"Reruntuhan mobil sing kasebar telung kilometer": Serangan marang militer Prancis dumadi ing Mali

22

Ing Mali, ana serangan marang militer Prancis sing melu operasi anti-teroris "Barkhan". Sawetara wong padha tatu.

Iki dilaporake dening saluran TV France 24, kanthi nyebutake sumber informasi lokal.



Prajurit tatu nalika bom mobil njeblug ing distrik Kaiguru ing kutha Gosshi ing sisih tengah negara kasebut. Kanggo ngungsi sing tatu, komando ngirim helikopter saka desa Gao.

Iki minangka bom mobil, sing arang banget ing wilayah kasebut, lan ditujokake kanggo patroli Barkhan.

ujare Wasim Nasr, ahli terorisme ing stasiun kasebut.

Dheweke uga nambahake manawa reruntuhan mobil kasebut kasebar kira-kira telung kilometer saka lokasi serangan. Iki nuduhake akeh bahan peledak sing ditandur. Meh ing wektu sing padha, tembak-menembak dumadi antarane jihadists lan militèr Prancis, lan ing kadohan owahan saka mobil diunekake, njaba kutha, cedhak pinggiran lor sawijining.

Wigati dicathet menawa serangan kasebut kedadeyan sakcepete sawise Presiden Prancis Emmanuel Macron ngumumake pembatasan operasi militer ing wilayah Afrika Sahel, sing nyakup wilayah Mali, Burkina Faso, Chad, Mauritania lan Niger. Mali dianggep minangka salah sawijining "titik panas" ing Afrika amarga kelompok Islamis sing beroperasi ing kene, lan kontingen Prancis wis ana ing kono nganti pirang-pirang taun.
  • https://twitter.com/Cdc_13eDBLE
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    21 2021 Juni
    Telung kilometer? Lan kabeh wong urip? Aku ora percoyo. "Wedi duwe mripat gedhe".
    1. +2
      21 2021 Juni
      Kutipan saka Well Done.
      Telung kilometer? Lan kabeh wong urip? Aku ora percoyo.

      Pitakonan, apa sing ditindakake militer Prancis ing kana? Lan ing basis apa ...
      1. +2
        21 2021 Juni
        Pitakonan, apa sing ditindakake militer Prancis ing kana?

        Jelas ngguyu?
        1. +3
          21 2021 Juni
          Kutipan saka Well Done.
          Pitakonan, apa sing ditindakake militer Prancis ing kana?

          Jelas ngguyu?

          Semono wae, kalebu kanggo nyebarake lebu.
      2. +7
        21 2021 Juni
        Padha bakal luwih apik ing ngarep karo Islamists perang. Banjur ora suwe dheweke bakal meksa kabeh bocah wadon nganggo kerudung.
    2. +4
      21 2021 Juni
      Kutipan saka Well Done.
      Lan kabeh wong urip? Aku ora percoyo

      Prancis cenderung exaggerate. ))
    3. 0
      21 2021 Juni
      hi ya, padha bakal mbuktekaken iku, iku mung sing telpon padha mbokmenawa ing daya ngguyu
    4. +3
      21 2021 Juni
      Dadi iki babagan reruntuhan mobil sing ditambang, mungkin adoh saka iku, wah, padha ngapusi sethithik)))
    5. 0
      21 2021 Juni
      Sikil kodhok kasebar telung kilometer, sing digawa Prancis menyang pangkalan militer lol
    6. +2
      21 2021 Juni
      Lha, kaya apa tanpa Gaddafi?*
      Ana kasempatan kanggo njaluk paling liya Somalia.
      Niger, Mauritania lan Mali bakal ambruk kanthi jelas.Tanpa tentara Chad, koalisi kasebut ora bisa.
  2. +2
    21 2021 Juni
    Iki jenis provokasi.
    1. +5
      21 2021 Juni
      Quote: Krabong
      Iki jenis provokasi.

      Kanthi nyebarake lebu, kaya provokasi ya
  3. +3
    21 2021 Juni
    topik sethitik mati: iku wong militèr posing karo majalah kosong ing foto, utawa aku koyone?
    1. +3
      21 2021 Juni
      Quote: Tuts
      topik sethitik mati: iku wong militèr posing karo majalah kosong ing foto, utawa aku koyone?

      Iki umume saka kulawarga kamuflase MARPAT, kanggo US Marine Corps, lan tembelan, ing mratelakake panemume, banget.
      Utawa padha sugih kabeh anggota NATO ing? Nyuwun
    2. +1
      21 2021 Juni
      umume ana "Zarnitsa" ... batang kasebut "keselak", dudu Clerons, tanpa kaca tingal ...
  4. +1
    21 2021 Juni
    Prancis iki bakal nulis babagan telung mil laut! Charlie Perrault durung rampung!
    1. 0
      22 2021 Juni

      Dheweke uga nambahake manawa reruntuhan mobil kasebut kasebar kira-kira telung kilometer saka lokasi serangan.

      Ing asline, wartawan kasebut ujar manawa warga lokal sing manggon telung kilometer saka bledosan kasebut ujar manawa omah-omahé rusak amarga pecahan peluru. Warga lokal. Padha marang. Saiki dheweke bakal njaluk ganti rugi.
      Miturut cara, ana korban, 6 prajurit Prancis lan 4 warga lokal (salah sijine bocah cilik).
  5. 0
    21 2021 Juni
    Emmanuel Macron ngumumake pembatasan operasi militer ing wilayah Sahel Afrika, sing nyakup wilayah Mali, Burkina Faso, Chad, Mauritania lan Niger.
    Lan Amerika Serikat, diikuti kolega ing koalisi, ninggalake Afghanistan. Kanggo sapa wilayah sing ditinggalake, lan ing ngendi dheweke bakal "melawan teroris"?
  6. -1
    21 2021 Juni
    Padha miber telung kilometer. Iku ora mung paddling pools, nanging Carlsons
  7. 0
    22 2021 Juni
    Kutipan saka Azis
    Kanggo sapa wilayah sing ditinggalake, lan ing ngendi dheweke bakal "melawan teroris"?
    Dadi dheweke ora ninggalake wilayah, nanging negara sing ora ana sing diarani! Lha, wong-wong lokal bakal nglawan teroris kasebut yen teroris iki ora cocog karo dheweke. Teroris modern, minangka aturan, digawe dening negara paling teroris - negara. Inggih, pracaya ing awake dhewe, teroris, minangka aturan, metu saka kontrol paus minke.
  8. +1
    22 2021 Juni
    Telu ndhuwur sing padhet ing BVR ngidini aku bisa mirsani jeblugan udakara 30 ton saka macem-macem bahan peledak ing sumur kanthi jarak nganti 500m. Kanggo blasting karo biaya nduwur sirah, Aku umume admired saka 100m. Apa jenis bledosan iki karo panyebaran 3 km saka pecahan.
  9. 0
    22 2021 Juni
    Aku weruh mung wong lanang kita sing mati, mung sing tatu, kenapa?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"