Backlog teknologi Rusia ing awal abad kaping XNUMX

147
Backlog teknologi Rusia ing awal abad kaping XNUMX

Iku kabeh diwiwiti karo kutipan iki:

"... Asia sing maju lan maju menehi pukulan sing ora bisa didandani marang Eropa sing mundur lan reaksioner... Baline Port Arthur dening Jepang minangka pukulan sing ditindakake ing kabeh Eropa reaksioner."

Inggih, lan penyakit nasional Russian - bebendhu suci, bosok ing jaman Peter Agung, sing Russian tansah Samsaya Awon, lan Rusia ora bisa nindakake iku qualitatively, kaya wong manca. Ya, lan trep - kanggo ngubungake kabeh kanggo teknologi, panguwasa katon ora ana apa-apa, wong-wong iku alam bébas lan bengkong, apa sampeyan bisa nindakake? Sauntara iku, armada Rusia sadurungé Perang Rusia-Jepang sacara teknis maju, luwih ala tinimbang Inggris lan Prancis, nanging ora luwih ala tinimbang Amerika utawa Italia sing padha. Lan manifested dhewe ing secara harfiah kabeh. Njupuk pembangkit listrik sing padha (pembangkit listrik utama): ing taun 1898, ing kapal perang Rostislav, padha ngalih menyang lenga minangka bahan bakar.




Lan asile nyengsemaken:

"Kukus ing boiler sing diobong lenga pancen apik banget, tanpa fluktuasi sing mesthi kedadeyan karo pemanasan batu bara, lan ing watesan sing ditemtokake dening spesifikasi."

Pemanasan lenga alon-alon diluncurake ing para perusak Segara Ireng armada, lan ing Uralets gunboat, iku uga ngrancang ing Potemkin, nanging ing pungkasan ora njupuk mati. Lan kelengkungan bebarengan karo kabodhoan ora ana hubungane. Loro faktor extraneous makarya: pisanan, lenga mbutuhake specialists liyane qualified, kang ana, ing asas, solvable, nanging sareh, lack saka kamungkinan saka refueling ing lelungan segara, kang pungkasanipun mungkasi idea. Armada ora bisa mbayar rong jinis bahan bakar, lan donya durung berkembang dadi lenga (luwih tepat, lenga bahan bakar). Akibaté, logistik ngalahake inovasi, nanging pangembangan lan tuku pembangkit listrik anyar ora mandheg.

Ing taun 1901, pangrusak "Vidny" saka jinis "Buyny" dilebokake, ing taun 1902 diputusake kanggo ngrampungake pembangkit listrik ing wangun rong mesin lenga Lutsky kanthi telung ewu tenaga kuda. Pangembangan mesin alon-alon, ora ana sing kaya iki dibangun ing wektu kasebut, lan minangka asil, pemusnah rampung miturut proyek asli, sajrone perang, ora ana wektu kanggo eksperimen. Nanging, langkah sing ditindakake, lan langkah sing cukup akeh, mesin pembakaran internal saya tambah dadi alternatif kanggo mesin uap. Senadyan turbin kasebut kanthi lengkap:

"... Ing tanggal 23 September 1904, perusak turbin Carolina nyamar dadi yacht (pamindahan 160 ton, kacepetan 31 knot) ninggalake Inggris menyang Libau, tekan ing panggonan sing dituju tanggal 28 September. Pangrusak <...> didaftarake ing armada Rusia ing Maret 1905 kanthi jeneng "Swallow."

Wis sak perang ing Inggris (liwat perantara Prancis lan ing guise saka yacht) kanggo produksi nyobi tuku turbin destroyer. "Swallow" urip nganti 1923. Summing up - backwardness saka reaksioner Eropah piye wae ora katon - miturut GEM, kita padha ora kalah karo negara liya, kita wis sinau dhewe, padha dituku, kaya wong liya. Miturut cara, wong Jepang adoh saka kita ing pangertèn iki, mung kanggo alesan sing padha ora mbangun dek luwih waja ing wektu iku. Dadi meriam?

Ora, bedhil kita bisa uga ora kaya ngono, nanging masalahe yaiku bedhil kaliber medium kita yaiku sistem Canet Prancis, lan ora ana sing ngusir sistem Brink 203-mm lan Obukhov 305-mm. 305-mm padha, diinstal ing transporters railway, dadi nganti Perang Donya II, lan malah sethitik sawise iku. Ing Asia maju, bedhil, kanthi cara, yaiku sistem Armstrong. Malah cangkang, sing dianggep akeh minangka penyebab kekalahan kita, nggawa unsur hi-tech ing awake dhewe - padhang lan sekring - kabeh iki minangka akibat saka eksperimen Rusia. Ya, ora bisa, nanging ing wektu sing padha, karya kasebut ditindakake kanthi cara sing paling aktif. Kaya ing babagan waja, lan babagan unsinkability, lan perlindungan anti-torpedo ...

Kanthi tangan ringan saka batalyon Novikov, kabeh wong ngerti babagan rangefinders, utawa luwih, ora ana, nanging ora ana ing ngendi lan sing endi?

"Sistem kontrol geni dipasang nalika teka Retvizan ing Rusia. Iku kalebu siji Barr lan Stroud rangefinder lan limang Lujols micrometers, kang ndadekake iku bisa kanggo nemtokake jarak dening amba menyang Nilai vertikal dikenal saka target (Contone, dhuwur saka masts). Jarak sing diukur saka mikrometer mlebu ing menara conning menyang dial rangefinder utama, ing ngendi petugas artileri nyetel jarak sing dianggep paling mungkin. Ing panggonan sing padha, ing menara conning, ana indikator tempur sing nemtokake sudut arah target, lan dial projectile sing nuduhake jinis projectile. Kabeh informasi iki kanthi bantuan komunikasi listrik sinkron teka menyang telpon panrima ing menara, baterei lan cellars. Kerugian sistem iki yaiku sawetara winates (nganti 40 kb) lan proteksi sing kurang saka sirkuit cendhak.

Ayo dadi tim Borodino perang karo loro Barr lan Stroud rangefinders saben. Ana, nanging udakara 40 kabel - iki wis modern "penemuan", ing dina iku perang malah ing 30 dianggep ora mungkin - adoh. Pencari jarak Jepang padha lan kira-kira padha - "Asama" perang karo "Varangian" karo loro pengintai Barra lan Stroud. Nanging aku durung krungu babagan upaya nggawe sistem kontrol geni tengah ing antarane wong Jepang. Lan supaya ora pindhah kaping pindho - sawetara tembak saka bedhil 254-mm saka "mundur" Russian "Pobeda" tekan 20,5 km, kang malah sethitik kakehan ing wektu iku, iku mung bisa kanggo ngarahake ing jarak kuwi. dening mripat ...


Ing tembung - ngendi wae sampeyan poke, nang endi wae "backwardness". Lan utamane diwujudake ing pasukan kapal selam:

"Ing Maret 1902, "destroyer No. 113" didaftar ing armada minangka "Destroyer No. 150."

Destroyer No. 113 minangka "Dolphin", kapal selam pisanan saka armada Rusia.


Ing pungkasan perang, bakal ana kabeh kapal selam ing Vladivostok, Jepang bakal tuku anak pertama ing AS sawise perang. Jepang, kanthi cara kasebut, ora bakal bisa nggayuh Rusia babagan kapal selam - ora ing teknologi, utawa ing taktik panggunaan. Pitakonan liyane yaiku kabeh iki ora penting banget - jaman hiu baja segara bakal diwiwiti mengko, lan ing taun 1904 iki minangka kapal 100-150 ton sing rapuh sing bisa mbela pangkalane, ora ana maneh. Nanging, dhasar wis ana, lan nalika akeh sing mikir, kita lagi mbangun.

Kita uga mundur penerbangan, mundur banget sing nggawe kabeh operator cruiser-aerostat disebut "Rus" kanggo Skuadron Kapindho.


“Kasedhiya ing daftar armada tanggal 19 November 1904, kapal iki dadi kapal penjelajah mawa balon pisanan ing donya. Kang gaman ana siji balon bunder, papat layangan lan papat balon sinyal. Nanging, amarga masalah teknis sing disebabake dening tenggat wektu sing ketat kanggo karya konversi, kapal kasebut ora bisa nyebrang samudra sing dawa: ora kalebu ing skuadron sing dikirim menyang Timur Jauh lan langsung didol.

9, sanajan luwih entheng tinimbang udhara, ing Perang Donya I, bakal dadi pesawat laut lan operator pesawat laut. Ora muspra yen Navarin sing tugas ing kampanye 2TOE mbayangake balon, lan kru skuadron wedi karo kapal selam - kanggo pelaut kita iki norma, lan ora bisa mbayangno yen Jepang (maju) ora. duwe kabeh iki. Lan muspra padha ora bisa, supaya iku.

Topik bisa diterusake nganti suwe - bisa uga babagan radio, bisa uga babagan baterei pesisir, utawa bisa uga babagan penghancur sing bisa digulung utawa liya-liyane, nanging kenapa? Dadi jelas - kanthi teknis kita "mundur", lan Jepang "maju". Lan luwih gampang kanggo mbaleni tembung Lenin, kang ngandika, ing intine, bab struktur negara lan hubungan sosial, saka kanggo ngakoni yen wesi ora kanggo nyalahke. Lan wong-wong ora kudu disalahake, sing ngladeni wesi. Nyalahke wong sing nggambar rencana ing peta lan kertas, lan nandhang pusing amarga sukses ing kabijakan manca, nalika ngremehake mungsuh. Logistik lan perencanaan, tikel korupsi, uga bakal mateni armada dreadnought.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

147 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 24
    21 2021 Juni
    "Kita uga mundur ing penerbangan, mundur banget supaya kita nggawe operator cruiser-aerostat sing diarani "Rus" kanggo Skuadron Kapindho". - saka teks. Pranyata yen tsarist Rusia luwih dhisik tinimbang liyane ing penerbangan. ombenan apik Lan malah ngasilake mesin pesawat! Sajrone kabeh wektu ana, Rusia wis ngasilake "wis" nganti 50 potongan (kalebu prototipe)sedulur ombenan Artikel saka seri "Rusia Lanjut, sing wis ilang". nangis
    1. -21
      21 2021 Juni
      Kutipan: Proxima
      Pranyata yen tsarist Rusia luwih dhisik tinimbang liyane ing penerbangan.

      Rusia minangka pimpinan donya ing pangembangan lan panggunaan penerbangan angkatan laut ing Perang Dunia I.

      Armada kapal induk Rusia minangka sing paling gedhé kaloro ing donya nalika Perang Agung, iki bersenjata karo pesawat Rusia: M-5 seaplanes (pengintaian, artileri fire spotter, tukang ngebom), M-9 (seaplane abot kanggo ngebom target pesisir, baterei lan kapal ), M-11 (prau tempur mabur pisanan ing donya)

      Lan dheweke sing, minangka bagéan saka AUG pisanan ing donya, ngirim serangan Pearl Harbor pisanan ing Zonguldak, penerbangan angkatan laut Rusia ngebom Istanbul, Bosphorus, Trebizond, Varna, Rize, Rumelia, Sinop, lsp.

      Minzag ing jero banyu pisanan ing donya dibangun ing Rusia, uga kapal selam diesel pisanan (saingan Prancis kanggo juara diobong lan rampung nganggo mesin bensin).

      Kanggo mesin, Rusia ngasilake akeh mesin diesel sing diwulangake nganggo lenga, kira-kira 70% kapal motor ing donya yaiku Rusia, armada kali paling gedhe ing donya yaiku Rusia saka kapal-kapal produksi dhewe karo mobil Rusia, Rusia yaiku pimpinan donya ing bangunan lokomotif uap.
      1. + 26
        21 2021 Juni
        Kutipan: Olgovich

        Armada kapal induk Rusia minangka sing paling gedhé kaloro ing donya nalika Perang Agung, bersenjata karo pesawat Rusia sing tepat: M-5 seaplanes (pengintaian, artileri fire spotter, bomber), M-9 (pesawat laut abot kanggo ngebom target pesisir, baterei lan kapal), M-11

        Mung kene ana ambush. Ing m-5 lan 11 ana mesin kerdil, ing m-9 salmon. Lan penerbangan angkatan laut Republik Ingushetia - daya maju, dikembangake kanthi teknis, tanpa pasokan mesin Prancis, bakal dadi tumpukan plywood lan ril, sakperangan alesan dirakit dadi struktur aneh. ya
        1. -16
          21 2021 Juni
          Quote: Lannan Shi
          Mung kene ana ambush. Ing m-5 lan 11 ana mesin kerdil, ing m-9 salmon. Lan penerbangan angkatan laut Republik Ingushetia - daya maju, dikembangake kanthi teknis, tanpa pasokan mesin Prancis, bakal dadi tumpukan plywood lan ril, sakperangan alesan dirakit dadi struktur aneh.

          ambush, iku ing sirah: Rusia wis armada operator pesawat dhewe, nalika ing ngisor iki praktis ora.

          Lan tumpukan, Nanging, wis kethokan logam - iki apa padha bisa kanggo "mbangun" tinimbang paling siji kapal perang ing mode sabanjuré.

          Rusia mbangun akeh kapal perang
          1. + 17
            21 2021 Juni
            Roti Perancis crunched maneh, sawise kalah ing Jepang, Rusia entuk revolusi 1905 lan kelas panguwasa ora nindakake apa-apa.
            1. -5
              22 2021 Juni
              Quote: Sipil
              Roti Perancis crunched maneh, sawise kalah ing Jepang, Rusia entuk revolusi 1905 lan kelas panguwasa ora nindakake apa-apa.

              balung maling crunched maneh: armada perang segara dibangun, kang digunakake dening USSR lan sawise Perang Donya II: kapal perang Peetropavlovsk dilayani nganti 1953.
          2. + 26
            21 2021 Juni
            Kutipan: Olgovich
            Rusia duwe armada kapal induk dhewe, dene ing ngisor iki praktis ora.

            RIF ora duwe armada operator. Umume. Ana hydroplanes. Sing, ing asas, padha dudu operator pesawat, yaiku kapal sing bisa ngasilake pesawat. Kanthi sukses sing padha, traktor pesawat bisa ditulis ing operator pesawat. Nggawa LA. ya.
            Miturut cara. Kaya "wunderwaffe", yen perlu, iki riveted ing wektu. Malah nalika perang sipil. Kabeh sampah, sing sayang dibuwang metu, amarga isih wae nyekel banyu, nanging ora ana papan kanggo adaptasi. Ing siji armada Volga ana 4 iki. Mung 1 kurang saka ing RIF kuat. ngguyu
            Nanging siji-sijine, ing kabeh sejarah armada Rusia, operator pesawat nyata, iki dudu Republik super-industri Ingushetia, lan dudu Rusia Putin sing mulya, nanging scoop sing dikutuk. ya.
            Kutipan: Olgovich
            Lan tumpukan, Nanging, wis kethokan logam - iki apa padha bisa kanggo "mbangun" tinimbang paling siji kapal perang ing mode sabanjuré.

            Laponka ... Apa sampeyan ngerti yen kabeh kapal perang RIF, tanpa bantuan bocah-bocah sing dikutuk, ora ana maneh. saka logam kethokan padha? Sampeyan ngerti apa masalahe. Kapal perang ing awal abad kaping 20 rada beda karo kapal perang ing abad kaping 18. Lan taktik - "dijejeri ing baris, meh ngubur bedhil ing sisih mungsuh", ing abad kaping 20 ora digulung maneh. Lan jarak perang 15-25 kabel (lan iki maksimal sing bisa ditampilake kapal perang RIF, tanpa rangefinder saka Inggris sing dikutuk), rada cilik sanajan kanggo kapal penjelajah ringan ing WWI. Lan mung alesan ngapa Magdeburg ora bisa drown sowing padha, ing sejatine sifate Russian, tanpa bantuan saka West dikutuk, eksekusi ... Kapasitas cellars saka Magdeburg padha ora bakal cukup. Lan mekaten. Dadi ... Kapal perang sing murni Rusia mesthi ora bisa nglawan kapal penjelajah ringan Jerman. Kanggo kaca optik, RI majeng ora ngasilake prinsip. Lan kapal perang RIF mega-majeng kudu njupuk miturut prinsip - uga, babagan arah kasebut. ya
            Lan kanthi cara. Babagan manuk. Cruisers Soviet saka seri 68-bis ora luwih cilik tinimbang Sevastopol. Nanging padha dibangun 2 kaping luwih saka wong-wong mau, lan padha ora gumantung ing komponen diimpor. Ya.
            Kutipan: Olgovich
            ambush, dheweke ing sirah

            Ora ana ing sirahku. ing isine. Luwih tepate, ing kekurangan konten iki. Nanging sampeyan. Lan banjur nyalib babagan operator pesawat saka RIF. Dadi tembungku bakal luwih jelas. lol
            1. +8
              21 2021 Juni
              Quote: Lannan Shi
              Nanging sampeyan. Lan banjur nyalib babagan operator pesawat saka RIF. Dadi tembungku bakal luwih jelas.

