Jet tempur Rusia cedhak kapal induk HMS Ratu Elizabeth ing Segara Mediterania menehi tandha marang Inggris

59

Militer Inggris diwenehi tandha dening penerbangan pesawat Rusia liwat kapal induk HMS Queen Elizabeth sing ana ing Segara Mediterania. Kajaba iku, kapal perang Rusia lan kapal selam ditemokake ing sacedhake.

Edisi Inggris The Telegraph, nyebutake pratelan saka komandan grup udara kapal, James Blackmore, nyerat manawa kru kapal induk kasebut ngawasi penerbangan pejuang Rusia ing cedhak kapal sajrone telung dina. Ora dilaporake apa jenis pesawat sing dideleng Inggris, nanging publikasi kasebut negesake manawa pesawat kasebut minangka pesawat MiG lan Su. Ing sawetara kasus, F-35 lan pejuang Rusia nyedhaki kontak visual.



Kajaba iku, nalika metu saka Siprus, grup pangiring kapal induk "nemokake" frigate Rusia Admiral Grigorovich, uga siji utawa loro kapal selam Rusia. Miturut Inggris, Rusia nonton pesawat tempur F-35, nyoba ngerti cara kerjane. Ditegesake manawa kahanan kasebut "tegang", Angkatan Laut Kerajaan bakal terus "nduduhake kemampuane".

Kaya game kucing lan tikus. Iki minangka pisanan kita nggunakake pejuang F-35 ing Mediterania, lan mesthi Rusia pengin ndeleng wong-wong mau, ing kapal, padha pengin ngerti carane kita operate.

- publikasi kuotasi Blackmore ngandika.

Kapal induk Inggris, bebarengan karo AUG, lunga menyang pesisir China ing wulan Mei kanggo nduduhake kemampuan Royal armada Inggris Raya. Sadurunge, dheweke mlebu ing Segara Mediterania, ing ngendi, kaya sing dilaporake sadurunge, dheweke bakal melu operasi koalisi Barat nglawan teroris "Negara Islam" * (dilarang ing Rusia). Bagéyan saka grup kapal induk dumunung karo operator pesawat, lan bagéan wis mlebu ing Segara Ireng kanggo njamin "navigasi gratis." Ing kana, liwat Segara Ireng, sawetara F-35B saka grup operator pesawat AUG Inggris uga nindakake penerbangan.
  • https://twitter.com/UKDefJournal
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 26
    22 2021 Juni
    Iki wong lanang aneh) Pisanan dheweke lelayaran menyang pesisir manca, banjur waspada karo pesawat asing)
    Kanthi impudence kasebut, dheweke bisa uga kaget karo ubur-ubur wong liya ing kokpit lan kamar mesin)
    1. +5
      22 2021 Juni
      Ing kawitan padha bungah sing F-35s mabur saka kapal induk menyang Segara Ireng.
      Nah, saiki wis dadi ... keprungu
      1. +4
        22 2021 Juni
        Militer Inggris diwenehi tandha dening penerbangan pesawat Rusia liwat kapal induk HMS Queen Elizabeth sing ana ing Segara Mediterania.


        Ya, kita,"karo ora ana apa-apa"Dheweke ora bakal ngobong minyak tanah.
        Padha mabur ing bisnis ya .

