Perdhana Mentri Polandia: Kita duwe bukti keterlibatan Rusia ing serangan cyber ing Polandia

62

Polandia mutusake kanggo nyegat agenda "korban cyberattacks". Pamrentah Polandia ujar manawa minggu kepungkur, wong sing ora dingerteni nindakake serangan cyber ing komputer sawetara pejabat negara Polandia. Penjahat siber kasebut dilaporake nyoba ngakses data email pejabat dhuwur.

Sawise sawetara wektu, kepala pamaréntahan Polandia, Mateusz Morawiecki, njupuk lantai, nyatakake yen Badan Keamanan Internal "nyedhiyakake bukti keterlibatan Federasi Rusia ing serangan cyber iki."



Mateusz Morawiecki:

Layanan khusus kita duwe bukti yen Rusia melu nyoba hack menyang email saka sawetara pejabat dhuwur ing negara kita. Saka wilayah kasebut, serangan cyber ditindakake. Kita uga diwenehi informasi sing relevan dening layanan rahasia negara-negara sing ramah. Ana informasi manawa komputer politisi kita uga diserang nalika ana ing njaba Polandia.

Apa jenis "negara-negara sing ramah" sing nyedhiyakake informasi marang Warsawa, lan apa bukti spesifik saka keterlibatan Rusia ing serangan cyber ing layanan intelijen Polandia, Pak Morawiecki ora nerangake.

Nanging Morawiecki ujar manawa dheweke "ora ngilangi serangan ing kothak layang elektronik pejabat Polandia kanthi instruksi langsung saka Kremlin."

Saiki lagi dibahas apa jenis "akibat" sing bakal "nyana Rusia" kanggo "serangan cyber pejabat Polandia". Konsekuensi kasebut, miturut Warsaw, direncanakake bakal dibahas ing format EU.

Salah sawijining wakil panguwasa Polandia sing ngumumake serangan ing komputer kasebut yaiku wakil Radoslaw Vogel saka partai Hukum lan Kehakiman ing Polandia. Kepiye persis dheweke nemokake manawa serangan cyber ditindakake ing e-mail, Vogel ora ujar.

Wigati dimangerteni manawa topik iki ing Polandia wiwit santai sawise rapat antara Vladimir Putin lan Joe Biden, nalika para presiden ngrembug babagan kemungkinan tanggapan gabungan kanggo serangan cyber. Sadurunge, Polandia nerangake manawa dheweke kuciwa amarga Biden ora nemokake wektu kanggo ketemu karo Andrzej Duda lan ngrembug babagan "masalah Nord Stream-2." Bisa uga pernyataan panguwasa Polandia babagan serangan cyber minangka upaya kanggo narik perhatian Washington lan nuduhake yen ora mungkin rembugan karo Rusia.
  • Christian Maj (Kantor Pamaréntah Polandia)
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

62 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 33
    18 2021 Juni
    Aku duwe bukti babagan ora ana wong lanang ing Polandia lan mung ana wong transgender, aku dikandhani saka Polandia dhewe, nanging aku ora bisa mbukak informan!
    1. + 16
      18 2021 Juni
      Saklawase tersinggung karo takdir... ngguyu
      1. + 22
        18 2021 Juni
        Eh, Molotov bener kaping telu atus, sing nyebut Polandia minangka gagasan ala saka Perjanjian Versailles. wong bodho
        1. + 14
          18 2021 Juni
          Hyena saka Eropah Wétan (c) Winston Churchill
          1. + 11
            18 2021 Juni
            Aku mbaleni, nanging tembung Churchill iki kanggo akeh abad menehi sesanti TRUE masyarakat Polandia - "Slav Yahudi", kaya pimple purulent ... lan bab dhewe - navel bumi, nanging uga pepadhamu nang endi wae ing sisih. ...
            1. +2
              18 2021 Juni
              Aku ngerti, dheweke ngomong omong kosong kanggo ngrembug ....
              Yen ora, dheweke ora bakal serius.
              1. +1
                19 2021 Juni
                Morawiecki minangka goroh sing kondhang, nanging supaya dheweke sambat marang Bidon: dheweke mung entuk timun kebak saka PDB ing patemon akeh wartawan mung kanthi nganalisa intensitas serangan cyber (tepat ing konferensi pers Putin) !
                1. 0
                  19 2021 Juni
                  Wong-wong Amerika ing Polandia maneh dadi ora sopan: Rusia nyerang. Konfirmasi? Highly-like maneh! am
                  1. +1
                    19 2021 Juni
                    Dadi iki uga normal: sawetara macan Baltik bubuk duwe kahanan sing sithik banget. status kanggo isih nggatekake krikil-krikil ...
        2. +4
          18 2021 Juni
          Kutipan: Proxima
          Eh, Molotov bener kaping telu atus, sing nyebut Polandia minangka gagasan ala saka Perjanjian Versailles. wong bodho

