F-35: kuciwane lengkap utawa kudu ngenteni?

154

Ana sing salah. Temenan ora, amarga sanajan ing pers asing, dhiskusi diwiwiti babagan kasunyatan manawa F-35 "dudu kue."

Umumé, ing saubengé pesawat iki akeh panemu saka kabeh jinis "ahli" sing nyoba kanggo ngirim pendapat kanggo nonton lan nonton.



Aja ndemek kanca-kanca China, sing mbandhingake F-35 lan Su-57 ora suwe. Dheweke ora lungguh ing kontrol pesawat Amerika utawa Rusia. Dadi - rejeki babagan kopi, ora liya.

Nanging apa sing ditulis Andrew Cockburn ing majalah Inggris The Spectator iku penting banget. Nanging, Inggris, lan ing Royal Air Force, F-35 ora mung ing layanan, nanging F-35B sing dianggep nalika nglengkapi operator pesawat saka jinis Ratu Elizabeth.

Dadi, apa sing nesu wong Inggris sing wicaksana?

Andrew nesu karo komunike saka KTT NATO pungkasan. Umumé, ora ana sing anyar, ancaman Rusia, sing terus berkembang lan mulane mbutuhake perhatian sing terus-terusan saka anggota NATO, lan China, sing kaya-kaya durung ngancam sacara terang-terangan, nanging kekuwatane sing saya tambah uga nyebabake keprihatinan.

Umumé, ana mungsuh watara. Topik sing akrab, ta?

Sing luwih nyenengake (ora kanggo kabeh wong) yaiku informasi yen 24 anggota blok kasebut mbuwang luwih saka 20% saka anggaran pertahanan kanggo senjata abot. Lan pangarep-arep diucapake supaya wong liya bakal gabung karo perusahaan sing nyenengake iki.

Nanging kita kasengsem ing pitung utama peserta Eropah sing tuku dadi-disebut senjata abot. Iku menarik, nanging senjata iki paling kerep dadi ... ya, F-35.

Nalika rada dhuwur aku ngomong kabar iku penake ora kanggo kabeh, Aku temenan sing kanggo Lockheed Martin Aeronautics kabeh iku elegan lan padha samubarang kang angel tangan ana ing nunggu MediaWiki. Padha ora bisa ngandika bab klien.

Iku bener menarik kene sejarah wiwit mbukak.


Inggris, Italia, Norwegia, Belgia, Walanda, Polandia lan Denmark wis mrentahake total 297 F-35 kanthi total $35,4 milyar. Lan iki mung bagean saka jumlah, amarga pesawat bakal mbutuhake pangopènan, sing uga bakal biaya luwih saka siji milyar, nalika F-35s iki bakal mabur.

F-35 ora bisa diarani pesawat kanthi kabeh supaya. Ya, pesawat kasebut ora tanpa cacat, nanging ora kaya ngipi elek kaya sadurunge, F-22. Nanging, "Lightning-2" luwih bisa ditampa gamantinimbang Raptor. Mesthine, akeh kekurangane, kabeh wong ngomong kanthi terang-terangan lan ora ana sing nggawe rahasia.

Pitakonan liyane yaiku kanggo pesawat ing tahap pangembangan, kekurangan iku normal. Nanging kanggo pesawat sing wis wiwit diekspor, katon aneh.

Dhaptar kekurangan lan kekurangan F-35 sing misuwur banget. Lan, mesthi, kaget yen wong Eropa cepet-cepet ngrampungake kontrak pasokan.

Andrew Cockburn nesu karo jumlah kontrak sing wis ditandatangani dening negara, kalebu Inggris. Dheweke percaya yen akuisisi F-35 bakal ngrusak pertahanan negara, amarga pesawat kasebut bakal ngobong anggaran menteri pertahanan ing kamar kanthi gampang kaya minyak tanah.

Ya, ana nuansa sing menarik. Apa, contone, Denmark duwe 27 Kilat. Denmark arep perang karo sapa? Karo Rusia utawa China? Oke, Rusia katon luwih apik. Luwih cedhak. Nanging sanajan ing tlatah Rusia F-35 ora bisa mabur tanpa ngisi bahan bakar udara utawa nggunakake tangki bahan bakar tambahan.


Nanging tank ekstra bakal mangan munggah 2 saka 6 hardpoints external. Pitakonan muncul: kanthi senjata apa F-35 Denmark bakal mabur kanggo nelukake Rusia?

Mesthi wae, sampeyan bisa uga kudu ngusir serangan pesawat Rusia sing bakal mabur menyang wilayah udara Denmark. Pitakonan "kenapa?" tetep mbukak.

Kangge, 27 F-35 bakal biaya anggaran Denmark "mung" $ 13 milyar ing biaya operasi seumur hidup. Iki, yen ana, meh telung anggaran militer taunan negara.

Cetha yen saka 45 pesawat F-16 sing dadi basis Angkatan Udara Denmark, 18 kudu dicopot ing taun 2012, lan liyane mung ing 2020. Pesawat, kanggo sijine iku mildly, ora anyar. Nanging ngganti F-16 dadi F-35 kanthi jumlah kaya ngono kaya nyilih Ferrari sawise VAZ-2112. Sampeyan bisa numpak, nanging larang banget. Senajan pinunjul.

Nanging wong Denmark bisa uga entuk sing luwih murah. "Gripens", "Rafali", "Tornado" ... Ana pilihan ...

Italia padha "bejo" malah kurang. Napa dheweke mrentah 90 Lightnings - ing Italia, ora ana sing bisa mangsuli pitakon iki. Nanging krisis kenek, lan minangka asil, ora cukup dhuwit, Lockheed Martin nundha kiriman, amarga Italia utang 600 yuta dolar kanggo pesawat wis dikirim.

Lan sabangsane Cockburn mabur kanthi lengkap. Sawise nampa batch pisanan F-35A kanggo Royal Air Force, Inggris mbangun kabeh program angkatan laut ing sekitar F-35B. Banjur kabeh diwiwiti bebarengan: krisis, lan masalah karo F-35B, lan satus misfortunes ing wektu sing padha.


Akibaté, dek kapal induk pisanan saka Royal armada, "Ratu Elizabeth", isih kosong. Lan kapal induk mabur menyang segara wétan kanggo nduduhake kekuwatane marang wong Tionghoa kanthi pesawat sing disewakake saka Korps Marinir AS. Iku apik yen padha nyilih, lan iku roti ...

Program kasebut ditundha, wektu wis entek, ancaman Rusia saya tambah akeh.

Saka kabeh NATO, mung wong Turki kanthi apik banget "mlumpat" kanthi tuku sistem pertahanan udara S-400 Rusia. Akibaté, dheweke tetep nganggo sistem pertahanan udara lan F-15. Sanajan ana pikirane babagan entuk F-35. Nanging luck, aku guess.

Malah wartawan Inggris kaget karo kabijakan pamrentah Eropa. Cockburn nyebataken lemming-gaya pengajuan, mlumpat siji sawise liyane menyang jurang. Ing jurang financial gumantung ing Amerika. Lan kanthi kuat lan utama ngritik F-35 sing ala banget, mung cocog kanggo ngrusak anggaran.

Nanging, sakperangan alesan, Cockburn ora ngomong apa-apa bab F-35 sing dituku dening Israel. Kanggo sawetara alasan, pesawat Israel ajeg nindakake misi tempur kanggo nglawan mungsuh negara.


Pragmatic Israel tuku 9 pesawat pisanan. Banjur liyane 6. Gunggunge F-35 sing bakal dilayani ing Angkatan Udara Israel yaiku 50 pesawat. Lan babagan skandal F-35 Israel ora nesu. Pesawat mabur, ngebom, ngluncurake roket. Nganti saiki ora rugi. Aneh, ta?

Ya, aja nganti dosa marang bebener, F-35A Israel dudu F-35A. Iki dilengkapi karo "isi" Israel babagan avionik lan sistem tempur. Miturut sawetara informasi, sistem C4 kanthi arsitektur mbukak, Komando, Kontrol, Komunikasi lan Komputasi Israel, bakal dipasang ing pesawat kasebut. Israel bakal dadi pemandangan radar lan avionik. Perusahaan Israel Elbit lan Israel Aerospace Industries wis ngembangake sistem protèktif kanggo pesawat kasebut. Inggih, roket lan bom.

Nanging inovasi kasebut ora mengaruhi karakteristik penerbangan. Lan pesawat kasebut kudu dikirim menyang Angkatan Udara Israel wiwit taun 2020.

Ya, paling kamungkinan, Israel bakal nampa F-35s ing bagean saka biaya saka Camp David Agreement. Nanging ing kene, nyuwun pangapunten, ing donya iki kabeh wong mapan ing sabisane.

Apa sing kedadeyan, pesawat kanggo operasi militer cukup cocok kanggo Israel, nanging piye wae ora cukup kanggo negara Eropa?

Tembung kunci yaiku "pertempuran". Israel lagi perang, lan tansah ana gol lan misi kanggo pesawat sawijining. Negara-negara Eropa ora gelut. Kajaba hiburan karo ISIS (dilarang ing Federasi Rusia) ing Suriah, ora ana sing kudu ditindakake.

Kayane ana pitunjuk ing kene. Israel njupuk pesawat kanggo perang. Lan yen "rampung karo palu lan file", F-35 cukup bisa kanggo ngrampungake karo tugas diutus kanggo. Paling ora ing pers Israel ora ana njerit lan groan babagan kasunyatan yen Lightnings kudu dikirim menyang TPA.

Yagene wong Eropa mrentahake F-35 kanthi jumlah kaya ngono? Supaya kanggo ngurangi biaya pesawat ing seri, minangka salah siji opsi. Inggih, utawa kanggo perang karo Rusia. Perang karo Rusia minangka perkara sing ora bakal diwiwiti. Lan pesawat wis dituku ...