      2. 0
        26 2021 Juni
        Kapal induk Inggris saiki duwe F-35B Amerika. Sayap udara Inggris durung tekan kesiapan tempur operasional
        1. 0
          26 2021 Juni
          Sayap hibrida F-35B ing kapal induk.
          Ana wong Inggris lan Yankees. Ana luwih sithik wong Inggris.
          Dianggep klompok udara CSG21 bakal kalebu 24 F-35B, 14 Merlin Mk2 lan 2-3 Merlin Mk4 helikopter anti-kapal selam kanggo ngangkut personel lan marinir pendaratan. Nanging, ora bisa ngumpulake sing akeh. Miturut informasi paling anyar ing media lokal, ing kapal HMS Ratu Elizabeth bakal ana 8 F-35B saka 617 skuadron Angkatan Udara Kerajaan, lan 10 saka skuadron Amerika VMFA-211 saka USMC. Ana uga bakal kurang helikopter: mung sepuluh jinis Merlin (pitu anti-kapal selam lan telung transportasi-landing) lan papat Wildcats cilik.
    2. +4
      22 2021 Juni
      Luwih becik yen dheweke "waspada" ing cedhak pulo kasebut, nanging nalika nglangi "njaba pinggiran", kita ora waspada, nanging nglindhungi wates.
    3. +2
      23 2021 Juni
      lan sapa sing ngomong sing waspada iku blogger kaya sampeyan. kang "ngambang". , pesawate uga ngiringi kapal kita. bali ing jaman Soviet. ing Samudra Hindia ing BS, saben 3 jam. lan kanthi "Midway" AUG, dheweke nindakake tugas ing kapal kita, kita nindakake tugas kita ing pesawat, iki mesthi wis ana lan bakal ana lan ora ana alesan kanggo para prajurit armchair gupuh, yen sampeyan pengin perang, pindhah menyang registrasi militèr lan kantor enlistment lan ngawula Motherland. lan ora njagong ing bokong lan pour rereget ing komputer
      1. 0
        26 2021 Juni
        Dadi aku taruhan kancaku, "prajurit kursi", sing wis menyang RVC mung kanggo lulus registrasi militer, nampa sertifikat registrasi, mbaleni latihan militer, lan nampa KTP. Inti saka perselisihan: wiwit saiki, kapal militer Inggris cilik bakal diiringi paling ora telung UAV, loro SSGN lan loro Armata submersible. Akibaté, dheweke kalah taruhan. Cilik-shades ora ndeteksi SSGN kapindho lan fregat kapindho, lan loro tank jero banyu segara.
        Saiki aku utang es krim amarga padu, iku sepele, ora apik!!! nglirik
  2. + 12
    22 2021 Juni
    Rusia nonton pesawat tempur F-35, nyoba ngerti cara kerjane.

    Apa padha ngepak swiwine?
    1. + 15
      22 2021 Juni
      Quote: Pereira
      Apa padha ngepak swiwine?

      Ya, ora ana sing kudu kuwatir, ora katon, wong-wong kita isih ora bisa ndeleng ...
      1. 0
        25 2021 Juni
        Sampeyan perlu kanggo nguripake perang elektronik, supaya operator pesawat iki aran sing F-35s ora bakal nglindhungi galosh saka apa.
  3. +2
    22 2021 Juni
    Iki mesthi Inggris, mungkin Estonia? ngguyu
  4. +2
    22 2021 Juni
    Yen ana apa-apa AUG Lizka wis mati. Inggih! Para sedulur padha nyambut gawe! Menehi wong-wong mau lelayaran ing Mediterania. Sapisan kapal induk wis dikendhaleni, luwih-luwih amarga wis ngerti yen dheweke kudu menyang Terusan Suez, lan ana wong Tionghoa. wis nunggu ing Djibouti.
    1. +3
      22 2021 Juni
      Minusers saka Ukraina, apa penguin mabur ing pesisir sampeyan? Dheweke mabur! Saiki ayo sing dicukur njupuk rap. Endi bantuan sampeyan? Yen ora, sabanjure, dheweke bakal mikir kaping satus babagan mbantu sampeyan.
    2. +1
      22 2021 Juni
      100 taun kawirangan diwiwiti kanggo wong Inggris (kaya 180 taun kepungkur ing China) - Liaoning bakal teka ing Plymouth kanthi ngiringan lan bakal ngedol telpon lan ngumpulake dhuwit. lan milih direktur perusahaan.
      1. +6
        22 2021 Juni
        Dadi wong Cina tuku setengah pelabuhan ing Eropah.
    3. +1
      22 2021 Juni
      Kutipan saka: tralflot1832
      Yen ana, AUG Lizka wis mati.

