Pesawat pengintai AS anyar Bombardier Challenger 650 Artemis ora dadi "kejutan" kanggo pertahanan udara Rusia.

41

Latihan militer Baltops-2021 sing ditindakake ing wilayah Baltik digunakake dening Amerika Serikat, antara liya, kanggo nyoba pesawat pengintaian anyar. Miturut Kamentrian Pertahanan, katon pesawat Amerika ing wilayah Kaliningrad ora teka minangka surprise kanggo sistem pertahanan udara Rusia.

Miturut peralatan pengawasan Rusia, Amerika Serikat ngirimake pengintaian anyar Bombardier Challenger 650 Artemis, yaiku pesawat pengintaian lan target, menyang area latihan. Iki dikembangake kanthi basis jet bisnis Bombardier Challenger 650, mung diluncurake ing taun 2015. Karakteristik pas pesawat pengintaian diklasifikasikake, nanging diklaim luwih unggul tinimbang pesawat sing padha sing wis ana ing layanan. Pesawat kasebut dilengkapi radar sing kuat lan peralatan intelijen elektronik.



Sadurungé, rong pesawat pengintai Beechcraft RC-12X Guardrail Amerika sing dipasang ing wilayah Baltik terus-terusan tugas ing wilayah Baltik. Padha ajeg mabur cedhak tapel wates Rusia. Bombardier Challenger 650 Artemis anyar dikirim menyang Eropa ing Mei taun iki khusus kanggo tes sajrone latihan supaya bisa interaksi ing kahanan sing cedhak karo pertempuran.

Munculé pesawat iki ora teka minangka surprise kanggo sistem pertahanan udara Russian, padha nulis. "Kabar" nuduhake militèr. Dheweke ditemokake, diidentifikasi lan digawa menyang pengawal pasukan lan aset sing ana ing wilayah Kaliningrad. Sawetara penerbangan pesawat Amerika ing sadawane tapel wates wilayah Kaliningrad lan Belarus liwati ing kontrol lengkap pertahanan udara.

Kacathet yen pesawat iki wis muncul ing wates Rusia. Ing 2020, dheweke ditugasake ing Romania, saka ngendi dheweke mabur menyang Georgia lan kerja ing cedhak Belarus lan enclave Rusia.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    41 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -5
      19 2021 Juni
      Nyamar dadi pribadi? Oh nggih
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +4
          19 2021 Juni
          loro pesawat pengintai Amerika Beechcraft RC-12X Guardrail padha ing tugas

          Saiki dheweke ana ing Kaliningrad.

          Bombardier Challenger 650 Artemis anyar wis ditransfer menyang Eropa

          Iki saka Romania mabur menyang Ossetia Kidul, mabur bali.
      2. +6
        19 2021 Juni
        Kutipan saka xorek
        Nyamar dadi pribadi? Oh nggih

        Apa sampeyan guyon? Panggunaan dening tentara platform sipil sing wis digawe kanggo tujuan dhewe ora anyar kanggo dangu.
        1. -4
          19 2021 Juni
          Quote: Aron Zaavi
          Apa sampeyan guyon? Panggunaan dening tentara platform sipil sing wis digawe kanggo tujuan saoi ora anyar kanggo dangu.

          Dadi sampeyan duwe Aaron !!! Kowe kelingan wong Korea Selatan sing gugur..? Sawise kabeh, pramuka karo penumpang.. Apa scum toh negatif
          1. +4
            19 2021 Juni
            Kutipan saka xorek
            Quote: Aron Zaavi
            Apa sampeyan guyon? Panggunaan dening tentara platform sipil sing wis digawe kanggo tujuan saoi ora anyar kanggo dangu.

            Dadi sampeyan duwe Aaron !!! Kowe kelingan wong Korea Selatan sing gugur..? Sawise kabeh, pramuka karo penumpang.. Apa scum toh negatif

            Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis?
            1. -7
              19 2021 Juni
              Quote: Aron Zaavi
              Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis?