Umumé, beban sekutu ora tansah gampang lan nyenengake. Cetha manawa Lockheed Martin bakal ngelingi F-35. Pesawat iki ora duwe pangarep-arep kaya F-22. Lan nganti saiki, negara-negara Eropa militer kudu nanggung beban kanggo njaga pesawat sing ora cocog kanggo pertempuran lan pesawat sing larang banget.

Lha, saben wong duwe kesulitan dhewe-dhewe ing donya iki, Pak Cockburn ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

154 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    25 2021 Juni
    Sampeyan bisa seneng karo "mitra", lan wong-wong Yahudi mung ngebom Suriah tanpa mlebu ing wilayah udara, mula wong liya nggunakake drone kanggo tujuan kasebut, ing cendhak, Lockheed Martin kasil ngatasi tugas komersial.
    1. +2
      25 2021 Juni
      Kutipan: Pesimis22
      Lockheed Martin kasil ngrampungake tugas komersial.

      Miturut vtyuhivanii produk sing!
      1. -5
        25 2021 Juni
        Dheweke utamane "nyedhot" Erdogan, sing ora bakal nate nyathet yen dheweke dibuwang saka program kasebut, lan kabeh njaluk bali menyang Turki.
      2. +1
        25 2021 Juni
        ora ana meksa nindakake perkara ing - bab 7-10 taun kepungkur aku maca: "Syarat ILC ing pesawat VTOL mimpin kanggo kompromi ora biso ditompo."
        lan vert njupuk mati maneh muter (KECEPATAN lan JARAK BANGET BANGET kanggo kabeh wong ing donya ing TH RANGE OF WEAPON) lan ora bisa metu karakteristik normal ...

        langsir outdated sak pangembangan industri penerbangan ing China-India-RF-Brazil lan dhaftar terus.
        1. -6
          25 2021 Juni
          Sampeyan bakal luwih cetha.
        2. +2
          25 2021 Juni
          Kutipan: antivirus
          kuna

          hi Lan aku wis mikir yen "F-35 Fans Club" dianggo ing VO ngguyu
    2. +9
      25 2021 Juni
      Aku isin takon, nanging apa karo Su-57 sing padha, apa sing dibom utawa karo sapa sing padha gelut ing pertempuran udara? Kanthi Luftwaffe? Malah durung ana ing seri kasebut, pilot lan teknisi isih ora ngerti carane nindakake apa-apa karo dheweke ... Nanging ing sisih liya, F-35 nyedot, kita minangka salah sawijining ... Pakar sofa pertempuran , alon-alon, yen NATO, sawise maca komentar sampeyan, langsung nyerah, tulisake kabeh 600-700 F-35 lan urgent njaluk panggantos kanggo Su-57 ... Apa sing bakal sampeyan lakoni? Ing endi sampeyan bisa entuk akeh?
      1. 0
        26 2021 Juni
        "Su-57, kok padha ngebom utawa karo sapa sing padha perang ing perang udhara gagah?" - padha wis dawa ngalahake kabeh. Minangka Smuglyanka ngandika ing film misuwur, "mungsuh kondisional ditembak mudhun ing perang kondisional."
    3. +2
      25 2021 Juni
      "mung Suriah sing dibom tanpa mlebu wilayah udara," ///
      ---
      Tanpa mlebu, F-16 nindakake.
      Lan F-35 mabur liwat Iran (pengintaian), ngebom target ing Irak lan Suriah wétan (sisih adoh).
      Iran mbantah manawa F-35 mabur liwat wilayahe, nanging mecat komandan pertahanan udara sawetara dina sabanjure. ya
  2. -18
    25 2021 Juni
    Artikel omong kosong lengkap. Kanthi F 35, kabeh apik banget, ora jelas kenapa ngapusi. Pesawat kasebut luar biasa, mula dikembangake ing wektu sing padha karo Su 57, sing mlebu pasukan ing salinan siji, lan mesin saka generasi sadurunge. Lan F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.
    1. +3
      25 2021 Juni
      Kabeh Claims kanggo Andrew Cockburn eseman
    2. +8
      25 2021 Juni
      Lan F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

      655 bêsik persis.
      Yen pancen ala, mula ora bakal dituku ing volume kasebut. Kene meksa utawa ora meksa, lan ora ana sing bakal tuku sampah.
      Kanggo akeh pesawat, ana informasi sing sithik, utamane babagan masalah sing ana. Miturut program JSF, masalah kasebut diterbitake, sing ora ditindakake dening saben pabrikan.
      Publikasi masalah karo pesawat mung migunani, amarga masalah kudu ditanggulangi. Lan yen sampeyan meneng babagan masalah, mula ora bakal ana sing apik.
      1. -1
        26 2021 Juni
        Bakal tuku lan carane. LM duwe kabeh ing planet iki
    3. +2
      25 2021 Juni
      https://topwar.ru/141353-pervyy-vosstanovlennyy-v-ssha-vykatili-pervyy-istrebitel-f-16-s-uvelichennym-letnym-resursom.html
      Kenapa?
    4. +4
      25 2021 Juni
      Kutipan saka: ramzay21
      Pesawat luar biasa

      Inggih, iku lurus lan pinunjul, kajaba kamungkinan saka kebangkrutan vertikal lan siluman (sing ilang karo introduksi saka penundaan external), pesawat ora ala ing syarat-syarat karakteristik, ora luwih.
      1. + 17
        25 2021 Juni
        Yen sampeyan malah rada akrab karo masalah kasebut, sampeyan bakal kaget
        Inggih, iku langsung lan pinunjul, kajaba kamungkinan landing vertikal

        Offhand loro paramèter

        1. Radar AN / APG-81 sing pangripta bisa entuk Bebungah Nobel. Pelanggan ora nyengkuyung perhatian sing berlebihan kanggo pangembangan

        Radar F-35 dicethakaké nalika nggarap target lemah: pencipta APG-81 bisa nggayuh min. resolusi lemah ing 30 x 30 centimeters. Iki ngidini, secara harfiah, nalika dideleng saka stratosfer, kanggo mbedakake tank saka kendaraan tempur infanteri.

        Utawa operasi radar ing mode titik akses Wi-Fi, ngirim data menyang media liyane kanthi kecepatan 500 kaping luwih cepet tinimbang sing ditampa ing garis komunikasi NATO Link 16 standar.

        2. Mesin Pratt-Whitney F135 minangka mesin turbojet torsi paling dhuwur sing wis digawe.

        Kanthi bobot garing dhewe 1,7 ton, ngasilake 13/19 ton dorongan (mode tanpa afterburner / afterburner)
        Inggih, iku lurus lan pinunjul, kajaba kamungkinan saka kebangkrutan vertikal lan siluman (sing ilang karo introduksi saka suspension external), pesawat ora ala ing syarat-syarat karakteristik, ora luwih..

        Ya, apik)))
        1. +2
          25 2021 Juni
          Sing radar, sing mesin bisa diinstal ing pesawat liyane.

          Kutipan saka Santa Fe
          Iki ngidini, secara harfiah, nalika dideleng saka stratosfer, kanggo mbedakake tank saka kendaraan tempur infanteri.
          Ing ngendi F-35 ora bakal bisa menek, ora ing konfigurasi khas. )))
          1. +9
            25 2021 Juni
            Sing radar, sing mesin bisa diinstal ing pesawat liyane.

            Unsur utama sing nemtokake apa pesawat bakal kaya. Lan apa kang bakal ing kabeh. Tanpa mesin, kabeh Wishlist liyane dadi tata letak statis. Ukuran, tata letak, karakteristik kinerja, beban tempur. Kabeh "spiral bobot" dumunung ing mesin saka parameter sing dibutuhake

            Yankees kasil mbangun pesawat tempur siji-mesin kanthi maksimal. bobot takeoff 30 ton

            Luwih adoh. Massa radar udhara yaiku 1% saka massa lepas landas, nanging karakteristik radar sing umume nemtokake biaya lan kemampuan para pejuang modern. Statistik panggunaan tempur sajrone 20 taun kepungkur menehi gambaran sing jelas: kabeh pertempuran udara sing melu para pejuang generasi kaping papat, 100% kamenangan dimenangake kanthi misil udara-ke-udara jarak menengah lan jarak jauh.

            Ing asas, ya, gampang nggawe analog liyane saka APG-81 lan dilebokake ing pesawat liyane))) F-35 ora apik)))

            Apa sampeyan pengin ngrembug babagan tata letak F-35 lan masalah pesawat?
            1. -4
              25 2021 Juni
              Kutipan saka Santa Fe
              Apa sampeyan pengin ngrembug babagan tata letak F-35 lan masalah pesawat?

              Apa sampeyan pengin mbuktekake manawa F-35 minangka pesawat sing luar biasa?
              1. +4
                25 2021 Juni
                Ora, obrolan wis rampung karo sampeyan
                1. -7
                  25 2021 Juni
                  Kutipan saka Santa Fe
                  Ora, obrolan wis rampung karo sampeyan

                  Sing paling apik, taplak meja, dalan.
            2. +2
              25 2021 Juni
              Oleg, uga, kaya pesawat, kaya-kaya ... platform tinimbang, sampeyan bisa mbantah babagan prospek pangembangan penerbangan.
        2. +4
          26 2021 Juni
          Jawaban sing apik. Lan sing paling penting, sing bener, mesin + radar minangka salah sawijining komponen pesawat utama lan luwih dawa sing digawe.
          Pisanan nanging. Siji mesin saben pesawat luwih prasaja, ora ana masalah karo sinkronisasi mesin lan liya-liyane. Kapindho nanging, siji mesin isih ora narik, bidang cetha kabotan.
          Bobot lepas landas maksimum F-35 kanthi dawa 15,4 lan jembar swiwi 10,7 meter yaiku 27,3 ton. Pesawat bisa tekan kacepetan nganti 1,9 ewu kilometer per jam, lan radius pertempuran - 845 kilometer. F-35 bisa nggawa roket lan bom lan senapan angin kanthi bobot total nganti 8,1 ton - 6,8 ton ing enem hardpoints underwing lan 1,3 ton ing rong pylon ing teluk senjata internal.

