"Kedadeyan pisanan saka jinis iki ing taun-taun pungkasan": negara manca menehi komentar babagan nglanggar wates maritim Rusia dening kapal Inggris

282

Media asing nanggapi laporan babagan kedadeyan ing Segara Ireng. Kita ngomong babagan nglanggar wates maritim Rusia ing wilayah Cape Fiolent, distrik Balaklava Sevastopol. Miturut sarana kontrol obyektif, "Defender" Inggris ngrusak menyang jero banyu Rusia watara 3 km, nalika ora nanggepi bebaya saka sisih Rusia.

Akibaté, geni peringatan kudu dibukak ing arah kapal Angkatan Laut Inggris dening kapal Coast Guard. Uga dilaporake babagan panggunaan penerbangan: Su-24M ngebom dalan penghancur NATO, sawise iku ninggalake banyu Rusia.



Ing Inggris, sawetara jam sadurunge provokasi ing wilayah Sevastopol, dheweke ujar manawa "kapal kraton armada bakal nindakake misi ing Segara Ireng kanggo ndhukung mitra lan nambah keamanan.

Media Inggris nuduhake yen Defender "ora nglanggar wates Federasi Rusia sing diakoni sacara internasional." Pernyataan iki diterangake kaya mangkene: "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing ana ing cedhake ora diakoni minangka unit akuatorial wilayah ing Federasi Rusia. Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina.

Nanging, ora kabeh wong ing Kulon setuju babagan masalah iki. Utamane, kacathet ing luar negeri manawa ora saben wong ngakoni kedaulatan Inggris ing Kapuloan Falkland (Malvinas):

Lan kepiye carane Angkatan Laut Inggris tumindak yen kapal saka negara manca nerak wates ing wilayah Nusantara iki? Mesthi ora bakal ketemu karo karpet abang ing pelabuhan.

Kolumnis Turki Dolunay Terman nulis yen "iki minangka kedadeyan pisanan saka jinis iki ing taun-taun pungkasan antarane kapal Rusia lan negara NATO ing Segara Ireng."

Ing tanggal 18 Juni, HMS Defender nimbali ing pelabuhan Odessa, ing ngendi pihak Ukrainia ketemu kru kanthi kabeh kaurmatan.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    282 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 42
      23 2021 Juni
      Inggih, ngenteni ...
      1. + 104
        23 2021 Juni
        We ngenteni.
        Padha nindakake proyek apik ing bali. Cepet:

        Ing 11.52 "Defender" nyabrang tapel wates Rusia.

        Ing 12.06 lan 12.08 kapal patroli tapel wates Rusia nembak tembakan peringatan.

        Jam 12.19 pesawat Su-24M Rusia nindakake pamboman peringatan.

        Reaksi cepet
        1. + 83
          23 2021 Juni
          "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing ana ing cedhake ora diakoni minangka unit akuatorial ing Federasi Rusia. Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina.

          Inggih, apa dheweke nolak, dheweke bakal nyedhaki pesisir Crimea! wassat Iku dudu banyu Rusia! basa Urip, urip! Dheweke barked saka ngisor gapura, lan nalika dheweke weruh boot stomping ing moncong, dheweke langsung menyang grumbulan. hi
          1. + 58
            23 2021 Juni
            ya... nyonya segara... sialan... sawetara jenis asu... lara hantu rong atus taun kepungkur - kabeh sing ditinggalake kanggo wong-wong sing biyen bengok-bengok yen Inggris minangka kekaisaran sing ora tau srengenge. set...
            1. Tur
              +9
              24 2021 Juni
              Sampeyan ngirim ora dadi condescending menyang mungsuh kita sumpah.
              Srengenge isih durung surup ing Kakaisaran Inggris. Delengen gelar Ratu Inggris, lan ing ngendi dheweke dadi Perdana Menteri. Malah kanthi nominal.
              Nanging ana panggonan kaya ing London - City. Iki minangka lokasi lembaga keuangan Inggris. Dadi dheweke minangka manajer dhuwit sing sejati ing jagad iki.
              Sing tegese luwih akeh tinimbang tank lan misil.
              Iki minangka kasunyatan ing jaman saiki.
              Dadi njupuk wektu sampeyan nendhang singa sing ngapusi. Dheweke mung bisa pura-pura turu.
              Nganti kulit dibusak saka iku lan digawe dowo ing pasak, care lan ati-ati kudu dileksanakake.
              Lan nyiapake kanggo nyerang.
          2. + 41
            23 2021 Juni
            Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina"
            Kanthi tembung liya, provokasi kasebut disusun kanthi sengaja lan direncanakake. Pranyata, miturut rencana, isih bakal ana kedadeyan, bisa uga luwih kasar.
            1. + 12
              23 2021 Juni
              Aku iki pawulangan apik. Sawise kabeh, dheweke menehi sinyal sing jelas, sabanjure dheweke bakal mikir sadurunge nindakake perkara kasebut.
              1. +8
                23 2021 Juni
                Ketoke iku tes reaksi. Loro tahapan wis liwati, langkah sabanjure ana ing mburi.
            2. + 23
              23 2021 Juni
              Kutipan: NIKNN
              Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina"
              Kanthi tembung liya, provokasi kasebut disusun kanthi sengaja lan direncanakake. Pranyata, miturut rencana, isih bakal ana kedadeyan, bisa uga luwih kasar.

              Dina iki, liwat Sevastopol, pesawat nggero tanpa mandheg, digawa menyang pesisir kidul Crimea. Aku padha bakal racun Englishman kaya hound a mangy fox ... Ayo dheweke njupuk kaki bali menyang Matherland.
            3. +5
              23 2021 Juni
              Sing dikonfirmasi.
              Wartawan BBC Jonathan Beal, sing ana ing kapal Defender, menehi katrangan babagan kedadeyan karo pemusnah Inggris ing pesisir Crimea.

              Materi Beal mratelakaken bilih nalika kapal perang Inggris nyedhak ing tlatah perairan Crimea, punggawanipun dipun waspada, lan gaman dipun siaga. "Pembela kanthi sengaja ngrancang mlebu ing jero 19 km menyang perairan wilayah Crimea.


              Rincian liyane ing RBC:
              https://www.rbc.ru/politics/23/06/2021/60d36b519a79475833febc1b?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
            4. +6
              24 2021 Juni
              Kebeneran sing luar biasa yen ana wartawan BBC ing papan kasebut pas wektune.
              1. +1
                24 2021 Juni
                Kabeh digawe khusus lan defiantly.
                Sengaja nguwuh-uwuh bilih kapal-kapal kita sampun caket kaliyan Hawaii, senajan sampun dangu mangkat.
                Saiki aku kepingin weruh apa sing bakal kelakon sajrone latihan Sea Breeze?
                Yen dheweke ora menek maneh, tegese "bingkisan wis tekan sing dituju".
                Ing kasus apa wae, prajurit kita kudu siyap lan ora santai. hi
          3. -54
            23 2021 Juni
            Inggih, apa dheweke nolak, dheweke bakal nyedhaki pesisir Crimea!

            LAN? donya katelu? Sapa sing butuh?
            1. + 25
              23 2021 Juni
              Quote: wong pribadi
              Inggih, apa dheweke nolak, dheweke bakal nyedhaki pesisir Crimea!

              LAN? donya katelu? Sapa sing butuh?

              Ora bakal. Kita wis ngetutake kabeh prosedur bebaya. Apa sampeyan mikir, yen kapal kita mlebu ing perairan teroris ing Kapuloan Malviese (Falkland) lan kacemplung, apa kapal kita bakal nyerang London, lan malah senjata nuklir? Kabeh bakal padha karo SU-24. Mesthi, ana ketegangan, nanging ora mungkin perang.
              1. -51
                23 2021 Juni
                Kita wis ngetutake kabeh prosedur bebaya.

                Cetha yen Crimea iku duweke kita, TAPI ora ana sing ngerti iki kajaba kita.
                1. + 34
                  23 2021 Juni
                  Quote: wong pribadi
                  Cetha yen Crimea iku duweke kita, TAPI ora ana sing ngerti iki kajaba kita.

                  Ora mengaruhi apa-apa. Yen kita ringkih, dheweke bakal teka (lan teka ing negara liya) ing perairan kita sing watese diakoni tanpa syarat dening masyarakat donya. Tuladhane kanggo sampeyan yaiku SMP. Bagéyan saka iku liwat tervod kita, nanging Saxon impudent pirembagan bab free wacana nganti padha meddle. Dheweke ngerti manawa gunung es baja bisa kejiret.
                2. + 29
                  23 2021 Juni
                  Cetha yen Crimea iku duweke kita, TAPI ora ana sing ngerti iki kajaba kita.

                  Wewatesan kita minangka papan kanggo nglindhungi. Para pemburu Finlandia, Norwegia, Jepang kaya-kaya menehi pitunjuk babagan iki. Ing 90s 00s, iku ing warta liwat release. Nanging kabeh wong Eropa liyane padha wungu. Terus oops.. carane dipotong. Poachers iki luwih serius .. racketeers donya.
                3. +4
                  24 2021 Juni
                  Saliyane sampeyan, para liberal, kabeh wong ngerti iki, malah para master Western sampeyan ngerti yen, nyatane, dheweke bakal dadi Rusia.
                4. -3
                  24 2021 Juni
                  Kita wis ngetutake kabeh prosedur bebaya.

                  Inggris ujar manawa ora ana bom utawa tembakan peringatan. Iki dikonfirmasi kanthi ora langsung dening wartawan BBC, sing nulis manawa dheweke ngawasi pesawat lan krungu swarane tembakan, nanging ing endi wae adoh banget saka kapal. Yen dheweke ora goroh (lan paling kamungkinan dheweke ora ngapusi - mesthi dadi laporan sing apik babagan wong Rusia sing ngelak getih sing agresif), kita ora nate ngamuk.
                  1. 0
                    24 2021 Juni
                    "adoh" .. iku 1 km saka kapal ... corny pours menyang kuping
                5. 0
                  24 2021 Juni
                  Apa kita butuh pengakuane?
                  padha ora ngenali kita, lan kita nanggapi wong-wong mau de facto!
              2. 0
                24 2021 Juni
                yen kapal kita mlebu ing perairan teroris ing Kapuloan Malviese (Falkland) lan ambruk

                Iki ora mungkin. Saka pasukan anti-kapal, dheweke mung duwe 4 pejuang Typhoon kanthi tingkat kesiapan tempur sing ora dingerteni - amarga angkatan bersenjata Argentina terus ngrusak, Inggris ora mbuwang akeh kanggo pertahanan pulo kasebut.
            2. +3
              23 2021 Juni
              pasuryan mboten remen, Inggris ora perlu, ngaco munggah cepet
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                2. Komentar wis dibusak.
            3. + 11
              23 2021 Juni
              Quote: wong pribadi
              LAN? donya katelu? Sapa sing butuh?

              ibukutha donya. Ana wong sing ngrampog tanpa miwiti maneh perang donya.
            4. + 22
              23 2021 Juni
              Banjur, tinimbang bom, perlu kanggo mbuwang jala baja ing sadawane dalan, supaya padha tatu ing baling-baling lan nyeret menyang pantai, njupuk kabeh wong metu lan sijine ing lemah utawa sijine ing posisi tartamtu.
          4. +3
            23 2021 Juni
            Aku bakal nyedhaki lan nyoba nyekel Crimea kanthi kebangkrutan))!
          5. 0
            23 2021 Juni
            Ora pengin dadi "Pangeran Ireng" kaping pindho ...
            1. +1
              24 2021 Juni
              Kutipan: Konstantin Sokov
              Ora pengin dadi "Pangeran Ireng" kaping pindho ...

