Loro proyek 10410 kapal patroli tapel wates Svetlyak tindak ing uji coba laut ing Vladivostok

39

Loro kapal patroli 10410 proyek (kode "Svetlyak"), dibangun ing "Galangan Kapal Vostochnaya" ing Vladivostok, banjur nyoba ing segara. Iki dilaporake dening layanan pers perusahaan kasebut.

Miturut laporan kasebut, tanggal 16 Juni, PSKR Nevelsk lan Nakhodka, dibangun kanggo Layanan Pengawal Border saka Layanan Keamanan Federal Rusia, lunga menyang segara kanggo ngalami uji coba laut pabrik. Para kru kapal, bebarengan karo tim komisioning, bakal mriksa operasi mekanisme lan piranti kapal kasebut. Suwene tes bakal tahan lan kapan direncanakake nyerahake kapal menyang penjaga tapel wates ora dilaporake.



Kacathet yen loro kapal kasebut dibangun miturut proyek sing dianyari 10410 Svetlyak minangka bagéan saka kontrak 2016 kanggo pambangunan rong PSKR kanggo Coast Guard of the Far East. Wiwitane direncanakake pengiriman kapal kasebut bakal ditindakake ing tanggal 1 Desember 2019, nanging konstruksi kasebut dadi konstruksi jangka panjang.

Kapal patroli tapel wates Project 10410 dirancang kanggo nglindhungi tapel wates negara lan segara teritorial, nglawan perompakan lan terorisme. Proyek kapal kasebut dikembangake ing Biro Desain Pusat Almaz (St. Petersburg).

Pamindahan standar - 375 ton, dawa - 49,5; jembaré - 9,2; Dhuwur - 2,5 meter. Pembangkit listrik: 3 mesin diesel M-520B kanthi kapasitas 3 x 5400 hp. c., kacepetan - 30 knots, sawetara njelajah - 2200 mil (ing 13 knots), kru - 28 wong, otonomi - 10 dina.

Persenjataan: bedhil busur AK-176M kaliber 76,2 mm (amunisi - 152 cangkang), mburi - enem laras AK-630M kaliber 30 mm (amunisi - 3000 cangkang). PSKR duwe rong tabung torpedo OTA-40A-2 kanthi siji set sistem kontrol SU-406. Persenjataan kasebut kalebu 16 set MANPADS saka jinis "Igla", peluncur granat anti-sabotase MRG-1 utawa DP-64. Ing proyèk 10410B lan 10412, tinimbang instalasi 76-mm AK-176M, AK-306M gun enem laras kapindho kanthi kaliber 30 mm dipasang.
  • "galangan kapal jawa timur"
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

39 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    19 2021 Juni
    Iki minangka penjaga perbatasan - cilik, murah - pas. Lan dudu keajaiban Yudo dara perdamaian, sing milyaran sawed. Dheweke kudu masang UAV jinis helikopter lan sampeyan bisa cap ing puluhan
    1. -4
      19 2021 Juni
      Serius bersenjata, dibandhingake karo patroli sing ana ing Segara Ireng karo siji clapperboard ing tank, kanthi pamindahan 6000 ton! negatif negatif
      1. +4
        19 2021 Juni
        Sampeyan sengaja nggawe kesalahan ing pamindahan saka kapal patroli pr.
        1. +3
          19 2021 Juni
          Tralflot bingung pamindahan karo sawetara, nanging kanggo proyek sembarang 22160, bayangan bulak dibandhingake Fireflies! hi
        2. 0
          19 2021 Juni
          Nuwun sewu, nanging pancen ing prau kanthi pamindahan 375 ton, apa sing diterangake bakal diselehake? hi
          Aku dudu pelaut
      2. + 11
        19 2021 Juni
        Wong iki wis dilucuti senjata serius nglirik .

        Punika Svetlyak Soviet. AK-176M ing busur, AK-630 lengkap ing buritan, 2 TA, 24 ranjau / biaya kedalaman + dhasar kanggo rudal anti-kapal X-35 / TA


        Subtipe sing padha iki wis ana ing Rusia - TA wis dibusak, dhasar digunakake kanggo apa wae sing migunani, umpamane, kanthi prau.


