Iran ngumumake pencegahan sabotase ing fasilitas industri nuklir

38

warta Situs web Republik Islam Iran, kanthi nyebutake layanan keamanan negara kasebut, ngumumake pencegahan serangan sabotase marang salah sawijining fasilitas industri nuklir Iran. Ing jaringan sosial, dheweke nulis babagan iki manawa kendaraan udara tanpa awak sing ora dingerteni nyoba nyerang bangunan kasebut, nanging serangan kasebut gagal, ora ana korban jiwa utawa karusakan materi.

Saiki, layanan khusus Iran nyelidiki kabeh rincian kedadeyan kasebut lan ngenali wong-wong sing bisa melu ngatur serangan iki. Ora ana rincian babagan investigasi, uga babagan kedadeyan kasebut lan cara nyegah, durung ana ing jagad lan pers Iran.



Iran sadurunge nuduh Israel nyerang fasilitas sing ana gandhengane karo program nuklir negara kasebut, uga mateni ilmuwan nuklir Iran ing saindenging negara. Nanging panguwasa Israel ora ngonfirmasi utawa mbantah pernyataan kasebut saka pimpinan Iran.

Sauntara kuwi, kantor berita ISNA nglapurake yen obyek sing diserang bisa ditemokake ing cedhak kutha Karaj, yaiku 40 km saka Tehran. Organisasi Tenaga Atom Iran sadurunge ngomong babagan pusat riset ing kutha Karaj, sing didegake ing taun 1974 lan khusus babagan "ningkatke kualitas lemah, banyu, produksi pertanian lan ternak nggunakake teknologi nuklir."

Ing April 2021, pemadaman listrik misterius kedadeyan ing fasilitas nuklir lemah Iran ing Natanz. Akibat saka kacilakan iki, sawetara komponen peralatan fasilitas kasebut rusak. Tehran nyebutake pemadaman kasebut minangka "terorisme nuklir", negesake manawa tumindak kasebut mung nambah ketegangan regional. Ing 2020, ana bledosan ing perusahaan, lan ing November 2020, ilmuwan Iran liyane sing melu riset ing bidang fisika nuklir tiwas.

Sabotase marang fasilitas nuklir Iran teka ing tengah-tengah rembugan babagan nerusake perjanjian nuklir Barat karo Tehran. Kesimpulan kasebut bisa uga ora ana ing kepentingan Israel, sing wedi normalisasi hubungan AS karo Iran lan, minangka asil, kelemahane kehadiran militer Amerika ing negara-negara Timur Arab. Sawise kabeh, dikenal manawa saiki pimpinan Amerika ngrancang mundur bagean saka pasukan Amerika ora mung saka Irak lan Suriah, nanging uga saka Kuwait, Yordania, Arab Saudi, sing bisa ngganti imbangan pasukan regional ora kanggo Israel.

Ing taun 2018, Presiden AS Donald Trump kanthi sepihak narik negara kasebut saka perjanjian nuklir Iran, sawise ketegangan ing Timur Tengah saya tambah akeh. Kedadeyan ing pabrik Iran dumadi ing dina Rebo, mung ing tengah-tengah upaya Iran lan negara-negara Barat kanggo bali menyang persetujuan babagan program nuklir.

Presiden AS Joe Biden seneng gabung maneh karo perjanjian nuklir, sing ora dikarepake ing Israel. Kanggo ngganggu kesepakatan kasebut, para mungsuh bisa nggunakake macem-macem pengungkit, kalebu tekanan lobi ing Kongres AS lan tumindak sing padha marang fasilitas Iran. Ing kasus terakhir, emphasis ing Iran dhewe nolak kanggo rembugan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    24 2021 Juni
    "Bom atom Iran" duwe akeh mungsuh ... Amarga dheweke bisa banget, yen ora sacara dramatis.
    ngganti imbangan
    1. +5
      24 2021 Juni
      A tandha: yen "ngganggu" cathetan babagan masalah ing fasilitas nuklir katon ing penet Western, nyana "reged iku."
      1. -2
        24 2021 Juni
        soko sing pancene ora pengin ing Israel. Kanggo ngganggu kesepakatan kasebut, mungsuh bisa nggunakake macem-macem pengungkit, kalebu tekanan lobi ing Kongres AS

        Iki mung ora bakal tenang ... Yen ora ana Rusia, mesthine wis suwe dibom ing neraka, kaya Irak, lsp. .
        1. -5
          24 2021 Juni
          Kutipan saka xorek
          Yen ora kanggo Rusia, dheweke mesthi wis dibom ing neraka biyen, kaya Irak, lsp. .