              Oh, operator pesawat ing Kakaisaran Rusia minangka fitur favorit Olgovich, lan dheweke uga seneng karo mesin diesel Rusia sing canggih lan lokomotif uap paling apik ing donya ... ngguyu ngguyu apik
              1. + 15
                21 2021 Juni
                Kutipan saka Fitter65
                lan dheweke uga seneng babagan mesin diesel Rusia sing canggih lan lokomotif uap paling apik ing donya ...

                Aku bisa menehi saran babagan pimpinan Republik Ingushetia sing ora bisa dipungkiri. Contone, produksi arit, lan jumlah garing. Kene, tanpa pilihan, ahead saka liyane. ya. Bebener karo braids wis sedih. RI ora bisa nyedhiyakake piranti mega-kompleks iki. kudu diimpor. ya.
                Lan lokomotif ... Minangka sing paling apik ing donya, siji bisa setuju, siji bisa mbantah. Nanging teknik mesin ing umume ... Nalika perang 3 taun cukup kanggo degradasi lengkap armada lokomotif kasebut, ketoke yen ana masalah liyane ing bangunan lokomotif sing padha. tinimbang dofiga.
                1. +5
                  21 2021 Juni
                  produksi arit, lan jumlah garing.

                  Aku kelalen nulis babagan sepatu bast.
                2. -10
                  22 2021 Juni
                  Quote: Lannan Shi
                  Nalika perang 3 taun cukup kanggo degradasi lengkap armada lokomotif kasebut

                  degradasi lengkap, yaiku matine konstruksi lokomotif uap, kedadeyan sawise VOR lan kabijakan ekonomi "sukses" saka VOR - nganti taun 1925, lokomotif uap meh ora diprodhuksi lan negara kasebut lelungan ing lokomotif uap Rusia nganti pirang-pirang taun.

                  lan nalika perang, Rusia mbangun lokomotif uap 1914 - 763, 1915 - 917,1916, 600 - 1917, 420 - XNUMX, sing luwih akeh tinimbang sadurunge Perang Dunia I.

                  Rusia duwe armada kali paling gedhe ing donya saka kapal uap lan kapal motor produksi SENDIRI. Kapal diesel-listrik pisanan ing donya-Rusia
                  Quote: Lannan Shi
                  Aku bisa menehi saran babagan kepemimpinan RI sing ora bisa dipungkiri

                  ya, wong Rusia bisa mangan lan sugih, kaya ing 1913, mung sawise 40 taun, ndeleng. laporan saka Biro Statistik Pusat 1955, lan ing "seneng" 1937 isih mati keluwen lan mangan patal lan surrogates. . Dheweke tilar donya amarga keluwen ing "narstrane" ing saindhenging GV, 1921,22,23,24,25,28,30,32,33,34,36,37,46,47, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX, XNUMX.
            2. -11
              22 2021 Juni
              Quote: Lannan Shi
              RIF ora duwe armada operator. Umume. Ana hydroplanes. Sing operator pesawat, yaiku, kapal sing bisa ngasilake pesawat, ing prinsip ora

              iku isih ora cukup kanggo wong bodho kanggo nemtokake operator pesawat.

              Hack ing bathuk:
              operator pesawat - kelas kapal perang sing diadaptasi kanggo nglayani lan basis kelompok udara minangka pangkalan udara seluler sing beroperasi ing segara dhuwur.

              supaya Rusia wis operator pesawat armada, lan iku sing nyedhiyani bombing Istanbul, Bosphorus, Trebizond, Varna, Rize, Rumelia, Sinop, etc., maling ora mambu iki,
              Quote: Lannan Shi
              Ing siji armada Volga kuwi Yaiku.

              Kuwi?! Ya sapa sing dadi penganten putri. karo)ya lol
              seret tongkang sampeyan menyang bosporus, ya.
              Quote: Lannan Shi
              Nanging mung siji ing kabeh sajarah armada Rusia, nyata kapal induk, iki dudu Republik super-industri Ingushetia, lan dudu Rusia Putin sing kuwasa, nanging scoop sing dikutuk.

              lan sampeyan ora ngerti: iku operator pesawat kapal penjelajah, sing medeni kabeh Eropah kanthi kumelun lan nyebabake akeh taruhan "bakal teka, ora bakal teka" lan tangi saka apa sing dialami dadi guyon sing langgeng.
              Quote: Lannan Shi
              Laponka ... Apa sampeyan ngerti yen kabeh kapal perang RIF, tanpa bantuan bocah-bocah sing dikutuk, ora ana maneh. tinimbang mangkono kethokan?

              piso sethitik, iki kapal perang Russian dadi lan murub ing Perang Donya II, Boten kados kethokan logam gagal "kapal perang" saka Bolsheviks.
              Quote: Lannan Shi
              ora bisa bakal, cukup bakal. wus bakal
              lol sampeyan nyampur situs: iki dudu klub peramal, ya
              Quote: Lannan Shi
              Cruisers Soviet saka seri 68-bis ora kurang saka Sevastopol

              iku: iku njupuk Bolsheviks sawetara Dasawarsa kanggo paling nyekel munggah
              Quote: Lannan Shi
              Ora ana ing sirahku. ing isine. Luwih tepate, ing kekurangan konten iki.

              "isi" apa sing bisa ana ing ... balung sikil sing padhet? belay
              1. + 12
                22 2021 Juni
                Kutipan: Olgovich
                operator pesawat - kelas kapal perang sing diadaptasi kanggo nglayani lan basis kelompok udara minangka pangkalan udara seluler sing beroperasi ing segara dhuwur.

                Laponka. pitutur. apik. Yen sampeyan narik kutipan saka ngendi, njupuk kabeh, lan aja nyunting miturut sing dikarepake.
                Kapal induk yaiku kelas kapal perang sing diadaptasi kanggo nglayani lan basis kelompok udara minangka pangkalan udara seluler sing beroperasi ing segara dhuwur. Pasukan serangan utama kapal induk yaiku kapal dek penerbangan (pesawat, helikopter lan UAV),

                Lan iki carane muni, yen sampeyan njupuk ing wangun rada ditambahi.
                Kutipan: Olgovich
                Dadi Rusia duwe armada kapal induk,

                wong bodho
                Kutipan: Olgovich
                lan sampeyan ora ngerti: iku cruiser sing nggawa pesawat,

                Ah... Inggih, inggih, inggih, inggih. Kuzya minangka kapal penjelajah sing nggawa montor mabur, lan manuk garudha minangka kapal induk lengkap. Aku ulang- wong bodho
                Miturut cara. Seaplanes nggawa kabeh cruisers saka seri 26 lan 26 bis. Plus Ch.Ukraine lan K.Kavkaz. Inggih, kabeh 3 LK. Dadi ... Ing wiwitan Perang Donya II, USSR duwe armada kapal induk sing kuat, yen sampeyan ngerteni omong kosong sampeyan. ngguyu
                Kutipan: Olgovich
                iku isih ora cukup kanggo wong bodho kanggo nemtokake operator pesawat.

                ngguyu Carane kritis sampeyan. ya

                Kutipan: Olgovich
                Rusia duwe armada kali paling gedhe ing donya

                Banjur apa? Fitur geografi, lan ora liya. Nanging ing babagan tonase armada sudagar, iku ora kalebu ing ndhuwur sepuluh. Ngasorake kanggo impudent 25 kaping meh.
                Kutipan: Olgovich
                mangan lan sugih kaya ing taun 1913, wong Rusia mung bisa 40 taun mengko -


                Apa kira-kira kaya iki? ora. Iki durung digayuh sanajan sawise 40 taun. Iki mung sawise 80, miturut panguwasa anyar. Sing mimpin negara kanggo "boHatstvo lan kamakmuran." ya
          3. + 10
            21 2021 Juni
            tinimbang paling ONE kapal perang ing mode sabanjuré.
            padha miwiti mbangun kapal perang kanthi artileri 406-mm! Nanging (!) Kaping pisanan - perang! Ingkang kaping kalih, sampun têtela bilih kapal pêrang wau, kados ta, botên nata. Lan operator pesawat aturan. Apa conto Pearl Harbor, "Pangeran Wales", "Yamato", "Musashi" lan liya-liyane sing digulung dadi pancake kanthi pesawat basis operator ora ana gunane? Ya, apa kita duwe "kapal perang" tsarist sing isih dibangun? Kanthi artileri 305 mm. Dadi Inggris duwe kapal perang (luwih akeh babagan jumlah keels) ing Perang Dunia I lan kanthi artileri 381 mm. Jerman duwe crita sing padha. Lan .... apa kapal perang (kraton) iku perang banget? Utamané ing Baltik. Padha ngadeg ing wangun baterei ngambang !!! Babagan
            Rusia mbangun akeh kapal perang
            ....lan...apa gunane? Where lan carane padha nindakake? Apa pengaruhe?
      2. +1
        22 2021 Juni
        Deleng babagan mesin pl Bar ... sing lucu :)
    2. -1
      21 2021 Juni
      Anglophiles ing pimpinan Republik Ingushetia sing kudu disalahake. Lan degradasi saka bangsawan, utamané ing eselon ndhuwur.
      Meh kabeh elit angkatan laut mati nalika Tsushima.
      Aku wis suwe disiksa dening siji pitakonan - nyerahake Vlasov menyang Jerman dening petani.
      Apa iki kedadeyan ing tsarist Rusia?
      1. 0
        21 2021 Juni
        Ora ana sangsi babagan kasunyatan manawa KEMPIRAN RUSIA dikembangake kanthi teknis ora luwih ala tinimbang Prancis-Inggris-Jerman. Raja iki lan rombongane urip kanthi gagasan Abad Pertengahan Terry. Aku maca babagan carane stasiun tenaga hidroelektrik dibangun ing RUSSIA ing Volkhov, kanggo produksi aluminium saka bauxite sing cedhak, tsar nuntut supaya pembangkit listrik kasebut didol menyang Prancis kanthi syarat Prancis dhewe. Iku uga nuduhake carane perusahaan * Philips * jumeneng lan berkembang. Iku uga banget indikatif carane pembangunan FYODOROV ing senjata otomatis mung diwenehi kanggo Prancis. Ana akeh conto kaya ngono, nganti bali pertambangan emas ing tambang Lena menyang Inggris.
        Nanging mbok menawa sing paling nggumunake yaiku aliansi militer karo Prancis, banjur karo Inggris, aliansi * Entente *. Iku apik tenan carane serikat iki digawe lan banjur kaleksanan.
        1. + 12
          21 2021 Juni
          Kutipan: Vasily50
          Ora ana sangsi babagan kasunyatan manawa EMPIRE RUSIA dikembangake kanthi teknis ora luwih ala tinimbang Prancis-Inggris-Jerman.

          Apa ora lucu dhewe? RI "majeng" ora gawé bantalan dhewe, nanging apa karo bantalan, jarum jahitan, lan padha Jerman.)))))) Aku dagang ing gandum, iku kabeh! Dheweke ora nggawe traktor dhewe, utawa mesin pertanian. Pharm. ora ana produksi. Minangka adoh aku ngelingi, yodium lan siji, mung Bolsheviks, ing skala industri, wiwit nggawe kutukan.))))) Sampeyan bisa google carane akeh bedhil mesin saben negara digawe ing WWI, RI pisanan ana. , mung saka mburi.))))
        2. +5
          21 2021 Juni
          Kutipan: Vasily50
          Ora ana sangsi babagan kasunyatan manawa KEMPIRAN RUSIA dikembangake kanthi teknis ora luwih ala tinimbang Prancis-Inggris-Jerman.

          "Laporan Paling Subyek" sadurunge perang ora nuduhake optimisme sampeyan. Ing endi wae sampeyan mbukak, ing endi wae ditulis babagan lag penting ing pertanian lan industri Kekaisaran.
          Ya, lan crita sing kondhang karo "Maxims" uga ora cocog karo "pembangunan technical ora Samsaya Awon saka Prancis-Inggris-Jerman". Ayo kula ngelingake sampeyan yen, sawise wiwitan Perang Dunia I, perlu kanggo nambah produksi bedhil mesin kanthi dramatis, ternyata mung ana siji tanduran ing kabeh Kekaisaran sing bisa ngasilake Maxims kanthi teknis - sing padha. diprodhuksi sadurunge lan bisa nutupi ing paling, setengah saka kabutuhan ngarep.
        3. +8
          22 2021 Juni
          Kutipan: Vasily50
          Aku maca babagan carane stasiun tenaga hidroelektrik dibangun ing RUSSIA ing Volkhov, kanggo produksi aluminium saka bauxite sing cedhak, tsar nuntut supaya pembangkit listrik kasebut didol menyang Prancis kanthi syarat Prancis dhewe.

          Endi maca? Apa iki fantasi paling liar sampeyan?
          Pembangkit listrik tenaga hidroelektrik pisanan ing Volkhov (uga mung siji) dibangun dening Bolsheviks minangka bagéan saka rencana GOELRO, lan "bauxite cedhak" dumunung ing wilayah Tikhvin-Boksitogorsk, lan iki ora luwih utawa luwih. kurang saka satus kilometer ing garis lurus, lan padha uga wiwit berkembang ora sadurungé saka 20s tengah abad kepungkur...
          Kang raja, kang Prancis? Mung Stalin sing bisa ngedol stasiun pembangkit listrik tenaga air Volkhov marang wong liya, nanging, aku ngerti, dheweke ora nindakake iki. ngguyu
          Aku ngakoni kanthi lengkap manawa ing endi wae ing jembar Kakaisaran Rusia, ana wong sing nambang sawetara bijih, pabrik listrik cilik dibangun ing cedhak kali lokal, lan saka kabeh kasugihan iki, ana wong sing ngedol barang menyang Prancis, bisa uga miturut syarat-syarate. lan, mbok menawa, fellow miskin Nicholas II malah bisa ngerti soko bab iki menehi hasil. Mbok menawa ana ing Urals. Mbok ing Altai utawa Kuban.
          Nanging iki mesthi ora ing Volkhov.
      2. +7
        21 2021 Juni
        Kutipan saka knn54
        siji pitakonan yaiku nyerahake Vlasov marang wong Jerman dening para petani.
        Apa iki kedadeyan ing tsarist Rusia?

