Rusia wis ngembangake radar seluler "Laguna" kanggo ngawasi zona ekonomi 200 mil

20

Stasiun radar seluler sing bisa ngawasi nganti 200 mil saka zona ekonomi dikembangake ing Rusia. Miturut desainer NPK NIIDAR Mikhail Skolotnev, negara manca wis dadi kasengsem ing produk anyar.

Spesialis Rusia saka NIIDAR wis nggawe stasiun radar "Laguna" sing bisa dipindhah, bisa nglacak nganti 200 obyek permukaan sing beda ing zona ekonomi 200 mil. Stasiun kasebut bisa kanthi otomatis ndeteksi lan terus-terusan nglacak kapal lan kapal laut ing wilayah jangkoan. Dheweke bakal bisa nglacak lokasi lan paramèter gerakan kanthi akurat.



Salah sawijining negara ing Asia Tenggara, sing nduweni akses menyang Samudra Pasifik lan India, wis dadi kasengsem ing stasiun kasebut. Panguwasa negara kasebut arep nggunakake radar Rusia kanggo nglawan penyelundupan narkoba. NIIDAR ora nyebutake panuku potensial, nanging sadurunge sawetara negara pulo ing wilayah iki nuduhake kapentingan gedhe ing radar iki.

Negara kasebut kasengsem ing radar Rusia kanggo ngatasi masalah nyegah penyelundupan lan perdagangan narkoba liwat selat.

- ngutip tembung saka perancang TASS

Pangembangan radar anyar dikenal ing awal taun kepungkur. Banjur dilaporake babagan pangembangan stasiun Laguna-M, sing bisa ngawasi zona ekonomi 200 mil. Radar kasebut bisa digunakake saben jam lan terus-terusan ing kabeh kahanan cuaca. Sektor tumindak sistem yaiku 120 derajat. Operasi radar ing ombak cendhak ngijini sampeyan kanggo mirsani obyek ora mung ing baris saka ngarsane, nanging uga adoh ngluwihi cakrawala. Stasiun kasebut nduweni desain sing entheng, sing ngidini supaya bisa dipindhah kanthi cepet menyang lokasi anyar.
  • NIIDAR
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -23
    25 2021 Juni
    Apa gunane sistem iki yen sampeyan ora duwe bal sing cukup kanggo ngukum wong sing nglanggar! Undhang-undhang kita mung kejem marang warga negara. Yen sampeyan nyoba nglintasi tapel wates kanthi ilegal, sampeyan bakal mandheg lan ora kekacoan. Banjur ana perusak mungsuh kabeh liwat lan ora ana sing kedadeyan! Padha murub mercon menyang udhara lan iku! Saiki sampeyan bisa downvote.
    1. + 11
      25 2021 Juni
      Kutipan saka Marachuh
      Lan saiki sampeyan bisa downvote.

      Nandhang sangsara kanggo bebener? Apa sampeyan siap miwiti perang nalika lungguh ing kursi?
      Aku kaya kanggo ndeleng sampeyan ing GKP PSKR sing nalika ngrusak diusir.
      1. 0
        25 2021 Juni
        Penghancur kasebut diusir, mula kabeh Menteri Pertanian Inggris wiwit menehi komentar, lan kanthi absurditas posisi sing padha ... Nanging personel militer asing kaya-kaya ora cepet-cepet bengok-bengok babagan "kamenangan", kajaba sing Ukrainia.
        Dadi sinyal jelas. Kok langsung panas? Aku ora sabar ngenteni ajiné saka sofas!

        Inggih, radar anyar tansah migunani. Ngerti kahanan iku penting banget!
        Plus potensi ekspor. Dadi industri kita kerja, sing dadi kabar apik!
      2. Kutipan saka Canecat
        Nandhang sangsara kanggo bebener? Apa sampeyan siap miwiti perang nalika lungguh ing kursi?
        Aku kaya kanggo ndeleng sampeyan ing GKP PSKR sing nalika ngrusak diusir.

        Aku ora ngerti babagan kapal, nanging nalika jaman Soviet, Angkatan Udara nembak luwih saka 40 pesawat penyusup, 200 Amerika mati lan ora ana perang.
        https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_aerial_reconnaissance_of_the_Soviet_Union#cite_note-6
        1. 0
          26 2021 Juni
          Kutipan: Lt. angkatan udara cadangan
          Aku ora ngerti babagan kapal, nanging nalika jaman Soviet, Angkatan Udara nembak luwih saka 40 pesawat penyusup, 200 Amerika mati lan ora ana perang.

