Kepiye Kampanye Lor Baron Ungern Gagal

27
Kepiye Kampanye Lor Baron Ungern Gagal

Pembebasan Bogdo Gegen


Sawise usaha pisanan sing ora kasil kanggo ngrebut Urga (Kampanye Mongolia), detasemen Baron Ungern-Sternberg menyang kali. Tereljiin-Gol dumugi ing tlatah Tuul, lajêng dhatêng Kerulen. Ing mangsa, wong Putih ngadhepi sawetara kangelan. Frosts, malnutrisi nemen, lack saka Penyetor lan prospek kanggo nglawan Bolsheviks mimpin wong kanggo koyo hopelessness lengkap. Desertion wiwit ora mung ing antarane prajurit biasa, nanging uga ing antarane perwira. Jendral putih nglawan fenomena iki kanthi cara sing paling abot.

Nanging, Ungern enggal bisa mbangun hubungan karo warga. Wong Mongol wiwit weruh wong Rusia sing mbebasake saka penjajah Cina. Jendral Rusia nggawe hubungan karo para pangeran lan lama Mongolia Timur Laut. Dheweke miwiti korespondensi karo kepala umat Buddha Mongolia, Bogdo Gegen, sing ditahan ing omahe ing Urga. Mongol ngakoni Ungern minangka pimpinan sing kudu mbebasake Mongolia. Pangkat divisi putih diisi maneh dening prajurit Mongolia. Masalah pasokan wis dirampungake. Kajaba iku, wong kulit putih wiwit nyegat karavan.



Ing pungkasan Januari 1921, rong atus wong Tibet teka ing baron. Padha dadi bagéan saka divisi kapisah ing printah saka ensign Tubanov. Wong Tibet, ora kaya wong Mongol lokal, minangka prajurit sing apik. Tanggal 2 Fèbruari, wong-wong Tibet, nganggo busana klerus lokal, mlebu ing kraton panguwasa Mongol, nglucuti senjata para pengawal Cina, lan nggawa Bogdo Gegen (dheweke meh wuta) lan garwane metu saka kraton. Bogdo lan kulawargane dikirim kanthi slamet menyang kemah Ungernist. Ing dina sing padha, wong Putih ngrebut posisi penting ing cedhak Urga.

Gugur Urga


Sawise release saka Bogdo Ungren nerusake kanggo badai Urga. Ing dhawuhe ana udakara 1,5 ewu prajurit, 4 bedhil lan 12 bedhil mesin. Garnisun Tionghoa cacahe ana 7 ewu wong kanthi 18 bedhil lan 72 bedhil mesin. Tionghoa duwe kaluwihan angka lan geni sing lengkap. Nanging, komando Cina ora nggunakake wektu sing kasedhiya kanggo nguatake pertahanan lan ora nggawe pengintaian. Wong Tionghoa wedi karo desas-desus babagan pembentukan tentara Mongol dening Ungern lan operasi sing sukses kanggo mbebasake Bogdo.

Tanggal 3 Februari, Putih ngaso lan nyiapake kanggo serangan. Geni-geni sing gedhe-gedhe dipadhangi ing bukit-bukit ing saubengé kutha, kaya-kaya Ungern nyedhaki bala sing kuwat.

Ing wayah wengi tanggal 4 Februari, divisi Asia ngluncurake serangan sing nemtokake saka sisih wétan. Rezukhin nyingkirake pengawal mungsuh. Ing wayah esuk, Jendral Ungern pribadi mimpin para prajurit kanggo nyerang barak putih, salah sawijining wilayah pertahanan paling kuat ing ibukutha Mongolia. Ungernovites nyekel barak, nanging perang wangkal dumadi ing dalan-dalan sempit ing pemukiman dagang Maymachen, ing ngendi wong-wong Putih ngalami kerugian sing serius. Wong Tionghoa, sing didhukung artileri, nyoba nglawan lan nggunakake kauntungan numerik. Nanging bedhil putih luwih apik, garnisun Cina kalah, kira-kira 500 wong ditawan. Stampede wong Cina wiwit.

Ing wayah sore, kutha kabeh dijupuk. Pangarsaning garnisun Cina tuwin para punggawa sêpuh sadaya ingkang rumiyin ngungsi saking Urga nitih mobil kalih. Banjur pasukan utama Cina ninggalake kutha, sing ninggalake ing sadawane saluran Troitskosava. Esuke, wong kulit putih ngresiki kutha saka klompok cilik mungsuh. Divisi Ungern entuk piala apik: 16 meriam, 60 bedhil mesin, 5 ewu bedhil, 500 ewu amunisi.