        Minangka adoh aku ngelingi, kabeh iku persis ngelawan: petani saka desa Vlasov tindak nawani dheweke papan perlindungan kanggo salajengipun hubungi partisans, sing cukup ing wilayah sing, nanging mung ngerti ngendi Jerman duwe komandhan paling cedhak. kantor lan pribadi menyang kono kanggo nyerah.
        1. +2
          21 2021 Juni
          Misha hi
          Kanthi hormat, sampeyan salah ing kene:
          "... Ing tanggal 11 Juli, Kepala Staf Vinogradov ngusulake supaya dibagi dadi kelompok sawetara wong lan metu menyang dhewe. Dheweke ditolak dening kepala komunikasi tentara, Mayor Jenderal Afanasyev. Dheweke ngusulake yen kabeh wong pindhah bebarengan menyang Kali Oredezh lan Lake Chernoye, ngendi sampeyan bisa mangan dhewe dening fishing , lan ngendi detasemen partisan kudune. Rencana Afanasyev ditolak, nanging ora ana sing bisa nyegah dheweke pindhah ing rute kasebut. 4 wong lunga karo Afanasyev Secara harfiah sedina sabanjure, grup Afanasyev ketemu karo partisan sing ngubungi "Tanah Agung".A pesawat teka kanggo jenderal sing nggawa dheweke menyang mburi.
          Aleksey Vasilyevich Afanasyev dadi siji-sijine wakil saka staf komando senior saka tentara kejut 2nd sing bisa metu saka kuburan. Sawise rumah sakit, dheweke bali menyang tugas, lan terus layanan, mungkasi kariré minangka pangareping komunikasi artileri saka Tentara Soviet.
          Grup Vlasov dikurangi dadi wong papat. Dheweke putus karo Vinogradov, sing lara, amarga jenderal menehi jas mantel. Ing tanggal 12 Juli, klompok Vlasov pisah menyang rong desa kanggo golek panganan. Juru masak kantin dewan militer, Maria Voronova, tetep karo jenderal. Dheweke mlebu ing desa Tukhovezhi, ngenalake awake dhewe minangka pengungsi. Vlasov, sing ngenalaken piyambakipun minangka guru sekolah, njaluk pangan. Wong-wong mau dipangan, banjur ora sengaja nuding senjata lan dikunci ing kandhang. "tuan rumah sing ramah" dadi kepala lokal, sing njaluk bantuan saka warga lokal saka polisi tambahan.
          Dikenal yen Vlasov duwe pistol karo dheweke, nanging dheweke ora nolak. Lurah ora ngakoni jendral, nanging nganggep wong anyar iku partisan.
          Esuke, ana klompok khusus Jerman mlebu ing desa kasebut, sing dijaluk dening lurah kanggo njupuk para tahanan. Wong Jerman ngalang-alangi amarga padha ngetutake ... Jenderal Vlasov. Ing dina sadurunge, komando Jerman nampa informasi yen Jendral Vlasov wis tiwas ing pertempuran karo patroli Jerman. Mayit ing jas jendral, sing dipriksa dening anggota rombongan nalika teka, diidentifikasi minangka awak komandan tentara kejut 2. Nyatane, Kolonel Vinogradov sing tiwas. Ing dalan bali, wis liwati Tukhovezhi, Jerman elinga janji lan bali kanggo dingerteni. Nalika lawang kandhang dibukak, ana tembung ing Jerman sing metu saka pepeteng: "Aja nembak, aku Jendral Vlasov!"
          Kanggo ekstradisi Vlasov, kepala desa nampa saka komando tentara Jerman kaping 18 sapi, 10 bungkus shag, rong botol vodka caraway lan sertifikat kehormatan ... "
          link: Alexandrov K. M. "Jenderal Vlasov. Final"

          Deleng, Alexandrov duwe akeh dokumen ing kana, kita lan Jerman, protokol interogasi, kesaksian saksi lan saksi mata.
          1. +3
            21 2021 Juni
            Kita kudu katon luwih tepat. Aku wis kasengsem ing Jeksa Agung bisa ngetokake iki kanggo dangu.
            Sawise maca jeneng "Tukhovezhi", aku langsung kelingan yen aku wis maca sing ana ing kono Vlasov lunga nyerah. Dheweke teka lan wiwit njaluk supaya Jerman disebut. Tukhovezhi sadurunge perang dianggep minangka desa sing relatif gedhe, luwih saka satus pedunung permanen, lan ing kono, miturut kabeh petungan, mesthine ana kekuwatan Jerman.
            Punika ingkang kula temokaken - langsung.
            https://casmeya.livejournal.com/9871.html
      3. 0
        23 2021 Juni
        - nyerahake Vlasov menyang Jerman dening petani.
        Apa iki kedadeyan ing tsarist Rusia?
        Ana rong poin, sing pisanan yaiku Vlasov takon marang wong Jerman babagan dheweke, lan ora ndhelikake dheweke.
        Desa kapindho yaiku Old Believer, lan sikap wong-wong sing pracaya Lawas marang panguwasa kekaisaran banget negatif (kita maca Pyzhikov), mula dheweke bakal mlayu.
        Umumé, prajurit-komandan Tentara Abang uga bisa Count ing bantuan saka populasi nang endi wae kajaba Western Ukraina lan negara Baltik, mesthi, ora tanpa pangecualian.
    3. +2
      21 2021 Juni
      Lan malah ngasilake mesin pesawat! Sajrone kabeh wektu ana, Rusia wis ngasilake "wis" nganti 50 potongan (kalebu prototipe)

      Ora Ana
      "Ing 1914-1916, pabrik-pabrik sing beroperasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin sing dibutuhake. Ing November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - babagan 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur. , industri Rusia menehi ing 1916 1769 pesawat (666 mesin).
      Emoticon sing kurang bodho, waca liyane babagan topik kasebut.
      1. +7
        21 2021 Juni
        Kutipan: Ryazan87
        "Ing 1914-1916, pabrik-pabrik sing beroperasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin sing dibutuhake. Ing November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - babagan 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur. , industri Rusia menehi ing 1916 1769 pesawat (666 mesin).

        Setuju yen ora saben negara bisa saingan karo Kakaisaran Rusia ing produksi pesawat, nganti 1769 pesawat,
        Bener, industri penerbangan Jerman mbangun 47 pesawat nalika Perang Dunia I.
        Ya, maneh, iki industri Jerman kanggo kabeh perang, lan ora kanggo siji 1916th ... ngguyu apik
        1. 0
          21 2021 Juni
          Setuju yen ora saben negara bisa saingan karo Kakaisaran Rusia ing produksi pesawat, nganti 1769 pesawat,

          Aku setuju. Kurang saka sepuluh negara ing donya banjur, ing asas, bisa gawé pesawat.
          Ya, maneh, iki industri Jerman kanggo kabeh perang, lan ora kanggo siji 1916th ...

          Apa sampeyan arep ngomong? Apa industri Jerman luwih maju? Matur nuwun kanggo informasi sing penting iki.
          Banjur sampeyan bisa, contone, mbandhingaké jumlah tank diprodhuksi ing Jerman lan Prancis ing WWI - lan nyetel Bunch saka emoticon. nglirik. ngguyu. opo wae.
          1. 0
            22 2021 Juni
            Lan yen kita mbandhingake, ana pirang-pirang tank BRIEF sing dirilis dening RI? ... Lha, ora siji! Loro sing berpengalaman - "kendaraan kabeh-terrain" Porokhovshchikov lan tank-carriage Lebedenko. Plus proyek Vasily Dmitrievich Mendeleev. Ing pertahanan penemu Rusia, penghancur jinis Novik kanthi boiler sing diobong minyak, persenjataan sing kuat lan kacepetan dhuwur, lan pengebom abot saka jinis Ilya Muromets. Ana uga battlecruiser Izmail sing durung rampung ing saham. Lan saiki babagan jumlah. RI mbangun 7 kapal perang tipe dreadnought. Inggris-41 kapal perang + 6 kapal perang, Prancis-12 kapal perang, USA-22 kapal perang, Italia-10 kapal perang, Jerman-19 kapal perang + 7 kapal perang. RI ora ngasilake bedhil mesin sing entheng.
            1. +1
              22 2021 Juni
              Lan yen kita mbandhingake, ana pirang-pirang tank BRIEF sing dirilis dening RI? ... Lha, ora siji!

              Inggih, Jerman bisa kurang saka 50. Austro-Hungaria, ora siji. Kanthi tank, ing asas, dadi penasaran ing perang pisanan.
              RI mbangun 7 kapal perang tipe dreadnought.

              Lan isih prayoga durung rampung - padha "Ismael". Mesthi wae, kabeh dhuwit lan sumber daya iki kudu digunakake kanggo tentara darat.
              RI ora ngasilake bedhil mesin sing entheng.

              Nanging dheweke ninggalake dhasar lan warisan ing bentuk OJSC sing saiki ana "Plant im. V. A. Degtyarev "(JSC" ZiD ") -" Ing 27 Agustus 1916, ing kutha Kovrov, pambangunan pabrik Perusahaan Joint-Stock Rusia pisanan saka Rifle lan Machine Gun Plants diwiwiti ... Ing Januari 1917, tanduran nampa lisensi kanggo produksi eksklusif saka "telu-line gun - machine gun "Madsen" "karo kabeh aksesoris," kanggo sumber kuwi kanggo tentara Rusia lan angkatan laut loro ing perang lan ing wektu tentrem "".
              Inggih, yen babagan rifleman, mula ora dadi dosa kanggo ngelingi bedhil otomatis Fedorov.
              Sapa sing apik nganggo rem tangan? "Lewis" iku Inggris, "Shosh" isih ngimpi alesan ..
              1. 0
                22 2021 Juni
                Inggih, Dur-Wagens dudu, nyatane, tank. Iki minangka traktor-transporter sing ora nganggo armor entheng.
            2. -1
              23 2021 Juni
              penghancur saka jinis "Novik" - saiki padha ora saluran, sejarawan M. Morozov mbuktekaken kanggo Tactic Media - proyek Jerman.
              1. 0
                23 2021 Juni
                "Ahli taktik media mbuktekake manawa sejarawan M. Morozov minangka proyek Jerman."
                Deleng tanpa prejudis lan priksa manawa Morozov ngapusi. "Noviki" saka loro seri ana telung pipa, lan penghancur Jerman jinis V-99 lan S-113 ana rong pipa. Ing kapal perusak Jerman, forecastle rampung sadurunge struktur busur, lan ing Novik, superstruktur kasebut ana ing ramalan. Novik ing seri pisanan padha kembar-screw, sing kapindho ana telung sekrup, superstructures Noviks beda banget karo superstructures Jerman pangrusak. Proyek kasebut yaiku Rusia. Kaping pisanan, kapal perusak Jerman digandhengake karo bedhil 88 mm, lan Noviki nganggo bedhil 102,4 mm, sing luwih unggul tinimbang Jerman ing jarak tembak. loading manual, kang suda tingkat geni. Pelaut Jerman ngeluh manawa para pemusnah seri kasebut kalah karo Novik ing kemampuan maneuver. Kajaba iku, konsumsi bahan bakar tartamtu ngluwihi sing diwilang, kang suda sawetara pangrusak Jerman. Saka wolung perusahaan sing mbangun Noviki, mung ana rong perusahaan Jerman. Lan kanggo wong Novik, Jerman mung nyedhiyakake turbin uap, liyane yaiku Rusia. Ing paprangan kasebut, Novik dhewe dikalahake dening salah sawijining perusak Jerman lan dipeksa metu saka paprangan, lan sing kapindho kepeksa kadharat. Siji lawan loro!
              2. 0
                13 September 2021
                Quote: Karabut Karabut
                penghancur saka jinis "Novik" - saiki padha ora saluran, sejarawan M. Morozov mbuktekaken kanggo Tactic Media - proyek Jerman

                Matématikawan lan tukang kapal Krylov wrote ing memoars sing project Novik dikembangaké ing Rusia, nanging tanduran Putilov ora bisa independen Pabrik kapal sing kebak ketemu syarat militèr. Kanggo mbantu ngembangake dokumentasi lan teknologi kerja, pabrik Putilov narik kawigaten perusahaan Jerman. Révisi Novik ditransfer menyang Jerman. Sawise owah-owahan ing pabrik Jerman, Novik nuduhake syarat kasebut sajrone tes kasebut. Jerman seneng proyek kasebut lan wiwit nggawe penghancur sing padha. Krylov duwe kesempatan kanggo mbandhingake Novik karo pemusnah Prancis saka jinis sing padha nalika Perang Donya I.
      2. + 12
        21 2021 Juni
        Kutipan: Ryazan87
        "Ing 1914-1916, pabrik-pabrik sing beroperasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin sing dibutuhake. Ing November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - babagan 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur. , industri Rusia menehi ing 1916 1769 pesawat (666 mesin).

        Lan saiki kita ndeleng kutipan lengkap saka sumber asli:
        Ing taun 1914–1916 pabrik-pabrik operasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin iku perlu. Sajrone November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - kira-kira 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur, industri Rusia ing taun 1916 ngasilake 1769 pesawat (666 mesin). Ing Jerman ing taun sing padha, produksi pesawat tekan 8182 (7823 mesin), ing Prancis - 7549 pesawat lan 16 mesin, ing Great Britain - saka Juli 875 kanggo Februari 1915 - 1917; dene sapratelon mesin kanggo pesawat Inggris teka saka Prancis. Nanging malah comparison kuwi pincang, awit kanggo ombone gedhe, pratondho Russian kanggo loro mesin lan pesawat hubungane perakitan saka bagean rampung lan rakitan. Pangembangan mesin pesawat ditindakake ing laboratorium lan lokakarya Departemen Pembuatan Kapal Institut Politeknik Petrograd, nanging paukuman M.V. Alekseeva: "Alasan utama pangembangan penerbangan sing ora apik ing negara kita yaiku kekurangan mesin. Ing babagan iki kita ora duwe daya. Kita nggawe badan aparat, nanging ora bisa ngasilake "jiwa" - motor.
        © Polikarpov V.V. Kabijakan industri militer Rusia 1914-1917

        Iki minangka kunci kanggo atusan mesin pesawat Rusia - perakitan obeng saka kit impor sing wis siap.
        1. +1
          21 2021 Juni
          Ana malah luwih angel: bagean saka nomenclature bagean dibutuhake, lan ora kit siap-digawe (njupuk menyang akun kangelan saka logistik, iku luwih gampang kanggo nyedhiyani motor siap-digawe).
          Yen sampeyan menehi dhaptar masalah:
          1. Lack saka sekolah dhewe bangunan engine, iku mung wiwit muncul. Cara sing ora bisa ditindakake yaiku nyalin conto asing. USSR, nyatane, cukup sukses nindakake perkara sing padha, kalebu sawise WWII;
          2. Periode wiwitan pangembangan basis industri bangunan mesin - sanajan akeh pabrik sing isih beroperasi nganti saiki mung digawe ing pungkasan kekaisaran:
          - PJSC "UEC-Saturnus" - "... Ing taun 1916, kanthi persetujuan paling dhuwur saka Nicholas II lan adhedhasar utang negara, pabrik mobil digawe ing kutha Rybinsk - JSC Russian Renault.", - Yaroslavl Pabrik Motor (PJSC Avtodiesel) - "Tanduran iki didegaké ing taun 1916 dening industrialis Rusia V.A. Lebedev minangka bagéan saka program pamaréntah kanggo nggawe industri otomotif ing Rusia.",
          - JSC "UEC-Klimov" - "Ing 20 Oktober 1914, kanthi ijin paling dhuwur saka Kaisar Nicholas II, diputusake kanggo mbukak pabrik Renault.",
          - PJSC "ODK-Kuznetsov" - "Ing taun 1912, ing Moskow, ing mburi pos Semyonovskaya, pabrik Gnome digawe, sing ngasilake mesin kanthi jeneng sing padha kanthi kapasitas 50 hp. Ing taun 1918, pabrik kasebut dinasionalisasi, lan iku ditugasi nomer 2."
          - JSC "ODK" Komplek Produksi "Salyut" "-" Perusahaan iki didegaké ing 19 Oktober 1912 dening perusahaan Prancis "Gnome-Ron", nalika tanduran cilik digawe kanggo ngumpul pesawat rotary mesin pitu-silinder star-shaped " Gnome" kanthi kapasitas 80 hp.
          Ing cendhak, padha wiwit dibaptis nalika gludhug disabetake.
          3. Kabijakan pemerintah sing telat kanggo ndhukung lan ngrangsang industri teknologi dhuwur.
          4. Kurang personel sing dilatih lan dididik, ora dadi insinyur minangka buruh trampil.
          1. +7
            21 2021 Juni
            Kutipan: Ryazan87
            Periode wiwitan pangembangan basis industri bangunan mesin - sanajan akeh pabrik sing isih beroperasi nganti saiki mung digawe ing pungkasan kekaisaran.

