'Wektu kanggo mungkasi ngoyak pejuang Su': Menteri Pertahanan Indonesia njaluk 'teknologi canggih'

84

Indonesia duwe niat kanggo nandur modal gedhe kanggo modernisasi pasukane ing taun-taun ngarep. Kamentrian Perencanaan Pembangunan wis nyedhiyakake $ 20,7 milyar kanggo item belanja iki, sing bakal ditindakake ing taun 2020-2024.

Kepala departemen, Suharso Monoarfa, ing kaca publikasi Detik, nuduhake apa dana kasebut utamane bakal digunakake. Miturut dheweke, ing Indonesia ana 514 kabupaten lan kutha. Batalyon 300 sing diduweni wadyabala ora cukup kanggo nutupi.



Nalika nyebarake unit anyar, Suharso njaluk Kementerian Pertahanan supaya nglengkapi "peralatan militer kanthi teknologi canggih", sanajan proses persenjataan maneh bisa nganti pirang-pirang taun. Minangka conto praktik pengadaan sing ora nyukupi, dheweke nyebutake akuisisi para pejuang kulawarga Su, amarga dheweke terus berkembang.

Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane. Mula wis wayahe ngoyak-oyak pejuang Su, ya ora bisa, ora usah ngono.

- ngandika mentri Indonesia, nelpon kanggo transisi kanggo siap-digawe "platform lan teknologi majeng."
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    84 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 37
      24 2021 Juni
      Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane.

      Sampeyan kudu mindhah gulungan luwih cepet.
      1. Bat
        + 17
        24 2021 Juni
        Sadawane dalan, Amerika Serikat lan Indonesia nawakake cookie. Lan sapa sing ora ngandhani menteri iki, yen duwe Sushki, langit sampeyan cerah? Temenan mentri pro-Kulon. Kasunyatan bilih Barat ora ngerti carane saingan jujur ​​ora kabar.
        1. +8
          24 2021 Juni
          Menteri Indonesia, njaluk transisi menyang siap-digawe "platform lan teknologi canggih", ngandika
          Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane. Mula wis wayahe ngoyak-oyak pejuang Su, ya ora bisa, ora usah ngono.

          Dheweke duwe sudut pandang edan! Iki murni MERCHANTIC demagogy nalika tuku SU saka Rusia - iku padha karo nggusah Indonesia nulis marang angin!

          Apa wong bodho ing saindenging jagad sing bakal ngedol TEKNOLOGI LATEST ing Indonesia?! Aku ora ngerti kaya ngono.
          1. +7
            24 2021 Juni
            Kutipan: Tatyana
            Dheweke duwe sudut pandang edan! Iki murni MERCHANTIC demagogy nalika tuku SU saka Rusia - iku padha karo nggusah Indonesia nulis marang angin!

            Ana uga sing ngenyek yen tingkat analytics ing Indonesia ora luwih dhuwur tinimbang pedagang, lan ora berkembang nalika tuku peralatan kita. Nyuwun Dheweke isih ora ngerti apa sing kudu ditindakake, strategi apa sing kudu ditindakake nalika tuku senjata.
            tingkat UAE utawa KSA (.
            1. +6
              24 2021 Juni
              Quote: Sopan Elk
              Sampeyan kudu mindhah gulungan luwih cepet.

              Mesthine ora wong Estonia mrentah ing kana? ngguyu

              Crita sing dawa-dawa, sing dicritakake dening menteri Indonesia, ngiyanati gen Estonia ing dheweke. nglirik

              Nalika Su-27 lagi dituku, Su-30 katon.
              Nalika mikir babagan tuku Su-35, Su-57 muncul.

              Rem. wassat
              1. +5
                24 2021 Juni
                Kutipan: Tatyana
                Apa wong bodho ing saindenging jagad sing bakal ngedol TEKNOLOGI LATEST ing Indonesia?! Aku ora ngerti kaya ngono.

                Ayo.

                Dheweke mbokmenawa duwe iPhone paling anyar. wassat

                Lan pejuang pengin episode pungkasan. Lan mesthi karo piranti lunak anyar.
                Wifi, bluetooth lan unlimited. ngguyu
              2. -1
                24 2021 Juni
                Quote: Contone
                Crita sing dawa-dawa, sing dicritakake dening menteri Indonesia, ngiyanati gen Estonia ing dheweke.

                Suharson Monoarfanen.
          2. -1
            24 2021 Juni
            Kutipan: Tatyana

            Dheweke duwe sudut pandang edan! Iki murni MERCHANTIC demagogy nalika tuku SU saka Rusia - iku padha karo nggusah Indonesia nulis marang angin!

            Apa wong bodho ing saindenging jagad sing bakal ngedol TEKNOLOGI LATEST ing Indonesia?! Aku ora ngerti kaya ngono.

            wong Prancis.
          3. -2
            24 2021 Juni
            Apa wong bodho ing saindenging jagad sing bakal ngedol TEKNOLOGI LATEST ing Indonesia?! Aku ora ngerti kaya ngono.

