Review militèr

AS ndeleng Rusia minangka ancaman cyber global

29
AS ndeleng Rusia minangka ancaman cyber globalKadurjanan komputer dirajut dadi strategi militer kita, ujare pakar Amerika

Direktur Pusat Cyber ​​​​Institut Potomac, organisasi nirlaba Amerika sing ngurusi kejahatan cyber, David Smith, nyiapake laporan sing nyatakake yen tingkat korupsi sing serius, ditambah karo sistem politik Rusia modern, ngidini negara kita bisa. nindakake serangan cyber ing mungsuh internal lan eksternal. Pakar domestik, tanpa nolak kasunyatan kasebut, menehi saran marang Amerika supaya golek sinar ing mripate dhewe.

Rusia minangka ancaman cyber sing luwih serius tinimbang China, ujare Smith. Ing pembuangan panguwasa kita, miturut dheweke, ana layanan intelijen lan counterintelligence sing melu nyebarake disinformasi ing Web, perang elektronik, gangguan dhukungan navigasi, tekanan psikologis lan karusakan saka sistem informasi.

Ing laporan kasebut, Smith nunjukake manawa pamrentah Rusia paling kamungkinan ana ing mburi serangan ing mungsuh eksternal lan internal, lan ngelingi serangan ing portal media lan situs web oposisi, kalebu livejournal Alexei Navalny lan situs web RosPil, khusus kanggo perang nglawan korupsi.

Sabanjure, sumber "MK" ing perusahaan InfoWatch, sing ngembangake produk piranti lunak kanggo keamanan informasi, ngelingake Smith babagan virus Stuxnet sing digawe dening pamrentah AS lan Israel (sing ora ndhelikake kasunyatan kasebut), sing diarahake marang proyek nuklir Iran. . "Ana panemu manawa pamrentah AS wis suwe nggawe senjata cyber ing stream. Sawise kabeh, luwih murah kanggo nyerang infrastruktur wong liya tinimbang nindakake operasi militer sing nyata. Nanging, ora kudu ditolak manawa undang-undang Rusia nyatane ora bisa nglawan para penjahat cyber, "ujare wakil InfoWatch.

Miturut dheweke, ing KUHP Federasi Rusia saiki ana sawetara artikel babagan kejahatan komputer, ditulis ing "basa kondo", sing ing saben kasus diinterpretasikake kanthi beda. "Potret rata-rata peretas yaiku wong sing umure 25 taun, ora luwih, lan potret petugas penegak hukum yaiku wong sing nganggo seragam sing tau lulus saka institusi pendidikan lan saiki nyoba nanggepi iki. Nganti kita ngganti generasi pejabat kanthi "lintang gedhe", sing "kanggo sampeyan" karo komputer, ora ana sing bakal ngganti babagan iki, "sumber MK yakin.
Sumber asli:
http://www.mk.ru
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 3 September 2012 11:27
    +4
    Aku panginten, iku Medvedev sing drive virus liwat iPhone kabeh liwat mmru ngguyu Ing perang, kabeh cara apik, lan luwih akeh babagan informasi.Kanggo amers, Rusia kudu disalahake.
    1. Warawar
      Warawar 3 September 2012 11:28
      +2
      Inggih, paling ora ana gunane.
      1. peteng_sp
        peteng_sp 3 September 2012 11:47
        +3
        Rusia ala ing kabeh !! Nanging ing sisih liya, pin-dos minangka malaekat, umume, metu saka dalan, uga, kabeh wong ing saubengé nyinggung wong miskin !!)))
        1. INTER
          INTER 3 September 2012 14:02
          +1
          Langsung diterangake saka panjaluk rasa welas asih)))))))))))))))))))) ngguyu
    2. Fox 070
      Fox 070 3 September 2012 17:42
      +1
      Kutipan: Alexander Romanov
      Aku panginten, iku Medvedev sing drive virus liwat iPhone kabeh liwat mmru

      Iki minangka personifikasi resmi saka tatanan anyar, uga, sing duwe komputer ing "sampeyan". Awas Amerika! ngguyu
  2. vorobey
    vorobey 3 September 2012 11:29
    + 13
    Rusia minangka ancaman cyber sing luwih serius tinimbang China, ujare Smith. Ing pembuangan panguwasa kita, miturut dheweke, ana layanan intelijen lan counterintelligence sing melu nyebarake disinformasi ing Web, perang elektronik, gangguan dhukungan navigasi, tekanan psikologis lan karusakan
    sistem formasi.