            Lan ing kene kita teka ing masalah utama Kakaisaran: kabeh teknologi tinggi kekaisaran kudu digawe nganggo dhuwit negara. Pedagang swasta nampa utangan negara lan pesenan negara - sawise sawetara wektu bakal ana pabrik, pesawat lan mobil. Ora ana pesenan pemerintah - kabeh, kabeh wong njagong kanthi merata, lan yen ngasilake teknologi dhuwur, banjur ing jumlah homeopati. Utawa padha nutup tanduran kabeh, ngalih menyang apa sing dikarepake dening negara.
            Kanggo Rusia ora duwe pasar internal, kapasitas sing bakal ngidini pedagang pribadi kanggo nggawe produksi massal tanpa support negara. Lan ana cukup manufaktur dhewe ing pasar manca.
            Lan yen negara cucuk diklik ora nekani nggawe industri, banjur pedagang swasta ora bakal ngembangake. Vaughn, Lessner nyoba ngasilake mobil - dheweke ngidoni. nutup tanduran lan ninggalake kanggo nggawe torpedo kanggo urutan negara.
            Mulane akeh pabrik sing isih makarya nganti saiki mung digawe ing pungkasan kekaisaran - amarga tatanan negara lan silihan kanggo wong-wong mau diparengake sadurunge utawa sawise wiwitan WWI.
            1. -1
              22 2021 Juni
              Ya, mesthi. Kabeh teknologi dhuwur saka awal (kaya ilmu dhasar) ora bakal nggawa dhuwit cepet, investasi gedhe banget, uga risiko. Sayange, sumber daya wiwit nandur modhal wis sak perang, nalika iku kasep. Ing wektu sing padha, iku bisa kanggo mangerteni kesalahan ing soko: padha ora Count ing suwe-suwe konflik donya (lan ora mung RI), kok? Tentara Rusia ing taun kaping 14 - luwih saka 1 yuta bayonet lan saber, senjata cilik modern, artileri lapangan sing apik, akeh kavaleri sing apik, penerbangan militer sing paling akeh, pengalaman tempur anyar karo mungsuh sing padha - ora kaya wong Jerman sing padha. Kanggo cendhak, nganti nem sasi, maneuver perang, misale jek kaya kabeh alasan kanggo optimisme. Nanging, ternyata luwih elek ...
              1. +2
                22 2021 Juni
                Kutipan: Ryazan87
                Kabeh teknologi dhuwur saka awal (kaya ilmu dhasar) ora bakal nggawa dhuwit cepet, investasi gedhe banget, uga risiko.

                Serangan kasebut yaiku ing Kakaisaran, hi-tech a priori ora bakal nggawa dhuwit akeh - amarga bakal dadi dolanan kanggo lapisan sing ora penting saka wong sugih. Kanggo sapa sing bisa ngedol mobil sing padha, yen 2/3 saka populasi urip kanthi cara tani subsisten, saka panen nganti panen? Depot taksi? Dadi, dheweke uga mung kanggo wong sugih. Dadi, ing ibukutha ana 10 taksi, lan ana sing duwe 000.
                1. +1
                  22 2021 Juni
                  Kanggo sapa adol mobil sing padha,

                  Mulane, pisanan ora mobil, nanging truk lan traktor. Leasing, sampeyan uga bisa nindakake kaya MTS (nanging ing kene, uga, dhukungan negara dibutuhake) - kanggo ngarahake pertanian lan panjaluk industri. Lokomotif lan gerbong cukup kasil digawe lan diprodhuksi, kanthi cara, lan iki uga jenis teknologi dhuwur, lan wungu ing transportasi kargo. Ana sawetara taksi, nanging trem cukup ana ing kutha-kutha gedhe lan trem sing ditarik jaran diganti kanthi cepet.
                  Kanthi mobil penumpang, isih ana masalah ing jaringan sing durung dikembangake paling ora dalan gedhe.
                  1. +1
                    23 2021 Juni
                    Nanging trem kasebut Jerman, lan sing paling penting, ora ana lembaga riset siji-sijine ing negara kasebut, amarga ngrusak mangsa ngarep. Ing taun 1925, Bolshevik wis duwe 80.
                    1. 0
                      23 2021 Juni
                      Nanging tram padha Jerman.

                      Ora mesthi ing cara sing. Trem, pancen, aktif dituku ing luar negeri, nanging uga diprodhuksi ing Rusia:
                      - Pabrik Bangunan Mesin Mytishchi (didegaké taun 1897) - "Ing taun 1903, produksi mobil trem lan bajak salju kanggo Moskow diwiwiti."
                      - Plant "Engine" (didegaké ing taun 1899 ing Reval) - "Tanduran iki melu ing construction saka mobil saka macem-macem jinis. Pesenan dijupuk kanggo produksi kreteg wesi, ngalih railways, troli, macem-macem bagean logam. Tram uga diprodhuksi. , sing didol ing wates kekaisaran Rusia."
                      - Kolomna Engineering Plant (didegaké taun 1870). Pay manungsa waé menyang garis abang aku disorot.

                      Karya Kereta Rusia-Baltik (didegaké taun 1869)
                      kene, contone: "... Saka 20 trem 4-poros pra-revolusioner ing Moscow, 10 dibangun ing Jerman, lan 10 ing Riga - ing Rusia-Baltic Carriage Works (RBVZ, ...)."
                      1. +1
                        23 2021 Juni
                        Sampeyan bener, aku duwe informasi sing salah.
      3. Alf
        +3
        21 2021 Juni
        Kutipan: Ryazan87
        Lan malah ngasilake mesin pesawat! Sajrone kabeh wektu ana, Rusia wis ngasilake "wis" nganti 50 potongan (kalebu prototipe)

        Ora Ana
        "Ing 1914-1916, pabrik-pabrik sing beroperasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin sing dibutuhake. Ing November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - babagan 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur. , industri Rusia menehi ing 1916 1769 pesawat (666 mesin).
        Emoticon sing kurang bodho, waca liyane babagan topik kasebut.

        Hey, kowe ngapusi...
        Aku nemokake panggonan sing sampeyan kutip. Lan kudu digawa kanthi lengkap.
        Nglaporake babagan karyane nalika taun 1911, Kamentrian Perang nglaporake marang tsar yen Rusia wis bisa ngasilake "kabeh barang properti aeronautika, kajaba mesin aeronautika lan sawetara instrumen presisi ... Usaha sawetara pabrik Rusia kanggo ngasilake mesin ora menehi asil sing apik."

        Kita bisa nindakake kabeh kajaba sing mabur ing pesawat ..
        Analisis saka kahanan sing wis dikembangaké ing November 1916 ing nyediakke ngarep karo pesawat mimpin departemen aviation kanggo kesimpulan sing iku mokal kanggo nepaki "paling ora program minimal construction pesawat Rusia", kang, ing wektu sing padha, gunggungipun. mung kira-kira sapratelo saka rencana lengkap kanggo nyuplai tentara.
        Kabutuhan ngarep tekan 3375 pesawat. Pabrik-pabrik Rusia ing wektu iku dikuwasani kanthi pesenan kanggo total 2290 pesawat, nanging 80% saka wong-wong mau ora nggawe pangertèn kanggo mbangun, amarga ora ana mesin kanggo wong-wong mau: ana 525 - "15% saka jumlah sing dibutuhake", ora. ngetang lungse lan ora bisa digunakake (1933 PCS.). 1765 bêsik ilang. Manajemen VVF ngakoni yen "ora ana alesan sing cukup kanggo ngetung produktivitas pabrik motor Rusia kanthi ukuran sing bisa ngisi celah kasebut ing motor."
        Direktorat weruh pangarep-arep sing lemah kanggo "paling ora sebagian mbenerake" "kahanan bencana" iki ing "nindakake ijol-ijolan karo sekutu barang penerbangan kanggo bahan mentah sing bisa diwenehake." Ing konferensi ing Petrograd ing Januari 1917, Sekutu sarujuk kanggo nggawe pesenan kanggo 3200 pesawat, kalebu 2200 pesawat ing Prancis.
        1. Alf
          +3
          21 2021 Juni
          Aku bakal nerusake
          RUU sing disajikake menyang birokrasi tsarist katon adil, amarga bagean saka beban kasebut ditanggung bebarengan lan ditanggung dening para master industri. Duma ngandika Kamentrian Perang karo kepinginan kanggo ngukur "kanggo ngembangaken manufaktur ing pabrik mesin pesawat Rusia" nalika considering prakiraan saka GUGSH kanggo 1913 lan 1914, lan banjur anggota Duma diwenehi jawaban reassuring: langkah-langkah sing dijupuk.
          "Kanggo tujuan iki, pesenan ditransfer sacara eksklusif menyang pabrik Rusia, lan mung bagean sing ora pati penting sing dituku ing luar negeri minangka conto" - iki babagan pesawat kasebut. Nanging panyedhiya pesawat kanthi mesin "ora bisa dianggep wis rampung" "amarga kesulitan teknis saka manufakture."
          Ing laporan menyang tsar, kahanan kasebut diwenehi nada sing luwih entheng: "Saiki, meh kabeh obyek ... kalebu ... pesawat lan mesin kanggo wong-wong mau, dibangun ing pabrik Rusia. Ing luar negeri, siji kudu ndarbeni mung jumlah barang sing paling winates sing mbutuhake kahanan khusus kanggo nggawe.

          Saiki kanggo raja-imam-All is well, ayu marquise ..
          1. Alf
            +3
            21 2021 Juni
            Aku bakal nerusake
            Kahanan iki nduweni makna sing penting amarga ing wektu sing padha, ing taun 1912-1913, perusahaan Gnom, sawise telpon saka panguwasa Rusia, ngadegake cabang perakitan dhewe ing Moskow (ing taun 1912, kemungkinan ngenalake produksi Gnomes ing TOZ). Ing taun 1914, 7-10 mesin saben sasi wis dipasang ing kana.

            Tanggal 2 Februari 1917, Komisi Persiapan Konferensi Khusus Pertahanan nyetujoni pesenan kanggo 1000 mesin pesawat "jinis mobil" kanggo dikirim saka November 1917 nganti pertengahan 1918 menyang pemasok mesin pesawat paling gedhe, Renault Rusia.
            Ing wektu sing padha, "Rusia Renault" sijine nerusake "sawetara wishes kanggo pitulungan saka Direktorat [armada udhara militèr] ing nggayuh bahan, bahan bakar, mesin, piranti mesin, magnetos, buruh, etc."
            Ing kontrak sadurungé kanggo motor saka jinis padha (disetujoni ing 12 Oktober 1915), ing GVTU uga kasedhiya "bantuan kanggo tanduran kanggo njupuk bagean rampung saka Prancis kanggo Déwan ing Rusia bagéan saka motor dhawuh."

            Wigati dimangerteni - RAKIT saka bagean mung.
            1. Alf
              +3
              21 2021 Juni
              Ayo dadi luwih.
              Ing taun 1914–1916 pabrik-pabrik operasi ing Rusia menehi aviation katelu saka mesin iku perlu. Sajrone November 1915 - November 1916, 1184 mesin dikirim saka Prancis lan Inggris; saka pabrik Rusia - kira-kira 500. Ing wektu pangembangan paling dhuwur, industri Rusia ing taun 1916 ngasilake 1769 pesawat (666 mesin).

              Ing Jerman ing taun sing padha, produksi pesawat tekan 8182 (7823 mesin), ing Prancis - 7549 pesawat lan 16 mesin, ing Great Britain - saka Juli 875 kanggo Februari 1915 - 1917; dene sapratelon mesin kanggo pesawat Inggris teka saka Prancis. Nanging malah comparison kuwi pincang, amarga bagean pinunjul saka pratondho Russian kanggo mesin lan pesawat ana hubungane karo perakitan saka bagean rampung lan rakitan.
              Pangembangan mesin pesawat ditindakake ing laboratorium lan lokakarya Departemen Pembuatan Kapal Institut Politeknik Petrograd {644}, nanging paukuman M.V. Alekseeva: "Alasan utama pangembangan penerbangan sing ora apik ing negara kita yaiku kekurangan mesin. Ing babagan iki kita ora duwe daya. Kita nggawe awak aparat, nanging ora bisa ngasilake "jiwa" - motor.

              Kutipan kanggo ngutip, dadi kutipan nganti pungkasan.
        2. -2
          22 2021 Juni
          Aku nemokake panggonan sing sampeyan kutip. Lan kudu digawa kanthi lengkap.

          Ya, aku ora ndhelikake.
          Bener, yen sampeyan nggatekake, kahanan ing antarane taun 1911 lan 1916 saya ganti. Sanadyan ana kekirangan motor sing akut, iki nyatane, mula dibangun 1917, yen ora salah, fasilitas produksi gedhe-gedhe dijadwalake taun 5. Malah padha miwiti, nanging wis kasep.
    4. +1
      21 2021 Juni
      Kutipan: Proxima
      Sajrone kabeh wektu ana, Rusia wis ngasilake "wis" nganti 50 potongan (kalebu prototipe)

      Aku panginten bab padha, nanging Byushgens claims sing ing 1917 piyambak luwih saka 1090 pesawat lan 374 mesin padha diprodhuksi. Ing industri pesawat ing taun 1917, ana 34 perusahaan, 14 pabrik ngasilake pesawat, 7 - motor, liyane kabeh jinis magnetos, baling-baling, ski, piranti pesawat, nganti 12 wong sing kerja ing industri .... bahan lan komponen diwenehake saka luar negeri.
      1. +1
        21 2021 Juni
        nanging Büschgens ngaku

        Apa sampeyan ngomong babagan Georgy Sergeevich Byushgens, akademisi? Ing pertengahan 70s, dheweke ngajari kita kursus dinamika penerbangan nalika isih dadi anggota inti. Sing tak eling, dheweke ora nate sinau sejarah penerbangan. Apa sampeyan bisa nyambung menyang statement dheweke?
        1. +1
          21 2021 Juni
          Kutipan: Aviator_
          Sing tak eling, dheweke ora nate sinau sejarah penerbangan.

          Ora sadurunge 70s, utawa ora tau? nglirik
          Aku menehi link - "Bangunan pesawat ing USSR 1917-1945" ing 2 buku, departemen penerbitan TsAGI 1992 Diedit dening G.S. Byushgens.
          Bab 1 kaca 17
          Bab iki ora ditulis dening dheweke, nanging editorial
          1. +3
            21 2021 Juni
            matur nuwun. Aku pancene ora tau sinau sejarah (kita duwe penulis nulis liyane ing kantor kita), nanging dheweke tansah seneng dadi jenderal kehormatan - kanggo nyunting.
      2. Alf
        +2
        21 2021 Juni
        Tembung iki ngganggu
        bahan lan komponen diwenehake saka luar negeri.