              lan ana jawaban ing "Pangeran Ireng" ...?!!! ing tingkat kasunyatan?
          6. -8
            24 2021 Juni
            Dear, destroyer ora nguripake adoh ngendi wae, tindak ing sadawane dalan lan menyang dhewe, lan ing x..n ora sijine antics saka pelaut wani ing prau patroli kesenengan ... Ayo uap ing, ing ara clowning Panjenengan ora nyerah marang sapa-sapa ... Aku pengin kapten pemusnah nglebokake kabeh flyers lan pelaut gagah, dheweke bakal ngisi 30-40 pahlawan anumerta ... Dheweke ora ana ing kono. Mlaku-mlaku nang dalan lan mlaku-mlaku....
            1. 0
              24 2021 Juni
              Kaya wong Saxon sing ora sopan lara urip, bunuh diri bebarengan? Pira wong ing kaleng iki, lan uga akeh wartawan. Inggih, punika overkill. Saktemene kabeh akun sing dudu "elit" kita bakal diblokir. Sampeyan perlu kanggo mbuwang hadiah ing dek. Sayange aku ora ana ing Pangatusan, kanggo neraka karo epaulettes sing, marga saka Buzz kuwi. am
            2. +1
              25 2021 Juni
              Aku wis kapenuhan terus?)) Lan banjur limang menit mengko saperangan saka "Granites" saka baterei gisik ing waterline lan pesenan anumerta? Iku apik yen sofa pahlawan kaya sampeyan ora ngawula ing angkatan laut saka Britons
        2. + 34
          23 2021 Juni
          Wes ngaso neng Feodosia.. wingi nang pantai keprungu tembakan telu.. khususe bengok-bengok koyo ngono!!!Gelemes...! apik
          1. + 22
            23 2021 Juni
            Sing. kedadean dina iki, sampeyan krungu wingi? Ora ngerti. opo
            1. -8
              23 2021 Juni
              Ing endi sing diarani dina iki? Nyuwun
              1. + 13
                23 2021 Juni
                Iki ditulis ing siaran pers resmi Kementerian Pertahanan Rusia (Internet kanggo bantuan).
                1. -4
                  23 2021 Juni
                  Sampeyan bisa ngirim link?
                  Wektu diwenehi, nanging tanggal ora.
                  1. -11
                    23 2021 Juni
                    Kutipan: Proton
                    Iki ditulis ing siaran pers resmi Kementerian Pertahanan Rusia

                    Proton? Inggih, kirim link menyang sumber asli.
                    Endi iki "rilis pers resmi Kementerian Pertahanan Rusia"?

                    Utawa nesu?

                    Apa ana sing weruh pernyataan resmi saka MO?

                    Banjur balabols ana repes, nanging ora ana informasi nyata ing ngendi wae.
                    Link menyang link ngendi pratelan wong sing krungu yen mbah-mbah ing plataran ngandika yen Proton Eugene krungu.
                    ing siaran pers resmi Kementerian Pertahanan Rusia
                    padha nulis kaya-kaya lagi nembak.
                  2. +5
                    23 2021 Juni
                    Ditulis, kedadeyan dina Rebo. Dina iki dina Rebo.
            2. + 10
              23 2021 Juni
              Inggih, kita wis latihan! kanggo ketemu mungsuh..)))
            3. 0
              24 2021 Juni
              Kita uga kudu nonton warta ing TV ing paling kadhangkala, lan ora mung lungguh ing net. Wingi ing warta wis padha ngomong babagan, nanging sampeyan mung ngerti dina iki lol
          2. +4
            23 2021 Juni
            ati-ati metu ana ing srengenge karo alkohol! ombenan
          3. 0
            24 2021 Juni
            iki fabs ... geni iki murub saka 30 mm .. iku ora utamané krungu ana
        3. -43
          23 2021 Juni
          respon ora cepet banget.
          1. -36
            23 2021 Juni
            ya, paling ora 10 minus, reaksi telat 10-15 menit, mangga nemtokake wektu penerbangan rudal
            1. +3
              23 2021 Juni
              Apa jenis rudal, apa ana bom lan loro tembakan peringatan?
              belay
              1. -1
                23 2021 Juni
                nanging aku ora ngomong babagan rudal ing wong-wong mau, nanging ana ing kita, meh 15 menit dheweke ana ing banyu kita lan ora ana sing isin, ngapura dheweke lan dheweke ora kudu nglilani dheweke mlebu.
                lan yen rute gerakan sing ana ing tyrnet wis bener, banjur dheweke mlebu lan ninggalake awake dhewe, nyelehake kabeh wong kanthi perpisahan.
            2. + 11
              23 2021 Juni
              maca teks kasebut kanthi teliti, yen ora, sampeyan bakal langsung "geni kanggo matèni."
              1. -11
                23 2021 Juni
                Kutipan: tolmachiev51
                e- yen ora, sampeyan langsung "geni kanggo mateni."

                yen 15 menit langsung
            3. -18
              23 2021 Juni
              minus wong nerangake ngendi lemongrass nguripake ?!

              Armada Segara Ireng ing wangun murni ora kejawab provokasi Inggris
              1. + 15
                23 2021 Juni
                Kutipan: Vladimir Vasilenko
                minus wong nerangake ngendi lemongrass nguripake ?!

                Ing artikel sabanjure ana trek EM ing kualitas paling apik - ana sampeyan bisa ndeleng dalan metu saka terrvod lan bypass sing. EM RN ora jero, mung ngeruk pinggir - dadi aku ora kudu adoh.
                1. -11
                  23 2021 Juni
                  kegores ing pinggir kanggo 15-20 menit?
                  1. +8
                    23 2021 Juni
                    Kutipan: Vladimir Vasilenko
                    kegores ing pinggir kanggo 15-20 menit?

                    1. + 19
                      23 2021 Juni
                      Dadi luwih rinci.
                      1. +5
                        23 2021 Juni
                        Iku luwih rinci, mesthi, nanging sayangé pitakonan iki, bisa dipercaya kertu iki ....
                        Ing wayah wengi tanggal 19 Juni, layanan Sistem Identifikasi Otomatis (AIS) nuduhake dalan sing aneh banget kanggo kapal perang NATO. Miturut data, rong kapal - Defender lan Evertsen - ninggalake Odessa sakcepete sadurunge tengah wengi tanggal 18 Juni lan langsung menyang Sevastopol, cedhak banget karo pangkalan angkatan laut utama Armada Laut Ireng Rusia. Ing wektu sing padha, nyatane, kapal ora ninggalake pelabuhan Odessa kabeh wektu iki. Iki dibuktekake, utamane, kanthi siaran langsung saka webcam sing ngirim gambar online menyang YouTube.
                        https://vz.ru/news/2021/6/23/1105456.html
                        Dina sadurunge, ana sing kedadeyan karo "kertu", banjur dadi "urip nyata" .... pitakonane, iki gambar nyata utawa wong sawise "latihan wengi" saiki pengin menehi "versi"....
            4. +6
              23 2021 Juni
              Kutipan: Vladimir Vasilenko
              ya, paling ora 10 minus, reaksi telat 10-15 menit, mangga nemtokake wektu penerbangan rudal

              Iki wektu reaksi normal. Kanggo mbandhingake, iki kronologi negara darurat sing paling misuwur ing bagean kasebut:
              Ing jam 10:45, Yorktown lan Caron mlebu ing wilayah perairan USSR. Watesan TFR "Izmail" ngetokake sinyal: "Sampeyan wis nglanggar tapel wates perairan USSR," lan "Bezzavetny", "SKR-6" lan "Yamal" wiwit maneuver kanggo nyedhaki Amerika. "Selfless" kejiret munggah karo "Yorktown", lan kanggo sawetara wektu kapal tindak ing kursus podo meh cedhak saben liyane.
              Ing 11 jam 02 menit "Bezvevetny" ngalih rudder ing sisih tengen lan nggawe tumpukan ing buritan sisih starboard "Yorktown" ing amba saka 30 derajat.
              © Mbak Vika
              Yaiku, 17 menit liwati antarane nglanggar kode teroris lan wiwitan tumindak militer. Ing wektu sing padha. yen kabeh peserta padha jejer.
              1. -16
                23 2021 Juni
                lan ing kene, kaya sing dakngerteni, ora ana sing cedhak, malah ing kana, sing dakeling-eling, wektu kasebut luwih akeh kanggo koordinasi.
            5. + 13
              23 2021 Juni
              Kutipan: Vladimir Vasilenko
              ya, paling ora 10 minus, reaksi telat 10-15 menit, mangga nemtokake wektu penerbangan rudal

              Sampeyan ora ngerti prosedur kanggo nggunakake senjata dening pengawal tapel wates.
              Pisanan, telpon ing saluran 16 lan ora siji. Banjur rapprochement 2 3 mil lan simofore karo panji ing MSS, banjur bebaya karo roket cahya ijo, lan mung banjur warning shooting. Kabeh iki miturut aturan internasional lan ora liya. Iki uga butuh wektu.
          2. Loh
            + 21
            23 2021 Juni
            Dheweke nindakake kabeh kanthi bener. Contone: ing Desember 1984, pasukan roh gedhe ditemokake ing cedhak Aliheil ing Afghanistan, sing nyedhaki tapel wates karo Pakistan. Kanthi prentah, dheweke terus ngati-ati nganti wis jero 3 km kanthi mlaku lan mung sawise "es". Roh-roh wis rusak. Lan saiki mbayangno yen padha kenek langsung. Bau busuk bakal ana ing saindenging jagad, "Ibu aja nangis." Dheweke bakal nuduh dheweke mateni warga sipil ing Pakistan. Lan uga jaminan. Dadi ing kene dheweke bakal mulai bengok yen ana serangan ing perairan internasional. Iki alesane...
            1. -15
              23 2021 Juni
              Kutipan saka loh
              3 km lan mung sawise padha kenek karo "grads". Roh-roh wis rusak.

              Iki minangka perkara sing beda-beda, lan ya, yen sawise 15 menit jeruk ana ing sisih ngisor, ora ana pitakonan, nanging kepiye carane wong Inggris lunga lan kepiye dheweke metu, mula akeh pitakonan.
          3. +9
            23 2021 Juni
            Lan kepiye sampeyan, operator pesawat Ukraina ora langsung dikirim kanggo mbantu lol
            1. -9
              23 2021 Juni
              Kutipan: Pasukan Katelu
              Lan kepiye sampeyan, operator pesawat Ukraina ora langsung dikirim kanggo mbantu

              Ya, yen sampeyan ngomong babagan kita, mula aku ora duwe wektu kanggo pindhah saka Baltiysk, sanajan ora ana operator pesawat ing kana.
        4. -37
          23 2021 Juni
          Lan apa? Bek malah ora ngganti dalan.
          1. +9
            23 2021 Juni
            Kutipan saka Primipilus.
            Lan apa? Bek malah ora ngganti dalan.

