Lagi digarap. Pangembangan pertahanan udara ing Arktik

18

Personil resimen rudal anti-pesawat ke-33 (Novaya Zemlya) ing upacara njupuk tugas tempur, November 2015

Tentara Rusia bali menyang Arktik, mbangun fasilitas anyar lan bali menyang layanan lawas. Salah sawijining tugas utama ing konteks iki yaiku mulihake pertahanan udara ing wates sisih lor. Sawetara rekayasa radio lan unit rudal anti-pesawat wis dibentuk lan dileksanakake tugas tempur, lan sing anyar direncanakake kanggo masa depan.

kepungkur pungkasan


Penembak anti-pesawat bali menyang Arktik ing 2015. Ing awal taun, minangka bagéan saka Angkatan Darat 45 Angkatan Udara lan Pertahanan Udara Lor. armada Resimen rudal anti-pesawat kaping 33 dibentuk adhedhasar Novaya Zemlya. Ing sasi sabanjure, prasarana sing dibutuhake disiapake ing Nusantara, sawise sistem anti-pesawat S-300PM teka ing kana karo kru. Ing Nopember 2015, SRP kaping 33 resmi nindakake tugas tempur. Kacathet yen resimen kasebut dadi bagian lengkap pisanan saka Armada Lor, dibentuk lan terus-terusan dilayani ing pulo-pulo ing Samudra Arktik.



Ing 2016, resimen nampa divisi pisanan sistem pertahanan udara S-400 modern. Ing mangsa ngarep, ana pangiriman anyar saka jinis iki, kang ndadekake iku bisa kanggo ngganti sistem lungse. Ing musim gugur 2019, dikenal manawa zrp kaping 33 pungkasane pindhah menyang teknologi modern lan ninggalake S-300PM lawas. Resimen kasebut uga nggunakake kompleks Pantsir-S1 lan Tor-M2DT.


Materiel saka resimen 33rd ing tahap awal

Sejajar karo unit rudal, unit teknik radio disebarake. Ing tapel wates lor negara, ing pesisir daratan lan ing pulo individu, pangkalan lan posisi anyar kanggo sistem radar wis muncul. Antarane obyek kasebut, Arctic Shamrock adhedhasar babagan. Land of Alexandra lan "Semanggi Utara" ing babagan. Ruang ketel.

Ing telung langkah


Ing 2018, persiapan infrastruktur kanggo unit pertahanan udara anyar diwiwiti. Diputusake kanggo nyebarake Resimen Rudal Anti-Pesawat Anti-Pesawat Pengawal 414th Brest Red Banner ing kutha Tiksi ing sisih lor Yakutia. Miturut lapuran anyar, latihan lan penyebaran resimen iki kudu ditindakake ing telung tahap sajrone 4-5 taun sabanjure.

Pambangunan omah lan pangkalan, uga pemugaran infrastruktur ing Tiksi, diwiwiti ing Agustus 2018. Wis ing awal taun ngarep, personel teka ing unit kasebut. Ing musim panas 2019, sawetara kapal ngirim bahan bangunan lan bahan bangunan menyang Tiksi kanggo Pengawal kaping 414. zrp - luwih saka 170 unit. macem-macem peralatan, kalebu. kompleks anti-pesawat.


Ing Februari 2020, rong resimen anti-pesawat Arktik anyar digabung dadi Divisi Pertahanan Udara kaping 3 saka Armada Lor. Ora suwé sawisé iku, ing awal April, upacara solemn dianakaké kanggo syafaat saka Pengawal 414th. zrp kanggo tugas tempur. Komponen sistem anti-pesawat S-300PS lan conto liyane mlebu ing posisi kasebut. Kacarita nalika tugas tempur, resimen saka Tiksi bakal sesambungan lan ijol-ijolan data karo wilayah liyane sing ngawasi kahanan udara.

Miturut data sing wis dingerteni, pambangunan pangkalan ing Tiksi kaperang dadi telung tahap. Kamentrian Pertahanan ngumumake rampunge sing kapindho ing pungkasan taun kepungkur. Thanks kanggo kabeh karya sing ditindakake, tugas tempur sistem anti-pesawat wis diwiwiti, lan kamp militer kanggo 300 wong wis dilengkapi.