          Lan tegese siap-siap tempur. Mulane Amerika Serikat ngrancang tuku 144 pesawat tempur F-15EX (bisa nggawa nganti 22 misil AIM-120 lan anti-radar HARM AGM-88), sing sejatine bakal dadi squire F-35 (nanging F-15EX duwe radar dhewe padha). Sing. sampeyan entuk AWACS, larang banget lan bangga banget.
          Nanging bisnis uga gedhe. Kanggo ngedol barang sing ora perlu, sampeyan kudu ngrancang kabeh lan tuku bebarengan.
          PS Kanggo pesawat lawas Suriah, cukup cocok, nanging mung ora bakal tekan Iran (ana 1000 km menyang tapel wates ing garis lurus). Nanging kabeh bakal dianggep ana.
          Aku bisa ndeleng kabeh saka ndhuwur, sampeyan ngerti.
        3. +3
          26 2021 Juni
          1. Radar AN / APG-81 sing pangripta bisa entuk Bebungah Nobel. Pelanggan ora nyengkuyung perhatian sing berlebihan kanggo pangembangan

          Radar F-35 dicethakaké nalika nggarap target lemah: pencipta APG-81 bisa nggayuh min. resolusi lemah ing 30 x 30 centimeters. Iki ngidini, secara harfiah, nalika dideleng saka stratosfer, kanggo mbedakake tank saka kendaraan tempur infanteri.


          Oh, iki radar sing luwih elek tinimbang ing F-22 ???
          Nyatane, kemungkinan ana pemroses informasi sing apik banget, sanajan piranti lunak kasebut ana ..

          Utawa operasi radar ing mode titik akses Wi-Fi, ngirim data menyang media liyane kanthi kecepatan 500 kaping luwih cepet tinimbang sing ditampa ing garis komunikasi NATO Link 16 standar.


          Setocentricity uga digawe ing MiG-31

          2. Mesin Pratt-Whitney F135 minangka mesin turbojet torsi paling dhuwur sing wis digawe.


          Ing wektu sing padha, ora ana ing kisaran utawa ing rasio dorong-bobot, utawa ing apparatus supersonik jelajah ora bisa.
      2. +8
        25 2021 Juni
        Aku kaya kanggo ndeleng dhaftar tartamtu saka claims kanggo pesawat. Banjur mung statement kaya "F35 -g .. nanging" piye wae ora dianggep serius!
        1. +1
          25 2021 Juni
          Kutipan saka AUL
          Aku kaya kanggo ndeleng dhaftar tartamtu saka claims kanggo pesawat. Banjur mung statement kaya "F35 -g .. nanging" piye wae ora dianggep serius!

          Golek ing komentar sandi statement "kaya F35 Pak. Ora", nanging pisanan nyedhiyani bukti sawijining "pinunjul" mung ora nuduhake unsur sing bisa diinstal ing pesawat liyane.
          1. +5
            25 2021 Juni
            Kutipan: Vladimir_2U
            Golek statement ing komentar

            Aku ora ngomong khusus babagan komentar sampeyan (yen sampeyan njupuk kaya ngono, nuwun sewu). Mung artikel kasebut dhewe, lan umume komentar, misale jek iki. Aku ora mbantah sudut pandang iki lan ora ndhukung - amarga topik kasebut ora cukup. Mulane uga takon pitakonan.
            1. 0
              25 2021 Juni
              Kutipan saka AUL
              Aku ora ngomong khusus babagan komentar sampeyan (yen sampeyan njupuk kaya ngono, nuwun sewu).

              Banjur dhawuh. hi
          2. 0
            25 2021 Juni
            Kutipan: Vladimir_2U
            mung ora nuduhake unsur sing bisa diinstal ing pesawat liyane.

            Mesin paling apik, elektronik radio paling apik, senjata paling apik sing kasedhiya (lan iki ora bakal owah nganti pirang-pirang dekade)?

            Inggih, sijine kabeh ing pesawat liyane, ora masalah. Banjur sampeyan bisa mbandhingake.
            1. +6
              25 2021 Juni
              Kutipan: Cherry Nine
              Mesin paling apik, elektronik radio paling apik, senjata paling apik sing kasedhiya (lan iki ora bakal owah nganti pirang-pirang dekade)?

              Karakteristik penerbangan biasa-biasa wae, muatan amunisi cilik ing mode siluman, utawa ora ana visibilitas karo hardpoints eksternal, kanthi biaya dhuwur sing ora diragukan, dudu parameter "pesawat sing luar biasa".
              1. +5
                25 2021 Juni
                Kutipan: Vladimir_2U
                amunisi liftable cilik ing mode siluman utawa ora visibilitas karo hardpoints external

                Kompartemen internal miturut definisi duwe volume winates. Mode siluman dibutuhake ing kasus tartamtu - nglawan pertahanan udara utawa nglawan pejuang mungsuh (kanthi radar dhewe dipateni). Kluster ing sling eksternal - iki minangka mode langit sing cetha.
                Kutipan: Vladimir_2U
                kanthi biaya sing ora bisa dipungkiri

                Biaya dhuwur mung ana sajrone pangopènan, utamane amarga lapisan capricious. Pesawat kasebut murah, ing tingkat versi paling anyar saka F-16.
              2. +5
                25 2021 Juni
                Lan kenapa amunisi F-35 ing mode siluman cilik banget kanggo sampeyan? Pesawat iki digawe kanggo ngganti F-16, kang beban standar 2 PTBs, 2 dipandu bom lan 2 mbledhos pluru. Apa makarya kanggo wong-wong mau sadurunge, padha diwènèhaké ing specification technical kanggo pesawat anyar. Uga, bisa uga, tinimbang 2 bom gedhe, dheweke bisa njupuk 8 SDB ing kompartemen, mula iki mung minangka tambahan. F-35 yaiku F-16 sing ditingkatake kanthi siluman lan elektronik, lan ing kene Amerika sukses ing kabeh.
                1. +1
                  25 2021 Juni
                  Kutipan saka: arkadiyssk
                  Lan kenapa amunisi F-35 ing mode siluman cilik banget kanggo sampeyan? Pesawat kasebut digawe kanggo ngganti F-16 kanthi beban standar yaiku 2 PTB, 2 bom dipandu lan 2 misil eksplosif.
                  Kok sithik banget? Umumé, F-16 blok 40 duwe sangang hardpoints, nglawan maksimal wolung, lan banjur kanggo bom ukuran cilik ing kompartemen F-35, supaya ora ana gunane kanggo mbantah karo sampeyan babagan F-35, tingkat kawruh sampeyan ora nyengsemaken.
                  1. +5
                    25 2021 Juni
                    Ya, pesawat kanthi 8 poin ing kompartemen internal dibandhingake karo pesawat kanthi 0 poin ing kompartemen internal lan disimpulake yen 8 poin, mesthi, ora cukup.

                    Sampeyan kudu luwih TCTerms - njupuk B-2, kang wis luwih.
                    1. +2
                      26 2021 Juni
                      Kutipan: Cherry Nine
                      Ya, pesawat kanthi 8 poin ing kompartemen internal dibandhingake karo pesawat kanthi 0 poin ing kompartemen internal lan disimpulake yen 8 poin, mesthi, ora cukup.

                      Kaping pisanan, sampeyan ngowahi 8 suspensi kanggo amunisi ukuran cilik dadi 8 hardpoint lengkap, nanging ora kaya ngono, "wolung" iki sejatine papat sing lengkap, lan nomer loro, dudu aku sing nyebutake F-35 minangka panggantos kanggo F-16 lan aku ora nulis bodho iki:
                      Kutipan saka: arkadiyssk
                      Pesawat iki digawe kanggo ngganti F-16, kang beban standar 2 PTBs, 2 dipandu bom lan 2 mbledhos pluru.


                      "Nghitung sendiri" ngguyu



                      Lan kaping telune, aku ora nulis yen F-35 minangka pesawat sing ala, aku nulis yen F-35 dudu pesawat sing LUAR BIASA.
                      1. +1
                        26 2021 Juni
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        nanging iki ora dadi, iki "wolung" bener papat full-fledged

                      2. +2
                        26 2021 Juni
                        Gambar lucu banget ing cahya saka statement iki
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Ya, pesawat kanthi 8 poin ing kompartemen internal dibandhingake karo pesawat kanthi 0 poin ing kompartemen internal lan disimpulake yen 8 poin, mesthi, ora cukup.


                        Aku uga duwe sing padha:
                        Mung sawetara dekade lawas. ngguyu
                      3. 0
                        26 2021 Juni
                        Apa sing kontradiksi?
                      4. 0
                        26 2021 Juni
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Apa sing kontradiksi?
                        Ora kontradiksi, nanging alesan kanggo eseman.
                        Apa sampeyan ora weruh unit suspensi EXTERNAL ing gambar sampeyan?
                      5. 0
                        26 2021 Juni
                        Apa bedane? Sapa sing kudu nyelehake 9+ ton (kanthi cara, luwih saka F-16) menyang kompartemen internal? Kanggo kowe?
                      6. 0
                        26 2021 Juni
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Sapa sing kudu nyelehake 9+ ton (kanthi cara, luwih saka F-16) menyang kompartemen internal?

                        9 ton, apa sampeyan khayalan? Deleng maneh gambar sampeyan, umume beban MUNG ing suspensi eksternal bisa digantung. Lan beban maksimal 9 ton ing kabeh simpul sadurunge.
                        Iki minangka level paling akeh pembela F-35, sayangé.
                      7. +2
                        26 2021 Juni
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        paling saka mbukak ONLY ing penundaan external bisa dilereni soko tugas. Lan beban maksimal 9 ton ing kabeh simpul sadurunge.

                        nggih. Lan apa pitakonan? Tugas sampeyan nyurung kabeh 9 ton ing njero, dudu aku. Lan ora karo pelanggan pesawat, sing luwih penting.
                      8. 0
                        26 2021 Juni
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Lan ora karo pelanggan pesawat, sing luwih penting.

