Potensi amunisi loitering kulawarga "Lancet"

46

Gambaran umum "Lancet"

Ing taun anyar, sing disebut. amunisi loitering - kendaraan udara tanpa awak khusus sing bisa nyerang target kanthi langsung. Sawetara produk kasebut wis digawe ing negara kita, lan wis nuduhake potensial. Ya, rong pilihan. drone-kamikaze "Lancet" saka Zala Aero ngliwati kabeh tes sing dibutuhake lan malah digunakake ing operasi militer nyata.

Arah anyar


Loro UAV saka garis Lancet dikembangake dening Zala Aero saka Kalashnikov Concern. Produk "Lancet-1" lan "Lancet-3" pisanan ditampilake rong taun kepungkur, ing forum militer-teknis "Tentara-2019". Banjur padha nuduhake prototipe peralatan kasebut, lan uga dicethakaké ciri lan kabisan.



Ing mangsa ngarep, organisasi pangembangan, bebarengan karo Kementerian Pertahanan, nganakake tes sing dibutuhake lan nyiapake produksi. Ing Desember taun kepungkur, dikenal manawa sawetara UAV anyar saka Zala Aero dituku dening angkatan bersenjata lan digunakake. Sawetara produk kasebut, kalebu. sistem serangan digunakake ing Suriah marang target nyata.


Adopsi Lancet menyang layanan lan peluncuran produksi skala lengkap durung dilaporake, sanajan masalah kasebut sadurunge wis dibahas ing media. Ing wektu sing padha, pangembangan proyek terus. Mangkono, ing April kacarita ing nggawe cara anyar kanggo pertempuran nggunakake amunisi loitering, saéngga kanggo njupuk asil khusus.

Fitur teknis


"Lancet-1" lan "Lancet-3" dibangun miturut skema sing padha, nanging beda-beda saka ukuran, bobot lan sawetara paramèter liyane. Loro-lorone UAV duwe fuselage elongation gedhe, ing ngendi rong swiwi sing dipasang ing X-shaped. Nalika ngangkut, padha melu lan mbukak sadurunge diluncurake. Manajemen ditindakake amarga permukaan sing deflected ing pesawat.

Ing busur piranti kasebut ana sistem pengawasan lan deteksi optoelektronik, sing uga nindakake fungsi kepala homing. Ana alat bantu navigasi satelit ing papan kasebut. Drone dikontrol kanthi jarak jauh liwat saluran radio; Sawetara fitur mandiri diwenehake. Penerbangan kasebut ditindakake kanthi nggunakake motor listrik kanthi propeller pusher.


Sistem optoelektronik kepala

Loitering amunisi "Lancet-1" bobot take-off mung 5 kg. Muatan kasebut minangka hulu ledak fragmentasi sing mbledhos dhuwur kanthi bobot 1 kg, dilengkapi sekring pra-kontak. Piranti kasebut bisa nyepetake nganti 110 km / jam lan tetep ing udhara nganti setengah jam. Jangkoan kasebut, kanthi nganggep target target ing wilayah tartamtu, nganti 40 km.

Lancet-3 sing luwih gedhe bobote 12 kg lan nggawa hulu ledak 3 kg. Ing babagan karakteristik penerbangan, padha karo produk kaloro saka kulawarga, nanging duwe wektu penerbangan sing tambah. UAV kuwi bisa tetep ing udhara nganti 40 menit.

Prinsip operasi piranti kasebut cukup prasaja. "Lancet" njupuk saka pandhuan ril lan ing mode otomatis utawa manual dikirim menyang wilayah tartamtu. Serangan kasebut bisa ditindakake ing koordinat sing wis dingerteni sadurunge utawa kanthi nggoleki target sajrone patroli. Ing kasus terakhir, operator nduweni kemampuan kanggo nemokake target lan njupuk kanggo ngiringan, lan banjur ngetokake printah kanggo nindakake serangan. Sampeyan uga bisa nggunakake sebutan target eksternal saka UAV pengintaian. Iku penasaran yen ing kasus iki, amunisi ora perlu navigasi satelit. Penerbangan menyang target ditindakake kanthi nggunakake sistem navigasi dhewe.