            Diganti. Aku nguripake 20-30 derajat lan ngluwihi watesan saka terrvod. Mung yen EM mlaku meh ing pinggir, mula dheweke ora kudu adoh, lan iki ora katon ing ukuran cilik.
            Iki saka artikel sing gegandhengan:
        5. +3
          23 2021 Juni
          Reaksi cepet

          Ora ana sing nggumunake, kabeh biasa - ana 30 km menyang Sevastopol.
        6. +8
          23 2021 Juni
          Jam 12.19 pesawat Su-24M Rusia nindakake pamboman peringatan
          Menarik apa sing dirasakake kru Defender nalika 4 bom tiba ing sadawane kapal
          1. + 26
            23 2021 Juni
            Kutipan: AshPoseidons
            Menarik apa sing dirasakake kru Defender nalika 4 bom tiba ing sadawane kapal


            relief? ngguyu
            1. + 11
              23 2021 Juni
              SVP-24 "Gefest" - aviation sighting lan sistem navigasi ing Su24M banget akurat, iku hard kanggo nyelehake bom ing panggonan salah. Mulane iku bakal luwih gampang kanggo ngreset, ana kesalahan luwih pinunjul, iku bisa kanggo nyalahke kabeh kesalahan. recourse
          2. +4
            23 2021 Juni
            Katon yen 4 iki wis ana lan ngenteni ... yen ora, dheweke bakal digantung ...
          3. 0
            23 2021 Juni
            Punika dikenal sing: ana antrian ing jamban!
          4. Komentar wis dibusak.
        7. +7
          23 2021 Juni
          Wong Inggris nyatakake yen dheweke ora weruh tembakan peringatan utawa bom ing dalan kasebut.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. +1
            23 2021 Juni
            Wong Inggris, wiwit abad kaping 19, nerangake kebiasaan kanibalisme kanthi "nggawa ras primitif menyang peradaban."
            Ing wektu sing padha, iku ora nyebar pendidikan, nanging nyebar wedi lan medeni.
            Ing Brits ahead saka liyane ing iki!
          3. 0
            23 2021 Juni
            Cho padha ngandika ana - ala banget! Iku bakal seng di pengeni kanggo ngirim kapal iki kanggo Novorossiysk. Kaya penyusup.
            1. 0
              24 2021 Juni
              Kutipan: Turist1996
              Cho padha ngandika ana - ala banget! Iku bakal seng di pengeni kanggo ngirim kapal iki kanggo Novorossiysk. Kaya penyusup.

              Kaping pisanan, dheweke kudu dipotong saka perairan internasional dening kapal perang, wong sing pinter, lan banjur ana sing dididik. Miturut kesaksian kita, dheweke luwih jero nganti 3 km, ora ana sing cedhak kajaba para penjaga perbatasan. Iki tegese ing telung menit dheweke bakal wis mangkat menyang perairan teritorial yen wis dikandhani manawa ana wong sing nglawan kapal-kapal Armada Segara Ireng. Lan kepiye sampeyan bisa meksa dheweke ngetutake banyu antarkota menyang Novorossiysk, verbiage?
        8. -3
          23 2021 Juni
          Sampeyan kelalen nambahake manawa barisan pelaut Inggris baris ing jamban, sing nindakake "bom karpet")))
        9. +5
          23 2021 Juni
          Kutipan saka Orkraider
          Reaksi cepet

          Ora akurat banget. Bom-bom kasebut kudu diselehake luwih cedhak supaya kudu didandani sawise palu banyu.
        10. -7
          23 2021 Juni
          Kutipan saka Orkraider
          Reaksi cepet

          Reaksi kasebut bakal cepet yen, nalika kapal iki nyedhak menyang tervod kita, sistem pesisir anti-kapal kita muter tandha pertempuran, nyebarake misil lan wiwit nglacak target ing mode pertempuran. Aku sing Inggris bakal umume wedi nyedhaki zona 12-mil - paling padha ngerti sing kita bisa duwe "sengaja" Bukak, lan mung banjur padha njaluk ngapura. Ya, kaya Boeing Korea ing Brezhnev ...
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Komentar wis dibusak.
        11. 0
          23 2021 Juni
          Pelanggaran dening penghancur Inggris HMS Defender perairan wilayah Rusia ing pesisir Sevastopol minangka provokasi kasar ing bagean NATO, ujare kepala pasukan pesisir lan marinir Armada Laut Ireng Angkatan Laut USSR lan Rusia (1986). -1995), Mayor Jenderal Vladimir Romanenko.

          "Aku yakin yen ing wektu iku unit rudal pesisir Armada Laut Ireng wis siyaga. Lan butuh loro utawa telung menit, ora luwih, kanggo numpes kapal HMS Defender sing presumptuous iki. Nanging dheweke - NATO - terus nyoba kekuwatan klompok kita ing Crimea, negesake kanthi cara sing ora bisa diakoni status Rusia Crimea lan Sevastopol, "ujare Vladimir Romanenko ing wawancara karo ForPost.

          https://sevastopol.su/news/dlya-unichtozheniya-britanskogo-esminca-bylo-nuzhno-dve-minuty-eks-nachalnik-beregovyh-voysk
      2. +7
        23 2021 Juni
        Aku kepengin weruh yen dheweke bakal ngumumake (miturut "tradisi") sanksi sing ditargetake marang penjaga perbatasan lan pilot?
      3. + 10
        23 2021 Juni
        Ya, "ngulu" pisanan wis pinned mudhun, lan ing buntut isih ana telung puluh pasien ing sirah - ngendi panggonan kanggo nemtokake kuburan kapal?
        1. 0
          24 2021 Juni
          Mung ora ing Segara Ireng, wis cukup gomne iki ana, cukup kanggo ngregedi. Kita uga ora duwe feces Inggris
      4. + 11
        23 2021 Juni
        Iki wis tau kedaden sadurunge, nanging kene maneh!
        Ayo elinga sejarah Perang Krimea 1853-1856 karo Turki, Inggris, Prancis lan Kerajaan Sardinia sing gabung karo dheweke ...

        Ing historiografi Inggris diarani perang Rusia (perang Rusia), ing perang Wétan Prancis (la Guerre d'Orient).
        Jaman ganti, nanging hakekat politik ora!

        Dadi jawaban kanggo pitakonan "kang Crimea" cetha kanggo Inggris. Padha "dikirim ing torpedo" kanggo nyoba tekad lan kesiapan kanggo defend tapel wates Motherland.

        Uga, ing wektu sing padha kanggo mbentuk agenda warta internasional sing migunani kanggo wong-wong mau.
        Sadurunge, dheweke ana ing Odessa, dheweke janji bakal "nyengkuyung integritas wilayah" lan "kabebasan navigasi", kaya biasane - simbolis.
        1. +8
          23 2021 Juni
          Ing historiografi Inggris, diarani perang Rusia (perang Rusia)
          Ing sumber Inggris, iki diarani sacara eksklusif minangka Perang Krimea. Lan ing basa Prancis (paling ora ing kurikulum sekolah) - La Guerre du Crimee, yaiku, uga "Crimean" lan dudu "Eastern" sing misterius.
          Aja salah informasi.
      5. Komentar wis dibusak.
      6. + 16
        23 2021 Juni

        Ing wektu sing padha ... Lan lagi provoking lan BRAVs karo pertahanan udara nyoba kanggo excite lan mbukak frekuensi. Wong Inggris, kaya biasane, omong kosong.
      7. +4
        23 2021 Juni
        impunity anakan kuwi! apa sing dikarepake NATO lan apa sing ditindakake Eropa!
      8. -7
        24 2021 Juni
        Miturut versi NATO, Crimea minangka Ukraina, mula kapal kasebut ora nglanggar apa-apa
      9. 0
        24 2021 Juni
        Quote: Yurahip
        Inggih, ngenteni ...

        Aku kesel karo respon alon kanggo provokasi wong-wong sing ora sopan. belay Ing abad pungkasan, jawaban kasebut pantes. ombenan apik hi
    2. + 23
      23 2021 Juni
      "Iki minangka kedadeyan pisanan saka jinis iki ing taun-taun pungkasan antarane kapal Rusia lan negara NATO ing Segara Ireng."
      Ya dudu sing sepisanan, setaun kepungkur wong Inggris sing padha diusir, bener, tanpa ditembak.
      1. + 17
        23 2021 Juni
        Babagan tanpa njupuk. Mungkin kanggo pengawal tapel wates kita nggawe wedhus tanpa awak tanpa awak kanggo meksa pelanggar kasebut metu saka perairan teritorial. Inggih, ing ngisor garis banyu, nyetel harpoon kanggo break liwat keprungu duka. Utawa kaya Kapten Nemo pengeboran eseman
        1. +8
          23 2021 Juni
          miturut gambar lawas, ngumpulake lambung Potemkin, pindhah kanthi normal lan maju
          1. +9
            23 2021 Juni
            Banjur yen sampeyan nindakake langsung, Flying Dutchman karo torpedo ing irung.
            Lan apa bakal remot kontrol, lan flag Walanda kanggo wong lan drum gedhe ing dek.
            Kanggo wektu sing suwe saben wong ngerti yen wilayah kasebut mbebayani banget kanggo navigasi. Ing kana, tambang saka perang kadhangkala ditemokake.
        2. +3
          23 2021 Juni
          Ya, sing njaga tapel wates tansah tumata. Bakal ana pesenan, lan rincian liyane.
        3. -1
          24 2021 Juni
          nindakaken ing wayah sore
      2. +4
        23 2021 Juni
        Ya dudu sing sepisanan, setaun kepungkur wong Inggris sing padha diusir.

        Kanyatan. Lan aku ora mikir sing pungkasan.
    3. + 22
      23 2021 Juni
      Sampeyan kudu ora ngenali Skotlandia lan Irlandia minangka bagéan saka Britain, karo kabeh jalaran sabanjuré! Kanggo mratelakake yen kita ngakoni hak-hak bangsa iki kanggo kamardikan, kita siyap nulungi wong-wong mau kanggo mbuwang rakit pagawean Landon, lan kapal perang bakal dibangun dening wong-wong sing ora sopan, luwih akeh ngrusak, kurang ngrusak - iku perlu kanggo nglelebke. iku!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. + 16
        23 2021 Juni
        Ya kabeh padha ngakoni, yen ora padha mangsuli. Awit iku bakal dadi serangan, dudu pertahanan. Lan wiwit wong lanang meneng, dheweke ngerti yen dheweke salah.
        1. +2
          23 2021 Juni
          Kutipan saka lwx
          ngerti yen dheweke salah.

          padha ora ngerti iki, nanging minangka Srikandi saka Ukraina ngandika ...
        2. +7
          23 2021 Juni
          ngerti yen dheweke salah

          Ora, sing sabanjure bakal dadi tuduhan macet GPS lan tumindak sing ora proporsional saka pihak Rusia. Kaya, dituntun menyang jebakan lan ayo wedi ...
      3. +1
        23 2021 Juni
        Irlandia, kaya-kaya, wis dadi negara sing berdaulat wiwit taun 1949, lan Skotlandia mutusake
        pitakonan ing referendum.
      4. + 15
        23 2021 Juni
        Irit! Kabeh bener. Atiku ora tenang yen mikir nasibe Gibraltar. Iki wektu kanggo ngunggahake rakyat nganti imperialis nyerahake dheweke menyang Spanyol. Salam seduluran kanggo wong Spanyol ing perjuangan kanggo integritas wilayah!
      5. 0
        23 2021 Juni
        siap nulungi wong-wong mau nguncalake tugas landon
        Apa sampeyan wis siyap mbayar subsidi 15 milyar pound saben taun supaya standar urip ing Skotlandia ora nyedhak karo wong Romania? Lan London gampang.
    4. +7
      23 2021 Juni
      Inggih - ngirim saperangan saka kapal menyang Kapuloan Malvinas? Sapa sing dianggep wong Inggris cilik? Apa dheweke isih percaya yen dheweke duwe armada paling kuat ing donya? Oh - ora, supaya saperangan bom luput lan nengen ing palung .. Padha ora sopan ..
      1. -2
        23 2021 Juni
        Dheweke mlayu menyang pulo ing jero banyu ing Inggris. duka
    5. +7
      23 2021 Juni
      Iku wektu kanggo mangerteni carane akeh pelaut saka HMS Defender dianggep minangka prinsip Inggris kanggo ngenali Crimea minangka bagéan saka Ukraina !!!
      1. +4
        23 2021 Juni
        1. paul3390 (Paulus), Dina iki, 14:44, ANYAR, - "...Inggih - ngirim saperangan saka kapal menyang Kapuloan Malvinas? .... Perserikatan Bangsa-Bangsa pancen ngakoni Kapuloan Malvinas (Falkland) kanggo Argentina ... "
        2. Alexander97 (Solonin Alexander), Dina iki, 14:46, NEW,- "... Iku wektu kanggo mangerteni carane akeh nyawa para pelaut HMS Defender biaya prinsip Inggris kanggo ngenali Crimea minangka bagéan saka Ukraina !!!"


