Saking pawartosipun prajurit Jerman bab paprangan ing Stalingrad

17

Pedantry Jerman kondhang. Ing siji wektu dheweke diputer jenis, yen ing kasus iki kanggo nggunakake tembung iki ing paling piye wae cocok, guyon ing Nazi, nalika atusan volume saka kasus pidana padha disiapake kanggo Nuremberg Tribunal. Kathah kesaksian prajurit lan perwira Jerman babagan tumindak kejahatan perang tartamtu ing wilayah sing dikuwasani dilampirake ing kasus kasebut. Kajaba iku, akeh data sing diklumpukake kanthi teliti dening komando Nazi dhewe - contone, kanggo nyengkuyung unit lan formasi militèr.

Akeh laporan sing disimpen ing arsip militèr babagan acara Pertempuran Stalingrad. Kathah data saged dipunpendhet saking laporan Nazi, ingkang saged uwal saking pangubengan ing Volga. Yen padha bisa kanggo njaluk menyang "dhewe", banjur padha nglapurake bab apa iki kedados ing "cauldron".



Laporan kasebut dilaporake, contone, babagan pertempuran ing wilayah tanduran Red October. Data salah sawijining perwira sing ora ditugasake, sing ing taun 1943 cukup beruntung bisa metu saka kuburan ing Stalingrad, diwenehi.

Laporan kasebut nyedhiyakake data babagan taktik pasukan Soviet, nomer, senjata, lan tumindak unit tartamtu ing wilayah kasebut.

Kesaksian Jerman babagan perang ing kutha ing Volga ditampilake ing materi "Kenangan Prajurit":

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    17 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 36
      24 Juni 2021 18:00
      dongeng saka fasis sing ora dingerteni)
      padha mungsuh sing teka kanggo ngrampog lan mateni ing wilayah manca)
      ora ana humanisasi kanggo nonhuman iki !!!
      bumi beton!!!
      1. + 12
        24 Juni 2021 18:52
        Mangkono uga panemuku - mungsuh sing teka ing tanahku karo gegaman ing tangane kudu ditumpes. Sing bejo urip ora tau weruh tanah air. Kerja keras kanggo nebus lan kanggo nggawe. Kerja keras lan mratobat nganti pungkasan dina.
      2. 0
        24 Juni 2021 19:27
        Kolya saka Urengoy nyetujoni ngguyu
    2. +9
      24 Juni 2021 18:20
      Sampeyan ngrungokake, sampeyan ndeleng, kabeh wong mlarat, kabeh apes, kayane dudu Fritz sing nyerang kita, nanging kita nyerang ... wong bodho
      1. +7
        24 Juni 2021 18:28
        Dadi devilishly ing peteng, konco lan kosok balene. Kulon tansah nindakake iki
    3. +7
      24 Juni 2021 18:33
      Kadhangkala misale jek saben wong sing nulis utawa njupuk babagan Fritz, masturbasi banget. Lan kanthi cara, babagan pedantry Jerman, aku maca babagan frostbite nalika perang Moskow. Statistik kasebut disimpen nalika "General Frost" menehi urip, nanging nyatane ngirim siji pejabat intelijen supaya dheweke ngandhani Fuhrer yen ing USSR kedadeyan, ing sawetara panggonan, suhu ing ngisor nol, pedantists iki ora duwe intelijen. .
    4. + 28
      24 Juni 2021 18:45
      Video sing nyenengake babagan perwira non-komisi Jerman heroik. Ing cendhak, kanggo wong-wong sing durung ngrungokake: Petugas non-komisi Jerman sing ora luput, kalebu perusahaan 40 prajurit lan siji perwira sing ora lengkap, nyekel pertahanan marang wong barbar Rusia ing endi wae ing wilayah Krasny Oktyabr. tanduran. Jerman duwe saperangan bedhil mesin lan rolas karabin. Rusia terus-terusan nyerang perusahaan iki kanthi artileri lan mortir sing abot (bener !!). Ing wayah awan, Jerman ngalahake telung serangan saka pasukan mungsuh sing kaping pirang-pirang luwih unggul, sing sakperangan alesan ora setuju karo ngarsane sing ora mbebayani ing pinggir Volga. Mungsuh nandhang kapitunan gedhe, nanging ora kepenak. Petugas non-komisi heroik lan perusahaane alon-alon mundur ing endi wae ing bokong. Ing kana dheweke numpak pesawat lan, rada kesel amarga ora sopan karo Rusia, mabur menyang Vaterland. Unter pancen ayu, wong Rusia minangka wong Barbar sing ora ngormati rasa seneng sing ana ing dheweke.