          =======
          Churchill uga bener nalika nyebut Polandia minangka "hyena Eropa"! Sing bebener ora ngalangi dheweke nampa "pamarentah Polandia ing pengasingan" ing London lan kanthi loman mbiayai nasionalis Polandia ......
      2. +2
        18 2021 Juni
        Kutipan: Zyablitsev
        Saklawase tersinggung karo takdir...

        Ing kene maneh, siji wong sing gelo saka "opera" sing padha nyathet - Mantan calon presiden Belarus Svetlana Tikhanovskaya bakal ngunjungi Brussels lan Luxembourg ing dina-dina sing bakal teka, ing ngendi dheweke ngrencanakake alamat Dewan Luar Negeri Uni Eropa kanthi undhangan Perwakilan EU kanggo Luar Negeri lan Kebijakan Keamanan Josep Borrell....
        Sumber: https://newinform.com/294363-tikhanovskaya-rasskazala-o-tom-chem-planiruet-zaanimatsya-v-blizhaishie-dni?from=yandexwidget
      3. +4
        18 2021 Juni
        Kutipan: Zyablitsev
        Saklawase tersinggung karo takdir... ngguyu

        Ambisi lan ambisi sing ora adil, dudu nasib. Iki minangka masalah langgeng ing Polandia, ora kudu mandhiri, mula ambisi kasebut bakal tetep lan ambisi kasebut bakal teka ing papan kasebut.
      4. +1
        18 2021 Juni
        Histeria anti-Rusia wiwit, amarga Biden nguciwani dheweke!

        Ing kana, saben wong ngusapake tangane, kepiye carane dheweke bakal miwiti "ngukum lan ngempet" Putin lan ngukum dheweke amarga "prilaku" ala (ya, iki persis terminologi sing digunakake ing umum ing media Barat) ... Nanging kabeh dadi konstruktif banget. lan sopan.
        Polandia ora kasebut ing konferensi pers.

        Iku isin, ta? keprungu
    2. + 10
      18 2021 Juni
      Pamrentah Polandia ujar manawa minggu kepungkur, wong sing ora dingerteni nindakake serangan cyber ing komputer sawetara pejabat negara Polandia. Penjahat siber kasebut dilaporake nyoba ngakses data email pejabat dhuwur.
      Salah sawijining wakil panguwasa Polandia sing ngumumake serangan ing komputer kasebut yaiku wakil Radoslaw Vogel saka partai Hukum lan Kehakiman ing Polandia. Kepiye persis dheweke nemokake manawa serangan cyber ditindakake ing e-mail, Vogel ora ujar.

      Kabeh iki omong kosong lengkap. Yaiku.

      Sawise aku uga nampa pesen otomatis liwat Internet saka layanan browser sing ora dingerteni wong nyoba kanggo mbukak email sandi.
      Iku mung sawise aku salah ngetik sandi email dhewe kaping pirang-pirang kanthi salah.
      Dadi, Radoslav Vogel, pisanan kabeh, kudu ngetik sandhi e-mail kanthi bener lan ora ninggalake laptop karyane ing papan kerja lan ora nyeret menyang omah kanthi akses menyang anggota kluwarga.

      Nggantosi
      omong kosong. Iki goroh, cidra; soko palsu, misleading, utawa palsu.
      1. ANB
        +5
        18 2021 Juni
        . Sawise aku uga nampa pesen otomatis liwat Internet saka layanan browser sing ora dingerteni wong nyoba kanggo mbukak email sandi.

        Asring surat kasebut teka saka scammers sing nyoba nginfèksi komputer utawa mbukak email sampeyan.
        1. +6
          18 2021 Juni
          Ing kasusku, iku ora layang, nanging mung jendhela karo pesen Internet babagan nyoba njaba kanggo ngetik mail saka laptop sawise aku salah ngetik sandi email 3 kaping. Kanggo sawetara wektu sawise pesen Internet iki, ngetik email saka laptop diblokir - banjur aku wis wedi yen diblokir ing salawas-lawase.
          1. 0
            18 2021 Juni
            Kutipan: Tatyana
            Ing kasusku, iku ora layang, nanging mung jendhela karo pesen Internet babagan nyoba njaba kanggo ngetik mail saka laptop sawise aku salah ngetik sandi email 3 kaping. Kanggo sawetara wektu sawise pesen Internet iki, ngetik email saka laptop diblokir - banjur aku wis wedi yen diblokir ing salawas-lawase.