Boris Petrovich Rezukhin. Dheweke mrentah resimen Tatar lan brigade kavaleri kaping 2 ing divisi Asia, minangka wakil komandan divisi.

Mongolia ing Ungern


Ibukutha Mongolia ketemu Ungern minangka liberator. Kira-kira 60 perwira Rusia dibebasake saka pakunjaran Urga, sing dituduh wong Tionghoa minangka mata-mata kanggo wong kulit putih. Romawi Fedorovich prakteke ora ngganggu urip saka pedunung lokal, nanging kang kejem karo mungsuh. Sajrone pendhudhukan kutha, dheweke mateni kabeh unsur "abang" lan nindakake pogrom Yahudi.

Otonomi Mongolia dibalèkaké. Bogd Gegen malih dados panguwasa nagari. Bogdo maringi Romawi Ungern gelar Darkhan-Khoshoi-Chin-Van ing gelar Khan. Para lamas menehi baron cincin stempel emas lawas kanthi swastika ruby ​​​​(miturut legenda, iku kagungane Genghis Khan dhewe). Akeh perwira Rusia sing nampa pangkat pangeran Mongol. Rezukhin nampa gelar "qing-wang" - "pangeran terkenal."

Ing musim semi taun 1921, pasukan Ungern ngrampungake kekalahan pasukan Cina ing Mongolia. Pengawal Putih ngrebut pangkalan militer Cina ing Choiryn lan Zamyn-Uude ing sisih kidul negara kasebut. Bagéyan saka pasukan Cina, sing mlayu ing sisih lor sawisé kejatuhan Urga, nyoba ngliwati wilayah ibukutha lan mangkat menyang China. Nanging, dheweke bola-bali dikalahake dening Cossack lan Mongol ing wilayah saluran Urga-Ulyasutai cedhak Kali Tola ing Mongolia tengah. Sabagéyan wadyabala Cina nyerah, sapérangan bisa ngungsi menyang Cina. Kabeh Mongolia njaba wis mardika saka ngarsane Cina. China sing pecah lan ringkih ora bisa mulihake posisine ing Mongolia. Liyane bab Rusia Soviet, kang sukses Ungern ing Mongolia nyebabake badhan gedhe.

pendakian utara


Tanggal 21 Mèi 1921, Ungern-Sternberg mrintah kanggo nglakokaké kampanye nglawan Rusia kanggo ngilangaké kekuwatan Soviet ing Siberia. Putih ngarep-arep kanggo pemberontakan anti-Soviet sing amba. Divisi kasebut dipérang dadi rong brigade miturut komando Letnan Jenderal Ungern lan Mayor Jenderal Rezukhin. Brigade 1 kalebu resimen kavaleri 1 Yesaul Parygin, resimen kavaleri kaping 4 saka mandor militèr (banjur mandor Arkhipov), divisi Cina, Mongolia, Chakhar lan Tibet, rong baterei artileri lan tim senapan mesin. Brigade 2 kalebu resimen kavaleri 2 lan 3 Kolonel Khobotov lan centurion Yankov, divisi Mongolia, perusahaan Jepang, siji baterei lan tim bedhil mesin.

Brigade Rezukhin mesthine ngliwati tapel wates ing tlatah desa Tsezhinskaya lan, tumindak ing sisih kiwa Selenga, pindhah menyang Mysovsk lan Tataurovo, nglanggar garis mburi mungsuh. Ungern piyambak ngarahake ing Troitskosavsk, Selenginsk lan Verkhneudinsk. Divisi Ungern saya kuwat lan cacahe luwih saka 4 ewu pejuang. Ing brigade Ungern ana luwih saka 2 ewu wong kanthi 8 bedhil lan 20 bedhil mesin, ing brigade Rezukhin - luwih saka 1500 prajurit kanthi 4 bedhil lan 10 bedhil mesin. Kira-kira 500 wong tetep ing Urga. Kajaba iku, ana sawetara detasemen kapisah saka wong kulit putih ing Mongolia, sing sacara resmi dadi bawahan baron.

Kekuwatan total wong kulit putih nganti 7-10 ewu wong. Baron meh ora duwe cadangan tenaga kerja. Ing Urga, sawetara rolas perwira Kolchak gabung karo divisi kasebut, sing rampung ing Mongolia kanthi cara sing beda-beda. Mobilisasi menehi influx prajurit cilik. Wis ing Course saka musuhan, baron maneh kudu replenish bagean ing beyo dijupuk prajurit Tentara Abang.

