iki ora mung kebetulan, lan kontrak ekspor sing ditunggu-tunggu bakal ditandatangani ing pameran sing bakal teka.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 25
    18 2021 Juni
    Prospek komersial kanggo Su-57E....

    Pisanan, sampeyan kudu saturate Angkatan Aerospace dhewe kanthi jumlah pejuang anyar sing dibutuhake. Tanpa iki, ora masuk akal kanggo ngomong babagan "prospek komersial".
    Artikel kasebut sakabehe kosong, banyu padhet ... negatif
    1. + 16
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Tucan
      Artikel kasebut sakabehe kosong, banyu padhet
      Aku setuju, luwih adoh saka bebener.
      Su-57E Rusia ing pasar internasional dadi pesaing utama pesawat tempur F-35 Amerika.
      Ora sapisan, ora ing kategori padha.
      Lan ing kene ora perlu mbandhingake versi komersial karo sing dhasar. Yen sampeyan ditawani tuku vakum sing paling canggih, nanging kanthi syarat ora bakal ngumpulake kabeh sampah, nanging mung ukuran tartamtu, nanging kanthi rega merek, sampeyan bakal njupuk? Dadi kene uga. Supaya masalah tuku ora gumantung ing merek, ing kepuasan syarat pelanggan. Ing kene, kaya sing lembut lan anget sing gegandhengan.
      1. +4
        18 2021 Juni
        Aku kasengsem ing siji titik ing prakara iki.
        Rusia rembugan karo wong India, karo wong Tionghoa, lan liya-liyane, nanging sakperangan alesan ora nggatekake kita. Nanging Kazakhstan banget kasengsem ing kerjasama ing Komplek militèr-industri lan ora mung. Kita butuh sistem pertahanan udara modern, penerbangan, sistem perang elektronik, UAV, lan liya-liyane. Kita siyap menehi dhuwit lan mbangun pabrik, nanging entuk jawaban negatif - malah tuku Buk ing versi ekspor - sawise kabeh, kita bisa setuju kanggo nglindhungi kapentingan Rusia. Aku ora ngerti apa masalahe, mungkin Ak-Orda disalahake nang endi wae, nanging aku ngerti yen wong kita wis siyap akeh. Aku ora bakal ndhelikake, iku T-72s didol menyang Yordania, kang rampung ing tangan saka barmaley - kita padha cingak, nanging ternyata NATO konco iki.
        Ayo kula menehi conto kanggo mbuktekaken. Tu-334 - padha siap kanggo menehi dhuwit kanggo kabeh (modernisasi, industri lan pre-produksi supaya), nanging ... anggota NATO ulig produksi Utes ing Uralsk - everyone panginten, skiff - nanging ora, produksi bubar diterusake. . Bantalan ing Stepnogorsk - ora bisa ditindakake - nyeret Rusia supaya tetep produksi. Titanium, uranium, Ulba Iron and Steel Works with rare earth, etc...
        Aku ora ngerti apa masalahe. Mungkin wong nomad iki isih ninggalake kebiasaan kekaisaran lan Moskow isih duwe vektor kanggo Eropa?
        Wong-wong sing "berpengetahuan" ing Republik Kazakhstan ujar manawa dheweke wis mulai rembugan babagan ruang angkasa (Baikonur lan Soyuz-5), nanging dheweke ngakoni yen Moskow pengin "menyiksa" kita - aku ora bisa nganggep manawa bener. utawa ora. hi
  2. + 17
    18 2021 Juni
    Carane akeh wong ing Angkatan Udara Rusia

    Siji
    1. +9
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Santa Fe
      Siji

      Pira maneh sampeyan kudu "kenyang"? recourse
      1. + 11
        18 2021 Juni
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Kutipan saka Santa Fe
        Siji

        Pira maneh sampeyan kudu "kenyang"? recourse

        liyane...
        :)
  3. 0
    18 2021 Juni
    Apa kita bisa ngenteni karo taksi lapis baja saka Su34?
    1. + 11
      18 2021 Juni
      Lan fuselage waja saka Mi 35 bisa diinstal.
      1. + 12
        18 2021 Juni
        Kutipan: Pesimis22
        Lan fuselage waja saka Mi 35 bisa diinstal.


