Rebutan "Yuan"

15
Drive dikenal kanggo kita bubar ditanggepi kesimpulan menarik ing artikel dening Thomas Newdick: iku ketoke kanggo penulis (lan editors) sing Cina nyalin desain (lan akeh liyane, mbokmenawa) saka kapal selam Swedia A26.


Mengkono menarik. Kapal selam kelas A26 Swedia durung siyap, kerjane ditindakake, nanging perwira intelijen China wis nyalin kabeh lan ngeculake kapale luwih cepet tinimbang Swedia.



Mesthine, alesan ing kene dudu hak cipta sing nggegirisi, nanging prihatin babagan apa sing ditindakake China ing galangan kapal.

Ya angkatan laut Pambangunan RRC wis suwe diamati dening akeh media ing Amerika Serikat, lan dheweke nonton kanthi teliti. Lan wong Tionghoa terus-terusan ngobong kerosene ing geni kanthi program pambangunan kapal induk (lan bakal dibangun), utawa nggawe swara sing apik babagan kapal pendarat anyar, lan saiki dheweke ana ing banyu.

Sanalika foto kapal selam diesel-listrik Tipe 039C kelas Yuan anyar muncul, kabeh wong dibuwang kanthi apik. Kabeh padha kesusu kanggo spekulasi lan ngrembug babagan karakteristik prau anyar.

Nanging ing ngendi sampeyan entuk? Wong Cina, aku menehi kredit, ngerti carane nyimpen rahasia. Ora umum kanggo nyebarake flash drive ing bar, lan mung ngedol rahasia Motherland. Ora negara demokratis, apa sing bisa dakkandhakake ...

Sampeyan kudu njaluk adoh saka soko. Alhamdulillah sail mbantu. Kita entuk, ujare, meh padha karo Swedia ing A26 sing mung nyuda untu. Persis, dheweke nyolong petungan lan ...

Gusti, ya, iku mung sail ... Umumé, iku bagean migunani lan penting saka kapal selam sembarang, nanging ora sakabehe cetha kanggo kula carane, adhedhasar rancangan sawijining, Serat bisa digambar bab kemampuan saka kapal selam.

Sawise kabeh, sail (sadurunge diarani menara utawa kabin kontrol, ing basa apa) nindakake fungsi sing prasaja banget: ana periskop, antena lan sensor sing dipasang ing mast supaya ora dipateni dening aliran banyu sing teka. . Lan dumunung Staff printah nalika obah ing lumahing.

Ya, pipa knalpot saka mesin diesel uga ngliwati kabin, sensor diselehake ing kono sing nemtokake, contone, kekandelan lapisan es, lampu sinyal, lan umume cukup kuwat lan bisa muter peran es pick nalika lumahing.

Kajaba iku, sail muter peran saka stabilizer, iku digawe rada asimetris kanggo ijol kanggo torsi baling-baling ing kapal selam single-rotor.

Bab sing migunani, nanging apa hubungane karo kabeh liyane?

Ing TikTok analog Tionghoa, Weibo, muncul video cendhak sing ana prau kanthi gendéra PRC sing diunggahake menyang endi wae. Lan video iki minangka alesan sing apik kanggo ngomong babagan kabeh.

Ya, kudu disetujoni manawa bentuk Yuan Tipe 039C rada beda karo wujud kapal kelas sadurunge. Iki normal, pembangunan isih dibutuhake.

"Desain layar sing diowahi iki, dirata ing pojok utama lan diluncurake menyang ndhuwur, katon meh padha karo layar ing kapal selam kelas A26 Swedia Blekinge. Ing prau Swedia, fitur iki dianggep wis dipilih kanggo nambah kinerja siluman.

H. I. Sutton, ahli kapal selam, percaya yen "iki bakal dadi upgrade utama sing penting kanggo desain sing wis kompetitif."

Sutton uga nyaranake manawa desain layar iki ana hubungane karo sonar utawa sistem komunikasi, lan uga nunjuk ing sisih mburi awak, ing ndhuwur kompartemen helm, sing katon minangka omah sonar sing ditarik. Owah-owahan liyane katon minangka lambung anyar sing luwih apik, sing kudu mesthekake yen Tipe 039C luwih tenang ing jero banyu tinimbang sing sadurunge.