Taun iki dikenal yen Zala Aero wis ngembangake metode panggunaan klompok anyar kanggo tujuan pertahanan udara - "penambangan udara". Ing kasus iki, sawetara "Lancets" kudu nindakake patroli ing wilayah tartamtu lan ngawasi wilayah udara. Nalika ana pesawat mungsuh sing dideteksi, drone kamikaze kudu ram. Bali lan kebangkrutan ora kasedhiya.


Powerplant

Keuntungan lan potensial


Kaya sing dingerteni taun kepungkur, Lancets lan pangembangan Zala / Kalashnikov liyane wis dituku dening Kementerian Pertahanan lan malah digunakake minangka bagean saka operasi Siria. Iki nuduhake yen peralatan kasebut ora mung nduweni potensi dhuwur, nanging uga nyukupi syarat lan kepinginan tentara.

Salah sawijining kaluwihan utama saka loro "Lancets" bisa dianggep minangka kasunyatan sing katon. Ing bidang UAV lan amunisi loitering, negara kita isih ketinggalan ing negara maju, nanging kabeh langkah sing dibutuhake ditindakake. Sembarang proyek anyar, kayata Lancet, bisa nutup celah lan menehi tentara kesempatan anyar.

Bebarengan karo peralatan kasebut, tentara entuk kesempatan anyar ing konteks ndeteksi lan ngrusak target darat - lan luwih anyar, target udara. Ing wektu sing padha, komplek digawe entheng lan kompak, sing nyederhanakake panggunaan.

UAV dibedakake kanthi karakteristik penerbangan sing dhuwur, kanthi perhatian khusus kanggo ningkatake kemampuan maneuver. Pangembang nyatakake yen kanggo tujuan iki, desain aerodinamis "X pindho" digunakake. Swiwi saka desain asli nggawe angkat sing dibutuhake lan duwe kaku sing dhuwur, sing ngidini sampeyan mabur lan nindakake maneuver aktif tanpa risiko deformasi lan gangguan aerodinamika. Kaping pisanan, perlu kanggo hit sing luwih akurat ing target. Kajaba iku, algoritma kontrol wis dikembangake, amarga Lancet ing penerbangan bisa niru lintasan manuk sing ora bisa ditebak, dadi angel kanggo pertahanan udara mungsuh bisa digunakake.


"Lancets" duwe sistem panuntun multi-komponen kanthi telung mode operasi - kanthi optik (dina lan wengi), kanthi koordinat, utawa nggunakake loro-lorone. Iki nambah keluwesan panggunaan lan kemungkinan deteksi sukses lan karusakan saka target lemah. Kajaba iku, UAV ora perlu didesain ulang kanggo melu "tambang udara".

Drone Kamikaze uga duwe kaluwihan ekonomi. Dadi, ing babagan jarak, akurasi lan kekuwatan, Lancet-3 padha karo cangkang artileri sing dipandu sing ana lan ing mangsa ngarep. Miturut perusahaan pangembangan, UAV luwih murah tinimbang amunisi kasebut, lan uga bisa nindakake pengintaian target sadurunge kena. Thanks kanggo iki, amunisi loitering bisa nambah utawa malah ngganti artileri ing sawetara kahanan.

Nanging, prospek nyata Lancet diwatesi dening sawetara faktor sing ora apik. Dadi, kelas amunisi loitering anyar kanggo industri lan tentara kita. Patut, nalika kita ngomong babagan akumulasi pengalaman desain lan pangembangan metode kanggo nggunakake pertempuran. Mbokmenawa, minangka asil, desain sing wis ana isih duwe sawetara kekurangan, lan potensial kasebut ora bisa diwujudake kanthi praktis.


"Lancet" nyilem ing target - sinyal video saka "kepala homing"

UAVs "Lancet" sing nganggo, lan mulane iku perlu kanggo nggawe Simpenan gedhe kuwi gaman. Iki ngetrapake syarat tartamtu babagan kapasitas produksi pabrikan, pasokan komponen sing wis rampung, lsp. Diharapake Zala Aero bisa ngasilake macem-macem jinis drone kanthi jumlah sing dibutuhake.

Kebutuhan sing jelas


Pengalaman konflik ing taun-taun pungkasan kanthi jelas nuduhake potensial lan kemampuan amunisi kanthi umum, lan uga mbuktekake kabutuhan kanggo nggawe. Nganti saiki, tentara kita ora duwe senjata kaya ngono, nanging saiki kahanan saya ganti. Ing wektu sing padha, ora kaya sawetara negara liyane, Rusia nggawe produk kasebut dhewe.