              Matur nuwun kanggo pitakonan sing bener!
            2. -1
              19 2021 Juni
              Harun, uga, yen wong milih Nick "ferret". Kebetulan? Ora mikir…
            3. -1
              19 2021 Juni
              Quote: Aron Zaavi
              Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis?

              Aku ngerti banget karo sampeyan kabeh ing Israel Aron..!
              Elinga carane sampeyan nggawe Il kita ing serangan ing Suriah .. Provokasi banget menowo !!!
              1. -1
                19 2021 Juni
                Kutipan saka xorek
                Quote: Aron Zaavi
                Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis?

                Aku ngerti banget karo sampeyan kabeh ing Israel Aron..!
                Elinga carane sampeyan nggawe Il kita ing serangan ing Suriah .. Provokasi banget menowo !!!

                Matur nuwun kanggo mudhun Il, layanan disgracefully digunakake dispatchers Khmeimim lan pertahanan udara Siria. Minangka kawicaksanan rakyat Rusia ngandika, "Ora ana apa-apa kanggo nyalahke ing pangilon nalika pasuryan bengkong."
      3. +1
        20 2021 Juni
        Ora ... mung pesawat sipil luwih murah lan luwih dipercaya lan luwih nyaman tinimbang pesawat tempur. Ing sawijining dina Federasi Rusia bakal teka. Ing sawetoro wektu, kita ora bisa nggunakake SSZh-100 (nganti dilokalisasi) ...
    2. 0
      19 2021 Juni
      Munculé pesawat iki ora surprise kanggo sistem pertahanan udara Rusia.
      Apa sampeyan bisa nindakake, sampeyan ora bisa nglarang dheweke mabur, nanging sampeyan kudu ngontrol. Gegayutan karo aktivitas penerbangan pesawat NATO, pertahanan udara kita terus-terusan waspada lan target nyata, tegese kita siyap kanggo kabeh "kejutan".
    3. + 11
      19 2021 Juni
      Konsekuensi logis saka industri pesawat sipil sing dikembangake.
      Lan bantahan banget ing basis sing bisa maneh ngidoni ing pasuryan saka scum wali sing ngaku yen ana apa-apa salah karo ambruk industri pesawat sipil ing Rusia.
      1. -1
        19 2021 Juni
        Dheweke ngasilake Tu-214, Il-96-300, Il-76MD-90A, liyane yaiku dheweke durung digawa menyang produksi massal MS-21-310 (karo PD-14), sing bakal dadi menarik banget. maskapai.

        . Proyèk pesawat MS-21-400, sing bisa nampung nganti 260 penumpang, dijangkepi bakal dikembangake ing taun 2024-2025. Iki diumumake ing Rebo, 16 Juni, dening Ravil Khakimov, Direktur Umum Irkut Corporation.

        Saiki, model dhasar pesawat, MS-21-300, ana ing tahap sertifikasi. Pesawat kasebut entuk indeks -310, saiki mesin kasebut ngalami tes pangembangan pabrik.

        Kaya sing diterangake Khakimov, dokumentasi desain wis dikembangake kanggo pesawat MS-21-200 lan MS-21-400.

        "Sanalika versi MC-21-300 wiwit mabur ing maskapai, gumantung saka panjaluk, kita bakal bisa njupuk proyek MC-21-400 luwih dhisik, yaiku, pesawat jarak menengah sing bisa nggawa. nganti 260 penumpang. Lan gumantung saka panjaluk, kita bakal ndeleng carane miwiti MS-21-200. Iki 2024-2025. Sanalika kita menehi sertifikat lan miwiti ngasilake pesawat iki, kemungkinan besar kita bakal ngluncurake MS-21-400, "ujare Khakimov.