      Sampeyan jenis ngelak getih ...
      Nanging ing intine, ana, ing dhawuhe Armada Pangeran, ora ana wong bodho, lan yen padha menyang "Mediterania", ora mung kaya ngono, nanging kanggo sawetara tujuan, ngerti kanthi lengkap manawa pasukan kita ora bakal bisa. nganggur. Aja ngapusi data eksternal, gali luwih jero.
      1. +4
        22 2021 Juni
        Dadi, miturut komentar sampeyan, sing paling penting yaiku golek AUG! Kita nemokake! Lan liyane babagan teknologi. Kita latihan. Saiki giliran wong Cina. Lizka nuju menyang Laut China Selatan. dadi luwih angel ana, ngerti ukuran Angkatan Laut Cina.
        1. -6
          22 2021 Juni
          Kutipan saka: tralflot1832
          Dadi miturut komentar sampeyan, AUG minangka sing paling penting kanggo ditemokake!

          Mula ora ndhelik.
          Pancen angel ndhelikake AUG ing "Mediterania"; luwih angel ora nemokake yen AUG ora ndhelikake. Umumé, kaya operasi Tu-22M3 saka papan sing dhuwur nglawan "barmalei" ing Suriah - "pameran" biasa sing ora ana "makna pertempuran".
          1. +1
            22 2021 Juni
            Delengen Segara Aegea, ana papan kanggo Lizka kanggo ndhelikake. Nanging nalika metu, kita ketemu dheweke. Dheweke mikir yen kita ora bakal ketemu. Eksklusivitas kasebut cepet-cepet saka Anglo-Saxon. Ayo Angkatan Udara nglatih. Aku Muga-muga grup penerbangan karo Kuznetsov sing isih ngadeg ana ing Suriah .Ayo padha mabur.
            1. +2
              22 2021 Juni
              Kutipan saka: tralflot1832
              Delengen Segara Aegea, ana papan kanggo Lizka ndhelik.

              Nuwun sewu, nanging aku ora bisa terus komunikasi babagan topik iki karo profesional kaya sampeyan.
            2. 0
              26 2021 Juni
              Andryusha, aja nyalahake aku, aku ora ngerti carane dicukur, nanging eksklusivitas blaring sampeyan ana ing ayunan lengkap. Oh, topi sampeyan ora ana gunane kanggo Anglo-Saxon, oh, mbuwang ...
          2. 0
            22 2021 Juni
            Kutipan: Bez 310
            Pancen angel ndhelikake AUG ing "Mediterania"; luwih angel ora nemokake yen AUG ora ndhelikake.

            Ya, dheweke dhewe ngumumake panemuan kapal selam ing cedhake lan, kaya sing dakngerteni saka informasi kasebut, kapal selam kasebut duwe kemungkinan sukses - apa ora?
            1. -3
              23 2021 Juni
              Kutipan saka isv000
              prau wis nyata kasempatan sukses - apa ora?


              "Ora, wong lanang, ora kaya ngono,
              kabeh salah, wong lanang… "
  5. + 10
    22 2021 Juni
    Kaya game kucing lan tikus. Iki minangka pisanan kita nggunakake pejuang F-35 ing Mediterania, lan mesthi Rusia pengin ndeleng wong-wong mau, ing kapal, padha pengin ngerti carane kita operate.

    Komentar lengkap saka Panglima, tanpa histeria lan pernyataan bodho kaya "pilot Rusia sing ora profesional." Saben uwong nindakake pakaryane dhewe-dhewe.
    1. +5
      22 2021 Juni
      Lan aku isih ora ngerti sebabe tembung kasebut muncul kewaspadaan ing konteks iki.
      Kita ketemu kaping satus, mabur ngubengi siji liyane, ngacungake tangan, nuduhake bokonge sing gundhul ...
      Banjur, tenan, dheweke dadi waspada ...
      1. +5
        22 2021 Juni
        Quote: Pemimpin Redskins
        Nanging aku isih ora ngerti kenapa tembung alertness muncul ing konteks iki.