        PIKIR ayu Colleagues hi , uhsing panginten Iku seng di pengeni kanggo nggawa menyang warga Britain.
        utamane-para pelaut HMS Defender dhewe lan wong tuwane. Liwat Internet, media asing liyane (RT, lsp). Lan wakil resmi saka Kamentrian Luar Negeri Federasi Rusia. Hsampeyan kudu sinau saka mitra lan aja kantun puff ... hi
    6. + 30
      23 2021 Juni
      "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing ana ing cedhake ora diakoni minangka unit akuatorial ing Federasi Rusia. Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina.

      Dadi ayo nulis saiki: yen ana kapal Inggris klelep, Inggris kudu pindhah menyang Ukraina kanthi pratelan!
      1. +4
        23 2021 Juni
        Iki bener. Wiwit Crimea iku Ukrainia, mula para pelaut Inggris sing ditulungi dening para pelaut kita nalika kacilakan penghancur amarga tabrakan karo kapal ngambang sing ora sengaja diarani saka Ukraina. Nganti saiki, ayo padha lungguh. Yen Inggris ngakoni Crimea minangka Rusia, mula kita bakal menehi maneh.
      2. +5
        23 2021 Juni
        Adhedhasar kasunyatan sing provokasi marang Crimea bakal terus ing Segara Ireng, kok ora nggunakake prau jihad miniatur kapal selam. Iku worth ngrusak siji utawa loro prau Inggris (ora cukup, nanging kanggo nindakake latihan kontrol karusakan ing wilayah Russian Waters) karo jalaran sabanjuré, aku topik bakal ditutup.
        Sampeyan ora tau ngerti ing tambang lawas Segara Ireng saka wektu WWII kiwa ....
        1. 0
          24 2021 Juni
          Iku luwih gampang kanggo nyelehake prau sipil utawa sawetara ing lintasan saka kemungkinan gerakan intruder, lan ing cilik saka karusakan kanggo wong-wong mau, apa padha nindakake karo prau Ukrainia. Mung perlu kanggo ngrekam kabeh tumindak, supaya mengko padha bisa kapapar minangka serangan dening intruder ing kapal sipil ing wilayah Waters saka negara manca. Kajaba iku, mung pengawal tapel wates sing kudu nindakake dialog, lan prau sipil kudu nggambarake wong wuta-budheg-bisu, ora nggatekake panjaluke wong sing nyusup (kaya-kaya ora ana penyusup), mung nggawe masalah serius kanggo gerakane. intruder ing saluran banyu. hi
          Bakal angel yen Inggris mbenerake tumindake kanthi "kabebasan pandhu arah" ing ngendi dheweke bakal dadi panyebab utama kahanan darurat karo kapal sipil.
          1. +1
            24 2021 Juni
            Saiki aku weruh laporan Angkatan Udara babagan kedadeyan ing kapal perusak Inggris. Bener, kanthi laporan iki, dheweke kanthi terang-terangan ngakoni yen iki ditindakake kanthi sengaja. Menapa malih, sadurunge mlebu ing wilayah perairan Federasi Rusia, padha wiwit sijine gegaman ing tandha. Angkatan Udara nuduhake iki kanthi terbuka. Yaiku, invasi bersenjata.
    7. + 15
      23 2021 Juni
      Wong Inggris, kaya bajak laut, tetep dadi bajak laut. Crimea, minangka asil referendum populer sing dianakake ing semenanjung, dadi bagéan saka Federasi Rusia ing 2014 bebarengan karo wilayah perairan, ninggalake yurisdiksi saka Ukraina. Segara Ireng kudu dadi Segara Boiling kanggo bajak laut Inggris. Dheweke ora bakal weruh Perang Krimea 2.0, amarga markas sing ngrancang serangan bajak laut ana ing London.
    8. + 14
      23 2021 Juni
      Peningkatan keamanan, penguat kuwi luwih dhuwur, ya menyang pekarangan! Ya, ing gulu!
      Lan kasunyatan sing padha mbukak warning fire tengen, iku cukup kanggo nggawe bulks, lan outst awak.
    9. +8
      23 2021 Juni
      Sugeng siang kanggo kabeh. Ing pungkasan artikel, ing ngisor iki mesem:
      Aku rampung maca sing Inggris ing Odessa padha ketemu karo kabeh kaurmatan lan ing ngisor iki gambar saka bagean pelvis wadon saka awak ing kathok cendhak renda ... Aku panginten penulis supaya kabuka nuduhake carane padha ketemu, nanging ora, iku nguripake metu kanggo dadi iklan!!! ngguyu
      1. +9
        23 2021 Juni
        Kutipan: Vasya_Piterskiy
        Sugeng siang kanggo kabeh. Ing pungkasan artikel, ing ngisor iki mesem:
        Aku rampung maca sing Inggris ing Odessa padha ketemu karo kabeh kaurmatan lan ing ngisor iki gambar saka bagean pelvis wadon saka awak ing kathok cendhak renda ... Aku panginten penulis supaya kabuka nuduhake carane padha ketemu, nanging ora, iku nguripake metu kanggo dadi iklan!!! ngguyu

        hehe aran
        Sawise artikel kasebut, ana blok iklan kontekstual, yaiku, nuduhake apa sing dikarepake nalika ngakses Internet saka piranti iki - pitakon ing mesin telusur, situs sing dibukak ... Ati-ati, aja turu ing ngarepe bojomu. ! nglirik
        PS Ingkang utama yaiku bagian panggul ora lanang, mula kabeh OK apik
    10. +5
      23 2021 Juni
      Informasi saka Wikipedia. Supaya obyek operasi utama cetha.

      HMS Defender (D36) (saka basa Inggris - "Her Majesty's destroyer Defender", nomer buntut 36) yaiku kapal perusak Inggris Type 45, utawa kelas Daring, saka Angkatan Laut Kerajaan. Dheweke minangka kapal kaping wolu ing Angkatan Laut Inggris sing duwe jeneng iki. Konstruksi diwiwiti ing 2006, diluncurake ing 2009. Sawise rampung uji coba laut ing Oktober-November 2011, ditugasake ing Maret 2013.

      Ing 11:52 penghancur nyabrang tapel wates negara Rusia, lan ing 12:06 lan 12:08 kapal patroli tapel wates nindakake geni peringatan, ing 12:19 pesawat Su-24m nindakake "bom pancegahan" ing dalan. saka pangrusak. Bom udara OFAB-250 digunakake.
      Sawisé iku, ing 12:23, Defender ngrusak ngiwa tapel wates segara teritorial Federasi Rusia, Kamentrian Pertahanan kacarita.
      Penetrasi pemusnah Inggris menyang perairan teritorial negara kita dianggep dening Staf Umum sesuai karo peningkatan ketegangan antarane Rusia lan Kulon. Provoking, ing tembung.
      1. +4
        23 2021 Juni
        iku wektu kanggo nransfer Tu-22m3 saka Shaykovka ....... saka X-22 ... kru saka Britons bakal matèni ....
    11. +1
      23 2021 Juni
      . "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing ana ing jejere ora diakoni minangka unit akuatorial wilayah ing Federasi Rusia ..."
      Apa padha ora diakoni? Lan sampeyan kudu ngakoni. Yen ora, popok ora bakal garing.
      1. +8
        23 2021 Juni
        Ora mesthi, ana pilihan liyane. Contone, kanggo nyelehake senjata ana, diwatesi dening persetujuan Federasi Rusia karo wong-wong sing ora ngakoni Crimea lan Sevastopol minangka bagéan saka Federasi Rusia ... START-3, etc ... kanggo sewu warheads ditransfer menyang KVSN loropaken. (Pasukan Strategis Krimea)
      2. -5
        23 2021 Juni
        Apa padha ora diakoni? Lan sampeyan kudu ngakoni.

        Babagan Negara Baltik, uga, dheweke nate ujar.
        Ora kanthi ngumbah. dadi numpak..
    12. -3
      23 2021 Juni
      Sampeyan perlu kanggo panas lan titik. Oborzeli
      1. +2
        23 2021 Juni
        Edward P - Aku nulis babagan iki, wong ora pengin katon ngluwihi irunge dhewe! Bakal ana akeh provokasi kaya ngono, kita butuh tumindak sing angel, kita kudu mbela kedaulatan kita sanajan kanthi kekuwatan senjata!
    13. +2
      23 2021 Juni
      Makhluk iku ala. Nifiga ora wedi. Lan ora ana apa-apa kanggo provokator mlebu ing Bochin
      1. 0
        25 2021 Juni
        Apa ora? Lan RCC? Badut Borya padha nyalib dina iki supaya padha menehi dhawuh kanggo nyerang banyu kita. Apa iki invasi bersenjata utawa ora?
    14. +9
      23 2021 Juni
      "Kedadeyan pisanan saka jinis iki ing taun-taun pungkasan": negara manca menehi komentar babagan nglanggar wates maritim Rusia dening kapal Inggris
      Sapa sing duwe wiji saiki? Apa Pak dhewe njupuk risiko, padha ora bisa slip sapa maju?
      Kaping pira, moral apa ... sing kudu diganti dening Pak dhewe wong bodho .
      1. +4
        23 2021 Juni
        Kita bakal ngerti apa langkah sabanjure, kemungkinan sanksi, nanging kabeh wong wis mimpin ...
        1. +1
          23 2021 Juni
          Sanksi, iku sanksi ing Afrika ... ora ana sing nyenengake, nanging umume ... kita bakal nembus.
          1. +5
            23 2021 Juni
            Dadi kita wis ora peduli, nanging kita pengin dadi normal ...
            1. +1
              24 2021 Juni
              Pengin normal ... apa kakehan sing dikarepake? Katon sir-siran padha grundelan, saka karep kita.
              1. +3
                24 2021 Juni
                Padha grundel ing kasunyatan sing kita ana ing kabeh ...
                1. +2
                  24 2021 Juni
                  Ya ... kanggo dangu lan ing salawas-lawase!
                  1. +3
                    24 2021 Juni
                    Ing kene pitakonan babagan memori, sanalika generasi anyar tuwuh, sing lali karo pelajaran sejarah, kabeh bakal dibaleni maneh ...
        2. +3
          23 2021 Juni
          Kutipan saka cniza
          Kita bakal ngerti apa langkah sabanjure, kemungkinan sanksi, nanging kabeh wong wis mimpin ...