    Iku becik kanggo dadi bagéan saka mesin ageng. Iku flatters ego sandi.
    1. Armata
      Armata 3 September 2012 11:41
      +3
      Kutipan saka vorobey
      Iku becik kanggo dadi bagéan saka mesin ageng. Iku flatters ego sandi.
      Hello Sasha. Apa sampeyan digandhengake karo kabeh Rusia? nglirik Yen Yankees ndeleng ancaman nang endi wae, iku tegese padha entek dhuwit. Banjur kita nuduhake? Nyuwun Ora njupuk ora mriksa kabeh omah ing kredit dijupuk lan kabeh kanggo apik Amerika.
      1. vorobey
        vorobey 3 September 2012 11:53
        +2
        Sampeyan ndeleng visi militèr lan ngerti yen kadhangkala perang ora guyon. Sawetara sing ora kirim minangka jajan ing kebonku. We kudu uncalan shovel bali, lan tanggi (Georgia, Baltik, Ukraina) tiba. Lan denyushka, minangka salah siji millionaire ngandika, aku siap kanggo laporan menyang Penny pungkasan entuk, nanging saka yuta kapindho.
        Lan aku siap saka sen pisanan.
    2. 1 tanki
      1 tanki 3 September 2012 12:37
      +1
      Kutipan saka vorobey
      Rusia minangka ancaman cyber sing luwih serius tinimbang China, ujare Smith. Ing pembuangan panguwasa kita, miturut dheweke, ana layanan intelijen lan counterintelligence sing melu nyebarake disinformasi ing Web, perang elektronik, gangguan dhukungan navigasi, tekanan psikologis lan karusakan saka sistem informasi.
      Iku becik kanggo dadi bagéan saka mesin ageng. Iku flatters ego sandi.


      Padha sambat sing ora kabeh bisa metu kanggo wong-wong mau minangka diwilang ing kertas. LSM lan agen asing rumangsa ora kepenak.
      Sparrow, kita kudu ngrampungake nits iki.
  3. ketemu
    ketemu 3 September 2012 11:32
    +7
    Rusia minangka ancaman cyber sing luwih serius tinimbang China, ujare Smith.

    Nanging intelijen dilaporake "mesthi" ...))) keprungu
    1. Odessa
      Odessa 3 September 2012 14:58
      +8
      ketemu,
      Ana guyon babagan pilihan sandhi dening wong Tionghoa!

      Saka laporan layanan keamanan "... babagan peretasan server Pentagon dening wong Tionghoa":
      1) Saben wong Tionghoa nyoba siji sandhi.
      2) Saben tembung sandi kapindho yaiku "maodzedun"
      3) Ing upaya kaping 657983241, server setuju manawa dheweke duwe tembung sandi "maodzedun"
      1. ketemu
        ketemu 3 September 2012 23:06
        +1
        Kutipan: Odessa
        3) Ing upaya kaping 657983241, server setuju manawa dheweke duwe tembung sandi "maodzedun"