                        Ya, satus persen bukti F-35 sing luar biasa
                      9. 0
                        Agustus 14 2021
                        Kutipan: Vladimir_2U
                        Lan kaping telune, aku ora nulis yen F-35 minangka pesawat sing ala, aku nulis yen F-35 dudu pesawat sing LUAR BIASA.

                        Lan sing "pesawat pinunjul"?
              3. +4
                26 2021 Juni
                Kutipan: Vladimir_2U
                Kinerja penerbangan biasa-biasa wae

                Komentar saka kategori "Aku ora maca, nanging aku ngukum" lol
                "Kinerja penerbangan biasa-biasa wae" mung duwe pilihan karo PDB.
                Opsi A, kaya para pejuang modern liyane, duwe watesan sing ana gandhengane karo fisiologi awak homo sapiens piloting.
                Iku luwih apik kanggo ndeleng sapisan.

                1. Komentar wis dibusak.
                2. +1
                  26 2021 Juni
                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Komentar saka kategori "Aku ora maca, nanging aku ngukum"

                  Apa sampeyan ngomong babagan sampeyan dhewe? Umumé, aku regejegan pinunjul saka F-35, lan ora iku pesawat apik.
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  biaya dhuwur temtunipun, iki ora paramèter saka "pesawat pinunjul".

                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Apa sampeyan pengin mbuktekake manawa F-35 minangka pesawat sing luar biasa?

                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Inggih, iku lurus lan pinunjul, kajaba kamungkinan saka kebangkrutan vertikal lan siluman (sing ilang karo introduksi saka penundaan external), pesawat ora ala ing syarat-syarat karakteristik, ora luwih.




                  Quote: Lan Kita Tikus
                  Opsi A, kaya para pejuang modern liyane, duwe watesan sing ana gandhengane karo fisiologi awak homo sapiens piloting.

                  Apa iki nggawe F-35 dadi pesawat sing luar biasa?
                  G-loads sing bakal mimpin pilot menyang swoon durung dadi indikator kinerja pinunjul saka pesawat.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Komentar wis dibusak.
          1. 0
            Juli 4 2021
            Iku kabeh apik ... Lan ing ngendi informasi sing relevan babagan pesaing? Oh ya, padha, ya, ya: "lali, metu saka kompetisi, UFO"
    5. +1
      25 2021 Juni
      nglirik "pesawat kab pinunjul, wiwit dikembangake bebarengan karo Su 57 kita, sing mlebu pasukan ing salinan siji, lan kanthi mesin generasi sadurunge. A F 35 dirilis wis liwat 500 lan pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS ...." (c) Kaping pisanan, kanggo "pinunjul" jumlah kendaraan sing diprodhuksi ora cukup lan nomer loro sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS uga ora. a pass kanggo "pinunjul". Senajan wis saben kasempatan saka Gagal pinunjul. hi
      1. + 10
        25 2021 Juni
        Quote: tawanan
        nglirik "pesawat kab pinunjul, wiwit dikembangake bebarengan karo Su 57 kita, sing mlebu pasukan ing salinan siji, lan kanthi mesin generasi sadurunge. A F 35 dirilis wis liwat 500 lan pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS ...." (c) Kaping pisanan, kanggo "pinunjul" jumlah kendaraan sing diprodhuksi ora cukup lan nomer loro sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS uga ora. a pass kanggo "pinunjul". Senajan wis saben kasempatan saka Gagal pinunjul. hi

        Yen kabeh mung diukur kanthi jumlah sing ditanggepi, balalaika lan klon Cina minangka pesawat jet tempur paling luar biasa ing donya ...
        Umume artikel kasebut aneh, biasane penulis nyoba nindakake kritik sing mbangun, nanging ing kene ana sampah lan periode ... oke F-35, mung wong sing kesed ora nyepak (sing ora nggumunake, amarga ambisius. saka program kasebut), nanging F-22 .. mesthi ora maju maneh, kaya 20 taun kepungkur, nanging isih dianggep (sanajan kita) pesawat paling maju ... Su-57 nyoba ngetutake. jejaknya...
    6. Komentar wis dibusak.
    7. + 14
      25 2021 Juni
      Artikel omong kosong lengkap. Kanthi F 35, kabeh apik banget, ora jelas kenapa ngapusi. Pesawat kasebut luar biasa, mula dikembangake ing wektu sing padha karo Su 57, sing mlebu pasukan ing salinan siji, lan mesin saka generasi sadurunge. Lan F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

      Program nggawe lan produksi Lightning iku unik dhewe. Antarane liyane, sukses ageng punika kasunyatan sing bisa kanggo nggawe produksi serial gedhe-gedhe ing kerjasama internasional kanggo kuwi Komplek, mesin dhuwur-tech, lan ing rega cukup! Program kasebut cukup mbukak, mula F-35 dikritik dening kabeh wong. Ing wektu iku, atusan mobil anyar metu saka baris perakitan, lan antrian sing pengin tuku F-35 ora suda. Pesawat katon apik ...
    8. 0
      25 2021 Juni
      Kutipan saka: ramzay21
      F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

      Wis suwe ora ngguyu kaya ngono. Aku mung ninggalake (pranala) kene:
      - https://afirsov.livejournal.com/470068.html
      - https://afirsov.livejournal.com/473719.html
      - https://afirsov.livejournal.com/546681.html
      + akeh artikel babagan f-35 babagan topwar, contone: https://topwar.ru/107765-sravnenie-rossiyskogo-su-35-i-amerikanskogo-f-35-lightning-ii.html
      Utawa ing kene: https://topwar.ru/39220-za-chto-f-35-ne-lyubyat-v-avstralii.html

      Bakal ana kepinginan, goleki data resmi babagan kesiapan tempur F-35 lan priksa manawa jinis seri sing diprodhuksi.
      Lan yen sampeyan mikir yen iki minangka "fitnah elek" khusus ing pesawat "paling siap tempur lan pinunjul", aku bakal nguciwani sampeyan - iki dudu program tempur siji sing gagal pisanan.
      Lan ing latar mburi iki, tumbas saka F-15 wiwit maneh lan ana Dhiskusi saka mesin anyar kanggo Angkatan Udara AS saka 4 ++ generasi.

      PS: lan saiki aku njaluk kontra lan label "propagandis" lan omong kosong liyane :)
      1. +2
        26 2021 Juni
        Lan ing latar mburi iki, tumbas saka F-15 wiwit maneh lan ana Dhiskusi saka mesin anyar kanggo Angkatan Udara AS saka 4 ++ generasi.

        Utamane kanggo korban propaganda.
        1) F15EX sejatine minangka tukang ngebom garis ngarep sing bisa nglawan udara, analog saka Su 34 lan Su 30SM. Bentenipun mung sing padha nunjukaké kabeh pesawat digawe ing basis saka F15 minangka F15 + huruf, lan kita duwe kabeh pesawat digawe ing basis saka Su 27 khusus kanggo wong-wong kaya sampeyan padha ditetepake minangka pesawat anyar, contone Su 30, Su 33, Su 34 lan Su 35 .
        2) F15, ing basis kang digawe F15EX, iku pejuang abot, analog F22 lan ora F35. F35 ngganti F16.
        3) F15EX lagi dituku kanggo ngganti F15E, versi pisanan saka fighter-bomber. Lan Su 34 kita wiwit dirancang kanthi tepat minangka respon kanggo F15E.
        Bakal ana kepinginan, goleki data resmi babagan kesiapan tempur F-35 lan priksa manawa jinis seri sing diprodhuksi.

        Ora jelas kenapa goroh sing diterbitake babagan F35 sing dianggep ora sukses mung nuduhake kelemahan lan kebodohan.
        Punika situs warta F35
        https://www.f35.com/f35/index.html
        Miturut cara, F35 ngluncurake serangan ISIS saka kapal induk Inggris, lan elinga, dheweke durung kelangan pesawat siji.
        1. -1
          26 2021 Juni
          Kutipan saka: ramzay21
          Ora jelas kenapa goroh sing diterbitake babagan F35 sing dianggep ora sukses mung nuduhake kelemahan lan kebodohan.
          Punika situs warta F35

          Inggih, ya - padha ora tau ngapusi ing Kulon :) Minangka conto "infallibility", kita bisa ngelingi kabeh kampanye "ngganti Thunderbolts lawas lan ora efisien karo Lightning Bolts super efektif".

          Kutipan saka: ramzay21
          F15, kanthi basis F15EX digawe, minangka pejuang abot, analoge yaiku F22 lan dudu F35. F35 ngganti F16.

          Ya, ya, mung wiwitane 15 sing kudu menehi dalan kanggo 35m ing rencana: https://vpk.name/news/36279_istrebiteli_f-35_zamenyat_vse_samolety_f-15_vvs_ssha_lockheed_martin.html

          Kasunyatane, ora ketompo carane para apologists ngucapake puji-pujian saka f-35, "pesawat paling apik ing donya" iki pancen pesawat sing ora kasil saka segi karakteristik kinerja, sing durung bisa ngilangi lara bocah-bocah.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. -2
            26 2021 Juni
            Inggih, ya - padha ora tau ngapusi ing Kulon :) Minangka conto "infallibility", kita bisa ngelingi kabeh kampanye "ngganti Thunderbolts lawas lan ora efisien karo Lightning Bolts super efektif".


            Saben uwong ngapusi, nanging kudu mbedakake goroh saka bebener. Kawulo bab F35 wis adoh banget, sampeyan pour banyu tanpa kasunyatan.

            Ya, ya, mung wiwitane 15 sing kudune menehi dalan kanggo 35m


            F 35 ngganti F16, F18 lan Warthogs. Iku ora tau dimaksudaké minangka panggantos kanggo F15S heavy fighter, padha duwe paramèter beda lan tugas beda. F15S diganti F22, lan F15S wis ora diprodhuksi kanggo dangu, lan ora bakal diprodhuksi.