Zala Aero wis nampilake telung versi drone kamikaze - rong modifikasi produk Lancet lan Cube. Ing mangsa ngarep, bisa uga ngembangake produk anyar saka jinis iki. Kajaba iku, kita kudu ngarep-arep muncule proyek sing padha saka organisasi liyane sing duwe pengalaman nggawe kendaraan udara tanpa awak. penerbangan kompleks.

Apa proses iki bakal mimpin kanggo wis cetha. Ing mangsa ngarep, tentara Rusia bakal nampa amunisi loitering saka macem-macem jinis karo karakteristik beda, saka kang bakal bisa kanggo nggawe sistem gegaman fleksibel lan trep kanggo mencet sawetara saka sudhut target ing sawetara saka sudhut kisaran. Lan langkah pisanan ing arah iki wis dijupuk - padha dadi loro "Lancets" ing unit tentara.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

46 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    25 2021 Juni
    Nalika akeh sing nonton kanthi iri nalika wong Azerbaijan mbombardir peralatan Armenia nganggo drone kaya ngono, militer Rusia wis ngrusak barmaley ing Suriah nganggo drone kasebut. Senjata banget migunani apik
    1. -10
      25 2021 Juni
      Quote: Jamur
      Nalika akeh sing nonton kanthi iri nalika wong Azerbaijan mbombardir peralatan Armenia nganggo drone kaya ngono, militer Rusia wis ngrusak barmaley ing Suriah nganggo drone kasebut. Senjata banget migunani apik

      Plagiat. basa Miturut cara, Marinir Amerika uga mutusake kanggo tuku.
      1. +6
        25 2021 Juni
        Jancok wong Amerika. Kita duwe drone kamikaze dhewe nglirik
      2. 0
        26 2021 Juni
        Inggih, inggih. Korps Marinir AS ngrancang nglengkapi JLTV, kendaraan lapis baja LAV-25 lan kapal robot jarak jauh kanthi amunisi saka perusahaan Israel UVision. Miturut UVision, kendaraan lapis baja lan kapal robot bakal ngluncurake drone kamikaze saka peluncur multi-kaset.
        Amerika rencana kanggo reorganisasi marinir ing 2030: nyuda ukuran komposisi, meh rampung nilar peralatan abot lan ngatur unit cahya Highly mobile. Skuadron convertiplanes, helikopter serangan lan transportasi uga bakal suda, supaya amunisi loitering bakal migunani kanggo Marinir. Korps Marinir AS rencana kanggo nglengkapi JLTV, kendaraan lapis baja LAV-25 lan kapal robot jarak jauh kanthi versi amunisi Hero-120 loitering. Hero-120 minangka drone jarak cendhak paling gedhe ing kulawarga. Didhukung dening motor listrik, bobote 12,5 kilogram, nggawa hulu ledak 4,5 kilogram lan bisa mabur suwene 60 menit. Jarak piranti kasebut 40 kilometer. Bebarengan karo drone kamikaze, kendaraan lapis baja lan kapal robot bakal nampa instalasi multi-kaset kanggo diluncurake. UVvision uga bakal nyedhiyakake dheweke.
        https://nplus1.ru/news/2021/06/24/UVision
    2. -7
      25 2021 Juni
      Quote: Jamur
      Nalika akeh sing nonton kanthi iri nalika wong Azerbaijan mbombardir peralatan Armenia nganggo drone kaya ngono, militer Rusia wis ngrusak barmaley ing Suriah nganggo drone kasebut.

      Ya.
      Mung kabeh Internet sing kebak gambar karya Azerbaijan. Lan saiki kabeh wong ngerti tembung "bayraktar". Lan sapa sing ngerti babagan "lancet"?
      Pejuang kita ing ngarep informasi isih kudu sinau lan sinau.
      1. +2
        26 2021 Juni
        Nanging cukup aneh, karusakan utama disebabake meriem, Spike Israel, amunisi loitering. UAV luwih digunakake kanggo pengintaian lan nargetake.
      2. 0
        Agustus 27 2021
        Kita ngomong bab kendaraan loitering, lan iki ing kasus Azerbaijan Harops lan Orbiters, lan ora Bayraktars.
    3. +9
      25 2021 Juni
      Umumé, iki mung wiwitan perang ing mangsa ngarep.