        Jinis transisi saka 00s. AK-176M lan AK-630 dibuwang metu lan loro AK-306M cahya dilebokake. Radar tembak uga dibuwang, kanggo njupuk saka speaker. Benteng dipasang, superstruktur lan interior dirancang maneh.


        Inggih, jinis pungkasan. Mung siji AK-306M lan 2 manual MTPU tetep. Padha nggedhekake platform kanggo nampa kargo saka helikopter lan nambah kamungkinan saka basis S-100 UAV, nanging UAV dhewe mati ing sanksi lucu, sedih.



        Inggris bisa menyang Australia karo siji krupuk lan ing segara 210 dina setahun. Indikator kasebut Firefly ora ngimpi.
        1. +3
          19 2021 Juni
          Kutipan saka donavi49
          Inggih, jinis pungkasan. Mung siji AK-306M lan 2 manual MTPU tetep

          Nanging, dheweke nggawe larang 22460, nganti 14 potong. Kanthi dhuwit iki, Kunang-kunang sing lengkap bisa dikepung ...
          1. +3
            19 2021 Juni
            10410 lan 22460 minangka kapal sing beda banget. Salah sijine yaiku prau PLO sing dilucuti senjata lan liyane yaiku kapal patroli kanthi kemampuan kanggo nggarap helikopter.
            1. 0
              19 2021 Juni
              Kutipan saka Luty
              lan kapal patroli liyane kanthi kemampuan kanggo nggarap helikopter.

              Helikopter bisa ndharat ing trough iki kanthi tenang lan mung butuh banget.

              22460 minangka potongan anggaran biasa.

              10410 tetep ora bisa ditandingi amarga digawe kanggo nindakake tugas khusus kanggo nglindhungi negara.
              1. -1
                19 2021 Juni
                Kabeh dadi, nanging tugas wis diganti bebarengan karo departure saka negara. Nyuwun pangapunten.
                1. 0
                  19 2021 Juni
                  Aku mangu-mangu yen ambruk USSR kudu disalahake, mung proyek kasebut ora cukup kanggo sawetara tujuan, keluwih kanggo wong liya, lan mung ora dibutuhake kanggo wong liya amarga pangembangan teknologi liyane sing nguntungake militer-ekonomi.
                  1. 0
                    20 2021 Juni
                    YES sing mbayar lan pesenan. Lan kita mung bisa ngomong ing kene.
            2. 517
              +1
              19 2021 Juni
              Kutipan saka Luty
              10410 lan 22460 minangka kapal sing beda banget. Salah sijine yaiku prau PLO sing dilucuti senjata lan liyane yaiku kapal patroli kanthi kemampuan kanggo nggarap helikopter.

              Kasunyatane yaiku sawise "mangan" 22460 BOHR bali menyang tetenger "kunang-kunang"
        2. +2
          19 2021 Juni
          Kutipan saka donavi49
          Inggris bisa menyang Australia karo siji krupuk lan ing segara 210 dina setahun. Indikator kasebut Firefly ora ngimpi.

          Lan apa sing dilalekake para pengawal tapel wates ing Australia? Nyuwun
          1. -1
            19 2021 Juni
            Dadi, pengawal tapel wates kita duwe 3,5 kapal DMZ.

            Nalika wong tuwa 1135 pungkasane dibuwang, mula ora ana sing kudu ditindakake kanthi BMZ.


            Apa ing tangan liyane debatable. Maneh, Inggris, Amerika, Jepang lan Cina nggunakake PSKR abot minangka kapal perang, kanggo macem-macem kunjungan, uga ngrampungake macem-macem tugas ing ngendi armada kasebut ora dikarepake (tembakan meriam banyu, klelep / nyekel pengungsi lan malah misi anti-pembajakan / pengawal, utamane. ing ngendi pertempuran kapal mbutuhake koordinasi karo negara-negara sing cedhak ing tingkat sing luwih dhuwur).



            Perlu utawa ora? Punika pitakenan. Ing teori, iku optimal kanggo mindhah paling saperangan 22160 kanggo Coast Guard. Supaya bisa ngrampungake tugas ing DMZ kanthi tenang, tanpa keterlibatan Angkatan Laut lan, maneh, akeh persetujuan.
        3. 517
          +1
          19 2021 Juni
          Kutipan saka donavi49
          Inggih, jinis pungkasan. Mung siji AK-306M lan 2 manual MTPU tetep.