      Ana uga bagean kapindho babagan sawetara kopral. Nanging aku ora ngrungokake maneh. Aku wis cukup.
      1. +5
        24 Juni 2021 18:56
        antivirus 3. november 20, 2016 12:36 
        antivirus Dina iki, 11:59 ↑
        Sergey Gavrilovich Semenov, 1931, d Maksimovo, distrik Staritsky ing wilayah Kalinin: "Kita ana ing sangisore Jerman sajrone setengah wulan, nanging ing cedhak Rzhev, 1,5 g, Dheweke ora nganggep kita dadi wong. gampang mateni" Ing umur 10 taun, bocah kasebut ngerti bakat, komunikasi saben dina, nglirik lan digebugi, ditendhang metu saka gubug.
        + kakang sepuh ing ngarep, lan 2 liyane diunekake ing persediaan bekas sing isih ana ing lemah (sing endi? Aku bongkar siji amarga penasaran, nanging aku ora ngerti liyane)
        Balas Keluhan Penawaran Liyane...
      2. + 11
        25 Juni 2021 12:36
        Kutipan: BCH-5
        Video sing nyenengake babagan perwira non-komisi Jerman heroik. Ing cendhak, kanggo wong-wong sing durung ngrungokake: Petugas non-komisi Jerman sing ora luput, kalebu perusahaan 40 prajurit lan siji perwira sing ora lengkap, nyekel pertahanan marang wong barbar Rusia ing endi wae ing wilayah Krasny Oktyabr. tanduran. Jerman duwe saperangan bedhil mesin lan rolas karabin. Rusia terus-terusan nyerang perusahaan iki kanthi artileri lan mortir sing abot (bener !!). Ing wayah awan, Jerman ngalahake telung serangan saka pasukan mungsuh sing kaping pirang-pirang luwih unggul, sing sakperangan alesan ora setuju karo ngarsane sing ora mbebayani ing pinggir Volga. Mungsuh nandhang kapitunan gedhe, nanging ora kepenak. Petugas non-komisi heroik lan perusahaane alon-alon mundur ing endi wae ing bokong. Ing kana dheweke numpak pesawat lan, rada kesel amarga ora sopan karo Rusia, mabur menyang Vaterland. Unter pancen ayu, wong Rusia minangka wong Barbar sing ora ngormati rasa seneng sing ana ing dheweke.

        Ana uga bagean kapindho babagan sawetara kopral. Nanging aku ora ngrungokake maneh. Aku wis cukup.

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo nylametake aku saka ndeleng informasi iki.
        1. 0
          26 Juni 2021 16:29
          Aku melu matur nuwun!
    5. + 10
      24 Juni 2021 18:48
      Tinimbang njupuk video, dheweke bakal menehi konten ing teks. Yen pancene perlu, banjur saperangan saka gambar. Aku ora nonton video ing asas, kajaba iku njupuk asli wektu lan panggonan.
    6. +6
      24 Juni 2021 19:15
      Ha, naif. Sejarahe ora mulang apa-apa. Saben uwong ora bakal ngerti yen Rusia, USSR, Rus '. Ora preduli apa jeneng negara. Dadi ing pertahanan tansah tuwuh ing wilayah
    7. +6
      25 Juni 2021 23:29
      Apa sampeyan yakin manawa prajurit Jerman sing dievakuasi saka Stalingrad nalika perang bakal nulis ing laporane kepiye kedadeyane? Mesthine ora, dheweke ora bodho, dheweke bakal nulis ing laporan apa sing dikarepake saka wong-wong mau - "Jerman iku pahlawan, nanging padha diremuk dening jumlah undermenshi." Ya, kabeh laporan iki ora cocog karo kertas sing ditulis. Lan kanggo njupuk video adhedhasar wong-wong mau - mung pindhah menyang layanan departemen Goebels, IMMO!
    8. 0
      27 Juni 2021 14:01
      Apa informasi dosis. Arsip saka Perang Donya II durung declassified. Apa sing ana ing kothak Pandora iki?
      1. +1
        28 Juni 2021 18:19
        Bab liyane sing menarik, kepiye Jerman nglawan para penyerang saka PPSh kanthi jarak 10m kanthi bantuan karbine (kaya telung panguasa kita) nalika dadi minoritas, sanajan dheweke nyebutake telung bedhil mesin liyane, nanging kaya ngono. jarak iku cukup angel kanggo nahan geni senapan mesin saka siji geni karo siji target liyane, lan ing umum kabeh pengalaman perang Stalingrad nuduhake yen bedhil mesin ora menehi pihak sembarang kaluwihan khusus liwat bedhil lan ing. wektu sing padha ngginakaken liyane cartridges.
    9. 0
      17 Juli 2021 08:23
      “Panging kalbu” kang diduga dialami dening para penjajah nalika teka ing negara manca kanthi tujuan kanggo nelukake lan nyirnakake utawa ndadekake bature wong-wong sing manggon ing tanah iki tansah nggegirisi. Bajingan iki ora mratobat, ora ngipat-ipati pamrentah lan negara sing ndadekake wong-wong mau dadi penjajah lan tukang mateni, nanging "mikir", ora bisa dimangerteni dening pikiran, dheweke ngerti apa sing kedadeyan. Dheweke uga ... "wong"!?
      Ya, sampeyan dudu manungsa, Nazi lan fasis saka kabeh belang, parasit, bandit lan crooks. Sayange mung sawetara penjahat Nazi sing diadili ing Nuremberg, lan ora saben wong lan kabeh wong sing teka ing Rusia, Yugoslavia, Polandia, Cekoslowakia, sing nyekel Holland lan Norwegia, sing ngebom kutha-kutha Inggris, sing mateni partisan saka Maka ing Prancis, sing keselak gas lan matèni ing kamp konsentrasi saben wong sing ora setuju karo regime sing mrentah ing Jerman ing abad kaping XNUMX, nanging ing wektu sing padha mikir, apa iya salah lan ilang ing perang. Keturunan "pemikir" iki ora owah? Pitakonan iku retorika!
    10. -1
      18 april 2022 09:28
      Wis dikirim menyang Bandera

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"