      Seri pahlawan saka ATGM sing bisa dipakai sajrone penerbangan 25 menit menyang drone abot.



      Gerombolan drone kamikaze Cina suwene 30-40 menit


      STM (kamikaze utama) saka Turki weruh Karga lan Alpagu. Pisanan wis diuji ing rong perang, sing nomer loro nunggu aggravation anyar ing Libya.




      Ya, lan Amerika ora turu.



      Ora suwe dheweke bakal entuk luwih akeh otak. Nyatane, wis bisa nggawe drone kamikaze otonom kanthi fungsi nggawe keputusan saiki. Nanging nalika lembab ing ukuran iki, otak cilik. Nanging ing 7-10 taun bakal dadi norma.
      1. +1
        26 2021 Juni
        Aku sing padha isih ngenali tank ..... lan klompok prajurit banget. Pitakonan kasebut ana ing optik lan sensor sing berkualitas lan murah, kanca utawa mungsuh ing kabeh lan kabeh wong .....
  2. +1
    25 2021 Juni
    Aku jeneng, ketoke mesin dianggo karo tliti saka ahli bedah apik.
  3. -7
    25 2021 Juni
    Turki wis miwiti produksi jinis kamikaze sing padha "Alpagu" (ora bakal bingung karo Kargu).

    Ing wektu iku, My Azerbaijan nawakake kompak Kamikaze Orbiter-1KN "İTİ Qovan" kanggo pelanggan manca.
    UAV anti-personil iki minangka modernisasi saka UAV Orbiter -1K Israel.
    Ora kaya pendahulu Israel, Orbiter Azerbaijan - 1KN "İTİ Qovan" nambah massa bahan peledak lan jumlah unsur sing ngrusak (bal).

    Kita nampilake tumindak UAV Orbiter bunuh diri anti-personil modern - 1KN "İTİ Qovan"