        Lan uler...
      2. 0
        18 2021 Juni
        Banjur langsung saka T-90 ...
  4. +6
    18 2021 Juni
    Opsi karo kabin pindho wis suwe relevan.
    India mundur saka proyek gabungan amarga gagal ngembangake pilihan kasebut.
    1. +8
      18 2021 Juni
      Ana akeh pratelan ... sing luwih penting. Ora angel nggawe kembar ... Ana keluhan babagan pilihan utama generasi kaping 5: Anane AFAR, mesin turbojet, karakteristik siluman,% komposit ing fuselage ..... ana sawetara masalah karo kakuwatan amarga anane kompartemen internal ..... lsp.
      Lan, plus, wong India pengin (miturut pengalaman S30MKI) entuk teknologi produksi ing bal. Nanging 2018 ing Rusia dudu 1990 .....
    2. +1
      18 2021 Juni
      Kutipan saka ivamoss
      India mundur saka proyek gabungan amarga gagal ngembangake pilihan kasebut.

      India mundur saka proyek kasebut amarga dheweke ora puas karo karakteristik pesawat ing babagan siluman, amarga pembangkit listrik sing digunakake lan telat ing pembangunan.
  5. -10
    18 2021 Juni
    Pemasaran Su-57E mbutuhake penguin sing mudhun, contone, ing Suriah. Iku sing ditembak mudhun, kaya goblin pincang ing Yugoslavia, lan dudu sing tiba saka tabrakan karo manuk. ngguyu utawa ing kahanan sing ora cetha, kaya ing Jepang.
    1. +2
      18 2021 Juni
      Malah F16 bakal nindakake ...... nanging kita ora ngasilake massal ...
    2. -10
      18 2021 Juni
      Lan apa, panitia regional Israel sing ngurus situs kasebut? ngguyu
      Kita ngenteni konfirmasi mudhun prajurit
  6. + 16
    18 2021 Juni
    Artikel kasebut kebak mutiara sing mesthi bakal lolos ing Grand Prix ing kompetisi humoris.
    Pesenan kanggo peralatan kasebut durung ditampa, nanging katon ing mangsa ngarep banget.

    Sampel pisanan saka generasi sabanjure wis ditawakake kanggo para pelanggan, nanging durung ana pesenan.

    Lan iki umume omong kosong sing nyenengake.
    Su-57E Rusia ing pasar internasional dadi pesaing utama pesawat tempur F-35 Amerika.
  7. + 12
    18 2021 Juni
    Potensi ekspor?
    nul!
    Kabeh amandemen sanksi bakal tetep ditrapake nganti pirang-pirang taun.
    Sampeyan ngirim ora delude dhewe.
    Conto Indonesia, Mesir - minangka swallows pisanan.
    Paling apik, sawetara potongan bakal tekan Belarus minangka "hadiah".
    Malah ing Kazakhstan aku ora yakin.
    Kanggo wong liya, iku ora realistis!
    Banget larang kanggo tuku.
    Banget larang kanggo njaga.
    pilot latihan, teknisi kanggo pesawat fungsi 5 generasi ora ing kabeh padha kanggo 4. generasi karo pluses.
    Kabeh senjata anyar lan larang.
    Pesawat generasi anyar minangka infrastruktur anyar kanggo dhukungan.
    Iran? Sanksi...
    Vietnam? Tunisia? Malaysia? padha duwe pesawat relatif seger, uga ora mirah, lan padha ora break kapsul endhog pungkasan, negara iki ora kanggo liyane 20-25 taun.
    Lan negara-negara kasebut ora duwe potensi eskalasi.
    Vietnam ora bakal nglawan China maneh.
    Tunisia - uga ora duwe masalah saiki ing Afrika lor.
    Wong Melayu, amarga slenthem padu karo Indonesia, bisa ngomong apa-apa, nanging ... ora.
    Ora negara sing.
    1. +3
      18 2021 Juni
      Minangka laku ing taun kepungkur nuduhake, pejuang abot dudu komoditas sing paling populer. Sampeyan kudu nggawe gampang .... lan katon rapet ing pengalaman AS karo F16 lan F35 .... carane padha melu pelanggan. Ana sing nggawe buntut, ana sing nggawe sayap, ana sing nggawe avionik.
      1. +7
        18 2021 Juni
        Kutipan saka Zaurbek
        Minangka laku ing taun kepungkur nuduhake, pejuang abot dudu komoditas sing paling populer. Sampeyan kudu nggawe gampang .... lan katon rapet ing pengalaman AS karo F16 lan F35 .... carane padha melu pelanggan. Ana sing nggawe buntut, ana sing nggawe sayap, ana sing nggawe avionik.