            Tatiana!
            Prancis ora duwe apa-apa sing luwih apik tinimbang Rafale. Padha sade.
            Negara-negara wiwit tuku F-15EX (200 unit).
            Padha ngedol menyang Indonesia.
            Sampeyan luwih apik karo fakta, dudu emosi. ya
            1. -4
              24 2021 Juni
              Indonesia pengin entuk ora akeh pesawat tinimbang teknologi kasebut. Lan iki macem-macem.
              Kanthi teknologi kasebut, Indonesia bisa ngasilake pesawat sing padha dhewe.
              Kuwi maksudku.
              Lan ing wektu sing padha, rega masalah kasebut uga penting.
              1. +2
                24 2021 Juni
                Indonesia pengin entuk ora akeh pesawat tinimbang teknologi kasebut.

                Pisanan sampeyan nulis babagan dodolan.
                Apa sampeyan fantasi babagan teknologi saiki?
                Indonesia dudu India. ora tau. ya
                Alamat fakta, dudu emosi.
                Nalika ngadhepi ancaman sanksi AS, Indonesia nolak senjata kita lan tuku sing paling apik sing ana ing pasar. Rafal lan F-15EX.
                1. +3
                  25 2021 Juni
                  Kutipan: Alex777
                  Pisanan sampeyan nulis babagan dodolan.
                  Apa sampeyan fantasi babagan teknologi saiki?
                  Sampeyan ora sengaja maca nganti pungkasan komentarku saka 10:45 min.
                  Aku khusus nulis ing kono:
                  Kutipan: Tatyana

                  Apa wong bodho ing saindenging jagad sing bakal ngedol TEKNOLOGI LATEST ing Indonesia?! Aku ora ngerti kaya ngono.

                  Indonesia lagi tawar-menawar karo Rusia, nyoba ngedhunake rega pesawat kita sing wis murah! Iku ketok!

                  Lan Aron Zaavi njupuk pesen semantikku ing arah sing beda banget nalika dheweke nuding Prancis tanpa nemtokake apa-apa lan iki mbingungake sampeyan.
                  1. +3
                    25 2021 Juni
                    Indonesia lagi tawar-menawar karo Rusia, nyoba ngedhunake rega pesawat kita sing wis murah! Iku ketok!

                    Kanthi pakurmatan.
                    Negara-negara ngancam nggunakake CAATSA.
                    Indonesia ora dagang.
                    Dheweke mung ora gelem tuku lan milih senjata liyane.. Prancis lan Amerika.
                    Kajaba iku, padha ngomong karo kita babagan 11 Su-35, lan ing Kulon tuku 36 Rafale lan 8 F-15EX.
                    Apa ana prabédan - 11 lan 44?
                    Ngelingi kasunyatan manawa wong Indonesia saiki duwe 15 Su-27 lan Su-30MK2, lan dheweke ora gelem tuku 15, banjur 11 Su-35 (mesti ana 30-26 pesawat tempur), akuisisi 44 pesawat ing sapisan katon kaya panggantos lengkap saka armada. hi
                    Nanging, ayo ngenteni lan ndeleng kepiye pungkasane.
                    1. +2
                      25 2021 Juni
                      Kutipan: Alex777
                      Negara-negara ngancam nggunakake CAATSA.
                      Indonesia ora dagang.
                      Dheweke mung ora gelem tuku lan milih senjata liyane.. Prancis lan Amerika.
                      Kajaba iku, padha ngomong karo kita babagan 11 Su-35, lan ing Kulon tuku 36 Rafale lan 8 F-15EX.
                      Apa ana prabédan - 11 lan 44?
                      Ngelingi kasunyatan manawa wong Indonesia saiki duwe 15 Su-27 lan Su-30MK2, lan dheweke ora gelem tuku 15, banjur 11 Su-35 (mesti ana 30-26 pesawat tempur), akuisisi 44 pesawat ing sapisan katon kaya panggantos lengkap saka armada. hi
                      Nanging, ayo ngenteni lan ndeleng kepiye pungkasane.

                      Aku mikir sampeyan - ing kahanan iki, kahanan ing Indonesia karo tambah tekanan ing pamaréntah saka Amerika Serikat - mangertos pangandikane menteri Indonesia, nyuwun transisi menyang "platform lan teknologi canggih" sing wis siap, persis BETUL! hi
                      Kutipan saka artikel.
                      Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane. Mula wis wayahe ngoyak-oyak pejuang Su, ya ora bisa, ora usah ngono.
                      - ngandika mentri Indonesia, nelpon kanggo transisi kanggo siap-digawe "platform lan teknologi majeng."
                      1. +1
                        25 2021 Juni
                        Aku mikir sampeyan - ing kahanan iki, kahanan ing Indonesia karo tambah tekanan ing pamaréntah saka Amerika Serikat - mangertos pangandikane menteri Indonesia, nyuwun transisi menyang "platform lan teknologi canggih" sing wis siap, persis BETUL! hi

                        Matur nuwun kanggo tembung apik. tresna
        2. +5
          24 2021 Juni
          Aku ora ngerti babagan Amerika, nanging wong Prancis bisa uga nyabrang tenggorokan))) Prancis dikenal minangka "penipu" - Argentos "dikukus". Data ing sistem pertahanan udara ditransfer menyang tutup kasur, minangka asil, setengah saka pertahanan udara Irak "nglebokake". Dadi, tuku senjata saka wong-wong mau yaiku roulette Rusia, sampeyan bisa uga ora bisa nggawa))))
      2. + 11
        24 2021 Juni
        Quote: Sopan Elk
        Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane.