Ana uga kekurangan bedhil, bedhil mesin lan amunisi. Baron uga wiwit ngalami kekurangan dana. Dhuwit gedhe mlebu ing kanthong para lama, sing nyedhiyakake dhukungan kanggo warga lokal, kanggo tuku jaran, ternak lan pranata. Ing Urga, dhuwit lan barang-barang berharga saka Bank Cina, Centrosoyuz dicekel, properti saka Cina, Yahudi lan unsur pro-Soviet sing ngungsi. Nanging iki ora cukup kanggo perang.

Wigati dicathet menawa komando Soviet dhewe ngrancang operasi kasebut supaya bisa ngalahake pasukan Pengawal Putih lan penguasa feodal Mongol. Iki direncanakake kanggo miwiti operasi ing musim dingin 1920-1921, nanging ditundha amarga ana komplikasi internasional. Mulane, serangan saka divisi Ungern minangka alesan sing apik kanggo campur tangan ing urusan Mongolia.

Ing taun 1920, kanthi dhukungan saka Komintern, Partai Rakyat Mongolia dibentuk, dipimpin dening D. Bodo. Ing Irkutsk, dheweke wiwit nerbitake Bebener Mongolia. Revolusioner Mongolia pindhah menyang Moskow kanthi njaluk bantuan kanggo mulihake kamardikan Mongolia. Ing wulan Februari 1921, pambentukan Tentara Rakyat Mongolia, dipimpin dening Sukhe Bator. Iki digawe kanthi bantuan penasehat Soviet. Ing Mèi 1921 waé, luwih saka 2 ewu bedhil, 12 bedhil mesin, lan liya-liyane dipasrahake marang Red Mongol.

Ing Maret 1921, ing kongres ing Kyakhta, Komite Pusat partai kapilih, gol lan tujuan revolusi mangsa wis ditemtokake. Komite Pusat Partai mbentuk Pemerintahan Sementara Rakyat Mongolia. Tanggal 18 Maret, milisi Sukhbaatar ngalahake garnisun Cina lan ngrebut Altan-Bulak. Ing wulan Mei, ing panyuwunan pamaréntah Mongolia interim, komando Soviet miwiti persiapan kanggo operasi Mongolia. Korps ekspedisi Tentara 5 M. Matiyasevich dibentuk, lan pasukan Tentara Revolusioner Rakyat Timur Jauh lan pasukan Mongolia Sukhe-Bator uga melu operasi kasebut.

Ing Mei 1921, Pengawal Putih wiwit pindhah menyang lor. Tanggal 26 Mei, pasukan Rezukhin ngalahake detasemen Abang, sing nyabrang menyang wilayah Mongolia ing cedhak tapel wates. Brigade Rezukhin nyabrang tapel wates lan pindhah menyang desa Zhelturinskaya. Ungernovite ngalahake sawetara detasemen Abang lan ing tanggal 7 Juni maju ing sisih lor Bilyutai. Nanging, mungsuh duwe kaluwihan ing pasukan lan sarana, ora ana hubungane karo brigade Ungern, lan ana ancaman ngubengi. Rezukhin tanggal 8 Juni miwiti mundur lan tindak menyang Mongolia. Sauntara kuwi, brigade Ungern, bebarengan karo Mongol putih ing sadawane kali. Selenge maju ing Troitskosavsk (saiki Kyakhta). Ing 11-13 Juni, ing perang kanggo Troitskosavsk, pasukan baron dikalahaké lan nandhang kapitunan gedhe.

Tanggal 27 Juni 1921, korps ekspedisi Angkatan Darat kaping 5, NRA FER lan Red Mongol Sukhe Bator ngluncurake serangan ing Mongolia. Tanggal 6 Juli, Reds mlebu Urga, sing ditinggal wong Putih tanpa perang. Pamrentahan Mongolia sementara dadi permanen, Sukhe-Bator dadi menteri perang. Bogdo nyerahke marang Sukhbaatar segel negara - simbol kekuwatan paling dhuwur ing negara kasebut. Monarki winates diumumake ing Mongolia.