          Halo. Utawa, kaya saiki relevan - divaksinasi hi
          Gusti ngerti kita ora pengin. Nanging padha diinterogasi.
          1. +4
            23 2021 Juni
            hi

            Dheweke bakal ngrampungake game kasebut, kita bakal slamet, nanging apa sing bakal kedadeyan. Aku ngerti siji bab sing bener ana ing mburi kita, lan mula kekuwatane ...
    15. +6
      23 2021 Juni
      Apa sampeyan teka kanthi kebetulan? Yen mung kebetulan bom 250 kilo dilebokake ing "pembela", pilot kasebut ora sengaja, Shoigu bakal nyumet dheweke nganggo sabuk, banjur dheweke bakal ngetok-ngetok. Lan kabeh iku RANDOM, nanging "kaya hiley"))
    16. + 19
      23 2021 Juni
      Inggris nindakake provokasi sing disengaja, utamane minangka kebetulan, ing puncak konferensi keamanan internasional ing Moskow lan pidato PDB kasebut.
      Kita nanggepi kanthi cepet lan cekap, rampung.
      "Wanita Inggris" minangka tansah shits cair lan snobby ngguyu
      1. +3
        23 2021 Juni
        Minangka provokasi sing disengaja - menyang titik. Lan babagan pelit - ora. Ora wedi lan ora diajeni. Lan dongeng babagan Khibiny ora diwaca
        1. +9
          23 2021 Juni
          Inggih, miturut pendapat sampeyan, dheweke ora lelayaran luwih maju? "Komunitas jagad" dheweke ora ngerteni wates maritim ??? Dadi tegese padha ora dribble sethitik, kanggo kula, iki Anglo-Saxon mung omong kosong
          s. ngguyuTitik kabeh "pameran kekuwatan" dadi demonstrasi impotensi ngguyu
          1. -2
            23 2021 Juni
            Kutipan saka anjey
            Inggih, miturut pendapat sampeyan, dheweke ora lelayaran luwih maju? "Komunitas jagad" dheweke ora ngerteni wates maritim ??? Dadi tegese padha ora dribble sethitik, kanggo kula, iki Anglo-Saxon mung omong kosong
            s. ngguyuTitik kabeh "pameran kekuwatan" dadi demonstrasi impotensi ngguyu

            arep menyang ngendi? Menyang gisik? padha nindakake apa padha wanted, lan ora kanggo pungkasan wektu.
            Aku setuju babagan "demonstrasi impotensi". kita ora bisa mungkasi, sayangé
        2. KCA
          +4
          23 2021 Juni
          Dheweke ora maca mitos babagan Khibiny, nanging dheweke ngerti kahanan kru Donald Cook sawise disinari karo radar panuntun saka Ball DBK, neraka ngerti apa sing bakal diarepake saka Onyxes, sanajan karakteristike ora tau. wis diumumake ing VO
          1. +1
            23 2021 Juni
            Dongeng liyane kanggo ngganti sing lawas?
            Apa banjur Inggris nglanggar tapel wates? Apa baterei ing DBK mati utawa sensor radiasi ing karusakan ora bisa digunakake? Lan apa maneh sing bakal teka nalika padha teka maneh lan maneh?
            1. KCA
              +5
              23 2021 Juni
              Apa sampeyan ora mikir yen macem-macem jinis countermeasure digunakake ing macem-macem kahanan? Ing kasus iki, njaga ing buntut saka destroyer lan SU-24 wis siyap kanggo njupuk off, menehi kritik dening wektu respon, iku wis dimuat, lan DBK bisa ing panggonan unfavorable kanggo ngarahake lan nembak. Crimea, gunung ... Sabanjure aku disaranake- kanggo ngubur 500 meter saka intruder Kh-22, rudal wis lawas, ana mbokmenawa sawetara disiapake kanggo pembuangan, warheads saben ton, mesthi, ora 18 ton, nanging ngrusak. ora Gerald Ford, mriksa, supaya ngandika, stabilitas kapal lan kru
              1. +2
                23 2021 Juni
                Roket kasebut ora dikendhaleni kanthi kabel, lan Inggris ora bakal ngenteni ing ngendi dheweke bakal mabur.
                Nanging prau patroli gedhe sing bisa numpak lan nyopir tamu menyang dermaga ora bakal lara
                1. KCA
                  +3
                  23 2021 Juni
                  Potongan Kh-22 duwe 8 modifikasi, paling ora siji, yen ora utama, kanthi pencari aktif, sing langsung diuripake sawise ninggalake TU-22M3, sampeyan ora bisa ngrusak ing banyu, nanging undershot saka kilometer. , yaiku kabungahan sing bakal ana ing kapal, nalika wong gemblung ing kacepetan 4-5MAX meh bakal mabur lan ngrusak awake dhewe.
                  1. +2
                    23 2021 Juni
                    wektu reaksi saka Komplek dawa banget. Banjur, iki ora guyon, aku mbaleni. Kepiye carane dheweke ngerti menyang ngendi dheweke? lan operator bakal miwiti kanggo nggawa mudhun. Nanging kapal "kelas es" utawa mantan pengawal seiner-wewatesan ing kapal - lan sawise sawetara kedadean, dheweke bakal mulai ngetung kerugian lan telpon bakal mandheg.
                    1. KCA
                      +4
                      23 2021 Juni
                      Jangkoan penerbangan X-22 paling sethithik 600 km, kepiye sampeyan mbayangno serangan dening perusak Inggris TU-22M3 sing mabur ing wilayah udara Rusia? Kepiye carane X-22 bakal ditembak? Kacepetan ing Maret kasebut kanthi resmi dijenengi 3600 km / jam, nalika nyilem ing target luwih akeh, kaping pindho. Apa wong-wong Inggris wis ora ana pikirane? Carane akeh MIG-31K saka Distrik Militer Kidul bakal njupuk mati lan stupefied karo "Daggers", siji "Dagger" - siji ngrusak kanggo rags, loro P-15 "Eilat" ambruk ing setengah, wong Inggris kudu elinga, lan yen ana. punika booze gedhe, banjur Ratu Elizabeth bakal diijini kanggo Feed crabs ing wektu sing padha, sawetara peluncuran luwih saka cukup.
                      1. +2
                        23 2021 Juni
                        600km mesthi apik, nanging kepiye carane sampeyan ngatur perkara iki? Kanggo nyelehake 1000m saka sisih? Dadi bakal mudhun, dheweke bakal ngerti mengko.
                        Ing kene sampeyan butuh akeh crippling apik. Kapal kasebut larang lan langka
          2. +1
            23 2021 Juni
            Apa sampeyan mikir yen sistem radar kapal iki
            Alon-alon ngetokake aroma violet ing lumahing segara?
            Apa sampeyan mikir yen daya radar kapal perang
            kelas kuwi minangka fob kunci mobil?
            Apa sampeyan mikir sing kapal ing Course pertempuran, ing tampilan saka
            mungsuh, ya, nalika serangan udara, radar dipateni,
            lan kabeh kru ing kathok cendhak lying ing geladhak?
            1. KCA
              -2
              23 2021 Juni
              Wong Inggris duwe kabeh ing database, kabeh radar sing operasi ing mode pertempuran, padha ndeteksi take-off saka MIG-31K nang endi wae cedhak KapYar, sawise enem menit ndeteksi skuad rudal anti-kapal Kinzlal, lan?
    17. +2
      23 2021 Juni
      Kutipan: Edward P.
      Sampeyan perlu kanggo panas lan titik. Oborzeli

      Kanggo pisanan kanggo pissing, lan iki cukup (mungkin).
    18. +1
      23 2021 Juni
      Ing tanggal 18 Juni, HMS Defender nimbali ing pelabuhan Odessa, ing ngendi pihak Ukrainia ketemu kru kanthi kabeh kaurmatan. Sayange yen garpu (trisula) kanthi gilding ora disedhiyakake marang kru minangka tembung perpisahan kanggo petualangan.
    19. +3
      23 2021 Juni
      Iku menarik kanggo krungu reaksi saka Britons kanggo jangkep.
      1. +5
        23 2021 Juni
        Kutipan saka Tagan
        Iku menarik kanggo krungu reaksi saka Britons kanggo jangkep.

        Dheweke, misale jek, wis nyatakake yen dheweke ora nganggep wilayah banyu ing sekitar Crimea minangka perairan teroris Rusia.
      2. +2
        23 2021 Juni
        Kutipan saka Tagan
        Iku menarik kanggo krungu reaksi saka Britons kanggo jangkep

        Dheweke ujar manawa dheweke ora weruh bom ing saluran banyu Ukrainia.
      3. 0
        23 2021 Juni
        Dheweke kandha yen dheweke ora weruh utawa krungu apa-apa. Ora ana video, mung sampah.
    20. +5
      23 2021 Juni
      Kutipan saka anjey
      Inggris nindakake provokasi sing disengaja, utamane minangka kebetulan, ing puncak konferensi keamanan internasional ing Moskow lan pidato PDB kasebut.
      Kita nanggepi kanthi cepet lan cekap, rampung.
      "Wanita Inggris" minangka tansah shits cair lan snobby ngguyu

      Ana panyelidikan sing tetep ing wong sing ringkih.
      1. -8
        23 2021 Juni
        16 Juni. Pejuang Su-35 Rusia mlebu wilayah udara negara kasebut tanpa idin saka Estonia, layanan pers saka markas utama pasukan pertahanan Estonia kacarita. Ing wektu sing padha, pesawat Rusia ana ing kono kurang saka menit, lan ora ana kontak radio karo layanan penerbangan Estonia. Nanging, Kementerian Luar Negeri Estonia wis nimbali Charge d'Affaires Federasi Rusia lan nyerahake cathetan protes sing cocog. Sadurungé, Perdana Menteri Estonia Kaja Kallas ngomong babagan "ancaman paling gedhe" marang NATO. Miturut dheweke, iki mesthine bebaya saka sisih Rusia. Dheweke ndesek pasukan Alliance kanggo nguatake posisi.

        tenan, probing dadi ing banget kabeh wektu.
    21. +3
      23 2021 Juni
      Brits ing gambar lawas-lawas. Ing cendhak, rascals.
    22. +2
      23 2021 Juni
      Soko cilik-cukur wis bubar dadi ora sopan. )
    23. +6
      23 2021 Juni
      Inggih rampung! Lan iku luwih apik kanggo drown jalmo supaya padha elinga yen iku luwih apik ora kanggo tekan tapel wates negara kanggo 10 mil saka konco baris lan tenan diserang.
    24. + 12
      23 2021 Juni
      Minusers saka Ukraina, kanggo sampeyan. Apa sing kedadeyan, Inggris de facto ngakoni kedaulatan Rusia ing Crimea, dadi banyu netral, sawise nembak peringatan saka sisih kita. Iku tetep kanggo Saxon kanggo ngenali Crimea minangka de jure Rusia. Sampeyan bakal perang. kanggo Ukraina dhewe.
    25. -5
      23 2021 Juni
      kudu digawe panas. ora kanggo nyebut uneg-uneg
    26. 0
      23 2021 Juni
      ing wektu sing padha, kabar pisanan ing situs web angkatan laut kerajaan
      Gendéra pelangi dikibarake ing HMNB Clyde kanggo Wulan Bangga

      https://www.royalnavy.mod.uk/news-and-latest-activity/news/2021/june/23/20210623-clyde-pride
    27. +2
      23 2021 Juni
      Mirip banget karo kedadeyan sing kedadeyan ing musim gugur 18 ing Segara Cina Kidul. Ing ngendi wong Tionghoa "meksa metu" Amerika. Wong-wong sing nyatakake hak kanggo "dalan tentrem".
      Anglo-Saxon, ara. Kabeh wong ora bakal gelut.
    28. +1
      23 2021 Juni
      Quote: Kang
      Kutipan saka Tagan
      Iku menarik kanggo krungu reaksi saka Britons kanggo jangkep.

      Dheweke, misale jek, wis nyatakake yen dheweke ora nganggep wilayah banyu ing sekitar Crimea minangka perairan teroris Rusia.

      Nganti saiki, mung media sing nyuarakake, miturut aku ngerti. Lan dheweke wis mromosikake posisi iki kanggo wektu sing suwe. Maksudku reaksi kanggo nanggepi provokasi.
    29. +8
      23 2021 Juni
      Kanggo klelep ora kanggo klelep, nanging kanggo nyelehake bom limbah menyang dek bakal cocok lan simbolis)
      1. +1
        23 2021 Juni
        apik Gomno ngunu..
    30. 0
      23 2021 Juni
      Kutipan saka jncnfdybr
      Soko cilik-cukur wis bubar dadi ora sopan. )

      Dadi, kanggo dangu ora nampa ing snot.
    31. +1
      23 2021 Juni
      Oh, iku uga perlu kanggo ngrusak karusakan ing akeh, supaya iku bisa kanggo ndandani am
    32. +3
      23 2021 Juni
      "Su-24M ngebom dalan penghancur NATO, sawise iku ninggalake banyu Rusia."...