        Sampeyan kudu mindhah gulungan luwih cepet.

        Ya, lan supaya tanggalan dibuwang, yen ora anyar saben taun, lan saiki 2022 bakal teka. lan isih durung biasa
        1. -2
          25 2021 Juni
          Lha.. nang salah siji wilayah Indonesia umpamane nang pulau Bali saiki.. 1942..))
      3. Komentar wis dibusak.
        1. + 11
          24 2021 Juni
          Miturut "teknologi canggih", aku ngira, tegese F-16 utawa Rafal lan wedi sanksi sing ora didhelikake. wassat
          1. +6
            24 2021 Juni
            Kutipan saka Klingon.
            Miturut "teknologi majeng", Aku Upaminipun tegese F-16 utawa

            Aku wonder carane akeh pamblokiran wis diganti ing F-16 nalika SU berkembang saka 27 kanggo 35?
            1. +6
              24 2021 Juni
              Quote: Nagant
              Kutipan saka Klingon.
              Miturut "teknologi majeng", Aku Upaminipun tegese F-16 utawa

              Aku wonder carane akeh pamblokiran wis diganti ing F-16 nalika SU berkembang saka 27 kanggo 35?


              F-12 duweni 16 "modifikasi -" blok "skala lengkap".

              Inggih, ateges.
              Yen sampeyan ndeleng F-18, contone, kabeh upgrade kasebut cocog karo garis "Su-27 kanthi variasi, Su-30 kanthi variasi, Su-33, Su-35".
              Senajan jeneng model tetep F-18.
      4. 0
        24 2021 Juni
        Ora ketompo carane dheweke tiba kanggo drone Turki.
      5. 0
        24 2021 Juni
        Padha
        Quote: Sopan Elk
        Sampeyan kudu mindhah gulungan luwih cepet
        nuduhake pembeli ... mbok menawa iku kabeh Nyuwun
        Lha, ayo padha nyopir Indonesia menyang biaya F-15, dumadakan padha nyolong
        1. +1
          24 2021 Juni
          Kutipan: IL-18
          ditrapake kanggo para panuku ...

          Dadi iki ditrapake kanggo wong-wong mau ing wiwitan. Banjur, nalika calon penganten lanang mikir babagan lamaran, penganten bakal tuwa.
    2. + 10
      24 2021 Juni
      Njupuk generasi 6 langsung ..... saka wong. Bener, apa gunane ...
      1. +8
        24 2021 Juni
        Nalika njupuk, 7 bakal katon, supaya padha mabur tho wassat
    3. +2
      24 2021 Juni
      Antarane akuisisi utama sing mbutuhake pendanaan yaiku tuku 24 pesawat tempur "Vaype" F-16V sing diprodhuksi dening perusahaan Amerika Lockheed Martin.
      https://военное.рф/2020/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D1%8F37/
      rzhach, Suharsa wanted kanggo ngumbah dhuwit
    4. +1
      24 2021 Juni
      urging kanggo ngalih menyang siap-digawe "platform lan teknologi majeng."

      Mutusaké kanggo tuku F-35? Dadi apa? Sampeyan kudu nyurung pesawat sing ora sukses iki ing endi wae ... Kaya generasi kaping 5, iku kabeh ...
      1. Bat
        +1
        24 2021 Juni
        Kutipan saka Wedmak
        Mutusaké kanggo tuku F-35? Dadi apa? Sampeyan kudu nyurung pesawat sing ora sukses iki ing endi wae ... Kaya generasi kaping 5, iku kabeh ...

        Lan iki ora dadi keprihatinan maneh. Dheweke didhawuhi "tuku"
      2. +3
        24 2021 Juni
        Kaya-kaya kita nawakake sing paling seger lan paling maju. Ing saindenging jagad kaya iki (uga, meh) - gaman diekspor kanthi nyuda fungsine
        1. +2
          25 2021 Juni
          F35 mung dadi ora diudani mudhun. Iki asline dikembangake kanggo pasar manca. Luwih nguntungake manawa produsen nggawe produk sing dikarepake ing njero lan njaba. Elingi crita sedih Sszh-100. Wiwitane, dheweke ujar manawa proyek kasebut bakal entuk bathi nalika diluncurake lan didol pcs. 400 pesawat, kang 250-300 - kanggo pasar manca. Saiki dheweke wis lali babagan iki.
      3. +5
        24 2021 Juni
        Ora ana Rafaeli lan F15EX:
        Indonesia nandatangani persetujuan kanggo ndarbeni 36 jet tempur Dassault Rafale Prancis
        Tanggal 7 Juni 2021, nalika kunjungan Menteri Angkatan Bersenjata Prancis Florence Parly menyang Indonesia, departemen militer negara loro kasebut nandatangani persetujuan niat (Letter of Intent - LoI) kanthi rahasia babagan tuku 36 barang anyar dening Indonesia. Jet tempur Dassault Rafale Prancis.