            Yandex nindakake iki kadhangkala nalika nyoba push nganyari sing ora perlu. Aku wis kaping pindho flogged kabeh flogged lan uga nampa layang bab miturut omongane uwong nyoba.
    3. +8
      18 2021 Juni
      -penjahat cyber ngupaya entuk akses menyang data e-mail saka pejabat dhuwur.
      Yen padha nyoba, nanging ora hack, iki ora Federasi Rusia.
      -komputer politisi kita diserang nalika ana ing njaba Polandia.
      Banjur, paling kamungkinan, iku "" missus ".
    4. +4
      18 2021 Juni
      Quote: Tiksi-3
      Aku duwe bukti babagan ora ana wong lanang ing Polandia lan mung ana wong transgender

      Punika warta. ngguyu Pendapatan nasional reged dheweke gumantung ing iki. ngguyu
    5. +6
      18 2021 Juni
      Apa jenis "negara-negara sing ramah" sing nyedhiyakake informasi marang Warsawa, lan apa bukti spesifik saka keterlibatan Rusia ing serangan cyber ing layanan intelijen Polandia, Pak Morawiecki ora nerangake.

      Miturut Morawiecki, saben cyberattack diiringi pesen "Hello to the spiers Polandia. P. lan B.")))
  2. +9
    18 2021 Juni
    Layanan khusus kita duwe bukti yen Rusia melu nyoba hack menyang email saka sawetara pejabat dhuwur ing negara kita.

    Nalika sampeyan ngomong "A", ngomong "B".
    Ing masyarakat prayoga, wong prayoga (yaiku wong prayoga) tansah ndhisiki metu kasunyatan, lan banjur padha ngumumake. Lan ing Polandia, kaya ing kabeh limitrophe, padha pisanan ngumumake, nanging umume lali babagan kasunyatan. Ora ana pratelan Polandia siji-sijine sajrone kabeh eksistensi Polandia (sawise pemugaran taun 1919) didhukung dening fakta.
    1. + 17
      18 2021 Juni
      "Kita duwe bukti, nanging ora bakal nuduhake sampeyan. Tabung uji digawa menyang PBB, contone. Saiki dheweke ora keganggu.
      1. +6
        18 2021 Juni
        Quote: SERGE semut

        0
        "Kita duwe bukti, nanging kita ora bakal nuduhake sampeyan." Lan umume, "Para priyayi dicekel tembunge."

        Inggih, kanggo decency, paling ora sumpah ing Kitab Suci. Apa dheweke njupuk kita kanggo bajingan?
    2. +2
      18 2021 Juni
      Bener, Vlad. Kaya sing diomongake kanca-kanca - yen sampeyan ngomong "A", aja dadi "B".
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +5
    18 2021 Juni
    Isih, psheks ora bakal nggawe topik Russophobic hype kaya ngono, aku kaget yen skakuas alon-alon karo iki.
  5. +5
    18 2021 Juni
    Ing tembung saka aktor kondhang, Apa bukti sampeyan?
    1. -4
      18 2021 Juni
      Kokain!

      PS Apa jeneng aktor sing misuwur tanpa Google? ngguyu Lan ing umum, iku ora aktor, nanging kickboxer lan juara Olympic.
      1. 0
        19 2021 Juni
        Nalika Schwartz dadi kickboxer lan juara Olimpiade? Muscled-ya :)))
        1. 0
          19 2021 Juni
          Inggih, sampeyan ampun (c)
          Bukti ditakoni dening Norbert Növenyi, atlet Hungaria, anggota Komsomol lan mung tukang salib.
          https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D1%91%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%B8,_%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82
          Kang Arnie mumbled bab kokain.
      2. -2
        19 2021 Juni
        Iku langsung ketok yen wong telu ora ngerti carane nggunakake Google saka tembung ing kabeh, korban Ujian Negara Unified ..
        1. -1
          19 2021 Juni
          Waduh, aku wis lulus sadurunge ujian sing kondhang iki :))) Ya, lan ketoke aktor kasebut ora kondhang banget kanggo ngerti dheweke, kaya film iki, iki sampah banget sanajan latar mburi. kasunyatan sing padha umume nyeret saka liwat gunung kanggo Rusia .Lan Google dudu panacea kene. :))) Kanggo keganggu amarga omong kosong, apa wong butuh?
  6. +4
    18 2021 Juni
    Dhuh Gusti, tuduhna aku lan kuwi)))) Nanging ketoke dheweke pancen rahasia, mung medeni)))))
  7. +5
    18 2021 Juni
    Set standar, ora ana sing anyar ...
  8. + 20
    18 2021 Juni
    Kutub, dina iki dina Jumuah! Ayo mlaku-mlaku!
    1. +5
      18 2021 Juni
      Kutipan saka Silver Bullet
      Kutub, dina iki dina Jumuah! Ayo mlaku-mlaku!

