Volat V-2. Pengangkut personel lapis baja modern kanggo tentara Belarusia

37
Volat V-2. Pengangkut personel lapis baja modern kanggo tentara Belarusia

Ing tanggal 23 Juni, pameran militer-teknis MILEX-2021 dibukak ing Minsk, sing dadi platform utama kanggo nuduhake prestasi industri pertahanan Belarusia. Salah sawijining pameran utama pameran wektu iki yaiku operator personel lapis baja MZKT-690003 utawa Volat V-2, sing dikembangake dening Minsk Wheel Tractor Plant. Kendaraan iki dibangun kanthi nganggep tren modern ing pangembangan kendaraan lapis baja lan dimaksudake kanggo ngganti operator personel lapis baja lawas.

sampel janjeni


Kegiatan utama MZKT, minangka jenenge, yaiku pangembangan lan konstruksi sasis otomotif lan khusus. Sawetara taun kepungkur, perusahaan uga njupuk kendaraan lapis baja lengkap. Kaping pisanan, ana mobil lapis baja loro-poros, lan saiki uga diwenehi operator personel lapis baja ukuran lengkap.



Kacarita, operator lapis baja Volat V-2 / MZKT-690003 dikembangake kanthi inisiatif dhewe. Karya desain lan konstruksi prototipe ditindakake ing mburi lawang sing ditutup. Anane proyek anyar diumumake mung sawetara minggu kepungkur, minangka persiapan kanggo pameran MILEX-2021 sing bakal teka. Banjur Komite Militer-Industri Negara ngumumake pertunjukan pisanan saka sawetara perkembangan Belarusia. Iku curious sing wis dicethakaké ana ing tataran woro-woro katon, fitur utama lan karakteristik saka operator waja.

Ing wayah wengi pembukaan, mobil eksperimen dikirim menyang area pameran lan ditutupi tutup - sadurunge presentasi resmi. Acara iki dianakake ing dina pisanan pameran, 23 Juni, ing ngarsane sawetara pejabat tinggi Republik Belarus, Negara Uni lan CSTO. Cara tradisional, pidato solemn digawe, ing ngendi kekuwatan lan prospek pembangunan anyar dicathet.


Pameran MILEX-2021 bakal nganti 26 Juni, lan sawise iku, eksperimen MZKT-690003 bakal bali menyang pabrik kanggo ngalami kabeh tes lan perbaikan sing dibutuhake. Langkah-langkah kasebut mesthine ditindakake ing wektu sing paling cendhak, lan ing mangsa ngarep kanggo nawakake tentara Belarus kanthi model lengkap lan siap tempur. Nanging, tanggal pas kanggo ngrampungake fine-tuning lan lulus tes negara ora dijenengi.

Tampilan modern


Pengangkut personel lapis baja Volat V-2 yaiku kendaraan tempur lapis baja papat poros roda sing dibangun nggunakake ide lan solusi saiki adhedhasar komponen sing kasedhiya. Wis ing konfigurasi dhasar wis ngrambah tingkat cekap dhuwur saka kinerja, lan ing Kajaba iku, cadangan tartamtu wis digawe kanggo upgrade sakteruse.

Volat V-2 dibangun ing basis saka lambung wojo gandheng. Tata letak tradisional kanggo operator personel lapis baja modern - kompartemen mesin lan kompartemen kontrol diselehake ing gandhewo, kompartemen pertempuran ana ing mburi, lan feed diwenehake menyang pasukan pendaratan. Pemesanan reguler cocog karo kelas Br4 lan menehi perlindungan marang peluru otomatis. Tingkat perlindungan anti-tambang 2a / 2b saka standar STANAG 4569 diwenehake - ngrusak 6 kg TNT ing sangisore roda utawa ngisor.

Kompartemen mesin dilengkapi mesin diesel WP13.550A0 kanthi daya HP 550. lan hidromekanik enem-kacepetan gearbox MZKT-55613. Unit daya dipasang ing unit siji, sing nyederhanakake panggantos ing kahanan apa wae. Kasus transfer rong tahap kanthi diferensial sing bisa dikunci digunakake. Kabeh as digawe anjog, karo cross-poros lan inter-poros diferensial karo ngunci dipeksa.


Undercarriage nggunakake suspensi hidropneumatik independen saka skema tuas tunggal. Roda dilengkapi ban tubeless 14.00R20 kanthi sisipan run-flat. Sistem paging terpusat diwenehake. Loro as ngarep iku steerable.