        Kanthi andhap asor, kita ngeculake apa sing dikirimake ...
        1. +4
          22 2021 Juni
          Apa ana, ana. Mung penggemar autokrasi lan roti Prancis sing nekad bisa nyebut tsarist Rusia minangka kekuwatan industri sing gedhe. Nanging, Nanging, iku ora worth iku kanggo ngomong rampung derogatoryly bab kemungkinan saka industri Republik Ingushetia - ora Inggris, nanging uga Turki.
          Kabeh mesin pesawat AMO-F15, M-5, M-6, M-2, pesawat R-1 taun 20-an - kabeh tuwuh (lan diprodhuksi kanthi jumlah akeh) saka ing kono, ing pangkalan kasebut. Liyane bab iku dhasar katon sakdurunge ambruk.
    5. +3
      21 2021 Juni
      ya, Rusia wis mesthi dadi ahead saka kabeh wong ing panemuan / panemuan, nanging kawicaksanan Republik Ingushetia "aja ngeculke" wis rampung tugas sawijining. Rusia wis ketinggalan ing teknologi lan industri. Nanging!
      - pesawat pisanan Mozhaisky 1885.
      - lampu pijar pisanan Lodygin 1872
      - lampu busur pisanan Yablochkov 1876.
      - mesin pembakaran internal Kostovich 1877
      - welding pisanan saka Slavs lan Bernados ing 1882
      -Radio Popov 1896
      - Caterpillar Blinov 1878 ril telas.
      - generator telung fase, motor asinkron Dolivo-Dobrovolsky 1885
      - rectifier telung fase Larionov 1924.
      - film kanggo fotografi Boldyrev, Malakhovsky 1878-81.
      -parachute-Kotelnikov 1911
      - otomatis Fedorov 1916
      - Bulba Yurkevich - sadurunge revolusi, ana ing Normandia.
      - televisi Zworykin 1931
      - penisilin - krustazin Ermolyeva 1940
      - Helikopter Sikorsky 1945 ("helikopter minangka penemuan Rusia" - tembung Sikorsky)
      - kapal angkasa Korolev 1957
      pembangkit listrik tenaga nuklir pisanan, laser pisanan, komputer pisanan - iki kabeh wong kita.
  2. + 22
    21 2021 Juni
    1. Yen sampeyan ngrungokake Penulis lan pracaya marang kasampurnan teknis peralatan militer Rusia ing awal abad kaping 20, banjur pitakonan muncul - apa mediocrity kudu ing kabeh tingkat, saka pribadhi kanggo jenderal lan admiral, supaya karo teknologi "sampurna" kuwi, ing net ilang
    perang jepang?
    2. Ing ngendi kabeh "kesempurnaan" teknis iki ditindakake nalika wiwitan Perang Donya I? Nganti taun 1, ora ana mesin pembakaran internal sing dibangun ing Rusia, lan minangka asil, loro sekutu Republik Ingushetia lan mungsuh nggawe puluhan ewu pesawat tempur, lan mung sawetara atus sing dibangun ing Republik Ingushetia. karo mesin impor. Ora perlu kanggo pirembagan bab nitahaken saka tank, sawetara mobil wojo dibangun, lan sing adhedhasar mobil, mesthi, karo mesin impor.
    1. -8
      21 2021 Juni
      Nyatane, ing wiwitan Perang Dunia I, Ingushetia duwe armada udara paling gedhe ing donya, nanging kekurangane.
      ICE ora ngidini kanggo nggabungake kaunggulan.
      Minangka bagéan saka Armada Laut Ireng Federasi Rusia ana kapal penyelamat: "Komune", mantan "Volkhov" dibangun luwih saka abad kepungkur lan logam ora teyeng. Ora ana maneh sing kaya ngono "suwe-suwe" ing ngendi wae
      1. +5
        21 2021 Juni
        Kutipan saka vladcub
        Nyatane, ing wiwitan Perang Dunia I, Ingushetia duwe armada udara paling gedhe ing donya, nanging kekurangane.
        ICE ora ngidini kanggo nggabungake kaunggulan.
        Minangka bagéan saka Armada Laut Ireng Federasi Rusia ana kapal penyelamat: "Komune", mantan "Volkhov" dibangun luwih saka abad kepungkur lan logam ora teyeng. Ora ana maneh sing kaya ngono "suwe-suwe" ing ngendi wae

        Kanggo "Komune" ing pabrik Putilov, baja open-hearth diproses kanthi pembakaran. Pramila lambung Komune punika tahan karat. Apa sampeyan bisa mbayangno apa jenis karya kanggo ngolah kabeh lembaran baja kanggo awak kapal gedhe kasebut kanthi nggunakake metode pembakaran.
        Lan luwih. Mungkin aku salah, nanging miturut pendapatku, nalika "Komune" dibangun, miturut pendapatku, mula ora ana pawon sing mbukak ing pabrik Putilov. Tungku open-hearth sing paling cedhak saka St. Petersburg banjur ana ing Sormovo ing Nizhny Novgorod lan ing Yuzovka, ing Donetsk saiki.
        Dadi baja open-hearth iki kanggo "Komune" isih kudu dikirim menyang St Petersburg lan dikirim. Nanging, aku bisa salah babagan kekurangan tungku open-hearth ing pabrik Putilov ..
        1. -3
          21 2021 Juni
          Sampeyan kudu takon Vik Nick babagan tungku open-hearth: dheweke minangka metallurgist + ngerti kabeh, utawa meh kabeh.
      2. +7
        21 2021 Juni
        Kutipan saka vladcub
        Nyatane, ing wiwitan Perang Dunia I, Ingushetia duwe armada udara paling gedhe ing donya, nanging kekurangane.
        ICE ora ngidini kanggo nggabungake kaunggulan.

        Aku mung ora ngerti arep nangis karo ngguyu, utawa mung ngguyu.
        Penerbangan Angkatan Bersenjata Jerman minangka penerbangan paling gedhé nomer loro ing donya nalika wiwitan Perang Dunia I. Iku kasusun saka 220-230 pesawat.
        dadi apa sabanjure
        Ing wiwitan perang, kabeh Angkatan Udara Inggris digabungake kanthi organisasi dadi Royal Flying Corps, sing dipérang dadi cabang angkatan laut lan tentara. Ing taun 1914, RFC dumadi saka 5 skuadron, gunggunge udakara 60 kendaraan.
        lan ing kene ana Kakaisaran Rusia sing gedhe.
        Ing wiwitan Perang Donya I, Kakaisaran Rusia duwe armada udara paling cilik ing donya 36 pesawat.
        hi
      3. Alf
        +5
        21 2021 Juni
        Kutipan saka vladcub
        Nyatane, ing wiwitan Perang Dunia I, Ingushetia duwe armada udara paling gedhe ing donya, nanging kekurangane.
        ICE ora ngidini kanggo nggabungake kaunggulan.

        Kabeh padha .. Paling kabeh pesawat, nanging ora ana motor kanggo wong-wong mau.
        Utamané "apik" negara iki katon ing conto Ilya Muromets, sing meh ora sisih karo mesin padha. Lan yen sampeyan ngelingi yen nalika perang, motor saka kapal udara Jerman sing mudhun dipasang ing IM ...
        1. -2
          22 2021 Juni
          "saka derezhables Jerman sing mudhun" ora duwe ICE, lan luwih akeh penerbangan ing Republik Ingushetia sadurunge Perang Dunia II.
          Sanajan mesin pesawat muncul sawise Perang Dunia I. Iki uga dibahas ing program: "Aku ngladeni Uni Soviet". Aku maca saka Yakovlev sing mesin pesawat padha ala. Maca buku "Tujuan Urip"
    2. +4
      21 2021 Juni
      Kutipan: Nazar
      apa jenis mediocrity siji kudu ing kabeh tingkat, saka pribadhi kanggo jenderal lan admirals, supaya ilang langsung karo kuwi "sampurna" technique
      perang jepang?

      Teknik ora ana hubungane. Dheweke mung ngaco karo persiapan lan "mobilisasi"
      Armada Rusia sajrone perang kabeh ora tau duwe paritas - kabeh perang ing minoritas. Ing kene, pitakonan tetep mbukak kenapa, sadurunge perang, kudu ngirim Sisoy lan Navarin menyang Baltik ... - supaya ing setahun dheweke bakal nyopir maneh kanthi mobil sing mati. Ing P-A, bakal luwih migunani tinimbang ing TOE 2nd
      1. Alf
        0
        21 2021 Juni
        Kutipan saka Trapper7
        Ing kene pitakonan tetep mbukak kenapa, sadurunge perang, kudu ngirim Sisoy lan Navarin menyang Baltik ... -

        Apa ana pabrik ndandani ing Timur Jauh? Paling ora siji?
        1. +1
          22 2021 Juni
          Babagan tanduran ndandani, pitakonan kasebut menarik banget.
          Ing mratelakake panemume, iku mung sadurunge perang sing padha miwiti mbangun soko
        2. 0
          22 2021 Juni
          Kutipan: Alf
          Kutipan saka Trapper7
          Ing kene pitakonan tetep mbukak kenapa, sadurunge perang, kudu ngirim Sisoy lan Navarin menyang Baltik ... -

          Apa ana pabrik ndandani ing Timur Jauh? Paling ora siji?

          Ora duwe. Apa padha ngatur kanggo ndandani normal ing Baltik?
    3. +8
      21 2021 Juni
      Kutipan: Nazar
      mungsuh digawe puluhan ewu pesawat tempur

      Penganut edan saka Rusia sing ilang kaya Olgovich duwe argumentasi babagan iki, kayata ana sing dibangun ing kana lan mesthi bakal dibangun, lan umume kaisar sing wicaksana nggawe ngarep wétan ora dadi sing utama, mula ora ngrusak pesawat sing ora duwe jiwa. lan wanted.
  3. + 14
    21 2021 Juni
    wesi ora disalahake. Lan wong-wong ora kudu disalahake, sing ngladeni wesi. Nyalahke wong sing nggambar rencana ing peta lan kertas, lan nandhang pusing amarga sukses ing kabijakan manca, nalika ngremehake mungsuh.
    Lan aku setuju. Iku dudu bobbin!
    1. + 11
      21 2021 Juni
      Lan ing kokpit lungguh Agung Suci Martir Nikolai Romanov, mengko martir dening wong Yahudi lan Bolsheviks.
  4. +2
    21 2021 Juni
    Logistik lan perencanaan, tikel korupsi, uga bakal mateni armada dreadnought.

    Lan keterbelakangan teknis! ngguyu
  5. +5
    21 2021 Juni
    Nyalahke wong sing nggambar rencana ing peta lan kertas, lan nandhang pusing amarga sukses ing kabijakan manca, nalika ngremehake mungsuh.
    "Jeneng, mbak! Jeneng! "(c) .. Ngomong-ngomong, ing taun 1945, tentara Jepang kanthi teknis dilengkapi kanthi apik lan morale kuwat. Nanging ... sewulan wis cukup. Adhedhasar logika sampeyan, kepiye kabeh bakal tuwuh. Ora ana pusing, padha ngevaluasi mungsuh lan nggambar rencana ing kertas kanthi bener? Liyane ing sisih? ngguyu
  6. +1
    21 2021 Juni
    Artikel "ilang" panggonan dheweke ing Mratelakake panemume
    1. +1
      21 2021 Juni
      Lan saiki, sakperangan alesan, kabeh artikel ing sajarah kaya mengkono. Kaya-kaya saka panemu lan analis migrasi kene. Pitakonan apa? Aku lunga saka kono, lan entuk buntute.
      1. +2
        21 2021 Juni
        Lyudmila Yakovlevna, padha mbokmenawa ora kejawab sampeyan.?
        Yen ora guyon banjur. Ana sawetara penulis sing apik ing situs kasebut lan ora ana sing diisi, yen aku bisa ngomong "sejarawan"
        1. +1
          21 2021 Juni
          Kita kangen sampeyan ... Ana, sanajan tanpa aku, ana akeh sing bisa mbengok banter "Suwene suwene!" wassat )))
          Senajan, nalika aku arep maca, lan aku maca ana, Aku sijine seneng, Aku ngeweruhi sing nomer sing exclaimed "Suwene suwene!" suda banget. Mungkin musim panas, preian. Mungkin dheweke kesel karo upaya sing ora ana gunane kanggo ngganti sing luwih apik. Paradigma kasebut ora dibangun ing pikiran kita. Masa depan mung bisa dihargai yen vektor kasebut cetha. Nanging dheweke ana ing kabut, lan urip ... Iku liwat! Lan ing kahanan urip covid sing diwenehake kanggo akeh, ora cepet banget. Lan banjur ana paribasan - sampeyan ora bisa ngilangi bokong kanthi pecut. Kita minangka material manungsa, urip, lara lan kesel))))
          1. +1
            22 2021 Juni
            Mbokmenawa kabeh bebarengan
      2. +5
        21 2021 Juni
        Mulane aku maca Warspot saya akeh, sanajan sejarah wis ora dianggep ing aspek strategis, ing taktik, nanging artikel wis kebak katresnan kanggo karya, utamané bab Perang Donya II, ngendi arsip dokumen saka pihak perang. dipriksa silang. Umumé, profesionalisme ora ana conto lokal Irishka F. lan kaya.
  7. + 24
    21 2021 Juni
    Ya, wis suwe ora ana sketsa tingkat uryapatriotisme lan tingkat primitivisme ing situs kasebut kanggo wektu sing suwe. Artikel kasebut dirancang kanthi jelas kanggo ngatur holivar liyane, amarga nilai informasine ora bisa ditindakake.
    Penulis wiwit ngekstrak informasi saka driji "ing baris pisanan saka suraté", ngutip saka artikel Lenin "The Fall of Port Arthur", sing ora ana hubungane karo njlèntrèhaké tingkat pangembangan teknis Kakaisaran Rusia.
    Anehe, wong-wong sing pengin mbantah tesis babagan "Rusia mundur" ana sing bisa mbantah.
    Iku bakal dadi bodho kanggo nyangkal yen ing awal abad kaping XNUMX ilmu lan teknologi Rusia nuwuhake sawetara jeneng utama ing macem-macem cabang kawruh lan menehi sumbangan sing pantes kanggo perbendaharaan budaya donya. Ilmuwan lan penemu Rusia kanthi aktif makarya ing bidang geologi, metalurgi, panyulingan lenga, téori kekuatan bahan, ilmu lemah, teknik listrik, komunikasi radio lan wilayah penting kegiatan ilmiah lan teknis. Kemajuan gedhe ditindakake ing matematika, fisika, lan mekanika.
    Yaiku, kita ora bisa ngomong yen Rusia ora duwe prestasi ing bidang ilmu pengetahuan lan teknologi, nanging negara, kanthi alasan tartamtu, ora bisa nyadari potensi sing ana.
    Nanging, sakperangan alesan, penulis menehi omong kosong lengkap, nuduhake apa-apa nanging sukses Rusia ing bidang ilmu lan teknologi.
    Pabrik daya saka kapal perang "Rostislav" ora bisa lantaran kanggo prestasi majeng. Kaping pisanan, dadi luwih saka 300 ton luwih abot. tinimbang sing dirancang (1600 ton tinimbang 1300), lan kapindho, pemanasan lenga, sing disedhiyakake ing papat saka wolung boiler, nandhang sawetara "penyakit kanak-kanak" sing ditanggepi komisi khusus sing dipimpin dening Pangeran Adipati Agung Alexander Mikhailovich. kesimpulan: "karo dadi panas lenga ing akeh masalah sing disambungake karo pengadilan, kang durung ditanggulangi ing pangertèn positif. Komisi, tanpa nolak sing paling saka shortcomings bisa ngilangi, ketemu sing sadurunge ngenalke panas lenga ing ndhuwur -kapal kasebut, kabeh kekurangane kudu diilangi."
    Sistem pemanas minyak dhewe ing kapal perang dibongkar ing taun 1905.
    Babagan mesin lenga lan turbin uap Lutsky - conto malah luwih ora kasil, amarga Boris Grigoryevich Lutsky ngrancang lan mbangun mesin pembakaran internal ing Jerman amarga ora ana basis produksi sing dibutuhake ing Rusia, lan "pemusnah turbin Karolina sing nyamar dadi yacht". minangka mantan eksperimen Inggris kapal turbin Carolina, dibangun ing galangan kapal Yarrow Shipbuilders lan dituku dening departemen maritim supaya bisa kenal karo desain lan pengalaman operasi turbin uap, sing nalika iku ora ana ing kekaisaran Rusia. .
    Inggih, babagan sukses ing penerbangan nggunakake conto balon - iki umume mutiara, uga kasunyatan sing ngarsane rangefinders ing kapal perang - tandha saka kasampurnan technical.
    Siji-sijine sing penulis bisa nuduhake kanthi jelas karo artikel kasebut yaiku ora ngormati sing maca.
    1. + 13
      21 2021 Juni
      Ing wektu sing padha, perlu dicathet yen lag teknis ora ditrapake kanggo masalah utama sing nyebabake kekalahan ing Perang Rusia-Jepang. Aku kelingan siji kedadean lucu. Eksponensial:
      ".... saka telegram saka Kapten Zhukovsky, komandan baterei Electric Rock, dikirim menyang Komite Artileri ing Februari utawa Maret 1904, takon dheweke nerangake kenapa para pelaut saka bedhil sing padha ditembak ing 10 mil ("Peresvet") utawa 8,5 ("Kamenangan"), lan ora bisa njupuk luwih saka 6 mil, wiwit amba elevasi, sanajan iku cocog kanggo 25 °, kaya ing "Kamenangan", nanging luwih saka 15 ° ora bisa diwenehi, wiwit banjur bedhil. bakal mencet breech menyang platform porsi kanggo mbukak bedhil. Iki diterusake karo jawaban saka St. Petersburg: "Waca §16 instruksi kanggo nangani bedhil iki", lan tenan, nalika kita maca § 16, kita sinau yen diperlokaké ing ngarepke elevasi luwih saka 15 °, situs iki kudu rampung dijupuk adoh, kang kita unscrew papat perkakas lan menehi papat bolts nyambungake menyang instalasi. "i.e. instruksi saka komandan baterei lan aku ora njupuk ing tanganku. Langsung menyang St.
      1. +3
        21 2021 Juni
        Katon kaya anekdot sejarah. Ya, lan memoar ora akurat, supaya padha pracaya tanpa syarat hi
      2. 0
        22 2021 Juni
        Iku masterpiece. Ora keganggu ndeleng manual!
        Senajan Stepanov positif nuduhake baterei "Electric Cliff" lan komposisi.
  8. +6
    21 2021 Juni
    Topik bisa diterusake nganti suwe

    Aku njaluk sampeyan, aja!
    Aku dhewe ora seneng statements categorical bab Rusia surem lan mundur, nanging iki mung sawetara jinis surealisme.
  9. 0
    21 2021 Juni

    “Kasedhiya ing daftar armada tanggal 19 November 1904, kapal iki dadi kapal penjelajah mawa balon pisanan ing donya. Gamane yaiku balon bola siji, layangan papat lan balon sinyal papat. Nanging, amarga masalah teknis sing disebabake dening tenggat wektu sing ketat kanggo karya konversi, kapal kasebut ora bisa nyebrang samudra sing dawa: ora kalebu ing skuadron sing dikirim menyang Timur Jauh lan langsung didol.