        Punika Februari 2021
        Miturut dokumen diterbitake ing rapat pimpinan TNI Angkatan Udara, negara bakal ndarbeni 36 pejuang Rafale lan wolung pejuang F-15EX.

        Dikarepake sing saka 44 dituku pejuang, enem bakal dikirim menyang Indonesia ing 2022.

        Angkatan Udara Indonesia ngandika yen negara uga bakal tuku pesawat transportasi C-130J lan pesawat tempur unmanned medium-altitude.

        Rencana tuku senjata ing Indonesia wis ngalami sawetara owah-owahan, loro njupuk menyang akun kahanan global lan kemampuan negara.


        Inggih, babagan armada, megacontract kanggo FREMM, grup Damen karo frigate Sigma ora ana apa-apa, malah lokalisasi korvet Sigma ing galangan kapal PT PAL ora mbantu:


        Indonesia mlebu kontrak karo Fincantieri kanggo konstruksi enem fregat FREMM-kelas


        Asosiasi galangan kapal Italia Fincantieri 10 2021 Juni nandatangani kontrak karo Kementerian Pertahanan Indonesia kanggo mbangun enem fregat FREMM kanggo Angkatan Laut Indonesia. Kontrak kasebut uga kalebu pangiriman menyang Indonesia kanthi ndandani lan modernisasi rong fregat kelas Maestrale sing ditarik saka Angkatan Laut Italia.

        Biaya lan paramèter liyane saka kontrak kasebut ora dijenengi, nanging bisa uga minangka kontrak gawe kapal militer ekspor paling gedhe ing sejarah Fincantieri. Miturut sumber Italia, telung fregat kelas FREMM pisanan bakal dibangun kanggo Indonesia ing galangan kapal Fincantieri ing Italia, lan telu liyane bakal dibangun kanthi bantuan Italia ing asosiasi gawe kapal negara Indonesia RT PAL ing Surabaya.. Ndandani lan modernisasi rong fregat kelas Maestrale uga bakal ditindakake ing Italia.
    5. -3
      24 2021 Juni
      Sayange, negara sing gedhe, nanging ompong lan ora duwe daya ...
    6. +5
      24 2021 Juni
      tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul
      Nyingkirake birokrat, piper, tukang nyogok, lan bisa uga sampeyan bakal ngetutake teknologi. Ya, lan panjaluk kudu cocog karo kemungkinan.
    7. -4
      24 2021 Juni
      Dadi yen wis rampung njoged karo rebana, wis ana SU 77. SU 76 wis.
    8. +3
      24 2021 Juni
      Soko sawit rampung ngetung moscow Indonesia! wassat ya
    9. +4
      24 2021 Juni
      - ngandika mentri Indonesia, nelpon kanggo transisi kanggo siap-digawe "platform lan teknologi majeng."
      Bener ta? Lan teknologi canggih apa sing wis dikembangake lan ... bakal mandheg?
      1. +1
        24 2021 Juni
        F-35 contone. Inovatif banget (serius), pesenan kasebut ora lara (kita bakal weruh yen kerjane kaya F-22), nanging ... kaya ngono. Ora bakal ana pembangunan, nanging panggantos direncanakake langsung. Lan iku ora kasunyatan sing adhedhasar iku (sanajan soko bakal diadopsi).
        1. +1
          24 2021 Juni
          Kutipan saka dzvero
          F-35 contone. Inovatif banget (serius)

          Akeh sing menarik sing diumumake ... implementasine ora es.
          Piye carane ngomong saiki, rembugan?
          Ora ana gunane kanggo mbantah apa sing dikarepake lan ora bakal bisa digayuh ... babagan kedadeyan, mula akeh "salinan sing rusak", ora ana sing anyar sing bisa ditambah, nganti paling ora, utawa malah ora nate. FIG ngerti.
        2. -1
          24 2021 Juni
          F35 dadi navatorik sing kira-kira sewu imperfections ngancam bakal matèni pilot sawijining.
          Ing endi lan kepiye F35 digunakake? Bukak rudal maksimal saka kadohan kanthi budhal langka. Lan apa sing bakal kelakon karo dheweke lan apa sing bakal nyebabake panggunaan lan pertempuran udara sing luwih kerep, sing ora ana sing mbatalake? Ing babagan iki, F22 minangka potongan ing ndhuwur 35th.
          1. +3
            24 2021 Juni
            Kutipan saka Canecat
            F35 pancen navatorik