      Hmm ... pancen menarik, nanging kepiye yen HIM (wong Inggris) duwe potongan serius ing awak?
      Lan apa? NATO bakal mbukak perang???
      Wong wadon Inggris iku shitting, kaya biasane ... Dheweke ora seneng, uga, dheweke ora bakal melu Rusia ing perang ...
      Yen saiki maneh mung kanggo mratelakake prihatin, mula saben dina kabeh bakal luwih wani ...
      Gopota punk kudu dikalahake dhisik ... negatif
    33. -2
      23 2021 Juni
      Sayange yen perang elektronik, kaya marang Cook, ora digunakake.
      1. +1
        23 2021 Juni
        Dadi apik banget. Papat 250ki ing tingkat. Aku mikir yen dek bakal dikumbah nganti suwe.)
        1. 0
          23 2021 Juni
          Pampers kebanjiran lan noleh menyang metu..
          1. -4
            23 2021 Juni
            Kutipan: Vitaly Petrov_3
            Pampers kebanjiran lan noleh menyang metu..

            miturut peta, dheweke ora noleh menyang endi wae, dheweke mlaku persis, mlebu ing banyu lan lunga
            1. Komentar wis dibusak.
    34. +2
      23 2021 Juni
      Ing tanggal 18 Juni, HMS Defender nimbali ing pelabuhan Odessa, ing ngendi pihak Ukrainia ketemu kru kanthi kabeh kaurmatan.

      Yen dheweke lunga ing kana, tutup kasebut bakal nampa Pahlawan Ukraina lan kru bakal kepenak!..
    35. +7
      23 2021 Juni
      trash britain nindakake provokasi XNUMX%.
    36. +5
      23 2021 Juni
      Mesakake... Mesakake yen tanggap wacana kang entheng kuwi. Sampeyan perlu, sawise bebaya protokol sing cocok, kanggo Cut mudhun ngawut-awut, njupuk ing nggeret lan nggawa menyang Sevastopol.
      Dheweke isih bakal mambu, nanging paling ora ing kasus ...
    37. +2
      23 2021 Juni
      Aku makili kabungahan forelocks! Padha bloomers kanggo bungah, sijine wong ing sirahe lan bakal nari.
      1. +2
        23 2021 Juni
        Wis bathuk wis mlayu mudhun pupu. Waca carane padha furiously sijine pratandha minus kanggo wong-wong sing nulis "ngandika padha kenek Britons ing sopatka", lan plus pratandha kanggo "sadulur" kanggo kabeh limo omong kosong "Crimea ora duwe, ora ana sing wedi, etc."
        1. +4
          23 2021 Juni
          Kanggo nyuda wong-wong sing ngirim kapal perang menyang perairan teroris kita, sampeyan kudu ngrusak wong-wong mau tanpa nggunakake senjata. Kanggo nyebarake jaring iwak saka pesawat supaya baling-baling ngadeg, ing Be-200 sing mateni geni, tuangake pertambangan minyak kanthi lenga bahan bakar lan cukur logam cilik lan tuangake menyang dek saka ndhuwur, bakal mili ing njero, bakal disiksa. kanggo ngumbah. Ya, sampeyan ora ngerti apa sing ana kanggo "tamu" kaya ngono.
          1. +2
            23 2021 Juni
            Purging tangki penggemar kapal selam (ora sengaja) saka sisih angin, contone ....
          2. +2
            23 2021 Juni
            Dadi dheweke bakal njerit yen dheweke diracun dening "wong anyar".
    38. +2
      23 2021 Juni
      ing cendhak, kita nunggu kebangkrutan saka LDNR ing Odessa - 2500 pejuang bakal cukup
    39. +8
      23 2021 Juni
      "Aku ora break." Lan apa banjur cepet mbuwang, tinimbang apa sing bakal "nyedhiyakake"? Trial ball diluncurake, bal pendal ditampa. Saiki dheweke bakal mikir yen kudu ngeculke bal gedhe menyang bisnis kasebut, utawa luwih becik ora melu. Ing kasus apa wae, kita kerjane kanthi apik lan tegas. Iki nggawe aku seneng.
    40. +5
      23 2021 Juni
      Kutipan saka RealPilot
      Ing historiografi Inggris, diarani perang Rusia (perang Rusia),

      Dadi, nalika perang ing Perang Krimea, Crimea dadi Rusia, lan Perdana Menteri Churchill ngunjungi Yalta ing umur 45, Crimea uga Rusia. opo Nyuwun
    41. 0
      23 2021 Juni
      Inggris "pass" konfirmasi, nembak bebaya lan bombing mbantah
      1. +1
        23 2021 Juni
        Ing Feodosia, lying ing pantai.. pribadi krungu!!!
        1. 0
          23 2021 Juni
          Ngapunten iwak (C)
      2. +1
        23 2021 Juni
        Kutipan saka markant1970
        Inggris "pass" konfirmasi, nembak bebaya lan bombing mbantah

        Mung pasuryan apik kanggo game ala.
        1. -5
          23 2021 Juni
          Quote: Kang
          Mung pasuryan apik kanggo game ala.

          pitakonan sing duwe kita utawa wong-wong mau
          dideleng saka peta lan volume sing limes ngumbara kanthi impunity ing tervods kita, supaya kita duwe
          1. 0
            23 2021 Juni
            Ayo ndeleng carane padha ngomong ing Odessa.
    42. +2
      23 2021 Juni
      Kita butuh kapal kanggo ngunjungi Kapuloan Malvinas eseman nyedhak uga. Sadawane dalan, nyatakake yen kita ngakoni integritas teritorial Argentina.
      1. +1
        23 2021 Juni
        Quote: kotpit
        Kita butuh kapal kanggo ngunjungi Kapuloan Malvinas eseman nyedhak uga. Sadawane dalan, nyatakake yen kita ngakoni integritas teritorial Argentina.

        Ide iki apik banget, nanging meh ora bisa diwujudake - ngunjungi, sayangé, iku banal, nangingеsaka sad
        1. 0
          23 2021 Juni
          Armada Pasifik mesthi bakal nemokake saperangan kapal kanggo trolling cilik-shaven eseman
          1. +1
            23 2021 Juni
            Quote: kotpit
            Armada Pasifik mesthi bakal nemokake saperangan kapal kanggo trolling cilik-shaven eseman

            Sepasang kapal kanggo jarak sing dawa (utamane kanggo Armada Pasifik, lan wiwit kapan Armada Pasifik menyang Atlantik?) Kampanye ora bakal cukup. Dijamin sampeyan bisa mlebu ing plabuhan mung ing Venezuela - bisa uga ora ngidini sampeyan nyedhaki. Pervorangov, loro ing KTOF lan KSF, kucing nangis. Petualangan, mesthi.
    43. +4
      23 2021 Juni
      Nalika ana akeh ing kapal penjelajah Amerika "Yorktown" nalika jaman Soviet, NATO uga ora ngakoni wates-wates wilayah perairan Uni Soviet.
    44. +3
      23 2021 Juni
      Kamentrian Pertahanan Rusia ujar manawa kapal Armada Laut Ireng mbukak "fire warning" ing Defender Defender Inggris, sing diduga nglanggar "wates Rusia" ing cedhak Cape Fiolent cedhak pesisir Crimea sing dicaplok.
      Nanging ing Inggris, padha ngomong yen kapal kasebut ngliwati perairan wilayah Ukraina, lan ora ana geni sing dibukak.
      Menteri Pertahanan Inggris Ben Wallace ujar manawa kapal-kapal Rusia ngawasi dalane Defender Defender lan ngirim informasi menyang kru babagan latihan sing ditindakake ing cedhak.
      Miturut Wallace, perusak kasebut melu "transit terjadwal" saka Odessa menyang Georgia liwat Segara Ireng. "Kaya biasa ing rute iki, dheweke mlebu koridor pamisahan lalu lintas sing diakoni sacara internasional. Dheweke kanthi aman ninggalake koridor iki ing 09:45 wektu Inggris (11:45 wektu Kyiv), "ujare Wallace.

      Lha, endi sing bener?
    45. +1
      23 2021 Juni
      Pitakonan iki kok Ukrainians padha diserang lan dipeksa kanggo moor, nanging iki fagots, ora? Apa kapten kurang wani?
      1. -5
        23 2021 Juni
        Kutipan saka Lew.
        Apa kapten kurang wani?

        ketoke dudu kapten lan ora wani, kabeh bodho ora kejawab
    46. -1
      23 2021 Juni
      "Ora ana tembakan peringatan sing diluncurake ing Defender. Kapal Angkatan Laut Inggris nggawe dalan sing ora salah liwat perairan wilayah Ukraina miturut hukum internasional, "ujare layanan pers Kementerian Pertahanan Inggris ing Twitter.
      Layanan pers uga nyathet yen Rusia nindakake "latihan tembak" ing Segara Ireng. Kamentrian ora sarujuk karo pratelan yen bom dicemplungake ing dalan perusak, lan uga tembakan peringatan diluncurake saka Rusia. Dadi ora ana sing wedi ...
      1. +3
        23 2021 Juni
        Apa sing dikira masalahe...
      2. Komentar wis dibusak.
    47. +2
      23 2021 Juni
      Mikro-Inggris bosen ing rawa. kangen fumitox.))
    48. +3
      23 2021 Juni
      Media Inggris nuduhake yen Defender "ora nglanggar wates Federasi Rusia sing diakoni sacara internasional."


      Kita ora butuh pangenalan, dheweke bakal mundhak luwih akeh, bakal kanggo sing nglanggar ...
      1. -4
        23 2021 Juni
        kok dadi, kok ora?!
        meh 15-20 menit, pangrusak mungsuh obah kanthi bebas ing pesisir kita
        1. 0
          23 2021 Juni
          Lan apa saran sampeyan? Mbukak perang? Kabeh bisa ditindakake kanthi beda, anggere padha ngelingake ...
          1. -5
            23 2021 Juni
            padha dielingake iki nalika padha informed ing pendekatan, lan ora nalika padha wagged buntut ing nguber
            lan dudu perang, nanging nyuda invasi kapal MILITER menyang perairan KITA, dheweke bisa nindakake apa wae sing dikarepake sajrone 20 menit iki.
    49. +1
      23 2021 Juni
      Nanging pinten sampeyan kudu mlengkung? Wong Mirikan dhewe ora menek (jebul wis pengalaman). Ayo, padha pesen liyane, utawa padha duwe pesenan kanggo ninggalake kanggo splurge kuwi ing urutan iku?
    50. +2
      23 2021 Juni
      Kabeh mbaleni. Ing Februari 1989, tutup kasur wis dikumbah ing kana, saiki Inggris, sing ora bisa bungah)))
    51. 0
      23 2021 Juni
      Quote: pemotong baut
      Ing historiografi Inggris, diarani perang Rusia (perang Rusia)
      Ing sumber Inggris, iki diarani sacara eksklusif minangka Perang Krimea. Lan ing basa Prancis (paling ora ing kurikulum sekolah) - La Guerre du Crimee, yaiku, uga "Crimean" lan dudu "Eastern" sing misterius.
      Aja salah informasi.