        Jurnalisme modern - Pak! hi Telusuri sensasi, ancaman (khayal), mungsuh, lsp. Umumé, padha "waspada".
        1. +5
          22 2021 Juni
          Nah banjur...
          "Sawise maca artikel babagan carane para pelaut Inggris dadi waspada, kanthi ati-ati ngati-ati maneuvers para pejuang Rusia, aku uga dadi waspada - sapa ngerti apa sing bakal ana ing pikirane nalika njaga! ..."
          1. 0
            22 2021 Juni
            Aku ngira para pelaut Inggris nindakake tugase. Gumantung saka profesionalisme, amarga "waspada" dheweke nindakake tugas luwih apik utawa nglampahi wektu luwih akeh tinimbang sing dikarepake lungguh ing jamban.
            1. +3
              22 2021 Juni
              "Rum, bulu mata lan sodomi minangka tradhisi Angkatan Laut Inggris."
              W. Churchill, Gusti pisanan saka Admiralty Inggris.
              1. +1
                22 2021 Juni
                Churchill uga dadi joker. Sing bener Humor Inggris.
                Sanajan, mesthi, ana sawetara bebener babagan iki lan siji ora kudu ngremehake "mitra potensial". hi
  6. +4
    22 2021 Juni
    Sawise maca artikel kasebut, aku malah ora ngerti apa sing kudu diomongake ... Mungkin aku kudu menehi saran supaya dheweke "wedi bebarengan"? recourse
    1. -1
      22 2021 Juni
      Apa Amerika lan Inggris kudu wedi bebarengan? Siji sayap penguin saka Lizka, pilot dening Amerika. Aku ndhukung. apik
    2. +2
      22 2021 Juni
      Kutipan saka: sabakina
      Mungkin padha kudu dijaluk "wedi bebarengan"?

      Kamulyan, nanging iki minangka cara nyata, ora kaya keprihatinan. apik ombenan
    3. +1
      22 2021 Juni
      Kutipan saka: sabakina
      Sawise maca artikel kasebut, aku malah ora ngerti apa sing kudu diomongake ... Mungkin aku kudu menehi saran supaya dheweke "wedi bebarengan"? recourse

      Ana pilihan: "wedi ing siji" utawa "wedi ing advance"
  7. +5
    22 2021 Juni
    Siji utawa loro kapal selam ... utawa lima? Utawa malah monster Loch Ness?
  8. 0
    22 2021 Juni
    Kaya game kucing lan tikus. Iki minangka pisanan kita nggunakake pejuang F-35 ing Mediterania, lan mesthi Rusia pengin ndeleng wong-wong mau, ing kapal, padha pengin ngerti carane kita operate.


    Apa sampeyan mikir, sampeyan sing teka menyang kita ...
    1. +6
      22 2021 Juni
      "Ing wektu sing padha, ditekanake yen sanajan kahanan kasebut" tegang ", Angkatan Laut Kerajaan bakal terus "nduduhake kemampuane". Iki kabeh minangka ciri histeria media modern. NADAK lan ndadak. .. Nyatane, ora ana sing peduli ing kana! Mung luwih menarik kanggo wong kita mabur, ing ngendi prau wong liya - kok mung nyawang banyu? . "Dheweke nggoleki aku ing kene..." - frasa wanita bodho saka sawetara jinis humor. Mangkene kene. Lan kabeh iki ditujokake kanggo wong biasa. Kasunyatane ora ana masalah, SAIKI, apa sing ditulis babagan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Frekuensi publikasi!) saka aliran informasi penting. Kanthi kapadhetan dhuwur, "Dheweke awon" tetep ana ing pikirane kanggo kita lan dheweke! "Dheweke ngrancang!" Ora perlu maneh.
  9. +2
    22 2021 Juni
    Jet tempur Rusia cedhak kapal induk HMS Ratu Elizabeth ing Segara Mediterania menehi tandha marang Inggris
    Carane ... waspada! Sanajan, iki bisa dadi lelucon dening wartawan.
    1. +3
      22 2021 Juni
      Aku mikir latihan bebarengan iku migunani kanggo kabeh wong ...
      1. +1
        22 2021 Juni
        Keuntungan paling gedhe yaiku nalika sampeyan ora kudu nglatih kabeh ... minangka pilihan, latihan bebarengan kanggo nglindhungi planet kita saka ... wong ijo cilik, umpamane.
        1. +2
          22 2021 Juni
          Mungkin ing sawijining dina bakal kaya iki, nanging saiki apa sing kita duwe ...
  10. +3
    22 2021 Juni
    ... lan sawetara mlebu ing Segara Ireng kanggo njamin "navigasi gratis."