          Rusia ora bisa nindakake apa sing ditindakake USSR
          Wiwit pertengahan 1980-an, Irak kasil ngowahi rudal Scud.-B Soviet kanggo nambah jangkauan.
          Uni Soviet Mi-8/Mi-17/Hip-H Transport helikopter 1986-1987. 37
          Helikopter Angkutan Mi-8TV / Hip-F Uni Soviet 1984 30
          Pesawat tempur MiG-21bis Uni Soviet / Fishbed-N 1983-1984. 61
          Uni Soviet MiG-23BN/Flogger-N Pesawat FGA 1984–1985 50
          Uni Soviet MiG-25P/Foxbat-A Pesawat Interceptor 1980–1985 55
          Pesawat Uni Soviet MiG-25RB / Foxbat-B Reconnaissance 1982 8
          Pesawat tempur Uni Soviet MiG-29/Fulcrum-A 1986–1989 41
          Uni Soviet Su-22/Slesar-H/J/K Pesawat FGA 1986-1987. 61
          Uni Soviet Su-25 / Lyagushka-A Sturmovik 1986-1987. 84
          Uni Soviet 2A36 152mm Ditarik gun 1986-1988 180
          Uni Soviet 2S1 122mm Self-propelled howitzer
          Uni Soviet 2S4 240 mm Self-propelled mortar 1983 10
          Uni Soviet 9P117/SS-1 Scud TEL Launcher SSM 1983-1984. 10
          Uni Soviet BM-21 Grad 122mm Multiple Launch Rocket Launcher 1983-1988 560
          Uni Soviet D-30 122mm Ditarik bedhil 1982-1988 576
          Uni Soviet M-240 240mm Mortir 1981 25
          Uni Soviet M-46 130mm Ditarik gun 1982-1987. 576
          Uni Soviet 9K35 Strela-10/SA-13 AAV(m) 1985 30
          Uni Soviet BMD-1 BMP 1981 10
          Uni Soviet PT-76 Tank Ringan 1984 200
          Uni Soviet SA-9/9P31 AAV(m) 1982–1985 160
          Uni Soviet Long Route Air Survival Radar 1980-1984. 10
          Uni Soviet SA-8b/9K33M Osa AK Mobile SAM 1982–1985 50
          Radar Survival Udara Kulit Tipis Uni Soviet 1980-1984. 5
          Pipa Cabang Uni Soviet 9M111/AT-4 Rudal anti-tank 1986–1989 3000
          Uni Soviet 9M37/SA-13 Gopher SAM 1985-1986 960
          Rudal Anti-kapal Kingfish KSR-5/AS-6 Uni Soviet 1984 36
          Rudal Anti-Radar Kyle Uni Soviet X-28/AS-9 1983-1988 250
          Uni Soviet Atol R-13S/AA2S SRAAM 1984-1987 1080
          Uni Soviet R-17/SS-1s Scud-B SSM 1982-1988 840
          Uni Soviet R-27/AA-10 Alamo BVRAAM 1986–1989 246
          Uni Soviet R-40R/AA-6 Caustic BVRAAM 1980–1985 660
          Uni Soviet Strela-3/SA-14 Gremlin Portable SAM 1987-1988

          Nanging senadyan iki, ing taun 1981, Israel ngebom reaktor nuklir ing Irak.
          Lan yen Israel ujar manawa Iran ora bakal duwe senjata nuklir, ora bakal.
          1. +2
            24 2021 Juni
            Quote: Vitaly Gusin
            Lan yen Israel ujar manawa Iran ora bakal duwe senjata nuklir, ora bakal.