            Kasunyatane, ora ketompo carane apologists nyanyi pujian saka f-35, "pesawat paling apik ing donya" iki pancen pesawat sing ora kasil saka segi jumlah karakteristik kinerja, sing durung bisa ngilangi lara bocah-bocah.


            Kasunyatane yaiku F35 luwih murah tinimbang Su 35 lan luwih efisien. Kasunyatane ana antrian ing mburi F35, saka Israel, kabeh Eropa lan Jepang. Lan Israel ora dipeksa kanggo tuku tank Abrams, kaya wong Eropah, supaya argumentasi sing padha dipeksa kanggo gagal.
            Wong Eropa duwe Rafal, sing luwih disenengi wong India tinimbang MiG 35, nanging wong Eropa mrentahake F35 kanthi massal, ora kabeh amarga dipeksa, nanging amarga F35 luwih unggul tinimbang Rafal. F35 ngandhut teknologi sing, sayangé, kita ora duwe. Lan yen MiG 29 kita, sanajan biaya mesin kembar, bisa ngluwihi F16, saiki kita ora ngembangake apa-apa ing arah iki.
            Wong kaya sampeyan, sing mbela persetujuan universal lan nggusah sampeyan supaya ora nindakake apa-apa, sawise kabeh, kabeh cukup apik kanggo numpes pertahanan kita.
            1. -2
              26 2021 Juni
              Kutipan saka: ramzay21
              F 35 ngganti F16, F18 lan Warthogs. Iku ora tau dimaksudaké minangka panggantos kanggo F15S heavy fighter, padha duwe paramèter beda lan tugas beda. F15S diganti F22, lan F15S wis ora diprodhuksi kanggo dangu, lan ora bakal diprodhuksi.

              Sing. tetep abaikan fakta...

              Kutipan saka: ramzay21
              Kasunyatane yaiku F35 luwih murah tinimbang Su 35 lan luwih efisien. Kasunyatane ana antrian ing mburi F35, saka Israel, kabeh Eropa lan Jepang. Lan Israel ora dipeksa kanggo tuku tank Abrams, kaya wong Eropah, supaya argumentasi sing padha dipeksa kanggo gagal.

              Ya. Murah banget lan efektif banget. Mung angka sing ngagetake.

              Kutipan saka: ramzay21
              Wong kaya sampeyan, sing mbela persetujuan universal lan nggusah sampeyan supaya ora nindakake apa-apa, sawise kabeh, kabeh cukup apik kanggo numpes pertahanan kita.

              Nanging wong-wong kaya sampeyan karo iman langgeng ing Kulon suci mung siap kanggo nyembah marang.
              1. -1
                27 2021 Juni
                .e. tetep abaikan fakta...


                Apa jenis?
                Ya. Murah banget lan efektif banget. Mung angka sing ngagetake.

                Rega F35 kurang saka Su 35, iku kasunyatan. Nanging F35 Amerika ora ngedol kanggo saben wong, mung kanggo sekutu. India seneng tuku.
                Nanging wong-wong kaya sampeyan karo iman langgeng ing Kulon suci mung siap kanggo nyembah marang.

                Sampeyan sing ora nindakake apa-apa, mung ngoperasikake pesawat Soviet sing dikembangake 40 taun kepungkur, nganggep minangka cara sing paling modern. Sampeyan stubbornly ora pengin ndeleng backlog kita
                1. -2
                  27 2021 Juni
                  Kutipan saka: ramzay21
                  Sampeyan sing ora nindakake apa-apa, mung ngoperasikake pesawat Soviet sing dikembangake 40 taun kepungkur, nganggep minangka cara sing paling modern. Sampeyan stubbornly ora pengin ndeleng backlog kita

                  Oh, carane ora apik kanggo ngapusi - kindly request GIVE A QUOTE, ngendi aku TELPON ora kanggo nindakake apa-apa?

                  Kutipan saka: ramzay21
                  Rega F35 kurang saka Su 35, iku kasunyatan.

                  Biaya Su-35S yaiku 2 milyar rubel. (udakara 27 yuta dolar)
                  Biaya F-35 yaiku saka 84 nganti 108 yuta dolar.
                  Endi sing luwih murah?
                  1. -1
                    27 2021 Juni
                    Biaya Su-35S yaiku 2 milyar rubel. (udakara 27 yuta dolar)
                    Biaya F-35 yaiku saka 84 nganti 108 yuta dolar.
                    Endi sing luwih murah?

                    Nilai kontrak Su-35 sing didol menyang China saben $104 yuta.
                    Biaya F35A yaiku 85 yuta dolar. Ora ana gunane menehi rega kanggo versi kapal lan versi lepas landas vertikal.

                    Oh, carane ora apik kanggo ngapusi - kindly request GIVE A QUOTE, ngendi aku TELPON ora kanggo nindakake apa-apa?

                    Sampeyan muji Su-27 Soviet lan upgrade 40 taun lan ngubungake cacat palsu kanggo pesawat generasi sabanjuré ing layanan karo negara liyane. Sampeyan nggawe gambar sing ora ana sing kudu ditindakake, lan Su 35 luwih apik tinimbang F35, sing ora bener.
                    1. -1
                      28 2021 Juni
                      Kutipan saka: ramzay21
                      Nilai kontrak Su-35 sing didol menyang China saben $104 yuta.

                      Ya, yen ora, negara sing terus-terusan salinan kudu didol luwih murah.
                      Sampeyan uga ora weruh biaya mobil. Kaya sadurunge, dheweke nyoba nolak kasunyatan nyoba ngganti kabeh F-15 nganggo F-35.

                      Kutipan saka: ramzay21
                      Sampeyan memuji Soviet Su 27 lan modernisasi,

                      Bosen karo omong kosong iki.
                      Khusus, menehi kutipan ngendi aku memuji Su-35 ing thread iki (sanajan iki mobil apik banget).
                      Nalika sampeyan nggawa, banjur kita bakal pirembagan, nanging saiki iku game siji-sisi: apa pranala menyang macem-macem sumber, apa bantahan, lan nanggepi slogans propaganda saka situs bab 35th, fabrications pribadi lan aliran pikiran bodho babagan Su-27.
  3. + 14
    25 2021 Juni
    Saka kabeh NATO, mung wong Turki kanthi apik banget "mlumpat" kanthi tuku sistem pertahanan udara S-400 Rusia. Akibaté, dheweke tetep nganggo sistem pertahanan udara lan F-15 ...

    Thanks kanggo penulis! Aku ora ngerti yen Angkatan Udara Turki duwe F-15. apik
    1. +6
      25 2021 Juni
      Iki Skomorokhov. Kok kaget.
  4. + 14
    25 2021 Juni
    . ora kaya ngipi elek kaya sadurunge, F-22

    montor mabur iku ora dadi pangarep-arep minangka F-22

    Penulis piye wae ora mbukak topik ngipi elek F-22
  5. 0
    25 2021 Juni
    . Pesawat mabur, ngebom, ngluncurake roket. Nganti saiki ora rugi. Aneh, ta?
    Apa sing aneh? Sepira adoh dheweke mabur lan saka ngendi bom kasebut? Mungkin wong liya sing nglawan?
    1. +2
      25 2021 Juni
      Su-25SM saka Khmeinim nindakake sing padha lan bisa uga saiki.
      1. +3
        25 2021 Juni
        Ana prabédan tipis - pesawat Rusia nindakake iki tanpa perlawanan saka pertahanan udara.
        1. +1
          25 2021 Juni
          Ketoke dening pesawat Israel, sing, minangka aturan, nyerang saka udara netral. ruang pertahanan udara kerja. Oh inggih. Iku mung nalika padha miber ing, banjur bisa, lan kadhangkala ora tanpa asil.
          1. +1
            25 2021 Juni
            Sak ngertiku (saka kancaku sing manggon ing kono), ora efektif 1 (siji) wektu, malah amarga kesalahane pilot, nanging dheweke mabur menyang Suriah kanthi rutin, mung dheweke ora ngandhani para penganut. "kanca" Siria supaya ora ngganggu dheweke. Yen bisa, nyatane, dheweke bakal ditembak ing wilayah udara asing, Libanon ora bakal nglawan, wis suwe ana ing Hizbullah. Nanging penerbangan Rusia ora duwe oposisi. Para Islamis lan oposisi mung duwe MANPADS, nanging dibom dening pesawat Rusia saka papan sing cukup dhuwur.
  6. +3
    25 2021 Juni
    Inggih, tiyang sepuhipun maringi nama. Cockburn ing salah sawijining opsi terjemahan tegese "dibakar wong lanang."
  7. +8
    25 2021 Juni
    ing Royal Air Force, F-35 ora mung ing layanan, nanging F-35B sing dianggep nalika nglengkapi operator pesawat saka jinis Ratu Elizabeth.


    Nanging "Kuzya" minangka kapal induk kanthi huruf kapital.
  8. -4
    25 2021 Juni
    Pesawat liyane ing NATO - rusak lan durung rampung!
  9. +2
    25 2021 Juni
    Ya, spesialis aviation saka penulis banget, utamané ing babagan "ngipi elek" karo F-22.
  10. AAC
    +4
    25 2021 Juni
    Sithik-sithik, kabeh bakal rampung lan biaya bakal suda. Lan enem atus pesawat minangka pasukan. Aja mbuwang topi.
  11. -7
    25 2021 Juni
    Skakuas, misale jek, uga arep tuku peti mabur iki?
  12. -3
    25 2021 Juni
    Kutipan saka: ramzay21
    Artikel omong kosong lengkap. Kanthi F 35, kabeh apik banget, ora jelas kenapa ngapusi. Pesawat kasebut luar biasa, mula dikembangake ing wektu sing padha karo Su 57, sing mlebu pasukan ing salinan siji, lan mesin saka generasi sadurunge. Lan F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

    Apa sampeyan yakin kabeh iku apik banget? Tanpa njupuk, dheweke wis wiwit nyusoni sing nduweni, ora kanggo sebutno nalika dheweke mabur. Apa istimewane pesawat iki? Nah, ing ngendi dheweke wis nuduhake awake dhewe luwih apik tinimbang wong liya?
    Lan ing ngendi sampeyan entuk ide manawa pesawat kasebut paling siap tempur (ing AS)? Data saka penguin misale jek ngomong liyane. Yen ora salah, kesiapan tempur wesi ora bisa munggah ing ndhuwur 70%.
    1. +5
      25 2021 Juni
      70% minangka kesiapan tempur sing apik kanggo jinis apa wae. Mesthi, ing sawetara panggonan ing USSR padha bisa munggah 9 saka 10 mobil ing weker bebarengan, nanging iki rodo pangecualian.
    2. +5
      25 2021 Juni
      Kutipan saka Tagan
      kesiapan tempur wesi ing ndhuwur 70% ora bisa diunggahake

      Ningkatake kesiapan tempur ing ndhuwur 70%?