Awak dhewe saka operator personel lapis baja, gumantung saka kompartemen pertempuran, bisa kalebu nganti telung wong. Para kru duwe piranti nonton awan lan wengi, peralatan pengawasan video, lan liya-liyane. Wolung kursi kebangkrutan dipasang ing kompartemen mburi; metu iku liwat ramp mburi. Kompartemen sing bisa dienggoni dilayani dening unit filter-ventilasi, sing njamin operasi ing kahanan panggunaan senjata pemusnah massal.

Operator personel lapis baja pameran Volat V-2 dilengkapi kompartemen pertempuran modern saka BMP-2. Ing konfigurasi iki, bersenjata meriam 30 mm 2A42, senapan mesin PKT 7,62 mm, pluru anti-tank lan peluncur granat Tucha. Ing mangsa ngarep, sampeyan bisa nggunakake modul liyane kanthi komposisi senjata lan piranti kontrol sing beda. Ing kabeh kasus, kendaraan lapis baja bakal bisa ndhukung infanteri kanthi geni.

Ing konfigurasi sing diwenehi, operator waja nduweni bobot reged 19,9 ton, miturut petungan, kacepetan maksimum operator waja bakal tekan 110 km / jam ing darat lan 10 km / jam ing banyu. Ing ban flat mobil saged akselerasi nganti 20 km / h ing lumahing hard. Sajrone modernisasi, massa produk bisa ditambah dadi 24 ton, nanging sawise iku bakal ilang kemampuan kanggo nglangi.


Masalah rearmament


Prospek kanggo pengangkut personel lapis baja MZKT-690003 langsung ana hubungane karo negara armada kendaraan tempur tentara Belarusia. Unit bedhil bermotor bersenjata karo operator personel lapis baja BTR-70 lan BTR-80, uga kendaraan tempur infanteri BMP-1 lan BMP-2. Senadyan ndandani lan nganyarke biasa, peralatan kuwi dadi lungse moral lan fisik - lan ing mangsa adoh bakal mbutuhake panggantos prentah.

Ing konteks iki, tentara duwe pilihan sing winates banget. Nganti saiki, militer Belarusia mung bisa ngandelake tuku peralatan Rusia, kayata BTR-82A(M). Ing mangsa ngarep, sampeyan uga bisa nimbang masalah tuku operator personel lapis baja ing platform sing janji. Saiki proyek kita dhewe saka mesin kuwi wis dikembangaké, cocog karo tren utama donya - lan tentara nemu pilihan.

Ing mangsa ngarep, Volat V-2 kudu ngliwati kabeh tahap tes lan nampa rekomendasi kanggo diadopsi. Ora jelas sepira cepet kabeh karya iki bakal ditindakake. Perusahaan Belarusia ora duwe pengalaman ngembangake operator personel lapis baja lengkap, lan proyek kasebut bisa uga duwe cacat sing bakal nggawe rumit lan tundha tundha sing ora ditemtokake kanggo wektu sing ora ditemtokake.

Sawise solusi sukses tugas kasebut, kesulitan anyar bakal muncul, wektu iki ing bidang produksi lan persenjataan maneh. Tentara wis nomer akeh peralatan lungse - ana luwih saka 70 Unit saka BTR-400 piyambak. Program rearmament hipotetis sing nyedhiyakake panggantos kuantitatif sing padha karo model lawas bakal larang banget lan rumit.


Ora mungkin tentara Belarus bakal bisa nindakake rearmament lengkap nggunakake Volat V-2 ing wektu sing cukup. Sampeyan kudu samesthine yen peralatan kasebut bakal nemokake panggonan ing tentara, nanging ora bakal dadi massa lan ora bisa ngganti kabeh model sing ana. Nanging, ing long term ana kasempatan kanggo njaluk nyisihaken saka kendaraan wojo paling tuwa lan ngurangi proporsi model liyane.

Prestasi lan prospek


Mangkono, ana kahanan ambigu. Ing wangun presented, Volat V-2 / MZKT-690003 armored personel carrier bisa dianggep cukup sukses kendaraan modern ing sawijining kelas. Iku menarik banget kanggo angkatan bersenjata Republik Belarus lan bisa menehi sawetara kesempatan anyar. Nanging, realisasi potensial iki digandhengake karo sawetara kesulitan karakteristik teknis, organisasi lan finansial.