            Opo maneh..? Lha, nggih, sampeyan njagong maneh, ora preduli kepiye kedadeyan.. hi Lan sampeyan bakal bosen maneh..
            1. 0
              25 2021 Juni
              Kutipan saka xorek
              Nah, sampeyan njupuk akeh maneh,

              Iki minangka pendapat non-profesional sampeyan, utawa sampeyan mung ora ngerti apa negara Israel.
              Perdana Menteri Israel Naftali Bennett ngandika tanggal 24 Juni ing upacara wisuda kursus penerbangan Angkatan Udara IDF ing pangkalan Hatzerim, ing ngendi dheweke ngomong babagan ancaman marang negara Yahudi saka Iran.
              Bennett ngandika - Kita bakal terus rembugan karo kanca-kanca lan rembugan karo wong-wong mau, adhedhasar raos saling ngormati jero. Nanging pungkasane kita bakal tetep tanggung jawab kanggo nasib kita dhewe, lan ora ing wong liya. Kita ora bakal ngidini ancaman eksistensial marang Negara Israel.
              Menteri Pertahanan Benny Gantz nerusake pidato. "Saiki ana mungsuh sing mbebayani lan mateni ing Iran, ngubengi Israel kanthi tentakel teror lan nyoba entuk senjata nuklir, ngancam kabeh wilayah. Kita sesambungan karo kanca-kanca Amerika kita. Lan minangka Perdana Menteri ngandika, yen perlu, kita bakal tumindak kaya sing wis mesthi ditindakake. Kita bakal ngilangi ancaman kanthi intelijen lan keberanian, lan, mesthi, kanthi tanggung jawab lan profesionalisme.

              Nalika sampeyan ngerti, dheweke ora maca apa sing sampeyan ucapake.
              1. 0
                25 2021 Juni
                Quote: Vitaly Gusin
                utawa sampeyan mung ora ngerti apa negara Israel.

                Menapa malih, potensial katresnan masyarakat donya kanggo pedunung negara, kang nindakake kabeh minangka bequeathed Yahweh gedhe, ora ngerti watesan lan wates ... Utamané ing lingkungan Muslim.
                ==========
                Lan semangat juangmu iku migunani banget kanggo kerja kerasmu kanggo entuk manfaat ... kanggo keuntungan ... lol
          2. +1
            24 2021 Juni
            Quote: Vitaly Gusin
            Lan yen Israel ujar manawa Iran ora bakal duwe senjata nuklir, ora bakal.

            Nyritakake crita marang pangguna forum sing gampang ditipu lan apikan iku minangka ciri kabeh wong Yahudi Israel ...
            Apa sing bakal sampeyan lakoni nalika "bom kotor" njeblug ing Tembok Ratapan?
            1. +1
              25 2021 Juni
              Kutipan: Lara Croft
              Apa sampeyan bakal sampeyan apa nalika "bom reged" diunekake ing "tembok tangisan"?

              Dadi mung ing kasus POKE bakalsing ketua peternakan kolektif.
              Sing pertama.
              Dheweke kudu mabur.
              Kapindho.
              BudЕМ nindakake apa sing ditindakake ing Chernobyl, nanging ing tingkat sing luwih modern.
              Sing nomer telu.
              Luwih becik takon marang wong Arab apa sing bakal ditindakake karo Masjid Al-Aqsa lan wong Arab umume
              Nanging sing paling menarik yaiku sing wis ngetrapake NATE и ORA ora bakal nindakake, malah kanggo awake dhewe.
          3. +1
            24 2021 Juni
            Ing wektu iku, Irak lagi perang getih karo Iran. Aku uga maca manawa wong Iran sadurunge ngebom tanduran iki lan nuduhake intelijen karo Israel, bisa uga matur nuwun kanggo kontribusi Israel marang Irangate.
        2. +1
          26 2021 Juni
          Kutipan saka xorek
          Yen ora kanggo Rusia

          Vitalik, mbalikke pikirane, kenapa Federasi Rusia nyegah "bom menyang neraka" ing Iran? nglirik
          1. -2
            26 2021 Juni
            Quote: Lan Kita Tikus
            Kutipan saka xorek
            Yen ora kanggo Rusia

            Vitalik, mbalikke pikirane, kenapa Federasi Rusia nyegah "bom menyang neraka" ing Iran? nglirik