        Ing tanggal 10 Juni, dikenal manawa Irkut ngrencanakake ngirim 2035 pesawat MS-1099, Superjet lan Il-21-114 sing diprodhuksi ing negara ing taun 300. Produsen pesawat mbutuhake dana kanthi jumlah 4,15 triliun rubel kanggo ngatur pasokan lan nyewa armada kasebut.

        https://iz.ru/1179425/2021-06-16/razrabotka-proekta-samoleta-ms-21-400-mozhet-nachatsia-cherez-piat-let

        Maneh, kita ngasilake Superjet 100.

        . Ing tanggal 4 Juni, pesawat penumpang serial liyane Superjet 100 nindakake penerbangan pisanan ing Komsomolsk-on-Amur. Pesawat kasebut nduweni nomer seri 95213 lan registrasi 89172. Iki minangka pesawat kaping 209 saka jinis iki sing wis budhal lan kaping 5 ing taun iki.

        http://www.sdelanounas.ru/blogs/141731/
        1. + 10
          19 2021 Juni
          Kutipan saka OrangeBig
          Dheweke ngasilake Tu-214, Il-96-300, Il-76MD-90A, liyane yaiku dheweke durung digawa menyang produksi massal MS-21-310 (karo PD-14), sing bakal dadi menarik banget. maskapai.

          Ora perlu kaya wali Russophobes Rusia.
          Tu-214, Il-96-300 ora dituku dening operator udara komersial.
          Industri penerbangan sipil Rusia wis sengaja lan sengaja rusak.
          1. +5
            19 2021 Juni
            Kutipan saka axxman
            Industri penerbangan sipil Rusia wis sengaja lan sengaja rusak.

            Kaya industri penerbangan sipil, uga angkatan laut sipil.
          2. +1
            20 2021 Juni
            Lan sanajan mangkono, minangka basis kanggo pesawat khusus, luwih murah lan luwih apik tinimbang pesawat khusus adhedhasar pesawat militer .... lan kadhangkala ora ana alternatif, contone, ana 214 Tu1RC .... nanging ora ana analog. kanggo penerbangan nang endi wae ing wilayah AS. Lan AS duwe pesawat Il96 .....
        2. -1
          20 2021 Juni
          Aku mabur ing trip bisnis ing superjet, Yakut Airlines, aku ora pengin maneh. Semangka lawas luwih apik ing kabeh, aku ngomong babagan kenyamanan, gangguan, kualitas bahan, lsp. Umumé, patriotisme wis suda sithik. sad
          1. +4
            21 2021 Juni
            Kutipan: aprichnik
            Aku mabur nganggo superjet, aku ora pengin Yakut maneh. Aku ngomong babagan kenyamanan, gangguan, kualitas bahan, lsp. Umumé, patriotisme wis suda sithik. sad