        Persis.
        Keterlibatan konsumen potensial ing program pangembangan lan produksi saka tahap awal menehi persentase kapentingan sing luwih gedhe.
        Iki ora mung tuku peralatan militèr (biaya negara), nanging uga Employment saka populasi biasa (income negara ing garis langsung lan ora langsung).
        1. +2
          18 2021 Juni
          Kajaba iku, ana sing butuh pesawat "dhewe" maksimal ... Nanging ora ana mesin Glider lan turbojet ... nanging ana avionik lan gaman .... bisa uga dibagi trans menyang fuselage lan adol mesin turbojet .
  8. +5
    18 2021 Juni
    Maneh rejeki ing ampas kopi ...
  9. +4
    18 2021 Juni
    Wangsulan: Bab ingkang utama iku kanggo ngedol ing kelompok luwih utawa kurang gedhe, kabeh distribusi Piece iki mung kanggo detriment saka kemampuan pertahanan lan keamanan teknologi.
    1. +4
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Wangsulan: Bab ingkang utama iku kanggo ngedol ing kelompok luwih utawa kurang gedhe, kabeh distribusi Piece iki mung kanggo detriment saka kemampuan pertahanan lan keamanan teknologi.


      Sapa sing arep ngedol pesta gedhe?
      Nalika pungkasan sampeyan ndeleng peta donya?
      1. 0
        18 2021 Juni
        Jumlah gedhe = luwih saka 10-15 unit, amarga mitra sing rai kuning seneng tuku saka kita.
        Kanggo sapa adol - Mesir/India/Turki/Ethiopia/UAE/RRC/Brazil/Afrika Kidul/Argentina/Kazakhstan/Mexico/Nigeria. Aku ora nganggep Filipina amarga hubungane sing angel karo China, sanajan ing prinsip iki uga pasar sing penasaran banget (sanajan Duterte minangka sosis sing apik), Iran bakal dadi pasar sing apik, nanging amarga posisine ing Israel, iki ora bakal dadi ide sing paling apik, kanthi nganggep daya beli uga, ing prinsip, ora bisa dadi non-homeopathic. Pangiriman menyang Vietnam mbokmenawa bakal dadi usaha sing menarik - nanging maneh, angel kanggo netepake sepira kabutuhan Vietnam lan kepiye pengaruhe hubungane karo RRC.
        Mbok Indonesia - nanging kene sampeyan kudu nliti rincian.
        1. +3
          18 2021 Juni
          Kutipan saka Knell Wardenheart
          Mesir/India/Turki/Ethiopia/UAE/RRC/Brazil/Afrika Selatan/Argentina/Kazakhstan/Mexico/Nigeria.


          China ora bakal tuku. Dheweke wis "nemokake" telung potongan ...
          Liyane ora ana ing sistem senjata kita, utawa miskin banget.