Tahap katelu bakal menehi fasilitas sipil anyar. Asrama anyar, kompleks olahraga lan pusat rekreasi bakal dibangun kanggo personel militer lan kulawargane. Minangka bubar dilaporake dening Izvestia, tahap konstruksi iki bakal rampung ing 2023 lan bakal biaya 1 milyar rubel. Gunggunge, 3 milyar dialokasikan kanggo konstruksi ing Tiksi.

Rencana kanggo masa depan


Saka data sing kasedhiya, SRP kaping 33 ing Novaya Zemlya wis entuk wujud pungkasan. Kabeh fasilitas sing dibutuhake wis dibangun / dibalèkaké, lan saiki mung sistem S-400 modern ing tugas pertempuran, dijamin dening jinis anyar saka peralatan. Saiki resimen kasebut bisa terus ngladeni ing mode operasi normal lan nuduhake potensial lengkap, menehi kontribusi sing signifikan kanggo pertahanan wates sisih lor.


Upacara resmi njupuk tugas tempur Resimen Rudal Anti-Pesawat Pengawal 414, April 2020

Resimen Pengawal 414 ing Tiksi bakal nampa fasilitas anyar. Kajaba iku, media nglaporake babagan rearmament sing direncanakake. Ing mangsa ngarep, S-300PS, sing dudu anyar, bakal menehi dalan menyang S-400 modern. Uga, resimen bisa bersenjata karo sistem S-350 Vityaz paling anyar.

Sawetara taun kepungkur, informasi muncul ing pers babagan pembentukan resimen liyane. Kacarita unit kasebut bakal digawe ing 2018 lan diselehake ing Dikson ing Taimyr. Resmi warta bagean iki durung kacarita. Miturut sumber pers, pambangunan lan acara liyane wis ditundha nganti saiki.

Bisa dianggep yen nyiapake posisi lan kemah militer ora bakal entuk akeh wektu. Unit dhukungan saka Armada Lor wis nglumpukake akeh pengalaman kanggo mulihake fasilitas lawas, lan resimen pertahanan udara anyar ing Dikson bakal bisa digawa menyang tugas tempur ing wektu sing paling cendhak. Apa peralatan lan gaman sing bakal ditampa resimen ora dingerteni. Kanthi pola unit sing ana, mula bisa nampa S-300P/PS/PM sing lawas, banjur ngalih menyang S-400 modern.

Potensi Arktik


Ing awal nineties, bebarengan karo pangurangan umum lan ambruk saka angkatan bersenjata, negara kita ilang klompok pertahanan udhara maju lan kuat sing nutupi wates lor. Ing taun-taun pungkasan, Kementerian Pertahanan wis mbangun fasilitas anyar lan mulihake kesempatan sing ilang.


Komplek S-300PM disebarake ing Tiksi

Ing jaman kepungkur, bisa mulihake lan mbangun potensial unit sing ana ing sisih lor negara Eropa. Perbatasan strategis saka Semenanjung Kola menyang Novaya Zemlya lan Urals nampa sarana perlindungan sing dipercaya. Saiki tugas utama ing Arktik yaiku mulihake lapangan radar lan wilayah tanggung jawab sistem rudal saka Novaya Zemlya menyang Kamchatka.

Miturut macem-macem sumber, umume wilayah kasebut wis dikontrol dening sambungan teknis radio - kanggo tujuan kasebut, pangkalan sisih lor sing unik sadurunge dibangun. Mbokmenawa, perlu kanggo nyebarake resimen anyar kanthi radar modern sing bisa nutup kesenjangan sing isih ana ing pertahanan.

Kahanan karo kemampuan tempur pertahanan udara nganti saiki katon luwih elek. Saiki, mung rong resimen rudal anti-pesawat sing disebar lan dilayani, sing, kanthi definisi, ora bisa nglindhungi kabeh wates sisih lor. Nganti saiki, mung wilayah kanthi radius 300-400 km ing Novaya Zemlya lan sekitar Tiksi sing dilindhungi saka serangan utawa overflight mungsuh. Resimen sing diusulake ing Dixon bakal bisa nggawe wilayah pertahanan anyar ing cedhak area tanggung jawab Srp 33rd. Penampilane bakal duwe efek positif kanggo nutupi garis, nanging ora bakal ngrampungake masalah iki kanthi lengkap.