            Apa patriotisme wis suda?
            wong Armenia?
            Poghosyan - iku jeneng makhluk sing promosi proyek cacat iki.
    4. +7
      19 2021 Juni
      Kaping pisanan, staf nulis ing kabeh pojok yen dheweke bakal tuku pesawat kanggo tujuan kasebut. Banjur, opsi dibahas kanggo kabeh jagad, banjur pendanaan dibuwang lan disetujoni. Banjur, kontrak kanggo pasokan, peralatan lan pangopènan rampung ...
      Apa jenis surprises kita ngomong bab? Kagem sinten?
    5. +5
      19 2021 Juni
      Angkatan Udara Israel duwe sing cilik sing padha (dibandhingake karo kabeh jinis AWACS)
      pesawat pengintai.
      Radar AFAR katon ing sisih pinggir.
    6. +3
      19 2021 Juni
      Dheweke ditemokake, diidentifikasi lan digawa menyang pengawal pasukan lan aset sing ana ing wilayah Kaliningrad. Sawetara penerbangan pesawat Amerika ing sadawane wates wilayah Kaliningrad lan Belarus liwati ing kontrol lengkap pertahanan udara.
      lan karya sistem pertahanan udhara kita, ing siji, njupuk Panggonan ing kontrol lengkap iki pejabat Intelligence padha, kang militèr kita kindly menehi kesempatan kanggo ngrekam kabeh paramèter saka peralatan radio lan paramèter liyane saka operasi udhara kita. sistem pertahanan.
    7. +4
      19 2021 Juni
      Panggunaan elektronik modern ngijini sampeyan kanggo nyelehake radar kuat ing mesin kompak, kaya pesawat rong puluh meter iki 7 ton.
      Sayange, elektronik iki ora kasedhiya kanggo industri kita, mulane, ing paling apik, kita duwe Tu214 (50 ton), lan malah sing diprodhuksi dening Piece saben sawetara taun. Lan pasukan kudu nggunakake ageng voracious 200 ton A50 utawa 30 ton, nanging kuwi Il20 kuna.
      1. +2
        19 2021 Juni
        Iku bener. Ora perlu tumpukan ing mburi Boeing diowahi
        bal abot ageng lan pasugatan radar.
        1. +2
          20 2021 Juni
          Telung antena diselehake ing piring ing segi telu ... lan ora muter ... utawa loro lan muter. Aku ora ngerti sing luwih apik. Lan kanggo pesawat cilik, antena tetep mesthi luwih apik.
      2. 0
        20 2021 Juni
        Aku sing elektronik wis kasedhiya ..... ora operator ... ing metu saka cilik mung IL114 ..... lan SSZH (versi lokal sawijining) .. lan iki 5 taun ..... .
        1. +1
          20 2021 Juni
          Kutipan saka Zaurbek
          Aku ngira elektronik wis kasedhiya

          iya ta?
          Lan kenapa dheweke ora ngganggu A-100 kanthi cara apa wae?
          Ya, lan operator, yaiku, pesawat "versi lokal", ora ana amarga ora ana sing bisa digawe. Lan ing kene plug ora mung ing electronics, nanging uga ing kelenjar sing padha ngerti carane nindakake sadurunge, nanging saiki dumadakan lali carane nindakake.
          1. 0
            20 2021 Juni
            Kanggo simpul, ora cukup kanggo nggawe, kudu disertifikasi, lan uga kudu serial .... lan pesawat kasebut dhewe. Aku ora ngerti babagan radar, nanging PFAR ing stream, AFAR ing pertahanan udara mung ing pejuang .... (sing tegese industri wis nguwasani)
    8. -4
      19 2021 Juni
      nglirik Nanging, pertahanan udara kita bakal dadi kejutan kanggo sampeyan lan ora nyenengake.
      1. +1
        19 2021 Juni
        Nanging, pertahanan udara kita bakal dadi kejutan kanggo sampeyan lan oh-oh-banget ora nyenengake

        Kanggo "sampeyan" Kanggo sapa iki?
        Kanggo penumpang Aeroflot sipil?
        Kene ing situs paling saka Federasi Rusia ngguyu
        1. -1
          19 2021 Juni
          opo Sampeyan katon duwe masalah karo logika. Judhul artikel "Pesawat pengintai AS Anyar Bombardier Challenger 650 Artemis ora dadi "kejutan" kanggo pertahanan udara Rusia" lan, kanthi mangkono, jawabane yaiku intelijen AS. Lan sing mayoritas ing situs, sawise panji dibusak, iku masalah peteng. Sampeyan saka ngendi?
          1. -1
            19 2021 Juni
            MO ora bakal bingung karo Departemen Pertahanan ngguyu
            Lan ora ana masalah karo logika, yen sampeyan nulis ora kanggo sampeyan, nanging kanggo anggota NATO, sampeyan ora bisa salah kanggo Ukrainia, contone, lan miturut komentar bisa banget. ngguyu
      2. +1
        20 2021 Juni
        Tanpa "mripat" ing udhara, pertahanan udara bakal kalah perang ....
    9. -2
      19 2021 Juni
      Ing asas, iki minangka analog saka Yak-40. Sapa sing ngalang-alangi supaya ora nglebokake mesin sing irit, dibungkus nganggo peralatan sing cocog lan ngganggu Eropa karo penerbangan kita. Ana kira-kira 300 (!!!) potongan ing panyimpenan.
      1. +1
        19 2021 Juni
        Lan apa mesin "ekonomi" kasedhiya kanggo remotorization saka Yak 40?
        1. -2
          20 2021 Juni
          Sayange, aku ora ngerti basa Rusia. Aku ngerti ana karya ing Yak-40 karo mesin Amérika. Loro tinimbang telu. Kacepetan wis tambah nganti 750 km lan jangkauan lan efisiensi saya tambah. Melu ing, yen aku ora salah, ing Novosibirsk.
          1. 0
            20 2021 Juni
            Lan komposit ditambahake menyang fuselage ....
          2. +1
            20 2021 Juni
            Kutipan: Soldatov V.
            Aku ora ngerti basa Rusia. Aku ngerti ana karya ing Yak-40 karo mesin Amérika. Loro tinimbang telu.