          Ora ana sing bakal tuku pesawat sing regane luwih saka $ 100 yuta, ora kalebu biaya:
          - latihan pilot
          - peralatan maneh lengkap kanthi misil sing cocog,
          - tuku peralatan pendukung kanggo diagnosa avionik,
          - tuku peralatan pendukung kanggo pangkalan udara,
          lsp. lsp.

          Lan Argentina paling miskin, sing ora bisa mbayar pesawat umur 40 taun, umume ora ana gunane.
          1. +9
            18 2021 Juni
            Kutipan: SovAr238A
            China ora bakal tuku. Dheweke wis "nemokake" telung potongan ...

            Dheweke bakal tuku, kaya Su-35S lan S-400, batch minimal, mung kanggo tujuan informasi.
            1. +1
              18 2021 Juni
              Kutipan saka: zyablik.olga
              Kutipan: SovAr238A
              China ora bakal tuku. Dheweke wis "nemokake" telung potongan ...

              Dheweke bakal tuku, kaya Su-35S lan S-400, batch minimal, mung kanggo tujuan informasi.

              Olga lan Sergey!
              Dina apik
              Ing konteks iki, aku ora setuju karo sampeyan.
              Amarga ana sing kaya psikologi.
              China wis sibuk sajrone telung taun kepungkur kanthi kabeh kuping krungu wargane yen dheweke ana ing ndhuwur kemajuan.
              Tuku senjata manca dening China sacoro prakteke suda kanggo nul.
              Komponen individu isih dituku, nanging sistem sakabehe durung dituku paling ora telung taun.
              Lan malah luwih suwe.
              Sanadyan kepengin ngrasakake su-57, dheweke ora bakal tuku. Resmi. Amarga padha ilang pasuryan. Lan padha ilang mung ing budaya Cina.
              Ing aspek mentalitas Cina iki, sajrone pengamatan pirang-pirang taun, aku nyimpulake yen China ora bakal tuku.
              1. +1
                19 2021 Juni
                Kutipan: SovAr238A
                Olga lan Sergey!
                Dina apik
                Ing konteks iki, aku ora setuju karo sampeyan.
                Amarga ana sing kaya psikologi.
                China wis sibuk sajrone telung taun kepungkur kanthi kabeh kuping krungu wargane yen dheweke ana ing ndhuwur kemajuan.
                Tuku senjata manca dening China sacoro prakteke suda kanggo nul.
                Komponen individu isih dituku, nanging sistem sakabehe durung dituku paling ora telung taun.
                Lan malah luwih suwe.
                Sanadyan kepengin ngrasakake su-57, dheweke ora bakal tuku. Resmi. Amarga padha ilang pasuryan. Lan padha ilang mung ing budaya Cina.
                Ing aspek mentalitas Cina iki, sajrone pengamatan pirang-pirang taun, aku nyimpulake yen China ora bakal tuku.

                Здравствуйте!
                Ing mratelakake panemume, sampeyan ora bener mbiji "mitra" Cina kita. ora
                Dheweke pragmatis lan mung nindakake apa sing cocog karo dheweke. Dheweke ora tuku, mung amarga kita, umume, ora duwe apa-apa liyane sing bisa ditawakake.
          2. -1
            18 2021 Juni
            Sapa sing ngomong babagan dhuwit? Lan apa dhuwit - dolar? Saka ngendi kita "kaya ninggalake"? Kita ngembangake konsesi ing saindenging jagad - lan Argentina padha, iki minangka sumber daya sing akeh banget, mula dheweke duwe "tuku" - kemampuan kita kanggo adol penting ing kene. Ora ketompo apa negara ekonomi negara tartamtu, rong faktor penting ing dodolan senjata - stabilitas relatif saka sistem politik lan tingkat tartamtu saka ambisi. Saben negara ing ndhuwur duwe loro.
            Sampeyan ujar manawa armada Argentina wis kuna - nanging apa iku buntu? Iku ngelawan saka apa kesempatan kanggo menehi hasil apik. Nalika AS adol F-35 menyang Polandia, Denmark utawa Yunani, iki dudu negara paling sugih. Nanging, kesepakatan kasebut "terus" amarga wong Amerika ngerti carane adol, sing kudu kita sinau, amarga kita kelangan pasar - kita ditindhes dening wong Tionghoa lan Eropa.