Nanging, ing wayahe, menarik malah kasunyatan sing katon saka armored personel operator anyar. Industri Belarusia ngembangake proyek ing wilayah anyar lan entuk pengalaman sing dibutuhake. Bisa uga ing mangsa ngarep iki bakal nyebabake munculna proyek anyar. Nanging, saiki spesialis MZKT kudu fokus usaha ing Volat V-2.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    25 2021 Juni
    Apa iku ngelingake aku soko menowo, apa comrades saka Minsk nyedhaki Cina?
    1. +3
      25 2021 Juni
      Wong Tionghoa saiki ana ing babagan kendaraan lapis baja sing padha karo kita utawa ing ngarepe kita .... ora kaya Federasi Rusia, ing China ana analog saka Boomerang lan Kurganets lan kabeh sing modern ing donya .....
    2. -4
      25 2021 Juni
      Kutipan: Ros 56
      Apa iku ngelingake aku soko menowo, apa comrades saka Minsk nyedhaki Cina?

      Bisa dingerteni kanthi jelas manawa dheweke ora pengin ngembangake BTT bebarengan karo kita lan uga nggunakake ekspor. Tansah mangu-mangu minangka sekutu. Mobil iki minangka tujuan liyane nglawan negara serikat pekerja.
      1. +9
        25 2021 Juni
        Lan nyatane yen taun kepungkur kontrak ditandatangani kanggo tuku rong batalyon BTR-82A kanggo Angkatan Bersenjata Republik Belarus, mesthine sampeyan lali kanggo sebutno. Ya, lan akeh peralatan liyane sing dituku ing Rusia. . Dadi aja nulis omong kosong, dear.
        1. +1
          25 2021 Juni
          Quote: Vaўkalak
          Dadi aja nulis omong kosong, dear.

          Omong kosong iku njaluk milyaran utawa simpenan lemak kanggo produksi outdated. Omong kosong yaiku nalika ing ngisor irungmu "kertu Kutub" diulungake lan pamrentah alternatif dibentuk ing sisih kulon negara, lan sampeyan (maksudku pimpinan negara) menehi tekanan marang wartawan "konon" sekutu. Kepiye penerbangan menyang Crimea? Ah... sekutu...
          1. +1
            25 2021 Juni
            Omong kosong ... Iki nalika China kudu njaluk bantuan karo POLONEZ, amarga sampeyan ora pengin lan sawise sampeyan pengin ditangani? lan Greft Panjenengan, bebarengan karo Sberbank, dikenali Crimea?
      2. 0
        30 2021 Juni
        RUSIA dudu emban sampeyan kudu duwe dhewe.
    3. 0
      30 2021 Juni
      MOBIL GOOD IS MASA DEPAN lan HOWitzer lan APC lan ANTI-AIRCAST KOMPLEK sijine apa sampeyan pengin.
  2. +3
    25 2021 Juni
    Menara berawak saka BMP-2 minangka anakronisme lan keputusan sing dipeksa kanthi jelas, kanthi sakabehe, ora ala.

    Sajrone modernisasi, massa produk bisa ditambah dadi 24 ton, nanging sawise iku bakal ilang kemampuan kanggo nglangi.
    Apa ora bisa kanggo nindakake pesenan tambahan, amarga iku paling kamungkinan bab dheweke, karo buoyancy positif?
    1. +2
      25 2021 Juni
      Menara sing dienggoni dudu anakronisme, kanthi cara apa wae, ora ana minus kaya ngono. Amarga dhuwure menara BMP2, ora ana pitakonan. Iku kudu didandani sethitik, sijine pandelengan, suo, amunisi lan, ing umume, sweetie, dhewe "berezhok" iku pilihan apik banget, lan malah melon bisa ditampani ing piranti iki.
      Inggih, ing BMP2 padha mbuwang saperangan saka cm waja ing sisih Strip lan ing mburi sirah menara, lan nimbang mandegake nglangi. Mung nempel liwat wong gedhe iki ing paling sethitik cekap ing wilayah, nalika ora malah karo waja centimeter, bakal biaya saperangan ton saka massa, uga, iki solves Jeksa Agung bisa ngetokake saka buoyancy.
      1. +3
        25 2021 Juni
        Menara berawak kanthi meriam 2A42 nduweni kekurangan. Kaping pisanan, kabeh iki minangka kontaminasi gas nalika bledosan, kekurangan liyane, kayata detonasi amunisi, ora pati penting. 2A72 sing luwih alon-alon luwih apik babagan iki.
      2. +1
        26 2021 Juni
        Quote: tarantass Inggris
        iku bakal biaya saperangan ton saka massa, uga, iki solves Jeksa Agung bisa ngetokake saka buoyancy.