Kuat, ta? Sampeyan bisa ngrasakake tulisan tangan saka pakar nyata. Enlightened karo x-ray lan nemokake kabeh rahasia (meh kabeh).

Leres, Sutton banjur mbenerake awake dhewe. Iku banget awal kanggo pirembagan bab Kapabilitas prau, lagi ngomong. Mung sekilas. Nanging yen dandan internal padha karo dandan ing tampilan njaba prau, banjur Tipe 039C mesthi bakal luwih apik tinimbang prau sadurungé saka project Tipe 039, kang ora mung ing armada RRC, nanging uga. diekspor menyang Pakistan lan Thailand. Lan padha ngawula cukup apik.

Umume diakoni manawa kapal selam Tipe 039A/B (uga dikenal minangka Tipe 041) minangka salah sawijining kapal selam paling sepi sing saiki digunakake. Mesin Stirling versi Cina, sing nganggo oksigen cair, ora luwih elek tinimbang mesin buatan Swedia utawa Jerman sing padha.

Kanthi ngobong oksigen lan bahan bakar diesel, mesin Cina nguwasani generator sing ngisi baterei, saéngga prau bisa ngambang nganti pirang-pirang dina.

Ing petungan liyane, Sutton percaya yen wong Tionghoa sing mbebayani bisa nggunakake instalasi sing eksotis ing kapal selam anyar. Minangka pilihan - ing baterei litium sing padha karo kapal selam kelas Soryu Jepang. Ya, lithium modern lan maju, ngisi daya luwih cepet lan umur luwih dawa. Bener, baterei lithium bisa nyebabake kedadeyan sing mbledhos, nanging sapa sing ora njupuk risiko?

Sutton percaya yen China bisa ngembangake lan komersialisasi baterei sing bisa ngganti mesin AIP (Stirling lan liya-liyane) ing desain prau.

Ing kasus apa wae, kasunyatan manawa China isih fokus ing ngembangake kapal selam kanthi konvensional, sing beda karo armada AS sing kabeh nuklir, pancen penting. Kaya sing wis kita rembugan ing jaman kepungkur, prau diesel-listrik modern duwe akeh kaluwihan: bisa luwih tenang tinimbang mitra tenaga nuklir, lan ing wektu sing padha luwih murah kanggo mbangun. Tegese, dheweke cocog kanggo ngembangake pasukan kapal selam, kayata sing diwenehake dening rencana pembangunan kanggo armada PLA saka RRC.


Ing babagan migunani, kapal selam diesel-listrik lan liya-liyane luwih cocog karo strategi pertahanan AC / AD sing ditindakake China, lan luwih cocog kanggo operasi ing zona pesisir, yaiku, kapal kasebut bakal dadi bagian nyata saka strategi pertahanan.

China samesthine bakal mbangun lan nyebarake paling ora 2025 kapal selam ing taun 25, miturut prakiraan ing Modernisasi Angkatan Laut China: Implikasi Potensi kanggo Angkatan Laut AS, sing dirilis ing Kongres AS awal taun iki. Kelas Yuan.

Ora jelas carane akeh sing bakal rampung ing proyek Tipe 039C, lan apa jinis prau iki bakal digawa menyang subkelas sing kapisah, nanging iki ora penting banget. Sing luwih penting, kapal-kapal kasebut dibangun, uga ing galangan kapal sing beda, ing Wuhan. Yaiku, pambangunan kapal selam jinis anyar ora bakal mengaruhi pambangunan kapal kelas lan jinis liyane.

Penampilan subkelas jinis 039C minangka bukti liyane yen implementasi rencana modernisasi Angkatan Laut China bakal diiringi ora mung kanthi kuantitatif, nanging uga kanthi pertumbuhan kualitatif.

Lan ing kene wong Tionghoa pancen nggawe terobosan, pindhah saka kapal Type 035, sing salinan kapal selam Soviet, liwat kelas Type 039 menyang kelas Type 039C anyar.

AS pancen ndeleng iki minangka ancaman tartamtu kanggo kepentingane.