            China mesthi bakal kasengsem tuku - paling ora kanggo sinau teknologi lan mbandhingake karo backloge. Bab liyane yaiku China kasengsem ing partai cilik, lan kita luwih seneng - ing kene kita kudu golek kompromi sing migunani kanggo kita lan bisa ditampa. Pesawat generasi kaping 5 minangka masalah sing rada rumit - RRC ora duwe kesempatan kanggo sinau F-22 / F-35, nanging dheweke entuk sinau lan nyalin teknologi kita kanthi apik.

            Aku ora bakal nelpon Mesir utawa Ethiopia "miskin" - Ethiopia saiki ngleksanakake bendungan / pembangkit listrik tenaga hidroelektrik Aswan, kang perlu kanggo nutupi saka udhara saka tanggi sing, kanggo sijine iku mildly, ora kaya bendungan iki. Ana "rega masalah" lan ing ngendi ana rega masalah, uga ana pasar senjata.
            Secara khusus, Mesir nduweni kabijakan sing cukup wajar (kanggo wilayah kasebut) lan ekonomi sing apik (maneh, kanggo wilayah kasebut), dene wilayah kasebut uga akeh sing dikarepake babagan keamanan.

            Afrika Kidul menarik maneh - kanthi konsesi, uga kudu dipikirake manawa dheweke wis ilang kompetensi teknis wiwit apartheid, nanging kanthi ekonomi minangka salah sawijining negara Afrika sing paling kuat sing ana hubungane karo tanggi ing ngarep sing amba.

            Meksiko/Brazil minangka salah sawijining negara paling sugih ing Amerika Latin - negara kasebut uga duwe pratelan kanggo kepemimpinan regional lan ora ana hubungan sing paling cocog karo tanggane.
  10. DMi
    -4
    18 2021 Juni
    Ya, India bakal tuku cepet utawa mengko. Ora bakal menyang ngendi wae. Lan, paling kamungkinan, ing mode darurat. Ing mripat lan njerit sing kudune wingi.
    1. +3
      18 2021 Juni
      Kutipan saka DM
      Ya, India bakal tuku cepet utawa mengko. Ora bakal menyang ngendi wae. Lan, paling kamungkinan, ing mode darurat. Ing mripat lan njerit sing kudune wingi.

      Dheweke wis tuku Rafali lan mimpin tender anyar.
      Dheweke wiwit nampa Su-30 ing wangun final mung ing 2004.
      Mulane, kanggo 20-30 taun sabanjuré (yaiku, suwene siklus urip pesawat modern saiki) - dheweke ora bakal rencana akeh kanggo tumbas.
      1. DMi
        -1
        18 2021 Juni
        Rafael minangka pesawat generasi kaping 5? Dheweke duwe China ing sisihane, sing kudu dijaga. Lan generasi kaping 5, kajaba ing Federasi Rusia, padha ora bisa tuku. Tangi ing limang taun.
        1. +2
          18 2021 Juni
          Kutipan saka DM
          Rafael minangka pesawat generasi kaping 5?

          Saliyane siluman majeng, cocog karo kabeh paramèter liyane. Ya, lan EPR minangka salah sawijining sing paling cilik ing generasi kaping 4. Lan iku ora kasunyatan sing J-20 wis parameter iki akeh kurang.
          1. DMi
            -4
            19 2021 Juni
            Apa ana teluk senjata internal? Jawabane ora. Apa ana kacepetan supersonik tanpa afterburner? Jawabane ora. Dadi, mesthi, meh generasi kaping lima))
            Aku bakal ngomong maneh, wong India bakal kanthi andhap asor njaluk pasokan su57 lan bakal setuju karo rega lan syarat pangiriman. Iku mung masalah wektu.
            1. +2
              19 2021 Juni
              Kutipan saka DM
              Apa ana kacepetan supersonik tanpa afterburner?