    Anglo-Saxon teka karo mantra anyar - "pandhu arah gratis".
    Dadi padha muter-muter - Amerika Serikat ngubengi China, lan Inggris dikirim menyang Mediterania lan Segara Ireng, nglawan Rusia. Nanging ing pungkasan, kanthi "ajaran" dheweke ngganggu pandhu arah gratis.
    1. +1
      22 2021 Juni
      Ora mung kuwi.

      Amerika Serikat ngumumake jumlah rekor negara sing melu latihan militer ing Ukraina.

      Latihan militer kanthi partisipasi pasukan NATO Sea Breeze-2021, sing direncanakake bakal dianakake ing wilayah Ukraina lan ing Segara Ireng, bakal nggabungake sawetara negara sing melu. Iki dilaporake dina Selasa, 22 Juni, ing Twitter dening Kedutaan Besar Amerika ing Ukraina.
      Laporan kasebut nyathet yen Armada Keenam Angkatan Laut AS wis resmi ngumumake partisipasi ing latihan Sea Breeze 2021.
      "Latihan Sea Breeze 2021 nambah interoperabilitas, nambah keamanan maritim lan njamin perdamaian ing wilayah kasebut," ujare. <…> Latihan Sea Breeze-2021 saiki duwe jumlah negara sing paling akeh melu ing sejarah latihan kasebut: 32 negara saka enem bawana, "ujare kedutaan.
      Ditemtokake manawa 5 ewu personel militer, 32 kapal, 40 pesawat, uga 18 tim pasukan operasi khusus lan perenang tempur uga bakal melu manuver.
      Latihan kasebut bakal ditindakake wiwit tanggal 28 Juni nganti 10 Juli kanthi partisipasi Ukraina, AS, Albania, Australia, Brazil, Bulgaria, Kanada, Denmark, Mesir, Estonia, Prancis, Georgia, Yunani, Israel, Italia, Jepang, Latvia, Lithuania, Moldova, Maroko, Norwegia, Pakistan, Polandia, Rumania, Senegal, Spanyol, Korea Selatan, Swedia, Tunisia, Turki, UAE lan Inggris.

      Padha banget nyawiji ana, apa ora wektu kanggo militer kita nuduhake untu nyata, cooling mudhun semangat lan utamané panas sirah sethitik?! Banjur, aku weruh, dheweke pancen ngumpul kanggo perang karo kita ing Segara Rusia dhewe - dheweke bisa uga pengin mbaleni skenario Perang Krimea sing misuwur ing 1853-1856 ing abad kaping 19, sing banjur diarani perang nul, mung ing kasunyatan anyar. lan karo jinis senjata anyar, nalika padha ngepung Rusia saka kabeh pihak lan bebarengan miwiti operasi militèr marang kita ing Kaukasus, ing Danube principalities, ing Baltik, Black, Azov, Putih lan Barents Segara, uga ing ngisor tekan. Amur, Kamchatka lan Kapuloan Kuril.
      Lan padha ngumumake kabeh iki, mung dina iki, ing tanggal suci lan mournful kanggo kabeh kita saka serangan Nazi Jerman ing USSR - 22 Juni!

  11. -2
    22 2021 Juni
    Miturut Inggris, Rusia nonton pesawat tempur F-35, nyoba ngerti cara kerjane.


    Carane padha bisa? "Ketawa Dr. Livesey"
    Padha nyusup kaya laler ngantuk)))
  12. -1
    22 2021 Juni
    Aku ora bakal kaget yen F-35 wis dismantled ing hangars garing basa
    1. -2
      22 2021 Juni
      Kutipan saka kecoak
      Aku ora bakal kaget yen F-35 wis dismantled ing hangars garing basa

      Apa kita kasengsem ing sampah? Ketoke ora. recourse
  13. -1
    22 2021 Juni
    Kaya game kucing lan tikus.