      Mangkene latar mburi sejarah, ora ana informasi sing salah ing kene:
      Perang Krimea taun 1853-1856 (Turki Kırım Savaşı), utawa Perang Wétan (Prancis la Guerre d'Orient), utawa Perang Rusia (perang Rusia Inggris) - perang antarane Kakaisaran Rusia, ing sisih siji, lan koalisi Inggris, Prancis, Kakaisaran Ottoman lan Karajan Sardinia, ing sisih liya. Ing Rusia dhewe, nganti awal abad kaping XNUMX, jeneng "Perancis" "Perang Timur" digunakake, uga "Perang Turki", nganti sebutan umum "Perang Krimea" diadopsi. Pertempuran kasebut dumadi ing Kaukasus, ing dhaerah Danube, ing segara Baltik, Ireng, Azov, Putih lan Barents, uga ing sisih ngisor saka Amur, Kamchatka lan Kapuloan Kuril. Padha tekan tension paling gedhe ing Crimea, supaya ing Rusia perang kasebut disebut "Crimean".
    52. +2
      23 2021 Juni
      Ayo klelep maneh iki!
    53. 0
      23 2021 Juni
      Yen sampeyan ketemu Naglichans ing Odessa, sampeyan mbokmenawa dropped torpedo.
    54. Komentar wis dibusak.
      1. -6
        23 2021 Juni
        Aja ngomong ngono karo kanca-kanca Turki, yen ora bakal mati ngguyu ... wates segara ... lan Jepang ... uga, lan Inggris lan Amerika ...
    55. 0
      23 2021 Juni
      Kang patroli kita murub?
      1. -1
        24 2021 Juni
        Ya, iku mung pasangan pisanan sing metu ing dek sawise nedha awan karo sup kacang)
    56. +2
      23 2021 Juni
      Nganti klelep utawa ditembak, kabeh "bagpipes" iki bakal terus. Wong-wong Naglich eling yen dheweke biyen dadi kekaisaran ... nanging sayang lan oh, saiki mung dadi protektorat Amerika Serikat.
    57. +3
      23 2021 Juni
      Nganti klik dieja lan basa Inggris dadi kandel.
    58. +3
      23 2021 Juni
      Ora ketompo carane katon, yats kudu doyo ing pasuryan, padha ora ngerti apik. Cetha yen kerugian bakal dibandhingake karo Perang Dunia II, nanging bisa uga iki tegese urip, ngladeni Tanah Air?
    59. 0
      23 2021 Juni
      Sampeyan ngerti apa "ngambang"? Lan kita ngerti carane njaluk nyisihaken saka iki.
    60. +1
      23 2021 Juni
      Kelangan Merkel lan Macron pengin ngundang Putin menyang KTT EU. Dadi ing wayah awan dheweke meksa Defender kanthi kabeh cara ninggalake perairan teritorial Rusia ing wilayah Crimea! Lan ing wayah sore sing utama ing Eropa pengin ngajak Putin. Iku pancene bisa? Kita banjur bakal sadurunge sawetara anggota NATO murub ing Course.
      1. 0
        24 2021 Juni
        Bangsa Anglo-Saxon kelangan koloni pungkasan - Eropa.
        Lan padha siyap miwiti perang supaya bisa nyeret wong Jerman lan Prancis lan liya-liyane sing padha karo wong-wong mau menyang perang karo Rusia. Lan luwih apik kanggo wong-wong mau yen Rusia lan Eropa saling nggiling, lan Anglo-Saxon tetep dominan.
        Iki bakal dadi ledakan pungkasan NATO, utamane amarga kombinasi Amerika Serikat, Kanada, Inggris Raya, Australia, lan Selandia Baru entuk momentum.
    61. +3
      23 2021 Juni
      Yen ana ing wilayah perairan Rusia, perlu kanggo ngubengi lapangan ranjau sing padhet, meksa mandheg, lan banjur meksa nindakake kabeh instruksi babagan prau penyusup. Pènget yen nolak kanggo tundhuk karo syarat legal tegese invasi militèr, karo tumindak sing cocog diwenehake dening aturan Russian.
    62. +2
      23 2021 Juni
      Kutipan saka fruc
      Banjur, tinimbang bom, sampeyan kudu mbuwang jala baja ing sadawane dalan, kanggo mbungkus baling-baling lan nyeret menyang pantai, njupuk kabeh wong metu lan sijine ing lemah lan ...
      pipis?
    63. +3
      23 2021 Juni
      Aku pengin ndeleng video (foto) saka shooting lan bombing. Nganti saiki, "pencukur" nolak nggunakake senjata, lan kabeh perkara kasebut katon surem.
      1. +1
        24 2021 Juni
        Katon isin

        Data sing disedhiyakake - pelacak lan bahan fotografi - ngidini kita mangu-mangu kasunyatan crita penembakan lan pamboman heroik ing arah HMS Defender

        Crita saka pendekatan prasaja lan iringan ora maneh arouse kapentingan. Kita kudu nggawe dongeng lan nyebarake menyang masarakat
        1. -1
          24 2021 Juni
          Nganti aku ndeleng bukti video saka bombing, Aku ora bakal pracaya iku. Aku mung weruh PSKR, kang ana mil konco. Aku kaget amarga ora tumindak kapal Armada Segara Ireng. Intelijen armada ora bisa prédhiksi provokasi rutin sing dikarepake iki, lan kapal Armada Segara Ireng ora bisa nyegah. Gagal liyane saka perintah Armada Laut Ireng.
    64. -3
      23 2021 Juni
      Watesan Rusia wis ora dadi garis abang, nanging jambon lan bakal dadi "pelangi".
    65. Komentar wis dibusak.
    66. +4
      23 2021 Juni
      Kaputusan sing bener kanthi peringatan peringatan. Yen ora, kaya ing jaman Gorbachev, dheweke bakal nyoba ngoyak TFR lan nggawe tumpukan ing EV mungsuh. Mangkono disfiguring kapal sing. Nanging biasane, siji tukang ngebom Su24 ngeculake ton bom ing sacedhake lan murub saka AK PSKR 30 mm. Lan ana asil. Padha nuduhake yen iki bener-bener serangan teroris Rusia, lan ora, kaya ing kertas, mesthine Ukrainia ... Ukrainia.

      Lan negara manca, ora mung Anglo-Saxon, bakal mundhakaken lolongan ing kasus apa wae. Lan ing "bagean sing tentrem" sabanjure, dheweke bakal mikir kaping pitu babagan carane nemtokake dalane.
    67. +1
      23 2021 Juni
      Negosiasi kasebut mlaku kanthi normal, kanthi cara sing positif. Lan banjur wiwit. Lan amer uga dielingake supaya ora melu latihan ngguyu
    68. +1
      23 2021 Juni
      Sawise tembakan bebaya pisanan, perlu kanggo murub ing karusakan, ora nganggo roket, jeblugan meriam 30 mm wis cukup. Yen ora, dheweke bakal mbaleni luwih saka sepisan. Lan yen dheweke ora nyingkiri, dheweke bakal nanggapi kanthi geni, banjur klelep. Ing kasus apa wae, ora ana sing bakal ngumumake perang gedhe.
      Mesthi wae bakal ana sanksi, mula bakal ana. Nanging dheweke bakal mulai ngormati.
    69. +2
      23 2021 Juni
      Inggris kudu langsung dicemplungake, supaya wong liya ora cilaka, akeh peringatan !!!
    70. +1
      23 2021 Juni
      Kutipan saka Hyperion.
      Dheweke kandha yen dheweke ora weruh utawa krungu apa-apa. Ora ana video, mung sampah.

      Inggih, mesthi, pranyata ora trep - purun kudu scramble. Nanging ana rekaman obrolan telpon saka wartawan sing ana ing kapal nalika iku. Mungkin uga chatting))
    71. +2
      23 2021 Juni
      Aku percaya manawa iki kudu diterusake kanthi panggilan saka Duta Besar Inggris kanggo Menteri Luar Negeri kanthi ultimatum: "Salah siji Inggris njaluk ngapura kanthi indikatif pemecatan komandan kapal saka layanan, utawa iki dianggep minangka 'casus bally'."
      Lan sawise iki, Inggris dianggep minangka negara agresor sing "brazenly trampled ing kedaulatan internasional sawijining daya."
      1. 0
        23 2021 Juni
        Kutipan: Turist1996
        Aku percaya manawa iki kudu diterusake kanthi panggilan saka Duta Besar Inggris kanggo Menteri Luar Negeri kanthi ultimatum: "Salah siji Inggris njaluk ngapura kanthi indikatif pemecatan komandan kapal saka layanan, utawa iki dianggep minangka 'casus bally'."
        Lan sawise iki, Inggris dianggep minangka negara agresor sing "brazenly trampled ing kedaulatan internasional sawijining daya."

        Lan kelingan Abramovich, bebarengan karo klub bal-balan Chelsea, menyang Chukotka..!!! ngguyu
    72. +3
      23 2021 Juni
      Iki ora bakal dadi komentar populer. Kajaba iku, dheweke dadi terdakwa.
      Ora ana wong (kajaba sawetara negara sing ora duwe pengaruh apa-apa) sing ngakoni Crimea minangka bagéan saka Federasi Rusia nganti saiki. Amerika, umume, terus terang yen kita ora bakal ngakoni.
      Mula SITUASI. Lan aku nglaporake iki marang para priyayi kaping satus!
      UA ora ngidini. Dheweke nampani liwat kapal mungsuh ing wilayahe. Lan kapal mungsuh nganggep ijin kasebut sah.
      Punika corak!
      Dheweke lunga (ing pangerten, ing endi wae UA ngidini) ing banyune.
      Yen diidini mlebu ing Sevas, sapa sing bisa nglarang kanthi resmi mlebu? Mungkin UN?
      Sing sapa?
      Aku ngerti, rapat karo Comrade Biden minangka sampah minyak tanah sing ora ana gunane ing penerbangan.
      Kaya mangkono iku. Yen sampeyan mikir sethithik ...
      1. +2
        23 2021 Juni
        Apa sing bakal kelakon sabanjure? Dill kudu mlaku menyang Berdyansk.
      2. 0
        23 2021 Juni
        sampah minyak tanah ing penerbangan
        - yen ana minyak tanah......
    73. Komentar wis dibusak.
    74. 0
      23 2021 Juni
      У
      Kutipan saka Intruder
      Reaksi cepet
      Inggih..., Sushka lan patroli gedhe, iku ora apik kanggo penghancur Inggris kanggo snoop watara ngendi padha arep!!!


      Apa jenis pengawal iku?
    75. Komentar wis dibusak.
    76. Komentar wis dibusak.
    77. Komentar wis dibusak.
    78. kig
      +3
      24 2021 Juni
      Saiki kabeh wong lan kabeh wis didokumentasikake lan dikirim ing YouTube, sanajan dilarang. Mula, ana sawetara pitakon babagan liputan kedadeyan kasebut:
      - ngendi video saka sisih kita? Para pelaut lan pilot kudu nyathet kabeh iki, yen mung kanggo mbuktekake manawa pangrusak ora kena lan ora ana karusakan. Oke, kabeh rahasia ing kene (padha nuduhake peluncuran Zircon, nanging ora nuduhake target kasebut), nanging ing endi video saka Inggris? Dheweke kudu nuduhake penipuan Rusia lan prilaku sing ora profesional ing saindenging jagad. Pancen, ana video "penerbangan rutin HMS Defender (D36) Type 45" saka Odessa nang endi wae menyang Georgia (port spesifik ora dijenengi). Wartawan BBC ana ing kapal, lan iki sing dicritakake marang kita lan ing saindenging jagad.
      Kapal kita katon, aku mikir iku salah siji saka 22160



      Pengawal perbatasan kita katon



      Kene dheweke cedhak banget, lan cetha yen bedhil ing posisi netral



      Nang endi wae ing kadohan lagi njupuk, nanging ora ana sing katon



      Pangatusan katon


      Nanging ing ngendi bom kasebut?

      Miturut cara, kedadean iki mung disiarake ing TV (24/06/2021 0300ІСК), nanging ora ana sing nyebutake shooting utawa bom.
    79. +4
      24 2021 Juni
      Komentar ing artikel iku depressing (kajaba telu utawa papat kepala sober). Kapal kasebut mesthi kudu dicemplungake.
      Saiki kita bakal njaluk nglanggar wates saka Baltik kanggo Sakhalin.
      Kesempatan kanggo nundha 4-WAR tanpa wates ora kejawab.

      PS Dheweke bakal duwe kita saiki ing kabeh friods lan pelabuhan.