      Lambe ora bodho.

      Apa sampeyan tau mikir apa persentase kesiapan tempur sing dianggep normal ing macem-macem negara?
  13. +6
    25 2021 Juni
    Amerika Serikat mrodhuksi pesawat paling larang lan ora ana guna, kanggo dangu wis luwih saka sewu bêsik. We gawé pesawat paling sampurna ing jumlah 2 bêsik. Napa pelanggan seneng guano, nanging dudu super flyer?
  14. -6
    25 2021 Juni
    Ayo wong NATO ngisi kabeh pantry lan malah kulkas karo piranti F-35 iki, mbok menawa bakal migunani, nanging dhuwit .... dhuwit teka karo wektu. wassat
  15. +7
    25 2021 Juni
    Yen F22 ala banget dibandhingake karo F35, banjur kenapa Israel kepengin banget tuku F22 saliyane F35?
    https://rg.ru/2020/11/06/ssha-prodadut-izrailiu-f-22.html
    1. +2
      25 2021 Juni
      Amarga F-35 minangka drummer kanggo ngganti F-16. Lan Israel mbutuhake pengganti F-15 utawa F-15 anyar.
      1. -2
        25 2021 Juni
        Ya, Israel kayane wis setuju tuku F-15 XE anyar.
  16. +9
    25 2021 Juni
    wong Turki banget "mlumpat" kanthi tuku sistem pertahanan udara S-400 Rusia. Akibaté, dheweke tetep nganggo sistem pertahanan udara lan F-15.



    Wis iki "karat" sing digawe khusus lan artikel bodho pungkasan ora nyebabake ngguyu ..
    Aku elinga "4 FAB ing tingkat penghancur Inggris !!!"
    .... lan ngguyu lan dosa .. betapa melas lan asor wong iki.)
    Bener, kabeh mlaku ing arah sing bener.)
  17. +6
    25 2021 Juni
    Saka kabeh NATO, mung wong Turki sing "mlumpat" kanthi tuku sistem pertahanan udara S-400 Rusia. Akibaté, dheweke tetep nganggo sistem pertahanan udara lan F-15.

    wong Turki? F-15? Yah?

    F-35 minangka pesawat sing sukses, 50 sisih kita ora bakal diwatesi.


    1. +1
      25 2021 Juni
      Nanging krisis kasebut kena, lan akibate ora cukup dhuwit, Lockheed Martin nundha kiriman, amarga Italia duwe utang $ 600 yuta kanggo pesawat sing wis dikirim.
      .

      Sawise nampa batch pisanan F-35A kanggo Royal Air Force



      Quote: profesor
      Yah?

      Ning kene artikel , kaya paribasan,kabeh apik..liwat garis lurus
    2. -3
      25 2021 Juni
      Kanggo Lochkid, ora mangu. Lan sadurunge iku, F-16 wis sukses, iku perang kanggo bab kaya-kaya, nanging apa dodolan.
      1. +2
        25 2021 Juni
        Kutipan saka EvilLion
        Kanggo Lochkid, ora mangu. Lan sadurunge iku, F-16 wis sukses, iku perang kanggo bab kaya-kaya, nanging apa dodolan.

        Dadi-dadi?
        1. 0
          25 2021 Juni
          F-15 perang luwih apik, kanthi mbenerake biaya sing dhuwur. Lan lencana ing fuselages bisa kanggo tarik malah paling indifferent kanggo wong Yahudi saka Jerman ing 40s.
          1. +2
            25 2021 Juni
            ya wis. Ayo goleki statistik babagan F-15.
            "Badges sing digambar" nalika ana konfirmasi saka downing mungsuh saka ing paling loro sumber sawijining, CEP.
  18. +1
    25 2021 Juni
    Uni Eropa lan Turki ing NATO .... ing sawetara negara ana senjata nuklir taktis Amerika lan pesawat non-siluman, ketoke, ora bakal bisa ngirim jumlah senjata nuklir sing dibutuhake kanggo target ing wilayah Federasi Rusia. Ing kene padha pisanan dilengkapi karo nomer F-35 sing dibutuhake (Pembiayaan iki uga ora tansah mbukak). Nanging umume, ana NATO lan ana standar tartamtu kanggo sapa, sepira kudune. Kanggo kabutuhan pesawat kasebut, (dheweke) mung perlu nglawan Federasi Rusia lan China ... karo kabeh liya, Amerika Serikat lan Israel bakal ngrampungake F-16V, F15EX anyar ... senjata lan intelijen.
  19. +2
    25 2021 Juni
    Kutipan saka Ehmedli

    Wis iki "karat" sing digawe khusus lan artikel bodho pungkasan ora nyebabake ngguyu ..
    Aku elinga "4 FAB ing tingkat penghancur Inggris !!!"
    .... lan ngguyu lan dosa .. betapa melas lan asor wong iki.)
    Bener, kabeh mlaku ing arah sing bener.)

    Maksude wong sapa? Ora luwih saka bengi iki ternyata wong Inggris ngapusi, kanthi gampang.
    1. -2
      25 2021 Juni
      Apa sing diomongake wong Inggris?
      1. -4
        25 2021 Juni
        Katon yen wong Inggris ora ngapusi, "bom" ora dikonfirmasi kanthi cara apa wae. Tampilake video kabeh crita iki lan kabeh pitakonan bakal ilang, nanging sakperangan alesan ora.
  20. -3
    25 2021 Juni
    Ngenteni, mesthi, yen padha nggawa nganti sewu potongan..
  21. -3
    25 2021 Juni
    Kutipan: Kama74
    Apa sing diomongake wong Inggris?

    Meh kabeh.))
    Priksa cuplikan anyar saka MoD Rusia sing dikirim kanggo panganan cuci mulut lan cuplikan saka wartawan BBC ing kapal kasebut.
    Cukup pinunjul, amarga wong Inggris bisa nenun sadurunge.
    1. -1
      25 2021 Juni
      Dideleng lan ana apa..
      A pangrusak ana ing cakrawala, padha murub saka prau ing endi wae menyang sisih menyang langit ..
      Apa iki tembakan peringatan?
    2. -4
      25 2021 Juni
      Wong Inggris biyen ujar manawa "ing endi wae ing kadohan sampeyan ora ngerti sapa sing ora ngerti ing ngendi dheweke njupuk" Video saka FSB negesake iki
    3. +6
      25 2021 Juni
      Priksa cuplikan anyar saka MoD Rusia sing dikirim kanggo panganan cuci mulut lan cuplikan saka wartawan BBC ing kapal kasebut.

      Ora ana video siji sing ngonfirmasi bom kasebut
  22. 0
    25 2021 Juni
    Kutipan: Kama74
    Dideleng lan ana apa..
    A pangrusak ana ing cakrawala, padha murub saka prau ing endi wae menyang sisih menyang langit ..
    Apa iki tembakan peringatan?

    Sing, ing mratelakake panemume, padha kudu murub ing sawetara titik-kosong? Apa ana wong sing negesake manawa penembakan kasebut ditindakake langsung ing kapal?
    Apa angel kanggo sampeyan nyambungake personel kita lan apa sing kedadeyan ing Defender ing wektu iki (negosiasi, tumindak)?
    1. +8
      25 2021 Juni
      Pangrusak loro-lorone tindak lan tindak ing dalan sing padha.


      Ngendi bom?


      Kanggo sing paling ora bisa dibaca - iki minangka foto saka latihan, pemusnah saka jinis sing padha

      Wektu iki kita bakal ditampilake owah-owahan cetha mesthi lan maneuvers evasive?

      Padha numpuk ing Britons, dijupuk, njeblug bom, wedi lan dipeksa kanggo mundur. Ing kasunyatan - ora pisanan, utawa kaloro, utawa katelu. Sing utama yaiku mikir lan percaya
      1. +2
        25 2021 Juni
        Lan ing ngendi kudune? Ngeculake 4 wesi inert 500 meter ing ngarep kapal ora bakal ninggalake tandha tangi sing apik banget.
        1. +3
          25 2021 Juni
          Piyé tanggepané kapal?
          Apa ana konfirmasi video babagan reset?

          Ngluwihi tembung
    2. -3
      25 2021 Juni
      Inggih, Aku ngomong sing ana bedo antarane rembugan lan tumindak .. Yen padha nuduhake carane pesawat saka mriem ing banyu dijupuk antrian ing banyu ing ngarepe karusakan, sawise rembugan ora ana pitakonan . .Lan mangkono, kesan ora banget
  23. 0
    25 2021 Juni
    Kutipan saka EvilLion
    70% minangka kesiapan tempur sing apik kanggo jinis apa wae. Mesthi, ing sawetara panggonan ing USSR padha bisa munggah 9 saka 10 mobil ing weker bebarengan, nanging iki rodo pangecualian.

    Saiki, wong kasebut ujar, "F-35 minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS." Lan iki, adhedhasar informasi dhewe, ora kaya ngono. Wiwit sawetara jinis pesawat duwe kesiapan tempur udakara 80%.
  24. +4
    25 2021 Juni
    Lan ora kesel? Iki wis dadi artikel kaping 4 sing ditemokake babagan "The Spectator" karo F35.