              Ya ana. Nganti 1,4M kanthi 6 misil.
              Kutipan saka DM
              Apa ana teluk senjata internal?

              Dadi aku nulis, iki ora bakal ngidini Rafal dadi generasi kaping 5.
              Kutipan saka DM
              Wong India kanthi andhap asor bakal njaluk pasokan su57

              Bakal ora. Dheweke mung ora butuh pesawat iki.
              1. DMi
                +1
                19 2021 Juni
                Nuduhake sumber ngendi ngandika Rafael wis kacepetan njelajah supersonik tanpa nggunakake afterburner. Iki pisanan aku krungu informasi kuwi.
                Aku bisa menehi link menyang piring karo karakteristik kinerja pesawat saka 4. generasi. Rafael nduweni kacepetan paling dhuwur, mesin sing paling lemah. Kepiye carane bisa nyepetake menyang supersonik tanpa afterburner? Nerangke.
                https://warbook.club/voennaya-tehnika/samolety/dassault-rafale/
                1. 0
                  19 2021 Juni
                  Kutipan saka DM
                  Iki pisanan aku krungu informasi kuwi.

                  Iku mung ngandika incompetence Panjenengan. Uga "tablet" sing sampeyan sebutake. Informasi babagan iki ing 5 menit. Rafal, Eurofighter, Gripen duwe afterburner supersonik karo gaman lan / utawa PTB. Su-35 uga duwe, nanging tanpa senjata lan PTB.

                  Kutipan saka DM
                  Nuduhake sumber ngendi ngandika Rafael wis kacepetan njelajah supersonik tanpa nggunakake afterburner.

                  Iyo, monggo:
  11. +5
    18 2021 Juni
    Malah preduli saka kabeh alasan liyane: Su-57 ora bakal tuku kanggo siji alesan prasaja - ora ana produksi mantep lan layanan sawise-sales, kang penting banget kanggo peralatan canggih.
    Pira pesawat ing pasukan? Pira bisa ekspor industri? Kedadeyan tunggal. Ora ana sing bakal ngenteni rong puluh taun nganti mesin teka. Luwih gampang tuku pesawat generasi kaping papat lan ora kuwatir.
  12. +6
    18 2021 Juni
    Iki sing aku ora ngerti. Amerika, kanggo nggampangake pilot ngrampungake misi tempur lan ngeculake dheweke saka karya sekunder, ngotomatisasi kontrol pesawat sabisa kanthi nginstal komputer tempur sing kuat lan ngembangake piranti lunak unik. Ing negara kita, miturut apa sing ditulis dening penulis, tugas iki ditanggulangi dening anggota kru tambahan ... Ing taun 2024, piranti lunak Bl.35 bakal dimuat ing F-4. Iki bakal nambah kemampuan tempur pesawat kanthi dramatis ing babagan persenjataan lan karakteristik penerbangan. Apa kita bakal ngatasi ancaman iki kanthi nambah kru dadi 3-4 wong? Loro tren pangembangan penerbangan tempur?
  13. +6
    18 2021 Juni
    Gusti, artikel sing bener babagan politik ... Kabeh diarani bundaran ....
    Pira sampeyan bisa promosi papan kosong, nanging meh ora ana ...

    "Sampel pisanan saka generasi sabanjure wis ditawakake kanggo para pelanggan, nanging durung ana pesenan." - ora ana pesenan, sanajan dheweke malah menehi pembunuh Endogan.

    "Su-57E Rusia ing pasar internasional dadi pesaing utama pesawat tempur F-35 Amerika." Ya, nifiga, ketok ...... fantasi.