Lagi digarap. Pangembangan pertahanan udara ing Arktik

Upacara Penyerahan Infrastruktur Tiksi, April 2020

Sedurunge dibangun


Ing kasunyatan, ing saiki wadyabala Rusia kudu mbangun maneh sistem pertahanan udara lengkap kanggo wates lor. Unit sing mentas dibentuk dikirim menyang wilayah sing adoh, lan kanggo wong-wong mau kudu mbangun kabeh fasilitas lan infrastruktur sing dibutuhake, militer lan sipil, saka awal. Kabeh karya iki rumit lan larang, lan uga mbutuhake wektu akeh. Contone, implementasine kabeh rencana ing Tiksi bakal njupuk total kira-kira. 5 taun.

Nanging, kabeh efforts lan expenses iki kebak sabdho. Arktik iku penting banget militèr-politik lan ekonomi, lan mulane narik kawigaten manungsa waé saka macem-macem negara. Ana risiko sing dikenal, lan tentara kita kudu digatekake. Sing penting banget ing kahanan kasebut yaiku pertahanan udara modern, maju lan akeh.

Sistem pertahanan udara lagi dibangun lan durung entuk wujud pungkasan. Nanging, kontur lan kemungkinan sing ana, uga cara pangembangan luwih lanjut, wis jelas. Kapabilitas tempur sistem sing ana cukup kanggo ngrampungake sawetara tugas ing wektu tentrem lan perang, lan ing mangsa ngarep potensial bakal terus berkembang. Lan iki temenan bakal ngiyataken pertahanan ing wilayah strategis penting.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    23 2021 Juni
    Yen kita pengin nglindhungi kapentingan ing Arktik, kita kudu kerja keras lan mbuwang dhuwit.
    Kahanan iklim banget atos kanggo wong-wong sing bakal manggon lan kerja ing kana ... nanging pancen pantes.
    1. +2
      26 2021 Juni
      Cukup ngomong apa tugas bagean iki nindakake. Sapa sing arep ditabrak? Landing glider? Foto pengintaian? Kapal udara? Bomber? Martian?
  2. -5
    23 2021 Juni
    Lan apa ing wiwitan sampeyan kudu nyeret S300PS lawas lan nglampahi akèh dhuwit kanggo nggawa S400 ana ing taun lan njupuk S300PS? Iki sing kudu di pikir-pikir kanggo ngobrak-abrik dhuwit rakyat?
    1. +2
      23 2021 Juni
      Ya, mbokmenawa durung ana sing gratis, lan ana area tutup sing luwih penting. ya
      Apa sampeyan mow ing Sorge utawa ing kimia? aran
      1. -1
        23 2021 Juni
        Iku bakal angel, nanging dingerteni yen padha dikirim ing 2015, lan ing 2016 diganti C400. Nanging kanggo nindakake iki saben taun wis boroske dana budget sethitik. Utawa apa sampeyan mikir sing mbuwang dhuwit iku pakewuh?
    2. +1
      23 2021 Juni
      Menarik sampeyan duweke! Kanggo kasunyatan sing lagi kebak digunakake Komplek iki lan isih bakal nyetel panas, lan anyar ora pai oven. Kanggo kula, iki minangka conto saka pendekatan ekonomi lan planning militèr sing tepat.
      1. -2
        23 2021 Juni
        Yaiku, mbuwang akeh dhuwit kanggo pangiriman C 300PS sing ora murah ing taun 2015, banjur bali sing ora murah saka kompleks kasebut menyang daratan ing taun 2016 lan pangiriman C 400 sing ora murah ing taun sing padha. , sampeyan nimbang conto pendekatan ekonomi lan perencanaan militer sing tepat?
        Apik!
        1. 0
          23 2021 Juni
          Mungkin padha nguji kompleks ing Arktik? Pisanan padha nyoba lan mriksa S-300. Banjur, dheweke mutusake manawa kabeh apik lan wis nyoba S-400. Lan ora dingerteni ing ngendi S-300 iki bakal dikirim. Sawetara kabutuhan lan nuansa bisa katon. Kita ora ngerti kabeh. Umumé, aku mikir sing ngirim ora dituduhake ing mbukak sumber apa sing dikirim ngendi. Ayo wong-wong sing "ngarep-arep" nggegirisi.
    3. +2
      23 2021 Juni
      Kutipan saka: ramzay21
      Lan apa ing wiwitan sampeyan kudu nyeret S300PS lawas lan nglampahi akèh dhuwit kanggo nggawa S400 ana ing taun lan njupuk S300PS?