            Minangka gagasan, iku kena ing mangsa ... lan banjur karo leladen gedhe, amarga akeh sing durung rampung, padha malah ora miwiti kanggo ngleksanakake !!!
          2. +1
            24 2021 Juni
            Ide kasebut atraktif banget. Booklet promosi katon kaya soko saka mangsa adoh. Nanging implementasine, kanggo sijine iku mildly, godhong akeh sing dikarepake. eseman
            Ora perlu mbandhingake F-22 karo F-35. Beda mobil, beda tugas. Nyatane, ing pungkasan taun 80-an, dheweke dianggep minangka kumpulan - pejuang mesin kembar abot kanggo entuk kaunggulan (ngganti F-15) lan pesawat tempur multiguna mesin tunggal sing gedhe (ngganti F-16 / F-18). / A-10). Lan yen F-22 dadi luwih utawa kurang prayoga (kajaba kanggo tag rega), banjur mangsa sabanjuré saka Perang Pentagon wiwit karo F-35.
            Kanggo nggunakake pertempuran - ora ana sing anyar perang "serius". Lan apa sing bakal kelakon nalika ... bakal kaya Leos Turki ing Suriah lan Saudi Abrams ing Yaman ... Miturut cara, manuk Siria isih bisa ngrusak siji F-35 Israel. eseman
            1. +1
              24 2021 Juni
              Kutipan saka dzvero
              Ora perlu mbandhingake F-22 karo F-35. Beda mobil, beda tugas.

              Ing kasus iki, aku ora mbandhingake kelas mesin utawa fungsine, aku mbandhingake kelengkapan produk.
      2. +4
        24 2021 Juni
        Vitya prYuvet! Ketoke, Menhan RI iki kepengin oleh teknologi alien! nglirik
        1. +1
          24 2021 Juni
          Hi Vyacheslav prajurit
          Pitakonan yaiku, kepiye dheweke bisa ngubungi perwakilan saka extraterrestrial, pikiran ADVANCED ???
          Mungkin "wong ijo cilik" ngunjungi / kontak nalika dheweke "trance jero / ngimpi", minangka asil ... cendhak, tetep?
          1. +2
            24 2021 Juni
            Vitya, microbes-translators. (c) "Ing pinggiring jagad raya." Pitakonan mung ngendi kanggo arkeologi mau? ngguyu
            1. 0
              24 2021 Juni
              Aku wis nonton sadurunge, ora rampung sekuel ....
              Fantasi penulis, direktur, luwih saka cukup!
              Nanging para menteri, luwih becik ... luwih mudhun menyang bumi, utawa apa wae. Pts migunani lan luwih murah, kanggo budget, mesthi.
          2. +1
            24 2021 Juni
            Kutipan saka roket757
            Mungkin "wong ijo cilik" ngunjungi / kontak nalika dheweke "trance / ngimpi"

            Dheweke ndeleng presiden ijo ing buntelan lan akeh ing impen jambon.
            1. +1
              24 2021 Juni
              Quote: Sopan Elk
              Dheweke ndeleng presiden ijo ing buntelan lan akeh ing impen jambon.

              Kita ora ngerti manawa ... nanging ora ana sing mbatesi imajinasi kita.
              1. +1
                24 2021 Juni
                Kutipan saka roket757
                nanging ora ana sing mbatesi imajinasi kita, kita.

                Ayo dheweke mung nyoba. am
    10. 0
      24 2021 Juni
      Monoharf sing padha iki 100% bener! Kita kudu langsung tuku senjata sing bakal maju saka tanggal tuku lan 20-30 taun sabanjure. Wong pinter! Lan malah ngumpulake dhuwit kanggo iku. Genius!
    11. +1
      24 2021 Juni
      Indonesia arep nandur modal ing taun-taun sing bakal teka.... $20,7 milyar bakal ditindakake ing taun 2020-2024.

      Ora ala dhuwit! belay Bakal ana bokong sing angel!
      Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane.

      Ing asas, menteri bener, sanajan ora jelas kenapa Su-57 ana ing dhaptar? Sanajan ana keraguan babagan teknologi canggih Su-57 dibandhingake karo saingan potensial, mesthine isih unggul ing sawetara karakteristik kanggo F-16, sing Amerika Serikat nyoba nyurung wong Indonesia.
      Ana faktor liyane. Aku curiga yen Indonesia bakal milih model sing ora diduweni China.
      1. -3
        24 2021 Juni
        Kutipan saka pytar
        Ora ana sangsi carane teknologi canggih Su-57 dibandhingake karo saingan potensial, kabeh padha, ing syarat-syarat sawetara karakteristik iku temtu luwih dhuwur tinimbang F-16, kang Amerika Serikat nyoba kanggo push menyang Indonesia. .

        ))))))))))))))))))
        perang latihan antarane Su-30MKI lan F-16C rampung ilang dening Amerika
        1. 0
          24 2021 Juni
          Ing pertengahan 00-an, ing latihan gabungan India-Amerika, F-15 ilang MiG-21. eseman Maksudku, MiGs ngalang-alangi eksekusi BZ menyang hantu.
          1. +1
            24 2021 Juni
            Ing pertengahan 00-an, ing latihan gabungan India-Amerika, F-15 kalah karo MiG-21. Maksudku, MiGs ngalang-alangi eksekusi BZ menyang hantu.