    "Produksi Su-57 wis ditindakake miturut teknologi serial, nanging jumlah peralatan sing diprodhuksi isih cilik."
    Kanggo nyelehake - mung 1n, lan kanthi motor sing ora jelas, kanthong ora ngidini ....

    Umumé, nganti saiki kabeh wong nolak, utamane wong India. Dheweke seneng nari ing film, nanging dheweke ora bodho lan ngerti carane ngetung dhuwit. Ketoke, sawise jangkah scam kaya SU, IL, rudal, padha gelo ...
  14. +4
    18 2021 Juni
    Kutipan saka dreamcat
    Dadi, apa sing kita duwe ing tahap iki, lan khusus apa Su-57 lan kepiye bedane karo F-22 lan 35.
    1) Jet tempur pertama ing donya kanthi mode tanpa awak opsional
    2) Pejuang pisanan ing donya sing bisa nggawa misil hipersonik.
    3) Pejuang pisanan ing donya kanthi teknologi siluman sing bener-bener kerja (ora ana transfer 57x menyang SAR sing dilacak dening radar Israel, utawa Turki, utawa NATO sacara sakabehe.
    4) Pejuang pisanan ing donya sing bisa mabur drone minangka bagéan saka kompleks tunggal
    5) Karakteristik kinerja ngluwihi karakteristik kinerja Su-35 saka MFI paling bisa maneuver ing donya.
    6) Sanalika sawise ditampa Su-57 menyang layanan (Desember 2020), produksi F-35 rampung mandheg lan tuku mandheg. Kebetulan? Aku ora mikir.
    7) Lan iki mung saka dikenal

    Dikenal, dheweke uga kelalen ngomong babagan nomer layanan, lan ing negara endi teknologi ajaib iki ...
    Lan aja lali kanggo mangerteni yen kabeh produksi jet tempur wis mandheg ing negara NATO ... Sampeyan ora ngerti.
  15. +3
    18 2021 Juni
    Kepiye carane bisa nggawe novel cilik "Perang lan Damai" saka "warta", ing paragraf lan setengah, ora ing babagan karya sastra, kaya Lev Nikolayevich, nanging kaya Ryabov: "Aku pengin luwih akeh lan liyane bukoff lan signoff ", lan ora Care, sing pikirane (lan wis rampung absen) wis bola 100500 kaping ... Nanging carane bisa print iku?
    1. +3
      19 2021 Juni
      Kutipan saka mvg
      Kepiye carane bisa nggawe novel cilik "Perang lan Damai" saka "warta", ing paragraf lan setengah, ora ing babagan karya sastra, kaya Lev Nikolayevich, nanging kaya Ryabov: "Aku pengin luwih akeh lan liyane bukoff lan signoff ", lan ora Care, sing pikirane (lan wis rampung absen) wis bola 100500 kaping ... Nanging carane bisa print iku?

      Sayange, "masterpieces" kuwi bisa katon ing VO saben dina. negatif
  16. 0
    19 2021 Juni
    Kutipan saka dreamcat
    Yen sampeyan miwiti sinau materi lan dudu slogan saka kanca-kanca, sampeyan bakal ngerti sebabe Rusia ora cepet-cepet nglebokake 57th ing produksi massal, mbuwang pasukan kanggo fine-tuning iki MFI paling dhuwur ing donya.
    Kajaba iku, sawise nyegat F-9 Italia dening Su-2021SM Rusia tanggal 35 Juni 30, nyatane ora perlu kesusu.

    Aku wis sinau materi nalika Faki rampung ing Dolgoprudny ...
    Lan babagan interception, sapa sing nyegat pungkasane?
  17. +3
    19 2021 Juni
    Babagan intersepsi F-35 dening Su-30 SM Rusia, ora ana sing khusus, ing kana F-35 mabur nganggo lensa amarga nindakake fungsi polishing ep lan ora mbutuhake siluman. Nanging sensor el-optik sing kuat banget migunani kanggo pangenalan obyek jarak jauh

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"