        Yen saperangan ton iki njupuk munggah sethitik luwih saka saperangan saka meter kubik (waja spasi karo ngisi umpluk), banjur iki wis buoyancy positif.
  3. 0
    25 2021 Juni
    Dadi wong Belarus wis teka ing aksioma modern. Bener, rada telat lan ... "ora ing jam sing apik", utawa apa? Kanthi kahanan finansial sing saiki, seri akeh operator personel lapis baja iki ora bisa diitung.
    1. +1
      25 2021 Juni
      Sampeyan bisa milih pendekatan Eropa lan ngganti sebagian besar peralatan nganggo gerobak kasebut .... BMP-mortir-BTR-Howitzer 152mm ....
      1. +4
        25 2021 Juni
        Kutipan saka Zaurbek
        Sampeyan bisa milih pendekatan Eropa lan ngganti sebagian besar peralatan nganggo gerobak kasebut .... BMP-mortir-BTR-Howitzer 152mm ....

        Bener, iki pendekatan global, lan ora mung Eropa .....
        1. +1
          25 2021 Juni
          Maksudku ninggalke tank lan kendaraan khusus kanthi bertahap kanggo milih operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri .... (ing unit sipil)
          1. +2
            25 2021 Juni
            Iku ora mungkin. Ing teater operasi Eropa, ora ana cara tanpa ulat, kendaraan roda bakal macet ing lendhut. Roda kanggo nyimpen sumber daya motor utawa gelut ing ara-ara samun lan savannahs.
            1. 0
              26 2021 Juni
              Ana akeh aspal ing Eropah ... lan Belarus dudu USSR utawa Wehrmacht ... ora ana tugas kaya ngono.
              1. +1
                26 2021 Juni
                Kutipan saka Zaurbek
                Ing Eropah akeh aspal

                Mung BTT sing ora gelut ing dalan, nanging luwih akeh ing lapangan ...
    2. +3
      25 2021 Juni
      Quote: Pemimpin Redskins
      Kanthi kahanan finansial sing saiki, seri akeh operator personel lapis baja iki ora bisa diitung.

      Dheweke bakal mlaku ing BB lan PV Republik Belarus, yen tes militer sukses, bisa uga dikirim menyang Angkatan Bersenjata Republik Belarus ... cilik, luwih murah tinimbang tuku peralatan militer saka njaba utawa modernisasi lan ndandani sing tetep saka Soviet ...
  4. +3
    25 2021 Juni
    Inggih rampung! Belarusians ora duwe anggaran gedhe, Diesel iku sipil. Njupuk menyang akun instalasi saka menara Russian saka BMP-2M (karo 4 Cornets) utawa BMP-3, iku bakal dadi mobil apik.
  5. 0
    25 2021 Juni
    Nanging, realisasi potensial iki digandhengake karo sawetara kesulitan karakteristik teknis, organisasi lan finansial.

    Nanging, bisa uga wong Belarusia sadurunge kita (tegese Boomerang) bakal nggawe produksi massal operator personel lapis baja iki.
    Senadyan panemuku pribadi yaiku operator personel lapis baja dibutuhake kanggo transportasi personel sing paling aman, lan kendaraan khusus kudu nyedhiyakake tutup geni. Contone, kayata Tank Sentry, sing ora mung kudu nglawan ambushes, nanging uga karo pesawat mungsuh.
    https://disk.yandex.ru/i/-f-ggJK2_5CKYA
  6. -1
    25 2021 Juni
    Menara sing dipanggoni lan sopir ing ngarep mobil wis dadi rencana sing wis lawas. Kanthi pangembangan elektronik lan ndjogo video, komandan, gunner lan sopir uga kudu ana ing sisih mburi ing sangisore pangayoman kompartemen mesin.
    1. +1
      26 2021 Juni
      Quote: Cat_Kuzya
      driver uga kudu ing buritan ing pangayoman saka kamar engine.