            https://www.aviaport.ru/news/2005/12/12/98582.html
            Sumber: Dmitry Kozlov // AviaPort.Ru Diterbitake: 12.12.2005
            "Bizons" nindakake "apik banget" - Saka 19 nganti 24 November 2005, latihan gabungan Angkatan Udara India-Amerika dianakake ing India. sumber informed ing bidang kerjasama militer-teknis karo negara manca ing wawancara karo wartawan "AviaPort.Ru" menehi komentar babagan sawetara asil latihan gabungan angkatan udara loro negara kasebut.
            Wong wadon siji ngomong marang wong wadon liyane... lol
            1. 0
              24 2021 Juni
              Ora, aku maca ing majalah India sing ngutip pejabat Amerika. Dheweke ngomong babagan manajemen sing apik, sing ngidini MiG ngganggu tumindak F-15. Dheweke uga ngeluh yen wong India ora nggunakake Su-30.
              1. +1
                24 2021 Juni
                Ora, aku maca ing majalah India sing ngutip pejabat Amerika.

                Aku ora percaya sumber kaya ngono. Sanajan pancen, ing kahanan tartamtu, sanajan "Bison" kuno bisa ngganggu "Elang". Nanging iki luwih saka pangecualian langka saka aturan. hi
        2. 0
          24 2021 Juni
          perang latihan antarane Su-30MKI lan F-16C rampung ilang dening Amerika

          Aku gelem percaya ... Nyatane, F-16 mbokmenawa dudu pilihan sing paling apik kanggo negara kaya Indonesia. Aku kepengin weruh kepiye perang antarane Su-30MKI lan mitra China bakal rampung?! China lan J-20 dadi seri. Indonesia, India golek oposisi. Punika kolega donavi49 nyerat:
          Tanggal 7 Juni 2021, nalika kunjungan Menteri Angkatan Bersenjata Prancis Florence Parly menyang Indonesia, departemen militer negara loro kasebut nandatangani persetujuan niat (Letter of Intent - LoI) kanthi rahasia babagan tuku 36 barang anyar dening Indonesia. Jet tempur Dassault Rafale Prancis.
          Februari 2021 - Miturut dokumen sing dirilis ing rapat pimpinan Angkatan Udara Indonesia, negara bakal entuk 36 pesawat tempur Rafale lan wolung pesawat tempur F-15EX.
        3. +3
          24 2021 Juni
          Kutipan saka poquello
          Kutipan saka pytar
          Ora ana sangsi carane teknologi canggih Su-57 dibandhingake karo saingan potensial, kabeh padha, ing syarat-syarat sawetara karakteristik iku temtu luwih dhuwur tinimbang F-16, kang Amerika Serikat nyoba kanggo push menyang Indonesia. .

          ))))))))))))))))))
          perang latihan antarane Su-30MKI lan F-16C rampung ilang dening Amerika


          F-16C - produksi wiwit 85.
          Su-30MKI - produksi wiwit 2001
          1. 0
            24 2021 Juni
            Kutipan: SovAr238A
            Kutipan saka poquello
            Kutipan saka pytar
            Ora ana sangsi carane teknologi canggih Su-57 dibandhingake karo saingan potensial, kabeh padha, ing syarat-syarat sawetara karakteristik iku temtu luwih dhuwur tinimbang F-16, kang Amerika Serikat nyoba kanggo push menyang Indonesia. .

            ))))))))))))))))))
            perang latihan antarane Su-30MKI lan F-16C rampung ilang dening Amerika


            F-16C - produksi wiwit 85.
            Su-30MKI - produksi wiwit 2001

            Dheweke ngowahi F16 dadi F16viper, ngganti radar lan pandelengan, mung gudang teknologi.
            1. +2
              24 2021 Juni
              Kutipan saka poquello

              Dheweke ngowahi F16 dadi F16viper, ngganti radar lan pandelengan, mung gudang teknologi.

              Figase...
              Apa Amerika ngerti babagan "kawruh" sampeyan mung ngganti radar lan mung ndeleng?
              Meh kabeh owah ana.
              Mesin kasebut kudu diganti karo model anyar.
              Sistem bahan bakar wis rampung diganti.
              Kabeh elektronik avionik ganti. Kabeh.
              Radar anyar.
              EDSU digital kanthi sistem penerbangan otomatis ing mode terrain. Komputer papan anyar. Sistem REP anyar lan
              sasis anyar.
              Kab. Anyar.
              Unit suspensi anyar sing dirancang kanggo bobot suspensi kaping pindho.
              tank conformal.
              OLS diinstal.

              Iki sacoro prakteke pesawat anyar.
              Dibandhingake karo apa sing ana ing F-16C, wiwit diwiwiti ...
              1. 0
                25 2021 Juni
                Kutipan: SovAr238A
                Kutipan saka poquello

                Dheweke ngowahi F16 dadi F16viper, ngganti radar lan pandelengan, mung gudang teknologi.

                Figase...
                Apa Amerika ngerti babagan "kawruh" sampeyan mung ngganti radar lan mung ndeleng?
                Meh kabeh owah ana.
                Mesin kasebut kudu diganti karo model anyar.
                Sistem bahan bakar wis rampung diganti.
                Kabeh elektronik avionik ganti. Kabeh.
                Radar anyar.
                EDSU digital kanthi sistem penerbangan otomatis ing mode terrain. Komputer papan anyar. Sistem REP anyar lan
                sasis anyar.
                Kab. Anyar.
                Unit suspensi anyar sing dirancang kanggo bobot suspensi kaping pindho.
                tank conformal.
                OLS diinstal.