    Nunggu pelanggane..
  4. +1
    25 2021 Juni
    Aku wonder yen kamera video digital diprodhuksi ing negara kita? Dheweke ora didol. Mulane, padha mbokmenawa ora njupuk menyang layanan, ana ora ono kanggo njupuk optik digital profesional, lan ing mripat lawang Cina kualitas bakal IMHO cocok.
    1. +4
      25 2021 Juni
      padha nggawe optik, nanging kanggo tentara lan ing rega dhuwur, ing umum, njupuk menyang akun pengalaman Kuba lan Lancets, padha bakal nggawe sawetara drones anyar tanpa masalah .. pitakonan serialization lan produksi massal, iku perlu sing saben brigade bersenjata ora mung perusahaan UAV, nanging uga perusahaan drone kamikaze ..ZALA 421-16E5 HD sing padha bisa njupuk muatan 5 kilo, sing ngidini ora mung optik, nanging uga lengkap 4 kg OF-warhead utawa, luwih menarik, hulu ledak fragmentasi kumulatif
  5. 0
    25 2021 Juni
    Iki ndadékaké, mesthi, sawetara pitakonan langsung related kanggo efektifitas saka prodhuk iki.
    1) Lokasi kamera "maju-mudhun" minangka solusi sing apik kanggo nggarap target lemah - nanging karya efektif ing target ing udhara ing mode otomatis nyebabake aku luwih ragu. Piranti kasebut ora bakal weruh apa sing kedadeyan ing ndhuwur - saka sisih ndhuwur - mung saka sisih. Yen kita nganggep perang nglawan UAV liyane kanthi ukuran sing padha + - - banjur pitakonan, saliyane iki, uga ana ing resolusi saka kamera lan kemampuan saluran komunikasi (yen piranti kontrol dening operator) kanggo visual ngenali obyek mungsuh lan liyane utawa kurang ngenali. Lan ing kasus target udhara, piranti kasebut bakal cilik banget, gabung karo latar mburi langit lan obah kanthi kacepetan subsonik lan kemampuan maneuver sing apik. Masalahe yaiku deteksi target kasebut (ing mode otomatis dening pasukan aparat dhewe, lan utamane TIMELY), identifikasi, pungkasane ya - masalah kasebut yaiku interception. 110 km / h apik banget kanggo target lemah sing operasi ing pesawat, ing udhara iku praktis apa-apa. Dadi, aku bakal takon babagan "multifungsi piranti", lan luwih akeh kemampuane tanpa ngganti bagean tartamtu.
    2) Pangembang ora nuduhake rega kira-kira piranti utawa langit-langit penerbangan.
    Rega kira-kira minangka indikator sing rada penting sing menehi ciri aplikasi potensial lan jembar relung, supaya bisa ngomong. Bisa uga ing babagan rega piranti kasebut bakal dadi "peluru emas" - utawa kosok balene, iki minangka revolusi.
    Langit-langit penerbangan penting kanggo tugas loitering lan kanggo tugas nyegat UAV asing - jangkoan pengintaian diri lan kemampuan sing dituduhake kanggo ngontrol langit ing saubengé langsung gumantung marang kemampuan kanggo menek luwih dhuwur.
    1. 0
      26 2021 Juni
      Sirah mumet. Nanging lapangan pandang ora jelas.
    2. 0
      Agustus 12 2021
      piranti sing ana ing video ora duwe kesempatan nyata kanggo nggarap target udara.
      Dheweke ngomong babagan program "Swarm" utawa "Beehive". Ngendi, ya, amunisi loitering mbokmenawa bisa nguripake sirah lan digunakake bebarengan, kalebu kanggo numpes drones padha.
      Nanging saiki, program kasebut ana ing tahap tes penerbangan.
      Njaluk akeh drone kasebut menyang tentara yaiku sepuluh taun liyane.
      Kanggo piranti lunak, aku umume tenang. Piranti lunak siyap nindakake luwih akeh.
      Iku bab engine, MGB lan prigel mesin.
      Dadi, ya, nganti saiki dheweke ngobong manuk sajrone tes, ora ana pitakonan. Isih, saka 20 meter saperangan saka kg bal bakal buyar, kene sampeyan bisa uncalan aeroplan, lan ora manuk.
  6. +5
    25 2021 Juni
    Nyatane, pesawat nyerang portabel, sanajan tumindak siji-wektu.
  7. -3
    25 2021 Juni
    .myalets wenadevzar einaraz op mk04 saka itsonlad lan tatobar tezhom yyrotok, kintrems-nord yynchybo "tetsnaL" ALPB
    1. +4
      25 2021 Juni
      Nyatane, Lancet UAV iku biasa drone lampus, sing makaryakke ing kadohan nganti 40 km, miturut target reconnoitered sadurunge.
      Barrage - nyumerepi ing udhara nganti pirang-pirang jam (5-6 jam).
      Minangka conto- wulung wulung
      prajurit
  8. -5
    25 2021 Juni
    Iki prank. A drone karo target designator kanggo Krasnopols katon luwih janjeni kanggo kula. Utawa perlu kanggo nambah sawetara kanggo 70-80 km kanggo mesthekake kamungkinan saka counter-baterei pertempuran.
    1. 0
      26 2021 Juni
      Aku bakal seneng karo mungsuh sing bodho sing ora ngerti keunggulan drone tinimbang artileri :)
  9. -1
    26 2021 Juni
    Mung perang bakal nuduhake apa kekurangane.
  10. 0
    26 2021 Juni
    Kita wis ngrembug ing kene babagan "minefield" anti-pesawat.
    Kanthi paramèter saiki Lancet, pilihan iki ora ana gunane.
    Sampeyan perlu salah siji kanggo Multiply wektu barrage, utawa, kang luwih apik, supaya apparatus bali.
    Lan apa bab optik, iku ora cetha apa "pintu lawang" bisa nemokake wong lan duwe wektu kanggo ngunjungi. Nanging kanggo sijine optik serius iku nemen nambah rega, lan iki crita temen beda. Kajaba ing grombolan kudu ana paling ora siji "rahim" karo optik kuat nyata lan (wis Fantastic) karo radar.
    Umumé, karya lan karya.
  11. 0
    26 2021 Juni
    "Disposability" panggunaan UAV, kalebu. lan loitering amunisi (BB) ora tansah trep! Ora bakal ala yen amunisi bali! Nanging, mbokmenawa, "masalah" saka cara kanggo bali UAV dumunung ing kasunyatan sing iki, mbok menawa, complicates, nambah biaya desain drone (kompleks) utawa nyuda payload (parasut)! Skema VTOL janjeni banget kanggo bali UAV ... Aku ora yakin yen "lancets" bakal "sampurna" pas karo solusi kanggo masalah kasebut ... mulane aku nyoba ora nggunakake jeneng iki "ing muspra"! Ing akeh kasus, "returnability" saka UAVs, utamané loitering amunisi, ora perlu; nanging ora rampung guna! Utamane, nalika ngetrapake ide "lapangan ranjau udara", kemungkinan bali lan nggunakake drone "kamikaze", aku mikir, bakal migunani ... Nalika ngrembug cara kanggo njupuk lan mendarat UAV, sing kapindho iku paling menarik! Iki, mbok menawa, worth nulis artikel tartamtu!
  12. 0
    26 2021 Juni
    Nderek conto UAV Yahudi, Lancet ora duwe "sedulur sepuh" kanthi mesin bensin lan sing luwih gedhe.
  13. +1
    27 2021 Juni
    Drone Kamikaze uga duwe kaluwihan ekonomi. Dadi, ing babagan jarak, akurasi lan kekuwatan, Lancet-3 padha karo cangkang artileri sing dipandu sing ana lan ing mangsa ngarep. Miturut perusahaan pangembangan, UAV luwih murah tinimbang amunisi kasebut, lan uga bisa nindakake pengintaian target sadurunge kena. Thanks kanggo iki, amunisi loitering bisa nambah utawa malah ngganti artileri ing sawetara kahanan.