    2. +5
      18 2021 Juni
      Ya, kita duwe akeh rawa sing durung "dipriksa" dening Polandia, lan uga akeh Susanin. nglirik
  9. +1
    18 2021 Juni
    Sawise sawetara wektu, kepala pamaréntahan Polandia, Mateusz Morawiecki, njupuk lantai, nyatakake yen Badan Keamanan Internal "nyedhiyakake bukti keterlibatan Federasi Rusia ing serangan cyber iki."

    Minangka kabeh iki menowo saka sastra klasik kita;
  10. +6
    18 2021 Juni
    Guru ngendika kethek kudu mbaleni. Bangsa sing lara, amarga milih wong bodho.
    Rusia minangka wong pisanan sing bisa ngilangi otak politisi Polandia kanthi serangan cyber.
  11. Alf
    +5
    18 2021 Juni
    Apa jenis "negara-negara sing ramah" sing nyedhiyakake informasi marang Warsawa, lan apa bukti spesifik saka keterlibatan Rusia ing serangan cyber ing layanan intelijen Polandia, Pak Morawiecki ora nerangake.

    "Kita duwe bukti, nanging rahasia lan ora bisa menehi sampeyan" ... Frasa sing akrab, mambu sing akrab ditarik ... Dheweke ora bisa nggawe apa-apa, siji plagiarisme ...
  12. +4
    18 2021 Juni
    Ana bukti, nanging kita ora bakal nuduhake sampeyan, sanajan sawise Polandia, karo tenacity pantes nggunakake luwih, nyoba kanggo mbuktekaken sengaja ndamu munggah pesawat karo presiden Polandia, kabeh liya ora kaget.
  13. +3
    18 2021 Juni
    Layanan khusus kita duwe bukti yen Rusia melu nyoba hack menyang email saka sawetara pejabat dhuwur ing negara kita. Saka wilayah kasebut, serangan cyber ditindakake. Kita uga diwenehi informasi sing relevan dening layanan rahasia negara-negara sing ramah.


    Inggih, tuduhna, nanging ora, dadi metu ...
  14. Komentar wis dibusak.
  15. +5
    18 2021 Juni
    hubungi Gentleman ing Liga minoritas seksual, padha bakal bantuan
  16. +4
    18 2021 Juni
    Iku misale jek kula sing mail saka politisi iki wis rusak kanggo akèh taun.
  17. +2
    18 2021 Juni
    Saka wilayah kasebut, serangan cyber ditindakake
    iki kabeh bukti? belay
  18. +3
    18 2021 Juni
    Ngapusi carane ambegan! Iku bangga Polandia!
  19. +3
    18 2021 Juni
    Perdhana Mentri Polandia: Kita duwe bukti keterlibatan Rusia ing serangan cyber ing Polandia
    Ya, ana, mesthine ... mung dheweke ora bakal nuduhake marang sapa wae.
    Lan ya, "ksatria keyboard" kita ora bakal curiga manawa ana negara sing kaya ngono, yen ora ana ing saben gateway.
  20. +4
    18 2021 Juni
    Apa bukti rahasia? Lan sampeyan ora bakal nuduhake marang kita?
  21. +2
    18 2021 Juni
    -login?
    -login
    -sandi?
    -pshee
  22. +1
    18 2021 Juni
    Nanging kita ora bakal nuduhake marang sampeyan, amarga iku rahasia! wassat Utawa mungkin iki wektu kanggo kita poke iki pasuryan setengah witted ing telek dhewe? Contone, luwih kerep kanggo declassify kanyatan collusion karo Nazi. Nggawe dokumenter babagan carane mbenerake Nazisme.
  23. Komentar wis dibusak.
  24. Komentar wis dibusak.
  25. +2
    18 2021 Juni
    kita duwe bukti, kesaksian lan bukti. Nanging, mesthi, kita ora bakal nyedhiyani. Jupuk omonganku ;)
    Nuhun ;)
  26. +4
    18 2021 Juni
    "Kisa, kanthi pangembangan modern fasilitas cetak ing Kulon, kanggo nyithak paspor Soviet palsu, aku njamin sampeyan, luwih gampang tinimbang gampang" - Ostap Suleiman Berta Maria Bender Bay.