          Ora, ora final
          Padha mung glethakaken malah sadurunge kaputusan kanggo bali AK-176
          Pungkasan, deleng:

          iki resmi "inten".
        4. 0
          20 2021 Juni
          Aku ana ing kunang-kunang ing taun 1999, ing trip sekolah kanggo golek, banjur brigade karo jeneng manuk pemangsa dumunung ing kono. Dheweke isih bersenjata RBU 1000.
    2. +1
      19 2021 Juni
      Ana platform kanggo nampa kargo saka helikopter lan UAV. Iki minangka proyek sing direvisi. Masalah karo UAV jinis helikopter yaiku Horizon mati ing sanksi. Ka-226T PS FSB isih ngenteni. Akibaté, dheweke nggawe akeh kapal, nanging ora ana helikopter lan UAV kanggo dheweke.
    3. 0
      19 2021 Juni
      Ana brigade kaping 10 (ing Vladik) - nyedhiyakake kiriman perbatasan ing Kuriles kanthi batu bara lan diesel ...
    4. 517
      0
      19 2021 Juni
      Kutipan saka vegan
      Dheweke kudu masang UAV jinis helikopter lan sampeyan bisa cap ing puluhan

      Dheweke ora butuh UAV
      Nanging banjur padha sijine saperangan saka apik-kacepetan dhuwur lan prau seaworthy (SK-630) karo SPU, nyediakake nggunakake ing ombak - banget, apik banget.
    5. +1
      20 2021 Juni
      mung tengen, nanging ora cukup.
      kene loro yaps-poachers, lan kasur impudent menek menyang kita Peter the Great Bay, lan loin, lan saben wong perlu pug impudent karo boot palsu.
    6. 0
      20 2021 Juni
      Yy- mung konyol ing kawruh babagan Angkatan Laut !!! Aku bakal ngandhani sampeyan rahasia - iki Palung - telek lengkap !!!)))
  2. -1
    19 2021 Juni
    Sing nggumunake, apa para empirialis duwe TA lan senjata artileri kaya ngono? Bakal angel kanggo pemburu Jepang bisa lolos ....
    1. 0
      19 2021 Juni
      Dadi bubar nerbitake artikel ing media: Nelayan Jepang: mbayar denda marang Rusia lan turu kanthi tentrem (Yomiuri) (terjemahan kasedhiya ing basa manca) :)
  3. 0
    19 2021 Juni
    3 mesin diesel M-520B kanthi kapasitas 3 x 5400 l. karo.,

    Ora kakehan? Utawa padha uga DGU, iku dipercaya sing sijine gearbox ing prau kuwi, utawa padha digawe telung baris shafts.
    Ing sisih liya, nguwasani kabeh listrik saka GU uga boros banget babagan sumber daya, bisa uga salah ketik ing teks?
    1. +1
      19 2021 Juni
      Iku telung shafts lan telung ngawut-awut.
  4. -4
    19 2021 Juni
    Siji bab pleases - bedhil Gunung ora 57 mm! Senajan "Jarum" iku zilch kosong! Ya, pilihan senjata kanggo penjaga perbatasan ora jelas! Napa dheweke butuh tabung torpedo? Nglawan violators tapel wates - fishing schooners, contone, saka Korea Utara! Gambar sedhih ing Angkatan Laut kanthi proyek kapal - lompatan kapal sing konflik lan asring ora ana gunane! Siji bab sing apik - dheweke menehi kerja kanggo buruh ing pabrik lan paling ora nindakake apa-apa! Nanging iki soko sing bisa rampung karo entuk manfaat luwih lan bali!
    1. 0
      19 2021 Juni
      Ya ora, wis suwe ora duwe ak 176, dudu TA, dudu GAS
      1. 517
        +1
        19 2021 Juni
        Kutipan saka Luty
        Ora, padha ora duwe ak 176 kanggo dangu