            Sampeyan ora salah.
            Kita pancene nindakake ing SibNIIA.
            Mung ing kene isin yen mesin Amerika ora cocog kanggo kabutuhan Kementerian Pertahanan.
            Ya, lan ora ana "peralatan sing cocog" domestik.
            1. -3
              20 2021 Juni
              Kepemimpinan pertahanan kita piye wae ditarik kanggo tukang kayu, tukang kayu, roaming ngubengi taiga kanggo nyingkirake rasa kuwatir, seneng-seneng karo jinis wanita. Dadi ora ana kapal sing dibutuhake lan ora ana pesawat. Apa masalah kanggo insinyur nyata kanggo nyuwek mesin tengen? Yagene ora bisa nyurung radar karo AFAR saka pejuang ing lambung Yak-40, ing busur, ing buritan (nuwun ing buntut), ing sisih pinggir? wong bodho
              1. +2
                20 2021 Juni
                Kutipan: Soldatov V.
                Apa masalah kanggo insinyur nyata kanggo nyuwek mesin tengen?

                Kanggo insinyur ora ana masalah.
                Aku njupuk buku referensi, milih bahan, ngitung wangun / dimensi, nemtokake akurasi lan kemurnian sing dibutuhake, milih komponen liyane saka buku referensi liyane - baut, kacang, rivet, solder, lapisan, bantalan, pelumas, kabel, kontak, gasket lan liyane-liyane-liyane.
                Banjur, saka buku referensi liyane, aku nemokake peralatan sing bisa dirakit, dilas, disolder, dilebur, direncanakake, ditempelake, ditempelake ...
                Banjur...
                Banjur dadi metu saka 50 merek karet sing dibutuhake, mung ana 5 (kaya, umpamane, nalika nyalin V2), ora ana kabel saka bagean sing dibutuhake, lan karo sing, pesawat dadi. meh meh ton luwih abot (kaya nalika nyalin B-29), ... ora ana paduan tahan panas, ora ana sing ngerti carane ngaplikasi lapisan, solder ora tahan suhu, pabrik bantalan wis ditutup, lan ora ana alat mesin kanthi akurasi sing dibutuhake lan alat kemurnian sing dibutuhake ing negara kasebut.
                Lan kabeh iki kudu ditindakake dening sawetara insinyur liyane, diprodhuksi ing sawetara pabrik ....
                Umumé, kabeh sing diarani tingkat teknologi industri negara.
      2. 0
        20 2021 Juni
        Kita duwe IL-114 ing Exit ..... lan SSG dilokalisasi ..... ing kene ana rong pesawat operator ..... MS-21 sabanjure ....
    10. 0
      Juli 2 2021
      Dina iki dheweke (utawa padha) ngoyak-oyak ing cedhak Crimea, saiki dheweke bali menyang Rumania.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"