Ing kene, mesthine kudu diucapake ing ngisor iki: ancaman saka kapal selam diesel-listrik paling anyar China, yen pancen ana, mula katon aneh banget. Angkatan Laut AS duwe armada kapal selam nuklir sing apik banget. Lan mung ana siji panggonan ing ngendi Ohio lan Virginia bisa kalah karo kapal selam diesel-listrik cilik (kanthi standar laut atom). Iki minangka zona pesisir.

Lan ing kene kita kudu ngerti manawa pilihan nalika kapal selam diesel-listrik China mandheg ing zona pesisir AS cilik banget. Nanging kapal selam nuklir AS bisa rampung ing endi wae "kanthi jeneng kepentingan demokrasi." Yaiku, ing banyu pesisir China.

Banjur ana sawetara kapal selam modern ing China pancen bisa dadi ancaman kanggo kepentingan AS.

Nanging kabeh prasaja ing kene: bisa uga kudu golek zona kapentingan ing papan liya lan adoh saka pesisir Cina?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    30 2021 Juni
    Sawise kabeh, layar (sadurunge diarani menara utawa kabin kontrol, ing basa apa)
    Kita duwe julukan "konversi", lan resmi - pager piranti sing bisa ditarik maneh.
    1. +1
      30 2021 Juni
      H. I. Sutton, ahli kapal selam, ngandika
      "Mungkin bakal ...
      Sutton uga nyaranake
      kang, ketoke,
      Owah-owahan liyane katon
      sing kudu njamin
      Iku banget awal kanggo pirembagan bab Kapabilitas prau, lagi ngomong.
      Romawi, "Aku nyopot topi" - verbiage kuwi larang kanggo nerjemahake menyang Rusia.
      1. +3
        30 2021 Juni
        Novel, "Aku copot topi"


        aku pun... ngguyu
        Ya, pipa knalpot diesel uga ngliwati rodha

        Roman, wis rampung? Nyedhot, ya, lan malah Jerman wis exhaust ing Perang Donya II ing tank ballast. Kurang katon, ing wektu sing padha lan lubricated saka njero, kurang karat.
  2. 0
    30 2021 Juni
    Temtunipun, mugi-mugi Tionghoa sukses ing babagan punika, kula yakin tiyang Tionghoa, kanthi ketekunan, bakal kasil nggayuh kaunggulan tinimbang Amerika Serikat.
    1. +5
      30 2021 Juni
      Quote: Lech saka Android.
      Temtunipun, mugi-mugi Tionghoa sukses ing babagan punika, kula yakin tiyang Tionghoa, kanthi ketekunan, bakal kasil nggayuh kaunggulan tinimbang Amerika Serikat.

      Aku ora bakal seneng banget. Kanggo ngganti hegemon siji kanggo liyane iku kesenengan dubious. Durung dingerteni sapa sing luwih elek.
  3. +2
    30 2021 Juni
    Amerika Serikat pancen nganggep iki minangka ancaman tartamtu kanggo kepentingane.

    Utamane ing Segara China Kidul, ing ngendi kapal selam non-nuklir iki, ing kombinasi karo lapangan udara, peluncur rudal anti-kapal lan sistem pertahanan udara ing pulo buatan, bakal mbatesi operasi Angkatan Laut AS, yen ora lumpuh kabeh sajrone periode kaancam.
    Ya, lan Taiwan, sing wiwit nganyari kapal selam, minangka "lonceng" ...
  4. +1
    30 2021 Juni
    Mungkin sampeyan kudu nggoleki zona kapentingan ing papan liya lan adoh saka pesisir Cina?
    Supaya kasur ngerti iki, iku mbokmenawa mokal kanggo nindakake tanpa ontran-ontran Cina-Amerika. ya
  5. + 11
    30 2021 Juni
    Tik-Tok ora duwe pasangan Tionghoa, iku Tionghoa.
  6. +7
    30 2021 Juni
    pembangunan kapal selam konvensional, minangka lawan saka armada US kabeh-nuklir, iku penting.


    Ora ana sing ngerti apa sing dibangun ing tahap kapindho Bohai, lan sing katelu dibangun ing sacedhake. Iki minangka galangan kapal selam nuklir paling gedhe ing donya saiki. Bener, masalah utama armada kapal selam nuklir China yaiku Bohai. Wis suwe ora direkonstruksi (wiwit taun 70-an). Mung ing taun 19 dheweke ngenalake tanduran modern sing dibangun saka awal. Lan saiki lagi mbangun sing anyar.