                Iki sacoro prakteke pesawat anyar.
                Dibandhingake karo apa sing ana ing F-16C, wiwit diwiwiti ...

                piye wae langsung ngelingake carane salesman mulih, - "lan minangka hadiah sampeyan njaluk vakum luwih resik!".
                engine f16s b30,40 - f110, viper ana sing anyar?
                1. +3
                  25 2021 Juni
                  Kutipan saka poquello

                  piye wae langsung ngelingake carane salesman mulih, - "lan minangka hadiah sampeyan njaluk vakum luwih resik!".
                  engine f16s b30,40 - f110, viper ana sing anyar?


                  Ya, yen sampeyan ora nyoba ngerti sejarah teknologi, mesthine sampeyan bisa mbantah cara sampeyan nindakake.

                  Nanging mesin Pratt Whitney F100-PW-229 EEP, sing dipasang ing Viper (70/72) lan ing F-15EX anyar, muncul ing seri mung ing 2009.
                  15 taun mengko saka F-16C wiwit mabur ing engine F110-GE-100.

                  Wis didesain ulang meh saka awal.
                  Iki nggunakake kabeh teknologi mesin pesawat generasi kaping 5 - F119 lan F135.

                  Lan sumber daya penerbangan kaping pindho - 10000 jam.
                  Ya, lan ukurane luwih cilik.
    12. -11
      24 2021 Juni
      A wish sampurna cukup. Saingan saya tambah angel, nyemburake bledug saka proyek Soviet 30-40 taun kepungkur, lan malah karo elektronik sing dirakit saka kalkulator Cina sing rusak sing ditemokake ing TPA. Panggabungan Federasi Rusia ing pasar teknologi dhuwur, kalebu senjata, bakal nyusut. C'est La Vie.
      Lan, mesthi, wong Amerika lan wong jahat liyane sing kudu disalahake: D
    13. +1
      24 2021 Juni
      Suharso vs su. nglirik Inggih, mugi F-35 tuku. Padha ora kamungkinan kanggo berkembang luwih. Tekan puncak kasampurnan. opo Penerjemah sing disalahake, utawa logikane Suharso keprungu wae, nanging kayane wong tani mbeku bodho.
    14. "transisi menyang siap-digawe" platform lan teknologi majeng. nimbali monoharp. Lan wakile, polybalalaika, njlentrehake manawa iki kudu F-16 lan F-18 "saka ngarsane negara katelu"
    15. +2
      24 2021 Juni
      tenan.
      Njupuk Tucano lan aja kuwatir. Pesawat tempur utawa serangan - ora peduli. Sing paling penting, ora dadi tuwa.
    16. +1
      24 2021 Juni
      Lha kowe ora usah bodho. Pindhah lan sampeyan bakal ngetutake kabeh perkembangan.)
    17. Tur
      +1
      24 2021 Juni
      Cukup kanggo mbaleni kesalahan sing ana gandhengane karo tuku Su-27. Sadurunge pangiriman rampung, generasi sabanjure Su-30 wis muncul. Banjur kita pengin tuku Su-30, nanging Su-35 muncul. Kita wiwit ngomong babagan tuku Su-35, muncul Su-57, lan liya-liyane. Mula wis wayahe ngoyak-oyak pejuang Su, ya ora bisa, ora usah ngono.
      Sampeyan bisa nawakake kulawarga pesawat Yak, La, Po, Il, Tu.
      Kanggo cemilan, pesawat saka sedulur Wright.
      Lan ora perlu mangu-mangu. Karya-karya teknologi penerbangan kasebut jelas ora sumunar kanthi anyar. Nanging padha dipercaya lan ora bisa nganyari.
      Lan menteri, lan pelayanan, lan dhuwit bisa digunakake kanthi akal sehat.
      Sabanjure ing baris yaiku unit lemah lan Angkatan Laut.
    18. +2
      24 2021 Juni
      Pratelan sing bodho lan populis banget saka Menteri Pertahanan Indonesia.

      Ing wektu sing padha arep tuku Su-27 lan Su-30 lan kabeh pesawat liyane uga apik.

      Ing Rusia, ana uga Su-27 lan Su-30 ing pasukan lan digunakake kanthi aktif.

      Luwih-luwih Amerika Serikat, liwat sogokan utawa tekanan politik, ora mbengkongake panguwasa Indonesia. Lan saiki kanggo ngetrapake sistem senjata utawa negara NATO liyane.
    19. +1
      24 2021 Juni
      Ana logika nol ing tembung ... utawa dheweke pengin ngomong yen f-15,16,18, fatamorgana, rafale, tornado lan liya-liyane mabur ing endi wae, model pisanan wiwit wiwitan produksi lan isih paling akeh. ??? Aku mikir yen ana wong sing janji bali luwih saka kita utawa D, B
    20. 0
      24 2021 Juni
      Dadi njupuk su-57 langsung. Utawa apa dheweke ngarep-arep yen Amerika bakal langsung ngedol prototipe generasi kaping 6?
    21. -1
      24 2021 Juni
      Kutipan saka pytar
      Februari 2021 - Miturut dokumen sing dirilis ing rapat pimpinan Angkatan Udara Indonesia, negara bakal entuk 36 pesawat tempur Rafale lan wolung pesawat tempur F-15EX.