    Nanging sapa tikus lan sapa kucing, sing dadi pitakonan ing antarane Anglo-Saxon?..
    Padha hooligans, aku bisa mambu pilot kita ana, padha provoking ... Nanging apa sing kudu kita tindakake? Rusia wis ngadhepi ancaman langsung lan ngubengi kita saka kabeh pihak.
    Ayo padha ora gelo mengko. prajurit
  14. 0
    22 2021 Juni
    Kutipan saka: tralflot1832
    Minusers saka Ukraina, apa penguin mabur ing pesisir sampeyan? Dheweke mabur! Saiki ayo sing dicukur njupuk rap. Endi bantuan sampeyan? Yen ora, sabanjure, dheweke bakal mikir kaping satus babagan mbantu sampeyan.

    Preian wis diwiwiti, kerja part-time kanggo bocah-bocah, MINUSATOR ngguyu
  15. -2
    22 2021 Juni
    Militer Inggris diwenehi tandha dening penerbangan pesawat Rusia liwat kapal induk HMS Queen Elizabeth sing ana ing Segara Mediterania. Kajaba iku, kapal perang Rusia lan kapal selam ditemokake ing sacedhake.
    Cepet ganti popok lan ventilasi ruangane.... aran
  16. 0
    22 2021 Juni
    Kutipan saka Mauritius
    Kutipan saka kecoak
    Aku ora bakal kaget yen F-35 wis dismantled ing hangars garing basa

    Apa kita kasengsem ing sampah? Ketoke ora. recourse

    Apa babagan logam non-ferrous?
  17. +1
    22 2021 Juni
    Militer Inggris diwenehi tandha dening penerbangan pesawat Rusia liwat kapal induk HMS Queen Elizabeth sing ana ing Segara Mediterania. Kajaba iku, kapal perang Rusia lan kapal selam ditemokake ing sacedhake.

    Dadi, kayane, dheweke metu ing Long March, nganti tekan China dhewe, kanthi tujuan, kaya Taiwan? Salah siji bakal mili ing dalan, utawa para pejuang bakal waspada, nanging aku umume meneng babagan carane kapal selam wong liya mlebu ing surat perintah Inggris sing mulya ... lol
  18. 0
    22 2021 Juni
    Miturut Inggris, Rusia nonton pesawat tempur F-35, nyoba ngerti cara kerjane.

    Padha operate kaya Yak-141, gambar kang "lunga" menyang bajak laut Amerika ing 90s ... negatif
  19. 0
    23 2021 Juni
    Dikongkon nglangi ing ngarepe wong Turki....kanggo pamer
  20. 0
    23 2021 Juni
    Padha nyemprotake wong anyar liwat Inggris.
  21. 0
    23 2021 Juni
    Aku ora seneng yen Inggris, yen ora ngapusi, ngerti yen ana kapal selam ing kana. Padha ora kudu ngerti iki, nanging mung guess. Nanging nyatane dheweke ora ngerti jumlah sing tepat, nyemangati.
  22. Tur
    +1
    24 2021 Juni
    Miturut Inggris, Rusia nonton pesawat tempur F-35, nyoba ngerti cara kerjane.
    Mungkin padha ora tumindak, nanging sesambungan?
    Yen ora, ora bisa dimangerteni kepiye Rusia duwe pesawat militer sing cukup modern, lan Rusia nyoba ngerti cara kerjane kanthi nonton F 35.
    Utawa pesawat Amerika minangka ciptaan alien lan ngerti yen iku proses sing ora bisa diakses?
  23. 0
    24 2021 Juni
    ... padha pengin ngerti carane kita operate
    Dheweke nemokake "rahasia wong umum", pemilik Amerika ana ing wilayah banyu - pisau cukur sing wani digunakake, nanging yen ora ana ing segara - ora bisa digunakake. ngguyu
  24. 0
    25 2021 Juni
    Kita kudu waspada karo SeaBreeze!... Utamane nglawan perenang saka Moldova.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"