            Ya, pertahanan udara kita ing kana nglindhungi fasilitas nuklir (kita dibangun) .... Iran uga nawakake Rusia nggunakake lapangan udara militer kanthi gratis, yen ana.
            Inggih, kita dielingake Israel yen ana apa-apa, kita ora bakal nahan wong Arab, ing nalisir, kita bakal bantuan ora resmi .. Kene padha crumple endhog lan pengin lan inject .. Kabeh limo provokasi diatur, lan Iran ditahan lan accumulates. kekuatan..
            Bab-bab sing kaya ngono kuwi ora nyenengake kanggo wong Israel, lan liya-liyane.
            1. +2
              26 2021 Juni
              Sampeyan ngimpi, Vitalya. nglirik
              1. -3
                26 2021 Juni
                Quote: Lan Kita Tikus
                Sampeyan ngimpi, Vitalya. nglirik

                Lho, ana sithik.. nglirik Nanging isih, aku bener ing apa sampeyan setuju.?
                Iran banget angel kanggo sampeyan! Ayo copot untu... keprungu
                1. +2
                  26 2021 Juni
                  Kutipan saka xorek
                  Ayo njabut untune

                  Iki persis ing ngendi sampeyan ngimpi. ngguyu
  2. Bat
    -5
    24 2021 Juni
    Menawi wonten ing gubug ingkang kados makatên punika, kêdah tansah waspada. Dadi dheweke duwe pekarangan utawa pengkhianat ing njero. Akeh banget wong sing ora pengin Iran ora duwe senjata sing bisa nyebabake.
    Sapa sing ngerti, bisa uga luwih apik, nanging ing sisih liya, gegaman kaya ngono bakal nyegah kabeh gagak.
    1. +4
      24 2021 Juni
      Dheweke pengin mung negara-negara pro-Kulon sing duwe kekuwatan ing wilayah kasebut. Iran ora cocog karo kategori iki.
      1. +6
        24 2021 Juni
        Iran ora cocog karo kategori iki.
        Kakehan lenga, ora cukup demokrasi))
    2. +1
      24 2021 Juni

      Yarasa (XDTX)
      ... supaya Iran ora duwe senjata mateni.
      Isih mbokmenawa nuklir? Senapan, senapan mesin uga senjata mateni.
  3. +3
    24 2021 Juni
    Sampeyan bisa uga bisa nyebul - ing pers Barat banjur nulis manawa ana sing terus-terusan njeblug ing barbar Iran ing fasilitas nuklir lan mulane sanksi anyar kudu dienalake.
  4. +1
    24 2021 Juni
    Kanthi UAV, iki minangka kegagalan, kanca-kanca saka Israel ora duwe apa-apa kanggo gumunggung, lagi lungguh nyiapake pidato sadurunge pembentukan umum.
    1. +3
      24 2021 Juni
      kanca saka Israel ora duwe apa-apa kanggo gumunggung
      Tanpa guna, saiki dheweke bakal mbukak lan ngandhani babagan GDP, umur dawa, coronovirus, upah minimum, lsp. lan liya-liyane.
      1. -1
        24 2021 Juni
        Kutipan saka Trapp1st
        muspra kowe ngono

        Miturut laporan media donya, serangan kasebut ngrusak tanduran kanggo produksi bilah aluminium sing muter ing centrifuge.
        Nanging, Iran negesake manawa serangan kasebut "digagalake" sadurunge bangunan kasebut "dirampungake kanthi cara apa wae".
        Iki minangka serangan kaping telu ing kurang saka setahun marang fasilitas sing ana gandhengane karo program nuklir Iran. Kepemilikan drone fighter ora dingerteni, lan Negara Islam ora nyalahake Israel kanggo serangan kasebut.
        1. +1
          24 2021 Juni
          Pakaryan drone tempur dingerteni lan Negara Islam ora nyalahke Israel kanggo serangan.
          ngguyu sing. ISIS durung ngerti sapa sing nindakake serangan ing Republik Islam?))) Nanging kanthi tingkat teknologi modern manungsa, aku bisa nganggep mung Liechtenstein sing bisa duwe drone tempur) iki durung kasedhiya kanggo wong liya .. .
          1. -3
            24 2021 Juni
            Kutipan saka Trapp1st
            sing. ISIS durung ngerti