      Iku misale jek kula ing mangsa, tinimbang S-400, S-500 bakal katon ing kono. Pertahanan rudal luwih relevan ing sisih lor tinimbang pertahanan udara.
    4. +1
      23 2021 Juni
      Kutipan saka: ramzay21
      Iki sing kudu sampeyan pikirake

      Aku bakal pitutur marang kowe liyane - ing awal 90s, iki 414th padha, kaya kabeh 22 Divisi Pertahanan Udara, ambruk dadi pecah. Dheweke ninggalake posisi kaya ing tanggal 41, kanthi cepet ngrusak peralatan, ninggalake bedhil, rangefinder lan Gréja Ortodoks Rusia ...
  3. 0
    23 2021 Juni
    "Saiki, mung wilayah kanthi radius 300-400 km ing Novaya Zemlya lan sekitar Tiksi sing dilindhungi saka serangan musuh utawa overflight." Inggih, punika ing teori. Ing laku: "kelengkungan bumi ngganggu" lan asile luwih andhap asor.
    1. +1
      23 2021 Juni
      Sistem pertahanan udara kompleks; sawise kabeh, ana penerbangan. Pelabuhan lan obyek penting ditutupi - lan iki kasunyatan ...
      1. +1
        23 2021 Juni
        Pelabuhan lan obyek sing penting - mbok menawa, ya. Durung ana jangkoan radar lengkap ing sisih lor (
  4. +1
    23 2021 Juni
    Kutipan saka: ramzay21
    Lan apa ing wiwitan sampeyan kudu nyeret S300PS lawas lan nglampahi akèh dhuwit kanggo nggawa S400 ana ing taun lan njupuk S300PS? Iki sing kudu di pikir-pikir kanggo ngobrak-abrik dhuwit rakyat?

    Mbayangno yen zona iki kudu ditutupi wingi, nanging ora ana C400, nanging ana C300 sing bisa ditampa lan zona iki ana ing tutup nganti setaun, banjur 400 teka ing wektu. Kajaba iku, aja lali yen zona sing ditutupi sistem pertahanan udara mbusak beban saka MiG-31x. Lan kanggo militer ana taktik lan strategis
    tugas sing kudu rampung saiki, lan ora ngenteni setahun. Sampeyan mikir kaya wong sipil. Lan aku mung menehi jeneng sawetara alasan babagan 300 lan 400. Apa cukup kanggo sampeyan?)
  5. 0
    23 2021 Juni
    Resimen Rudal Anti-Pesawat Anti-Pesawat Pengawal 414 Pengawal Merah Brest diputusake dipasang ing desa Tiksi.

    Yen ana wong ing kene sing ngerti sejarah resimen 414 ing periode saka 1992 nganti Februari 2020 - nanggapi! Aku pancene pengin ngisi longkangan iki, saka bubar kanggo kawentar lan dadi pengawal ... hi
  6. 0
    24 2021 Juni
    Kawangun 414th Pengawal Brest Red Banner Anti-Pesawat Rudal Resimen

    Thanks kanggo penulis artikel kasebut, nanging aku ora duwe lencana Pengawal ... recourse
    1. +1
      25 2021 Juni
      Ing endi wae katon ing gambar, ing ara-ara samun utawa ing Arktik, sistem rudal apa wae sing ana ing sakumpulan utawa ing baris karo rudal sing diunggahake, nanging kaya peralatan liyane, kaya-kaya solusi kasebut teka karo siji gyrus langsung. transplanted saka panggonan liya
  7. 0
    Agustus 19 2021
    Thors ora tau ana ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"