    Kanthi pangembangan modern tipografi, grafis komputer, sinematografi lan pemrograman, sampeyan bisa "mbuktèkaké" APA-APA. Sing ing sisih peteng rembulan iku basis saka Nazi, sing ing Antartika Nazi padha ing saucers mabur dipencet Amerika ing musts. Sing Amerika ana ing rembulan. Sing ora ana wong Amerika ing rembulan. Ing antarane kita ana reptilia saka Nibiru, lan ing antarane kita ora ana. Sing Presiden Polandia ditembak mudhun dening Aliens, nanging bisa dibuktekake yen iku Ace saka Luftwaffe "ilang ing wektu lan papan", miber metu saka bolongan ing angkasa, ngalahake pesawat karo Polandia, lan disedot. bali ing ... Saiki pancen kabeh bisa "mbuktèkaké". Utamane ing jagad maya. Matrix entuk sampeyan.

    Ora mung duwe kesempatan kanggo nerbitaké thanks kanggo Internet lan komputer wis dadi bisa kanggo maksud apa degenerate lan skizofrenia, nanging saiki fabricating palsu lan bukti luwih gampang saka tau.
    Utawa malah bisa goyangake tabung uji ing PBB kaya wong Papua jogèd ngubengi watu keramat tanpa teknologi cyber.
    1. +2
      18 2021 Juni
      Mulane aku ora malah "uap" - mungsuh, dadi mungsuh!
  27. +1
    18 2021 Juni
    Liyane bakal dadi hit ajiné!
  28. +2
    18 2021 Juni
    Aku resmi ngumumake yen aku sing nindakake "serangan cyber" ing komputer sing ora ana ing Polandia, aku sing nindakake keracunan Skripal sing ora mungkin, invasi Donbass lan bali saka Crimea menyang Rusia (Federasi Rusia). ).
    Ya, kabeh iku aku!
    Inggih, kula saged nindakaken, miturut dhewe dhuwur-kaya.
  29. +3
    18 2021 Juni
    Salah sawijining wakil panguwasa Polandia sing ngumumake serangan ing komputer kasebut yaiku wakil Radoslaw Vogel saka partai Hukum lan Kehakiman ing Polandia. Kepiye persis dheweke nemokake manawa serangan cyber ditindakake ing e-mail, Vogel ora ujar.

    Wong-wong sing pinter ngomong kaya mangkene: aran

    Ora nampa SMS karo kode. basa
  30. +1
    18 2021 Juni
    Sedhih lan mboseni. Stalker 2 disiapake kanggo diluncurake. Game sing apik banget digawe dening spesialis Ukraina. Ya, aku ora ngerti apa sing kudu dingerteni pangguna ... Pinten racun radioaktif ing game anyar?
  31. +1
    18 2021 Juni
    Nanging kita ora bisa nggawe dheweke umum ...?!
  32. 0
    19 2021 Juni
    Apa, lan kita padha menara lonceng ?!))) ombenan wassat
  33. +1
    19 2021 Juni

    Apa buktine????
  34. 0
    19 2021 Juni
    Heili-like blooms lan mambu .. Contone, Departemen Luar Negeri narik kuku saka Papan nalika MH17 tiba, ana gambar satelit saka "beech" .. taun wis liwati, gambar ora katon (nanging nganti pungkasan banget. wayahe, nganti pengadilan Walanda dhewe ngandika bab wong-wong mau ing anané saka "donya kabèh" squealed bab wong-wong mau minangka bukti wesi saka sirno saka Federasi Rusia)
  35. 0
    19 2021 Juni
    "Khali kaya" saka lambe saka wakil saka "Hyena Eropah" katon loro lucu lan melas ing wektu sing padha.
  36. 0
    19 2021 Juni
    Lan Kita duwe 100% bukti partisipasi aktif saka Kutub ing Wektu Masalah; Perang Napoleon; Shashne karo Hitler. Ora akeh tuduhan. Mungkin iki wektu kanggo Polandia kanggo nutup utawa mbayar ganti rugi Rusia kanggo karusakan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"