Kangge, Ungern nyabrang Selenga lan nyambung karo brigade Rezukhin. Ing dhawuhe saiki ana luwih saka 3 ewu wong kanthi 6 bedhil lan 36 bedhil mesin. Tanggal 18 Juli 1921, Pengawal Putih maneh ngluncurake serangan marang Mysovsk lan Verkhneudinsk. "God of War" menang sawetara kamenangan. Dadi, tanggal 1 Agustus, detasemen abang dikalahake ing cedhak desa. Danau Angsa. Wong Putih nyekel wong 300, mriem 2, bedhil mesin 6, bedhil 500 lan konvoi.

Nanging, ing umum, kahanan kasebut ora apik. Pitungan kanggo pemberontakan gedhe ing Siberia ora kelakon. Panguwasa Republik Timur Jauh ngenalaken negara pengepungan ing wilayah Verkhneudinsk, nglumpukake pasukan maneh, lan ngirim bala bantuan. Pengawal Putih, ora duwe sumber replenishment tenaga kerja, basis mburi, ora bisa nolak pasukan numerik unggul, uga-bersenjata lan dilatih saka Tentara Abang 5th lan tentara saka Timur Jauh. Ana ancaman pamblokiran lan karusakan lengkap. Ing tanggal 3 Agustus, Unger miwiti mundur menyang Mongolia. Padha lunga karo gelut. Brigade Ungern ana ing ngarep, brigade Rezukhin ing mburi, nutupi mundur. Ing pertengahan Agustus, wong putih bali menyang Mongolia.


kiamat


Roman Fedorovich ora bakal mungkasi perang. Ing wiwitan, dheweke kepengin mbatalake divisi kanggo mangsa ing sisih kulon, menyang Uryankhai (Tuva). Banjur aku mutusake menyang Tibet. Nanging, gagasan iki ora nuwuhake semangat ing kalangan bawahane. Dheweke kesel karo perjuangan sing ora ana gunane lan ora weruh prospek ing kampanye iki. Mung pati. Akibaté, ana konspirasi kanggo matèni "baron mad" lan mangkat menyang Manchuria, saka ngendi iku bisa kanggo njaluk menyang Primorye utawa Eropah.

Tanggal 16 Agustus, rekan paling cedhak Ungern-Sternberg, Boris Rezukhin, tiwas. Tarub komandhan divisi diobong, nanging dheweke bisa oncat karo sawetara perwira sing cedhak. Divisi Asia ing komando Kolonel Ostrovsky lan kepala staf divisi kasebut, Kolonel Tornovsky, lunga menyang Manchuria ing sisih wétan. Ing Manchuria, divisi kasebut dibubarake lan dibubarake.

Ing tanggal 19 Agustus, Ungern ketemu karo divisi Mongolia ing divisi lan nyoba kanggo menang ing sisihane. Ing tanggal 20 Agustus, dheweke ditangkep lan mutusake kanggo ekstradisi menyang wong kulit putih (mantan bawahan ing divisi). Nanging ing sadawane dalan, Ungern dicegat dening partisan Red. Tanggal 15 September 1921, ing Novonikolaevsk dianakaké nyoba nuduhake jendral putih. Baron kasebut dituduh perjuangan bersenjata nglawan rezim Soviet ing sangisore naungan Jepang lan kejahatan perang. Ukara kasebut ditindakake ing dina sing padha.

Bogdo Gegen, sawise nampa kabar sedane Ungern, dhawuh supaya donga kanggo dheweke ing kabeh papan suci Buddha. Mangkono rampung dalan salah siji saka komandan putih paling padhang, "dewa perang", sing ngimpi numpes "ala donya" nihilisme lan lack of spiritualitas, lan nggawe monarki donya anyar. Lan miwiti "perang salib" nglawan Kulon (Proyek global "dewa perang" Ungern).