    Dheweke ora duwe prospek kamikaze, iki omong kosong. Keuntungan mung minangka reaksi cepet menyang target sing dideteksi, kabeh liya minangka kerugian lengkap.
    1 Ekonomi. Amunisi bisa digunakake, winates ing wektu nunggu target. Ing wektu sing padha, ana mesin, sistem kontrol, sistem pangenalan. Ing babagan rega, bisa dibandhingake karo rudal sing dipandu, nanging ing wektu sing padha, target bisa uga ora ngenteni, yaiku, konsumsi amunisi sing dikarepake. Kepiye carane bisa entuk manfaat ekonomi?
    2 Daya. Dibandhingake karo cangkang artileri 152 mm? Apa ora lucu dhewe?
    3 Kesesuaian panggunaan. Artileri bisa nutupi target kanthi proyektil sing dipandu sing akurat (sing ora duwe mesin), lan sing mbledhos dhuwur konvensional, sing ukurane luwih murah yen akurasi dhuwur ora dibutuhake. Sing, ana luwih akeh fungsi.
    Jangkoan projectiles bakal nambah minangka projectiles nambah, lan wektu reaksi bakal suda amarga dandan saka peralatan pengintaian (iku cukup kanggo mesthekake lampahing pengamatan target sak preparation saka dijupuk lan pesawat saka projectile lan masalah. bakal ditanggulangi), dadi jinis senjata kikuk iki - amunisi loitering - cepet bakal layu.
  14. 0
    27 2021 Juni
    Quote: Jamur
    wis crumbled barmaley karo drones iki ing Suriah

    Mungkin dheweke mung apik nglawan barmaley, ing kasus liyane, dheweke ora bakal duwe wektu kanggo barrage, amarga bakal dirusak utawa disoriented.
  15. 0
    29 2021 Juni
    Ing pungkasan materi kasebut, logis kanggo ndeleng kesimpulan kontrak antarane Zala Aero lan Menteri Pertahanan kita kanggo nyedhiyakake 20-30 ewu piranti kasebut menyang pasukan. Nanging ora!
    Dadi sukses saka keprihatinan Kalashnikov iki murni saratipun.Langkah serius dibutuhake kanggo ketemu kemajuan.
  16. 0
    Juli 17 2021
    A minefield, lan malah luwih dadi minefield banyu, bakal gawe anyar saben 30 menit, preduli saka implementasine technical - INI AH!
    Apik banget, manajer kanthong sing efektif ora bisa nggawe ...
  17. 0
    5 September 2021
    Bab sing perlu ing tentara Rusia. Nanging karo wong-wong mau, sing utama yaiku kontrol lan tanggung jawab!
  18. 0
    November 1 2022
    Sing ala yaiku bali lan landing ora diwenehake. Iku ora babras kanggo duwe kesempatan sing!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"