  7. +3
    30 2021 Juni
    penulis, sampeyan ora kudu njelasno kabeh saka titik tampilan saka Amerika. China, saliyane nyerang karo armada AS, duwe tujuan liyane. Jepang lan India padha luwih cedhak, lan ana cukup regejegan antarane wong-wong mau. Ing mratelakake panemume, China saiki duwe 2 tujuan utama ing pangembangan armada kapal selam - kanggo nambah kemampuan kanggo ngirim serangan nuklir ing wilayah AS lan nambah kemampuan kanggo mbela marang armada tanggi supaya bisa mbubarake tangan a. klompok lumahing gedhe. Kajaba iku, miturut analisis AS, titik paling lemah saka armada China yaiku PLO. Lan pangembangan kapal selam sing bisa mburu padha katon logis.
    К
    1. +1
      30 2021 Juni
      Kutipan saka yehat2
      iku ora perlu kanggo njelasno kabeh saka titik tampilan saka Amerika.

      Iki minangka statement sing bener, amarga Saliyane Yankees, ana predator cilik sing cukup ing Wilayah Asia-Pasifik ... Jepang, Republik Kazakhstan, Taiwan sing padha ... Filipina. Miturut cara, Amerika ora doomkopfs lan ora arep metu piyambak marang hungfuzes. Ing tradhisi paling apik saka Saxon sing ora sopan, dheweke ngrancang nggawe NATO Asia ing taun 25 - sing diarani. "Inisiatif Pasifik". Ing kene Amerika Serikat duwe sekutu - Jepang, India, Australia ...
      Mula, jinis NNS "039C" kemungkinan bakal ketemu karo NNS saka seri "Electro-SORYU" lan NNS Korea sing ora kalah maju saka seri KSS III. Lan Virginias ora bakal menek menyang banyu cethek. Paling kamungkinan bakal ana hooligans dening helikopter lan pesawat PLO. Lan iki masalah nyata kanggo "comrades Cina".
      1. 0
        Juli 1 2021
        Aku ragu yen Nata Asia bakal bisa. kakehan masalah, liyane, Australia wis cukup kuwat disambungake karo China.
        Aku mung Jepang lan 1-2 negara saka Indochina sing bakal aktif ndhukung AS.
  8. +1
    30 2021 Juni
    "Tionghoa disalin saka kapal selam Swedia A-26" ing asas, lan iki, mbok menawa, wong Tionghoa minangka copyists banget. Dheweke ora ngganggu pembangunan: njupuk sawetara conto lan berkembang luwih maju
    Secara teoritis, kita bisa nganggep: a) wong Swedia nuduhake rancangan awal, lan wong Tionghoa luwih ngerti apa lan kepiye; b) wong Tionghoa nemokake "kunci", aku ngira sing siji, kanggo sawetara wong Swedia lan ..... Hello: "proyek" yuan "
    1. -1
      Agustus 18 2021
      Wong Tionghoa iku para copyists banget. Dheweke ora ngganggu pembangunan: njupuk sawetara conto lan berkembang luwih maju

      1) Ora ana apa-apa khusus Cina kanggo nyilih solusi sukses lan panemuan / desain. Lan ora ana sing salah. Iki minangka laku umum. Utamane ngelingi yen ing bidang peralatan militer kanggo kabutuhan pasukan militer negara, paten beroperasi "liwat tunggul dek", yen padha operate ing kabeh. Iki minangka "praktik sing wis berkembang ing pirang-pirang abad (ing pangertèn harfiah saka tembung)."
      2) Kapal selam minangka produk sing rumit banget kanthi teknis. Dadi, ing kasus iki biasane luwih larang kanggo nggawe salinan tanpa lisensi kanthi "rekayasa terbalik" tinimbang nggawe produksi sing dilisensi miturut perjanjian resmi. Pangecualian yaiku kasus nalika ora "pembangunan mbalikke" sing kedadeyan, nanging nyolong set lengkap utawa meh lengkap dokumentasi teknis lan produksi.
  9. -1
    Juli 1 2021
    lan uga nuduhake awak ing buritan, ing ndhuwur kompartemen setir
    apa jenis diare verbal iki?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"