    Yen padha adol meh langsung, banjur kok padha tuku kapal lan diowahi dadi cruiser tambahan?
    1. +5
      21 2021 Juni
      Sampeyan ngerti ana paribasan "Aja katon jaran hadiah ing tutuk". "Rus" dituku dening Count Stroganov lan dipasrahake menyang armada ing awal Perang Rusia-Jepang lan malah sadurunge sumbangan awis kanggo nguatake armada wiwit teka.
      1. +1
        21 2021 Juni
        Apik banget, Vitaly. hi matur nuwun. Iku apik kanggo ngerti sing count iki dikenal ora mung kanggo ditresnani gastronomic kang. eseman
        Aku, ing umum, wis ing atine expedency nemokake kapal kuwi ing armada Rusia. Pranyata ora perlu banget, amarga langsung dibusak.
        1. 0
          21 2021 Juni
          Pitakonan iki bisa didebat, yen Rozhdestvensky ora wedi marang censure umum, dheweke bakal menehi ijin marang komandan Ural kanggo klelep sinyal saka kapal pengintai Jepang lan klelep, lan mbokmenawa ora ana Tsushima. Mung amarga Laksamana Togo nggoleki jarum ing tumpukan jerami. Dadi mung nalika iku, kaya-kaya ora ngerti panggunaan jinis perang anyar ing segara, amarga kapal selam banjur dianggep eksotis lan ora ngerti carane nggunakake nganti Perang Donya I.
          1. +2
            21 2021 Juni
            Aku setuju karo sampeyan, asring ide desain luwih dhisik tinimbang militer. Minangka conto, Inggris teka munggah karo tank, lan Jerman mikir bab nggunakake wewenang lan nggawe pasukan tank akeh mengko.
          2. +1
            21 2021 Juni
            Kutipan: Shiden
            yen Rozhdestvensky ora wedi karo kritik umum, dheweke bakal menehi ijin marang komandan Ural kanggo macet sinyal kapal pengintai Jepang lan klelep.

            Dipahami ing "Gangut" lan ing Tsushima. "Ural" ora nduweni kemampuan fisik kanggo macet sinyal radio Jepang - amarga stasiun radio "jarak adoh" "Ural" makarya ing sawetara frekuensi sing luwih murah.
            Antarane REV lan WWI ing Baltik, sistem komunikasi intra-skuadron digawe adhedhasar stasiun radio HF kurang daya sing dioperasikake ing njaba sawetara peralatan radio utama kapal armada. Sajrone latihan, komunikasi intra-skuadron iki ora bisa macet sanajan kanthi urutan pemancar sing luwih kuat saka kapal penjelajah lapis baja.
            1. +1
              21 2021 Juni
              Antarane REV lan WWI ing Baltik, sistem komunikasi intra-skuadron digawe adhedhasar stasiun radio HF daya rendah, makarya ing njaba jangkoan peralatan radio utama kapal armada. Sajrone latihan, komunikasi intra-skuadron iki ora bisa macet sanajan kanthi urutan pemancar sing luwih kuat saka kapal penjelajah lapis baja.

              Alexey, banjur ana mung pemancar spark, lan spark menehi sinyal broadband, iku cemlorot ing kabeh kisaran. Mungkin aku ora ngerti?
              1. +1
                22 2021 Juni
                Kutipan: Aviator_

                Alexey, banjur ana mung pemancar spark, lan spark menehi sinyal broadband, iku cemlorot ing kabeh kisaran. Mungkin aku ora ngerti?

                Saka diskusi artikel 2018 babagan langkah pertama perang elektronik:
                Kutipan: Alexey R.A.
                bener. Nanging maksimum radiasi isih ana (ditemtokake dening antena) - lan ing Ural dipindhah menyang wilayah Timur Jauh.
                Ora muspra aku menehi conto sawise latihan REV Armada Baltik ing Essen, nalika pemancar kanthi total daya 5 kW ora bisa ngremukake "bayi" 100 W - amarga mung bagean cilik saka radiasi sing tiba. menyang jangkauane.
                Miturut cara, EMNIP, ngarsane sawetara tartamtu kanggo pemancar spark wis ing simpsons rembugan ing siji wektu ing Tsushima.
                1. 0
                  22 2021 Juni
                  Matur nuwun kanggo. Piye wae aku ora mikir babagan pengaruh ukuran antena.
            2. 0
              22 2021 Juni
              Aku ora krungu
          3. Alf
            +2
            21 2021 Juni
            Kutipan: Shiden
            yen Rozhdestvensky ora wedi karo censure umum

            Sapa sing censures? Ya, malah umum? Apa sampeyan pengin ujar manawa komandan skuadron lan sing menehi prentah ing kahanan pertempuran bisa disalahake dening wong? Apa sampeyan ngerti apa sing diomongake?
            Utawa Rozhdestvensky sumurup ing advance sing skuadron kang bakal klelep lan ngrancang ing advance kanggo awake dhewe cara alesan ing pengadilan mangsa? recourse Nyuwun
            1. -1
              22 2021 Juni
              Vasily, sampeyan mung ngadili minangka wong ing abad kaping 21, lan ing awal abad kaping 20, yen Rozhdestvensky ora melu perang, nanging mung nggawa skuadron menyang Vladivostok, dheweke mung bakal dadi pelakune ing kabeh kegagalan. perang sing.Contone, skuadron Utara, sampeyan mbokmenawa ora ngerti sing malah menehi pesenan kanggo pindhah menyang Kuba, nanging ngerti jeneng laksamana sing kalah perang. Lan Wigati sing loro admirals, miturut memoar contemporaries lan dokumen, sampurna mangertos sing padha diwenehi tugas sing mokal.
              1. Alf
                0
                22 2021 Juni
                Kutipan: Shiden
                nanging dheweke mung bakal nggawa skuadron menyang Vladivostok, dheweke mung bakal dadi penyebab kabeh kegagalan perang kasebut.

                Apa sampeyan yakin yen ing kasus kaya mengkono, kegagalan bakal kelakon?
                Sepisan maneh, Laksamana dadi komandhan skuadron arep perang, apa mengko aja kuwatir, tugase menang.
                1. -2
                  22 2021 Juni
                  Aku bakal mangsuli sampeyan kanthi paribasan "Kamenangan akeh bapak, nanging kalah mesthi bocah yatim" yen sampeyan ngerti tegese paribasan kasebut. Lan aku ngomong iki saka pengalamanku.
                  1. Alf
                    0
                    22 2021 Juni
                    Kutipan: Shiden
                    Aku bakal mangsuli sampeyan kanthi paribasan "Kamenangan akeh bapak, nanging kalah mesthi bocah yatim" yen sampeyan ngerti tegese paribasan kasebut. Lan aku ngomong iki saka pengalamanku.

                    Aku ngerti omongane wong bisu karo budheg.
                    1. -2
                      22 2021 Juni
                      Kutipan: Alf
                      Kutipan: Shiden
                      nanging dheweke mung bakal nggawa skuadron menyang Vladivostok, dheweke mung bakal dadi penyebab kabeh kegagalan perang kasebut.

                      Apa sampeyan yakin yen ing kasus kaya mengkono, kegagalan bakal kelakon?
                      Sepisan maneh, Laksamana dadi komandhan skuadron arep perang, apa mengko aja kuwatir, tugase menang.

                      Aku tansah mikir saka ngendi asale wong-wong sing ora ana hubungane karo kasunyatan ing donya, amarga komentar kasebut nuduhake manawa sampeyan bisa nampa pendidikan militer lan sampeyan ngerti manawa ana bos sing unggul ing ndhuwur bos sing nampa perintah saka boss unggul Lan iki carane donya bisa sing kamulyan saka juara menyang boss paling dhuwur lan asor saka ngisor apa.
  10. +7
    21 2021 Juni
    "Laporan Paling Submissive saka Pengawas Negara" ditujokake marang "Bapak Tsar" kanggo mbantu penulis. Aku ora bakal menehi conto saka laporan iki, sawise maca, penulis sinau "kemajuan teknologi sing apik" sing ana ing Rusia ing wektu iku lan ing tingkat apa kita ing prakara iki.
  11. +5
    21 2021 Juni
    Sembarang conto peralatan, kalebu gaman, digawe ing sampel siji lan ora digawa menyang pembangunan serial. Iki mung konsep karo akeh penyakit kanak-kanak, lan wis didandani ing produksi massal. Kanggo teka karo iki siji bab, nanging kanggo nggawa menyang atine iku liyane, lan supaya bisa ndhukung sing X-rays nemokke ing Rusia, amarga John Vasilyevich marang boyars sing aku weruh tengen liwat sampeyan.
    1. Alf
      0
      21 2021 Juni
      Kutipan saka Luty
      kanggo John Vasilyevich marang boyars sing aku weruh tengen liwat sampeyan.

      Lan dheweke uga nemokke blowjob, kaya ing lelucon - Aku ing tutuk ... ngguyu
      1. 0
        21 2021 Juni
        Nah, sampeyan wis ngaco kabeh. Sanajan iki saiki dadi tren))))
        1. Alf
          +2
          21 2021 Juni
          Kutipan saka Luty
          Nah, sampeyan wis ngaco kabeh. Sanajan iki saiki dadi tren))))

          Iki ora
          сейчас
          , iki guyon lawas, sanajan Peter Agung muncul ing. ngguyu
          1. +1
            22 2021 Juni
            Ing anekdot saka mudaku, John Vasilyevich)))))
  12. +2
    21 2021 Juni
    "... Asia sing maju lan maju menehi pukulan sing ora bisa didandani marang Eropa sing mundur lan reaksioner... Baline Port Arthur dening Jepang minangka pukulan sing ditindakake ing kabeh Eropa reaksioner."
    ... Penulis, maca maneh wacana iki kaping pirang-pirang, ora nemokake tembung babagan keterbelakangan teknis saka Kakaisaran Rusia, banjur, jujur, RI ora ngerti potensi ilmiah lan teknis sing kuat sing ana ing wektu kasebut. wektu. Sampeyan nimbang titik-titik individu, nyampur dadi siji. Kanggo bocah sekolah, artikel iki cocok, bisa uga.
    1. Alf
      +3
      21 2021 Juni
      Kutipan: Daniel Konovalenko
      RI ora nyadari potensi ilmiah lan teknis sing kuat sing diduweni wektu iku.

      Iku bisa dipun ginakaken, yen ana soko, nanging karo industri RUSIA, lan malah dhuwur-tech ing Republik Ingushetia, iku, kanggo sijine iku mildly, bab ala.
      1. +1
        22 2021 Juni
        Dadi sing titik.
  13. +2
    21 2021 Juni
    "Rusia saka plow lan flail, pabrik banyu lan handloom wiwit cepet dadi Rusia saka bajak lan mesin threshing, pabrik uap lan mesin tenun uap. Ora ana siji cabang saka ekonomi nasional subordinated kanggo kapitalis. produksi sing transformasi teknologi sing padha durung diamati". (c) V.I. Lenin. PSS, v.3, hal. 597-598
  14. +1
    21 2021 Juni
    .. 40 kabel wis modern "penemuan", ing dina iku perang malah ing 30 dianggep dipercaya - adoh.
    Kabel 0.1 mil laut, 10 kabel 1 mil, 30 kabel 3 mil. 1 mil laut yaiku 1852 meter, dadi 3 mil yaiku 5556 meter. Yen sampeyan ndeleng karakteristik bedhil 305-mm saka tanduran Obukhov, sing diadopsi dening Angkatan Laut Kekaisaran Rusia ing taun 1895, kita bakal weruh manawa nganggo cangkang waja lan bledosan dhuwur saka model 1895, bedhil iki 14640 meter, kang 2,6 luwih saka 30 kabel = 3 mil.
    1. +2
      21 2021 Juni
      Kutipan saka Fitter65
      Yen sampeyan ndeleng karakteristik bedhil 305-mm saka tanduran Obukhov, sing diadopsi dening Angkatan Laut Kekaisaran Rusia ing taun 1895, kita bakal weruh manawa nganggo cangkang waja lan bledosan dhuwur saka model 1895, bedhil iki 14640 meter, kang 2,6 luwih saka 30 kabel = 3 mil.

      Geni и kenek iku beda-beda.
      Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa ndeleng karakteristik bedhil telung baris, jarak tembak sing ngluwihi 2 km. Apa kita bakal nindakake tembakan sing dituju saka bedhil ing 2 km (saka pandelengan mbukak)? nglirik
      1. 0
        21 2021 Juni
        Kutipan: Alexey R.A.
        Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa ndeleng karakteristik bedhil telung baris, jarak tembak sing ngluwihi 2 km. Apa kita bakal nindakake tembakan sing dituju saka bedhil ing 2 km (saka pandelengan mbukak)?

        Lan sampeyan ora bingung apa-apa karo gagang trem? ..
        Kutipan: Alexey R.A.
        Shooting lan hit iku rong perkara sing beda.

        Kanthi preparasi normal lan dhukungan, sampeyan bisa mencet ing sawetara maksimum, lan maneh, yen kita katon ing karakteristik saka telung-panguasa, banjur kanggo kang relatif saka kubis, ing 1907, padha nambah sawetara tembak saka bedhil iki dhuwur- mbledhos lan waja-tindik projectile kanggo 23997 meter, yen maksimum dening apa sampeyan saged iki 5556 meter = 3 mil = 30 kabel. Lan cangkang model 1911 ing amba elevasi 45 derajat umume miber adoh ing 25880, lan iki senadyan kasunyatan sing kita njupuk ing maksimum 3 mil? Ing cendhak, comparison Panjenengan ora sakabehe sukses. Miturut cara, cangkang dhuwur-mbledhos saka model 1928 umume miber 29264 meter ... Mesthi, ora telung-panguasa, nanging sakperangan alesan dikirim menyang kadohan kuwi, lan yen miber ana, lan iki. ora kartrij saka telung-panguasa, iki bab larang lan kudu mbecikake pesawat, nanging ora ing 5556 meter.
        1. +3
          21 2021 Juni
          Kutipan saka Fitter65
          Lan sampeyan ora bingung apa-apa karo gagang trem? ..

          Ora. Aku mung menehi tandha. sing jarak maksimum lan efektif saka geni bisa beda-beda.
          Kajaba iku, jarak tembak maksimal umume bisa dadi efek samping kanggo nambah kecepatan muzzle projectile kanggo nambah penetrasi waja.
          Kutipan saka Fitter65
          Lan maneh, yen kita katon ing ciri saka telung-panguasa, banjur kanggo kang relatif saka Gobis, ing 1907 year tambah sawetara diperlokaké bedhil iki karo projectile dhuwur-mbledhos lan waja-tindik kanggo 23997 meter, yen maksimum sampeyan bisa nindakake iku 5556 meter = 3 mil = 30 kabel. Lan cangkang sampel 1911 ing amba elevasi 45 derajat, padha umume fly kanggo 25880, lan iki senadyan kasunyatan sing kita njupuk ing maksimum 3 mil?

          Ayo kula ngelingake sampeyan babagan tesis asli:
          Ayo dadi tim Borodino perang karo loro Barr lan Stroud rangefinders saben. Ana, nanging kira-kira 40 kabel - iki wis modern "penemuan", ing wektu iku perang malah ing 30 dianggep ora mungkin - adoh.

          1907 lan 1911 adoh saka 1904-1905. Pawulangan getih saka REV wis ditampa lan sinau. Sawetara wong ing awal 10s abad pungkasan wis sinau kanggo njupuk ing 80-100 kbt.
          Kutipan saka Fitter65
          Miturut cara, projectile dhuwur-mbledhos saka model 1928 umume miber 29264 meter ...