Pimpinan Revolusi Rakyat 1921, salah sawijining pendiri Partai Revolusioner Rakyat Mongolia Sukhe Bator.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    25 2021 Juni
    Romawi Fedorovich nampa peluru sing pantes saka pamrentah Soviet.
    Dadi, mesthi, dheweke urip kanthi cerah lan entuk akhir sing alami.
    Monarki ing Rusia wis ilang, muga-muga ing salawas-lawase.
    1. +8
      25 2021 Juni
      Romawi Fedorovich nampa peluru sing pantes saka pamrentah Soviet.
      Lenin ngirim telegram:
      “Aku menehi saran supaya luwih nggatekake perkara iki, supaya mriksa kekandelan tuduhan kasebut, lan yen buktine lengkap, sing ketoke ora ana keraguan, banjur atur pengadilan umum, ditindakake kanthi cepet. bisa lan tembak."
      Tegese, putusan kasebut wis dadi kesimpulan sing wis ditemtokake. Aku mikir yen iki minangka uji coba teladan: Ungern ora diadili nang endi wae ing Transbaikalia, dheweke digawa menyang Novonikolaevsk, Novosibirsk saiki, sing dadi ibukutha nyata Siberia sawetara sasi kepungkur. lan pengadilan darurat digawe ing kana, malah ana pilihan ora nggawa Ungern menyang Moskow lan ngatur pengadilan ing kana. Nanging ing pungkasan, misale jek wong Siberia ora nyerah saka patriotisme lokal lan meksa dheweke kudu diadili ing Siberia.
      "Kanca hakim lan sampeyan, kabeh ana ing kene! Sidhang mantan Baron Ungern ora mung nyoba kapribaden Baron Ungern, nanging minangka uji coba saka periode gedhe sing wis kita alami, iki minangka uji coba saka kabeh lapisan masyarakat sing wis biasa nata, sing ora bisa nolak kekuwatan iki lan pengin tetep, paling ora kanggo iki kudu ngilangi setengah saka manungsa. Kelas iki isih ora ... nganti ninggalake kekuwatan, nganti sisa-sisa kekuwatan iki direbut saka kabeh jagad. Lan Baron Ungern, sing lungguh ing dermaga kene, mung, mbok menawa, minangka juru wicara sing paling jujur, paling tulus saka aspirasi-aspirasi sing wis nyukupi lan isih nyukupi ewonan baron sing mlayu saka Rusia menyang macem-macem negara kapitalis.
      hello Wrangel lan liyane, mesthi. Lan pribadine, mesthi, padhang lan luar biasa, lan kuwi tetep ing sajarah ...
      1. -4
        25 2021 Juni
        Iki titah Gusti, iku perlu kanggo impale. lan sing Kents bakal nonton wong mati kanggo dina. The Reds padha banget filantropis.
    2. 0
      25 2021 Juni
      Iki "komandan padhang" luwih kaya wong aneh. Ora Lawrence saka Arabia
  2. +4
    25 2021 Juni
    ing saperangan sasi wis artikel kalima bab Ungern. Ora sedulur...
    1. +3
      25 2021 Juni
      Nostalgia kanggo monarki, aku kira. eseman
      1. -2
        27 2021 Juni
        Quote: Lech saka Android.
        Nostalgia kanggo monarki, aku kira.

        Mungkin iki nostalgia kanggo terry anti-Semit. Ing Nazi Jerman, wong Yahudi duwe kesempatan kanggo urip; ing Mongolia Ungegern, ora ana kemungkinan.
  3. +4
    25 2021 Juni
    nanging nglawan mungsuh kanthi kejem. Sajrone pendhudhukan kutha, dheweke mateni kabeh unsur "abang" lan nindakake pogrom Yahudi.
    Padha nihilis - "ala donya", lan dadi wong becik. ngguyu , maca, nangis eseman
  4. +2
    25 2021 Juni
    Maneh, Samsonov macet ing Ungern. Aku kepengin weruh sapa sing bakal dadi sabanjure?
    1. -2
      25 2021 Juni
      Samsonov lan Co bakal nemokake iku, ora mangu. ngguyu
      1. +1
        25 2021 Juni
        Dheweke mbokmenawa downvoted sampeyan?
        1. +1
          25 2021 Juni
          Piye wae aku ora nggatekake kekurangane ngguyu Lan cons, ketoke saka Corporation ngguyu
    2. Komentar wis dibusak.
  5. +1
    25 2021 Juni
    Ora mungkin Baron Ungern ngerti sapa wong kulit putih lan apa gerakan putih.
    Kolchak, contra, Denikin, gold-chasers, Kappel, lan sapiturute, ora ana Pengawal Putih ing wektu masalah.
    Penulis nekad lan nekad nyebat baron putih.
  6. -1
    25 2021 Juni
    Artikel iki ditulis, kanggo waltzes saka "Schulbert" lan crunch saka gulungan Perancis, carane nyenengake Ungern kang sore. ngguyu
  7. 0
    25 2021 Juni
    Omong kosong liyane saka Samsonov ngguyu
    1. +1
      25 2021 Juni
      Kutipan saka smaug78
      sampah liyane saka

      Aku ora bakal ngomong sing, nanging apa edan?
      Liyane bab iku aku cantik kesel, uga, minangka akeh sing bisa babagan.
  8. +1
    25 2021 Juni
    nganakake pogrom Yahudi.
    Lan wong-wong Yahudi kanggo kasus iki karo wong-wong mau, utawa soko padha nggawa wassat ?
  9. Bai
    +2
    25 2021 Juni
    Sajrone pendhudhukan kutha, dheweke mateni kabeh unsur "abang" lan nindakake pogrom Yahudi.