        Kabeh, aku turu karo ngguyu !!!))) keprungu
  4. ShturmKGB
    ShturmKGB 3 September 2012 11:33
    +4
    Ing kabeh wilayah, bajingan ndeleng ancaman, nanging dheweke ora pengin ndeleng kasunyatan manawa dheweke dhewe minangka ancaman kanggo kabeh jagad ...
    1. 53-Sciborskiy
      53-Sciborskiy 3 September 2012 11:58
      0
      Kutipan saka ShturmKGB
      Ing kabeh wilayah, bajingan ndeleng ancaman, nanging dheweke ora pengin ndeleng kasunyatan manawa dheweke dhewe minangka ancaman kanggo kabeh jagad ...
      Prinsip psikologi modern yaiku ngunggahake ajining dhiri manungsa.
      Asil punika Napoleon liyane ...
    2. pinggiran
      pinggiran 3 September 2012 16:49
      +1
      wah, iki cara uripe: utilitarian-parasit ........... loro kutu nitih asu lan nuduhake.
  5. sergskak
    sergskak 3 September 2012 11:48
    +2
    Lan dheweke pengin ndeleng kita nganggo topi karo earflaps ing komputer kayu.
  6. mesin pembeku
    mesin pembeku 3 September 2012 12:00
    +2
    Ing kene kita menehi "Skynet" dhewe, lan dheweke bakal duwe Dina Pengadilan, lan ora ana Terminator sing bakal nulungi. ngguyu
  7. badabum
    badabum 3 September 2012 12:04
    +1
    Iku tetep kanggo ngilingake sing nulis program ing negara lan amers bakal duwe paranoia kronis saka hopelessness.
  8. Bosch
    Bosch 3 September 2012 12:06
    +2
    Iku apik kanggo ngerti yen negara canggih kaya Ia nganggep kita Rusia minangka ancaman kanggo awake dhewe, sing tegese, saka sudut pandange, kita uga bisa ngalahake pasuryan lan ngirim kudolto ora cedhak .... tangan liyane, iku cetha kanggo jaran sing iki nyoba liyane kanggo ngalahake metu saka budget luwih dhuwit kanggo warriors ...
    1. pinggiran
      pinggiran 3 September 2012 16:51
      +1
      nanging kaping pirang-pirang padha nyoba ngrusak kita, pirang-pirang kerajaan sing kita gempur kanggo nanggepi ...........
  9. Dmitry.V
    Dmitry.V 3 September 2012 12:52
    +2
    Amerika Serikat ndeleng ancaman ing saben wong, nanging ing Amerika Serikat ora ana ancaman))).
  10. BISMARCK94
    BISMARCK94 3 September 2012 13:42
    +2
    Iki mbokmenawa amarga kita ndownload dolanan lan ora tuku))
  11. kebakar
    kebakar 3 September 2012 14:36
    0
    Nganti kita ngganti generasi pejabat kanthi "lintang gedhe", sing "kaya sampeyan" karo komputer, ora ana sing bakal ngganti babagan iki.
    padha ditrapake kanggo jenderal dipecat ing artikel liyane .... prinsip padha
  12. Kobra66
    Kobra66 3 September 2012 14:37
    +2
    AS ndeleng Rusia minangka ancaman cyber global
    nalika padha tuku program virus
    1. Slepsoff
      Slepsoff 3 September 2012 16:17
      +3
      Dheweke ora mung tuku, nanging uga nggawe dhewe. Aku yakin virus staxnet lan viper, sing durung suwe nyerang komputer Iran, minangka karyane. Sanajan, mbok menawa iki minangka pangembangan internasional, nanging kanggo urutan apa wae saka negara.
  13. Nabat
    Nabat 3 September 2012 17:30
    +3
    Luwih jero tinimbang sing katon. Ing taun 2011, kita nglakokake undang-undang sing nyathet serangan siber karo serangan nyata lan bisa nanggapi kanthi serangan militer. Artikel kasebut kanthi jelas digawe khusus lan ditujokake utamane kanggo Amerika, nanging apa sing disiapake kanggo wargane yaiku pitakonan liyane ...
  14. taseka
    taseka 3 September 2012 18:07
    +3
    Inggih, peretas kita, ing wektu tentrem padha "ngrusak" bank-bank AS, lan ing NATO militer bakal ngrusak !!!