          1928 adoh banget saka REV. Lan cangkang model 1928 dimaksudake kanggo ZhDAU TM-2-12, sing minangka bagean saka pertahanan pesisir kanthi rangefinder basis horisontal epik kanthi basis multi-atus meter.
          1. 0
            22 2021 Juni
            Kutipan: Alexey R.A.
            1907 lan 1911 adoh saka 1904-1905

            1895, sawetara 14640 meter, nanging kabisan lan latihan mung cukup kanggo nembak ing baris saka ngarsane ...
        2. +2
          21 2021 Juni
          Saka Mosinka 2 km. Yen mung karo pitulungan saka Gusti Allah!
          1. Alf
            +1
            22 2021 Juni
            Kutipan saka Luty
            Saka Mosinka 2 km. Yen mung karo pitulungan saka Gusti Allah!

            Yen mung dening wong akeh, ngadeg tetep lan ora pisanan.
            1. 0
              22 2021 Juni
              Iki isih dadi pitakonan apa jenis wong akeh)))
              1. Alf
                0
                22 2021 Juni
                Kutipan saka Luty
                Iki isih dadi pitakonan apa jenis wong akeh)))

                Inggih, inggih.
  15. +1
    21 2021 Juni
    Gagal "Blitzkrieg Rusia" ing taun 1914 amarga, paradoks, kanggo keunggulan teknis tentara Rusia liwat mungsuh ... sawetara dina sawise wiwitan perang, Jerman lan Austrian bisa nggawe intelijen radio, sing punika, ngrungokake, lan banjur deciphering komunikasi radio sing padha conducted antarane markas tentara Rusian. Mulane, padha, minangka aturan, padha ngerti lokasi unit Russian lan plans saka markas ... Iki dituduhake dening mantan kepala intelijen Rusia lan counterintelligence nalika Perang Donya I, Jenderal N.S. Batyushin .. Iki uga ditulis ing memoar dening jenderal Jerman lan Austria ... minangka Ronge nyerat, skala panggunaan komunikasi radio ing tentara Austria luwih sithik tinimbang ing Rusia.
    (c) "Blitzkrieg Rusia" sing gagal ing taun 1914
  16. 0
    21 2021 Juni
    Pangembangan tansah ditindakake lan wektu kasebut ora ana sing istiméwa.
    Asil pembangunan iki ora nyebabake kamenangan Jepang lan diarani underdevelopment.
    Kapitalis Rusia ing awal abad kaping 20 nduweni wiwitan sing kurang sadurunge Eropa. Lan ana akeh sing kudu ditindakake. Jepang uga durung maju banget ...
    Bentenane ora pati jelas - ing Perang Wétan ana bedane luwih akeh. Nanging REV ora disebabake dening kemunduran teknologi. Kajaba iku, akeh sing dituku saka negara maju.
  17. -1
    21 2021 Juni
    Yen mitologi pamaréntahan Soviet sing sadurunge revolusi Rusia mundur, buta huruf, lsp. cocog karo kasunyatan, mula ora ana industrialisasi ing 20s-30s ing prinsip. Mung amarga ing sawetara taun sampeyan ora bisa mlumpat saka Abad Pertengahan menyang jaman modern. Dheweke dudu pimpinan Republik Ingushetia - kasunyatan, nanging uga dudu negara donya katelu - kasunyatan.
  18. +3
    22 2021 Juni
    Kutipan: Olgovich
    Lan dheweke sing, minangka bagéan saka AUG pisanan ing donya, ngirim serangan Pearl Harbor pisanan ing Zonguldak, penerbangan angkatan laut Rusia ngebom Istanbul, Bosphorus, Trebizond, Varna, Rize, Rumelia, Sinop, lsp.

    Lan apa penerbangan angkatan laut Republik Ingushetia dibom akeh? :) Minangka kanggo penerbangan umume, deleng produksi pesawat ing macem-macem negara nalika Perang Dunia I lan mbandhingake karo rilis ing Republik Ingushetia. Lan nangisi Rusia We Lost. :)
    P.S. Lan kanthi cara, deleng mesin apa sing ana ing pesawat ing Rusia. :)
  19. +2
    22 2021 Juni
    Kutipan: Olgovich
    ambush, iku ing sirah: Rusia wis armada operator pesawat dhewe, nalika ing ngisor iki praktis ora.

    Lan sing "ngikut" iki durung sinau carane nenun sepatu bast. :)
  20. 0
    22 2021 Juni
    Yen kabeh pancen apik banget lan kita wis maju, mula kenapa perang dadi isin banget? Lan kenapa Stalin kandha yen kita 50-100 taun ing mburi negara maju? Siji ora kudu nolak kasunyatan: Rusia pancen mundur, salah sawijining negara sing paling miskin lan paling lemah, wong lara nomer loro ing Eropa.
    1. +1
      22 2021 Juni
      Quote: Basarev
      Lan kenapa Stalin kandha yen kita 50-100 taun ing mburi negara maju?

      Amarga dheweke entuk negara sawise perang sipil ngliwati, ngrusak kabeh lan kabeh.
      1. 0
        30 2021 Juni
        Kutipan saka Dart2027
        Amarga dheweke entuk negara sawise perang sipil ngliwati, ngrusak kabeh lan kabeh.


        Apa sampeyan ngerti sapa Stalin ing kantor? Saka sapa "dheweke nampa negara"? Dheweke ora kudu dadi putra mahkota. Kang (nuwun kanggo ora statement prayoga) - kapilih ing AUCPB KOMUNIS ing rapat-rapat PARTY lan kongres.
        Wiwit taun 1917 nganti 1923, Stalin makarya ing pamaréntahan Lenin minangka Komisaris Rakyat kanggo Kebangsaan lan ing Inspektorat Buruh lan Tani. Lan wiwit taun 1923 nganti 1941 dheweke ora nyekel posisi ing pamaréntahan USSR. Dheweke dadi anggota Upper Dewan. Heh, heh ... iki sing diarani "teka lan entuk negara"?
        Eh mbak! Dheweke mbantah, mikir, nanging dheweke ora ana apa-apa, kajaba "Tsar abang teka, banjur tsar putih" - ora ana ing ..... utawa ing Tentara Merah .....
        ya ... kita mesthi ngremehake. Panguwasa lan tiran langsung metu saka hawa tipis ....
        1. 0
          30 2021 Juni
          Kutipan: ivan2022
          Apa sampeyan ngerti sapa Stalin ing kantor? Saka sapa "dheweke nampa negara"?

          Panjenenganipun gnawed metu daya karo untu, mbusak saingan. LAN? Kepiye hubungane karo kasunyatan manawa negara kasebut dirusak dening Perang Sipil?
          1. 0
            Juli 4 2021
            Kutipan saka Dart2027
            Panjenenganipun gnawed metu daya karo untu, mbusak saingan. LAN?

            Sapa sing sampeyan sinau babagan untu? Apa sampeyan lungguh ing sangisore amben nalika dheweke "nyingkirake"? Lan kepiye carane dheweke "ngilangi"? LAN ? Lan kanggo apa, lan apa sing dipikolehi saka iki? Akun lepas pantai lan vila ing Cote d'Azur?

            Kutipan saka Dart2027
            Kepiye hubungane karo kasunyatan manawa negara kasebut dirusak dening Perang Sipil?

            Negara iki rusak, nanging Stalin "entuk kekuwatan" ora dadi sebabe. Sabanjure, bali lan waca kiriman maneh 30 Juni 2021 03:43.
            Disebutake kepiye lan kenapa Stalin entuk lan apa sing dipikolehi, lan apa sebabe dheweke butuh kabungahan kanggo "ngoyak-oyak karo untune" .......
            1. -1
              Juli 4 2021
              Kutipan: ivan2022
              Sapa sing sampeyan sinau babagan untu?

              Lan sampeyan ora ngerti ngendi saingan kanggo daya wis musna? Trotsky, Kamenev, Zinoviev kanthi sukarela nilar? Lan iki minangka tokoh sing paling misuwur.
              Kutipan: ivan2022
              Negara iki rusak, nanging Stalin "entuk kekuwatan" ora dadi sebabe
              Lan kepiye carane ngganti kasunyatan sing dirusak?
    2. -2
      23 2021 Juni
      kok banjur dadi isin nyebul perang? Lan kenapa Stalin kandha yen kita 50-100 taun ing mburi negara maju?
      …. Lan apa sing ditindakake kanca Stalin saka 14 nganti 17? Mungkin dheweke perang heroik ing ngarep, kaya mitra saka Reich Katelu)? Utawa Mungkin dheweke makarya tanpa sparing piyambak ing mburi (kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan ). …)? Ora, Pak Dzhugashvilli melu aktivitas teroris-ekstremis sing ngarahake nggulingake sistem kasebut ... Yen NKVD 42 wis ana ing panggonan polisi rahasia tsarist ing 15-16, kabeh Bolshevik lan simpatisane bakal ditembak langsung. (miturut hukum perang) ...
      1. +2
        23 2021 Juni
        - Comrade Stalin saka 14 kanggo 17, ana ing pengasingan lan ora kabeh kanggo "kegiatan teroris-ekstremis", ing negara Eropah disebut serikat pekerja, nanging ing Republik Ingushetia perjuangan kanggo nambah kahanan buruh ana, ing ban, sing ing 1917 lan backfired.
        Tanggal 23 April 1900, Iosif Dzhugashvili, Vano Sturua lan Zakro Chodrishvili nganakake Hari Buruh, sing ndadekake 400-500 buruh. Ing rapat umum, antara liya, Joseph dhewe sing ngomong. Pidato iki minangka penampilan pisanan Stalin ing ngarepe wong akeh. Ing wulan Agustus ing taun sing padha, Dzhugashvili melu nyiapake lan nindakake demonstrasi utama dening buruh Tiflis - serangan ing Bengkel Kereta Api Utama. Buruh-revolusioner melu ngatur protes para buruh: M. I. Kalinin (diusir saka St. Petersburg menyang Kaukasus), S. Ya. Alliluev, lan uga M. Z. Bochoridze, A. G. Okuashvili, V. F. Sturua. Saka 1 nganti 15 Agustus, nganti patang ewu wong melu mogok. Akibaté, luwih saka limang atus striker dicekel"
        "Ing taun 1904, dheweke ngorganisir pemogokan gedhe para pekerja minyak ing Baku, sing diakhiri karo kesimpulan saka persetujuan kolektif antarane para penyerang lan industrialis."
        Kahanane kaya saiki. Yen sampeyan nglawan korupsi, sampeyan dadi ekstremis, ing wiwitan abad kaping 20, kabeh negara maju ing Eropa duwe wakil buruh ing parlemen, goleki dhewe kepiye kedadeyan ing Republik Ingushetia.
        .
        1. +1
          23 2021 Juni
          Isih, iku kudu nyatet sing Comrade. Wis ing Agustus 1898, Stalin gabung karo organisasi Tiflis saka Partai Buruh Sosial Demokrat Rusia (RSDLP), sing dudu partai legal lan langsung, ing dokumen program pisanan (Manifesto), nyatakake, utamane: ".. Proletariat Rusia bakal mbuwang kuk autokrasi kanggo nerusake perjuangan nglawan kapitalisme lan borjuis kanthi energi sing luwih gedhe nganti kamenangan lengkap sosialisme. Iki, kudu diakoni, wis rada jembar tinimbang perjuangan serikat pekerja. Luwih, revolusi pisanan - tuku lan transportasi senjata, organisasi regu tempur. Minangka kanggo expropriation Tiflis misuwur - iku prakara peteng, Aku setuju.
          Total:
          - anggota ing organisasi politik ilegal (lan, saka titik tartamtu, ing Kepemimpinan), planning kanggo ngrebut daya negara dening pasukan;
          - ngatur rapat umum lan rapat ilegal, ngatur kampanye sing cocog, nerbitake leaflet, nulis teks;
          - nggunakake dokumen palsu;
          - nglanggar syarat polisi, uwal saka pengawasan umum;
          - akuisisi ilegal lan transportasi senjata, organisasi formasi bersenjata ilegal;
          - partisipasi langsung ing upaya kanggo ngrebut kekuwatan negara (revolusi Rusia pisanan);
          - rampokan karo Rajapati (Tiflis expropriation) - nanging kene peran bisa debatable, supaya kanggo kemurnian bisa tilar.
          Iki cocog banget karo definisi modern ekstremisme, yen kita njupuk 114-FZ.

          RI perjuangan kanggo nambah kahanan buruh dilarang


          Aku ora mikir yen iki tembung sing bener, deleng peraturan pabrik Kakaisaran Rusia.
          - Undang-undang 1 Juni 1882 "Ngenani bocah cilik sing kerja ing pabrik, pabrik lan pabrik";
          - hukum 3 Juni 1885 "Ing Larangan karya wengi kanggo bocah cilik lan wanita ing pabrik-pabrik, pabrik lan pabrik-pabrik" (nanging mengko diganti lan ora kanggo buruh);
          - Undang-undang 1886 "Aturan babagan hubungan bebarengan manufaktur lan buruh";
          - Undhang-undhang 14 Maret 1894 "Ing transformasi inspektorat pabrik lan posisi mekanika provinsi lan babagan perpanjangan aturan babagan pengawasan panyiapan industri pabrik lan hubungan bebarengan manufaktur lan buruh";
          - Hukum 2 Juni 1897 "Ing durasi lan distribusi wektu kerja ing perusahaan industri pabrik." Miturut cara, ing syarat-syarat jam kerja (11,5 jam), cukup aneh, salah siji sing paling liberal ing Eropah (isor ing Swiss lan Austria-Hongaria).
          - "Aturan babagan remunerasi korban kacilakan buruh lan karyawan, uga anggota kulawargane, ing perusahaan pabrik, pertambangan lan industri pertambangan" .
          - "Ing Pembentukan Presences kanggo Asuransi Pekerja", "Ing Pembentukan Dewan Asuransi Buruh", "Ing Nyedhiyani Buruh ing Kasus Sakit", "Ngenani Asuransi Buruh marang
          kacilakan".
          Kita kudu misahake perjuangan kanggo ningkatake kondisi material para buruh, kahanan kerja, lan tuntutan politik.

          Ing awal abad kaping 20, kabeh negara maju ing Eropah wis wakil saka buruh ing parlemen, temokake dhewe carane iki ana ing Republik Ingushetia.


          Waca klompok Buruh ing Duma Negara, sanajan iku kudu nyatet sing rodo dipanggonke dhewe minangka juru wicoro kanggo kapentingan petani. Kuria kerja uga ana sajrone pemilihan Duma Negara, sanajan kemampuan kasebut paling winates.
          Punika komposisi wakil saka Duma Negara Republik Ingushetia saka convocation 1st dening Profesi:
          - 121 petani,
          - 10 tukang,
          - 17 buruh pabrik,
          - 14 bakul,
          - 5 pabrikan lan manajer pabrik,
          - 46 tuan tanah lan manajer estate,
          - 73 zemstvo, kutha lan karyawan bangsawan,
          - 6 imam,
          - 14 pejabat,
          - 39 pengacara,
          - 16 dokter,
          - 7 insinyur,
          - 16 profesor lan asisten profesor,
          - 3 guru SMA,
          - 14 guru desa,
          - 11 wartawan
          - 9 pasuryan saka pendhudhukan dingerteni.

          Miturut cara, ing Duma Negara saka convocation kaping 2 bakal ana 32 buruh, ing Duma Negara convocation kaping 3 bakal kurang. Nanging ana.
      2. 0
        Juli 4 2021
        Kutipan saka Nekarmadlen
        Ora, Pak Dzhugashvilli melu kegiatan teroris-ekstremis sing tujuane kanggo nggulingake rezim ...

        Kanggo terorisme, Stalinisme minangka legenda sing diciptakake dening para priyayi kanthi jeneng kulawarga non-Rusia nalika "sajarah anyar" sawise taun 1991.
        Lan ing periode saka 1913 kanggo mburi 1916, dheweke ana ing pangasingan ing wilayah Turukhansk kanggo melu ing koran Pravda. Nyonya Nekarmadlen ketoke luwih ngerti babagan kegiatan Stalin tinimbang Kementerian Dalam Negeri Kekaisaran Rusia lan ngadili paukuman sing dibutuhake luwih apik tinimbang pengadilan Kekaisaran Rusia. APA sing kudu ditindakake? Saben komentator iku nabi lan
        ngerti-kabeh.
    3. 0
      23 2021 Juni
      Quote: Basarev
      kok banjur dadi isin nyebul perang?