    Menapa malih, iku bisu sing iki pejuang ngebom, single-engine, lan siluman, mung ora ana sing padha. Mulane, ora ana pilihan apa sing kudu dituku.
    Ora su 34 mesin loro kanggo njupuk NATO?

    Dhuwit - lan liya-liyane ora murah, nanging kabeh diklasifikasikake babagan SU umume ...
  25. +1
    25 2021 Juni
    Kutipan: Cherry Nine
    Kutipan saka Tagan
    kesiapan tempur wesi ing ndhuwur 70% ora bisa diunggahake

    Ningkatake kesiapan tempur ing ndhuwur 70%?

    Lambe ora bodho.

    Apa sampeyan tau mikir apa persentase kesiapan tempur sing dianggep normal ing macem-macem negara?

    Aku kepingin weruh apa persentasi saka macem-macem jinis ing AS. Iki dirembug. Lan menehi informasi adhedhasar sumber. Kanggo jinis liyane, padha nyedhiyakake data nganti 80%. Dadi "lambe iku dudu wong gemblung" dudu kanggoku.))
    1. +2
      25 2021 Juni
      Yen kita ngomong babagan laporan taun kepungkur, mula 80% wis disetel minangka target Angkatan Udara. Ing kasunyatan, ing wektu sing persentasi kuwi mung digayuh dening pelaut, nanging padha duwe tema dhewe. Kesiapan F-35 udakara 75%, sing apik banget. Obrolan saka "ahli" individu sing "nanging ing jaman Soviet kita duwe 100% kesiapan tempur, kabeh pesawat dadi siji siap tempur" - kanggo bocah cacat mental.
  26. +3
    25 2021 Juni
    Ora ana sing becik, lan f35 ora sampurna ing sawetara cara. Kaya pesawat liyane ing donya. Nanging iki pesawat siluman paling sukses saka generasi 5. Iku cukup samesthine, amarga Amerika wis siluman serial papat. Kang, malih, nggawe mesin pesawat paling apik ing donya, radar udhara paling apik, lan malah akeh sing paling apik. Lan iku cukup dingerteni kok - ekonomi, pendidikan, ilmu, karya pamaréntah - paling apik ing donya kanggo abad.
    Rusia duwe sing kudu dibanggakake, paling ora saiki. Nanging saingan karo AS? - kanggo iki perlu kanggo nggawa ekonomi padha, pendidikan, ilmu, daya kanggo tingkat. Iki ora gampang, nanging ing paling sampeyan bisa miwiti karo ngethok, iki nyolong legal budget, ana bakal plus 40% saka budget. Lan malah iki ora bakal bisa - sawmills mung ing daya.
  27. +1
    25 2021 Juni
    Tingkat artikel: "Turki ... tetep nganggo sistem pertahanan udara lan F-15."
  28. +4
    25 2021 Juni
    Ayo, sampeyan mbantah F-35 sing apik utawa sing ala. Kasunyatan sing ngubengi wong awam kasebut rumit banget, angel banget dingerteni, lan topik penerbangan jelas dudu sing paling gampang. Mulane, wong awam bisa "kelet" apa wae, dheweke isih ora ngerti. Propaganda negara kita ngalami masalah logis. Ing tangan siji, "Russian Spring" lan Kulon wiwit "rot" sepisan maneh, ing tangan liyane, carane nerangake marang wong awam kabeh F-22 lan F-35 sing ora bisa dingerteni nanging katon predatory? Gampang diarani sampah. Lan langsung ana artikel, gambar, video, pidato ahli, lan liya-liyane kanthi pesen kasebut. Dheweke ngandhani wartawan "saka ndhuwur" apa sing kudu diomongake lan dheweke seneng entuk upah.
    Iki dudu sepisanan negara-negara nggawe kasunyatan palsu babagan apa sing ana ing Kulon.
    Nanging ing kene sing paling lulz bisa kedadeyan yen, dumadakan, F-35 ketemu ing pertempuran nyata lan pejuang Rusia modern / sistem pertahanan udara lan F-35 dumadakan dadi ora sampah. Banjur kabeh kasunyatan palsu iki bakal tiba banget, sampeyan kudu nyipta "alasan". Nanging sanajan iki kedadeyan, ora ana sing nggegirisi banget kanggo wartawan utawa negara, amarga meh ora ana sing gumantung karo warga kutha. Dadi 300-400 komentar ing artikel kasebut dibuwang lan tenang.
  29. 0
    25 2021 Juni
    basa F-35! ngguyu Sapa sing mbayar kanggo wong-wong mau iku bajingan lan budak.
  30. +1
    25 2021 Juni
    Kutipan saka EvilLion
    F-15 perang luwih apik, kanthi mbenerake biaya sing dhuwur. Lan lencana ing fuselages bisa kanggo tarik malah paling indifferent kanggo wong Yahudi saka Jerman ing 40s.

    Ya, yen sampeyan ngomong babagan segmen kita ... 35s, luwih adhem tinimbang f-16s, bakal dadi sing ana ing layanan. Mungkin tambahan, pesenan kanggo F15 bakal ditanggepi .. Kanthi perspektif ing Iran.
  31. -2
    25 2021 Juni
    Ayo, iku pesawat ayu. Durung ana perang, nanging dheweke wis mangan anggaran NATO kanthi sampurna))) Lan yen perang diwiwiti, wesi mabur iki bakal cepet banget lan tanpa kerugian. Dadi iki pesawat banget, iku luwih apik kanggo perang karo saka F15 nganyari.
  32. +1
    25 2021 Juni
    Ya, ana nuansa sing menarik. Apa, contone, Denmark duwe 27 Kilat. Denmark arep perang karo sapa? Karo Rusia utawa China? Oke, Rusia katon luwih apik. Luwih cedhak. Nanging sanajan ing tlatah Rusia F-35 ora bisa mabur tanpa ngisi bahan bakar udara utawa nggunakake tangki bahan bakar tambahan.
    Ay! Apa penulis ngerti yen NATO, miturut program khusus, modernisasi jaringan lapangan udara mantan anggota VD lan Negara Baltik? Suriah padha lan ing kabeh panggonan liyane /, nanging cukup kumpul cedhak-ngrajut Tazh / Denmark digawe kontribusi layak karo serangan marang Libya / Operasi Odyssey Dawn lan 1012 UABs banged ing mungsuh ing pangembangan Unified Protector. Sekutu kita, Belarusians, Armenians utawa Tajiks, wis dropped paling siji wesi cast ing mungsuh Assad? Pramila kula badhe paring pamrayogi dhateng panyerat supados ngati-ati anggenipun ngevaluasi. Lan luwih-luwih penerbangan serangan tempur, sing nduweni properti sing mbebayani banget - kanthi cepet fokus ing jaringan lapangan udara sing ekstensif ing sadawane kabeh wates negara musuh. Lan akeh liyane sing digawe-gawe ing artikel, nanging males banget, wong-wong, kanggo ngrembug. Dina iki aku arep preian rong minggu. Suasanane keren!)))
  33. -1
    25 2021 Juni
    Inggris, Italia, Norwegia, Belgia, Walanda, Polandia lan Denmark wis mrentahake total 297 F-35 kanthi total $35,4 milyar. Lan iki mung bagean saka jumlah, amarga pesawat bakal mbutuhake pangopènan, sing uga bakal biaya luwih saka siji milyar, nganti F-35 iki. bakal mabur.

    Kanggo aku - 297 sing malang iki mabur kanthi MAKSIMUM 1 wulan wiwit wiwitan perang nglawan kita - lan iki minangka periode OPTIMIS ngguyu Ing perang modern, sawise kabeh, kabeh flying-shooting-floating minangka bahan sing bisa dikonsumsi apik Mangkene pitakonan - apa kanggo tuku, yen sampeyan ora nglawan barmaley ?! belay
    1. 0
      Agustus 14 2021
      Quote: Corona tanpa virus
      Kanggo aku - 297 malang iki mabur kanthi MAKSIMUM 1 sasi wiwit awal perang nglawan kita - lan iki minangka istilah OPTIMIS ngguyu Ing perang modern, sawise kabeh, kabeh mabur-menembak-ngambang minangka bahan sing bisa dikonsumsi, sawise kabeh apik. pitakonan - kenapa tuku yen sampeyan ora nglawan barmaley? !

      Inggih, "ing kasus perang modern" lan sampeyan ora bakal urip luwih saka sasi, nanging luwih saka sawetara dina. Banjur, yen sampeyan begja ....
  34. +2
    25 2021 Juni
    Napa F22 ala banget? Kayane, kajaba rega, ora ana keluhan kaya "Penguin".
    1. +1
      27 2021 Juni
      Uga iki statement rada aneh saka penulis kaget.
      Raptor mung mesin sing wis olahan lan kuat, ora kaya Lightning, sing wiwitane wis mabur ing watesan kemampuane.
  35. +1
    26 2021 Juni
    Novel! Ing nguber kacepetan nulis, sampeyan ora kejawab lan ngaco informasi) Tornado 40 taun kanggo Denmark? F-15 ing Turki? Ya, lan artikel dhewe metu banget kanggo sampeyan. Israel ora tau ngomong babagan tentara kanthi cara sing negatif - iki minangka rahasia, kaya China. Lan bab F-22 kapitunan, iku umume fiasco a!
  36. +2
    26 2021 Juni
    Iku aneh, Aku digunakake kanggo informasi adil saka "Military Review" karo nomer lan comparison saka paramèter wujud. Presentasi artikel amatir tanpa analisis rinci dudu penilaian ahli!
    Sayange, akeh patriot jingoistic sing wis njupuk informasi iki lan nampilake minangka bebener utama ...
  37. +3
    26 2021 Juni
    Kutipan saka dreamcat
    Dadi, apa sing kita duwe ing tahap iki, lan khusus apa Su-57 lan kepiye bedane karo F-22 lan 35.
    1) Jet tempur pertama ing donya kanthi mode tanpa awak opsional
    2) Pejuang pisanan ing donya sing bisa nggawa misil hipersonik.
    3) Pejuang pisanan ing donya kanthi teknologi siluman sing bener-bener kerja (ora ana transfer 57x menyang SAR sing dilacak dening radar Israel, utawa Turki, utawa NATO sacara sakabehe.
    4) Pejuang pisanan ing donya sing bisa mabur drone minangka bagéan saka kompleks tunggal
    5) Karakteristik kinerja ngluwihi karakteristik kinerja Su-35 saka MFI paling bisa maneuver ing donya.
    6) Sanalika sawise ditampa Su-57 menyang layanan (Desember 2020), produksi F-35 rampung mandheg lan tuku mandheg. Kebetulan? Aku ora mikir.
    7) Lan iki mung saka dikenal