          Lan yen kita bener-bener nyerang wilayah NATO kanthi pesawat tanpa pilot, nanging bener dheweke metu saka Polandia, lan pesawat kasebut terus mabur nganti tiba ing Eropa.
      3. -3
        25 2021 Juni
        Miwiti perang? Inggih, mugi para pangrusakipun malayar ing kapal teroris kita, amarga sampeyan wedi banget. Mungkin kita bakal nyerahake wilayah kasebut, supaya ora mbebayani? Sampeyan ketoke salah siji sing ajeg bakal doyo ing pasuryan, wedi kanggo perang maneh. Elinga yen ing pungkasan sampeyan bakal entuk isin lan perang!
        1. -1
          25 2021 Juni
          Dadi lunga lan perang. Masalah apa? Utawa sofa ora ngidini sampeyan mlebu?
          1. 0
            26 2021 Juni
            Kayane sofa sampeyan wis tuwuh dadi bokong, amarga saben komentar babagan sofa. Lan aku bakal lunga yen ditelpon. Ya, lan wis ana, ing sawijining wektu.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. +5
      25 2021 Juni
      Rungokna! Dina kapindho ing komentar ana histeria terus-terusan babagan endhog. Bisa uga cukup? Inggih, pinten sampeyan bisa nindakake? Saben uwong wis ngerti kabeh satus yuta kaping.
      Jujur, dadi njijiki. Wong lanang wis diwasa, nanging histeris kaya wanita pasar.
      Apa sawetara wong ilang wektu amarga lara kanggo tanah air, utawa apa?
      1. 0
        25 2021 Juni
        Quote: Sidor Amenpodestovich
        Wong lanang wis diwasa, nanging histeris kaya wanita pasar.

        Prastawa kasebut uga kedadeyan ing tengah minggu. Yen kabeh kedaden dina iki, iku sabab ilang. ya
        Hysterics padha, lan malah pouncing ing wusana ana ... sedulur Banjur kanggo dangu padha ngumbah sumber daya saka produk sampah.
        Senajan, kabeh wis kebak snot lan drool. wassat
  2. -13
    25 2021 Juni
    Iki sing kudu dipasang nang endi wae ing kabeh garis pantai, kalebu pulo. Akibaté, ora bakal ana wilayah abu-abu ing wates kita. Lan ora perlu nyoba kanggo tumpukan larang (kanthi biaya dhuwit sing mbayar pajeg) mesthine radar kuat ing kapal saka "zona pesisir" *, kang miturut definisi (amarga dimensi dibutuhake) ora bisa saestu kuat.

    * nyebat kapal kelas samudra punika khayal. Kanggo ijol-ijolan pengalaman, nelpon ing pelabuhan lan parade, kapal lawas cukup cocok.
    1. +3
      25 2021 Juni
      A stream eling banget aneh, sakperangan alesan sampeyan wis nyampur munggah mobile lemah basis radar lan shipborne. Carane siji bakal ngganti liyane.
      1. -6
        25 2021 Juni
        Kapal kasebut kudu nampa sinyal lan kabeh informasi saka lemah lan luwih saka teks kasebut. Apa komunikasi antarane kapal lan radar seluler dadi masalah?
      2. -4
        25 2021 Juni
        Sawise kabeh, masalah wong bodho ing Rusia minangka relevan, lan tetep. Siji bodho mutusake kanggo nggawe kapal perang kelas segara cilik, lan duwe kabeh. Padha diiseni kabeh. Nanging dheweke ora bakal pindhah menyang segara kanggo perang: tangan cendhak, myopia. Ing tembung - target. OK. Ayo dheweke ngawula ing cedhak pesisir.

        Lan ing cedhak pesisir, kabeh isi iki ora masuk akal. Kabeh iki kasedhiya ing pesisir kanthi kualitas sing luwih dhuwur: helikopter, pesawat, lan radar sing kuat. Padha nggawe piso tentara Swiss, yuta fungsi, nanging nul pangertèn.
        1. -3
          25 2021 Juni
          Komunikasi antarane radar seluler lan prau dadi masalah?
  3. -4
    25 2021 Juni
    Iku bakal luwih apik yen padha teka munggah karo sistem kanggo neutralize karya HAARP!
  4. -1
    25 2021 Juni
    Operasi radar ing ombak cendhak ngijini sampeyan kanggo mirsani obyek ora mung ing baris saka ngarsane, nanging uga adoh ngluwihi cakrawala.

    Inggih, aku isih ngakoni gelombang langsung, nanging penulis piye wae ora nerangake carane bakal bisa ing "zona mati". Lan iki nuwuhake pitakonan babagan kabeh zona 200 mil. Sa adoh aku ngerti, radar kuwi kudu ngawasi kahanan sak jam lan simulasi kahanan adhedhasar owah-owahan ing sinyal dibayangke, sanajan aku uga salah. Banjur kok "roda" - sijine ing lemah lan bisa ing wilayah paling penting ing zona 200 mil.
  5. +1
    25 2021 Juni
    Radar seluler 500 km....Ora ala!
  6. Komentar wis dibusak.
  7. 0
    26 2021 Juni
    Lan ing foto sing ngiringi artikel, apa iki "Laguna" seluler? belay Miturut cara, lantai siji saka bangunan utama NIIDAR dikuwasani dening macem-macem toko lan toko cilik... . sad

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"