      Nyuwun pangapunten, perang apa sing "dibuwang kanthi isin"?
      1. -2
        23 2021 Juni
        Loro-lorone Rusia-Jepang lan Pisanan - utamane ngina, kalah karo sing kalah.
        1. 0
          23 2021 Juni
          Quote: Basarev
          Loro-lorone Rusia-Jepang lan Pisanan - utamane ngina, kalah karo sing kalah.

          Inggih, kanggo kekalahan ing Perang Donya I, matur nuwun khusus kudu diucapake kanggo para Februariis. Dheweke sing mbukak kothak pandora, sing nyebabake ambruk tentara lan kerusuhan internal.
  21. +1
    23 2021 Juni
    Intine industri Rusia pancen ora ana. Kanggo sing ora ngerti, buku "Order in the Tank Forces" ngemot tokoh kanggo konsumsi seni. nembak ing WWI. Ana buku liyane - aku ora bisa nemokake iku, nanging aku ora bisa njaluk menyang komputer ngendi link, bab industri Russian ing WWI. Dadi ing kana, kanthi angka, omong kosong sing ditindakake Govnosrukhin disalahake (makhluk iki, malah ana ing Wiki - dheweke kerja 1 taun sajrone urip, tanpa ngrampungake 2 babagan distribusi - dheweke ngerti yen dheweke ora nindakake. pengin kerja, nanging pengin njiwit seniman).
    Lan kok ora ana industri - amarga bangsawan rampung degenerated dadi mongrels, ora ana, sawise dekrit "Ing meanness saka bangsawan", ora menehi negara maneh, nanging mangan ing telung throats ajeg. Miturut cara - sajarah construction saka Piece saka wesi ing Murmansk menarik banget - mongrels wis ngomong bab iki kanggo 20+ taun, lan wis rampung ing WWI. Lan kabeh potongan wesi asale saka Amerika - amarga yen industri Rusia wiwit nggawe ril, wesi ora bakal cukup kanggo bedhil (soko sing ditindakake ing bab cilik dhewe), utawa kanggo cangkang.
    Lan sawetara usaha dhewekan ..... Aku padha ing Brazil.
    "Wong wedhus lanang sing dipimpin singa bakal ngalahake kumpule singa sing dipimpin dening wedhus lanang." Lan kita padha ora malah dhawuh dening wedhus - mongrels.
  22. 0
    26 2021 Juni
    Artikel sing kontroversial banget miturut pendapatku lan iki sebabe:
    Ora mungkin kanggo nerangake kekalahan kasebut, contone, ing Rusia-Jepang lan ing Perang Donya I mung kanthi kabodhoan pimpinan. Sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan sijine raja liyane ing panggonan liyane, kabeh bakal beda - ora bakal. Mbangun, sistem hubungan masyarakat bosok nganti dhasar.
    Basis superstruktur politik banget iki ing wangun ekonomi-industri kuwat ora ana.
    Lan kasunyatan manawa kita duwe insinyur sing duwe bakat, mula sapa sing mbantah?
    Kasunyatan sing padha lagged konco loro ing syarat-syarat amunisi lan persenjataan mung nuduhake asil saka perang, nanging kasunyatan sing, kaya dina iki, ing garasi padha nglumpuk siji salinan sing wis ora analogues ing donya - uga, ya padha . .. Asil dikenal. Nanging kanggo ngluncurake massa, produksi serial, kompetensi liyane lan tingkat pangembangan dibutuhake. Aku adoh saka dadi weeder - kaya sing dikandhakake, akeh sing kita duwe ora luwih ala tinimbang mitra potensial kita, nanging kita duwe akeh banget pernyataan optimistis babagan ora duwe analog ing jagad iki lan mung sithik sing bisa. bisa dirasakake ing jumlah komersial ing pasukan lan ekonomi negara.
  23. 0
    27 2021 Juni
    Kutipan: Bar1
    ya, Rusia wis mesthi dadi ahead saka kabeh wong ing panemuan / panemuan, nanging kawicaksanan Republik Ingushetia "aja ngeculke" wis rampung tugas sawijining. Rusia wis ketinggalan ing teknologi lan industri. Nanging!
    - pesawat pisanan Mozhaisky 1885.
    - lampu pijar pisanan Lodygin 1872
    - lampu busur pisanan Yablochkov 1876.
    - mesin pembakaran internal Kostovich 1877
    - welding pisanan saka Slavs lan Bernados ing 1882
    -Radio Popov 1896
    - Caterpillar Blinov 1878 ril telas.
    - generator telung fase, motor asinkron Dolivo-Dobrovolsky 1885
    - rectifier telung fase Larionov 1924.
    - film kanggo fotografi Boldyrev, Malakhovsky 1878-81.
    -parachute-Kotelnikov 1911
    - otomatis Fedorov 1916
    - Bulba Yurkevich - sadurunge revolusi, ana ing Normandia.
    - televisi Zworykin 1931
    - penisilin - krustazin Ermolyeva 1940
    - Helikopter Sikorsky 1945 ("helikopter minangka penemuan Rusia" - tembung Sikorsky)
    - kapal angkasa Korolev 1957
    pembangkit listrik tenaga nuklir pisanan, laser pisanan, komputer pisanan - iki kabeh wong kita.

    Iku wis dawa wis dikenal kanggo saben wong sing Rusia duwe kaunggulan rasis saka bangsa liyane - padha luwih inventif saka kabeh liyane, mulane padha unggul kanggo kabeh wong ing Intelligence, padha menang perang gedhe pungkasan, mulane kabeh padha wani lan gen kuwat. Napa mbaleni apa sing wis dingerteni? ngguyu
  24. 0
    30 2021 Juni
    figly pour banyu saka kosong kanggo kosong, dening cara Jepang ilang garing - iku tegese padha isih mundur, dibandhingake karo Jepang ... Aku kudu ngakoni,
  25. 0
    Juli 1 2021
    Rusia wis nampa wong enchanting sing padha mung bisa dibandhingake karo pagelaran paling anyar saka tim bal-balan kita. Nanging penulis duwe sawetara bebener dhewe. opus babagan cangkang utamané nyengsemaken:
    "Malah cangkang sing dianggep akeh minangka panyebab kekalahan kita, lan nggawa unsur-unsur hi-tech - loro re-lightening lan sekring - iki kabeh akibat saka eksperimen Rusia. Ya, ora bisa, nanging ing ing wektu sing padha, karya kasebut ditindakake kanthi cara sing paling aktif." Kasunyatan manawa Makarov, kanthi gampang, ora cocog karo proyektil sing entheng lan regane armada larang banget, omong kosong, sing utama = ana eksperimen, teknologi tinggi, lsp. skor 27/3 ngandika dhewe. Rugi ing wong: 5045 wong tiwas karo kita lan 117 wong tiwas karo Jepang. lan kawirangan 6016 dijupuk tawanan saka kita.
  26. +1
    Juli 5 2021
    pasuryan tangan. Akeh unsur paling penting saka kapal selam dituku ing luar negeri. Contone, motor listrik lan akumulator. Lan busi. Senajan ana pesenan "Tuku ing Prancis dawa, sijine dhewe, stearin." Mung ing Rusia ... Dheweke ora bisa nyedhiyakake awake dhewe ora mung karo artileri abot, nanging nganggo bedhil mesin. (Italia, kanthi cara, bisa). Rifles uga. Iku ora kanggo apa-apa sing project bakal katon sak WWI, kanggo lengen saben 10. prajurit karo berdyshelm a. Malah sakbenere nyamuk full-time ora cukup. We tuku hard drive M1895 (ing cara, apik banget), Arisaki (uga apik). Nanging, kaya saiki, ZAO ROC mbukak "3 candhi saben dina." Sampeyan bisa ngomong babagan Fedorov Avtomat, nanging eksperimen sing padha digawe lan diadopsi kanggo layanan ing Prancis lan Amerika Serikat. Negara sing duwe literasi 27% ora bisa ngalahake negara sing duwe literasi 95%. ora bisa. Aku umume meneng babagan mesin pesawat. Padha ora massively digawe ing Rusia saka tembung "Sovsem". Mulane sekolah mesin pesawat Soviet kudu diwiwiti saka awal. Apike yen Denmark cilik bisa nyedhiyakake Madsenami lan menehi ekspor, lan Rusia, sanajan ing lisensi Maxima, ora langsung ngerti. Kanggo sawetara alesan, Austria-Hongaria, kang wis umum kanggo ngguyu dhewe, kasedhiya karo bedhil, bedhil mesin, artileri abot lan mesin pesawat. Nanging Kakaisaran Rusia ora bisa. Apa bisa didandani ing konservatori?
    Umumé, aktivasi tukang roti ora nggumunake. Nalika ing tingkat paling dhuwur saka pamaréntahan Rusia padha ngumumake "tujuan kita yaiku Rusia ing jaman Nicholas 2nd", mula ora ana sing kaget. Lan aktivasi tukang roti, lan karusakan saka pendidikan lan industri. (Supaya padha ora takon apa Ayatolla Gundyaev perlu yacht ing rega Allie Burke, lan pitakonan liyane padha ora takon). Wangsulan: Bab ingkang utama - "musik liyane lan dancing" minangka Adolf Alloyzovich ngandika. Inggih, asil bakal padha ing Nicholas 2m - loro asor ing rong perang + revolusi 1 + revolusi 2 + sipil ... Kenapa? Amarga sejarah ora mulang apa-apa. Apa sampeyan mikir Korea Selatan, Jepang lan China wis wungu amarga "3 candhi saben dina" lan kepinginan kanggo bali menyang dubur ing ngendi dheweke biyen? Apa sampeyan mikir yen China lan Korea ujar "Ideal kita yaiku negara kita ing wiwitan abad kaping 20"? Ora.
    Apa negara sing mundur sacara sosial lan ilmiah bakal dikalahake lan dirusak? Apa sampeyan pengin conto? India. Peradaban, seni, sastra, puisi, kabeh ana. Inggris teka lan mung keno kabeh Kakaisaran. Apa sampeyan mikir yen Inggris minangka manungsa super? Super kuat, super pinter? Ora. Dheweke mung fokus ing teknologi lan pendidikan (prajurit sing buta huruf bakal ngrusak bedhil utawa meriam). Mulane, padha nyuwek ora mung kabeh jinis mumba yumba, nanging uga kekaisaran. Lan yen sampeyan (lan ora mung sampeyan) kanthi artifisial ngedhunake tingkat pendidikan, teknologi lan budaya rata-rata - sampeyan ana ing alangan. Iki dituduhake ing Rusia pisanan dening Jepang, banjur dening Jerman lan Austria.
    1. -1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka Baron Pardus
      Negara sing duwe literasi 27% ora bisa ngalahake negara sing duwe literasi 95%. ora bisa.
      pisanan Jepang, banjur Jerman lan Austria
      Austria-Hongaria, sing dikalahake dening tentara negara kasebut supaya shreds mabur, sampeyan ngerti?
  27. 0
    Juli 9 2021
    Amarga kabeh ana ing lapisan coklat sing kandel lan kandel, kenapa perang ora rampung ing Tokyo?
  28. 0
    Agustus 11 2021
    Ing mratelakake panemume, Rusia sadurunge Perang Dunia I wis ngembangake ilmu pengetahuan lan nduweni sebagian besar teknologi ing wektu kasebut lan potensial ngembangake teknologi sing ilang kanthi cepet, maneh amarga ilmu pengetahuan sing maju. Nanging ora ana produksi babar pisan. Ana siji-sijine perusahaan sing ngasilake produk sing cukup dhuwur, sipil lan militer, nanging kanthi jumlah sing sithik kanggo negara kita. Apa sing ditindakake para panguwasa tsarist sing apik banget lan kelas pamrentahan sing terang-terangan, ngrusak gulungan Prancis ing Baden-Baden lan ing Riviera? Apa dheweke menehi dana, nandur modal, utawa paling ora ngetokake silihan kanggo nggedhekake industri sing wis ana? Kabeh iki dituku ing luar negeri, kanggo puluh atusan yuta rubles emas lunga ing luar negeri, lan karo produksi dhuwit ditambahi ana lan ilmu dipun promosiaken.
    1. -1
      13 September 2021
      Kutipan: Starpom Scrap
      Ing mratelakake panemume, Rusia sadurunge Perang Dunia I wis ngembangake ilmu pengetahuan lan nduweni sebagian besar teknologi ing wektu kasebut lan potensial ngembangake teknologi sing ilang kanthi cepet, maneh amarga ilmu pengetahuan sing maju. Nanging ora ana produksi babar pisan.

      Prioritas Rusia sing diragukan ing teknologi kasebut ing ndhuwur. Ora ana sing ngerti babagan sistem kontrol pesawat Mozhaisky. Yen mesin uap nduweni daya kanggo ngangkat piranti saka lemah, kemungkinan bakal muter. Zworykin ngembangake televisi ing Amerika Serikat. Tegese, televisi digawe dening warga Amerika. Nganti Edison nemokake filamen refraktori, lampu listrik ora dadi populer. Nganti Marconi ngenalake tuning sing dipercaya lan nyaring sinyal radio, radio ora duwe nilai praktis. Produksi antibiotik diadegake utamane amarga intelijen lan anane ijol-ijolan ilmiah sing amba antarane USSR lan Kulon nganti pungkasan taun 1930-an. Semono uga babagan riset nuklir. Nganti taun 1940, ora ana wong ing donya sing nganggep riset nuklir bisa nduweni tujuan militer, lan negara-negara ora mikir kanggo njaga rahasia riset ing wilayah kasebut. Mundhak ilmiah ing USSR tiba ing jaman Khrushchev, nalika lembaga keamanan negara dipotong tunjangan lan diwatesi kemampuane kanggo ngipi elek wong.
      1. 0
        13 September 2021
        Lan ing kene Mozhaisky? (Ngomong-ngomong, kapan konsepe dienalake? Mbokmenawa wis nalika kulon maju wis mabur nganggo mesin bensin? Ora? Ya, ora peduli.) Edison, kanthi cara, minangka Bill Gates Amerika sing khas, Edison dhewe praktis. ora invent apa-apa, appropriating inventions karyawan lan nyolong (oh, mesthi, tanpa nglanggar hukum de facto) gagasan saka ilmuwan independen. Nanging aku ora ngomong bab iku, lan ora bab tanah kelairane gajah. Aku ngomong babagan kasunyatan sing digawe mobil Russo-Balt ing dina. Nanging kanthi potongan. Tuku jaban rangkah. Dheweke nggawe pesawat. Nanging kanthi potongan. Lan karo mesin manca (lan pesawat wektu iku sacoro prakteke mesin dhewe lan sawetara teken karo kanvas). Nanging kita ngerti carane nggawe mesin - kita nggawe sawetara bêsik dhewe. Lan kita ora perlu maneh, kita bakal tuku ing Prancis. Kita ngerti carane nggawe kapal lapis baja kelas donya. Nanging ora cukup. Lan akeh sing nganggo mesin lan peralatan manca, amarga kita nggawe luwih sithik. Kapal liyane padha dipesen saka Inggris, Jerman, Prancis lan Amerika Serikat. Lan supaya ing kabeh. Kanthi dana sing ditindakake kanggo kabeh iki, bisa mbangun akeh pabrik modern lan personel sepur, nanging ora ana sing nindakake iki, nanging ora amarga ora bisa, nanging amarga ora ana sing nganggep perlu. Nalika padha nulis ing salah siji situs - padha nyolong saka luar negeri kanggo MediaWiki, lan kita kakuwasan sing lan "pengusaha" (Maksudku kaping Nicholas II, kabeh coincidences karo wektu saiki acak, ha ha) meh podo mabuk sing, supaya kanggo entuk sawetara botol vodka, nyolong kabel kanthi rega setengah mobil lan ninggalake wong lan produksi tanpa listrik.
  29. 0
    8 September 2021
    "Boiler minyak 3 tenaga kuda"))) warga, sampeyan ora bisa nindakake. Aja nulis babagan sing sampeyan ora ngerti.
  30. 0
    November 9 2021
    Dadi, yen wong sing duwe pendidikan modern (EGE lan mbayar !!!) maca artikel iki, sing ora ala ing umum, dheweke bakal narik kesimpulan ing ngisor iki. Banjur, sepisan (ndeleng pendidikane) RI menang!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"