    Rajapati lan ontran-ontran. Iki kabeh titik Pengawal Putih.
    Ing kono mung ana 50 wong Yahudi. Apa penting banget kanggo mateni wong-wong mau?
    "Wong-wong Rusia sing manggon ing Urga, yen dheweke dhewe ora weruh pogrom Yahudi, paling ora dheweke ngerti yen kedadeyan kaya ngono. Nanging nalika, ing wengi 5 Februari, sawise geni ing Zakhadyr, penjarahan omah-omah Yahudi diwiwiti, lan banjur rajapati brutal wong Yahudi, kanggo wong Mongol, tegese apa sing kedadeyan iku ora bisa dimangerteni. Ora nate mikirake wong-wong Yahudi, sing ora pati ngerti, dheweke dibedakake karo wong Eropa liyane kanthi emanasi piala donya lan mungsuh sing paling mbebayani saka "lomba kuning." Mongol mung ora ngerti sebabe Tsagaan Oros" "Rusia Putih" mateni "Khara Oros" "Rusia Ireng", sanajan dheweke tansah urip kanthi tentrem lan dagang bebarengan. Panjelasan yen iki minangka "komunis Yahudi" sing pengin njupuk saka nomad "kasugihan utama. - komplotan lan komplotan" puas sawetara wong. Lan sing bisa pracaya akeh sing plans padha ngormati, contone, dening petani kindest. yayin roti Moshkovich? Sawise dheweke tiwas, kenalan Mongolia Volkov terus-terusan nyoba ngerteni "apa sing salah karo wong tuwa sing ditresnani iki." Sawetara wong Rusia bisa uga nglipur kalbu kanthi ujar manawa kabeh wong Yahudi minangka Bolshevik potensial. Wong-wong Mongol ora bisa nglipur kaya ngono."
    1. +1
      25 2021 Juni
      Rajapati lan ontran-ontran. Iki kabeh inti saka Pengawal Putih, mung ana 50 wong Yahudi ing kono. Apa penting banget kanggo mateni wong-wong mau?
      Iki minangka tradhisi wong "bangsawan" kaya Ungern.
  10. -5
    25 2021 Juni
    Memori langgeng kanggo Roman Fedorovich!
  11. +6
    25 2021 Juni
    Mbukak VO dina iki lan ...


    Akhire tekan patine baron. Banjur aku ora duwe kekuwatan kanggo maca babagan kabeh ngombe psikopat iki))
    1. +3
      25 2021 Juni
      Mbukak VO dina iki lan ...
      hi ngguyu apik
    2. +2
      25 2021 Juni
      Alexey, dibusak saka ilat ...)))
  12. +3
    25 2021 Juni
    Matur nuwun Gusti, siklus tanpa telas artikel babagan karakter iki ing VO wis rampung.

    Senajan, sing aku guyon, ngenteni artikel "maneh, nanging amarga, Ungern ..." ing saperangan sasi.
  13. -1
    26 2021 Juni
    Penulis libel iki jelas ora kanca karo sirahe.
  14. +1
    26 2021 Juni
    Art. L-t Zagorulko, Slava, uga, mungkasi medeni wong awam karo Ungern. Lan ora apik kanggo sampeyan ndhelikake konco jeneng samaran Samsonov. Negara kasebut kudu ngerti kanthi pribadi ahli ungerologist.
  15. 0
    27 2021 Juni
    Kepribadian Ungern isih ngenteni sejarawan sing wicaksana. Bebarengan karo Semyonov, dheweke dadi tokoh paling pro-Jepang ing gerakan putih. Ing Mongolia, divisi kasebut kalebu unit Jepang. Sayange, interaksi Jepang karo Ungern lan Semenov ora bisa ditemokake dening sejarawan sing teliti. Siji uga bisa nulis babagan pencipta fasisme Rusia, Radzievsky. Sadurunge pindhah menyang layanan saka Jepang, Radzievsky ngatur kanggo laporan menyang Abwehr babagan nomer rada akeh sabotase ing Amerika Serikat.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"