      Negara Rusia Prancis USA
      Produsen: Sukhoi Design Bureau Dassault McDonnell Douglas
      Jeneng Su-35 Rafale F-15
      Modifikasi Su-35 Rafale F-15 Eagle
      Wiwitan produksi (taun) 2008 1985 1979
      Dawane (m) 21.95 15.30 19.45
      Dhuwur (m.) 5.92 5.34 5.63
      Wingspan (m.) 14.75 10.90 13.05
      Bobot kosong (kg.) 19 000 9
      Bobot lepas landas maksimal (kg.) 34 500 21
      Jarak mabur maksimum (km) 4 500 2
      Kacepetan penerbangan maksimal (km/j) 2 500 1 900 1 480
      Kacepetan jelajah (km/j) - 1 -
      Layanan langit-langit (m) 18 000 16
      Powerplant 2 x AL-41F1S mesin turbofan 2 x SNECMA M88-2 mesin turbofan 2 x Pratt Whitney F100-PW-220 mesin turbo
      Daya mesin 14 500 92 104
      Awak (wong) 1 2 1
      Armament
      siji bedhil 30 mm GSh-30-1 (150 puteran),

      beban pertempuran - 8000 kg ing 12 hardpoints:

      URVV - R-27E, R-77, R-73, RVV-SD, RVV-MD,

      8 x R-27ER1, 4 x R-27ET1 lan R-27EP1,

      12 x R-77 RVV-AE, 6 x R-73

      12 bom 250 kg lan 4 UR utawa 8 UR

      kaliber bedhil enem laras cilik 20 mm,

      rudal dipandu 4x Sparrow,

      4x "Sidewinder" Bom beban, kg 7260

      Diprodhuksi (unit) 42 140 1 500

      Rincian liyane ing: https://avia.pro/sravnenie/voennue-airplanetu/result
    22. 0
      24 2021 Juni
      Apa ana conto liyane?
    23. 0
      24 2021 Juni
      Sawetara jinis tesis sing ora ana gunane, amarga tutup kasur katon.
    24. +1
      24 2021 Juni
      Quote: Nagant
      Kutipan saka Klingon.
      Miturut "teknologi majeng", Aku Upaminipun tegese F-16 utawa

      Aku wonder carane akeh pamblokiran wis diganti ing F-16 nalika SU berkembang saka 27 kanggo 35?

      6? Nanging aku bisa salah)))
    25. 0
      25 2021 Juni
      Elinga anekdot carane lulusan MGIMO ora lulus ujian, amarga dheweke nulis "monyet cross-eyed" kanthi huruf kapital, nanging "ayo menyang Ikkuy", bebarengan)))
    26. +1
      25 2021 Juni
      Ya, aku bakal langsung ngomong yen dheweke menehi dhuwit kanggo iki, kita ora bakal tuku pejuang Su.
      Napa sampeyan nindakake omong kosong kaya ngono?
    27. Komentar wis dibusak.
    28. 0
      25 2021 Juni
      Halo.
      siji cathetan,
      keprihatinan mentri kanggo tentarane bisa dingerteni, duwe sing paling apik. Nanging kemajuan ora mandheg (contone, gadget), nanging kanthi cara, dheweke dhewe melu. wiwit angsal su27, lan mbayar dhuwit sing digawe su30 lan liya-liyane.
    29. 0
      25 2021 Juni
      Biyen, petani jagung mesthi tuku lan masalah kasebut bakal ditutup nganti suwe.
    30. 0
      25 2021 Juni
      Lan kita mesthi ngomong babagan Indonesia, lan ora babagan Estonia ???, "Kita ngemas pembasmi Suuuuu rong puluh seeeeeem .... Oh! Wis su 57
    31. 0
      25 2021 Juni
      Pesawat tansah dianyari, pembangunan minangka proses normal.
      Kabeh wis berkembang, kalebu pesawat. Yen sampeyan ora pengin iki, yen sampeyan kudu njupuk sapisan lan kanggo kabeh, banjur wong Indonesia bisa nyoba kanggo tuku F-35 utawa Rafal, lan tenang.
    32. 0
      25 2021 Juni
      Aku ora ngerti pidato iki. Apa dheweke pengin tuku Douglas A-1 Skyrader sing ora upgrade amarga umur tuwa? Utawa F35, sing ora dimodernisasi amarga dheweke, Angkatan Udara dhewe, ora gelem tuku?
    33. 0
      28 2021 Juni
      Ya, kanggo 10 blok F-16 70/72 Amerika njaluk 2,4 Yards. Dheweke bisa njupuk 24 Su-35 kanthi amunisi ...

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"