      Ana panaliten sing nuduhake kekurangan reaksi driver kanthi celah ing antarane dheweke lan kamera. Kanggo dangu aku maca ing "Zar.voenn. Review ".
  7. -1
    25 2021 Juni
    Nalika aku ngerti, pasukan kebangkrutan ora bisa murub saka senjata pribadi saka operator personel waja dhewe .... lan modul senjata sing dikontrol remot bakal luwih aman, yen ora minus 2 in / sl ....
    1. +1
      25 2021 Juni
      Kutipan: Lara Croft
      Nalika aku ngerti, pasukan pendaratan ora bisa murub saka senjata pribadi saka operator personel lapis baja dhewe ........
      Kanggo apa?
      Pengin murub saka pengangkut personel lapis baja -
      Njupuk - BTR-60
      btr-60
      btr-60
      utawa
      btr-152
      BTR-152.
      BTR - Бwaja TRanporter,
      prajurit
      1. -1
        26 2021 Juni
        Quote: kucing-rusich
        Kutipan: Lara Croft
        Nalika aku ngerti, pasukan pendaratan ora bisa murub saka senjata pribadi saka operator personel lapis baja dhewe ........
        Kanggo apa?
        Pengin murub saka pengangkut personel lapis baja -
        Njupuk - BTR-60
        btr-60
        btr-60
        utawa
        btr-152
        BTR-152.
        BTR - Бwaja TRanporter,
        prajurit

        Thanks kanggo saran "jinis", nanging aku luwih seneng BTR-82A

        Ing ngelawan kursi ing kompartemen pasukan ana werni gunung kanggo nembak saka senjata pribadi, ana loro liyane hatches kanggo shelling wilahan ndhuwur ing hatches pasukan ndhuwur.

        http://oruzhie.info/bronetekhnika/717-btr-82a
      2. +2
        26 2021 Juni
        Mobil-mobil kasebut apik, nanging mesine rada ringkih lan ora ana kanopi ing ndhuwur saka udan, srengenge lan serangan ATGM, sing nyoba mlebu ing atap. wassat
  8. Komentar wis dibusak.
    1. +3
      25 2021 Juni
      Salinan Belarusian saka 90% pembawa personel lapis baja Cina ZBL
      1. Komentar wis dibusak.
    2. +2
      25 2021 Juni
      Ing wektu Boomerang pungkasane katon ing pasukan, dheweke bisa uga duwe wektu kanggo ngembangake operator personel lapis baja sanajan ing Mongolia.
      Kabeh iki bakal lucu yen ora sedhih banget. Nalika padha mungkasi tormenting 80s, iku ora cetha, Aku ora bakal kaget yen padha teka munggah karo liyane wojo operator personel 82AM2S .....
  9. +1
    25 2021 Juni
    Kaya, Boxer "adhedhasar komponen sing kasedhiya" ...
  10. +1
    26 2021 Juni
    Lan aku beda ndeleng kreasi iki! Volat nggawe traktor, loro operator sipil lan roket, lan ora ana masalah ngganti beban ing lambung waja. Kajaba iku, dheweke dhewe utawa meh ngerti carane ngirim! kothak dhewe, Mungkin sasis dhewe, nanging dviglo Chinese, kang nglumpuk ing Belarus. Iku luwih apik tinimbang bodho tuku Btr-82 saka Rusia, kang wis mati moral kanggo dangu. Katon kaya Cina? Dadi saiki wis ana ing saindenging jagad! Menara saka BMP-2, uga, yen akeh menara kasebut, mula ora angel lan cukup penting kanggo nginstal piranti pengamatan sing padha ngerti carane nggawe. Putusanku minangka upaya normal lan sukses kanggo nggawe operator personel lapis baja modern kanthi basis produksi dhewe
  11. +1
    28 2021 Juni
    Iki kanggo pitakonan saka Negara Uni .... Nanging rama, iku luwih x_ohol saka Belarusian. Tinimbang teka menyang standar seragam, kaya ing Geyrop, lemak kudu dipateni dhewe ... Kabijakan Putin nyebarake rampokan kanggo kabeh "kanca" sing ora bisa dingerteni lan ngrampok Rusia ora mung mbebayani, nanging luwih elek ..
  12. 0
    30 2021 Juni
    NGORPUVCHHH
  13. 0
    Agustus 7 2021
    Kutipan saka Zaurbek
    Wong Tionghoa saiki ana ing babagan kendaraan lapis baja sing padha karo kita utawa ing ngarepe kita .... ora kaya Federasi Rusia, ing China ana analog saka Boomerang lan Kurganets lan kabeh sing modern ing donya .....

    Iki dudu analog, salinan Cina kanthi karakteristik kinerja sing paling ala lol

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"