            Sampeyan salah alamat hi
            1. 0
              24 2021 Juni
              Sampeyan salah alamat hi
              Matur nuwun, dina janjine bakal lesu nganti sampeyan muncul)) apik
              1. -2
                24 2021 Juni
                Kutipan saka Trapp1st
                Matur suwun

                Aku bungah aku nggawe sampeyan dina apik apik
                1. 0
                  24 2021 Juni
                  Aku bungah aku nggawe sampeyan dina apik
                  hi
        2. 0
          24 2021 Juni
          Quote: Vitaly Gusin
          Miturut laporan media donya

          Iki sopo wonge? Sing dudu Yahudi Israel, nanging pro-Israel?
        3. +1
          26 2021 Juni
          Quote: Vitaly Gusin
          Negara Islam ora nyalahake Israel kanggo serangan kasebut.

          Mesthi wae, amarga tuduhan kasebut nuduhake jawaban, lan ora ana sing bisa dijawab kanthi umum. Nyuwun
      2. +1
        26 2021 Juni
        Kutipan saka Trapp1st
        dheweke bakal mlaku lan ngandhani babagan GDP, umur dawa, coronovirus, upah minimum, lsp.

        Nanging kok, yen sampeyan dhewe wis ngerti kabeh? wassat
  5. +1
    24 2021 Juni
    Iran butuh Israel. Israel butuh Iran. Perjuangan bocah-bocah Nanai iki malih dadi lelucon.
    Ngelingake aku babagan perjuangan geni antarane AS lan Korea Lor ...
    Minangka Stanislavsky ngandika "Aku ora pracaya" (c).
  6. -4
    24 2021 Juni
    apa loro gargoyles elek ing ngleboke. karo siji dipikir, quadrocopter sembarang bakal dijupuk mudhun.
  7. +1
    24 2021 Juni
    Iran wis nuduh Israel nyerang fasilitas sing ana gandhengane karo implementasi program nuklir negara kasebut, uga pembunuhan ilmuwan nuklir Iran ing saindenging negara.
    Sing ana alesan lan alasan. Israel wis bola-bali nyatakake yen bakal nggawe kabeh gaweyan, kasedhiya pasukan lan liya kanggo ngganggu program nuklir Iran.
    1. +1
      24 2021 Juni
      Kutipan: rotmistr60
      Israel wis bola-bali nyatakake yen bakal nggawe kabeh gaweyan, kasedhiya pasukan lan liya kanggo ngganggu program nuklir Iran.

      Sing nggumunake, Irak ora tau ngancem umum kanggo numpes Israel, kaya Iran, nanging wong-wong Yahudi Israel isih ngrusak pusat nuklir Irak ...
      Mungkin Iran kudu nangis ing kabeh prapatan yen wong-wong Yahudi Israel sing jahat pengin numpes, nalika bebarengan nindakake serangan teroris ing wilayah Israel ing fasilitas strategis. awake dhewe ... tho Iran mesthi bakal disalahake ...
      1. 0
        26 2021 Juni
        Kutipan: Lara Croft
        Iran kudu nangis ing kabeh prapatan sing wong Yahudi ala Israel pengin numpes

        Ego ora ngidini, padha "Great Persia Empire". lol

        Kutipan: Lara Croft
        bebarengan nindakake serangan teroris ing wilayah Israel ing fasilitas strategis.

        ora bisa. Nyuwun
        Urutan tingkat intelijen asing lan keamanan internal sing beda-beda.
  8. +1
    24 2021 Juni
    Miturut cara, ing media kita ana pesen manawa drone sing ora dingerteni ditembakake ing obyek sing padha.
  9. 0
    25 2021 Juni
    Iran sadurunge wis nuduh Israel nyerang fasilitas.

    Aneh! Apa torus dicemplungake saka drone utawa bale tiba? wassat
    Tanggane "putih lan alus" kaya ngono, lan dheweke digawe palsu ...
    ==========
    Bener yen:
    Kutipan saka doccor18
    "Bom atom Iran" duwe akeh mungsuh ...

    Lan uga, "rada edan" kanggo nembak (sanajan saka F-35i) ing wong sing bisa gelombang klub nuklir ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"