      UPD. BBC nulis sing: https://www.bbc.com/russian/news-57582958
      Ora ana apa-apa. Apa prabédan dramatis ing ratings.
    80. +2
      24 2021 Juni
      Pramila kapal Inggris punika prêlu dipun anggêpakên dhatêng sistem perang èlèktronik rusia ingkang atos, kalebet infrasonik tuwin sanès-sanèsipun, nanging supados botên matèni, nanging gadhah èfèk ingkang ngrumaosi. Kasunyatan manawa Crimea ora diakoni minangka bagéan saka Federasi Rusia iku historis; kaping pirang-pirang ing sajarah, aliansi Turki, Inggris lan liya-liyane sing gabung karo dheweke nyoba njupuk Crimea saka Rusia, sing digandhengake karo Rusia dening Great Catherine. kanggo serangan terus-terusan ing wilayah tapel wates Federasi Rusia, Kakaisaran lan Khrushchev nggawe hadiah ora mung kanggo Ukraina anyar ing mangsa ngarep, nanging uga kanggo wong-wong sing pengin duwe pangkalan angkatan laut ing tapel wates karo Rusia. Mulane dheweke kanthi cepet menehi kewarganegaraan AS marang putrane Khrushchev minangka rasa syukur marang trik bapake !!!
    81. +2
      24 2021 Juni
      Yen banyu kita kudu klelep!
      1. +2
        24 2021 Juni
        Kutipan: Igor Makarov
        Yen banyu kita kudu klelep!
        Kanggo apa? Ora ana ancaman. Sapa sing ngerti wektu iku - mungkin mung kesalahan? Rusia nuduhake kabeh jagad carane tumindak ing kahanan kaya ngono.
    82. +2
      24 2021 Juni
      Sawetara jenis toleransi bodho ing pihak kita)
      1. 0
        24 2021 Juni
        Bangsa Anglo-Saxon kelangan koloni pungkasan - Eropa.
        Lan padha siyap miwiti perang supaya bisa nyeret wong Jerman lan Prancis lan liya-liyane sing padha karo wong-wong mau menyang perang karo Rusia. Lan luwih apik kanggo wong-wong mau yen Rusia lan Eropa saling nggiling, lan Anglo-Saxon tetep dominan.
        Iki bakal dadi ledakan pungkasan NATO, utamane amarga kombinasi Amerika Serikat, Kanada, Inggris Raya, Australia, lan Selandia Baru entuk momentum.
    83. +2
      24 2021 Juni
      Kacilakan kanthi ati-ati bisa uga ngganti hubungan antarane negara loro kasebut kanthi arah sing ramah.
    84. Komentar wis dibusak.
    85. 0
      24 2021 Juni
      Siji-sijine cara radikal kanggo ngrampungake masalah wilayah ing Segara Ireng yaiku bali lengkap paksa wilayah Ukraina lan Moldova menyang yurisdiksi Federasi Rusia. Ora ana pangkalan NATO ing wilayah kita - ora bakal ana konflik.
      Pembentukan hubungan tetanggan sing apik karo Inggris mung bisa ditindakake yen Angkatan Bersenjata Rusia mlebu ing pesisir Selat Inggris lan Norwegia.
      1. +1
        24 2021 Juni
        Lan apa sing bakal diganti? "Kabeh donya beradab" ora bakal ngenali Rusia ing wates negara kasebut sajrone 20 taun liyane.
        1. 0
          25 2021 Juni
          Kosok baline!
          Sawise pendhudhukan SVD ing Cekoslowakia ing taun 1968, IN ENEM JAM, "kabeh donya beradab", wis ganti popok, mlayu kanggo melu "détente", sing banjur dadi "perestroika".
          Dheweke ora bakal ngakoni, nanging bakal mandheg ora sopan.
    86. 0
      24 2021 Juni
      Apa bakal ana bukti panggunaan senjata? Utawa kudu Mentri Pertahanan RF dijupuk ing tembung?
      1. 0
        24 2021 Juni
        Kutipan saka ares1988
        Apa bakal ana bukti panggunaan senjata? Utawa kudu Mentri Pertahanan RF dijupuk ing tembung?
        Yaiku, sampeyan ora njupuk tembung saka Kementerian Pertahanan Rusia, nanging sampeyan njupuk tembung saka kabeh pasukan pertahanan asing liyane? Sampeyan ora ngarep-arep bukti informasi manca, ta?
        1. 0
          24 2021 Juni
          Njupuk Kementerian Pertahanan RF ing tembung kasebut tegese ora ngajeni dhewe (sawise "iki dudu Apache ing Afghanistan, iki minangka Mi-28 ing Suriah" contone). Umumé, miturut iman, iki ora kanggo aku, iki kanggo pasamuwan. Aku kanggo kawruh. Lan ing kerangka pendekatan iki, mbuktekake manawa dheweke ora ditembak kaya mbuktekake ora ana teko Russell. Kamentrian Pertahanan Rusia nggunakake senjata - supaya dheweke mbuktekake kepahlawanan. Yen ora, tanpa bukti, siji bisa ngumumake kekalahan Armada AS kaping 6. Njupuk tembungku, ya.
    87. -3
      24 2021 Juni
      Apa sejatine kedadeyan? Kanggo kabeh donya progresif, kapal perang NATO ngliwati perairan Ukraina... Iku liwat lan ateges tanpa ngganti dalan - iku ninggalake ... Apa ana bombing? Lha, sapa ngerti...videone ora tau ditayangke. Apa iku - wates iku suci? Pengebom tanpa senjata kita ndemek tapel wates Turki kanthi swiwi - kita ngerti asile ... Lan ing kene, miturut versi kita, kapal perang NATO ngliwati TIGA km jero menyang tapel wates kita ... Paling ora mblokir ... perintah kanggo mbusak. .. nanging ora ana semangat ... Krimea apa kita ... Ora ana bank Rusia ... ora ana operator ... ora ana banyu ... Dhuwit mili menyang kraton ... Kita bakal weruh carane latihan angkatan laut dheweke lunga ... kita ora duwe garis abang ...
      1. +1
        24 2021 Juni
        Kutipan saka Dave36
        apa kedaden? Kanggo kabeh donya progresif
        Apa sampeyan mikir yen kabeh wakil saka jagad progresif iku progresif? Ketoke, Rusia dudu negara progresif kanggo sampeyan, nanging Ukraina, negara Baltik lan negara-negara dunia katelu liyane maju. Umumé, kritéria progresif ora jelas. Sampeyan nyampurake kemajuan lan politik, lan iki ora masuk akal.
        Paling ora mblokir ... printah kanggo mbusak ... nanging aku ora duwe semangat ...
        Ana semangat, nanging Rusia dhasar ora dadi kaya Turki, nanging nuduhake kabeh donya carane nindakake ing kahanan kuwi.
        Krimea apa kita ... Ora ana bank Rusia ... ora ana operator ... ora ana banyu ...
        1. Crimea punika kita. 2. Ana bank lan banyu ing Crimea.
        Dhuwit mlebu kraton...
        Sampeyan ngerti sethithik babagan pambangunan infrastruktur lan perusahaan Rusia. Amarga sampeyan ora kasengsem. Nanging sampeyan, kaya spons, nyerep negativitas babagan Rusia, bungah ing tumindak ora ramah negara liya.
        1. 0
          25 2021 Juni
          Konstruksi mesthi ditindakake, ing sawetara panggonan. Endi kanggo susu anggaran, endi margin bunga sewu. Mung ora ing ngendi wong butuh.
    88. 0
      24 2021 Juni
      Lan saiki ana pilihan kanggo carane bisa "ngirim" iki - "kapal Rusia ing wilayah Waters Ukraina nyerang kapal Inggris," lan babagan kabeh cara kanggo pembajakan. Sawise iku, kanthi nyeret manuk hantu ing ndonya kaya kucing, sanksi diwenehake lan penahanan kabeh kapal sing mabur bendera Rusia diijini.
      Kanggo sawetara alasan, komentator ora ndeleng pilihan iki.
      Apa yen padha mbukak geni kanggo mateni? Aku mikir sing padha bisa uga siap diluncurake "ing struktur sing bener".
      1. 0
        24 2021 Juni
        Kutipan: Dmitry Razor
        menehi wewenang penahanan kabeh kapal sing mabur gendéra Rusia.
        Dilarang nyekel kapal, utamane kapal komersial, tanpa nglanggar hukum. Iki bakal dianggep pembajakan. Nglanggar hukum internasional kanggo meksa wong liya supaya ora nglanggar hukum internasional iku absurd.
    89. +1
      24 2021 Juni
      Aneh yen Ukraina ora nggawe pratelan babagan invasi perairan sing diduga internal.
    90. Komentar wis dibusak.
    91. 0
      24 2021 Juni
      Laporan media Inggris nuduhake yen Defender "ora nglanggar wates Federasi Rusia sing diakoni sacara internasional." Pernyataan iki diterangake kaya mangkene: "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing cedhak ora diakoni minangka unit akuatorial wilayah ing Federasi Rusia.

      Lan ing kapal dhewe, Crimea ditetepake minangka wilayah Rusia !!! sedulur ngguyu
      Wingi ana gambar ing salah sawijining saluran TV. wassat
    92. Komentar wis dibusak.
    93. -1
      24 2021 Juni
      Kutipan saka Dave36
      ...kita ora duwe garis abang ...

      Uh... sedulur...
      Sampeyan ora duwe garis abang. Nanging ing kene, orca, dekrit kasebut beda - sapa wae sing ngluwihi garis kudu dipotong lan dipangan. keprungu
    94. 0
      24 2021 Juni
      Ing 18 Juni, 4 kapal perang mlebu ing pelabuhan Odessa lan langsung sawetara negarawan Ukrainia mabur menyang kapal perang sing mlebu ing pelabuhan kanthi helikopter sing disewakake saka sawetara oligarki. Ketoke padha informed sing saiki kapal Her Majesty bakal nyedhiyani pangayoman lan safety pandhu arah cedhak pulo Crimea, lan ing Juni 23 Bek tindak ing misi pertempuran.
    95. 0
      24 2021 Juni
      Ketoke ing Ukraina padha pollinated dening dibilism sing.
      Iku aneh sing padha ora sijine pot ing sirah sak kedadean.
    96. +1
      24 2021 Juni
      Kapal Inggris sing dumunung ing pesisir Rusia kudu ngerti lan dipandu dening wates negara Rusia, amarga bom mbledhos dhuwur 250 kg ora peduli karo ora diakoni tapel wates Rusia dening masyarakat internasional.
    97. 0
      25 2021 Juni
      Ora jelas kenapa sistem perang elektronik kita ora buta elektronik ??? Sawise kabeh, banjur bisa kanggo muter karo wong-wong mau, karo wong wuta lan budheg, lan ora mung mlebu, ana akeh stopwatch lan timer diuripake, carane jero menyang kita, carane cepet kita. kapal nyedhaki, carane cepet Angkatan Udhara reacted, kabeh iki cetha direkam, lan basis tartamtu digawe kanggo mangsa kanggo nuntun invasi padha, contone ... Lan iki luwih cedhak saka kita mikir. Lan carane akeh iki padha lan bakal? Kita isih ora ngerti akeh ... Mulane, drown wong-wong mau utawa ing paling elektronik macet padha rampung, supaya padha kecanthol nang endi wae ing bank karo keel munggah ...
    98. 0
      26 2021 Juni
      "Ing jagad iki, semenanjung Krimea lan perairan sing ana ing cedhake ora diakoni minangka unit akuatorial ing Federasi Rusia. Inggris netepi prinsip hukum internasional, ngakoni Crimea minangka bagéan saka Ukraina.
      Pancen bener! Nanging, ing kasuistry demagogic iki ana siji subtlety sing ora kudu digatekake utawa digatekake. Yen sampeyan navigasi banyu sing sampeyan anggep Ukrainia, aja kaget yen rudal lan cangkang sing bakal numpes sampeyan bakal dadi Rusia. Kuwi dialektika kasunyatan!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"