  15. Wiruz
    Wiruz 3 September 2012 18:32
    +1
    Inggih, ya, Horsemen Demokrasi iki mbokmenawa wedi yen Rusia bakal nyekel wong-wong mau lan ngenalake komunisme.
  16. reged
    reged 3 September 2012 19:16
    +1
    Utawa mungkin Korea karo Starcraft sing)))
    1. keylogger
      keylogger 4 September 2012 02:58
      0
      kabeh game online kontrol botnets - pramila asring free . Coba tebak biaya sapa? :))
  17. mabuta
    mabuta 3 September 2012 19:33
    +1
    Ora khusus, nanging misale jek kula bank-bank "njaga" luwih adhem tinimbang senjata nuklir, kenapa ora nindakake kanthi cara sing nang endi wae (ing sisih liya) ngatur peluncuran kanthi peluncur tertutup ???
    Utawa ana persetujuan kene uga?
  18. Stasi.
    Stasi. 3 September 2012 21:20
    +1
    Peperangan modern bakal dadi cybernetic banget. Amarga peran pemrograman lan komputerisasi sing saya tambah akeh, perang bakal dimenangake dening wong-wong sing bisa njaga jaringan sing apik lan ngrusak pertahanan mungsuh. Rusia tansah misuwur sekolah matématika, matématikawan kita sing paling kuat ing donya. Lan mulane peretas Rusia sing paling apik. Kita bisa, yen ana apa-apa, break menyang sembarang pertahanan Amérika lan nimbulaké karusakan irreparable kanggo Yankees. Sampeyan perlu kanggo nambah keamanan informasi negara lan introduce komputer lan program dhewe, lan ora apa Bill Gates nggawe. Kita duwe akeh programer, matématikawan lan insinyur sing duwe bakat sing bisa nggawe teknologi komputer Rusia sing bisa ngalahake ora mung AS nanging uga teknologi komputer donya. Sayange, ora ana sing butuh, pamrentah saiki seneng tuku lan entuk kabeh Barat.
    1. tukang jagal
      tukang jagal 3 September 2012 23:12
      0
      Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen Rusia ora duwe senjata cyber, ya?
      1. Stasi.
        Stasi. 4 September 2012 18:14
        0
        Aku ora ujar manawa Rusia ora duwe senjata cyber, iki rekaan sampeyan. Aku ngomong yen ing perang modern, wong sing nggunakake senjata cyber, bakal bisa ngluwihi mungsuh, bakal menang, amarga perang utamane kompetisi pikiran. Sapa sing luwih pinter, sing menang.
  19. Dima
    Dima 3 September 2012 21:58
    +1
    Nanging ing Rusia ana peretas sing kuwat, mung mayoritas mbuwang bakat kanggo nyolong sandhi, pemerasan, spam lan sampah liyane!
  20. Nechai
    Nechai 3 September 2012 22:07
    +1
    Kutipan saka Bosch
    Iku apik kanggo ngerti yen negara canggih kaya Ia nganggep kita Rusia minangka ancaman kanggo awake dhewe, sing tegese, saka sudut pandang, kita uga bisa ngetung pasuryan lan ngirim kudolto ora cedhak.

    Sawetara taun kepungkur, ing pesisir Jepang, ranger jarak jauh kita mabur ngubengi Amer AUG. Tunggul iku cetha, padha overslept wong. Nanging mung wiwitan "musim panas". Sawise "n" menit, ing komputer komandan Agustus goofy, liwat saluran Pentagon elektronik, layang teka saka "wisher", karo gambar apik tenan saka patroli Russian bubar liwati. Foto resolusi dhuwur. Kanthi bewilderment bewildered cetha katon saka l / s lan printah iki "galoshes" ....
  21. ora nggantheng
    ora nggantheng 3 September 2012 23:42
    +1
    Revolusi warna lan beludru sing diatur dening Amerika Serikat uga diwiwiti ing jagad maya, para amers ngajari kita nganti suwe, lan yen Amerika wiwit wedi karo Rusia, mula kita ora dadi siswa sing ala. sukses ing bidang nglawan imperialisme donya !! apik