    Hmm ... Ing endi dheweke nulis manual latihan kasebut ...
  38. 0
    27 2021 Juni
    Kutipan saka dreamcat
    Sejumlah informasi babagan karakteristik kinerja Sukhoi ana ing domain umum! Kita google lan ora kesed!) Lan isin ora ngerti babagan titik pisanan sing akeh dikenal, kalebu AI canggih ing papan kaping 57! ;)

    AI? Ing papan? Bintang TV cholet ing udhara?
  39. 0
    27 2021 Juni
    Kutipan saka dreamcat
    Aku ngerti manawa iki minangka kejutan lan fantasi kanggo sampeyan, nanging insinyur ora duwe wektu kanggo guyon, utamane saiki kita kudu nggunakake lag AS ing bidang pesawat tempur)

    Backlog Amerika Serikat ing bidang pesawat tempur? Sapa sing percaya karo omong kosong iki!?
  40. 0
    27 2021 Juni
    [quote = Shahno] Kaya-kaya aku ora ngerti rasane sawetara kanca-kanca ing VO.. Skema lan glider dijupuk dening kita, menyang tumpukan lan karo mesin, lan ternyata cukup. teknik banget efektif. 27-29 unit kita ora duwe masalah lan rutin nindakake tugas, bebarengan karo F16. Masalah jangkoan lan piranti lunak liyane lan masalah kontrol ilang wis dirampungake.
    Dadi aku ora bakal seneng banget.
  41. 0
    27 2021 Juni
    Kutipan saka Black Griffin
    Kutipan saka: ramzay21
    Sampeyan sing ora nindakake apa-apa, mung ngoperasikake pesawat Soviet sing dikembangake 40 taun kepungkur, nganggep minangka cara sing paling modern. Sampeyan stubbornly ora pengin ndeleng backlog kita

    Oh, carane ora apik kanggo ngapusi - kindly request GIVE A QUOTE, ngendi aku TELPON ora kanggo nindakake apa-apa?

    Kutipan saka: ramzay21
    Rega F35 kurang saka Su 35, iku kasunyatan.

    Biaya Su-35S yaiku 2 milyar rubel. (udakara 27 yuta dolar)
    Biaya F-35 yaiku saka 84 nganti 108 yuta dolar.
    Endi sing luwih murah?

    Aku ora bisa nanging setuju. Ya, pancen, rega F35 kaping pindho luwih dhuwur tinimbang Su 35. Panemu pribadiku yen kita nganggep minangka proyek pilot. Lan kanggo proyek pilot, sampeyan bisa mbayar kaping pindho.
    Ps. Nganti saiki, angka kasebut rada owah. Aku duwe pitakonan, nanging apa Turki ora kesusu tuku ...
  42. -2
    27 2021 Juni
    Kutipan saka Bradley.
    Lan F 35 wis diprodhuksi kanthi jumlah luwih saka 500 lan minangka pesawat sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

    655 bêsik persis.
    Yen pancen ala, mula ora bakal dituku ing volume kasebut. Kene meksa utawa ora meksa, lan ora ana sing bakal tuku sampah.
    Kanggo akeh pesawat, ana informasi sing sithik, utamane babagan masalah sing ana. Miturut program JSF, masalah kasebut diterbitake, sing ora ditindakake dening saben pabrikan.
    Publikasi masalah karo pesawat mung migunani, amarga masalah kudu ditanggulangi. Lan yen sampeyan meneng babagan masalah, mula ora bakal ana sing apik.

    Sampeyan cetha ing kasunyatan paralel.
    Conto steaming junk ing modern-Segara.
    Produk Apple, junk tesla kanthi kualitas lan daya tahan semi-basement China minangka conto sing paling padhang.
    Ing syarat-syarat ciri, padha ora ngadeg munggah kanggo kritik ing comparison karo saingan, lan wong hawala, lan malah memuji.
    Lan ora ana "pasar sing ngrusak awake dhewe" minangka dekrit.
    1. 0
      29 2021 Juni
      Kahanan bakal owah sacara dramatis nalika generator listrik dhuwur dipasang ing f-35, aku mikir yen f-35 asline dirancang ing sekitar generator hipotetis iki, sing durung dipasang amarga ora ana bedhil laser sing cocog. , nanging program kanggo pambangunan lan operasi pesawat iki dirancang kanggo telung puluh taun lan bedhil mesthi bakal katon, mbok menawa wis ing sawijining cara.
  43. 0
    Juli 4 2021
    Ha ha! Nganggo sisa-sisa Su-27 saka Uni, ora duwe pangarep-arep kanggo industri penerbangan dhewe, sing isih ana yaiku tuangake lendhut ing pepadhamu sing sukses.
  44. 0
    Juli 20 2021
    Pertempuran sparring eksperimental antarane F-35 lan pesawat generasi kaping papat (F-15, F-16, F-18) dikonfirmasi keuntungan sing diitung kanthi skor 16:0 nganti 14:1! Sepele...
  45. 0
    Juli 28 2021
    Israel perang nganggo peralatan sing bisa ditampa, lan perang apik, aku kudu ngomong, lan saiki ngasilake senjata modern. Lan F-35 bakal mabur karo dheweke lan wis digunakake. Kabeh pesawat mesthi duwe cacat, kalebu kita, sing ilang lan digawa menyang kesempurnaan liwat wektu. Israel uga nindakake iki saiki.
  46. 0
    Juli 28 2021
    Kabeh iki minangka penyakit kanak-kanak. Kekurangan utama F-35 yaiku biaya. Iki minangka pesawat tempur, tegese yen ana kedadeyan, bakal ana kerugian. Saka pertahanan udara mesthine. Iku mung komplikasi tugas kanggo GOS rudal udara-ke-udara. Ya, lan malah, adoh saka kabeh wong. Ora, mesthi, nglawan pesawat generasi kaping 3 lan senjata imba F-35.
    1. 0
      Agustus 14 2021
      Kutipan: shinobi
      Kabeh iki minangka penyakit kanak-kanak. Kekurangan utama F-35 yaiku biaya. Iki minangka pesawat tempur, tegese yen ana kedadeyan, bakal ana kerugian. Saka pertahanan udara mesthine. Iku mung komplikasi tugas kanggo GOS rudal udara-ke-udara. Ya, lan malah, adoh saka kabeh wong. Ora, mesthi, nglawan pesawat generasi kaping 3 lan senjata imba F-35.

      Lan apa sampeyan bisa ngomong babagan Su-57 babagan iki?
      1. 0
        Agustus 17 2021
        Ya, aku bakal ngomong sing padha. Mung sing mbedakake 57 saka 35 yaiku pangembang kita ora mung gumantung ing siluman. Siluman, bener, bonus tambahan. kene, ya, ing checkout. 57 durung durung mabur, lan Yankees wis histeris ing lucu "ahli"
  47. 0
    16 September 2021
    F-35 - sukses ... minangka proyek komersial) Adol telek sing larang, lan malah kanggo wong Eropa sing padha kudu ngadeg ing mburi industri penerbangan kanthi tembok - iki ora sukses, iki minangka sukses gedhe saka bakul Amerika. ing pangertenku. Nanging maneh, kabeh iku relatif. Su-30 sing padha, lan tanpa yaki - didol kaping pirang-pirang luwih apik lan nalika diluncurake - rampung "rampung", ora kaya telek iki.
    Kanggo karakteristik kinerja, F-35 pancen menarik banget minangka gerbong stasiun modern lan nalika dieling-eling ... lan yen mung regane cukup. Ing sisih liya, ora masalah carane nyopir pribumi sing ora duwe penerbangan lan pertahanan udara normal - yaiku 35m, yaiku 16m utawa 18m.
    Yen sampeyan ndeleng perang nglawan mungsuh sing nyata - ing papan sing dhuwur lan jarak sing adoh - F-35 pancen nempel ing MIG-31 kuna. Kaya tukang ngebom - maneh, Su-34 rampung dibusak. Kaya fighter, iku flare munggah ing medium-ukuran Su-35s, ing cedhak - MiG-35s. Ya, minangka gerbong stasiun - dheweke ngluwihi Su-30 sing lawas ... yen ora kanggo rega, banjur ngapusi kanthi lengkap. Iku ora kanggo apa-apa yen Polandia ora pengin f-35 sakperangan alesan, nanging mikir babagan tuku F-16 bekas, contone)
    Ya, lan penulis. F-22 mujudake montor mabur sing apik, sanajan regane larang, ora kaya F-35. Pejuang jarak jauh, sing padha bisa uga Su-57, sing lagi miwiti mlebu Angkatan Udara kita. Kasunyatan yen Amerika ora ngedol ing ngendi wae yaiku 2 alasan. 1st - stupidly Congress begalan yen ana langsung. Kapindho, mung sawetara negara ing donya sing saiki bisa duwe pesawat non-universal ing Angkatan Udara. Liyane - ngluwihi kekuwatane, dheweke butuh gerbong stasiun. Ora ana wong ing blok Kulon sing tuku F-22, kajaba Israel

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"