        Wis diputer maneh.
        Tren nguatake persenjataan PSKR wis ilang.
        Lan, ing cara, kene maneh ora tanpa Timohin lokal lan Klimov ngguyu
        https://otvaga2004.mybb.ru/viewtopic.php?id=127&p=5
        Direktur Layanan Keamanan Federal
        Jenderal Angkatan Darat Bortnikov A.V.
        saka kap. Peringkat 3 ing cadangan Klimova M.A.
        \uXNUMXd Ing masalah masalah panggunaan BOHR saka Border Guard Service saka FSB saka Federasi Rusia \uXNUMXd
        Senadyan kasunyatan sing saiki FSB BOHR nanggulangi karo tugas, njupuk menyang akun ancaman anyar, ana sawetara shortcomings serius ing konsep saka aplikasi lan peralatan technical.
        Iku dhasar sing konsep ana adhedhasar "target" ing wangun poacher (utawa nerak), ora bisa kanggo resistance aktif serius. Kanthi pendekatan iki, kanthi aggravation cetha saka kahanan militer-politik lan ancaman terorisme, kapal BOHR saka FSB PS ngalami risiko gagal misi pertempuran nalika ngadhepi mungsuh sing siap lan kuwat (duwe, contone. , sistem anti-tank utawa RPG, UAV utawa kapal selam) .. Aku nganggep perlu:
        1. Sak wentoro mungkasi write-off saka PSKR karo 76mm artileri (AK-176M), nindakake audit lan ndandani sistem kontrol geni radar RLSUO (utawa ngganti karo anyar - "Bagira" utawa ....), kanggo ngatasi masalah ing kondisi kontak karo Angkatan Laut Ukrainia ( prau saka jinis Gyurza-M) kanggo narik kawigaten sabenere PSKRs iki.
        2. Bali menyang artileri 76mm ing PSKR anyar (jinis Firefly), kanggo nyimpen dhuwit - nggunakake AK-176M saka kapal decommissioned (kanthi instalasi sistem kontrol radar modern anyar).
        3. PSKR karo tentara meriem 30 mm kudu nampa (paling ora kanggo bagean saka PSKR) modul remot kontrol karo SD (utawa SAM) saka Kornet-D, Ataka, Sosna-R, Igla-S jinis, nyediakake tambah jarak tembak karusakan mungsuh. (ngluwihi kanggo prau potensial penyusup lan teroris).
        4. PSKR kudu duwe radar deteksi umum sing nyedhiyani deteksi, kalebu. ...., saka sing kasedhiya (utawa ing "kesiapan dhuwur") ukuran cilik, iki "Bagheera" (utawa ....), lan tegese ....
        5. We kudu prau-kacepetan dhuwur anyar (lan karo piranti peluncuran (SPU) sing mesthekake nggunakake ing kahanan badai). Nganggep ancaman lan tugas anyar, luwih becik nglengkapi prau kanthi proteksi waja lan gaman. 08.09.2018/XNUMX/XNUMX.

        Lan respon sing menarik:


  5. Rus
    +3
    19 2021 Juni
    Dadi Nakhodka diajeni .... apik
    1. 0
      20 2021 Juni
      Ing taun 90-an lan 2000-an, wis ana PSK Nakhodka. Mercusuar sing padha. Ing Nakhodka, ing Astafiev, dheweke adhedhasar, banjur ditransfer menyang Korsakov menyang Sakhalin.
  6. -2
    19 2021 Juni


    *Para kru kapal, bebarengan karo tim komisioning, bakal mriksa operasi mekanisme lan piranti kapal kasebut. Suwene tes bakal ditindakake lan kapan direncanakake nyerahake kapal kasebut menyang penjaga tapel wates ora dilaporake. *
    Iki bener. Iki luwih cedhak karo bebener ... hi
  7. 0
    19 2021 Juni
    Yen sampeyan nyuda kabin, sampeyan bisa nyelehake "Mace"!
    1. 0
      19 2021 Juni
      Lan, yen sampeyan nyuda diesel, sampeyan bisa nyelehake Wis Two Maces)))))))
      1. +2
        19 2021 Juni
        lan yen padha (diesel) dipindhah maju, banjur mburi Poseidon utawa poplar-m ing versi torpedo bakal pas ing bokong ngguyu
        1. 0
          19 2021 Juni
          Ngeri apa!
        2. 0
          20 2021 Juni
          Ya, ing neraka karo mesin diesel ing umum, sampeyan kudu nyetel sails!
  8. 0
    19 2021 Juni
    Aku bakal ringkes: A trifle, nanging becik ©
    1. + 18
      20 2021 Juni
      Aku bakal ringkes: A trifle, nanging becik ©

      Inggih, kanggo ringkesan ombenan

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"